Kvalitetsmanual SIKA RENGØRING A/S. Manual for styring og sikring af kvalitet i SIKA Rengøring A/S

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kvalitetsmanual SIKA RENGØRING A/S. Manual for styring og sikring af kvalitet i SIKA Rengøring A/S"

Transkript

1 Kvalitetsmanual SIKA Manual for styring og sikring af kvalitet i SIKA Rengøring A/S

2 1 Med kvaliteten i centrum SIKA Rengøring A/S blev grundlagt i 2001 af Richard, Elisabeth og Bent Hansen, som har mere end 30 års praktisk og ledelsesmæssig erfaring indenfor rengørings- og servicebranchen. En vedholdende og kvalitetsorienteret indsats har, trods hård konkurrence, skabt en succesfuld virksomhed, som på mindre end 10 år er vokset fra 3 til mere end 60 medarbejdere. SIKA Rengøring A/S har som målsætning at skabe bæredygtig vækst, der er baseret på gensidig tillid i forhold til kunder, medarbejdere og leverandører, en ansvarlig holdning til miljøet samt en konstant fokus på kvaliteten af vort arbejde. Vi lægger afgørende vægt på at levere den lovede kvalitet i alle sammenhænge og på alle niveauer. Vi lægger således afgørende vægt på at levere den lovede kvalitet i alle sammenhænge og på alle niveauer i organisationen. For at sikre dette, har SIKA Rengøring A/S fastlagt en række grundlæggende principper for kvalitetssikring og fastholdelse. Disse er formuleret i en række procesbeskrivelser, som omfatter alle dele af vores organisation og som er dokumenteret i denne Kvalitetsmanual. På bagsiden kan du læse nærmere om de services, hvormed SIKA Rengøring A/S gennem vedvarende kvalitetssikring, skaber tilfredshed og værdi hos vore kunder. 2 Indholdsfortegnelse Kvalitetsmanual Introduktion Indholdsfortegnelse Kvalitetsorganisation Dokumentation og ansvar IT-baseret kvalitetssikring Kvalitetssikringsprocedurer Reklamationspolitik Mange forskellige services på ét sted Referencer, som vi er stolte af Afsnit 1 Afsnit 2 Afsnit 3 Afsnit 4 Afsnit 5 Afsnit 6 Afsnit 7 Afsnit 8 Afsnit 9 Kvalitetsmanualen opdateres successivt i takt med implementeringen af nye, forbedrende processer. Nyeste version af kvalitetsmanualen kan rekvireres ved henvendelse til SIKA Rengøring A/S på telefon

3 3 Kvalitetsorganisation SIKA Rengøring A/S har udarbejdet en specifik organisationsplan for vort kvalitetssikringssystem, som er niveau- og kompetenceopdelt og baseret på en proaktiv indsats for hvert enkelt medarbejderniveau: Driftsledelse Inspektør Serviceledelse Stationær arbejdsleder (på større arbejdspladser) Servicemedarbejdere Det komplette organisationsdiagram findes i vores Organisationsmanual, som kan rekvireres hos SIKA Rengøring A/S på telefon Servicemedarbejdere Virksomhedens servicemedarbejdere, som udgør den langt overvejende del af vort samlede personale, uddannes og instrueres internt i virksomheden. For at sikre servicemedarbejdernes optimale indsats, inddrages disse i videst muligt omfang i arbejdets praktiske tilrettelæggelse. Proaktiv egenkontrol er en væsentlig bestanddel af dette uddannelsesforløb. Som udgangspunkt skal en servicemedarbejder altid som minimum gennemføre en egenkontrol, der omfatter: 1. Visuel vurdering (f.eks. tømning af affaldsbeholdere, umiddelbart visuelt indtryk af inventar og gulve mv.). 2. Indsatsbaseret justering af den ønskede kvalitet på basis af den visuelle vurdering eller inspektørens vurdering (rettelser i forhold til kvalitetsrapport). 3. Sikkerhed (lukning af vinduer, korrekt betjening af alarmanlæg mv.). 4. Kontrol af rengøringsudstyr og andre arbejdsredskaber. For at sikre servicemedarbejdernes optimale indsats, inddrages disse i videst muligt omfang i arbejdets praktiske tilrettelæggelse og planlægning.

4 Serviceledelse Serviceledelsen består som minimum af en fast tilknyttet inspektør samt på større arbejdspladser tillige af en stationær arbejdsleder. Ledelsens indsats er defineret i følgende forberedende og kontrollerende procedurer: 1. Mundtlig, praktisk anlagt instruktion. 2. Tilrettelæggelse af arbejdet i samarbejde med driftsledelsen. 3. Korrekt og miljøbevidst anvendelse af remedier, kemi og metodik. 4. Korrekt kundebetjening. Inspektøren bakkes op af ledelsen i SIKA Rengøring A/S, med henblik på at skabe et validt grundlag for konstante driftsforbedringer. 5. Bevarelse af en god og åben kommunikation alle parter imellem samt sikring af et positivt arbejdsmiljø. 6. Afholdelse af kvalitetsbetonede kundemøder. 7. Efterkontrol og udarbejdelse af kvalitetsrapport samt opfølgning herpå overfor servicemedarbejdere og kunde. Inspektøren bakkes op af ledelsen i SIKA Rengøring A/S, som bl.a. bærer det overordnede ansvar for systematisk analyse af kvalitetsrapporter, med henblik på at skabe et validt grundlag for konstante driftsforbedringer. 4 Dokumentation og ansvar SIKA Rengøring A/S dokumenterer kvaliteten af sit arbejde på flere niveauer: 1. Indledende og forberedende dokumentation ved tilbudsgivning, herunder udarbejdelse af specifik og entydig instruktion for arbejdets udførelse. 2. Instruktionsskema ( Tjekliste ) for servicemedarbejdere, der udfyldes ved igangsætning og instruktion. 3. Logskema, hvor servicemedarbejdere og evt. arbejdsledere noterer tidspunkter for fremmøde og afslutning af arbejde. Dette er især relevant i forbindelse med løsningen af større rengøringsopgaver med flere eller mange decentrale leveringsadresser, f.eks. i kommuner. 4. Kvalitetsrapport, der udfyldes successivt af inspektøren, med fastlagte intervaller (f.eks. én gang månedligt) og som dokumenterer kvaliteten af den daglige indsats.

