Udviklingen af FACILIA kernen gennemføres over en periode på 3 år fra 1. september 2008 til 1. september 2011.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udviklingen af FACILIA kernen gennemføres over en periode på 3 år fra 1. september 2008 til 1. september 2011."

Transkript

1 Præsentation af FACILIA a-kasse kernen Baggrund 3F, DSA og DANA har taget initiativ til udviklingen af FACILIA kernen med det udtrykte mål, at etablere en itunderstøttelse af den lovpligtige a-kasseadministration der vil kunne anvendes af alle danske a-kasser, og som både vil være en økonomisk attraktiv løsning, og som vil kunne bidrage til den fortsatte effektivisering af administrationen i a-kasserne. De 29 danske a-kasser anvender i dag 11 forskellige systemer, der understøtter præcis den samme lovgivning, og som løbende bliver udviklet og vedligeholdt. Dette er ikke en optimal situation. FACILIA kernen vil funktionelt være 100% afgrænset til understøttelsen af den lovpligtige a-kasseadministration. Dette indebærer, at FACILIA alene vil understøtte sagsbehandling og herunder håndtere data og regler, der er beskrevet i lovgivningen. Udviklingen af FACILIA kernen gennemføres over en periode på 3 år fra 1. september 2008 til 1. september FACILIA styregruppen har besluttet og forpligtet sig til at anvende FACILIA, når udviklingsprojektet er færdigt med 3F som den første bruger og med DSA og DANA som brugere umiddelbart derefter. Strategiske mål De strategiske mål for etableringen af FACILIA kernen omfatter i ikke prioriteret rækkefølge: At skabe en attraktiv it-løsning til understøttelse af den lovgivningsbestemte a-kasse administration målt på: o Økonomi o Kvalitet o Effektivitet At understøtte a-kassernes individuelle valg af administrative rutiner og sagsgange. At understøtte - men ikke at inkludere - digital medlemsservice og sagsbehandling. At udnytte de omkostningsmæssige (investering og drift) synergier ved mange brugere af én løsning. At anvende markedsbaserede standardsystemer, hvor det er muligt. At skabe en løsning hvor effektiv konkurrence mellem leverandører af it-ydelser kan gennemføres, hvorved a-kassernes omkostninger til tillægsydelser kan sænkes. At bygge løsningen på en teknisk platform, der udnytter dagens muligheder for etablering af åbne løsninger. At forankre løsningen i en organisatorisk og ejerskabsmæssig konstruktion, der bedst muligt kan understøtte de strategiske mål. At samle a-kasserne således at a-kasserne opnår en styrkeposition i dialogen med det offentlige i emner inden for digitalisering og herunder også de administrative og it-mæssige konsekvenser nye lovgivningsinitiativer har. At FACILIA kernen skal understøtte konkurrencen a-kasserne imellem på individuelt ydelsessortiment og arbejdstilrettelæggelse. Funktionalitet - hvad får man med Facilia? - og hvad får man ikke. I overensstemmelse med den fastlagte strategi er samtlige elementer, der indgår i den lovpligtige a-kasseadministration en del af FACILIA kernen.

2 Figur 1 viser de administrative opgaver FACILIA kernen omfatter. Figur 1. Hvad er med i FACILIA? Medlemsskab Kontingent Satser Dagpenge eindkomst Uddannelse Feriedagp. Ledighed Udbetaling Efterløn Skattefri præmie Samtaler Eksterne parter Arkiv Det er visionen, at alle danske a-kasser skal blive brugere af FACILIA kernen, men samtidigt også at a-kasserne som følge heraf ikke begrænses i deres individuelle tilrettelæggelse af deres administration og valg af medlemsservices. Dette indebærer på it-siden, at FACILIA brugerne individuelt skal vælge og implementere de yderligere systemløsninger, som bedst muligt understøtter den enkelte a-kasses administration og medlemsservices. I figur 2 er vist et overblik over de typiske it-løsninger, der sammen med FACILIA kernen, kan give en a- kasse en samlet it-løsning. Figur 2. A-kassens samlede it-løsning FACILIA A- kassens samlede it-løsning Det er et karakteristika ved FACILIA, at FACILIA ikke indeholder en selvstændig brugergrænseflade. Dette valg er truffet i overensstemmelse med ønsket om at understøtte den enkelte a-kasse s valgmuligheder og at billiggøre FACILIA kernen. I praksis arbejder FACILIA styregruppen med den idè, at flere a-kasser i samarbejde med interesserede leverandører kan gå sammen om etablering af it-løsninger på de områder, som FACILIA ikke dækker. FACILIA projektet søger at initiere dette arbejde ved allerede på nuværende tidspunkt at være i dialog med en række leverandører med den hensigt at blå-stemple de leverandører, der teknisk har løsninger, der er integrerede til FACILIA. Som et element heri forventes det, at der vil være leverandører, der vil tilbyde sig som systemintegratorer. En væsentlig opgave i forbindelse med ibrugtagningen af FACILIA er datakonverteringen fra a-kassens nuværende it-løsning til FACILIA. Løsningen af denne opgave er den enkelte a-kassebrugers ansvar, og kompleksiteten i opgaven vil være bestemt af en række individuelle forhold. Set fra FACILIA s side vil konverteringsopgaven være identisk på tværs af a-kasser.

3 Det er hensigten, at der også i relation til konverteringsopgavens løsning kan etableres samarbejder mellem a-kasser, herunder specielt a-kasser der kommer fra samme system, for derved at opnå den mest effektive og økonomisk attraktive løsning af konverteringsopgaven. Præsentation af projekt, herunder projektorganisation FACILIA projektet påbegyndte efter gennemførelse af en visionsfase af ca. 6 måneders varighed sit arbejde den 1. september Projektet er organiseret som vist i figur 3. Figur 3. FACILIA s projektorganisation Styregruppe PL Scenarier OIO Udvikling Test Release Hosting Styregruppen, der har deltagelse af den øverste ledelse fra 3F, DSA og DANA s a-kasser, er FACILIA projektet øverste besluttende organ. Styregruppen har som minimum et månedligt møde. Projektledelsen varetager den daglige ledelse af projektet og fungerer som sekretær for styregruppen. Projektet arbejdsgrupper er bemandet med specialistressourcer inden for de enkelte kompetenceområder. Projektets ressourcer tilvejebringes ved, at de tre ejerorganisationer allokerer ressourcer til projektet på heleller del-tids basis. Disse ressourcer suppleres ved rekruttering af yderligere eksterne specialistressourcer, der er ansat på konsulentvilkår eller på åremålskontrakter. Status I figur 4 er FACILIA projektets overordnede fase- og tidsplan vist. Figur 4. FACILIA projektfaser og tidsplan Start Slut Projektmobilisering Design og arkitektur Scenarier Udvikling Test Produktion 1/ / / FACILIA projektet påbegyndte sit arbejde efter en 3 måneders projektmobiliseringsfase den 1. september I perioden frem til den 1. december 2008 fastlagde FACILIA projektet i samarbejde med Microsoft Danmark de it-arkitekturmæssige rammer for projektet. Dette indebar såvel valg af udviklingsværktøjer, som fastlæggelse af design- og udviklingsprincipper for projektet. Samarbejdet med Microsoft Danmark er fortsat, idet Microsoft Danmark anser FACILIA projektet for at være et projekt af særlig strategisk interesse. Som de væsentligste designprincipper kan nævnes:

