Sommermad og grill-inspiration

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sommermad og grill-inspiration"

Transkript

1 Sommermad og grill-inspiration Udarbejdet af Anja Pedersen og Anette Hjorth-Gravesen

2 BAG OM DENNE E-BOG Anette fortæller om Anja: Anja er gift med René og mor til Patrick på 13 år, Casper på 12 år og Ida på 6 år. De bor i Midtjylland. Anja elsker at lave mad, og er god til det! Hun er udlært ernæringsassistent, og har gennem de sidste 20 år arbejdet med mad. Derudover er hun ny udlært kostvejleder med speciale i vægttab, og har en overbygning med børn og overvægt. Anja ved en masse om fødevareallergi. René og Casper har astma og pollenallergi, der giver en masse krydsreaktioner på madsiden. Ida har cøliaki og Anja selv kan ikke tåle æg og mælk. Anja er stifter af Glutenfri Forening Midtjylland. Anja Pedersen Anja fortæller om Anette: Anette er gift med Jan og er mor til Mads på 11 år og Maria på snart 9 år. De bor på Midtsjælland. Anette har arbejdet i fødevarebranchen i snart 17 år. Hun har beskæftiget sig meget med hjemmesider, kommunikation og markedsføring. Anette Hjorth-Gravesen Anette har siden hun var barn haft astma og allergi overfor både dyr, pollen og fødevarer. Nødder er det, hun reagerer kraftigst på. Både Mads og Maria havde mælkeallergi fra de var helt små. I dag har Maria ingen allergi, men Mads' fødevareallergi har udviklet sig til at omfatte rigtig mange ting. Det handler især om peanut, nødder og mælk. Anette er stifter af Børn med mælkeallergi.

3 INDHOLD

4 MARINEREDE ASPARGES Let og lækkert tilbehør (6 personer) SÅDAN GØR DU: Knæk enderne af aspargesene. Skyl og snit asparges i små stykker. Rapsolie og hyldeblomstsaft blandes til en marinade. Kom marinaden over og lad det trække lidt tid inden brug.

5 MANGOSALAT Let og lækkert tilbehør (4 personer) SÅDAN GØR DU: Skræl mangoen og skær den i tern. Skyl og snit salaten. Pres saften af 2 appelsiner. Til sidst blandes det hele sammen.

6 FENNIKEL TZATZIKI Let og lækkert tilbehør (4 personer) SÅDAN GØR DU: Rens fennikel og riv den på et råkostjern eller skær den fint ud. Fennikel kommes i en sigte. Drys 1 tsk. salt over og lad det trække i 20 min. Bland soyayoghurt, æbleeddike, hvidløg og lidt salt og peber sammen. Skyl fennikel og tryk vandet fra, hvorefter det kommes i dressingen.

7 PESTO-PASTA SALAT Let og lækkert tilbehør (4 personer) SÅDAN GØR DU: Kog pastaen efter anvisningen på pakken og lad den køle af. Skræl, skyl og snit grøntsagerne og kom det hele i en skål. Ingredienserne til pestoen kommes i en blender. Lad den køre til det bliver en ensartet masse. Bland pasta, salat og pesto sammen - hold lidt igen med pestoen!

8 KARTOFFELSALAT 1 Let og lækkert tilbehør (6 personer) SÅDAN GØR DU: Skræl og kog kartoflerne og lad dem køle helt af. Snit rød snackpeber i små tern. Kom enten frosne ærter eller majs i (også gerne begge dele). Steg bacon helt sprødt og lad det afkøle. Skræl og hak avocado i små tern. Det hele blandes i en skål. Olivenolie, æbleeddike og salt og peber blandes og hældes over kartoffelsalaten. Klar til servering.

9 KARTOFFELSALAT 2 Let og lækkert tilbehør (6 personer) SÅDAN GØR DU: RAPSY FRUTTY kan bl.a. købes i SuperBest (spørg efter det) eller på forskellige netbutikker. Økologisk Ægfri Mayonnaise i mærket Plamil kan bl.a. købes i SuperBest. Er uden alle 5 allergener, men hedder Ægfri. 1 dl RAPSY FRUTTY pulver røres op med 3 dl kold vand, der stilles på køl inden brug. Bland ingredienserne til dressingen sammen. Herefter kommes de kogte, ud skårede kartofler i.

10 HJEMMELAVET MAYONNAISE Du kan også lave den selv SÅDAN GØR DU: Kog kartoflerne og pres dem gennem en tråd sigte, mens de stadig er varme. Tilsæt de øvrige ingredienser, evt. i en foodprocessor, eller brug et piskeris. Hvor meget salt, sennep, citron der præcist skal til, afhænger af jeres smag og hvad det skal bruges til. Når mayonnaisen blandes med andre ingredienser, bliver smagen svagere.

11 PERSILLESALAT Let og lækkert tilbehør (4 personer) SÅDAN GØR DU: Skyl og ryst vandet af det bredbladede persille. Giv persillen en hurtig omgang i en hurtig hakker. Det samme gøres ved de soltørrede tomater. Skær tofu i små tern og steg den på en pande i lidt olie eller fx FRI margarine, tilsat valgfrit krydderi. Lad det køle af. Snit bønnerne og kom det hele i en skål og blandes til en salat.

12 TIGERREJESPYD med tilbehør Lækker grill-tallerken (4 personer) SÅDAN GØR DU: Vand og havregryn koges til en grød og bredes ud på en bageplade. Drysses med fx BBQ, salt eller lakridspulver, helt efter smag. Tør ristes i ovnen ved 160 grader i ca. en time. Tigerrejer og grøntsager sættes på spyd. Skræl og skær græskaret ud i tern og svits dem af på panden, evt. i Tamari sauce. Alternativt med salt og peber på (eller jeres yndlings krydderi). Kom salatbladene i en skål. Kom græskartern i, når de er afkølet. Knæk havregrød-snackene i mindre stykker og server ved siden af. De bliver bløde, hvis de er blandet med salaten. Kom spyddene på grillen i ca. 5 min. ved direkte varme. Virkelig lækker ret.

13 LAKRIDS KYLLING Kød til grillen (5 personer) SÅDAN GØR DU: Kyllingebrystfileterne drysses med lakridspulver, lidt salt og peber Lægges på grillen (direkte varme ca. 15 min.). Kernetemperatur: 75 grader. Serveres med tilbehør efter eget valg bliv inspireret i denne e-bog.

14 FRIKADELLE SPYD Kød til grillen (5 personer) SÅDAN GØR DU: Basilikum skylles og hakkes. Oksekød blandes med basilikum, lidt madlavningsfløde og salt og peber. Æltes godt sammen med hænderne. Farsen pakkes rundt om træspyd, der lægges på grillen (direkte varme) i ca. 10 min. Serveres med salat og noget godt brød.

15 FISK I FOLIE Fisk til grillen (4 personer) SÅDAN GØR DU: Torskefileterne lægges enkeltvis på et stykke folie. Hak tomaterne og kom en tomat ovenpå fisken i hver folie pakke. Kom frisk basilikum i hver pakke, enten hakket eller hele blade. Drys med salt og peber og luk pakkerne. Lægges på grillen (indirekte varme) i ca. 10 min.

16 HONNING-INGEFÆRMARINERET LAM Kød til grillen (6-8 personer) SÅDAN GØR DU: Partér lammekøllen - dvs. skær lammet ud i de forskellige muskel lommer der er, så man får hele stykker af lammet uden ben. Lad kniven arbejde, man kan ligesom skille den ad, uden at kødet går i stykker. Kom lammestykkerne i en frostpose og tilsæt ingefær skåret i små tern og honning. Lad den trække i 6 timer. Lammekødet drysses evt. med lidt salt og peber og kommes på grillen i ca. 30 min. ved direkte varme. Smager virkelig himmelsk!

