Virksomhedsplan 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Virksomhedsplan 2015"

Transkript

1 Virksomhedsplan 2015 Baggrunden for indholdet i virksomhedsplanen for 2015 Over de seneste par år er spørgsmål som Hvad vil ledelsen med Bygholm?, I hvilken retning skal vi og Hvordan (gen)skaber vi brandet Bygholm som skolen for de unge landmænd, der både kan og vil? blevet stillet af blandt andre medarbejdere. I det følgende fremgår ledelsens svar på disse spørgsmål, hvilket skal tænkes som en proces hen mod målet, som nu igangsættes som middel til at sætte en retning, der bliver til at få øje på for skolens kommende elever. I 2015 vil ledelsen sætte et særligt fokus på at få flere elever og kursister til at vælge Bygholm Landbrugsskole, og der vil også blive afsat ekstraordinære resurser til dette arbejde. Det medfører, at der med virkning fra den 1. januar iværksættes en handlingsplan for, hvordan vi konsoliderer Bygholms position som en af landets absolut førende landbrugsskoler. Virksomhedsgrundlag Formålet med Bygholm Landbrugsskole er at udbyde uddannelse, efteruddannelse og konsulentvirksomhed, som relaterer sig til det landbrugsmæssige område. Mission Vi uddanner og videreuddanner fremtidens ledere og medarbejdere til landbrugserhvervet og agroindustrien, udbyder arbejdsmarkedsuddannelser og bidrager til landbrugserhvervets samfundskontakt. Vision Vi vil fremstå som et aktivt og kraftfuldt videncenter inden for landbrug, farm management og ledelse med internationale perspektiver, og vi vil være det foretrukne uddannelsessted for landbrugsuddannelse og landbrugets lederuddannelser. Vi vil være kendt som et uddannelsesmiljø, hvor nytænkning og iværksætteri er omdrejningspunktet i undervisningen i et dynamisk samspil mellem elever, undervisere og erhvervslivet. Værdier Skolens værdigrundlag tager afsæt i følgende nøgleord: KVALITET, FÆLLESSKAB, VILJE, MULIGHEDER

2 Pædagogisk og didaktisk grundlag for undervisningen på Bygholm Landbrugsskole. Undervisningsministeriet definerer ordene således: pædagogisk : Pædagogik er læren om opdragelse, undervisning, uddannelse og dannelse. Pædagogikken er således med til at sætte rammerne for skolens læringsmiljø, aktiviteterne i klasseværelser og værksteder og dermed for skolens didaktiske praksis. didaktisk : Didaktik betyder undervisningslære og drejer sig om, hvordan læreren planlægger undervisningens indhold og metode under hensyntagen til fx læringsmål og elevforudsætninger. Endvidere om de overvejelser og refleksioner, som læreren gør sig i forbindelse med planlægning af undervisningen. Didaktikken bestemmes i stor udstrækning af, hvilket fag eller kompetencer læreren underviser i, hvorfor den enkelte lærer er nødt til at oversætte det fælles didaktiske grundlag i sin undervisningsplanlægning og gennemførelse i fx matematik, materialelære eller værkstedsaktiviteter....grundlag : Det pædagogiske og didaktiske grundlag er udgangspunkt for de aktiviteter, som skolens ansatte foretager. Skolens aktiviteter hviler på dette grundlag, hvilket indebærer, at skolen også tager sit afsæt her i fx administrative, organisatoriske og indretningsmæssige fornyelser. Pædagogiske principper på Bygholm Landbrugsskole Praksisnærhed: Undervisningen på alle trin i uddannelsen skal være praksisnær. På især Grundforløb kan det handle om at se tingene i virkeligheden og at gøre og røre. På alle trin er case orienteret undervisning central. Case orienteringen skal sikre, at eleven kan se, hvordan undervisningens indhold bruges eller kan omsættes i virkeligheden. Elevinddragelse: Undervisningen skal være centreret om elevens eget arbejde. Jo mere eleverne arbejder, jo mere lærer de. Samtidig er lærerens dialog med eleven central. Læreren skal tage udgangspunkt i elevens nysgerrighed (hjælpe den frem, hvis den ikke er der), og læreren skal derudfra hjælpe eleven til at svare på de spørgsmål, eleven stiller, fremfor de spørgsmål læreren definerer. Helhed frem for delelementer: Undervisningen skal tage udgangspunkt i reelle, genkendelige problemstillinger med praksisnærhed fremfor at tage udgangspunkt i det teoretiske delelement. Dette princip hænger tæt sammen med tværfaglighed som et bærende element i undervisningen. Didaktik på Bygholm Landbrugsskole Differentiering: Det er en udfordring, når elevgruppen er meget uensartet. Derfor er det et krav, at læreren kan differentiere undervisningen ud fra forskellige principper som niveaudeling, differentierede produkter og læringsmål. Vi skal arbejde hen imod at alle elever udnytter deres potentiale og vi skal væk fra en tænkning, hvor udfordringer til de stærke elever udelukker de svage elever.

3 Motivation: Elevens motivation drives blandt andet af, at det er tydeligt, hvordan undervisningens indhold er relevant og kan give mening for eleven f.eks. i forhold til praksis. Motivationen påvirkes også af evalueringsmetoden i faget. Vi oplever, at eleverne er resultatorienterede. Når de er færdige med en opgave, synes de ikke de behøver at lave mere. Vi tænker mere på at få eleverne til at udnytte deres fulde potentiale ved at eleverne skal have mere fokus på læreprocessen og ikke så meget på selve resultatet. Den didaktiske udfordring handler om at motivere eleverne til at se deres egen læring på denne måde. Selvstændigt arbejde: Vi vil gerne have eleverne til at arbejde selvstændigt. Der er elever, som har behov for hjælp og som bør komme i lektiecafe, men de kommer ikke af sig selv. Derfor skal der arbejdes med at få gjort lektiehjælpen mere orienteret mod at få disse elever til at bruge hjælpen. Ofte oplever vi i projektundervisningen (f.eks. prøveeksamen på 2HF), at eleverne bliver optaget af at søge viden, de skal bruge til noget konkret i stedet for at arbejde med det, læreren synes er vigtigt. IT i undervisningen: brugen af IT skal understøtte elevens læreproces. Det kunne være ved at undervisningen er tilrettelagt således at fildeling og brug af sociale medier kan understøtte elevens egne læreprocesser. Det handler ikke kun om informationssøgning. IT i undervisningen handler også om, at eleverne skal lære at håndtere basale programmer og funktioner, så de selv kan overføre det til andre situationer. Ovennævnte grundlag har vi arbejdet ud fra de senere år, men dette arbejde skal intensiveres yderligere. Derfor iværksætter vi følgende handlingsplan for at opnå dette mål. Styrket læringskultur og fokus på relationer og respekt Udgangspunkt oplevede problemstillinger Vi ser problemer med nogle elevers adfærd i kostskolen de respekterer ikke hinanden (larm om natten), de respekterer ikke de ansatte (taler grimt ), de respekterer ikke skolen (overtræder regler, behandler ikke inventaret godt). Vi ser problemer med elevernes arbejdsindsats de kommer ikke til lektiehjælp, selv om de har behov. Især Gf eleverne og 1HF eleverne har ikke fokus på deres egen læring de laver dårlige afleveringer/projekter, de dumper til eksamen. Vi vil gerne tiltrække flere dygtige elever og udfordre dem, men differentiering er svært. Vi ser, at enkelte elever har meget fravær. Vores reaktionstid på opfølgning af disse elever er for langsom. Derfor går der for langt tid, hvor elever, som måske ikke er motiverede eller klar til at gå i skole, går her uden at der sker en ændring. Det påvirker de andre elever negativt, og i nogen grad også de ansatte. Mål Vi skal have en kultur i kostskolen, der er præget af respekt og gode relationer. Vi skal have en kultur i undervisningen, der har fokus på den enkelte elevs læring alle skal blive så dygtige, de kan. Der skal være en tæt opfølgning på den enkelte elev med hensyn til læring og tilstedeværelse.

