FOREDRAG KATALOG. Telefon:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FOREDRAG KATALOG. www.ps4.dk E-mail: info@ps4.dk Telefon: 70 27 85 85"

Transkript

1 FOREDRAG KATALOG Telefon:

2 HVIS DIT LIV VAR EN FILM, VILLE DU SÅ HAVE HOVEDROLLEN? Tag mod til dig, og luk din indre eventyrer ud Foredraget bidrager med stærkt humoristiske bud på, hvordan du får hovedrollen i dit livs egen film, og får venner, bekendte, kolleger, ja, selv din leder til at gå i biografen og se filmen om dit eventyrlige liv. Forhåbentlig kan du på den måde også bidrage til, at andre får mod på at gå eventyret i møde. Det er en god måde at få viden om ens kolleger på. Alvorligt, humoristisk og bevidstgørende på en og samme tid. Metoden kan i øvrigt også bruges til, at få viden om, hvilken adfærd, man gerne vil være kendt for i den rolle og den titel, man får tildelt i organisationen. eller ringe til Karin Jessen på mobilnummer Indhold: Initiativ og inspiration til selvudfoldelse. Målgruppe: Modige og eventyrlystne medarbejdere og ledere, som gerne vil have et holistisk billede af hinanden. Det lyste ud af dig, at det var et emne du brænder for, og er meget engageret i. Jeg må erkende, at jeg flere gange virkeligt prøvede at vurdere, om det var fordi du er meget bevidst om, hvorledes du bedst formidler dit budskab, det som du jo underviste i, eller om dit personlige engagement virkeligt er så stort, ikke fordi det virkede påtaget på nogen måde, men du brugte jo nogle teknikker som du selv beskrev som værende værdi skabende.

3 TIDSSTYRING Hvordan får du mere ud af dit liv? Danskerne er et af de mest travle og effektive folkefærd i Europa. For mange føles hverdagen som livet i en centrifuge, hvor døgnets 24 timer sjældent slår til. De store krav på arbejdsmarkedet om, at alting skulle være nået eller afleveret i går, giver os en oplevelse af at alt haster lige meget. Den såkaldte haster-fælde er smækket i omkring os. For at undgå dette, må vi øge vores bevidsthed om, hvad er reelt er det vigtigste. Dette opnås ved en proaktiv adfærd, hvor vi prioriterer opgavernes vigtighed, og lærer at håndtere de konkrete tidsrøvere. eller ringe til Karin Jessen på mobilnummer Indhold: Livet i en centrifuge, Hvor proaktiv er du, Haster-fælden, Hvad er effektivitet, Prioritering og tidsstyring, Tidsrøvere. Målgruppe: Medarbejdere og ledere, som oplever at have for lidt tid i hverdagen. Afdelinger, som ønsker et kick-off møde, som afsæt til ny bevidstgjort effektiv fremtid. Tak for et inspirerende og tankevækkende foredrag! Det har virkelig ændret min hverdag! Væk med stakkerne på skrivebordet og ingen stress, når man går hjem. OG det havde jeg før i tiden i dag bliver jeg faktisk lidt mobbet med min orden.

4 FORANDRINGER SPØRGER IKKE OM LOV, DE KOMMER BARE Forandringspotentialet har aldrig været større. Der stilles massive krav til ledere og medarbejdere på virksomheder i hele verden, om at følge med i den hastige udvikling og de deraf følgende forandringer der skal iværksættes på den enkelte virksomhed, for at kunne være med i et konkurrenceperspektiv. På hvilken måde kan disse forandringer imødegås, så der sker en udvikling af de enkelte medarbejdere og ledere til alles samt virksomhedens bedste. Hvordan kan der planlægges med et fremtidssyn, således at der kontinuerligt udvikles i et stimulerende, motiverende og kreativt miljø, hvor medarbejdere trives og der oser af virkelyst. eller ringe til Karin Jessen på mobilnummer Indhold: Forandringsprocesser. Målgruppe: Medarbejdere og ledere. Helt i top simpelthen kanon Fantastisk spændende tiden gik alt for hurtigt Levende og interessant Super engagerende og interessant, pædagogisk meget godt Enhver virksomhed burde have besøg af PS4

5 GENKEND TYPERNE Når vi går forkert af hinanden Forståelse for forskellighed gør stærk. Er du ekstrovert/udadvendt eller er du introvert/indadvendt, og hvilken type er dine kolleger. Hvordan får du mere ud af dit samvær med dine kolleger? Når vi kender vores egen og vores samarbejdspartneres personlighedstyper, skabes der grobund for erkendelse om, hvilke hensigter der ligger i forhold til egen og andres adfærd. Denne erkendelse skaber ofte et overskud i relationen til andre, og muliggør koncentration om de fælles resultater i stedet for at anvende energien på den andens uforståelige og anderledes adfærd. I et tolerant og forstående miljø trives motivation, initiativ og positivt samarbejde, der er med til at skabe en velfungerende organisation. eller ringe til Partner Bo Zoffmann på mobilnummer Indhold: Hvor nysgerrig er du?, Kan ikke lide-fælden, Hvad er den bedste, Viden om styrker/ svagheder hos alle typer, Adfærd som skaber fremdrift Målgruppe: Medarbejdere og ledere, som ønsker større forståelse for hinandens arbejdsmetoder for at effektivere samarbejdet Alt hvad der blev gennemgået, blev gennemgået på en måde der virkeligt underbyggede det der blev sagt. Der er ingen tvivl for mig om, at det var dig som underviser der, via din personlige fremtoning og undervisningsmetoder, gjorde at jeg fik utroligt meget ud af det.

6 BLIV RUSTET TIL ROLLEN SOM PROJEKTLEDER Projektarbejdsformen er kommet for at blive Få ny og inspirerende viden om projekt styring og betydningen af de interpersonelle relationer i processen. Projektmetoden muliggør, at projektdeltagerne både anvender individuelle kompetencer og gruppens fælles kompetencer og herved opnår en synergieffekt. På denne måde motiveres projektdeltagerne. Herudover udvikles både projektleder og deltagere fagligt og personligt, hvilket styrker organisationen på en bred front. eller ringe til Partner Berit Weise på mobilnummer Indhold: Planlægning og organisering af et vellykket projekt. Projektets forskellige faser. Motivations betydning for god trivsel i projektarbejdet. Projektlederrollen. Målgruppe: Ledere og medarbejdere der fungerer som projektledere. Afdelinger som ønsker at sætte fokus på projektlederrollen Atter en gang tak for en lækker gang learning. Det er noget jeg kan bruge og ikke mindst bygge videre på. TAK!

