Orientering til Folketingets Uddannelsesudvalg vedrørende kampagnen Sammen mod mobning for trivsel, tolerance og tryghed

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Orientering til Folketingets Uddannelsesudvalg vedrørende kampagnen Sammen mod mobning for trivsel, tolerance og tryghed"

Transkript

1 Orientering til Folketingets Uddannelsesudvalg vedrørende kampagnen Sammen mod mobning for trivsel, tolerance og tryghed 1. Indledning I notatet redegøres for kampagnen Sammen mod mobning for trivsel, tolerance og tryghed Notatet rummer følgende indhold Baggrund Organisering af parterne Formål, målgrupper og omdrejningspunkt Lancering Elementer Markedsføring 2. Baggrund Undervisningsministeren tog i foråret 2007 initiativ til at samle parterne bag folkeskolen kommuner, lærere, ledere, forældre og elever i en samlet indsats mod mobning. Baggrunden for kampagnen er et ønske om at udbrede kendskabet til værktøjer og redskaber, der er udviklet de seneste år samt at sprede viden om de gode erfaringer fra konkrete initiativer, der sigter på at fremme trivslen og et godt undervisningsmiljø i skolen. Kampagnen skal i øvrigt motivere folkeskolens interessenter elever, forældre, skoler og kommuner til at engagere sig i arbejdet for at sikre trivsel for alle elever. 3. Organisering af parterne Bag kampagnen står en styregruppe bestående af undervisningsministeren, formanden for Danmarks Lærerforening (DLF), formanden for KL s Børne- og Kulturudvalg, formanden for Forbundet for pædagoger og klubfolk (BUPL), formanden for Skole og Samfund, formanden for Danske Skoleelever (DSE), direktøren for Mary Fonden samt næstformanden for Skolelederne. Mary Fonden, en nyetableret fond stiftet af H.K.H Kronprinsesse Mary, arbejder for at bekæmpe social isolation under mottoet alle har ret til at høre til. Fonden har valgt kampagnen som sit første projekt. Herudover deltager Red Barnet, Red Barnet Ungdom, Børnerådet, Børns Vilkår, Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM) og DPU i kampagnen. DR er også deltager i kampagnen og forestår i samarbejde med Undervisningsministeriet pressearbejdet for kampagnen. 4. Formål og målgrupper Kampagnens formål er: At skabe debat og bevidsthed om, at mobning og trivsel er et fælles ansvar.

2 At engagere kommuner, skoleledere, lærere, pædagoger, forældre og elever i at deltage i at reducere mobning. At synliggøre værktøjer, der kan reducere mobning og bedre trivslen blandt elever. At skabe rummelige skolemiljøer præget af gensidig respekt og trivsel, så der ikke er grobund for mobning. At reducere mobning blandt elever. Kampagnens målgrupper er kommunalpolitikere, skolebestyrelser, skoleledere, forældre, lærere, pædagoger og elever både de elever, der mobbes, og de, der mobber, men særligt de, der er tilskuere til mobning. Eksperter vurderer, at denne gruppe hidtil har været overset i bekæmpelsen af mobning. For at sikre opfyldelsen af kampagnens formål er parterne blevet enige om, at det centrale mål for kampagnen bør være, at flere skoler udarbejder og anvender en effektiv antimobbestrategi. Strategien er den enkelte skolens eget værktøj til at sikre en hverdag uden mobning. Som en del af kampagnen gennemføres en undersøgelse blandt skoleledere, hvor skolelederne blandt andet skal svare på, om skolen har en antimobbestrategi. DCUM har i øvrigt et Danmarks-kort, hvor skolerne kan registrere, at de har en antimobbestrategi. Dette vil få en central rolle i kampagnen. Kampagneparterne har sat sig det mål, at 60 % af skolerne skal være en aktiv del af kampagnen og være involveret i et eller flere kampagneelementer. 5. Kampagneelementer I det følgende præsenteres kampagnens elementer. 5.1 Portal om mobning DCUM udarbejder en portal om mobning, der skal fungere som virtuel paraply for alle kampagneelementerne og parternes eksisterende værktøjer til at bekæmpe mobning. Portalen henvender sig til lærere, pædagoger, forældre, skoleledere, elever og andre, der søger viden om mobning Mobning på den kommunalpolitiske dagsorden KL udsender en skrivelse til kommunerne, der gør opmærksom på muligheden for at inkludere mobbepolitik i kommunernes kvalitetsrapport. I skrivelsen opfordrer KL samtidig kommunerne til at registrere deres skolers antimobbestrategi på DCUM s Danmarkskort. 5.3 Skolelederundersøgelse Foreningen Skolelederne foretager en kvantitativ undersøgelse blandt skoleledere. Undersøgelsens hovedformål er: At skabe et hurtigt overblik over landsindsatsen mod mobning. At identificere skoleledernes behov i indsatsen mod mobning. Udvalgte resultater af undersøgelsen offentliggøres i kampagneperioden.

