Introduktion. Velkommen til Yahoo! Search Marketing Opsætningsvejledning

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Introduktion. Velkommen til Yahoo! Search Marketing Opsætningsvejledning"

Transkript

1 1 Introduktion Velkommen til Yahoo! Search Marketing Opsætningsvejledning Instruktionerne i denne vejledning hjælper dig igennem opsætningen af Yahoo! Search Marketing, som er Yahoo! smeget effektive værktøj til kampagnestyring og rapportering. Når du er kommet igennem opsætningsvejledningen, kan du: Anvende teknologi til datasporing ved at tilføje dataindsamlingskoder på dine websteder. Spore kampagner ved at tilpasse dine marketinglinks på nettet (URL-adresser), så de indeholder sporingskoder. Konfi gurere din konto, så der automatisk indsamles og rapporteres omkostningsdata fra Yahoo! Search Marketing. Integrere data, som er indsamlet uden for Yahoo! Search Marketingnetværket i dine rapporter, fra kilder som f.eks. Google, Ebay og PayPal. Anvende teknologier såsom Microsoft Active Server Pages, Java Server Pages/J2EE samt programmeringssprog som f.eks. PHP (Hypertext Preprocessor). Når konfi gurationen af dine websteder og henvisende marketinglinks (URL-adresser) er opsat, vil dine Yahoo! Search Marketing-rapporter fyldes med data, så du kan foretage analyser og forbedringer af dit websted. Sådan bruges vejledningen Organisering Indholdet i denne vejledning står i den rækkefølge, som du bør benytte ved opsætning af Yahoo! Search Marketing på dit websted. Oversigt over online marketingteknologi forklarer om vigtige begreber inden for teknologi samt vigtige teknikker i online markedsføring. Indsamling af effektivitetsnøgletal forklarer, hvordan Yahoo! Search Marketing indsamler resultatdata. Sporing af henvisninger forklarer, hvordan du kan opsætte henvisningslinks, så Yahoo! Search Marketing kan spore dem. Brug af dataindsamlingskoder forklarer, hvordan du skriver koder til dit websted, så Yahoo! Search Marketing kan indsamle og bearbejde data om, hvor effektive dine kampagner er. Rapportering af omkostninger til marketingaktiviteter forklarer, hvordan omkostninger forbindes med marketingaktiviteter. Bilag: Integrering med Yahoo! Butikker forklarer, hvordan du bruger Yahoo! Search Marketing sammen med Yahoo! Butikker. Bilag: Integrering med PayPal forklarer, hvordan du bruger Yahoo! Search Marketing sammen med PayPal betalingsservice.

2 2 Bilag: Integrering med Java forklarer, hvordan du bruger Yahoo! Search Marketing sammen med Java Server Pages (JSP). Bilag: Integrering med Microsoft ASP forklarer, hvordan du bruger Yahoo! Search Marketing sammen med Active Server Pages (ASP). Bilag: Integrering med PHP forklarer, hvordan du bruger Yahoo! Search Marketing sammen med PHP Hypertext Preprocessor. Bilag: Ordliste giver defi nitioner af ord og begreber, som er specifi kke for Yahoo! Search Marketing samt ord og begreber, der er almindelige inden for online marketing. Indeks indeholder emnebaserede krydshenvisninger, så du hurtigt kan fi nde det, du søger. Forudsætninger Yahoo! Search Marketing anbefaler, at du læser instruktionerne i denne vejledning, inden du går i gang med opsætningen. Vejledningen kræver kendskab til HTML og/eller webudviklingsværktøjer ved opsætning af dataindsamlingskoder samt henvisningslinks. Hvis du ikke har den nødvendige viden, bør du kontakte din webadministrator eller webudvikler for hjælp. Eksempler i denne vejledning Eksemplerne i vejledningen er kun til eget brug og må ikke kopieres til dit websted eller dine dataindsamlingskoder. Konventioner i denne vejledning I vejledningen er der anvendt følgende typografi ske konventioner: Ord i ordlisten: Når denne skrifttype er anvendt i almindelig løbende tekst, betyder det, at ordet er defi neret i ordlisten. Regneeksempler: Når indhold står forskudt fra almindelig løbende tekst, anvendes denne skrifttype til at fremhæve regnestykker og matematiske formler. Program- eller scriptkode: Den skrifttype, som er anvendt i denne sætning, angiver program- eller scriptkode, som du enten skal skrive eller indsætte i en webside. Program- eller scriptkode: Den skrifttype, som er anvendt i denne sætning, angiver program- eller scriptkode, som Yahoo! Search Marketing indsætter automatisk for dig. Program- eller scriptkode: Den skrifttype, som er anvendt i denne sætning, angiver program- eller scriptkode, som du selv skal indtaste eller tilpasse. Almindelige ord Annoncegruppe En gruppe af annoncer og beslægtede søgeord, som er defi neret i en kampagne. Annoncerne kan vises til potentielle kunder, som søger på eller ser indhold, der er beslægtet med dine søgeord og/eller annoncer. Du kan bruge et fast bud for annoncegrupper til samtlige søgeord i en annoncegruppe eller angive brugerdefi nerede bud for forskellige søgeord. Cookie En samling af informationer, som gemmes af webbrowseren på den lokale computer efter anmodning fra et websted. Cookies bruges hovedsageligt af websteder til at identifi cere brugere, som har registreret sig på eller besøgt webstedet før.

3 3 Dataindsamlingskoder Scripts, der er linket til en webside under kodningsprocessen, hvilket giver Yahoo! Search Marketing mulighed for at indsamle data om besøgsadfærd. Dataindsamlingskoder omfatter: en universel kode til sporing af besøgende overalt på dit websted en eventkode til sporing af besøgsadfærd, der er vigtig for din forretning en konverteringskode, der angiver, at Yahoo! Search Marketing skal registrere en fuldført transaktion. Se Konverteringskode, Eventkode, Kodning, Kodningsmetode og Universel kode for yderligere oplysninger. Eventkode Et script i en websides kildekode, der bruges til at spore besøgsadfærd, som er vigtig for din forretning. For eksempel kan man med en eventkode registrere, at en bruger er gået fra at være en person, der blot kigger, til én, der ønsker at handle, når der oprettes en indkøbsvogn eller konto. Indkøbsvogns-ID Se Transaktions-ID Kampagne En kampagne består af én eller fl ere annoncegrupper, der har de samme kriterier for budget, tidsplan og geo-targeting. Kampagner oprettes typisk for at styrke bestemte marketingmål. Komplet analyse En metode til sporing af analysedata, hvor der benyttes fl ere koder til at spore en række aktiviteter på dit websted. Kodning Den proces, hvormed der placeres en universel kode, en eventkode samt en konverteringskode på dit websted. Kodningsfunktioner Den metode, der anvendes til at modtage analysedata. Analysedata kan modtages v.h.a. Konverteringsanalyse eller Komplet analyse Ved Konverteringsanalyse bruges der én kode, som sporer konverteringer på dit websted fra Sponsored Search og Content Match. Ved Komplet analyse bruges der fl ere koder til at spore en række aktiviteter på dit websted. Konto Virksomhed eller afdeling med råderet over et marketingbudget. Mindre virksomheder kan benytte en enkelt konto til administration af kampagner, mens større virksomheder evt. har brug for fl ere konti til forskellige divisioner. Konto-ID Det entydige ID-nummer på en konto. Konverteringskode Et script i en websides kildekode, der registrerer en fuldført transaktion. Konverteringskoder placeres som regel på sider med tak for handlen eller bekræftelse af en registrering. Transaktionsbeløbet kan være indeholdt i konverteringskoden. Konverteringsanalyse En metode til sporing af analysedata med en kode, som sporer konverteringer på dit websted fra Sponsored Search og Content Match. Markeds-ID Et unikt ID, der genereres af Yahoo! Search Marketing til identifi cering af samtlige aspekter ved en kampagne i en sporings-url. Marketinglinks En URL-adresse, som bruges af søgemaskiner og websteder til at dirigere besøgende hen til dit websted. Disse URLadresser, som også kaldes henvisningslinks, konverteres til sporings- URL er, når man vedhæfter sporingskoder eller et markeds-id til dem.

4 4 Navn/værdi-par En værdi og navnet på denne værdi. Værdiens navn står på den venstre side af et lighedstegn, mens værdien står på højre side af lighedstegnet. Nedenstående er eksempler på navn/værdi-par. navn=værdi kontoid= kampagnenavn= Min Første Kampagne VIGTIGT Det er vigtigt, når du bruger et navn/værdi-par, at du benytter det rigtige format. Nogle værdier skal sættes i enkelte eller dobbelte anførselstegn. Andre skal have et bestemt antal mellemrum på hver side af navnet, værdien eller lighedstegnet. Denne vejledning indeholder komplette instruktioner i formatering af navn/værdi-par. NOC Network Operations Center. Sporingskode Navnedelen af navn/værdi-parret i en sporings-url, som angiver den sporbare del af en kampagne. Med Yahoo! Search Marketing kan du anvende følgende sporingskoder: ysmcpm kode for kampagne ysmgrp kode for annoncegruppe ysmcrn kode for kreativt indhold ysmtrm kode for varighed ysmchn kode for kanal ysmtac kode for taktik ysmrfd kode for overskrivning med henvisnings-id Sporings-URL URL-adresser med parametre, der indeholder oplysninger om distributionstaktik, søgeord og anvendt ubearbejdet søgestreng. Transaktions-ID Et identifi kationsnummer, der som regel genereres af software til handel på nettet. Transaktions-id et giver en unik identifi kation af en besøgende fra det tidspunkt, hvor en sporet handling fi nder sted, til en konverteringshandling fi nder sted. For eksempel kan der oprettes et transaktions-id, når en bruger lægger den første vare i en indkøbsvogn. Dette ID bruges til at identifi cere den besøgende og dennes aktiviteter, indtil vedkommende genererer en konverteringshandling. For eksempel vil transaktionsid'et typisk udløbe, når en besøgende betaler for sine varer, hvilket markerer, at den transaktion, som var tilknyttet netop dét ID, er fuldført. De fl este transaktions-id er udløber, hvis brugeren ikke foretager et køb inden for en vis tidsperiode, eller hvis brugeren forlader den sikre del af webstedet. Transaktions-id er kaldes undertiden Indkøbsvogns-ID. Uniform Resource Locator (URL-Adresse) I denne vejledning er en URL-adresse en adresse, som unikt identifi cerer og som kan bruges til at lokalisere et websted, en fi l eller en webservice. For eksempel er URL-adressen for Yahoo! Search Marketing searchmarketing.yahoo. com/da_dk/. Hvis du skriver denne adresse i en webbrowser, vises websiden for Yahoo! Search Marketing. Universel Kode Denne kode er unik for din konto og ligger på alle sider i dit websted.