5 Ansvarsfordeling I den forberedende fase påhviler det salgsafdelingen i SIKA Rengøring A/S at udarbejde dokumentation. I driftsfasen påhviler det inspektøren at kvalitetssikre arbejdet samt dokumentere dette med reference til driftsledelsen i SIKA Rengøring A/S. Alle servicemedarbejdere gennemgår en udførlig instruktion, inden de påbegynder deres arbejde. Denne instruktion erstatter ikke egentlig faguddannelse, men tjener alene som instruktion rettet specifikt mod den arbejdsplads, som medarbejderne skal servicere. Instruktionen dokumenteres ved hjælp af et instruktionsskema, som bl.a. sikrer at medarbejderen er oplært i den specifikke rengøringsinstruktion, betjening af alarmanlæg og andre lokale forhold. På det faglige niveau gennemgås betjening af maskinel og remedier, som er placeret på arbejdspladsen. Endeligt kvitterer såvel inspektøren som medarbejderen for, at instruktionen er gennemført i tilstrækkeligt omfang. Der udarbejdes successivt overordnede kvalitetsrapporter for hvert enkelt arbejdsområde. Frekvensen herfor justeres efter behov. Rapporten indeholder en udførlig gennemgang af alle dele af medarbejderens arbejde, der vurderes som acceptabelt eller ikke acceptabelt. Vurderingen suppleres med en skriftlig bemærkning, som uddyber, hvad der ligger til grund for vurderingen. Alle servicemedarbejdere gennemgår en udførlig instruktion, inden de påbegynder deres arbejde. 5IT-baseret kvalitetssikring SIKA Rengøring A/S anvender i udstrakt grad moderne teknologi til kvalitetssikring, herunder forberedelse og efterfølgende kvalitetskontrol. Der udarbejdes som udgangspunkt altid udførlige instruktioner, som suppleres med bygningstegninger, der med farvede skraveringer indikerer rengøringsfrekvenserne samt på hvilken ugedag, den enkelte ydelse udføres. Det er imidlertid nødvendigt, at den aftalte tidsnormering (arbejdstid) overholdes fuldt ud, så kunden får leveret den rengøringsydelse, som er aftalt. For at skabe optimal sikkerhed herfor, tilbyder SIKA Rengøring A/S det nye PANCOMP Clean, som er et GSM-baseret system, der til hver en tid giver driftsledelsen og kunden det fulde overblik over den forbrugte arbejdstid.

6 Systemet består af såkaldte tags, som er placeret på strategiske steder i den bygning, der gøres rent. Servicemedarbejderen bruger herefter en scanner til registrering af hvor og i hvilket omfang, rengøringsindsatsen er blevet gennemført. Registreringen sendes direkte til en computer, hvorfra der kan printes dokumentation for kvalitetssikringens omfang. Såfremt den leverede ydelse udviser mangler i forhold til det aftalte, vil hele området blive underlagt skærpet kvalitetskontrol. Systemet anvendes fortrinsvis på større arbejdspladser eller i forbindelse med løsningen af kontrakter med mange decentrale leveringsadresser, f.eks. hos kommuner. Efterkontrol af det udførte arbejde er ligeledes IT-baseret og omfatter bl.a.: 1. IT-baseret statistisk tilfældighedsudvælgelse ved kvalitetsprøve- udtagning. 2. IT-baseret registrering af prøveudtagningsresultater (f.eks. til MS Excell), med henblik på analyse og udarbejdelse af evt. handlingsplan. Såfremt den leverede ydelse i en større eller mindre del af leveranceområdet udviser mangler i forhold til det aftalte, vil hele området blive underlagt skærpet kvalitetskontrol i den efterfølgende periode. 6 Kvalitetssikringsprocedurer SIKA Rengøring A/S har udviklet en række individuelle procedurer, som sikrer, at kvalitetsprøveudtagning og opfølgning ikke baseres på uønsket vilkårlighed, men tager udgangspunkt i en række veldefinerede og afprøvede metoder. I overensstemmelse hermed foretager inspektøren successive kvalitetsmålinger og udfylder på basis heraf en kvalitetsrapport. Denne kontrol gennemføres gerne med kundens medvirken, hvorved begge parter opnår fuld klarhed over det aktuelle kvalitetsniveau. Kvalitetsrapporten udgør herefter et vurderingsgrundlag for driftsledelsen, som bearbejder de registrerede oplysninger i analytisk form. Inspektøren vil endvidere anvende rapporten som grundlag for kvalitetsopfølgning, herunder: 1. Gennemgå kvalitetsrapporten med servicemedarbejderen med henblik på evt. forbedringer eller tilrettelser i det daglige arbejde.

7 2. Opfølgning i relation til servicemedarbejderens indsats, afhængig af rapportens overordnede konklusion. 3. Opfølgning overfor kunden. Ved at følge denne procedure, sikres det, at kvalitetsforringelser ikke akkumulerer. Samtidig sikres kunden, at der er taget hånd om opfølgningen og at kvaliteten bevares på et vedvarende højt niveau i overensstemmelse med den indgåede serviceaftale. 7 Reklamationspolitik Den menneskelige faktor medfører, at svigt er uundgåelige. Derfor tager vort kvalitetssikringssystem udgangspunkt i at begrænse hyppigheden og omfanget af menneskelige fejl. Reklamationsprocedurerne ved konstateret eller rapporteret svigt omfatter som minimum: 1. At ethvert svigt straks skal behandles af inspektøren, med henblik på en afhjælpning heraf (ingen reklamation må henligge ubesvaret eller uden reaktion). SIKA Rengøring A/S har som mål, at evt. svigt behandles så hurtigt, som det teknisk og menneskeligt er muligt. 2. At årsagen til svigtet afdækkes og analyseres. 3. At inspektøren sammen med virksomhedens driftsledelse tilvejebringer en løsning, som sikrer, at svigtet ikke gentager sig. Såfremt der tilkendegives et vedvarende mangelfuldt kvalitetsniveau på indkomne kvalitetsrapporter, påhviler det inspektøren straks at iværksætte tiltag, som sikrer, at det aftalte kvalitetsniveau reetableres. SIKA Rengøring A/S har som mål, at evt. svigt behandles så hurtigt, som det teknisk og menneskeligt er muligt og senest ved begyndelsen af næste arbejdsdag. Omgående afhjælpning af svigt Afdække og analysere årsag til svigt Modvirke fremtidige svigt i at opstå

