2.3. Bestyrelsens møder. Næste bestyrelsesmøde mandag den 3. december 2012, kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2.3. Bestyrelsens møder. Næste bestyrelsesmøde mandag den 3. december 2012, kl. 15.15."

Transkript

1 Skovbrynet 9, 9690 Fjerritslev Tlf , Bestyrelsesmøde på Fjerritslev Gymnasium mandag den 24. september Til stede: Søren Dam, Finn Jensen, Ole Ravn, Vagn Olesen, Mogens Gade, Kirsten Thomsen Olesen, Kirstine Mose Schade, Julie Kjær Jensen, Bent Danielsen, Desuden deltog: rektor Per Beck og pædagogisk ledere: Henning Johannsen og Anna Margrethe Saxild. Afbud: Pernille Vigsø Bagge, Søren Dybdahl, I vicerektor Anders Kroghs fravær blev protokollen ført af Anna Margrethe Saxild 1. Dagsorden og referater 1.1. Godkendelse af dagsorden 1.2. Referat fra mødet den 21. maj Udsendt og godkendt elektronisk. Godkendt og underskrevet på mødet. 2. Bestyrelsens arbejde 2.1. Meddelelser fra formanden 2.2. Bestyrelsens sammensætning. Eleverne har valgt ny repræsentation: Kirstine Mose (elevrådsformand) og Julie Kjær (næstformand i elevrådet). Eleverne har meddelt mig, at indtil elevrådsformanden fylder 18 varetages stemmeretten af næstformanden Bestyrelsens møder. Næste bestyrelsesmøde mandag den 3. december 2012, kl Rapport for skoleåret 2011/2012 delrapportering vedrørende satsningsområder. (bilag) Ingen bemærkninger Ferieplanen 2013/2014.(bilag) På baggrund af evalueringer af problematikker vedrørende skolestart foreslås der byttet om, så fortsætterårgangene møder tirsdag og 1.årgang møder onsdag. Ellers følger det tidligere års plan Studieretninger og valgfag (bilag) Bestyrelsen har fastsat, at rektor fastlægger udbud af studieretninger og valgfag efter høring i bestyrelse, PR og ER. Forslag: uændret udbud af studieretninger og valgfag, idet valgfag udbudt i tilknytning til hhx uddannelsen også er åbne for stx/hf, hvor forudsætningerne er opfyldte.

2 Spørgsmål om der er mulighed for yderligere studieretninger nu da skolen oplever vækst. Rektor svarer, at væksten jo primært sker på de nye uddannelser, så derfor er der ikke reelt mulighed for flere studieretninger på Stx. På Hhx er der to linier matematisk-økonomisklinie og markedslinie 2.7. Fritagelse for ejendomsskat fra (bilag) Taget til efterretning 2.8. Årsrapport 2011 Finn Jensen og Per Beck har samlet og lavet en oversigt over de lån, der er, så de kan sendes til ministeriet, hvilket de har bedt om Høring ang. HF Indenfor en radius på 25 km fra Aabybro er der allerede 5 tilbud om HF. Indenfor 30 km tæller Fjerritslev Gymnasiums HF med og dermed altså 6 tilbud. Elever fra 10. klasse hører hjemme på en ungdomsuddannelsesinstitution både p.gr.a. miljøet, og på grund af et brede fagudbud gennem synergi mellem de forskellige gymnasiale uddannelser Bekymring: hvis det lykkes af etablere er to-årigt HF, så kan det blive vanskeligt, at opretholde 2 klasser på FG, som der nu to år i træk er blevet oprettet. Høringssvaret bliver, at Fjerritslev Gymnasium ikke kan anbefale etablering af to-årigt HF i Aabybro. Bestyrelsen mener, at det for nu er det rigtige svar. Man vil gerne satse fuldt og helt på at samle så meget som muligt i Fjerritslev (Campustanken). Det er vigtigt, at det i svaret bliver nævnt, at man skal supplere hinanden, ikke udkonkurrere hinanden. Der er opbakning til at formanden og rektor sender høringssvaret. 3. Økonomi Regnskabsopfølgning for 1. halvår (bilag) Der er i øjeblikket i underskud for første halvår. Årsag: der er brugt væsentligt mere til undervisningsmaterialer bla. til de nye naturvidenskabslokaler, så udstyret kunne blive ajourført. Ændret censurregninger. Lærer-pc ere er straks afskrevet Forventninger til 2012.(bilag) Ændret censurretninger. Lærer-pc ere. Lavere renter. Skønner at vi går ud med et underskud på i Medforklaring: fællestaksameter og bygningstaksameter hænger ikke sammen med de faktiske tal for HFeleverne pga forsinkelsesfaktor på de to taksametre. PB har set på tallene og regnet på, at havde vi været i løbende drift, havde fælees og bygningstaksameter været i alt ca større hhx 1. skoleår økonomisk resultat. (bilag)

3 FG sender regning på de lærertimer FG s lærere afholder. Opgørelsen siger, at der i regnskabet er i overskud, som altså ikke er blevet brugt det første år. Man lader pengene stå som en buffer til næste år. Taksameterproblematikken er det samme som for HF. Man udbetaler kun 80% af bygningstaksameteret for denne del af landet Låneoptagelse og likviditet Lånet til nybyggeri hjemtages som F5, hvor renten fastlåses de første 5 år. LR kredit har fået de nødvendige bilag, vurderingsmanden har været på besøg og der er sagt god for færdiggjort byggeri, så pengene kan udbetales. Der er oprettet en kassekredit på Bemærkning om at man bør sørge for yderligere sikring. Der er også mulighed for at sikre den sidste 1/3-del af lånet, der nu ikke er sikret. Det skal undersøges, hvad en sikring af den sidste del vil koste, som derefter sendes til bestyrelsen. Revisor forelægges svar til ministeriet, der udarbejdes af Finn Jensen og Per Beck Forslag til Finanslov 2013.(bilag) Til orientering 4. Aktiviteter og initiativer Elev- og personalesituationen Udvikling i elevbestanden.(bilag) Tallene gennemgået. Forvalget af studieretning ligner tidligere år Fordeling på uddannelser og geografi (bilag) Billedet det samme som sidste år. HF og HHX elever er primært fra nærområdet. For STX er det mere spredt Personalesituationen Nyansatte lærere gennemgået Brobygning mv. (bilag) Orientering se kalenderen Ny nordisk skole Vi skal tage det bedste af de nordiske skolemodeller og arbejde med det. 3 målsætninger: eleverne skal udfordres til at blive så dygtige som muligt, modvirker sociale skel og social arv, man skal engagere sig i ny nordisk og tage det med sig. Man skal arbejde på tværs af folkeskoler, gymnasier og universiteter. Inden 20. november skal man beslutte, om det er noget, skolen vil være med i. Søren Dybdahl har allerede tanker på banen, Ole Ravn er sikker på, at universitetet gerne vil være med, en vigtig faktor er økonomien Pædagogiske projekter (Jo /Sa)

4 Innovation( Henning Johannsen): Nuværende 2.g årgang er med i et innovationsprojekt bundet op på AT. Ministeriet udmelder temaer, som eleverne skal arbejde med. Det drejer sig om at finde samarbejdspartnere ude i det virkelige liv og lave et projekt, som kan bruges. Jo arbejder med at finde nogen samarbejdspartnere. Et af de projekter der skal arbejdes på er en ny stand til messerne. Deltager i de nordjyske gymnasiers projekt om at finde det gode talent, altså finde de særligt vakse elever og give dem nogle muligheder. En innovationsgruppe er nedsat og er ved at blive uddannede. Det er meningen, at innovation skal udbredes til alle fag på et tidspunkt. Bevægelse og læring( Anna Margrethe Saxild): Ministeren har gang i et projekt om bevægelse og læring, som vi ønsker at deltage i, der er indsendt forlag til forskellige øvelser, hvor formålet er at øge læringen gennem sekvensering, hvor bevægelse er en del af sekvenseringen. Der er nedsat en gruppe, som vil udarbejde konkrete øvelser og lave et katalog til brug i første omgang i 1.HF-klasserne. 5. Orientering Skolestart modtagelse af nye elever Det gik nogenlunde fornuftigt. Der var flere tilfælde, hvor der blev smidt med forskelligt efter de nye elever. De fleste gør det festligt, men nogen har vanskelig ved at finde grænsen. Eleverne mener, det er ærgerligt at bryde den tradition, der har været tidligere forskellige uddannelser: stx, hhx, 10. klasse, hf (BN og Sa) Ikke så meget at sige endnu Første år med hhx De er fint integreret og er ikke en isoleret gruppe. Samarbejdet fungerer fint Rygeloven på FG. Der er opsat cementbeholdere til skod ude ved stien bag pavillonen. Der er blevet kraftigt henstillet til elever og lærer om ikke at ryge ved børnehaven og det ser ud til at virke efterhånden Nyt fra elever To nye elevrepræsentanter: Kirstine Mose Schade og Julie Kjær Jensen personalet - Intet nyt 5.5. Henvendelse fra gruppen bag Vester Thorup Efterskoles bo Vi kan ikke binde os for at bruge et bestemt antal værelser

5 5.6. Uddannelsesnetværk Jammerbugt kommune. Per Beck orienterer om det indledende mød, der er nedsat et udvalg. Formål: hvordan sikrer vi, at flere får en uddannelse og færre falder fra. 01. Oktober Anna Margrethe Saxild - Per Beck.