4 Specifikt i forhold til Reform 2015 På grundforløbet skal der være 26 klokketimers lærerstyret undervisning om ugen og heraf skal der være 45 minutters bevægelse om dagen i gennemsnit. Der indføres talentspor på landbrugsuddannelsen. Tiltag Talentspor På grundforløbet forberedes udvalgte elever til et særligt talentspor gennem deltagelse i såkaldte bonusfag. På 1. hovedforløb indføres der for udvalgte elever et særligt talentspor i fagene matematik og landbrugsproduktion. På 2. hovedforløb indføres der et særligt talentspor for udvalgte elever i fagene fagengelsk og internationalisering og i specialefaget (husdyr eller planteproduktion). Bygholm skal være kendt for at være landbrugsskolen, der stiller store krav til eleverne i såvel kostskolen som i undervisningen. Desuden skal der etableres et talentspor (vi finde et andet navn for dette) ud over den normale undervisning om aftenen og/eller i weekender, så skolen har et specielt og skræddersyet tilbud til de meget dygtige og ambitiøse elever. Dette kan være med til at motivere eksempelvis 2. hovedforløbselever til at gennemføre lederuddannelsen, og det kan i bedste fald trække flere elever fra andre skoler til Bygholm. Faglig Fordybelse Fra januar 2015 øges timetallet på GF, EUX og 1HF med 2 lektioner om ugen. Disse lektioner bruges til faglig fordybelse og lektiearbejde. Den ene lektion ligger en af dagene kl og den anden lektion ligger en anden dag kl Disse lektioner er bemandet med 4 lærere hver gang 2 lærere på GF+EUX og 2 lærere på 1HF. Da skemaet er kendt for hele semestret fra starten, kan der på forhånd udpeges et fag, som i den enkelte uge skal stille en fordybelsesopgave til de elever, der ikke har nogen lektier at arbejde med. Det går på skift mellem fagene og lærerne. Opgaverne skal ikke rettes af lærerne de skal enten kunne rettes af eleven selv eller der kan f.eks. hver anden uge være fremlæggelse, hvor mindre grupper af elever fremlægger for hinanden eller drøfter deres besvarelse. De elever, der har passende udfordringer i de almindelige lektier, har pligt til at arbejde med deres lektier i de to lektioner. Lektier kan også være læselektier.

5 Pædagogisk grundlag Arbejdet med målstyret læring skal udvikles og integreres i den daglige undervisning. Det er centralt, at den enkelte elev ved, hvad der skal læres, og hvordan det går med at lære. Derfor skal lærerne bygge deres undervisning op over principper og metoder, der understøtte målstyret læring. Differentiering og løbende evaluering er fortsat centrale elementer. Relationer Noget af det, der har betydning for elevernes fastholdelse i uddannelsen og for deres skolevalg, er positive relationer til lærerne. En måde at gøre det lettere for lærerne at skabe relationer til eleverne, er hvis man har den enkelte elev i mange timer. Derfor skal det prioriteres, at den enkelte elev møder så få lærere som muligt på det enkelte skoleforløb. Det betyder, at når fag og forløb bemandes, skal det prioriteres, at den enkelte lærer komme så meget som muligt i samme klasse gerne med flere fag. Dette skal prioriteres højere end at den enkelte lærer er med på flere forløb. Klasselærer Klasselærerfunktionen skal opprioriteres på to områder. Klasselæreren skal have lidt flere klassens time lektioner i klassen, og klasselæreren skal ugentligt følge op på klassens fravær. Én dag om ugen er klasselæreren skemalagt til at være med til bevægelse i morgenlektionen klasselæreren er den, der tjekker om eleverne er til stede. Klasselæreren modtager elevernes fraværsansøgninger og godkender efter de gældende retningslinjer. Det bliver klasselærerens opgave hver fredag at se på fraværsopgørelsen for klassen og kontakte de elever, der har ulovligt fravær. Senest om mandagen skal de aktuelle elever have været til samtale og der skal være en aftale om adfærdsændring. Hvis der skal sættes andre ting i gang (mentor eller lignende), inddrages fastholdelsesvejlederen. Hvis det bliver aktuelt, at en elev skal stoppe i uddannelsen, skal uddannelseschef eller forstander orienteres. Udmeldelsessamtaler skal stadig gennemføres af en vejleder eller en leder. Klasselærerfunktionen skal evt. deles mellem to lærere, hvor den første lærer kommer meget i klassen i den første del af skoleperioden og den anden lærer meget i klassen i den anden del af skoleperioden. Fokus er tæt og lynhurtig opfølgning! Vagtlærer Aftenvagt med lærerbemanding udvides. 1. Et mål om øget fastholdelse af grundforløbselever. Specielt de yngste elever under 18 år er overladt for mange timer til dem selv ved den nuværende vagtordning. Som led i at få skabt tættere relationer til de grundforløbselever, som er frafaldstruede, og som ikke for alvor kommer ind i Bygholm fællesskabet ved at deltage i fælles aktiviteter på lige fod med de øvrige og ældre elever, udvides tilstedeværelsen og det ægte

6 engagement fra en voksen person, hvilket i sig selv kan være brohovedet til et godt fritidsliv på skolen for alle elever ( sunde interesser og et sundt fællesskab ). Konkret vil der være vagt mandag, tirsdag og onsdag aftener fra kl , og om torsdagen vil der, som det også er tilfældet i dag, være vagt fra kl Det betyder, at andelen af vagtlærertimer er blevet udvidet med ca. 500 timer årligt. I forhold til det samlede lærertimeforbrug på ca timer, svarer det til en stigning fra ca. 1,5%. 2. Et mål om fastholdelse af elever i det hele taget og dermed flere elever på skolen. Ved øget voksendækning på skolen uden for undervisningstiden vil der komme mere styr på og mere indhold i kostskolen, hvilket formentlig vil få flere elever til at vælge Bygholm igen, næste gang de skal på skolebænken. Dertil kommer en opstramning på elevernes omgang med alkohol, herunder også en lidt fastere håndhævelse af eksisterende regler. Dog med forståelse for, at eleverne ikke skal jages væk fra Bygholm. Strammere kostskole og alkoholregler (Stærk spiritus over 16% ikke tilladt) Baren torsdag Værelset Køleskab på værelset Indtage alkohol i Tårnet Indtage alkohol på fællesarealer inkl. kælder Gå i byen Efter kl Elever under 18 år X NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ Grundforløb, over 18 år X NEJ NEJ NEJ NEJ X Første hovedforløb under 18 år X NEJ NEJ NEJ NEJ NEJ Første hovedforløb, over 18 år X NEJ NEJ NEJ NEJ X Andet hovedforløb X X NEJ NEJ NEJ X Overbygning X X X X NEJ X X = hvad der er tilladt på de respektive uddannelsestrin Bevægelse Der laves en morgenlektion fra tirsdag fredag. Tirsdag torsdag skal der være lærerbemandet bevægelse kl for GF, EUX og 1HF. Indholdet i lektionen kan være en gåtur. Kriteriet for indholdet er, at eleven ikke skal klæde om og ikke skal i bad bagefter, men skal bevæge sig og/eller få frisk luft. Der er to lærere på hver dag. Den ene er én af klasselærerne, som står for at registrere eleverne. Den anden lærer sætter bevægelsesaktiviteten i gang. Om fredagen er morgenlektionen Rengøring og værelsessyn. Denne lektion bemandes af Rengøringspersonalet og ledelsen. Derved sikres det, at alle elever kommer op rettidigt også efter torsdag aften og nat.

