Program for Kulturpakken 2012/2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Program for Kulturpakken 2012/2013"

Transkript

1 Program for Kulturpakken 2012/2013 Musik klasse Workshops klasse Teater 2., 4., 6. og 8. klasse Hermed har vi fornøjelsen af at præsentere programmet for de fælles kulturtilbud til skolerne. Denne sæsons kulturpakke byder på musik, teaterforestillinger og workshops af høj kvalitet. Skolekoncerterne henter vi igen i år gennem LevendeMusikiSkolen, og der er derfor undervisningsmateriale til alle koncerter - hør nærmere hos din skoles kulturkontakt. Ligesom de foregående år er koncerterne fordelt på forhånd, men der er fortsat valgfrihed i forhold til teaterforestillingerne og workshops. Teatertilbuddet retter sig mod 2., 4., 6. og 8. klassetrin. Der er noget for enhver smag: en dukkeforestilling med en 100-årig hovedperson, en uhyggelig drømmegyser, en forrygende danseforestilling om nørden Albert, en populær ungdomsforestilling om forventningspres og meget andet. Der er undervisningsmateriale til nogle af forestillingerne - klik ind på linksene og se nærmere. Heerup Museum tilbyder igen i år en række spændende værkstedsforløb og Skoletjenesten tilbyder gratis workshops til Rødovre-skoler ifm. åbningen af Ejbybunkeren. For de fi lminteresserede er der Med skolen i Biffen. Vi håber, at eleverne får stor glæde af tilbuddene, som er med i denne sæsons program. Vi er altid interesserede i at høre om oplevelser og erfaringer samt modtage forslag til næste sæsons kulturpakke. Derudover er både I og jeres elever altid velkomne til at søge penge i børnekulturpuljen til det arrangement, I drømmer om. Go fornøjelse! Kulturpakken informerer Kulturpakken: kulturkontakter og børnekulturkonsulenten Hendriksholm Skole - Jenny Brunsgaard Islev Skole - Omaya Axø Nyager Skole - Tanya Salima Raiani Larsen (Salli) Rødovre Skole - Pia Munch Tinderhøj Skole - Kir Jul Hansen Valhøj Skole - Malene Brandt Rødovre Bibliotek - Line Horn Andersen (line.horn@rk.dk) Kulturkontakterne og Børnekulturkonsulenten

2 Tilmelding til skoleåret 2012/2013 Tilmeldingen sker til kulturkontakten på din skole. Tilmeldingsblanketten skal afl everes senest mandag d. 3. september. Kulturkontakterne mødes umiddelbart efter tilmeldingsfristen og fordeler billetter, så alle skoler og elever bliver tilgodeset. Herefter vil klassen modtage en bekræftelse, som samtidig er den adgangsgivende billet, der skal medbringes til forestillingen. PAS GODT PÅ BILLETTEN! I teater / til koncert med børn! En venligt-ment-løftet pegefi nger om takt & tone hos lærere og elever! Kom til tiden! Gå ind og sæt jer i salen klassevis! Koncentreret samvær: vær som voksen til stede under arrangementet! Begræns snakken - med mindre de optrædende lægger op til andet! Hvis der er problemer med en elev undervejs i forestillingen: løs problemet og forsøg ikke at forstyrre! Tal med børnene inden forestillingen / koncerten om det, de skal se, og efter forestillingen / koncerten om det, de har set! Teatercentrum har udarbejdet en folder om, hvordan man kan arbejde med børns og unges teateroplevelser - klik her og se den elektroniske folder: Tilmeldingsblanket Teaterforestillinger 2012/ Klassetrin Prioritér 2 forestillinger 1. prioritets arr. nr. 2. prioritets arr. nr. Egen skole: Lærerens navn: Klasse: Antal elever:

3 Koncerterne er fordelt Krølle & Cocodrilo TA MED TIL CUBA klasse klasser fra Valhøj Viften d klasser fra Nyager Viften d klasser fra Rødovre Viften d Oplev en koncert baseret på et helt nyt repertoire med salsa på dansk. Koncerten er en rejseoplevelse rundt i det fantastiske Cuba - et land fyldt med rytmer og musikglæde. Hvert stop på rejsen byder på en sang, og alle kan være med. Igennem teksterne lærer børnene bl.a. at stave til salsa og tælle til 4 på spansk. Glæd jer til en koncert med salsa i børnehøjde og til et band, der elsker at spille for børn. Gruppen har i mange år spillet salsa med CocoSon. Med dette nye repertoire er de også klar til at give koncert for de yngste elever. Undervisningsmateriale til musik: HEARTBEAT klasse klasser fra Hendriksholm Viften d klasser fra Tinderhøj Viften d Stomp- og performancegruppen HeartBeat er fi re unge, sprælske musikere fyldt med spilleglæde. De leverer en alsidig koncertoplevelse, der bobler af begejstring. Avancerede rytmer præsenteres legende let, mens scenen fyldes af sang, rap, teater og stomp. Stomp er musik på alt andet end gængse instrumenter, og der spilles på hvad som helst. Med hjertevarme og glimt i øjet stråler HeartBeat langt ud over scenekanten og tryllebinder publikum, der undervejs inviteres til at deltage med sang, klap og bodybeat. For hvert et trommeslag hvert et hjerteslag - breder smilet sig til op over begge ører. Undervisningsmateriale til musik: JENSEN & BUGGE HVOR ER FOLKS MUSIK MON BLEVET AF? klasse 0. klasser fra Islev Skole Islev Skole d klasser fra Islev Skole Islev Skole d Mette har opdaget, at hun har glemt al musikken! Pist væk er den! Men musik betyder alt for Mette, så hun drager ud i Jylland, hvor hun bor, og leder efter den. Hun opsøger forskellige gamle spillemænd, for at spørge, hvor den mon er blevet af. Gamle folk er nemlig altid så gode til at passe på deres ting. Undervejs lærer hun 4 forskellige musikdialekter af de gamle spillemænd. Og til sidst fi nder hun ved hjælp fra børnene ud af, at musikken faktisk er i blandt os hele tiden, hvis vi kigger efter den. En varm og nærværende koncert med to af de bedste unge folkemusikere herhjemme. Undervisningsmateriale til musik og billedkunst:

4 Koncerterne er fordelt KRAUKA Hvordan lød musikken når vikingerne festede? klasse klasser fra Hendriksholm Viften d klasser fra Tinderhøj Viften d klasser fra Valhøj Skole Viften d Hvordan lød musikken, når vikingerne festede? Kvartetten Krauka giver et musikalsk svar på dette og fl ere andre spørgsmål i en spændende og anderledes koncertoplevelse, hvor fortid og nutid mødes. Lyrer, håndtrommer, skalmajer, islandske kvad og 5-strenget bas er med til at skabe Krauka s helt eget univers hvor aser, jætter og elver kommer til live. Musikken er inspireret af gamle nordiske melodier og islandsk sang- og kvadtradition, mens lyrikken har rødder i sagaerne og nordisk mytologi. Siden starten for 12 år siden har Krauka turnéret i hele Norden, USA og Østeuropa og udgivet 5 CD er. Undervisningsmateriale til musik, dansk og sløjd: THE DIXIELAND GIPSYBAND klasse klasser fra Rødovre Skole Viften d klasser fra Islev Skole Viften d klasser fra Nyager Skole Viften d The Dixieland-Gipsyband er en ny stjerne på jazzens nattehimmel, der sætter den medrivende musikalske totaloplevelse i centrum. Opskriften er enkel: heftige violinsoli, virtuost guitarspil samt besjælet og charmerende skønsang i poetisk forening med banjo, strygebas, sprød mundharpe - ja endda sav! The Dixieland-Gipsyband er en rent ud sagt råswingende energibombe skudt direkte ud af den traditionelle jazz og lige ind i publikums bankende musikhjerter! Her plantes en solid dosis Reinhardt, Grappelli, Asmussen og Mathiesen og ikke mindst trangen til at råbe i kor: Oh yeah - ONE MORE TIME! Undervisningsmateriale til musik:

5 Koncerterne er fordelt GOIN BACK TO NEW ORLEANS klasse klasser fra Tinderhøj Viften d og Valhøj klasser fra Islev Skole Viften d I denne sæson får de store elever fornøjelsen af Goin Back to New Orleans (GBTNO), som serverer et højenergisk og medrivende musikalsk show, der når ud over scenekanten og inddrager publikum. Undervisningsmateriale til engelsk: AUDIOGRAF klasse klasser fra Nyager Skole Viften d klasser fra Hendriksholm og Rødovre Viften d Jazz/fusionsgruppen AUDIOGRAF præsenterer her en nyskabende musikforestilling, der placerer publikum i centrum af et visuelt og musikalsk sanserum! I et tæt sammenspil mellem akustiske og elektriske instrumenter samt video- og lydmontage bygger projektet bro mellem fl ere musikalske og visuelle kunstformer, der blandes i en kalejdoskopisk mosaik af lyd- og lysindtryk. Musikken er inspireret af billedkunstneren René Holms stemningsfulde, drømmende og ekspressive billedunivers, og forestillingen byder på udtryksfuld billed- og videokunst projiceret på storskærm. Undervisningsmateriale til musik og billedkunst som tilvalg:

6 Teater - til 2. klassetrin 1 AL TID I VERDEN TEATER MERIDIANO 2. KLASSE 2. klasser Viften Mandag d kl I morgen fylder Victoria hundrede år. I nat har hun næsten ikke kunnet sove for spænding. Hun er stået tidligt op for at skrive en liste over alt det, hun vil lave til sin fødselsdag. En kæmpe-lang liste, næsten lige så lang som listen med alle dem, der er inviteret til at komme og fejre hende i morgen. Al tid i verden er en nærværende og billedstærk multi-medie dukkeforestilling, der handler om at bruge livet, om at give, begejstres og forundres, om at få det allerbedste ud af hvert øjeblik. Se trailer fra forestillingen her: 2 KRONEN PÅ HOVEDET BATIDA 2. KLASSE 2. klasser Islev Skole Onsdag d Kongen er gammel og skal snart dø. Og når det sker, er det naturligvis den ældste søn, kronprinsen, der skal overtage kronen. Det er han vældig stolt af. Men hvad hjælper det, når deres far hol-der allermest af hans forkælede lillebror? Forestillingen handler ikke blot om kongesønners rivalisering: Tre musikalske skuespillere fortæller en både sjov og alvorlig historie om jalousi mellem søskende. En beretning om kærlighed, retfærdighed og accept. hovedet 3 4 FARVEL HR. MUFFIN TEATER REFLEKSION 2. KLASSE 2. klasser 2. klasser Viften Viften Fredag kl d Fredag kl d Hr. Muffi n har fået ondt i maven. Han har haft det godt - bedre end de fl este. Han laver en liste: en meget klog og venlig kone et lille hus med egen postkasse fi re små lodne børn post af og til i postkassen Engang var hr. Muffi n ung, stærk og stolt. Han kunne bære en agurk på ryggen! Nu er han træt og gammel og sidder alene i sit hus og husker. Med varme, humor og respekt fortælles historien om de sidste dage i et højt elsket marsvins liv, for hr. Muffi n har det ikke længere godt og skal dø. eksion.dk/

7 Teater - til 2. & 4. klassetrin 5...OG SÅ VÅGNEDE JEG - EN DRØMMEGYSER TEATER PATRASKET 2. KLASSE 2. & 4. klasser Tinderhøj Onsdag d To nørder inviterer os indenfor til at følge et eksperiment under en selvlysende drømmefanger: En maskine, der gør det muligt at se ind i andre menneskers drømme, styre dem og måske kurere mareridt..! Men forsøget støder snart på vanskeligheder, for drøm og virkelighed viser sig at hænge sammen på uventede måder og mareridtet lader sig slet ikke styre så let.. En underfundig gyser om drømme, og hvad vi stiller op med dem forestillinger/og-saa-vaagnede-jeg/omforestillingen?lang=da 6 MIG OG CALLAS NØRREGAARDS TEATER 4. KLASSE 4. klasser Islev Skole Torsdag d Maria er glad! Hun har lige fået en smart mobil, og inden længe får hun to værelser. Hendes forældre er blevet skilt. Maria er da ligeglad. Hun er ikke noget tudefjæs!! Men så skal der ryddes op på loftet, og her lurer ømme minder om en kær, svunden tid. Måske er Maria slet ikke så glad alligevel. En forestilling om følelser, om opera, skilsmisse og at få hjælp fra uventet side... Download lærereksempler: dk/forst_mat_vejl_pdf/laerer_udgave_ Callas.pdf Download eleveksempler: dk/forst_mat_pdf/elev_udgave_callas.pdf 7 8 OG SÅ STÅR MAN PLUDSELIG DER TEATER ZEBU 4. KLASSE 4. klasser 4. klasser Viften Viften Mandag d Mandag kl d Du er snart stor. Du kan klare det meste, du har styr på det. Skole, venner, familie, det går jo godt nok. Og så står du pludselig der, ved randen af en afgrund, som ikke var der lige før. Det er skræmmende og spændende. I en række korte, enkle scener skildrer fi re skuespillere de øjeblikke i unge menneskers liv, hvor de pludselig fyldes af en følelse af at være udenfor, alene og anderledes. Og så står man pludselig der er en preteen eksistensberetning baseret på interviews og research og præsenteres med humor og alvor lige i øjenhøjde med sit publikum. Find undervisningsmateriale til forestillingen på Zebus hjemmeside:

8 Teater - til 6. klassetrin 10 THE DISCOVERY NEW UPPERCUT BREAK 6. KLASSE 6. klasser Viften Mandag d Kapow! The Discovery handler om en lille dreng med briller, der hedder Albert. En dag i Alberts liv sker det, der ikke må ske: Hans far smider ham ud hjemmefra. Det bliver startskuddet på en opdagelsesrejse, hvor han møder både aber, pokerspillere og kvinden i sit liv. Og ikke nok med det. Albert opdager, hvordan det er at stå på egne ben og danse med egne fødder. For hvis nogen synes din hat er grim, så vis dem, at du kan snurre rundt på den. Det hele fortælles gennem vild og vanvittig dans, som danserne gennem deres mangeårige samarbejde selv har udforsket, udviklet og her udfolder. Hertil kommer, at en af verdens dygtigste breakdansere, Ducky (Duck Hyun Kim), er blevet fl øjet ind fra Korea for at binde koreografi en sammen. 11 BLIND CARTE BLANCHE 6. KLASSE 6. klasser Tinderhøj Skole Tirsdag d Inspirationsmateriale og videoklip: Se, råber Mia, jeg kan tage mit øje ud. Men kammeraterne vil ikke se, og de synes, at Mia er mærkelig. Det er hun måske også. Hun er i al fald blind, og hun har et kunstigt øje. Men Mia har fået nok - nu vil hun ses, høres og tages alvorligt. I kampen for synlighed tager Mia drastiske midler i brug både de blide og de brutale. Publikum vil momentvis opleve, at mørket sænker sig. Herved skærpes høresansen, så publikum bliver en del af et stort, farverigt lydunivers - og oplever verden med nye øjne med Mias øjne. Forestillingen udbydes i samarbejde med Dansk Blindesamfund. Efter forestillingen er der after talk med Ditte Laumann, der spiller hovedpersonen i BLIND, og en repræsentant fra Dansk Blindesamfund.

9 Teater - til 8. klassetrin JEG MIG FUCK DIG TEATRET ST.TV. 8. KLASSE 8. klasser 8. klasser Islev Skole Islev Skole Fredag d Fredag kl d Se videoklip med interview med de to dramatikere bag forestillingen, Line Mørkeby og Kamilla Wargo Brekling her: Forestillingen handler om pres og præstationsangst. Om at leve op til ens egne og andres forventninger. Om at lykkes. Og om at straffe sig selv, når man ikke gør. Om at være den bedste. Eller ønske man var det. Om at ødelægge det for alle andre, når man ikke selv slår til. Jonas, Nanna og Ida svømmer - med troen i hjertet og en ulykkelig forelskelse på tværs. De svømmer om på den anden side af dem selv, hvor de ikke længere kan bunde, og hvor drømmene om natten er fulde af tårer og angst. For konkurrencen er unfair, og virkeligheden er ikke, hvad den ser ud til. Og pludselig er der meget mere på spil end en udtagelse til OL OPSANG BAGGÅRDSTEATRET 8. KLASSE 8. klasser Viften Find undervisningsmateriale her: Fredag d OPSANG er en krasbørstig musicalkomedie, der uddeler teatralske bølle-bank og syngende lussinger til den danske ungdoms syv dødssynder. Iscenesat som et musikalsk foredrag præsenterer stykket to foredragsholdere, der fremfører syv forskellige skæbnefortællinger om syv dødsenssyndige teenagere, der lider hver sin drabelige skæbne. Den dovne brækker nakken i et Jackassstunt, den hovmodige rammes i hovedet af galaktisk lort, den griskes drømme om celebert stjerneliv afsløres som hul i hovedet. OPSANG beretter med selvretfærdighedens klare røst og synger og danser om alle de bibelske plager (læs: stuearrest, fedtet hud og campingferie med farmor), som vil falde tungt på ungdommens snotdumme hoveder, hvis den ikke snart tager sig sammen. BaggårdTeatret og Mungo Park har i fælles kærlighed skabt Opsang og både anmelderne og publikum jublede.

10 Workshops TILBUD FRA SKOLETJENESTEN KØBENHAVNS BEFÆSTNING KLASSE EJBYBUNKEREN Ejbybunkeren danner rammen om 4 nye undervisningsforløb, som Skoletjenesten har udviklet til folkeskolens mellemtrin- og udskolingselever. Gys og gru: 3.-6.klasse september-november 2012 og marts-juni 2013 Uhyggen breder sig, når vi bevæger os ind i den mørke bunker. De spændende rum og de snørklede gange danner rammen om dette undervisningsforløb, der har den gode fortælling og historieskrivning i fokus. Vi skal høre spændende, sjove og uhyggelige historier, og eleverne skal selv lære hvordan man laver en fortælling. Forløbet henvender sig til dig, der sammen med din klasse skal arbejde med genrekendskab i dansk. Forløbet er både for modige og mindre modige børn... Kold krigs spionen: 4.-6.klasse september-november 2012 og marts-juni 2013 Eleverne rejser via mobiltelefonen tilbage til tiden under den kolde krig, hvor verden var truet af 3. verdens-krig. Den tophemmelige bunker er blevet infi ltreret af en spion, der lækker fortrolige oplysninger. Det er elevernes opgave at efterforske sagen og fi nde ud af hvem af de mistænkte, der er spionen. For at klare missionen skal de undersøge de mistænktes alibier, fi nde spor efter spionen og afkode hemmelige beskeder. Når I kommer ud i bunkeren, låner alle elever en ipod. Spillet giver jer en unik mulighed for at arbejde tværfagligt med historie, natur/teknik og matematik. Naturdetektiverne: klasse september-november 2012 og marts-juni 2013 Eleverne samarbejder på hold og spiller rollerne som agenter ude på befæstningens volde. En gruppe elever er placeret i kontrolcenteret i Ejby-bunkeren. De skal guide den anden gruppe elever rundt til virtuelle poster, der er placeret rundt omkring på Vestvolden. Eleverne kommunikerer via mobiltelefoner og er udstyret med GPS er. Sammen skal eleverne løse en række opgaver, der er placeret ude i Befæstningens landskab. Konkurrencen er benhård; det gælder om at score fl est mulige point ved at samarbejde og løse opgaverne så hurtigt så muligt. Mission Kold krig: klasse september-november 2012 og marts-juni 2013 Et live rollespil, hvor eleverne oplever ideologier, magtbalancer og politiske beslutninger på egen krop. Kan de stole på fjenden, tør de nedruste, og er der spioner iblandt dem? Rollespillet spilles i det originale koldkrigsunivers: Den hemmelige bunker i Ejby! Praktiske oplysninger På Skoletjenesten Københavns Befæstnings hjemmeside kan I hente undervisningsmateriale, som I kan arbejde med før og efter besøget i bunkeren. Skoler i Rødovre Kommune kan komme gratis i bunkeren og bestilling foregår elektronisk på I skal blot skrive Rødovre kommune i Betalingsfeltet.

