Regulativ for tømning af bundfældningstanke for husspildevand i Lemvig Kommune

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Regulativ for tømning af bundfældningstanke for husspildevand i Lemvig Kommune"

Transkript

1 Regulativ for tømning af bundfældningstanke for husspildevand i Lemvig Kommune Lemvig Kommune har indført en fælles, obligatorisk tømningsordning for bundfældningstanke, idet afløbsinstallationernes renseeffektivitet hænger nøje sammen med en tilstrækkelig hyppig tømning. Med en fælles, obligatorisk tømningsordning sikres endvidere, at bortskaffelsen af slam/spildevand sker på en hygiejnisk forsvarlig og lovlig måde. 1 Regulativets gyldighedsområde I henhold til Miljøbeskyttelsesloven med tilhørende bekendtgørelse nr af 11. december 2007 om spildevandstilladelser efter miljøbeskyttelseslovens kapitel 3 og 4 (Spildevandsbekendtgørelsen) kan en kommunalbestyrelse bestemme, om der i hele kommunen eller i dele af denne skal gennemføres en fælles ordning for bortskaffelse af slam fra bundfældningstanke. Lemvig Kommune har i medfør af disse bestemmelser bestemt, at enhver ejendom indenfor Lemvig Vand og Spildevand A/S forsyningsområde, der har etableret bundfældningstank, og som samtidig ikke er kontraktligt medlem af Lemvig Vand og Spildevand A/S, er forpligtet til at benytte en sådan tømningsordning. Nærværende regulativ fastsætter de nærmere regler for betalingen til denne fælles, obligatoriske tømningsordning, samt reglerne for tømningsordningens driftsmæssige tilrettelæggelse. Regulativet indeholder derudover oplysninger af rent informativ karakter om de regler, der finder anvendelse efter Miljøbeskyttelsesloven, og som håndhæves af Lemvig Kommune som tilsynsmyndighed. Ved bundfældningstanke som nævnt ovenfor forstås septiktanke, trixtanke eller lignende tanke med en tilsvarende funktion, dvs. tanke med udløb til et yderligere rensetrin såsom nedsivningsanlæg, rodzoneanlæg, minirenseanlæg eller med udløb til vandløb, søer eller havet. Ejerne af bundfældningstanke har pligt til at lade bundfældningstanken på ejendommen tømme ved Lemvig Vand og Spildevand A/S foranstaltning til den af Lemvig Vand og Spildevand A/S fastsatte betaling. 2 Tilslutningspligt Enhver ejendom indenfor Lemvig Vand og Spildevand A/S forsyningsområde, der er omfattet af nærværende tømningsordning, er forpligtet til at benytte tømningsordningen.

2 For anlæg omfattet af kontraktligt medlemskab efter 7a i lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber m.v. er Lemvig Vand og Spildevand A/S ansvarlig for tømning af bundfældningstanken og afholdelsen af de deraf følgende omkostninger. 3 Tilmelding og afmelding Ejeren af en ejendom med bundfældningstank skal tilmelde sig tømningsordningen ved Lemvig Vand og Spildevand A/S. Ved tilladelse til etablering af nye bundfældningstanke i henhold til Spildevandsbekendtgørelsen foranlediger Lemvig Kommune tilmelding til ordningen. Eksisterende bundfældningstanke, som er registreret i kommunens bygnings- og boligregister (BBR), tilmeldes tømningsordningen af Lemvig Kommune. Hvis eksisterende bundfældningstanke ikke bliver tilmeldt, f.eks. på grund af manglende registrering i BBR, er ejeren af ejendommen forpligtet til at meddele dette til Lemvig Kommune. Afmelding fra tømningsordningen kan kun finde sted, såfremt ejendommen tilsluttes kloak, eller hvis den pågældende bundfældningstank af andre årsager sættes ud af drift eller sløjfes. Afmelding effektueres, når Lemvig Kommune fra autoriseret kloakmester har modtaget en færdigmelding vedrørende tilslutning til kloak eller afblænding og frakobling af vand til ejendommen med beskrivelse af, hvordan denne er sløjfet. 4 Etablering af tanke Nye bundfældningstanke skal etableres i overensstemmelse med de til enhver tid gældende regler, jf. de nugældende regler i bekendtgørelse nr af 15. december 2010 om ændring af bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. efter miljøbeskyttelseslovens kapitel 3 og 4 (Funktionskrav til bundfældningstanke). Samtlige nye og eksisterende bundfældningstanke skal være forsynet med et synligt dæksel med løftering. Dækslet skal være frit tilgængeligt, opført til terræn og let aftageligt. Dæksler, som vejer mere end 50 kg løftes/flyttes ikke, da de ifølge Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 473 af 7. oktober 1983, ikke må håndløftes af én person. Dækslet skal til enhver tid være fritlagt. Ejeren af ejendommen er ved anmodning herom forpligtet til at angive tankens placering til Lemvig Vand og Spildevand A/S repræsentant. Det er ejeren af ejendommens forpligtelse at sørge for, at vejen frem til bundfældningstanken er fremkommelig. Vejen skal være farbar/fritlagt i 3,5 meters bredde og 4,0 meters højde. Tanken skal være beliggende tæt ved og max. 40 meter fra kørefast vej, hvorfra der skal være hensigtsmæssig adgang til tanken, således at tømningen kan foregå uden særlig risiko for skade på beplantning, hegn og lignende. Ved uhensigtsmæssig placering af tanken yder Lemvig Vand og Spildevand A/S ikke erstatning ved skader opstået i forbindelse med tømning. Ejeren af ejendommen er pligtig til at give adgang for Lemvig Vand og Spildevand A/S repræsentanter for udøvelse af de med ordningen forbundne funktioner samt at sikre de fornødne adgangsforhold for tømningsmateriel.