6 Delrapport over satsningsområder 1/ til 31/ Best. Møde 24/9-12, pkt Mere fleksibel anvendelse af lærerressourcer m.h.p. kompetenceudvikling og effektivisering: I skoleåret 2011/2012 er der sket en mindre ændring (effektivisering), idet der er aftalt at forberedelsesfaktoren ved gennemførelsen af 2. forsøgsrække i en klasse (klassen deles a.ht. til sikkerhed og udstyr i to dele, der så gennemfører samme forsøg på to forskellige tidspunkter). 85 minutter pr 45 minutters undervisning mod 120 minutter pr. 45 minutters undervisning ved 1. gennemførelse. Der er ikke i skoleåret 2011/2012 gennemført initiativer, der formelt betyder større tilstedeværelse. Mindre fravær mindre frafald, indsats i forhold til lærere og elever Frafald: For skolen som helhed har i 2011/ elever på et eller andet tidspunkt været indskrevet på FG. Når vi bortser fra elever, der har skiftet uddannelse indenfor huset (eller til anden skole) udgør det samlede frafald 17 svarende til 4,05 % (for de treårige uddannelser er det 3 % og for hf 10%). Frafaldet ligger lavt. For HF der er nyt for os har et tidligere landsgennemsnit sagt 17 % i 1. semester. Målet var under 4 % i skoleåret, og dette er ikke helt realiseret. Fravær: Fraværet for personalet er i skoleåret 2011/2012 opgjort til 0,75 % (Silkeborgløn) og opfatter egen sygdom og barns 1. og 2. sygedag. Fraværet er meget lavt, og lavere end seneste opgørelsesperiode, og det opstillede mål er nået. Sygefraværet vil være afhængigt af om en enkelt medarbejder bliver ramt af en længere sygeperiode. Elevfraværet: P.gr.a. ny indretning af Lectio (Skolens administrative system) er det ikke længere muligt at finde fraværet for elever, der har forladt skolen (hvilket hidtil har været muligt). For 1. og 2. årgang i 2011/2012 ser tallene således ud: Samlet for de to årgange: 7,93 % 1g (inkl. 1h): 5,33 %( mod 6,7 % for 1. årgang i skoleåret 2010/2011). 2g: 8,62 (mod 8,2 i skoleåret 2011/2012). 1hf har et fravær på 13,88 %. I første semester af skoleåret (2011/2012) var fraværet 13,6 %. Fraværet for 1hf er således ikke nedbragt i 2. halvår. Fraværet medio maj er ikke nedbragt i forhold til medio oktober, men stigningen har været mindst på hf (ca. 1 % -point). Så den forstærkede indsats mod fravær har betydet at stigningen er mindre, men det lykkedes ikke at nå et fald. Studieparathed. Ved sommereksamen gennemførte alle elever, der indstillede sig til eksamen. En elev fik p.gr.a. sygdom i vinteren 2011/2012 planlagt et 4-årigt eksamensforløb, og læser nu de manglende fag i 3g-klasse. Målet må anses at være opfyldt. Eksamensresultater: Studentereksamen 2012 gav følgende gennemsnit (2011 i ()): Uvægtet gennemsnit 6,64 (6,64). Endeligt Eksamensresultat (efter ganget med 1,03 p.gr.a. ekstra A- fag) 6,66 (6,72). Det sidste resultat afhængigt af hvor mange der vælger 5 A-fag. Resultatet i 2012 er altså uændret i forhold til 2011, så målet med et forbedret gennemsnit er ikke nået. Skolen har ikke d.d. modtaget opgørelse fra studievalg vedr. elevernes videre valg af uddannelser. Jeg forventer at der foreligger et talmateriale til december. Initiativer, der synliggør institutionens uddannelsesmæssige og vidensmæssige profil og styrker institutionen i forhold til det omgivende samfund. Samarbejdet med grundskolerne er fortsat og udbygget i skoleåret 2011/2012. I skoleåret blev der gået aftale om, at Fjerritslev Gymnasium er husværter for 10. klasse Vest fra august 2012.

7 Ved skolestart opgjort som 1. tælleperiode er der på 1. årgang: 120 på stx, 40 på hf og 21 på hhx, i alt 181. I forhold til målsætningen er der flere på stx og færre på hf og hhx, men det samlede mål på 180 er nået. I skoleåret er det opgjort, at godt 600 elever har besøgt Fjerritslev Gymnasium i form af brobygningsforløb, introduktionskurser og fagdage. Målet for brobygning mv. er således opfyldt. Skolen har på forskellig vis søgt at markere sig i lokalområdet. Når der måles på pressedækningen hvor målet var mindst 10 omtaler i skoleåret er dette opfyldt, idet der i Nordjyske har været 12 artikler om gymnasiet, og gymnasiet har været del af yderligere 7 artikler (f.eks. solur) hartil kommer omtale i lokalaviserne. PR målsætningen er således opfyldt. Fokus på synlig ledelse, der sikrer fokus og forandring af institutionens formål. For den del af perioden, der omfatter skoleåret 2011/2012 er der gennemført faggruppesamtaler med alle faggrupper af den pædagogiske ledelse. Alle nyansatte lærere bortset fra lærere i pædagogikum har været besøgt af rektor eller vicerektor. Antallet af MUS nåede ikke ½-delen i skoleåret, men ca. 1/3, og antallet af besøg hos øvrige lærere er begrænset til nogle enkelte og har således ikke nået 1/3. Styrkelse af samarbejdet. Der er taget enkelte initiativer vedrørende udbygning af samarbejdet, men der er stadig mulighed for udbygning. Faggruppesamtalerne viser, at udviklingen skrider langsomt fremad. Koordineringen af undervisningen er ligeledes forbedret, målt ved at elevtrivselsundersøgelserne i 2011 gav en højere score på koordineringen end tilfældet var i /Per Beck RESULTATLØN: institutionsleder Fjerritslev Gymnasium. Perioden Bestyrelsen har besluttet at der indgås resultatlønskontrakt med øverste leder, samt at bemyndige øverste leder til at indgå resultatlønskontrakter med den øvrige ledelse. Den konkrete udformning af resultatlønskontrakten foretages af bestyrelsens formand, næstformand og rektor. Den økonomiske ramme for øverste leder er fastsat til for perioden, og for den øvrige ledelse er fastsat en samlet ramme på 125% af rammen for øverste leder. Bestyreslens formand og næstformand fastlægger udmøntningsprocenten. Rektor udarbejder rapport som udgangspunkt for evalueringen. Ved udgangen af skoleåret 2011/2012 foretages en delevaluering, der fastsætter udmøntningen for 2/3 af den angivne beløbsramme. Den endelige evaluering foretages med udgangen af kalenderåret Obligatorisk område for alle institutioner 5% Mere fleksibel anvendelse af lærerressourcer m.h.p. kompetenceudvikling og effektivisering 20% Mindre fravær mindre frafald, indsats i forhold til lærere og elever Differentieret forberedelsesfaktor.(25%) Mere principiel tilstedeværelse. (75%) Begrænsning af elevfrafald. Denne opgave anses for løst hvis frafaldet ( excl. Overførsel til anden uddannelse) er under 4%. Iværksatte initiativer indgår (50%) Begrænsning af fravær for personalet, herunder initiativer til at begrænse sygefravær.målet er nået hvis sygefravær er under 3%.(25%) Begrænsning af elevers fravær. Foranstaltninger til støtte for begrænsning af fravær rapporteres. Målet er nået hvis det samlede fravær for de treårige forløb opgjort i Lectio forbedres med 05% i forhold til skoleåret 2010/2011 (svarende til 8%). For hf er målet nået hvis indsatsen

8 betyder at det samlede fravær fra medio oktober til medio maj er faldet (25%) Obligatorisk område for STX 15 % Studieparathed Gennemførelse af uddannelsen. Målet er nået hvis alle elever i 3g/2 hf gennemfører uddannelsen (50 %) Resultatet af gennemført uddannelse. Målet er nået hvis det samlede karaktergennemsnit er forbedret med 0,3 points. (30 %) Anvendelse af uddannelsen til fortsat uddannelse. Her anvendes opgørelse fra studievalg Nord vedrørende elever, der påbegynder en videregående uddannelse. Målet er nået hvis %-delen mindst svarer til gennemsnittet for institutioner i Nordjylland. (20 %) Valgfrie indsatsområder (blandt 7 opgivne) 20 % Initiativer, der synliggør institutionens uddannelsesmæssige og vidensmæssige profil og styrker institutionen i forhold til det omgivende samfund. 15 % Fokus på synlig ledelse, der sikrer fokus og forandring af institutionens formål. Videreudvikling uddannelsestilbudet på FG, samt integration på tværs af gymnasiale uddannelser. Videreførelse af initiativer til at nå 95% og 50% målsætningerne. Målet er nået hvis søgningen til hf er mindst 50 og hhx mindst 27 ved skolestart, sammenholdt med at søgningen til stx er mindst 100 eller den samlede søgning er på mindst 180 målt ved skolestart(40%) Fokus på institutionens samarbejde med grundskolesektoren m.h.p. at lette overgangen mellem skoleformerne, samt medvirke til at sikre et kvalificeret grundlag for valg af ungdomsuddannelse. Målet er nået hvis mindst 400 elever er i brobygningsforløb af kortere eller længere varighed, og hvis der ved skoleårets slutning er etableret mindst to kontaktgrupper (indenfor forskellige fagområder) mellem gymnasiets lærere og grundskolens lærere (35%) Initiativer til at markere institutionen i forhold til gymnasiets geografiske område. Målet er nået hvis skolen er omtalt i lokale medier mindst 10 gange i året(25%) Den pædagogiske ledelse sikres den størst mulige viden om undervisning og øvrige initiativer. Følge undervisning og møder med lærere og faggrupper for at sikre den størst mulige støtte og sikring af skolens formål. Målet er nået hvis der afholdes faggruppesamtaler i skoleåret med alle fag. Der afholdes MUS samtaler med mindst ½-delen af ansatte. Undervisningen overværes (og tilbagemelding) på alle nyansatte (excl. lærere i pædagogikum) og 1/3 af øvrige undervisere. Institutionsspecifikke indsatsområde. (her er frit slag) 25 % Styrkelse af samarbejdet Opfyldelse af studieretningssamarbejdet og koordinering af undervisning og andre aktiviteter, så eleverne oplever sammenhæng og synergi. Udbygget samarbejde i og mellem faggrupper. Forbedret kommunikation og information indenfor institutionen. Målet er nået hvis der er realiseret en række tværfaglige initiativer/undervisningsforløb, oprettet et antal vidensbanker konstateret via personaleundersøgelse en større grad af information indenfor institutionen.