17 LANGTIDSSTEGT NAKKEFILET Kød til grillen (6 personer) SÅDAN GØR DU: Gnid nakkefileten med krydderierne og lad det trække nogle timer. Jo længere trække-tid, jo mere smag. Nakkefileten kommes på grillen (her er en kuglegrill bedst) ved svag direkte varme (når kullene er brændt af). Skal have ca. 6 timer. Se på billedet, der kan man tydelig se trådene (fibrene fra musklerne i kødet). Det er lækkert mørt og man skal skille det ad ved at bruge en gaffel. Du kan ikke skære i det, når det er varmt.

18 BASIS FRI DEJ Én dej til flere slags brød (6 personer) SÅDAN GØR DU: 1. Kom vand og gær i røremaskinen. 2. Tilsæt Fiberhusk. Lad det køre 5 min. til Fiberhusken tykner let. 3. Tilsæt alt melet af Doves Farm Brown 4. Kom salt i og tilsæt lidt efter lidt melet Doves Farm Plain white. 5. Vælger man Orange Finax, kommer man melet i lidt efter lidt. Dejen skal køre i ca. 5 min. 6. Form dejen til flutes, burgerboller, pølsebrød, fransk hotdogbrød eller hvidløgsflutes. 7. Den formede dej hæver i 30 min. 8. Bages ved 180 grader i ca. 25 min.

19 HVIDLØGSFLUTES Server brød til (6 personer) SÅDAN GØR DU: Mælkefri margarine (fx FRI) blandes med hakket persille og presset hvidløg. Når flutet kommer ud af ovnen ridses brødet, og smøret kommes i, så det smelter ned i brødet.

20 KOLDSKÅL med kammerjunkere Slut af med dessert (5 personer) SÅDAN GØR DU: 1 dl RAPSY FRUTTY pulver røres op med 3 dl kold vand, der stilles på køl inden brug. Kom færdigrørt RAPSY FRUTTY i en skål og tilsæt sukker og vaniljesukker og evt. citron. Pisk det godt igennem med et piskeris, tilsæt havre- eller risdrik lidt efter lidt og smag til.

21 KAMMERJUNKERE Slut af med dessert (6-8 personer) SÅDAN GØR DU: Hørfrøskum: Kog 1 dl hørfrø med 5 dl vand i 5 min. Hældes op i en sigte - det skum der bliver siet fra, fungerer som et æg. Kammerjunkere: Alle ingredienser, på nær hørfrøskum, kommes i en røremaskine (hvis du har en). Røres til det bliver en smulder-dej. Tilsæt så hørfrøskum og lad dejen samle sig. Tril små kugler af dejen og tryk dem let på pladen. Bages ved 180 grader, til de er let gyldne. Tag dem ud og flæk dem og tør rist dem i ovnen ca. 10 min. ved 180 grader. De smager himmelsk.

22 MARENGS med creme og jordbær Slut af med dessert (6 personer) SÅDAN GØR DU: Marengs: Kom husblas i en skål med koldt vand og lad det blive blødt (ca. 5 min.) Kog vand og sukker i en gryde til det bliver en tykkere masse (ca. 10 min.) Kom husblas i sukkermassen så de smelter. Pisk med piskeris. Hæld massen fra gryden op i en skål og pisk massen hvid og sej med elpisker. Sættes på bageplade med bagepapir og bages ved 125 grader. Bagetid afhænger af størrelse. Dem på billedet har bagt i 5 kvarter. Creme: Se næste side, hvor anretning også beskrives.

23 CREME til marengs eller frugt Slut af med dessert (6-8 personer) SÅDAN GØR DU: Creme: Pisk kold risdrik og majsstivelse sammen, så klumperne bliver rørt ud. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom både korn og stang i gryden, sammen med risdrik. Koges op under konstant omrøring. Stilles på køl til det er helt koldt. Pisk den mælkefri piskefløde og bland det sammen med den afkølede basiscreme. En lækker creme, der også kan bruges til frugter med råcreme. Kom cremen på marengsbundene og pynt med friske jordbær (eller anden frugt).

24 BLÅBÆR IS Slut af med dessert (2 personer) SÅDAN GØR DU: 1 dl RAPSY FRUTTY pulver røres op med 3 dl kold vand, der stilles på køl inden brug. Kom alle ingredienser i en blender og lad den køre til blåbærrene er most. Nu har du en lækker blåbær softice.

25 Indkøbsguide til grill inspirationsliste

26 PØLSER Himmerland Grillpølser (SuperBest) Himmerland Brunchpølser (SuperBest) Løgismose oksekødspølser (Netto) Løgismose kyllingepølser (Netto) Kyllinge Minipølser uden skind (Fakta) Böklunder Wiener kalkun & kylling (Fakta) Langelænder Grillpølse Langelænder Grillpølse nøglehulsmærket Langelænder Grillmix (Chorizo Griller + Bacon Frankfurter) Langelænder Kæmpegriller Langelænder Frankfurter Langelænder Bacon frankfurter Langelænder Kæmpehotter Langelænder Tullebøller Langelænder Hotdogpølse Langelænder Hotdogpølse nøglehulsmærket Langelænder Wienerpølse Langelænder Brunchpølse

27 PØLSER Marburger Pandepølser (Løvbjerg) Marburger Hotdog pølser (Løvbjerg) Højer Pølser Ægte sønderjyske kålpølser Højer Pølser Ægte sønderjyske ringridere Højer Pølser Wienerpølser Højer Pølser Frokostpølser Højer Pølser Frankfurter Højer Pølser Skinke-griller Højer Pølser Gyros-griller Højer Pølser Jæger-griller Dulano Små snack pølser (Lidl) Enebacken Kyllingepølser (Lidl) Twinner Grillmedister (Lidl) Guld Gryden Luksus hotdog (Lidl) Guld Gryden Wienerpølser (Lidl) Guld Segl Grill-/pande-pølser (Aldi) Guld Segl Kæmpe frankfurter (Aldi)

28 PØLSER Gøl Hotdog pølser Gøl Frankfurter Gøl Wienerpølser Rema Hotdog pølser røde (Rema 1000) Rema Wienerpølser (Rema 1000) Steff Houlberg Grill Frankfurter med paprika & chili Steff Houlberg Stadion Bayerske pølser Steff Houlberg Stadion Frankfurter pølser Steff Houlberg Hotdog pølser Steff Houlberg Bayerske pølser Steff Houlberg Grill pølser Hanegal økologisk Fjerkræ grillpølse Hanegal økologisk Kyllinge wienerpølser Hanegal økologisk Okse krydderpølse Hanegal økologisk Nordisk gedepølse Hanegal økologisk Grillpølser med hyben og ramsløg Hanegal økologisk Fjerkræ grillpølser med havtorn og persille Hanegal økologisk Wienerpølser

29 PØLSER Hvidebæk Pølser Store hot dog pølser (Aldi) Robert Kylling pølser Robert Kalkun pølser Irmas hverdag Wienerpølser (Irma) Irmas hverdag Grillpølser (Irma) Danborg Dansk kylling pølser (Irma) First Price Hotdogpølser (SuperBest) First Price Grillpølser (SuperBest) First Price Wienerpølser (SuperBest) Plumrose Pølsehornspølser (SuperBest) Coop Hotdogpølser (Coop butikker)

30 PØLSER Indeholder æg! Irmas økologisk balance Frankfurter (Irma)

31 PØLSER Indeholder gluten! Gøl Grillpølser Rema Grill pølser (Rema 1000) Rema Partypølser (indeholder havrefibre, der kan indeholde gluten) Lampe Sønderjyske pølser (set i Rema 1000)

32 FAST FOOD BRØD OG FLUTES Indeholder gluten! BBQ store hotdogbrød (Netto) BBQ burgerboller (Netto) Kohberg Store hotdogbrød Kohberg Hamburgerboller Kohberg Store burgerboller Kohberg Fuldkorns hamburgerboller Kohberg Fuldkorns hotdogbrød Kohberg Pølsebrød Kohberg Fransk hotdog brød Paaskebrød Burgerboller med durum Paaskebrød Gigant boller Paaskebrød Fransk hotdog X-tra 2 Baguettes (Coop butikker) 2 Grovbaguetter (Fakta) Urtekram Rustikke burgerboller (Irma) Food Planet Hamburger boller XL (SuperBest) Food Planet Hotdogbrød XL (SuperBest) First Price Baguettes (SuperBest) First Price Ciabatta (SuperBest) Trianon Pølsebrød