3 5 Tømning Bundfældningstanke tømmes på hverdage mellem kl og og sker normalt ved total tømning og en efterfølgende vandfyldning af bundfældningstanken. Der benyttes metoden afvanding. Bundfældningstanke i helårshuse samt i sommerhusområder tømmes 1 gang hvert år. Lemvig Kommune kan ændre tømningsfrekvensen, hvis dette er påkrævet af miljømæssige årsager. Lemvig Kommune skal skriftligt overfor ejerne af ejendommene varsle sådanne ændringer i ordningen med 1 måneds varsel. Tømning finder sted på et af Lemvig Vand og Spildevand A/S fastsat tidspunkt. Sommerhusområdet ved Gjellerodde vil primært blive tømt i oktober og november måned. Ejerne af de ejendomme, hvor der skal tømmes bundfældningstanke, får skriftlig meddelelse pr. brev eller sms pr. mobil telefon om tidspunktet mindst 2 uger inden tømningen. Lemvig Vand og Spildevand A/S kan dog vælge at annoncere tømningstidspunkt i en af de lokale aviser, der har almindelig udbredelse i Lemvig Kommune. Det påhviler ejeren af ejendommen at rekvirere eventuelle akutte supplerende tømninger (forstået som tømninger med mindre end en måneds varsel inden den ønskede tømning) hos en af Lemvig Vand og Spildevand A/S godkendt slamtransportør, i de tilfælde, hvor tankvolumen er opbrugt før den årlige tømning. De til enhver tid godkendte slamtransportører fremgår af Lemvig Vand og Spildevand A/S takstblad. Sådanne ekstra akutte tømninger afregnes særskilt mellem ejeren af ejendommen og slamtransportøren, og er Lemvig Vand og Spildevand A/S uvedkommende. Overdrager Lemvig Vand og Spildevand A/S arbejdet til en entreprenør, er denne at betragte som Lemvig Vand og Spildevand A/S repræsentant. 6 Grundejers ansvar Ejeren af ejendommen har pligt til at sikre, at bundfældningstanken er lovlig og i funktionsdygtig stand. Deltagelse i den fælles, obligatoriske tømningsordning fritager ikke den enkelte ejer for at sikre, at bundfældningstanken fungerer miljømæssigt forsvarligt og lever op til gældende normer og regler på området. Ejeren af ejendommen har pligt til at foranledige, at eventuelle mangler eller defekter ved bundfældningstanken bliver udbedret. Dette skal foretages af en autoriseret kloakmester. Mangler ved bundfældningstanken kan bl.a. være defekte T-rør, revner i tanken, defekt dæksel m.m. Ejeren af ejendommen er endvidere ansvarlig for en eventuel jordforurening som følge af defekte rør, dæksler eller revner i bundfældningstanken. Ejeren af ejendommen har pligt til at meddele Lemvig Kommune, hvis der er konstateret utætheder af rør, revner i tanken mv.

4 Ejeren af en ejendom med SPF-svinebesætning er ansvarlig for at oplyse Lemvig Vand og Spildevand A/S om, at en sådan besætning forefindes på ejendommen med henblik på, at Lemvig Vand og Spildevand A/S derefter kan tilbyde nødvendige forholdsregler i forbindelse med tømning af bundfældningstanken. 7 Betaling For deltagelse i tømningsordningen skal ejeren af ejendommen betale et årligt tømningsbidrag til dækning af Lemvig Vand og Spildevand A/S anlægs- og driftsudgifter forbundet med tømningsordningen. Det årlige tømningsbidrag bidrag dækker betalingen for én årlig tømning af en bundfældningstank pr. ejendom, idet der dog også kun betales et årligt tømningsbidrag ved flere bundfældningstanke på samme ejendom, hvis disse indgår i samme system. Herudover er der tillæg til bidraget i følgende tilfælde: Der betales et ekstra fast bidrag for hver ekstra tømning af bundfældningstanken, der foretages udover den årlige tømning, og som er meddelt Lemvig Vand og Spildevand A/S med mindst en måneds varsel inden den ønskede tømning. Såfremt tanken er placeret mere end 40 m fra parkeringsmulighed, kan der opkræves tillæg for tømning. Hvor tankens indhold af spildevand er større end 3 m 3, betales der et tillæg pr. m 3. Størrelsen af den enkelte ejendoms bundfældningstank fastlægges enten via en godkendelse fra Lemvig Kommune eller ved en faktisk aflæsning (aflæsning af manometer på repræsentantens bil). Der betales et fast bidrag for forgæves kørsel, dvs. hvor tømningen ikke kan foretages, når Lemvig Vand og Spildevand A/S repræsentant er kørt frem til ejendommen. Der kan f.eks. være tale om forgæves kørsel i følgende tilfælde: o Adgangsvejen er ikke fri, f.eks. pga. bevoksning, låst port, genstande på dækslet eller lignende. o Ejeren af ejendommen har ikke fjernet dækslet/åbnet for tanken i det tilfælde, hvor dækslet ikke er letaftageligt dvs. i tilfælde, hvor dækslet vejer mere end 50 kg., jf. Arbejdstilsynets bestemmelser. Ved etablering af særlige anlæg til brug for tømningsordningen, kan der opkræves et særligt anlægsbidrag til finansiering af de udgifter, der er forbundet med den pågældende facilitet. Drifts- og anlægsbidrag samt ovennævnte tillæg fastsættes af Lemvig Vand og Spildevand A/S mindst én gang årligt ved budgetvedtagelsen for det kommende regnskabsår på grundlag af budgettet for tømningsordningen, og bidragene godkendes efterfølgende af Lemvig Kommune. De fastsatte bidragstakster og tillæg fremgår af et takstblad, som kan ses på Lemvig Vand og Spildevand A/S hjemmeside. 8 Regnskab Lemvig Vand og Spildevand A/S vedtager hvert år budgettet og godkender regnskabet for tømningsordningens udgifter og indtægter. Regnskabsåret er selskabets normale regnskabsår.

5 Tømningsordningens regnskab omfatter etablering af særlige anlæg, drift og administration for tømning af bundfældningstanke og slambehandling, herunder udgifter til etablering af og administration af ordningen. Hvis ikke de opkrævede bidrag betales rettidigt, kan Lemvig Vand og Spildevand A/S opkræve et gebyr for at rykke for betaling og kan kræve samtlige omkostninger til inddrivelse af gælden afholdt af ejeren af ejendommen. Bidrag, der ikke betales til forfaldstid, tillægges renter i henhold til rentelovens regler herom. 9 Administration og tilsyn Tømningsordningen administreres af Lemvig Vand og Spildevand A/S. Tilsyn og håndhævelse mv. af Miljøbeskyttelseslovens regler foretages af Lemvig Kommune. Overtrædelse eller undladelse af at efterkomme forbud eller påbud kan straffes med bøde, jf. 54 stk. 2, i Spildevandsbekendtgørelsen. Regulativet træder i kraft den 1. januar Ikrafttrædelse og ændringer Samtidig ophæves tidligere vedtaget regulativ af 1. januar Ændringer i regulativets bestemmelser kan foretages af Lemvig Vand og Spildevand A/S med efterfølgende godkendelse af Lemvig Kommune. Fastsat af Lemvig Vand og Spildevand A/S den [dato] og godkendt af Lemvig Kommune den [dato].

Regulativ for tømning af bundfældnignstanke 2017 Lemvig Vand og Spildevand A/S

Regulativ for tømning af bundfældnignstanke 2017 Lemvig Vand og Spildevand A/S Regulativ for tømning af bundfældnignstanke 2017 Lemvig Vand og Spildevand A/S Regulativ for tømning af bundfældningstanke for husspildevand i Lemvig Kommune Lemvig Kommune har indført en fælles, obligatorisk

Læs mere

Indhold. Horsens Vand A/S Alrøvej Horsens tlf.:

Indhold. Horsens Vand A/S Alrøvej Horsens tlf.: Indhold 1. Lovgrundlag... 2 2. Regulativets område... 2 3 Tilslutningspligt... 2 4 Tankens placering og vedligeholdelse... 2 5 Tilmelding og afmelding... 3 6 Tømning af bundfældningstank... 3 7 Betaling...