11 Workshops KÆRLIGHED PÅ VOLDEN - MED BESØG PÅ VESTVOLDEN, KIRKEBESØG OG SANGSKRIVEWORK- SHOP PÅ RØDOVRE BIBLIOTEK FORLØB FOR KLASSE Forløbet er udviklet i samarbejde mellem Heerup Museum, Rødovre Bibliotek, Projekt Vestvolden og Folkekirkens Skoletjeneste. Læs mere og tilmeld jer på I 1889 døde Elvira Madigan og Sixten Sparre i en skov og blev begravet på Tåsinge. De kunne ikke få hinanden i livet, så de valgte i stedet at dø sammen. Historien om Elvira Madigan og Sixten Sparre fyldte meget dengang i 1889, men mange i dag kender også til historien. Derimod er der ikke så mange, der ved, at vi havde et lignende kærligheds-skuddrama på Volden i Rødovre. Et par rejste fra Malmø og tog sig af dage lige ved Artillerimagasinet på Vestvolden. Man kan stadig se spor efter kuglen i Artillerimagasinets væg. Dette kærlighedsselvmord, der blev begået år 1900 på Vestvolden er udgangspunkt for forløbet Kærlighed på Volden. I projektet fokuseres ved hjælp af kærestebreve, historiske kilder, bibelske tekster, billeder og musik på forskellige kærlighedsforestillinger nu og igennem tiden - bl.a. den romantiske kærlighedsforestilling, næstekærlighed, den erotiske kærlighed og den venskabelige kærlighed. Projektet indledes med et besøg på Vestvolden med historiker og formidler Marie Drost Åkjær, dernæst følger et kirkebesøg, hvor der arbejdes med forskellige kærlighedsforestillinger og kirkens ritualer, inden projektet munder ud i en skriveworkshop med sangskriver Christoffer Høyer. Her skal eleverne skrive en sangtekst over temaet kærlighed. Praktisk info: Fag: Kristendomskundskab, dansk, historie og samfundsfag Periode: Uge : Besøg på Vestvolden i uge 3, kirkebesøg i uge 5 og skriveworkshop i uge 6 Omfang: lektioner Ved tilmelding udfyld punkt: A: Besøg på Vestvolden B: Kirkebesøg C: Skriveworkshop Trinmål Kristendomskundskab Livsfi losofi og etik: Diskutere og forholde sig til grundlæggende tilværelsesspørgsmål og trosvalg på et fagligt grundlag. Bibelske fortællinger: Forholde sig til og tolke udvalgte fortællinger fra Det Gamle og Nye Testamente. Kristendommen og dens forskellige udtryk i historisk og nutidig sammenhæng: Diskutere og forholde sig til de kristne grundbegreber og deres tolkning af tilværelsen. Dansk Det skrevne sprog (læse): Forholde sig analytisk og refl ekteret til tekster og andre udtryk fra forskelligartede medier. Det skrevne sprog (skrive): Skrive forståeligt, klart og varieret i en form, der passer til genre og situation. Sprog, litteratur og kommunikation: Udtrykke sig i billeder, lyd og tekst i komplekse produktioner. Historie Kronologisk overblik: Karakterisere sammenhænge mellem historiske begivenheder og den tid, som de foregår i. Fortolkning og formidling: Indkredse historiske emner og temaer og indgå i dialog herom. Samfundsfag Sociale og kulturelle forhold. Socialisering, kultur og identitet: Give samfundsmæssige forklaringer på udviklingen af sociale grupper og gruppeidentiteter.

12 Omvisninger og værkstedsforløb på Heerup Museum HEERUP UDEN RAMMER Omvisninger og værkstedsforløb på Heerup Museum fredag d fredag d Henry Heerups udendørs atelier på Kamstrupvej 96 i Rødovre var en fantasiens have, som i dag fortsat lever videre i vores bevidsthed. Efterårets særudstilling Heerup uden rammer omhandler haven som kreativt frirum og symbol på Heerups frie kunstneriske ånd og arbejdsrytme. Til denne udstilling har Benny Jepsen og Kristoffer Tejlgaard fra kunstnerkollektivet Bureau Detours skabt en installation, der vil omfavne, understøtte og redefi nere Heerups skraldemodeller, stenskulpturer samt ikke mindst malerier på alt fra strygebræt til tøndelåg. Installationen inviterer klassen på opdagelse i Heerup og samtidskunstens fi nurlige og overraskende univers. Udstillingen kan ud over introduktion til Heerups liv og værk give lejlighed til at tale om emner som: samtidskunst, installationskunst, urban gardening, fribyggeri, byggelegepladser, leg og fantasi og meget andet. Tal med en af de dygtige omvisere på museet om mulighederne. Kunst for og med børn Udstillingerne på Heerup Museum er særdeles velegnede i kunstformidlingen til børn og unge. Som enkelt-mandsmuseum er tilegnelsen af værkerne overskuelig, og der er gode betingelser for genkendelse, indlevelse og aktiv deltagelse. Museumsrummet danner en enkel og behagelig ramme om den gode dialog mellem kunstformidler og børn/unge. Omvisning i den aktuelle udstilling på Heerup Museum er gratis for alle skoler i Rødovre men kræver forudbestilling. Booking: Ring på tlf: tirsdag-fredag kl Eller send en mail til heerupmuseum@rk.dk Dialogbaseret omvisning klasse Titel: Heerup uden rammer Ca. 45 min. Gratis for Rødovre skoler (normalpris 300 kr., fra pris 325 kr.) Værkstedsforløb klasse Titel: Fantasiens have 2 timers forløb med afsæt i udstillingen Pris 150 kr. for Rødovre skoler (fra pris 175 kr.) Eleverne skal kreere deres egen skraldemodel. Hver elev medbringer en beholder, som forandres ved hjælp af skrald til en unik og fantasifuld minihave, vi kan plante et frø i. Værkstedsforløb klasse Titel: Omviser for en dag 2 timers forløb med afsæt i udstillingen Pris 150 kr. for Rødovre skoler (fra pris 175 kr.) Klassen præsenteres for en række kunstfaglige begreber og arbejder i grupper med udvalgte værker med henblik på et mundtligt oplæg. De prøver kræfter med at formidle et kunstværk på relevant og dynamisk vis.

13 Ta med skolen i biffen Alle forestillinger vises i Viften. Tilmelding foregår elektronisk på Center for Undervisningsmidlers hjemmeside Klik på Film og TV og herefter Med Skolen i Biografen! Fra onsdag den 13. juni til mandag d. 3. september er der åbent for bindende tilmelding. Pris: 15 kr. pr. deltager. Det foregår efter først til mølle-princippet, og det er derfor vigtigt at være tidligt ude. NB: Efter den 8. september 2013 vil hjemmesiden igen være åben for tilmeldinger til de forestillinger, hvor der er ledige pladser. Her kan du løbende tilmelde dig. Undervisningsmaterialer: TINTIN KLASSE Mandag kl & EEP! KLASSE Mandag kl & HVIDSTEN GRUPPEN KLASSE Tirsdag kl & SUPER KLASSE Tirsdag kl & ARRIETTYS HEMMELIGE VERDEN KLASSE Mandag kl & FRIT FALD KLASSE Mandag kl & ALMANYA - VELKOMMEN TIL TYSKLAND KLASSE Tirsdag kl & ORLA FRØSNAPPER KLASSE Tirsdag kl & FORSTADSKROKODILLE KLASSE Tirsdag kl & DRENGEN MED CYKLEN KLASSE Tirsdag kl & 12.00