5 5 Oversigt Over Online Marketing Yahoo! Search Marketing hjælper dig med at optimere din online marketing Det er vigtigt at forstå terminologien inden for online marketing, hvis du ønsker at optimere dine marketingtiltag. I dette kapitel får du en grundlæggende indføring i begreber og terminologi inden for online marketing. Hvad er en Yahoo! Search Marketing-kampagne? Overordnet set er din produkt- eller servicemarketing en samlet indsats, som består af reklame, PR, salgsfremstød, prisstrategi, distribution af produkt samt andre måder at fortælle folk om et produkt eller en service på, som bringer dem nærmere til at foretage et køb (eller om ikke andet til at tage en beslutning). I Yahoo! Search Marketing er kampagner en del af din marketingindsats i forbindelse med produkter eller tjenester, der organiserer og sporer dine online henvisninger. Online henvisninger er bl.a. besøgende, som bliver sendt til dit websted fra: søgemaskiner som f.eks. Yahoo! links i nyhedsbreve via links på partnerwebsteder Yahoo! Content Match-annoncering Du bruger kampagnerne til at målrette din marketingindsats og holde styr på henvisninger, som er beslægtede med hinanden. Hvis du f.eks. ønsker at bringe en ny kollektion af sko på markedet, kan du oprette en kampagne med navnet Nye Sko 2007 og opsætte de relevante online marketingelementer, så Yahoo! Search Marketing kan organisere, spore og måle alt, som har med kampagnen Nye Sko 2007 at gøre separat i forhold til dine andre marketingtiltag. På denne måde kan du fokusere på og optimere resultaterne af dine marketingtiltag i forbindelse med kampagnen Nye Sko Butikker laver ofte kampagner i forbindelse med sæsonbestemte salgsfremstød som f.eks. Mors dag eller specifi kke produktfremstød såsom Nye MP3-afspillere. Mange kampagner ligner hinanden bortset fra mindre ændringer i annonceteksten for at opnå bedre resultater eller for at tilpasse annoncen til et geografi sk område. Når du opretter en kampagne i Yahoo! Search Marketing, kan du: Angive målbare målsætninger Bestemme, hvornår kampagnen skal starte og slutte Se præstationstal for kampagnen Identifi cere elementer i kampagnen, som ikke lever op til forventningerne, og korrigere disse KAMPAGNER... Før internettets tid omfattede marketing typisk tre kommunikationsmedier tv, radio og trykte medier, som f.eks. aviser, tidsskrifter og plakattavler. Internettet har gjort, at marketingkampagner nu består af både online og offline (traditionelle) elementer. Konceptet i en kampagne i Yahoo! Search Marketing er en videreudvikling af arbejdet med at planlægge, lancere og evaluere marketingtiltag, som typisk udføres af reklamebureauer. Yahoo! Search Marketing hjælper dig med at planlægge online aktiviteter, realisere dine planer v.h.a. værktøjer, bl.a. søgemaskiner, og evaluere resultaterne med integrerede rapporterings- og analyseløsninger.

6 6 Standardberegninger Nedenstående standardberegninger, som kaldes præstationsnøgletal, bruges til at målrette og optimere online marketingtiltag. Pris pr. transaktion Pris pr. transaktion er en beregning af, hvor meget det koster at erhverve én ny konvertering. Pris pr. transaktion beregnes ved at tage den samlede pris for marketingaktiviteterne og dividere tallet med det samlede antal konverteringer. Pris pr. transaktion = Samlede omkostninger / Konverteringer Hvis du f.eks. bruger 1000 på en online marketingkampagne, og kampagnen genererer 100 konverteringer eller salg, vil prisen pr. transaktion være: 10 pr. transaktion = 1000 / 100 Margin Dette er den mest almindelige beregning til at vurdere værdien af en konvertering. Margin = Salgspris Omkostning ved produkt eller tjeneste Hvis du f.eks. sælger et produkt for 180 med en omkostning på 60, vil margin være: 120 = Denne værdi kan også beregnes i procent: ROAS (Return on Advertising Spend): ROAS angiver, hvor effektiv din online marketing er. ROAS beregnes ved at tage de samlede indtægter fra dine online marketingtiltag, fratrække den samlede omkostning ved tiltagene og dividere resultatet med omkostningen af online marketingtiltag. ROAS = (Samlede indtægter Samlet omkostning) / Samlet omkostning Hvis du f.eks. bruger 1000 på en online marketingkampagne, og kampagnen genererer 2500 i indtægter, vil ROAS være: 1,5 = ( ) / 1000 Det vil sige, at for hver euro du bruger på online marketingtiltag, får du 1,50 euro tilbage. Målomkostning pr. kundeemne Med dette tal kan du afgøre, hvor mange penge du skal bruge pr. kundeemne. Tallet er baseret på en beregning af antallet af nødvendige kundeemner og fås ved at dividere antallet af ønskede konverteringer med den ønskede konverteringsrate. Antal nødvendige kundeemner = Ønsket antal konverteringer / Ønsket konverteringsrate Målomkostning pr. kundeemne er det samme som kampagnens marketingbudget divideret med antallet af nødvendige kundeemner. Målomkostning pr. kundeemne = Marketingbudget / Nødvendigt antal kundeemner Marginprocent = Margin / Salgspris 66,6% = 120 / 180 ET PAR HURTIGE DEFINITIONER... Konvertering den proces, ved hvilken et kundeemne bliver til en kunde. Dette sker typisk, når et kundeemne foretager et køb. Ønsket antal konverteringer det antal konverteringer, som skal bruges, for at kampagnen bliver vellykket. Ønsket konverteringsrate det forventede antal kundeemner, som bliver til kunder.

7 7 En kampagne har f.eks. følgende parametre. et marketingbudget på 7500 skal bruge 150 konverteringer det ønskede antal konverteringer forventer en ønsket konverteringsrate på 4% Ud fra disse parametre kan antallet af nødvendige kundeemner beregnes som: 3750 nødvendige kundeemner = 150 / 0,04 Når antallet af nødvendige kundeemner er beregnet, kan målomkostningen pr. kundeemne beregnes som: 2,00 målomkostning pr. kundeemne = 7500 / 3750 VIGTIGT Det foregående eksempel forudsætter, at kundernes livstidsværdi (LTV) er begrænset til længden af kampagnen. Formulering af kampagnemålsætninger For at administrere en kampagne effektivt er det vigtigt, at man opstiller målsætninger, som er målbare. Mange målsætninger kan udtrykkes i eller er baseret på præstationsnøgletal, mens nogle blot angiver målsætninger som f.eks. Sælge 500 enheder fra oktober til januar. Eksempler på målbare målsætninger er f.eks. Samlet salg eller ønsket indtægt over en periode Målomkostning pr. transaktion Ønsket konverteringsrate ROAS (Return on Advertising Spend) Udover præstationstal skal du også have kendskab til det produkt eller den tjeneste, du tilbyder: Salgscyklus Gennemsnitlig ordrestørrelse (Average Order Size, AOS) VIGTIGT En god forståelse for salgscyklussen er afgørende, for at du kan vurdere resultaterne af dine kampagner nøjagtigt. Hvis dine kampagner er kortere end din salgscyklus, eller hvis du måler resultaterne af din kampagne, inden salgscyklussen er slut, kan der være negative skævheder i dine præstationsnøgletal. ET PAR HURTIGE DEFINITIONER... Kundeemne en person, som har vist interesse i det produkt eller den tjeneste, du tilbyder. Et kundeemne kan være en tilbagevendende eller en ny kunde. Salg sker, når et kundeemne bliver til en kunde, som regel ved at foretage et køb. I de fleste tilfælde er et salg det samme som en konvertering.

8 8 Eksempel på formulering af kampagnemålsætning En fi ktiv annoncør, Lars, sælger DVD-produkter. Han har for mange DVD-afspillere på lager, og han vil gerne sælge dem omgående. Lars beslutter sig for at oprette en særlig kampagne, så han kan komme af med DVD-afspillerne. Han fi nder frem til følgende basisoplysninger for kampagnen. NØDVENDIGE OPLYSNINGER TIL FORMULERING AF MÅLSÆTNINGER Salgspris 170 Produktomkostning 125 Ønsket antal konverteringer 150 Marketingbudget 3000 Når Lars har fastlagt disse basisoplysninger for kampagnen, beregner han en række mål for præstationsnøgletallene, så han kan oprette sin kampagne i Yahoo! Search Marketing. STANDARDNØGLETAL FOR FORMULERING AF MÅLSÆTNINGER Margin 45 = Marginprocent 36% = 45 / 125 Målpris pr. transaktion 20,00 = 3000 / 150 Ønsket konverteringsrate 0,02 (2%) Antal nødvendige kundeemner 7500 = 150 / 0,02 Målomkostning pr. kundeemne 0,40 = 3000 / 7500 Sådan beregnes mål for præstationsnøgletallene Følg trinnene nedenfor for at se, hvordan Lars beregnede sine mål for præstationsnøgletallene til DVD-kampagnen. 1. Beregn marginen ved at trække salgsprisen fra produktomkostningen. 2. Beregn marginprocenten. 45 = % = 45 / Ved at beregne marginen kan Lars afgøre, hvor meget han er villig til at bruge på at markedsføre kampagnen for DVDafspillerne, mens han stadig får dækket sine omkostninger. Ud fra marketingbudgettet og det antal enheder, han skal sælge, kan han beregne målprisen pr. transaktion. 20,00 = 3000 / Lars kan med disse oplysninger fi nde frem til den marketingtaktik, som historisk set har givet en pris pr. transaktion på 20,00 eller mindre. Lars vælger at benytte et betalingsbaseret søgeprogram, som bruger en kombination af søgeord fra Yahoo! Search Marketings netværk og Google. Lars ved, at han skal vælge en kombination af søgeord, som ikke overstiger 20,00 pr. konvertering. Lars ved også, at hans konverteringsrate for kundeemner fra Yahoo! og Google historisk set er 2%. Med disse oplysninger kan han beregne de resterende standardnøgletal.

9 9 5. Lars beregner antallet af nødvendige kundeemner ved at dividere antallet af ønskede konverteringer med den ønskede konverteringsrate = 150 /,02 6. Når Lars ser, at han skal bruge 7500 kundeemner for at opnå 150 konverteringer, tager han sit marketingbudget på 3000 og dividerer det med det nødvendige antal kundeemner for at beregne målomkostningen pr. kundeemne. 0,40 = 3000 / 7500 VIGTIGT Det foregående eksempel forudsætter, at kundernes livstidsværdi (LTV) er begrænset til længden af kampagnen. VIGTIGT Ifølge Lars beregninger skal han have en gennemsnitsomkostning pr. søgeord på 0,40. Det kan være en kombination af perioder med høje og lave omkostninger, når blot gennemsnitsomkostningen og konverteringsraten er i overensstemmelse med hans målsætninger. VIGTIGT Det er vigtigt, at Lars forstår sit produkts salgscyklys, når han sporer resultaterne fra søgeordene. Hvis Lars f.eks. ser på resultatet fra et søgeord efter 5 dage, men hans salgscyklus er 30 dage, vil han måske sætte buddet ned på eller fjerne et søgeord, som har en højere konverteringsrate efter 30 dage. Sammenligning af kampagneresultater og målsætninger Det er vigtigt, mens kampagnen er i gang, at vurdere, analysere og optimere kampagneindstillinger og taktik. For at måle resultaterne af en kampagne effektivt og nøjagtigt skal du evaluere kampagnen gennem hele dens livstid. Det er dog i orden at foretage ændringer, der kan optimere kampagneresultaterne, når et tilstrækkeligt antal salgscyklusser er blevet fuldført. Hvis din kampagne f.eks. varer 3 måneder, og din salgscyklus er 1 måned, kan det være en god idé at justere kampagnen efter 1 måned, når kampagnen har fuldført nogle salgscyklusser og genereret salgsdata. Eksempel på sammenligning af kampagnemålsætninger og resultater Baseret på det foregående eksempel beslutter Lars sig for at se på resultaterne af sin kampagne for DVD-afspillerne, som han satte i gang den 1. oktober. Han vurderer resultaterne af kampagnen den 31. oktober, men han ved, at han skal være forsigtig med at tage nogen beslutninger om kampagnens succes, da salgscyklussen ikke er fuldført for de personer, der har besøgt webstedet efter den 2. oktober.