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Morsø Kommune

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Morsø Kommune Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Morsø Kommune Regulativet er udarbejdet af: Morsø Forsyning A/S og Morsø Kommune Godkendt af Morsø Kommunes Kommunalbestyrelse: 26. september 2017 Indhold

Læs mere

REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR BUNDFÆLDNINGSTANKE I RANDERS KOMMUNE

REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR BUNDFÆLDNINGSTANKE I RANDERS KOMMUNE REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR BUNDFÆLDNINGSTANKE I RANDERS KOMMUNE Med virkning fra 1. januar 2012 Forord Lovgrundlag og omfang Randers Kommune har i medfør af Miljøbeskyttelsesloven med tilhørende

Læs mere

Regulativ for tømning af private tanke til husspildevand i Esbjerg Kommune

Regulativ for tømning af private tanke til husspildevand i Esbjerg Kommune Regulativ for tømning af private tanke til husspildevand i Esbjerg Kommune 2013 Side 1 Indholdsfortegnelse Lovgrundlag... 3 Formål... 3 1. Almindelige bestemmelser... 3 1.1 Regulativets gyldighedsområde...

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældnings- og samletanke i Ballerup Kommune

Regulativ for tømning af bundfældnings- og samletanke i Ballerup Kommune Regulativ for tømning af bundfældnings- og samletanke i Ballerup Kommune Forsyning Ballerup december 2009 Regulativ for tømning af bundfældningsog samletanke i Ballerup Kommune 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Læs mere

Tømningsregulativ. For bundfældningstanke og samletanke

Tømningsregulativ. For bundfældningstanke og samletanke Tømningsregulativ For bundfældningstanke og samletanke Forfatter: Birgit K. Hansen Oprettet den 25. marts 2015 Dokument nr. 480-2015-147387 Sags nr. 480-2015-75175 Indhold 1 Formål... 2 2 Lovgrundlag...

Læs mere

Regulativ for kontrol og tømning af hustanke i Hjørring Kommune

Regulativ for kontrol og tømning af hustanke i Hjørring Kommune Regulativ for kontrol og tømning af hustanke i Hjørring Kommune Med virkning fra 15. august 2018 Indhold 1 Formål 2 Lovgrundlag 3 Gyldighedsområde 4 Benyttelsespligt 5 Adgangsforhold og indretning 6 Tømning

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Stevns Kommune

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Stevns Kommune Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Stevns Kommune Indholdsfortegnelse 1: Formål og grundlag... 3 2: Regulativets gyldighedsområde... 3 3: Tilslutningspligt.... 3 4: Tilmelding... 3 5: Afmelding...

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Struer Kommune

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Struer Kommune Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Struer Kommune Tømningsregulativ for Struer Kommune 1. Formål 1.1 For at sikre en lovlig og miljømæssig forsvarlig håndtering af slam fra bundfældningstanke,

Læs mere

Tårnby Kommune. Regulativ for Tømningsordning for samletanke

Tårnby Kommune. Regulativ for Tømningsordning for samletanke Tårnby Kommune Regulativ for Tømningsordning for samletanke 1 Indhold: side 1 Formål 3 2 Gyldighedsområde 3 3 Grundejerens forpligtelser 3 4 Tømning 5 5 Tilmelding og afmelding 5 6 Økonomi 6 7 Henvendelser,

Læs mere

Tårnby Kommune. Regulativ for Tømningsordning for bundfældningstanke

Tårnby Kommune. Regulativ for Tømningsordning for bundfældningstanke Tårnby Kommune Regulativ for Tømningsordning for bundfældningstanke 1 Indhold: side 1 Formål 3 2 Gyldighedsområde 3 3 Grundejerens forpligtelser 3 4 Tømning 5 5 Tilmelding og afmelding 6 6 Økonomi 6 7

Læs mere

Regulativ for tømningsordning Esbjerg og Varde kommuner.

Regulativ for tømningsordning Esbjerg og Varde kommuner. Regulativ for tømningsordning Esbjerg og Varde kommuner. Regulativet er fastsat af Esbjerg Kommune, samt Varde Kommune, nedenfor omtalt som Myndigheden. Myndighedsopgaven løses af bopælskommunen. Lovgrundlag

Læs mere

Regulativ. for tømning af bundfældningstanke

Regulativ. for tømning af bundfældningstanke Regulativ for tømning af bundfældningstanke I henhold til Miljøbeskyttelsesloven, med tilhørende bekendtgørelse nr. 1448 af 11. december 2007 om spildevandstilladelser m.v. efter Miljøbeskyttelseslovens

Læs mere

Regulativ for tømningsordning for hustanke i Brønderslev Kommune 11. december Regulativ for Tømningsordning for hustanke i Brønderslev Kommune

Regulativ for tømningsordning for hustanke i Brønderslev Kommune 11. december Regulativ for Tømningsordning for hustanke i Brønderslev Kommune Regulativ for Tømningsordning for hustanke i Brønderslev Kommune Med virkning fra 1. januar 2009 Indholdsfortegnelse Side 1. Formål og gyldighedsområde 3 2. Lovgrundlag 3 3. Grundejerens pligt og ansvar

Læs mere

Med regulativet fastsættes pligter og rettigheder for berørte grundejere, samt for Middelfart Spildevand.

Med regulativet fastsættes pligter og rettigheder for berørte grundejere, samt for Middelfart Spildevand. Bilag 3 TØMNINGSREGULATIV FOR BUNDFÆLDNINSTANKE Indhold 1 Formål 2 Lovgrundlag 3 Gyldighedsområde 4 Benyttelsespligt 5 Adgangsforhold og indretning 6 Tømning 7 Grundejers ansvar 8 Dispensation/fritagelse/af-

Læs mere

REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR BUNDFÆLDNINGSTANKE I FURESØ KOMMUNE

REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR BUNDFÆLDNINGSTANKE I FURESØ KOMMUNE REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR BUNDFÆLDNINGSTANKE I FURESØ KOMMUNE 2013 1 Formål Formålet med regulativet er at sikre en lovlig og miljørigtig håndtering af husspildevand og -slam fra bundfældningsstanke

Læs mere

Egedal Kommune REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR BUNDFÆLDNINGSTANKE I EGEDAL KOMMUNE

Egedal Kommune REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR BUNDFÆLDNINGSTANKE I EGEDAL KOMMUNE Egedal Kommune REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR BUNDFÆLDNINGSTANKE I EGEDAL KOMMUNE 1 Formål Formålet med regulativet er, at sikre en lovlig og miljørigtig håndtering af husspildevand og slam fra bundfældningstanke

Læs mere

Tømningsordning for hustanke

Tømningsordning for hustanke Regulativ for Tømningsordning for hustanke Teknik- og Miljøforvaltningen April 2011 Indholdsfortegnelse 1 Formål m.v.... 3 2 Lovgrundlag... 3 3 Definitioner... 3 4 Tilslutningspligt... 4 5 Tekniske bestemmelser...