3 5.4 Camp Den 5. april 2008 afholdes en stor fælles camp for kommunalpolitikere, forvaltningschefer, skoleledere, lærere, pædagoger, forældre og elever fra 20 kommuner om mobning og bedre trivsel for alle. Campens budskaber er: En aktiv antimobbestrategi stopper mobning. Tilskuerne skal aktiveres. Alle skolens aktørgrupper skal engageres i indsatsen for trivsel mod mobning. Campen skal sikre debat, videndeling og erfaringsudveksling, skabe opmærksomhed om kampagnen og om DCUM s skabelon til udarbejdelse af en antimobbestrategi. Campen skal ruste kommuner og skoler til i fællesskab at styrke arbejdet med at bekæmpe mobning lokalt. De forskellige parter bag kampagnen deltager i planlægning og afvikling af campen. 5.5 Trivselsambassadører For at involvere forældre i at skabe bedre trivsel og bekæmpe mobning stiller Skole & Samfund sig i spidsen for at få alle skoler til at udpege trivselsambassadører blandt deres forældrerepræsentanter. Det vil bl.a. ske gennem oplæg for skolebestyrelserne i hver kommune. De udpegede trivselsambassadører rustes til opgaven gennem kommunale seminarer og tilknyttes Skole & Samfund via et landsdækkende netværk, der fremover kan være et direkte led til forældrene. 5.6 Ridderorden For at organisere elevernes egen indsats over for mobning står Red Barnet Ungdom for et pilotprojekt, hvor elever i 3. klasser får uddelt ridderordener. Ordenerne giver eleverne nogle håndgribelige værktøjer til at standse mobning, når de oplever det. 5.7 Mobbestopperuddannelse Danske Skoleelever afholder et mobbestopperkursus i København og Århus med det formål at give en gruppe elever kendskab og værktøjer til at forebygge og bekæmpe mobning. Samtidig skal det gøre dem i stand til at videreformidle dette til andre elever på deres skoler. 5.8 Graffiti mod mobning BUPL står for et projekt, der skal få skoleelever til at udtrykke sig kreativt om mobning. Projektet er primært rettet mod SFO er og går ud på, at børn og voksne skal male en større graffiticollage på en mur eller et plankeværk i skolens gård eller SFO ens legeplads under overskriften Graffiti mod mobning. Billeder af værkerne offentliggøres på kampagnens portal og deltager i en konkurrence om pengepræmier. 5.9 Udformning/aktivering af antimobbestrategier Som optakt til udformning/aktivering af en konkret antimobbestrategi gennemføres der særlige indsatser over for kampagnens forskellige målgrupper.

4 Lærere tilbydes inspiration, vejledning og undervisningsmateriale fra DCUM og DR, der kan ruste dem til at gennemføre en proces med elever om udformning/aktivering af en antimobbestrategi i klasserne. Elever engageres i indsatsen mod mobning gennem DR s virtuelle undervisningsmateriale og kortfilm på DR s sendeflader. Dertil kommer DSE s mobbestopperuddannelse i København og Århus, Red Barnet Ungdoms pilotprojekt blandt 3. klasser på en udvalgt skole og ca. 80 elevers deltagelse på campen. Forældre inddrages i udformning og aktivering af antimobbestrategi gennem skolebestyrelse, uddannelse, materiale og PR-indsats. Gennem disse fremstød opfordres forældre til at tage medansvar for mobning og til at efterspørge en antimobbestrategi på deres barns skole Undersøgelse, stileøvelse og effektmåling blandt elever Børnerådet gennemfører en kvantitativ undersøgelse blandt elever i 6. klasse samt en stiløvelse med supplerende kvalitative gruppeinterviews om mobning for tre til fem klasser på 6. klassetrin. Formålet er at sikre nye tal for mobningens omfang samt at indfange mobningens kompleksitet; herunder den passive tilskuers karakteristika, holdninger, adfærd og løsningsforslag. Børnerådet vil ligeledes medvirke til at gennemføre en effektmåling af hele kampagnen Indskolingskuffert med koncepter og redskaber Som et bidrag til kampagnen videreudvikler Mary Fonden og Red Barnet deres "Fri for Mobberi"- kuffert, som hidtil har været anvendt i daginstitutioner, med koncepter og redskaber til brug i indskolingen. Projektet skal skabe bevidsthed og diskussion blandt eleverne om mobning: hvad er mobning og dets væsen, hvad er den enkeltes ansvar, hvordan skabes bevidsthed om, at man også er en del af mobningen, hvis man passivt ser på etc. Målet er at ændre de involverede elevers indstilling og adfærd, og styrke værdierne tolerance, respekt, omsorg og mod. Indskolingskufferten vil være færdigudviklet ved skolestart 2008 og kunne rekvireres via portalen om mobning PR i fagmedier Ud over den lokale, regionale og landsdækkende PR-indsats, som Undervisningsministeriet og DR varetager, bidrager kampagnens parter med følgende i deres respektive fagmedier: KL bringer en artikel om kampagnen i Danske Kommuner og informerer om kampagnen gennem nyhedsbrev. Skolelederne tilstræber at få redaktionel omtale om mobning i deres fagblad. Danmarks Lærerforening formidler kampagnens budskaber i udsendelser til lokale lærerkredse, TR nyt, portal samt i fagbladet Folkeskolen. Skole & Samfund bringer artikler om kampagnen/temaet i deres fagblad og præsenterer kampagnen i nyhedsbrev til skolebestyrelser. Danske Skoleelever annoncerer kampagnen på deres hjemmeside og sender infomail ud til skolerne adresseret til elevrådsrepræsentanterne.

5 Red Barnet Ungdom annoncerer kampagnen på sin hjemmeside og bringer artikler i nyhedsbrev. Red Barnet annoncerer kampagnen på sin hjemmeside og i sit medlemsblad. BUPL annoncerer kampagnen gennem fagbladet Børn & Unge og sætter fokus på mobning på hjemmesiden med relanceringen af computerspilsfortællingen Jagten På Vanilleisen. Derudover tilbyder BUPL fri annoncering til kampagnens teaterdel i Børn & Unge. Børns Vilkår profilerer kampagnen på hjemmesiden samt i alm. og elektronisk nyhedsbrev. Kampagnen markedsføres i øvrigt med annoncering i fagbladene Folkeskolen, Børn & Unge, Skoleleder, Skolebørn samt udvalgte større morgenaviser. Markedsføring overfor eleverne bliver en artikel i UNG-bladet samt plakater, badges og tatoveringer med statements mod mobning som en del af en samlet aktivitetspakke DR: Pressekampagne, tv-programmer og dvd-produktioner Med pressekampagne, tv-programmer, dvd-produktioner og kortfilm for børn vil DR sikre kampagnen synlighed og tilbyde indhold, som skolerne kan bruge som inspiration i deres arbejde mod mobning. Pressekampagnen, tv-programmer og kortfilm skal aktivere og motivere målgrupperne til at engagere sig i arbejdet med at bekæmpe mobning samt tydeliggøre kampagnens budskaber. Dvd-produktionerne kan indgå i det konkrete arbejde mod mobning på landets skoler. 6. Lancering Kampagnen lanceres på et pressemøde den 28. marts 2008 kl på Peder Lykke Skolen på Amager. På pressemødet lanceres resultaterne af nye undersøgelser om mobning, og kampagnens parter vil fortælle om deres respektive kampagneelementer. Til sidst vil pressen få lejlighed til at stille spørgsmål. Efter pressemødet holdes en reception for alle deltagere. I pressemødet deltager parterne bag kampagnen, herunder H.K.H. Kronprinsessen, samt repræsentanter for Peder Lykke Skolen og Københavns Kommune.

