Kom og vær med! 2 PRÆSTENS SIDE

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kom og vær med! 2 PRÆSTENS SIDE"

Transkript

1 KIRK EBL A D MARVEDE M A R T S HYLLINGE A P R I L M A J VALLENSVED

2 2 PRÆSTENS SIDE Kom og vær med! Nu hvor foråret endelig er kommet, kan man føle sig lidt lettere om hjertet, sådan generelt set. Lyset fortrænger stille og roligt, men alligevel ret insisterende, vinterens mørke, og luften føles anderledes end ved de andre årstider. Der er grøde i luften; naturen er ligesom vågnet igen det kan man både se, høre og mærke. Og noget i én selv vågner også op: lysten. Lysten bl.a. til at komme ud, komme i gang igen og måske endda begynde forfra; eller tænke nyt og på en helt anderledes måde. Det har vi gjort dette forår. Vi har tænkt lidt ud af boksen og har planlagt en gudstjeneste Store Bededag, hvor vi ikke sidder på kirkebænken, men vandrer sammen og undervejs har stunder i stilhed og alenehed. Tanken er, at man godt kan opleve at være i kontakt med Gud på en mere intens måde, når man befinder sig ude i naturen og mærker dens kraft, samtidig med at man går og f.eks. siger en bøn. Nogen har udtrykt, at det at gå en pilgrimsvandring, er som at bede med fødderne. Den kristne tradition for pilgrimsvandring optager stadig flere danskere; måske fordi man indimellem har behov for at foretage sig noget aktivt i forbindelse med sin tro og ikke altid sidde passivt på kirkebænken og lytte. Når man vandrer, beskæftiger man sin krop, tiden går langsomt, hver en meter på vejen skal forceres, og der er rig mulighed for at fordybe sig i sine tanker eller omvendt at tømme hovedet for tanker! Begge dele kan til tider være ret så påtrængende, og kan give én fred. Når man vandrer sammen med andre, er man alene med sig selv og sammen med de andre på samme tid. Det kan være en vældig stærk følelse både fællesskabet og samtidig respekten for den enkeltes ønske om ro. Normalt mødes vi i kirken mange søndage, men kender måske ikke rigtigt hinanden. Der tales tit om menighedens fællesskab men hvad er dette fællesskab for noget? Er det at leve sammen i det lille samfund og i det kald og den stand, man nu engang er sat i? Eller er det at vandre sammen, rejse sammen - opleve sammen? Begge dele måske. Kom og vær med, så godt du kan og lad os sammen mærke, at der er grøde i luften Må din vej gå dig i møde, og må vinden være din ven, og må solen varme din kind, og må regnen vande mildt din jord, indtil vi ses igen må Gud holde, holde dig i sin hånd. (Per Harling) Venlig hilsen Anne Gitte Forslund

3 AKTIVITETSKALENDER 3 2. MARTS FASTELAVNSGUDSTJENESTE Ved spejderhytten kl. 14 Der vil blive en lille gudstjeneste foran spejderhytten hvor man selvfølgelig kommer udklædt og deltager både i gudstjeneste og tøndeslagning. Der krones kattekonger og dronninger og bagefter hygger vi med fastelavnsboller og kaffe. Alle er velkomne. VALLENSVED SOGNEGÅRD: Der er åbent for åbent for alle, yngre som ældre hver tirsdag mellem kl. 14 og 16 i marts og måske længere. Vi strikker, syr, vender løst og fast og hvad, der ellers falder for. Så bare mød op og tag evt. naboen med. Menighedsrådet giver kaffen.

4 4 AKTIVITETSKALENDER 9. MARTS SOGNEINDSAMLING Der indsamles til Folkekirkens Nødhjælp over hele landet denne dag. Vore indsamlere kommer ud i i alle tre sogne mellem kl. 11 og 14. Se s. 13 i bladet. 11. MARTS FORTÆLLEEFTERMIDDAG Vallensved sognegård kl 14 Fortælleren, Marianne Christensen, kommer og fortæller levende og medrivende fortællinger fra sit hjerte. Kom og lyt med. Alle er velkomne denne hyggeeftermiddag. 30. MARTS AFTENGUDSTJENESTE Vallensved kirke kl APRIL PÅSKEKONCERT Vallensved kirke kl. 19 Denne aften kommer et af de bedste gospelkor i Danmark, Qonquerors, til Vallensved og gir et brag af en koncert. Koret er kendt for sine spændende nyfortolkninger af nogle af de gamle elskede salmer som får helt nyt liv, sat ind i en gospelsammenhæng. Det er nødvendigt at komme i rigtig god tid for at få en siddeplads!; der bliver trængsel denne dag.

5 AKTIVITETSKALENDER MAJ STORE BEDEDAG VANDREGUDSTJENESTE Fra Hyllinge til Vallensved kirke Kom og gå med denne dag, hvor vi holder gudstjeneste på en utraditionel måde. Vi vandrer fra Hyllinge kirkes parkeringsplads kl. 9 og når Vallensved kirke ved 11. tiden. Undervejs på turen, som går via fodsporet og kirkestien op til kirken og som er ca. 5 km. lang, vil vi standse op, synge salmer, høre ord fra biblen eller få noget at tænke over. Der bliver perioder, mens vi går, med stilhed og tid til eftertanke og bøn. Vi slutter af med fælles nadver i Vallensved kirke. For folk, som ikke går så godt, vil der fra kl blive spillet stille musik i Vallensved kirke, og man er velkommen til bare at sætte sig ind og lytte og deltage ved nadveren og gudstjenesten, når de vandrende kommer frem. Ønsker du at vide mere, så ring endelig til Anne Gitte Forslund på ! Tilmelding ikke nødvendig. Ved ønske om ordinær gudstjeneste denne dag, henvises til Fodby kirke kl JUNI INTRODUKTIONSMØDE TIL SOGNEREJSE Marvede kirkes kl. 19 I år skal vi på sognerejse, se program længere inde i bladet. Vi skal blandt andet til Rüdesheim, hvor den berømte nonne Hildegard af Bingen ( ) levede sit liv. Hun var noget helt særligt og fik stor påvirkning på klosterlivet og det politiske liv på sin tid. Hun blev kaldt middelalderens største kvinde. Hildegard lavede også musik og malede smukke billeder af de syner, hun ofte så. Vi begynder i kirken, hvor Jette Thomsen, leder af Det danske Hildegard Ensemble, kommer og holder et spændende foredrag og synger lidt af Hildegards musik. Derefter går vi i konfirmandstuen, hvor vi under kaffen snakker om vores fælles rejse, som vi håber, I kunne være interesseret i. Har man lyst til at læse om Hildegard, er der skrevet mange romaner blandt andet af Annelise Marstrand Jørgensen, den hedder slet og ret Hildegard I og II, og er fantastisk spændende. Alle er velkomne denne aften, selv om man ikke ønsker at deltage i rejsen!