7 KONFLIKTER SOM VÆRDISKABENDE I alle relationer mellem mennesker, i privatlivet, på arbejdspladsen eller i andre sammenhænge, opstår der konflikter. Viden om konflikter og konflikthåndtering muliggør skabelsen af et arbejdsmiljø, hvor konflikten imødegås. Derved øges energiniveauet i stedet for, at der sker en energiafladning. I kommunikationen signaleres altid en konflikt optrapning eller, modsat og ønskværdigt, en konfliktnedtrapning. Når vi bevidstgøres om disse mekanismer i vores kommunikation, bliver vi i stand til at løse konflikter og skabe værdifulde relationer i stedet. eller ringe til Partner Karin Jessen på mobilnummer Indhold: Hensigt adfærd-resultat, Konfliktmodel, At tale ud fra sig selv, At lytte indlevende At forberede sig mentalt til, at være neutral. Målgruppe: Medarbejdere og ledere, som gerne vil bevidstgøre sig om effektivt samvær. Afdelinger som gerne vil have et fælles fundament for viden om konflikter Jeg havde fornøjelsen, at opleve dig på konferencen på hotel Munkebjerg d. 8/3 - og det var så sandelig en stor fornøjelse. Du var helt afgjort konferencens bedste foredragsholder.

8 BLIV HØRT OG SET Føler du dig af og til overset og måske ikke værdsat for din indsats? Bevidstheden om eget selvværd og selvaccept kan ofte hjælpe til i løsningen af mange af problemerne i både arbejdsliv og privatliv. Har du tænkt over, hvilken betydning din gennemslagskraft og din selvopfattelse har for de forskellige aspekter i dit liv? Få stof til eftertanke og redskaber til forandring. Dette foredrag giver viden om, hvad der ligger til grundlag for vores egen opfattelse, som i den grad påvirker vores evne til at få resultater i samarbejde med andre mennesker. eller ringe til Partner Karin Jessen på mobilnummer Indhold: Fra Baby til gammel en lang rejse. Kommunikationens rolle i forhold til vores egen og andres opfattelse af os og vores indsats. Målgruppe: Alle som ønsker bevidsthed om hvad fundamentet er for at have mod til at stille krav til andre alle steder i hierarkiet Jeg har haft fornøjelsen at få tre velmotiverede og glade kolleger hjem fra et foredrag, som du har afholdt i sidste måned. Det var tre personer som i positive vendinger roste din indsats og skarphed på bedste vis og det ville jeg blot dele med dig, det fortjener du at vide.

9 HOLD OP MED AT DEMOTIVERE Jeg ville egentlig gerne motivere, men Hvor ofte hører vi vores kollegaer sige: Jeg vil, jeg kan, jeg skal. Jeg fortjener det bedste. Jeg vil gøre en forskel i dette team/i denne virksomhed. Få bevidstheden om, hvad der egentlig ligger bag vores tankemønstre, hvorfor nogle bliver motiveret mens andre bliver det modsatte. I dette foredrag sættes der fokus på hen imod motivation. Det giver sig selv, via udtrukket hen imod motivation, at vi når vi er hen imod motiverende, orienterer os hen imod noget, der for os er interessant, tillokkende, værdifuldt, givende, gremmende, begejstrende, ideelt mv. Når vi sidder en varm sommereftermiddag og et af børnene spørger må vi ikke få en is, kommer hen imod-motivationen frem. Og hvis vi finder det tillokkende at spise dejlig kold is, rejser vi os og gør noget ved det. Hen imod er en mere lystbetonet drivkraft, som er den, der bruges, når vi sætter os konstruktive mål. Når vi spørger os selv: hvad vil jeg virkeligt gerne opnå?, så træder hen imod-motivationen til og begynder at generere ideer til løsninger, der er i overensstemmelse med vores værdier for, hvad der virkeligt giver mening at opnå og have inden for egen rækkevidde. eller ringe til Partner Karin Jessen på mobilnummer Indhold: Motivationsbevidsthed Varighed: Foredrag 1-2 timer Målgruppe: Personer som ønsker at deres interaktion med andre mennesker skal give energifyldte resultater Effektfuld og eftertænksomt indhold. Som tilhører ønsker man, at komme hjem og afprøve, hvordan man kan opnå at motivere, det virker så ligetil, når man lytter.

10 SELVLEDENDE MEDARBEJDERE At udfordre vanens magt Selvledelse handler om at sætte sig i førersædet af sit liv. I bogstaveligste forstand at flytte sig ind midt på scenen i sit eget liv og anskue det derfra. Ikke som tilskuer eller gæst, men som den performer der får tingene til at ske på scenen. Det kræver først og fremmest at tage ansvar for sig selv som leder og som menneske mht. tanker, ord og handlinger. Når vi leder os selv træder vi ud af skyggen og ind i rampelyset i vores eget liv, der hvor vi selv får tingene til at ske og kan høste frugterne af det, og også der hvor vi må tage ansvar for det vi gør og de konsekvenser der kommer ud af det. Grundlæggende er selvledelse en krævende proces, fordi vi som mennesker først skal overvinde psykologiske hurdler omkring at finde match mellem organisatoriske og egne værdier samt hurdler omkring at finde/bevare mental balance. Livet bringer os fra tid til anden i situationer, hvor vi kommer til at tvivle på, om vi evner at leve op til den frihed, som er givet til os om vi kan forvalte ansvar i den størrelse, som er tildelt os og endelig: Om det er ok at bede om hjælp, når vi er selvledende. Hvis du ønsker yderligere information, er du velkommen til at kontakte PS4 A/S på eller ringe til Partner Karin Jessen på mobilnummer Indhold: Klarhed om, hvilke forventninger der er til ledere og medarbejdere, som er selvledende. Varighed: Foredrag 1 time Målgruppe: Alle som er interesseret i at udvikle organisationen til selvledende Effektfuld og eftertænksomt indhold. Som tilhører ønsker man, at komme hjem og afprøve, om afdelingen/ medarbejderne eller organisationen overhovedet har en kultur, som er parat til selvledelse.

