UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG"

Transkript

1 V002100N - ASN UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG Den 24. oktober 2006 blev af retten i sagen V ) Rolex S.A. 2) Manufacture des Montres Rolex S.A. (Advokat Susanne Mark) mod 2V Invest ApS (Advokat Carl-Erik Nielsen) afsagt sålydende D O M: Indledning og påstande Sagen drejer sig om, hvorvidt to Rolex-ure er varemærkeforfalskede, og om importen af urene er sket erhvervsmæssigt eller privat. Rolex S.A. og Manufacture des Montres Rolex S.A. (Rolex) har nedlagt følgende påstande: 1. 2V Invest ApS (2V Invest) tilpligtes at anerkende, at suspensionen af frigivelsen af to stk. Rolex-ure, jf. bilag 1, er lovligt gjort og forfulgt. 2. 2V Invest tilpligtes at anerkende, at afståelse til statskassen samt tilintetgørelse af to stk. Rolex-ure, jf. bilag 1, er lovlig og sker for 2V Invests regning.

2 V Invest tilpligtes at betale Rolex kr. eller et af retten fastsat mindre beløb med tillæg af procesrente fra sagens anlæg den 24. januar Det forbydes 2V Invest at importere, eksportere, sælge eller markedsføre de Rolex-ure, der er vist i bilag 1. 2V Invest har nedlagt påstand principalt om frifindelse for påstand 1-4. Overfor påstand 1 og 2 har 2V Invest subsidiært nedlagt påstand om, at urene frigives mod fjernelse af logo på de uoriginale dele og mere subsidiært, at de originale dele af urene frigives. Sagens omstændigheder Rolex, der er et schweizisk urfirma, har i Danmark registreret to figurvaremærke, henholdsvis en krone med navnet Rolex under (registreret i 1964), og kronen alene (registreret i 1992) samt registreret ordmærket Rolex som et EUvaremærke i Troels Olivero er stifter af og direktør i anpartsselskabet 2V Invest. Selskabet har adresse på Henningsens Alle 33, 2900 Hellerup, som også er Troels Oliveros privatadresse. Selskabet er tidligere registeret under navnet Inco-International Consulting ApS. 2V Invest er hovedanpartshaver i Gauguin Auktioner ApS, som har adresse på Nybrovej 83, 1., 2820 Gentofte. Som binavne til dette selskab er blandt andet registreret Gauguin Auction House ApS og Gauguin.dk ApS. Af en udskrift fra hjemmesiden Gauguin Auction House fra april 2005 fremgår det, at der på denne hjemmeside bortauktioneredes blandt andet Rolex-ure. Af en udskrift af DK Hostmaster A/S s hjemmeside fra den 25. april 2005 fremgår blandt andet, at Inco-International Consulting ApS er registrant af domænenavnet gauguin.dk. I juli 2004 købte Troels Olivero to ure, henholdsvis af rødguld og hvidguld, af juvelervirksomheden babyvincci på Internettet. Der er uenighed om, hvorvidt Troels Olivero personligt eller som direktør i selskabet 2V Invest er køber af urene. De to ure er blevet forevist under domsforhandlingen, og fotografier af urene er vist på bilag 1. Af en sendt den 10. juli 2004 fra Vincci Jewelers til adressen fremgår blandt andet: Emne: Congratulations! You are the buyer for ROLEX Ladies President Date Just with sapphire/diamonds

3 - 3 - Dear troelsolivero, Thank you for purchasing my item! Payment Details Amount: $ 4, USD US Shipping & Handling: $ USD US Insurance: (Required) $ USD Item Details Seller: babyvincci End Date: Jul. 10, 2004 Item Number: Item Title: ROLEX Ladies President Date Just with sapphire/diamonds Af en betalingspostering fremgår det, at der den 13. juli 2004 fra Inco- International C s konto blev overført USD til Tung Yin Ni, Hong Kong vedrørende item number: Der er enighed om, at kontoen tilhører 2V Invest, og at det anførte item number relaterer sig til rødgulduret. Af en udateret mail fremgår følgende: Til: vincci wu Emne: SV: Congratulations! You are the buyer for Rolex ladies President Date Just with sapphire/diamonds Dear Troels, Thank You for your purchase again. Your purchase watch 14K ROLEX OYSTER DATE-JUST OYSTER PRESIDENTWATCH with 4 point Sapphire & diamond bezel, Mother of pearl dial with sapphire hour marker, model , 8 year old, with pave diamond bracelet band, the overall condition of watch is 95% brand new, total weight of diamonds are well over 4.20ct. The watch are sold with the following: ROLEX LEATHER JEWELRY BOX. 2 YEARS FREE IN-HOUSE WARRANTY ROLEX LEATHER CREDIT CARD HOLDER ROLEX HOLOGRAM TAG ROLEX OYSTER MANUALS. The amount is $ $ shipping WITH FULL COVERAGE INSURANCE.

4 - 4 - Af en betalingspostering fremgår det, at der den 29. juli 2004 fra 2V Invests konto blev overført USD til Tung Yin Ni, Hong Kong. Under meddelelse til modtager fremgår endvidere: Item number: Rolex white gold. Remember change to rubies. Urene blev sendt til Danmark, men efter Troels Olivero havde set dem, blev de returneret til Hongkong for reparation. Urene blev af Boveli Art Repair Co, Hong Kong returneret til Danmark den 8. december I Københavns Lufthavn blev urene tilbageholdt af ToldSkat, som sendte meddelelse om tilbageholdelsen til Budde Schou & Ostenfeld, der er Rolex s danske varemærkeagent. Budde Schou & Ostenfeld sendte urene til urforretningen Klarlund, der meddelte, at urene var varemærkeforfalskninger. Efter anmodning fra Budde Schou & Ostenfeld suspenderede ToldSkat i mail af 12. januar 2005 frigivelsen af urene i henhold til Rådets forordning nr. 1383/2003 af 22. juli I brev af 12. januar 2005 skrev Troels Olivero til Budde Schou & Ostenfeld: Vedr.: Deres ref /MM Sagen vedrører et af min selskaber 2V-Invest ApS køb af 2 guld og diamant ure i Kina. Jeg har ventet på at høre fra Dem siden jeg før Jul talte med Toldmyndighederne som havde taget urene til toldkontrol. Toldmyndighederne oplyser at den eneste grund til at de ikke har udleveret urene til mig er, at De mener at urene overtræder Rolex varemærke beskyttelse og De i Deres brev til mig anmoder 2 V-Invest ApS om tilladelse til at destruere urene. Denne tilladelse kan ikke gives idet jeg er af den opfattelse at urene ikke overtræder Rolex varemærkebeskyttelse. Urværket er ægte Rolex urværk, som er taget fra ældre Rolex ure. Urværket er så sent til Kina for at en juveler kan lave et smykke-ur i guld og diamanter som skulle have være brugt til julegaver. Urene repræsenterer en stor værdi. Jeg har endnu ikke set de fremsendte ure efter de var sendt tilbage til Kina men ifølge ordre er de bestilt uden at hverken ur-kasse, krone, ur-lænke eller lås på nogen måde er Rolex varemærke beskyttet kopier. Ligeledes skulle æskerne også være originale Rolex æsker. Jeg meddelte det samme til den dame jeg talte med hos Toldmyndighederne og hun sagde at der var et grønt klistermærke på urkassen som overtrådte en Rolex varemærke beskyttelse. Jeg aner ikke hvad det er da jeg ikke har bestilt et klistermærke, men som jeg sagde anser jeg det for så ubetydeligt at det ikke giver berettigelse til at konfisker et lovligt Rolex urværk, ægte guld og diamant ur-kasse og ur-lænke. Men såfremt der er et klistermærke eller andre dele som jeg ikke har kendskab til, der overtræder Rolex varemærkebeskyttelse, så konfisker det.