9 Forslag til ferieplan 2013/14 13/14 T 1 F 2 L 3 S 4 M 5 32 T 6 O 7 Aug S 1 M 2 36 T 3 O 4 T 5 F 6 L 7 Sep T 1 O 2 T 3 F 4 L 5 S 6 Okt M 7 41 F 1 L 2 S 3 M 4 45 T 5 O 6 T 7 Nov S 1 M 2 49 T 3 O 4 T 5 F 6 L 7 Dec O 1 Nytårsdag T F 3 L 4 S 5 2 Første dag efter juleferien M 6 2 T 6 T 7 Jan L 1 S 2 M 3 6 T 4 O 5 F 7 Feb Mar L 1 S 2 M 3 10 T 4 O 5 T 6 F 7 T 1 O 2 T 3 F 4 L 5 S 6 Apr M 7 15 T 1 F 2 L 3 S 4 M 5 19 T 6 O 7 Maj S 1 M 2 23 T 3 O 4 T 5 F 6 L 7 Jun T 8 F L 10 S 11 9 Kontoret åbner M 12 Lærermøder 33 T 13 2/3-årgnag møder elever F 13 O 14 Alle elever møder S 8 M 9 37 T 10 O 11 T 12 L 14 T 8 O 9 T 10 F 11 L 12 S 13 M 14 Efterårsferie 42 F 8 L 9 S 10 M T 12 O 13 T 14 S 8 M 9 50 T 10 O 11 T 12 F 13 L 14 O 8 T 9 F 10 L 11 S 12 M 13 3 T 14 L 8 S 9 M 10 7 T 11 O 12 T 13 F 14 L 8 S 9 M T 11 O 12 T 13 F 14 T 8 O 9 T 10 F 11 L 12 S 13 Palmesøndag M 14 Undervisningsfri 16 T 8 F 9 L 10 S 11 M T 12 T 13 O 14 S Eksamensplan 1. del L 14 8 Pinsedag M 9 2. pinsedag 24 T 10 O 11 F 13 T 15 F 16 L 17 S 18 M T 20 O 21 S 15 M T 17 O 18 T 19 F 20 L 21 T 15 Efterårsferie O 16 Efterårsferie T 17 Efterårsferie F 18 Efterårsferie L 19 S 20 M F 15 L 16 S 17 M T 19 O 20 T 21 S 15 M T 17 O 18 T 19 F 20 Juleafslutning L 21 O 15 T 16 F 17 L 18 S 19 M 20 4 T 21 L 15 S 16 M 17 Vinterferie 8 T 18 Vinterferie O 19 Vinterferie T 20 Vinterferie F 21 Vinterferie L 15 S 16 M T 18 O 19 T 20 F 21 T 15 Undervisningsfri O 16 Undervisningsfri T 17 Skærtorsdag F 18 Langfredag L 19 S 20 Påskedag M påskedag 17 T 15 F 16 Bededag L 17 S 18 M T 19 T 20 Hele eksamensplanen F 20 O prøvedag S 15 M T 17 O 18 L 21 T 22 F 23 L 24 S 25 M T 27 O 28 S 22 M T 24 O 25 T 26 F 27 L 28 T 22 O 23 T 24 F 25 L 26 S 27 M F 22 L 23 S 24 M T 26 O 27 T 28 S 22 M T 24 O 25 Juledag T juledag F 27 L 28 O 22 T 23 F 24 L 25 S 26 M 27 5 T 28 L 22 S 23 M 24 9 T 25 O 26 T 27 F 28 L 22 S 23 M T 25 O 26 T 27 F 28 T 22 O 23 T 24 F 25 L 26 S 27 M T 22 F 23 L 24 S 25 M T 27 O 28 S 22 M T 24 O 25 Sidste prøvedag T 26 Translokation/dimission F 27 L 28 Lærermøder, sommerfrokost T 29 F 30 L arbejdsdage S 29 M arbejdsdage T 29 O 30 T arbejdsdage F 29 L arbejdsdage S 29 M 30 1 T arbejdsdage O 29 T 30 F arbejdsdage 20 arbejdsdage L 29 S 30 M arbejdsdage T 29 O arbejdsdage T 29 Kr. himmelfartsdag F 30 L arbejdsdage S 29 M arbejdsdage

10 FJERRITSLEV GYMNASIUM Best. møde 24/9-2012, pkt. 2.6 Studieretninger og valgfag 12/13 (høring PR, ER drøftelse i bestyrelsen) Sidst i bilaget er angivet nogle centrale bestemmelser i STX-bekendtgørelsen vedr. studieretninger ( og valgfag). Generelt er skolen åben overfor at elever vælger ekstra fag, hvis det skemamæssigt er muligt. Studieretningsudbuddet i skoleåret 12/13 foreslås uændret i forhold til skoleåret 11/12. Forslag til udbud af studieretninger med virkning fra skoleåret 12/13: NR NAVN Første Str-fag Andet Str-fag Tredje Str- fag Naturviden skabelige fag Valg: 1. TY - EN TY EN Sa bi - ng 1 nat. vid fag B 1 b-valg, 1 c-valg Mulighed for tre sprog 1 ekstra blok 2. SP - EN SP EN Sa bi - ng 1 nat. vid fag B 1 b-valg, 1 c-valg Mulighed for tre sprog (hvis FRANSK 1 ekstra blok) 3. MU-EN MU EN Sa bi - ng 1 nat. vid fag B 1 c-valg 4. EN - Sa EN Sa ps bi - ng 1 nat vid B 1 A-valg 1 b-valg (Ma, hvis A=SA) 5. SA Ma SA Ma eø ng- ke 1 nat vid B 1 A-valg: MA, EN, TY (elever på denne retning kan ikke have spansk el fransk) 6. BI - Ma BI Ma Ke 1 A-valg 1 c-valg 7. MA-Fy-Ke MA Fy Ke bi 1A-valg 1 c-valg Hvis elven har valgt Fransk el. Spansk bruges der 1 A-blok mere. Valgfag Skolen udbyder samme række af valgfag som sidste skoleåret / Per Beck

11

12 Til bestyrelsen for Fjerritslev Gymnasium Skovbrynet Fjerritslev Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal København K Tlf Fax ktst@ktst.dk CVR nr Årsrapport september 2012 Sags nr.: K.271 Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen har i overensstemmelse med styrelsens procedurer for gennemgang af årsrapporter og tilhørende revisionsprotokollater for 2011 gennemgået ledelsens beretning i årsrapporten for 2011 samt revisionsprotokollatet afgivet i tilknytning til den afsluttende revision af årsrapporten. Generelt Styrelsen anerkender og nærer stor respekt for, at det er muligt at drive gymnasiet med et forholdsvist lille elevgrundlag økonomisk og i henhold til årsrapporten kvalitetsmæssigt forsvarligt Rentesikringsaftalen På trods af at bygningerne er forudsat overtaget med en 30 årig realkreditfinansiering, har skolen valgt en anden belåningsform med variabel rente og i tilknytning hertil indgået en rentesikringsaftale formentlig kun for en del af gælden. Der bedes redegjort for rentesikringsaftalen senest efter skolens næste bestyrelsesmøde. Dersom bestyrelsen, agter at indgå yderligere rentesikringsaftaler i forbindelse med optagelse af variabelt forrentede lån, bedes styrelsen tilskrevet. Bemærkningen skal ses i lyset af, at der ikke har været en egentlig retslig regulering af skolernes gældsoptagelse, mens anbringelse af likviditet er reguleret i 21 i Bekendtgørelse af lov om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse m.v.

13 2 Bestyrelsen er i henhold til 20 over for undervisningsministeren ansvarlig for institutionens drift, herunder for forvaltningen af de statslige tilskud. Det følger heraf, at der ikke må foretages risikobetinget forvaltning af skolens gæld. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen har ikke yderligere bemærkninger til regnskabsaflæggelsen for 2011 og skal i øvrigt henholde sig til revisors erklæring om, at revisionen er udført i overensstemmelse med danske regnskabsstandarder og bekendtgørelse nr om revision og tilskudskontrol ved institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse. Kopi af dette brev er samtidigt sendt til institutionens revisor. Med venlig hilsen Jan Sanden Student Direkte tlf Jan.Sanden@ktst.dk

14 Bekendtgørelse af lov om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddanneslem v. Bestyrelsens ansvar 20. Bestyrelsen er over for undervisningsministeren ansvarlig for institutionens drift, herunder for forvaltningen af de statslige tilskud. Stk. 2. Hvis bestyrelsen ikke efterkommer påbud fra undervisningsministeren om berigtigelse af nærmere angivne forhold, kan ministeren beslutte, 1) at bestyrelsens opgaver eller dele heraf i en periode varetages af personer, der udpeges af ministeren, eller 2) at bestyrelsen træder tilbage, således at en ny bestyrelse skal udpeges efter reglerne i institutionens vedtægt. Stk. 3. Hvis bestyrelsen ved sine dispositioner bringer institutionens videreførelse i fare, kan undervisningsministeren beslutte, at bestyrelsen skal træde tilbage, og kan i forbindelse hermed indsætte et midlertidigt styre, indtil der er udpeget en ny bestyrelse efter reglerne i institutionens vedtægt. 21. Bestyrelsen skal forvalte institutionens midler, så de bliver til størst mulig gavn for institutionens formål. Stk. 2. Institutionen er forpligtet til at vedligeholde de bygninger, den ejer, på et forsvarligt niveau i overensstemmelse med en af bestyrelsen godkendt flerårig plan og til at sikre en forsvarlig standard af udstyr m.v. til de tilskudsberettigede aktiviteter. Undervisningsministeren kan fastsætte regler om institutionernes byggevirksomhed. Stk. 3. Midler, der ikke er nødvendige for institutionens daglige drift, skal under hensyntagen til sikkerheden anbringes på en eller flere af følgende måder: 1) Som indestående i pengeinstitutter hjemmehørende i Danmark eller i et andet land inden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS). 2) I fondsaktiver udstedt af danske realkreditinstitutter, KommuneKredit eller andre danske finansieringsinstitutter under offentligt tilsyn. 3) I fondsaktiver eller gældsbreve, for hvilke den danske stat eller en dansk kommune står som udsteder eller garant. 4) I værdipapirer fra et EU/EØS-medlemsland, bortset fra aktier og investeringsbeviser, som efter deres art og sikkerhed kan sidestilles med de aktiver, der er nævnt i nr. 2 og 3. Stk. 4. Institutionen kan uanset bestemmelsen i stk. 3, nr. 4, under størst mulig hensyntagen til sikkerheden i fornødent omfang anbringe likvide midler i andelsbeviser med begrænset hæftelse eller i aktier i det pengeinstitut, som institutionen bruger som sin sædvanlige bankforbindelse, og i andelsbeviser med begrænset hæftelse i forsyningsvirksomheder m.m., hvis institutionen derved opnår økonomiske fordele. Andelene og aktierne skal afhændes, hvis institutionen skifter pengeinstitut eller ikke længere opnår den økonomiske fordel. 22. Aftaler, herunder husleje- og ejendomsaftaler, skal indgås på vilkår, der ikke er ringere for institutionen end sædvanlige markedsvilkår, og skal søges ændret, hvis udviklingen i markedsvilkårene tilsiger det. Stk. 2. Undervisningsministeren kan fastsætte regler om huslejeaftaler, herunder i særlige tilfælde bestemme, at huslejeaftaler skal indgås på andre vilkår end dem, der er nævnt i stk. 1.

