Kravspecifikation vedr. udbud af kontrakt om markedsoverva gning af byggevarer.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kravspecifikation vedr. udbud af kontrakt om markedsoverva gning af byggevarer."

Transkript

1 Bilag 1 Kravspecifikation vedr. udbud af kontrakt om markedsoverva gning af byggevarer. 1. Opgaver Udbuddet drejer sig om styrelsens opgave med markedsovervågning af byggevarer. Opgaverne er delt i 3 hovedopgaver: en proaktiv indsats, reaktiv markedsovervågning, samt drift af hjemmesiderne byggevareinfo.dk og danishcprcontactpoint.dk. De bliver hver især beskrevet nærmere i det følgende og yderligere uddybet i pkt Proaktiv indsats Den proaktive indsats gennemføres som følge af et EU krav, der blev indført med indre markedspakken for byggevarer. Indre markedspakken blev vedtaget i juni 2009, og skal styrke effektiviteten af det indre marked, uden at det sker på bekostning af forbrugernes sikkerhed og sundhed. Byggevareområdet i Danmark er overordnet set omfattet af to regelsæt dels byggevareforordningen (305/2011/EF) og dels bygningsreglement 2010, BR10. Med byggevareforordningen stilles der krav til CE-mærkning af byggevarer, som er omfattet af en europæisk harmoniseret standard. Med baggrund i byggevareforordningen udstedes harmoniserede europæiske standarder, som fastsætter testmetoder og regler for attestering af byggevarer. Det bestemmes således, hvilke metoder, der skal bruges til f.eks. at bestemme en vares egenskab (f.eks. isoleringsevne), mens det egentlige krav til størrelsen på denne egenskab (f.eks. hvor meget varen isolerer), fastsættes i bygningsreglementet. I bygningsreglementet stilles der nationale krav til det danske byggeri, herunder til de egenskaber, en byggevare skal have. Den proaktive markedsovervågning vil primært være rettet mod produkter, der er omfattet af krav om CE-mærkning. Indsatsen skal sikre, at byggevarer i Danmark markedsføres og sælges i overensstemmelse med de regler, der følger af den gældende lovgivning. Indsatsen kan derfor vedrøre kontrol af markedsføringen, kontrol af CE-mærkningen, kontrol af den tekniske bagvedliggende dokumentation og endelig en kontrol af byggevarens faktiske tekniske egenskaber. Efterleves reglerne ikke, har styrelsen mulighed for at give påbud og politianmelde virksomhederne.

2 Den proaktive markedsovervågning af byggevarer gennemføres som en kombination af bl.a. en kontrolbesøg, sagsbehandling, informationskampagne, og evt. test af byggevarer. I forbindelse med tilrettelæggelsen af de enkelte indsatser vil omfanget og det konkrete indhold blive aftalt nærmere med styrelsen i en separat aftale. I de fleste tilfælde vil kontroldelen (kontrol af dokumentationen og test af ydeevneegenskaberne) dominere, mens det i enkelte tilfælde kan være mere hensigtsmæssigt, at informationsdelen fylder mere. Denne afvejning vil blive gennemført af styrelsen. Tilbudsgiveren er ansvarlig for al teknisk faglig vurdering, der måtte opstå i forbindelse med og under en indsats. Der skal gennemføres 2 til 3 årlige indsatser i samarbejde med styrelsen. Antallet af indsatser kan variere afhængig af opgavens omfang og kompleksitet. Hver indsats kan indeholde flg. opgaver, som tilbudsgiver skal lave oplæg til: Overblik over relevant lovgivning på området eller indsatsen Udarbejdelse af informationsmateriale til hjemmesider samt udsendelse til virksomheder Udtagning af virksomheder til kontrolbesøg (ca pr. indsats) Gennemførsel af kontrolbesøg samt udarbejdelse af efterfølgende kontrolrapport Gennemførelse af dokumentationskontrol i henhold til gældende lovgivning Sikre en gennemførsel af evt. tests og tilhørende afrapportering Udarbejdelse af udkast af partshøringer, påbud og afslutningsskrivelser Udarbejdelse af udkast til afrapportering på dansk og evt. engelsk Løbende dialog med styrelsen under indsatsen Nedsættelse af en følgegruppe Deltagelse og afholdelse af relevante møder Koordinering med andre deltager i en evt. fælleseuropæisk indsats. Omfanget af ovenstående opgaver aftales nærmere med styrelsen i et separat tillæg for hver indsats efter kontraktens indgåelse. 1.2 Den reaktive markedsovervågning: Styrelsen behandler en del såkaldte reaktive sager som en del af markedsovervågningen af byggevarer. Den reaktive markedsovervågning iværksættes typisk som følge af en anmeldelse af en virksomhed på byggevareinfo.dk. Anmeldelsen kan f.eks. gå på manglende lovpligtig dokumentation. Styrelsen sender herefter anmeldelsen inkl. bilag til tilbudsgiver, som herefter foretager en vurdering af anmeldelsen, samt hvilken gældende lovgivning byggevareren måtte være omfattet af. Herefter udarbejder tilbudsgiver en indstilling til det videre sagsforløb. Tilbudsgiver skal bistå styrelsen med teknisk bistand i forbindelse med sagsbehandling af modtagende anmeldelser.

3 Tilbudsgiver skal kunne varetage sagsbehandlingen af de reaktive sager herunder: Vurdering af anmeldelsens indhold samt udarbejdelse af teknisk notat med indstilling til det videre sagsbehandlingsforløb Dokumentationskontrol Udarbejdelse af udkast til partshøring, påbud og afslutningsskrivelse Brug af skabeloner som styrelsen udarbejder Løbende dialog med styrelsen i sagerne Løbende mødedeltagelse med styrelsen Som en del af de reaktive sager skal tilbudsgiver også bistå styrelsen med teknisk bistand i forbindelse med RAPEX-notifikationer. Styrelsen modtager RAPEX-notifikationer via Sikkerhedsstyrelsen fra andre EU-medlemslande vedr. farlige byggevarer. Styrelsen sender anmeldelsen videre til tilbudsgiveren, som så skal undersøge om byggevaren er blevet markedsført og solgt i Danmark, og udarbejde et notat til styrelsen. Hvis byggevaren ikke er solgt i Danmark, så sluttes sagen og Styrelsen foretager sig ikke yderligere. Såfremt byggevaren er blevet solgt i Danmark, så indleder styrelsen en sag, hvortil tilbudsgiveren skal bistå styrelsen med den samme tekniske bistand som ved andre reaktive sager. 1.3 Driften af byggevareinfo.dk og danishcprcontactpoint.dk: Styrelsen varetager endvidere 2 hjemmesider vedr. vejledning og information omkring markedsføring og salg af byggevarer. På byggevareinfo.dk og danishcprcontactpoint.dk kan interesserede finde information vedr. anvendelse af byggevarer, import og eksport af byggevarer samt information om styrelsens markedsovervågning af byggevarer. Der findes fakta om CE-mærkning og byggevareforordningen, lister over europæiske harmoniserede standarder, samt information om de europæiske brandregler mm. Byggevarer branchens aktører, som f.eks. producenter, kan via byggevareinfo.dk få vejledning og information om henholdsvis at anvende danske og udenlandske byggematerialer og eksportere dansk producerede materialer til udlandet. Danishcprcontactpoint.dk er en søsterplatform til byggevareinfo.dk, og er hovedsageligt til for udenlandske byggevarer producenter. Danmark er forpligtet til at have et produktkontaktpunkt, jf. EU-forordning nr. 764/2008 om oprettelse af produktkontaktpunkter. Tilbudsgiveren skal stå for ajourføring af listerne over europæiske harmoniserede standarder på både byggevareinfo.dk og danishcprcontactpoint.dk. Tilbudsgiver skal kunne håndtere følgende opgaver: Besvarelse af spørgsmål på hhv. dansk og engelsk, der bliver indsendt inden for 24 timer på byggevareinfo.dk og 14 dage på danishcprcontactpoint.dk Opdatering af hhv. spørgsmål/svar og Q&A i anonymiseret form Opdatering af liste over gældende harmoniserede europæiske produktstandarder

