Glædelig jul fra os alle. Nyt fra. i Stenløse. fra Anette & Jan. Redaktion: - Tiden læger alle sår - men den hjælper ikke mod rynker LÆS OM:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Glædelig jul fra os alle. Nyt fra. i Stenløse. fra Anette & Jan. Redaktion: - Tiden læger alle sår - men den hjælper ikke mod rynker LÆS OM:"

Transkript

1 Vise ord fra redaktøren: - Den der bøjer sig, når han tager fejl, er klog! - Den der bøjer sig, når han har ret, er gift!. - Da jeg var ung, ville jeg ikke høre. Nu kan jeg ikke - Tiden læger alle sår - men den hjælper ikke mod rynker Når man fylder 60 år har man stort set lært alt - nu gælder det blot om at huske det. Fattigdom er arvelig - man får den fra sine børn Redaktion: Redaktør, layout, trykning osv.: Jan Kjærsgaard Andersen Facebook: Muse: Anette Vivian Andersen Facebook: Jan & Anette: Jan s arbejde: Hjemmeside: Snail-Mail: Dam Enge 3, 3660 Stenløse Telefon: Fastnet telefon: Jan s mobil: Glædelig jul fra os alle Nyt fra i Stenløse 10. årgang, 15. udgave December 2010 LÆS OM: Glædelig jul fra os alle fra Anette & Jan Stort udvidet jubilæumsnummer 10. årgang udgave

2 Sidste uge i december 2009 Julefrokost Overdådig julefrokost i Frederikssund den 25. december hos Poul og Elly. Nytårsaften Som det er blevet tradition og for mere end 10. år i træk, afholdt vi nytårsaften hos Per og Lotte, sammen med Bjarne og Anne. Som altid en hyggelig aften - denne gang i Per og Lottes nye hus ved Emdrup Sø. Sidse, vort 2. barnebarn - Lars og Rikke s anden datter- så dagens lys på Hillerød Sygehus mandag den 28. december 2009 kl. 0:54. Sidse var 52 cm lang og vejede 3250 gram. Julegaver er ikke en ny tradition I Danmark begynder forældre, bedsteforældre og andre allerede om sommeren at fylde gaver op i skabe, på loftet, i kælderen og alle de andre steder, hvor familiens nysgerrige børn og børnebørn ikke kan finde dem. Vi er i gavehumør som aldrig før Traditionen med at give hinanden gaver i julen er imidlertid ikke ny, kan Nyt fra Jan og Anette konstatere. Lige siden middelalderen har børnene fået julegaver af deres forældre. Dengang i form af en lille portion julebag eller måske endda æbler og frugter, alt efter hvad man havde til rådighed. Siden hen blev gaverne mere avancerede, og det bedre borgerskab begyndte i 1700-tallet at give børnene legetøj. Gaverne blev uddelt fra en kurv, og var dengang ikke indpakket. Udover disse gaver og godter, har julen ikke været lig med større overraskelsesgaver indtil begyndelsen af 1800-tallet. Præsterne var nemlig imod, at man forkælede sine egne børn i julen. De mente, at det kun var det fattige Jesus-barn man skulle tilbede og samle sine tanker om. Juletræet dukkede op i Danmark i begyndelsen af 1800-tallet, men der skulle gå yderligere knap 100 år, før julegaverne blev pakket ind til overraskelsesgaver, som vi kender det i dag. Til at begynde med blev gaverne hængt på træet, inden de fandt deres plads under træet. Skikken at voksne giver hinanden gaver er også først blevet kendt over hele landet i forbindelse med borgerjulens udbredelse. Før 1800 og de steder på landet, hvor man i forrige århundrede endnu ikke fejrede julen på den nymodens maner, var den slags overraskelsesgaver mellem voksne utænkelige. Dengang som nu var det primært legetøj, der blev pakket ind til børnene, men op gennem 1800-tallet begynder børnene også at give de voksne gaver. som de enten selv har lavet, eller som de har købt for deres lommepenge. I løbet af de sidste år er de små, tit hjemmelavede, erkendtligheder eksploderet til den forbrugerjul, vi har i dag, hvor detailhandlen omsætter for millioner og atter millioner.

3 KONGELIGE VALGSPROG Danske monarkers valgsprog er en mindst 500 år gammel tradition. De danske kongers tradition med valgsprog er en måde for monarken at udtrykke en eller flere værdier, som vedkommende ønsker skal præge landet. I tidligere tider optrådte kongens valgsprog ofte på mønterne, skrevet på latin Christian 1. Dyden viser vejen Hans - For loven og folket Christian 2. - Så var det beskikket Frederik 1. - Intet uden Gud Christian 3. - Ske Herrens vilje Frederik 2. - Mit håb er til Gud alene Christian 4. - Gudsfrygt styrker rigerne Frederik 3. - Herren er mit forsyn Christian 5. - Gudsfrygt og retfærdighed Frederik 4. - Herren er min hjælper Christian 6. - For Gud og folket Frederik 5. - Ved forsigtighed og bestandighed Christian 7. - Kærlighed til fædrelandet er min ære Frederik 6. - Gud og den retfærdige sag Christian 8. - Gud og fædrelandet Frederik 7. - Folkets kærlighed min styrke Christian 9. - Med Gud for ære og ret Frederik 8. - Herren være min hjælper Christian Min Gud, mit land min ære Frederik 9. - Med Gud for Danmark Margrethe 2. - Guds hjælp, folkets kærlighed, Danmarks styrke. Også andre end de kongelige har skabt sig et valgsprog f.eks.: Mærsk Mc-Kinney Møller - Ad de vanskeligt farbar veje mod stjernerne Brygger Carl Jacobsen- Lad os arbejde for fædrelandet Søhelten Niels Juel - Hverken ubesindig eller frygtsom. Atomfysikeren Niels Bohr - Modsætninger er komplementære Uffe Ellemann-Jensen - Aldrig spag, altid brændende Jan Kjærsgaard - Livet forkæler optimister 1. kvartal års jubilæum Nye Gulve Vores gode ven og frisør Ann, kunne holde sit 25 års forretningsjubilæum den 9. januar Vi lavede hendes logo for 25 år siden.. Tobias, vort 3. barnebarn - Peter og Marie s førstefødte - så dagens lys søndag den 7. marts 2010 på Herlev Sygehus. Efter en hård fødsel, som til sidst endte med kejsersnit kl. 03:20 om morgenen, kom knægten endelig tilsyne. Tobias var 54 cm lang og vejede 3244 gram Jan lagde nye gulve på i vore 4 værelser. Samtidig blev dørkarme og vægge malet.. Babyboom: Den 11/2 blev vores niece Tina, mor til tvillinger - to piger Zenia og Karoline Tobias den 11/3:

4 27. marts 2010 Per Falkjær kikkede indenfor med sin familie og sit kamera. Det kom der en masse dejlige billeder ud af - bl.a. disse med vore børn, svigerbørn og børnebørn. SIDSE TILDE TOBIAS Per Falkjær fik også taget et familieportræt. Fra venstre mod højre: Birgitte, Per, Thereze, Axel, Birgit og Theo. Leverpostejens historie Stryhn s leverpostej er blevet et ikon for danskheden. Fransk, grovhakket, fedtfattig eller bacon. Vi er helt pjattede med leverpostej!. I over 60 år har Stryhn s været omdrejningspunktet i dansk gastronomi. Omkring år 1300 nedskrev munken Knud Jul fra Sorø en opskrift på hønsepostej, men skriver at man også kan benytte andet kød. I 1648 udgav fru Anna Weckerin en kogebog, som bl.a. indeholdt en opskrift på En god postej aff en kalfe lever. 200 år efter i 1847 åbnede franskmanden Francois Louis Beauvais et charcuteri i kælderen i Østergade 59 i København. Her solgte han blandt andet leverpostej, som var en meget dyr og eksklusiv spise. Få år efter i 1860 erne fremstillede og solgte flere og flere høkere i København leverpostej. Fra omkring år 1900 gik produktionen fra høker- og viktualieforretningerne til egentlige leverpostejsfabrikker. I årene op til Første Verdenskrig var den smørbare leverpostej for alvor blevet en vigtig del også af arbejderfamiliernes kost. I 1920 erne kom dyrlæge Sigurd Keilgaard hver aften forbi Oskar Davidsens restaurant på Åboulevarden i København. Han bestilte altid det samme: Rugbrød med fedt, leverpostej, sky og tykke skiver saltkød. Dette delikate smørrebrød blev opkaldt efter ham - dyrlægens natmad. Under krigen i 1941 opkøber Henry Stryhn leverpostej som han sælger videre. Leverancerne foregår på cykel. Handelsministeriet udsender en bekendgørelse om standardisering af leverpostej, så den indeholder mindst 20% lever. På grund af krigen var der nemlig meget andet i postejen. I 1950 erne kom aluminiumsfolien på markedet og bliver den foretrukne emballage for leverpostej. I 1956 flytter Henry Stryhn sin virksomhed til nye moderne produktionslokaler i Himmelev ved Roskilde. I 1966 blev den hidtige største milepæl indenfor leverpostej en realitet. Henry Stryhns hustru, Else Margrethe, udviklede den grovhakkede leverpostej. I 1992 blev leverpostej kåret som danskernes foretrukne pålæg af to forskellige undersøgelser.

5 Frikadellens historie Ofte har I sikkert spekuleret på hvordan frikadellen fik sit navn og hvorfra den stammer. Nyt fra Jan og Anette har derfor undersøgt sagen grundigt og giver her den utilslørede sandhed om frikadellen. En af de mest danske retter, vi kender er frikadeller. Men frikadellen er ikke udelukkende en dansk ret. Mange lande har kødbollerne på menukortet. Köfte, kebab, cevapcici, kötbullar, polpetti eller frikadeller. Kær ret har mange navne. Frikadellen findes i utallige former over hele kloden, og dens historie går lang tid tilbage. Første gang historien nævner retten er omkring Jesu fødsel i en kogebog fra den romerske gourmet Apicius. I denne kogebog findes en del opskrifter hvor fars kommes i tarme og steges. Siden hen opstår retten i mauriske kogebøger fra Andalusien i sydspanien omkring år Her nævnes ordet Kebab for første gang som en betegnelse for stegt fars. Første gang en ret, der minder om frikadeller, nævnes i Danmark er omkring 1280, er det som beskrivelse af en fars af hønse- og svinekød, der formes og koges som boller. Selve ordet Fricadeller opstår første gang i Anna Elisabeth Wigants En høyfornemme Madames Kaagebog fra Retten består af hakket lammekød, som formes og koges. Det er først i 1837 at Madam Mangor nævner, at fricadeller rulles i stødt brød eller mel for derefter at blive stegt på panden. Ordet kom fra Italien, hvor man lavede en såkaldt fritella, som betyder noget der er stegt... En ting ligger dog fast: Frikadellen var fra begyndelsen ikke hvermandskost. Hakket kød var for det første ikke til at håndtere i en privat husholdning. Dels havde det en meget kort holdbarhed, dels tog det meget lang tid at hakke kød - i hvert fald før kødhakkemaskinen kom til og blev allemandseje. Det skete med industrialiseringen fra slutningen af 1800-tallet og hvor andelssvineslagterierne overtog markedet og fersk svinekød blev en dagligvare. Frikadellen er nu godkendt som en LOKAL EGNSRET af EU.. 2. kvartal 2010 Barnedåb påskelørdag Sebastian - Thomas og Pernilles søn døbes i Kildebrønde Kirke og bagefter var der frokost i Greve. Peter fyldte 30 år 2. påskedag Familien og vores 3 børnebørn, var samlet for at fejre fødselaren. I samme uge havde også Lars og Jan fødselsdag 28. april fyldte Jan s mor 80 år Grete er nu mor til 1, farmor til 2 og oldemor til 3 Vi var alle på besøg på Ingeborggården, hvor Grete bor. Rikke havde i dagens anledning bagt kage. På billedet til højre ses de 4 generationer Verdens ældste restaurant I maj måned arbejdede Jan i Madrid i en uge. Her mødte han Hans Ungermann og sammen besøgte de verdens ældste restaurant fra 1725 Botin, hvor de fik en af Jan s livretter - pattegris. Besøg fra USA den 11. juni Finn Esbensen, Anette s fætter, som hun ikke havde set de sidste 40 år, var inviteret til Danmark af Justistministeriet. Finn er professor i ungdomskriminalitet i USA. Han benyttede sit korte ophold i Danmark til at besøge os. Vi havde samlet hans kusiner Jette og Heidi, fætteren Sven samt Jytte og Magnus. Vi havde en rigtig hyggelig aften. Finn emigrerede til USA i 1957 som 6-årig, men talte stadig et næsten fejlfrit dansk. Sankt Hans Sædvanen tro holdt vi Sankt Hans aften - dog lidt forskudt - lørdag den 26. juni hos John og Susanne. Dagens højdepunkt: Fik at vide at Tine var gravid.

6 Tobias døbes den 4. juli 2010 Tobias - Peter og Maries søn døbes i Ølstykke Kirke På billedet ses foruden præsten fra venstre: Lisa (Peters søster) Rikke, som var gudmor, Tobiasdagens hovedperson, Peter, Marie. Martin og Kamilla. Bagefter var der frokost hos os i Stenløse for godt 50 personer. Herunder lidt billeder fra dagen Julen 2010 i striber

7 Grisens egen side Grise er opportunister, ligesom mennesker og rotter! Det vil sige, at de har en medfødt nysgerrighed og trang til at udforske deres omgivelser. Grise er sociale dyr, der i naturen lever i små flokke, bestående af omkring 4-6 søer og deres afkom. Søerne er ofte søstre. Ornerne fortrænges fra gruppen, når de bliver kønsmodne, hvorved indavl undgås. Unge orner lever i grupper, ældre orner alene. De har kun kontakt med sogrupperne i forbindelse med parring. Læs dette og meget mere på Sagt om grisen Grisehjernen er større end hundehjernen. Grisen er klogere end hunden. Det er kulturelle tilfældigheder, der afgør, at det er hunden, der ligger og hygger sig foran pejsen en lørdag aften, mens det er grisen, der ligger skiveskåret i plastik på køleskabets nederste hylde. Citat hjerneforsker, dr. med. Peter Lund Madsen Hvad siger grisen Danmark: England: Tyskland: Frankrig: Spanien: Rusland: Japan: Øf øf Oink oink Gruntz gruntz Groin groin Oinc oinc Hrgu hrgu Buu buu 3. kvartal 2010 Den 24. juni fejrede Hans Ungermann sin 60 års fødselsdag i nogle selskabs-lokaler i Rundforbi. En rigtig hyggelig fest, hvor tiden fløj af sted. Jans tidligere kollega, Lis, kikkede forbi den 10. juli sammen med sin mand Theo, samt Per og Birgit. Lis bor i Amsterdam. Selvom det var en af sommerens varmeste dage var der, til redaktørens store glæde, bestilt flæskesteg. I de 2 første uger af august havde vi lejet sommerhuse i hhv. Hals i Nordjylland og i Spodsbjerg på Langeland. Første uge sammen med Rikke s svigerforældre samt Rikke med familie. Ugen efter med Marie s svigerforældre samt Marie og Rikke med familier. På billedet ses Sidse og Rikke der ruscher sammen i Fårup Sommerland. Jan måtte afbryde ferien i begge uger, da vi skulle have býgget ny udestue - en process der tog meget mere tid end forudset. Vor gamle udestue fra 1985 var nedslidt. Den nye udestue er gennemisoleret og skulle kunne benyttes det meste af året. Den 19. september fyldte både Marie og hendes gamle skolekammerat Sandra, 30 år. Marie holdt sin fødselsdag for familien den 18., da Sandra havde inviteret os til brunch den 19. september. Efter en uges arbejde i Stockholm længtes Jan hjem i midten af september. Desværre var flyet forsinket, da det måtte vende om på vejen til Stockholm, idet kaptajnen havde fået en madforgiftning og de måtte finde en anden pilot. Pudsigt nok var der ingen der købte sandwichs og lignende på vejen hjem.