4 Åbenhed Fleksibilitet Interoperabilitet Skalerbarhed Sikkerhed FACILIA s udviklings- og produktionsplatform er baseret på Microsoft s teknologier, der i dag er markedsstandard for systemer med FACILIA s karakteristika. Der indgår alene tekniske løsninger, der i praksis har bevist deres brugbarhed. FACILIA s tekniske arkitektur er fastlagt således, at det både er muligt afvikle driften af FACILIA på en fælles platform og derved realisere en række synergigevinster, men den enkelte a-kassebruger kan også vælge at etablere sit eget driftsmiljø og afvikle FACILIA kernen på dette. Efter arkitekturfasen påbegyndte FACILIA projektet udviklingsarbejdet i overensstemmelse med den i figur 4 viste proces. Figur 5 FACILIA s opgaveflow Scenariebeskrivelse Programudvikling Test Produktion FACILIA s funktionalitet beskrives i form af scenariebeskrivelser, der omfatter en præcis beskrivelse af alle de hændelser og deraf afledte opgaver, som den lovpligtige a-kasse administration omfatter. På grundlag af de beskrevne scenarier gennemføres programudviklingen, der efterfølgende bliver testet og produktionsmodnet. Den endelige produktionssætning af FACILIA kernen vil ske i en samlet proces, uanset at FACILIA projektet i sin interne styring arbejder med del-leverancer. FACILIA projektet vil som et element i produktionssætningen indhente de revisionserklæringer, som FACILIA brugerne vil skulle anvende i forhold til deres egne revisorer. Der gennemføres i FACILIA projektet en løbende detaljeret projektstyring for at sikre, at projektets mål realiseres som planlagt. Status på nuværende tidspunkt er, at FACILIA projektet følger de lagte planer, således at FACILIA projektet kan understøtte, at den første kunde kan være i drift på FACILIA den 1. september På nuværende tidspunkt er scenariebeskrivelsesprocessen ca. 80% færdig, udviklingsopgaven ca. 30% færdig, mens testopgaven netop er påbegyndt. FACILIA projektet er frem til nu ikke stødt på uforudsete problemstillinger og har haft den planlagte fremdrift. Dette skyldes ikke mindst FACILIA projektets meget klart afgrænsede scope.

5 eindkomst FACILIA styregruppen har besluttet at udvikle en eindkomst løsning i FACILIA regi. Beslutningen er truffet på baggrund af en analyse, der viste at 3F, DSA og DANA har identiske behov for itunderstøttelsen af de krav om anvendelse af eindkomstregisteret i forbindelse med dataopslag og udbetalingskontrol, som Arbejdsdirektoratet er på vej med. Beslutningen indebærer, at udviklingen af denne funktionalitet som i forvejen skulle indgå i FACILIA kernen er blevet fremrykket, således at FACILIA på nuværende tidspunkt har etableret en løsning på eindkomst opgaven. Løsningen indebærer en fuld funktionalitet inklusive brugergrænseflade og drift hos ekstern hosting partner. Den endelige implementering af løsningen afventer, at Arbejdsdirektoratet færdiggør sin beskrivelse af de konkrete krav til a-kassernes anvendelse af eindkomstregisteret. FACILIA styregruppen har besluttet at stille eindkomstløsningen til rådighed for alle danske a-kasser mod, at de betaler deres del af de eksterne hosting omkostninger. Ejerforhold, driftsforhold og evt. selskabsdannelse I forbindelse med driften af FACILIA skal der etableres en organisatorisk enhed, der skal løse følgende opgaver: Support, udvikling, vedligehold og drift af FACILIA kernen. Facilitere optagelsen af nye a-kasser som brugere af FACILIA kernen. 3F, DSA og DANA har besluttet sig til at overdrage den færdigudviklede FACILIA kerne til denne organisatoriske enhed prissat til de afholdte udviklingsomkostninger. Nye brugere af FACILIA kernen skal for at få adgang til kernen bidrage til udviklingsomkostningerne ved køb af en FACILIA licens. Modellen for beregning af den enkelte brugers FACILIA licens følger den model de svenske a-kasser har valgt og er som følger: For hver a-kasse beregnes et andelstal (4 decimaler) efter følgende model: Antal medlemmer Vægt Antal andele Antal medlemmer < ,10% < Antal medlemmer < 0,07% < Antal medlemmer < 0,04% Antal medlemmer > ,02% I alt Andelstal A-kassens relative andel af den samlede økonomi beregnes herefter som: A kassens andelstal 100 = Bidragsandel i procent Totalt andelstal for alle a kasser Bidragsandelen beregnes med 6 decimalers nøjagtighed. Som medlemstal anvendes a-kassens officielt registrerede medlemstal pr. 31. december i året forud for opgørelsestidspunktet.