7 Frigivelse af ressourcer til strategisk ledelse Vi skal flytte noget af den tid, ledelsen i dag bruger på opfølgning i forhold til elever, over til lærerne. Ovenstående tiltag skal medvirke til, at det bliver lærerne, som i højere grad skal påtage sig opfølgningsopgaverne (fravær, opførsel og læring). Lærerne skal være aktivt opsøgende og tage opgaven på sig, sådan at læreren altid er første aktør i forhold til eleven. Lærermestre skal i højere grad involveres i specielle tilfælde og kontakten til forældre ved elever under 18 år, og hvor der ikke er en lærermester inde over, skal også opprioriteres. I helt særlige tilfælde skal forældre også kontaktes ved elever, der er over 18 år. Vi vil i personalegruppen ikke løbes om hjørner med! Tiltagene i forhold til kostskolen (bevægelse, forlænget vagt, strammere alkoholregler og værelsestjek fredag) skal medvirke til, at der skal bruges færre ledelsesressourcer på at følge op på elever, der ikke følger reglerne og som dermed ikke lever op til skolens forventninger til dem. Ressourceforbruget på elevopfølgning er i dag usynligt, fordi den del ledelsen bliver involveret i ikke tidsregistreres. Derfor vil disse tiltag se ud som et øget ressourceforbrug, fordi der kommer til at medgå flere lærertimer. Men samtidig frigives ledelsestid i det daglige, hvor uddannelseschef og forstander ikke længere skal være primære aktører på fraværsgodkendelse, opfølgning, samtaler med elever om adfærd m.v. Ud over dette skal specielt uddannelseschefen have frigjort tid fra den daglige drift svarende til ca. 250 timer for at have de nødvendige resurser til at stå i spidsen for iværksættelsen af nye tiltag ud over de tilpasninger, der allerede er blevet nævnt. Det sker ved at lærer Henrik Sund Christensen får en funktion som uddannelsesleder svarende til i ca. 250 timer. Nedenfor beskrives de nye tiltag. Nye tiltag og understøttende PR strategi Den personlige kontakt til tidligere og ikke mindst potentielle elever fra andre skoler vægtes fortsat højt ved en høj grad af synlighed på diverse skuer og messer. I 2015 udvides deltagelsen til at omfatte hele landet. I lige årstal, hvor Agromek finder sted, prioriteres deltagelse dér højt. Men dette er ikke længere tilstrækkeligt, så derfor skal rekruttering af nye målgrupper og indsatsen omkring skolens arbejde med introkurser og brobygningsforløb styrkes. På nuværende tidspunkt har Bygholm Landbrugsskole en identitet/profil der begrænser sig til landbrugsskole og de antagelser unge, forældre og læremestre må have om, hvad det indebærer. Men i forhold til den aktuelle målgruppe, er det vigtigt, at vi viser, hvordan vi skiller os ud fra andre landbrugsskoler. For at konkretisere hovedmålsætningen for den fremtidige såvel interne som eksterne kommunikation, er det vigtigt, at redegøre for skolens styrker og muligheder i den kontekst. Det er en kendsgerning, at målgruppens baggrund for at søge uddannelsen, er et behov for en praktisk uddannelse og en oprigtig interesse for faget. Bygholm Landbrugsskoles unikke position i forhold til at have

8 samlet uddannelserne under ét tag, kombineret med kostskolen, betyder en meget større social gevinst for eleverne på tværs af uddannelsestrinene og indbyrdes på det enkelte hold. Som elev kan du naturligvis vælge den konventionelle uddannelsesmodel, men har du et behov for eller ambitioner om at fordybe dig i studierne og omgive dig med ligesindede, så skal Bygholm Landbrugsskole også være det eneste rigtige valg! Men det er vigtigt, at målgruppen ved det, og den eneste måde at fortælle om disse unikke styrker på, er via ekstern kommunikation. Og denne ambition er meget godt i tråd med Erhvervsuddannelsesreformens DNA. Det er derfor vigtigt, at vi laver noget materiale, hvor det første, man ser, er den anderledes skolegang. Derfor skal det sociale vises, og vi skal vise, at vi er en seriøs og levende skole, og at vi har ekspertisen i form af kvalificerede undervisere og gode faciliteter. Sidst men ikke mindst har Bygholm Landbrugsskole en masse aktiviteter, som kun kan lade sig gøre, fordi vi har kostskolemodellen. Dette skal også bringes frem for at tiltrække specielt nye målgrupper. Nogle potentielle elever har måske gået på højskole eller efterskole eller er blot tændt på læring og viden, på tanken om seriøs undervisning, socialt fællesskab, fede fritidsaktiviteter, at få maden serveret og få skabt venskaber for livet? Et ophold på Bygholm kombinerer det hele! Vi har med andre ord en fortælling, vi skal have markedsført Det er en kendsgerning, at de virksomheder/skoler, der klarer sig bedst, er dem, der er konsekvente i deres positionering. Kort sagt skal vi blive bedre til at få de mange gode salgsargumenter ud over rampen. Derfor skal den overordnede strategi for PR arbejdet, vi har i dag, udvides og vedligeholdes ved hjælp af et samarbejde med et eksternt og professionelt firma. Det ekstra behov for finansiering til dette arbejde skal komme via den særlige udviklingspulje på op til kr., som afsættes i budgettet for Hvilke nye mål sætter vi os konkret i 2015? Målene nedenfor er opstillet i prioriteret rækkefølge 1. Bygholm+ (vi skal formentlig finde et andet navn for dette) Tidshorisont: hurtigst muligt, salg skal så småt i gang allerede til åbent hus, og de første fag skal være klar til GF 1 og GF 2 fra august samt til 2. hovedforløb fra september. Der skal foretages en brugerundersøgelse hos nuværende og evt. tidligere elever. konsulentfirma. Forløb må gerne være event præget og udviklingen foregår internt på skolen og emner kunne eksempelvis være Bygholm+ teknik, internationalisering og sprog, økonomi, innovation, økologi, it, business o.s.v. Det er stadig et åbent spørgsmål, om Bygholm+ skal være en linje, der løber over hele elevens uddannelse eller om det er et tilvalg på tværs af forløb. Der foreligger et forslag om at give fagene i Bygholm+ forløbet ECTS point, således at når alle fag er gennemført, så har eleven reelt et brugbart bevis.

9 Anslået resurseforbrug til udvikling i kr. (afvikling kommer oveni, derfor brugerbetaling) Eksternt analysearbejde kr. Lærertimeforbrug (300) kr. Markedsføring kr. I alt kr. 2. Farmer Camp Tidshorisont: klar til uge , salg på dyrskuer i foråret m.v. I den første uge af sommerferien afholdes sommerskole Farmer Camp Bygholm for unge på år. Det skal hjælpe dem med at blive afklaret i forhold til valg af uddannelse. Elever kunne med fordel tænkes ind i programmet som det er tilfældet med sikkerhedskurset. Anslået resurseforbrug i kr. (afvikling kommer oveni, derfor brugerbetaling) Eksternt analysearbejde 0 kr. Lærertimeforbrug (60) kr. Markedsføring kr. I alt kr. 3. Udlandspraktik Tidshorisont Dette er vi allerede i gang med. Anders Højlund Nielsen arbejder med det. Vi skal arbejde på at gøre det mere synligt, samt at udnytte de kontakter vi har. Anslået resurseforbrug i kr. ud over den tid Anders i forvejen anvender til formålet Eksternt analysearbejde 0 kr. Lærertimeforbrug (40) kr. Markedsføring kr. I alt kr. 4. Fjernundervisning Tidshorisont er efteråret 2015 med henblik på evt. iværksættelse fra 1. januar 2016 Der skal bruges ekstern konsulent timer til at undersøge markedet omkring fjernundervisning. Anslået resurseforbrug i kr. Eksternt analysearbejde kr. Læretimeforbrug (40) kr. Markedsføring 0 kr. I alt kr.