33 KETCHUP Svansø økologisk tomatketchup Beauvais økologisk ketchup Beauvais tomatketchup original Urtekram økologisk tomatketchup Heinz Tomatketchup original Heinz Tomatketchup med mindre salt og sukker Heinz økologisk Tomatketchup Graasten Tomatketchup X-tra Tomatketchup (Coop butikker) Rema Ketchup (Rema 1000) Bähncke Tomatketchup Bähncke Hotdog ketchup Bähncke Karry ketchup K Ketchup (K-Salat) Irmas økologisk balance Ketchup (Irma) Katrine & Alfreds Ketchup Classic + Uden filter (Coop butikker) Stokes Real Tomat ketchup (SuperBest) Änglamark økologisk ketchup (Coop butikker)

34 SENNEP fast food X-tra Stærk sennep (Coop butikker) Bähncke Stærk sennep First Price Stærk sennep (SuperBest) Rema Sennep (Rema 1000)

35 SENNEP fast food Indeholder gluten! Bähncke Sød fransk sennep

36 DRESSINGER OG LIGNENDE Kraft Italian Classic dressing Kraft French Classic dressing Svansø Dijon vinaigrette Svansø White Balsamic dressing Irmas Italiensk dressing (Irma) Irmas Caesar dressing (Irma) Jensen s Køkken Vinaigrette dressing Santa Maria BBQ sauce Santa Maria BBQ grillolie

37 DRESSINGER OG LIGNENDE Indeholder æg! Bähncke Burgerdressing Bähncke Frenchdog dressing Kraft Thousand Island dressing X-tra Thousand Island dressing (Coop butikker) Bähncke Burger dressing Bähncke Pommes frites sauce Bähncke Frenchdog dressing Bähncke Karry dressing Irmas Coleslaw dressing (Irma) Irmas Thousand Island dressing (Irma) Svansø økologisk Thousand Island dressing Beauvais Thousand Island dressing Graasten Thousand Island dressing Jensen s Køkken Thousand Island dressing Coop Classic Thousand Island dressing (Coop butikker) Änglamark økologisk Thousand Island dressing (Coop butikker) Coop Burger dressing (Coop butikker)

38 DRESSINGER OG LIGNENDE Indeholder æg! Indeholder gluten! Graasten Fransk dressing

39 REMOULADE, MAYONNAISE M.M. Indeholder æg! K remoulade original (K-Salat) Bähncke remoulade Bähncke Fastfood remoulade Irmas udvalgte Remoulade (Irma) Irmas Remoulade (Irma) Irmas økologisk balance Remoulade (Irma) Irmas økologisk balance Grovhakket remoulade (Irma) Graasten Den originale remoulade Green Choice økologisk remoulade classic (SuperBest) Rema Remoulade (Rema 1000) K Mayonnaise original (K-Salat) Kraft Salat Mayonnaise original Kraft Miracle Whip original Irmas udvalgte Mayonnaise (Irma) Irmas økologisk balance Ægte mayonnaise (Irma) X-tra Mayonnaise (Coop butikker) First Price Mayonnaise (SuperBest) Rema Mayonnaise (Rema 1000) Svansø økologisk Mayonnaise

40 KARTOFFELSALAT OG LIGN. Indeholder æg! Graasten kartoffelsalat med løg & purløg Flensted Coleslaw First Price Kartoffelsalat (SuperBest)

41 KARTOFFELSALAT OG LIGN. Indeholder æg! Indeholder gluten! Salatmesteren kartoffelsalat (Netto)

42 DIVERSE TILBEHØR Monari Federzoni Glaze med jordbær (Netto) Monari Federzoni Glaze med druer (Netto) Monari Federzoni Æbleeddike Glaze (Netto)

43 DIVERSE TILBEHØR Indeholder gluten! Coop Onions Ristede løg (Coop butikker) X-tra Ristede løg (Coop butikker) Bähncke Ristede løg Irmas økologisk balance Stegte løg (Irma) First Price Ristede løg (SuperBest) Rema Stegte løg (Rema 1000)

44 KENDER DU VARERNE? Alpro soya yoghurt Tofu naturel Soyatoo ris piskefløde Doves Farm Brown Doves Farm Plain white Finax orange melmix FiberHUSK RAPSY FRUTTY Plamil Ægfri mayonnaise

45 GODE INDKØBSSTEDER Spørg efter det du mangler i supermarkedet, hvor du handler. Måske kan de bestille de ønskede varer hjem til dig. Kig eller spørg i den lokale helsekostbutik Vi ses på Mælkeallergi.dk

ÆG- OG REJESALAT INGREDIENSER: SÅDAN GØR DU:

ÆG- OG REJESALAT INGREDIENSER: SÅDAN GØR DU: ÆG- OG REJESALAT 1 ½ spsk. soja yoghurt (fx Alpro soya naturel) 3 spsk. mayonnaise 1 spsk. ketchup ½ spsk. sukker Lidt citronsaft Smages til med salt og peber 1 hårdkogt æg 150 g rejer Soja yoghurt, mayonnaise

Læs mere

Julefrokost Næsten som vi plejer

Julefrokost Næsten som vi plejer Julefrokost Næsten som vi plejer Jule sild: 8 løg, i skiver Pynt 3 tomater og 1 bd. persille Jule sild med karry salat Sildene skæres i passende størrelse og anrettes i små glasskåle, oven på ligges løgringe

Læs mere

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Tortilla med oksekød, avocado, dressing og grøn salat Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til, hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Pasta med asparges og parmaskinke Rester fra weekenden Fiskefrikadeller

Læs mere

Eriks Mad og Musik 25.6. 2011 Kogte nye kartofler med dild Ingredienser TEMA: Kar tofler Kogte nye kartofler Ingredienser

Eriks Mad og Musik 25.6. 2011 Kogte nye kartofler med dild Ingredienser TEMA: Kar tofler Kogte nye kartofler Ingredienser Eriks Mad og Musik.. 0 Kogte nye kartofler Kartofler Groft salt Smør Evt. persille eller dild TEMA: Kartofler Vask kartoflerne og kog dem men endelig ikke for længe. 0- minutter kan være nok, hvis de er

Læs mere

KRYDRET KØDSAUCE MED BÅNDPASTA

KRYDRET KØDSAUCE MED BÅNDPASTA 2 stilke bladselleri 2 fed hvidløg 2 gulerødder 1 renset rød chili 1 spsk. olivenolie 50 g bacon i små tern 600 g hakket oksekød, 1 ds. flåede hakkede tomater 2 dl bouillon 2 tsk. tørret oregano salt,

Læs mere

Hillerødmesterskaber i madkundskab

Hillerødmesterskaber i madkundskab Hillerødmesterskaber i madkundskab Opskriftshæfte Kreativitet og konkurrence i samarbejde med Kokkeskolen Nordsjælland 1 Kyllingefrikadeller 300g hakket kylling/kalkun 1 tsk. salt ½ tsk. peber ½ løg. revet

Læs mere

Kokkelærens madplan Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Strimler af nakkekotelet. med. kartoffelskiver

Kokkelærens madplan Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Strimler af nakkekotelet. med. kartoffelskiver Aftensmad Madpakkeforslag Kokkelærens madplan Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Nakkekoteletter Klassisk med asparges æggekage med og kartofler bacon Laks fra i fredags med agurkedressing Strimler af

Læs mere

Den økologiske. madpakke

Den økologiske. madpakke Den økologiske madpakke God smag God dag Den daglige madpakke skal ikke bare være sund, sjov, varieret og velsmagende den skal også være både nem at tilberede og nem at spise. Det er ikke nemt! I dette