4 2. Periode og økonomi Udbuddets hovedkontrakt løber fra 1. april 2014 til 31. december Herefter kan styrelsen vælge at forlænge kontrakten i op til 2 år, dvs. til udgangen af Tilbudsgiver skal beskrive forventet årligt tidsforbrug, timepris samt honorar ved løsning af hhv. de forskellige hovedopgaver og hvert delelement under hver af de 3 hovedopgaver. Vederlaget for løsning for opgaverne, afregnes pr. mdr. efter medgået tid efter en fastsat timepris, som der gives tilbud på. Fakturaen skal indeholde en udspecificering af timeforbrug på hver sag for hhv. de proaktive indsatser, samt hver af de reaktive sager, og driften af hjemmesiderne. Endvidere, skal det fremgå, hvor stor en andel af det forventede årlige honorar er blevet faktureret for hver af de 3 hovedopgaver, samt en udspecificering af rejseomkostninger pr. medarbejder på hver af sagerne og indsatserne. Fakturering skal ske månedsvis bagudrettet. Herudover skal de almindelige krav om elektronisk fakturering følges. Faktura sendes til Energistyrelsen. Faktura betales netto kontant senest 30 dage efter modtagelse af fyldestgørende faktura. Det forventes, at budgetrammen fordeles på maksimalt kr. ekskl. moms pr. år, hvilket svarer til en samlet kontraktsum for perioden 1. april 2014 til 31. december 2016 på kr. ekskl. moms. Såfremt kontrakten forlænges i yderligere 2 år, vil budgetrammen på den 2 årige option være maksimalt kr. ekskl. moms. Honoraret inkluderer tillæg vedrørende de proaktive indsatser. Kontraktsummen forventes at fordele sig på 2/5 til proaktive indsatser, 2/5 til reaktive sager, samt 1/5 til drift af hjemmesiderne.

5 3. Uddybning af opgavens indhold 3.1 Den proaktive indsats For den proaktive indsats ligger der foruden det i kaptitel 1 beskrevne indhold, her en nærmere gennemgang af indholdet i punkterne: General sagsbehandling og kontrolbesøg Informationskampagne Tilbudsgivers rolle General sagsbehandling og kontrolbesøg En indsats kan bestå af bl.a. kontrolbesøg og laboratorietests. Kontrolbesøgene kan omfatte fabrikanter, forhandlere (både hos grossister, i detailleddet og hos internetforhandlere) og byggepladser. Der vil i gennemsnit blive gennemført mellem 15 og 30 kontrolbesøg pr. indsats. Antal kontrolbesøg og efterfølgende test en indsats vil indeholde, vil variere de enkelte indsatser i mellem, og fastlægges nærmere i kontrakttillægget for hver enkelt indsats. For den proaktive indsats skal tilbudsgiver forestå kontrolbesøgene, men styrelsens sagsbehandlere kan vælge at deltage. Opgaven med kontrolbesøg og sagsbehandling kan underopdeles i følgende elementer: 1. Planlægning af den enkelte indsats 2. Gennemførelse af kontrolbesøg og udtagning af stikprøver 3. Kontrol af dokumenter Ad 1) Planlægning af den enkelte indsats Forud for gennemførelsen af en indsats skal denne planlægges i detaljer. Planlægning gennemføres i et tæt samarbejde mellem tilbudsgiver og styrelsen på baggrund af oplæg fra tilbudsgiver. Som en del af planlægningen skal tilbudsgiveren gennemføre: Afdækning af markedet, f.eks. hvor varen omsættes (forhandlere, byggepladser, mv.) Udvælgelse af de konkrete virksomheder Plan for hvilke byggevarer, der evt. skal testes Materiale til udlevering samt skemaer til afrapportering Forud for hver indsats skal tilbudsgiveren udarbejde materiale, som kan udleveres ved ankomsten og skemaer til afrapportering af kontrolbesøg og dokumentkontrol. Ad 2) Gennemførelse af kontrolbesøg og udtagning af stikprøver Tilbudsgiveren har følgende opgaver i forbindelse med kontrolbesøgene: Kontrollere virksomhedens markedsføring Kontrollere om de lovpligtige dokumenter (CE-mærke, ydeevnedeklaration,

6 anden teknisk dokumentation/mærkning/prøvnings-/beregningsrapporter mm.) er tilgængelige Kontrollere om de egenskaber, der skal deklareres for, er deklareret i overensstemmelse med gældende lovgivning Eventuelt at udtage stikprøver af byggevarer til test Kontrolbesøgene gennemføres som en stikprøvekontrol med uanmeldte kontrolbesøg hos virksomheder og som anmeldte besøg på byggepladser. Eventuel kontrol i toldområder, fx havne, koordineres mellem SKAT og styrelsen. Kontrolindsatsen gennemføres ud fra den udarbejdede plan i det pågældende kontrakttillæg. Styrelsen og tilbudsgiver fastlægger, hvordan selve kontrolbesøgene gennemføres, hvilket sikrer, at alle virksomheder behandles ens. Eventuelle justeringer kan gennemføres af styrelsen og tilbudsgiver. Styrelsen og tilbudsgiver beskriver, hvordan et besøg gennemføres fra start til slut, herunder: Hvordan kontrollanterne giver sig tilkende ved ankomsten Hvordan markedsføringen af byggevarerne dokumenteres af kontrollanterne Hvilke kriterier, der skal anvendes for udvælgelse af byggevarer til kontrol, henholdsvis dokumentkontrol og laboratorietest Eventuel betaling for produkterne Hvordan byggevarerne sendes til laboratoriet Kontrolbesøgene skal afrapporteres enkeltvis til styrelsen, og der skal laves en samlet afrapportering af indsatsen, når denne er afsluttet. Styrelsen kan forlange at denne afrapportering også skal udarbejdes på engelsk. Styrelsen afgør, hvorvidt der skal udtages byggevarer til test. Såfremt der skal foretages test, vil det være en del af tilbudsgivers opgave at udtage stikprøver til test og fremsende disse til det valgte laboratorium. Kriterierne, for hvilke byggevarer der skal udtages, aftales på forhånd mellem styrelsen og tilbudsgiver. Ad 3) Kontrol af dokumenter Dokumentkontrollen gennemføres efter kontrolbesøget er afsluttet. Ved kontrollen skal det undersøges, om de relevante dokumenter (f.eks. CE-mærkning, ydeevnedeklaration, teknisk dokumentation/prøvnings-/beregningsrapporter mv.) og informationer (f.eks. om der er deklareret for det, der er krav om i Danmark, og om de lovpligtige test er gennemført) er tilgængelige. Dernæst skal det kontrolleres, om de lovkrav, der fastsættes med bygningsreglementet overholdes. Det kan f.eks. være en bestemt brandklasse, niveauet for isoleringsevne mv. Forud for de enkelte indsatser fastlægger tilbudsgiveren og styrelsen, hvad der skal kontrolleres, i forbindelse med dokumentkontrollen på baggrund af oplæg fra tilbudsgiveren.