Læs mere

REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR HUSSPILDEVANDSTANKE I HILLERØD KOMMUNE

REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR HUSSPILDEVANDSTANKE I HILLERØD KOMMUNE REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR HUSSPILDEVANDSTANKE I HILLERØD KOMMUNE 2007 1 Formål Dette regulativs formål er at fastlægge en ordning, der sikrer en lovlig og miljørigtig håndtering af husspildevand

Læs mere

Halsnæs Kommune har overdraget drift og administration af tømningsordningen til Halsnæs Kommunale Forsyning A/S.

Halsnæs Kommune har overdraget drift og administration af tømningsordningen til Halsnæs Kommunale Forsyning A/S. Halsnæs Kommune Regulativ for tømningsordning for bundfældningstanke 1 Formål Tømningsordningen indføres primært af miljømæssige hensyn, for at sikre, at bundfældningstanke i Halsnæs Kommune bliver kontrolleret

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke & samletanke

Regulativ for tømning af bundfældningstanke & samletanke Regulativ for tømning af bundfældningstanke & samletanke i Næstved Kommune 1 1 Formål Formålet med dette regulativ er at fastlægge regler for tømning af bundfældningstanke og samletanke i Næstved kommune.

Læs mere

3 Grundejerens forpligtelser

3 Grundejerens forpligtelser Gribskov Kommune Regulativ for tømningsordning for bundfældningstanke 1 Formål Tømningsordningen indføres primært af miljømæssige hensyn for at sikre, at bundfældningstanke i Gribskov Kommune bliver kontrolleret

Læs mere

Tømningsregulativ i Horsens Kommune. Januar 2019

Tømningsregulativ i Horsens Kommune. Januar 2019 Tømningsregulativ i Horsens Kommune Januar 2019 Indhold Formål... 3 Lovgrundlag... 3 Gyldighedsområde... 3 Benyttelsespligt... 4 Adgangsforhold og indretning... 4 Tømning... 6 Tankejers ansvar... 6 Dispensation/fritagelse/af-

Læs mere

REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR SAMLETANKE I FURESØ KOMMUNE

REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR SAMLETANKE I FURESØ KOMMUNE REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR SAMLETANKE I FURESØ KOMMUNE 2013 1 Formål Formålet med regulativet er at sikre en lovlig og miljørigtig håndtering af husspildevand og -slam fra samlestanke ved alle ejendomme

Læs mere

Tømningsregulativ i Odder Kommune. Januar 2019

Tømningsregulativ i Odder Kommune. Januar 2019 Tømningsregulativ i Odder Kommune Januar 2019 Indhold 1. Formål...3 2. Lovgrundlag...3 3. Gyldighedsområde...3 4. Benyttelsespligt...4 5. Adgangsforhold og indretning...4 6. Tømning...6 7. Tankejers ansvar...6

Læs mere

tømningsregulativ for bundfældningstanke - med virkning fra 1. april 2011 1

tømningsregulativ for bundfældningstanke - med virkning fra 1. april 2011 1 tømningsregulativ for bundfældningstanke - med virkning fra 1. april 2011 1 Indhold 1. LOVGRUNDLAG, FORMÅL OG OMFANG 3 2. ODSHERRED FORSYNINGS ORGANISERING 3 3. DEFINITION OG ANVENDELSE 3 4. FUNKTIONSKRAV

Læs mere

Regulativ for tømning af samletanke i Hørsholm Kommune

Regulativ for tømning af samletanke i Hørsholm Kommune Regulativ for tømning af samletanke i Hørsholm Kommune 2 Indhold 1 Grundlag for regulativet 2 Definitioner 3 Tilmelding 4 Afmelding 5 Dispensation 6 Grundejerens forpligtelser og ansvar 6.1 MEDDELELSESPLIGT

Læs mere

Regulativ for Tømningsordning for bundfældningstanke i Kalundborg Kommune

Regulativ for Tømningsordning for bundfældningstanke i Kalundborg Kommune Dato Ansvarlig Sags ID. 19. juni 2012 Tins / sulu Regulativ for Tømningsordning for bundfældningstanke i Kalundborg Kommune 1 Formål. Kalundborg Kommune har indført obligatorisk tømningsordning for bundfældningstanke

Læs mere

Udkast Regulativ for tømning af bundfældningstanke & samletanke Næstved Kommune 2017

Udkast Regulativ for tømning af bundfældningstanke & samletanke Næstved Kommune 2017 Udkast Regulativ for tømning af bundfældningstanke & samletanke Næstved Kommune 2017 1 Formål Formålet med dette regulativ er at fastlægge regler for tømning af bundfældningstanke og samletanke i Næstved

Læs mere

UDKAST den 15. maj 2012. Regulativ for tømningsordning for hustanke i Frederikshavn Kommune

UDKAST den 15. maj 2012. Regulativ for tømningsordning for hustanke i Frederikshavn Kommune UDKAST den 15. maj 2012 Regulativ for tømningsordning for hustanke i Frederikshavn Kommune 16. maj 2012 Indholdsfortegnelse Side 1. Formål og gyldighedsområde... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Grundejerens pligter

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke & samletanke i Næstved Kommune

Regulativ for tømning af bundfældningstanke & samletanke i Næstved Kommune Regulativ for tømning af bundfældningstanke & samletanke i Næstved Kommune 1 Formål Formålet med dette regulativ er at fastlægge regler for tømning af bundfældningstanke og samletanke i Næstved kommune.