10 Strategiarbejdet hen i mod fora ret 2016 I 2016 skal vi have lagt et strategisk spor ud i forhold til pejlemærket for 2020, men allerede nu begynder vi på forberedelserne til dette. I 2013 lagde vi grundlaget for at arbejde med de 5 fokusområder Flere elever på landbrugsuddannelsen, Flere elever på lederuddannelsen, Internationalisering, Udviklingen af undervisningen og Kursuscenteret. Det gør vi stadig, men arbejdet skal intensiveres i en hidtil uset grad, hvilket nærværende virksomhedsplan for 2015 og budgettet for 2015 gerne skulle afspejle. Desuden skal vi være bedre forberedt til det næste strategiseminar i 2016, hvor der formentlig skal gøres brug af eksterne kræfter for at løfte opgaven. En opgave, hvor Bygholm helt overordnet med afsæt i den forestående erhvervsskolereform, som træder i kraft fra 1. august 2015, skal skabe grundlaget for en skarpere profil som medfører at Bygholm i højere grad end i dag skal være for de unge, der kan og vil!!! I forlængelse af ovenstående og det, vi allerede har i vores strategiske handlingsplaner, kan følgende ideer/spørgsmål evt. bringes på banen som en del af produktudviklingen på mellemlang sigt, hvor vi differentierer os i forhold til de øvrige landbrugsskoler Kan den nye reform på erhvervsskoleområdet måske give en vækstmulighed, hvor eleverne ser nye (attraktive) muligheder, så de vælger en erhvervsskole fremfor StX/HtX? Kunne der være mulighed for et kombineret (efterskoleagtigt) år med 10. klasse og et grundforløb? Kan/vil vi starte op med andre jordbrugsuddannelser ved udbudsrunden i 2017? Kan/vil vi starte op med at være slagteriskole? Muligheder for fundraising ved især nye tiltag? Hvor høj grad af lærertilstedeværelse skal vi have fremover i forhold til, at det er lærergruppen, der skal medvirke til at drive udviklingen fremad? Skal skolen skifte navn til f.eks. Agro College Bygholm? Andre og nye produkter? Kaj Aage Højgaard, december 2014

Virksomheds- og Strategiplan Bygholm Landbrugsskole

Virksomheds- og Strategiplan Bygholm Landbrugsskole Virksomheds- og Strategiplan Bygholm Landbrugsskole 2017-2020 Virksomhedsgrundlag Formålet med Bygholm Landbrugsskole er at udbyde uddannelse, efteruddannelse og konsulentvirksomhed, som relaterer sig

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2014 Institutionens navn: Asmildkloster Landbrugsskole Institutionsnummer: 791300 Journalnr.: 089.54K.391 Dato, 15. april 2015 Underskrift: Indsæt

Læs mere

UVM, skriver om Fælles didaktisk og pædagogisk grundlag:

UVM, skriver om Fælles didaktisk og pædagogisk grundlag: Af 09.10.2017 1 UVM, skriver om Fælles didaktisk og pædagogisk grundlag: De enkelte erhvervsskoler skal i højere grad arbejde med at etablere et fælles pædagogisk grundlag. På den enkelte skole skal der

Læs mere

Virksomheds- og Strategiplan Bygholm Landbrugsskole

Virksomheds- og Strategiplan Bygholm Landbrugsskole Virksomheds- og Strategiplan Bygholm Landbrugsskole 2018-2020 Virksomhedsgrundlag Formålet med Bygholm Landbrugsskole er at udbyde uddannelse, efteruddannelse og konsulentvirksomhed, som relaterer sig

Læs mere

Kvalitetsinitiativer (FL 2013)

Kvalitetsinitiativer (FL 2013) Kvalitetsinitiativer (FL 2013) Til inspiration Regeringen indgik den 8. november 2012 en finanslovsaftale med Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti om: Bedre erhvervsuddannelser

Læs mere

PÆDAGOGIK PÅ EUD. Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200

PÆDAGOGIK PÅ EUD. Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 PÆDAGOGIK PÅ EUD Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 ZBC Ringsted Ahorn Allé 3-5 4100 Ringsted Tlf. 5768 2500 ZBC Næstved Handelsskolevej

Læs mere

EUD-reformens pædagogisk-didaktiske indhold

EUD-reformens pædagogisk-didaktiske indhold Øget differentiering og specialisering i Erhvervsuddannelserne EUD-reformens pædagogisk-didaktiske indhold Uddannelsesforbundets TR-kursus Odense 10. Marts 2016 To greb til at styrke kvaliteten i EUD 1)

Læs mere

Reformens hovedindhold.

Reformens hovedindhold. Engum Reformens hovedindhold. Udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan! Mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater! Tillid og trivsel skal styrkes bl. a. gennem

Læs mere

STATUS MÅL. Flere skal fuldføre Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse (fuldførelsen skal stige til mindst 60 procent i 2020 og 67 procent i 2025).

STATUS MÅL. Flere skal fuldføre Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse (fuldførelsen skal stige til mindst 60 procent i 2020 og 67 procent i 2025). STRATEGI 2020 STATUS Strategi 2016 2020 udformes i en tid præget af mange forandringer på skolen og uddannelsesområdet. Erhvervsuddannelsesreformen (EUD-reformen) fra 2015 er under indfasning, den fremtidige

Læs mere

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 NOTAT Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 (version 4 2.1.2015) Dette er Esnords nye vision, mission og værdier, godkendt af bestyrelsen den 3. december 2014. Kapitlet vil indgå i

Læs mere

KODEKS FOR GOD UNDERVISNING

KODEKS FOR GOD UNDERVISNING KODEKS FOR GOD UNDERVISNING vi uddanner fremtidens landmænd GRÆSSET ER GRØNNEST - LIGE PRÆCIS DER, HVOR VI VANDER DET. Og vand er viden hos os. Det er nemlig vores fornemste opgave at sikre, at du udvikler

Læs mere

Stillings- og personprofil. Forstander Bygholm Landbrugskole & Kursuscenter

Stillings- og personprofil. Forstander Bygholm Landbrugskole & Kursuscenter Stillings- og personprofil Forstander Bygholm Landbrugskole & Kursuscenter Marts 2019 Opdragsgiver Bygholm Landbrugsskole & Kursuscenter Adresse Hattingvej 49 8700 Horsens Stilling Forstander Refererer

Læs mere

EUD-reformen og kompetenceudvikling af lærerne på EUD

EUD-reformen og kompetenceudvikling af lærerne på EUD EUD-reformen og kompetenceudvikling af lærerne på EUD Faglært til fremtiden Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser, 2013 Kompetenceudviklingen skal medvirke til at gøre undervisningen bedre og give

Læs mere

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk E cs@lejre.dk Dato: 14. april 2015

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Bygholm Landbrugsskole. Svarprocent: 93% (152 besvarelser ud af 164 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Bygholm Landbrugsskole. Svarprocent: 93% (152 besvarelser ud af 164 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 93% (152 besvarelser ud af 164 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 84 82 83 83 [+1] [+5] 78 [-2] 83 86

Læs mere

Selvevaluering 2016: Den pædagogiske strategi

Selvevaluering 2016: Den pædagogiske strategi Selvevaluering 2016: Den pædagogiske strategi Indhold Indledning... 2 Skolens pædagogiske strategi... 3 Første del af selvevalueringen... 4 Kendskab til den pædagogiske strategi... 4 Sammenhæng mellem

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Skive College (tidl. Skive Tekniske Skole)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Skive College (tidl. Skive Tekniske Skole) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 89% (348 besvarelser ud af 389 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 85 85 83 82 82 78 89 86 Elevtrivsel

Læs mere

Ny Folkeskolereform Bogense Skole. Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse.