10 10 Lars kigger på de faktiske præstationsnøgletal for sin kampagne i Yahoo! Search Marketing: PRÆSTATIONSNØGLETAL MÅL FAKTISKE TAL FORSKEL Omkostning ved kampagne Opnåede indtægter Konverteringer Konverteringsrate 2,0% 2,62% +0,62% Pris pr. transaktion 20,00 19,39-0,61 ROAS (Return on Advertising Spend) 740% 779% +39% Selvom resultaterne af kampagnen oversteg målsætningerne for kampagnen, er der ofte plads til at forbedre søgeordene. Lars kan justere det beløb, han bruger på sine søgeord, for at opnå bedre resultater og samtidig dække sine samlede omkostninger. F.eks. kan Lars, fordi hans konverteringsrate er højere end forventet, forhøje kampagnens målomkostning pr. kundeemne, idet han skal bruge færre kundeemner til at opnå en konvertering. Lars kan også se på resultaterne af søgeord på Yahoo! Search Marketings netværk og på Google. Hvis Lars har forskellige søgeord på de to søgemaskiner, kan det angive søgeord, som kunne være fælles på tværs af de to annoncenetværk. Noget af det bedste, Lars kan gøre for at forbedre sin kampagne, er at fjerne søgeord, som ikke fører til konverteringer. Ved at fjerne søgeord, som ikke fører til konverteringer, kan Lars målrette sine penge på relevante søgeord, mens han holder målomkostningen pr. kundeemne på eller under 0,40. Hvis Lars fjerner søgeord, skal han tage højde for kampagnens salgscyklus, så han ikke fjerner søgeord, der giver en høj konverteringsrate. En anden måde, Lars kan forbedre søgeordene på, er at se på den destinationsside, der hører til det enkelte søgeord. Hvis ikke destinationssiden har en stærk tilknytning til søgeordet, vil søgeordet måske generere en stor mængde trafi k, men ikke nogen konverteringer. For at løse dette problem kan Lars evt. ændre titlerne eller beskrivelserne på destinationssiden og ændre den URLadresse, som er tildelt søgeordet, så det peger på en mere relevant destinationsside. VIGTIGT Nogle kunder har adgang til yderligere rapporteringsværktøjer, som gør sporing og rapportering af søgeord mulig ved forskellige punkter i salgscyklussen. Hvis du har adgang til disse værktøjer, kan du spore, hvor mange sider dine besøgende ser, før de forlader dit websted. Ud fra disse oplysninger kan du tilrette bestemte sider på dit websted for at øge konverteringsraten.

11 11 Andre faktorer, som Lars skal overveje, når han analyserer sine kampagneresultater er bl.a., hvor mange gange de besøgende ser webstedet, før der genereres konverteringer. Hvis de besøgende kommer til webstedet fl ere gange, inden de foretager et køb, kunne det tyde på, at de sammenligner priser. For at matche dette kan Lars overveje et salgsfremstød i fremtiden, hvor han tilbyder at matche eller gå under priserne på andre websteder. Lars kan også se på indtægterne og den gennemsnitlige ordrestørrelse (AOS) ved forskellige besøgsmønstre. Hvis AOS stiger proportionelt med den tid, der går, før der sker en konvertering, kan det være tegn på, at købere, der bruger længere tid på at foretage køb, foretager større køb. Lars kan bruge disse oplysninger til at fokusere på at tiltrække denne type købere ved at investere mere i søgeord, som er relevante for denne målgruppe.

12 12

13 13 Sporing af henvisninger Search Marketing giver dig to former for sporing af besøgsadfærd på dit websted: Yahoo! Search Marketing sporer automatisk alle henvisninger fra sit netværk til dine websteder. For at Yahoo! Search Marketing skal kunne spore henvisninger fra andre websteder eller tjenester, skal det henvisende marketinglink indeholde URL-sporingskoder navn/værdi-par, der repræsenterer de kampagnevariabler, som en henvisning skal associeres med. Når et henvisende marketinglink indeholder URL-sporingskoder, kaldes det en Sporings-URL. Dette kapitel forklarer, hvordan du opretter URL-sporingskoder, og hvordan du knytter dem til dine henvisende marketinglinks for at oprette sporings-url er. Navn/værdi-par: Et hurtigt overblik Hver variabel inkluderes i en sporings-url som et navn/værdi-par. Begrebet navn/værdi-par refererer til et almindeligt format, der anvendes til at associere et variabelnavn med dets aktuelle status (værdien). Navn/værdi-par fi ndes i forskellige formater, men er typisk formateret som navn=værdi uden mellemrum på begge sider af lighedstegnet. Mellemrum i værdidelen af et navn/værdi-par repræsenteres (kodes) som et plustegn (+) eller som et procenttegn efterfulgt af tallet 20 (%20). De følgende eksempler er navn/værdi-par, som du kan anvende i sporings-url er. frugt_navn=grønt+æble pris=100 konto= dag=21 måned=9 år=2006 fdt= Brug af ikke-latinske og udvidede tegnsæt Yahoo! Search Marketing understøtter brug af alle Unicode-tegn, der kan kodes som hexadecimale tal og fl yttes til UTF-8-format. Dette giver dig mulighed for at blande latinske tegn og ikke-latinske tegn i én værdi. Formatet giver også mulighed for at repræsentere næsten alle tegn i de aktuelt anvendte sprog inklusive kommateringstegn eller andre symboler, der ikke er en del af det grundlæggende latinske tegnsæt. De følgende eksempler er værdidele af navn/værdi-par, der er kodet i UTF-8-format. Disse eksempler er kodet ved hjælp af et simpelt JavaScript-kodescript, der er inkluderet i denne sektion. UNICODE... Giver en entydig talkode for ethvert tegn i en elektronisk tekst for alle sprog, platforme og applikationer. Unicode anvender et Universal Character Set (UCS) på tegn til at inkludere de fleste af verdens sprog. Mange standarder som f.eks. XML og JavaScript anvender Unicode-tegnværdier. Unicode blev udviklet som en løsning på problemer ved implementering af ASCII-tegn over flere sprog og administreres af Unicode Consortium (

14 14 OPRINDELIG OVERSAT TEKST UTF-8-KODET FORMAT ipod sælges (FR) ipod à vendre ipod%20%e0%20vendre ipod sælges (JP) ipod 発 売 中 ipod%e7%99%ba%e5%a3%b2%e4 %B8%AD ipod sælges (KO) 아이팟 %EC%95%84%EC%9D%B4%ED% 8C%9F Nedsatte DVD er (FR) DVD à prix réduits DVD%20%C3%A0%20prix%20r%C3 %A9duits Nedsatte DVD er (JP) DVD 値 下 げ 中 DVD%E5%80%A4%E4%B8%8B%E3 %81%92%E4%B8%AD Nedsatte DVD er (KO) DVD 할인판매 DVD%20%ED%95%A0%EC%9D%B8 %ED%8C%90%EB%A7%A4 KODEREGLER FOR NAVN/VÆRDI-PAR Alle navne for navn/værdi-par skal altid indtastes med små bogstaver og uden brug af mellemrumstegn: ysmcpn, ysmgrp, ysmcrn, ysmtrm, ysmchn, ysmtac,ysmrfd. Brug altid + eller %20 til at repræsentere (kode) mellemrumstegn i værdier. Tæl specielle tegn, som f.eks. mellemrumstegn eller tegn fra ikke-latinske alfabeter, som kun ét tegn, når du beregner værdiens længde. Navn/værdi-parrene ysmchn and ysmtac er begrænset til en defi neret kodeliste. Kode- og overførselsværktøj til UTF-8 Et kode- og overførselsværktøj til UTF-8 er som hjælp inkluderet nedenfor. js_encoder.html <script> document.write(encodeuricomponent( TEKST, DER SKAL KODES )); </script> Sådan anvendes js_ecoder.html Du skal bruge en webbrowser og en almindelig tekst-, xml- eller html-editor for at kunne anvende disse instruktioner. På Microsoft Windows -platformen, kan du anvende redigeringsapplikationer som Microsoft Notepad, Altova XMLSpy eller Macromedia Dreamweaver. På Apple Macintosh platforme kan du anvende redigeringsapplikationer som BBEdit fra Bare Bones Software, Apple XCode Developer Tools eller <oxygen/> xml-editor. 1. Kopiér js_encoder.html-teksten, og indsæt den i en ny tekstfi l. Giv fi len navnet js_encoder.html og gem den. 2. Erstat TEKST, DER SKAL KODES med værdien, der skal kodes til UTF Gem fi len. 4. Skift til din webbrowser, og åbn den fi l, du lige har gemt. Webbrowseren vil vise teksten i UTF-8-kodeformat. Du kan kopiere UTF-8-kodeteksten fra browservinduet og anvende den i Yahoo! Search Marketing. KODNING... Er den proces, der konverterer et tegn til en alternativ repræsentation. Kodning giver mulighed for, at tegn, der potentielt ikke er kompatible samt symboler og tegnsætning kan repræsenteres på en måde, der gør en parser (fortolker) i stand til at identificere den tilsigtede værdi korrekt. Mellemrumstegnet kan f.eks. kodes som den hexadecimale repræsentation af tegnet (tallet 20) eller den decimale repræsentation af tegnet (tallet 32).

15 15 URL-sporingskoder Yahoo! Search Marketing forbinder ved hjælp af sporings-url er trafi k med de af dine websteder, der ikke oprindeligt kommer fra Yahoo! Search Marketing-netværket. En sporings-url består af en eller fl ere URL-sporingskoder navn/værdi-par, der repræsenterer en kampagnevariabel. Der er syv tilgængelige kampagnevariabler, men kun taktikvariablen er nødvendig for at kunne spore en marketinghenvisning. Du vil dog få et meget bedre sporingsresultat, hvis du inkluderer de fl este eller alle af følgende kampagnevariabler i dine sporings-url er. kampagne annoncegruppe annoncenavn term kanal tilsidesættelse af henvisende domæne VIGTIGT Hvis du vil spore henvisninger, der ikke oprindeligt kommer fra Yahoo! Search Marketing-netværket, skal dine websteder indeholde dataindsamlingskoder fra Yahoo! Search Marketing. Disse koder vil sende kampagnes variabeloplysninger fra sporings-url en til Yahoo! Search Marketing. Du kan få yderligere oplysninger i denne vejledning i kapitlerne Indsamling af præstationsnøgletal og Dataindsamlingskodning. Kampagnevariabel Med kampagnevariablen vises det kampagnenavn, som den besøgende, der er blevet henvist af sporings-url en, skal associeres med. Hvis f.eks. variablen for kampagnenavnet skal associeres med en kampagne med navnet Sommersko, bliver navn/værdi-parret til ysmcpm=sommer+sko. Yderligere eksempler og koderegler er vist nedenfor. KAMPAGNE Sommersko Nedsatte DVD er (JP) Luksussengetøj NAVN/VÆRDI-PAR ysmcpm=sommer+sko ysmcpm=dvd%e5%80%a4%e4%b8%8b%e3%81% 92%E4%B8%AD ysmcpm=luksus+sengetøj KODEREGLER Ikke obligatorisk Navnekoden ysmcpm skal indtastes med små bogstaver Maksimumlængden er 50 tegn Specialtegn, herunder tegn der repræsenteres af en eller fl ere UTF-8-kodeværdier, tæller som ét tegn. TEGNFORTOLKNING... Er den proces, der informerer en parser (fortolker) om, at et bestemt antal tegn efter et specialtegn skal fortolkes som en kodet repræsentation af en anden værdi. I Yahoo! Search Marketing fungerer procenttegnet (%) som UTF-8-fortolkningstegnet. Dette symbol viser, at de to efterfølgende tegn skal fortolkes som én hexadecimal værdi. Nogle tegn kan ikke repræsenteres af en enkelt UTF-8-værdi og opbygges i stedet af en række udtryk bestående af to eller tre UTF-8-værdier. Du kan få yderligere oplysninger om kodning, tegnfortolkning og UTF-8, hvis du går til Wikipedia ( wikipedia.org) og foretager en søgning på disse begreber.