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Nyborg Kommune

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Nyborg Kommune Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Nyborg Kommune Januar 2014 Indhold 1. Formål... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Gyldighedsområde... 3 4. Definitioner... 3 5. Tilslutningspligt... 3 6. Tømning af

Læs mere

Regulativ TØMNINGSORDNING. for. for bundfældningstanke til husspildevand i Thisted Kommune

Regulativ TØMNINGSORDNING. for. for bundfældningstanke til husspildevand i Thisted Kommune Regulativ for TØMNINGSORDNING for bundfældningstanke til husspildevand i Thisted Kommune Gældende fra 1. januar 2012 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Lovgrundlag... s. 2 Formål... s. 2 Regulativet... s. 3 Almindelige

Læs mere

Hedensted Kommune. Regulativ for tømning af bundfældningstanke

Hedensted Kommune. Regulativ for tømning af bundfældningstanke Hedensted Kommune Regulativ for tømning af bundfældningstanke 2016 Hedensted Kommune 2 Hedensted Kommune 3 Indholdsfortegnelse 1 Generelle forhold 4 1.1 Indledning 4 1.2 Lovgrundlag 4 1.3 Regulativets

Læs mere

Hedensted Kommune. Regulativ for tømning af bundfældningstanke

Hedensted Kommune. Regulativ for tømning af bundfældningstanke Regulativ for tømning af bundfældningstanke 2014 Indholdsfortegnelse 1 Generelle forhold 1.1 Indledning 1.2 Lovgrundlag 1.3 Regulativets gyldighedsområde 1.4 Benyttelsespligt 2 Tømningsordningen 2.1 Almindelig

Læs mere

Vejledning til regulativ for tømning af bundfældningstanke til husspildevand

Vejledning til regulativ for tømning af bundfældningstanke til husspildevand Vejledning til regulativ for tømning af bundfældningstanke til husspildevand Gældende fra 1. januar 2010 1 Regulativets formål og lovgrundlag Kommunalbestyrelsen har bestemt, at der i hele Haderslev Kommune

Læs mere

Regulativ for den fælles obligatoriske tømningsordning af bundfældningstanke i Kolding Kommune

Regulativ for den fælles obligatoriske tømningsordning af bundfældningstanke i Kolding Kommune Regulativ for den fælles obligatoriske tømningsordning af bundfældningstanke i Kolding Kommune Gældende pr. januar 2015 Kolding Spildevand as, Kolding Åpark 1, st. tv, 6000 Kolding, tlf. 76363636 E-mail:

Læs mere

Regulativ TØMNINGSORDNING

Regulativ TØMNINGSORDNING Egedal Kommune Regulativ for TØMNINGSORDNING for samletanke til husspildevand i Egedal Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 DEFINITION OG ANVENDELSE... 3 2 NYE TANKE... 3 3 EKSISTERENDE TANKE... 4 4 TØMNINGSORDNINGEN...

Læs mere

Regulativ TØMNINGSORDNING

Regulativ TØMNINGSORDNING Egedal Kommune Regulativ for TØMNINGSORDNING for bundfældningstanke til husspildevand i Egedal Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 DEFINITION OG ANVENDELSE... 3 2 NYE TANKE... 3 3 EKSISTERENDE TANKE...

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke for husspildevand i Ringsted Kommune

Regulativ for tømning af bundfældningstanke for husspildevand i Ringsted Kommune Regulativ for tømning af bundfældningstanke for husspildevand i Ringsted Kommune 1 Indhold 1. Formål og lovgrundlag... 3 2. Gyldighedsområde:... 3 3. Benyttelsespligt:... 3 4. Grundejerens forpligtelser:...

Læs mere

Regulativ. For tømning af bundfældningstanke i Billund Kommune

Regulativ. For tømning af bundfældningstanke i Billund Kommune Regulativ For tømning af bundfældningstanke i Billund Kommune Billund Kommune har revideret Regulativet for tømning af bundfældningstanke i Billund Kommune på baggrund af fremsendt forslag fra Billund

Læs mere

Regulativ Tømning af hustanke

Regulativ Tømning af hustanke Regulativ Tømning af hustanke I henhold til bekendtgørelse nr. 1469 af 12. december 2017 om spildevandstilladelser m.v. har Mariagerfjord Kommune besluttet at etablere en fælles ordning for tømning og

Læs mere

Egedal Kommune REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR SAMLETANKE I EGEDAL KOMMUNE

Egedal Kommune REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR SAMLETANKE I EGEDAL KOMMUNE Egedal Kommune REGULATIV FOR TØMNINGSORDNING FOR SAMLETANKE I EGEDAL KOMMUNE 1 Formål Formålet med regulativet er, at sikre en lovlig og miljørigtig håndtering af husspildevand og slam fra samletanke ved

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Favrskov Kommune (tømningsordning)

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Favrskov Kommune (tømningsordning) 1 Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Favrskov Kommune (tømningsordning) 1 Formål Formålet med regulativet er at fastlægge regler for tømning af bundfældningstanke i Favrskov Kommune, så tankene

Læs mere

Tømningsregulativ for samleog bundfældningstanke

Tømningsregulativ for samleog bundfældningstanke Kongeåen ved Skodborghus Tømningsregulativ for samleog bundfældningstanke - med virkning fra 1. marts 2013 Indhold 1. Lovgrundlag, formål og omfang... 2 2. Vejen Forsynings organisering... 2 3. Definition

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Lolland Kommune

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Lolland Kommune Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Lolland Kommune gældende fra 1. marts 2015 1 Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Lolland Kommune gældende fra 1. marts 2015 Indhold Indledning...

Læs mere

Regulativ for tømning af tætte samletanke for husspildevand i Ringsted Kommune

Regulativ for tømning af tætte samletanke for husspildevand i Ringsted Kommune Regulativ for tømning af tætte samletanke for husspildevand i Ringsted Kommune 1 Indhold 1. Formål og lovgrundlag... 3 2. Gyldighedsområde... 3 3. Benyttelsespligt... 3 4. Grundejerens forpligtelser...

Læs mere

Regulativ for tømningsordning for bundfældningstanke i Ringkøbing- Skjern Kommune

Regulativ for tømningsordning for bundfældningstanke i Ringkøbing- Skjern Kommune Regulativ for tømningsordning for bundfældningstanke i Ringkøbing- Skjern Kommune Teknik og Forsyning April 2007 Regulativ for bundfældningstanke i Ringkøbing-Skjern Kommune Side 1 I N D H O L D S F O

Læs mere

Formålet med dette regulativ er at sikre en forsvarlig og miljømæssig korrekt tømning og bortskaffelse af spildevandsslam.

Formålet med dette regulativ er at sikre en forsvarlig og miljømæssig korrekt tømning og bortskaffelse af spildevandsslam. Regulativ for tømningsordning for bundfældningstanke i Kalundborg Kommune 1 Formål DATO 7. september 2017 SAGSNR. 326-2017-30569 Kalundborg Kommune har indført obligatorisk tømningsordning for bundfældningstanke

Læs mere

En bundfældningstank, der ikke fungerer optimalt, vil være skadelig for vandmiljøet.