5 - 5 - Jeg er bare sikker på at jeg har (efter oplysning fra juveler) fået fremsendt et ægte Rolex urværk, en ur-kasse, krone og ur-lænke som ikke er Rolex kopi eller udgiver sig som sådan og som ikke har kopieret Rolex varemærker. Derfor bedes urene udleveret straks. I modsat fald bedes De anlægge sag ligesom jeg vil søge erstatning for ulovligt konfiskering. Venlig hilsen Troels Olivero 2V-Invest ApS Henningsens Alle Hellerup Rolex sendte urene til Schweiz for at få dem nærmere undersøgt. Af en identifikationsrapport udfærdiget af Rolex S.A., Departement Patrimoine vedrørende identifikation nr (rødgulduret) fremgår blandt andet (i dansk oversættelse): KONKLUSION Vi kan bekræfte, at dette ur er en piratkopi af ROLEX-mærket og af model OYSTER PERPETUAL LADY-DATEJUST reference udstyret med en rand [bezel] reference samt urlænken SUPER PRESIDENT KARAT reference PIRATKOPI: hele urkassen urskiven og urviserne hele urlænken ORIGINAL: urværket (kaliber 2135) garantibeviset æsken og tilbehøret Ingen af komponenterne af urkassen, urskiven, urviserne og urlænken er blevet fremstillet af en virksomhed, der er autoriseret af ROLEX SA / GENEVE, der er indehaver af kronesymbolet og ROLEX-varemærket. Det fremgår endvidere af rapporten, at det vedlagte garantibevis ikke vedrører det urværk, der er i uret, samt at brillanterne på uret er af ringe kvalitet, og at safirerne er uægte. Samme konklusion fremgår af identifikationsrapport vedrørende identifikation nr (hvidgulduret).

6 - 6 - Urene blev endvidere sendt til undersøgelse hos Fédération de l industrie horlogère suisse FH, som er et uafhængigt schweizisk forbund for urproducenter. Af rapporten fremgår vedrørende begge ure, at kvaliteten af stempelmærkerne, især på bagkassen og urlænken, ikke stemmer overens med gældende kvalitetsstandarder hos Rolex SA. I rapporten konkluderes enslydende for hvert af urene (i dansk oversættelse): Konklusion I lyset af ovenstående kan vi bekræfte at: 1. Det her analyserede ur ikke er blevet fremstillet af virksomheden ROLEX SA, Geneve. 2. Dette urværk består af en sammensætning af guldkomponenter fremstillet uden ROLEX S vidende og et ægte urværk fremstillet af ROLEX SA, der er fjernet fra dets oprindelige bestemmelsessted. Fremstillingen af sammensætningen og arbejdet med indpakning i æsker har sandsynligvis fundet sted i Europa (Italien, Schweiz?). 3. Denne piratkopi er en kopi af model LADY DATEJUST med urlænke SUPER PRESIDENT KARAT fra ROLEX SA. 4. Denne piratkopi lever ikke op til de officielle regulativer vedr. handel med varer i ædelt metal. 5. Dette ur bærer forfalskede officielle lødighedsstemplinger, en indikation af schweizisk oprindelse der er ulovlig, og udgør et misbrug af samt angiver falsk geografisk indikation af GENEVE. 6. Denne piratkopiering er resultat af en industriel fremstilling, både hvad angår fremstillingen af komponenterne og påtrykningen af falske stempelmærker. 7. Den udførte omhu og fabrikation taget i betragtning såvel som det faktum, at de folk, der udfører piratkopieringen, har blandet ægte komponenter med uægte, gør at det her undersøgte ur direkte skaber total forvirring hos køberen. Det forårsagede tab for rettighedsindehaveren er i sagens natur betydeligt. Antipiratkopieringskontoret Af Rolex s vejledende priser fremgår det, at nyprisen for et Oyster Perpetual Datejust i rødguld med, henholdsvis uden 292 brillanter på urlænken, ref , er henholdsvis CHF og CHF inkl. schweizisk moms, mens prisen for et Oyster Perpetual Lady-Datejust i platin, ref , er CHF inkl. moms. 2V Invest har fremlagt eksempler på annoncer for uægte Rolex-ure, herunder ure fra udbyderen Wingate s, som man kan købe på Internettet fra priser på 160.

7 - 7 - Forklaringer Troels Olivero har forklaret, at han er direktør i selskaberne 2V Invest, Gauguin Auktioner ApS og et irsk datterselskab. Selskaberne er stiftet i henholdsvis 1998 og 2002/2003. Han har tidligere ejet og drevet et teleselskab, som han solgte med en fortjeneste på ca. 8 mio. kr. Han er uddannet skolelærer, har en MBA fra Copenhagen Business School og en uddannelse som diamantgraderer. 2V Invest er primært et holdingselskab, men yder dog også konsulentbistand for de øvrige selskaber. Han ejer alle anparterne i selskabet, som ejer 78,4 % af anparterne i Gauguin Auktioner. Gauguin Auktioner er et auktionshus, som i kommission sælger alle former for løsøre, eksempelvis ure, smykker og møbler. Auktionshusets kunder er både private og professionelle. Gauguin Auktioner køber og sælger ikke selv de pågældende varer, selvom de juridisk er berettiget til det, men leverer alene serviceydelser i form af vurdering af auktionsgenstandene, afregning af købesum med køber og udlevering af varerne. Det første ur købte han, fordi han gerne ville give sin kone et Rolex-ur i julegave. Han søgte på ebay og fandt uret, der blev udbudt af babyvincci, og som fremstod som ægte. Før man kan byde på en genstand hos ebay, skal man oprette en profil, hvor man oplyser navn og adresse. Han oprettede sin profil i eget navn, Troels Olivero. Når man har budt på en genstand og fået hammerslag, mødes køber og sælger og aftaler nærmere om gennemførslen af levering og betaling. Hammerslagsmailen lød på Troels Olivero, og det var også dette navn, der blev videregivet til sælger. en blev sendt til som er hans egen e- mailadresse. Det var 2V Invest, der skulle importere urene, da han havde et tilgodehavende i dette selskab på ca kr. Selskabet havde endvidere et momsregistreringsnummer, hvorfor han kunne importere varer fra lande uden for EU uden at skulle betale moms up front, men i stedet vente med at betale moms, til urene blev givet væk. Grunden til, at han oplyste 2V Invests adresse som Nybrovej var, at det er på denne adresse, han arbejder til daglig, hvorfor det var mest praktisk, at leveringen skete der. Et stykke tid, efter han havde købt rødgulduret til sin kone, talte han med sin søster i telefonen og fortalte om købet. Hans søster sagde, at hun også kunne tænke sig et Rolex-ur. Da hun havde hjulpet ham meget i forbindelse med hans nylige flytning, sagde han, at han gerne ville give hende et tilsvarende ur som gave. Kort tid efter så han et tilsvarende ur på ebay. Handlen foregik på samme måde som den første og til næsten samme pris.