8 4. kvartal 2010 Randi Hussman fyldte 60 år. Festen blev holdt på Øster Højst Kro i Sønderjylland lørdag den 30. oktober. Jan kom hjem fra en uge i Stockholm den 29. om aftenen og skulle videre til en uges arbejde i Zürich den 31. så det var et par hektiske uger. Vore gulvfliser i køkken, bryggers, spisestue, entre og trappe bar præg af tidens tand og Anette havde et udtalt ønske om at få gulvvarme samt lysere fliser magen til dem vi fik i udestuen. Dette arbejde foregik i de to uger hvor Jan var i Stockholm og Zürich og medens vi var Sønderjylland i weekenden. På arbejde i Stockholm sidste uge i oktober På arbejde i Zürich første uge i november F A M I L I E J U L - Hvorfor er Anette begyndt at gå til bodybuilding? - For at komme til at se yngre ud! - Har det så virket? - Ork, ja... Før lignede hun en 57-årig kvinde, nu ligner hun en 56- årig mand. Tilde: Mormor, sover englene? Anette: Nej englene sover aldrig Tilde: Hvad skal man så med himmelsenge? Andre begivenheder i 4Q: 20/11 - Fødselsdag hos Lisa 27/11 - Tilde til IBMs julefest 4/12 - Den store Kagebagedag 12/12 - Julespil hos Hedegård 18/12 - Jan s kammerater fra skoletiden (Søren, Hans og Per) og ægtefæller besøger os 23/12 - Lillejuledag hos Grete 24/12 - Juleaften i Stenløse 31/12 - Nytår hos Per & Lotte GLÆDELIG JUL OG GODT NYTÅR Jan s mor var blevet noget synsbesværet og man fandt ud af at der skyldes grå stær som blev opereret i oktober. Marie og Peter har sat deres hus til salg. Vil gerne købe et større hus i et-plan, og belært af Rikke s erfaring vil de gerne havde solgt først. Tilde og hendes lillesøster Sidse har kun én kælk. Rikke siger, at de skal deles om den. - Okay, siger Tilde, så tager jeg den ned af bakken og så kan Sidse tage den på vej op. Rikke, hvad laver din far? - alt det min mor siger. Kjærsgaard, har du en pensioneringsplan? - Ja, den er at gå på pension og få Anette til at tage et fuldtidsjob.

9 Barbaras rabarberkage I en lille by boede engang en kvinde, som hed Barbara. Barbara var kendt i hele byen for sin rabarberkage. Da alle gerne ville have noget af Barbaras rabarberkage, begyndte man at kalde hende for Rabarberbarbara. Rabarberbarbara fandt ud af, at hun kunne tjene penge på at sælge sin rabarberkage. Derfor åbnede hun en bar: Rabarberbarbarabar! Der var naturligvis mange stamkunder på Rabarberbarbarabar. Side 9-Pigerne Årets side 9 piger er uden konkurrence Sidse og Tilde som begge bor i Frederikssund 9 Side Pigen Indsend et vellignende foto af dig selv. Så deltager du automatisk i konkurrencen om at blive årets side 9- pige i Nyt fra Jan og Anette.... Mærk konvolutten Side 9 Pigen og send den til adressen på bagsiden 3 barbarer kom så ofte på Rabarberbarbarabar for at spise Rabarberbarbaras rabarberkage, at de blev kendt som Rabarberbarbarabarbarbarerne. Rabarberbarbarabarbarbarerne havde store tykke skæg. Når Rabarberbarbarabarbarbarerne havde spist deres Rabarberbarbarabar rabarberkage plejede de at gå til barberen. Den eneste barber der kunne barbere Rabarberbarbarabarbarbarernes skæg blev naturligvis kaldt for Rabarberbarbarabarbarbarerbarber. Efter barberingen af Rabarberbarbarabarbarbarernes skæg gik Rabarberbarbarabarbarbarerbarberen sammen med Rabarberbarbarabarbarbarerne på Rabarberbarbarabar og spiste sammen med Rabarberbarbarabarbarbarerne noget af Rabarberbarbaras dejlige rabarberkage. Side 9-Drengen Da Nyt fra Jan og Anette ikke ønsker at diskriminere herre-siden har vi i år også en side 9 dreng. I år er valget faldet på Tobias Hedekjær fra Ølstykke. Redaktørens passion for slægtforskning er velkendt for de fleste. Side 9-drengen Tobias stammer - via sin farmor - i lige linie fra Jens Staverskov født ca Jens Staverskov var ridder med gods omkring Vejle. Slægtens våbenskjold er en rød kronhjort, som vi forventer snarest vil pryde Tobias hjem i Ølstykke, samt farmoderens i Rødovre. Farmoderen (Kirsten Hedegaard) har alle dage haft en passion for riddere og har endog en ridderfigur i entreen. Dette faktum, samt at hun har bosat sig i Rødovre, kan man nu meget bedre forstå.

10 En lille julehistorie... Der var engang en perfekt mand og en perfekt kvinde, som mødtes, flirtede og giftede sig. Deres ægteskab var naturligvis perfekt. Lillejuleaften kørte det perfekte par i deres perfekte bil ad en øde vej. Det var frygteligt vejr, og vejen var meget glat. De så, at der var sket en ulykke og standsede naturligvis deres perfekte bil for at hjælpe. Det var julemanden, der var væltet med sin kane fyldt med gaver. Det perfekte par ønskede ikke, at tusinder af børn skulle undvære deres julegaver, så de tog julemanden med alle hans pakker ind i deres perfekte bil, så gaverne kunne blive delt ud til de ventende børn. Men det var jo et forfærdeligt vejr, og pludseligt kørte også det perfekte par galt i deres ellers perfekte bil. Kun én af de tre i bilen overlevede. Hvem? (Se løsningen herunder...) Den perfekte kvinde overlevede. Det siger jo sig selv, for hun var den eneste person i denne historie, der eksisterede i virkeligheden. Alle ved jo, at julemanden og den perfekte mand ikke eksisterer. Og nu må kvinderne ikke læse videre. Vittigheden er nu slut. Mændene må gerne læse videre... Altså: Hvis julemanden ikke eksisterer, og den perfekte mand heller ikke, så må kvinden jo have kørt bilen. Det forklarer ulykken. Og hvis du er kvinde, og du er ved at læse dette, så illustrerer det en anden af livets sandheder: Kvinder hører aldrig efter, hvad man siger! GOD JUL & GODT NYTÅR FLÆSKESTEG Stik imod de seneste 20 års advarsler viser ny amerikansk forskning, at tandsmør, fløde og flæskesteg ikke øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme - men pas på kartofler og pasta. Dermed står et af de vigtigste kostråd om at begrænse indtaget af mættet fedt fra blandt andet mælkeprodukter, dyr og tropiske olier for fald. Det skriver Ingeniøren.dk En artikel i verdens førende ernæringstidsskrift, American Journal of Clinical Nutrition, fremgår det, at studier af i alt personer ikke kunne vise en sammenhæng mellem indtaget af mættet fedt og risikoen for at dø af blodpropper eller andre hjerte-karsygdomme. Aprilsnar - Obama får flæskesteg Dansk Folkeparti hævdede 1. april, at gruppeformanden Kristian Thulesen Dahl var inviteret til Washington af selveste præsident Barack Obama. Thulesen Dahl skulle vise, hvordan flæskesteg og rødkål kan fremme selv meget svære politiske forhandlinger. Svinekød godt for potensen Først på året lavede den kvindelige argentinske præsident et fremstød for svinekød. Hun sagde blandt andet, at svinekød er bedre end Viagra, og hun tilføjede, at hun selv er det levende bevis på dén påstand. - Jeg vidste ikke, at svinekød øgede lysten til sex. Det er langt mere tilfredsstillende at spise flæskesteg end at tage Viagra, sagde præsidenten i sin løsslupne tale, der fik masser af sendetid på både sydamerikansk radio og tv. Svineproducenternes talsmand Juan Luis Uccelli bakkede ikke overraskende sin præsident op ved at sige, at folk i lande som Danmark og Japan har et langt mere harmonisk sexliv end argentinerne, fordi vi spiser masser af svinekød. - I Osaka i Japan findes en landsby, hvor folk bliver over hundrede år, hvor man spiser en masse svinekød, og hvor man er meget seksuelt aktive, sagde talsmanden til sydamerikansk radio.