11 SELVLEDELSE OG ENNEAGRAMMET 9 forskellige tilgange til selvledelse Selvledelse kræver i høj grad et samspil mellem ledelse og medarbejder i forståelse af individuelle drivere som kan såvel aktivere som de-aktivere motivation hos den enkelte. Ifølge den psykologiske persontypologi Enneagrammet, som er et af de mest omfattende værktøjer til bevidst lederskab og indre motivationsskabelse, beskrives 9 forskellige drivere (udtalt på engelsk), som man som menneske kan være påvirket af. I typologien beskrives dét, at man typisk motiveres mest og dybest af blot én faktor, men at flere faktorer naturligvis kan appellere til en. Hvis man som virksomhed vælger at indarbejde Enneagrammet som ledelsesværktøj og fælles platform for kommunikation og forståelse, vil inddragelsen af værktøjet og den naturlige udforskning af såvel medarbejderes som lederes unikke driver være en solid parameter, som virksomheden kan bruge som styringsredskab i forhold til selvledelse og øget trivsel. Driverne er dels indgangen til selvledelse for medarbejderen dels dét, som kan bringe medarbejderen ud af en selvledende rolle primært alene i situationer, hvor driveren ikke er til stede eller er umulig at udfolde i jobbet. Hvis du ønsker yderligere information, er du velkommen til at kontakte PS4 A/S på eller ringe til Partner Karin Jessen på mobilnummer Indhold: Bevidstgørelse om, hvordan personer har forskellige tilgange til begrebet selvledelse. Varighed: Foredrag 1 time eller Workshop ½ dag Målgruppe: Alle som vil bevidstgøres om, hvilke motivationsdrivere, der skal sættes i spil hos forskellige mennesker Fik stor indsigt på meget kort tid, som betød et effektivt grundlag at arbejde videre på hjemme i min afdeling. Meget inspirerende.

12 GENERATION BABYBOOMERS, GENERATION X OG WHY / FASTHOLDELSE OG MOTIVATION Fastholdelse og motivation Fokus på samspillet mellem generationer. Der er ofte en stor forskel på, hvordan de skal motiveres, fastholdes og ledes. Vi er alle optaget af vores egne antagelser om, hvad der er rigtig og forkert at gøre i givne situationer, derfor kommer der ofte til at opstå kommunikationsproblemer og konflikter egentlig uden der er grund til det. Generationerne har deres eget sprog og mener, at de har det rigtige svar i givne situationer. Begrebet bjørnetjeneste opfattes på en måde af generation babyboomers og på en helt anden måde af generation why og begge partner har sådan set ret. Forvirret det vil deltagerne i dette foredrag ikke være efter at have lyttet til indholdet. eller ringe til Partner Karin Jessen på mobilnummer Indhold: Hvordan motiveres forskellige generationer. Hvordan ledes generationerne bedst? Hvordan forandringer imødegås mest hensigtsmæssigt hos generationerne. Målgruppe: Medarbejdere og ledere, som ønsker bevidstgørelse og fundament for fælles viden om antagelser Tak for et godt og inspirerende foredrag. Jeg synes du havde en god positiv og veloplagt måde at formidle dine budskaber på! Hvilken AHA oplevelse dette foredrag dog var tak for det.

13 HVORDAN DU MEDVIRKER TIL ET GODT SAMARBEJDE MED ANDRE Mennesker mødes, og sød musik opstår. Men det modsatte kan også gøre sig gældende Det er vigtigt, at der skabes synergieffekt på virksomheden, så 2 plus 2 ikke giver et lunkent 3, men et veloplagt 5. De rigtige samarbejdsværktøjer medvirker til at virkeliggøre det gode samarbejde. På den måde opleves din kollega blot som anderledes end du selv, og din undren over en anderledes adfærd åbner op for nye inspirationer i samarbejdet. eller ringe til Partner Karin Jessen på mobilnummer: Indhold: Det gode samarbejde. Samarbejdsværktøjer. Proaktiv adfærd og bevidst tilstedeværelse Målgruppe: Medarbejdere og leder, som oplever samarbejdsproblemer ind imellem. Afdelinger, som ønsker at sætte fokus på det excellente samarbejde. Tak fordi du huskede at invitere mit personale. Jeg havde, som du kan se, tre psykologer med til foredraget i går. De var vildt begejstrede. De synes, de fik så meget med derfra, og at det var fantastisk inspirerende, så vi har ikke hørt på andet her til morgen. Flot arrangement!

14 PS4 A/S - uhøjtideligt men intelligent samvær Konsulenthuset er din full service Partner inden for Leadership, Recruitment, kompetenceudvikling og Franchise. Vi blev grundlagt i 2001, og siden da har vi hjulpet vores mange tusinde kunder med leder- og medarbejderudvikling, rekruttering, kompetenceudvikling og franchisekoncepter. Vi har kontor midt i København i Dronningens Tværgade tæt på den dejlige Kongens Have. Vores samarbejde med dig bygger på en kombination af hjerne og hjerte koblet til handling. Dette fordi vi tror på, at de bedste resultater opnås ved at skabe indsigt i og forståelse for det hele menneskes betydning for organisatorisk og forretningsmæssig udvikling og vækst samt omsætning til konkrete handlinger. Besøg os på og opdag, hvordan vi gerne vil danne PartnerSkab med dig og din virksomhed til gavn for bevidste resultater. Vi opretter dig gerne som gratis classic medlem af vores kompetenceforum. Kig ind på som er en del af konsulenthuset PS4 A/S. Dit udbytte af et gratis classic medlemskab: Din markedsværdi bliver vedligeholdt Du får styr på dine kompetencebehov Du får inspiration hver fredag hjerneguf og hjertevarme Mulighed for tilkøb af 12 kompetenceudviklingsområder hvert år resten af dit liv PS4 A/S Dronningens Tværgade 30, 1302 Kbh K

PROJEKTLEDERSKAB DEN BEVIDSTE PROJEKTLEDER

PROJEKTLEDERSKAB DEN BEVIDSTE PROJEKTLEDER PROJEKTLEDERSKAB DEN BEVIDSTE PROJEKTLEDER Projektledelse handler i høj grad om at få resultater i samarbejde med mennesker. Bevidst projektlederskab er en forudsætning for at skabe effektive teams og

Læs mere

PERSONLIG EFFEKTIVITET Et effektivt værktøj

PERSONLIG EFFEKTIVITET Et effektivt værktøj PERSONLIG EFFEKTIVITET Et effektivt værktøj Af PS4 A/S Velkommen til PS4s værktøj til personlig effektivitet Bevidstgør dig om, hvilke eventuelle tidsrøvere, du har i din hverdag! Følg følgende faser:

Læs mere

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation.