Når forældre aktivt tager medansvar for trivslen på skolen. Forældremøde, Ganløse Skole 2/3-09

Når forældre aktivt tager medansvar for trivslen på skolen. Forældremøde, Ganløse Skole 2/3-09 Trivselsambassadører Når forældre aktivt tager medansvar for trivslen på skolen Forældremøde, Ganløse Skole 2/3-09 Sammen mod mobning Forløb Den 10. marts 2004 underskrev 26 parter Trivselserklæringen.

Læs mere

Evaluering af kampagnen "Sammen mod mobning - for trivsel, tolerance og tryghed"

Evaluering af kampagnen Sammen mod mobning - for trivsel, tolerance og tryghed Styrelsen for Evaluering og Kvalitetsudvikling af Grundskolen Snaregade 10A 1205 København K. Tlf. 3392 6200 Fax 3392 6182 E-mail skolestyrelsen@skolestyrelsen.dk Evaluering af kampagnen "Sammen mod mobning

Læs mere

NÅR FORÆLDRE AKTIVT TAGER MEDANSVAR FOR TRIVSLEN PÅ SKOLEN. Sammen mod mobning - FOR TRIVSEL, TOLERANCE OG TRYGHED

NÅR FORÆLDRE AKTIVT TAGER MEDANSVAR FOR TRIVSLEN PÅ SKOLEN. Sammen mod mobning - FOR TRIVSEL, TOLERANCE OG TRYGHED NÅR FORÆLDRE AKTIVT TAGER MEDANSVAR FOR TRIVSLEN PÅ SKOLEN Sammen mod mobning - FOR TRIVSEL, TOLERANCE OG TRYGHED Sammen mod mobning Indledning Den 10. marts 2004 underskrev 26 parter trivselserklæringen.

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Uddannelsesudvalget 2009-10 UDU alm. del Bilag 137 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Tid og sted Åbent samråd UDU alm. del, samrådsspørgsmål Z-Ø Folketingets

Læs mere

POLITISK OPLÆG FLERE UNGE GODT FRA START FEBRUAR 2015 ET LIV UDEN MOBNING

POLITISK OPLÆG FLERE UNGE GODT FRA START FEBRUAR 2015 ET LIV UDEN MOBNING POLITISK OPLÆG FLERE UNGE GODT FRA START FEBRUAR 2015 ET LIV UDEN MOBNING FORORD En person, der har været udsat for mobning i sin barndom eller ungdom, risikerer at blive påvirket af det hele livet. Det

Læs mere

Skolen på Nyelandsvej Skolebestyrelsen Møde med klasserepræsentanterne. 18. November 2008

Skolen på Nyelandsvej Skolebestyrelsen Møde med klasserepræsentanterne. 18. November 2008 Skolen på Nyelandsvej Skolebestyrelsen Møde med klasserepræsentanterne 18. November 2008 1 Møde med klasserepræsentanterne. Dagsorden: 1. Orientering fra skolen og skolebestyrelsen, herunder diverse nyt

Læs mere

Orientering om Undervisningsministeriets "Aktionsplan til forebyggelse og bekæmpelse af mobning"

Orientering om Undervisningsministeriets Aktionsplan til forebyggelse og bekæmpelse af mobning Punkt 6. Orientering om Undervisningsministeriets "Aktionsplan til forebyggelse og bekæmpelse af mobning" 2016-004962 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, Undervisningsministeriets"Aktionsplan

Læs mere

Trivselspolitik. Kjellerup Skole

Trivselspolitik. Kjellerup Skole Trivselspolitik Kjellerup Skole Trivselspolitik på Kjellerup Skole Ved skoleårets start 2006 var der udarbejdet et hæfte, som var blevet til på baggrund af drøftelser i elevråd, pædagogisk råd og skolebestyrelse.

Læs mere

En tryg barndom bedre trivsel blandt børn og unge i Aarhus kommune

En tryg barndom bedre trivsel blandt børn og unge i Aarhus kommune En tryg barndom bedre trivsel blandt børn og unge i Aarhus kommune 1. Resumé Alle børn fortjener en god og tryg barndom. Desværre oplever mange børn og unge at blive mobbet. Vi ved fra undersøgelser, at

Læs mere

Alle for èn mod mobning på ungdomsuddannelser.

Alle for èn mod mobning på ungdomsuddannelser. Alle for èn mod mobning på ungdomsuddannelser. Undervisningsministeriet udsendte i august 2016 en fælles aktionsplan mod mobning i daginstitution, grundskole og på ungdomsuddannelser i Danmark (vedhæftet

Læs mere

Brædstrup Skole GRUNDSKOLER. Antimobbestrategi for: Udarbejdet (dato): September 2009. Hvad forstår vi ved trivsel? Hvad forstår vi ved mobning?