6 Den enkelte a-kasse brugers FACILIA licens bliver herefter: Summen af FACILIA udviklingsomkostningerne * A-kassens bidragsandel = A-kassens FACILIA licens Da omkostningen for køb af FACILIA licensen som konsekvens af den valgte model er afhængig af det totale antal FACILIA brugere, analyserer FACILIA styregruppen p.t. flere modeller for, hvordan det sikres, at de første brugere af FACILIA umiddelbart får økonomisk fordel ved at indgå i FACILIA fællesskabet. Tilsvarende vil alle brugere af FACILIA kernen skulle bidrage til omkostningerne til driften af den etablerede organisatoriske enhed efter det samme omkostningsfordelingsprincip. Årlig omkostning for FACILIA s driftsenhed * A-kassens bidragsandel = A-kassens årlige bidrag FACILIA styregruppen er p.t. i gang med at analysere hvilken konkret organisering af FACILIA i driftsfasen, der vil være den mest hensigtsmæssige. I denne analyse indgår valg af selskabsform og skatte- og momsmæssige forhold. Analysen bygger på følgende forudsætninger: Den etablerede enhed skal være ikke overskudsgivende, og således kun modtage og disponere den kapital, der er nødvendig for enhedens drift, herunder vedligeholdelse og videreudvikling af FACILIA kernen og understøttelse af a-kassebrugerne. Alle de a-kasser, der bruger FACILIA, skal eje 1/n af enheden og skal have tilsvarende indflydelse. Den enkelte a-kasse opnår selvstændigt ejerskab til egen brug af FACILIA koden. Det tilstræbes, at udviklingsomkostningerne for FACILIA kernen refunderes til 3F, DSA og DANA allerede på tidspunktet for enhedens etablering via ekstern låneoptagelse, og at nye a- kassebrugeres ved køb af FACILIA licensen løbende nedbringer låntagningen. FACILIA vil være underlagt selvstændig revisionsgodkendelse. Arbejdsdirektoratets tilsynsmulighed med enheden tilsikres. Der etableres passende principper i enheden for a-kassebrugernes hæftelse indbyrdes og i forhold til tredjemand. Valget af selskabsform er på nuværende tidspunkt ikke endeligt truffet, ikke mindst fordi Arbejdsdirektoratet endnu ikke er nået til en konklusion på de nærmere betingelser, Arbejdsdirektoratet vil stille til valget af selskabsform. FACILIA projektet er p.t. i tæt dialog med Arbejdsdirektoratet om dette spørgsmål. Afhængigt af valg af selskabsform vil tilslutningen til FACILIA kunne komme til at omfatte køb af 1/n ejerandel af selskabet. Tidsplan FACILIA ejergruppen har besluttet, at 3F vil blive den første FACILIA bruger, DSA den anden og DANA den tredje. 3F, DSA og DANA planlægger at være FACILIA brugere i perioden 4. kvartal 2011 til 1. kvartal FACILIA ejergruppen gennemfører p.t. samtaler med en række a-kasser, der har udtrykt specifik interesse for at blive brugere af FACILIA kernen. Samtalerne vil blive fortsat med det formål at komme nærmere på indgåelsen af gensidigt forpligtende aftaler.

FACILIA a-kasse seminar 9. november 2009. Velkomst. Keith Fobian DANA

FACILIA a-kasse seminar 9. november 2009. Velkomst. Keith Fobian DANA FACILIA a-kasse seminar 9. november 2009 Velkomst Keith Fobian DANA 1 FACILIA a-kasse seminar 9. november 2009 - program Tidsplan Emne 12.00 12.30 Sandwich 12.30 12.35 Velkomst Keith Fobian 12.35 12.55

Læs mere

FACILIA a-kasse seminar 22. september 2010. Velkomst. Keith Fobian DANA

FACILIA a-kasse seminar 22. september 2010. Velkomst. Keith Fobian DANA FACILIA a-kasse seminar 22. september 2010 Velkomst Keith Fobian DANA 1 FACILIA a-kasse seminar 22.september 2010 - program Tidsplan Emne Init. 12.00 12.30 Sandwich 12.30 12.35 Velkomst KF 12.35 12.50

Læs mere

Vision for etableringen af en fælles it-løsning for a-kassernes lovbestemte arbejdsopgaver

Vision for etableringen af en fælles it-løsning for a-kassernes lovbestemte arbejdsopgaver Vision for etableringen af en fælles it-løsning for a-kassernes lovbestemte arbejdsopgaver Indledning En initiativgruppe bestående af Danske Sundhedsorganisationers a-kasse Lærernes a-kasse DANA arbejdsløshedskasse

Læs mere

It-principper. Bilag 1 til It- og Digitaliseringsstrategi for Sønderborg Kommune

It-principper. Bilag 1 til It- og Digitaliseringsstrategi for Sønderborg Kommune It-principper Bilag 1 til It- og Digitaliseringsstrategi for Sønderborg Kommune Indledning It-principperne er grundstenene for it-arkitekturen i Sønderborg Kommune. Principperne skal bidrage til, at vi

Læs mere

Partneraftale. Formålet med partnerskabsaftalen vil derfor være at skabe en it-governancemodel der kan:

Partneraftale. Formålet med partnerskabsaftalen vil derfor være at skabe en it-governancemodel der kan: Partneraftale Randers Kommune og KMD har pr. 15.01.07 indgået nærværende partneraftale der, gennem et tæt samarbejde om optimal anvendelse af IT- løsninger, skal bidrage til at effektivisere kommunens

Læs mere

Kort om Umbrella. Den 6. oktober 2009. 1. Umbrella

Kort om Umbrella. Den 6. oktober 2009. 1. Umbrella Den 6. oktober 2009 Kort om Umbrella 1. Umbrella Umbrella er et fælleskommunalt samarbejde om udvikling af digitale selvbetjeningsløsninger. De udviklede løsninger skal sikre en videreudvikling af borgerservicen

Læs mere

At Sikre en samlet og koordineret styring af porteføljen af sundheds-it på tværs af sektorer.

At Sikre en samlet og koordineret styring af porteføljen af sundheds-it på tværs af sektorer. Kommissorium for It-porteføljestyregruppe. Baggrund Digitalisering og Sundheds-it går i højere grad på tværs af sektorer og stiller i højere grad krav til samarbejdet på tværs. I sundhedsaftalen er det

Læs mere

Balanceret digital udvikling

Balanceret digital udvikling Balanceret digital udvikling Opfølgning på Rudersdal Kommunes digitaliseringsstrategi I 2009 fik Rudersdal Kommune en ny digital strategi Digitalisering fra vision til virkelighed, som satte rammerne for

Læs mere

Aktstykke nr. 114 Folketinget 2013-14. Afgjort den 4. juni 2014. Beskæftigelsesministeriet. København, den 27. maj 2014.

Aktstykke nr. 114 Folketinget 2013-14. Afgjort den 4. juni 2014. Beskæftigelsesministeriet. København, den 27. maj 2014. Aktstykke nr. 114 Folketinget 2013-14 Afgjort den 4. juni 2014 114 Beskæftigelsesministeriet. København, den 27. maj 2014. a. Beskæftigelsesministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at afholde

Læs mere

Aftale om konkretisering af det fælles brugerportalinitiativ for folkeskolen

Aftale om konkretisering af det fælles brugerportalinitiativ for folkeskolen Undervisningsministeriet Finansministeriet KL Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Økonomi- og Indenrigsministeriet Aftale om konkretisering af det fælles brugerportalinitiativ

Læs mere

NOTAT. 1. Arbejdsdeling mellem forening og kommuner. Arbejdsdeling og økonomi Uddybende beskrivelse

NOTAT. 1. Arbejdsdeling mellem forening og kommuner. Arbejdsdeling og økonomi Uddybende beskrivelse NOTAT Projekt Kunde Foranalyse Samarbejde om digitalisering og it Greve Kommune, Guldborgsund Kommune, Holbæk Kommune, Kalundborg Kommune, Køge Kommune, Lejre Kommune, Lolland Kommune, Næstved Kommune,

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi Godkendt i xx den xx.xx.2010 Digitalisering i Viborg Kommune skal understøtte en helhedsorienteret og effektiv service over for borgere og virksomheder effektivisere de kommunale

Læs mere

Partneraftale. Formålet med partnerskabsaftalen vil derfor være at skabe en it-governancemodel der kan:

Partneraftale. Formålet med partnerskabsaftalen vil derfor være at skabe en it-governancemodel der kan: Partneraftale Randers Kommune og KMD indgår nærværende partneraftale der, gennem et tæt samarbejde om optimal anvendelse af IT-løsninger, skal bidrage til at effektivisere kommunens ressourceudnyttelse.