7 Tidsplan og ramme for afrapportering aftales mellem styrelsen og tilbudsgiver forud for kontrolbesøgenes opstart. Som udgangspunktet skal styrelsen modtage en besøgsrapport senest 8 arbejdsdage efter gennemført besøg. Tilbudsgiver skal udarbejde et notat med oversigt over evt. overtrædelser samt indstilling til det videre sagsforløb. Derudover skal tilbudsgiveren udarbejde udkast til partshøring, påbud og afslutningsskrivelse efter aftale med styrelsen. Disse udkast skal være fremsendt til styrelsen senest 8 arbejdsdage efter modtagelsen af partshøringer etc. Den valgte tilbudsgiver skal benytte styrelsens skabeloner ved udarbejdelse af udkastene Informationskampagne Informationskampagnen skal sikre, at relevante aktører har kendskab til: De regler, byggevaren er omfattet af Hvem, der har ansvaret for, at reglerne overholdes Den forestående kontrolindsats Opfølgning og evaluering Tilbudsgivers rolle vil især være knyttet til de tekniske regler, den enkelte byggevare er omfattet af. Tilbudsgiver skal således kunne fremstille et velbegrundet overblik over de krav der stilles til den pågældende byggevare i bl.a. den relevante harmoniserede standard og i bygningsreglementet. Informationsindsatsen kan rettes mod alle led i kæden: fabrikant, importør, forhandler, entreprenør, byggepladsleder mv. Tilbudsgiveren skal således udarbejde et oplæg til, hvem den enkelte indsats skal rettes mod. Informationskampagnerne kan både bestå af brede tiltag, såsom artikler i relevante fagblade eller lokalaviser mv., og af mere målrettet og direkte henvendelser, fx gåhjemmøder og udsendelse af breve enten elektronisk eller i papirform. Tilbudsgiveren skal således udarbejde et oplæg, som drøftes med styrelsen. Tilrettelæggelse af informationsindsatsen vil ske i et tæt samarbejde mellem de relevante brancheorganisationer og styrelsen. Hver enkelt informationsindsats skal planlægges individuelt. I planlægningsfasen skal flere forhold afklares på baggrund af et oplæg fra tilbudsgiver. Herunder: Hvilke brancheorganisationer, der skal inddrages i en følgegruppe Hvilken rolle brancheorganisationerne skal spille Den konkrete målgruppe skal defineres Hvilke midler (gåhjemmøde, artikler mv.) kampagnen skal bestå af Tilbudsgivers rolle Tilbudsgivers rolle vil både være knyttet til formidling af de tekniske regler jvf. de europæiske harmoniserede standarder og bygningsreglement på et let forståeligt sprog. Det er her centralt, at

8 reglerne formidles på en måde, der er letforståeligt for den valgte gruppe, evt. brug af underleverandør. I mange tilfælde vil den enkelte indsats have flere målgrupper (fx forhandlere, indkøbere og entreprenører), og kommunikationen skal målrettes hver enkelt gruppe. Tilbudsgivers rolle kan f.eks. omfatte udarbejdelse af artikler til forskellige fagblade og planlægning og afholdelse af gå-hjem-møder. Konkret vil tilbudsgivers rolle forud for enhver indsats konkret skulle aftales med styrelsen i et kontraktstillæg, der angiver mere detaljeret, hvordan indsatsen skal gennemføres, detaljeret tidsplan samt budget. Honoraret for indsatsen er indeholdt i den samlede kontraktsum Den reaktive markedsovervågning Tilbudsgiveren er ansvarlig for al teknisk faglig vurdering, der måtte opstå i forbindelse med og under en reaktiv sag. Den tekniske gennemgang omfatter bl.a., at tilbudsgiveren først og fremmest skal konstatere om der er hold i anmeldelsen ved at undersøge, om det anmeldte produkt er omfattet af styrelsens ressort, samt om oplysningerne om anmeldte virksomhed og de påståede overtrædelser er relevante. Tilbudsgiver skal udarbejde et notat med oversigt over evt. overtrædelser samt indstilling til det videre sagsforløb. Dette notat skal være fremsendt til styrelsen, senest 8 arbejdsdage efter modtagelsen af anmeldelsen. Det videre sagsforløb kan være en af følgende: Afslutning af sagen, hvis der ikke foregår noget ulovligt, som styrelsen skal forfølge eller det henhører under en anden styrelses ressort. I det tilfælde sendes der en kort besked til anmelder om, at sagen afsluttes med orientering om sagens udfald. Partshøring af anmeldte virksomhed. I det tilfælde udarbejder tilbudsgiveren et udkast til partshøring, som styrelsen sender til virksomheden. Styrelsen videresender den dokumentation, som anmeldte virksomhed har indsendt på baggrund af partshøringen, til tilbudsgiveren. Herefter foretager tilbudsgiver endnu en teknisk vurdering samt laver en opdatering af notatet med en indstilling til det videre forløb. Det videre sagsforløb kan være en af følgende: Afslutning af sagen, hvis sagen er fuldt oplyst til, at styrelsen kan træffe afgørelse om, hvorvidt byggevaren markedsføres og sælges lovligt. Tilbudsgiveren skal udarbejde et udkast til en afslutningsskrivelse. Påbud om at standse markedsføring og salg. Tilbudsgiveren skal udarbejde et udkast til et påbud. Afslutningsskrivelse sendes til virksomheden, når denne har dokumenteret overfor styrelsen, at det ulovlige forhold er ophørt. I dette tilfælde skal det afklares med styrelsen, om virksomheden vil blive politianmeldt for den konstaterede

9 overtrædelse. Det skal således fremgå af udkastet til afslutningsskrivelsen, som tilbudsgiveren udarbejder. Den tekniske bistand omfatter således, at tilbudsgiveren udarbejder udkast til partshøring, påbud og afslutningsskrivelse efter aftale med styrelsen. Disse udkast skal være fremsendt til styrelsen senest 8 arbejdsdage efter modtagelsen af partshøringer etc. Den valgte tilbudsgiver skal benytte styrelsens skabelonener ved udarbejdelse af udkastene. Tilbudsgiverens notat skal indeholde, hvilke lovregler der gælder for den anmeldte byggevare, og om de lovpligtige dokumenter er tilgængelig mv. 3.3 Byggevareinfo.dk og danishcprcontactpoint.dk Spørgsmål/svar-service Spørgsmål/svar-servicen, der er tilgængelig på både byggevareinfo.dk, består af en 24-timers mailservice. Interesserede kan indenfor 24 timer få svar på spørgsmål om korrekt anvendelse af byggevarer ift. overholdelse af gældende regler, standarder og normer, herunder spørgsmål relateret til import og eksport af byggevarer. Alle byggevarespørgsmål besvares af tilbudsgivers faglige medarbejdere indenfor 24 timer. Enkelte spørgsmål besvares efter rådgivning hos eksterne eksperter. Spørgsmål af politisk eller juridisk karakter skal videresendes til styrelsen. På danishcprcontactpoint.dk skal tilbudsgiver varetage samme service dog på engelsk og med svarfrist på 10 arbejdsdage. Tilbudsgiver står således for den del af driften af hjemmesiderne, der vedrører spørgsmål/svarservicen og ajourføring af listerne med de europæiske harmoniserede standard. Styrelsen varetager alle andre funktioner i relation til driften af de to hjemmesider.

MARKEDSKONTROL AF BÆRENDE STÅL- OG ALUMINIUMSKONSTRUKTIONER

MARKEDSKONTROL AF BÆRENDE STÅL- OG ALUMINIUMSKONSTRUKTIONER EN 1090-1 RAPPORT MARKEDSKONTROL AF BÆRENDE STÅL- OG ALUMINIUMSKONSTRUKTIONER - iht. byggevareforordningen og den harmoniserede europæiske standard EN 1090-1 Opfølgende indsats 2017-2018 Denne rapport

Læs mere

Styrelsen kan ikke nå rundt til samtlige salgssteder, men der vil blive udvalgt 20-30 besøgssteder, som får et uanmeldt kontrolbesøg.