8 - 8 - Urene blev leveret hver for sig på forretningsadressen i august. Han returnerede urene til babyvincci, fordi de ikke gik rigtigt, og diamanterne var løse. Han meddelte sælger, at de skulle repareres og customizes ordentligt. Han bad om, at de grønne sten blev ændret til røde, hvilket sælger indvilligede i, men dog ikke gjorde. Han kender ikke noget til reparatøren Boveli. Han har tidligere købt ure på nettet. Han samler på Rolex-ure og har for tiden 5. Nogle gange sælger han et for at kunne købe et andet. De ure, han har, er ægte. Han har købt dem brugt for ca kr. i alt. Han har solgt et par stykker hos Bruun Rasmussen og et enkelt privat. Helena Ejsing har forklaret, at hun er Troels Oliveros søster. På et tidspunkt fortalte han i telefonen, at han havde købt et pyntet Rolex-ur i guld på ebay. Uret var en julegave til hans kæreste. Han var meget stolt af handlen, da han havde gjort et godt køb. Hun sagde, at hun også kunne tænke sig sådan et ur, dog helst i hvidguld. Troels sagde, at han gerne ville give hende et ur, da hun havde hjulpet ham meget med indretningen af hans hus. Troels har selv nogle Rolex-ure. Hun plejer for sjov at sige, at han har et ur til hver måned i året. De har et godt og tæt forhold til hinanden. Troels giver mange gaver. Hun har fortalt sin gode veninde, Henriette, om gaven. Henriette Egeholm har forklaret, at hun er Helena Ejsings gode veninde. Helena fortalte i efteråret 2004, at Troels ville give hende et ur i julegave som tak for hendes hjælp med en flytning. Hun syntes, at det var en flot gave, men var dog ikke overrasket, da Troels og Helena har et tæt forhold, og da Troels har mulighed for at give en sådan gave. Parternes argumenter Rolex har gjort gældende, at urene er forfalskede. Det fremgår af identifikationsrapporterne fra Rolex, at væsentlige dele af urene ikke er fremstillet af Rolex. Garantidokumenterne, æskerne og tilbehøret er ægte, men vedrører nogle andre ure end de konfiskerede. Fédération de l industrie horlogère suisse FH har bekræftet, at urene er forfalskede. Rolex-varemærket er sat på uægte dele af uret, blandt andet på dækslet og på urlænken. Da de ægte dele endvidere stammer fra forskellige ure, skal hele uret anses for en forfalskning. Anbringelse af Rolexvaremærket på sådanne varemærkeforfalskede ure samt import, eksport, salg m.v. af urene kan derfor forbydes i medfør af varemærkelovens 4, stk. 1, jf. stk. 3, og 4, stk. 2. 2V Invest har anført, at urene er købt i god tro. Troels Olivero har imidlertid forklaret, at han har et betydeligt kendskab til Rolex-ure, og at han driver auk-

9 - 9 - tionshus, hvorfra der sælges Rolex-ure. De ure, han har købt, er købt til ca. 1/10 af prisen, og han var derfor i ond tro om urenes ægthed. Selvom der måtte foreligge god tro, kan importen af urene alligevel forbydes, da de konfiskerede ure er købt og importeret med henblik på erhvervsmæssig brug. I det første brev til Budde Schou & Ostenfeld anføres det, at det er 2V Invest, der har købt urene, hvorimod det ikke nævnes, at det er et privat køb, et synspunkt, der først efterfølgende gøres gældende. Det er endvidere 2V Invest, der har betalt for urene, hvilket fremgår af betalingsoversigterne. Urene er sendt til 2V Invest, der er et selskab, som pr. definition har et erhvervsmæssigt formål. Der er derfor en formodning for, at importen er sket erhvervsmæssigt. Troels Olivero har forklaret, at importen skete gennem selskabet, da selskabet har importtilladelse, og da han derved kunne undgå at betale moms ved importen. At importtilladelsen er anvendt, taler for, at importen er erhvervsmæssig, da der er anvendt de fordele, der er knyttet til at have et selskab. Det er endvidere naturligt, at der kun er foretaget få køb, da der er tale om et meget kostbart ur. Selve mængden siger derfor ikke noget om, hvorvidt importen er erhvervsmæssig eller privat. Der foreligger ingen dokumentation for selve købet af hvidgulduret. korrespondancen vedrørende købet af rødgulduret er sendt til Gauguin Auktioners adresse. Det er normalt ved handel med selskaber, at man stiler korrespondancen til en person, hvorfor den omstændighed, at sælger henvender sig til Troels Olivero ikke beviser, at der er tale om et privat køb. Det bør i den forbindelse komme 2V Invest til skade, at der ikke er fremlagt yderligere materiale, der belyser købet og returneringen af urene til reparation. Det fremgår af varemærkelovens 4, stk. 3, nr. 3, at erhvervsmæssig brug også omfatter import af varer. Det er i den forbindelse uden betydning, om selskabet efterfølgende måtte give varerne bort som gave. Det må derfor anses for godtgjort, at importen af urene er sket erhvervsmæssigt. Hvis Rolex-urene antages at være ægte, kan importen forbydes efter varemærkelovens 6, stk. 1, da de ikke er bragt i omsætning med samtykke fra Rolex. 2V Invest har anført, at urene alene er comstumized og dermed ikke varemærkeforfalskede. Hvis retten lægger til grund, at urene er ægte, så kan Rolex efter 6, stk. 2, modsætte sig en videre omsætning. Efter denne bestemmelse kan varemærkeindehaveren modsætte sig fortsat markedsføring i tilfælde, hvor varernes tilstand er ændret eller forringet efter, at de er markedsført, hvis der i øvrigt er rimelig grund hertil. Dette er netop tilfældet i denne sag, hvor urene fremstår som originale, da de er solgt i originale æsker med ægte garantibeviser. Der er endvidere tale om en væsentlig forringelse af urene i forhold til det

10 originale produkt, da der er anvendt andre metaller og ædelstene end i de originale ure. Hvis urene videresælges, vil det skade Rolex s renomme, da urene fremstår som originale og dermed som produceret af Rolex. Det gøres yderligere gældende, at urene er brugskunst, der er beskyttet af ophavsretslovens 1, stk. 1. Det bør uden videre lægges til grund, at urene har værkshøjde. Ophavsretsloven giver en fremtoningsbeskyttelse og ikke en beskyttelse af enkeltdele som anført af 2V Invest. Efter ophavsretslovens 2 er det kun ophavsmanden, der må foretage ændringer i værket. Lovens 29 er en undtagelse hertil, men giver kun den private ejer, der skal benytte brugsgenstanden, ret til at foretage ændringer i genstanden. Et selskab kan i sagens natur derfor aldrig være berettiget til at foretage ændringer. Det må endvidere lægges til grund, at det aldrig var meningen, at Troels Olivero personligt skulle benytte urene. 2V Invests handlinger er endvidere en overtrædelse af markedsføringslovens 1 og 5, hvorfor de kan forbydes efter 13 i markedsføringsloven. Samlet set er betingelserne for suspensionen af frigivelsen af urene derfor opfyldt, jf. art. 10 i Rådets forordning 1383/2003 af 22. juli Til støtte for påstand 2 gøres det gældende, at varerne, jf. art. 17 i Rådets forordning og 4 i bekendtgørelse nr. 621 af 22. juni 2004, for at sikre mod misbrug af Rolex s varemærkeret bør afstås til statskassen og tilintetgøres. Hjemmel til destruktion findes endvidere i varemærkelovens 44, ophavsretslovens 84, stk. 2, og markedsføringslovens 13, stk. 1, nr. 2. Den primære hjemmel er dog ovennævnte bekendtgørelse, hvorfor der bør ske destruktion og ikke et mindre indgribende tiltag. 2V Invest skal derfor ikke have medhold i udlevering af urene mod fjernelse af Rolex-mærket. Rolex-dele benyttes i vidt omfang til forfalskning, og manglende destruktion vil derfor betyde risiko for flere forfalskninger. Til støtte for påstand 3 gøres det gældende, at Rolex efter varemærkelovens 43, ophavsretslovens 83 og markedsføringslovens 13, stk. 2, er berettiget til erstatning eller vederlag. Kravet er opgjort på baggrund af værdien af den anslåede salgspris af originale ure, som ifølge Rolex s vejledende priser omregnet til danske kroner er henholdsvis ,63 kr./ kr. for rødgulduret og ,96 kr. for hvidgulduret. Hvis der ikke kan gives erstatning svarende til udsalgsprisen, så har Rolex krav på et rimeligt vederlag. Rolex har aldrig givet licens til, at andre kunne bruge varemærket. Vederlaget skal derfor fastsættes til et hypotetisk licensniveau svarende til 25 % af den vejledende udsalgspris.