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. PS4 A/S House of leadership Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. Hvad tærer og nærer på danske medarbejderes motivation? Resultater af motivationsundersøgelse maj 2011 Konsulenthuset

Læs mere

Nå mere og arbejd mindre

Nå mere og arbejd mindre Nå mere og arbejd mindre Mark Mayland www.personligworkflow.com mm@personligworkflow.com 26 74 59 71 1 Hvem har gavn af Personlig Workflow? Vi har alle brug for mere overskud i hverdagen, til at udføre

Læs mere

FACILITERING Et værktøj

FACILITERING Et værktøj FACILITERING Et værktøj Af PS4 A/S Velkommen til PS4s værktøj til facilitering Facilitering af møder Ved møder sker det ofte, at den indholdsmæssige diskussion sluger al opmærksomheden fra deltagerne,

Læs mere

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder Lederuddannelsen Den Bevidste Leder FORMÅL Formål med uddannelsen Ledelse handler om at få resultater gennem mennesker. Bevidste ledere er en forudsætning for at skabe attraktive arbejdspladser, og bevidst

Læs mere

Informationsteknologiløsninger

Informationsteknologiløsninger Informationsteknologiløsninger Hvem er center for Trivsel og Motivation? Vi motiverer, begejstrer og inspirerer indenfor: Værdier og holdninger. Egen identitet. Egen Styrke og udviklings-områder. Gruppe

Læs mere

Nå mere og arbejd mindre

Nå mere og arbejd mindre Nå mere og arbejd mindre Mark Mayland www.personligworkflow.com mm@personligworkflow.com 26 74 59 71 1 Hvem har gavn af Personlig Workflow? Vi har alle brug for mere overskud i hverdagen, til at udføre

Læs mere

Ledelse med hjerte og hjerne

Ledelse med hjerte og hjerne Et mentalt flyttefirma! Indsigt fører til vækst www.senziakurser.dk Ledelse med hjerte og hjerne Med hjerte og hjerne Ledelse med hjerte og hjerne Et ledelsesforløb for stærke kvinder i ledelse Formål:

Læs mere

Mindfulness gennem mental træning

Mindfulness gennem mental træning Mindfulness gennem mental træning Mindfulness gennem mental træning Mere fokus, mindre stress og endnu bedre resultater Giv din hjerne ro til at arbejde I en verden, hvor næsten alt drejer sig om ydeevne

Læs mere

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PRØ RØVEFO VEFOTO Indhold Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for pseronalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Kommunalbestyrelsen godkendte personalepolitikken

Læs mere

Teknisk assistent og designer 2009

Teknisk assistent og designer 2009 Teknisk assistent og designer 2009 2. - 3. j u n i 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Effektivitet i hverdagen: Tag initiativ, samarbejd og nå dine mål Sådan kan du bidrage med

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

At lede andre uden at være chef

At lede andre uden at være chef Confex-Kursus: Den 9. - 10. november 2009 i København Den 1. - 2. december 2009 i København Den 16. - 17. november i Århus To-dags kursus for dig der leder uden at have formelt ledelsesansvar Et af forårets

Læs mere

Spørgsmålet er; hvornår har du sidst målrettet trænet din vilje og dit kendskab til dig selv?

Spørgsmålet er; hvornår har du sidst målrettet trænet din vilje og dit kendskab til dig selv? 2006 Autentisk lederskab Moderne lederskab handler i dag ligeså meget om, hvem du er, som hvad du har opnået. Vi mener, at medarbejdere motiveres af ledere, der tør være sig selv i rollen som leder. Det

Læs mere

DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt

DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt Sådan du med leder arbe spredt o jdere geografi ver eller tid Skab resultater trods distancen lær teknikker til målstyring, uddelegering

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE Indhold Dialog, åbenhed og engagement - personalepolitik i Hvidovre Kommune Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for personalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Du sidder netop nu med

Læs mere

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI INDHOLD Side 4: Side 8: Side 9: Side 10: Side 11: Side 12: Side 13: Side

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Pædagogisk Superstjerne Program

Pædagogisk Superstjerne Program Vil du være pædagogisk mindfulness pioner på din arbejdsplads - og i dit eget liv i 2013? Pædagogisk Superstjerne Program - for dig, der brænder for at gøre en forskel og ønsker et (arbejds-)liv, funderet

Læs mere

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi 10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi -følg guiden trin for trin og kom i mål 1. Find ud af, hvor du befinder dig At kende sit udgangspunkt er en vigtig forudsætning for at igangsætte en succesfuld

Læs mere

Sælgeruddannelsen Den bevidste sælger

Sælgeruddannelsen Den bevidste sælger Sælgeruddannelsen Den bevidste sælger Vindere i salget har en plan tabere har en undskyldning I arbejdet med salg og forbedring af performance er det vigtigt, at man holder sig de langsigtede mål for øje.

Læs mere

Lederskab i Praksisnært perspektiv - Hvad, hvordan og hvorfor? Berit Weise Partner i PS4 A/S d.20.maj 2015 Fagkongres lederforeningen DSR

Lederskab i Praksisnært perspektiv - Hvad, hvordan og hvorfor? Berit Weise Partner i PS4 A/S d.20.maj 2015 Fagkongres lederforeningen DSR Lederskab i Praksisnært perspektiv - Hvad, hvordan og hvorfor? Berit Weise Partner i PS4 A/S d.20.maj 2015 Fagkongres lederforeningen DSR Lederskab i praksis? Hvad er vanskeligt? Hvad er det vigtigste?