16 16 Annoncegruppevariabel Med annoncegruppevariablen vises det annoncegruppenavn, som den besøgende, der er blevet henvist af sporings-url en, skal associeres med. Hvis f.eks. variablen for annoncegruppenavn skal associeres med en annoncegruppe med navnet Sandaler, bliver navn/værdi-parret til ysmgrp=sandaler. Yderligere eksempler og koderegler er vist nedenfor. ANNONCEGRUPPE NAVN/VÆRDI-PAR Sandaler ysmgrp=sandaler Westerns ysmgrp=westerns 600 Thread Count ysmgrp=600+thread+count KODEREGLER Ikke obligatorisk Navnekoden ysmgrp skal indtastes med små bogstaver Maksimumlængden er 50 tegn Specialtegn, herunder tegn der repræsenteres af en eller fl ere UTF-8-kodeværdier, tæller som ét tegn. Variabel for annoncenavn Med annoncenavnsvariablen vises det annoncenavn, som den besøgende, der er blevet henvist af sporings-url en, skal associeres med. Hvis f.eks. variablen for annoncegruppenavn skal associeres med en annoncegruppe med navnet Nye sko på udsalg, bliver navn/værdiparret til ysmcrn=nye+sko+på+udsalg. Yderligere eksempler og koderegler er vist nedenfor. NAVN PÅ ANNONCE Nye sko på udsalg Begrænset sortiment af John Wayne-westerns Egyptiske bomuldslagener stærkt nedsat KODEREGLER NAVN/VÆRDI-PAR ysmcrn=nye+sko+på+udsalg ysmcrn=begrænset%20sortiment%20john%20wayn e%20westerns ysmcrn=egyptiske+bomuld+lagener+stærkt+nedsat Ikke obligatorisk Navnekoden ysmcrn skal indtastes med små bogstaver Maksimumlængden er 50 tegn Specialtegn, herunder tegn der repræsenteres af en eller fl ere UTF-8-kodeværdier, tæller som ét tegn.

17 17 Termvariabel Med termvariablen vises den term, der blev anvendt til at generere det henvisende link. Hvis f.eks. termvariablen skal associeres med termen nye sko, bliver navn/værdi-parret til ysmtrm=nye+sko. Yderligere eksempler og koderegler er vist nedenfor. Taktikvariabel Med taktikvariablen vises den annonceringstaktiktype, der blev anvendt til at generere sporings-url en. Den følgende liste indeholder de kampagnetaktikker og tilsvarende koder, der kan anvendes med et henvisende marketinglink. TERM Nye sko John Wayne Luksuslagensæt NAVN/VÆRDI-PAR ysmtrm=nye+sko ysmtrm=john%20wayne ysmtrm=luksus+lagen+sæt KODEREGLER Ikke obligatorisk Navnekoden ysmtrm skal indtastes med små bogstaver Maksimumlængden er 50 tegn Specialtegn, herunder tegn der repræsenteres af en eller fl ere UTF-8-kodeværdier, tæller som ét tegn. TAKTIK Associeret Bannerreklame Sammenligningsindkøb Kontekstrelateret søgning Lokal søgning Offl inemedie, der genererer onlinebesøg Betalt masseoptagelse Betalt medtagelsessøgning Søgning med pris pr. klik TAKTIKKODE AFF AD CMP CTX LOC OFL PIB PI PPC

18 18 Hvis f.eks. det henvisende link vil blive genereret af en taktik med pris pr. klik, bliver kampagnetaktikkens navn/værdi-par til ysmtac=ppc. Yderligere eksempler og koderegler er vist nedenfor. KAMPAGNETAKTIK Associeret websted Søgning med pris pr. klik Lokal søgning NAVN/VÆRDI-PAR ysmtrm=aff ysmtrm=ppc ysmtrm=loc KODEREGLER Obligatorisk Navnekoden ysmtac skal indtastes med små bogstaver Kampagnetaktikkoder skal indtastes med små eller store bogstaver eller en blanding af disse Kampagnetaktikkoderne skal være understøttet af Yahoo! Search Marketing for den valgte annonceringskanal (se Kampagnekanalvariabel for yderligere oplysninger) Kanalvariabel Med kanalvariablen vises den annonceringskanal, der blev anvendt til at generere sporings-url en. Kampagnekanalvariablen angiver også de annonceringstaktikker, der vil blive sporet af Yahoo! Search Marketing. Den følgende liste indeholder de annonceringskanaler og tilsvarende kampagnekanalkoder, der understøttes af Yahoo! Search Marketing, og som kan anvendes i et henvisende marketinglink. Ud for hver kampagnekanalkode er vist de annonceringstaktikker, der accepteres af Yahoo! Search Marketing for den pågældende kanal. BESKRIVELSE KODE UNDERSTØTTEDE TAKTIKKER Andre ANDRE AD, AFF, CMP, CTX, , LOC, PI, PIB, PPC 180 Solutions 180 CTX 24/7 Media M724 AD 7 Search SH7 PPC Advertising.com ADV AD Enhance Interactive AHA PPC America On-Line AOL AD AltaVista AVA PI, PIB Ask Jeeves AJS PI, PIB

19 19 BESKRIVELSE KODE UNDERSTØTTEDE TAKTIKKER BidClix BCLX CTX BeFree BEF AFF Bizrate BIZ CMP Burst Media BMA AD Business.com BUS PPC Citisearch CITI LOC Clickbank CKB AFF Clickslink CKL AFF Commission Junction CJN AFF CNET.com CNET AD, CMP, DoubleClick DBC AD Engage Media EMA AD e-pilot EPT PPC E-Spotting EST PPC Fast FST PI, PIB Fast Clic FCL AD Findwhat FDW PPC Froogle FRO BESKRIVELSE KODE UNDERSTØTTEDE TAKTIKKER GoClick GOC PPC Google GGL CTX, LOC, PPC Gator GTR CTX HotBar HTB AD Industry Brain IDB CTX, PPC Infospace IFS PI, PIB In-house INH Inkjohni INK PI, PIB Kanoodle KAN PPC LinkShare LSH AFF Look LOOK PPC Looksmart LKS PI, PIB Lycos LYC AD, PI, PPC Mamma.com MAM PI Maxworldwide MAX AD MetricsDirect.com MDIR CTX MSN MSN AD MyGeek.com MYGK CMP, CTX, PI, PPC

20 20 BESKRIVELSE KODE UNDERSTØTTEDE TAKTIKKER MySimon MYS CMP Nextag NXT CMP Pricegrabber PGR CMP Price.com PRC CMP Pricescan PSC Search123 S123 PPC Search Boss SBOS PPC ShopCartUSA.com SCU CMP, SearchFeed SFD PPC Shopping.com SHOP CMP Sprinks SPK CTX, PPC StreetPrices SPRI CMP Switchboard SWB PI TribalFusion TFN AD Turbo10 TRB PPC ValueClick VCK AD, AFF WhenU WHU CTX Xuppa XUP PPC BESKRIVELSE KODE UNDERSTØTTEDE TAKTIKKER Yahoo YAH CMP, , LOC Yahoo! Search Marketing, USA. YSM CTX, PPC Yahoo! Search Marketing, Østrig YSMAT CTX, PPC Yahoo! Search Marketing, Australien YSMAU CTX, PPC Yahoo! Search Marketing, Schweiz YSMCH CTX, PPC Yahoo! Search Marketing, Tyskland YSMDE CTX, PPC Yahoo! Search Marketing, Danmark YSMDK CTX, PPC Yahoo! Search Marketing, Spanien YSMES CTX, PPC Yahoo! Search Marketing, Finland YSMFI CTX, PPC Yahoo! Search Marketing, Frankrig YSMFR CTX, PPC Yahoo! Search Marketing, Italien YSMIT CTX, PPC Yahoo! Search Marketing, Nederlandene YSMNL CTX, PPC Yahoo! Search Marketing, Norge YSMNO CTX, PPC Yahoo! Search Marketing, Sverige YSMSE CTX, PPC Yahoo! Search Marketing, Storbritannien YSMUK CTX, PPC Hvis f.eks. det henvisende link vil blive genereret på Microsoft Searchnetværket, bliver kampagnekanalens navn/værdi-par til ysmchn=msn. Yderligere eksempler og koderegler er vist nedenfor.

21 21 KAMPAGNEKANAL Microsoft Search Network (MSN) Google Price.com NAVN/VÆRDI-PAR ysmchn=msn ysmchn=ggl ysmchn=prc KODEREGLER Ikke obligatorisk Navnekoden ysmchn skal indtastes med små bogstaver Maksimumlængden er 50 tegn Kampagnekanalkoder skal indtastes med små eller store bogstaver eller en blanding af disse VIGTIGT Hvis der anvendes en forkert kode, kan det medføre, at Yahoo! Search Marketing indsamler forkerte data. Hvis der ikke vises en relevant kanalkode for din annonceringskanal, bedes du kontakte Yahoo! Search Marketing. Du kan anvende koden ANDRE til at indsamle data, indtil der er etableret en kanalkode for din annonceringskanal. Kampagnehenvisningsvariabel Yahoo! Search Marketing registrerer automatisk det henvisende domæne for hver besøgende på dit websted. Du kan vælge at tildele et navn til et henvisende domæne. Du kan gøre dette for at oprette et mere meningsfuldt navn eller for at gruppere trafi k fra fl ere domæner sammen i ét domæne for at analysere besøgsadfærden. Hvis f.eks. domænet for en sporings-url er Portal.com, og du ønsker, at det skal registreres som Southwest Partner, kunne du føje ysmrfd=southwest+partner til sporings-url en fra domænet Portal.com. Yderligere eksempler og koderegler er vist nedenfor. ØNSKET KAMPAGNEHENVISNING Leverandører af nedsatte DVD er Forhandlere af brugte biler NAVN/VÆRDI-PAR ysmrfd=nedsat%20dvd%20leverandører ysmrfd=forhandlere+brugte+biler KODEREGLER Ikke obligatorisk Navnekoden ysmrfd skal indtastes med små bogstaver Maksimumlængden er 50 tegn Specialtegn, herunder tegn der repræsenteres af en eller fl ere UTF-8-kodeværdier, tæller som ét tegn.

22 22 VIGTIGT Når du anvender tilsidesættelse af en kampagnehenvisning, registrerer Yahoo! Search Marketing ikke den oprindelige værdi for det henvisende domæne. Oprettelse af sporings-url er Du opretter sporings-url er ved at inkludere kampagnevariabler, der skrives som URL-sporingskoder i de henvisende marketinglinks, som ikke oprindeligt kommer fra Yahoo! Search Marketing-netværket. Når du opretter sporings-url er, giver du Yahoo! Search Marketing mulighed for at spore henvisninger for besøgende på dine websteder, hvilket giver dig et mere detaljeret billede af effektiviteten af din onlinemarkedsføring. Du kan anvende en eller fl ere URL-sporingskoder i en sporings-url, men du skal altid inkludere en URL-sporingskode for taktik for at få en præcis sporing af de besøgende. Du kan se en liste med kampagnevariabler og deres URL-forkortelser nedenfor. KAMPAGNEVARIABELNAVN Kampagnenavn Annoncegruppenavn Annoncenavn Term Kanalnavn Taktik Tilsidesættelse af henvisende ID URL-FORKORTELSE ysmcpn ysmgrp ysmcrn ysmtrm ysmchn ysmtac ysmrfd HENVISENDE MARKEDSFØRINGSLINKS... Er de links, som besøgende klikker på for komme til dit websted. Når du f.eks. annoncerer på et markedsføringsnetværk i en søgemaskine, skal du indtaste en internetadresse, som internetbrugere sendes til, hvis der klikkes på din annonce. Linket, som internetbrugeren klikker på, er det henvisende markedsføringslink.