Læs mere

26.11. 2011. Gulerodssuppe. Agurkesuppe. TEMA: Nem mad

26.11. 2011. Gulerodssuppe. Agurkesuppe. TEMA: Nem mad Eriks Mad og Musik.. 0 Gulerodssuppe Agurkesuppe Tema: agurk ½ grøn peber ½ eller / lille chili lille løg ½ dl yoghurt fed hvidløg salt & peber evt. dl (eller ) hønsebouillon Skyl agurken, flæk den, skrab

Læs mere

Koteletter i fad ---------------------

Koteletter i fad --------------------- Bbq. skinkesteg. 1 stk. bbq skinkesteg 4 bagekartofler Tartare: 1 dl let mayonnaise 1 dl yoghurt 1 spsk. kapers 1 spsk. cornichoner 1 spsk. skalotteløg 1 spsk. persille 1 spsk. estragon Steg skinkestegen

Læs mere

Græsk buffet. Græsk buffet. Aarhus 7. oktober

Græsk buffet. Græsk buffet. Aarhus 7. oktober 3 auberginer Salt Moussaka Lidt olie til stegning 1 hakket løg 2 fed fin hakket hvidløg 1 kg hakket lamme eller oksekød 1 dl rødvin 2 spsk tomatpure 1 nip sukker ¼ tsk stødt kanel 1 spsk frisk hakket oregano

Læs mere

TAG FORSKUD PÅ FERIEN. med sommersalater

TAG FORSKUD PÅ FERIEN. med sommersalater TAG FORSKUD PÅ FERIEN med sommersalater tis opskrifter Gra Vi laver den lille, mega store forskel Bær, tørrede frugter og nødder kan bruges til meget mere, end du tror. Til hovedretter, desserter og til

Læs mere

Forloren hare med vildt sauce. 1 stk. forloren hare. 200 g ribsgele 1 l. sødmælk 100 g margarine 4 spsk. hvedemel 200 g Dana Blue Salt og peber Kulør

Forloren hare med vildt sauce. 1 stk. forloren hare. 200 g ribsgele 1 l. sødmælk 100 g margarine 4 spsk. hvedemel 200 g Dana Blue Salt og peber Kulør Forloren hare med vildt sauce. 1 stk. forloren hare 200 g ribsgele 1 l. sødmælk 100 g margarine 4 spsk. hvedemel 200 g Dana Blue Kulør Sæt haren i ovnen, ved 225 C i ca. ½ time. Sovs: Hæld sødmælk i en

Læs mere

Forret: Grillet lam med rosmarin, citron og hvidløg. ca. 1kg lamme culotte. 8 kviste rosmarin. 2 citroner. 6 spsk. oliven olie. 1 bakke ruccola.

Forret: Grillet lam med rosmarin, citron og hvidløg. ca. 1kg lamme culotte. 8 kviste rosmarin. 2 citroner. 6 spsk. oliven olie. 1 bakke ruccola. Forret: Grillet lam med rosmarin, citron og hvidløg ca. 1kg lamme culotte 8 kviste rosmarin 2 citroner 6 spsk. oliven olie 1 bakke ruccola salt sort peber 1 citron og ½ dl olie til salat samt groft salt

Læs mere

Mandag; Fuldkorns spaghetti Carbonara og salat med ærter

Mandag; Fuldkorns spaghetti Carbonara og salat med ærter Mandag; Fuldkorns spaghetti Carbonara og salat med ærter Carbonara - Det skal du bruge: 1 ps fuldkornsspaghetti ca. 500 gram, koges 1 minut mindre end angivet på pakke 5 skiver bacon 2 stk. nye små gulerødder,

Læs mere

Kokkelærerens madplan

Kokkelærerens madplan Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Karrysuppe Pizza med Fiskefilet Hamburgerryg Omelet med med kylling fra

Læs mere

ANNA CATHRINE & CHRISTANS BRYLLUP

ANNA CATHRINE & CHRISTANS BRYLLUP ANNA CATHRINE & CHRISTANS BRYLLUP Varmrøget torsk 1 side torsk Salt og peber Ryge flis Torsken tjekkes for ben, som fjernes. Skær torsken i kvadratiske portionsstykker og lad skindet sidde på. Læg stykkerne

Læs mere

Cajun buffet 28. oktober. - mad fra hjertet af det sydlige USA, Louisiana

Cajun buffet 28. oktober. - mad fra hjertet af det sydlige USA, Louisiana Cajun buffet - mad fra hjertet af det sydlige USA, Louisiana 2 spsk olie 2 spsk hvedemel ½ spsk cajun krydderi ½ stort løg, hakket 3 fed hvidløg 1 grøn peberfrugt, hakkede 1 ds hakkede tomater 1 sønderjysk

Læs mere

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. med. Rugbrød med kylling og agurkesalat

Kokkelærerens madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. med. Rugbrød med kylling og agurkesalat Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til, hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Spaghetti Kylling med Lakseruller Ribbensteg med med urtekødboller nye

Læs mere

Mad fra Thailand. Mad fra Thailand. Torsdag d. 27 Januar 2011

Mad fra Thailand. Mad fra Thailand. Torsdag d. 27 Januar 2011 Mad fra Thailand Rød Grøntsags karry 1 spsk olie 1 løg, hakket 1-2 spsk rød karrypasta 3,75 dl kokosmælk 2,5 dl vand 350g kartofler, i tern 200g blomkål, i buketter 6 kaffir lime blade 150g grønne bønner,

Læs mere

-----------------------

----------------------- Farsbrød i butterdej 250 g spinat 30 g smør 125 g champignon 600 g hakket kalv-og flæsk 1 æg 1 tsk. salt Peber 1 fed hakket hvidløg ½ tsk. paprika 5 plader butterdej æg til pensling Damp spinaten i lidt

Læs mere

FRISKE RÅVARER. Sensommerens. med kød på

FRISKE RÅVARER. Sensommerens. med kød på FRISKE RÅVARER Sensommerens med kød på 2 3 Koteletter i fad med friske urter 4 Koteletter og grønt: 4 svinekoteletter (ca. 5 600 g) 200 g champignon eller shiitake svampe 1 squash Sovs: 1 løg 1 fed hvidløg

Læs mere

Rose. Forside. Opskrifter med dansk kylling

Rose. Forside. Opskrifter med dansk kylling Rose Forside Opskrifter med dansk kylling Kylling med muligheder Kylling med muligheder Rose Poultry er en af Nordeuropas førende leverandører af dansk fjerkræ. En position vi har gjort os fortjent til

Læs mere

Eriks Mad og Musik 23. august 2008

Eriks Mad og Musik 23. august 2008 Eriks Mad og Musik. august 008 Skaldyr Pil selv rejer - ½ kg hele rejer tskf groft salt dild citron mayonnaise surbrød (eller ristet brød) Bring rigeligt vand i kog og tilsæt salt og dild. Kogte krebs

Læs mere

Vi har gjort det grove Mens i laver det sjove. Middelhavets mange muligheder

Vi har gjort det grove Mens i laver det sjove. Middelhavets mange muligheder Vi har gjort det grove Mens i laver det sjove Tema Middelhavets mange muligheder Menu Fyldte tomater med svampe og spinat Aubergine Tzatziki med olivenfrikassé og hvidløg Porretærte og Serrano med feta

Læs mere

Lav mad med Mille: Muffins med hvid chokolade & majs. Sådan gør du: Det skal du bruge: (ca. 9-10 muffins)

Lav mad med Mille: Muffins med hvid chokolade & majs. Sådan gør du: Det skal du bruge: (ca. 9-10 muffins) Muffins med hvid chokolade & majs (ca. 9-10 muffins) 75 g smør 75 g sukker 2 æg 1 dl yoghurt fx græsk yoghurt Revet appelsinskal fra 1 ubehandlet appelsin 180 g hvedemel 1½ tsk bagepulver 50 g hakket hvid