Læs mere

Facilia a-kasse seminar

Facilia a-kasse seminar Facilia a-kasse seminar 25. november 2013 www.facilia.dk Dagsorden som udsendt 12.30 Velkomst 12.40 Live præsentation af tre kunder 3F, DSA og DANA 13.55 Live præsentation af Facilia selvbetjening og Joblog

Læs mere

Procedurer for styring af softwarearkitektur og koordinering af udvikling

Procedurer for styring af softwarearkitektur og koordinering af udvikling LEVERANCE 2.3 Procedurer for styring af softwarearkitektur og koordinering af udvikling Procedurerne vil omfatte: Planlægning af udfasning af gamle versioner af OpenTele Planlægning af modning af kode

Læs mere

Sagsnr. 15.04.10-P20-1-15 Godkendt dato 30-01-2015 Dato 08-01-2015 Revideret dato 03-02-2015 Sagsbehandler Thomas Rosenfeldt

Sagsnr. 15.04.10-P20-1-15 Godkendt dato 30-01-2015 Dato 08-01-2015 Revideret dato 03-02-2015 Sagsbehandler Thomas Rosenfeldt Sagsnr. 15.04.10-P20-1-15 Godkendt dato 30-01-2015 Dato 08-01-2015 Revideret dato 03-02-2015 Sagsbehandler Thomas Rosenfeldt Projektaftale Projekt Ansvarlig enhed Projektejer Projektleder Iværksætteri

Læs mere

Odsherred Kommune. Strategi for velfærdsteknologi 2012 2016

Odsherred Kommune. Strategi for velfærdsteknologi 2012 2016 Odsherred Kommune Strategi for velfærdsteknologi 2012 2016 Godkendt i Byrådet 30. oktober 2012 Indhold 1 INDLEDNING 3 2 STRATEGIGRUNDLAGET OG HANDLINGSPLAN 4 3 VISION 5 4 PEJLEMÆRKER OG PRINCIPPER 7 4.1

Læs mere

Styregruppeformænd i SKAT Kort & godt (plastkort)

Styregruppeformænd i SKAT Kort & godt (plastkort) Håndbogen for Styregruppeformænd i SKAT Kort & godt (plastkort) 80% af alle projekter, hvor der er uigennemskuelighed fejler Lange projekter er mere risikofyldte end korte Transparente projekter har oftere

Læs mere

Strategiplan Administration og Service

Strategiplan Administration og Service Strategiplan 2019-2022 Administration og Service Udgiver: Miljø- og Energiforvaltningen Administration og Service Udgivelse: 31.05.2018 Sagsnr.: 2018-012993 Dok.nr.: 2018-012993-9 Tekst: Strategiplanlægning

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur NOTAT HR-stab Arbejdet med en mere klar og tydelig ledelse er med dette oplæg påbegyndt. Oplægget definerer de generelle rammer i relation

Læs mere

Nordjysk Telemedicinsk servicefunktion

Nordjysk Telemedicinsk servicefunktion Nordjysk Telemedicinsk servicefunktion 1. Indledning og baggrund I takt med at flere it-løsninger og telemedicinske løsninger går på tværs af sektorer, øges behovet for tværgående understøttelse af aftaler

Læs mere

Arbejdsformer i datalogiske forundersøgelser

Arbejdsformer i datalogiske forundersøgelser Arbejdsformer i datalogiske forundersøgelser Keld Bødker, Finn Kensing og Jesper Simonsen, RUC/datalogi Projektet foregår i et samarbejde mellem Danmarks Radio, H:S Informatik, WMdata Consulting A/S og

Læs mere

Kommissorium for analyse og ny strategi i Ældre og Sundhed, Frederikssund Kommune

Kommissorium for analyse og ny strategi i Ældre og Sundhed, Frederikssund Kommune 8. december 2015 Kommissorium for analyse og ny strategi i Ældre og Sundhed, Frederikssund Kommune 1. Baggrund for analysen I Ældre og Sundhed har opgaverne udviklet sig meget over de senere år. Ældrebefolkningen

Læs mere

DUBU digitalisering af udsatte børn og unge

DUBU digitalisering af udsatte børn og unge R E SULTATKONTRAKT DUBU digitalisering af udsatte børn og unge Projekt 3.6 i handlingsplanen for den fælleskommunale digitaliseringsstrategi Fra den 19. december 2011 har første fase af DUBU kunne tages

Læs mere

Sociale partnerskaber

Sociale partnerskaber Sociale partnerskaber Projektbeskrivelse Projektleder: Ejnar Tang Senest revideret: 5/12/2016 Baggrund Børne- og Familieudvalget, Social- og Sundhedsudvalget og Beskæftigelsesudvalget igangsatte i august

Læs mere

Folketinget - Finansudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål 1 4 ad. aktstk. 203

Folketinget - Finansudvalget. Hermed sendes svar på spørgsmål 1 4 ad. aktstk. 203 Finansudvalget Aktstk. 203 - Svar på 9 Spørgsmål 1 Offentligt J.nr. 2005-026-0012 Dato: 1. sep. 2006 Til Folketinget - Finansudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål 1 4 ad. aktstk. 203 Kristian Jensen

Læs mere

UC Effektiviseringsprogrammet. Projektgrundlag. Fælles UC Videoplatform 08-05-2014

UC Effektiviseringsprogrammet. Projektgrundlag. Fælles UC Videoplatform 08-05-2014 UC Effektiviseringsprogrammet Projektgrundlag Fælles UC Videoplatform 08-05-2014 Den fællesstatslige it-projektmodel, Digitaliseringsstyrelsen Produkt: Projektgrundlag, ver. 27/8-2013 1 Stamdata Stamdata

Læs mere

UC Effektiviseringsprogrammet. Projektgrundlag. Business Intelligence. version 1.2

UC Effektiviseringsprogrammet. Projektgrundlag. Business Intelligence. version 1.2 UC Effektiviseringsprogrammet Projektgrundlag Business Intelligence version 1.2 9. september 2014 1 Stamdata Stamdata Projektnavn (forventet): Projektejer: Projekttype: Business Intelligence It-chef Hans-Henrik

