FOREDRAG KATALOG. Telefon:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FOREDRAG KATALOG. www.ps4.dk E-mail: info@ps4.dk Telefon: 70 27 85 85"

Transkript

1 FOREDRAG KATALOG Telefon:

2 HVIS DIT LIV VAR EN FILM, VILLE DU SÅ HAVE HOVEDROLLEN? Tag mod til dig, og luk din indre eventyrer ud Foredraget bidrager med stærkt humoristiske bud på, hvordan du får hovedrollen i dit livs egen film, og får venner, bekendte, kolleger, ja, selv din leder til at gå i biografen og se filmen om dit eventyrlige liv. Forhåbentlig kan du på den måde også bidrage til, at andre får mod på at gå eventyret i møde. Det er en god måde at få viden om ens kolleger på. Alvorligt, humoristisk og bevidstgørende på en og samme tid. Metoden kan i øvrigt også bruges til, at få viden om, hvilken adfærd, man gerne vil være kendt for i den rolle og den titel, man får tildelt i organisationen. eller ringe til Karin Jessen på mobilnummer Indhold: Initiativ og inspiration til selvudfoldelse. Målgruppe: Modige og eventyrlystne medarbejdere og ledere, som gerne vil have et holistisk billede af hinanden. Det lyste ud af dig, at det var et emne du brænder for, og er meget engageret i. Jeg må erkende, at jeg flere gange virkeligt prøvede at vurdere, om det var fordi du er meget bevidst om, hvorledes du bedst formidler dit budskab, det som du jo underviste i, eller om dit personlige engagement virkeligt er så stort, ikke fordi det virkede påtaget på nogen måde, men du brugte jo nogle teknikker som du selv beskrev som værende værdi skabende.

3 TIDSSTYRING Hvordan får du mere ud af dit liv? Danskerne er et af de mest travle og effektive folkefærd i Europa. For mange føles hverdagen som livet i en centrifuge, hvor døgnets 24 timer sjældent slår til. De store krav på arbejdsmarkedet om, at alting skulle være nået eller afleveret i går, giver os en oplevelse af at alt haster lige meget. Den såkaldte haster-fælde er smækket i omkring os. For at undgå dette, må vi øge vores bevidsthed om, hvad er reelt er det vigtigste. Dette opnås ved en proaktiv adfærd, hvor vi prioriterer opgavernes vigtighed, og lærer at håndtere de konkrete tidsrøvere. eller ringe til Karin Jessen på mobilnummer Indhold: Livet i en centrifuge, Hvor proaktiv er du, Haster-fælden, Hvad er effektivitet, Prioritering og tidsstyring, Tidsrøvere. Målgruppe: Medarbejdere og ledere, som oplever at have for lidt tid i hverdagen. Afdelinger, som ønsker et kick-off møde, som afsæt til ny bevidstgjort effektiv fremtid. Tak for et inspirerende og tankevækkende foredrag! Det har virkelig ændret min hverdag! Væk med stakkerne på skrivebordet og ingen stress, når man går hjem. OG det havde jeg før i tiden i dag bliver jeg faktisk lidt mobbet med min orden.

4 FORANDRINGER SPØRGER IKKE OM LOV, DE KOMMER BARE Forandringspotentialet har aldrig været større. Der stilles massive krav til ledere og medarbejdere på virksomheder i hele verden, om at følge med i den hastige udvikling og de deraf følgende forandringer der skal iværksættes på den enkelte virksomhed, for at kunne være med i et konkurrenceperspektiv. På hvilken måde kan disse forandringer imødegås, så der sker en udvikling af de enkelte medarbejdere og ledere til alles samt virksomhedens bedste. Hvordan kan der planlægges med et fremtidssyn, således at der kontinuerligt udvikles i et stimulerende, motiverende og kreativt miljø, hvor medarbejdere trives og der oser af virkelyst. eller ringe til Karin Jessen på mobilnummer Indhold: Forandringsprocesser. Målgruppe: Medarbejdere og ledere. Helt i top simpelthen kanon Fantastisk spændende tiden gik alt for hurtigt Levende og interessant Super engagerende og interessant, pædagogisk meget godt Enhver virksomhed burde have besøg af PS4

5 GENKEND TYPERNE Når vi går forkert af hinanden Forståelse for forskellighed gør stærk. Er du ekstrovert/udadvendt eller er du introvert/indadvendt, og hvilken type er dine kolleger. Hvordan får du mere ud af dit samvær med dine kolleger? Når vi kender vores egen og vores samarbejdspartneres personlighedstyper, skabes der grobund for erkendelse om, hvilke hensigter der ligger i forhold til egen og andres adfærd. Denne erkendelse skaber ofte et overskud i relationen til andre, og muliggør koncentration om de fælles resultater i stedet for at anvende energien på den andens uforståelige og anderledes adfærd. I et tolerant og forstående miljø trives motivation, initiativ og positivt samarbejde, der er med til at skabe en velfungerende organisation. eller ringe til Partner Bo Zoffmann på mobilnummer Indhold: Hvor nysgerrig er du?, Kan ikke lide-fælden, Hvad er den bedste, Viden om styrker/ svagheder hos alle typer, Adfærd som skaber fremdrift Målgruppe: Medarbejdere og ledere, som ønsker større forståelse for hinandens arbejdsmetoder for at effektivere samarbejdet Alt hvad der blev gennemgået, blev gennemgået på en måde der virkeligt underbyggede det der blev sagt. Der er ingen tvivl for mig om, at det var dig som underviser der, via din personlige fremtoning og undervisningsmetoder, gjorde at jeg fik utroligt meget ud af det.

6 BLIV RUSTET TIL ROLLEN SOM PROJEKTLEDER Projektarbejdsformen er kommet for at blive Få ny og inspirerende viden om projekt styring og betydningen af de interpersonelle relationer i processen. Projektmetoden muliggør, at projektdeltagerne både anvender individuelle kompetencer og gruppens fælles kompetencer og herved opnår en synergieffekt. På denne måde motiveres projektdeltagerne. Herudover udvikles både projektleder og deltagere fagligt og personligt, hvilket styrker organisationen på en bred front. eller ringe til Partner Berit Weise på mobilnummer Indhold: Planlægning og organisering af et vellykket projekt. Projektets forskellige faser. Motivations betydning for god trivsel i projektarbejdet. Projektlederrollen. Målgruppe: Ledere og medarbejdere der fungerer som projektledere. Afdelinger som ønsker at sætte fokus på projektlederrollen Atter en gang tak for en lækker gang learning. Det er noget jeg kan bruge og ikke mindst bygge videre på. TAK!