6 6 AKTIVITETSKALENDER 9. JUNI 2. PINSEDAG PRÆSTEGÅRDSHAVEN I MARVEDE Vi spiser den medbragte mad fra kl. 12. Kl. 14 spiller De Dysted Spillefolk op til gudstjeneste. Vi har også denne gang været heldige at finde en spændende gæsteprædikant; Christian Hougaard- Jakobsen, som er forstander ved Midtsjællands Efterskole. Drikkevarer, kaffe og kage kan købes til små priser. Hvis dårligt vejr, går vi indendørs. Ten Sing Næstved er flyttet til Hyllinge Omkring årsskiftet flyttede foreningen Ten Sing Næstved fra Næstved til Hyllinge. Ten Sing er en del af KFUM og KFUK i Danmark og er for unge mellem 13 og 19 år. Foreningen bygger på et kristent fundament, men er et åbent fællesskab, hvor der er plads til alle uanset tro. I Ten Sing mødes de unge for sammen at lave et show med drama og musik, og derefter tager de ud og optræder med det. Ten Sing Næstved mødes hver mandag fra kl i Centergården i Hyllinge. Ten Sings nye show har premiere d. 12. april kl Se evt. Foreningen medvirker ved en gudstjeneste i Marvede Kirke d. 5. oktober kl. 19.

7 AKTIVITETSKALENDER 7 3. JUNI SOGNEUDFLUGT Vallensved sogn Tirsdag kl. 9 pæcis går turen til Frederiksborg Slot. Efter rundvisning er der frokost. Forventet hjemomst ca. kl Turen koster 100 kr. pr. person. Tilmelding senest torsdag den 22. maj til Lene Jørgensen på tlf eller Helle Ludvigsen på tlf JUNI SPORVOGNSMUSEUM Marvede og Hyllinge sogne I år skal vi en tur til Skjoldnæsholm Sporvejsmuseum se museet og have en tur i den gamle sporvogn. Vi kører fra Marvede kl 12, fra Hyllinge kl og er hjemme igen ca. kl Undervejs har menighedsrådene sørget for, at vi kan nyde både eftermiddagskaffe og aftensmad i hyggelige omgivelser. Turen er også for gangbesværede, og rollator er heller ingen hindring. Tilmelding senest 9. juni til: Gorm Sørensen, Hyllinge Tlf.: / Magna Hansen, Marvede Tlf.: / Tirsdagsmøder i Bethesda (Kirkebakken 2 i Karrebæk) Møderne foregår i menighedshuset Bethesda: tidsrum Kaffe/brød 20 kr. Tirsdag d. 11. marts. Tidligere borgmester Henning Jensen. Folkekirkerne i den ny Næstved kommune. Tirdag d. 15. april (tirsdag før skærtorsdag). Mellem krudt og kugler. Soldaterhjemleder Ruth Brik Christensen fortæller oplevelser fra sin tid i Afghanistan. Tirsdag d. 13. maj. Vi synger foråret ind med organist Anders Juhl Kirkebilen kører også til disse arrangementer!

8 8 SOGNEREJSE Sognerejse til Rüdesheim Har du lyst til at rejse med mennesker fra dit sogn, så er her en fantastisk mulighed. Rejsen finder sted fra den september 2014 Pris: ca ,00 plus tillæg for enkeltværelse kr Introduktionsmøde den 4. juni kl i Marvede kirke/ præstegård (se side 4 i bladet)

9 SOGNEREJSE 9 5 dages busrejse til Rüdesheim am Rhein Rüdesheim den mest kendte af byerne langs Rhinen. Byen ligger helt ned til Rhinen omgivet af frodige vinmarker og flotte borge. I Rüdesheim findes også den den berømte Drosselgasse. Denne gade er en overflod af restauranter, som alle forsøger at overgå hinanden både i charme, stemning og mad. Vi bor på Parkhotel Rüdeshem, som ligger centralt ved Rhinens flodbred. 9. SEPTEMBER 2014 Udrejsedag. Opsamling. Vi tager færgen Rødby-Puttgarden kl. 08:45 og er efter 45 min. sejlads i Puttgarden, herfra går turen forbi Hamburg, Hannover, Kassel og Frankfurt am Main til Assmannshausen. Vi er fremme til aftensmadstid på Parkhotel Rüedesheim. Der holdes passende strække-ben - og frokostpause stop undervejs. 10. SEPTEMBER 2014 Efter morgenmaden kører vi til Bingen, hvor vi først skal besøge museet Am Strom, som har en selvstændig afdeling med Hildegard af Bingen. Herefter køres til Kloster Hildegard, som ligger på bjergsiden ved Rüdesheim. På Hildegaards Kloster bor der omkring 60 Benediktiner nonner, der arbejder med forskellige ting så som vindyrkning, vinfremstilling, likørfremstilling, bogbinderi, sølvsmukker og havearbejde. Vi kan se den smukke klosterkirke, se udsigten over vinmarker, smage på de forskellige vine i butikken og købe alle de varer, som nonnerne har i deres butik. Middag på hotellet.

10 10 SOGNEREJSE REJSEFAKTA Prisen inkluderer: 4* turistbus 4 x overnatninger i dobbeltværelser. 4 x morgenbuffet på hotellet 4 x middage på hotellet Samtlige entreer iht. programforslag Dansk rejseleder på hele rejsen Obligatorisk bidrag til Rejsegarantifonden. EU særmoms for rejsebureauer. 1 chauffører jvf. Køre-/hviletidsbestemmelserne. Teknisk rejsearrangør: Ørslev Gruppe- & Specialrejser A/S. Rejsegarantifond: SEPTEMBER 2014 Efter morgenmaden kører vi til St.Goarshausen og tager båden over til St.Goar og kører via Hunsrück til byen Ida, her gør vi ophold og ser hvordan man sliber ædelstene turen fortsætter til Oberstein, vi passerer Ædelsten Børsen undervejs til vort besøg i Ædelstensmuseet. Efter frokosten for egen regning, kan man gå en lille tur og se kirken, som er hugget ind i klippevæggen. Turen går herefter tilbage til Rüdesheim ad motorvejen. Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen. Aftensmad på hotellet. 12. SEPTEMBER 2014 Udflugten i dag går til Loreley klippen. Ca. 2 timers sejlads fra Rüdesheim op ad Rhinen og vi ser bla. Loreley klippen fra vandsiden; vel fremme i St.Goarshausen, venter bussen og vi kører op til Loreley, hvor vi gør ophold 1 times tid. På tilbagevejen kører vi atter langs Rhinen og gør ophold ved Niederwald Denkmal inden vi tager til hotellet. Aftensmad på hotellet. 13. SEPTEMBER 2014 Hjemrejsedag. Kl forlader vi Rüdesheim og kører nordpå. Der holdes passende pauser undervejs og vi tager færgen fra Puttgarden kl. 19:15. Forventet hjemkomst ca. kl