8 8 Mange forskellige services på ét sted SIKA Rengøring A/S tilbyder en omfattende palet af mange forskellige service, samlet på et sted, herunder bl.a.: Daglig rengøring af offentlige institutioner og private virksomheder Vinduespolering i abonnement eller som ad-hoc Skadeservice og vand/fugtbekæmpelse Tæpperensning med nyeste metoder Rengøring af IT-udstyr, telefoner mv. Rengøring af skurvogne og pavillioner Rengøring af private hjem, herunder som Frit Valgs leverandør til din kommune eller Hjemmeservice med 30% tilskud Vask og rens af linned, gardiner, måtter etc. Byggeplads Service Rengøring, grovrydning, arbejdsmandsopgaver, skadeservice, sikkerheds- og specialopgaver samt rejsegilder 9 Referencer, som vi er stolte af SIKA Rengøring A/S har Danmarks bedste kunder, der stiller store krav til os og det er vi glade for. Blandt vore kunder, finder De bl.a.: Kyndby Værket (Energi E2) Jakon A/S SuperBest Pihl & Søn Toyota (Era Biler A/S) Hoffmann Georg Jensen (Københavns Lufthavne) SIKA Solbakkevej 16, Dalby 3630 Jægerspris Telefon Telefax

Kvalitetssikringsmanual

Kvalitetssikringsmanual Kvalitetssikringsmanual Et navn der forpligter Kvalitet Service opstod efter en fusion mellem de to servicevirksomheder A-Z byg og Clean Dejavu i 2007. Begge virksomheder havde gennem årene opbygget en

Læs mere

Indledning. Indhold. Sort til Hvidt gør en vedvarende indsats for at sikre, at vi som minimum leverer den kvalitet, som vi har lovet.

Indledning. Indhold. Sort til Hvidt gør en vedvarende indsats for at sikre, at vi som minimum leverer den kvalitet, som vi har lovet. Kvalitet Indledning Sort til Hvidt har udviklet et kvalitetssikringssystem, som dækker alle produktionsled i virksomheden fra salg til daglig drift. KvalitetsStyringsManualen danner grundlag for det system,

Læs mere

Kvalitet: Noget der opleves godt eller positivt, et produkt man skaber når man gør sig umage.

Kvalitet: Noget der opleves godt eller positivt, et produkt man skaber når man gør sig umage. Kvalitet: Noget der opleves godt eller positivt, et produkt man skaber når man gør sig umage. Vi gør en forskel i hverdagen - hver dag! 2talRent er et veletableret, familieejet rengøringsselskab med stabile,

Læs mere

Organisationsmanual SIKA RENGØRING A/S. Organisationen bag SIKA Rengøring A/S

Organisationsmanual SIKA RENGØRING A/S. Organisationen bag SIKA Rengøring A/S Organisationsmanual SIKA Organisationen bag SIKA Rengøring A/S 1 En robust organisation SIKA Rengøring A/S blev grundlagt i 2001 af Richard, Elisabeth og Bent Hansen, som har mere end 30 års praktisk og

Læs mere

Kvalitetspolitik. for KN Rengøring.

Kvalitetspolitik. for KN Rengøring. Kvalitetspolitik for KN Rengøring www.knren.dk Indhold Forord............................. 3 Organisation........................ 4 Dokumentation...................... 5 IT - baserede procedurer..............

Læs mere

Et navn der forpligter

Et navn der forpligter Organisationsmanual Et navn der forpligter Kvalitet Service opstod efter en fusion mellem de to servicevirksomheder A-Z byg og Clean Dejavu i 2007. Begge virksomheder havde gennem årene opbygget en betydelig

Læs mere

Indledning. Indhold. Med mere end 300 medarbejdere kræves en stærk organisationsstruktur og klart definerede retningslinjer

Indledning. Indhold. Med mere end 300 medarbejdere kræves en stærk organisationsstruktur og klart definerede retningslinjer Organisation Indledning Med mere end 300 medarbejdere kræves en stærk organisationsstruktur og klart definerede retningslinjer Sort til Hvidt er en service- og rengøringsvirksomhed, som er baseret på sunde

Læs mere

Miljøpolitik. Officiel politik for håndtering af globalt miljø og arbejdsmiljø i SIKA Rengøring A/S

Miljøpolitik. Officiel politik for håndtering af globalt miljø og arbejdsmiljø i SIKA Rengøring A/S Miljøpolitik Officiel politik for håndtering af globalt miljø og arbejdsmiljø i SIKA Rengøring A/S SIKA Rengøring A/S ejes af Bent & Elisabeth Hansen. 1 En ansvarlig holdning til miljøet SIKA Rengøring

Læs mere

Indledning. Indhold. MiljøPolitik Sort til Hvidt Side 2

Indledning. Indhold. MiljøPolitik Sort til Hvidt Side 2 Miljø Indledning Sort til Hvidt tillægger det globale miljø samt arbejdsmiljøet for vore medarbejdere afgørende vægt. Derfor har vi udarbejdet en officiel miljøpolitik, som beskriver alle dele af vore

Læs mere

Kvalitetsledelse af jeres rengøringsydelser

Kvalitetsledelse af jeres rengøringsydelser Tryksag 541-643 Hvis I vil vide mere I er velkomne til at kontakte vores erfarne konsulenter inden for kvalitetsrengøring på telefon 39 96 61 01 eller consulting@ds.dk. Kom godt i gang med standarder Kvalitetsledelse

Læs mere

Organisationsmanual. Organisationen bag SIKA Rengøring A/S

Organisationsmanual. Organisationen bag SIKA Rengøring A/S Organsatonsmanual Organsatonen bag SIKA Rengørng A/S SIKA Rengørng A/S ejes af Bent & Elsabeth Hansen. 1 En robust organsaton SIKA Rengørng blev grundlagt 2001 af Bent Hansen, som enkeltmandsvrksomhed.

Læs mere

Personale: Afledt af latin personalis. Personer som udgør en organisation af medarbejdere.

Personale: Afledt af latin personalis. Personer som udgør en organisation af medarbejdere. Personale: Afledt af latin personalis. Personer som udgør en organisation af medarbejdere. Vores vigtigste ressource gør en forskel - for Dem! 2talRent er et veletableret, familieejet rengøringsselskab

Læs mere

Dansk Miljørengøring

Dansk Miljørengøring Dansk Miljørengøring I over 30 år har vi leveret miljø- og kvalitetsbevidst rengøring til alle typer erhvervsvirksomheder, indenfor både den offentlige og private sektor. Alt hvad vi foretager os, både

Læs mere

Et navn der forpligter

Et navn der forpligter Personalepolitik Et navn der forpligter Kvalitet Service opstod efter en fusion mellem de to servicevirksomheder A-Z byg og Clean Dejavu i 2007. Begge virksomheder havde gennem årene opbygget en betydelig

Læs mere

Indledning. Indhold. PersonalePolitik Sort til Hvidt Side 2

Indledning. Indhold. PersonalePolitik Sort til Hvidt Side 2 Personale Indledning Sort til Hvidt beskæftiger mere end 300 medarbejdere, hvilket indebærer et stort ansvar for at opretholde en bæredygtig personalepolitik Sort til Hvidt lægger afgørende vægt på en

Læs mere

Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav.

Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. 1 Bilag 1 Kvalitetsstyring. 1. Indledning. Generelt Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. Entreprenøren skal indenfor rammerne af sit kvalitetsstyringssystem

Læs mere

Vinter Tilsyn med praktisk hjælp 2013 K O L D I N G K O M M U N E

Vinter Tilsyn med praktisk hjælp 2013 K O L D I N G K O M M U N E Vinter Tilsyn med praktisk hjælp 2013 KOLDING KOMMUNE 1. Rammerne for tilsynet Tilsynspolitikken omfatter retningslinjer og procedurer for, hvordan der føres tilsyn med kommunens leverandører og med hjælpens

Læs mere

VEJLEDNING FRA BAR KONTOR OM. Den årlige arbejdsmiljødrøftelse

VEJLEDNING FRA BAR KONTOR OM. Den årlige arbejdsmiljødrøftelse VEJLEDNING FRA BAR KONTOR OM drøftelse af arbejdsmiljøet PÅ KONTORER Den årlige arbejdsmiljødrøftelse Årlig arbejdsmiljødrøftelse En gang om året skal I holde et koordinerende arbejdsmiljømøde, også kaldet

Læs mere

Tilsyn med personlig og praktisk hjælp 2015

Tilsyn med personlig og praktisk hjælp 2015 inter Tilsyn med personlig og praktisk hjælp 2015 Indhold 1. Rammerne for tilsynet... 3 2. Tilsynets observerede rengøringsstandard... 5 3. Borgernes udtrykte tilfredshed... 9 4. Klager... 13 5. Leveringen

Læs mere

Der skal, på baggrund af det udfyldte kontrolskema, udarbejdes en kvalitetsrapport i overensstemmelse med afsnit 2.

Der skal, på baggrund af det udfyldte kontrolskema, udarbejdes en kvalitetsrapport i overensstemmelse med afsnit 2. BILAG 3 KVALITETSKONTROL 1 KVALITETSKONTROL 1.1 Generelt Kvalitetskontrol skal, så vidt det er muligt, foretages umiddelbart efter ydelsen er udført og senest inden Lokalitet og lokaler tages i brug, under

Læs mere

VÆRKTØJ 5 SKABELON TIL IMPLEMENTERINGSPLAN

VÆRKTØJ 5 SKABELON TIL IMPLEMENTERINGSPLAN VÆRKTØJ 5 SKABELON TIL IMPLEMENTERINGSPLAN 1. Formål Denne skabelon til en implementeringsplan kan anvendes som en støtte, når I skal arbejde med at udvikle og implementere en ny og fælles indsats målrettet

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for. Rala Stål ApS Norgesvej Hadsund. Tlf.: Fax.: Cvr. Nr.:

Kvalitetshåndbog. for. Rala Stål ApS Norgesvej Hadsund. Tlf.: Fax.: Cvr. Nr.: Kvalitetshåndbogen Side 1 af 6 Kvalitetshåndbog for Rala Stål ApS Norgesvej 1 9560 Hadsund Tlf.: 96 68 00 60 Fax.: 96 68 00 61 Cvr. Nr.: 27605753 Organisationsdiagram Direktør Steen Langberg Direktør:

Læs mere

Medarbejderhåndbog SIKA RENGØRING A/S. Velkommen som medarbejder i SIKA Rengøring A/S

Medarbejderhåndbog SIKA RENGØRING A/S. Velkommen som medarbejder i SIKA Rengøring A/S Medarbejderhåndbog SIKA Velkommen som medarbejder i SIKA Rengøring A/S 1 Det bedst mulige ansættelsesforløb SIKA Rengøring A/S blev grundlagt i 2001 af Richard, Elisabeth og Bent Hansen, som har mere end

Læs mere

Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve

Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve Kvalitetssystem for KUU Køge-Roskilde-Greve Kvalitetssikring og evaluering for KUU Køge-Roskilde-Greve Formålet med kvalitetssikringssystemet for KUU Køge-Roskilde-Greve er at sikre, at uddannelsen i vores

Læs mere

Håndbog for styring af kvalitet og arbejdsmiljø

Håndbog for styring af kvalitet og arbejdsmiljø Håndbog for styring af kvalitet og arbejdsmiljø Virksomhed: Adresse: Mikaellauridsen.dk - Entreprise Frydenlunds alle 8210 Aarhus V Dato: 02.03.15 Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Bedemænd Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Alle

Læs mere

QMS- håndbog Kvalitet og Miljø

QMS- håndbog Kvalitet og Miljø QMS- håndbog Kvalitet og Miljø Munck Asfalt a/s April 2015 Munck Asfalt a/s Munck Intercon a/s, nu Munck Asfalt a/s, blev etableret i Nyborg i starten af 90'erne. I de første år var fokus koncentreret

Læs mere

Lean filosofien og administrative Lean-værktøjer

Lean filosofien og administrative Lean-værktøjer Lean filosofien og administrative Lean-værktøjer Hvad er Lean? Lean er en produktions- og ledelsesfilosofi, der oprindeligt stammer fra den japanske bilindustri (Toyota). Lean produktion er trimmet produktion.

Læs mere

ARBEJDS- OG OPFØLGNINGSAFTALE

ARBEJDS- OG OPFØLGNINGSAFTALE FLERE SKAL MED ARBEJDS- OG OPFØLGNINGSAFTALE FORMÅL Borger, virksomhed og jobcenter skal indgå en klar aftale om timer og opgaver, opfølgning og ordinære løntimer i virksomhedsforløbet 1. Formålet med

Læs mere

EVALUERINGSSKEMA UDBUDSBEKENDTGØRELSE 2014/S 175-309171 BEGRÆNSET UDBUD AF RENGØRING TILBUDSGIVER: [Servicefirmaet Renell A/S]

EVALUERINGSSKEMA UDBUDSBEKENDTGØRELSE 2014/S 175-309171 BEGRÆNSET UDBUD AF RENGØRING TILBUDSGIVER: [Servicefirmaet Renell A/S] EVALUERINGSSKEMA UDBUDSBEKENDTGØRELSE 2014/S 175-309171 BEGRÆNSET UDBUD AF RENGØRING TILBUDSGIVER: [Servicefirmaet Renell A/S] UNDERKRITERIER OG DELKRITERIER POINTMODEL TILBUDDETS INDHOLD "PRIS" (50 %)

Læs mere

Lederens ressourceoptimering

Lederens ressourceoptimering Lederens ressourceoptimering 44568 5S Sortere Sætte i orden Skure Standardisere Selvdisciplin 1 Derfor skal der indføres 5S Eksempler på forventede resultater ved succesfuld 5S implementering: Reducerede

Læs mere

Guideline. for hvordan vi styrker et fælles fokus på effekt og progression i vores samhandel på det specialiserede socialområde.