7 KONFLIKTER SOM VÆRDISKABENDE I alle relationer mellem mennesker, i privatlivet, på arbejdspladsen eller i andre sammenhænge, opstår der konflikter. Viden om konflikter og konflikthåndtering muliggør skabelsen af et arbejdsmiljø, hvor konflikten imødegås. Derved øges energiniveauet i stedet for, at der sker en energiafladning. I kommunikationen signaleres altid en konflikt optrapning eller, modsat og ønskværdigt, en konfliktnedtrapning. Når vi bevidstgøres om disse mekanismer i vores kommunikation, bliver vi i stand til at løse konflikter og skabe værdifulde relationer i stedet. eller ringe til Partner Karin Jessen på mobilnummer Indhold: Hensigt adfærd-resultat, Konfliktmodel, At tale ud fra sig selv, At lytte indlevende At forberede sig mentalt til, at være neutral. Målgruppe: Medarbejdere og ledere, som gerne vil bevidstgøre sig om effektivt samvær. Afdelinger som gerne vil have et fælles fundament for viden om konflikter Jeg havde fornøjelsen, at opleve dig på konferencen på hotel Munkebjerg d. 8/3 - og det var så sandelig en stor fornøjelse. Du var helt afgjort konferencens bedste foredragsholder.

8 BLIV HØRT OG SET Føler du dig af og til overset og måske ikke værdsat for din indsats? Bevidstheden om eget selvværd og selvaccept kan ofte hjælpe til i løsningen af mange af problemerne i både arbejdsliv og privatliv. Har du tænkt over, hvilken betydning din gennemslagskraft og din selvopfattelse har for de forskellige aspekter i dit liv? Få stof til eftertanke og redskaber til forandring. Dette foredrag giver viden om, hvad der ligger til grundlag for vores egen opfattelse, som i den grad påvirker vores evne til at få resultater i samarbejde med andre mennesker. eller ringe til Partner Karin Jessen på mobilnummer Indhold: Fra Baby til gammel en lang rejse. Kommunikationens rolle i forhold til vores egen og andres opfattelse af os og vores indsats. Målgruppe: Alle som ønsker bevidsthed om hvad fundamentet er for at have mod til at stille krav til andre alle steder i hierarkiet Jeg har haft fornøjelsen at få tre velmotiverede og glade kolleger hjem fra et foredrag, som du har afholdt i sidste måned. Det var tre personer som i positive vendinger roste din indsats og skarphed på bedste vis og det ville jeg blot dele med dig, det fortjener du at vide.

9 HOLD OP MED AT DEMOTIVERE Jeg ville egentlig gerne motivere, men Hvor ofte hører vi vores kollegaer sige: Jeg vil, jeg kan, jeg skal. Jeg fortjener det bedste. Jeg vil gøre en forskel i dette team/i denne virksomhed. Få bevidstheden om, hvad der egentlig ligger bag vores tankemønstre, hvorfor nogle bliver motiveret mens andre bliver det modsatte. I dette foredrag sættes der fokus på hen imod motivation. Det giver sig selv, via udtrukket hen imod motivation, at vi når vi er hen imod motiverende, orienterer os hen imod noget, der for os er interessant, tillokkende, værdifuldt, givende, gremmende, begejstrende, ideelt mv. Når vi sidder en varm sommereftermiddag og et af børnene spørger må vi ikke få en is, kommer hen imod-motivationen frem. Og hvis vi finder det tillokkende at spise dejlig kold is, rejser vi os og gør noget ved det. Hen imod er en mere lystbetonet drivkraft, som er den, der bruges, når vi sætter os konstruktive mål. Når vi spørger os selv: hvad vil jeg virkeligt gerne opnå?, så træder hen imod-motivationen til og begynder at generere ideer til løsninger, der er i overensstemmelse med vores værdier for, hvad der virkeligt giver mening at opnå og have inden for egen rækkevidde. eller ringe til Partner Karin Jessen på mobilnummer Indhold: Motivationsbevidsthed Varighed: Foredrag 1-2 timer Målgruppe: Personer som ønsker at deres interaktion med andre mennesker skal give energifyldte resultater Effektfuld og eftertænksomt indhold. Som tilhører ønsker man, at komme hjem og afprøve, hvordan man kan opnå at motivere, det virker så ligetil, når man lytter.

10 SELVLEDENDE MEDARBEJDERE At udfordre vanens magt Selvledelse handler om at sætte sig i førersædet af sit liv. I bogstaveligste forstand at flytte sig ind midt på scenen i sit eget liv og anskue det derfra. Ikke som tilskuer eller gæst, men som den performer der får tingene til at ske på scenen. Det kræver først og fremmest at tage ansvar for sig selv som leder og som menneske mht. tanker, ord og handlinger. Når vi leder os selv træder vi ud af skyggen og ind i rampelyset i vores eget liv, der hvor vi selv får tingene til at ske og kan høste frugterne af det, og også der hvor vi må tage ansvar for det vi gør og de konsekvenser der kommer ud af det. Grundlæggende er selvledelse en krævende proces, fordi vi som mennesker først skal overvinde psykologiske hurdler omkring at finde match mellem organisatoriske og egne værdier samt hurdler omkring at finde/bevare mental balance. Livet bringer os fra tid til anden i situationer, hvor vi kommer til at tvivle på, om vi evner at leve op til den frihed, som er givet til os om vi kan forvalte ansvar i den størrelse, som er tildelt os og endelig: Om det er ok at bede om hjælp, når vi er selvledende. Hvis du ønsker yderligere information, er du velkommen til at kontakte PS4 A/S på eller ringe til Partner Karin Jessen på mobilnummer Indhold: Klarhed om, hvilke forventninger der er til ledere og medarbejdere, som er selvledende. Varighed: Foredrag 1 time Målgruppe: Alle som er interesseret i at udvikle organisationen til selvledende Effektfuld og eftertænksomt indhold. Som tilhører ønsker man, at komme hjem og afprøve, om afdelingen/ medarbejderne eller organisationen overhovedet har en kultur, som er parat til selvledelse.

11 SELVLEDELSE OG ENNEAGRAMMET 9 forskellige tilgange til selvledelse Selvledelse kræver i høj grad et samspil mellem ledelse og medarbejder i forståelse af individuelle drivere som kan såvel aktivere som de-aktivere motivation hos den enkelte. Ifølge den psykologiske persontypologi Enneagrammet, som er et af de mest omfattende værktøjer til bevidst lederskab og indre motivationsskabelse, beskrives 9 forskellige drivere (udtalt på engelsk), som man som menneske kan være påvirket af. I typologien beskrives dét, at man typisk motiveres mest og dybest af blot én faktor, men at flere faktorer naturligvis kan appellere til en. Hvis man som virksomhed vælger at indarbejde Enneagrammet som ledelsesværktøj og fælles platform for kommunikation og forståelse, vil inddragelsen af værktøjet og den naturlige udforskning af såvel medarbejderes som lederes unikke driver være en solid parameter, som virksomheden kan bruge som styringsredskab i forhold til selvledelse og øget trivsel. Driverne er dels indgangen til selvledelse for medarbejderen dels dét, som kan bringe medarbejderen ud af en selvledende rolle primært alene i situationer, hvor driveren ikke er til stede eller er umulig at udfolde i jobbet. Hvis du ønsker yderligere information, er du velkommen til at kontakte PS4 A/S på eller ringe til Partner Karin Jessen på mobilnummer Indhold: Bevidstgørelse om, hvordan personer har forskellige tilgange til begrebet selvledelse. Varighed: Foredrag 1 time eller Workshop ½ dag Målgruppe: Alle som vil bevidstgøres om, hvilke motivationsdrivere, der skal sættes i spil hos forskellige mennesker Fik stor indsigt på meget kort tid, som betød et effektivt grundlag at arbejde videre på hjemme i min afdeling. Meget inspirerende.