11 INDSAMLING 11 STØT KAMPEN MOD SULT DET GIVER EN GOD FORNEMMELSE I MAVEN Søndag d. 9. marts sender Marvede Sogn og Folkekirkens Nødhjælp indsamlere på gaden for at bekæmpe sult. Det giver en god fornemmelse i maven. Sætningen er et forsøg på at binde verden sammen at binde os i Danmark, der kan få en god fornemmelse i maven ved at gå på gaden med en indsamlingsbøsse sammen med de mennesker, der ved, hvad det er at sulte og ikke have mad nok. 870 mio. mennesker af verdens befolkning på godt 7 mia. eller hvert 8. menneske på jorden kan ikke spise sig mæt hver dag. Årsagerne til, at mennesker sulter, er mange. En af dem er klimaforandringerne. De slår især hårdt i fattige lande, der ikke har råd til at afværge og afbøde konsekvenserne. Etiopien er et af de lande, der er ramt af klimaforandringerne. Tørke og sult er ikke noget nyt i Etiopien, som for 30 år siden blev ramt af en voldsom sultkatastrofe, hvis forfærdende billeder mange husker. Men selv om det går bedre i Etiopien, især i byerne, har sulten bidt sig fast mange steder. Her arbejder Folkekirkens Nødhjælp på at ruste bønderne til at kunne tackle klimaforandringerne, så de kan producere tilstrækkelig mad til sig selv og deres familier. hældning over 50 % allerede er givet til andre familier. Derfor må Workie og hendes mand leje jord. De er gode til sædskifte og til at spotte de afgrøder, der kan sælges for den bedste pris. Men deres udlejer presser hele tiden lejen op, også i månederne inden høsten, hvor Workies familie dårligt har mad eller penge til sig selv. Folkekirkens Nødhjælp støtter Workie og hendes familie med nye typer afgrøder, undervisning i bedre dyrknings- og vandingsmetoder og undervisning i iværksætteri. Nu drømmer Workie om at lave en lille butik eller et spisested, så familien kan blive uafhængig. Det er så lidt, der skal til, for at hjælpe mennesker ud af sultens onde cirkel. Når vi går på gaden med en indsamlingsbøsse i to timer, kan det give en familie lige præcis det, der skal til, for at de kan løfte sig selv ud af fattigdom, siger indsamlingsleder Joan i Marvede sogn. Gå med i kampen mod sult! Der indsamles i alle tre sogne så meld dig som indsamler hos Joan Falk Larsen, Bønder uden jord 25-årige Workie Tsgaw og hendes mand fik ingen marker, da de blev gift. Der er så stor rift om den tynde, udpinte jord i landsbyen, at selv jord på bjergskråninger med en

12 12 SIDEN SIDST Luciagudstjeneste i Vallensved Altid fuld kirke denne dag. Sandra Jespersen, 6. klasse Hyllinge skole, fortæller dygtigt og levende eventyret om Den lille pige med svovlstikkerne. Jul med børnehaven Hyllinge kirke var fyldt med glade børn og bedsteforældre. Julekoncert Julekoncerten i år var med Næstved Byorkester Aftengudstjeneste i Hyllinge kirke Smuk stemning i Hyllinge Kirke

13 SIDEN SIDST 13 Kyndelmissegudstjeneste Marvede Kirke var oplyst med stearinlys. Gospel i Marvede Gospel-ikonet Hans Christian Jochimsen forstod virkelige at få koret af de næsten 80 fremmødte gospelentusiaster til at svinge. Næste år kommer dette arrangement til at foregå d. 24. januar i Fyrendal kirke. DØBTE SIDEN SIDST Alberte Juul Nielsen - Marvede Kirke ÅRETS KONFIRMANDER Marvede kirke 4. maj kl Anna Busk Andesen Alberte Juul Nielsen Hyllinge kirke 11. maj kl. 9 Emil Winther Jensen Andreas Haupt-Hansen Marie Elisabeth Nielsen Victor Vladimir Herter Signe Hummelgaard Nisbeth Christensen Kristoffer Rasmus Nielsen Christoffer Tingsø Jørgensen Hyllinge kirke 11. Maj kl Daniel Mads Jensen Lærke Aileen Glæsner Larsen Joachim Nygaard Larsen Christina Maria Jensen BEGRAVEDE SIDEN SIDST Henry Blicher Hyllinge Kirke Leif Erik Hansen Vallensved Kirke Gunner Olesen Vallensved kirke Casper Holm Jørgensen Cassandra Laika von der Lieth Heinrich Karoline Kolbe Jakobsen Emil Henriksen Mads Frederik Johansen Vallensved kirke 18. maj kl Rikke Ryttergaard Hennecke Petersen Rasmus Theis Henriksen Konfirmationsindskrivning til konfirmation i 2015 torsdag d. 28. august kl i præstegården. Konfirmationsdatoer 2015 Marvede den 3. maj, i Hyllinge den 10. maj og i Vallensved den 17. maj.

14 14 FORSKELLIGT INDSAMLING HELE ÅRET 2014 Menighedsrådene har besluttet, at hele årets indsamlede beløb skal gå til Skælskør Julemærkehjem. Julemærkehjemmene har det ikke nemt for tiden, og vi ønsker at støtte det store arbejde, de gør for børn der på mange måder har det meget svært. Rappesten-Hyllinge gruppe Grupperådsformand Bente Petersen Gruppekasserer Carsten Christensen Gruppeleder Marianne Egelund Jensen Mødested: Kontingent: Hytten, Jørgen Vindsvej 16, Hyllinge. kr. 375,- pr. ½ år. L E G A T SPAREKASSEDIREKTØR, GÅRDEJER FREDERIK LARSEN s OG HUSTRU, MARIE LARSEN s, SAMT EJNER LARSEN s LEGAT TIL UNGE LANDMÆNDS UDDANNELSE PÅ HØJSKOLE, LANDBRUGSSKOLE OG LANDBOHØJSKOLE, SAMT UNGE PIGERS UDDAN- NELSE I HUSHOLDNING OG SYNING. Legatet anvendes til unge pigers og mænds uddannelse på højskole, landbrugsskole og landbohøjskole, samt til uddannelse i husholdning og syning. Endvidere kan der ydes støtte og bistand til unge pigers og mænds uddannelse indenfor landbrug, husgerning og dermed beslægtede erhverv. Legatportioner uddeles hvert år pr og og kan søges af unge piger og mænd, som har deres hjem i Marvede sogn: a) Såfremt de er født og opvokset i Marvede sogn og har haft deres bopæl i sognet eller nær tilknytning til deres forældre i sognet i mindst 10 år før deres fyldte 18. år. b) Eller såfremt de - uden at være født i sognet har haft fast bopæl i Marvede sogn i mindst 5 år før deres fyldte 18. år. Skriftlig ansøgning med personlige oplysninger, skolepapirer med bekræftelse, samt pris for skoleophold kan senest 15. februar og 15. september sendes til: Marvede Menighedsråd v/ Vera E. Hansen, Spjellerup Bygade 21, 4700 Næstved