Ny Folkeskolereform Bogense Skole. Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse. Ny Folkeskolereform Bogense Skole Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse. Program 16. juni 2014. Velkomst. Bogense skoles visioner, mål og pejlemærker Skolereformen 2014. formål og indhold. Skolereformen

Læs mere

VISION, MISSION, VÆRDIER OG STRATEGI 2014-2016 SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN FREDERICIA-VEJLE-HORSENS

VISION, MISSION, VÆRDIER OG STRATEGI 2014-2016 SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN FREDERICIA-VEJLE-HORSENS VISION, MISSION, VÆRDIER OG STRATEGI 2014-2016 SOCIAL- OG SUNDHEDSSKOLEN FREDERICIA-VEJLE-HORSENS 1 Vision, mission, værdier og strategi for Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens 2014-2016

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. VIA University College. Svarprocent: 76% (192 besvarelser ud af 253 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. VIA University College. Svarprocent: 76% (192 besvarelser ud af 253 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 76% (192 besvarelser ud af 253 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 84 82 85 83 [+3] [-2] 78 [-2] 82 86

Læs mere

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.?

Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen. Hvor sejler vi hen.? Skolereform Vittenbergskolen 2014 Karen Mortensen Hvor sejler vi hen.? Program 1. Skolereformen generelt 2. Initiativer på Vittenbergskolen 3. Særligt for indskoling, mellemtrin og udskoling 1. Skolereformen

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Kold College. Svarprocent: 85% (462 besvarelser ud af 541 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Kold College. Svarprocent: 85% (462 besvarelser ud af 541 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 85% (462 besvarelser ud af 541 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 82 82 83 83 [-3] [-4] 78 [-4] 83 86

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. VIA University College. Svarprocent: 92% (158 besvarelser ud af 171 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. VIA University College. Svarprocent: 92% (158 besvarelser ud af 171 mulige) December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 92% (158 besvarelser ud af 171 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 82 82 81 83 [-2] [-2] 78 [-4] 82 86

Læs mere

AARHUS BUSINESS COLLEGE

AARHUS BUSINESS COLLEGE AARHUS BUSINESS COLLEGE Resultater og potentielle indsatsområder 217 Grundforløb @Ventures Elevtrivselsundersøgelse Indhold Elevtrivselsundersøgelse... 2 Personoplysninger... 4 Uddannelsesforløb... 5 Egen

Læs mere

På vej mod folkeskolereformen marts 2014

På vej mod folkeskolereformen marts 2014 Bornholm På vej mod folkeskolereformen marts 2014 Birgit Lise Andersen Reformen har 3 klare mål : Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan Folkeskolen skal mindske betydningen

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. EUC Sjælland. Svarprocent: 77% (628 besvarelser ud af 813 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. EUC Sjælland. Svarprocent: 77% (628 besvarelser ud af 813 mulige) December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 77% (628 besvarelser ud af 813 mulige) Elevtrivsel 87 86 82 82 82 83 [+2] 77 78 Elevtrivsel Jeg trives på skolen Jeg

Læs mere

VEJLEDNING TIL ERHVERVSSKOLER. Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne

VEJLEDNING TIL ERHVERVSSKOLER. Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne VEJLEDNING TIL ERHVERVSSKOLER Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne Om tilvalgsmuligheder på erhvervsuddannelser I forbindelse med erhvervsuddannelsesreformen er der opstillet

Læs mere

Globale HF ere - Innovation og demokratisk deltagelse

Globale HF ere - Innovation og demokratisk deltagelse Globale HF ere - Innovation og demokratisk deltagelse Projektbeskrivelse, 08.05.2013 Evalueringen af HF projektet Verdensborgerens Rettigheder viste, at projektet har bidraget med nye tilgange til undervisningen

Læs mere

Forældre information om LERGRAVSPARKENS SKOLE. skolereformen

Forældre information om LERGRAVSPARKENS SKOLE. skolereformen LERGRAVSPARKENS Forældre information om SKOLE 2014 skolereformen FORMÅL MED REFORMEN At gøre folkeskolen endnu bedre At øge det faglige niveau At understøtte at flere unge får en ungdomsuddannelse Den

Læs mere

Lektiehjælp og faglig fordybelse

Lektiehjælp og faglig fordybelse Punkt 5. Lektiehjælp og faglig fordybelse 2015-056033 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, status på lektiehjælp og faglig fordybelse. Beslutning: Til orientering. Skoleudvalget

Læs mere

Resultatlønskontrakt 2016 evaluering

Resultatlønskontrakt 2016 evaluering Resultatlønskontrakt 2016 evaluering Basisramme Emne Evaluering Vægtning Målopfyldelse 1. Fokus på uddannelserne og rekruttering Sikre at flere unge vælger uddannelsesområdet sundhed-, omsorg og pædagogik

Læs mere

Strategi. for udviklende og lærende fællesskaber for alle

Strategi. for udviklende og lærende fællesskaber for alle Strategi for udviklende og lærende fællesskaber for alle Herlev Kommune, 2016 1. udgave Oplag: 1000 eksemplarer Tryk: Herrmann & Fischer Grafisk layout: Mediebureauet Realize Fotos: Herlev Kommune, Panthermedia

Læs mere

Kompetenceudvikling EUD reform workshop

Kompetenceudvikling EUD reform workshop Kompetenceudvikling EUD reform workshop Susanne Gottlieb Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser 9.2.2. Markant løft af lærernes pædagogiske kompetencer alle lærere [skal] inden 2020 have

Læs mere

Strategi 2015 2016 STRATEGI 2015-16 PEJLEMÆRKER OG MÅL. Indholdsfortegnelse

Strategi 2015 2016 STRATEGI 2015-16 PEJLEMÆRKER OG MÅL. Indholdsfortegnelse STRATEGI 2015-16 Strategi 2015 2016 PEJLEMÆRKER OG MÅL Indholdsfortegnelse Forord 2 1.0 Strategiske pejlemærker 3 2.0 Strategiske mål 7 3.0 Proces for ZBC Strategi 11 Forord Det handler om stolthed, begejstring,

Læs mere

Opfølgning på Kvalitetsrapport for folkeskolen 2015: Skoler med lavest andel af elever i ungdomsuddannelse

Opfølgning på Kvalitetsrapport for folkeskolen 2015: Skoler med lavest andel af elever i ungdomsuddannelse KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Opfølgning på Kvalitetsrapport for folkeskolen 2015: Skoler med lavest andel af elever i ungdomsuddannelse

Læs mere

Forældreguide til den nye folkeskolereform

Forældreguide til den nye folkeskolereform Forældreguide til den nye folkeskolereform Kære forældre på Vamdrup Skole. Efter sommerferien træder den meget omtalte skolereform i kraft. Så er det ikke længere et fatamorgana, som befinder sig et sted

Læs mere

Fremtidens skole: Alle elever skal udfordres

Fremtidens skole: Alle elever skal udfordres Fremtidens skole: Alle elever skal udfordres Debatoplæg fra Odense Lærerforening maj 2010 Effektmål At andelen af unge, der fuldfører en ungdomsuddannelse, skal øges med 5 procent i den kommende 3 årsperiode.