Guideline. for hvordan vi styrker et fælles fokus på effekt og progression i vores samhandel på det specialiserede socialområde. Mål Myndighed Borger Udfører Guideline for hvordan vi styrker et fælles fokus på effekt og progression i vores samhandel på det specialiserede socialområde Opfølgning Indsats Det handler om borgeren, når

Læs mere

Tilsynspolitik. Gældende fra 1. januar 2015 Acadre 14/16713

Tilsynspolitik. Gældende fra 1. januar 2015 Acadre 14/16713 Tilsynspolitik Retningslinjer for tilsyn med levering af personlig og praktisk hjælp m.v. til borgere i eget hjem efter reglerne om frit valg af leverandør Gældende fra 1. januar 2015 Acadre 14/16713 I

Læs mere

Rengøringsaftale. Side 1 af 8. Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk. I det følgende kaldet Kunde. XXXX

Rengøringsaftale. Side 1 af 8. Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk. I det følgende kaldet Kunde. XXXX Rengøringsaftale Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk I det følgende kaldet Kunde. og XXXX I det følgende kaldet Leverandøren Side 1 af 8 1. Aftalens retlige grundlag:... 3 2. Rengøringsaftalens

Læs mere

Offentligt privat samarbejde

Offentligt privat samarbejde Kontraktbilag 4 Offentligt privat samarbejde Begrænset udbud Tilbudsfrist: 15. maj 2013 kl. 12 Indhold 4.1 Indledning... 2 4.1.1 Fælles principper for samarbejdet... 2 4.2 Organisering... 2 4.2.1 Kontrakt-

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Dentallaboratorier Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

Trivselsundersøgelse

Trivselsundersøgelse Trivselsundersøgelse En trivselsundersøgelse er et øjebliksbillede og en god anledning til at tale om, hvad der skaber trivsel på arbejdspladsen. Brug den aktivt og vis, at svarene kan være med til at

Læs mere

Tilsynspolitik. Gældende fra 1. januar 2016 Acadre 15/18085

Tilsynspolitik. Gældende fra 1. januar 2016 Acadre 15/18085 Tilsynspolitik Retningslinjer for tilsyn med levering af personlig og praktisk hjælp m.v. til borgere i eget hjem efter reglerne om frit valg af leverandør Gældende fra 1. januar 2016 Acadre 15/18085 I

Læs mere

Sven Mortensen VVS A/S. Kvalitetshåndbog

Sven Mortensen VVS A/S. Kvalitetshåndbog Kvalitetshåndbog Virksomhedsbeskrivelse Beskrivelse af kvalitetsledelsessystemet Ishøj oktober 2017 Christian Jeppesen Side: 2 af 7 1. Virksomhedsbeskrivelse 1.1 Virksomhedsdata [Note: indsæt data for

Læs mere

Bilag: Tilsynskoncept leverandører af personlig pleje og praktisk hjælp PlejeDanmark

Bilag: Tilsynskoncept leverandører af personlig pleje og praktisk hjælp PlejeDanmark Bilag: Tilsynskoncept leverandører af personlig pleje og praktisk hjælp PlejeDanmark Antal borgere interviewet: 3 MÅLEMETODE MÅLEOMRÅDER VURDERINGSSKALA SUPPLERENDE BESKRIVELSE Opfyldt Delvist Tilsynets

Læs mere

Frisører og anden personlig pleje

Frisører og anden personlig pleje Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Frisører og anden personlig pleje Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering

Læs mere

FORUDSÆTNINGER FOR SUCCES

FORUDSÆTNINGER FOR SUCCES SUCCESFULD IMPLEMENTERING AF STANDARDER FOR RENGØRING OG HYGIEJNE Britta Hansen (britta@d-cs.dk) Danish Consulting Service Marts 2019 FORUDSÆTNINGER FOR SUCCES Implementering af standarder kræver ressourcer

Læs mere

Arbejdsmiljøcertificering Selvevaluering i forhold til DS/OHSAS og bek. 87

Arbejdsmiljøcertificering Selvevaluering i forhold til DS/OHSAS og bek. 87 Arbejdsmiljøcertificering Selvevaluering i forhold til DS/OHSAS 18001 og bek. 87 Punkt Emne Bemærkninger Handlingsplan 4.1 Generelle krav Organisationen skal etablere og vedligeholde et arbejdsmiljøledelses-system

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune Økonomi og It Udbud og indkøb Bjarkesvej Allerød

NOTAT. Allerød Kommune Økonomi og It Udbud og indkøb Bjarkesvej Allerød NOTAT Allerød Kommune Økonomi og It Udbud og indkøb Bjarkesvej 2 3450 Allerød http://www.alleroed.dk Dato: juli 2016 Sagsbehandler: boju Tlf. +4548126131 Administrativ kontraktstyringsstrategi i Allerød

Læs mere

Præsentation af rammeaftalerne

Præsentation af rammeaftalerne Præsentation af rammeaftalerne Rengøringsservice Kantineservice 18.01 Rengøringsservice 2 3 Hvem kan bruge aftalen Frivillig aftale Målrettet kommuner, regioner, selvejende institutioner og halvoffentlige

Læs mere

Lad os klare din Facility Service, så du kan bruge tiden på din kerneforretning. - vi efterlader altid et smil

Lad os klare din Facility Service, så du kan bruge tiden på din kerneforretning. - vi efterlader altid et smil Lad os klare din Facility Service, så du kan bruge tiden på din kerneforretning Forenede - vi efterlader altid et smil Service SPAR 25% PÅ OMKOSTNINGERNE UDEN AT GÅ PÅ KOMPROMIS MED KVALITETEN Styrk jeres

Læs mere

SOCIALFORVALTNINGEN TILSYNSPOLITIK FOR HJEMMEHJÆLPSOMRÅDET I SOCIALFORVALTNINGEN (JF. SERVICELOVENS 83)

SOCIALFORVALTNINGEN TILSYNSPOLITIK FOR HJEMMEHJÆLPSOMRÅDET I SOCIALFORVALTNINGEN (JF. SERVICELOVENS 83) SOCIALFORVALTNINGEN TILSYNSPOLITIK FOR HJEMMEHJÆLPSOMRÅDET I SOCIALFORVALTNINGEN (JF. SERVICELOVENS 83) Indledning Ifølge Lov om Retssikkerhed og Administration på det sociale område 15 og 16, har kommunalbestyrelsen

Læs mere

Surveyrapport til offentliggørelse

Surveyrapport til offentliggørelse Dato Godkendt af Begrundelse Akkr.status 06-03-2012 pøj-nævn Per Østergaard Jensen Der er fem ikke opfyldte akkrediteringsstandarder. Akkrediteret med bemærkninger Krav om opfølgning fremgår af den enkelte