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26 BESTYRELSESMØDE , pkt. 3.3 HHX Fjerritslev Total 1. HHX 2. Halvår 1. Halvår 2011/ Omsætning Løn Materiale Øvrige omk Total HHX Fjerritslev 1.g 2011/ Årselever HHX 1. år 10,005 12,500 22,505 Restårselever 1,495 1,495 Grundlagsårselever 10,010 10,010 Undervisningstakst Fællestakst Bygningstakst Regionaliseringsfaktor 0,8 0,8 Undervisningstilskud Fællestilskud Fællestilskud EUC Nordvest Bygningstilskud Bygningstilskud Fjerritslev gym Omsætning i alt Antal arb.timer. Thisted: Undervisning, rette arbejde, eksamen koordinator Fjerritslev Ferie Timer Thisted total Timer Fjerritslev Gymnasium iflg. faktura Antal arb. timer i alt Lønomkostninger Thisted Lønomkostninger Fjerritslev Censurbank og tilsyn iflg. budget Lønomkostninger i alt Materiale pr. årselev Øvrige omkostninger Psykologordning Livø tur Generel markedsføring

27 Øvrige omkostninger i alt

28 Fakta om Forslag til Finansloven for 2013 (FFL13) Den 27. august 2012 fremsatte regeringen Forslag til Finansloven for 2013 (FFL13) og Ministeriet for Børn og Undervisning offentliggjorde takstkatalog for Forslag til Finanslov Det mest bemærkelsesværdige på dette års finanslovsforslag er konsekvensen af den Budgetlov Folketinget vedtog 12. juni Ændringer som følge af budgetloven vil fra 2014 betyde, at det såkaldte udsvingsbånd, dvs. hjemlen til at optage en merudgift på op til 227 mio.kr., hvis uddannelsesaktiviteten viser sig at stige mere end forventet, afskaffes. Det vil sige, at hvis der er merudgifter som følge af meraktivitet, så kan ministeren fra 2014 nedsætte taksterne uden for årets finanslove. Nye initiativer på Forslag til Finanslov 2013 (FFL13) i forhold til de allerede kendte ændringer fra Finansloven 2012 (FL12) er, at bevillingsudviklingen er påvirket af: Videreførelse af omstillingsreserve med yderligere 2 pct. i 2016 svarende til 156,1 mio.kr. Indkøb fase 6, som påvirker fællesudgiftstaksten med 1,3 pct. i 2013 og 1,7 pct. i 2014 og frem. Det fleksible klasseloft, hvor der er indarbejdet en forhøjelse af undervisningstaxameteret til finansiering af det fleksible klasseloft på 28 elever. Stigningen i undervisningstaksten er 1,3 pct. i 2013, 1,9 pct. i 2014 og 2,1 pct. i 2015 og frem for stx. For hf er stigningen 1,8 pct. i 2013 stigende til 2,6 pct. i 2014 og frem. Rammen De væsentligste samlede ændringer på rammen i forhold til 2012 er: Fleksibelt klasseloft 79,6 106,3 120,4 120,4 Øvrige tiltag 20,0 20,0 20,0 20,0 Generelt effektiviseringskrav -52,0-52,0-52,0-52,0 Indkøb fase 6-10,2-13,0-13,2-13,2 Omstillingsreserve -148,7-295,7-451,8 Ændringer vedrørende FFL13 37,4-87,4-220,5-376,6 Allerede kendte ændringer fra Finansloven for 2012 (FL12) var: Justering af projekt om Mere ambitiøs anvendelse af IT (AIT). Projektet justeres og dele af projektet udskydes, hvorfor hovedparten af det udmøntede effektiviseringspotentiale er tilbageført til taksterne. Det medfører en stigning på fællesudgiftstaksterne på 0,1 pct. i 2013 og frem. Det resterer et samlet effektiviseringsprovenu for hele ministeriets område. Provenuet er endnu ikke fordelt på uddannelsesområder.

29 Generelt effektiviseringskrav med stigende profil fra 2012 til 2013 på 0,7 pct. Øvrige mindre tiltag som medfører en stigning i undervisningstaxameteret på ca. 0,3 pct. i 2013 of frem og en stigning i færdiggørelsestaksterne på ca. 0,1 pct. i 2013 og frem. Øvrige mindre tiltag dækker over bortfald af reduktioner vedrørende elevkvoteordning, gennemførelsesvejledning, misligeholdt feriepengeforpligtigelse mv., som var engangsudgifter i Med de allerede kendte ændringer fra FL12 som fremgik af Faktaark vedrørende Finanslov 2012 (FL12) og de nye ændringer på Forslag til Finanslov 2013 (FFL13) er der således en stigning på 37,4 mio. kr. i forhold til 2012, hovedsageligt som følge af indarbejdelse af det fleksible klasseloft. Allerede nu er der forventede initiativer på Ændringsforslaget for 2013 (ÆF13) vedrørende: Statens indkøbsprogram fase 7. Takster På taksterne er der følgende ændringer i forhold til 2012, når der er taget højde for pris- og lønreguleringen: Uddannelse Undervisningstakst Færdiggørelsestakst * Fællesudgiftstakst Bygningsudgiftstakst I alt International Baccalaureate Pre International Baccalaureate Studenterkursus stx Team Danmark 4-årigt forløb årigt hf årigt hf Note: *Færdiggørelsestakst er delt med antal studieår Disse takster indeholder kun de på FFL13 indarbejdede reduktioner. Følgende takster er angivet pr. årselev for 2013: Stx: Undervisningstaxameteret: kr. Færdiggørelsestaxameteret: kr. Fællesudgiftstaxameteret: kr. Bygningstaxameter: kr. Indvendig vedligeholdelse: kr. (kun for skoler der ikke overtager deres bygninger 1. januar 2013) 2-årigt hf Undervisningstaxameteret: Færdiggørelsestaxameteret: kr kr. 2

30 Fællesudgiftstaxameteret: kr. Bygningstaxameter: kr. Indvendig vedligeholdelse: kr. (kun for skoler der ikke overtager deres bygninger 1. januar 2013) Finansieringen af pædagogikum Det særskilte taxameter til pædagogikum i 2013 sættes til kr. pr. kandidat. Øvrige tilskud kan ses i takstkataloget som kan findes på Ministeriet for Børn og Undervisnings hjemmeside Brobygning- og introduktionskurser Der ydes fortsat tilskud til brobygning- og introduktionskurser. Tilskuddet er fordelt på de forskellige taxametre og er her opgjort pr. årselev. Introduktionskurser Undervisningstaxameter: kr. Fællesudgiftstaxameter: kr. Bygningstaxameter: kr. Brobygning Undervisningstaxameter: kr. Fællesudgiftstaxameter: kr. Bygningstaxameter: kr. Pris- og lønregulering Pris- og lønreguleringen er på 1,3 pct. på alle taxametre med undtagelse af bygningstaxametre, som er pris- og lønreguleret med 4,2 pct. Grundtilskud Basistilskud og uddannelsestypetilskud forbliver uændrede, så basistilskuddet fortsat udgør 1 mio. kr. pr. institution. Uddannelsestypestilskud udgør 1,75 mio. for første uddannelse og 0,25 for den anden. Disse tilskud er ikke prisog lønregulerede. Udkantstilskud udgør maksimalt 2,5 mio. kr. pr institution. FFL elektronisk version Forslag til finanslov for 2013 kan hentes her Paragraffen for aktivitetsbaserede tilskud til offentlige gymnasier og hf-kurser starter på side 389. Paragraffen for grundtilskud til offentlige gymnasier og hf-kurser starter på side 407. Kirstine Kjemtrup 27. august

31 Takstskøn frem til 2016 I Ministeriet for Børn og Undervisnings udmeldingsbrev, som kom i forbindelse med Forslag til Finanslov for finansåret 2013 den 27. august 2012, var der angivet en oversigt over den procentuelle udvikling i taksterne for årene frem til Med udgangspunkt i denne oversigt har Rektorforeningen lavet et skøn over taksterne. Taksterne er angivet i faste priser, hvilket betyder at taksterne er i 2012-niveau. Der er således ikke sket pris- og lønregulering. Udvikling i takster ifølge udmeldingsbrev fra Undervisningsministeriet Undervisningstakst Stx 1,0-0,5-2,2-4,1 2-årig Hf 1,5 0,2-1,7-3,6 Færdiggørelsestakst Stx -0,5-2,5-4,4-6,4 2-årig Hf -0,5-2,5-4,4-6,4 Fællesudgiftstakst Stx -2,0-4,3-6,2-8,1 2-årig Hf -2,0-4,3-6,2-8,1 Bygningstakst Stx -0,7-2,6-4,6-6,5 2-årig Hf -0,7-2,6-4,6-6,5 Takstskøn udregnet af Rektorforeningen med udgangspunkt i ovenstående (faste 2012 priser) Undervisningstakst Stx årig Hf Færdiggørelsestakst Stx årig Hf Fællesudgiftstakst Stx årig Hf Bygningstakst Stx årig Hf