14 Børnekulturpuljen i Rødovre - har du ideen, har vi pengene! BØRNEKULTURPULJEN I RØDOVRE - SÅDAN SØGER DU PENGE TIL DIT PROJEKT Vil du skabe mere og bedre børnekultur for dig selv, dine kammerater og andre børn og unge i Rødovre, så kan du få penge fra Børnekulturpuljen. Her kan du læse om, hvordan du får penge til dit projekt. Vi giver penge til dit projekt, hvis: Dit kulturprojekt også er for andre børn og unge i Rødovre. Dit kulturprojekt er noget nyt, vi ikke har set før! Dit projekt er noget med fi lm, musik, kunst, bøger eller noget helt femte! Du bruger en professionel kunstner, selvom det er dyrere! Du laver projektet sammen med din klasse, din fodboldklub eller nogle andre! Vi giver ikke penge til: Det samme projekt fl ere gange! Udenlandsrejser Projekter udenfor Rødovre Hvornår og hvordan kan du søge? Du kan søge hele tiden, du skal bare udfylde skemaet på næste side. Vil du have hjælp til at søge, så ring til Line Horn Andersen på tlf.nr: eller mail til line.horn@rk.dk. Du kan læse hele Rødovre Kommunes Børnekulturpolitik og fi nde ansøgningsskemaet her: ANSØGNINGSSKEMA TIL BØRNEKULTURPULJEN I RØDOVRE Hvem er du? (navn, adresse, evt. også alder, forening/institution, eller andet relevant!) Hvad søger du penge til? (helt kort navnet på dit projekt!) Hvor mange penge søger du? (kr.) Hvornår og hvor foregår dit projekt? (dato og tid og sted) Fortæl lidt om dit projekt: (her kan du fortælle med lidt fl ere ord, hvad projektet går ud på hvad skal der ske, hvem skal komme, hvad håber du at få ud af projektet, samarbejder du med nogle om projektet, hvordan vil du få fat i dem, der skal komme, osv.) Når du har udfyldt skemaet kan du sende det til Line Horn Andersen på mail: line.horn@rk.dk eller med post til Rødovre Bibliotek, Rødovre Parkvej 140, 2610 Rødovre, att.: Line Horn Andersen.

15 Diverse SMART PARAT SVAR QUIZ FOR ALLE 6. KLASSER Alle 6. klasser inviteres til at være med i årets seje, sjove, svære og skøre Smart Parat Svar quiz. Quizzen foregår i formiddagstimerne på Rødovre Bibliotek fredag d. 26. oktober Klasserne repræsenteres af 5 elever, der har læst en masse og har en stor viden indenfor forskellige kategorier såsom spil, litteratur, politik og sport. De interesserede klasser skal tilmelde sig senest d. 17. september på Rødovre Bibliotek hos kontaktperson Birgit Andersen på mail: bhbban@rk.dk eller tlf Det vindende hold fra Rødovre går videre i en regional dyst d. 7. november. FÅ ØJE PÅ KUNSTEN I RØDOVRE Det handler om udendørs kunstværker på steder, vi alle kommer. Det er kunst, vi kan se i vores hverdag, men måske ser vi ikke kunstværkerne, når vi haster forbi. Måske er vi usikre på, hvad de forestiller. Klik ind på nedenstående link og få mere at vide om kunsten i Rødovre. SPIL DANSK DAGEN TORSDAG D. 25. OKTOBER SÆT KRYDS I KALENDEREN ALLEREDE NU! Rødovre Kommune er igen i år blevet Spil Dansk Kommune. Derfor vil Rødovre syde og boble med musik torsdag d. 25. oktober. Vi er i gang med planlægningen af Spil Dansk Dagen i Rødovre, så endnu ligger alle arrangementer ikke fast. Hold øje med byens-liv/byensliv/, som vi opdaterer med de forskellige arrangementer. VIFTEN TILBYDER STORE OPLEVELSER TIL SMÅ PRISER! HAKKEBAKKESKOVEN FOR KLASSE Se TETAER V s prisvindende nyopsætning af Thorbjørn Egners klassiker. Oplev den rørende og morsomme fortælling om den frække Klatremus Lillemand, hans bedste ven Morten Skovmus, den farlige Mikkel Ræv, den rare Bamsefar, og de andre folkekære karakterer, i denne forrygende opsætning med nogle af landets allerbedste yngre skuespillere. Tid: mandag d. 1. oktober 2012 kl. 10. THE TECHNOCELIC COMEDY SHOW FOR KLASSE Det er ikke kunst. Eller musik. Eller for den sags skyld dans. Eller fysisk teater. Det er en ny form uden for genre eller kategori, når den japanske performance-gruppe Siro-A præsenterer publikum for et interaktivt multimedieshow, der integrerer den live-elektroniske musik, comedy-genren og den menneske-lige krop. Forvent at blive opslugt, overrasket og underholdt i et sjovt og fantastisk møde mellem menneske, teknologi og musik. Tid: tirsdag d. 2. oktober 2012 kl. 10. Billetpris: 30 kr. Bestil billet via mail: bkjf@rk.dk inden d

Musik i Tide skolekoncerter 2012-13

Musik i Tide skolekoncerter 2012-13 HeartBeat Målgruppe: Indskolingen Genre: Stomp/percussion, improvisation HeartBeat HeartBeat onid=685 Stomp- og performancegruppen HeartBeat er fire unge, sprælske musikere fyldt med spilleglæde. De leverer

Læs mere

Musik i Tide skolekoncerter

Musik i Tide skolekoncerter Lydland Antal medvirkende: 4 Målgruppe: Indskolingen Genre: Jazz, rock/pop, latinamerika, improvisation, Lydland Lydland onid=318 Et brag af en koncert for børn, der brænder for selv at være med! Lydland

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk August 2018 Den Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune Med Vardes Kulturelle Rygsæk bliver der taget vare om børn- og unges

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk Juni 2016 Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk, og eleverne på

Læs mere

Læs mere om Kulturrygsækken på. www.copenhagenkids.dk. Tak for samarbejde til. Tak for tilskud til 2013/14. Daginstitutioner

Læs mere om Kulturrygsækken på. www.copenhagenkids.dk. Tak for samarbejde til. Tak for tilskud til 2013/14. Daginstitutioner Læs mere om Kulturrygsækken på www.copenhagenkids.dk Tak for samarbejde til Tak for tilskud til 2013/14 Daginstitutioner KULTURRYGSÆKKEN Tilbud om kunst og kultur til daginstitutionerne i København Kulturrygsækken

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk VARDES KULTURELLE RYGSÆK 1 Vardes Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk,

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne SKOLEN & BIBLIOTEKET En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne Bibliotekets tilbud til skolerne Mariagerfjord Bibliotekerne tilbyder anderledes undervisningstilbud Mariagerfjord

Læs mere

Åben skole. Ringsted Biblioteks. tilbud til skolerne 2016/2017

Åben skole. Ringsted Biblioteks. tilbud til skolerne 2016/2017 Åben skole s tilbud til skolerne 2016/2017 Kære skoler i Ringsted kommune s Åben-skole-katalog indeholder i år både nye og velkendte tilbud. Fælles for dem alle er, at der er fokus på læring, viden og

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

Hvad kan DIN skole bruge biblioteket til?