Styrelsen kan ikke nå rundt til samtlige salgssteder, men der vil blive udvalgt 20-30 besøgssteder, som får et uanmeldt kontrolbesøg. 9. december 2010 Erhvervs- og Byggestyrelsen kontrollerer CE-mærkning af vinduer og yderdøre Erhvervs- og Byggestyrelsens markedsovervågning af byggevarer har til formål at sikre, at de produkter, der

Læs mere

MARKEDSKONTROL AF BYGGEVARER I KONTAKT MED DRIKKEVAND

MARKEDSKONTROL AF BYGGEVARER I KONTAKT MED DRIKKEVAND GDV RAPPORT MARKEDSKONTROL AF BYGGEVARER I KONTAKT MED DRIKKEVAND Denne rapport sammenfatter den proaktive markedskontrolindsats for byggevarer i kontakt med drikkevand, Godkendt Til Drikkevand -ordningen

Læs mere

Markedsovervågning af byggevarer

Markedsovervågning af byggevarer Markedsovervågning af byggevarer Formålet med markedsovervågning At sikre, at de byggevarer, som anvendes i dansk byggeri, er Sunde Sikre Fair konkurrence 1 Der kontrolleres for overholdelse af: Byggevaredirektivet

Læs mere

Markedsoverva gning af byggevarer

Markedsoverva gning af byggevarer Markedsoverva gning af byggevarer Rapport om markedskontrolindsatsen for CE-mærkning af søm og skruer Center for Byggeri, januar 2017 j.nr. BS0701-00271 1 Indholdsfortegnelse Rapport om markedskontrolindsatsen

Læs mere

Erhvervs- og Byggestyrelsen kommer på kontrolbesøg i juni og juli 2011

Erhvervs- og Byggestyrelsen kommer på kontrolbesøg i juni og juli 2011 Erhvervs- og Byggestyrelsen kommer på kontrolbesøg i juni og juli 2011 Vi kontrollerer, om de fritbærende undertagsprodukter, du sælger eller anvender, er CE-mærkede, og om de egenskaber, der kræves i

Læs mere

MARKEDSKONTROL AF BÆRENDE STÅL- OG ALUMINIUMSKONSTRUKTIONER

MARKEDSKONTROL AF BÆRENDE STÅL- OG ALUMINIUMSKONSTRUKTIONER EN 1090-1 RAPPORT MARKEDSKONTROL AF BÆRENDE STÅL- OG ALUMINIUMSKONSTRUKTIONER - iht. byggevareforordningen og den harmoniserede europæiske standard EN 1090-1 Denne rapport omhandler Trafik-, Bygge- og

Læs mere

Informationskampagne vedr. kontrol af VA-godkendelser og VAmærkning

Informationskampagne vedr. kontrol af VA-godkendelser og VAmærkning Informationskampagne vedr. kontrol af og VAmærkning Erhvervs- og Byggestyrelsen kommer på kontrolbesøg i september og oktober 2011 Vi kontrollerer, om vandhaner, vandbehandlingsfiltre og andet udstyr til

Læs mere

Internt seminar. Effektivt Markedstilsyn (Ecopliant Workshop for tilsynsmyndigheder) Odense, den 13. januar 2015

Internt seminar. Effektivt Markedstilsyn (Ecopliant Workshop for tilsynsmyndigheder) Odense, den 13. januar 2015 Internt seminar Effektivt Markedstilsyn (Ecopliant Workshop for tilsynsmyndigheder) Odense, den 13. januar 2015 Organisering af tilsyn i Danmark Bekendtgørelserne beskriver følgende hhv. 7 i BEK. 1274

Læs mere

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag XX Udbud af Scale-up Denmark. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag XX Udbud af Scale-up Denmark. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 Sagsnr. 1-30-76-29-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag XX Udbud af Scale-up Denmark 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 1.1 I Udbudsbetingelserne er der i afsnit 10.3, s. 16, angivet I

Læs mere

Markedskontrol af byggevarer i kontakt med drikkevand Efteråret 2017

Markedskontrol af byggevarer i kontakt med drikkevand Efteråret 2017 Markedskontrol af byggevarer i kontakt med drikkevand Efteråret 2017 19. april 2018 Sammenfatning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har i efteråret 2017 gennemført en proaktiv markedskontrol af byggevarer

Læs mere

Nye regler for CE mærkning af byggevarer, herunder vinduer og yderdøre.

Nye regler for CE mærkning af byggevarer, herunder vinduer og yderdøre. Side 1 Nye regler for CE mærkning af byggevarer, herunder vinduer og yderdøre. vil med denne skrivelse forsøge at udtrække essensen af den nye byggevareforordning, og hvad det reelt betyder for producenter

Læs mere

Ja

Ja Sagsnr. 1-30-76-29-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag XX Udbud af Scale-up Denmark 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 1.1 I Udbudsbetingelserne er der i afsnit 10.3, s. 16, angivet I

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel: Aktiv sygemelding Projektperiode: 2009 2010 Målgruppe: Målgruppen for

Læs mere

Annoncering af. Jobsøgningsforløb. Skabelon for delaftale

Annoncering af. Jobsøgningsforløb. Skabelon for delaftale Dato: Delaftale ident nr: Rammeaftalens ident nr: Annoncering af Jobsøgningsforløb 2013 Skabelon for delaftale Delaftalen indgås i henhold til indgået rammeaftale om annoncering af jobsøgningsforløb ved

Læs mere

Kontrakt om udarbejdelse af Konkretiseringsprojekt for Buddinge

Kontrakt om udarbejdelse af Konkretiseringsprojekt for Buddinge Kontrakt om udarbejdelse af Konkretiseringsprojekt for Buddinge Nærværende kontrakt er indgået mellem: Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 7 2860 Søborg (herefter Ordregiver) og < Indsæt leverandørens navn>

Læs mere

Ja

Ja Sagsnr. 1-30-76-29-14 Spørgsmål og svar Kontraktbilag XX Udbud af Scale-up Denmark 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-3 1.1 I Udbudsbetingelserne er der i afsnit 10.3, s. 16, angivet I

Læs mere

SPECIFIKATION på. Energirådgivning til enkeltstående parcelhuse. Beskrivelse af opgave samt vilkår for afgivelse af tilbud.

SPECIFIKATION på. Energirådgivning til enkeltstående parcelhuse. Beskrivelse af opgave samt vilkår for afgivelse af tilbud. SPECIFIKATION på Energirådgivning til enkeltstående parcelhuse Beskrivelse af opgave samt vilkår for afgivelse af tilbud Januar 2018 Indholdsfortegnelse 1. BAGGRUND... 2 2. BESKRIVELSE AF OPGAVEN... 2

Læs mere

Mærkernes betydning for installatøren (og alle andre)

Mærkernes betydning for installatøren (og alle andre) Mærkernes betydning for installatøren (og alle andre) Manden på podiet Birger T. Christiansen VVS-konsulent Bygningsingeniør, speciale vvs Medlem af diverse udvalg og netværk, herunder hos Dansk Standard,

Læs mere

Bilag 1: Forslag til præciseringer i arbejdsklausulen vedr. sikring af arbejdstagerrettigheder i forbindelse med arbejde udført for Københavns Kommune

Bilag 1: Forslag til præciseringer i arbejdsklausulen vedr. sikring af arbejdstagerrettigheder i forbindelse med arbejde udført for Københavns Kommune KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Bilag 1: Forslag til præciseringer i arbejdsklausulen vedr. sikring af arbejdstagerrettigheder i forbindelse med arbejde udført for Københavns

Læs mere

Udbud af det samlede beredskab på Djursland

Udbud af det samlede beredskab på Djursland Beredskabskommissionen Syddjurs og Norddjurs Kommuner Udbud af det samlede beredskab på Djursland Tilbud Januar 2009 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk

Læs mere

Bilag 1 til Kontrakt om revision af de lokale kirkelige kasser. Kravspecifikation

Bilag 1 til Kontrakt om revision af de lokale kirkelige kasser. Kravspecifikation Bilag 1 til Kontrakt om revision af de lokale kirkelige kasser Kravspecifikation 1. Indledning Udbuddet omfatter revision af alle de lokale kirkelige kasser m.v. i Danmark. Danmark er opdelt i 10 revisionsområder

Læs mere

VEDTÆGTER FOR. Godkendelsesordningen. TOR Godkendt. 30. juni 2015

VEDTÆGTER FOR. Godkendelsesordningen. TOR Godkendt. 30. juni 2015 VEDTÆGTER FOR Godkendelsesordningen TOR Godkendt 30. juni 2015 1. Foreningens navn og hjemsted Godkendelsesordningens navn er TOR Godkendt. Godkendelsesordningen har hjemsted i Rudersdal Kommune og er

Læs mere

Bilag 5 til kontrakt om Drift, vedligehold og modernisering af udelysanlægget i Sorø Kommune