11 Der er endvidere sket en betydelig markedsforstyrrelse ved den skade, der er sket på Rolex s goodwill. Det bestrides, at Rolex har udvist passivitet ved ikke i højere grad at forhindre varemærkeforfalskninger. Rolex bruger mange ressourcer på retsforfølgning. Der hersker imidlertid andre forhold i Hong Kong og Kina, hvorfor Rolex ikke har samme mulighed for at gribe ind der som i Europa. Vedrørende sagsomkostninger bemærkes det, at sagen har krævet meget oversættelsesarbejde, der er foretaget af Budde Schou & Ostenfeld. Udgifterne hertil udgør ca kr. 2V Invest har til støtte for sin principale påstand gjort gældende, at urene er købt til privat brug. Begge ure var købt over Internettet på ebay som brugte og pyntede. Troels Oliveros søster og dennes veninde har i deres forklaringer tegnet et billede af Troels Olivero som en velhavende forretningsmand, der er passioneret Rolex-samler. Han ville gerne glæde sin kone og sin søster til jul og købte derfor på Internettet efter to Rolex-ure. Begge uret blev købt hos babyvincci til næsten samme pris. Ifølge forklaringerne var købet af urene utvivlsomt privat og ikke erhvervsmæssigt. Det var således aldrig meningen, at urene skulle videreomsættes. At der var tale om et privat køb, understøttes endvidere af, at der kun er købt to ure og dermed ikke et større parti varer, som det oftest ses i sager om varemærkeforfalskning. Troels Olivero var endvidere oprettet som privatperson på ebays profil, hvilket er dokumenteret ved de fremlagte s. Troels Olivero valgte udelukkende af bekvemmelighedsgrunde at bruge sit 100 % ejede selskab som køber, da han kunne bruge selskabets momsnummer i forbindelse med importen og samtidig kunne nedbringe et stort mellemværende med selskabet. Det var ligeledes bekvemmelighedsårsager, der gjorde sig gældende ved valg af leveringsadressen. Den omstændighed, at 2V Invest er moderselskab for Gauguin Auktioner, som sælger Rolex-ure, bevirker endvidere ikke, at købet kan anses for erhvervsmæssigt. Det er således ikke auktionshusets egne effekter, der sælges, da Gauguin Auktioners virke alene er at stille internetbaserede auktionsfaciliteter til rådighed for private og erhvervsdrivende. Der er endvidere ikke noget, der hedder en firma- . At Troels Olivero har korresponderet på adressen er derfor ikke udtryk for, at der er tale om et erhvervsmæssigt køb. Synspunktet om, at urene blev købt til privat brug, er fremført fra starten af 2V Invest. Med hensyn til brevet af 12. januar 2005 til Budde Schou & Ostenfeld, hvori det anføres, at købet af urene er foretaget af selskabet, er denne formulering valgt, da det ville have gjort sagen mere kompliceret, hvis Troels Olivero

12 skulle have forklaret, at der var tale om en gave til hans kone og søster. Det bør endvidere ikke komme 2V Invest til skade, at ikke alle s vedrørende de to køb er fremlagt, da de to køb er identiske, hvorfor de manglende s ikke ændrer noget i det samlede billede. Købet er endvidere foretaget tilbage i 2004, og det kan derfor ikke bebrejdes Troels Olivero, at dokumenterne ikke længere er i behold. Da Rolex ikke har godtgjort, at importen er erhvervsmæssig, finder hverken varemærkelovens 4, stk. 1, eller markedsføringslovens 1 og 5 anvendelse. Ophavsretsloven skelner ikke mellem privat og erhvervsmæssig brug. I stedet begrænses lovens anvendelsesområde af kravet om værkshøjde, jf. lovens 1. Kravene er strenge, idet der skal foreligge både originalitet og nyhedsværdi. Et Rolex-ur har ikke værkshøjde, måske bortset fra enkeltdelene. Selve urværket kan således have værkshøjde. Selvoptrækket var nyskabende i sin tid og havde den fornødne originalitet og var dermed beskyttet. Kronen, som er konstrueret som lugen i en ubåd, kan også have haft originalitet og dermed være beskyttet. For at bevise værkshøjde skulle der imidlertid have været afholdt syn og skøn herom. Da det ikke er sket, må det lægges til grund, at urene ikke har værkshøjde. Det gøres endvidere gældende, at Rolex s tolkning af ophavsretslovens 29, er for restriktiv. Inden for brugtvognsområdet er det ganske almindeligt at foretage omfattende renoveringer med anvendelse af uoriginale reservedele uden tilladelse fra mærkeindehaveren. En tilsvarende sædvane findes inden for handel med ure, hvilket er godtgjort i bilagene fra Internettet udvisende mange forskellige ure med forskellige komponenter. Ejeren af urene, hvad enten det er 2V Invest eller Troels Olivero, har derfor ret til at foretage de pågældende ændringer og kan bede en fagmand om at foretage dem for sig. Samlet kan det derfor konkluderes, at der ikke er tale om forfalskninger, men kun om at visse ydre dele som fx urlænken er uægte. Lænken er en krænkelse af varemærket, men det gør ikke hele uret til en forfalskning. Vedrørende udmåling af erstatning og vederlag gøres det gældende, at Rolex ikke har dokumenteret, at der er lidt et tab, ligesom størrelsen af et rimeligt vederlag ikke er nærmere belyst. Beløbet på kr. svarer til nyprisen på urene i dag. Der er imidlertid tale om brugte ure, hvis pris ikke er blevet godtgjort under sagen, og der derfor intet beløb, hvoraf en hypotetisk licens kan beregnes ud fra. Rolex har derfor ikke godtgjort at være berettiget til et beløb af den påståede størrelse. Det er under sagen blevet dokumenteret, at babyvincci er meget aktiv på Internettet. Tilsvarende gør sig gældende for virksomheden Wingate s, som også

13 sælger customized Rolex-ure. Da Rolex ikke har standset eller forsøgt at standse disse virksomheder, har man ved sin passivitet accepteret, at en sådan handel kan finde sted. Der er muligvis andre regler i Kina og Hong Kong, der gør det sværere at sætte ind over for varemærkeforfalskningerne. I USA er der imidlertid lige så god beskyttelse som i Europa, og man skulle derfor have gjort noget effektivt over for Wingate s. Dette må komme Rolex til skade i en situation, hvor køber var i god tro for så vidt angår urenes ægthed. Rettens begrundelse og resultat Efter de fremlagte rapporter udarbejdet af Rolex og det uafhængige forbund Fédération de l industrie horlogère suisse FH lægger retten til grund, at urene er forfalskede. Det har formodningen for sig, at importen er sket erhvervsmæssigt, da betalingen og importen af urene blev foretaget af selskabet 2V Invest. Der foreligger ingen dokumentation for, at Troels Olivero var oprettet som køber på ebay, ligesom de afgivne forklaringer ikke er tilstrækkelige til at afkræfte formodningen om, at importen er erhvervsmæssig. Importen kan derfor forbydes i medfør af varemærkelovens 4, stk. 1, jf. stk. 3, og 4, stk. 2. ToldSkats suspension af frigivelsen af urene stadfæstes derfor. Urenes fremtoning beror efter rettens opfattelse på en sådan original kunstnerisk indsats, at de som brugskunst er beskyttet efter ophavsretslovens 1, stk. 1. De foretagne ændringer på urene er en krænkelse af Rolex s ophavsret, jf. ophavsretslovens 2. Ændringsretten i ophavsretslovens 29, stk. 2, tilkommer alene den private ejer, der skal benytte brugsgenstanden i overensstemmelse med genstandens formål. Da ændringerne skete for 2V Invest, er denne betingelse ikke opfyldt. For at sikre mod misbrug af Rolex s varemærkeret skal urene afstås til statskassen og tilintetgøres. Under henvisning til at også dele af Rolex-ure i vidt omfang benyttes til forfalskning, skal urene afstås og tilintetgøres i deres helhed. Da 2V Invest har krænket Rolex s varemærkerettigheder og ophavsrettigheder, har Rolex ret til erstatning og et rimeligt vederlag, jf. ophavsretslovens 83, stk. 1, og varemærkelovens 43, stk. 1. Urene ikke er bragt i omsætning af 2V Invest, og der er derfor ikke grundlag for at tilkende Rolex erstatning for afsætningstab eller markedsforstyrrelse. Rolex har derimod krav på et rimeligt vederlag for krænkelse af ophavsrettten og udnyttelsen af Rolex s varemærker. Vederlaget fastsættes skønsmæssigt til kr.