En bundfældningstank, der ikke fungerer optimalt, vil være skadelig for vandmiljøet. Indholdsfortegnelse Baggrund 3 Formål 4 Gyldighedsområde 5 Lovgrundlag 6 Ikrafttræden 7 Tømning pligt og praksis 8 Benyttelsespligt 9 Adgangsforhold og indretning 10 Krav til dæksel 11 Beplantning skal

Læs mere

Januar Regulativ for tømning af fedtudskillere i Hørsholm Kommune

Januar Regulativ for tømning af fedtudskillere i Hørsholm Kommune Januar 2017 Regulativ for tømning af fedtudskillere i Hørsholm Kommune Indhold 1 Grundlag for regulativet... 3 2 Definitioner... 3 3 Tilmelding... 3 4 Afmelding... 4 5 Dispensation... 4 6 Grundejerens

Læs mere

tømningsregulativ for samletanke

tømningsregulativ for samletanke tømningsregulativ for samletanke - med virkning fra 1. april 2011 1 Indhold 1. LOVGRUNDLAG, FORMÅL OG OMFANG 3 2. ODSHERRED FORSYNINGS ORGANISERING 3 3. DEFINITION OG ANVENDELSE 3 4. KRAV TIL SAMLETANKE

Læs mere

Regulativ for tømning af samletanke og bundfældningstanke til spildevand i Køge Kommune Teknisk Forvaltning Natur og Miljø

Regulativ for tømning af samletanke og bundfældningstanke til spildevand i Køge Kommune Teknisk Forvaltning Natur og Miljø April 2010 Regulativ for tømning af samletanke og bundfældningstanke til spildevand i Køge Kommune Teknisk Forvaltning Natur og Miljø Regulativ for tømning af samletanke og bundfældningstanke til spildevand

Læs mere

Tømning af septiktanke I det følgende gives en generel beskrivelse af, hvordan en septiktank tømmes:

Tømning af septiktanke I det følgende gives en generel beskrivelse af, hvordan en septiktank tømmes: SØNDERBORG KOMMUNE 1 Regulativ for tømning af bundfældnings- og samletanketanke. 1 Formål Formålet med regulativet er at fastlægge regler for tømning af bundfældnings- og samletanke i Sønderborg kommune.

Læs mere

Regulativ for tømning af samletanke og bundfældningstanke til spildevand i Køge Kommune

Regulativ for tømning af samletanke og bundfældningstanke til spildevand i Køge Kommune Regulativ for tømning af samletanke og bundfældningstanke til spildevand i Køge Kommune Marts 2018 Regulativ for tømning af samletanke og bundfældningstanke til spildevand i Køge Kommune 1 Formål Formålet

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældnings- og samletanke

Regulativ for tømning af bundfældnings- og samletanke Regulativ for tømning af bundfældnings- og samletanke i Ballerup Kommune Forsyning Ballerup December 2013 Regulativ for tømning af bundfældningsog samletanke i Ballerup Kommune 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Læs mere

Regulativ for tømning af fedtudskillere i Hørsholm Kommune

Regulativ for tømning af fedtudskillere i Hørsholm Kommune Regulativ for tømning af fedtudskillere i Hørsholm Kommune 2 Indhold 1 Grundlag for regulativet 2 Definitioner 3 Tilmelding 4 Afmelding 5 Dispensation 6 Grundejerens forpligtelser og ansvar 6.1 MEDDELELSESPLIGT

Læs mere

Vejledning til regulativ for tømning af samletanke til husspildevand

Vejledning til regulativ for tømning af samletanke til husspildevand Vejledning til regulativ for tømning af samletanke til husspildevand 1 Regulativets formål og lovgrundlag Kommunalbestyrelsen har bestemt, at der i hele Haderslev Kommune skal gennemføres en fælles bortskaffelse

Læs mere

Regulativ for tømning af hustanke og fedtudskillere skforsyning.dk

Regulativ for tømning af hustanke og fedtudskillere skforsyning.dk SK Spildevand A/S 2011 Regulativ for tømning af hustanke og fedtudskillere Indholdsfortegnelse 1 Regulativets område... 3 2 Benyttelsespligt... 3 3 Krav til dæksler og adgangsforhold... 3 4 Tømning....

Læs mere

REGULATIV FOR TØMNING AF SAMLETANKE

REGULATIV FOR TØMNING AF SAMLETANKE REGULATIV FOR TØMNING AF SAMLETANKE [Regulativet omhandler en kommunal tømningsordning for individuel tømning af samletank på privat ejendom.] April 2008 Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 27. marts 2008

Læs mere

Formålet med dette regulativ er at sikre en forsvarlig og miljømæssig korrekt tømning og bortskaffelse af spildevandsslam.

Formålet med dette regulativ er at sikre en forsvarlig og miljømæssig korrekt tømning og bortskaffelse af spildevandsslam. Regulativ for tømningsordning for samletanke i Kalundborg Kommune 1 Formål DATO 7. september 2017 SAGSNR. 326-2017-30569 Kalundborg Kommune har indført obligatorisk tømningsordning for samletanke af miljømæssige

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke

Regulativ for tømning af bundfældningstanke Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Næstved Kommune Forslag 1Formål Formålet med ordningen er at sørge for, at alle bundfældningstanke tømmes minimum én gang om året. Regelmæssig tømning af bundfældningstanke

Læs mere

REGULATIV for TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE, SAMLETANKE M.M. på SPILDEVANDSANLÆG i NÆSTVED KOMMUNE

REGULATIV for TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE, SAMLETANKE M.M. på SPILDEVANDSANLÆG i NÆSTVED KOMMUNE REGULATIV for TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE, SAMLETANKE M.M. på SPILDEVANDSANLÆG i NÆSTVED KOMMUNE INDLEDNING I henhold til bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. efter miljøbeskyttelsesloven kap.

Læs mere

! "# $ %&$ ' (%) * +, - $ &

! # $ %&$ ' (%) * +, - $ & ! "# $ %&$ ' (%) * +, - $ & Dette regulativ fastsætter vilkårene for tømningsordning for bundfældningstanke (septiktanke, trixtanke og lignende mindre bundfældningsanlæg) i Syddjurs og Norddjurs Kommune.

Læs mere

1. INDLEDNING 4 2. GENERELLE BESTEMMELSER 4 3. TØMNING 4 4. SÆRLIGT FOR BUNDFÆLDNINGSTANKE 5 5. BORTSKAFFELSE AF SPILDEVAND OG SLAM 5

1. INDLEDNING 4 2. GENERELLE BESTEMMELSER 4 3. TØMNING 4 4. SÆRLIGT FOR BUNDFÆLDNINGSTANKE 5 5. BORTSKAFFELSE AF SPILDEVAND OG SLAM 5 Regulativ for tømning af private tanke til husspildevand i Esbjerg Kommune 2007 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING 4 2. GENERELLE BESTEMMELSER 4 LOVGRUNDLAG 4 REGULATIVETS OMRÅDE 4 BENYTTELSESPLIGT 4 3.