32 Brobygning /13 On 1 August September Lø 1 Oktober Ma 1 40 To November 1 Nørdedage, 10 kl. Vest December Lø 1 Ti Januar 1 Nytårsdag To 2 Fr 3 Lø 4 Sø 5 Ma 6 32 Ti 7 On 8 Sø 2 Ma 3 36 Ti 4 On 5 To 6 Fr 7 Lø 8 Ti 2 On Løgstør rejsehold CC/LM/JT kl. Vest To Løgstør rejsehold CC/LM/JT kl. Vest Fr 5 Lø 6 Sø 7 Ma 8 Aabybro brobygning (Munk) 41 Fr 2 Lø 3 Sø 4 Ma 5 45 Ti 6 On 7 OD, pæd.dag, LF To 8 Sø 2 Ma 3 49 Ti 4 On 5 To 6 Fr 7 Lø 8 On 2 To 3 Fr 4 Lø 5 Sø 6 Ma 7 2 Ti 8 To 9 Fr 10 Sø 9 Ma kl. Åby halmhus 37 Ti 9 Aabybro brobygning (Munk) On 10 Aabybro brobygning (Munk) Fr 9 Lø 10 Sø 9 Ma On 9 To 10 Lø 11 Sø 12 Ma Ti 14 On 15 Ti kl. Åby halmhus On kl. Åby halmhus To kl. Åby halmhus Fr kl. Åby halmhus Lø 15 To 11 Aabybro brobygning (Munk) Fr 12 Aabybro brobygning (Munk) Lø 13 Sø 14 Ma 15 Efterårsferie 42 Sø 11 Ma 12 HHU 46 Ti 13 HHU On 14 HHU, 10. kl. Vest To 15 HHU, 10. kl. Vest Ti 11 On kl. Vest To kl. Vest Fr 14 Lø 15 Fr 11 Lø 12 Sø 13 Ma 14 3 Ti 15 To 16 Fr 17 Sø 16 Ma 17 3g/2HF studierejse 38 Ti 16 Efterårsferie On 17 Efterårsferie Fr 16 HHU Lø 17 Sø 16 Ma On 16 To 17 Lø 18 Sø 19 Ma Ti 21 On kl. ALLE (stx+hf) Ti 18 3g/2HF studierejse 3g/2HF studierejse On kl. Vest 3g/2HF studierejse To kl. Vest Fr 21 3g/2HF studierejse Lø 22 To 18 Efterårsferie Fr 19 Efterårsferie Lø 20 Sø 21 Ma Sø 18 Ma 19 Ranum 47 Ti 20 Ranum On 21 Ranum To 22 Ranum Ti 18 On 19 To 20 Fr 21 Lø 22 Fr 18 Lø 19 Sø 20 Ma 21 4 Ti 22 To kl. ALLE (hhx) Fr 24 Sø 23 Ma 24 Jetsmark rejsehold VK/JK 39 Ti On Koncert Fr 23 Ranum Lø 24 Sø 23 Ma On 23 To 24 Lø 25 Sø 26 Ma 27 Livø 35 Ti 28 Livø On 29 Livø Ti 25 On 26 To 27 1.årgang forældreaften Fr 28 Lø 29 To 25 Studiepraktik 3g Fr 26 Studiepraktik 3g Lø 27 Sø 28 Ma Sø 25 Ma Ti 27 On kl. Vest To 29 Jetsmark på FG, 10. kl. Vest Ti 25 Juledag On juledag To 27 Fr 28 Lø 29 Fr 25 Lø 26 Sø 27 Ma 28 5 Ti 29 To 30 Fr arbejdsdage ekskl. 4 lørdage Sø arbejdsdage ekskl. 5 lørdage Ti 30 On 31 Nørdedage, 10. kl. Vest 23 arbejdsdage ekskl. 4 lørdage Fr 30 Jetsmark på FG 22 arbejdsdage ekskl. 4 lørdage Sø 30 Ma arbejdsdage ekskl. 5 lørdage On 30 To arbejdsdage ekskl. 4 lørdage

33 Oversigt over elever geografisk pr. uddannelse % Postnr. I alt STX HF HHX I alt STX HF HHX Aabybro Aalborg Aars Brovst Farsø Fjerritslev Løgstør Nørresundby Pandrup Ranum Skive Thisted Vesløs I alt I alt STX HF HHX

34 Oversigt over elever geografisk pr. uddannelse kun 1. årgang skoleåret % Postnr. I alt 1. STX 1. HF 1. HHX I alt 1. STX 1. HF 1. HHX Aabybro Aars Brovst Farsø Fjerritslev Løgstør Pandrup Ranum Skive I alt STX 1. HF 1. HHX Aabybro Aars Brovst Farsø Fjerritslev Løgstør Pandrup Ranum Skive

35 Ansøgere optagelse 2012 Antal ansøgere 29. februar STX HF I alt 12. marts STX HF I alt Optagelse.dk Optagelse.dk Papiransøgninger Papiransøgninger I alt Opmærksomhedsliste 1 1 I alt marts STX HF I alt Optagelse.dk marts STX HF I alt Papiransøgninger Optagelse.dk Opmærksomhedsliste 1 Papiransøgninger I alt Opmærksomhedsliste 2 2 I alt marts STX HF I alt Optagelse.dk marts STX HF I alt Papiransøgninger Optagelse.dk Opmærksomhedsliste 1 1 Papiransøgninger I alt Opmærksomhedsliste 2 2 I alt marts STX HF I alt Optagelse.dk marts STX HF I alt Papiransøgninger Optagelse.dk Opmærksomhedsliste 1 1 Papiransøgninger I alt Opmærksomhedsliste 2 2 I alt marts STX HF I alt Optagelse.dk april STX HF I alt Papiransøgninger Optagelse.dk Opmærksomhedsliste 1 1 Papiransøgninger I alt Opmærksomhedsliste 2 2 I alt marts STX HF I alt Optagelse.dk april STX HF I alt Papiransøgninger Optagelse.dk Opmærksomhedsliste 1 1 Papiransøgninger I alt Opmærksomhedsliste 0 0 I alt marts STX HF I alt Optagelse.dk april STX HF I alt Papiransøgninger Optagelse.dk Opmærksomhedsliste 1 1 Papiransøgninger I alt Opmærksomhedsliste 0 0 I alt marts STX HF I alt Optagelse.dk maj STX HF I alt Papiransøgninger Optagelse.dk Opmærksomhedsliste 1 1 Papiransøgninger I alt Opmærksomhedsliste 0 0 I alt C:\Users\AK\Desktop\Best \20 Statistik modtagne ansøgninger 2012

36 25. maj STX HF I alt Optagelse.dk Papiransøgninger Opmærksomhedsliste 0 0 I alt maj STX HF I alt Optagelse.dk Papiransøgninger Opmærksomhedsliste 0 0 I alt juni STX HF I alt Optagelse.dk Papiransøgninger Opmærksomhedsliste 0 0 I alt juni STX HF I alt Optagelse.dk Papiransøgninger Opmærksomhedsliste 0 0 I alt juni STX HF I alt Optagelse.dk Papiransøgninger Opmærksomhedsliste 0 0 I alt juni STX HF I alt Optagelse.dk Papiransøgninger Opmærksomhedsliste 0 0 I alt juni STX HF I alt Optagelse.dk Papiransøgninger Opmærksomhedsliste 0 0 I alt juli STX HF I alt Optagelse.dk Papiransøgninger Opmærksomhedsliste 0 0 I alt C:\Users\AK\Desktop\Best \20 Statistik modtagne ansøgninger 2012

37 Valg af studieretning og uddannelse Studieretning Sum Antal Opdateret d. 13/9-12 A. MU, EN, Sa 12 Bestyrelsesmøde 24/9-2012, pkt B. EN, TY Sa 6 C. SP, EN, Sa 12 D. SA, Ma, eø 16 E. EN, Sa, ps 48 F. MA, Fy, Ke 17 G. BI, Ma, Ke 9 HF Almen 40 Økonomisk/Matematisk 10 Markedsorienteret 11 Valg af 2. fremmedsprog Total: 181 Studieretning Fransk beg. Spansk Tysk fortsætter Antal A. MU, EN, Sa B. EN, TY Sa 6 6 C. SP, EN, Sa D. SA, Ma, eø E. EN, Sa, ps F. MA, Fy, Ke G. BI, Ma, Ke HF Almen 0 Økonomisk/Matematisk Markedsorienteret Total: Valg af kunsterisk fag Studieretning Billedkunst Mediefag Musik Antal A. MU, EN, Sa B. EN, TY Sa C. SP, EN, Sa D. SA, Ma, eø E. EN, Sa, ps F. MA, Fy, Ke G. BI, Ma, Ke HF Almen Total: Valg af 2. og 3. fremmedsprog på hhv. HF og STX Studieretning Fransk beg. Tysk fortsætter Tysk C Spansk B Fransk B B. EN, TY Sa 1 C. SP, EN, Sa 2 1 HF Almen C:\Users\AK\Desktop\Best \20 Statistik modtagne ansøgninger 2012

Fakta om Forslag til Finansloven for 2015 (FFL15)

Fakta om Forslag til Finansloven for 2015 (FFL15) Fakta om Forslag til Finansloven for 2015 (FFL15) Den 26. august 2014 fremsatte Regeringen Forslag til Finansloven for 2015 (FFL15) og Undervisningsministeriet offentliggjorde takstkatalog for Finanslov

Læs mere

Private gymnasier og studenterkurser. 24. august 2011 Sags nr.: H.011. Orientering om Forslag til Finanslov for finansåret 2012

Private gymnasier og studenterkurser. 24. august 2011 Sags nr.: H.011. Orientering om Forslag til Finanslov for finansåret 2012 Private gymnasier og studenterkurser Økonomisk afdeling Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Orientering om Forslag til

Læs mere

Finansieringen af FGU-aftalen Fjernundervisning på GSK Lønstigninger i OK18 Statens indkøbsbesparelse

Finansieringen af FGU-aftalen Fjernundervisning på GSK Lønstigninger i OK18 Statens indkøbsbesparelse Som noget nyt vil bidraget i 2022 blive tilbageført fuldt ud til uddannelsesområdet, dog uden nogen garanti for, hvor stor en del der tilbageføres til de respektive områder, hvor det er høstet. Omprioriteringsbidraget

Læs mere

Institutioner, der udbyder almene voksenuddannelser Lederforeningen for VUC. 21. januar 2011 Sags nr.: H.031

Institutioner, der udbyder almene voksenuddannelser Lederforeningen for VUC. 21. januar 2011 Sags nr.: H.031 Institutioner, der udbyder almene voksenuddannelser Lederforeningen for VUC Økonomi- og koncernafdelingen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk

Læs mere

Private gymnasier og studenterkurser Departementet. Orientering om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2017

Private gymnasier og studenterkurser Departementet. Orientering om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2017 Private gymnasier og studenterkurser Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om ændringsforslag til finanslovforslaget

Læs mere

Private gymnasier og studenterkurser. 16. december 2010 Sags nr.: H.031. Orientering om Finanslov for finansåret 2011

Private gymnasier og studenterkurser. 16. december 2010 Sags nr.: H.031. Orientering om Finanslov for finansåret 2011 Private gymnasier og studenterkurser Økonomi- og koncernafdelingen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Orientering om

Læs mere

Vi orienterer i dette brev om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2019 (ÆF19) for Undervisningsministeriets område.