Læs mere

Dansk Energi Center A/S Karisevej Haslev

Dansk Energi Center A/S Karisevej Haslev Kvalitetshåndbog for: Dansk Energi Center A/S Karisevej 72 4690 Haslev Scope: Salg, opstilling, service og vedligeholdelse af sikkerhedsventiler, køleanlæg, varmepumpe anlæg og solcelleanlæg. Fyldningstilladelse

Læs mere

FRA FAMILIEFIRMA til landsdækkende rengøringsvirksomhed VORES STYRKE ER VORES ERFARING

FRA FAMILIEFIRMA til landsdækkende rengøringsvirksomhed VORES STYRKE ER VORES ERFARING FRA FAMILIEFIRMA til landsdækkende rengøringsvirksomhed KN Rengøring blev en realitet, da den jyske vinduespolerer Kaj Nielsen i 1983 valgte at udvide sin forretning til også at omfatte rengøring. Tilliden

Læs mere

NOTAT. Uanmeldt kommunalt tilsyn. Din Fleksible Service 1. december 2014. Tilsynsrapport Endelig version. Sag nr. 13/25329 Dok.nr.

NOTAT. Uanmeldt kommunalt tilsyn. Din Fleksible Service 1. december 2014. Tilsynsrapport Endelig version. Sag nr. 13/25329 Dok.nr. NOTAT SUOC - Team Udvikling 17. marts 2015 Uanmeldt kommunalt tilsyn Din Fleksible Service 1. december 2014 Tilsynsrapport Endelig version Indledning Kommunerne har efter Lov om Social Service (SEL) 151

Læs mere

Religiøse institutioner og begravelsesvæsen

Religiøse institutioner og begravelsesvæsen Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Religiøse institutioner og begravelsesvæsen Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering

Læs mere

Bilag 1. Kravspecifikation

Bilag 1. Kravspecifikation Bilag 1 Kravspecifikation Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1 2. Den nuværende organisering af 2 2.1 Kundens overordnede organisering 2 2.2 2 2.3 Kvalitetsstandarder 3 2.4

Læs mere

EVALUERINGSSKEMA UDBUDSBEKENDTGØRELSE 2014/S BEGRÆNSET UDBUD AF RENGØRING TILBUDSGIVER: [Forenede Service A/S]

EVALUERINGSSKEMA UDBUDSBEKENDTGØRELSE 2014/S BEGRÆNSET UDBUD AF RENGØRING TILBUDSGIVER: [Forenede Service A/S] EVALUERINGSSKEMA UDBUDSBEKENDTGØRELSE 2014/S 175-309171 BEGRÆNSET UDBUD AF RENGØRING TILBUDSGIVER: [Forenede Service A/S] UNDERKRITERIER OG DELKRITERIER POINTMODEL TILBUDDETS INDHOLD "PRIS" (50 %) Udbudsbetingelsernes

Læs mere

Kvalitetsledelse af jeres ydelser og services

Kvalitetsledelse af jeres ydelser og services Tryksag 541-643 Hvis I vil vide mere Kom godt i gang med standarder I er velkomne til at kontakte vores erfarne konsulenter inden for kvalitetsledelse på telefon 39 96 61 01 eller consulting@ds.dk. Kvalitetsledelse

Læs mere

Kvalitetssikring af myndighedsprojekter

Kvalitetssikring af myndighedsprojekter NOTAT Kvalitetssikring af myndighedsprojekter Dette notat beskriver kvalitetssikringen af myndighedsprojekter, der gennemføres i samarbejde mellem Energistyrelsen og SBi i regi af aftalen mellem Energistyrelsen

Læs mere

Udvalgte funktioner for Pancomp Clean online løsning januar 2018

Udvalgte funktioner for Pancomp Clean online løsning januar 2018 Udvalgte funktioner for Pancomp Clean online løsning januar 2018 1 Adgang til arbejdstegninger og andre dokumenter 2 Medarbejderens aktiviteter. Periode kan vælges. GPS Koordinator dokumenterer yderligere

Læs mere

Titel Nr. Udgave dato Svendborg Kommunes overordnede kvalitetspolitik og mål for natur- og miljøområdet.

Titel Nr. Udgave dato Svendborg Kommunes overordnede kvalitetspolitik og mål for natur- og miljøområdet. Generelt Kvalitetsstyringssystemet beskriver kvalitetspolitik og - mål, ansvarsfordeling samt de procedurer, som dokumenterer, at Svendborg Kommune lever op til kravene i kvalitetsstyringsloven. Udover

Læs mere

UDBUDSSTRATEGI SVENDBORG KOMMUNE

UDBUDSSTRATEGI SVENDBORG KOMMUNE UDBUDSSTRATEGI SVENDBORG KOMMUNE UDKAST December 2010 Sagsnr. 10/9903 2 Udbudsstrategi I henhold til Styrelsesloven skal Byrådet inden udgang af funktionsperiodens første år i en udbudsstrategi vurdere,

Læs mere

Sådan opfylder du Servicenormens krav 2015

Sådan opfylder du Servicenormens krav 2015 Sådan opfylder du Servicenormens krav 2015 Du og din virksomhed skal som medlem af SBA opfylde kravene i Servicenormen. Nedenfor kan du læse mere om, hvordan du bedst og lettest kan dokumentere, at din

Læs mere

Kvalitetshåndbog Forenede Service

Kvalitetshåndbog Forenede Service Kvalitetshåndbog Forenede Service Når vi indgår en kontrakt Når vores kunder indgår en kontrakt med os, underskrives der også en kvalitetssikret aftale. Vi er altid glade, når vi underskriver en ny kontrakt,

Læs mere

Hos Lasse Ahm Consult vurderer vi at følgende krav i de enkelte kravelementer er væsentlige at bemærke:

Hos Lasse Ahm Consult vurderer vi at følgende krav i de enkelte kravelementer er væsentlige at bemærke: ISO 9001:2015 Side 1 af 8 Så ligger det færdige udkast klar til den kommende version af ISO 9001:2015. Standarden er planlagt til at blive implementeret medio september 2015. Herefter har virksomhederne

Læs mere

VEJLEDNING FRA BFA HANDEL, FINANS OG KONTOR. Den årlige arbejdsmiljødrøftelse

VEJLEDNING FRA BFA HANDEL, FINANS OG KONTOR. Den årlige arbejdsmiljødrøftelse VEJLEDNING FRA BFA HANDEL, FINANS OG KONTOR Den årlige arbejdsmiljødrøftelse den årlige arbejdsmiljødrøftelse 1 Årlig arbejdsmiljødrøftelse En gang om året skal I holde et koordinerende arbejdsmiljømøde,