14 Efter sagens udfald skal 2V Invest til Rolex i sagsomkostninger betale kr. med tillæg af kr. til dækning af retsafgift og udgifter ved oversættelse. Thi kendes for ret: De af ToldSkat København den 22. december 2004 trufne beslutninger om suspension af frigivelse af to Rolex-ure, jf. bilag 1, i sagen 02/ stadfæstes. De under den af ToldSkat København foretagne suspension beslaglagte Rolexure, jf. bilag 1, afstås til statskassen til destruktion for 2V Invest ApS s regning. 2V Invest ApS forbydes at importere, eksportere, sælge eller markedsføre de Rolex-ure, der er vist i bilag 1. 2V Invest ApS skal inden 14 dage betale kr. til Rolex S.A. og Manufacture des Montres Rolex S.A. med procesrente fra den 24. januar Inden for samme frist skal 2V Invest i sagsomkostninger betale kr. med tillæg af kr. i øvrige omkostninger. Lisbet Friis Mette Christensen Bjarne Egedal (Sign.) Udskriftens rigtighed bekræftes P.j.v. Sø- og Handelsretten, den

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - MC UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 10. februar 2010 V-51-09 Cembrit A/S (advokat Louise Unmack) mod Eternit-Specialisten v/ Kim Rønne Nielsen Indledning Denne sag vedrører spørgsmålet

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- OG HANDELSRETTENS DOMBOG

UDSKRIFT AF SØ- OG HANDELSRETTENS DOMBOG UDSKRIFT AF SØ- OG HANDELSRETTENS DOMBOG Den 18 august 2000 blev af retten i sagen V-0049-99 Montres Rolex S.A (Advokat Asger Thylstrup) Mod John Fogtmann (Advokat Preben Kønig v/advokat Preben Meinecke-Søes)

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 962 Klager: The Milk ApS Nyhavn 6, 3. th. 1051 København K v/cand.jur. Lone Prehn Indklagede: In2media Sankt Peders Stræde 30 C, 2 1453 København K Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

DOM. l) Gauguin Trading ApS (binavn Gauguin Auktionel ApS) AF østre LANDSRETS DOMBOG UDSKRJFT

DOM. l) Gauguin Trading ApS (binavn Gauguin Auktionel ApS) AF østre LANDSRETS DOMBOG UDSKRJFT 8276900A - SF UDSKRJFT AF østre LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 20. maj 2009 af Østre Landsrets 11, afdeling (landsdommerne Taber Rasmussen, Karsten Bo Knudsen og Jesper Penegaard (kst.)). I L afd. a.s.

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2013-0222 Klager: Telenor A/S Frederikskaj 8 1780 København V Indklagede: Lars Andersen c/o Uglemose vej 11 4671 Strøby Parternes påstande: Klagerens påstand Principalt:

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 29. august 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 29. august 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 29. august 2012 Sag 375/2010 (1. afdeling) Montex Holding Ltd. (advokat Johan Løje) mod Diesel S.p.A. og Diesel Denmark ApS (advokat Torben Byskov Petersen for begge)

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 19. september 2014

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 19. september 2014 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 19. september 2014 Sag 228/2013 (1. afdeling) Danske Familierestauranter A/S og Jensen s Bøfhus A/S (advokat Lasse A. Søndergaard Christensen for begge) mod Sæby Fiskehal

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 7. december 2012

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 7. december 2012 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 7. december 2012 Sag 241/2010 (1. afdeling) Guccio Gucci S.p.A. (advokat Jeppe Brogaard Clausen) mod Handelsselskabet Rudi & Harald Nielsen A/S (advokat Frank Bøggild)

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 885 Klager: Populair A/S Egegårdsvej 57 2610 Rødovre v/ advokat Niels Schiersing Indklagede: Marlene Mark Frederiksberg Allé 13 A, 3.tv 1621 København V Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2011-0111 Klager: Vi Køber Guld v/matthew James Alexander Tapsell c/o Postboks 2641 Øster Allé 1 2100 København Ø v/advokat Claus Hastrup Knudsen Indklagede: Nyfortuna

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-205 Klager: Ford Motor Company A/S Stationsparken 26 Postboks 119 2600 Glostrup v/advokat Hans Hedegaard Indklagede: Ford Service v/ Finn Greisen Vojensvej 8 6500 Vojens v/advokat Stephan Ravn

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 15. maj 2014

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 15. maj 2014 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 15. maj 2014 Sag 361/2011 (1. afdeling) Martin Blomqvist (advokat Johnny Petersen, beskikket) mod Rolex S.A. og Manufacture des Montres Rolex S.A. (advokat Karen Dyekjær

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 979 Klager: JS Erhvervs Consult ApS Tunøvej 5 7000 Fredericia Indklagede: Ole Jakobsen Agerstien 2 5591 Gelsted Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage domænenavnet

Læs mere

Sagen er behandlet efter reglerne om småsager. Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling.

Sagen er behandlet efter reglerne om småsager. Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling. RETTEN I HOLSTEBRO Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 17. august 2015 i sag nr. BS 5-670/2014: Poul Würtz Parket ApS Att.: Preben Würtz Slippen 22, Chr. Hede 7441 Bording mod Jeanne Rasmussen Holstebro

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS RETSBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS RETSBOG DOM UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS RETSBOG DOM Afsagt den 21. januar 2010 af Sø- og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael B. Elmer, og de sagkyndige medlemmer, direktør Peter G.

Læs mere

Sagen er behandlet efter reglerne om småsager. Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling.

Sagen er behandlet efter reglerne om småsager. Dommen indeholder ikke en fuldstændig sagsfremstilling. Udskrift af dombogen BOLIGRETTENS DOM Afsagt den 16. maj 2012 i sag nr. BS 40S-5836/2011: Egon Per Sørensen mod Skanska Øresund A/S Denne sag, der er anlagt den 24. oktober 2011, vedrører navnlig spørgsmålet

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG - CRI UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 4. december 2012 af Sø- og Handelsretten sammensat af Michael B. Elmer (retsformand) og de sagkyndige medlemmer Thorkild Juul Jensen og Jan

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 25. februar 2013

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 25. februar 2013 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 25. februar 2013 Sag 361/2011 (1. afdeling) Martin Blomqvist (advokat Johnny Petersen, beskikket) mod Rolex S.A. og Manufacture des Montres Rolex S.A. (advokat Karen

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 27. maj 2011

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 27. maj 2011 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 27. maj 2011 Sag 303/2007 (2. afdeling) Prestige Tool-Plast ved Jens Fenger Eriksen (selv) mod Bent Reipur (advokat Bjørn von Ryberg, beskikket) I tidligere instans er

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 563 Klager: Louis Poulsen Lighting A/S v/advokat Kjeld Fruensgaard Indklagede: Adolph A/S Klostervej 10 5000 Odense C Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at slette registreringen

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 25. april 2014

HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 25. april 2014 HØJESTERETS KENDELSE afsagt fredag den 25. april 2014 Sag 58/2014 Tivoli A/S (advokat Jens Jakob Bugge) mod Pressalit Group A/S (advokat Claus Barrett Christiansen) I tidligere instans er afsagt dom af

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1096 Klager: Danske Bank A/S v/advokat Peter Gustav Olson Indklagede: van phong dai dien ubgm No 20A Lane 1/54 Au Co Stret 0000 Hanoi Viet Nam Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0017 og 2017-0018 Klager: Mercedes-Benz Danmark A/S Digevej 114 2300 København S. v/advokatfuldmægtig Mona Stenstrup Rosenlund Indklagede: CM CARPARTS ApS Margrethehåbsvej

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG MC UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG Den 7. marts 2008 blev af retten i sagen V 146 06 Novartis Medical Nutrition (Sweden) AB (Advokat Susanne Mark) mod Ankenævnet for Patenter og Varemærker (Advokat

Læs mere

CIVILPROCES OMPRØVE S 2013. Opgave 1

CIVILPROCES OMPRØVE S 2013. Opgave 1 CIVILPROCES OMPRØVE S 2013 Opgave 1 Hansen importerede vin fra bl.a. Australien og solgte den fra to butikker én i København og én i Århus. Butikkerne reklamerede hvert år med en australsk uge i juni måned

Læs mere

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse.