Læs mere

Tømningsregulativ. bundfældningstanke. Kerteminde Kommune

Tømningsregulativ. bundfældningstanke. Kerteminde Kommune Tømningsregulativ for bundfældningstanke (septiktanke m.v.) i Kerteminde Kommune 1. februar 2013 Kerteminde Kommune Miljø- og Kulturforvaltningen Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Side 2 Regulativ for

Læs mere

3 Grundejerens forpligtelser

3 Grundejerens forpligtelser Gribskov Kommune Regulativ for tømningsordning for samletanke 1 Formål Tømningsordningen indføres primært af miljømæssige hensyn, for at sikre at samletanke i Gribskov Kommune bliver kontrolleret og tømt

Læs mere

Regulativ for. Tømningsordning for bundfældnings- og samletanke i Kalundborg kommune November 2006

Regulativ for. Tømningsordning for bundfældnings- og samletanke i Kalundborg kommune November 2006 Regulativ for Tømningsordning for bundfældnings- og samletanke i Kalundborg kommune November 2006 Forsyningsenheden Ny Kalundborg Kommune Højvangen 9 4470 Svebølle Telefon 59 53 49 41 www.nykalundborg.dk

Læs mere

Sønderborg Kommune Regulativ for kontrol og tømning af olie- og benzinudskillere 2018

Sønderborg Kommune Regulativ for kontrol og tømning af olie- og benzinudskillere 2018 Sønderborg Kommune Regulativ for kontrol og tømning af olie- og benzinudskillere 2018 Indledning Sønderborg Kommune har etableret denne kommunale ordning for kontrol og tømning af olieog benzinudskillere.

Læs mere

Regulativ for tømningsordning for fedtudskilleranlæg. Norddjurs Kommune Syddjurs Kommune

Regulativ for tømningsordning for fedtudskilleranlæg. Norddjurs Kommune Syddjurs Kommune Regulativ for tømningsordning for fedtudskilleranlæg Norddjurs Kommune Syddjurs Kommune Februar 2016 Regulativ for tømningsordning for fedtudskilleranlæg 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Formål

Læs mere

Sønderborg Kommune Regulativ for kontrol og tømning af fedtudskillere 2018

Sønderborg Kommune Regulativ for kontrol og tømning af fedtudskillere 2018 Sønderborg Kommune Regulativ for kontrol og tømning af fedtudskillere 2018 Indledning Sønderborg Kommune har etableret denne kommunale ordning for kontrol og tømning af fedtudskilleranlæg. Formål Etablering

Læs mere

REGULATIV FOR TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE

REGULATIV FOR TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE REGULATIV FOR TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE [Regulativet omhandler en obligatorisk kommunal tømningsordning for bundfældningstanke, herunder hører septiktanke, trixtanke og lignende tanke.] April 2008

Læs mere

Regulativ for Tømningsordning af bundfældningstanke i Skive Kommune Version 4.1

Regulativ for Tømningsordning af bundfældningstanke i Skive Kommune Version 4.1 Regulativ for Tømningsordning af bundfældningstanke i Skive Kommune Version 4.1 Gældende fra 1. januar 2013 Indholdsfortegnelse 1. Formål og gyldighedsområde og lovgrundlag... 2 1.1 Gyldighedsområde...

Læs mere

information om tømning af samletanke og bundfældningstanke

information om tømning af samletanke og bundfældningstanke information om tømning af samletanke og bundfældningstanke 1 Tanken tømmes for at skåne miljø og grundvand I områder, der ikke har offentlig kloak i Gribskov Kommune, findes der typisk to forskellige slags

Læs mere

MAJ 2019 Administrationsgrundlag for spildevandsområdet

MAJ 2019 Administrationsgrundlag for spildevandsområdet MAJ 2019 Administrationsgrundlag for spildevandsområdet ADMINISTRATIONSGRUNDLAG 2019 Principper og retningslinjer for Næstved Kommunes håndhævelse inden for spildevandsområdet INDLEDNING 3 LOVGIVNINGSMÆSSIG

Læs mere

Tømningsordning for bundfældnings- og samletanke

Tømningsordning for bundfældnings- og samletanke Tømningsordning for bundfældnings- og samletanke Tømningsordning i Køge, Greve og Stevns kommuner For at sikre den bedst mulige rensning af spildevand fra huse på ejendomme, som ikke er tilsluttet den

Læs mere

Den kommunale tømningsordning for bundfældningstanke

Den kommunale tømningsordning for bundfældningstanke Den kommunale tømningsordning for bundfældningstanke Forsyning Helsingør Spildevand Rev. september 2010 Helsingør Kommune indførte fra 2003 en kommunal ordning for tømning af bundfældningstanke. Alle ejendomme

Læs mere

Udbedring af fejl og mangler ved bundfældningstank (septiktank) på Havmøllevej 12

Udbedring af fejl og mangler ved bundfældningstank (septiktank) på Havmøllevej 12 1 of 6 Lars I Petersen 28-07-2011 Havmøllevej 10 Sagsnr.: 11/17549 8400 Ebeltoft Sagsbehandler: Tlf.: 87535410 natur.miljoe@syddjurs.dk Udbedring af fejl og mangler ved bundfældningstank (septiktank) på

Læs mere

Tømningsordning i Gribskov Kommune

Tømningsordning i Gribskov Kommune Tømningsordning i Gribskov Kommune Informationsfolder om tømning af bundfældningstanke Tømningsordning for bundfældningstanke Denne folder beskriver ordningen for tømning af bundfældningstanke, som gælder

Læs mere

Tømning af bundfældningstanke ANSVAR ADGANG AFREGNING ANDRE GODE RÅD

Tømning af bundfældningstanke ANSVAR ADGANG AFREGNING ANDRE GODE RÅD Tømning af bundfældningstanke ANSVAR ADGANG AFREGNING ANDRE GODE RÅD Fælles tømningsordning Fælles tømningsordning Halsnæs og Frederikssund Forsyning har indgået en ny kontrakt med en entreprenør om tømning

Læs mere

Tømning af bundfældningstanke. Ansvar Adgang Afregning Andre gode råd

Tømning af bundfældningstanke. Ansvar Adgang Afregning Andre gode råd Tømning af bundfældningstanke Ansvar Adgang Afregning Andre gode råd Tømningsordning Tømningsordning Skive Kommune har af hensyn til miljøet indført en obligatorisk tømningsordning, som det ikke er muligt

Læs mere

Regulativ for Tømningsordning af bundfældningstanke i Skive Kommune Version 4.2

Regulativ for Tømningsordning af bundfældningstanke i Skive Kommune Version 4.2 Regulativ for Tømningsordning af bundfældningstanke i Skive Kommune Version 4.2 Gældende fra 1. januar 2017 Indholdsfortegnelse 1. Formål og gyldighedsområde og lovgrundlag... 2 1.1 Gyldighedsområde...