12 GENERATION BABYBOOMERS, GENERATION X OG WHY / FASTHOLDELSE OG MOTIVATION Fastholdelse og motivation Fokus på samspillet mellem generationer. Der er ofte en stor forskel på, hvordan de skal motiveres, fastholdes og ledes. Vi er alle optaget af vores egne antagelser om, hvad der er rigtig og forkert at gøre i givne situationer, derfor kommer der ofte til at opstå kommunikationsproblemer og konflikter egentlig uden der er grund til det. Generationerne har deres eget sprog og mener, at de har det rigtige svar i givne situationer. Begrebet bjørnetjeneste opfattes på en måde af generation babyboomers og på en helt anden måde af generation why og begge partner har sådan set ret. Forvirret det vil deltagerne i dette foredrag ikke være efter at have lyttet til indholdet. eller ringe til Partner Karin Jessen på mobilnummer Indhold: Hvordan motiveres forskellige generationer. Hvordan ledes generationerne bedst? Hvordan forandringer imødegås mest hensigtsmæssigt hos generationerne. Målgruppe: Medarbejdere og ledere, som ønsker bevidstgørelse og fundament for fælles viden om antagelser Tak for et godt og inspirerende foredrag. Jeg synes du havde en god positiv og veloplagt måde at formidle dine budskaber på! Hvilken AHA oplevelse dette foredrag dog var tak for det.

13 HVORDAN DU MEDVIRKER TIL ET GODT SAMARBEJDE MED ANDRE Mennesker mødes, og sød musik opstår. Men det modsatte kan også gøre sig gældende Det er vigtigt, at der skabes synergieffekt på virksomheden, så 2 plus 2 ikke giver et lunkent 3, men et veloplagt 5. De rigtige samarbejdsværktøjer medvirker til at virkeliggøre det gode samarbejde. På den måde opleves din kollega blot som anderledes end du selv, og din undren over en anderledes adfærd åbner op for nye inspirationer i samarbejdet. eller ringe til Partner Karin Jessen på mobilnummer: Indhold: Det gode samarbejde. Samarbejdsværktøjer. Proaktiv adfærd og bevidst tilstedeværelse Målgruppe: Medarbejdere og leder, som oplever samarbejdsproblemer ind imellem. Afdelinger, som ønsker at sætte fokus på det excellente samarbejde. Tak fordi du huskede at invitere mit personale. Jeg havde, som du kan se, tre psykologer med til foredraget i går. De var vildt begejstrede. De synes, de fik så meget med derfra, og at det var fantastisk inspirerende, så vi har ikke hørt på andet her til morgen. Flot arrangement!

14 PS4 A/S - uhøjtideligt men intelligent samvær Konsulenthuset er din full service Partner inden for Leadership, Recruitment, kompetenceudvikling og Franchise. Vi blev grundlagt i 2001, og siden da har vi hjulpet vores mange tusinde kunder med leder- og medarbejderudvikling, rekruttering, kompetenceudvikling og franchisekoncepter. Vi har kontor midt i København i Dronningens Tværgade tæt på den dejlige Kongens Have. Vores samarbejde med dig bygger på en kombination af hjerne og hjerte koblet til handling. Dette fordi vi tror på, at de bedste resultater opnås ved at skabe indsigt i og forståelse for det hele menneskes betydning for organisatorisk og forretningsmæssig udvikling og vækst samt omsætning til konkrete handlinger. Besøg os på og opdag, hvordan vi gerne vil danne PartnerSkab med dig og din virksomhed til gavn for bevidste resultater. Vi opretter dig gerne som gratis classic medlem af vores kompetenceforum. Kig ind på som er en del af konsulenthuset PS4 A/S. Dit udbytte af et gratis classic medlemskab: Din markedsværdi bliver vedligeholdt Du får styr på dine kompetencebehov Du får inspiration hver fredag hjerneguf og hjertevarme Mulighed for tilkøb af 12 kompetenceudviklingsområder hvert år resten af dit liv PS4 A/S Dronningens Tværgade 30, 1302 Kbh K

PROJEKTLEDERSKAB DEN BEVIDSTE PROJEKTLEDER

PROJEKTLEDERSKAB DEN BEVIDSTE PROJEKTLEDER PROJEKTLEDERSKAB DEN BEVIDSTE PROJEKTLEDER Projektledelse handler i høj grad om at få resultater i samarbejde med mennesker. Bevidst projektlederskab er en forudsætning for at skabe effektive teams og

Læs mere

PERSONLIG EFFEKTIVITET Et effektivt værktøj

PERSONLIG EFFEKTIVITET Et effektivt værktøj PERSONLIG EFFEKTIVITET Et effektivt værktøj Af PS4 A/S Velkommen til PS4s værktøj til personlig effektivitet Bevidstgør dig om, hvilke eventuelle tidsrøvere, du har i din hverdag! Følg følgende faser:

Læs mere

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation.

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. PS4 A/S House of leadership Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. Hvad tærer og nærer på danske medarbejderes motivation? Resultater af motivationsundersøgelse maj 2011 Konsulenthuset

Læs mere

FACILITERING Et værktøj

FACILITERING Et værktøj FACILITERING Et værktøj Af PS4 A/S Velkommen til PS4s værktøj til facilitering Facilitering af møder Ved møder sker det ofte, at den indholdsmæssige diskussion sluger al opmærksomheden fra deltagerne,

Læs mere

Nå mere og arbejd mindre

Nå mere og arbejd mindre Nå mere og arbejd mindre Mark Mayland www.personligworkflow.com mm@personligworkflow.com 26 74 59 71 1 Hvem har gavn af Personlig Workflow? Vi har alle brug for mere overskud i hverdagen, til at udføre

Læs mere

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder

Lederuddannelsen Den Bevidste Leder Lederuddannelsen Den Bevidste Leder FORMÅL Formål med uddannelsen Ledelse handler om at få resultater gennem mennesker. Bevidste ledere er en forudsætning for at skabe attraktive arbejdspladser, og bevidst

Læs mere

Perspektiver på det gode børneliv. - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige

Perspektiver på det gode børneliv. - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige Perspektiver på det gode børneliv - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige Perspektiver på det gode børneliv - En fælles skole- og dagtilbudspolitik for de 0-16 årige Den fælles politik

Læs mere

DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt

DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt DISTANCELEDELSE for dig, der ikke møder dine medarbejdere dagligt Sådan du med leder arbe spredt o jdere geografi ver eller tid Skab resultater trods distancen lær teknikker til målstyring, uddelegering

Læs mere

Informationsteknologiløsninger

Informationsteknologiløsninger Informationsteknologiløsninger Hvem er center for Trivsel og Motivation? Vi motiverer, begejstrer og inspirerer indenfor: Værdier og holdninger. Egen identitet. Egen Styrke og udviklings-områder. Gruppe

Læs mere

Nå mere og arbejd mindre

Nå mere og arbejd mindre Nå mere og arbejd mindre Mark Mayland www.personligworkflow.com mm@personligworkflow.com 26 74 59 71 1 Hvem har gavn af Personlig Workflow? Vi har alle brug for mere overskud i hverdagen, til at udføre

Læs mere

Ledelse med hjerte og hjerne

Ledelse med hjerte og hjerne Et mentalt flyttefirma! Indsigt fører til vækst www.senziakurser.dk Ledelse med hjerte og hjerne Med hjerte og hjerne Ledelse med hjerte og hjerne Et ledelsesforløb for stærke kvinder i ledelse Formål:

Læs mere

At lede andre uden at være chef

At lede andre uden at være chef Confex-Kursus: Den 9. - 10. november 2009 i København Den 1. - 2. december 2009 i København Den 16. - 17. november i Århus To-dags kursus for dig der leder uden at have formelt ledelsesansvar Et af forårets

Læs mere

Sælgeruddannelsen. Den bevidste sælger

Sælgeruddannelsen. Den bevidste sælger Sælgeruddannelsen Den bevidste sælger Vindere i salget har en plan tabere har en undskyldning I arbejdet med salg og forbedring af performance er det vigtigt, at man konstant træner og udfordrer sig selv

Læs mere

Projektleder med gennemslagskraft - MBK A/S

Projektleder med gennemslagskraft - MBK A/S Vil du være mere overbevisende og bedre til at trænge igennem? Vil du styrke din troværdighed? Vil du være bedre til at motivere og få folk med på dine ideer og ønsker? Vil du have træning i at sætte rammer

Læs mere

Masterforelæsning marts 2013

Masterforelæsning marts 2013 Masterforelæsning marts 2013 mandag den 4. marts 2013 kl. 15.15 16.15, Auditoriet, Regionshospitalet Herning, indgang N1 onsdag den 6. marts 2013 kl. 15.15 16.15, Auditoriet, Regionshospitalet Holstebro,

Læs mere

Mindfulness gennem mental træning

Mindfulness gennem mental træning Mindfulness gennem mental træning Mindfulness gennem mental træning Mere fokus, mindre stress og endnu bedre resultater Giv din hjerne ro til at arbejde I en verden, hvor næsten alt drejer sig om ydeevne

Læs mere

Hvad skal der egentlig til for, at vi går motiveret på arbejdet?

Hvad skal der egentlig til for, at vi går motiveret på arbejdet? Hvad skal der egentlig til for, at vi går motiveret på arbejdet? Af Karin Jessen Forfatter til bogen: Motivation og ledelse www.ps4.dk Hver eneste dag går vi alle på arbejdet med den hensigt, at det skal

Læs mere

Formidling og kommunikation for ledere - MBK A/S

Formidling og kommunikation for ledere - MBK A/S Kan andre forstå, hvad du mener? Kan du få dem med på dine ideer? Kan du overbevise dem? Har du gennemslagskraft? Som leder, chef, souschef eller projektleder skal du kunne tage initiativ, fortolke, sætte

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Egegård Skole

Ledelsesgrundlag. Egegård Skole Egegård Skole Grundlæggende antagelser om god ledelse Nærhed Nærhed er drivkraften i al udvikling og samspil mellem ledelse, elever, forældre og ansatte på Egegård skole. Se og møde mennesker som kompetente

Læs mere

SKAB (ENDNU BEDRE) RESULTATER I EN TRAVL HVERDAG

SKAB (ENDNU BEDRE) RESULTATER I EN TRAVL HVERDAG SKAB (ENDNU BEDRE) RESULTATER I EN TRAVL HVERDAG Overblik - tydelighed - begejstring TÆND DIT LEDERLYS kobler ledelsesredskaber og løsninger på dine konkrete udfordringer som leder gennem læring, rådgivning

Læs mere

IDA Personlig gennemslagskraft

IDA Personlig gennemslagskraft IDA Personlig gennemslagskraft IDA Personlig gennemslagskraft - i samarbejde med Mannaz A/S Formål Formålet med dette forløb er at udvikle og styrke din evne til at trænge igennem med overbevisning samt

Læs mere

Positiv psykologi. skaber trivsel, vækst og læring. Af Helle Fisker, psykoterapeut

Positiv psykologi. skaber trivsel, vækst og læring. Af Helle Fisker, psykoterapeut Positiv psykologi skaber trivsel, vækst og læring Af Helle Fisker, psykoterapeut 22 Børn er forskellige og som udgangspunkt nysgerrige, frie og med stor lyst til at udforske og lære. Lysten og positive

Læs mere

Pædagogisk Superstjerne Program

Pædagogisk Superstjerne Program Vil du være pædagogisk mindfulness pioner på din arbejdsplads - og i dit eget liv i 2013? Pædagogisk Superstjerne Program - for dig, der brænder for at gøre en forskel og ønsker et (arbejds-)liv, funderet

Læs mere

Retningslinier til håndtering af psykisk stress for medarbejderne på skolerne

Retningslinier til håndtering af psykisk stress for medarbejderne på skolerne Retningslinier til håndtering af psykisk stress for medarbejderne på skolerne Indkredsning, Hvad er psykisk stress? Psykisk stres er, når man føler, at omgivelserne stille krav til én, som man ikke umiddelbart

Læs mere

Forebyg stress af Bjarne Toftegård

Forebyg stress af Bjarne Toftegård Forebyg stress af Bjarne Toftegård Hej, jeg hedder Bjarne Toftegård. Jeg hjælper mennesker med at forebygge stress, så de får et bedre arbejdsliv, et bedre familieliv og et bedre helbred. At forebygge

Læs mere

PRÆSENTATIONSTEKNIK ET KURSUS I SAMARBEJDE MED. Dit budskab skal gøre en forskel

PRÆSENTATIONSTEKNIK ET KURSUS I SAMARBEJDE MED. Dit budskab skal gøre en forskel PRÆSENTATIONSTEKNIK ET KURSUS I SAMARBEJDE MED Dit budskab skal gøre en forskel PRÆSENTATIONSTEKNIK På kurset Dit budskab skal gøre en forskel lærer du at forberede, strukturere og præsentere et emne med

Læs mere

KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen

KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen Center for Livskompetencer unik læring én indgang flere muligheder Personlig udvikling Personlige valg Din ret til at vælge selv Fredselsker Frontkæmper Perfektionist

Læs mere

Skab plads til det gode arbejdsliv!