23 23 URL-forespørgselsstrengen Når du opretter en sporings-url, kan du anbringe URL-sporingskoderne i URL-forespørgselsstrengen. URL-forespørgselsstrengen er den tekst, der står efter et spørgsmålstegn (?) i en URL-adresse. Hvis du f.eks. har nedenstående henvisende markedsføringslink, skal du anbringe URL-sporingskoderne bagerst i URL-adressen efter et spørgsmålstegn (?). Når du føjer sporingskoderne til det henvisende markedsføringslink, ændrer det ikke den adresse, som din URL-adresse peger på. Den tilføjer i stedet nogle ekstra oplysninger, der kan overføres af dataindsamlingskoderne på destinationswebsiden. Du kan adskille fl ere URL-sporingskoder ved hjælp af &-tegnet (&): Du kan også inkludere navn/værdi-par og andre værdier i en sporings- URL, der ikke er associeret med Yahoo! Search Marketing. Du kan tilføje URL-sporingskoderne i vilkårlig rækkefølge og på en vilkårlig placering i URL-forespørgselsstrengen. Hvis dit henvisende markedsføringslink f.eks. allerede har nedenstående forespørgselsstreng, kan du føje dine URL-sporingskoder til URL-forespørgselsstrengen således: &ysmtac=PPC eller PPC&afid= eller afid= & ysmcpn= Kampagne&ysmtac=PPC VIGTIGT Selv om rækkefølge og placering af URL-sporingskoder ikke påvirker Yahoo! Search Marketing, bør du alligevel kontrollere, at rækkefølge og placering ikke påvirker behandlingen af andre oplysninger, der inkluderes i et henvisende markedsføringslink, før URL-sporingskoderne tilføjes.

24 24 Yderligere eksempler og koderegler er vist nedenfor. URL-KODEREGLER FOR URL-SPORINGSKODER URL-sporingskoder indsættes efter tegnet? i URL-adressen. Denne del af URL-adressen kaldes normalt for URL-forespørgselsstrengen. For eksempel: Navn/værdi-par separeres i URL-adressen med tegnet &. For eksempel: Sommer+sko+start Navn/værdi-par kan anbringes i vilkårlig rækkefølge i URL-forespørgselsstrengen (efter tegnet? ) og kan blandes med oplysninger, der ikke kommer fra Yahoo! Search Marketing. Hvis du f.eks. har nedenstående navn/værdi-par, ppid= og afi d=super%20shoe%20warehouse kan du indsætte dem på et vilkårligt sted i sporings-url en: MSN&afid=Super%20sko%20marked Et eksempel på en sporings-url En fi ktiv annoncør med navnet Sarah kører en kampagne for at starte salget af en ny skokollektion i løbet af sommeren. Hun har følgende kampagneopsætning i Yahoo! Search Marketing: Kampagnenavn: Start sommersko Annoncegruppenavn: Sandaler Annonce: Nye sko er ankommet! Ord: Sandaler fra Jimmy Choo Hun har udover at reklamere på Yahoo! Search Marketing-netværket besluttet sig til at annoncere på MSN. Hun har valgt pris pr. klik som sin annonceringstaktik. Sarah vil gerne være sikker på, at hun sporer de henvisninger, der genereres fra MSN. Ved hjælp af kampagneoplysningerne og tabellen med forkortelser af kampagnevariabler opretter hun de følgende URL-sporingskoder for hendes kampagnevariabler: ysmcpn=sommer+sko+start ysmgrp=sandaler ysmcrn=nye+sko+er+ankommet ysmtrm=jimmy+choo+sandaler ysmchn=msn ysmtac=ppc Herefter åbner hun sit MSN-kontrolpanel og føjer disse URLsporingskoder til alle de henvisende markedsføringslinks, der skal associeres med disse kampagnevariabler.

25 25 Hun tager et henvisende markedsføringslink, der ser ud således: Derefter tilføjer hun URL-sporingskoderne for at oprette en sporings-url. =sandaler&ysmcrn=nye+sko+er+ankommet&ysmtrm=jimmy+choo+ sandaler&ysmchn=msn&ysmtac=ppc Da Sarah allerede har angivet dataindsamlingskoderne på sit websted, vil Yahoo! Search Marketing registrere en henvisning, når den genereres af MSN, hvilket giver Sarah et bedre billede af effektiviteten af hendes onlinemarkedsføringsaktiviteter.

26 26

27 27 Sådan anvender du dataindsamlingskoder på dit websted Med Yahoo! Search Marketings dataindsamlingskoder får du de bedste sporingsresultater. Yahoo! Search Marketing genererer brugerdefi nerede dataindsamlingskoder til dit websted, som gør dig i stand til at spore og lære af de besøgendes adfærd fra første søgning til den endelige konvertering. I dette kapitel forklares det, hvordan du indsætter og tilpasser disse dataindsamlingskoder. Kundekrav For at dataindsamlingen bliver nøjagtig er der tre krav, som dine besøgendes webbrowser skal opfylde. 1 Browseren skal være konfi gureret til at downloade billeder, hvilket nye browsere er som standard. 2 Browseren skal være konfi gureret til at læse JavaScript-kode, hvilket nye browsere er som standard. 3 Browseren skal være konfi gureret til at acceptere cookies, hvilket nye browsere er som standard. Yahoo! Search Marketing kan stadig spore de besøgendes aktiviteter på dit websted uden cookies, men de besøgendes handlinger kan ikke spores over tid. Analyseindstillinger Yahoo! Search Marketing giver dig to former for sporing af besøgsadfærd på dit websted: Konverteringsanalyser registrerer konverteringshændelser og omsætning i forbindelse med hver transaktion. Komplette analyser sporer besøgsadfærd på dit websted og registrerer konverteringer og omsætning. Indsætning af dataindsamlingskoder Du fi nder de brugerdefi nerede dataindsamlingskoder i Yahoo! Search Marketing. Indsætningsprocessen består af 4 trin: aktivering af analyser i Yahoo! Search Marketing konfi guration af analyser i Yahoo! Search Marketing kopiering og konfi guration af brugerdefi nerede dataindsamlingskoder indsætning af brugerdefi nerede dataindsamlingskoder på dit websted Disse instruktioner består af et afsnit om Opsætning af konverteringsanalyser og et afsnit om Opsætning af komplette analyser. Afsnittene hjælper dig med indsætning af bestemte koder, som er knyttet til analyseindstillingerne. Præcise instruktioner om platform og teknologi fi ndes i bilaget i dette dokument. Der er præcise instruktioner til: Opsætning med Yahoo! Butikker Opsætning med PayPal Opsætning med ASP Opsætning med JSP og Java Opsætning med PHP

28 28 Sådan anvendes konverteringsanalyser Aktivering af analyser 1. Log på Yahoo! Search Marketing. 2. Hvis du har mere end én hovedkonto, skal du vælge den hovedkonto, som skal spore webstedet. Hvis du kun har én hovedkonto, kan du gå videre til trin Vælg fanen Administration. På navigationsbjælken under fanerne kan du nu se links til Administration. 4. Vælg Analyser på navigationsbjælken under fanen Administration. 5. Hvis analyserne ikke er aktive, skal du klikke på knappen Aktivér analyser. Analyseindstillingerne vises med det samme under knappen Aktivér analyser. Antallet af analyseindstillinger afhænger af din kontotype. 6. Hvis både Konverteringsanalyser og Komplette analyser vises, skal du vælge Konverteringsanalyser. Når du vælger en analysetype, genererer Yahoo! Search Marketing brugerdefi nerede dataindsamlingskoder og viser koderne samt yderligere analyseindstillinger i panelerne nederst på siden. Hvis du ikke kan vælge en analyseindstilling, er panelerne allerede vist nederst på siden. VIGTIGT Undgå at klikke på knappen Aktivér, når du vælger de analysetyper, som du ønsker at bruge til sporing af besøgende. Vent, indtil du har indsat dataindsamlingskoderne på dit websted. På den måde undgår du, at der indsamles upræcise eller ufuldstændige data. Konfiguration af optimeringsfunktioner Du kan optimere afgivelsen af bud fra din konto ved at bruge oplysninger om konverteringer og omsætning. 1. Klik på panelet Optimeringsindstillinger nederst på siden. Der vises tre optimeringsindstillinger. 2. Du kan vælge én ud af tre optimeringsindstillinger: Brug kun oplysninger om konverteringer til optimering af kampagner. Dette omfatter ikke oplysninger om omsætning fra den kampagneoptimeringsanalyse, som Yahoo! Search Marketing foretager. Brug både oplysninger om konverteringer og omsætning til optimering af kampagner. Dette giver den bedste optimering. Udelad oplysninger om konverteringer og omsætning fra optimering af kampagner. Denne indstilling udelader alle oplysninger om konverteringer og omsætning fra Yahoo! Search Marketings kampagneoptimeringsanalyse. 3. Klik på Gem.

29 29 Sådan kopieres konverteringskoden Koden kan tilpasses med omsætningsstørrelse, transaktions-id samt valutatype. Dette kræver, at du har en teksteditor, så du kan redigere html-fi ler. Præcise instruktioner om platform og teknologi fi ndes i bilaget i dette dokument. 1. Klik på panelet Konvertering nederst på siden. Der vises en række instruktioner samt den brugerdefi nerede konverteringskode. 2. Under ledeteksten Omsætningsværdi kan du vælge, om den brugerdefi nerede konverteringskode skal have en dynamisk omsætningsværdi, eller om Yahoo! Search Marketing skal gemme en fast standardværdi. Hvis du ønsker en dynamisk værdi, skal du vælge Dynamisk værdi fra pop-op-listen Omsætningsværdi og klikke på Gem. For tildeling af en fast værdi skal du vælge Fast gennemsnitsværdi fra pop-op-listen Omsætningsværdi, indtaste omsætningsværdien i tekstboksen ud for pop-oplisten Omsætningsværdi og klikke på Gem. 3. Følg anvisningerne på skærmen, og kopiér den brugerdefi nerede konverteringskode. Generelt skal du markere koden inde i tekstboksen, og mens hele koden er markeret, skal du klikke på browserens kopieringsfunktion. Tastaturgenvejen til kopieringsfunktionen er som regel CTRL-C på Microsoft Windows-baserede computere eller Command-C på Apple Macintosh-baserede computere. Nedenfor er et eksempel på en ikke-fungerende konverteringskode til orientering. Eksempel på konverteringskode <SCRIPT language= JavaScript type= text/javascript > <!-- Yahoo! Search Marketing window.ysm_customdata = new Object(); window.ysm_customdata.conversion = transid=,currency=,amount = ; var ysm_accountid = 1OUBCPEJFKSOLKWHSRUJOGKM0LK ; document.write( <SCR + IPT language= JavaScript type= text/ javascript + SRC=// + qasrv1.wa.marketingsolutions.yahoo.com + /script/scriptservlet +?aid= + ysm_accountid + ></SCR + IPT> ); // --> </SCRIPT> 4. Opret et nyt dokument fra html-teksteditoren, og indsæt indholdet af den brugerdefi nerede konverteringskode i det nye dokument. 5. Hvis du bruger script-sammenkædning til at indsætte dataindsamlingskoder på dine websider, skal du slette SCRIPTelementet, der omslutter koden. Din konverteringskode burde ligne det ikke-fungerende eksempel nedenfor.

INDHOLDSFORTEGNELSE. Googles historie... Forord KAPITEL TO... 19. Introduktion til Google AdWords. Opret din AdWords-konto

INDHOLDSFORTEGNELSE. Googles historie... Forord KAPITEL TO... 19. Introduktion til Google AdWords. Opret din AdWords-konto INDHOLDSFORTEGNELSE Googles historie... Forord KAPITEL ET... 9 Introduktion til Google AdWords Hvad er en søgemaskine?... 10 Hvad er Google AdWords?...11 Eksempel på en AdWords-annonce... 12 Googles partnernetværk...

Læs mere

Derfor skal du bruge Google AdWords. Mads Bloch Lemvigh

Derfor skal du bruge Google AdWords. Mads Bloch Lemvigh Derfor skal du bruge Google AdWords Mads Bloch Lemvigh Derfor skal du bruge Google AdWords Som nystartet webshop vil du gerne ud over stepperne og begynde at sælge en masse produkter. Det kræver naturligvis,

Læs mere

Annoncer på internettet, der købes via Google Adwords. Bruges til at få et produkt højere op i søgeresultaterne på Google.