Læs mere

Det er ikke altid chefens skyld

Det er ikke altid chefens skyld Det er ikke chefen, børnene eller økonomien, der stresser dig. Det er dine tanker om chefen, børnene og økonomien, der stresser dig. Det ser måske ud som om, det er verden uden for os selv, som skaber

Læs mere

2. Hvad synes du om det afsluttende foredrag med Lars Christiansen?

2. Hvad synes du om det afsluttende foredrag med Lars Christiansen? MED-Hovedudvalget 2014 12 04 Bilag 10 Resultat fra mini-evaluering af Arbejdsmiljøkonferencen. I bjælkerne i billederne er oplyst den andel i % af det samlede antal svar som har tilkendegivet svaret. I

Læs mere

IDA Personlig gennemslagskraft

IDA Personlig gennemslagskraft IDA Personlig gennemslagskraft IDA Personlig gennemslagskraft - i samarbejde med Mannaz A/S Formål Formålet med dette forløb er at udvikle og styrke din evne til at trænge igennem med overbevisning samt

Læs mere

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Vores formål og hovedopgaver Vores team udvikler læringskoncepter inden for innovation og entreprenørskab, praktisk problemløsning og samspil

Læs mere

Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave. 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle?

Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave. 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle? Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave 1.Indhold 2. Hensigtserklæring 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle? (egne eksempler) 5. 10 gode råd til kollegerne

Læs mere

Få de rigtige kort på hånden NU!

Få de rigtige kort på hånden NU! Få de rigtige kort på hånden NU! Et leder coaching forløb over 10 sessioner, for dig som allerede er leder Personlighed Teamet Performance Motivation Fokus Perception Balance Mind-setting Energi Feedback

Læs mere

SKAB (ENDNU BEDRE) RESULTATER I EN TRAVL HVERDAG

SKAB (ENDNU BEDRE) RESULTATER I EN TRAVL HVERDAG SKAB (ENDNU BEDRE) RESULTATER I EN TRAVL HVERDAG Overblik - tydelighed - begejstring TÆND DIT LEDERLYS kobler ledelsesredskaber og løsninger på dine konkrete udfordringer som leder gennem læring, rådgivning

Læs mere

Foredrag 2015. Mindbooster. Foreningen hjernesund Færøvej 51 2800 Lyngby Telefon +45 4162 4887 E-mail: info@hjernesund.dk

Foredrag 2015. Mindbooster. Foreningen hjernesund Færøvej 51 2800 Lyngby Telefon +45 4162 4887 E-mail: info@hjernesund.dk Foredrag 2015 Mindbooster STYRK DET MODNE LIV - få inspiration og viden med foredrag fra Mindbooster Det bedste jeg kan gøre for mig selv, min familie og venner er at holde mig frisk og i live - Charlotte,

Læs mere

Projektleder med gennemslagskraft - MBK A/S

Projektleder med gennemslagskraft - MBK A/S Vil du være mere overbevisende og bedre til at trænge igennem? Vil du styrke din troværdighed? Vil du være bedre til at motivere og få folk med på dine ideer og ønsker? Vil du have træning i at sætte rammer

Læs mere

Sælgeruddannelsen. Den bevidste sælger

Sælgeruddannelsen. Den bevidste sælger Sælgeruddannelsen Den bevidste sælger Vindere i salget har en plan tabere har en undskyldning I arbejdet med salg og forbedring af performance er det vigtigt, at man konstant træner og udfordrer sig selv

Læs mere

Strategi, vækst. og lederskab. Executive Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com

Strategi, vækst. og lederskab. Executive Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com vækst Strategi, og lederskab Executive Lederudviklingsprogram www.mannaz.com En deltager udtaler: Arbejdet med egne cases og konsulenternes inddragelse af praksiseksempler skabte en meget virkelighedsnær

Læs mere

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen.

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Leder Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Den kommende tid er hverdagene på Egely præget af, at det er feriesæson. Det

Læs mere

Mindfulness i hverdagen

Mindfulness i hverdagen Mindfulness i hverdagen Mindfulness i Hverdagen En workshop for dig, der vil være dit bedste jeg. Hver dag. Dette vil være den dag, du bagefter husker som den bedste investering i 2014. På få timer giver

Læs mere

Bryd vanen, bøj fisken - og nå dine mål

Bryd vanen, bøj fisken - og nå dine mål Bryd vanen, bøj fisken - og nå dine mål Velfærdssamfundet i permanent undtagelsestilstand Det er ikke den stærkeste eller mest intelligente der overlever, men den der er mest forandringsvillig Charles

Læs mere

16. januar 2008. Gælder fra. Håndbog for rejsende mod en endnu bedre arbejdsplads. Bedste arbejdsplads. Rummelighed Fleksibilitet Læring.

16. januar 2008. Gælder fra. Håndbog for rejsende mod en endnu bedre arbejdsplads. Bedste arbejdsplads. Rummelighed Fleksibilitet Læring. P Proceslinien Start Ledere Medarbejdere Rummelighed Fleksibilitet Læring Udvikling Sundhed Trivsel Bedste arbejdsplads Gælder fra 16. januar 2008 Den nye personalepolitik 2008 Håndbog for rejsende mod

Læs mere

Ledelse af selvledende medarbejdere

Ledelse af selvledende medarbejdere Ledelse af selvledende medarbejdere 1 4. o g 1 5. m a j 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Primadonnaer, talenter og entusiaster sådan tilpasser du din ledelsesstil Hvordan coacher

Læs mere

Ledelse af frivillige

Ledelse af frivillige Køb bøgerne i dag Ledelse af frivillige V/ Anders Thise Holm Cand.mag. i arbejdslivsstudier og psykologi Partner og konsulent i TeamKompagniet Foredragsholder i ledfrivillige.dk Aktiv frivillig HR-leder

Læs mere

Formidling og kommunikation for ledere - MBK A/S

Formidling og kommunikation for ledere - MBK A/S Kan andre forstå, hvad du mener? Kan du få dem med på dine ideer? Kan du overbevise dem? Har du gennemslagskraft? Som leder, chef, souschef eller projektleder skal du kunne tage initiativ, fortolke, sætte

Læs mere

Plan i eget arbejde. På kurset arbejder du med at: Bliv god til planlægning af dit arbejde. Hvem deltager på kurset? Øg din personlige effektivitet

Plan i eget arbejde. På kurset arbejder du med at: Bliv god til planlægning af dit arbejde. Hvem deltager på kurset? Øg din personlige effektivitet Plan i eget arbejde Plan i eget arbejde Øg din personlige effektivitet Bliv god til planlægning af dit arbejde Du har haft en travl arbejdsdag. Måske har du oven i købet arbejdet over igen. Alligevel føler

Læs mere

KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen

KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen Center for Livskompetencer unik læring én indgang flere muligheder Personlig udvikling Personlige valg Din ret til at vælge selv Fredselsker Frontkæmper Perfektionist