Hvad kan DIN skole bruge biblioteket til? Hvad kan DIN skole bruge biblioteket til? Besøg BIBLIOTEKET Besøg VANDREHALLEN Besøg BIBLIOTEKET Hvordan kan skolen bruge biblioteket? Hvorfor biblioteksbesøg? Tilbuddene veksler mellem kulturel oplevelse

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 KUNST PÅ TAPETET MATERIALET BESTÅR AF TRE DELE: VEJLEDNING & PRAKTISK INFO SPØRGSMÅL & INSPIRATION TAPET-MODUL TIL PRINT/KOPI VEJLEDNING & PRAKTISK INFO OPGAVEBESKRIVELSE:

Læs mere

Musik i Tide skolekoncerter 2012-13

Musik i Tide skolekoncerter 2012-13 Jacob Nielsen Antal medvirkende: 1 Målgruppe: Indskolingen Genre: Klassisk Jacob Nielsen Salon for de små onid=601 Der er klassisk klaver, billeder og gode historier på programmet, når Jacob Nielsen på

Læs mere

Musik i Tide skolekoncerter 2012-13

Musik i Tide skolekoncerter 2012-13 HeartBeat Antal medvirkende: 4 Målgruppe: Indskolingen Genre: Stomp/percussion, improvisation HeartBeat HeartBeat onid=685 Stomp- og performancegruppen HeartBeat er fire unge, sprælske musikere fyldt med

Læs mere

VærelZe 313 og Teaterskolen

VærelZe 313 og Teaterskolen syddjurs egnsteater VærelZe 313 og Teaterskolen sæson 2014/15 www.syddjursegnsteater.dk KÆRE UNGE I SYDDJURS KOMMUNE For femte år i træk byder vi velkommen til Ingen kedelige onsdage, på den sidste onsdag

Læs mere

Vi har dog arbejdet med hverdagslivstemaet Det rytmiske univers, der er en del af årshjulet i Valhalla.

Vi har dog arbejdet med hverdagslivstemaet Det rytmiske univers, der er en del af årshjulet i Valhalla. Valhalla 2013 I Valhalla har der været lederskifte i november 2012, derfor har vi ikke nået at arbejde så grundigt med læreplanen i år. Vi har dog arbejdet med hverdagslivstemaet Det rytmiske univers,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Grundskole Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen You remain

Læs mere

Lærervejledning Før Under Efter. sorg

Lærervejledning Før Under Efter. sorg Lærervejledning Før Under Efter sorg i børnehøjde Indhold Om lærerens ansvar og rolle 2 Før 3 Under 4 Efter 4 Anbefalet materiale til videre arbejde 5 Rådgivning til børn og hjælp til selvhjælp 6 Om forestillingen

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE 0. - 4. klasse MERIDIANO. Undervisningsmateriale

UNDERVISNINGSMATERIALE 0. - 4. klasse MERIDIANO. Undervisningsmateriale UNDERVISNINGSMATERIALE 0. - 4. klasse Undervisningsmateriale : INDHOLDSFORTEGNELSE Ark 1) Om forestillingen... s. 3 Ark 2) Introduktion til underviseren... s. 4 Ark 3) At åbne for teateroplevelsen - En

Læs mere

INSPIRATION TIL UNDERVISERE UNGDOMMENS FOLKEMØDE 2018

INSPIRATION TIL UNDERVISERE UNGDOMMENS FOLKEMØDE 2018 INSPIRATION TIL UNDERVISERE UNGDOMMENS FOLKEMØDE 2018 1 KÆRE UNDERVISER Den 6.-8. september afholdes Ungdommens Folkemøde 2018 i Valbyparken i København, og du og dine elever er selvfølgelig inviteret

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

Relation til Fælles Mål

Relation til Fælles Mål Fagårsplan 10/11 Fag: Kristendom Fagområde/ emne Periode Mål Eleverne skal: Det gamle testamente 33-40 Vi går dybere ned i der ligner? Det gamle testamente 43-48 Vi går dybere ned i der ligner? Lave rollespil

Læs mere

Workshopkatalog til Temauge i uge 6.

Workshopkatalog til Temauge i uge 6. Workshopkatalog til Temauge i uge 6. Videoworkshop 1. Mandag 15.00-16.45 Videoworkshop 2. Videoworkshop 3. Tirsdag 15.00-16.45 Videoworkshop 4. Tirsdag 17.15 19.00 Videoworkshop 5. Videoworkshop 6. Onsdag

Læs mere

Musik i Tide skolekoncerter 2012-13

Musik i Tide skolekoncerter 2012-13 Gospel Sisters Antal medvirkende: 4 Målgruppe: Indskolingen Genre: Blues/gospel, vokal Gospel Sisters Gospel Sisters onid=277 Luften er tyk af gospelglæde, når den sprængmusikalske og særdeles skolekoncerterfarne

Læs mere

KULTURTJENESTENS 2012-2013. Middelaldercentret. Teatret Masken. Fuglsang kunstmuseum. Museum Lolland-Falster

KULTURTJENESTENS 2012-2013. Middelaldercentret. Teatret Masken. Fuglsang kunstmuseum. Museum Lolland-Falster KULTURTJENESTENS TILBUD FOR SFO 2012-2013 Middelaldercentret Teatret Masken Fuglsang kunstmuseum Museum Lolland-Falster Kurser og kulturtilbud for pædager i SFO og børn i SFO1 og SFO2 KULTURTJENESTEN giver

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Undervisningsmateriale 0.-4. klasse Lidt om Museum Ovartaci Museum Ovartaci er et lidt anderledes kunstmuseum, fordi kunsten her er lavet af kunstnere,

Læs mere

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017 VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017 Et tilbud til 7.-9. klasser på: Hendriksholm Skole, Rødovre Skole, Nyager Skole, Tinderhøj Skole og Islev Skole. Valgfag i Ungdomsskolen Alle, der går i 7.,

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Ungdomsuddannelser Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 20. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 20 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 20. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 20 Emne: Venner side 1 Kursusmappe Uge 20 Emne: Venner Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 20 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge20_venner.indd 1 06/07/10 12.11 Uge 20 l Venner Hopp er på vej hen til Hipp. Hun kan

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA

OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA OPVARMNINGSØVELSER & DRAMALEGE I DRAMA Titel på øvelse: Frastødte magneter Deltagere: alle 1. Alle går rundt imellem hinanden i rummet. Husk at fylde hele rummet ud. 2. Man udvælger en person i sine tanker,

Læs mere

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013 En lærerguide ENTROPIA - en soloudstilling med Marianne Jørgensen 13. april 19. maj 2013 Introduktion I perioden 13. april til 19. maj 2013 kan du og din klasse opleve udstillingen ENTROPIA en soloudstilling

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Musik i Tide. Krølle og Cocodrilo Ta` med til Cuba - Salsa i børnehøjde Koncert for indskolingen

Musik i Tide. Krølle og Cocodrilo Ta` med til Cuba - Salsa i børnehøjde Koncert for indskolingen Krølle og Cocodrilo Ta` med til Cuba - Salsa i børnehøjde Koncert for indskolingen Ta` med til Cuba er en koncert baseret på et helt nyt repertoire med salsa på dansk til de små og barnlige voksne. Koncerten

Læs mere

Hold øje uge 11. Kære alle. Endnu en uge er ved vejs ende. Solen er med os, som man kan se på billedet og sådan en sol lyder jo faktisk helt godt.