[Indklagede] har nedlagt påstand om ophævelse af Advokatnævnets kendelse af 18. december 2013, subsidiært formildelse. Retten i Glostrup Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 2. marts 2015 i sag nr. BS 10A-160/2014: [Indklagede] [Advokatfirma A] [Adresse] mod Advokatnævnet Kronprinsessegade 28 1306 København K Sagens baggrund

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG - LDH UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG Den 3. april 2007 blev af retten i sagen V-160-05 Diesel Denmark ApS (Advokat Robin Philip) mod 1) 2F Silkeborg ApS 2) Outlet Kolding ApS 3) Fabric Esbjerg

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - CAL UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 26. maj 2010 af Sø- og Handelsretten sammensat af vicepræsident Michael B. Elmer og de sagkyndige medlemmer, direktør Aksel Gybel og industriel

Læs mere

DOM. Afsagt den 17. juli 2006 af Sø- og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael

DOM. Afsagt den 17. juli 2006 af Sø- og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 17. juli 2006 af Sø- og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael B. Elmer, og de sagkyndige medlemmer, John Tyrrestrup og Bjarne

Læs mere

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal afregne over for klager, samt om indklagede har krav på markedsføringssalær.

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal afregne over for klager, samt om indklagede har krav på markedsføringssalær. 1 København, den 10. juli 2008 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmæglere Ida og Peter Frølich Hovedgaden 85 4420 Regstrup Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal afregne over for klager, samt

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 17. december 2013

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 17. december 2013 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 17. december 2013 Sag 353/2011 (2. afdeling) Danske Filminstruktører som mandatar for Jesper Jargil Film ApS og Jesper Jargil (advokat Erik Nyborg) mod Dansk Supermarked

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 991 Klager: Klager 1: J.E. Marketing v/jørgen Enkrog Buksager 23 7860 Spøttrup og Klager 2: Mogens Bo Birch Knortegåsvej 3 2720 Vanløse v/advokat Peter Nørring Indklagede: Tom Alex Christensen Nemovej

Læs mere

fr-/ J"b 8276900A - SF

fr-/ Jb 8276900A - SF fr-/ J"b 8276900A - SF UDSKRIFT AF OSTRE LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 20. maj 2009 af Asfte Landsrets I 1. afdeling (landsdommerne Taber Rasmussen, Karsten Bo Knudsen og Jesper Perregaard (kst.)). 11.

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og 0019 (tidl. j.nr og 1790)

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og 0019 (tidl. j.nr og 1790) KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2009-0018 og 0019 (tidl. j.nr. 1789 og 1790) Klager: Canal Digital Danmark A/S Stationsparken 25 2600 Glostrup Indklagede: Vestegnens Parabol & Antenne Service v/johnny

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 6. december 2012

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 6. december 2012 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 6. december 2012 Sag 39/2011 (2. afdeling) Atlantis Denmark A/S (advokat Morten Schwartz Nielsen) mod OASE GmbH (advokat Nicolai Mallet) I tidligere instans er afsagt

Læs mere

Klager. København, den 4. oktober 2010 KENDELSE. ctr.

Klager. København, den 4. oktober 2010 KENDELSE. ctr. 1 København, den 4. oktober 2010 KENDELSE Klager ctr. DanBolig Ellen Johnsrud ApS v/advokat Mikael E. Krüger Allehelgensgade 19 Postboks 180 4000 Roskilde Ifølge retsbogsudskrift af 16. juli 2009 fra Retten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-244.336/

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-244.336/ Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-244.336/ 2005-0002361 (Kirsten Thorup, Thomas Jensen og Niels Sørensen) 30. september 2005 K E N D E L S E Løgten murer- og entreprenørforretning A/S (advokat Hans Erik

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 19. september 2011

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 19. september 2011 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 19. september 2011 Sag 187/2008 (1. afdeling) Gorm Lokdam (tidligere Royal Classic ved Gorm Lokdam) (advokat Erik Høimark) mod Rosendahl A/S (advokat Christian L. Bardenfleth)

Læs mere

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Erhvervsjuridisk Tidsskrift 2012.251 En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Af Steffen Pihlblad, direktør for Voldgiftsinstituttet (Resumé) I artiklen

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 16. oktober 2014

HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 16. oktober 2014 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 16. oktober 2014 Sag 89/2013 (2. afdeling) A (advokat Carsten Lyngs) mod Advokatnævnet (advokat Dorthe Horstmann) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Holstebro

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 26. august 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 26. august 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 26. august 2015 Sag 317/2013 (1. afdeling) Stormwear ApS (advokat Claus Barrett Christiansen) mod Yakkay A/S (advokat Christian L. Bardenfleth) I tidligere instans er

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024383 (Kirsten Thorup, Erik Hammer, Mogens Hansen) 23. februar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024383 (Kirsten Thorup, Erik Hammer, Mogens Hansen) 23. februar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024383 (Kirsten Thorup, Erik Hammer, Mogens Hansen) 23. februar 2012 K E N D E L S E FICS Danmark A/S (advokat Asser Rung-Hansen, Hellerup) mod Patientombuddet (Kammeradvokaten

Læs mere

DOM. SKA-DAN v/ Jørn Solgaard Andersen. (Advokat Henrik Mansfeldt Witt) Bredenoord A/S. (Advokat Mads Marstrand-Jørgensen)

DOM. SKA-DAN v/ Jørn Solgaard Andersen. (Advokat Henrik Mansfeldt Witt) Bredenoord A/S. (Advokat Mads Marstrand-Jørgensen) - MSL UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 24. oktober 2012 V-52-11 SKA-DAN v/ Jørn Solgaard Andersen (Advokat Henrik Mansfeldt Witt) mod Bredenoord A/S (Advokat Mads Marstrand-Jørgensen)

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 23. juni 2017

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 23. juni 2017 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 23. juni 2017 Sag 98/2016 A (advokat Steffen Schleimann, beskikket) mod B (advokat Hans Vestergaard) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Esbjerg den 2. juni

Læs mere

Notat om billeder på internettet

Notat om billeder på internettet Notat om billeder på internettet Må man kopiere billeder fra internettet herunder tage en kopi af et foto fx, og bearbejde det, når der ikke står noget om copyright eller lignende på dette foto? Grafik

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 692 Klager: Fritz Hansen A/S Allerødvej 8 3450 Allerød v/advokat Erling Borcher Indklagede: 7eren Rorupvej 19 4320 Lejre Parternes påstande: Klagerens principale påstand Indklagede tilpligtes at

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-123.142/ (Erik Kjærgaard, Helle Bøjen Larsen, Jørgen Egholm) 2005-0002356 20. januar 2006

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-123.142/ (Erik Kjærgaard, Helle Bøjen Larsen, Jørgen Egholm) 2005-0002356 20. januar 2006 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-123.142/ (Erik Kjærgaard, Helle Bøjen Larsen, Jørgen Egholm) 2005-0002356 20. januar 2006 K E N D E L S E Bakkely A/S (tidligere K. Fl. Jacobsen A/S) (advokat Erik Larsson,

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 17. december 2014

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 17. december 2014 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 17. december 2014 Sag 152/2013 (1. afdeling) Stokke AS og Peter Opsvik (advokat Peter-Ulrik Plesner for begge) mod Jysk A/S og HP Schou A/S (tidligere Schou Company A/S)

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 31. oktober 2014

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 31. oktober 2014 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 31. oktober 2014 Sag 85/2013 (2. afdeling) A, Glerup Teknik ApS, Glerup Polen ApS og GIPO Sp. z.o.o. (advokat Hanne Weywardt for alle) mod JW Industri A/S (advokat Arne

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 309 Klager: TV 2/Danmark TV 2/Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup Indklagede: Reach.dk ApS Østergade 60, 5. 1100 København L v/advokat Lars Stoltze Parternes påstande: Klagerens principale påstand

Læs mere

Klager. J.nr. 2011-0182 UL/bib. København, den 15. marts 2012 KENDELSE. ctr.