Læs mere

Motivation, værdier og optimisme

Motivation, værdier og optimisme Motivation, værdier og optimisme AS3 2 Man kan definere ordet motivation som den mentale proces, der aktiverer vores handlinger, og som derfor har direkte indflydelse på vores resultater. Med andre ord

Læs mere

ANSVAR indhold anerkendelse

ANSVAR indhold anerkendelse MERE END ET GODT JOB ANSVAR indhold anerkendelse Pædagogisk assistentuddannelse Børne- og Kulturchefforeningens Årsmøde 11.-13. november 2009 En investering i arbejdsglæde, der betaler sig www.godtjob.dk

Læs mere

Masterforelæsning marts 2013

Masterforelæsning marts 2013 Masterforelæsning marts 2013 mandag den 4. marts 2013 kl. 15.15 16.15, Auditoriet, Regionshospitalet Herning, indgang N1 onsdag den 6. marts 2013 kl. 15.15 16.15, Auditoriet, Regionshospitalet Holstebro,

Læs mere

Hvad bruger den excellente leder sin tid på?

Hvad bruger den excellente leder sin tid på? Hvad bruger den excellente leder sin tid på? De fleste ledere, jeg taler med, bruger en stor del af ugen på deres arbejde. Mange af dem forklarer det med, at det er en del af jobbet og, at det jo er det,

Læs mere

Aktiver din stærke, gode og intelligente vilje

Aktiver din stærke, gode og intelligente vilje Aktiver din stærke, gode og intelligente vilje 2005 Will-management er et halvårligt selvudviklingsforløb med fokus på anvendelse af den stærke, den gode og den intelligente vilje. I løbet af fire moduler

Læs mere

udvikling af menneskelige ressourcer

udvikling af menneskelige ressourcer Artikel til Personalechefen: Af Dorte Cohr Lützen, konsulent Lützen Management og Birgitte Lønborg, erhvervspsykolog, Crescendo HRM. Vi ser ikke stress som en objektiv tilstand eller sygdom hos mennesker,

Læs mere

Generelle lederkompetencer mellemledere

Generelle lederkompetencer mellemledere Generelle lederkompetencer mellemledere Personale- og teamledelse: min. niveau 3 Skaber et godt arbejdsklima gennem information, dialog og involvering Har øje for den enkeltes talenter og ressourcer Sikrer

Læs mere

PRÆSENTATIONSTEKNIK ET KURSUS I SAMARBEJDE MED. Dit budskab skal gøre en forskel

PRÆSENTATIONSTEKNIK ET KURSUS I SAMARBEJDE MED. Dit budskab skal gøre en forskel PRÆSENTATIONSTEKNIK ET KURSUS I SAMARBEJDE MED Dit budskab skal gøre en forskel PRÆSENTATIONSTEKNIK På kurset Dit budskab skal gøre en forskel lærer du at forberede, strukturere og præsentere et emne med

Læs mere

Selvledelse. - personlig motivation og handlekraft. Underviser: Klaus N. Jakobsen, direktør og erhvervspsykolog Improvement Aps

Selvledelse. - personlig motivation og handlekraft. Underviser: Klaus N. Jakobsen, direktør og erhvervspsykolog Improvement Aps Begrænset deltagerantal Selvledelse - personlig motivation og handlekraft Lær at sætte mål - og nå dem! Oplev personlig vækst Skab større handlefrihed for dig selv Styrk din kommunikation og blev bedre

Læs mere

Pakker vedr. forandring til arbejdsmiljøpuljen 2017

Pakker vedr. forandring til arbejdsmiljøpuljen 2017 Til møde i MED-Hovedudvalget den 4. oktober 2016 Pakker vedr. forandring til arbejdsmiljøpuljen 2017 Alle pakker realiseres på en måde, der understøtter det fremmende perspektiv på arbejdsmiljøindsatsen

Læs mere

Konsulent virksomheden Personalesundhed Indehaver Pia Løbner Jeppesen Behandling skal tage udgangspunkt i det hele menneske

Konsulent virksomheden Personalesundhed Indehaver Pia Løbner Jeppesen Behandling skal tage udgangspunkt i det hele menneske M a g a s i n e t f o r M e d a r b e j d e r n e s T r i v s e l, S u n d h e d o g V e l v æ r e ISSN: 1604-2875 Nr. 3 Marts 2007 Konsulent virksomheden Create You Indehavere Mika Heilmann og Charlotte

Læs mere

Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge

Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge Uddannelsen Ressourcedetektiv Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge Under den overskrift har P-Huset nu fornøjelsen af at

Læs mere

Forhandling for kvinder

Forhandling for kvinder INTENSIVT KURSUS Forhandling for kvinder 4. - 5. n o v e m b e r 2 0 0 8 o g 1 3. - 1 4. j a n u a r 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Opnå forståelse for forhandlingens psykologi

Læs mere

Børnehaven Sønderled Her skaber vi rammerne for et godt børneliv..

Børnehaven Sønderled Her skaber vi rammerne for et godt børneliv.. Det pædagogiske grundlag i Børnehaven Sønderled Udarbejdet Februar 2016 1 Det pædagogiske grundlag i Børnehaven Sønderled Børnehavelivet er en stor del af et barns liv. De tilbringer mange timer i hænderne

Læs mere

BALANCE I LEDELSE TOPLEDERNETVÆRK

BALANCE I LEDELSE TOPLEDERNETVÆRK BALANCE I LEDELSE TOPLEDERNETVÆRK HELLEROSDAHLLUND.COM TOPLEDERNETVÆRK BALANCE I LEDELSE Vi skaber resultater gennem værktøjer til balanceret ledelse baseret på viden, forskning og næste bedste praksis.