Skab plads til det gode arbejdsliv! Skab plads til det gode arbejdsliv! Kære medlem! Vi ved det godt. Det talte ord har stor betydning. Vi ved også, at der findes gode og dårlige måder at håndtere for eksempel et problem eller travlhed på.

Læs mere

Generelle lederkompetencer mellemledere

Generelle lederkompetencer mellemledere Generelle lederkompetencer mellemledere Personale- og teamledelse: min. niveau 3 Skaber et godt arbejdsklima gennem information, dialog og involvering Har øje for den enkeltes talenter og ressourcer Sikrer

Læs mere

Mind Your Own Business Prisen

Mind Your Own Business Prisen Icebreakers Denne pris går til en virksomhed, som dommerkomiteen særligt ønsker at rose for dens måde at organisere sig på og for virksomhedens fokus på medarbejderudvikling. Virksomheden har etableret

Læs mere

Mindfulness i hverdagen

Mindfulness i hverdagen Mindfulness i hverdagen Mindfulness i Hverdagen En workshop for dig, der vil være dit bedste jeg. Hver dag. Dette vil være den dag, du bagefter husker som den bedste investering i 2014. På få timer giver

Læs mere

Strategi for alle børn og unges læring, udvikling og trivsel

Strategi for alle børn og unges læring, udvikling og trivsel Strategi for alle børn og unges læring, udvikling og trivsel Strategiens tre kerneområder Læring Udvikling Trivsel Børn og unges alsidige og personlige udvikling Strategi for alle børn og unges læring,

Læs mere

Koncern Personalepolitik

Koncern Personalepolitik Koncern Personalepolitik Personalepolitik med omtanke Et menneske er skabt ej for sig selv alene. Sådan lyder de allerførste ord i den første udgave af den avis, der 2. januar 1767 blev begyndelsen til

Læs mere

Bryd vanen og nå dine mål

Bryd vanen og nå dine mål Bryd vanen og nå dine mål Landsseminar for junior- og eliteledere 24. januar 2009 Det er ikke den stærkeste eller mest intelligente der overlever, men den der er mest forandringsvillig Charles Darwin Program

Læs mere

Efteruddannelse & komperenceudvikling

Efteruddannelse & komperenceudvikling efterår 2012HK Kurser Efteruddannelse & komperenceudvikling Det arbejder HK Midt også for... Et HK-medlemskab er adgangsbillet til en lang række tilbud, som kan styrke din personlige udvikling og dine

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PRØ RØVEFO VEFOTO Indhold Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for pseronalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Kommunalbestyrelsen godkendte personalepolitikken

Læs mere

MOTIVATION MOTOR ELLER MODVIND

MOTIVATION MOTOR ELLER MODVIND MOTIVATION MOTOR ELLER MODVIND Er du motiveret, er du næsten helt sikker på succes. Motivationen er drivkraften, der giver dig energi og fører dig i mål. Mangler du den, slæber det hele sig afsted, trækker

Læs mere

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI

LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM. Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI LÆS OM DEN NYE UDDANNELSE SOM STRESS- OG TRIVSELS- AGENT KURSUS- PROGRAM Efterår 2013 // Forår 2014 LINDHOLM ERHVERVS PSYKOLOGI INDHOLD Side 4: Side 8: Side 9: Side 10: Side 11: Side 12: Side 13: Side

Læs mere

Find din indre motivation

Find din indre motivation Find din indre motivation Michael Rose Institut for Ledelse og Organisation Lederuddannelse og ledelsesudvikling. Karriereudvikling. Strategisk ledelse. Teamudvikling og coaching. 22 års praksiserfaring

Læs mere

udvikling af menneskelige ressourcer

udvikling af menneskelige ressourcer Artikel til Personalechefen: Af Dorte Cohr Lützen, konsulent Lützen Management og Birgitte Lønborg, erhvervspsykolog, Crescendo HRM. Vi ser ikke stress som en objektiv tilstand eller sygdom hos mennesker,

Læs mere

Selvledelse. - personlig motivation og handlekraft. Underviser: Klaus N. Jakobsen, direktør og erhvervspsykolog Improvement Aps

Selvledelse. - personlig motivation og handlekraft. Underviser: Klaus N. Jakobsen, direktør og erhvervspsykolog Improvement Aps Begrænset deltagerantal Selvledelse - personlig motivation og handlekraft Lær at sætte mål - og nå dem! Oplev personlig vækst Skab større handlefrihed for dig selv Styrk din kommunikation og blev bedre

Læs mere

Vision - Formål. Politikken har til formål: Definition

Vision - Formål. Politikken har til formål: Definition Trivselspolitik Indledning Vores hverdag byder på høje krav, komplekse opgaver og løbende forandringer, som kan påvirke vores velbefindende, trivsel og helbred. Det er Silkeborg Kommunes klare mål, at

Læs mere

Godt samarbejde - MBK A/S

Godt samarbejde - MBK A/S Samarbejde, trivsel og konflikthåndtering i teams. Vil I have fokus på jeres samarbejde, trivsel og indbyrdes kommunikation? Vil I have redskaber til at skabe et godt samarbejde? Vil I reflektere over

Læs mere

...hvor fanden sgu vi vide det fra?

...hvor fanden sgu vi vide det fra? Du bliver udfordret, du dør af grin men du lærer fandme noget Vi har alle skyggesider, gør nu noget ved det!...hvor fanden sgu vi vide det fra? hmm Hvordan kommer man ud af skyggen? Sådan har du aldrig

Læs mere

National konference for VUM superbrugere. Vejle, 7. Maj 2014

National konference for VUM superbrugere. Vejle, 7. Maj 2014 National konference for VUM superbrugere Vejle, 7. Maj 2014 Har I med VUM fået et tættere samarbejde om brugerens forløb ml. forskellig afdelinger og på tværs af sektorer Oplever I, at udredninger og vurderinger

Læs mere

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

TOPLEDERPROGRAMMET THE ALCHEMIST EXPERIENCE UDVIKLING AF TOPLEDERE, DER KAN FORME FREMTIDEN. Januar 2014 Oktober 2014

TOPLEDERPROGRAMMET THE ALCHEMIST EXPERIENCE UDVIKLING AF TOPLEDERE, DER KAN FORME FREMTIDEN. Januar 2014 Oktober 2014 TOPLEDERPROGRAMMET THE ALCHEMIST EXPERIENCE UDVIKLING AF TOPLEDERE, DER KAN FORME FREMTIDEN Januar 2014 Oktober 2014 Et tværsektorielt udviklingsprogram målrettet topledere The Alchemist Experience er

Læs mere

Værdier for Troldedynastiet / Troldedynastiets virksomhedsplan.