Brædstrup Skole GRUNDSKOLER. Antimobbestrategi for: Udarbejdet (dato): September 2009. Hvad forstår vi ved trivsel? Hvad forstår vi ved mobning? GRUNDSKOLER Antimobbestrategi for: Brædstrup Skole Udarbejdet (dato): September 2009 Hvad forstår vi ved trivsel? I skolens værdigrundlag står: Trivsel og tryghed er vigtige faktorer i forhold til elevernes

Læs mere

Nordisk Skolesamarbejde: Elevernes velbefindende i Danmark

Nordisk Skolesamarbejde: Elevernes velbefindende i Danmark Nordisk Skolesamarbejde: Elevernes velbefindende i Danmark Oplæg v/ Charlotte Wegener og Karin Villumsen Dansk Center for Undervisningsmiljø Finland den 27. og 28. september 2007 Undervisningsmiljø: Elevernes

Læs mere

Alle for én mod mobning på ungdomsuddannelser

Alle for én mod mobning på ungdomsuddannelser Alle for én mod mobning på ungdomsuddannelser 1 Alle for én mod mobning på ungdomsuddannelser Alle unge skal have en god start på livet og en ungdom uden mobning. Minister for børn, undervisning og ligestilling

Læs mere

Alle for én mod mobning på ungdomsuddannelser

Alle for én mod mobning på ungdomsuddannelser Alle for én mod mobning på ungdomsuddannelser 1 Alle for én mod mobning på ungdomsuddannelser Alle unge skal have en god start på livet og en ungdom uden mobning. Minister for børn, undervisning og ligestilling

Læs mere

Vejle Midtbyskoles Antimobbestrategi

Vejle Midtbyskoles Antimobbestrategi Vejle Midtbyskoles Antimobbestrategi Alle børn og unge har ret til at være trygge og at være en del af det gode fællesskab. På Vejle Midtbyskole tolererer vi ikke mobning. Styrk det gode fællesskab - Definition:

Læs mere

Principper for fremme af trivsel og forebygning af mobning (Antimobbestrategi)

Principper for fremme af trivsel og forebygning af mobning (Antimobbestrategi) Principper for fremme af trivsel og forebygning af mobning (Antimobbestrategi) Formålet er at udvikle trygge børnefællesskaber med plads til alle. Fællesskaberne bygger på værdier, der er forpligtende

Læs mere

Erklæring om Nationalt Samarbe jde for Social Trivsel og mod Mobning i Grundskolen

Erklæring om Nationalt Samarbe jde for Social Trivsel og mod Mobning i Grundskolen Erklæring om Nationalt Samarbe jde for Social Trivsel og mod Mobning i Grundskolen Nationalt Samarbejde mod Mobning Hver dag bliver 10.000-vis af skolebørn i Danmark udsat for mobning. Dette er helt uacceptabelt!

Læs mere

Alle for én mod mobning i skolen

Alle for én mod mobning i skolen Alle for én mod mobning i skolen 1 Alle for én mod mobning i skolen Alle børn skal have en god start på livet og en barndom uden mobning. Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby

Læs mere

Alle for én mod mobning i skolen

Alle for én mod mobning i skolen Alle for én mod mobning i skolen 1 2 Alle for én mod mobning i skolen Alle børn skal have en god start på livet og en barndom uden mobning. Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby

Læs mere

Hurup Skoles. Trivselsplan

Hurup Skoles. Trivselsplan Hurup Skoles Trivselsplan Dato 12-03-2014 Trivselsplan for Hurup Skole og SFO: Alle både forældre, ansatte og elever har et medansvar for trivslen på skolen. Vi arbejder for, at eleverne lærer at respektere

Læs mere

Indskolingen Næsby Skole 2014/2015

Indskolingen Næsby Skole 2014/2015 Indskolingen Næsby Skole 2014/2015 Indskolingens læringssyn Læring er individets bestræbelser på at forstå og mestre verden. Børn og læring ser vi som en dynamisk proces, der involvere børn og voksne.

Læs mere

Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi

Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi Strategien inddeles i 1) Indledning og baggrund 2) Mål for Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi 3) Definition på mobning 4) Digital

Læs mere

Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING?

Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING? Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE Ungdomsskolen

TÅRNBY KOMMUNE Ungdomsskolen Kastrup den 1.8.2017 Princip for trivsel og god omgangstone Antimobbestrategi INDLEDNING HVAD ER MOBNING? MÅLET MED ANTIMOBBESTRATEGIEN FOREBYGGELSE AF MOBNING HÅNDTERING AF MOBNING FORANKRING INDLEDNING

Læs mere

Antimobbestrategi. Skolens formål med antimobbestrategien er at tydeliggøre skolens holdning til mobning.

Antimobbestrategi. Skolens formål med antimobbestrategien er at tydeliggøre skolens holdning til mobning. Antimobbestrategi Gældende fra: 1. maj 2018 Revideret d. Formål Hvad er formålet med antimobbestrategien? Skolens formål med antimobbestrategien er at tydeliggøre skolens holdning til mobning. - Forebygge

Læs mere

Antimobbestrategi. Målsætninger. Begreber

Antimobbestrategi. Målsætninger. Begreber Antimobbestrategi Formål Hvad er formålet med jeres antimobbestrategi? Målet med vores antimobbestrategi er, at skolen forebygger og reducerer mobning (digitalt og på skolen) i videst mulige omfang og

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Eventyrhaven HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn bliver

Læs mere

Antimobbestrategi for

Antimobbestrategi for Antimobbestrategi for Mobning og Sct. Ib Skole Sct. Ibs Skole er en katolsk skole, der bygger på det kristne livs- og menneskesyn. Som udtrykt i skolens formålsparagraf ønsker vi at danne og uddanne eleverne

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Ødis Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller voksen)

Læs mere

Dette dokument er udarbejdet af de forældrevalgte i Skolebestyrelsen på Nærum Skole, juni 2017

Dette dokument er udarbejdet af de forældrevalgte i Skolebestyrelsen på Nærum Skole, juni 2017 Sammen om TRIVSEL OG RESPEKT på Nærum Skole Dette dokument er udarbejdet af de forældrevalgte i Skolebestyrelsen på Nærum Skole, juni 2017 L FÆLLES FORSTÅELSE FOREBYGGENDE ARBEJDE / Fokus på trivsel /

Læs mere

Antimobbestrategi for Mosedeskolen

Antimobbestrategi for Mosedeskolen Antimobbestrategi for Mosedeskolen Gældende fra: 1/12-2017 Revideres d.: 12/2018 Formål På Mosedeskolen vil vi ikke acceptere mobning. Det gælder på både i skolen og i fritiden. Målsætninger Målsætning

Læs mere

Antimobbestrategi. Mobning er et uhåndterbart problem for den, der bliver ramt af det og kan blandt andet defineres således:

Antimobbestrategi. Mobning er et uhåndterbart problem for den, der bliver ramt af det og kan blandt andet defineres således: Antimobbestrategi Indledning og definition af mobning Alle børn har ret til en tryg skolegang. En tryg skolegang betyder ikke, at alle sten er fjernet fra barnets vej. Hvor der er mere end en person til

Læs mere

Skolereform i forældreperspektiv

Skolereform i forældreperspektiv Skolereform i forældreperspektiv Informationsaften om Forældre samarbejde I forhold til trivsel og læring Hornsyld Skole www.skole-foraeldre.dk 33 26 17 21 Præsentation Lars Bøttern Bor i Vestjylland,

Læs mere

Gældende fra den 1.marts 2016 FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi?