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. Social- og Sundhedsskolen Fyn

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. Social- og Sundhedsskolen Fyn December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 80% (749 besvarelser ud af 932 mulige) Elevtrivsel 82 83 82 82 84 83 81 82 Elevtrivsel Jeg trives på skolen Jeg kommer

Læs mere

Program: Velkomst. Skolereformen generelt. FællesSkolen (Skolereformen) på Ikast Østre. Principper for skole-hjem samarbejdet.

Program: Velkomst. Skolereformen generelt. FællesSkolen (Skolereformen) på Ikast Østre. Principper for skole-hjem samarbejdet. Program: Velkomst Skolereformen generelt FællesSkolen (Skolereformen) på Ikast Østre Principper for skole-hjem samarbejdet Spørgsmål Overblik over fagfordelingen FællesSkolen (SKOLEREFORM) for nutidens

Læs mere

UNDERVISNING OG LÆRING

UNDERVISNING OG LÆRING PRÆSENTERER I SAMARBEJDE MED UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT: UNDERVISNING OG LÆRING - SKRÆDDERSYET TIL EUD-REFORMEN - Bestående af kompetenceudviklingsforløbet Motivationspædagogik og Progressiv læring i

Læs mere

HADERSLEV HANDELSSKOLE

HADERSLEV HANDELSSKOLE EUD & EUX Elevtrivselsundersøgelse og Handlingsplan 216 HADERSLEV HANDELSSKOLE Indhold 1. Baggrund... 3 2. Formål... 3 3. Handlingsplan... 3 4. Metode... 3 5. Svarprocent... 4 6. Hyppighed... 4 7. Offentliggørelse...

Læs mere

2014 Elevtrivselsundersøgelsen

2014 Elevtrivselsundersøgelsen 14 Elevtrivselsundersøgelsen For erhvervsuddannelserne Selandia - CEU Svarprocent: 64% (1927 besvarelser ud af 39 mulige) Elevtrivsel Selandia - CEU Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU Bedste resultat for

Læs mere

December 2017 Roskilde Tekniske Skole

December 2017 Roskilde Tekniske Skole December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 47% (1250 besvarelser ud af 2682 mulige) Elevtrivsel 83 82 84 83 80 78 87 86 Elevtrivsel Jeg trives på skolen Jeg kommer

Læs mere

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Vores formål og hovedopgaver Vores team udvikler læringskoncepter inden for innovation og entreprenørskab, praktisk problemløsning og samspil

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Randers Social- og Sundhedsskole

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Randers Social- og Sundhedsskole December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 67% (280 besvarelser ud af 416 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 82 [-5] 83 82 [-4] 83 80

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nord. Svarprocent: 75% (584 besvarelser ud af 782 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nord. Svarprocent: 75% (584 besvarelser ud af 782 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 75% (584 besvarelser ud af 782 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 83 83 84 [-3] 83 83 [-3]

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nykøbing Falster. Svarprocent: 92% (346 besvarelser ud af 377 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nykøbing Falster. Svarprocent: 92% (346 besvarelser ud af 377 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 92% (346 besvarelser ud af 377 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 85 83 86 83 85 84 85 83 Elevtrivsel

Læs mere

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag Ullerup Bæk Skolen skal være en tryg og lærerig folkeskole, hvor børnenes selvværdsfølelse, fællesskab, selvstændighed, ansvarlighed, evne til at samarbejde

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne SOPU. Svarprocent: 29% (527 besvarelser ud af 1799 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne SOPU. Svarprocent: 29% (527 besvarelser ud af 1799 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 29% (527 besvarelser ud af 1799 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 78 [-4] 83 [-2] 77 [-5]

Læs mere

At elever og kursister oplever forskellige måder at lære på herunder, at der tages individuelle udgangspunkter for læring.

At elever og kursister oplever forskellige måder at lære på herunder, at der tages individuelle udgangspunkter for læring. Pædagogik og pædagogisk udvikling inkl. talentspor og innovation: At elever og kursister oplever forskellige måder at lære på herunder, at der tages individuelle udgangspunkter for læring. At underviserne

Læs mere

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016.

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016. Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016. Dette skoleår vil være præget af implementeringen af reform på erhvervsuddannelserne. Reformens mål er overordnet at skabe bedre

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nord. Svarprocent: 81% (819 besvarelser ud af 1010 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nord. Svarprocent: 81% (819 besvarelser ud af 1010 mulige) December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 81% (819 besvarelser ud af 1010 mulige) Elevtrivsel 83 83 82 [-2] 82 84 83 83 82 Elevtrivsel Jeg trives på skolen Jeg

Læs mere

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl

Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl Forældremøde for alle forældre tirsdag den 3. juni fra kl. 19.00 21.00 Programmet for aftenen: 1. Skolebestyrelsen byder velkommen 2. Skoleledelsen om skolereformen på Nærum Skole 3. Skolebestyrelsens

Læs mere

Proces omkring implementering af ny skolereform

Proces omkring implementering af ny skolereform Proces omkring implementering af ny skolereform Sagsnummer: 13/29782 Sagsansvarlig: LSTE Beslutningstema: Folketinget har vedtaget en ny skolereform, der træder i kraft med første fase den 1. august 2014.

Læs mere

Resume af Seminar Bestyrelsen, Støvring Gymnasium. 12. September 2012 Pernille Storgaard Bøge, U-facilitator (www.u-facilitator.

Resume af Seminar Bestyrelsen, Støvring Gymnasium. 12. September 2012 Pernille Storgaard Bøge, U-facilitator (www.u-facilitator. Resume af Seminar Bestyrelsen, Støvring Gymnasium 12. September 2012 Pernille Storgaard Bøge, U-facilitator (www.u-facilitator.dk) Formål og program Formål med dagen Program for dagen At gøre kort status

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Social- og Sundhedsskolen Fredericia Vejle Horsens

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Social- og Sundhedsskolen Fredericia Vejle Horsens December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 79% (591 besvarelser ud af 746 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 83 [-3] 83 84 83 85 84 80

Læs mere

Pædagogisk ledelse. Team. Kvalitet. Undervisning

Pædagogisk ledelse. Team. Kvalitet. Undervisning Pædagogisk ledelse Målsætning 1 Team Målsætning 2 Kvalitet Elev Undervisning Differentiering Målsætning 3 Undervisningsmiljø Målsætning 4 De 4 målsætninger: I aftalen om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser

Læs mere

DEN PÆDAGOGISKE VISION, MÅL OG STRATEGIER

DEN PÆDAGOGISKE VISION, MÅL OG STRATEGIER DEN PÆDAGOGISKE VISION, MÅL OG STRATEGIER Pædagogik SOSU Sjælland har en pædagogik der udfordrer, udvikler og uddanner Faglighed SOSU Sjælland har høj faglighed i undervisningen Undervisningsmiljø SOSU

Læs mere

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling:

NOTAT. Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre. Kommunikation. Rammefortælling: NOTAT Fælles- og Kulturforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer Rammefortælling: Folkeskolereformen i Køge Kommune - vi gør en god skole bedre Skolerne i Køge Kommune vil se anderledes ud fra 1. august

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nykøbing Falster. Svarprocent: 96% (369 besvarelser ud af 386 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. SOSU Nykøbing Falster. Svarprocent: 96% (369 besvarelser ud af 386 mulige) December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 96% (369 besvarelser ud af 386 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 85 83 85 82 84 83 86 [+1]