Læs mere

Tømning af bundfældningstanke/ septiktanke - zoner på Langeland

Tømning af bundfældningstanke/ septiktanke - zoner på Langeland Tømning af bundfældningstanke/ septiktanke - zoner på Langeland Tømningsordning på Langeland! Hvorfor er jeg på tømningsordningen? Formålet med tømningsordningen er at sikre, at alle bundfældningstanke

Læs mere

Holstebro Kommune. Regulativ for fælles obligatorisk tømningsordning i

Holstebro Kommune. Regulativ for fælles obligatorisk tømningsordning i Holstebro Kommune Regulativ for fælles obligatorisk tømningsordning i Holstebro Kommune Formål 1. I henhold til 48 i spildevandsbekendtgørelsen er det af kommunalbestyrelsen vedtaget, at der skal være

Læs mere

Tømning af husspildevandstanke

Tømning af husspildevandstanke Tømning af husspildevandstanke ANSVAR ADGANG AFREGNING GODE RÅD Furesø Fælles tømningsordning Alle ejendomme med en bundfældningstank også kaldet hustank, trekammertank, trixtank og septiktank er med i

Læs mere

TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE

TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE TØMNING AF BUNDFÆLDNINGSTANKE 2 Tømningsordningen Denne folder er til alle, der er med i den kommunale tømningsordning for bundfældningstanke, trix-tanke og septiktanke (herefter omtalt som bundfældningstanke).

Læs mere

Holbæk Kommune REGULATIV FOR KOMMUNALE TØMNINGSORDNINGER

Holbæk Kommune REGULATIV FOR KOMMUNALE TØMNINGSORDNINGER Holbæk Kommune REGULATIV FOR KOMMUNALE TØMNINGSORDNINGER 1 Indhold og opbygning af regulativ Dette regulativ omhandler tømningsordninger for samtlige ejendomme i Holbæk Kommune med fedtudskillere, olie-

Læs mere

TØMNING AF DIN SAMLETANK HVAD OMFATTER DEN NYE ORDNING? HVAD SKAL JEG SELV SØRGE FOR? HVORNÅR BLIVER MIN TANK TØMT?

TØMNING AF DIN SAMLETANK HVAD OMFATTER DEN NYE ORDNING? HVAD SKAL JEG SELV SØRGE FOR? HVORNÅR BLIVER MIN TANK TØMT? TØMNING AF DIN SAMLETANK HVAD OMFATTER DEN NYE ORDNING? HVAD SKAL JEG SELV SØRGE FOR? HVORNÅR BLIVER MIN TANK TØMT? 1 HVEM SKAL JEG KONTAKTE? SIMON MOOS A/S Tømmer din samletank efter aftale med Provas.

Læs mere

Tømning af bundfældningstanke

Tømning af bundfældningstanke KONTAKTOPLYSNINGER Er du i tvivl om noget, kan du læse mere på vores hjemmeside. Du er også altid velkommen til at ringe til os eller sende os en mail. Venlig hilsen Mariagerfjord Kommune Østergade 22

Læs mere

TØMNINGSORDNING I LEMVIG KOMMUNE. Ansvar Adgang Afregning Andre gode råd

TØMNINGSORDNING I LEMVIG KOMMUNE. Ansvar Adgang Afregning Andre gode råd TØMNINGSORDNING I LEMVIG KOMMUNE Ansvar Adgang Afregning Andre gode råd Hvorfor en kommunal tømningsordning? Lemvig Kommune har en obligatorisk tømningsordning, som Lemvig Vand & Spildevand A/S administrerer.

Læs mere

Priser - vand og afløb

Priser - vand og afløb Priser - vand og afløb VEJEN FORSYNING A/S Priser og afgifter er vedtaget af Vejen Vand A/S og Vejen Spildevand A/S den 24. november 2014 og er godkendt af Vejen Byråd den 9. december 2014. Vejen Forsyning

Læs mere

Tømningsordning. af bundfældningstanke. Ansvar. Adgang. Afregning. Andre gode råd

Tømningsordning. af bundfældningstanke. Ansvar. Adgang. Afregning. Andre gode råd Tømningsordning Slambehandling af bundfældningstanke Ansvar Adgang Afregning Andre gode råd Hvorfor en fælles, obligatorisk tømningsordning? Formålet med en obligatorisk tømningsordning er at sikre, at

Læs mere

Tømningsordning. af bundfældningstanke. Ansvar. Adgang. Afregning. Andre gode råd

Tømningsordning. af bundfældningstanke. Ansvar. Adgang. Afregning. Andre gode råd Tømningsordning Slambehandling af bundfældningstanke Ansvar Adgang Afregning Andre gode råd Hvorfor en fælles, obligatorisk tømningsordning? Formålet med en obligatorisk tømningsordning er at sikre, at

Læs mere

Spildevand i det åbne land

Spildevand i det åbne land Spildevand i det åbne land Forbedret rensning af husspildevand i Herning Kommune Herning Kommune Teknik og Miljø Rådhuset, Torvet, Indgang C 7400 Herning Tlf.: 96 28 28 28 Fax: 96 28 80 19 E-mail: teknik@herning.dk

Læs mere

6. november 2011. Budget 2012 og takster for tømningsordningerne for samletanke og septiktanke til godkendelse

6. november 2011. Budget 2012 og takster for tømningsordningerne for samletanke og septiktanke til godkendelse 6. november 2011 Budget 2012 og takster for tømningsordningerne for samletanke og septiktanke til godkendelse Indstilling Denne indstilling er udarbejdet med udgangspunkt i byrådets beslutning i 2011 om

Læs mere

Tømning af bundfældningsog samletanke

Tømning af bundfældningsog samletanke Tømning af bundfældningsog samletanke Lejre Forsyning Ansvar Adgang Afregning Andre gode råd Hvorfor en tømningsordning? Formålet med en obligatorisk tømningsordning er at sikre, at alle bundfældningstanke

Læs mere

tømningsordning for bundfældningstanke

tømningsordning for bundfældningstanke tømningsordning for bundfældningstanke septiktanke i Norddjurs og syddjurs kommuner adresser og telefonnumre se bagsiden 2 3 tømning af tanke Alle bundfældningstanke tømmes én gang årligt ved alle helårsboliger,

Læs mere

Priser - vand og afløb VEJEN FORSYNING A/S

Priser - vand og afløb VEJEN FORSYNING A/S Priser - vand og afløb VEJEN FORSYNING A/S Priser og afgifter er vedtaget af Vejen Vand A/S og Vejen Spildevand A/S den 25. november 201 og er godkendt af Vejen Byråd den 10. december 201. takster 2014

Læs mere

Tømning af bundfældningstanke

Tømning af bundfældningstanke TØMNINGSORDNING Tømning af bundfældningstanke 2 Tømningsordningen Denne folder er til alle, der er med i den kommunale tømningsordning for bundfældningstanke, trix-tanke og septiktanke (herefter omtalt

Læs mere