Læs mere

Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk

Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk Hokkaidosuppe 1 hokkaido 1 løg 1spsk olivenolie 1l grøntsagsbouillion eller vand 1 rød peberfrugt 1 rød chili 1 spsk. spidskommen 2-3 dl kokosmælk Skræl græskarret. Hvis skallen er tynd, behøver du ikke

Læs mere

Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer. Cremet kartoffelsuppe med røget laks 4 personer

Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer. Cremet kartoffelsuppe med røget laks 4 personer Lad dig bare friste Krydderbøf med dijonsauce og rodfrugtmos 4 personer 400-500 g hakket oksekød 1 spsk. Knorr krydderblanding til Kød og Grill Becel flydende til stegning af bøfferne Rodfrugtmos: 3-4

Læs mere

Indbagt marsbar. 4 Mars bar 4 stykker butterdej Et pisket æg til pensling

Indbagt marsbar. 4 Mars bar 4 stykker butterdej Et pisket æg til pensling Indbagt marsbar 4 Mars bar 4 stykker butterdej Et pisket æg til pensling Tø butterdejsstykkerne op og rul dem forsigtigt lidt tyndere på et melstrøget bord et ad gangen. Pak hver enkelt Mars bar ind i

Læs mere

Fagrådets Julefrokost Kogebog 2014 ca 100 ps

Fagrådets Julefrokost Kogebog 2014 ca 100 ps Fagrådets Julefrokost Kogebog 2014 ca 100 ps 26. april 2015 Indhold 1 Flødekartofler 3 2 Spinattærte 4 3 Fennikeltærte 5 4 Frikadeller 6 5 Pastasalat 7 6 Rødkålssalat 8 7 Klassisk Rødkålssalat 9 8 Hummus

Læs mere

Kartoffelsalat. Kartoffelsalat (Tid: 30 min + kogetid)

Kartoffelsalat. Kartoffelsalat (Tid: 30 min + kogetid) Kartoffelsalat Kartoffelsalat er et evigt hit, her får du opskriften på en amerikansk en af slagsen Kartoffelsalat (Tid: 30 min + kogetid) Ingredienser: kartoffelsalat 8 kg kolde kogte kartofler 8 løg

Læs mere

Uge 27. Indkøb: Basis: Denne uge består madplanen af:

Uge 27. Indkøb: Basis: Denne uge består madplanen af: Denne uge består madplanen af: Uge 27 Kylling med basilikum Blomkålskarrysuppe Pasta m. Cherrytomater, mozarella og roculasalat Krebinetter med marinerede grønne bønner Hønsekødssuppe Risotto med kylling

Læs mere

MESTERSLAGTEREN VI GRILLER STADIG LÆKRE GRILLOPSKRIFTER FYLDT MED SMAG

MESTERSLAGTEREN VI GRILLER STADIG LÆKRE GRILLOPSKRIFTER FYLDT MED SMAG MESTERSLAGTEREN VI GRILLER STADIG LÆKRE GRILLOPSKRIFTER FYLDT MED SMAG TILBUDENE GÆLDER FRA D. 25/08 TIL D. 06/09-2014 CÔTE DE BOEUF 2 stk Côte de boeuf Salt og peber. Dup kødet tørt og krydr det godt

Læs mere

Eriks Mad og Musik Honningglacerede porrer. Mousserende velkomstdrink. Valnøddedip/-dressing

Eriks Mad og Musik Honningglacerede porrer. Mousserende velkomstdrink. Valnøddedip/-dressing Eriks Mad og Musik 8. 0. 0 Mousserende velkomstdrink (pr. glas) 0 cl tør mousserende vin eller champagne. cl Campari spsk friskpresset citronsaft sukkerknald Appelsinskal Honningglacerede porrer spsk god

Læs mere

Skinketortilla med sennepscreme

Skinketortilla med sennepscreme Skinketortilla med sennepscreme Ingredienser 100 g friskost med højst 4 % fedt 1 spsk. sød fransk sennep 1 tsk. dijonsennep Salt og peber Fyld 2 blade icebergsalat 1 stor gulerod (ca. 100 g) ½ grøn peberfrugt

Læs mere

Sund og varieret kost

Sund og varieret kost Karrysuppe med ris 2 spsk. olie 1-2 løg 3 fed hvidløg 2 spsk. karry 1 tsk. chili 1 bouillonterninger 2 pakker hakkede tomater 1 l. vand 100 g. ris 2 porre i tynde ringe Der kan evt. tilsættes kylling i

Læs mere

Sol Sommer. og kartofler fra K-Salat. 7 nemme og lækre retter til hverdag

Sol Sommer. og kartofler fra K-Salat. 7 nemme og lækre retter til hverdag Sol Sommer og kartofler fra K-Salat 7 nemme og lækre retter til hverdag Parma-ruller med Vinaigrette Kartofler 12 hele skiver Parmaskinke 800 g Vinaigrette Kartofler med Soltørrede Tomater og Basilikum

Læs mere

Milnersvej 42 3400 Hillerød tel 4820 6000 www.pharmakon.dk

Milnersvej 42 3400 Hillerød tel 4820 6000 www.pharmakon.dk Månedens menu Helleflynder med variation af kartoffel og jordbær Maj 2009 Grillet svinemørbrad og braiseret svinekæbe med pure af gulerødder tilsmagt med estragon, hertil forårsgrønt og kraftig sauce samt

Læs mere

lidt honning, mild dijon sennep, lidt mild lys eddike

lidt honning, mild dijon sennep, lidt mild lys eddike Savojkål med rugbrød 1/2 kålhoved 50 gram frisk spinat 4 skiver groft rugbrød 6 skiver bacon (1 pakke) lidt honning, mild dijon sennep, lidt mild lys eddike oregano og salvie oliven olie. tænd ovnen på

Læs mere

Mejeriprodukter og mere frugt

Mejeriprodukter og mere frugt Mejeriprodukter og mere frugt Bilag Side 1 Morgenfrisk Frugtyoghurt (4 pers.) 8 dl yoghurt naturel af letmælk eller skummetmælk 200 g frugt, fx banan, melon, appelsin, æble, bær 25 g. mandler Vælg én eller

Læs mere

Kokkelærens madplan mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Ovnbagt laks med squash og agurkedressing. kartofler. surt Kolde hasselbagte kartofler

Kokkelærens madplan mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. Ovnbagt laks med squash og agurkedressing. kartofler. surt Kolde hasselbagte kartofler Aftensmad Madpakke - små forslag til hvordan vi kan bruge vores rester Kokkelærens madplan mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Nakkekotelet Broccoli og Espressostegt Spaghetti med stegte løgtærte med

Læs mere

FORKÆL DIN MAD ASIATISK KYLLINGESUPPE MED PEBERFRUGT, FORÅRSLØG & KARRY MED PHILADELPHIA

FORKÆL DIN MAD ASIATISK KYLLINGESUPPE MED PEBERFRUGT, FORÅRSLØG & KARRY MED PHILADELPHIA ELSKER SUPPER FORKÆL DIN MAD MED PHILADELPHIA TILBEREDNINGSTID ı 20 minutter SERVERINGSPORTION ı 325 g kj 1008, kcal 241, protein 20,9 g, fedt 15,49 g, kulhydrater 5,15 g De fleste forbinder Philadelphia

Læs mere

Vinter 2013. De kliniske diætister 2013-01-02

Vinter 2013. De kliniske diætister 2013-01-02 Vinter 2013 - Blomkålssuppe - Torsk i øldej med urteremoulade - Kylling med kikærter - Linsesalat - Broccoli salat - Klatboller - Rødbedekage med skyr creme Blomkålssuppe - 4 personer 1 lille blomkålshoved

Læs mere

Eriks Mad og Musik Tema: Italiensk mad 2

Eriks Mad og Musik Tema: Italiensk mad 2 Eriks Mad og Musik Tema:.0. 0 Parmesan snacks 0 g revet parmesan spsk. olivenolie 0g hvedemel æggehvider Blend alle ingredienser. Smør dejen ud på bagepapir og form som kiks. Bag kiksene i ovnen ved 0