Læs mere

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013 Strategi 2014-2016 Udfordringerne i perioden 2014 2016 Nye uddannelser I den kommende strategiperiode skal skolen implementere en ny erhvervsskolereform og dermed være med til at højne erhvervsuddannelsernes

Læs mere

Orienteringsmøde om skolereformen

Orienteringsmøde om skolereformen Orienteringsmøde om skolereformen John Larsen Gift og 2 børn Lia Sandfeld Gift og 2 børn Lærer 1993 Viceskoleleder 1999 Skoleleder 2002 Lærer 2002 Pædagogisk afdelingsleder 2013 Program Kort præsentation

Læs mere

Børns læring. Et fælles grundlag for børns læring

Børns læring. Et fælles grundlag for børns læring Børns læring Et fælles grundlag for børns læring Udarbejdet af Børn & Unge - 2016 Indhold Indledning... 4 Vigtige begreber... 6 Læring... 8 Læringsbaner... 9 Det fælles grundlag... 10 Balancebræt... 11

Læs mere

ELEVPOLITIK FOR ADMINISTRATIVE KONTORELEVER

ELEVPOLITIK FOR ADMINISTRATIVE KONTORELEVER Byrådet ELEVPOLITIK FOR ADMINISTRATIVE KONTORELEVER 1 INDHOLD 1.0 FORMÅL OG MÅLSÆTNING MED ELEVPOLITIKKEN 3 2.0 MARKEDSFØRING, REKRUTTERING OG ANSÆTTELSESPROCEDURE 4 3.0 ELEVPROFIL OG UDVÆLGELSESKRITERIER

Læs mere

Information om 2. praktik juni Trine Ankerstjerne Praktikkoordinator UCC

Information om 2. praktik juni Trine Ankerstjerne Praktikkoordinator UCC Information om 2. praktik juni 2014 Trine Ankerstjerne Praktikkoordinator UCC Arbejdsvilkår mv. i 2. og 3. praktik I 2.- og 3. praktikperiode har de studerende et gennemsnitligt timetal på 32,5 timer om

Læs mere

Pakke 1: Obligatorisk forløb for grundforløb til Landmand. Vejledende varighed 20 uger. Undervisning 10 uger

Pakke 1: Obligatorisk forløb for grundforløb til Landmand. Vejledende varighed 20 uger. Undervisning 10 uger Undervisningen i grundforløbet Grundforløbspakker Undervisningen på grundforløbet sigter mod at eleven vælger landmandsuddannelsen til landmand på hovedforløbet. Vi tilbyder 3 grundforløbspakker på Nordjyllands

Læs mere

Evalueringsplan for Landsbyskolen Samlet beskrivelse af skolens evalueringsplan:

Evalueringsplan for Landsbyskolen Samlet beskrivelse af skolens evalueringsplan: 1 Evalueringsplan for Landsbyskolen 1/6 Samlet beskrivelse af skolens evalueringsplan: 1. Med denne evalueringsplan redegøres for en samlet plan over, hvordan vi arbejder med evaluering. Planen skal dels

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. SOSU Østjylland. Svarprocent: 64% (326 besvarelser ud af 508 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. SOSU Østjylland. Svarprocent: 64% (326 besvarelser ud af 508 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 64% (326 besvarelser ud af 508 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 87 83 [-2] 87 83 [-2] 86

Læs mere

Den nye folkeskole. - en kort guide til reformen. Den nye folkeskole - en kort guide til reformen 1

Den nye folkeskole. - en kort guide til reformen. Den nye folkeskole - en kort guide til reformen 1 Den nye folkeskole - en kort guide til reformen Den nye folkeskole - en kort guide til reformen 1 Den nye folkeskole - en kort guide til reformen Et fagligt løft af folkeskolen Vi har en rigtig god folkeskole

Læs mere

DIN interesse. Telefon 66 13 21 30 dalumlandbrugsskole.dk. Start på din uddannelse på Dalum Landbrugsskole i Korinth v/faaborg

DIN interesse. Telefon 66 13 21 30 dalumlandbrugsskole.dk. Start på din uddannelse på Dalum Landbrugsskole i Korinth v/faaborg DYRK DIN interesse Start på din uddannelse på Dalum Landbrugsskole i Korinth v/faaborg Telefon 66 13 21 30 dalumlandbrugsskole.dk Afd. Dalum Landbrugsvej 65 5260 Odense S Afd. Korinth Spanget 7 5600 Faaborg

Læs mere

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Døesvej 70-76 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 Værdigrundlag for UCH Uddannelsescenter Holstebro indgår med sine uddannelser i en værdikæde og ønsker

Læs mere

LOKAL UNDERVISNINGSPLAN (LUP) ERHVERVSUDDANNELSERNE SVENDBORG ERHVERVSSKOLE

LOKAL UNDERVISNINGSPLAN (LUP) ERHVERVSUDDANNELSERNE SVENDBORG ERHVERVSSKOLE LOKAL UNDERVISNINGSPLAN (LUP) ERHVERVSUDDANNELSERNE SVENDBORG ERHVERVSSKOLE Indhold Generelt for Svendborg Erhvervsskole - Erhvervsuddannelserne... 3 Praktiske oplysninger... 4 Skolens pædagogiske og didaktiske

Læs mere

Skolens målsætning og værdigrundlag

Skolens målsætning og værdigrundlag Skolens målsætning og værdigrundlag Indhold Skolens målsætning...2 Skolens værdigrundlag...2 Skoledagens planlægning...2 Før og efter skoledagen...2 Børnehaveklassen...3 Forældresamarbejde /- indflydelse...3

Læs mere

VID Erhvervsuddannelser

VID Erhvervsuddannelser VID Erhvervsuddannelser Reformimplementering og obligatoriske indsatsområder Hvert forår udarbejder Viden Djurs en handlingsplan, der fastlægger de udviklings- og forandringsbehov, som uddannelserne under

Læs mere

JUMP aktivt tilbud til unge uddannelsesparate

JUMP aktivt tilbud til unge uddannelsesparate JUMP aktivt tilbud til unge uddannelsesparate JUMP er et kommunalt beskæftigelsesprojekt, som sammen med UngeGuiden skal skabe det bedst kvalificerede tilbud til de unge uddannelsesparate, således at de

Læs mere

Men det nye skoleår er ikke hvilket som helst skoleår men det første år med en ny skolereform og en ny arbejdstidsaftale for lærerne.

Men det nye skoleår er ikke hvilket som helst skoleår men det første år med en ny skolereform og en ny arbejdstidsaftale for lærerne. Baggesenskolen skoleåret 2014/2015 Kære forældre og elever på Baggesenskolen Sommeren er så småt begyndt at indfinde sig, og afgangselevernes sidste skoledag nærmer sig. Dette betyder at et skoleår går

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 75% (515 besvarelser ud af 683 mulige) Elevtrivsel 78 83 79 82 80 83 75 82 Elevtrivsel Jeg trives på skolen Jeg kommer

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. EUC Lillebælt. Svarprocent: 98% (306 besvarelser ud af 312 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. EUC Lillebælt. Svarprocent: 98% (306 besvarelser ud af 312 mulige) December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 98% (306 besvarelser ud af 312 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 83 82 84 83 [-2] 79 78 [-2] 87 86

Læs mere

BØRN, FAMILIE OG UDDANNELSESUDVALGET

BØRN, FAMILIE OG UDDANNELSESUDVALGET 2. GENERATION BØRN, FAMILIE OG UDDANNELSESUDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand Janne Hansen Vi lever i en tid med store forandringer. Børnetallet falder og vi har ikke uanede ressourcer til at løse opgaven.