Læs mere

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015 Januar 2011 Indhold 1 INDLEDNING 2 STRATEGIGRUNDLAGET 2.1 DET STRATEGISKE GRUNDLAG FOR KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN 3 VISION - 2015 4 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN

Læs mere

Halsnæs 5,5 5,1 4,8 4,8 Halsnæs uden håndholdt 3,9 3,5 3,2 3,2 UU i alt inklusiv håndholdt og Hillerød 12,9 10,3 9,7 9,7

Halsnæs 5,5 5,1 4,8 4,8 Halsnæs uden håndholdt 3,9 3,5 3,2 3,2 UU i alt inklusiv håndholdt og Hillerød 12,9 10,3 9,7 9,7 Bilag til UUs fremtidige organisatoriske placering Styregruppen for Ungdommens Uddannelsesvejledning Halsnæs Hillerød (UUH) har løbende været orienteret om konsekvenserne af Erhvervsskolereformen. UUH

Læs mere

SAMARBEJDSPLATFORMEN. BPI-møder oktober 2015

SAMARBEJDSPLATFORMEN. BPI-møder oktober 2015 SAMARBEJDSPLATFORMEN BPI-møder oktober 2015 Hvem er KOMBIT? KOMBIT er kommunernes itfællesskab. 100 % ejet af KL og kommunerne. KOMBITs mission er at samle kommuner om fælles itløsninger, der fremmer effektivitet

Læs mere

Lokal og digital et sammenhængende Danmark. Søren Frederik Bregenov, konsulent, KL Maj konference 21. maj 2015

Lokal og digital et sammenhængende Danmark. Søren Frederik Bregenov, konsulent, KL Maj konference 21. maj 2015 Lokal og digital et sammenhængende Danmark Søren Frederik Bregenov, konsulent, KL Maj konference 21. maj 2015 1 Disposition 1. Det nuværende strategilandskab -Fælleskommunale, fællesoffentlige, fagspecifikke

Læs mere

Velkommen til. Akademifaget Projektstyring. - med mulighed for PRINCE2 Foundation certificering. i samarbejde med

Velkommen til. Akademifaget Projektstyring. - med mulighed for PRINCE2 Foundation certificering. i samarbejde med Velkommen til Akademifaget Projektstyring - med mulighed for PRINCE2 Foundation certificering i samarbejde med PRINCE2 is a registered trade mark of the Cabinet Office 1 Prince2 læsegrupper 2 Projektfaser

Læs mere

Børne- og Ungdomsforvaltningen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Børne- og Ungdomsforvaltningen Sundheds- og Omsorgsforvaltningen INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Der søges om midler fra: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Udvidelse af Asta - den digitale sagsassistent Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Læs mere

Opstart

Opstart 1 2 3 11 12 13 21 22 23 Denne fase fører jer først gennem en række redskaber, som bidrager til at kvalificere, om co-creation metoden er relevant for jeres udfordring. Derefter hjælper fasens øvrige redskaber

Læs mere

Digitalisering af løntilskud og fleksjob (2.3)

Digitalisering af løntilskud og fleksjob (2.3) R E SULTATKONTRAKT Digitalisering af løntilskud og fleksjob (2.3) Kommunerne ønsker at levere en langt mere effektiv beskæftigelsesindsats, både mere effektiv i betydningen bedre målopfyldelse (en indsats,

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPLMK Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 453055 Dato: 12-10-2017 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

Bilag Afgjort den 28. maj 2015. Justitsministeriet. København, den 13. maj 2014.

Bilag Afgjort den 28. maj 2015. Justitsministeriet. København, den 13. maj 2014. Aktstykke nr. 149 Folketinget 2014-15 (2. samling) Bilag Afgjort den 28. maj 2015 149 Justitsministeriet. København, den 13. maj 2014. a. Justitsministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at

Læs mere

I dette korte notat præciseres selskabets formål, kerneopgaver; organisering og samspillet med kommuner samt principper for finansiering og styring.

I dette korte notat præciseres selskabets formål, kerneopgaver; organisering og samspillet med kommuner samt principper for finansiering og styring. N O T A T Etablering af kommunernes fælles itsamarbejde Kommunerne kan efter salget af KMD ikke længere øve indflydelse på itudviklingen gennem ejerskabet, men alene ved at optræde som samlet stor aktør

Læs mere

Interoperabilitet - hvor dybt

Interoperabilitet - hvor dybt Interoperabilitet - hvor dybt stikker det? Hvilken arkitektur er nødvendig for at skabe interoperabititet på nationalt plan? Esben Dalsgaard Chef IT-arkitekt, Digital Sundhed Indledende betragtninger Den

Læs mere

FORTROLIGT EFFEKTIVISERINGSFORSLAG

FORTROLIGT EFFEKTIVISERINGSFORSLAG FORTROLIGT EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: SU20. Effektivisering og styrkelse af SUFs driftsstruktur (fortroligt) Forslaget indebærer en forenkling og effektivisering af Sundheds-

Læs mere

Handlingsplan for området digital borgerbetjening.

Handlingsplan for området digital borgerbetjening. Handlingsplan for området digital borgerbetjening. Indledning Den ny handlingsplan for (2011-2015) samt en ny fællesoffentlig (2011-2015) indeholder over 20 projekter på området for digital borgerbetjening.

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Sprogcenter

Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Sprogcenter Den digit@le Digitaliseringsstrategi Vejle 2011-2015 Sprogcenter Ungdomsskolen CSV Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Mission... 2 3. Vision... 2 4. Fokusområder... 2 4.1 Helhed... 2 4.2 Udvikling...

Læs mere

Arbejdsgruppen peger endvidere på, at der er særlig behov for yderligere at analysere arbejdet med faglig progression og it-understøttelsen heraf.