Gældende fra den 1.marts 2016 FORMÅL. Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Antimobbestrategi for Lilleåskolen og SFO/klub Gældende fra den 1.marts 2016 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil gerne have, at alle børn har det godt. Vi vil gerne give børn, personale

Læs mere

Antimobbestrategi. Derfor har vi følgende målsætninger:

Antimobbestrategi. Derfor har vi følgende målsætninger: Antimobbestrategi Alle børn har ret til at være trygge og at være en del af fællesskabet. At blive mobbet, at blive udskilt fra fællesskabet er en traumatiserende oplevelse for alle uanset alder. På Skibet

Læs mere

Bislev Landsbyordning Her trives vi! Så mobning - må vi så være fri!

Bislev Landsbyordning Her trives vi! Så mobning - må vi så være fri! Bislev Landsbyordning Her trives vi! Så mobning - må vi så være fri! Handlingsplan for indsats mod mobning på Bislev Landsbyordning Forord I sommeren 1999 blev der ved Bislev Skole nedsat en arbejdsgruppe,

Læs mere

Erklæring om Nationalt Samarbejde for Social Trivsel og mod Mobning i Grundskolen

Erklæring om Nationalt Samarbejde for Social Trivsel og mod Mobning i Grundskolen Erklæring om Nationalt Samarbejde for Social Trivsel og mod Mobning i Grundskolen LÆRERSTUDERENDES LANDSKREDS Trivselserklæringens parter er pr. 10. marts 2009: Frie Grundskolers Fællesråd Læs mere om

Læs mere

VI STÅR SAMMEN OM TRIVSEL OG MOD MOBNING

VI STÅR SAMMEN OM TRIVSEL OG MOD MOBNING VI STÅR SAMMEN OM TRIVSEL OG MOD MOBNING HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen

Læs mere

Antimobbestrategi, trivsel i og uden for skolen

Antimobbestrategi, trivsel i og uden for skolen Antimobbestrategi, trivsel i og uden for skolen Strategien er udviklet i samarbejde med skolens børn, lærere, ledelse og skolebestyrelse. Trivsel og fællesskab Glade børn lærer bedst. Sådan siger børnene

Læs mere

Antimobbestrategi 2018

Antimobbestrategi 2018 Antimobbestrategi 2018 Princip for mobning på Lyne Friskole På Lyne Friskole har vi nul tolerance overfor mobning. Det betyder, at når vi bliver bekendt med det, handler vi. Mobbepolitik Lyne Friskole

Læs mere

Formål. Målgruppen er skoler, der ikke har valgt model, samt LP-skoler. Modellen kan også benyttes af PALS-skoler.

Formål. Målgruppen er skoler, der ikke har valgt model, samt LP-skoler. Modellen kan også benyttes af PALS-skoler. Herningmodel Skole Baggrund Efterspørgsel fra flere skoler. Herningmodel Skole er inspireret af elementer fra LP, PALS og erfaringer indhentet i kommunen siden 2008. Herningmodel Skole skal understøtte

Læs mere

Thorstrup Skole. Mobning er et forsøg på at skade en anden person og udelukke denne person fra fællesskabet. For eksempel en bestemt elev i klassen.

Thorstrup Skole. Mobning er et forsøg på at skade en anden person og udelukke denne person fra fællesskabet. For eksempel en bestemt elev i klassen. Thorstrup Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er et forsøg på at skade en anden person og udelukke denne person fra fællesskabet. For eksempel en bestemt elev i klassen. Mobning kan ske ved, at en bestemt person

Læs mere

Trivselspolitik på Vallensbæk Skole

Trivselspolitik på Vallensbæk Skole Trivselspolitik på Vallensbæk Skole Formålet med at tale og skrive om trivsel på skolen er fortsat at minimere mobning på skolen. Vallensbæk Skole har gennem lang tid gjort en aktiv indsats for at minimere

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI BRYLLE SKOLE HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Værdiregelsæt og Antimobbestrategi for:

Værdiregelsæt og Antimobbestrategi for: Værdiregelsæt og Antimobbestrategi for: Skriv uddannelsesinstitutionens navn: Denne skabelon er et strategisk, pædagogisk værktøj, som hjælper med at udarbejde uddannelsesinstitutionens værdiregelsæt og

Læs mere

Antimobbestrategi for Hjallerup Skole

Antimobbestrategi for Hjallerup Skole Antimobbestrategi for Hjallerup Skole Gældende fra den September 2012 FORMÅL Hvad vil vi med vores antimobbestrategi? Vi vil skabe og vedligeholde et miljø, hvor eleverne kan udvikle sig, og som er præget

Læs mere

Værdiregelsæt og Antimobbestrategi for:

Værdiregelsæt og Antimobbestrategi for: Værdiregelsæt og Antimobbestrategi for: Skriv skolens navn Denne skabelon er et strategisk, pædagogisk værktøj, som hjælper med at udarbejde skolens værdiregelsæt og antimobbetrategi, og styrker det daglige

Læs mere

HPV Nyhedsbrev #4. Vaccination af drenge fra 1. juli Nyhedsbrev #4 MARTS Kære alle,

HPV Nyhedsbrev #4. Vaccination af drenge fra 1. juli Nyhedsbrev #4 MARTS Kære alle, HPV Nyhedsbrev #4 Kære alle, Mens vi venter på foråret, har vi skrevet Nyhedsbrev #4 fra indsatsen Stop HPV stop livmoderhalskræft. Der er sket meget siden sidst. Først og fremmest er det blevet besluttet,

Læs mere

Børneliv. Årsagerne til mobning kan være mange, og det er ikke altid, at mobning er en bevidst handling.