Læs mere

Bruschetta med tun. Bruschetta med friskost og grillet peberfrugt. Bruschetta med parmesan og purløg. 1 flutes (45 cm) Lidt olie til pensling

Bruschetta med tun. Bruschetta med friskost og grillet peberfrugt. Bruschetta med parmesan og purløg. 1 flutes (45 cm) Lidt olie til pensling Bruschetta med tun 1 flutes (45 cm) Lidt olie til pensling Tunsalat: 300 gr. tun i vand 1,5 dl. mayonnaise 2 dl. Finthakket bladselleri ½finthakket løg 4 spsk. Citronsaft Salt og frisk kværnet sort peber

Læs mere

Opskrifter. Marineret kyllingebryst med pasta. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 02. mesterslagterens

Opskrifter. Marineret kyllingebryst med pasta. Fremgangsmåde. Ingredienser. Uge 02. mesterslagterens Marineret kyllingebryst med pasta og gorgonzola sovs 4 marinerede kyllingebryster 2 pakker frisk pasta ½ l madlavningsfløde 1 stykke Gorgonzola ost Fedtstof Lidt jævning Ruccula salat Flutes Steg kyllingebrysterne

Læs mere

Indkøbsliste. Ugepakken. inderholder i denne uge. Uge 38-39

Indkøbsliste. Ugepakken. inderholder i denne uge. Uge 38-39 Uge 38-39 Indkøbsliste Ugepakken inderholder i denne uge 600 gram friskhakket oksekød 650 gram oksekødsgyros 8 stk. fadkoteletter 800 gram kyllingestrimler 2 glas champignon (evt. 500 g friske) 7 fed hvidløg

Læs mere

Dette skal du have fast i dit køkken: Olivenolie Eddike (evt. æbleeddike men ikke nødvendigvis) Sukker Salt Peber Hvedemel Dijonsennep Soya

Dette skal du have fast i dit køkken: Olivenolie Eddike (evt. æbleeddike men ikke nødvendigvis) Sukker Salt Peber Hvedemel Dijonsennep Soya Dette skal du have fast i dit køkken: Olivenolie Eddike (evt. æbleeddike men ikke nødvendigvis) Sukker Salt Peber Hvedemel Dijonsennep Soya KYLLING PIE MED GRØN SALAT 1 hel kylling 3 løg 1½ dl hvedemel

Læs mere

Kokkelærerens Madplan

Kokkelærerens Madplan Kokkelærerens Madplan Aftensmad Madpakke- Små forslag hvordan vi kan bruge vores rester Kålsalat med resten af farsbrødet og ris Salat med croutoner og omelet blomkål Pastasalt med skaldyr Mandag Tirsdag

Læs mere

GRÆSKE OVNSTEGTE FRIKADELLER I TOMATSOVS

GRÆSKE OVNSTEGTE FRIKADELLER I TOMATSOVS 600 g hakket oksekød 1 hakket løg 2 fed hvidløg, finthakket 1 bdt. persille 1 æg GRÆSKE OVNSTEGTE FRIKADELLER I TOMATSOVS Tomatsovs: 2 ds. flåede hakkede tomater 1 løg 1 fed knust hvidløg 1 dl tomatpuré

Læs mere

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ

150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ Opskrift 80-87 150 OPSKRIFTER FRA NESTLÉ 1 LAURAS BANAN PANDEKAGER MED GLUTENFRI CORN FLAKES OG BLÅBÆR 6 portioner Ingredienser: 3 bananer 6 æg 40 g knuste Glutenfri Corn Flakes 200 g blåbær 1 tsk vanillepulver

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

Appelsinmarineret andebryst

Appelsinmarineret andebryst Appelsinmarineret andebryst Ingredienser, 4 port. ca. 150 g gulerødder ca. 300 g rødbeder ca. 200 g løg ca. 600 g andebrystfileter (ca. 2 stk.) 10 stk. Hele nelliker salt og peber Marinade: ca. 150 g appelsinsaft

Læs mere

Vask svampene og del dem i kvarte. Rist svampene og fennikel af på en pande med lidt olie.

Vask svampene og del dem i kvarte. Rist svampene og fennikel af på en pande med lidt olie. Mandag Omelet med friske svampe, ost og fennikel 8 stk. æg 0,5 dl mælk 10 gram smør 100 gram reven parmesan eller cheddar ost 1 stk. fennikel, delt i halve og skåret super tyndt 200 gram svampe, som Karl

Læs mere

4 personer. Ingredienser

4 personer. Ingredienser Fiskefrikadeller med laks og asparges Quinoasalat 3-200 g torskefilet, sejfilet el. lign. uden de små ben Salt Peber ½ løg 1 æg Evt lidt mælk 1 spsk. mel 2-3 skiver røget laks 3 grønne asparges Smør og

Læs mere

Knasende sund Pizza. Forvarm ovnen til 220 grader C.

Knasende sund Pizza. Forvarm ovnen til 220 grader C. Sunde Opskrifter Knasende sund Pizza 2 dl Hvedemel 3 dl Fuldkornsmel 25 g Gær 1 spsk Olivenolie 2 dl Lunkent vand 1 2 tsk Sukker 1 tsk Salt Forvarm ovnen til 220 grader C. Opløs gæren i det lunkne vand,

Læs mere

VEGANSKE BURGERE MED ÅRSTIDENS GRØNTSAGER

VEGANSKE BURGERE MED ÅRSTIDENS GRØNTSAGER MADOPSKRIFT VEGANSKE BURGERE MED ÅRSTIDENS GRØNTSAGER MADOPSKRIFT Dette er en sund vegansk ret, da der er taget højde for vigtigheden af en varieret og næringsrig kost samtidig med, at der også er tænkt

Læs mere

Kold farsbrød med groft brød

Kold farsbrød med groft brød Aftensmad Madpakke - små forslag til hvordan vi kan bruge vores rester Kokkelærerens madplan mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lame kotelet Farsbrød med Skaldyrs wok Blomkålsgratin Orange stegt med

Læs mere

8 lækre opskrifter på lam

8 lækre opskrifter på lam 8 lækre opskrifter på lam Lammeskank med mørk øl og lakrids 2 store eller 4 små lammeskanke ½ spsk. lakridspulver eller ½ lakridsrod 2 store mørke øl 8 fed hakket hvidløg 3 gulerødder i tern 1 løg i tern

Læs mere

Indisk mad. Indisk buffet 11. November

Indisk mad. Indisk buffet 11. November Indisk mad Indisk buffet Indisk rødløg 6 rødløg ½ l kærnemælk 1 tsk senneps frø Salt og peber Skær løgene i små stykker Læg de 5 løg i kærnemælken Sauter det ene løg og sennepsfrøene i olie Tilsæt det

Læs mere

19. januar 2017 Middelfart Nostalgi v/kurt Reerslev

19. januar 2017 Middelfart Nostalgi v/kurt Reerslev 19. januar 2017 Middelfart Nostalgi v/kurt Reerslev Menu Klassisk Rejecocktal Den Gyldne Gryde Frituestegt Camenbert Klassisk rejecocktail DET SKAL DU BRUGE! ( 4 pers.) Dressing: 0.5 dl hakkede syltede

Læs mere

IndkØbslIste. Ugepakken inderholder kødet. UGe 40-41

IndkØbslIste. Ugepakken inderholder kødet. UGe 40-41 UGe 40-41 IndkØbslIste QR-koden for Ugepakken inderholder kødet 600 gr. friskhakket oksekød Hjemmelavet gullachsuppe 4 stk. skinkeschnitzler 1 stk. Lemvigsteak 600 gr. oksekød i tern Øvrige indkøb: 2 pk.

Læs mere

Turmad Hovedretter. Fisk med stærk sauce

Turmad Hovedretter. Fisk med stærk sauce Fisk med stærk sauce -4 5-600 g. friskfanget eller tørret fisk (anykind) Olivenolie til stegning 2 tsk. carry 2 tsk. cayenne- chillipeber 4 fed hvidløg 1 ds. koncentreret tomatpure Evt. soyasauce 5 dl.