Arbejdsgruppen peger endvidere på, at der er særlig behov for yderligere at analysere arbejdet med faglig progression og it-understøttelsen heraf. Undervisningsministeriet Finansministeriet KL Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Økonomi- og Indenrigsministeriet 28. maj 2014 Koncept for brugerportalsinitiativ Digital

Læs mere

OS2 organisering. Forslag til governance for OS2

OS2 organisering. Forslag til governance for OS2 OS2 organisering Forslag til governance for OS2 Governance for OS2 Generalforsamling Bestyrelse Forretningsudvalg Koordinationsudvalg Projekter Projekter Projekter Projekter Projekter Projekter Governance

Læs mere

FORRETNINGSSTRATEGI SUNDHED.DK

FORRETNINGSSTRATEGI SUNDHED.DK FORRETNINGSSTRATEGI SUNDHED.DK INDHOLD 01 Om dokumentet 3 02 Sundhed.dk s forretning 4 02.1 Mission og vision 4 02.2 Sundhed.dk s position og marked 4 02.3 Sundhed.dk s fundament og leverancer 5 02.4 Målgrupper

Læs mere

Procesplan Ny Nordisk i Tranbjerg

Procesplan Ny Nordisk i Tranbjerg Procesplan Ny Nordisk i Tranbjerg Nyt læringstilbud i Tranbjerg I Tranbjerg er der et veludbygget samarbejde mellem lokalområdets forældre, institutioner og foreninger. Samarbejdet er særligt udpræget

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

IT-strategi og ROI baseret på IT

IT-strategi og ROI baseret på IT IT-strategi og ROI baseret på IT Indhold Udarbejdelse af en IT-strategi Udarbejdelse af en ROI-case til ledelsen (business case) Praktisk eksempel på Case forløb 10-05-2012 EG Copyright 2 Faser i udarbejdelse

Læs mere

Aktstykke nr. 118 Folketinget Bilag. Justitsministeriet. København, den 13. juni 2017.

Aktstykke nr. 118 Folketinget Bilag. Justitsministeriet. København, den 13. juni 2017. Aktstykke nr. 118 Folketinget 2016-17 Bilag 118 Justitsministeriet. København, den 13. juni 2017. a. Justitsministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at fortsætte udviklingen af et nyt it-system

Læs mere

Aktstykke nr. 60 Folketinget 2012-13. Bilag. Justitsministeriet. København, den 22. januar 2013.

Aktstykke nr. 60 Folketinget 2012-13. Bilag. Justitsministeriet. København, den 22. januar 2013. Aktstykke nr. 60 Folketinget 2012-13 Bilag 60 Justitsministeriet. København, den 22. januar 2013. a. Justitsministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til at fortsætte udviklingen af et nyt itsystem

Læs mere

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S Stillings- og personprofil Administrerende direktør FDC A/S Maj 2014 Opdragsgiver FDC A/S Adresse Lautrupvang 3A 2750 Ballerup Tlf.: 44 65 45 00 www.fdc.dk Stilling Administrerende direktør Refererer til

Læs mere

Data og rammearkitektur på beskæftigelsesområdet

Data og rammearkitektur på beskæftigelsesområdet R E SULTATKONTRAKT Data og rammearkitektur på beskæftigelsesområdet (2.1) Kommunerne ønsker at levere en langt mere effektiv beskæftigelsesindsats, både mere effektiv i betydningen af bedre målopfyldelse

Læs mere

Vedtægter for Brugerklubben SBSYS

Vedtægter for Brugerklubben SBSYS Vedtægter for Brugerklubben SBSYS Oktober 2015 Kapitel 1: Brugerklubbens navn og formål 1 Foreningens navn er Brugerklubben SBSYS (herefter benævnt Brugerklubben ). 2 Brugerklubben er et indkøbsfællesskab,

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR ØRESUNDDIREKT. Danmark 2017

VIRKSOMHEDSPLAN FOR ØRESUNDDIREKT. Danmark 2017 VIRKSOMHEDSPLAN FOR ØRESUNDDIREKT Danmark 2017 VIRKSOMHEDSPLAN FOR ØRESUNDDIREKT DANMARK 2017 1. INTRODUKTION 2. VISION 3. MISSION 4. STRATEGI 5. FASTE DRIFTSOPGAVER 6. UDVIKLINGSOPGAVER 2017 7. MÅL OG

Læs mere

Kommissorium for Kommunernes it-arkitekturråd

Kommissorium for Kommunernes it-arkitekturråd Godkendt 3. oktober 2011 Kommissorium for Kommunernes it-arkitekturråd Baggrund En helt ny æra for it-understøttelsen af den kommunale sektor er indledt med salget af KMD og i forbindelse med den netop

Læs mere

Forskningsdokumentation og -kommunikation. Indsatsområde 3: Digital kommunikation og interaktion i forbindelse med forskningsresultater

Forskningsdokumentation og -kommunikation. Indsatsområde 3: Digital kommunikation og interaktion i forbindelse med forskningsresultater Afrapporteringsskema til DEFF-projekter Projekttitel Kontaktperson Indsatsområde Kort beskrivelse af projektet Status i forhold til tidsplan - Hvornår er projektet startet op, og hvornår forventes det

Læs mere

BUSINESS CASE. Smarte investeringer i kernevelfærden. 1. Forslagets samlede økonomiske konsekvenser 1.000 kr. 2017 p/l Styring sområde

BUSINESS CASE. Smarte investeringer i kernevelfærden. 1. Forslagets samlede økonomiske konsekvenser 1.000 kr. 2017 p/l Styring sområde Bilag 4 BUSINESS CASE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Brugerne som medskabere Digital Historie & Kunst Flere brugere af kommunens historiske

Læs mere

AU S IT-ORGANISATION OM 5 ÅR

AU S IT-ORGANISATION OM 5 ÅR AU S IT-ORGANISATION OM 5 ÅR Økosystemer, robotics, cloud, data, Artifical intelligence, Virtual reality, Augmented Reality, machine learning, nye forretningsmodeller (og alt det vi endnu ikke kender).

Læs mere

Til ansøgningsskema Øget brug af videotolkning

Til ansøgningsskema Øget brug af videotolkning VEJLEDNING Til ansøgningsskema Øget brug af videotolkning Skema 1 Generelle oplysninger om projektet 1.1 Projektets titel anføres i rubrik 1.1 1.2 Ansøgerorganisationens navn, adresse og CV-nummer. Projektleders

Læs mere

Mål- og resultatplan 2015 Uddannelses- og Forskningsministeriets

Mål- og resultatplan 2015 Uddannelses- og Forskningsministeriets Uddannelses- og Forskningsministeriets It Mål- og resultatplan 2015 Udgivet af Uddannelses- og Forskningsministeriet Bredgade 40 1260 København K Telefon: 3392 9700 E-mail: ufm@ufm.dk www.ufm.dk Publikationen

Læs mere

OPTION TIL RM OG RN BILAG 0 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS DEFINITIONER

OPTION TIL RM OG RN BILAG 0 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS DEFINITIONER OPTION TIL RM OG RN BILAG 0 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS DEFINITIONER INSTRUKTION TIL LEVERANDØR VED UDNYTTELSE AF OPTIONEN: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved kontraktindgåelse.

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016)

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Dette dokument definerer de generelle rammer i relation til roller og ansvar for de forskellige ledelsesniveauer og ledelsesfora.