Børneliv. Årsagerne til mobning kan være mange, og det er ikke altid, at mobning er en bevidst handling. Børneliv HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller voksen)

Læs mere

Udvikling. Bakkeskolens værdisæt

Udvikling. Bakkeskolens værdisæt Bakkeskolens værdisæt Bakkeskolens opgave er ifølge folkeskolelovens 1 og 3 bl.a. at støtte børnene i deres alsidige, personlige udvikling, samt forberede dem til medbestemmelse, medansvar, rettigheder

Læs mere

TRIVSELSPLAN JEG ER OK DU ER OK. A a l e s t r u p S k o l e INDHOLD INDHOLD: Plan side 2 4. Konkrete tiltag 5. Litteraturliste 5

TRIVSELSPLAN JEG ER OK DU ER OK. A a l e s t r u p S k o l e INDHOLD INDHOLD: Plan side 2 4. Konkrete tiltag 5. Litteraturliste 5 A a l e s t r u p S k o l e INDHOLD TRIVSELSPLAN INDHOLD: Plan side 2 4 Konkrete tiltag 5 Litteraturliste 5 JEG ER OK DU ER OK Maj 2015 Vores arbejde har været meget inspireret af www.dcum.dk 1 Hvad forstår

Læs mere

Analyse: Forældreinvolvering i trivsel i indskolingen

Analyse: Forældreinvolvering i trivsel i indskolingen Analyse: Forældreinvolvering i trivsel i indskolingen Mary Fonden og Red Barnets undersøgelse er foretaget af Analyse Danmark. Den er baseret på svar fra 594 forældre til børn i 0.-3. klasse. Analysen

Læs mere

Antimobbestrategi for Aulum-Hodsager Skole

Antimobbestrategi for Aulum-Hodsager Skole Antimobbestrategi for Aulum-Hodsager Skole - 1 - Aulum Hodsager Skoles Antimobbestrategi - Denne antimobbestrategi er udarbejdet på baggrund af tanker, dialog og forslag fra skolens elever, skolebestyrelsen,

Læs mere

KONTAKTFORÆLDREMØDE

KONTAKTFORÆLDREMØDE KONTAKTFORÆLDREMØDE - 27.11.2017 PROGRAM 18.30 21.00 TRIVSEL: Oplæg (18.40-18:55) Gruppediskussion (18:55-19.15) Opsamling på diskussionerne (19.15-19.30) PAUSE (19.30-19.40) LEKTIER: Oplæg (19.40-19.55)

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Ørnhøj Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

BØGESKOVSKOLEN PRINCIP FOR KOMMUNIKATION

BØGESKOVSKOLEN PRINCIP FOR KOMMUNIKATION BØGESKOVSKOLEN PRINCIP FOR KOMMUNIKATION Principper for kommunikation på Bøgeskovskolen Dialogmøde 2 Klasselærer Månedsbrev, forældremøde, årsplan Forældre kommende 0. klasse Forældre /hjem Forældre- Råd

Læs mere

Årsberetning fra Skolebestyrelsen på Gentofte Skole

Årsberetning fra Skolebestyrelsen på Gentofte Skole Årsberetning fra Skolebestyrelsen på Gentofte Skole 2006-2007 Arbejdsgrundlag Skolebestyrelsen arbejder indenfor rammerne af Folkeskoleloven og Styrelsesvedtægten for Gentofte Kommunens Skolevæsen. Medlemmer

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Gladsaxe Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

TØNDER DISTRIKTSSKOLE

TØNDER DISTRIKTSSKOLE Værdigrundlag Mission AT UDVIKLE, PRÆSTERE OG INKLUDERE Vision Forældre ønsker og vælger Tønder Distriktsskole, fordi det er den bedste skole. Forældrene oplever sig som aktive samarbejdspartnere og inddrages

Læs mere

KL's understøttelse af kommunernes forb e- redelse af folkeskolereformen

KL's understøttelse af kommunernes forb e- redelse af folkeskolereformen Børne- og Undervisningsudvalget 2013-14 BUU Alm.del Bilag 192 Offentligt KL's understøttelse af kommunernes forb e- redelse af folkeskolereformen Målsætningen om at styrke elevernes læring og trivsel er

Læs mere

Christiansfeld Skole

Christiansfeld Skole Christiansfeld Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn

Læs mere

undervisningsmiljø i folkeskolen

undervisningsmiljø i folkeskolen dcum.dk undervisningsmiljø i folkeskolen opgaver for ledelse og bestyrelse 3 Undervisningsmiljø i folkeskolen Dansk Center for Undervisningsmiljø, DCUM, udgiver dette materiale for at give en nem og hurtig

Læs mere

Antimobbestrategi. Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling

Antimobbestrategi. Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling Antimobbestrategi Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling God undervisning er tæt forbundet med bl.a. et læringsfremmende og stimulerende klima i klassen. På Al Quds Skole arbejder

Læs mere

Holbæk Private Realskole

Holbæk Private Realskole Holbæk Private Realskole På vores skole går trivsel og læring hånd i hånd. Det lykkes når skole, forældre og elever i fællesskab forstår, hvilken rolle de hver især spiller, og hvilke muligheder vi sammen

Læs mere

SINDING-ØRRE MIDTPUNKT

SINDING-ØRRE MIDTPUNKT SINDING-ØRRE MIDTPUNKT I Sinding-Ørre Midtpunkt går læring hånd i hånd med høj trivsel! HVAD ER MOBNING? Det vi forstår ved mobning er en systematisk forfølgelse eller udelukkelse af en enkelt person,

Læs mere

Principper for trivsel

Principper for trivsel Principper for trivsel Indledning Skolens opgave er at skabe de bedst mulige rammer for elevernes faglige og sociale indlæring. Dagligdagen på Finderuphøj Skole skal være præget af tryghed, ligeværd, anerkendelse,