Læs mere

Kvalitetshåndbog Forenede Service

Kvalitetshåndbog Forenede Service Kvalitetshåndbog Forenede Service Når vi indgår en kontrakt Når kunden indgår en kontrakt med Forenede Service, underskriver de også en kvalitetssikret aftale. Vi er altid glade når vi underskriver en

Læs mere

Bilag 2. Leverandørens løsningsbeskrivelse

Bilag 2. Leverandørens løsningsbeskrivelse Bilag 2 Leverandørens løsningsbeskrivelse Vejledning Bilaget skal udfyldes af tilbudsgiver. Tilbudsgiver skal i bilaget beskrive sin tilgang til løsning af opgaven under hensyntagen til at sikre en opgaveløsning

Læs mere

Hos Lasse Ahm Consult vurderer vi at følgende supplerende krav i de enkelte kravelementer er væsentlige at bemærke:

Hos Lasse Ahm Consult vurderer vi at følgende supplerende krav i de enkelte kravelementer er væsentlige at bemærke: ISO 9001:2015 (Draft) Side 1 af 9 Så ligger udkastet klar til den kommende version af ISO 9001. Der er sket en række strukturelle ændringer i form af standardens opbygning ligesom kravene er blevet yderligere

Læs mere

Tilsyn med personlig og praktisk hjælp 2014

Tilsyn med personlig og praktisk hjælp 2014 Vinter Tilsyn med personlig og praktisk hjælp 2014 1. Rammerne for tilsynet Tilsynspolitikken omfatter retningslinjer og procedurer for, hvordan der føres tilsyn med kommunens leverandører og med hjælpens

Læs mere

1 KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION 2 SAGSBESTEMT KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 3 KONTROLPLANER 4 VEDLIGEHOLDELSE 5 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER

1 KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION 2 SAGSBESTEMT KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 3 KONTROLPLANER 4 VEDLIGEHOLDELSE 5 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER 1 KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION 2 SAGSBESTEMT KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 3 KONTROLPLANER 4 VEDLIGEHOLDELSE 5 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION Byggesag: Bygherre: Entreprise:

Læs mere

QMS- håndbog Kvalitet og Miljø

QMS- håndbog Kvalitet og Miljø QMS- håndbog Kvalitet og Miljø Munck Asfalt a/s Juni 2016 Munck Asfalt a/s Munck Intercon a/s, nu Munck Asfalt a/s, blev etableret i Nyborg i starten af 90'erne. I de første år var fokus koncentreret om

Læs mere

UDKAST. Samarbejdsaftale mellem Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd 2013-2016 (2014-2017)

UDKAST. Samarbejdsaftale mellem Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd 2013-2016 (2014-2017) UDKAST Samarbejdsaftale mellem Tønder Kommune og Tønder Erhvervsråd 2013-2016 (2014-2017) 1 Mellem Tønder Kommune Kongevej 57 6270 Tønder og Tønder Erhvervsråd Vestergade 9 6270 Tønder indgås nærværende

Læs mere

KVALITETSSTYRING VED LANDNINGSBANEENTREPRISER

KVALITETSSTYRING VED LANDNINGSBANEENTREPRISER Bilag 4-1 til FB KVALITETSSTYRING VED LANDNINGSBANEENTREPRISER 1. INDLEDNING Generelt Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som svarer til kravene i "DS/ISO 9001. Kvalitetsstyringssystemer.

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering It-rådgivning Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

Brugervejledning for Pancomp APP En komplet løsning med rendyrket brugervenlighed

Brugervejledning for Pancomp APP En komplet løsning med rendyrket brugervenlighed Brugervejledning for Pancomp APP En komplet løsning med rendyrket brugervenlighed Klik på linjen og se den ønskede funktion: Aktiviteter og kvalitetshændelser.. Aktivitetsrapport..... APP løsningen.. Alarmer

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse arbejdsmiljø københavn Guide til en god trivselsundersøgelse Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 4 Sørg for at forankre arbejdet med trivselsundersøgelsen...

Læs mere

Retningslinjer for en samlet indsats for at identificere, forebygge og håndtere vold, mobning og chikane.

Retningslinjer for en samlet indsats for at identificere, forebygge og håndtere vold, mobning og chikane. N O T A T Intern udvikling og Personale Team Udvikling Telefon 99 74 16 54 E-post marianne.dahl@rksk.dk Dato 1. marts 2010 Sagsnummer 2009061821A Retningslinjer for en samlet indsats for at identificere,

Læs mere

Kvalitetshåndbog Forenede Service

Kvalitetshåndbog Forenede Service Kvalitetshåndbog Forenede Service Når vi indgår en kontrakt Når kunden indgår en kontrakt med Forenede Service, underskriver de også en kvalitetssikret aftale. Vi er altid glade når vi underskriver en

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

Rengøringsservice. Hvordan har SKI håndteret CSR i rammeaftale 18.01 Rengøringsservice?

Rengøringsservice. Hvordan har SKI håndteret CSR i rammeaftale 18.01 Rengøringsservice? Rengøringsservice Hvordan har SKI håndteret CSR i rammeaftale 18.01 Rengøringsservice? 30. september 2013 2 Agenda 1. Kort om rammeaftalens opbygning 2. Krav til leverandører (prækvalifikation) 3. Kundens

Læs mere

Professionel rengøring og serviceydelser

Professionel rengøring og serviceydelser Professionel rengøring og serviceydelser Hvad kan vi tilbyde? Renice service er et rengøringsfirma der tilbyder serviceydelser til alle former for virksomheder. Vores kunder skal opleve os som en stabil,

Læs mere

Tjekliste Automatiske maskiner i kvægbruget

Tjekliste Automatiske maskiner i kvægbruget Tjekliste Automatiske maskiner i kvægbruget Denne tjekliste er et praktisk værktøj til landmænd, der planlægger at indkøbe nye maskiner. Tjeklisten er fortrinsvist rettet mod lanmænd inden for kvægbruget,

Læs mere

Skanderborg Forsyningsvirksomhed

Skanderborg Forsyningsvirksomhed ISO Håndbog Skanderborg Forsyningsvirksomhed Vores kerneopgave er: Indvinding, produktion og distribution af drikkevand samt transport, rensning og afledning af spildevand herunder drift og vedligehold

Læs mere

Kvalitets- og miljøhåndbog. DEL 2 Procedurer og instruktioner. DEL 3 Kvalitetssikringshåndbog for leverancer

Kvalitets- og miljøhåndbog. DEL 2 Procedurer og instruktioner. DEL 3 Kvalitetssikringshåndbog for leverancer Kvalitets- og miljøhåndbog DEL 1 Politikker og målsætninger Kvalitets- og miljøhåndbog DEL 2 Procedurer og instruktioner Kvalitets- og miljøhåndbog DEL 3 Kvalitetssikringshåndbog for leverancer Kvalitets-

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Camping Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Alle

Læs mere

Ordentlighed går aldrig af mode.