Værdier for Troldedynastiet / Troldedynastiets virksomhedsplan. Værdier for Troldedynastiet / Troldedynastiets virksomhedsplan. Varde Kommune har på overordnet kommunalt niveau besluttet, at styringen af de enkelte institutioner primært skal baseres på et værdigrundlag

Læs mere

Samtaleskema (anklager)

Samtaleskema (anklager) Samtaleskema 1/4 Samtaleskema (anklager) Medarbejder: Leder: Dato for samtale: Samtalelederen skal som grundlag for samtalen overvære 1-2 retsmøder årligt inden for medarbejderens første fem ansættelsesår

Læs mere

Bliv MasterMentor i Motivation

Bliv MasterMentor i Motivation Er du klar til at skabe overskud, motivation og målbare resultater? Bliv MasterMentor i Motivation Praksisuddannelsen for dig, der vil gøre en forskel for mennesker! JobEdu s MasterMentor uddannelse i

Læs mere

Dagtilbud Seminariekvarteret Pædagogisk profil og principper. Januar 2013.

Dagtilbud Seminariekvarteret Pædagogisk profil og principper. Januar 2013. Dagtilbud Seminariekvarteret Pædagogisk profil og principper. Januar 2013. Indhold Forord.... 3 Lovgrundlag... 3 Dagtilbudsloven... 3 Børn- og ungepolitikker... 3 Udviklingsplan.... 4 Pædagogiske principper

Læs mere

Georgs Æske er en integreret institution med en vuggestuegruppe en børnehavegruppe og en specialgruppe.

Georgs Æske er en integreret institution med en vuggestuegruppe en børnehavegruppe og en specialgruppe. Læreplan 2006 Indeks Grundlaget for det pædagogiske arbejde i Georgs Æske Vores syn på læring Vores målsætning og værdigrundlag Hvordan arbejder vi Barnets alsidige personlige udvikling Sociale kompetencer

Læs mere

FORTÆLLINGEN LEJRE MUSIKSKOLE

FORTÆLLINGEN LEJRE MUSIKSKOLE 010-2015 FORTÆLLINGEN LEJRE MUSIKSKOLE LEJRE MUSIKSKOLES MISSION: At give den enkelte elev instrumentale og/eller vokale færdigheder, udvikle et universelt sprog, til personlig musikalsk udfoldelse, individuelt

Læs mere

Kirsten M. Poulsen MENTOR+ GUIDEN. om mentorskab og en-til-en-relationer

Kirsten M. Poulsen MENTOR+ GUIDEN. om mentorskab og en-til-en-relationer Kirsten M. Poulsen MENTOR+ GUIDEN om mentorskab og en-til-en-relationer 12 MENTORSKAB AFSNIT 1 Definitioner Nutidens mentorprogrammer er, næsten naturligvis, først blevet populære i USA. Her har man i

Læs mere

Attraktive og effektive

Attraktive og effektive Attraktive og effektive arbejdspladser ATTRAKTIVE OG EFFEKTIVE ARBEJDSPLADSER SIDE 1:6 Sæt arbejdspladsens sociale kapital på dagsordenen og opnå bedre resultater. Når I oplever en sammenhæng i det I gør,

Læs mere

BUSINESS CASE: STYRKEBASERET LEDELSE

BUSINESS CASE: STYRKEBASERET LEDELSE BUSINESS CASE: STYRKEBASERET LEDELSE..og hvordan I kommer i gang Den nyeste forskning inden for organisationsudvikling og psykologi viser stærke resultater med hensyn til, hvorfor en anderledes tilgang

Læs mere

Dialogmøde 13.09.2011. BUK og skolebestyrelserne i Odder kommune

Dialogmøde 13.09.2011. BUK og skolebestyrelserne i Odder kommune Dialogmøde 13.09.2011 BUK og skolebestyrelserne i Odder kommune Velkommen ved Mikkel Braae-Andersen Skolebestyrelserne vil gerne indlede med at rose politikerne og BUK udvalget for at gribe arbejdet med

Læs mere

Kommunikation. med gennemslagskraft og power. En af Confex absolut bedste undervisere

Kommunikation. med gennemslagskraft og power. En af Confex absolut bedste undervisere Confex 2-DAGS kursus Kommunikation med gennemslagskraft og power Får du sagt, hvad du vil når du vil? Lær kunsten at føre en ligeværdig dialog og få dit budskab klart igennem En af Confex absolut bedste

Læs mere

Kurser sommer/sensommer 2011

Kurser sommer/sensommer 2011 Kurser sommer/sensommer 2011 Kurser og foredrag Sommeren i Frivilligcenter Aarhus byder på flere spændende arrangementer. Vi har to kurser og en temaaften at byde på. Skab overskud og trivsel i dit frivillige

Læs mere

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

IDA Mentor. 1:1 sparring

IDA Mentor. 1:1 sparring IDA Mentor 1:1 sparring IDA Mentor Større indsigt i og bedre muligheder for udvikling af dig selv Søger du erfaringsudveksling og personlig udvikling i en fortrolig atmosfære, er du på rette vej med en

Læs mere

De pædagogiske læreplaner og praksis

De pædagogiske læreplaner og praksis De pædagogiske læreplaner og praksis Medarbejderne har på en personaledag lavet fælles mål for læreplanerne, og på den måde har dagtilbuddet et fælles afsæt, alle medarbejderne arbejder ud fra. Der er

Læs mere

Lektions- og pensumbeskrivelse

Lektions- og pensumbeskrivelse Lektions- og pensumbeskrivelse Mentaltræning og personligt udviklingsforløb for hørehæmmede Understøtter og udvikler hørehæmmedes menneskelige og personlige potentiale Indhold: 1. Overordnede udbytte af

Læs mere

https://online4.safetynet.dk/odensekommune/questionnaire/questionnaireinternal.as...

https://online4.safetynet.dk/odensekommune/questionnaire/questionnaireinternal.as... Spørgeramme 01 Side 1 af 1 1-0-01 Arbejdets organisering og indhold De følgende spørgsmål handler om indhold og organisering af dine arbejdsopgaver Spørgeramme 01 Anonym Trivselsundersøgelse i Odense Kommune

Læs mere

PERSONLIG POWER & GENNEMSLAGSKRAFT

PERSONLIG POWER & GENNEMSLAGSKRAFT ARKMANN RAINING ERSONLIG POWER & ENNEMSLAGSKRAFT DIT KONKRETE UDBYTTE EFTER AT HAVE DELTAGET ER BL.A.» Du er langt dygtigere til at lave en god mental forberedelse og sætte dig selv op inden din præsentation.