Bilag 5 til kontrakt om Drift, vedligehold og modernisering af udelysanlægget i Sorø Kommune Arbejdsklausul Beskæftigelsesministeriets Cirkulære nr. 9471 af 30/06/2014 og tilhørende vejledning om arbejdsklausuler i offentlige kontrakter er gældende for kontrakten. Leverandøren skal sikre, at ansatte

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del foreløbigt svar på spørgsmål 84 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del foreløbigt svar på spørgsmål 84 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 ERU Alm.del foreløbigt svar på spørgsmål 84 Offentligt MINISTEREN Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget Folketinget Dato J. nr. 28. september 2017 2016-5643

Læs mere

CE mærkning. Få svar på de vigtigste spørgsmål om CE mærkning

CE mærkning. Få svar på de vigtigste spørgsmål om CE mærkning CE mærkning af Byggevarer Få svar på de vigtigste spørgsmål om CE mærkning > > Hvad kan du læse om? > > Hvad er CE mærkning? > > Hvilke byggevarer skal CE mærkes? > > Produkter med CE mærke > > Hvor skal

Læs mere

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr]

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr] Leveringsaftale mellem NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V (herefter benævnt Kunden) og [navn] [adresse] [cvr-nr] (herefter benævnt Leverandøren) [dato] Bistand til planlægning af jordfordeling

Læs mere

Tilsyn i praksis. Pia Westphalen

Tilsyn i praksis. Pia Westphalen Tilsyn i praksis Pia Westphalen 11-12-2012 Sekretariat for Ecodesign og Energimærkning af Produkter Sekretariat nedsat af Energistyrelsen til at varetage opgaver vedrørende administration og koordinering

Læs mere

Byggevareforordningen

Byggevareforordningen Byggevareforordningen Obligatorisk 1. juli 2013 -mærking CE-mærket fungerer som et pas, der tillader produktet på markedet i alle medlemslande samt EØS. CE-mærkningen vil fra 1. juli 2013 vise overensstemmelse

Læs mere

VEDTÆGTER FOR. Godkendelsesordningen. TOR Godkendt. 22. april 2014

VEDTÆGTER FOR. Godkendelsesordningen. TOR Godkendt. 22. april 2014 VEDTÆGTER FOR Godkendelsesordningen TOR Godkendt 22. april 2014 1. Foreningens navn og hjemsted Godkendelsesordningens navn er TOR Godkendt. Godkendelsesordningen har hjemsted i Rudersdal Kommune og er

Læs mere

Delaftale 1 Organisk affald

Delaftale 1 Organisk affald Miljøstyrelsens Rammeaftale vedrørende rådgivning og bistand Rammeaftale på affaldsfaglige konsulentydelser og -bistand mellem: Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401 København K CVR-nr.: 25 79 83 76 og

Læs mere

Vederlag. Udførelse af Teknisk Revision af Energimærkninger af bygninger. Bilag 5

Vederlag. Udførelse af Teknisk Revision af Energimærkninger af bygninger. Bilag 5 Vederlag Udførelse af Teknisk Revision af Energimærkninger af bygninger Bilag 5 Udbud af udførelsen af Teknisk Revision af Energimærkninger af bygninger 1/10 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over [indklagede advokatfirma], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over [indklagede advokatfirma], [bynavn]. København, den 30. januar 2015 Sagsnr. 2014-515/8KR/CBW 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over [indklagede advokatfirma], [bynavn]. Klagens

Læs mere

Opgavebeskrivelse. Facilitering af netværk for statslige programledere (på programmer med væsentligt indhold af it)

Opgavebeskrivelse. Facilitering af netværk for statslige programledere (på programmer med væsentligt indhold af it) Opgavebeskrivelse Facilitering af netværk for statslige programledere (på programmer med væsentligt indhold af it) 1 Bilag 1 til fastpriskontrakt: Kundens opgavebeskrivelse Indledning Kunden ønsker ekstern

Læs mere

Regler for økonomistyring og registreringspraksis Afsnit 11 Intern Kontrol Bilag 11.1 Intern Kontrol

Regler for økonomistyring og registreringspraksis Afsnit 11 Intern Kontrol Bilag 11.1 Intern Kontrol Bilag til Regler for økonomistyring og registreringspraksis Regler for økonomistyring og registreringspraksis Afsnit 11 Intern Kontrol Bilag 11.1 Intern Kontrol Forelagt revisionen: juni 2018 Godkendt

Læs mere

1. Samkøring i kontroløjemed Udkastet til lovforslagets 32 er sålydende:

1. Samkøring i kontroløjemed Udkastet til lovforslagets 32 er sålydende: Sundheds- og Ældreministeriet Holbergsgade 6 1057 København K Sendt til: primaejur@sum.dk med kopi til pkh@sum.dk 17. februar 2016 Høring over udkast til forslag til lov om tobaksvarer m.v. (Markedsføring,

Læs mere

Det er således valgt at gebyret skal afspejle kompleksiteten og kvaliteten af det indsendte ansøgningsmateriale.

Det er således valgt at gebyret skal afspejle kompleksiteten og kvaliteten af det indsendte ansøgningsmateriale. Januar 2018 Gebyrvedtægt for byggesagsbehandling Gældende fra 1. januar 2018 Kapitel 1 Formål 1. Efter Lovbekendtgørelse 2016-09-23 nr. 1178 28 kan kommunalbestyrelsen vælge at opkræve gebyrer for behandlingen

Læs mere

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 30.3.2015 COM(2015) 138 final RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET om udøvelse af de delegerede beføjelser, der tillægges Kommissionen i henhold

Læs mere

1. Formål. 2. Metode. Survey: Legetøjsregler

1. Formål. 2. Metode. Survey: Legetøjsregler 04.06.14 Afrapportering Side 1 af 6 Survey: Legetøjsregler 1. Formål Formålet med nulpunktsmålingen er at afdække vidensniveauet og informationsbehovet om reglerne for legetøj hos fabrikanter, importører,

Læs mere

KLAUSULER. Side 1 af marts TILTRÆDELSE AF FBSA CHARTER MV.

KLAUSULER. Side 1 af marts TILTRÆDELSE AF FBSA CHARTER MV. Side 1 af 5 KLAUSULER 1. TILTRÆDELSE AF FBSA CHARTER MV. Entreprenøren forpligter sig til at tiltræde [Charteret for Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar, FN's Global Compact eller lignende], eller

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Bilag 1. Arbejdsklausul

Bilag 1. Arbejdsklausul Bilag 1. Arbejdsklausul Anbefalet model AFSNIT A - Forpligtelsen Leverandøren skal sikre, at ansatte hos leverandøren og eventuelle underleverandører, som medvirker til at opfylde kontrakten, er sikret

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Udskillelse af leverandører ved overgang til fase 2

Udskillelse af leverandører ved overgang til fase 2 Bilag 5 Dato November 2015 Bilag 5 er i sin helhed et mindstekrav. Udskillelse af leverandører ved overgang til fase 2 Til Udvikling af nye, innovative løsninger til optimal anvendelse af ressourcer i

Læs mere

Rammeaftale om levering af konsulentydelser - UDKAST

Rammeaftale om levering af konsulentydelser - UDKAST Svend Bjerregaard Advokat sbj@holst-law.com T +45 8934 1159 J.nr. 100320/530 SBJ/MGL Rammeaftale om levering af konsulentydelser - UDKAST Januar 2015 Holst, Advokater Advokatpartnerselskab Hans Broges

Læs mere

Fordeling af de 103 kontrollerede ikke-finansielle virksomheder

Fordeling af de 103 kontrollerede ikke-finansielle virksomheder Hvidvaskloven: Hvilke fejl laver revisorer? 15 revisionsvirksomheder er blevet kontrolleret af Erhvervsstyrelsen vedrørende hvidvask i 2016. RevisorJura har fået adgang til ikke-offentliggjort materiale

Læs mere

Bilag 3. Jord & Affald J.nr. MST-7551-00038 Ref. fh Den 3. april 2014

Bilag 3. Jord & Affald J.nr. MST-7551-00038 Ref. fh Den 3. april 2014 Bilag 3 Jord & Affald J.nr. MST-7551-00038 Ref. fh Den 3. april 2014 Kravspecifikation for revisorbistand til Miljøstyrelsens administration og kontrol efter pantbekendtgørelsen 1. Baggrund Det danske