Læs mere

Derudover bruges der 95 procent mindre vand og udledes 90 procent mindre CO2 i produktionsfasen.

Derudover bruges der 95 procent mindre vand og udledes 90 procent mindre CO2 i produktionsfasen. 8 Fristende nye opskrifter med Soy4You Har du prøvet det nye Soy4You produkt endnu? Soy4You er sidste nye skud på stammen af grønne produkter der rammer de danske supermarkeder. Soy4You er et naturprodukt

Læs mere

Julemad Julemad december 2012

Julemad Julemad december 2012 Julemad Menu Tilbehør Linsesalat Waldorf med selleri, valnødder, druer og mormor dressing Brune kartofler med honning og rosmarin fennikelsalat, estragon, pink grape og ristede mandler grønkålssalat med

Læs mere

Madplan til MK Bootcamp

Madplan til MK Bootcamp UGE 4 Madplan til MK Bootcamp Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Skyr med 2 spsk. hindbærmos og 10 bagte, hakkede hasselnødder Skyr med 2 spsk. hindbærmos og 10 bagte, hakkede hasselnødder

Læs mere

Eriks Mad og Musik. August 2012 Tema: Honning. Asparges med hvidskimmelost. Svampesalat fra Italien

Eriks Mad og Musik. August 2012 Tema: Honning. Asparges med hvidskimmelost. Svampesalat fra Italien Eriks Mad og Musik August 0 Tema: Honning Asparges med hvidskimmelost bundt grønne asparges hvidskimmelost æg Salatblade spsk citronsaft spsk rapsolie tsk honning spsk kapers lille løg Masser af friskhakkede

Læs mere

Pastagryde med feta. Pasta med kalkun og tomat. 1. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg i 1 min.

Pastagryde med feta. Pasta med kalkun og tomat. 1. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg i 1 min. Pastagryde med feta 1. Fetaosten skæres i tern. 2. Løgene skæres i tern og svitses i en gryde i olien. Pasta med kalkun og tomat 1. Smelt smørret i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits

Læs mere

Gourmet. Spændende retter og salater med Bonduelle Gourmet Majs

Gourmet. Spændende retter og salater med Bonduelle Gourmet Majs Gourmet Spændende retter og salater med Bonduelle Gourmet Majs Grillet tun med majssalsa 4 stk. tunsteaks, ca. 1 cm tykke Majssalsa: 1 mango i små tern 1/2 agurk i små tern 2 små rødløg, finthakket Saften

Læs mere

Indholdsfortegnelse:

Indholdsfortegnelse: Mine yndlingsopskrifter i Eventyrhuset. Kære mor og far I Eventyrhuset får vi serveret meget forskellig mad, og jeg har nogle madretter, som jeg elsker, og spiser rigtig meget af. Jeg har løbende fået

Læs mere

M a d t i l k r æ s n e g a n e r

M a d t i l k r æ s n e g a n e r Mad til kræsne ganer Balsamicomarineret oksefilet med balsamicocreme Oksefileten lægges i fryseren i ca. 3 timer. Når den er skalfrossen skæres den i tynde skiver med en laksekniv eller på pålægsmaskine.

Læs mere

Kogebog Sommerlejr 2015

Kogebog Sommerlejr 2015 Kogebog Sommerlejr 2015 Lørdag Der er fællesspisning: medbring spisegrej og viskestykke Kyllingelår, Bønnesalat og Pandebrød Pandebrød: Lav evt. dejen til frokost. Bland tørgær, salt, rugmel og hvedemel.

Læs mere

Opskrifter med majs og kartofler

Opskrifter med majs og kartofler Missionsprojekt 2016 Opskrifter 1 Opskrifter med majs og kartofler Tekst: Janne Bak-Pedersen For længe siden havde Spanierne en»skat«med hjem fra Peru. Det var kartoflen. Vi spiser rigtig mange kartofler

Læs mere

Kostplan En uge fra Diva Light

Kostplan En uge fra Diva Light Kostplan En uge fra Diva Light Mandag 1 æg ½ avokado Peberfrugt 2 tsk pesto eller nøddeolie 20 gram mandler 1 tomat Kog ægget til det er blødkogt eller hårdkogt, vend peberfrugt og avokado i pesto eller

Læs mere

VILDMOSEKARTOFFELFESTIVAL 14. OKTOBER 2017

VILDMOSEKARTOFFELFESTIVAL 14. OKTOBER 2017 Menu Forret Kartoffel/løg suppe m/drys af chorizo og persille + flûte Hovedret Krydderkam Knuste kartofler med estragon Røde kartofler i urtemayonnaise Nye kartofler i urtepuré med rug knas Coleslaw med

Læs mere

Kokkelærerens madplan

Kokkelærerens madplan Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Kylling i karry Sur sød suppe med med ris og svinekødsstrimler salat og

Læs mere

Indkøbsliste. Ugepakken inderholder kødet. UGe 44-45

Indkøbsliste. Ugepakken inderholder kødet. UGe 44-45 UGe 44-45 Indkøbsliste for at se mere. Ugepakken inderholder kødet 600 g hakket oksekød 700 g kalvemedister 600 g oksekød i tern 4 stk kalveschnitzler 8 kyllingespyd Øvrige indkøb: 1 pk bacon i tern 9

Læs mere

Halloween er aftenen før Allehelgensdag, som er den 1. søndag i november. I Danmark fejrer vi Halloween/Allehelgensaften den 31. oktober.

Halloween er aftenen før Allehelgensdag, som er den 1. søndag i november. I Danmark fejrer vi Halloween/Allehelgensaften den 31. oktober. Halloween Halloween er aftenen før Allehelgensdag, som er den 1. søndag i november. I Danmark fejrer vi Halloween/Allehelgensaften den 31. oktober. Halloween forbindes ofte med græskar. Græskar har sæson

Læs mere

Familieudvalgets. Kartoffelopskrifter

Familieudvalgets. Kartoffelopskrifter Familieudvalgets Kartoffelopskrifter Forretter Kartoffelsuppe med karry og rejer 750 g kartofler 3 løg 5 g margarine -2 spsk karry /2 l grønsagsbouillon 2 gulerødder 300 g rejer bdt. purløg Skræl kartoflerne

Læs mere

Vindermenuen fra Kartoffelprisen 2013 Af: Erik Kroun

Vindermenuen fra Kartoffelprisen 2013 Af: Erik Kroun Vindermenuen fra Kartoffelprisen 2013 Af: Erik Kroun Forret Boullionkogt Gul Vandel med kartoffel dildcreme på Royal, stuvede Rød Vandel og muslinge sauce med dild akvavit Boullionkogt Gul Vandel Kom den

Læs mere

Pip i madkassen. Rose Poultry A/S Tværmosevej 10 7830 Vinderup Telefon 99 95 95 95 Fax 99 95 95 40. www.rosepoultry.dk, rose@rosepoultry.