15 KIRKELIG VEJVISER 15 Sognepræst Anne Gitte Forslund Præstelundsvej 3, Marvede, 4700 Næstved. Træffes bedst på kontoret tirsdag mellem kl. 10 og 11. Eller ring på eller for at aftale tid til at mødes! kan også med fordel benyttes. Mandag er præstens fridag. Kirkelige handlinger Ved dåb, vielser og begravelser henvender man sig til sognepræsten for nærmere aftale. Anmeldelser om fødsel, registrering af faderskab, anmeldelser af navngivning og navneændringer foregår via hjemmesiden MARVEDE SOGN Menighedsrådsformand Marianne Egelund Jensen, Spjellerupvej 36, Spjellerup, Tlf Graver Gregers Hansen. Tlf eller , træffes bedst tirs.-fre HYLLINGE SOGN Menighedsrådsformand Susanne Reimer, Tåstrupvej 9, Hyllinge, Tlf Graver Karsten Køhler-Nielsen, Tlf VALLENSVED SOGN Menighedsrådsformand Lene Jørgensen, Hautvej 5, Saltøby, Tlf Graver Lone Nielsen Tlf , træffes bedst tirs.-fre. kl FÆLLES FOR ALLE TRE SOGNE Organist Elena Grishina Iversen Tlf Sanger Claus Højslev Tlf MENIGHEDSRÅDSMØDER Marvede: Den 3. marts Hyllinge: Den 2. april og den 8. maj Vallensved: Den 25. marts og den 27. maj Glemte genstande i kirkerne kan afhentes hos de respektive gravere efter aftale!

16 16 GUDSTJENESTELISTE MARTS Marvede kirke Hyllinge kirke Vallensved kirke 2. marts Fastelavn spejderhytten - Familiegudstj. 9. marts 1. s. i fasten 9.00 Jakob Grandjean marts 2. s. i fasten * marts 3. s. i fasen marts Midfaste * Aftengudstj. APRIL 6. april Maria Bebudelse april Palmesøndag Jakob Grandjean april Skærtorsdag Aftengudstj. * april Langfredag * april Påskedag april 2. påskedag april 1. s. e. påske * 9.00 MAJ 4. maj 2. s. e. påske Konfirmation maj 3. s. e. påske Konfirmationer 16. maj Store bededag Vandregudstj. Vandregudstj. Kl. 9 fra Hyllinge Til Vallensv. kirke 18. maj 4. s. e. påske Konfirmation 25. maj 5. s. e. påske maj Kr. Himmelfart * 9.00 JUNI 1. juni 6. s. e. påske juni Pinsedag * juni 2. pinsedag 1400 i præstegårdshaven _Jannerup a/s * Kirkekaffe i Hyllinge kirke. Læs mere om aktiviteterne i de tre kirker på og KIRKEBILEN Kirkebilen kører til alle gudstjenester og arrangementer. Ring til tlf så vidt muligt inden lørdag kl. 12 for kørsel til gudstjeneste. For kørsel til sogneaftner/koncerter senest dagen før. Deadline for næste kirkeblad: 5. maj 2014 Koordinerende redaktør er sognepræst Anne Gitte Forslund. Udebliver kirkebladet skal I henvende jer til Marianne Egelund Jensen tlf

Danmarks Have 2 PRÆSTENS SIDE

Danmarks Have 2 PRÆSTENS SIDE KIRK EBL A D MARVEDE J U N I HYLLINGE J U L I A U G U S T VALLENSVED 2014 3 2 PRÆSTENS SIDE Danmarks Have Sommeren i Danmark er et bombardement af sanseindtryk; der er masser af lyde, lugte og synsindtryk,

Læs mere

KIRKEBLAD MARVEDE HYLLINGE VALLENSVED

KIRKEBLAD MARVEDE HYLLINGE VALLENSVED KIRKEBLAD MARVEDE HYLLINGE VALLENSVED DECEMBER 2013 JANUAR FEBRUAR 2014 1 2 PRÆSTENS SIDE Der er masser af lys derude! Vi er godt inde i den mørke tid og kan se frem til, at det bliver endnu mørkere i

Læs mere

Sådan cirka ser de ud, de nye menighedsråd for Marvede, Hyllinge og Vallensved sogne.

Sådan cirka ser de ud, de nye menighedsråd for Marvede, Hyllinge og Vallensved sogne. KIRKEBLAD Marvede Hyllinge Vallensved Sådan cirka ser de ud, de nye menighedsråd for Marvede, Hyllinge og Vallensved sogne. M a r t s A p r i l M a j 2013 2 2 Præstens side Påskeblomst, hvad vil du her?

Læs mere

KIRKEBLAD MARVEDE HYLLINGE VALLENSVED

KIRKEBLAD MARVEDE HYLLINGE VALLENSVED KIRKEBLAD MARVEDE HYLLINGE VALLENSVED DECEMBER 2014 JANUAR FEBRUAR 2015 1 2 PRÆSTENS SIDE Julegæst og julevært! Det er en sjov verden vi lever i, fuld af kontraster, fuld af farver og muligheder og en

Læs mere

j u n i j u l i a u g u s t 2013 3

j u n i j u l i a u g u s t 2013 3 KIRKEBLAD Marvede Hyllinge Vallensved j u n i j u l i a u g u s t 2013 3 2 Præstens side Op al den ting...! Der er vel få ting, som man kan sige er til glæde og fascination for alle mennesker, sådan generelt

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker Maj * Juni * Juli * August 2014 NYT FRA PASTORATET Velkommen til dette første Sognebladet for Karrebæk og Fodby kirker. De to menighedsråd er blevet enige om at udgive

Læs mere

RAMMEN Februar - Marts 2014

RAMMEN Februar - Marts 2014 Årgang 51 RAMMEN Februar - Marts 2014 www.islevpigespejder.dk www.pigespejder.dk Islev Gruppe Vigtige datoer for piger og forældre 2. marts Fastelavn i Islev Kirke kl. 14.00 - for hele familien 8. marts

Læs mere

KIRKEBLAD M A R v E D E H y L L I n g E v A L L E n s v E D M A R t s A p R I L M A j 2 0 1 2

KIRKEBLAD M A R v E D E H y L L I n g E v A L L E n s v E D M A R t s A p R I L M A j 2 0 1 2 KIRKEBLAD Marvede Hyllinge Vallensved M a r t s A p r i l M a j 2012 2 2 Præstens side Forår er fest i kirken Foråret er endelig på vej, og som altid fyldt med aktiviteter både ude og inde, også i kirken

Læs mere

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker

SOGNEBLADET. Karrebæk * Fodby Kirker SOGNEBLADET Karrebæk * Fodby Kirker August * September * Oktober * November 2014 NYT FRA PASTORATET Høstgudstjenesten i Karrebæk kirke. Søndag den 21. september kl. 10.30, er der høstgudstjeneste i Karrebæk

Læs mere

D D E C E M B E R J A

D D E C E M B E R J A KIRKEBLAD Marvede Hyllinge Vallensved DECember JANUAr FEBRUAr 2012-13 1 2 Præstens side Bare en lod af din jord Aktivitetskalender 3 Til alle arrangementer er alle velkomne og man må gerne benytte kirkebilen!