11 Babyboom i familien CITATER Ordet Citat kommer af det latinske citare, som betyder at fremdrage Edel og Knuds børnebørn, Thomas, Tina, Rikke og Marie har inden for de seneste 3 år, fået ikke mindre end 7 børn tilsammen. Vi er sikre på, at Edel og Knud sidder og glæder sig i Deres himmel: Thomas & Pernille Johan 14/ Bastian 26/ Rikke & Lars Tilde 10/ Sidse 28/ Tina & Jacob Karoline 11/ Zenia 11/ Marie & Peter Tobias 7/ På dette billedes ses de 5 mindste. De to store Johan og Tilde havde for travlt til at sidde stille. Johan (Eva og) Bastian Tilde (og Anette) Karoline og Zenia (Peter og) Tobias Sidse Jeg foragter folk, der har hunde. De er kujoner,der ikke har mod til at bide folk selv. Citat: August Strindberg Den dag man ikke kan sparke en hund over et koncertflygel, er man gået for vidt med sin slankekur. Citat: Garfield Jeg holder meget af hunde - udstoppede. Citat: Garfield Himmerriget er efter nåde. Hvis det var efter fortjeneste, ville din hund komme ind og du ville blive ude. Citat: Marc Twain Hundevenner er en farlig race. Hvor hunden træder ind, synes fornuften at forlade hjemmet. Citat: Poul Henningsen I går var jeg en hund. I dag er jeg en hund. I morgen vil jeg sandsynligvis fortsat være en hund. Der er ringe håb for avancement. Citat: Nuser Snuden på en bulldog vender skråt bagud, så den kan trække vejret uden at give slip. Citat: Sir Winston Churchill Alfred E. Neuman er en fiktiv maskot for det amerikanske tegneserieblad MAD. Alfred er mester for disse udødelige citater: Vi lever i en verden, hvor lemonade bliver tilsat kunstige smagsstoffer og opvaskemidler rigtige citroner. Blod er tykkere en vand - men giver en elendig lemonade. Vi vælger mellem kun to personer til det amerikanske præsidentvalg, men over 50 til Miss America titlen. Lev hver dag som var det din sidste - en skønne dag får du jo ret. Folk med hoste skulle gå til læge, ikke i teater. Forstæder er der, hvor man fælder alle træerne for at opkalde vejene efter dem. Puberteten er den periode, hvor ens forældre er mest besværlige. Politikere fortæller kun sandheden når de kalder hinanden for løgnere. Det kræver mere hjerne at udfylde selvangivelsen end det gør at tjene pengene.

12 Ny viden om kvinder Parkering Mænd er bedre til at parkere end kvinder, viser et forsøg fra Ruhr Universitet i Bochum. Mænd er ikke bare bedre, men også væsentligt hurtigere. Det er en sandhed vi mænd har vidst i årevis, men som kvinder ikke har villet erkende. Dr. Claudia Wolf fra Ruhr Universitetet i Bochum i Tyskland har i et forsøg med 65 mænd og kvinder undersøgt, hvordan hvert køn parkerer. Dr. Wolf havde valgt en Audi A6 som testbil, og både mændene og kvinderne blev bedt om at parkere på adskillige forskellige måder deriblandt også parallelparkering. Resultatet var (ikke overraskende), at mændene I gennemsnit parkerede 20 sekunder hurtigere end kvinderne, og tilmed også tættere på det afmærkede område. Dr. Wolf begrunder resultatet med, at mænd har en bedre rumlig forståelse end kvinder. Kvinder bliver federe af faste parforhold Mange har sikkert haft en mistanke, men nu er det bevist: Når kvinder kommer i fast parforhold, bliver de rundere om livet end deres singleveninder. Kilden til den nye viden er et stort australsk studie, der netop er offentliggjort i tidsskriftet The American Journal of Preventive Medicine kvinder har deltaget i undersøgelsen, der har fundet sted fra 1996 til Og konklusionen er ikke til at tage fejl af: Langt de fleste af kvinderne tog på i vægt. Men over den ti-årige periode var der forskel på de, der havde været i fast parforhold, og de, der havde levet singlelivet. Den gennemsnitlige vægtstigning for de kvinder, der ikke havde fået børn under forsøget, var 5,5 kilo for singlekvinderne - mens kvinder i fast parforhold havde lagt sig 7,5 kilo ud. Ifølge forskerne peger flere ting i retning af, at det øgede sociale liv, der som regel er forbundet med det at få en kæreste, er med til at give det øgede fedtlag på sidebenene Vores hjemmeside er opdelt i 6 områder, som vi kort vil gennemgå her. 1) Her finder du billeder af Jan og Anette s nærmeste familie. 2) Fars fede kogebog med de kendte danske retter, som morfar laver dem. 3) Gæstebogen, hvor du kan skrive en lille hilsen/julehilsen til os. 4) Billeder fra nogle af vores ferier i ind- og udland gennem årene 5) Her kan du genlæse et af de tidligere 14 numre af Nyt fra Jan & Anette. 6) Slægttræet med ca personer som familiemæssigt er relateret til os. For at få adgang til slægttræet skal der bruges et kodeord. Dette kodeord er: Jan Hjælp os med at holde slægtstræet opdateret. Har du kendskab til oplysninger, vi ikke har noteret eller billeder af personer, må du meget gerne sende en til: Hvis du er familiemæssigt relateret til os, er du meget velkommen til at sende din adresse til Redaktøren vil så sende en PDF fil tilbage med beskrivelse af dine aner, familie-oversigt, tidslinie og anetavle. Igen en gratis service fra Anette & Jan Såvel redaktøren som hans muse er nu på facebook, som er et socialt værktøj, der forbinder personer med venner og andre, som arbejder og lever omkring dem. Hvis du også vil være venner med os i dette forum, må du gerne sende os en invitation.

13 Jul og rensdyr Storken kom til Tobias Da Marie og Peter kom hjem fra Herlev hospital med Tobias ventede der en lille overraskelse uden for deres hoveddør. Kamilla havde været forbi og placeret en stork udenfor døren. ELENDIG ARKITEKTUR Den skiderik skød min tante JOB EVALUERING GLÆDELIG JUL OG GLOBAL OPVARMNING Max og Sidse ankom med storken Dagen før Sidse kom til verden, fødte Kamilla, Marie s kontubernal fra efterskolen, en søn, som fik navnet Max. Samme dag - den 27. december kom en stork til Kamilla s forældres gård som ligger i Alsted mellem Sorø og Ringsted, så nu tror de ikke længere kun på nisser - nu tror de også på storken. Efter at være fløjet rundt om stuehuset et par gange fortsatte den ud på marken, hvor Kamilla s forældre holdt øje med den resten af dagen. Kamilla s forældre viser hvor storken landede. Er den hvide stork (Ciconia ciconia) ved at uddø i Danmark - og hvor skal børnene så komme fra? Storken er udbredt i det meste af Østeuropa. Der er også store bestande i Spanien og Portugal og enkelte steder i det øvrige Europa. Bestandene i Vesteuropa har dog været for stærkt nedadgående. I Danmark er der meget få ynglende par tilbage. I 2007 var der kun rapporter om et ynglepar, nemlig i Gundsølille ved Stenløse. Derudover var der et par i samme område, som dog ikke ynglede. Dette par så vi flere gange, når vi kørte på arbejde om morgenen, hvor de havde slået sig ned på lygtepælene ved Frederikssundsvejen. Storkeparret ved Gundsølille fik i øvrigt 3 unger på vingerne.