Læs mere

Kvartalsrapport vedr. fase 1 af SKATs systemmodernisering for 1. kvartal 2008

Kvartalsrapport vedr. fase 1 af SKATs systemmodernisering for 1. kvartal 2008 Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Bilag 195 Offentligt Notat Hovedcentret Strategi og Udvikling Projektkontoret 13. juni J. nr. 08-048898 Kvartalsrapport vedr. fase 1 af SKATs systemmodernisering

Læs mere

Projektgrundlag fælles Microsoft aftale version 1.0

Projektgrundlag fælles Microsoft aftale version 1.0 UC Effektiviseringsprogrammet Projektgrundlag Fælles Microsoft aftale 1 Stamdata Stamdata Projektnavn (forventet): Projektejer: Projekttype: Fælles Microsoft aftale Mads Konge Nielsen, VIA Effektivisering,

Læs mere

GudenåSamarbejdernes fremtidige indhold og struktur

GudenåSamarbejdernes fremtidige indhold og struktur Punkt 6 fra Gudenåkomitéens møde 6. marts 2015: GudenåSamarbejdernes fremtidige indhold og struktur Baggrund Det blev på sidste mødet i Gudenå komiteen den 5. december 2014 konstateret, at der var opbakning

Læs mere

Vedtægter for. Initiativgruppen for Bornholms Havvindmøllepark

Vedtægter for. Initiativgruppen for Bornholms Havvindmøllepark Vedtægter for Initiativgruppen for Bornholms Havvindmøllepark Navn 1 Foreningens navn er Initiativgruppen for Bornholms Havvindmøllepark. Formål 2 Foreningens formål er (i) at få udarbejdet de nødvendige

Læs mere

It-delstrategi for administrativ it-anvendelse

It-delstrategi for administrativ it-anvendelse Administrativ DELSTRATEGI 2011-2015 NOTAT It-delstrategi for administrativ it-anvendelse 9. september 2011 Indholdsfortegnelse 1. Formål...2 2. Baggrund...2 3. Vision...3 4. Strategisk retning...3 4.1.

Læs mere

Jobcentrets VITAS business case

Jobcentrets VITAS business case Jobcentrets VITAS business case Lavet med udgangspunkt i en kommune med 50-80.000 borgere 15. december 2015 Jobcenter business casens indhold Formål med jobcenter business casen og STAR anbefaling Side

Læs mere

GIS-strategiplan 2008. Helsingør Kommune. GIS-strategiplan 2008

GIS-strategiplan 2008. Helsingør Kommune. GIS-strategiplan 2008 Helsingør Kommune 1. Baggrund og projektgruppe 2. Rapporten 3. Behov og ønsker 4. Muligheder og standarder 5. Principper for GIS 6. Organisation og Økonomi 7. Efterfølgende 8. (Anvendelses eksempler) 1

Læs mere

Forslag til fremtidig organisering af Slagteriet (bygningerne)

Forslag til fremtidig organisering af Slagteriet (bygningerne) Forslag til fremtidig organisering af Slagteriet (bygningerne) Baggrund Holstebro Kommune købte og overtog Slagterigrunden i december 2015, efter at Danish Crown havde afsluttet de sidste slagteriaktiviteter

Læs mere

Arbejdstitel. MolsUniverset. Delrapport side 1-4. Syddjurs, januar 2015. Natur oplevelser læring. 2015 MolsUniverset

Arbejdstitel. MolsUniverset. Delrapport side 1-4. Syddjurs, januar 2015. Natur oplevelser læring. 2015 MolsUniverset Arbejdstitel Delrapport side 1-4 Syddjurs, januar 2015 Natur oplevelser læring 2015 Delrapport side 1 af 4 Baggrund, formål og proces Molslaboratoriet, DGI Karpenhøj og Naturcenter Syddjurs er 3 selvstændige

Læs mere

Overordnet Informationssikkerhedspolitik

Overordnet Informationssikkerhedspolitik Overordnet Informationssikkerhedspolitik Denne politik er godkendt af byrådet d. 4. juni 2018 Ved udskrivning af politikken skal du være opmærksom på, at du anvender senest godkendte version. Acadre sagsnr.

Læs mere

PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016

PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016 PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016 Indhold 1 INDLEDNING 3 2 STRATEGIGRUNDLAGET OG HANDLINGSPLAN 5 3 VISION 6 4 PEJLEMÆRKER OG PRINCIPPER 8 4.1 TEKNOLOGI 8 4.1.1 Principper 8 4.2 KOMMUNIKATION 9 4.2.1

Læs mere

Implementering og indhentning af gevinster. Erfaringer fra DUBU

Implementering og indhentning af gevinster. Erfaringer fra DUBU Implementering og indhentning af gevinster Erfaringer fra DUBU Agenda Hvordan bidrager forandringsledelse til et vellykket projekt? Janni Bormann, Konsulent, KOMBIT DUBU implementering i praksis? Anders

Læs mere

BILAG 7. Dokumentation

BILAG 7. Dokumentation BILAG 7 Vejledning til tilbudsgiver Bilaget indeholder Kundens mindstekrav til. 2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 4 2. somfanget... 4 2.1 Proces for udarbejdelse og godkendelse af... 4 2.2 Generelle

Læs mere

Region Midtjylland har indtil 10.07.2013 fået 21 spørgsmål om udbudsmaterialet. Spørgsmålene er gengivet i anonymiseret form.

Region Midtjylland har indtil 10.07.2013 fået 21 spørgsmål om udbudsmaterialet. Spørgsmålene er gengivet i anonymiseret form. Regionshuset Viborg Koncern Kommunikation Skottenborg 26 DK-8800 Viborg www.regionmidtjylland.dk Spørgsmål og svar pr. 11.07.2013 i forbindelse med Offentligt udbud (annoncering) af en samlet løsning med

Læs mere

Tilbud på konsulentbistand ved implementering af ledelsesprojektet: Offentlig Leadership Pipeline i Skoleforvaltningen UDKAST.

Tilbud på konsulentbistand ved implementering af ledelsesprojektet: Offentlig Leadership Pipeline i Skoleforvaltningen UDKAST. Til Kopi til Fra Sagsnr. Forvaltningsledelsen Indtast Kopi til Sekretariat, HR og Udvikling Indtast sagsnr. Sekretariat, HR og Udvikling Skoleforvaltningen Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby Init.: LBS/KD

Læs mere

Bilag 9 ATP s medvirken

Bilag 9 ATP s medvirken Bilag 9 ATP s medvirken Version 0.8 26-06-2015 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 3 2 INDLEDNING... 4 3 RAMMER FOR MEDVIRKEN... 5 3.1 ATP S PROJEKTORGANISATION... 5 3.1.1 LEVERANCESPOR: LØSNINGSUDVIKLING...