Læs mere

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Stress af! - Få energien tilbage Dette er en light version Indholdet og indholdsfortegnelsen er STÆRKT begrænset Køb den fulde version her: http://stress.mind-set.dk 2 Stress af! - Få energien tilbage

Læs mere

Tryg base- scoringskort for ledere

Tryg base- scoringskort for ledere INSTITUTIONENS NAVN OG ADRESSE: INSTITUTIONENS LEDER: INSTRUKTØRENS NAVN: STARTDATO Tryg base- scoringskort for ledere Et værktøj til at evaluere din organisation før og efter jeres udviklingsarbejde med

Læs mere

Forhandling for kvinder

Forhandling for kvinder INTENSIVT KURSUS Forhandling for kvinder 1 3. - 1 4. j a n u a r 2 0 0 9 o g 2. - 3. j u n i 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Opnå forståelse for forhandlingens psykologi og

Læs mere

Trivsel og Psykisk arbejdsmiljø

Trivsel og Psykisk arbejdsmiljø Trivsel og Psykisk arbejdsmiljø 22. september 2014 Trivsel og psykisk arbejdsmiljø Program mandag den 22. september 10.00 Velkomst - Ugens program, fællesaktiviteter og præsentation 10.35 Gruppearbejde:

Læs mere

Find din indre motivation

Find din indre motivation Find din indre motivation Michael Rose Institut for Ledelse og Organisation Lederuddannelse og ledelsesudvikling. Karriereudvikling. Strategisk ledelse. Teamudvikling og coaching. 22 års praksiserfaring

Læs mere

GRUNDUDDANNELSE. AMUi LEDELSE

GRUNDUDDANNELSE. AMUi LEDELSE GRUNDUDDANNELSE AMUi LEDELSE KursusCentrets Grunduddannelse I Ledelse er et kompetencegivende uddannelsesforløb på 16 dage fordelt over et halvt år og baseret på AMU. Vi bestræber os på løbende at matche

Læs mere

Godt samarbejde - MBK A/S

Godt samarbejde - MBK A/S Samarbejde, trivsel og konflikthåndtering i teams. Vil I have fokus på jeres samarbejde, trivsel og indbyrdes kommunikation? Vil I have redskaber til at skabe et godt samarbejde? Vil I reflektere over

Læs mere

Gør din tid som seniormedarbejder i ældreplejen i Faxe Kommune til en god tid

Gør din tid som seniormedarbejder i ældreplejen i Faxe Kommune til en god tid Baggrund for og beskrivelse af projektet har en hel del medarbejdere, der allerede er fyldt 50 år. Vi har haft dette projekt i ældreplejen, da vi har et ønske om at blive en attraktiv arbejdsplads, også

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

Skab plads til det gode arbejdsliv!

Skab plads til det gode arbejdsliv! Skab plads til det gode arbejdsliv! Kære medlem! Vi ved det godt. Det talte ord har stor betydning. Vi ved også, at der findes gode og dårlige måder at håndtere for eksempel et problem eller travlhed på.

Læs mere

Ledelse starter med dig!

Ledelse starter med dig! Ledelse starter med dig! Ledelse starter med dig! af Christian Dinesen, cd@danskcoachinginstitut.dk, Dansk Coaching Institut, Center for Inner Leadership Denne artikel fokuserer på hvordan vi i større

Læs mere

Kursus & uddannelse Se oversigt side 7

Kursus & uddannelse Se oversigt side 7 Kursus & uddannelse Se oversigt side 7 Indhold: - Enneagram Kommunikation -og udviklingsværktøj - Stress Symptomer og forebyggelse - Virksomhedskurser Se kursus -og uddannelses oversigt på side 7 Enneagram:

Læs mere

Overordnede. Mål og indhold. i SFO i Mariagerfjord Kommune. Skolefagenheden

Overordnede. Mål og indhold. i SFO i Mariagerfjord Kommune. Skolefagenheden Overordnede Mål og indhold i SFO i Mariagerfjord Kommune Skolefagenheden Indhold Forord... Side 3 Værdigrundlag... Side 5 Formål... Side 6 Fritidspædagogik... Side 6 Børn er forskellige... Side 8 Læreprocesser...

Læs mere

recepten på motivation

recepten på motivation BS& recepten på motivation Alle - også BS - har kun fået én krop udleveret til hele livet, og den skal der passes på. Det gøres bedst ved bl.a. at lade motivationen drive én. BS Christiansen giver sin

Læs mere

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser

Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Bilag 7: Evalueringsspørgsmål og besvarelser Hvem er du? Køn, alder, beskæftigelse: 1. kvinde, 63, sekretariatschef udsatte børn og unge 2. mand, 55, præst/revisor 3. pige, 20, sabbath år, arbejde 4. mand,

Læs mere

Koncern Personalepolitik

Koncern Personalepolitik Koncern Personalepolitik Personalepolitik med omtanke Et menneske er skabt ej for sig selv alene. Sådan lyder de allerførste ord i den første udgave af den avis, der 2. januar 1767 blev begyndelsen til

Læs mere

Konflikthåndtering fra kaos til kontrol

Konflikthåndtering fra kaos til kontrol Konflikthåndtering fra kaos til kontrol Konflikthåndtering fra kaos til kontrol Få værktøjerne til effektivt at forebygge og løse konflikter med konceptet Have A Nice Conflict Få værktøjer til effektiv

Læs mere

Arbejdspladsudvikling en metode til at kortlægge og forbedre trivslen med fokus på at udvikle jeres drømmearbejdsplads

Arbejdspladsudvikling en metode til at kortlægge og forbedre trivslen med fokus på at udvikle jeres drømmearbejdsplads Arbejdspladsudvikling en metode til at kortlægge og forbedre trivslen med fokus på at udvikle jeres drømmearbejdsplads Hvad er en dialogmetode? En dialogmetode er et værktøj til at arbejde med trivslen

Læs mere

Herved mener vi: Se, høre og være opmærksom på det enkelte barn. At møde barnet, der hvor det er. Tydelige og nærværende voksne.

Herved mener vi: Se, høre og være opmærksom på det enkelte barn. At møde barnet, der hvor det er. Tydelige og nærværende voksne. Institutionens værdigrundlag: Vi tager udgangspunkt i Kolding Kommunes værdier: En anderkendende og omsorgsfuld tilgang Herved mener vi: Se, høre og være opmærksom på det enkelte barn. At møde barnet,

Læs mere

Er du nysgerrig efter mere viden og praktiske værktøjer, som gør hver dag en smule mere sjov, produktiv og indsigtsfuld?