14 Kjærsgaards nytårstale - Julen 2010 En nytårstale er en tale, der afholdes nytårsaften eller nytårsdag ofte og traditionelt af et kongeligt eller folkevalgt statsoverhoved. Som bekendt er jeg hverken kongelig eller folkevalgt, men vil alligevel igen give mit besyv med. Et helt splinternyt årti begyndte ved årets start, og så kunne man måske forvente en smule overraskende nyt i dette julekort. Men næh-nej, her ælter jeg videre i den samme sønderæltede dej, der blev slået op for ti år siden. Tak til alle læsere af dette julekort for året der er gået, vi glæder os til at begynde et nyt, og er vi er sikre på, vi nok skal få endnu et spændende år med masser af gode timer sammen med både børn og voksne. Vi kan nu snart se tilbage på 2010 og ikke mindst frem til et uberørt Et par begivenheder overskygger alt andet siden sidste julekort - nemlig Sidse og Tobias entre i familien. Vi har nu som bekendt 3 børnebørn, som hver især beriger vores tilværelse. Vi føler os rigtig meget priviligerede. Årets projekt var at rive vor 25 år gamle og udtjente udestue ned og bygge en ny. Vi ansøgte kommunen i marts og i oktober måned var den langt om længe færdig. Men vel - lad os kaste os ud i det det nye år med energi og optimisme. Glem ikke at livet forkæler optimister. Mange kærlige jule- og nytårshilsner fra Anette og Jan Julemanden tiltalt i Landsretten Julemanden, alias Nissen, alder ukendt samt uden fast adresse, er tiltalt på følgende punkter: * Ulovlig indtrængen i (næsten) alle danske hjem den 24. december hvert år * Har bedrevet næringsvirksomhed i form af legetøjsproduktion uden tilladelse; desuden undladt at betale smånisserne overenskomstmæssig løn og feriepenge, og undladt at betale moms og andre skatter, samt brudt den lovfæstede 37 timers arbejdsuge * Har opretholdt monopol i næringsvirksomheden og derved brudt konkurrencereglerne * Har undladt at indmelde sine flyvestrækninger til Luftfartstilsynet * Har undladt at udruste slæden med forskriftmæssig og påbudt sikkerhedssele og kørelys * Ulovlig slædekørsel, da hverken Vejvæsenet, Dansk Pilotforbund eller Luftfartstilsynet har godkendt slæden som transportmiddel * Har undladt at montere forskriftmæssig og påbudt nødbremse på rensdyrene * Har gennem utallige år undladt at indrapportere skattemæssige ekstragoder som gløgg, risengrød og pebernødderr * Har uden tilladelse konkurreret med Postvæsenet * Begrundet mistanke om narkotikamisbrug (jvf. Rudolfs røde næse) * Har parkeret uden for markeret P-zone, nemlig på hustage * Har illegalt opholdt sig i flere lande, inklusive Grønland, Finland og Canada * Har uden visum krydset grænsen mellem Canada og USA hvert år den 25. december

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre

Uddrag fra Peters dagbog. Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre. Morfars forældre, dine oldeforældre Uddrag fra Peters dagbog Morfars farmor og farfar, dine tipoldeforældre Morfars forældre, dine oldeforældre Morfars oldeforældre, dine tip,tipoldeforældre Christian Worm og Maren Thinggaard Morfars mormor

Læs mere

Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig

Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig Til min nevø Rasmus, som stiller store spørgsmål, og til alle andre, som også forventer et ordentligt svar. Jeg håber, at denne bog vil hjælpe dig til at forstå lidt af påskens mysterium. Indhold Indledning

Læs mere

22. søndag efter Trinitatis 2013 - Gettrup. Må jeg godt få opskriften? spørger vi engang imellem, når vi får noget der smager rigtig godt.

22. søndag efter Trinitatis 2013 - Gettrup. Må jeg godt få opskriften? spørger vi engang imellem, når vi får noget der smager rigtig godt. 22. søndag efter Trinitatis 2013 - Gettrup Må jeg godt få opskriften? spørger vi engang imellem, når vi får noget der smager rigtig godt. På Tv er det blevet en del af tidens fylde, let mad og opskriften

Læs mere

Hvis Sevel Skole lukkede, så ville vi feste hele natten. * Hvis der ingen træer var Sevel, så ville verden blive dårligere. * Hvis heste fik klove,

Hvis Sevel Skole lukkede, så ville vi feste hele natten. * Hvis der ingen træer var Sevel, så ville verden blive dårligere. * Hvis heste fik klove, MULIGHEDER Hvis der ikke var dyr, så ville min ko skrige højt. Hvis der fandtes superbabyer, så ville vi alle ikke kunne sove. Hvis Sevel Kirke var lyserød, så ville vi ikke spise citronmåne. Hvis citronmåne

Læs mere

Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro.

Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro. Ejendommen er genopbygget i 1858 efter brand. Inden branden var der også kro. Damgade 14. Boel Nr.44 (Gl. 21 ). Nr. 27 På præstekort hus 41 Viet den 22. okt. 1831 Johan Henrik Schmidt * 28. aug 1797, søn

Læs mere

Observationer i vuggestuen

Observationer i vuggestuen 1 Observationer i vuggestuen 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Lotte = Mommy Maria = Mor Mille og Ida= Ida og Marias døtre Institutionen: Vuggestuen er en del

Læs mere

Husk i må meget gerne dele, indlægget med jeres omgangskreds, venner og familie.

Husk i må meget gerne dele, indlægget med jeres omgangskreds, venner og familie. Jeg er yngste barn i børneflokken, vi er 3 drenge, mine store brødre er henholdsvis 9 år og 12 år ældre end mig. Min far er fra 1934 og er 82 år, og min mor er fra 1937 og er 78 år, men lige om et par

Læs mere

Hjemmesiden har modtaget følgende julehilsner: SlægtsID 6.7.2. Hans Eigil Jensen skriver:

Hjemmesiden har modtaget følgende julehilsner: SlægtsID 6.7.2. Hans Eigil Jensen skriver: Hjemmesiden har modtaget følgende julehilsner: SlægtsID 6.7.2. Hans Eigil Jensen skriver: Tak for jeres arbejde med at ajourføre slægtsregnskabet. Jeg kan fortælle, at vores mor 6.7. Else Kirstine (Stinne)

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

Kære elever. Mange venlige hilsner Karen Marie Sørensen

Kære elever. Mange venlige hilsner Karen Marie Sørensen Mit navn er Karen Marie Sørensen, og jeg er 40 år gammel. Jeg har skænket min mand Peter Martin 8 raske børn: to sønner og seks døtre. Jeg er opvokset på landet, men efter vores bryllup besluttede Peter

Læs mere

Det blev vinter det blev vår mange gange.