Læs mere

Kursus & uddannelse Se oversigt side 7

Kursus & uddannelse Se oversigt side 7 Kursus & uddannelse Se oversigt side 7 Indhold: - Enneagram Kommunikation -og udviklingsværktøj - Stress Symptomer og forebyggelse - Virksomhedskurser Se kursus -og uddannelses oversigt på side 7 Enneagram:

Læs mere

LEDELSESBASERET COACHING & SAMTALETEKNIK

LEDELSESBASERET COACHING & SAMTALETEKNIK ARKMANN RAINING EDELSESBASERET OACHING & AMTALETEKNIK DIT KONKRETE UDBYTTE EFTER AT HAVE DELTAGET ER BL.A.» Du har lært at anvende de vigtigste og mest resultatskabende værktøjer indenfor ledelsesbaseret

Læs mere

Vanebryderuddannelsen 2011 5,43. Styrk virksomhedens udvikling igennem nytænkning. København den 10. november 2010.

Vanebryderuddannelsen 2011 5,43. Styrk virksomhedens udvikling igennem nytænkning. København den 10. november 2010. Vanebryderuddannelsen 2011 København den 10. november 2010 Det er nødvendigt at bryde vaner for at få succes Ulrik Wilbek Styrk virksomhedens udvikling igennem nytænkning Målet med udviklingsforløbet er,

Læs mere

Gennemslagskraft for projektledere

Gennemslagskraft for projektledere Gennemslagskraft for projektledere Gennemslagskraft for projektledere Bliv stærkere i dine budskaber, og styrk din projektledelse Klar kommunikation skaber bedre projektledelse Har du prøvet at stå foran

Læs mere

Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge

Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge Uddannelsen Ressourcedetektiv Ressourcedetektiven som vejleder med fokus på børn og unge Under den overskrift har P-Huset nu fornøjelsen af at

Læs mere

KORT OM SOCIAL KAPITAL

KORT OM SOCIAL KAPITAL KORT OM SOCIAL KAPITAL Det er ikke kun den enkelte medarbejder, der skaber værdi på Velfærdsområdets arbejdspladser. Det er i lige så høj grad samspillet mellem medarbejdere og ledere. Via samarbejde kan

Læs mere

Mangler du som leder kompetencer til at skabe resultater sammen med andre?

Mangler du som leder kompetencer til at skabe resultater sammen med andre? Leadership Program PLP II When business gets personal! Mangler du som leder kompetencer til at skabe resultater sammen med andre? Leadership Program PLP II Acuity World Fortsæt Our field of expertise din

Læs mere

Hjælp til at opstille kompetencelæringsmål

Hjælp til at opstille kompetencelæringsmål 1 Hjælp til at opstille kompetencelæringsmål Dette skal hjælpe til at udstationeringer kan blive så målrettede som muligt. Vi definerer først begreberne kompetence og kompetenceudvikling. Derefter præsenterer

Læs mere

Frederikssund Kommunes Børne- og Ungepolitik 2013-2017

Frederikssund Kommunes Børne- og Ungepolitik 2013-2017 Frederikssund Kommunes Børne- og Ungepolitik 2013-2017 Forord Med denne Børne- og Ungepolitik 2013-2017 ønsker vi at beskrive rammerne for det gode børne- og ungeliv i Frederikssund Kommune de kommende

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Indledning 2. Mål med politikken 2. Idégrundlag 2. Værdier 2. Etik 3. Ledelsesgrundlag 4. Kommunikation og information 4

Indholdsfortegnelse: Indledning 2. Mål med politikken 2. Idégrundlag 2. Værdier 2. Etik 3. Ledelsesgrundlag 4. Kommunikation og information 4 Indholdsfortegnelse: Indledning 2 Mål med politikken 2 Idégrundlag 2 Værdier 2 Etik 3 Ledelsesgrundlag 4 Kommunikation og information 4 Samarbejde 5 Coachting, supervision og psykolog 5 Konfliktløsning

Læs mere

KLIKOVANDs kommunikationsstrategi. forberedt på skybrud

KLIKOVANDs kommunikationsstrategi. forberedt på skybrud s kommunikationsstrategi forberedt på skybrud Januar2014 Indhold Hvad går KLIKOVAND ud på?... 3 Målsætninger for kommunikationen... 3 Hvad vil vi sige?... 4 Hvem vil vi sige det til? (Målgrupperne)...

Læs mere

Strategier i Børn og Unge

Strategier i Børn og Unge Strategier i Børn og Unge Børn og Unge arbejder med strategier for at give ramme og retning, fordi vi tror på, at de bedste løsninger på hverdagens udfordringer bliver fundet, ved at ledere og medarbejdere

Læs mere

STYRKEBASERET LEDERSKAB FREMMER TRIVSEL OG PRÆSTATION

STYRKEBASERET LEDERSKAB FREMMER TRIVSEL OG PRÆSTATION STYRKEBASERET LEDERSKAB FREMMER TRIVSEL OG PRÆSTATION Større medarbejdertrivsel og øget effektivitet er gevinsten for virksomheder, der arbejder aktivt med at udvikle medarbejdernes personlige styrker.

Læs mere

Værdier. Kommunikation. Motivation. Troværdighed. Markedsorientering. frem for alt hjem. Arbejdsmiljø

Værdier. Kommunikation. Motivation. Troværdighed. Markedsorientering. frem for alt hjem. Arbejdsmiljø Arbejdsmiljø Markedsorientering Troværdighed Motivation Kommunikation Værdier frem for alt hjem Værdier Værdien af værdier Værdier er vigtige. Det er de, fordi de bestemmer, hvad der er rigtigt eller forkert,

Læs mere

Gads Forlag Koordinering, kvalitetssikring og dokumentation 2. Forandringsledelse

Gads Forlag Koordinering, kvalitetssikring og dokumentation 2. Forandringsledelse Forandringsledelse af VS (januar 2014) Hvad er forandringsledelse? Forandringsledelse er den ledelse, der foregår hele vejen gennem en forandringsproces på arbejdspladsen. Som en del af et lederteam kan

Læs mere

Grundlæggende Lederuddannelse

Grundlæggende Lederuddannelse Grundlæggende Lederuddannelse 2014 Grundlæggende Lederuddannelse God ledelse er vigtig for både dig og din virksomhed. Det er vigtigt for din egen personlige udvikling, for dine medarbejderes motivation

Læs mere

Eksekvering få planerne ført ud i livet

Eksekvering få planerne ført ud i livet Eksekvering få planerne ført ud i livet Plastindustriens netværksdag 10. November 2009 Gitte Mandrup Ledelse & HR rykker sammen Ledelse Ledelseskraft Organisationsudvikling Eksekvering Fremdrift Ledelseslyst