Annoncer på internettet, der købes via Google Adwords. Bruges til at få et produkt højere op i søgeresultaterne på Google. Marketing A-Z Marketingbegreb Betydning A Adwords Annoncer på internettet, der købes via Google Adwords. Bruges til at få et produkt højere op i søgeresultaterne på Google. B Branding Signalerer, hvad

Læs mere

Sådan kommer du i gang med Google Analytics. Mads Bloch Lemvigh

Sådan kommer du i gang med Google Analytics. Mads Bloch Lemvigh Sådan kommer du i gang med Google Analytics Mads Bloch Lemvigh Sådan kommer du i gang med Google Analytics Vil du gerne optimere din forretning og tjene flere penge på din webshop? Hvis ja, så læs videre

Læs mere

Introduktion til. Kent Nygaard Christensen, SEM Konsulent kc@webjuice.dk 61719481

Introduktion til. Kent Nygaard Christensen, SEM Konsulent kc@webjuice.dk 61719481 Introduktion til Kent Nygaard Christensen, SEM Konsulent kc@webjuice.dk 61719481 Anatomien på Googles søgenetværk 0-3 sponserede links 0-8 sponserede links Organiske links Displayannoncering Display formater

Læs mere

PHP Quick Teknisk Ordbog

PHP Quick Teknisk Ordbog PHP Quick Teknisk Ordbog Af Daniel Pedersen PHP Quick Teknisk Ordbog 1 Indhold De mest brugte tekniske udtryk benyttet inden for web udvikling. Du vil kunne slå de enkelte ord op og læse om hvad de betyder,

Læs mere

få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside

få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside 1 Alle har ret og råd til en professionel hjemmeside på få minutter GoMinisite

Læs mere

Christina Søndergaard Online Marketingchef

Christina Søndergaard Online Marketingchef Christina Søndergaard Online Marketingchef Hvad skal vi igennem? 1. Overordnet overblik 2. Betjeningspanel, genveje og annoteringer 3. Realtid PAUSE 4. Målgruppe 5. Anskaffelse PAUSE 6. Adfærd 7. Konverteringer

Læs mere

Politik om cookies. Introduktion Om cookies

Politik om cookies. Introduktion Om cookies Introduktion Om cookies Politik om cookies De fleste hjemmesider, du besøger, bruger cookies for at forbedre din brugeroplevelse ved at sætte webstedet i stand til at 'huske' dig enten under hele dit besøg

Læs mere

Google AdWords. Opsætning og vedligeholdelse af effektive Google Adwords kampagner

Google AdWords. Opsætning og vedligeholdelse af effektive Google Adwords kampagner Google AdWords Opsætning og vedligeholdelse af effektive Google Adwords kampagner ------------------------------------------------------ Underviser: Andreas Solgaard fra Beruf Programmet for i dag: Hvad

Læs mere

Trin for trin guide til Google Analytics

Trin for trin guide til Google Analytics Trin for trin guide til Google Analytics Introduktion #1 Opret bruger #2 Link Google Analytics til din side #3 Opret konto #4 Udfyld informationer #5 Gem sporings id #6 Download WordPress plugin #7 Vent

Læs mere

Google AdWords Advanced

Google AdWords Advanced Google AdWords Advanced Novicell Præsenteret af Martin Skøtt 1 Dagens Agenda Quality Score & AdWords basic Struktur & keywords Enhanced kampagner Enheder, planlægning, geografi & mobil. Dynamiske annoncer

Læs mere

Manual til administration af online booking

Manual til administration af online booking 2016 Manual til administration af online booking ShopBook Online Med forklaring og eksempler på hvordan man konfigurerer og overvåger online booking. www.obels.dk 1 Introduktion... 4 1.1 Formål... 4 1.2

Læs mere

Christina Søndergaard Online Marketingchef. Frederik Grøne Larsen Online Marketingkonsulent

Christina Søndergaard Online Marketingchef. Frederik Grøne Larsen Online Marketingkonsulent Christina Søndergaard Online Marketingchef Frederik Grøne Larsen Online Marketingkonsulent Hvad skal vi igennem? 1. Overordnet overblik 2. Betjeningspanel, genveje og annoteringer 3. Realtid 4. Målgruppe

Læs mere

Facebook Annoncering. 4 timers kursus. Bliv skarp på Annoncering med de nye regler på Facebook

Facebook Annoncering. 4 timers kursus. Bliv skarp på Annoncering med de nye regler på Facebook Facebook Annoncering 4 timers kursus Bliv skarp på Annoncering med de nye regler på Facebook Sociale Medier Sociale medier er en fællesbetegnelse for digitale tjenester, hvor brugere selv kan skabe og

Læs mere

5 veje til at booste dit salg med Microsoft CRM

5 veje til at booste dit salg med Microsoft CRM 5 veje til at booste dit salg med Microsoft CRM Ved du nok om dine kunder? Microsoft CRM fortæller dig alle hemmelighederne I IT Relation Front-data tilpasser og skræddersyer vi Microsoft CRM systemer

Læs mere

Velkommen til REX onlinehjælp

Velkommen til REX onlinehjælp Velkommen til REX onlinehjælp I REX onlinehjælp kan du finde information om følgende emner: Indhold Enkel søgning...3 Hvordan kan du bruge søgefeltet?...3 Søg efter sætninger...3 Søg efter specifikke ord

Læs mere

Kort introduktion til Google.

Kort introduktion til Google. Google Side 1 af 10 Kort introduktion til Google.... 2 Tilpas din søgning... 2 Generelle Tips... 2 Udelukkelse af ord... 2 Brug af *... 3 Sætningssøgninger... 3 Jeg Føler Mig Heldig... 3 Avanceret søgning...

Læs mere

Sådan bliver du klar til mere synlighed og salg

Sådan bliver du klar til mere synlighed og salg Sådan bliver du klar til mere synlighed og salg Tillykke med din Google AdWords Voucher. Nu kan du blive synlig for nye kunder og udvide din forretning online. Nu skal du i gang og have oprettet din AdWords

Læs mere

Kom i gang med Adwords

Kom i gang med Adwords Kom i gang med Adwords Guide fra AdwordsForum skrevet af Jan P. Olsen Er du parat til at få del i alle de fordele Google Adwords kan give? Googles søgemaskine er i dag en af de mest besøgte websites overhovedet

Læs mere

Sociale Medier & SEO-pakker: Karakteristikker

Sociale Medier & SEO-pakker: Karakteristikker Sociale Medier & SEO-pakker: Karakteristikker Account Mananger Vi tilbyder en engageret kundechef, som er tilgængelig i kontortiden via telefon, e-mail og Skype for at løse enhver problemstilling. Kundechefen

Læs mere

Web Connect vejledning

Web Connect vejledning Web Connect vejledning Version 0 DAN Omfattede modeller Denne brugsanvisning gælder for følgende modeller: ADS-2500W og ADS-2600W Definitioner af bemærkninger Vi bruger følgende ikon gennem hele brugsanvisningen:

Læs mere

Encoding:...1 Et tegn sæt (character set):...1 UTF-8 og UTF-16 (Unicode):...2

Encoding:...1 Et tegn sæt (character set):...1 UTF-8 og UTF-16 (Unicode):...2 Encoding:...1 Et tegn sæt (character set):...1 UTF-8 og UTF-16 (Unicode):...2 Encoding: Vi har tidligere set på spørgsmålet om et XML dokuments encoding. Det er generelt altid en god ide at gemme et dokument

Læs mere

AGENDA. Lidt om mig Markedsføring Hvorfor SEM? SEM Hvad består det af? DJØF Fredag d. 30. maj kl 16-18. Adwords SEO

AGENDA. Lidt om mig Markedsføring Hvorfor SEM? SEM Hvad består det af? DJØF Fredag d. 30. maj kl 16-18. Adwords SEO AGENDA DJØF Fredag d. 30. maj kl 16-18 Lidt om mig Markedsføring Hvorfor SEM? SEM Hvad består det af? Adwords SEO 1 Sarah Vos Thrysøe Arbejde 10 år hos IBM bl.a. som pipeline analytiker Udarbejdelse af

Læs mere

Danhost Webshop. Bliv fundet på Google

Danhost Webshop. Bliv fundet på Google Danhost Webshop Bliv fundet på Google SEO - Søgemaskineoptimering Når du arbejder med SEO, er det med henblik på, at din hjemmeside eller webshop skal dukke op i søgeresultaterne på f.eks. Google når en

Læs mere

Søgning på Internettet

Søgning på Internettet Side 1 af 6 Indhold: Søgning på Internettet Tips til søgning på Internettet... 1 Præcis adresse:... 1 Indeks- søgning... 2 Søgerobotterne/søgemaskiner:... 3 Lidt om hvordan man søger på nettet... 4 Links...

Læs mere

xgalleri Mulige filtyper Installation web-version

xgalleri Mulige filtyper Installation web-version xgalleri xgalleri opstod ud fra ønsket om at lægge en større samling billeder på nettet. Der findes mange programmer, som kan bruges til at lægge datafiler på nettet; men de fungerer typisk på den måde,

Læs mere

Brug af Office 365 på din Windows Phone

Brug af Office 365 på din Windows Phone Brug af Office 365 på din Windows Phone Startvejledning Tjek mail Sæt din Windows Phone op til at sende og modtage mail fra din Office 365-konto. Tjek din kalender, uanset hvor du er Hav altid styr på,

Læs mere

Guide til MetaTraffic Pro

Guide til MetaTraffic Pro Guide til MetaTraffic Pro - dit statistikværktøj på din webside eller webshop DanaWeb benytter statistikværktøjet MetaTraffic Pro både på basis hjemmesiderne og til webshop hjemmesiderne. Du vil derfor

Læs mere

MODERNE COOKIE-BASERET MARKEDSFØRING OG ANNONCENETVÆRK PLESNER, COPENHAGEN OKTOBER

MODERNE COOKIE-BASERET MARKEDSFØRING OG ANNONCENETVÆRK PLESNER, COPENHAGEN OKTOBER MODERNE COOKIE-BASERET MARKEDSFØRING OG ANNONCENETVÆRK PLESNER, COPENHAGEN OKTOBER 2016 06.10.2016 1 Kort om MSLGROUP Strategisk kommunikationsbureau MSLGROUP er en af Nordens førende strategisk kommunikationog

Læs mere

Google. SEO, AdWords og Analytics. Thomas T. Sloth - www.i-strategi.dk

Google. SEO, AdWords og Analytics. Thomas T. Sloth - www.i-strategi.dk Google SEO, AdWords og Analytics Google Engage Dagens agenda Google styrer! SEO Gratis markedsføring AdWords Betalte annoncer Analytics Mål eller dø! Google styrer Hvis du findes på Google, findes du!...

Læs mere

Seminar Google Analytics. Google Analytics. Novicell - Præsenteret af Martin Skøtt - @martinskott

Seminar Google Analytics. Google Analytics. Novicell - Præsenteret af Martin Skøtt - @martinskott Google Analytics Novicell - Præsenteret af Martin Skøtt - @martinskott 1 Agenda Basis Analytics Hvem er dine kunder? Find potentialet Rapporteringer Mål på indsatsen Næste version 10 gode råd 2 Hvad er

Læs mere

Maj 2012. Themosquitocompany.com Case Studie. Hvordan E-Intelligence Opnåede Top Søgemaskine Resultater For Themosquitocompany.com

Maj 2012. Themosquitocompany.com Case Studie. Hvordan E-Intelligence Opnåede Top Søgemaskine Resultater For Themosquitocompany.com Hvordan E-Intelligence Opnåede Top Søgemaskine Resultater For Themosquitocompany.com Maj 2012 Themosquitocompany.com Case Studie Endnu en E-Intelligence Kunde Succes Historie Ophavsret eintelligenceweb.com

Læs mere

Manual Søg & erstat. Søg efter tekst

Manual Søg & erstat. Søg efter tekst Søg efter tekst Manual Søg & erstat Du kan hurtigt søge efter hver forekomst af et bestemt ord eller en bestemt sætning. 1. Klik på Søg i gruppen Redigering på fanen Startside (Genvej: Ctrl + B). 2. Skriv

Læs mere

Detaljeret information om cookies

Detaljeret information om cookies Detaljeret information om cookies Website: Kontroldato: 2015-09-05 Kontrolleret af: http://ecosticker.applu/ http://shop.applu/ http://webbooking.applu/ http://www.applu/ https://nye-nummerplader.dk/ Cookie

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

1. Hvordan vi indsamler og opbevarer personoplysninger

1. Hvordan vi indsamler og opbevarer personoplysninger WAVINS ERKLÆRING OM PERSONOPLYSNINGER OG COOKIES Vi beskytter dine oplysninger og giver dig fuld gennemsigtighed og kontrol over dem Dette er erklæringen om personoplysninger og cookies for webstedet http://dk.wavin.com/

Læs mere

Programmering I Java/C#

Programmering I Java/C# Programmering I Java/C# Dit første projekt Datatekniker Intro to C# C# (C Sharp) Et enkelt, moderne, generelt anvendeligt, objektorienteret programmeringssprog Udviklet af Microsoft, ledet af danskeren

Læs mere

Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne

Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne Opsætningsvejledning efter opdatering (ghostning) af hybriderne Indholdsfortegnelse Login til Windows... 2 Aktivering af Office 365... 3 Kom i gang med Office 365 og OneDrive for Business... 4 Opsætning

Læs mere

Privatlivspolitik. Coverwise Limited deler en forpligtelse til at beskytte dit privatliv og holde dine personlige oplysninger sikre.