Det blev vinter det blev vår mange gange. 1 Hortensia Der var engang den yndigste lille pige. De første mange måneder af hendes liv, levede hun i en blomst. Den skærmede hende og varmede hende. Hun blev født en solrig majdag, hvor anemonerne lige

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

Sådan lå landet LETTE KLASSIKERE. Før du læser de tre noveller

Sådan lå landet LETTE KLASSIKERE. Før du læser de tre noveller OPGAVER TIL Sådan lå landet NAVN: Før du læser de tre noveller OPGAVE 1 Instruktion: Hvad kommer du til at tænke på, når du læser novellernes fælles titel Sådan lå landet? OPGAVE 2 Instruktion: Orienter

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

Johanne og Claus Clausen

Johanne og Claus Clausen Johanne og Claus Clausen 9. maj 2013 Denne historie handler om min kone Inger Clausens forældre Johanne og Claus Clausen. Johannes fødsel Johanne blev født den 30. januar 1917 i Skive. Hendes forældre

Læs mere

Julen 2014. Kære alle sammen.

Julen 2014. Kære alle sammen. Julen 2014 Kære alle sammen. I skrivende stund er det 1. søndag i advent. Her dufter af julens første omgang nybagte småkager, og nisserne er kommet ned fra loftet og giver en dejlig hygge i stearinlysenes

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem:»fred være med jer!«da han havde

Læs mere

Det er måske en god og brugbar indgang til historien om kvinden - og de kvinder, jeg gerne vil tale om i dag.

Det er måske en god og brugbar indgang til historien om kvinden - og de kvinder, jeg gerne vil tale om i dag. Først vil jeg gerne takke Soroptimisterne for indbydelsen til at tale til jer i dag, mens vi allerede kan glæde os over det nye egetræ, der får fat, slår rod, vokser til, bliver frugtbart og giver styrke,

Læs mere

Spørgsmål til Karen Blixen

Spørgsmål til Karen Blixen Spørgsmål til Karen Blixen Af Dorte Nielsen Karen Blixen afsnit 1 1. Hvor ligger Rungstedlund? 2. Hvornår blev Karen Blixen født? 3. Hvor mange år var hun i Afrika? 4. Hvornår udkom hendes første bog?

Læs mere

Kapitel 1. Noget om årets gang

Kapitel 1. Noget om årets gang Kapitel 1 Noget om årets gang 1 4. Mennesker og måneder VOXPOP Er der en måned, du særlig godt kan lide, eller er der en, du ikke bryder dig om? Nina Ja... Jeg kan rigtig godt lide september. Efterårsmånederne

Læs mere

NYTÅRSBREV 2011 JANUAR. Laila & Frank flyttet i hus i Kastrup i januar. Årsafslutning i Løbeklubben og afslutning i Løbeskolen FEBRUAR MARTS

NYTÅRSBREV 2011 JANUAR. Laila & Frank flyttet i hus i Kastrup i januar. Årsafslutning i Løbeklubben og afslutning i Løbeskolen FEBRUAR MARTS NYTÅRSBREV 2011 Hej kære familie og venner. Julen er rundet. Meget har vi oplevet i årets løb. Her vil vi fortælle om nogle af de begivenheder der har fyldt meget i vores tanker Silkeborg d. 28.12.2011

Læs mere

Synes, mener eller tror?

Synes, mener eller tror? Synes, mener eller tror? Tror, synes og mener dækkes på mange sprog af samme ord. Men på dansk er begrebet delt op efter den psykologiske baggrund: Synes udtrykker en følelse i situationen, tror udtrykker,

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

Interview med Tove Nielsen - Årgang 2008 økonoma på Storedam. Hvorfor har du valgt at blive økonoma på Storedam? Jeg har egentligt ikke selv valgt at

Interview med Tove Nielsen - Årgang 2008 økonoma på Storedam. Hvorfor har du valgt at blive økonoma på Storedam? Jeg har egentligt ikke selv valgt at Ekstranummer Oktober 2017 Ved I, hvor dejligt det er at være økonoma på Storedam?... Og ved I, at vi har brug for flere økonomaer? Som alle ved, så skal vi på kursus for at blive stordammer. Når det slutter,

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Flot ydre og indre skønhed

Flot ydre og indre skønhed Flot ydre og indre skønhed Det første man lægger mærke til når man kører op ad alléen til Sydvestjyllands efterskole er den flotte hovedgård der lægger op til skolen. En smuk bygning med rustik murstensbelægning

Læs mere

Væltesbakkes historie Af Thomas Østergaard efter mundtlige fortællinger af Jane Holt på Sandgaarden Øster Hurup d. 25. marts 2013.

Væltesbakkes historie Af Thomas Østergaard efter mundtlige fortællinger af Jane Holt på Sandgaarden Øster Hurup d. 25. marts 2013. Væltesbakkes historie Af Thomas Østergaard efter mundtlige fortællinger af Jane Holt på Sandgaarden Øster Hurup d. 25. marts 2013. Historien om et gammelt klitområde i Nr. Hurup, som gik fra at være dårligt

Læs mere

Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Og han følger os og er hos os helt ind i døden.

Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Og han følger os og er hos os helt ind i døden. Kære Gud og far Nu bliver det påske. Festen for foråret. Festen for dit folks udfrielse af Ægypten Den tid hvor vi mindes din søns Jesus s død og opstandelse. Han forlod sin himmel og blev ét med os i

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Verbernes former. Jeg lå i sengen uden at sove. (= Jeg var vågen) Jeg kørte på arbejde uden at have sovet. (= Jeg var træt)

Verbernes former. Jeg lå i sengen uden at sove. (= Jeg var vågen) Jeg kørte på arbejde uden at have sovet. (= Jeg var træt) Verbernes former Der er to slags verbeformer på dansk: de, der beskriver en situation, som den ser ud, mens den er der; og de der beskriver resultatet eller betydningen af situationen på et senere tidspunkt

Læs mere

Grammatik Pronominer (fortsat) og præpositioner

Grammatik Pronominer (fortsat) og præpositioner Grammatik Pronominer (fortsat) og præpositioner Laila Kjærbæk FIO2009 Tirsdag den 9. juni 2009 Pronominer Personlige Fx jeg, du (De), han, hun, den (det), vi, I (De), de; mig, dig (Dem), ham, hende, os,

Læs mere

Sheik flytter ind, men...

Sheik flytter ind, men... Sheik flytter ind, men... - Heste burde ligge på en stegepande, driller far. - Det er da det dummeste, jeg nogensinde har hørt, fnyser Mia. - Du kan da selv ligge på en stegepande, og du skal slet ikke

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Hjælp til børn, som har mistet alt

Hjælp til børn, som har mistet alt Bispedømmets Fasteaktion 2009 Hjælp til børn, som har mistet alt Millioner af børn i det sydlige Afrika er blevet forældreløse på grund af AIDS og andre sygdomme. Du kan være med til at hjælpe 100 forældreløse

Læs mere

NYHEDSBREV. Et begivenhedsrigt år. December 2013. Cambodja

NYHEDSBREV. Et begivenhedsrigt år. December 2013. Cambodja NYHEDSBREV December 2013 Cambodja Et begivenhedsrigt år Solen skinner fra en næsten skyfri himmel, temperaturen har lige sneget sig op over de 25 grader (efter en lidt kølig periode...), træerne foran

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 For af den nåde er I frelst ved tro. Og det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds. De ord kan sættes som overskrift over julen. Gaven er Guds. Julen

Læs mere

Test din viden om Konjunktioner

Test din viden om Konjunktioner Ann Kledal og Barbara Fischer-Hansen Test din viden om Konjunktioner 10 testopgaver til arbejdshæftet PARAT START 3 knyttet til grundbogen BASISGRAMMATIKKEN Special-pædagogisk forlag Xxxxxxxxx 1 Test din

Læs mere

Arkivar Jytte Skaaning og min kone Inger Clausen på Korsør Lokalhistoriske Arkiv. Foto: Arne

Arkivar Jytte Skaaning og min kone Inger Clausen på Korsør Lokalhistoriske Arkiv. Foto: Arne Familien fra Korsør 14. august 2014 Endnu en gang har en henvendelse fra andre slægtsforskere giver en masse ny viden om slægten. Denne gang drejer det sig om slægtsforsker Steen Hald Kjeldsen, der skrev

Læs mere

Prædiken til 22. s. e. trin. Kl i Engesvang

Prædiken til 22. s. e. trin. Kl i Engesvang Prædiken til 22. s. e. trin. Kl. 10.00 i Engesvang 478 Vi kommer til din kirke, Gud op al den ting 675 Gud vi er i gode hænder Willy Egemose 418 - Herre Jesus kom at røre 613 Herre, du vandrer forsoningens

Læs mere

Jul FØR JEG LÆSER BOGEN. Fakta om bogen. Fotos Tegninger Kort Tabeller Grafer Tidslinjer Skemaer Tekstbokse. Andet: Titel.