Læs mere

ASKOV SOGN k i r k e b l a d M a rt s - M a j 2 0 1 4

ASKOV SOGN k i r k e b l a d M a rt s - M a j 2 0 1 4 ASKOV SOGN kirkeblad Marts - Maj 2014 Den syvarmede stage I december kom kirkens gamle syvarmede lysestage igen frem på alterbordet efter at have været i depot et par årtier. Menighedsrådet ville prøve,

Læs mere

Marvede Hyllinge Vallensved

Marvede Hyllinge Vallensved KIRKEBLAD Marvede Hyllinge Vallensved s e p t e m b e r - n o v e m b e r 2011 4 2 Præstens side Nu falmer skoven trindt om land efterårets mest elskede salme! En af de bedste og mest elskede salmer i

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn marts til maj 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje September - November 2013 LÆS BOGEN! Bjarne Reuter har skrevet en bog, han kalder for BOGEN. Det er en genfortælling af Biblen, sådan som han forstår den. Han har selv

Læs mere

Marvede Hyllinge Vallensved

Marvede Hyllinge Vallensved KIRKEBLAD Marvede Hyllinge Vallensved J u n i J u l i A u g u s t 2011 3 2 Præstens side Pinsen guds nærværende kraft! Pinsen hvordan er det nu lige, det er? Pinsen er svær at huske, fordi den ligger der

Læs mere

Kirkenyt marts og april 2014

Kirkenyt marts og april 2014 Kirkenyt marts og april 2014 Kom til koncert med Anne Linnet Tirsdag den 25. marts er der koncert med Anne Linnet. Hør nogle af hendes mest kendte sange og salmer i kirken. Billetter kan købes i kirken.

Læs mere

Marvede Hyllinge Vallensved

Marvede Hyllinge Vallensved KIRKEBLAD Marvede Hyllinge Vallensved december Januar Februar 2011-12 1 2 Præstens side Ingen jul uden Ingemann! Salmedigteren B.S. Ingemann (1789-1862) har skrevet nogle af vores mest elskede salmer,

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

God mavefornemmelse De små synger Koncert med Steph Macleod Loppemarked

God mavefornemmelse De små synger Koncert med Steph Macleod Loppemarked Februar 2014 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn God mavefornemmelse De små synger Koncert med Steph Macleod Loppemarked Hvem finder jeg hvor? Sognepræst Lyngevej 12, Nr. Herlev, 3400 Hillerød tlf.

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

KIRKEBLAD MARVEDE HYLLINGE VALLENSVED SEPTEMBER OKTOBER NOVEMBER 2013 4

KIRKEBLAD MARVEDE HYLLINGE VALLENSVED SEPTEMBER OKTOBER NOVEMBER 2013 4 KIRKEBLAD MARVEDE HYLLINGE VALLENSVED SEPTEMBER OKTOBER NOVEMBER 2013 4 2 PRÆSTENS SIDE AKTIVITETSKALENDER 3 Menneskers ideer og hænders værk I en kirkebøn hørte jeg engang præsten takke Gud for menneskers

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

KIRKEBLAD. Marvede Hyllinge Vallensved

KIRKEBLAD. Marvede Hyllinge Vallensved KIRKEBLAD Marvede Hyllinge Vallensved Marvede Vallensved Hyllinge J u n i j u l i A u g u s t 2012 3 2 Præstens side At skrive en prædiken! Nu er sommeren heldigvis over os, som det ser ud i skrivende

Læs mere

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2

KIRKEBLAD. Restaurering af Langå Kirke FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE. Marts - April - Maj 2008 NR. 2 KIRKEBLAD FOR LANGÅ OG TORUP SOGNE NR. 2 Marts - April - Maj 2008 40. årg. Restaurering af Langå Kirke Her under Langå kirkes restaurering viser vi et lille udpluk af de billeder som er taget under restaureringen

Læs mere

Torslunde Sogn & Kirke

Torslunde Sogn & Kirke Juni GUDSTJENESTER Torslunde Ishøj Vejleå Dato kl. 4/06 10 C. B. Petersen A. Bækgaard A. Gyldenkærne 5/06 10 C. B. Petersen Lukket V. Ahle 11/06 10 A. Gyldenkærne Lukket S. Nielsen 18/06 10 C. B. Petersen

Læs mere

Kirkebladet Nr. 2-25. årg. Marts - April - Maj 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 2-25. årg. Marts - April - Maj 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 2-25. årg. Marts - April - Maj 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: Sognepræst Lone Olsen Kontor: Kragholmvej 8, 7742 Vesløs Tlf. 97 99 30 45, 22 95 08 91, fax 97 99 30 49 E-mail:

Læs mere

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N

K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N K I R K E B L A D E T S C T. M O R T E N S S O G N 35. årgang Nr. 1 Februar 2015 Hyggeklubben mødes hver anden torsdag i ulige uger fra kl. 13.30 til 16.00. Vi spiller kort, spil og snakker og får kaffe

Læs mere

Kirkenyt maj og juni 2015

Kirkenyt maj og juni 2015 Kirkenyt maj og juni 2015 Tag med på sommerudflugt Spændende seværdigheder og hyggelig middag - tag med kirken på sommerudflugt den 18. juni. Turen går til Nedre Dråby Kirke, Jægerspris Slot, J. F. Willumsens

Læs mere

En sommerfuglekristen

En sommerfuglekristen marts/april 2013 En sommerfuglekristen En sommerfugl gennemgår store forandringer, fra larve til puppe til sommerfugl. Den er hele tiden den samme, og så alligevel ikke. Når en larve bliver til en puppe

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje Marts - April - Maj 2013 Kierkegaard fylder 200 år I 2013 markeres Søren Kierkegaards 200-års fødselsdag i hele verden. Søren Kierkegaard er Danmarks største filosof

Læs mere

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018

Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerk-Harre Kirkeblad December 2017-Februar 2018 Hjerternes fest Klumme, december 2017 Man kan betragte højtider som forstørrelsesglas. Når vi fejrer noget, sker der nemlig det, at vi tager en lille del

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - November 2009 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - November 2009 Naturen holder pinsefest i blomstervirket smykke, og lunden, som den kan det bedst, fortæller om sin lykke. Nu vårens vind har ringet ind dens fest i

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Et vindue i Padesø Kirke. 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Sommeren 2013 Nr. 3 Et vindue i Padesø Kirke Hvor mange bruger kirken? Hen over sommeren sidste år var et af de store temaer i medierne Folkekirkens krise og manglende kirkegængere.