Læs mere

Svar på politikerspørgsmål vedr. kampagnen mod social dumping. Økonomiforvaltningen har d modtaget nedenstående spørgsmål:

Svar på politikerspørgsmål vedr. kampagnen mod social dumping. Økonomiforvaltningen har d modtaget nedenstående spørgsmål: KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 30. januar 2018 Til Alex Vanopslagh Svar på politikerspørgsmål vedr. kampagnen mod social dumping Sagsnr. 2018-0047523 Dokumentnr. 2018-0047523-1

Læs mere

Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning Delaftale 1-5 Kontraktbilag 5

Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning Delaftale 1-5 Kontraktbilag 5 Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning Delaftale 1-5 Kontraktbilag 5 Model for Leveringskontrakt Bilag 5 delaftale 3 - Model for Leveringskontrakt Side 2 af

Læs mere

Bilag B, Arbejdstagerrettigheder

Bilag B, Arbejdstagerrettigheder om Udbudt af HOFOR A/S CVR-nr. 1007 3022 Ørestads Boulevard 35 2300 København S herefter betegnet HOFOR Version 0.1.0 / januar 2016 Indholdsfortegnelse 1 Forpligtelsen... 3 2 Dokumentation for overholdelse

Læs mere

Bilag 1. Målrettet indsat for at mindske metantab fra danske biogasanlæg

Bilag 1. Målrettet indsat for at mindske metantab fra danske biogasanlæg Bilag 1 Målrettet indsat for at mindske metantab fra danske biogasanlæg mv. Opgavebeskrivelse og kravsspecifikation for: Opgave 2: Måling af metantab fra biogasanlæg mv. Side 1/7 Indhold 1. OPGAVEBESKRIVELSE...

Læs mere

Bilag 1. Målrettet indsat for at mindske metanudslippet fra danske biogasanlæg mv.

Bilag 1. Målrettet indsat for at mindske metanudslippet fra danske biogasanlæg mv. Bilag 1 Målrettet indsat for at mindske metanudslippet fra danske biogasanlæg mv. Opgavebeskrivelse og kravsspecifikation for Opgave 1: Videnopbygning og erfaringsudveksling om forebyggelse af metantab

Læs mere

KRAVSPECIFIKATION. Miljøstyrelsens udbud af Referencelaboratorium på området støj og vibrationer

KRAVSPECIFIKATION. Miljøstyrelsens udbud af Referencelaboratorium på området støj og vibrationer Miljøstyrelsen KRAVSPECIFIKATION Miljøstyrelsens udbud af Referencelaboratorium på området støj og vibrationer Bilag 4 til udbudsbetingelser, EU-udbud: 2015/S 177-321404 2 1. Indledning Miljøstyrelsen

Læs mere

UDKAST TIL TILSYNSVEJLEDNING. December 2016

UDKAST TIL TILSYNSVEJLEDNING. December 2016 Re UDKAST TIL TILSYNSVEJLEDNING December 2016 Indhold 1. Indledning... 2 2. Regelgrundlag for tilsynet... 2 3. Tilsynets formål... 2 4. Tilsynets tilrettelæggelse... 3 5. Forslag til temaer for tilsyn...

Læs mere

Opgavebeskrivelse for Stikprøvekontrol af energiselskabernes energispareindsats Formål. 2. Baggrund for stikprøvekontrollen

Opgavebeskrivelse for Stikprøvekontrol af energiselskabernes energispareindsats Formål. 2. Baggrund for stikprøvekontrollen Opgavebeskrivelse for Stikprøvekontrol af energiselskabernes energispareindsats 2015 Kontor/afdeling Erhverv og energieffektivitet Dato 25. juli 2016 J nr. 2016-7575 /mcf/vkj/hea 1. Formål Formålet med

Læs mere

Standard arbejdsklausul

Standard arbejdsklausul Arbejdsklausul - Bilag 3 Juridisk Kontor Borgmesterens Forvaltning Boulevarden 13 9000 Aalborg Init.: FF Standard arbejdsklausul Principperne i ILO-konvention nr. 94 om arbejdsklausuler i offentlige kontrakter

Læs mere

De opgaver, der er genstand for rådgivningsydelserne omfattet af dette udbud, kan variere i omfang.

De opgaver, der er genstand for rådgivningsydelserne omfattet af dette udbud, kan variere i omfang. Kontoret for Økonomi og Indkvartering Indbydelse til at afgive tilbud på teknisk rådgivning og bistand og udarbejdelse af ind- og fraflytningsrapporter Baggrund Udlændingestyrelsen ønsker med dette udbud

Læs mere

ANNONCERING AF UNDERSØGELSE AF METODER OG TEK- NOLOGIER TIL KONTROL AF LASTBILERS UDLEDNING AF NOx

ANNONCERING AF UNDERSØGELSE AF METODER OG TEK- NOLOGIER TIL KONTROL AF LASTBILERS UDLEDNING AF NOx Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Sagsnr.:TS2060107-01799 Dato: 11-09-2019 Sagsbehandler: ROHA/KRMO ANNONCERING AF UNDERSØGELSE AF METODER OG TEK- NOLOGIER

Læs mere

Kravspecifikation. Rådgivning vedr. regnskabsaflæggelse for Dyrehavsbakken 11/2 2014

Kravspecifikation. Rådgivning vedr. regnskabsaflæggelse for Dyrehavsbakken 11/2 2014 Kravspecifikation Rådgivning vedr. regnskabsaflæggelse for Dyrehavsbakken 11/2 2014 1 Indhold: 1. FORMÅL, OMFANG OG INDHOLD... 3 2. ORDFORKLARINGER... 3 3. LEVERANCERNE... 4 3.1 OPGAVER DER SÆRLIGT ER

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER OMBYGNING OG RENOVERING

UDBUDSBETINGELSER OMBYGNING OG RENOVERING PILEGÅRDSPARKEN 20 UDBUDSBETINGELSER OMBYGNING OG RENOVERING Totalentreprise Udbudsbetingelser Dateret: 10.09.2018 27551 Pilegårdsparken 20 3460 Birkerød Pilegårdsparken Udbudsbetingelser Side : 2/7 Indhold:

Læs mere

I medfør af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter (tilbudsloven) 15 a - 15 d annonceres følgende:

I medfør af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter (tilbudsloven) 15 a - 15 d annonceres følgende: DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 02.12.2013 Indkøb af testsystem Jens Ole Nielsen joni@vd.dk 7244 3035 ANNONCERING AF INDKØB I medfør af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt

Læs mere

Legetøj der sælges i alternative butikker

Legetøj der sælges i alternative butikker Rapport over Overvågningsindsats 2010 RK2010 5c Legetøj der sælges i alternative butikker 332-32-00030 1 Indholdsfortegnelse Formål...2 Kort opgavebeskrivelse...2 Kort konklusion...2 Udførelse...3 Resultater...4

Læs mere

Dette Bilag udgør Bilag H til Aftale om virksomhedsoverdragelse. BILAG H APRIL 2019 SOCIALE KLAUSULER. Side 1

Dette Bilag udgør Bilag H til Aftale om virksomhedsoverdragelse. BILAG H APRIL 2019 SOCIALE KLAUSULER. Side 1 Dette Bilag udgør Bilag H til Aftale om virksomhedsoverdragelse. BILAG H SOCIALE KLAUSULER APRIL 2019 Side 1 1. Grundlæggende principper i ILO-konventionen er gældende. Som en del af koncernen Aalborg

Læs mere

Spørgsmål/ svar til Skatteministeriets

Spørgsmål/ svar til Skatteministeriets Ordregiver opfordrer ansøgere til at sikre sig at de er bekendte med udfyldelse af ESPD en: Bilag A1 ESPD en er en xml-fil og eksisterer ikke som et almindeligt, læsbart dokument. Xml-filen virker udelukkende

Læs mere

EU-UDBUD i forbindelse med brug af andre aktører i fleksjobindsatsen gældende for 2017 og 2018

EU-UDBUD i forbindelse med brug af andre aktører i fleksjobindsatsen gældende for 2017 og 2018 EU-UDBUD i forbindelse med brug af andre aktører i fleksjobindsatsen gældende for 2017 og 2018 Udbuddet gennemføres som et offentligt udbud i henhold til LOV nr. 1564 af 15/12/2015 (udbudsloven). 1. Lovgrundlag

Læs mere

BILAG 13 VEDERLAG OG BETALING

BILAG 13 VEDERLAG OG BETALING BILAG 13 VEDERLAG OG BETALING (Bilaget ligger på http://silkeborgkommune.dk/erhverv/udbud/varer-og-tjenesteydelser i pdfformat og word-format.) Skemaet i pkt. 5 samt Underbilag 13.1 udfyldes af Tilbudsgiver.