Læs mere

at medvirke til sikring af elevernes trivsel i klassen at medvirke til at klassens forældre lærer hinanden at kende

at medvirke til sikring af elevernes trivsel i klassen at medvirke til at klassens forældre lærer hinanden at kende Princip omkring trivselsgrupper og kontaktforældre på Stensballeskolen. Skolebestyrelsen har som konsekvens af konklusionerne på trivselsgruppe-undersøgelsen i 2013, truffet beslutning om at ændre på princippet

Læs mere

Trivselsmåling

Trivselsmåling Trivselsmåling 2015-2016 Formålet med Trivselsmålingen Trivselsmålingen skal give et billede af, hvordan eleverne oplever deres trivsel, undervisningsmiljøet og ro og orden i klassen. Ud fra denne viden

Læs mere

ENDRUPSKOLEN. Antimobbestrategiplan FREDENSBORG KOMMUNE

ENDRUPSKOLEN. Antimobbestrategiplan FREDENSBORG KOMMUNE ENDRUPSKOLEN Antimobbestrategiplan FREDENSBORG KOMMUNE Indhold Indledning Definition på mobning Skolens politik Målsætning Evaluering Handleplan til lærere til forebyggelse af mobning Forældreindsats til

Læs mere

Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan

Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan Et godt sted at være Et godt sted at lære for alle Skolen arbejder til stadighed på, at styrke hvert barns selvtillid, samarbejdsevne og mellemmenneskelige forståelse.

Læs mere

Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan

Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan Indhold Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan... 1 Vestbjerg Skoles Antimobbehandleplan... 2 Formål... 2 Definition af mobning... 2 Negative handlinger... 2 Forebyggende

Læs mere

National Links Source Short description Link

National Links Source Short description Link National Links 14.11.18 Name of Country Denmark Name of tool or initiative Source Short description Link Børns og unges sundhed, kost og motion Det nationale videncenter KOSMOS På hjemmesiden findes en

Læs mere

Indhold. Indledning... 3 Hvad er mobning... 3 Skolens antimobbeplan... 3 Forebyggelse af mobning... 4 Når mobning konstateres... 5 Sanktioner...

Indhold. Indledning... 3 Hvad er mobning... 3 Skolens antimobbeplan... 3 Forebyggelse af mobning... 4 Når mobning konstateres... 5 Sanktioner... Antimobbeplan Indhold Indledning... 3 Hvad er mobning... 3 Skolens antimobbeplan... 3 Forebyggelse af mobning... 4 Når mobning konstateres... 5 Sanktioner... 6 2 Indledning Der er et lovmæssigt krav om,

Læs mere

Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan

Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan Et godt sted at være Et godt sted at lære for alle Skolen arbejder til stadighed på, at styrke hvert barns selvtillid, samarbejdsevne og mellemmenneskelige forståelse.

Læs mere

Antimobbestrategi: Fælleskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling

Antimobbestrategi: Fælleskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling Antimobbestrategi: Fælleskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling Trivsel og læring er hinandens forudsætninger. I Båring Børneunivers arbejder vi bevidst med at skabe et godt læringsmiljø

Læs mere

Handleplanen bygges op over SMTTE-modellen. (Status, Mål, Tiltag, Tegn og Evaluering) Handleplanen er dynamisk dvs. at den tilrettes løbende.

Handleplanen bygges op over SMTTE-modellen. (Status, Mål, Tiltag, Tegn og Evaluering) Handleplanen er dynamisk dvs. at den tilrettes løbende. Handleplan for inklusion på Hou Skole, november 2014 Handleplanen bygges op over SMTTE-modellen. (Status, Mål, Tiltag, Tegn og Evaluering) Handleplanen er dynamisk dvs. at den tilrettes løbende. Status

Læs mere

Forord. Læsevejledning

Forord. Læsevejledning Forord Folkeskolen er en kommunal kerneopgave og Middelfart Kommune har ambitioner for sit skolevæsen. Middelfart Kommunes skolepolitik bygger på et ønske om en folkeskole, der har en fælles retning og

Læs mere

Skolen på Nyelandsvej, profil: Mobningsfri skole Skolen har så at sige ingen mobningsproblemer, men for fortsat at sikre en mobningsfri skole,

Skolen på Nyelandsvej, profil: Mobningsfri skole Skolen har så at sige ingen mobningsproblemer, men for fortsat at sikre en mobningsfri skole, Skolen på Nyelandsvej, profil: Mobningsfri skole Skolen har så at sige ingen mobningsproblemer, men for fortsat at sikre en mobningsfri skole, arbejder vi målrettet med konfliktløsning. Metoden bygger

Læs mere

Antimobbestrategi for Thyregod Skole

Antimobbestrategi for Thyregod Skole Antimobbestrategi for Thyregod Skole Alle børn har ret til at være trygge og at være en del af fællesskabet. At blive mobbet, at blive udskilt fra fællesskabet er en traumatiserende oplevelse for alle

Læs mere

Orientering om resultater af trivselsmålingen 2016/2017

Orientering om resultater af trivselsmålingen 2016/2017 Punkt 8. Orientering om resultater af trivselsmålingen 2016/2017 2017-025080 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, resultaterne af den trivselsmåling der er gennemført i første

Læs mere

KURSUSINDHOLD. Derfor skal I arbejde med mobning. Viden om mobning. Antimobbestrategien. Proces og organisering. De første skridt tager vi nu

KURSUSINDHOLD. Derfor skal I arbejde med mobning. Viden om mobning. Antimobbestrategien. Proces og organisering. De første skridt tager vi nu INTRODUKTIONSKURSUS KURSUSINDHOLD Derfor skal I arbejde med mobning Viden om mobning Antimobbestrategien Proces og organisering De første skridt tager vi nu VELKOMMEN Finn Juel Larsen 2 børn sammen med