Læs mere

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn

Kirkebladet Horne og Asdal Sogn Kirkebladet Horne og Asdal Sogn 60. årgang Vinterens rim og sne synliggør mange af naturens bygningsværker. Foto: Bent Thøgersen Brug en formiddag for verdens fattigste Søndag den 8. marts 2015 deltager

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016

FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 FORÅRSTUR TIL HOLLAND 11.-16. APRIL 2016 Holland i forårstiden er blomsternes land og et af højdepunkterne på denne dejlige Holland-rejse er naturligvis et besøg i en af verdens mest berømte blomsterparker

Læs mere

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje

KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje KIRKEBLAD Enderslev-Vråby-Himlingøje Syng dig glad! Marts - April - Maj 2015 Der findes ikke noget bedre end inden en landskamp at synge sammen med et fyldt stadion Der er et yndigt land eller Nytårsaften

Læs mere

Rhinen i flammer og Colmar

Rhinen i flammer og Colmar Rhinen i flammer og Colmar Rüdesheim ved Rhinen har i mange år været et af danskernes foretrukne rejsemål, og vi har på denne dejlige forårsrejse kombineret Rhinen med et andet meget populært rejsemål,

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø kirkegård en forårsdag. 14. årgang Foråret 2012 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø kirkegård en forårsdag. 14. årgang Foråret 2012 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 14. årgang Foråret 2012 Nr. 2 Padesø kirkegård en forårsdag MENIGHEDSRÅDSVALG 2012 Der er valg til menighedsrådet i år, det er der hvert fjerde år. Arbejdet i et menighedsråd er mangfoldigt,

Læs mere

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014 Goddag og farvel Præsentation af ny præstevikar I forbindelse med, at Torben Jensen har fået nyt embede, er jeg blevet

Læs mere

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke

Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Kirkeblad forår 2008 Hvad vil vi som kirke/kirker her i Fjellerup og Glesborg? - Visioner for Fjellerup og Glesborg kirke Hvad vil vi som kirke/kirker i fremtiden? Hvordan vil vi gerne være menighed? Hvad

Læs mere

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008

Kirkeblad. Øsby og Aarø Kirker. Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Kirkeblad Øsby og Aarø Kirker Juni - Juli - August - September Oktober - November - 2008 Hvert træ nu pranger med sit løv, og jorden dækker til sit støv med sommergrønne klæde, og skønnere er liljens dragt

Læs mere

Marts - April - Maj KIRKE BLADET. Gislev & Ellested Sogne. Årgang 64

Marts - April - Maj KIRKE BLADET. Gislev & Ellested Sogne. Årgang 64 Marts - April - Maj Gislev & Ellested Sogne KIRKE BLADET Årgang 64 Nr. 2-2014 Foråret så sagte kommer 2 I skrivende stund er det en af de koldeste dage på året og håbet om forårstegn er på nulpunktet ligesom

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Påske i Padesø Kirke. 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 15. årgang Foråret 2013 Nr. 2 Påske i Padesø Kirke Hvad laver menighedsrådet? Der har i 2012 været valg til menighedsrådene landet over og de nye menighedsråd er konstitueret og således

Læs mere

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011

KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE. Juni, Juli, August 2011 KIRKEBLADET ØSTER VELLING-HELSTRUP-GRENSTEN SOGNE Nr. 2 Juni, Juli, August 2011 48. årg. Det er et kirkeblad om årets konfirmation, indbydelse til udendørsgudstjeneste og med masser af nyt om navne Først

Læs mere

Nr. 1 marts - august 2013

Nr. 1 marts - august 2013 Fredens Kirke Svendborg Nr. 1 marts - august 2013 RØDSPÆTTER OG PÅSKE Af sognepræst Jeg sidder med en af mine faste følgesvende på skrivebordet. Det er Naturkalenderen. Den har fulgt mig gennem snart mange

Læs mere

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene.

Ryde-Handbjerg. Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. RIV UD OG GEM KIRKESTOFFET Ryde-Handbjerg Festlige maj... Ja, vi skriver kun den 5. maj i dag, 70 året for Danmarks befrielse, men vi har allerede nået to store fester i sognene. Søndag den 3. maj fejrede

Læs mere

FOAs Seniorklub Odense

FOAs Seniorklub Odense FOAs Seniorklub Odense Forår 2016 Vesterbro 120 Odense Så er FOAs Seniorklub igen klar med et nyt program for foråret 2016. Velkommen i klubben til alle jer, der trofast slutter op om vores arrangementer

Læs mere

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016

EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 EFTERÅRSTUR til ALTENAHR 28.-31. Oktober 2016 Dette års efterårstur går til den dejlige vinby Altenahr syd for Bonn. Altenahr er beliggende ved floden Ahr i det sydvestlige Tyskland i Eiffel-bjergene,

Læs mere

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Med bakker skabt af is Høstmarkedsandagt på plænen i Asnæs lørdag den 13. september kl. 9.30-10.00 Asnæs kirke flytter traditionen tro ud

Læs mere

SAGEN I FREDENSBORG/REJSEGRUPPEN

SAGEN I FREDENSBORG/REJSEGRUPPEN ÆLDRE SAGEN I FREDENSBORG/REJSEGRUPPEN Arrangør: Spar Tours Aps /Teknisk arrangør Lauritzen Rejser, reg. nr. 2553 Dag 1: V i kører fra Fredensborg kl. 6:00, og efter diverse opsamlinger 1 kører vi mod

Læs mere

Orø Kirkeblad. Gå i kirke om torsdagen. Nr. 5 september/oktober 2005 årg. 14

Orø Kirkeblad. Gå i kirke om torsdagen. Nr. 5 september/oktober 2005 årg. 14 Orø Kirkeblad Nr. 5 september/oktober 2005 årg. 14 Gå i kirke om torsdagen Vi har, som alle ved, gudstjeneste hver søndag i Orø Kirke. Hvad ikke alle medlemmer af vores menighed måske ved er, at vi også

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke en sommerdag. 13. årgang Sommeren 2011 Nr. 3

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke en sommerdag. 13. årgang Sommeren 2011 Nr. 3 KIRKENYT PADESØ SOGN 13. årgang Sommeren 2011 Nr. 3 Padesø Kirke en sommerdag PRÆSTEN præster som ferieafløsere i Padesø Kirke. Før Padesø Kirkedistrikts omdannelse til sogn havde præsten i Veflinge og

Læs mere

Kirkenyt juli og august 2014

Kirkenyt juli og august 2014 Kirkenyt juli og august 2014 Foredrag om Brasilien Hør Marie Sødertoft Pedersen fortælle om sine begivenhedsrige rejser i Brasilien. Hun holder foredrag i kirken onsdag den 13. august. Gudstjeneste under

Læs mere

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006

Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn juni til august 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen, Teglparken

Læs mere

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.-

KIRKEBLAD SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI VOR FRUE & VINDINGE SOGNES PRIS: KR. 175.- VOR FRUE & VINDINGE SOGNES KIRKEBLAD MARTS - AUGUST 2015 / 39. ÅRGANG NR. 2 SOGNETUR TIL CHRISTIANIA OG CHRISTIANS KIRKEN TORSDAG D. 4 JUNI Sogneturen er i år en tur til København, hvor vi om formid dagen

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

MOSEL & RHINEN 6 dages busrejse i 2017 til Rüdesheim, Bernkastel-Kues og Altenahr.