Klager. J.nr. 2011-0182 UL/bib. København, den 15. marts 2012 KENDELSE. ctr. 1 København, den 15. marts 2012 KENDELSE Klager ctr. Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen A/S v/ advokat Ole Steen Christensen Østergade 10 8450 Hammel Nævnet har modtaget klagen den 1. september 2011.

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 293 Klager: Balkan Holidays A/S v/advokat Christina Prince Pilestræde 58, 4. 1112 København K Indklagede: Susanne Iversen Bondtvedvej 36 5700 Svendborg Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 749 Klager: Hewlett-Packard Development Company, L.P. a Texas Limited Partnership 20555 State Highway 249 Houston Texas 77070 USA v/budde, Schou & Ostenfeld A/S Indklagede: nnn 3522 Lard Prao Road

Læs mere

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin andelslejlighed og indgik derfor den 7. august 2009 en formidlingsaftale med indklagede.

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin andelslejlighed og indgik derfor den 7. august 2009 en formidlingsaftale med indklagede. 1 København, den 1. november 2010 KENDELSE Klager ctr. Lokalbolig Valby ApS Valby Langgade 142 2500 Valby Nævnet har modtaget klagen den 16. marts 2010. Klagen angår spørgsmålet, om indklagede har udført

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0005711 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 4. april 2007

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0005711 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 4. april 2007 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0005711 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 4. april 2007 K E N D E L S E Cowi A/S (advokat Michael Gjedde-Nielsen, København) mod Sønderjyllands Amt (advokat

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1075 Klager: Klager 1: 365 Media Scandinavia A/S Margretheholmsvej 2 1432 København K Klager 2: Nyhedsavisen A/S Margretheholmsvej 2 1432 København K v/advokat Peter Clemmen Christensen Indklagede:

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1091 Klager: MinReklame ApS Dronning Olgas Vej 39B 2000 Frederiksberg Indklagede: Spar30.dk Hedevej 21 8240 Risskov Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage domænenavnet

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0144 og 2017-0145 Klager: Rasmus Serup Pedersen Peter Bangs Vej 177B 2500 Valby Indklagede: MBJ Invest ApS Langhøjvej 1 True 8381 Tilst Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 2. marts 2010 blev der i sag 92-2009 KK og BB mod Ejendomsmægler CC og Ejendomsmægler DD og Ejendomsmæglervirksomheden MM afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 19. maj 2009 har KK og BB indbragt ejendomsmægler

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 676 Klager: Manchester United, PLC v/albert Simpson Indklagede: Fiaz Kaiser Hundige Strandvej 30 2670 Greve Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage domænenavnet

Læs mere

Klager. København, den 25. september 2009 KENDELSE. ctr.

Klager. København, den 25. september 2009 KENDELSE. ctr. 1 København, den 25. september 2009 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmæglere Merete Lund Brock og Henning Brock v/aig Europe S.A. Kalvebod Brygge 45 1560 København V Sagen angår spørgsmålet, om de

Læs mere

Klager. København, den 8. marts 2010 KENDELSE. ctr. Gunnar Broholm under konkurs v/dahl advokatfirma Kaj Munks vej 4 7400 Herning

Klager. København, den 8. marts 2010 KENDELSE. ctr. Gunnar Broholm under konkurs v/dahl advokatfirma Kaj Munks vej 4 7400 Herning 1 København, den 8. marts 2010 KENDELSE Klager ctr. Gunnar Broholm under konkurs v/dahl advokatfirma Kaj Munks vej 4 7400 Herning og v/dansk Ejendomsmæglerforening Islands Brygge 43 2300 København S Sagen

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 1622

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 1622 KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1622 Klager: PixelPrint.dk (PixelPartner) Vester Allé 7, 2. 8000 Århus C Indklagede: CJC Invest ApS Kvorupvej 155 9490 Pandrup v/advokat Lars Munch Andersen Parternes

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0007516 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Trine H. Garde) 12. juli 2007

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0007516 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Trine H. Garde) 12. juli 2007 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0007516 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Trine H. Garde) 12. juli 2007 K E N D E L S E Dansk Høreteknik A/S (advokat Roberto Panada, København) mod Københavns Kommune

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 9. december 2013

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 9. december 2013 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 9. december 2013 Sag 25/2012 (2. afdeling) Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Peter Giersing) mod 1) Det Faglige Hus 2) Fagforeningen Danmark 3) Det Faglige Hus - A-kasse

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - JGC UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 12. oktober 2010 V-87-08 Dansk Supermarked A/S (advokat Claus Barrett Christiansen) mod Net2 Maleren v/frederik Tuemand (advokat Claus Bonnez)

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 7. marts 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 7. marts 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 7. marts 2012 Sag 230/2009 (1. afdeling) Jumbo Stillads A/S (advokat Lars Karnøe) mod Materielhuset A/S (advokat Thomas Vang Christensen) I tidligere instans er afsagt

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Christian Østrup, Michael Jacobsen) 1. november 2004

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Christian Østrup, Michael Jacobsen) 1. november 2004 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-248.871 (Kirsten Thorup, Christian Østrup, Michael Jacobsen) 1. november 2004 K E N D E L S E H.O.Service A/S (advokat Lars Lindhard, Esbjerg) mod Boligforeningen 32 (advokat

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 13. maj 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 13. maj 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 13. maj 2015 Sag 5/2014 (2. afdeling) Advokat Hans Boserup (selv) mod Kenneth Bøttcher og Maria Todsen (advokat Jesper Baungaard for begge) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2013-0253 og 2013-0254 Klager: Motel One GmbH Theatinerstrasse 16 80333 München Tyskland Indklagede: LAB Ejendomme ApS (LABJ Consulting ApS) Lynggårdsvej 28 F 8600 Silkeborg

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 16. juni 2009 blev der i sag nr. 40-2008 KK mod Ejendomsmægler YY afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 29. februar 2008 har KK v/advokat BB indbragt ejendomsmægler YY for Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere.