Pip i madkassen. Rose Poultry A/S Tværmosevej 10 7830 Vinderup Telefon 99 95 95 95 Fax 99 95 95 40. www.rosepoultry.dk, rose@rosepoultry. Pip i madkassen Rose Poultry A/S Tværmosevej 10 7830 Vinderup Telefon 99 95 95 95 Fax 99 95 95 40 www.rosepoultry.dk, rose@rosepoultry.dk Mere end bare madpakker! Vi har udviklet en håndfuld lækre og sunde

Læs mere

Kokkelærens Madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. krydderurter mos Grøn salat med fisk fra fredag

Kokkelærens Madplan. Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag. krydderurter mos Grøn salat med fisk fra fredag Kokkelærens Madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Boller i karry Pastaruller Wok med Stegte med ris og med broccoli oksekødsstrimler

Læs mere

8 retter med Lene hansson - alle i en sund og en slank version Lene Hansson har lavet 8 opskrifter i to versioner - en sund og en slank

8 retter med Lene hansson - alle i en sund og en slank version Lene Hansson har lavet 8 opskrifter i to versioner - en sund og en slank 8 retter med Lene hansson - alle i en sund og en slank version Lene Hansson har lavet 8 opskrifter i to versioner - en sund og en slank Af Lene Hansson Foto: Andreas Beck og Camilla Rønde, oktober 2012

Læs mere

Eriks Mad og Musik 24. juli 2010 Sommermad

Eriks Mad og Musik 24. juli 2010 Sommermad Eriks Mad og Musik. juli 00 Sommermad Rejemousse med røget laks Rejemousse: 00 g pillede rejer spsk hakket kørvel spsk hakket dild dl creme fraiche 8% blade husblas 0 g røget laks Dressing: dl ymer eller

Læs mere

Mandag: Panerede oksekødsboller i polenta, hurtig humus, tomatjums og rå kål 4 personer

Mandag: Panerede oksekødsboller i polenta, hurtig humus, tomatjums og rå kål 4 personer Go mad med Holm: Madplan for uge 15 Mandag: Panerede oksekødsboller i polenta, hurtig humus, tomatjums og rå kål Oksekøds boller 800 g økologisk hakket oksekød 2 skalotteløg, finthakket 1 stykker frisk

Læs mere

Salat og dressing. Dressing. Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup Børneafdelingen. Vælg dressing med højst 5 g fedt pr. 100 g.

Salat og dressing. Dressing. Regionshospitalet Viborg, Skive, Kjellerup Børneafdelingen. Vælg dressing med højst 5 g fedt pr. 100 g. Salat og dressing Dressing Vælg dressing med højst 5 g fedt pr. 100 g. Færdigkøbt dressing Fedtfri dressing eller dressing med max. 5 % fedt. Dressingpulvere beregnet til omrøring med olie eller creme

Læs mere

INSPIRATION TIL TILBEREDNING AF INSEKTER. LOPES, BOESEN & MULVAD Teknoantropologi BA April 2015

INSPIRATION TIL TILBEREDNING AF INSEKTER. LOPES, BOESEN & MULVAD Teknoantropologi BA April 2015 INSPIRATION TIL TILBEREDNING AF INSEKTER LOPES, BOESEN & MULVAD Teknoantropologi BA April 2015 Protein dip Protein kiks/knækbrød 2 dl hytteost 1 dl persille 2 spsk mayonnaise 1 spsk hakket løg 2 spk frisk

Læs mere

Kokkelærerens madplan

Kokkelærerens madplan Kokkelærerens madplan Aftensmad Madpakke - små forslag til hvordan vi kan bruge vores rester Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Hakkebøf Torskeruller Stegte ris med Medister med Ribbensteg med ramsløg

Læs mere

GRILL. AMA-tips.d. - så er der mere ros til kokken

GRILL. AMA-tips.d. - så er der mere ros til kokken GRILL Se mange opskrifter pflere å AMA-tips.d k - så er der mere ros til kokken SAFTIG GRILLMAD MED LÆKRE MARINADER Duften af grill hører sommeren til, og mange danskere byder den tidlige sommer velkommen

Læs mere

PHILADELPHIA ELSKER SUPPER

PHILADELPHIA ELSKER SUPPER PHILADELPHIA ELSKER SUPPER TILBEREDNINGSTID ı 20 minutter SERVERINGSPORTION ı 325 g kj 1008, kcal 241, protein 20,9 g, fedt 15,49 g, kulhydrater 5,15 g FORKÆL DIN MAD MED PHILADELPHIA De fleste forbinder

Læs mere

Kyllingefilet med saltkogte kartofler og tzatziki

Kyllingefilet med saltkogte kartofler og tzatziki Kyllingefilet med saltkogte kartofler og tzatziki Mandag d. 20 1,250 kg kyllingefilet 100 g fedtstof 2½ agurk 1 tsk. salt 5 fed hvidløg 5 dl creme fraiche 2 spsk. olie Kartofler Kylling: 1. Krydder kyllingefileterne

Læs mere

Indkøbsliste. Ugepakken. UGe 42-43. inderholder i denne uge

Indkøbsliste. Ugepakken. UGe 42-43. inderholder i denne uge UGe 42-43 Indkøbsliste QR-koden for Ugepakken inderholder i denne uge 600 gram friskhakket oksefars 1 kilo tykkamsteg 800 gram kalkungyros 4 stk. store jægerfugle 1 stk citron 1 stk rødløg 9 stk alm løg

Læs mere

Mandag: Gratineret mash af kartofler og gulerødder med kødsovs med lakrids 4 personer

Mandag: Gratineret mash af kartofler og gulerødder med kødsovs med lakrids 4 personer Mandag: Gratineret mash af kartofler og gulerødder med kødsovs med lakrids 700 g nye kartofler, kogte 250 g nye gulerødder, kogte 100 g smør 900 g hakket oksekød 2 løg, finthakket 2 fed hvidløg, finthakket

Læs mere

Open fish cake sandwich

Open fish cake sandwich Open fish cake sandwich 750-gram frisk torskefilet 2 æg 2 spsk. mel groft (ølandshvede) 2 tsk. chilisauce (Karatekokken s chili sauce kan købes i webshoppen) 1 skvat japansk Soja Den grønne top af et bundt

Læs mere

Spise dem som snack, eller brug dem i din salater, eller tilbehør til fx fisk og kylling sammen med ris og grønt

Spise dem som snack, eller brug dem i din salater, eller tilbehør til fx fisk og kylling sammen med ris og grønt Banan chips Spise dem som snack, eller brug dem i din salater, eller tilbehør til fx fisk og kylling sammen med ris og grønt 2 store bananer (umodne) 1 tsk røget mild paprika 1 tsk groft salt 1 tsk sesamfrø

Læs mere

Kokkelærens madplan Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Pitabrød med. Hakkebøf med nye kartofler og sommerdressing. med falafel groft brød

Kokkelærens madplan Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Pitabrød med. Hakkebøf med nye kartofler og sommerdressing. med falafel groft brød Aftensmad Madpakkeforslag Kokkelærens madplan Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Gullaschsuppe Pitabrød med med falafel groft brød og salat Rester fra weekenden Salat sandwich Kartoffelsalat med bøf

Læs mere

Opskrifter Oktober 2014

Opskrifter Oktober 2014 Boller i selleri 600 g hakket kalv og flæsk 1 æg 1 dl mel 1 spsk. revet løg 2 dl bouillon el. mælk ½ kg selleri (1 stor selleri) 35 g smør 35 g mel 4 dl suppe Evt. muskat Rør hakket kød med æg, mel, løg

Læs mere

--------------------------- 1 flæskesteg 500 g rødbeder 500 g gulerødder 500 g selleri 500 g kartofler 2 bdt. forårsløg

--------------------------- 1 flæskesteg 500 g rødbeder 500 g gulerødder 500 g selleri 500 g kartofler 2 bdt. forårsløg Boller i selleri 600 g hakket kalv og flæsk 1 æg 1 dl mel 1 spsk. revet løg 2 dl bouillon el. mælk ½ kg selleri (1 stor selleri) 35 g smør 35 g mel 4 dl suppe Evt. muskat Rør hakket kød med æg, mel, løg

Læs mere

Husk at læse jeres opskrifter godt igennem inden start. Menuen for i aften er følgende

Husk at læse jeres opskrifter godt igennem inden start. Menuen for i aften er følgende Velkommen til endnu en kokkeskole Velkommen til endnu en kokkeskole. I dag skal vi, som sidst, 3 retter igennem. Grupperne er de samme som sidst. Men der er rotation så vi rykker en ret frem fra sidst.

Læs mere

Tamilsk, somalisk og arabisk mad

Tamilsk, somalisk og arabisk mad Tamilsk, somalisk og arabisk mad Kyllingecurry fra Sri Lanka Ingredienser: 500 g. kylling, ½ tsk. cayennepeber ½ tsk. kardemomme ½ tsk. stødt nellike ½ tsk. Kanel 1 tsk. paprika 1 spsk.. Garam masala 1

Læs mere