Læs mere

Bryndum Skoles antimobbestrategi

Bryndum Skoles antimobbestrategi Bryndum Skoles antimobbestrategi God trivsel er en forudsætning for børns læring og udvikling Skolens overordnede mobbepolitik er klar: Vi vil overhovedet ikke tolerere mobning på Bryndum Skole Bryndum

Læs mere

Heibergskolen MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

Heibergskolen MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Heibergskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

Børnehuset Stjernen og Tjørring Skole STÅR SAMMEN OM FÆLLESSKABET

Børnehuset Stjernen og Tjørring Skole STÅR SAMMEN OM FÆLLESSKABET Børnehuset Stjernen og Tjørring Skole STÅR SAMMEN OM FÆLLESSKABET HVAD ER MOBNING? ANTIMOBBESTRATEGI Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold

Læs mere

Livsduelige børn trives. Hillerødsholmskolen. Hillerødsholmskolens trivsels- og mobbepolitik. Faglighed og fællesskab

Livsduelige børn trives. Hillerødsholmskolen. Hillerødsholmskolens trivsels- og mobbepolitik. Faglighed og fællesskab Livsduelige børn trives Hillerødsholmskolen Hillerødsholmskolens trivsels- og mobbepolitik Faglighed og fællesskab Et godt sted at lære - et godt sted at være... Tryghed og trivsel Trivsel er i fokus på

Læs mere

SÅDAN LAVER I JERES ANTIMOBBESTRATEGI

SÅDAN LAVER I JERES ANTIMOBBESTRATEGI SÅDAN LAVER I JERES ANTIMOBBESTRATEGI FORBEREDELSE HVEM LAVER ANTIMOBBESTRATEGIEN? Skolebestyrelsen har ansvaret for, at skolen har en antimobbestrategi. Det er også dem, der skal godkende indholdet af

Læs mere

Værdiregelsæt og antimobbestrategi for:

Værdiregelsæt og antimobbestrategi for: Værdiregelsæt og antimobbestrategi for: Skriv skolens navn Alle folkeskoler skal have et værdiregelsæt som en del af skolens regelsæt. Der skal indgå en antimobbestrategi som del af værdiregelsættet. Et

Læs mere

Nyager Skoles Anti-mobbepolitik

Nyager Skoles Anti-mobbepolitik R Ø D O V R E K O M M U N E Nyager Skole Nyager Skoles Anti-mobbepolitik Hvad er mobning for os: En systematisk forfølgelse eller udelukkelse af en enkelt person i en social sammenhæng, hvor denne person

Læs mere

Notat. Evaluering af DCUM: resume

Notat. Evaluering af DCUM: resume Notat Til Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM) Fra Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) Evaluering af DCUM: resume Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM) fejrede i april 2012 10-års jubilæum. DCUM

Læs mere

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI

MÅLET MED VORES ANTIMOBBESTRATEGI Østervangskolen HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlin, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn (eller

Læs mere

UDKAST Horsens Kommunes fælleskommunale Mål- og indholdsbeskrivelser for SFO

UDKAST Horsens Kommunes fælleskommunale Mål- og indholdsbeskrivelser for SFO UDKAST Horsens Kommunes fælleskommunale Mål- og indholdsbeskrivelser for SFO Indhold Forord...1 Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO...2 Et sammenhængende skole- og fritidstilbud...3 Folkeskolens formålsparagraf...3

Læs mere

Mobning - må vi så være fri!

Mobning - må vi så være fri! Mobning - må vi så være fri! Handlingsplan for indsats mod mobning på Nibe Skole Forord I sommeren 1999 blev der ved Nibe Skole nedsat en arbejdsgruppe, der fik til opgave at komme med forslag til initiativer

Læs mere

Fokus på Trivsel og forebyggelse åf mobning

Fokus på Trivsel og forebyggelse åf mobning Åvangsskolens Antimobbestrategi omfatter følgende: Fokus på Trivsel og forebyggelse åf mobning 2018-2019 Mål Formål Formålet er at styrke elevernes læring og trivsel gennem god, inkluderende undervisning

Læs mere

Mange veje. mod en stærk evalueringskultur i folkeskolen

Mange veje. mod en stærk evalueringskultur i folkeskolen Mange veje mod en stærk evalueringskultur i folkeskolen NR. 3 OKTOBER 08 Katja Munch Thorsen Områdechef, Danmarks evalueringsinstitut (EVA). En systematisk og stærk evalueringskultur i folkeskolen er blevet

Læs mere

Fællesskab mod mobning

Fællesskab mod mobning Humlebæk Skoles anti-mobbestrategi Fællesskab mod mobning På Humlebæk Skole skal alle elever trives og opleve sig som en vigtig del af fællesskabet. Hvis elever mistrives på grund af mobning, griber skolen

Læs mere

Antimobbestrategi for:

Antimobbestrategi for: Antimobbestrategi for: Denne skabelon er et strategisk, pædagogisk værktøj, som hjælper med at udarbejde skolens værdiregelsæt og antimobbetrategi, og styrker det daglige arbejde med at etablere et godt

Læs mere

Løsning Skoles antimobbestrategi

Løsning Skoles antimobbestrategi Løsning Skoles antimobbestrategi Løsning Skoles vision er, at vi i samarbejde med forældrene vil udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, som de kan. Løsning skoles profil er INNOVATION og ENTREPRENØRSKAB,

Læs mere

Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole

Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August 2017 1 Gennem hele skoletiden på Aars Skole. vil vi - fremme elevernes læring, sociale trivsel og modvirke mobning - skabe et godt gensidigt

Læs mere

Antimobbestrategi jan 2018

Antimobbestrategi jan 2018 Antimobbestrategi jan 2018 1. Værdi 2. Definition af mobning 3. Digital mobning 4. Faresignaler 5. Hvad skal man gøre, når man bliver opmærksom på, at der foregår mobning i skolen? Som elev Som forældre

Læs mere

Munkevængets Skole STÅR SAMMEN MOD MOBNING

Munkevængets Skole STÅR SAMMEN MOD MOBNING HVAD ER MOBNING? Der er forskel på drilleri og mobning. Mobning er systematiske udstødelseshandlinger (kan være både fysiske og digitale), der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller

Læs mere