Vi orienterer i dette brev om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2019 (ÆF19) for Undervisningsministeriets område. Til institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag

Læs mere

Private gymnasier og studenterkurser Departementet

Private gymnasier og studenterkurser Departementet Private gymnasier og studenterkurser Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om finanslovforslaget for 2017

Læs mere

Institutioner, der udbyder erhvervsrettede ungdomsuddannelser

Institutioner, der udbyder erhvervsrettede ungdomsuddannelser Institutioner, der udbyder erhvervsrettede ungdomsuddannelser Økonomi- og Koncernafdeling Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44

Læs mere

Vi orienterer i dette brev om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2019 (ÆF19) for Undervisningsministeriets område.

Vi orienterer i dette brev om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2019 (ÆF19) for Undervisningsministeriets område. Til institutioner med erhvervsgymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag

Læs mere

Tabel 1 Samlede besparelser for de gymnasiale uddannelser

Tabel 1 Samlede besparelser for de gymnasiale uddannelser Detaljeret gennemgang af finanslovsforslag 2011 samt dispositionsbegrænsning 2010 Regeringens forslag til finanslov 2011 blev offentliggjort tirsdag den 24. august 2010. Der er ingen egentlige overraskelser

Læs mere

Orientering om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2017

Orientering om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2017 Institutioner der udbyder almengymnasiale uddannelser Danske Gymnasier Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering

Læs mere

Notat om finanslovsforslag 2012

Notat om finanslovsforslag 2012 Notat om finanslovsforslag Nedenstående gennemgang er udarbejdet på baggrund af regeringens forslag til finanslov for. Hvis regeringen er en anden efter valget den 15. september, vil der komme et ændringsforslag/nyt

Læs mere

Basis: 1. halvår 2013

Basis: 1. halvår 2013 1 årselev = 1 elev i 40 uger. Takster ekskl. moms Cøsa- Under- Færdiggø- Fælles- Bygnings- Tillægs-takst for Grundtilskud formål Uddannelse visn.takst relsestakst udg.takst takst A-niveau * takst pr. årselev

Læs mere

Bestyrelsesmøde på Fjerritslev Gymnasium mandag den 9. december 2013

Bestyrelsesmøde på Fjerritslev Gymnasium mandag den 9. december 2013 Bestyrelsesmøde på Fjerritslev Gymnasium mandag den 9. december 2013 l stede: Søren Dam, Finn Jensen, Mogens Gade, Pernille Vigsø Bagge, Vagn Olesen, Søren Dybdal Møller, Ole Ravn, Bent Danielsen, Kirsten

Læs mere

I kan læse finanslovforslaget for 2019 på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside:

I kan læse finanslovforslaget for 2019 på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside: Institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om finanslovforslaget

Læs mere

Ernærings- og sundhedsuddannelsen (Ankerhus) Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. D 010 (I bygning D som er bagved til højre for hovedbygningen)

Ernærings- og sundhedsuddannelsen (Ankerhus) Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. D 010 (I bygning D som er bagved til højre for hovedbygningen) Dagsorden Mødedato: Torsdag den 26. juni 2014 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Mødesekretær: Ernærings- og sundhedsuddannelsen (Ankerhus) Slagelsevej

Læs mere

Finanslovsforslag for konsekvenser for gymnasieuddannelserne

Finanslovsforslag for konsekvenser for gymnasieuddannelserne Finanslovsforslag for 2017 - konsekvenser for gymnasieuddannelserne Samlet skæres de gymnasiale uddannelser med mere end 535 mio. kr. hhx får herefter 70 mio. kr. tilbage De almene gymnasier skæres 400

Læs mere

Information til Dansk Byggeris repræsentanter i Bestyrelser for uddannelsesinstitutioner

Information til Dansk Byggeris repræsentanter i Bestyrelser for uddannelsesinstitutioner Information til Dansk Byggeris repræsentanter i Bestyrelser for uddannelsesinstitutioner Udpegning Dansk Byggeris repræsentanter i bestyrelser på erhvervsskoler og centre for videregående uddannelser

Læs mere

1. Nye initiativer Følgende nye initiativer er indarbejdet på den endelige finanslov.

1. Nye initiativer Følgende nye initiativer er indarbejdet på den endelige finanslov. Institutioner, der udbyder almengymnasiale uddannelser Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Orientering

Læs mere

Bestyrelsesmøde på Fjerritslev Gymnasium mandag den 13. maj 2013

Bestyrelsesmøde på Fjerritslev Gymnasium mandag den 13. maj 2013 Bestyrelsesmøde på Fjerritslev Gymnasium mandag den 13. maj 2013 Til stede: Søren Dam, Finn Jensen, Vagn Olesen, Søren Dybdal Møller, Mogens Gade, Ole Ravn, Kirsten Thomsen Olesen, Bent Danielsen,, Kirstine

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 2.9.2010

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 2.9.2010 Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 2.9.2010 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 7. september 2010 kl. 16.00 i konferencelokalet. 1. Velkomst til nye bestyrelsesmedlemmer.

Læs mere

Omstillingsreserven er udskudt til Og får derfor effekt med 2 pct. i 2016, 4 pct. i 2017 og 6 pct. i 2018.

Omstillingsreserven er udskudt til Og får derfor effekt med 2 pct. i 2016, 4 pct. i 2017 og 6 pct. i 2018. Bilag B1 Forklæde Emne: Forslag til Finanslov 2015 (FFL15) Til: Fra: Bestyrelsen KKJ Dato: 28. august 2014 Forslag til finanslov 2015 (FFL15) På dette års Forslag til Finanslov 2015 (FFL15) er der sket

Læs mere

Institutioner med erhvervsgymnasiale uddannelser Departementet. Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2018

Institutioner med erhvervsgymnasiale uddannelser Departementet. Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2018 Institutioner med erhvervsgymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag

Læs mere

Institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet

Institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet Institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om Finanslovforslaget

Læs mere

Taxametersystemet helt enkelt

Taxametersystemet helt enkelt Taxametersystemet helt enkelt I det følgende gennemgås erhvervsskolernes primære finasieringskilder. Baggrund Den 1. januar 1991 overgår erhvervsskolerne til selveje og skal hermed vænne sig til at deres

Læs mere

Institutioner der udbyder erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse. 16. december 2010 Sags nr.: 168.86H.031

Institutioner der udbyder erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse. 16. december 2010 Sags nr.: 168.86H.031 Institutioner der udbyder erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Økonomi- og koncernafdelingen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR

Læs mere

Sagsfremstilling Perioderegnskabet fremlægges for bestyrelsen til drøftelse

Sagsfremstilling Perioderegnskabet fremlægges for bestyrelsen til drøftelse MG Maribo Gymnasium Referat af Bestyrelsesmøde 12.12.2011, kl. 1619 Deltagere: Hans Stige, Vibeke Grave, Henrik Andreasen, Ellen Sørensen, Leise Buhl, Rasmine A. Rasmussen, Andreas Abildtrup, Lars Jørgensen

Læs mere

I kan læse finanslovforslaget for 2018 på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside:

I kan læse finanslovforslaget for 2018 på Moderniseringsstyrelsens hjemmeside: Institutioner der udbyder erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk

Læs mere

Institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet. Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2018

Institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet. Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2018 Institutioner med almengymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag

Læs mere

Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2018

Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2018 Efterskoler Efterskoleforeningen Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget

Læs mere

Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2018

Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2018 Institutioner der udbyder almene voksenuddannelser Danske HF & VUC Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 26. september 2017 kl. 16.00 i lokale A229 - det nye konferencelokale Dagsorden: Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Godkendelse

Læs mere

Udbydere af almene voksenuddannelser Departementet

Udbydere af almene voksenuddannelser Departementet Udbydere af almene voksenuddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om finanslovforslaget for 2019

Læs mere

Til udbydere af almene voksenuddannelser Departementet

Til udbydere af almene voksenuddannelser Departementet Til udbydere af almene voksenuddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget

Læs mere

Institutioner med erhvervsgymnasiale uddannelser Departementet

Institutioner med erhvervsgymnasiale uddannelser Departementet Institutioner med erhvervsgymnasiale uddannelser Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om Finanslovforslaget

Læs mere

Statsligt lønindeks -0,3 1,3 1,0 Forbrugerindeks 0,7 1,5 2,2 Generelt pris- og lønindeks 0,1 1,4 1,5 Anlægsindeks -0,6 1,4 0,8

Statsligt lønindeks -0,3 1,3 1,0 Forbrugerindeks 0,7 1,5 2,2 Generelt pris- og lønindeks 0,1 1,4 1,5 Anlægsindeks -0,6 1,4 0,8 24. august 2011/FJ/SJJ NOTAT OM FORSLAG TIL FINANSLOV FOR 2012 Dette notat belyser hovedlinjerne i forslag til finanslov for 2012 og skal ses som et supplement til de breve om finansloven, som Undervisningsministeriet

Læs mere

Bestyrelsesmøde mandag den 8. december 2014 kl i lokale 2.22, Fjerritslev Gymnasium.

Bestyrelsesmøde mandag den 8. december 2014 kl i lokale 2.22, Fjerritslev Gymnasium. Skovbrynet 9, 9690 Fjerritslev Tlf. 96 50 51 00, e-mail: fg@fjerritslev-gym.dk Bestyrelsesmøde mandag den 8. december 2014 kl. 15.15 17.30 i lokale 2.22, Fjerritslev Gymnasium. Til stede: Mogens Gade,

Læs mere

Vedtægt for Gribskov Gymnasium

Vedtægt for Gribskov Gymnasium Vedtægt for Gribskov Gymnasium Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Gribskov Gymnasium er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Gribskov Kommune, Region Hovedstaden

Læs mere

UDVIKLINGEN I ØKONOMIEN PÅ ERHVERVSSKOLERNES STØRSTE AKTIVI- TETSOMRÅDER FRA 2003 TIL 2011

UDVIKLINGEN I ØKONOMIEN PÅ ERHVERVSSKOLERNES STØRSTE AKTIVI- TETSOMRÅDER FRA 2003 TIL 2011 UDVIKLINGEN I ØKONOMIEN PÅ ERHVERVSSKOLERNES STØRSTE AKTIVI- TETSOMRÅDER FRA 2003 TIL 2011 Der er gennem de seneste år sket en ændring i tilskudsstrukturen på erhvervsskolernes uddannelser. Det har vanskeliggjort

Læs mere

Orientering om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2017

Orientering om ændringsforslag til finanslovforslaget for 2017 Efterskoler Efterskoleforeningen Departementet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. nr.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.: 20453044 Orientering om ændringsforslag til finanslovforslaget

Læs mere

Bestyrelsesmøde mandag den 22. september 2014 kl. 15.15 17.30 i lokale 1.7, Fjerritslev Gymnasium.