Læs mere

Rammeaftale om levering af konsulentydelser til MEA - Midtjysk ErhvervsudvikingsAkademi

Rammeaftale om levering af konsulentydelser til MEA - Midtjysk ErhvervsudvikingsAkademi Rammeaftale om levering af konsulentydelser til MEA - Midtjysk ErhvervsudvikingsAkademi 1 Indholdsfortegnelse 1. Parterne... 3 2. Baggrund... 3 3. Rammeaftalens omfang... 4 4. Aftalegrundlag Rammeaftalen...

Læs mere

Udbudsmateriale for ENS udbud af kontrakt om sekretariat vedr. BSFS Kontraktbilag 3. Vederlag. Sekretariat vedrørende byggeskadeforsikringsordningen

Udbudsmateriale for ENS udbud af kontrakt om sekretariat vedr. BSFS Kontraktbilag 3. Vederlag. Sekretariat vedrørende byggeskadeforsikringsordningen Side 1 af 6 sider Sekretariat vedrørende byggeskadeforsikringsordningen Side 2 af 6 sider Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Formål med dokumentet... 3 1.2 Dokumentets opbygning... 3 1.3 Afgrænsning

Læs mere

Slutrapport for kampagnen om. Ulovlig indførsel af fjervildt.

Slutrapport for kampagnen om. Ulovlig indførsel af fjervildt. J. nr.: 2015-13-60-00120 15-11-2016 Slutrapport for kampagnen om Ulovlig indførsel af fjervildt. INDLEDNING Fødevarestyrelsen har i sommeren 2016 gennemført en kontrolkampagne med fokus på sporbarhed og

Læs mere

Proceduren Proceduren for en given vare eller varetype fastlægges ud fra:

Proceduren Proceduren for en given vare eller varetype fastlægges ud fra: Forudsætning for CE-mærkning En fabrikant kan først CE-mærke sit produkt og dermed få ret til frit at sælge byggevaren i alle EU-medlemsstater, når fabrikanten har dokumenteret, at varens egenskaber stemmer

Læs mere

Spørgsmål/svar til udbud om Kontrakt om Materialeudvikling og kompetenceudvikling til tidlig forebyggelse af radikalisering og social kontrol

Spørgsmål/svar til udbud om Kontrakt om Materialeudvikling og kompetenceudvikling til tidlig forebyggelse af radikalisering og social kontrol Spørgsmål/svar til udbud om Kontrakt om Materialeudvikling og kompetenceudvikling til tidlig forebyggelse af radikalisering og social kontrol Der er til dags dato modtaget og besvaret følgende spørgsmål:

Læs mere

ANNONCERING AF ANALYSE AF EKSISTERENDE NETVÆRK AF BESKYTTEDE HAVOMRÅDER OG IDENTIFIKATION AF POTENTIELLE NYE BESKYTTEDE HAVOMRÅDER I BÆLTHAVET

ANNONCERING AF ANALYSE AF EKSISTERENDE NETVÆRK AF BESKYTTEDE HAVOMRÅDER OG IDENTIFIKATION AF POTENTIELLE NYE BESKYTTEDE HAVOMRÅDER I BÆLTHAVET ANNONCERING AF ANALYSE AF EKSISTERENDE NETVÆRK AF BESKYTTEDE HAVOMRÅDER OG IDENTIFIKATION AF POTENTIELLE NYE BESKYTTEDE HAVOMRÅDER I BÆLTHAVET 1. FORMÅL Miljø- og Fødevareministeriet (herefter ordregiver)

Læs mere

SAMHANDELSAFTALE VEDRØRENDE KON- TROL OG OPFØLGNING MED SOCIALE KLAUSU- LER

SAMHANDELSAFTALE VEDRØRENDE KON- TROL OG OPFØLGNING MED SOCIALE KLAUSU- LER Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 166727 SAMHANDELSAFTALE VEDRØRENDE KON- TROL OG OPFØLGNING MED SOCIALE KLAUSU- LER MELLEM

Læs mere

Klager. København, den 8. marts 2010 KENDELSE. ctr. Gunnar Broholm under konkurs v/dahl advokatfirma Kaj Munks vej 4 7400 Herning

Klager. København, den 8. marts 2010 KENDELSE. ctr. Gunnar Broholm under konkurs v/dahl advokatfirma Kaj Munks vej 4 7400 Herning 1 København, den 8. marts 2010 KENDELSE Klager ctr. Gunnar Broholm under konkurs v/dahl advokatfirma Kaj Munks vej 4 7400 Herning og v/dansk Ejendomsmæglerforening Islands Brygge 43 2300 København S Sagen

Læs mere

EU-udbud 2018/S Levering af håndværkerydelser til Horsens Kommune

EU-udbud 2018/S Levering af håndværkerydelser til Horsens Kommune EU-udbud 2018/S 074-163387 Levering af håndværkerydelser til Horsens Kommune - 17.08.2018 Nr. 1 Dato for modtagelse af spørgsmål Dato for besvarelse af spørgsmål Spørgsmål 17-04-2018 17-04-2018 Vil referencer,

Læs mere

Laboratoriemålinger af emissioner fra brændeovne ved forskellige fyringsteknikker

Laboratoriemålinger af emissioner fra brændeovne ved forskellige fyringsteknikker Udbudsbrev annoncering Laboratoriemålinger af emissioner fra brændeovne ved forskellige fyringsteknikker Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401 København K Stine Sandermann Justesen 15. juni 2016 Indhold Indledning...

Læs mere

Annoncering af. Jobsøgningsforløb. Kravspecifikation

Annoncering af. Jobsøgningsforløb. Kravspecifikation Annoncering af Jobsøgningsforløb 2013 Kravspecifikation Indhold 1. Indledning... 3 1.1. Formål og overordnede rammer for annonceringen... 3 1.2. Rammerne for køb af vejledning og opkvalificering... 3 1.3.

Læs mere

Generel kravspecifikation

Generel kravspecifikation Bilag 4a: Generel kravspecifikation Generel kravspecifikation I dette bilag beskrives en række generelle krav, som gælder for samtlige delaftaler. Hvis der er skærpede krav til løsning af den enkelte delaftale,

Læs mere

Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver

Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver Forord Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver danner rammen for de samlede udbud og af bygge- og anlægsopgaver i Vesthimmerlands Kommune og er således

Læs mere

Udbudsbetingelser indhentning af tilbud. til

Udbudsbetingelser indhentning af tilbud. til Udbudsbetingelser indhentning af tilbud til Forekomst og udvaskning af problematiske stoffer i beton og tegl fra nedrivning eller renovering af danske bygninger og anlæg Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401

Læs mere

Samarbejdsaftale. mellem: Ballerup Kommune og Connector. Tilsyn 2014: Personlig pleje og praktisk hjælp Træning Plejecentre

Samarbejdsaftale. mellem: Ballerup Kommune og Connector. Tilsyn 2014: Personlig pleje og praktisk hjælp Træning Plejecentre Samarbejdsaftale mellem: Ballerup Kommune og Connector Tilsyn 2014: Personlig pleje og praktisk hjælp Træning Plejecentre 1 Indholdsfortegnelse 1. Aftalens formål og omfang 2 1.1 Tilsyn med leverandører

Læs mere

Spørgsmål/svar til udbud om Kontrakt om Materialeudvikling og kompetenceudvikling til tidlig forebyggelse af radikalisering og social kontrol

Spørgsmål/svar til udbud om Kontrakt om Materialeudvikling og kompetenceudvikling til tidlig forebyggelse af radikalisering og social kontrol Spørgsmål/svar til udbud om Kontrakt om Materialeudvikling og kompetenceudvikling til tidlig forebyggelse af radikalisering og social kontrol Der er til dags dato modtaget og besvaret følgende spørgsmål:

Læs mere

Hvordan foregår kontrol og overvågning af Blomsten og Svanen?