Læs mere

Klager. København, den 3. maj 2010 KENDELSE. ctr. Danbolig Pandrup ApS Bredgade 10 9490 Pandrup

Klager. København, den 3. maj 2010 KENDELSE. ctr. Danbolig Pandrup ApS Bredgade 10 9490 Pandrup 1 København, den 3. maj 2010 KENDELSE Klager ctr. Danbolig Pandrup ApS Bredgade 10 9490 Pandrup Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har udarbejdet en fejlagtig salgsprovenuberegning og derfor skal betale

Læs mere

Af afgørelsen af 31. januar 2011 fra Patientforsikringen, der blev sendt direkte til A fremgår:

Af afgørelsen af 31. januar 2011 fra Patientforsikringen, der blev sendt direkte til A fremgår: DOM Afsagt den 12. april 2016 i sag nr. BS 1-2241/2014: Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle (advokat Mads Brandt, Vejle) mod A vej X-by (advokat Niels L. Johansen, Vejle) Sagens baggrund og parternes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2011-0103 Klager: Hyundai Bil Import A/S Korsvej 1 6000 Kolding v/advokat Lisbeth Elmgaard Indklagede: Mogens Maul Kjærsgaard Vestertorp 33A Gjellerup 7400 Herning Parternes

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 29. februar 2012 blev der i sag 151-2011 Ejendomsmæglervirksomheden BB indbragt af Erhvervs- og Byggestyrelsen (nu Erhvervsstyrelsen) afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 21. februar 2011 har Erhvervsstyrelsen

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 13467 Klager: N.N Indklaget: CVR-nr.: 34 73 97 06 Car4flex Odense ApS Thorslundsvej 1 5000 Odense C Klagen vedrører: Køb af bil Ikke-medlemsvirksomhed Modtagne

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - CEK UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 17. august 2010 V-6-09 Pilgrim A/S (Advokat Claus Barrett Christiansen v/ advokatfuldmægtig Louise Møller Sørensen) mod Dansk Smykkekunst A/S

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 14. maj 2012

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 14. maj 2012 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 14. maj 2012 Sag 223/2010 (2. afdeling) HK Danmark som mandatar for A (advokat Peter Breum) mod Dansk Erhverv som mandatar for B (advokat Peter Vibe) I tidligere instans

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 25. juni 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 25. juni 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 25. juni 2015 Sag 108/2015 Danerka Group ApS (advokat Johan Løje) mod 2B Scandinavia ApS (advokat Henrik Løbger) I tidligere instans er truffet afgørelse af Sø-

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0186 Klager: Rene Ruder v/bjarke Fuglsang Ketting Parkvej 14 8462 Harlev J v/advokat Torben Høholt Jensen Indklagede: Aars/Solbakken Vinduespolering Solbakken 85

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 2010-0183

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 2010-0183 KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2010-0183 Klager: Annette Klausen Sydtoften 34 8260 Viby J Indklagede: Jesper Riff Poulsen Kvistskovvej 5 4632 Bjæverskov Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 784 og 785 Klager: TDC Forlag A/S Rødovrevej 241 2610 Rødovre v/advokat Morten Bull Nielsen Indklagede: n 33 Harbour Bay Shopping Plaza 000000 Nassau Bahamas Parternes påstande: Klagerens påstand

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 526-528 Klager: Parabol Shoppen v/rené Boll Jensen Kærvej 4 4000 Roskilde Indklagede: Video & Data-gruppen I/S Nørregade 21 4100 Ringsted Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1168, 1169 og 1244 Klager: De Gule Sider A/S Rødovrevej 241 2610 Rødovre v/cand.merc.jur. Niels Lund-Johansen Indklagede: van phong dai dien ubgm No 20A Lane 1/54 Au Co Stret 0000 Hanoi Vietnam

Læs mere

Klagerne. København, den 8. juni 2009 KENDELSE. ctr.

Klagerne. København, den 8. juni 2009 KENDELSE. ctr. 1 København, den 8. juni 2009 KENDELSE Klagerne ctr. statsaut. ejendomsmægler Lisa Bentsen v/ advokat Martin Steen Andersen Trianglen 4660 Store Heddinge Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har vurderet

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. december 2013

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. december 2013 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. december 2013 Sag 197/2012 (1. afdeling) Homeenter AB (advokat Jane Frederikke Land) mod Noma af 2003 ApS (advokat Johan Løje) I tidligere instans er afsagt dom af

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1152 Klager: Kim Egegaard Ordrupvej 90, 4. 2920 Charlottenlund Indklagede: Denis Eg Maribovej 215 4900 Nakskov Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage domænenavnet

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X (herefter kaldet klager) klaget over advokat A (herefter kaldet indklagede).

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har X (herefter kaldet klager) klaget over advokat A (herefter kaldet indklagede). København, den 12. januar 2010 J. nr. 2009-01-0663 MRY/LOV 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har X (herefter kaldet klager) klaget over advokat A (herefter kaldet indklagede).

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-163/164 Klager: Scandinavian Airlines System v/advokat Jeppe Skadshauge Bredgade 38 1260 København K Indklagede: Callnet ApS Strandmarksvej 63 2650 Hvidovre Parternes påstande: Klagerens påstand

Læs mere

Klager. København, den 8. juni 2009 KENDELSE. ctr. Dan Risør Slotsgade 65 3400 Hillerød

Klager. København, den 8. juni 2009 KENDELSE. ctr. Dan Risør Slotsgade 65 3400 Hillerød 1 København, den 8. juni 2009 KENDELSE Klager ctr. Dan Risør Slotsgade 65 3400 Hillerød Sagen angår spørgsmålet, om klager har krav på at få forrentet indklagedes afregningsbeløb, når indklagede ikke straks

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 857 Klager: John Martin Sebastian Kollegiebakken 9, 3405, 1. 2800 Kgs. Lyngby Indklagede: Sebastian Design Søndergade 56, Hyllinge 4700 Næstved v/advokat Thomas Colstrup Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

Gode råd om dit varemærke

Gode råd om dit varemærke Gode råd om dit varemærke 1 Du har nu fået dit varemærke registreret i Danmark Varemærkeregistreringen er bevis for, at du ejer varemærket. Ligesom al anden ejendom er det vigtigt at vedligeholde varemærket,

Læs mere

B Invest har endelig nedlagt påstand om, at advokat A skal betale ,02 kr. med procesrente af ,82 kr. fra den 23. juni 2010.

B Invest har endelig nedlagt påstand om, at advokat A skal betale ,02 kr. med procesrente af ,82 kr. fra den 23. juni 2010. DOM Afsagt den 1. marts 2012 i sag nr. BS 14-587/2011: B Invest A/S mod Advokat A Sagens baggrund og parternes påstande Sagen, der er anlagt den 2. marts 2011, vedrører størrelsen af et erstatningskrav,

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2016-0004 Klager: Københavns Dødsbo ApS Sankt Nikolaj Vej 13, st. 1953 Frederiksberg C. v/advokat Angantyr Laurberg Nielsen Indklagede: 1. Totalrydning ApS Damhusvænget

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-177 Klager: Star Tour A/S H.C. Andersens Boulevard 12 1553 København V v/advokat Preben Kønig Indklagede: Carsten Thomsen Islandsgade 3, 1. sal 6700 Esbjerg Parternes påstande: Klagerens principale

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2012-0139 Klager: Kvik Trafik v//claus Verner Nielsen Godthåbsvej 4 8600 Silkeborg v/advokat Torben Krath Indklagede: Kvik Trafikskole v/masood Ahmad Blegdamsvej 42 2200

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 00-206.115 (H.P. Rosenmeier, Suzanne Helsteen, Marianne K. Larsen) 3. juli 2002

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 00-206.115 (H.P. Rosenmeier, Suzanne Helsteen, Marianne K. Larsen) 3. juli 2002 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 00-206.115 (H.P. Rosenmeier, Suzanne Helsteen, Marianne K. Larsen) 3. juli 2002 K E N D E L S E Judex A/S (advokat Steffen Ebdrup, Århus) mod Århus Amt (advokat René Offersen,

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 20. maj 2014

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 20. maj 2014 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 20. maj 2014 Sag 249/2012 (1. afdeling) SR-Design A/S under konkurs (advokat Andreas Kærsgaard Mylin) mod A og B (advokat Helge S. Poulsen for begge) I tidligere instanser

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1093 Klager: Enfant Terrible ApS v/ advokat Joachim Ørum Petersen Sirius advokater Holmens Kanal 7 1060 København K Indklagede: Thomas Gade Andersen Ellebrinken 72 8520 Lystrup Parternes påstande:

Læs mere