Læs mere

100% I SPIL TALENT. Tag på kursus/efteruddannelse via kompetencefonden. Dansk Supermarked Gå efter det bedste tilbud

100% I SPIL TALENT. Tag på kursus/efteruddannelse via kompetencefonden. Dansk Supermarked Gå efter det bedste tilbud Produktkendskab og fag-/ områdespecifikke kurser Kunne du godt tænke dig at lære produkterne i din afdeling bedre at kende for at give kunderne en bedre vejledning? Er der opgaver i dit daglige arbejde,

Læs mere

Medarbejder i Glostrup Kommune

Medarbejder i Glostrup Kommune Medarbejder i Glostrup Kommune FORNØJELSE Engagement Trivsel FORNYELSE Udvikling Indflydelse FAGLIGHED Kvalitet Kompetence FÆLLESSKAB Samarbejde Sammenhold Fælles forventninger til et godt medarbejderskab

Læs mere

Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen

Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen Deltag på et intensivt seminar om Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen Det får du ud af at deltage på seminaret: n Lær, hvordan coaching anvendes som udviklingsredskab n Skab større

Læs mere

Tag med i biffen... Kognitiv terapi og tanker... Sunde tanker 08-05-2014

Tag med i biffen... Kognitiv terapi og tanker... Sunde tanker 08-05-2014 Sunde tanker Det værste er ikke, når det sker, men tanken om det, der skal ske. Når det bygger sig op... 7. maj 2014 Når det er sket, så bliver jeg lettet. Niels Baden, psykolog Citat fra klient i fobibehandling,

Læs mere

Få de rigtige kort på hånden NU!

Få de rigtige kort på hånden NU! Få de rigtige kort på hånden NU! Et leder coaching forløb over 10 sessioner, for dig som allerede er leder Personlighed Teamet Performance Motivation Fokus Perception Balance Mind-setting Energi Feedback

Læs mere

Assertiv kommunikation

Assertiv kommunikation Assertiv kommunikation Assertiv kommunikation Mere energi og større gennemslagskraft Få dine budskaber ud - med respekt for dig selv og andre Går dit budskab nogle gange ikke igennem? Og bliver din gode

Læs mere

Sådan arbejder vi med elevernes sociale kompetencer på Elsesminde Odense Produktions-Højskole

Sådan arbejder vi med elevernes sociale kompetencer på Elsesminde Odense Produktions-Højskole Sådan arbejder vi med elevernes sociale kompetencer på Elsesminde Odense Produktions-Højskole På Elsesminde Odense Produktions-Højskole arbejder vi hele tiden på at udvikle pædagogikken og indsatserne,

Læs mere

Undervisningsevaluering Kursus

Undervisningsevaluering Kursus Undervisningsevaluering Kursus Fag: Matematik A / Klasse: tgymaauo / Underviser: Peter Harremoes Antal besvarelser: ud af = / Dato:... Elevernes vurdering af undervisningen Grafen viser elevernes overordnede

Læs mere

Paradigmeskifte inden for arbejdet med social kapital i dagtilbudsområdet. Kerneopgaven. Samarbejdsevne. Dørkarmsparring. Quickie.

Paradigmeskifte inden for arbejdet med social kapital i dagtilbudsområdet. Kerneopgaven. Samarbejdsevne. Dørkarmsparring. Quickie. Samarbejdsevne Quickie Dørkarmsparring Krav i arbejdet Indflydelse på eget arbejde Gruppesparring 2&2- sparring Belønning Kerneopgaven Mening i arbejdet Harbohus Retfærdighed Tillid Social støtte Forudsigelighed

Læs mere

Sundheds- og arbejdsmiljøpolitik

Sundheds- og arbejdsmiljøpolitik Sundheds- og arbejdsmiljøpolitik Sundheds- og arbejdsmiljøpolitik Det gode liv - det gode arbejdsliv Silkeborg Kommunes Sundheds- og arbejdsmiljøpolitik indgår som et led i den overordnede personalepolitik.

Læs mere

Kommunikation & Partnerskab Fordi din relation kan være dit dyreste bekendtskab

Kommunikation & Partnerskab Fordi din relation kan være dit dyreste bekendtskab Kommunikation & Partnerskab Fordi din relation kan være dit dyreste bekendtskab 17.- 18. juni 2015 København Hovedleverandør til Hvad siger deltagerne? Deteretkursus,dervirkeligharrykketmig.Jegerblevetbevidst

Læs mere

Det hele Det prioriterede Overblik Vælge til / Vælge fra. Ny energi Læsegruppe Nå ting Tilgængelighed Retning

Det hele Det prioriterede Overblik Vælge til / Vælge fra. Ny energi Læsegruppe Nå ting Tilgængelighed Retning Tids- og projekt styring er mere end planlægning af din tid Det hele Det prioriterede Overblik Vælge til / Vælge fra Ny energi Læsegruppe Nå ting Tilgængelighed Retning Skabe overblik Have lyst (U)realistisk

Læs mere

T R I V S E L I D I T A R B E J D S L I V

T R I V S E L I D I T A R B E J D S L I V T R I V S E L I D I T A R B E J D S L I V - T r i v s e l i m e d a r b e j d e r n e s a r b e j d s l i v Program 21. og 22. november 2012 -Trivsel i dit arbejdsliv trivsel i medarbejdernes arbejdsliv

Læs mere

recepten på motivation

recepten på motivation BS& recepten på motivation Alle - også BS - har kun fået én krop udleveret til hele livet, og den skal der passes på. Det gøres bedst ved bl.a. at lade motivationen drive én. BS Christiansen giver sin

Læs mere

Ledelsesfagligt Grundforløb, E13

Ledelsesfagligt Grundforløb, E13 Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? 1 Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Personlig vækst og gennemslagskraft

Personlig vækst og gennemslagskraft Personlig vækst og gennemslagskraft Personlig vækst og gennemslagskraft Styrk dit mentale overskud, og giv din kommunikation ny kraft Hold hovedet koldt, og bevar overblikket Kan du gå i sort, når det

Læs mere

INTENSIVT KURSUS I PROCESLEDELSE 2013, HOLD 10

INTENSIVT KURSUS I PROCESLEDELSE 2013, HOLD 10 1 INTENSIVT KURSUS I PROCESLEDELSE 2013, HOLD 10 Fire dage fra 5. september til 2. oktober 2013 Kursusleder: Per Krull Undervisning og træning i: Procesdesign og ledelse Systemisk teori, -tænkning og -ledelse

Læs mere

Psykisk arbejdsmiljø ved fusioner

Psykisk arbejdsmiljø ved fusioner Psykisk arbejdsmiljø ved fusioner Når afdelinger eller virksomheder skal sammenlægges MEDINDFLYDELSE og MEDBESTEMMELSE. KRAV til INFORMATIONER. med RESPEKT SE MULIGHED FREMFOR BEGRÆNSNINGER ÅBENHED OG

Læs mere