Privatlivspolitik. Coverwise Limited deler en forpligtelse til at beskytte dit privatliv og holde dine personlige oplysninger sikre. Privatlivspolitik Denne hjemmeside opererer internationalt og er i overensstemmelse med den lokale lovgivning og regler i de pågældende lande. Denne privatlivspolitik omhandler hvordan vi bruger og behandler

Læs mere

Maj 2012. Forleasebyowner.com Case Studie. Hvordan E-Intelligence Forbedrede Side trafik, Rankering og Kundeemner For Forleasebyowner.

Maj 2012. Forleasebyowner.com Case Studie. Hvordan E-Intelligence Forbedrede Side trafik, Rankering og Kundeemner For Forleasebyowner. Hvordan E-Intelligence Forbedrede Side trafik, Rankering og Kundeemner For Forleasebyowner.com Maj 2012 Forleasebyowner.com Case Studie Ophavsret eintelligenceweb.com 2013 Kontakt os: eintelligenceweb.com

Læs mere

Introduktion. Pacsoft Online 11-11-2013

Introduktion. Pacsoft Online 11-11-2013 Introduktion Pacsoft Online 11-11-2013 2 Indhold 1 Introduktion til Pacsoft Online... 3 1.1 Grundlæggende navigering... 3 1.2 Søgning af information... 3 1.3 Indtastning af faste oplysninger... 4 1.4 Din

Læs mere

Guide til Google Toolbar

Guide til Google Toolbar Hvad er Google Toolbar? Med Google Toolbar får du en ny værktøjslinie i Internet Explorer eller Firefox med direkte adgang til Googles søgemaskine fra en vilkårlig webside. Med Google Toolbar kan du bl.a.:

Læs mere

Mobile Connect Pro. Aktivér din konto. 200 MB data hver måned i 3 år. Mobile Broadband

Mobile Connect Pro. Aktivér din konto. 200 MB data hver måned i 3 år. Mobile Broadband Mobile Connect Pro Aktivér din konto Mobile Broadband 200 MB data hver måned i 3 år Velkommen til HP Mobile Connect Pro HP Mobile Connect Pro er en pay-as-you-go mobil bredbåndsservice, der er forudinstalleret

Læs mere

Håndbogen kan distribueres frit i sin helhed, digitalt eller i trykt format til alle brugere af EPiServer CMS..

Håndbogen kan distribueres frit i sin helhed, digitalt eller i trykt format til alle brugere af EPiServer CMS.. Copyright Denne håndbog er beskyttet af ophavsretlige love. Ændringer af indholdet eller delvis kopiering af indhold må ikke finde sted uden tilladelse fra ophavsretshaveren. Håndbogen kan distribueres

Læs mere

Vejledning i brug af GMAIL (Google)

Vejledning i brug af GMAIL (Google) Vejledning i brug af GMAIL (Google) Send meddelelser Har du ikke prøvet Gmail før? Her har du en trinvis vejledning i, hvordan du skriver og sender meddelelser: Klik på knappen Skriv i venstre side i Gmail.

Læs mere

portal.microsoftonline.com

portal.microsoftonline.com Office Online Office Online er et supplement til Officepakken, som du har liggende på computeren. Office Online ligger i skyen og åbnes i din webbrowser på adressen: portal.microsoftonline.com Du skal

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU ONLINE KALENDER

SÅDAN BRUGER DU ONLINE KALENDER SÅDAN BRUGER DU ONLINE KALENDER I vejledningen bruger vi det gratis program Google kalender som eksempel til at vise, hvordan man bruger en online kalender. DU SKAL I FORVEJEN: Kunne bruge en browser og

Læs mere

Kom godt i gang med Hostcenter Danmarks Webadmin

Kom godt i gang med Hostcenter Danmarks Webadmin Kom godt i gang med Hostcenter Danmarks Webadmin Formålet med denne artikel er at give en hurtig overblik over funktionerne i Hostcenter Danmarks Webadmin. Webadmin er det værktøj der bruges til at styre

Læs mere

Maj 2012. Ontasknaturally.com Case Studie. Hvordan E-Intelligence Sikrede Mere end 100% Tilbagebetaling På Investeringen til Ontasknaturally.

Maj 2012. Ontasknaturally.com Case Studie. Hvordan E-Intelligence Sikrede Mere end 100% Tilbagebetaling På Investeringen til Ontasknaturally. Hvordan E-Intelligence Sikrede Mere end 100% Tilbagebetaling På Investeringen til Ontasknaturally.com Maj 2012 Ontasknaturally.com Case Studie Ophavsret eintelligenceweb.com 2013 Kontakt os: eintelligenceweb.com

Læs mere

Skyfillers Hosted SharePoint. Kundemanual

Skyfillers Hosted SharePoint. Kundemanual Skyfillers Hosted SharePoint Kundemanual Kundemanual Indhold Generelt... 2 Online adgang SharePoint side... 2 Skift brugeradgangskode... 2 Adgang & opsætning... 3 Windows... 3 Tilføj SharePoint som intranet

Læs mere

Indledning. På de følgende sider vises, primært i tegneserieform, lidt om mulighederne i PC-AXIS for Windows.

Indledning. På de følgende sider vises, primært i tegneserieform, lidt om mulighederne i PC-AXIS for Windows. Indledning PC-AXIS for Windows er et talbehandlingsprogram, der kan håndtere store mængder statistisk materiale. PC-AXIS giver mulighed for at arbejde videre med det statistiske materiale i egne programmer

Læs mere

poedit og oversættelse af sprogfiler

poedit og oversættelse af sprogfiler poedit og oversættelse af sprogfiler af Georg S. Adamsen WordPress.Blogos.dk 2009 http://kortlink.dk/wordpressblogosdk/6g38 1 af 11 14-04-2009 14:55 Jeg får af og til spørgsmål om, hvordan man bruger poedit,

Læs mere

Retningsliner for etwinning værktøjer

Retningsliner for etwinning værktøjer Retningsliner for etwinning værktøjer Registrer til etwinning Trin 1: Deltagerens data Trin 2: Twinning præferencer Trin 3: Skole data Trin 4: Skole profil TwinFinder Automatisk søgning Gem søgning Avanceret

Læs mere

Ruko SmartAir. Updater installation

Ruko SmartAir. Updater installation Ruko SmartAir Updater installation Introduktion. Updateren er en speciel enhed som giver os mulighed for at tilføje, læse og skrive funktioner i en offline installation. Med læse og skrive funktionen kan

Læs mere

Vejledning til. LearnSpace

Vejledning til. LearnSpace Vejledning til LearnSpace Version 13. 08. 2015 Indholdsfortegnelse Om LearnSpace... 2 Oprette et nyt kursus i egen afdeling... 3 Aktivere selvtilmelding til et kursus... 5 Tilmelde undervisere der må redigere

Læs mere

Der findes mange ting på nettet, som du kan hente ned på din computer bl.a. billeder, tekstdokumenter og installationsfiler til programmer.

Der findes mange ting på nettet, som du kan hente ned på din computer bl.a. billeder, tekstdokumenter og installationsfiler til programmer. Microsoft browser Edge Når du skal på internettet i Windows 10, bruger du som udgangspunkt programmet Microsoft Edge. Det er en helt ny, simpel internetbrowser med en række spændende funktioner. Du kan

Læs mere

Skifte til Outlook 2010

Skifte til Outlook 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft Outlook 2010 ser meget anderledes ud end Outlook 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

6 af de hyppigste Google AdWords fejl. af Nicolas Zangenberg Search Marketing Director

6 af de hyppigste Google AdWords fejl. af Nicolas Zangenberg Search Marketing Director 6 af de hyppigste Google AdWords fejl White paper af Nicolas Zangenberg Search Marketing Director Tankerne bag dette white paper På de næste sider finder du 6 af de største brølere man kan lave, når man

Læs mere

Brugerne har adgang til Naveedio som en WebApp på http://naveedio.com eller ved at downloade App en Naveedio fra AppStore eller Google Play.

Brugerne har adgang til Naveedio som en WebApp på http://naveedio.com eller ved at downloade App en Naveedio fra AppStore eller Google Play. Betingelser for virksomheder mv. s brug af Naveedio Naveedio er en nyskabende App baseret markedsføringsplatform, der består af SPIL, hvor brugerne kan vinde penge ved korrekt besvarelse af spørgsmål og

Læs mere

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5 Skolekvalitet.dk Manual Version 1.0 Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3 3 Overblik over siderne... 5 3.1 Oversigt over centrale funktioner:... 6 4 Kom godt i

Læs mere

BullGuard Premium Protection... 2. Installation af BullGuard Premium Protection... 2. Ny BullGuard-bruger... 2

BullGuard Premium Protection... 2. Installation af BullGuard Premium Protection... 2. Ny BullGuard-bruger... 2 Indhold BullGuard Premium Protection... 2 Installation af BullGuard Premium Protection... 2 Ny BullGuard-bruger... 2 Hvis du allerede har produktet Internet Security 2013 installeret... 3 Aktiver Premium-tjenester...

Læs mere

Vejledning til opbygning af hjemmesider

Vejledning til opbygning af hjemmesider Side 1 af 9 Vejledning til opbygning af hjemmesider Hvis du er inde på din klubs hjemmeside, fx på forsiden, kan du nu gå i gang med at redigere. For at få redigeringsværktøjet frem, skal du klikke på

Læs mere

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Til Tutorlægen Velkommen til den elektroniske portefølje. Den er blevet til i dialog mellem Dansk selskab for almen medicin og

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION

SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION SÅDAN BRUGER DU REGNEARK INTRODUKTION I vejledningen bruger vi det gratis program Calc fra OpenOffice som eksempel til at vise, hvordan man bruger nogle helt grundlæggende funktioner i regneark. De øvrige

Læs mere

Skifte til OneNote 2010

Skifte til OneNote 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft OneNote 2010 ser meget anderledes ud end OneNote 2007, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

Guide til Umbraco CMS

Guide til Umbraco CMS web Guide til Umbraco CMS Indhold Indledning 3 Kompatible browsere 3 Log ind i Umbraco 4 Content-delen 5 Indholdstræet 5 Tilføjelse af en side/sektion 7 Sortering af indhold 12 Galleri 14 Mediebibliotek

Læs mere

Instruktioner for Asset Management. Udarbejdet af: Brian Bernholm brbe@business-view.dk +45 60 11 2121 Business-View 30-04-2015

Instruktioner for Asset Management. Udarbejdet af: Brian Bernholm brbe@business-view.dk +45 60 11 2121 Business-View 30-04-2015 Instruktioner for Asset Management 2015 Udarbejdet af: Brian Bernholm +45 60 11 2121 Business-View 30-04-2015 1 Indhold 1. Indledning... 2 2. Asset Management Register... 3 3. Aktivering af Asset Management

Læs mere

BRUGERGUIDE Nfoo Concept Digital Skiltning

BRUGERGUIDE Nfoo Concept Digital Skiltning BRUGERGUIDE Nfoo Concept Digital Skiltning Herunder finder du en introduktion til de forskellige funktioner i administrationsmodulet til dit Nfoo Concept Digital Skiltning INDHOLD LOGIN OG INDSTIL SPROG...