MOSEL & RHINEN 6 dages busrejse i 2017 til Rüdesheim, Bernkastel-Kues og Altenahr. MOSEL & RHINEN 6 dages busrejse i 2017 til Rüdesheim, Bernkastel-Kues og Altenahr. AFREJSE søndag den 24. september 2017 fra Horsens, Vejle og Kolding m.v. PRIS KR. 3900,- pr. person inklusive halvpension.

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Forår på Padesø Kirkegård. 13. årgang Foråret 2011 Nr. 2

KIRKENYT PADESØ SOGN. Forår på Padesø Kirkegård. 13. årgang Foråret 2011 Nr. 2 KIRKENYT PADESØ SOGN 13. årgang Foråret 2011 Nr. 2 Forår på Padesø Kirkegård PRÆSTEN Padesø Sogn praktiske oplysninger Som omtalt i sidste nummer af kirkebladet er Padesø Kirkedistrikt blevet omdannet

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

kirkebladet for hvidovre sogn

kirkebladet for hvidovre sogn kirkebladet for hvidovre sogn Maj - juli 2015 Gudstjeneste under åben himmel 2. pinsedag kl. 11.00 www.hvidovrekirke.dk HØJMESSER OG GUDSTJENESTER MAJ-JULI 2015 Kl. 10.00 hvor intet andet anføres MAJ 1.

Læs mere

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE. 60. årgang * marts - maj 2010

KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE. 60. årgang * marts - maj 2010 KIRKEBLAD BREGNINGE - BJERGSTED - ALLESHAVE 60. årgang * marts - maj 2010 At gå ind i de voksnes rækker Konfirmation 2011 og 2012 Konfirmation 2010 - vi ønsker tillykke! Gospeldag i Bregninge kirke Aftensang

Læs mere

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl.

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.4. april. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 29. marts Palmesøndag Kl. 10.30 Birgit Lundholm, Onsdag den 1. april Kirkevært i kirken Kl.

Læs mere

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program:

Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kom og få en hyggelig dag. Ta nabo, venner, og familie med til en sjov dag i Forsamlingshuset. Dagens program: Kl. 14.00 Kaffe og kage kan købes i Onsdagsklubbens store kaffebod. Kl. 14.30 Aktiviteter:

Læs mere

Nyt fra menighedsrådet

Nyt fra menighedsrådet AS-KLAKRING-JUELSMINDE Kirkebladet Juni, Juli, August 2014 Nyt fra menighedsrådet Kunstudstilling i Kirkebakkehuset Menighedsrådsmøder Torsdag d. 26. juni kl. 17.00 i Kirkebakkehuset Tirsdag d. 12. august

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE

EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE EFTERÅRSREJSE 2015 TIL HUSUM, 23.-25. Oktober 2015, 3 DAGE Årets efterårsrejse går til de tidligere danske besiddelser i Schleswig-Holsten, nærmere betegnet til Schleswig og Husum. Vi bor på det dejlige

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN AUGUST SEPTEMBER Søndag den 21. august kl. 10.30, 13. søndag efter trinitatis. Torsdag den 25. august kl. 16: Ulvetimen i konfirmandstuen Fredag den 26. august kl. 9.00 Staudeklub

Læs mere

hvor vi skal overvære Bundesliga kampen Hamburger SV SpVgg Greuther Fürth.

hvor vi skal overvære Bundesliga kampen Hamburger SV SpVgg Greuther Fürth. Til FC Vestsjællands sponsorer 29. januar 2013 Kære alle. Herved har FC Vestsjællands Erhvervsklub fornøjelsen at invitere til en spændende busrejse til Hamborg i dagene fredag den 1. marts søndag den

Læs mere

nyt 40. årgang Nr Marts - April - Maj Fortsættes på side 2

nyt 40. årgang Nr Marts - April - Maj Fortsættes på side 2 IRKE nyt Den sorte præstekjole! Præstekjolen har været til diskussion mange gange. Er det virkelig nødvendigt, at du ser så kedelig ud, bliver jeg tit spurgt. Men der er en grund til, at præsten har den

Læs mere

for Lyne Sogn Marts 2014

for Lyne Sogn Marts 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Marts 2014 Indhold: * Avisindsamling: * Konfirmationer i 2015 & 2016 * Vennekredsen: Foredrag * Familie & Fritid: Køkkenfri aften

Læs mere

Gudstjenesteliste for august september. oktober november december januar februar marts april maj juni juli.

Gudstjenesteliste for august september. oktober november december januar februar marts april maj juni juli. Valgmenighedens Gudstjenesteliste 2016-2017 for august september oktober november december januar februar marts april maj juni juli. August 7. 11.s.e.trinitatis ingen gudstjeneste 14. 12.s.e.trinitatis

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD. Tøbrud

NØRRE FELDING KIRKEBLAD. Tøbrud NØRRE FELDING KIRKEBLAD Tøbrud Jeg har oplevet mange vintre, men endnu aldrig en, der ikke endte med tø, lader Storm P. en af sine figurer sige. Vi er nok nogle stykker, der har været noget utålmodige

Læs mere

nyt At finde sin rette plads... Se side 2 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj

nyt At finde sin rette plads... Se side 2 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj IRKE nyt 39. årgang Nr. 2 2012 Marts - April - Maj At finde sin rette plads... Se side 2 At finde sin rette plads - kan det lade sig gøre i kirken? Jeg har min faste plads i kirken. Sådan siger et par

Læs mere

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner

Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Maj 2012 Kirkeblad for Nr. Herlev Kirke og sogn Se årets konfirmander Skal kirken ledes af glade amatører? 2011 i tal og tegninger Pinse i det grønne Hotdogs i lange baner Årets konfirmander fra Nr. Herlev

Læs mere

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne

Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Kirkebladet Nr. 4-25. årg. Septemper Oktober November 2015 Øsløs Vesløs Arup Sogne Navne og adresser: I ferie- og vakanceperioden kan man rette henvendelse til følgende: September og november måned: Asger

Læs mere

Vil du med til middelalderen? Konfirmanderne skal opleve middelalderen, når flere af kommunens sogne deltager i et stort rollespilsevent ved Terp

Vil du med til middelalderen? Konfirmanderne skal opleve middelalderen, når flere af kommunens sogne deltager i et stort rollespilsevent ved Terp Andst Lokalråd indkalder herved til årsmøde i lokalrådet Det er kl. 19.00 Årssmødet afholdes i forbindelse med foreningsdagen i Andst, lørdag den 18. marts 2017. 1. Valg af dirigent og referent 2. Valg

Læs mere

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984.

SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. SILKEBORG IDRÆTSFORENING VETERANKLUBBEN STIFTET DEN 29. FEBRUAR 1984. Silkeborg, den 11. marts 2016. Kære venner! Vi vil starte med, lidt nyt fra vores generalforsamling i veteranklubben, den 11. februar.

Læs mere

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke

Frivillig ved Zions Kirke. Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Din mulighed for at deltage i det frivillige arbejde i din Kirke Om at være frivillig I Zions sogn vil vi gerne, at kirken er en levende og aktiv kirke. Derfor tilbyder vi mange forskellige aktiviteter.

Læs mere

Kirkebladet. Rørbæk. & Stenild sogne. Grynderup

Kirkebladet. Rørbæk. & Stenild sogne. Grynderup Nr. 1 Januar - marts 2015 Læs i dette blad: Glimt fra en jubilæumsdag... 2 Helligtrekongersfejring... 3 Kirkekalender... 4 Dåbstræf.... 5 Til lykke med dåben... 5 Møder og klubber.... 6 Kirkelig vejviser...

Læs mere

Orø Kirkeblad Nr. 3 Juli - august årg.

Orø Kirkeblad Nr. 3 Juli - august årg. Orø Kirkeblad Nr. 3 Juli - august 2009 18. årg. Mon Gud er lisså stærk som Tarzan? Sådan spurgte en moderne børnesalme var det i 60 erne? Måske 70 erne? Jeg har ikke fået noget ud af at google den, så

Læs mere

Kirkenyt september og oktober 2014

Kirkenyt september og oktober 2014 Kirkenyt september og oktober 2014 Foredrag med Camilla Munch Kom og hør om søværnets indsats i Syrien - og om livet ombord på søværnets krigsskibe. Foredrag med Camilla Munch torsdag den 11. september

Læs mere

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 25. ÅRGANG NUMMER 5 MAJ 2008

S c h a n d t o r p. 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 25. ÅRGANG NUMMER 5 MAJ 2008 S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 25. ÅRGANG NUMMER 5 MAJ 2008 Sommersjov i juni 2007: 1. Gilde konkurrerede i smøring af landgangsbrød. 1. Sct. Georgs Gilde Skanderborg Torsdag

Læs mere

LOKALBLADET FOR VESTERMOSE 30. ÅRGANG NR. 1 Januar 2010

LOKALBLADET FOR VESTERMOSE 30. ÅRGANG NR. 1 Januar 2010 LOKALBLADET FOR VESTERMOSE 30. ÅRGANG NR. 1 Januar 2010 AKTIVITETER I IDRÆTSFORENINGEN 2009 VESTERMOSE IF VESTERMOSE SKOLE VESTSJÆLLANDS UNGDOMSKLUB SØNDERUP, NORDRUP OG GUDUM SOGNE Sogneguiden Kirkeadresser

Læs mere

Midsommer i Sverige 21. juni - 28. juni 2013. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium

Midsommer i Sverige 21. juni - 28. juni 2013. Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage. Løgumkloster Refugium Midsommer i Sverige 21. juni - 28. juni 2013 Programmet er tilrettelagt, så også hørehæmmede kan deltage Løgumkloster Refugium Busrejse til Sverige 21. 28. juni 2013 med forberedende dage på Løgumkloster

Læs mere

Kirke og Sogn. På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9

Kirke og Sogn. På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9 Kirke og Sogn På udflugt med Onsdagsforum se side 8-9 2 KIRKE OG SOGN KIRKE OG SOGN 3 Infoside Kirkekontoret, Sognegården, Kirketorvet 2, 8310 Tranbjerg 86 29 57 33 Mandag-fredag kl. 10.00 13.00 Torsdag

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

Klart budskab om Guds kærlighed

Klart budskab om Guds kærlighed METODISTKIRKENS LANDSMØDE Klart budskab om Guds kærlighed - for alle generationer! 25.-28- April 2013 Arrangør: Metodistkirken i Odense på Lægården, Holstebro Velkommen til landsmøde! Klart budskab om

Læs mere

Torsted Sogn. Østerhåb & Torsted kirker. 2013. juli-august. 33. årgang. nr. 4. Foto: Sogneudflugt 2013 med rundvisning i Vor Frue Kirke i Århus.

Torsted Sogn. Østerhåb & Torsted kirker. 2013. juli-august. 33. årgang. nr. 4. Foto: Sogneudflugt 2013 med rundvisning i Vor Frue Kirke i Århus. Torsted Sogn Østerhåb & Torsted kirker 2013. juli-august. 33. årgang. nr. 4 Foto: Sogneudflugt 2013 med rundvisning i Vor Frue Kirke i Århus. 1 af dem er kulturperler med spændende kunst og arkitektur,

Læs mere

Kierkegaards København Sogneindsamling Musica og Mariamusik Pilgrimsvandring

Kierkegaards København Sogneindsamling Musica og Mariamusik Pilgrimsvandring kirkebladet for hvidovre sogn marts-april 2013 Påskemusical palmesøndag Kierkegaards København Sogneindsamling Musica og Mariamusik Pilgrimsvandring Hvidovre Kirke www.hvidovrekirke.dk Maria Magdalene

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

Landsstævne for voksne

Landsstævne for voksne KFUM og KFUK i Danmark indbyder til det 25. Landsstævne for voksne på Hotel Nyborg Strand den 20.- 22. januar 2012 TEMA: Diakoni med hjerte, mund og hænder Velkommen til det 25. Landsstævne for voksne

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2017-18 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Vig sogns nye menighedsråd fra og med 1. søndag i advent d. 2. december 2012

Vig sogns nye menighedsråd fra og med 1. søndag i advent d. 2. december 2012 Vig sogns nye menighedsråd fra og med 1. søndag i advent d. 2. december 2012 Anette Sørensen, formand Jeg har løst sognebånd til Annette Berg, fordi jeg synes hun er en blændende dygtig præst. Af samme

Læs mere

Kirkebladet. Hér finder du os. Lundforlund Gerlev Slots Bjergby Sludstrup Pastorat. Juni - August 2014

Kirkebladet. Hér finder du os. Lundforlund Gerlev Slots Bjergby Sludstrup Pastorat. Juni - August 2014 Hér finder du os Organist ved alle pastoratets kirker: Mai Larsen, 28 11 92 09 Kirkesanger ved Lundforlund og Sludstrup kirker: Carsten Jørgensen, 58 54 54 00 / 23 74 61 54 Kirkesanger ved Gerlev og Slots

Læs mere

Indvielse af det nye graverhus 1. marts

Indvielse af det nye graverhus 1. marts Indvielse af det nye graverhus 1. marts Nu er det nye graverhus i Horreby blevet færdigt og indvies søndag den 1. marts efter gudstjenesten i Horreby Kirke 10:30 Huset kommer til at indeholde et handicaptoilet

Læs mere