Hold øje uge 11. Kære alle. Endnu en uge er ved vejs ende. Solen er med os, som man kan se på billedet og sådan en sol lyder jo faktisk helt godt. Hold øje uge 11 Kære alle. Endnu en uge er ved vejs ende. Solen er med os, som man kan se på billedet og sådan en sol lyder jo faktisk helt godt. I denne uge afsluttede valgfagene. Et af valgfagene var

Læs mere

Årsplanen er lavet med udgangspunkt i Fælles mål 2009 - trinmål for faget kristendomskundskab og læseplan 2. forløb, der dækker 4.- 6. klassetrin.

Årsplanen er lavet med udgangspunkt i Fælles mål 2009 - trinmål for faget kristendomskundskab og læseplan 2. forløb, der dækker 4.- 6. klassetrin. Årsplan for 5A kristendomskundskab skoleåret 2012-13 IK Årsplanen er lavet med udgangspunkt i Fælles mål 2009 - trinmål for faget kristendomskundskab og læseplan 2. forløb, der dækker 4.- 6. klassetrin.

Læs mere

Min Gud er en stor, stor Gud -2

Min Gud er en stor, stor Gud -2 Min Gud er en stor, stor Gud -2 Min Gud er min Konge! Mål: At lære børnene, at Gud er vores konge og forsørger. Han ønsker at regere i os. Tekst: 1. Kongebog 17, 6-16 (Elias og enken i Sarepta). Visualisering:

Læs mere

SÆSON 2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON 2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D Nyhed mode * 3D BILLED fremtid starter her SKO LEN din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2015 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i foråret 2015 en fritidsundervisning, hvor begreber som

Læs mere

SVEND14 aktiviteter for børn i DAGTILBUD

SVEND14 aktiviteter for børn i DAGTILBUD SVEND14 aktiviteter for børn i DAGTILBUD Film-i-Kufferten // 4-6-årige Børn i dagtilbud får nu med Film i Kufferten mulighed for at lave små tegnefilm vha. webcam og ipad. Der er plads til to grupper á

Læs mere

BØRNEKULTUR NYT juni 2013

BØRNEKULTUR NYT juni 2013 BØRNEKULTUR NYT juni 2013 UNGE BØRN FAMILIER Kultur- og Fritidsafdelingen Levende Ungekultur - Levende Byrum Silkeborg Street Festival Lørdag den 24. august bliver en dag fyldt med overraskelser og anderledes

Læs mere

Velkommen til Den Kreative Skole

Velkommen til Den Kreative Skole Velkommen til Den Kreative Skole Jeg vil gerne byde velkommen til Den Kreative Skoles nye sæson 2018/2019. Vi vil hermed præsentere en bred palet af tilbud til den enkelte elev med mulighed for individuel

Læs mere

Det Klingende Museum. på besøg i musikkens verden

Det Klingende Museum. på besøg i musikkens verden Det Klingende Museum på besøg i musikkens verden gok gok kling klang Babuuuuu athjuuuu bum suse rumle pip pip dyt! mijauuuuu hurraaaa! ding dong Lydene i og omkring os plim plim klap klap risle bøvs! knirke

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

WaUW PRAGTFULD SCENEKUNST FOR DAGTILBUD OG SKOLE

WaUW PRAGTFULD SCENEKUNST FOR DAGTILBUD OG SKOLE WaUW PRAGTFULD SCENEKUNST FOR DAGTILBUD OG SKOLE 2019 2020 WaUW PRAGTFULD SCENEKUNST FOR DAGTILBUD OG SKOLE Kære lærere i Næstved Kommune. Så er det blevet tid til at præsentere programmet for næste sæson

Læs mere

Inspirationsmateriale til

Inspirationsmateriale til Inspirationsmateriale til Til de voksne: Vi har lavet dette inspirationsmateriale, som kan hjælpe til at forberede børnene på forestillingen Min farmors spøgelse og på oplevelsen i teatret. I skal ikke

Læs mere

Musik i Tide skolekoncerter 2012-13

Musik i Tide skolekoncerter 2012-13 Middelalderensemblet GIÒIA Det fortryllede orgel Middelalderensemblet GIÒIA Antal medvirkende: 3 Målgruppe: Indskolingen Genre: Klassisk, fortælling, tidlig musik onid=540 I en medrivende strøm af instrumental

Læs mere

Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren

Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren Stemmer fra Hulbjerg Eleverne digter videre på historien Historie, dansk og kristendomskundskab. Formuleret direkte til læreren v/ Anette Wilhjelm Jahn Her er forslag til opgaver, der sætter fantasien

Læs mere

Musikforløb for 4. klasse

Musikforløb for 4. klasse Sønderjyllands Symfoniorkester Musikforløb for 4. klasse TEMA 2019: Carl Nielsen eller... LÆRERMATERIALE Carl Nielsen-illustrationer tegnet af Kasper Lundsfryd KÆRE LÆRERE Nu er det snart tid til, at vi

Læs mere

Tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

Tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget 1 Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Lad os alle rejse os og høre biblens tale om Guds omsorg

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

BØRNE- KULTURUGE MAJ MARIAGERFJORD UD I VERDEN UDSYN OG INDBLIK

BØRNE- KULTURUGE MAJ MARIAGERFJORD UD I VERDEN UDSYN OG INDBLIK BØRNE- KULTURUGE 2019 MARIAGERFJORD UD I VERDEN UDSYN OG INDBLIK 20.-24. MAJ PRAKTISK INFO: Alle aktiviteter foregår i uge 21, fra mandag d. 20. maj - fredag d. 24. maj. Den specifikke målgruppestår beskrevet

Læs mere

Du må være med! -5. Den, der er lidt mærkelig

Du må være med! -5. Den, der er lidt mærkelig Du må være med! -5 Den, der er lidt mærkelig Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor, men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning,

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Denne uge har stået på musik, dans, teater, håndværk i årets Musical.