Jul FØR JEG LÆSER BOGEN. Fakta om bogen. Fotos Tegninger Kort Tabeller Grafer Tidslinjer Skemaer Tekstbokse. Andet: Titel. A FØR JEG LÆSER BOGEN Fakta om bogen Titel Forfatter Hvornår er bogen udgivet? På hvilken side findes Indholdsfortegnelse? Stikordsregister? Bøger og www? Hvor mange kapitler er der i bogen? Hvad forestiller

Læs mere

Pernille var anorektiker: Spiseforstyrrelse ledte til selvmordsforsøg

Pernille var anorektiker: Spiseforstyrrelse ledte til selvmordsforsøg Pernille var anorektiker: Spiseforstyrrelse ledte til selvmordsforsøg Pernille Sølvhøi levede hele sin ungdom med spisevægring. Da hun var 15 år, prøvede hun for første gang at begå selvmord. Her er hendes

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Esther Kirstine Pedersen, 1920-2000

Esther Kirstine Pedersen, 1920-2000 Esther Kirstine Pedersen blev født den 5. marts 1920 i Usserød, som dengang hørte til Birkerød kommune. Hendes forældre er Søren Pedersen og Karen Marie Sørensen, og hun er deres andet barn, idet hendes

Læs mere

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C Trøjborg 29. juni 2009 Kære 9. årgang. En tøjklemme. Ja, sådan ser den ud den er blevet lidt gammel og grå lidt angrebet af vejr og vind den er blevet brugt meget. I kender alle sammen tøjklemmer, nogle

Læs mere

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010

Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 Nyhedsbrev -for Klub Sølyst december 2010 I denne udgave af nyhedsbrevet Kan du læse mere om: Københavner-turen 12 frikvarteret Lokalt brugerråd Åbning i julen Juleafslutning Julefrokosten Københavner-turen

Læs mere

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30

Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Skærtorsdag 24.marts 2016. Hinge kirke kl.9.00 (nadver). Vinderslev kirke kl.10.30 Salmer: Hinge kl.9: 458-462/ 467-37,v.5-671 Vinderslev kl.10.30: 458-462- 178/ 467-37,v.5-671 Dette hellige evangelium

Læs mere

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 9 - september 2013 Helenenyt Nr. 9 (september - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Når skoven bliver grøn

Når skoven bliver grøn OPGAVER TIL Når skoven bliver grøn NAVN: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. Kig på billedet på forsiden af bogen. Hvem tror du, de tre personen på billedet er? 1

Læs mere

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG UGE 3: GUDS FOLK FORBEREDELSE Det store billede Det er her vi skal hen hovedpunkterne som denne samling skal få til at stå tydeligt frem. Vores identitet som Guds familie. Gud valgte sit folk af ren og

Læs mere

Derefter til Valby for at besøge Ib, hvis søn og svigerdatter på samme tidspunkt steg ud af taxaen fra et ferieophold. De boede i samme lejlighedskomp

Derefter til Valby for at besøge Ib, hvis søn og svigerdatter på samme tidspunkt steg ud af taxaen fra et ferieophold. De boede i samme lejlighedskomp Første gang vi skulle til Værløse og se på det hus, som vi senere købte, skulle jeg efter et dejligt familiesamvær køre ældste søn og hans søn til stationen, og inden de steg ud, spurgte de, hvad jeg allermest

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Test din viden om Pronominer

Test din viden om Pronominer Ann Kledal og Barbara Fischer-Hansen Test din viden om Pronominer 10 testopgaver til arbejdshæftet PARAT START 1 knyttet til grundbogen BASISGRAMMATIKKEN Special-pædagogisk forlag Xxxxxxxxx 1 Test din

Læs mere

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn

www, eventyrligvis.dk Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn Folkeeventyr Eventyrligvis Gamle eventyr til nye børn 1 De tre prinsesser i bjerget det blå Der var engang en konge og en dronning, som ikke kunne få børn. De havde alt, hvad de ellers ønskede sig, men

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

JANUAR 2013. 37. årgang, udgivet siden oktober 1977 udkommer 6. januar 2013

JANUAR 2013. 37. årgang, udgivet siden oktober 1977 udkommer 6. januar 2013 JANUAR 2013 37. årgang, udgivet siden oktober 1977 udkommer 6. januar 2013 Akut bolignød blandt områdets småfugle løst af dygtige Tumlinge Du finder Skærven sammen med en masse anden information på vores

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Test din viden om Verber

Test din viden om Verber Ann Kledal og Barbara Fischer-Hansen Test din viden om Verber 9 testopgaver til arbejdshæftet PARAT START 2 knyttet til grundbogen BASISGRAMMATIKKEN Special-pædagogisk forlag Xxxxxxxxx 1 Test din viden

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Ane 2 og 3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen

Ane 2 og 3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen Ane 2 og 3 Anders Sørensen og Sidsel Margrethe Johansen Anders blev født 3 jan 1884 på Langemark i Sæby sogn, Holbæk amt, søn af landarbejder og skomager Hans Sørensen og hustru Karen Marie Jørgensen.

Læs mere

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige 1 Prædiken i Engesvang 5. s. e. påske 402 Den signede dag 674 v. 1-3 Sov sødt barnlille 674 v. 4-7 Sov sødt barnlille 292 Kærligheds og sandheds Ånd 325 Jeg ved et lille Himmerig Nadververs 294 v. 3 Af

Læs mere

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang.

Hungerbarnet I. arbejde. derhen. selv. brænde. køerne. husbond. madmor. stalden. Ordene er stave-ord til næste gang. Hungerbarnet I Da Larus var 11 år skulle han ud at arbejde. Hans far fik en plads til ham hos en bonde. Da de skulle gå derhen fik Larus en gave. Det var en kniv hans far havde lavet. Der var langt at

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Generation VIII Ane nr. 340/341. Indholdsfortegnelse

Generation VIII Ane nr. 340/341. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side Kort overblik 2 Tidsbillede 3 Peder Nielsen og Maren Hansdatter 4 Oversigt over kildemateriale 6 Kildemateriale 8 Niels Jespersen & Ludze Pedersdatter Hans Frendesen & Karen Jensdtr.

Læs mere

Så skal der arbejdes...

Så skal der arbejdes... Så skal der arbejdes... Som mange ved har vi nogle dage om året, hvor der virkelig skal knokles! Det er frivilligt at komme, men som medlemmer vi deles om læsset.. Gad hvide hvad det næste projekt bliver?

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Vikar-Guide. Enkelt - eller dobbeltkonsonant

Vikar-Guide. Enkelt - eller dobbeltkonsonant Vikar-Guide Fag: Klasse: OpgaveSæt: Dansk 6. - 7. klasse Enkelt - eller dobbeltkonsonant 1. Fælles gennemgang: Start med at gennemgå oplysningerne i kassen. Kom evt. med flere eksempler. Lad derefter eleverne

Læs mere

Kristi Fødsels Dag. 25.dec.2013. Hinge Kirke kl.9 (nadver). Vinderslev Kirke kl.10.30.