Hvordan foregår kontrol og overvågning af Blomsten og Svanen? Kontrolrapporten for 2012 Kontrol af den europæiske Blomst og den nordiske Svane Der er ingen tvivl om at vores licenshavere overordnet set er glade for at der gennemføres kontrol. De synes, at det er

Læs mere

I affaldsrammedirektivet er der fastlagt et krav, om at 70 procent af bygge- og nedrivningsaffald skal nyttiggøres inden 2020.

I affaldsrammedirektivet er der fastlagt et krav, om at 70 procent af bygge- og nedrivningsaffald skal nyttiggøres inden 2020. Bilag 2 Jord og Affald Ref. LGR Den 12. juli 2016 Kravspecifikationer for projekt om forekomst og udvaskning af problematiske stoffer i beton og tegl fra nedrivning eller renovering af danske bygninger

Læs mere

Rammeaftale om levering af konsulentydelser - UDKAST

Rammeaftale om levering af konsulentydelser - UDKAST Rammeaftale om levering af konsulentydelser - UDKAST Februar 2016 Holst, Advokater Advokatpartnerselskab Hans Broges Gade 2 DK-8100 Aarhus C T, +45 8934 0000 holst-law.com CVR nr. 35680470 ID: 40035 104586

Læs mere

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Onsdag 3. december 2014, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Onsdag 3. december 2014, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Onsdag 3. december 2014, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a:

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: 1. MISSION Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: Det enkelte branchearbejdsmiljøråd skal inden for rådets område bistå branchens virksomheder med

Læs mere

Retningslinjer for tildeling og anvendelse af midler fra puljen til understøttelse af Lokale Udviklingsplaner (LUP-puljen).

Retningslinjer for tildeling og anvendelse af midler fra puljen til understøttelse af Lokale Udviklingsplaner (LUP-puljen). Retningslinjer for tildeling og anvendelse af midler fra puljen til understøttelse af Lokale Udviklingsplaner (LUP-puljen). Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling har den 19.11.2014 17.06.2015

Læs mere

Indbydelse til at afgive tilbud på udarbejdelse af prisog levetidskatalog

Indbydelse til at afgive tilbud på udarbejdelse af prisog levetidskatalog Indbydelse til at afgive tilbud på udarbejdelse af prisog levetidskatalog Kontor/afdeling Center for forsyning Dato 10. november 2017 J nr. 2017-5414 Indledning Energistyrelsen indbyder hermed kvalificerede

Læs mere

Potentielle tilbudsgivere på Erhvervs- og Byggestyrelsens udbud af kontrakt om sekretariatsbistand vedr. byggeskadeforsikringen 20.

Potentielle tilbudsgivere på Erhvervs- og Byggestyrelsens udbud af kontrakt om sekretariatsbistand vedr. byggeskadeforsikringen 20. NOTAT Sterregaard ApS Fra: Til: Bent Sterregaard Potentielle tilbudsgivere på Erhvervs- og Byggestyrelsens udbud af kontrakt om sekretariatsbistand vedr. byggeskadeforsikringen 20. november 2008 Besvarelse

Læs mere

Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser

Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser Miljøstyrelsens Rammeaftale på affaldsfaglige konsulentydelser og -bistand Bilag 3: Leveringsaftale om løsning af konkret Projekt vedrørende Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser

Læs mere

TILSYNSVEJLEDNING. Maj 2019

TILSYNSVEJLEDNING. Maj 2019 Re TILSYNSVEJLEDNING Maj 2019 Indhold 1. Indledning... 2 2. Regelgrundlag for tilsynet... 2 3. Tilsynets formål... 2 4. Tilsynets tilrettelæggelse... 3 5. Forslag til temaer for tilsyn... 5 6. Tilskud

Læs mere

Program for intern overvågning for Samsø Spildevand A/S

Program for intern overvågning for Samsø Spildevand A/S Slagterivej 28 8305 Samsø Tlf: 40132557 E-mail: info@samsoespildevand.dk Hjemmeside: www.samsoespildevand.dk Program for intern overvågning for Samsø Spildevand A/S 1. Indledning Formålet med et internt

Læs mere

Bestillingsblanket/Tillægsaftale til Haderslev Kommunes kontrakt vedr. levering og implementering af administrative systemer Acadre CM

Bestillingsblanket/Tillægsaftale til Haderslev Kommunes kontrakt vedr. levering og implementering af administrative systemer Acadre CM Bestillingsblanket/Tillægsaftale til Haderslev Kommunes kontrakt vedr. levering og implementering af administrative systemer Acadre CM Kunde: Haderslev Kommune Leverandør: Traen A/S Borupvang 5D DK-2750

Læs mere

Bilag 1: Kravspecifikation

Bilag 1: Kravspecifikation Bilag 1: Kravspecifikation 1. Baggrund Som led i satspuljeaftalen for 2012 på beskæftigelsesområdet, blev der afsat midler til socialøkonomiske virksomheder. Midlerne skal udmøntes i årene 2012-2015. Dette

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbud vedrørende budgetsystem til Fødevarestyrelsen, jf. udbudsbekendtgørelse 2014/S 247-435859

Spørgsmål og svar til udbud vedrørende budgetsystem til Fødevarestyrelsen, jf. udbudsbekendtgørelse 2014/S 247-435859 Sagsnr.: 2014-32-134-00019 Dato:22-01-2015 Spørgsmål og svar til udbud vedrørende budgetsystem til Fødevarestyrelsen, jf. udbudsbekendtgørelse 2014/S 247-435859 Dato for spørgsmål Spørgsmål i anonymiseret

Læs mere

Bekendtgørelse om udstedelse af godkendelser for byggevarer i kontakt med drikkevand

Bekendtgørelse om udstedelse af godkendelser for byggevarer i kontakt med drikkevand Bekendtgørelse om udstedelse af godkendelser for byggevarer i kontakt med drikkevand I medfør af 28, stk. 2, 31, stk. 1, og 31 A, stk. 1, i byggeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1185 af 14. oktober 2010,

Læs mere

Kontrakt. mellem. Radio- og tv-nævnet Vognmagergade 10, 1. 1120 København K. (herefter "kunden")

Kontrakt. mellem. Radio- og tv-nævnet Vognmagergade 10, 1. 1120 København K. (herefter kunden) Kontrakt mellem Radio- og tv-nævnet Vognmagergade 10, 1. 1120 København K. (herefter "kunden") og [navn] [adresse] [postnummer] (CVR-nr. [........]) (herefter "leverandøren") om informationsindsats om

Læs mere

Bilag 2 UDKAST TIL RAMMEAFTALE OM VEJPROJEKTERING MV. VEDRØRENDE MINDRE ANLÆGSOPGAVER. Vil fremgå af rekvisitionen for de konkrete opgaver.

Bilag 2 UDKAST TIL RAMMEAFTALE OM VEJPROJEKTERING MV. VEDRØRENDE MINDRE ANLÆGSOPGAVER. Vil fremgå af rekvisitionen for de konkrete opgaver. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON November 2013 13/18808-1 Morten Weigand mwe@vd.dk 7244 3059 Bilag 2 UDKAST TIL RAMMEAFTALE OM VEJPROJEKTERING MV. VEDRØRENDE MINDRE ANLÆGSOPGAVER SAP OPGAVENR.

Læs mere