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Hotel- og Restaurantskolen

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Hotel- og Restaurantskolen December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 95% (556 besvarelser ud af 584 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 82 82 82 83 78 84 86 80 Elevtrivsel

Læs mere

Udmøntningen af dogmerne i forhold til rammer for elever over og under 25 samt talentspor beskrives nedenfor.

Udmøntningen af dogmerne i forhold til rammer for elever over og under 25 samt talentspor beskrives nedenfor. Den pædagogiske erhvervsuddannelsesreform SOPU har valgt at fokusere på fire særlige indsatsområder i forbindelse med EUD reformen. Dogmerne har sit udgangspunkt i skolens fælles pædagogiske og didaktiske

Læs mere

Skolereform på Herstedvester Skole

Skolereform på Herstedvester Skole Skolereform på som det ser ud lige nu 16.06.2014 1 Værdigrundlag skal kendes på: Trivsel og ansvar at vi alle aktivt tager ansvar for, at vores skole er et trygt, indbydende og udfordrende sted med tydelige,

Læs mere

Vi vil nytænke digitale læringsmiljøer, der rækker ud over grænser

Vi vil nytænke digitale læringsmiljøer, der rækker ud over grænser Notatets formål er at beskrive de pædagogiske visioner, mål og indsatser, der er tabletprojektets omdrejningspunkt. Notatet beskriver således fra en pædagogisk synsvinkel om, hvorfor Verninge skole har

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Uddannelsescenter Holstebro

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. Uddannelsescenter Holstebro December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 94% (822 besvarelser ud af 878 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 84 82 83 83 [-2] 78 [-2] 85 86 82

Læs mere

Generel information om skolen

Generel information om skolen Generel information om skolen Generel information om skolen 1.3 Overordnet bedømmelsesplan Dalum Landbrugsskoles eksamensreglement og generelle eksamensregler for skriftlige eksaminer på Dalum Landbrugsskole

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. Diakonissestiftelsen. Svarprocent: 85% (112 besvarelser ud af 132 mulige)

December Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne. Diakonissestiftelsen. Svarprocent: 85% (112 besvarelser ud af 132 mulige) December 2018 Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 85% (112 besvarelser ud af 132 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler 85 83 85 [+1] 82 84 [-2]

Læs mere

Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune 1 Fagsekretariat for undervisning 2014 Kompetencestrategi for folkeskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune Kompetencestrategien skal sammen med læreres

Læs mere

Direktørens resultatlønskontrakt 2013 bestyrelsens vurdering

Direktørens resultatlønskontrakt 2013 bestyrelsens vurdering Direktørens resultatlønskontrakt 2013 bestyrelsens vurdering Indsatsområde Mål/intention Indikator Vægt Målopfyldelse A: Basis indsatsområder 66,7 % A1: Den pædagogiske tilgang i uddannelserne Praktisk

Læs mere

Kompetencestrategi. inkl. administrative retningslinjer 2014-2015

Kompetencestrategi. inkl. administrative retningslinjer 2014-2015 Kompetencestrategi inkl. administrative retningslinjer 2014-2015 Kompetencestrategi og administrative retningslinjer 2014-15 1 Godkend på MIO-møde den 22. januar 2014 Godkendt på bestyrelsesmøde den 27.

Læs mere

Social- og sundhedsuddannelsen

Social- og sundhedsuddannelsen Social- og sundhedsuddannelsen VI TROR PÅ, AT ALLE KAN. Handlingsplan for elevtrivselsundersøgelse 2015 UC Diakonissestiftelsen Jeg er en person, der godt kan lide at kende til og lære nye ting Jeg lærer

Læs mere

NY FOLKESKOLEREFORM PÅ SKÅDE SKOLE

NY FOLKESKOLEREFORM PÅ SKÅDE SKOLE NY FOLKESKOLEREFORM PÅ SKÅDE SKOLE 1. august 2014 træder en ny folkeskolereform i kraft på alle landets skoler. Det betyder en længere skoledag for vores elever, nye fag, mere bevægelse, mulighed for lektiehjælp

Læs mere

Strategi Greve Gymnasium

Strategi Greve Gymnasium Strategi 2016-2021 Greve Gymnasium Strategi 2016-2021 Greve Gymnasium uddanner mennesker, der er rustet til videre studier, karriere og livet i mere bred forstand. Vi sætter læring i centrum og tror på,

Læs mere

Børne- og Ungepolitik i Rudersdal

Børne- og Ungepolitik i Rudersdal Børne- og Ungepolitik i Rudersdal 1. juni 2015 Sekretariatet Børne- og Ungepolitikken er det fælles grundlag for alt arbejde med børn og unge fra 0 til 18 år - i Rudersdal Kommune, og det supplerer lovbestemmelser,

Læs mere

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi?

Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? Vision på Hummeltofteskolen Hvem er vi? VSON: DYBDE, BEVÆGELSE & BREDDE Hummeltofteskolen er et aktivt fællesskab, hvor elever, lærere, pædagoger og forældre bringer viden, kompetencer og relationer i

Læs mere

LÆRING DER SÆTTER SPOR

LÆRING DER SÆTTER SPOR LÆRING DER SÆTTER SPOR Faglighed Relationer Bevægelse Kreativitet - Initiativ Min drømmeskole - tegnet af Viktor, 3.A. VISION FOR SKOLEN PÅ NYELANDSVEJ LÆRING DER SÆTTER SPOR Vi er stolte af den kvalitet

Læs mere

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. CELF - Center for erhvervsrettede uddannelser Lolland-Falster

December Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne. CELF - Center for erhvervsrettede uddannelser Lolland-Falster December 2017 Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne Svarprocent: 87% (630 besvarelser ud af 721 mulige) Elevtrivsel Landsgennemsnit EUD ekskl. SOSU 80 [-3] 82 81 [-3] 83 83 [-3] 86 75

Læs mere

International Business Academy. iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING STRATEGI 2020

International Business Academy. iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING STRATEGI 2020 International Business Academy TæNDT AF AT LÆRE iba ERHVERVSAKADEMI KOLDING STRATEGI 2020 uddannelsesstrategi 2020 Uddannelsesstrategi 2020 IBA Erhvervsakademi Koldings fokusområder angiver de strategiske

Læs mere

Sådan kan jeres skole komme til at se ud med folkeskolereformen

Sådan kan jeres skole komme til at se ud med folkeskolereformen Sådan kan jeres skole komme til at se ud med folkeskolereformen Skole og Forældre i København Kursus for skolebestyrelsesmedlemmer Nyborg Strand oktober 2013 Birgit Lise Andersen Reformen har 3 klare mål

Læs mere

KVALITETSSIKRING AF AMU TRADIUM

KVALITETSSIKRING AF AMU TRADIUM KVALITETSSIKRING AF AMU TRADIUM Indhold 1.0 Organisering af AMU kvalitet på Tradium 2.0 Retningslinjer og lovgivning i dagligdagen 2.1 Chefer og ledere 2.2 Undervisere 2.3 AMU kundeservice 2.4 Virksomhedskonsulenter

Læs mere

HØRINGSVERSION. Fastsættelse af mål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune i skoleåret 2014-15

HØRINGSVERSION. Fastsættelse af mål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune i skoleåret 2014-15 HØRINGSVERSION Center for Skoletilbud D 4646 4860 E cs@lejre.dk Dato: 5. februar 2014 J.nr.: 13/13658 Fastsættelse af mål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune i skoleåret 2014-15 I de

Læs mere