Læs mere

Onlinestrategi. hos Brandsite

Onlinestrategi. hos Brandsite Onlinestrategi hos Brandsite Hvem er vi? Brandsite består af en flok dedikerede medarbejdere, der alle brænder for at hjælpe dig og din virksomhed med din online markedsføring. Hvordan startede vi? Konceptet

Læs mere

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB Bemærk venligst! Udsæt ikke Sweex Wireless 300N Adapter USB for ekstreme temperaturer. Placér ikke adapteren i direkte sollys eller i nærheden af radiatorer eller

Læs mere

BLIV FUNDET PÅ GOOGLE! Hvorfor er det vigtigt? Hvad er Google (en søgemaskine)? Hvordan fungerer den? Hvad er SEO?

BLIV FUNDET PÅ GOOGLE! Hvorfor er det vigtigt? Hvad er Google (en søgemaskine)? Hvordan fungerer den? Hvad er SEO? BLIV FUNDET PÅ GOOGLE! Hvorfor er det vigtigt? Hvad er Google (en søgemaskine)? Hvordan fungerer den? Hvad er SEO? Mål for denne workshop: Grundlæggende forståelse for SEO Grundlæggende redskaber til SEO

Læs mere

Brug af Office 365 på din iphone eller ipad

Brug af Office 365 på din iphone eller ipad Brug af Office 365 på din iphone eller ipad Startvejledning Se mail Konfigurer din iphone eller ipad til at sende og modtage e-mail fra dit Office 365-konto. Se din kalender, uanset hvor du er Du kan altid

Læs mere

Online annoncering. Online annoncering. Snak om emnet og med andre på #novicell

Online annoncering. Online annoncering. Snak om emnet og med andre på #novicell Online annoncering Snak om emnet og med andre på #novicell 1 Agenda Facebook LinkedIn Banner & IP-baseret Affiliate AdWords Tracking 2 CPC (Cost Per Click ~ Pris pr. klik) TBF er CPM (Cost Per Thousand

Læs mere

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER

1.TILBUD NYT TILBUD 1.1 TRIN FORUDSÆTNINGER 1.TILBUD Fanen Tilbud giver en oversigt over alle de tilbud, der ligger i din database. Det er også herfra, at du har mulighed for at oprette, kopiere eller redigere et eksisterende tilbud. Det følgende

Læs mere

7 trin til at komme i gang med et affiliate-program

7 trin til at komme i gang med et affiliate-program 7 trin til at komme i gang med et affiliate-program Affiliate markedsføring er præstationsbaseret markedsføring på internettet, hvor såkaldte publicister (også bedre kendt som affiliates eller publishers

Læs mere

SÅDAN KOMMER DU I GANG MED MOBILEPAY BUSINESS

SÅDAN KOMMER DU I GANG MED MOBILEPAY BUSINESS DANSKE BANK DANSKE BANK HOLMENS KANAL DK 09 KØBENHAVN K TELEFON 45 3 4 WWW.DANSKEBANK.DK SÅDAN KOMMER DU I GANG MED MOBILEPAY BUSINESS 7876 05.03 Danske Bank A/S CVR-nr. 6 6 8 København DANSKE BANK DANSKE

Læs mere

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899 Firmaordninger I firmaoversigten kan du holde styr på dit kundekartotek samt disses bookinger. Der kan desuden oprettes andre firmaer end dit eget. Herved kan der udbydes særlige ydelser på med egne arbejdstider.

Læs mere

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Opdag startskærmen. Startskærmen indeholder alle dine vigtigste oplysninger. Dynamiske felter sørger for, at du altid

Læs mere

Guide til opsætning af Google Analytics Nye kunder Visiolab introduktion

Guide til opsætning af Google Analytics Nye kunder Visiolab introduktion Guide til opsætning af Google Analytics Nye kunder Visiolab introduktion Denne guide vil gøre dig i stand til at opstille din Google Analytics konto. Ydermere vil den være en hjælp til at forstå hvordan

Læs mere

FORTROLIGHEDSPOLITIK. Hvem er vi?

FORTROLIGHEDSPOLITIK. Hvem er vi? FORTROLIGHEDSPOLITIK Inwear ved, at det er vigtigt for dig, hvordan dine oplysninger behandles og videregives, og vi er glade for, at du har tillid til os i den henseende. Følgende beskriver vores fortrolighedspolitik.

Læs mere

Table of Contents. Prøveværktøj

Table of Contents. Prøveværktøj PRØVEVÆRKTØJ Table of Contents Opret prøve og tilpas dit fronter-rum... 3 Opret prøve... 4 Tilføj prøveværktøj... 6 Fanen "Indstillinger"... 11 Indstillinger for vindue... 15 Mappe til billeder/multimedier...

Læs mere

Adobe volumenlicenser. Adobe Value Incentive Plan (VIP) Programguide

Adobe volumenlicenser. Adobe Value Incentive Plan (VIP) Programguide Adobe volumenlicenser Adobe Value Incentive Plan (VIP) Programguide Version 3.0 30. juli 2013 Indhold Value Incentive Plan (VIP) Oversigt... 3 Programmet indeholder... 3 Øjeblikkelig adgang til Adobe-produkter...

Læs mere

TESTPLAN: SENIORLANDS WEBSHOP

TESTPLAN: SENIORLANDS WEBSHOP TESTPLAN: SENIORLANDS WEBSHOP Indledning Vi vil i vores brugervenlighedsundersøgelse teste Seniorlands webshop 1. Vi vil teste hvor at webshoppen fungerer set ud fra en bruger af Internet. Vi vil blandt

Læs mere

cpos Online Quickguide Version Sct. Norberts Skole https://sctnorberts.cposonline.dk/

cpos Online Quickguide Version Sct. Norberts Skole https://sctnorberts.cposonline.dk/ cpos Online Quickguide Version 1.1.8 Sct. Norberts Skole https://sctnorberts.cposonline.dk/ SÅDAN OPRETTER DU EN BRUGER... 3 SÅDAN LOGGER DU IND... 5 SÅDAN INDBETALER DU PENGE PÅ ET KANTINEKORT... 6 SÅDAN

Læs mere

Forstå brugbarheden af Google Analytics på 10 minutter

Forstå brugbarheden af Google Analytics på 10 minutter Forstå brugbarheden af Google Analytics på 10 minutter Hvad er Google Analytics? Hvem kan bruge det? Hvad kan Google Analytics bruges til? Google Analytics viser dig hvor dine kunder har fundet frem til

Læs mere

IT projekt uge 4 9. Marie Vinter, Roskilde Tekniske Gymnasium, klasse 2.6 IT, bw, uge 4 9 2013

IT projekt uge 4 9. Marie Vinter, Roskilde Tekniske Gymnasium, klasse 2.6 IT, bw, uge 4 9 2013 PHP-Projekt IT projekt uge 4 9 Marie Vinter, Roskilde Tekniske Gymnasium, klasse 2.6 IT, bw, uge 4 9 2013 4-3-2013 Indholdsfortegnelse Indledende afsnit... 2 Brainstorm... 2 User stories... 2 Problemformulering...

Læs mere

Gør dig klar til Google AdWords Workshop

Gør dig klar til Google AdWords Workshop Gør dig klar til Google AdWords Workshop Nu er du snart klar til at komme på workshop og blive ekspert i AdWords. Du skal inden kursusstart have oprettet din AdWords konto. Vi hjælper dig i gang med denne

Læs mere

Redigering af Nyheder

Redigering af Nyheder Redigering af Nyheder Her er først klikket på Liste i venstre kolonne, derefter på Nyheder i næste kolonne: (Husk at man klikker på ordet og ikke på ikonet!) For at tilføje, redigere og slette nyheder

Læs mere

Dan Rolsted PIT. Side 1

Dan Rolsted PIT. Side 1 Side 1 Side 2 Indledning I denne vejledning vil der vises hvordan Office 365 opsættes på de forskellige platforme, herunder IOS (ipad) og Android (HTC One). Derudover vil der også være vejledning til Windows

Læs mere

- søgemaskineoptimering

- søgemaskineoptimering - søgemaskineoptimering Guiden findes på bredahl-it.dk/seo Forventninger til aftenen Introduktion PageRank (og Google toolbar) Optimere webstedet (SEO) Trafikkontrol og statistikker Google Analytics Husk

Læs mere

Sådan installeres og teste WordPress på en lokal server

Sådan installeres og teste WordPress på en lokal server Sådan installeres og teste WordPress på en lokal server Det gratis WordPress blog værktøj er vokset gennem årene til et fuldgyldigt CMS-system content management system). WordPress har forenklet processen

Læs mere

Velkommen til den nye og forbedrede Dynamicweb 9

Velkommen til den nye og forbedrede Dynamicweb 9 Velkommen til den nye og forbedrede Dynamicweb 9 Effektive kundeoplevelser på tværs af alle kanaler med én integreret platform. Én platform dækker (alle) dine digitale behov Med Dynamicweb 9 får du adgang

Læs mere

vejledning sådan ARBejdeR du i ebg s RAppoRTvæRKTøj

vejledning sådan ARBejdeR du i ebg s RAppoRTvæRKTøj vejledning sådan arbejder du i ebg s rapportværktøj Vejledning for 2013/2014 Sådan arbejder du i EBG's rapportværktøj www.business-games.dk Indholdsfortegnelse: Forord... 2 Login... 2 Rapportværktøjet...

Læs mere

Indholdsoversigt. Emne. Side

Indholdsoversigt. Emne. Side Indholdsoversigt Emne o Log-in på din Idify Tidslinje Åben Idify Timeline på din ipad Indtast dine log-in oplysninger o Navigation af din tidslinje Tidslinjens oversigt Åbne Favorit erindring Navigér og

Læs mere

Vejledning Rapportbanken

Vejledning Rapportbanken Vejledning Rapportbanken Version 1.2 (opdateret 18. november 2013) Support KL yder kun begrænset support på anvendelse af Rapportbanken. Brug derfor gruppen KOMHEN 2.0 på Dialogportalen (http://dialog.kl.dk)

Læs mere

Velkommen til REX onlinehjælp

Velkommen til REX onlinehjælp Velkommen til REX onlinehjælp I REX onlinehjælp kan du finde information om følgende emner: Indhold Velkommen til REX onlinehjælp... 1 Søgning... 3 Hvordan kan du bruge søgefeltet i enkel søgning?... 3

Læs mere

Hvordan bruges Avery Nordics Produkt Information System?

Hvordan bruges Avery Nordics Produkt Information System? Hvordan bruges Avery Nordics Produkt Information System? 1. Hvilke oplysninger kan du finde? Det er en portal til download af opdaterede produktdata og -billeder Avery-medarbejdere, partnere og kunder

Læs mere

Hvordan laver jeg mit eget kort på ArcGIS Online?

Hvordan laver jeg mit eget kort på ArcGIS Online? Hvordan laver jeg mit eget kort på ArcGIS Online? Hvis du ønsker at lave dit eget kort på ArcGIS Online, er det naturligvis også muligt. 1. Start en web browser, tilgå http://www.arcgis.com og log ind.

Læs mere

Vejledning til Facebook-virksomhedsprofil

Vejledning til Facebook-virksomhedsprofil Vejledning til Facebook-virksomhedsprofil Tillykke med din Facebook-virksomhedsprofil. I denne vejledning finder du hjælp til hvordan du inviterer dit personlige netværk, hvordan du bliver administrator,

Læs mere