Bestyrelsesmøde mandag den 22. september 2014 kl. 15.15 17.30 i lokale 1.7, Fjerritslev Gymnasium. Skovbrynet 9, 9690 Fjerritslev Tlf. 96 50 51 00, e-mail: fg@fjerritslev-gym.dk Bestyrelsesmøde mandag den 22. september 2014 kl. 15.15 17.30 i lokale 1.7, Fjerritslev Gymnasium. Til stede: Mogens Gade,

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 20. september 2015 kl ca

Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium. d. 20. september 2015 kl ca Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium d. 20. september 2015 kl. 16.00 ca. 18.00. 1. Godkendelse af dagsorden og underskrift af referat fra møde 8.juni 2016. Referat vedlagt som bilag 1.

Læs mere

1 medlem, der udpeges af grundskolerne i Brønderslev Kommune i forening. 1 medlem, der udpeges af kommunalbestyrelserne i regionen i forening.

1 medlem, der udpeges af grundskolerne i Brønderslev Kommune i forening. 1 medlem, der udpeges af kommunalbestyrelserne i regionen i forening. Vedtægter Vedtægt for Brønderslev Gymnasium og HF Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Brønderslev Gymnasium og HF er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Brønderslev

Læs mere

Forslag. Lov om pædagogikum i de gymnasiale uddannelser

Forslag. Lov om pædagogikum i de gymnasiale uddannelser 2007/2 LSV 143 (Gældende) Udskriftsdato: 12. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 052.017.021 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 4. juni 2008 Forslag

Læs mere

Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret 2008-09

Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret 2008-09 Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret 2008-09 Viby Gymnasium og HF Formål med kontrakten Følgende resultatkontrakt skal medvirke til at styrke åbenhed og gennemskuelighed i Viby Gymnasium og HFs opgavevaretagelse

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland. Den 20. januar Hermed indkaldes bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland til møde

Bestyrelsesmøde. Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland. Den 20. januar Hermed indkaldes bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland til møde Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 20. januar 2015 Bestyrelsesmøde Hermed indkaldes bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland til møde tirsdag den 27. januar 2015, kl. 15-17 På Sporet 8b, Aalborg. Dagsorden

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 6. JANUAR, 2015

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 6. JANUAR, 2015 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 6. JANUAR, 2015 Til stede: Palle Broman, Huno K. Jensen, Erik Olesen, Laurits Lykkeskov Gran, Thea Karoline Marx, Helle Risvig Nielsen. Afbud: Steffen Lange, Britta

Læs mere

Over institutionens aktiver og passiver ved stiftelsen udarbejdes status (åbningsstatus) pr. I. august 1993.

Over institutionens aktiver og passiver ved stiftelsen udarbejdes status (åbningsstatus) pr. I. august 1993. Vedtægter for den selvejende institution Studenterkurset & Kostskolen i Sønderjylland. l Studenterkurset & Kostskolen i Sønderjylland er en selvejende institution medhjemsted i Nørre-Rangstrup Kommune,

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Mogens Hansen Rungsted Gymnasium 2011

Resultatlønskontrakt for rektor Mogens Hansen Rungsted Gymnasium 2011 Resultatlønskontrakt for rektor Mogens Hansen Rungsted Gymnasium 2011 Indstilling I henhold til Undervisningsministeriets brev af 10. juni 2010 (bilag 3.3.1) bemyndiges bestyrelsen til at indgå en resultatlønskontrakt

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00

Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00 Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 20.00 Afbud: Gitte Høj Nielsen. 1. Velkommen til Laura Borum, 3.f der er udpeget til bestyrelsen af elevrådet

Læs mere

Vedtægt for Munkensdam Gymnasium. Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål

Vedtægt for Munkensdam Gymnasium. Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål Vedtægt for Munkensdam Gymnasium Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Munkensdam Gymnasium er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Kolding Kommune, Region Syddanmark,

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om private gymnasieskoler, studenterkurser og kurser til højere forberedelseseksamen (hf-kurser)

Bekendtgørelse af lov om private gymnasieskoler, studenterkurser og kurser til højere forberedelseseksamen (hf-kurser) LBK nr 950 af 24/09/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Undervisningsministeriet Journalnummer: Ministeriet for Børn og Undervisning, j.nr. 159.52J.271 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 5. OKT, 2016

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 5. OKT, 2016 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 5. OKT, 2016 Til stede: Steffen Lange, Britta Riishede, Palle Broman, Erik Olesen, Mathies Jæger Andresen, Mette Hosbond Kristensen og Helle Risvig Nielsen. I mødet

Læs mere

Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet. Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2019

Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet. Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2019 Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 32 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om Ændringsforslag

Læs mere

I det følgende beskrives de enkelte taxametre og de særlige tilskudselementer.

I det følgende beskrives de enkelte taxametre og de særlige tilskudselementer. Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12 BUU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 61 Offentligt Økonomi- og Koncernafdeling Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 34, mandag den marts 2014 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé i Rungsted

Bestyrelsesmøde nr. 34, mandag den marts 2014 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé i Rungsted I A R U N G S T E D G Y M N A S I U M Referat marts 2014 Bestyrelsesmøde nr. 34, mandag den marts 2014 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé i Rungsted Til stede Fraværende Referent Bo Hilsted, Svend

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde ved Ribe Katedralskole onsdag den 12. december 2007 kl

Referat af bestyrelsesmøde ved Ribe Katedralskole onsdag den 12. december 2007 kl Referat af bestyrelsesmøde ved Ribe Katedralskole onsdag den 12. december 2007 kl. 15.00 17.00. Tilstede fra bestyrelsen: Biskop Elisabeth Dons Christensen, Skoleinspektør Ina Krarup Nielsen, Direktør

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 14. JUNI, 2016

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 14. JUNI, 2016 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 14. JUNI, 2016 Til stede: Steffen Lange, Britta Riishede, Teresa Jørgensen, Palle Broman, Erik Olesen, Josefine Bastrup Jensen, Mathies Jæger Andresen, Mette Hosbond

Læs mere

Resultatlønskontrakt. mellem Rektor Pia Nyring og Bestyrelsen for Øregård Gymnasium 2011/2012-1 -

Resultatlønskontrakt. mellem Rektor Pia Nyring og Bestyrelsen for Øregård Gymnasium 2011/2012-1 - Resultatlønskontrakt mellem Rektor Pia Nyring og Bestyrelsen for Øregård Gymnasium 2011/2012-1 - Indledning Undervisningsministeriet har ved skrivelse af 1. oktober 2007 bemyndiget bestyrelserne for blandt

Læs mere

Fremsat den {FREMSAT} af undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag. til

Fremsat den {FREMSAT} af undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag. til Fremsat den {FREMSAT} af undervisningsministeren (Christine Antorini) Forslag til Lov om ændring af lov om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse m.v. (Tilskud til særligt

Læs mere

Vesthimmerlands Gymnasium og HF i tal 2018

Vesthimmerlands Gymnasium og HF i tal 2018 Vesthimmerlands Gymnasium og HF i tal 2018 Kilder: Undervisningsministeriets datavarehus (www.uddannelsesstatistik.dk), gymnasiets studieadministrative system Lectio, Studievalg Nord samt gymnasiets årsregnskaber

Læs mere

Bestyrelsen for Paderup Gymnasium. Mandag d. 14. december 2009 kl. 17.00 19.00.

Bestyrelsen for Paderup Gymnasium. Mandag d. 14. december 2009 kl. 17.00 19.00. Paderup d. 8. december 2009. Indkaldelse til 16. møde i Bestyrelsen for Paderup Gymnasium. Mandag d. 14. december 2009 kl. 17.00 19.00. Mødet foregår på rektors kontor. Der vil være let spisning undervejs

Læs mere

Vedtægt for Nærum Gymnasium

Vedtægt for Nærum Gymnasium Vedtægt for Nærum Gymnasium Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Nærum Gymnasium er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Rudersdal Kommune, Region Hovedstaden,

Læs mere

Vedtægter for Rungsted Gymnasium

Vedtægter for Rungsted Gymnasium Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål Vedtægter for Rungsted Gymnasium 1. Rungsted Gymnasium er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Hørsholm Kommune, Region Hovedstaden,

Læs mere

Vedtægt for Aarhus HF og VUC

Vedtægt for Aarhus HF og VUC Vedtægt for Aarhus HF og VUC Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Aarhus HF og VUC er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Aarhus Kommune, Region Midtjylland,

Læs mere

VEDTÆGT FOR NØRRESUNDBY GYMNASIUM OG HF

VEDTÆGT FOR NØRRESUNDBY GYMNASIUM OG HF VEDTÆGT FOR NØRRESUNDBY GYMNASIUM OG HF Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Nørresundby Gymnasium og Hf er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Aalborg Kommune,

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 13. november kl

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 13. november kl Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 13. november 2008. kl. 16.00 19.30. Afbud: Theresa Norup, Anne Marie Illum, Arne Kjær kom lidt senere 1. Underskrivelse af referat fra mødet

Læs mere

Vedtægt for VUC Lyngby Opdateret august 2014

Vedtægt for VUC Lyngby Opdateret august 2014 Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. VUC Lyngby er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Lyngby-Taarbæk Kommune, Region Hovedstaden, og omfattet af lov om institutioner

Læs mere

Til institutioner, der udbyder erhvervsrettede ungdomsuddannelser

Til institutioner, der udbyder erhvervsrettede ungdomsuddannelser Til institutioner, der udbyder erhvervsrettede ungdomsuddannelser Økonomi- og Koncernafdeling Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr.

Læs mere

SCT. KNUDS GYMNASIUM Læssøegade 154, 5230 Odense M. - Tlf Fax Homepage:

SCT. KNUDS GYMNASIUM Læssøegade 154, 5230 Odense M. - Tlf Fax Homepage: Rektor Odense, den 11. september 2014 Referat af møde i bestyrelsen ved Sct. Knuds Gymnasium onsdag. d 18. september 2013 kl. 16.00-18.00 Afbud fra: Kurt Houlberg, Jørgen Povlsen, Hjalte Hansen Dagsorden

Læs mere

Protokol. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium kl kl

Protokol. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium kl kl Protokol for møde i bestyrelsen for 18.03.2019 kl. 16.00 kl. 19.00 Medlemmer: Jens Engelbrecht Mortensen Karen Louise Erichsen Marcus Foget Bøjer Julie Valentin Lukassen Lars Kold Jensen Thomas Frost Andersen

Læs mere

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 06-12-2012 kl. 17.