Er du nysgerrig efter mere viden og praktiske værktøjer, som gør hver dag en smule mere sjov, produktiv og indsigtsfuld? TEMAGRUPPER Er du nysgerrig efter mere viden og praktiske værktøjer, som gør hver dag en smule mere sjov, produktiv og indsigtsfuld? Så skal du vælge at deltage i en af de temagrupper, som tilbydes i denne

Læs mere

bliv trænet i at udnytte optimalt

bliv trænet i at udnytte optimalt bliv trænet i at udnytte dine medfødte talenter optimalt EN LIVSLEDER: Virker inspirerende Har det sjovt Gør en forskel Bliv livsleder og spring ud i en ny tilværelse uden de kendte begrænsninger Foredrag

Læs mere

Artikel trykt i Praktisk Ledelse. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret.

Artikel trykt i Praktisk Ledelse. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Praktisk Ledelse Artikel trykt i Praktisk Ledelse. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger er Danmarks største og stærkeste

Læs mere

uddannelsen Bliv en bedre sparingspartner for dine kunder - der bidrager aktivt til at optimere udbyttet af dine kunders møder

uddannelsen Bliv en bedre sparingspartner for dine kunder - der bidrager aktivt til at optimere udbyttet af dine kunders møder uddannelsen Bliv en bedre sparingspartner for dine kunder - der bidrager aktivt til at optimere udbyttet af dine kunders møder Få nye værktøjer, viden, inspiration og ideer - der styrker produktudvikling

Læs mere

Det pædagogiske grundlag i Børnehaven Sønderled

Det pædagogiske grundlag i Børnehaven Sønderled Det pædagogiske grundlag i Børnehaven Sønderled Børnehavelivet er en stor del af et barns liv. De tilbringer mange timer i hænderne på andre voksne, væk fra deres eget hjem og forældrene. Børnehaven er

Læs mere

Samtaleskema (anklager)

Samtaleskema (anklager) Samtaleskema 1/4 Samtaleskema (anklager) Medarbejder: Leder: Dato for samtale: Samtalelederen skal som grundlag for samtalen overvære 1-2 retsmøder årligt inden for medarbejderens første fem ansættelsesår

Læs mere

Høring af medborgerskabspolitik

Høring af medborgerskabspolitik Høring af medborgerskabspolitik Den 9. november inviterede til borgermøde vedrørende høring af Aarhus nye medborgerskabspolitik. Tretten aarhusborgere deltog. Dette dokument indeholder vores indspil til

Læs mere

Perspektiver på det gode børneliv. - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige

Perspektiver på det gode børneliv. - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige Perspektiver på det gode børneliv - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige Perspektiver på det gode børneliv - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige Den fælles politik

Læs mere

Samarbejde Værdier for personalet i Dybbølsten Børnehave: Det er værdifuldt at vi samarbejder

Samarbejde Værdier for personalet i Dybbølsten Børnehave: Det er værdifuldt at vi samarbejder amarbejde Værdier for personalet i ybbølsten ørnehave: et er værdifuldt at vi samarbejder viser gensidig respekt accepterer forskelligheder barnet får kendskab til forskellige væremåder og mennesker argumenterer

Læs mere

Kontakt dit nærmeste Center for Sundhed og Livsstil for yderligere oplysninger samt aftale

Kontakt dit nærmeste Center for Sundhed og Livsstil for yderligere oplysninger samt aftale sfortegnelse Sundhedsprofil Motion i en travl hverdag Sund kost i en travl hverdag Ny livsstil - ny vægt Stresshåndtering Sundhed i 4D Food for Brains - Hjernemad Kostvejledning Individuel coaching Sundhedsambassadør

Læs mere

Den Grundlæggende Lederuddannelse

Den Grundlæggende Lederuddannelse Den Grundlæggende Lederuddannelse PÅ KURSUSCENTRET - KØGE HANDELSSKOLE AMU også 6 ugers jobrettet uddannelse Den Grundlæggende Lederuddannelse er et kompetencegivende uddannelsesforløb på 13 dage (jobrettet

Læs mere

Ledelsesfagligt Grundforløb, E13

Ledelsesfagligt Grundforløb, E13 Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? 1 Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen

Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen Deltag på et intensivt seminar om Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen Det får du ud af at deltage på seminaret: n Lær, hvordan coaching anvendes som udviklingsredskab n Skab større

Læs mere

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune.

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. HOLSTEBRO KOMMUNES DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 Indledning Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik 2015-2018 at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. Byrådet

Læs mere

Den dobbelte virkelighed

Den dobbelte virkelighed + 2015 - kurser 14. november Den dobbelte virkelighed Den dobbelte virkelighed 1 2 Dit sind Din bevidsthed Din eksistens +Velkommen til kurset Stifter og underviser Carsten Laursen Den dobbelte virkelighed

Læs mere

COACHING SOM LEDELSES VÆRKTØJ...

COACHING SOM LEDELSES VÆRKTØJ... Indhold COACHING SOM LEDELSES VÆRKTØJ... 4 Hovedkonklusioner fra Coaching Analysen 2004/05... 5 INTRODUKTION TIL COACHING... 6 Coaching i ledelse... 7 Hvor og hvornår er coaching relevant?... 8 Former

Læs mere

Vejledning til MUS-skemaet

Vejledning til MUS-skemaet Vejledning til MUS-skemaet Denne vejledning har til formål at give inspiration til dialogen om de forskellige emner i MUS-skemaet. Vejledningen henvender sig både til ledere og medarbejdere. Hvis du under

Læs mere

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE.

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID - i Lejre Kommune Kære Borger, Kære Gæst - i Lejre Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. Meningen med vore

Læs mere

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Kommunikér med gennemslagskraft Ledelse er præcis og tydelig kommunikation i alle sammenhænge. Derfor er gennemslagskraft og din måde at kommunikere på afgørende

Læs mere

Refleksionskema Den dybere mening

Refleksionskema Den dybere mening Refleksionskema Den dybere mening - den forskel du vil være, i verden Der ligger en dybere uselvisk mening bag beslutninger og valg vi træffer, som alle er dybt manifesteret i den måde vi ser verden på,

Læs mere

Medarbejdertilfredshedsundersøgelse 2015 Skolerapport 100 besvarelser ud af 125 = 80%

Medarbejdertilfredshedsundersøgelse 2015 Skolerapport 100 besvarelser ud af 125 = 80% Medarbejdertilfredshedsundersøgelse 215 Skolerapport besvarelser ud af 125 = % 1 Tolkning af resultatet 6 1 1 Kilde: Ennova MTU 211 præsentation 2 Arbejdsglæde - tilfredshed og motivation 213 215 74 82

Læs mere