Ordentlighed går aldrig af mode. Ordentlighed går aldrig af mode. Dansk standard kontrollerer, at medlemsvirksomhederne overholder servicenormens krav, og Dansk Standard medvirker til, at kravene udvikles løbende. Jørgen Utzon, Formand

Læs mere

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af tilskuds- og kontroladministrative systemer m.fl. Bilag 5 Servicemål 16. marts 2018 Version 1.0 Side 1/10 [Vejledning til tilbudsgiver:

Læs mere

Fællesskab, sammenhæng og forenkling

Fællesskab, sammenhæng og forenkling Strategi 2018 Fællesskab, sammenhæng og forenkling Region Nordjylland skal sikre borgerne bedre kvalitet, øget faglighed og driftsøkonomisk bæredygtighed inden for alle tre sektorer; Sundhed, Specialsektoren

Læs mere

Faxe Kommunes administration af ordninger med statsrefusion. August 2013

Faxe Kommunes administration af ordninger med statsrefusion. August 2013 Faxe Kommunes administration af ordninger med statsrefusion August 2013 FAXE KOMMUNES ADMINISTRATION AF ORDNINGER MED STATSREFUSION 2012 1 Faxe Kommunes administration af ordninger med statsrefusion 2012

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Kontor Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Alle virksomheder

Læs mere

Kvalitet på arbejdspladsen

Kvalitet på arbejdspladsen Kvalitet på arbejdspladsen Kvalitet på arbejdspladsen Indhold Hvad er kvalitet? At bygge fundamentet en spændende proces Slut med snakken i krogene Kvalitet tager tid men hvilken tid? Gryden skal holdes

Læs mere

Samarbejde om arbejdsmiljø

Samarbejde om arbejdsmiljø Samarbejde om arbejdsmiljø 1. Arbejdsmiljøorganisationen er blevet ændret 2. Virksomhedernes strategiske arbejdsmiljøarbejde skal styrkes 3. Hvordan kan samarbejdet i Arbejdsmiljøorganisationen ændres

Læs mere

Afsluttende statusnotat for den særlige indsats i branchen for Træ og Møbler

Afsluttende statusnotat for den særlige indsats i branchen for Træ og Møbler Træ og møbler Afsluttende statusnotat for den særlige indsats i branchen for Træ og Møbler Arbejdstilsynet gennemfører i perioden 2011til og med 2015 særlige tilsynsindsatser med mere fokus på dialog og

Læs mere

Tilsynspolitik Gældende fra 1. januar 2017 Acadre

Tilsynspolitik Gældende fra 1. januar 2017 Acadre Tilsynspolitik 2017 Retningslinjer for tilsyn med levering af personlig og praktisk hjælp m.v. til borgere i eget hjem efter reglerne om frit valg af leverandør Gældende fra 1. januar 2017 Acadre I det

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om. Udenrigsministeriets brug af konsulenter i forbindelse med udviklingsbistanden

Rigsrevisionens notat om beretning om. Udenrigsministeriets brug af konsulenter i forbindelse med udviklingsbistanden Rigsrevisionens notat om beretning om Udenrigsministeriets brug af konsulenter i forbindelse med udviklingsbistanden Maj 2016 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning

Læs mere

Notat til aflæggerbordet om effektivisering af rengøring

Notat til aflæggerbordet om effektivisering af rengøring KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget 4. april 2018 Notat til aflæggerbordet om effektivisering af rengøring 1. Indledning Børne- og ungdomsforvaltningen

Læs mere

ENTREPRISE 1210.77. Signalarbejder UDBUDSKONTROLPLANER. Frederikssundmotorvejen >>> Motorring 4 - Motorring 3 JUNI 2010

ENTREPRISE 1210.77. Signalarbejder UDBUDSKONTROLPLANER. Frederikssundmotorvejen >>> Motorring 4 - Motorring 3 JUNI 2010 UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 1210.77 Signalarbejder Frederikssundmotorvejen >>> Motorring 4 - Motorring 3 JUNI 2010 Signalanlæg ved vestlig rampekryds på Jyllingevej 1210.77 Forord til udbudskontrolplaner

Læs mere

Sikkerhed og arbejdsmiljø

Sikkerhed og arbejdsmiljø Taastrup Hovedgade 28 2630 Taastrup Tlf.: 43 71 58 33 Fax: 43 71 58 65 E-mail: john@jpk.dk www.jpk.dk Sikkerhed og arbejdsmiljø Taastrup Hovedgade 28 2630 Taastrup Tlf.: 43 71 58 33 Fax: 43 71 58 65 E-mail:

Læs mere

Udarbejdet den: 06. august 2012 Version: 4 Revideret den: Dokumentejer: Ole Steensberg Øgelund Side 1 af 8

Udarbejdet den: 06. august 2012 Version: 4 Revideret den: Dokumentejer: Ole Steensberg Øgelund Side 1 af 8 Dokumentejer: Ole Steensberg Øgelund Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Systemstruktur... 4 Overordnet vision, målsætninger og politik for Vand og Affald... 5 Organisationsplan... 6 Ansvar og

Læs mere

Hjælpemiddelservice Vejen

Hjælpemiddelservice Vejen Vejen Drifts- og Kirsten Dyrholm Hansen Afdelingschef Rene Sigvartsen Afdelingsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Egon fræhr Borgmester Sonja Miltersen Direktør 1. Drifts- og udviklingsaftaler

Læs mere

Indkøb i Aalborg Forsyning. Udbuds- og Indkøbspolitik

Indkøb i Aalborg Forsyning. Udbuds- og Indkøbspolitik Indkøb i Aalborg Forsyning Udbuds- og Indkøbspolitik UD T S KA Indhold Forord... 3 Formål og indhold... 5 Samfundsansvar og FN s Verdensmål... 7 Effektivitet og innovation... 9 Samarbejde og kommunikation...

Læs mere

Interviewguide - survey af topledelse, version af 11. januar 2010/ Jeanette Hounsgaard & Lars Oberländer

Interviewguide - survey af topledelse, version af 11. januar 2010/ Jeanette Hounsgaard & Lars Oberländer Interviewguide - survey af topledelse, version af 11. januar 2010/ Jeanette Hounsgaard & Lars Oberländer Tema Standard Spørgsmål 1. Indledning formål, omfang og kriterier Indledningsmøde præsentation af

Læs mere