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 06-12-2012 kl. 17. DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 06-12-2012 kl. 17.00 Medlemmer: Simon Oddershede Gregersen Birger Hansen Rafael Frederik Hendriks Torben Iversen Susanna Lange Jonna Lynge

Læs mere

Vesthimmerlands Gymnasium og HF i tal 2019

Vesthimmerlands Gymnasium og HF i tal 2019 Vesthimmerlands Gymnasium og HF i tal 2019 Kilder: Undervisningsministeriets datavarehus (www.uddannelsesstatistik.dk), gymnasiets studieadministrative system Lectio, Studievalg Nord samt gymnasiets årsregnskaber.

Læs mere

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts kl

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts kl Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts 2012. kl. 16.00 19.30. Afbud: Arne Kjær, Anne-Marie Illum, Patrick Strunge Andersen. Statsautoriseret revisor Allan Hess Andersen

Læs mere

Protokol. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium, STX OG HF. 16.03.2015 kl. 16.00 kl. 18.00

Protokol. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium, STX OG HF. 16.03.2015 kl. 16.00 kl. 18.00 Protokol for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium, STX OG HF 16.03.2015 kl. 16.00 kl. 18.00 Medlemmer: Michael Storm Jytte Nielsen Troels Bansmann Camilla Dølrath Isaksen Michael Aspegren Søndergaard

Læs mere

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 29. maj 2013. tirsdag den 4. juni 2013 kl. 16.00 i konferencelokalet.

Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 29. maj 2013. tirsdag den 4. juni 2013 kl. 16.00 i konferencelokalet. Til medlemmer af bestyrelsen for Herning HF og VUC. 29. maj 2013 Der indkaldes til bestyrelsesmøde Dagsorden: tirsdag den 4. juni 2013 kl. 16.00 i konferencelokalet. 1. Godkendelse af referat fra seneste

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde torsdag d. 11. december 2014 kl. 16.30 19.00 Til stede: Søren Kristiansen, Poul Højmose Kristensen, Per Lyngberg-Andersen,

Læs mere

Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret

Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret Rapport over målopfyldelsen af resultatlønskontrakt for skoleåret 2011-2012 Studieparathed. Indikatorer for dette resultatmål er gennemførselsprocenter og karakterer som indberettes til UVM. Da Odder Gymnasium

Læs mere

MULERNES LEGATSKOLE Gillestedvej Odense NØ

MULERNES LEGATSKOLE Gillestedvej Odense NØ MULERNES LEGATSKOLE Gillestedvej 11 5240 Odense NØ Telefon: 66 10 26 42 - E-mail: mail@mulerne-gym.dk - www.mulerne-gym.dk Referat af møde i Bestyrelsen tirsdag den 24. september 2019 Til stede var: Hans

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor ved Hjørring Gymnasium og Hf-kursus, 1. august juli 2018

Resultatlønskontrakt for rektor ved Hjørring Gymnasium og Hf-kursus, 1. august juli 2018 Resultatlønskontrakt for rektor ved Hjørring Gymnasium og Hf-kursus, 1. august 2017-31. juli 2018 Formål med kontrakten Følgende resultatlønskontrakt skal medvirke til at tjene følgende overordnede formål

Læs mere

Det gennemsnitlige driftstilskud pr. elev udgør i 2019 kr svarende til en stigning på 1,64% fra indeværende finansår.

Det gennemsnitlige driftstilskud pr. elev udgør i 2019 kr svarende til en stigning på 1,64% fra indeværende finansår. 31. august 2018 Kære medlemsskole Torsdag d. 30. august blev regeringens forslag til finanslov for 2019 offentliggjort. Af forslaget til finansloven kan vi se regeringens tanker om det tilskud, der ydes

Læs mere

Effekten af milliarden bliver dog begrænset af, at den stadige reduktion af taksterne med to procent om året til omstillingsreserven (se nedenfor).

Effekten af milliarden bliver dog begrænset af, at den stadige reduktion af taksterne med to procent om året til omstillingsreserven (se nedenfor). Teknisk orientering om FFL2014 Indledning Regeringen præsenterede tirsdag den 27.08 sit finanslovsforslag for 2014 (FFL2014) Vækst og balance. Uddannelse fremstår umiddelbart som et væsentligt indsatsområde.

Læs mere

Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet

Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet Til udbydere af erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse Departementet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR-nr.: 20453044 Orientering om finanslovforslaget

Læs mere

Spørgsmål 1: Vil ministeren kommentere alle de rejste punkter i LVU s høringssvar af 24. oktober 2007, jf. L 56 bilag 2

Spørgsmål 1: Vil ministeren kommentere alle de rejste punkter i LVU s høringssvar af 24. oktober 2007, jf. L 56 bilag 2 Uddannelsesudvalget (2. samling) L 56 - Svar på Spørgsmål 1 Offentligt Folketingets Uddannelsesudvalg Christiansborg Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5547 www.uvm.dk

Læs mere

Notat om finanslovsforslag 2011

Notat om finanslovsforslag 2011 København den 24. august 2010 Notat om finanslovsforslag 2011 Indledning Så er forslag til finanslov 2011 landet. I det følgende vil de væsentlige konsekvenser for social- og sundhedsskolerne blive præsenteret.

Læs mere

Teknisk gennemgang FFL19

Teknisk gennemgang FFL19 Teknisk gennemgang FFL19 20. Undervisningsministeriet Teknisk gennemgang af FFL19 for skoleforeningerne på det regulerede område 30. august 2018 Side 1 Disposition Overordnet udvikling i bevilling og aktivitet

Læs mere

REGERINGEN SPARER PÅ UDDANNELSE

REGERINGEN SPARER PÅ UDDANNELSE 20. september 2004 Af Søren Jakobsen REGERINGEN SPARER PÅ UDDANNELSE Regeringen har ved flere lejligheder givet udtryk for, at uddannelse skal have høj prioritet. I forslaget til finansloven for 2005 gav

Læs mere

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 3-12-2007 kl. 16.00 på lærerværelset

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 3-12-2007 kl. 16.00 på lærerværelset DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 3-12-2007 kl. 16.00 på lærerværelset Medlemmer: Birger Hansen (formand) Henrik Bertelsen Preben Dahlgaard Allan Næs Gjerding Torben Iversen

Læs mere

Forslag til finanslov for 2019

Forslag til finanslov for 2019 3. september 2018 Forslag til finanslov for 2019 Regeringen fremlagde torsdag i sidste uge forslag til finanslov for 2019. Dette notat fremhæver de vigtigste nyheder og kommenterer derefter de enkelte

Læs mere

Kombinationsskoler 2007 2008 2009

Kombinationsskoler 2007 2008 2009 Analyse og prognose foretaget ud fra uddrag af sektorregnskaber 2009, udgivet af Undervisningsministeriet, sammenligning mellem Danske Erhvervsskolers institutioner og almene gymnasier Undervisningsministeriet

Læs mere

Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2016

Orientering om Ændringsforslag til Finanslovforslaget for 2016 Udbydere af erhvervsuddannelser Økonomi- og Koncernafdelingen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Orientering om Ændringsforslag

Læs mere

Der indkaldes hermed til ordinært bestyrelsesmøde mandag den 6. september 2010 kl. 15.00 17.30 på lærerværelset Fjerritslev Gymnasium.

Der indkaldes hermed til ordinært bestyrelsesmøde mandag den 6. september 2010 kl. 15.00 17.30 på lærerværelset Fjerritslev Gymnasium. Til Fjerritslev Gymnasiums bestyrelse Skovbrynet 9 Tlf. 96505100, fax 9821 2755 e-mail: ir@fjerritslev-gym.dk Der indkaldes hermed til ordinært bestyrelsesmøde mandag den 6. september 2010 kl. 15.00 17.30

Læs mere

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 13-1-2011 kl. 16.

DAGSORDEN. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 13-1-2011 kl. 16. DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 13-1-2011 kl. 16.00 Medlemmer: Birger Hansen Torben Iversen Susanna Lange Jonna Lynge Kristian Knakkergaard Nielsen Vagn Nørgaard Arne

Læs mere

Bestyrelsesmøde på Fjerritslev Gymnasium mandag den 26. marts 2012

Bestyrelsesmøde på Fjerritslev Gymnasium mandag den 26. marts 2012 Bestyrelsesmøde på Fjerritslev Gymnasium mandag den 26. marts 2012 Afbud fra Ole Ravn. Inge Ringgren deltog ved pkt. 1 3 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen blev godkendt. 2. Bestyrelsens

Læs mere

Teknisk gennemgang af taxametersystemet

Teknisk gennemgang af taxametersystemet Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12 BUU alm. del Bilag 197 Offentligt Teknisk gennemgang af taxametersystemet - med særlig vægt på de gymnasiale uddannelser Indsæt note og kildehenvisning via Header

Læs mere

DAGSORDEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 14 3-2013 kl. 16.00

DAGSORDEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 14 3-2013 kl. 16.00 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 14 3-2013 kl. 16.00 Medlemmer: Simon Oddershede Gregersen Birger Hansen Rafael Frederik Hendriks Torben Iversen Susanna Lange Jonna Lynge

Læs mere

Baggrundsnotat: Tilskudsmodeller på andre skoleområder herunder socialt taxameter på gymnasieområdet. I. Indledning. Højskolerne

Baggrundsnotat: Tilskudsmodeller på andre skoleområder herunder socialt taxameter på gymnasieområdet. I. Indledning. Højskolerne Baggrundsnotat: Tilskudsmodeller på andre skoleområder herunder socialt taxameter på gymnasieområdet I. Indledning Efterskoleforeningens arbejdsgruppe om revision af tilskud skal iflg. kommissoriet udarbejde

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00.

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Afbud: Torben Busk, Helle Lindkvist Kjeldsen. Statsautoriseret revisor Helle Lorenzen fra YE deltager ved punkt

Læs mere

Vedtægt for Aalborg Katedralskole

Vedtægt for Aalborg Katedralskole Vedtægt for Aalborg Katedralskole Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. Aalborg Katedralskole er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Aalborg Kommune, Region Nordjylland,

Læs mere