Kristi Fødsels Dag. 25.dec.2013. Hinge Kirke kl.9 (nadver). Vinderslev Kirke kl.10.30. Kristi Fødsels Dag. 25.dec.2013. Hinge Kirke kl.9 (nadver). Vinderslev Kirke kl.10.30. Salmer: Hinge kl.9: 100-111/ 98-101- 118 Vinderslev kl.10.30: 100-121- 107/ 98-101- 118 Tekst: Joh 1,1-14 I begyndelsen

Læs mere

Forlaget Carlsen et forlag under Lindhardt og Ringhof A/S, et selskab i Egmont

Forlaget Carlsen et forlag under Lindhardt og Ringhof A/S, et selskab i Egmont BEFRI JULEMANDEN! Tekst 2015 Peter Gotthardt og Forlaget Carlsen Illustrationer 2015 Stine Rosenberg og Forlaget Carlsen Grafisk tilrettelægning: Charlotte Flemmer 1. epdf-udgave, 2015. ISBN 9788711468920

Læs mere

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner

Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00. 787 du som har tændt millioner af stjerner 1 Kirke for Børn og UNGE Søndag 18. januar kl. 17.00 21 Du følger Herre, al min færd 420 Syng lovsang hele jorden 787 du som har tændt millioner af stjerner Da jeg kom i 6. klasse fik vi en ny dansklærer,

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

H E L E E Nr 3 marts 2015

H E L E E Nr 3 marts 2015 H E L E E Nr 3 marts 2015 HELENENYT Nr. 3 (marts årgang 26) Plejehjemmet Helenes Minde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Ansvarshavende: Maj Greifenstein Tlf: 29347195 Eller 39105651 mgr@ok-fonden.dk

Læs mere

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé...

Det er mig, Anna! Indhold. 1. Facebook... side En ny ven... side En lille hilsen... side På Skype... side En god idé... Det er mig, Anna! Polfoto Maskot Indhold 1. Facebook....................... side 2 2. En ny ven....................... side 2 3. En lille hilsen................... side 2 4. På Skype.......................

Læs mere

Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru.

Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru. Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru. Hver uge plejede han at køre ud i sit rige for at se til, at alt gik,

Læs mere

Historiebrug. Hvad er historiebrug? Noget, vi gør hele tiden. Politisk historiebrug. Reklamer, underholdning og traditioner

Historiebrug. Hvad er historiebrug? Noget, vi gør hele tiden. Politisk historiebrug. Reklamer, underholdning og traditioner Historiebrug Historie er mange ting, og historien er til stede overalt omkring os. Historie er noget, vi alle bruger på en række forskellige måder. Det kaldes "historiebrug". Hvad er historiebrug? Når

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent 2015 06-12-2015 side 1. Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 2. søndag i Advent 2015 06-12-2015 side 1. Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13. 06-12-2015 side 1 Prædiken til 2.søndag i advent 2015. Tekst. Mattæus 25,1-13. Der er mange oplevelser i livet, og jo ældre man bliver, jo mere har man været med til. Også som præst har jeg fået lov til

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

dem fra hinanden. Henning kan godt li regning, men det er måske fordi, han ikke kan læse så godt endnu. Han siger også, at hans far siger, at det er

dem fra hinanden. Henning kan godt li regning, men det er måske fordi, han ikke kan læse så godt endnu. Han siger også, at hans far siger, at det er Jeg skal i skole - Kan du nu skynde dig, siger mor, da jeg med sne på min jakke stormer ind i køkkenet. - Du skulle ikke ha taget med Rasmus Mælkekusk, nu kommer du for sent i skole. Og se hvor du drypper

Læs mere

Test din viden om Præpositioner

Test din viden om Præpositioner Ann Kledal og Barbara Fischer-Hansen Test din viden om Præpositioner 9 testopgaver til arbejdshæftet PARAT START 3 knyttet til grundbogen BASISGRAMMATIKKEN Special-pædagogisk forlag Xxxxxxxxx 1 Test din

Læs mere

Industrialiseringen i 1850-1950

Industrialiseringen i 1850-1950 Industrialiseringen i 1850-1950 I det herrens år 1845 klokken var 4 om morgenen, jeg Augustus Vitolius på 15 år var på vej ud på marken for at høste sammen med min hjælpende karl. Vi havde lige hentet

Læs mere

Gl. ager 14.4.59. Kære Brevduevenner.

Gl. ager 14.4.59. Kære Brevduevenner. Gl.ager14.4.59. KæreBrevduevenner. Ja,nuerjegvedatværeovredetmedinfluenzaen,iPåskenvarjegnuikkemangesure sildværd,jegholdtmigiroogkomingenstederihelepåsken. Jegharlavetmegetforskelligtsiden1.April,jegharjoværetløsarbejder:Jegharkørtfor

Læs mere

I 1 år efter min Farmors død krævede min Farfar at min Far og hans 2 søskende skulle bære sort sørgearmbind!!

I 1 år efter min Farmors død krævede min Farfar at min Far og hans 2 søskende skulle bære sort sørgearmbind!! Min Far blev født i København den 4. december 1912 som søn af: Direktør, fabrikant Oscar Valdemar Meyer, født 30. Maj 1866 i København og død 18. november 1930 i Charlottenlund og hustru Astrid Constance

Læs mere

Den gamle kone, der ville have en nisse

Den gamle kone, der ville have en nisse 1 Den gamle kone, der ville have en nisse Der var engang en gammel kone, der gerne ville have en nisse. Hun havde slidt og slæbt alle sine dage, og nu havde hun sparet sammen til at få sit eget hus. Det

Læs mere

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage. Billede på forsiden: fælles fødselsdagstur for okt., nov., og dec. børnene. Information: I uge 3 vil I møde flere vikarer, da vi har Dorthe og Karina på kursus i 3 dage samt Anni og Pernille i 2 dage.

Læs mere

Kontaktblad for Nordvestskolen, Stormarkafdelingen

Kontaktblad for Nordvestskolen, Stormarkafdelingen Kontaktblad for Nordvestskolen, Stormarkafdelingen Nr.3 December 2014 52. Årgang Nyheder fra kontoret: J ulemåneden står for døren og med den følger mange traditioner. Eleverne har klippet og klistret

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Historien om en håndværksvirksomhed

Historien om en håndværksvirksomhed Velkommen til historien om Solvang VVS At det blev Solvang VVS som skulle blive omdrejningspunktet i denne historie var på ingen måde planlagt, idet den ligesågodt kunne være skrevet med udgangspunkt i

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

Journal i Den var kun i avisen om søndagen. Knold og Tot var

Journal i Den var kun i avisen om søndagen. Knold og Tot var Radiserne Tegneseriens historie. Man ved ikke, hvilken der var den første tegneserie i verden. En af de første tegneserier hed Knold og Tot. Det var en mand fra USA, som tegnede den. Han tegnede den til

Læs mere

Jeg besøger mormor og morfar

Jeg besøger mormor og morfar Jeg besøger mormor og morfar I dag er det søndag. Normalt kan jeg sove længe, for jeg skal selvfølgelig ikke i skole om søndagen. Men i dag står jeg alligevel tidligt op. Jeg skal nemlig besøge mormor

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 48 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Oktober 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Rørsnæs 1-2 Flygrakan 2-3 Bakken Lukket 3-4 Bestyrrelsen 5 Malerklemmen

Læs mere

Prædiken til Pinsedag, Joh 14,22-31. 1. tekstrække

Prædiken til Pinsedag, Joh 14,22-31. 1. tekstrække 1 Urup Kirke. Søndag d. 19. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til Pinsedag, Joh 14,22-31. 1. tekstrække Salmer DDS 290: I al sin glans nu stråler solen DDS 299: Ånd over ånder, kom ned fra

Læs mere

TAK. til en dejlig fødselsdag. Se min takkeside på.

TAK. til en dejlig fødselsdag. Se min takkeside på. TAK. til en dejlig fødselsdag. Se min takkeside på http://www.tommytot.dk/invitation_tak.pdf Invitation til en dejlig fødselsdag. Jeg bliver kun 60 år d. 9. December 2013, og det er jo ikke værd at fejre.

Læs mere