Læs mere

Dynamisk hverdag Dynamiske processer

Dynamisk hverdag Dynamiske processer Dynamisk hverdag Dynamiske processer Verden og hverdagen er kompleks og i konstant forandring - og derfor skal den måde vi arbejder med projekter og implementering være enkel og forandringsparat. Agil

Læs mere

BILAG 0 TIL KONTRAKT OM EOJ-SYSTEM DEFINITIONER

BILAG 0 TIL KONTRAKT OM EOJ-SYSTEM DEFINITIONER BILAG 0 TIL KONTRAKT OM EOJ-SYSTEM DEFINITIONER 1 INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved indgåelse heraf. Formål med bilag: Formålet

Læs mere

It-arkitekturprincipper. Version 1.0, april 2009

It-arkitekturprincipper. Version 1.0, april 2009 It-arkitekturprincipper Version 1.0, april 2009 Fælles it-arkitekturprincipper Som offentlig it-chef, projektleder eller professionel, der arbejder med digitalisering, skal du træffe mange valg i en hektisk

Læs mere

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Projektbeskrivelse 1.6: Optimering af Digital Post og Fjernprint KL, September 2011 Baggrund Kommunerne er i 2010 begyndt at levere breve til Digital Post. Den fællesoffentlige

Læs mere

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013 Strategi 2014-2016 Udfordringerne i perioden 2014 2016 Nye uddannelser I den kommende strategiperiode skal skolen implementere en ny erhvervsskolereform og dermed være med til at højne erhvervsuddannelsernes

Læs mere

Bilag 1 Tidsplan Version 0.9 05-05-2014 0

Bilag 1 Tidsplan Version 0.9 05-05-2014 0 Bilag 1 Tidsplan Version 0.9 05-05-2014 0 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 2 2 INDLEDNING... 3 2.1 ETAPER I UDVIKLINGSPROJEKTET... 3 2.1.1 ETAPE I - AFKLARING... 3 2.1.2 ETAPE II ANALYSE, DESIGN,

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Post Danmark A/S

Forslag. Lov om ændring af lov om Post Danmark A/S 2007/2 LSF 183 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin. Fremsat den 30. april 2008 af transportministeren (Carina Christensen) Forslag til Lov

Læs mere

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR

FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR FÆLLES UDBUD AF ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR ØKONOMI- OG LØNSYSTEM VISIONSPAPIR Revision Dato Udarbejdet af Kontrolleret af Godkendt af Beskrivelse 0.5 2016-03-04 ASHD, BDK Første udkast på baggrund

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for sundhedsaftalerne i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for sundhedsaftalerne i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for sundhedsaftalerne i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for samarbejdet mellem hospital, kommune og praktiserende læger i Horsens-klyngen.

Læs mere

a. Skatteministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets tilslutning til at afholde merudgifter i forhold til det fortrolige

a. Skatteministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets tilslutning til at afholde merudgifter i forhold til det fortrolige Aktstykke nr. 64 Folketinget 2010-11 Bilag Afgjort den 9. december 2010 Skatteministeriet. København, den 30. november 2010. 64 a. Skatteministeriet anmoder hermed om Finansudvalgets tilslutning til at

Læs mere

Overordnet It-sikkerhedspolitik

Overordnet It-sikkerhedspolitik Overordnet It-sikkerhedspolitik Denne politik er godkendt af byrådet d. x. måned 2014 Ved udskrivning af politikken skal du være opmærksom på, at du anvender senest godkendte version. Acadre sags nr. 14-8285

Læs mere

Aktstykke nr. 108 Folketinget Afgjort den 8. juni Skatteministeriet. København, den 30. maj 2017.

Aktstykke nr. 108 Folketinget Afgjort den 8. juni Skatteministeriet. København, den 30. maj 2017. Aktstykke nr. 108 Folketinget 2016-17 Afgjort den 8. juni 2017 108 Skatteministeriet. København, den 30. maj 2017. a. Skatteministeriet orienterer hermed om driften og effekterne af it-projektet Digitalisering

Læs mere

KMD FØNIKS. Løsningen til alle, der har det til fælles at medlemmerne vil have mere og betale mindre

KMD FØNIKS. Løsningen til alle, der har det til fælles at medlemmerne vil have mere og betale mindre KMD FØNIKS Løsningen til alle, der har det til fælles at medlemmerne vil have mere og betale mindre Når det er let at være medlem, bliver det også nemmere at være forbund og a-kasse Som fremtidens forbund

Læs mere

Projektplan Syddjurs Smart Community

Projektplan Syddjurs Smart Community Projektplan Syddjurs Smart Community Dokument: Projektplan Version: 1.1 Udgivelsesdato: 9. marts 2016 Udarbejdet af: MC Kontrolleret af: JT Godkendt af: MC Indhold 1 Indledning... 3 1.1 Projektets titel...

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1706920 Dok. nr.: 546717 Dato: 20-02-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for Program for digital almen praksis

Læs mere

DE BEAR TECHNOLOGY. o Processer, metoder & værktøjer. e-mail: info@dbtechnology.dk WWW.DBTECHNOLOGY.DK

DE BEAR TECHNOLOGY. o Processer, metoder & værktøjer. e-mail: info@dbtechnology.dk WWW.DBTECHNOLOGY.DK Mission Critical o Projekt Information management o Processer, metoder & værktøjer. Side 1 of 11 Projekt information Projekt information management inkluderer alle de processer, som er nødvendige for at

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

En midlertidig organisation der etableres for at levere en eller flere leverancer til opnåelse af forandringsevne

En midlertidig organisation der etableres for at levere en eller flere leverancer til opnåelse af forandringsevne Sammenfattende definitioner Definition og beskrivelse Vision En portefølje er en samling af projekter/mer, som vurderes samlet med henblik på at optimere sammensætning og prioritering af strategiske indsatser

Læs mere

Ny anlægsbudgettering. Af Peter Jonasson

Ny anlægsbudgettering. Af Peter Jonasson Ny anlægsbudgettering Af Peter Jonasson Baggrund Gentagende kritik at budgetteringen af større statslige anlægsprojekter. Både nyere dansk forskning og internationale erfaringer (f.eks. Norge og England)

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A403/06

RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A403/06 RIGSREVISIONEN København, den 10. maj 2006 RN A403/06 Notat til statsrevisorerne i henhold til rigsrevisorlovens 18, stk. 4 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 4/05 om digitale løsninger i staten

Læs mere

Bilag 2: Uddybning af temaer

Bilag 2: Uddybning af temaer Bilag 2: Uddybning af temaer Indhold Bilag 2: Uddybning af temaer... 1 1. Temaer i den tekniske dialog... 3 2. Leverancemodeller... 3 3. Vederlagsmodeller... 5 4. Dokumentation og transition... 5 5. Serviceniveauer,

Læs mere