Denne uge har stået på musik, dans, teater, håndværk i årets Musical. Hold øje - uge 45 Denne uge har stået på musik, dans, teater, håndværk i årets Musical. Zebraer, Ørne og Ulve har de sidste 3 uger arbejdet med temaet sociale medier. Onsdag formiddag var det BØF- børn,

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Fest for mellemtrinnet. Så er det blevet tiden for den årlige store begivenhed for eleverne i 4., 5. og 6. klasse. Der er fest! Torsdag d.

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 26. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 Uge 26 Emne: Eventyr Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 26 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge26_eventyr.indd 1 06/07/10 11.43 Uge 26 l Eventyr Hopp er øm i hele kroppen, da hun

Læs mere

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012 Kære forældre! Fredag den 29. juni 2012 Dette bliver det sidste ugebrev i dette skoleår. Onsdag aften havde vi den traditionelle dimissionsfest for 9. klasse og deres familier. En rigtig dejlig aften med

Læs mere

Skovens Børn. Undervisningsprogram 2019/2020

Skovens Børn. Undervisningsprogram 2019/2020 Skovens Børn Undervisningsprogram 2019/2020 Velkommen til Skovens Børn Skovens Børn tilbyder sine medlemmer fritidsundervisning i musik, sang og dans etc. Aktivitetstilbuddene varierer fra år til år, afhængigt

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

En lærerguide. 5xSOLO. 2. marts-31. marts 2013

En lærerguide. 5xSOLO. 2. marts-31. marts 2013 En lærerguide 5xSOLO 2. marts-31. marts 2013 Introduktion I perioden 2. til 31. marts 2013 kan du og dine elever opleve udstillingen 5 X SOLO, der består af fem soloudstillinger med værker af fem forskellige

Læs mere

Musical med bogstavmusikanterne

Musical med bogstavmusikanterne Musical med bogstavmusikanterne En musisk vej ind i læsningen Skrevet af Mette Bech Baggrund Musicalen med bogstavmusikanterne er udviklet af Mette Bech. Børnehaveklassen på Højelse skole har siden 2006

Læs mere

Inspirationsmateriale til

Inspirationsmateriale til Inspirationsmateriale til Til de voksne: Vi har lavet dette inspirationsmateriale, som kan hjælpe til at forberede børnene på forestillingen Min farmors spøgelse og på oplevelsen i teatret. I skal ikke

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

AKTIVITETSFORSLAG BØRN GØR EN FORSKEL TEMAUGEN PIGELIV/DRENGELIV

AKTIVITETSFORSLAG BØRN GØR EN FORSKEL TEMAUGEN PIGELIV/DRENGELIV AKTIVITETSFORSLAG BØRN GØR EN FORSKEL PIGELIV/DRENGELIV TEMAUGEN Formålet med temaugen er at få eleverne til at reflektere over, hvordan kønsroller og kønsspecifikke forventninger påvirker deres eget liv

Læs mere

Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget

Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget Formålet med Skole-Kirke-Samarbejdet er at udvikle materialer, metoder og ideer til undervisningen i kristendomskundskab i

Læs mere

Min far og Vrede mand. Introduktion til undervisningsmaterialet. Min far og Vrede mand

Min far og Vrede mand. Introduktion til undervisningsmaterialet. Min far og Vrede mand Introduktion til undervisningsmaterialet Min far og Vrede mand 1 Undervisningsmateriale til Min Far og Vrede Mand Kære lærer. Dette undervisningsmateriale er tiltænkt til brug i danskundervisningen i indskolingen.

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015 VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Bønner, skrevet under Per Vibskovs gudstjeneste i DR Kirken 6. søndag efter påske 2010

Bønner, skrevet under Per Vibskovs gudstjeneste i DR Kirken 6. søndag efter påske 2010 Følgende bønner blev læst op: Hey Maestro Hjælp mig til at finde tiden til andre... Yo J.K & Crew Tak for styrken til at gennemføre! Hjælp mig til at smide den kærlige kraft, du har begavet mig med, videre

Læs mere

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 i vinterferien uge 7 DRAMA MED SVED PÅ PANDEN JAZZCAMP FOR PIGER MUSIK PÅ IPAD FANTASTISKE FIGURER FILMGYS VELKOMMEN TIL FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 Her er din mulighed

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Det er dine papirer: LÆRINGSSTILE. Hvordan lærer du bedst? Hvordan arbejder du bedst? Hvordan tænker du bedst?

Det er dine papirer: LÆRINGSSTILE. Hvordan lærer du bedst? Hvordan arbejder du bedst? Hvordan tænker du bedst? Det er dine papirer: LÆRINGSSTILE Hvordan lærer du bedst? Hvordan arbejder du bedst? Hvordan tænker du bedst? Side 1 Vi bruger alle læringsstilene, men mest 2 eller 3. Så find dine stærkeste stile, og

Læs mere

Årsplan for kristendom i 2.a

Årsplan for kristendom i 2.a Årsplan for kristendom i 2.a Fællesmål: Formålet med undervisningen i kristendomskundskab er, at eleverne opnår kundskaber til at forstå den religiøse dimensions betydning for livsopfattelsen hos det enkelte

Læs mere

A n s I F G y m n a s t i k

A n s I F G y m n a s t i k A n s I F G y m n a s t i k O P S T A R T I ANS IF GYMNASTIK 2013/2014 A n s I F G y m n a s t i k Karin Munk Andersen, Økonomiansvarlig Rikke Sloth Mogensen, Instruktøransvarlig Pia Walliser Sehested,

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C Trøjborg 29. juni 2009 Kære 9. årgang. En tøjklemme. Ja, sådan ser den ud den er blevet lidt gammel og grå lidt angrebet af vejr og vind den er blevet brugt meget. I kender alle sammen tøjklemmer, nogle

Læs mere

Musik BØRNEKULTUR FESTIVAL. 27. sep okt. 2013

Musik BØRNEKULTUR FESTIVAL. 27. sep okt. 2013 Musik BØRNEKULTUR FESTIVAL 27. sep. - 5. okt. 2013 Forord Efterår er i Greve lig med børnekultur. Igen i år byder vi traditionen tro på en uge fyldt med sjove, spændende og engagerende kulturoplevelser

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

Indeni mig... og i de andre

Indeni mig... og i de andre KAREN GLISTRUP er forfatter, socialrådgiver, familie, par- og psyko t erapeut MPF. PIA OLSEN er freelance illustrator og tegner til bøger, web, magasiner, apps og reklame. Når børn får mulighed for at

Læs mere

-0. klasse. WaUW2 år PRAGTFULD SCENEKUNST FOR DAGTILBUD OG SKOLE

-0. klasse. WaUW2 år PRAGTFULD SCENEKUNST FOR DAGTILBUD OG SKOLE 2018 2019-0. klasse WaUW2 år PRAGTFULD SCENEKUNST FOR DAGTILBUD OG SKOLE PRAGTFULD SCENEKUNST FOR BØRN I DAGINSTITUIONER, WaUWDAGPLEJE OG SKOLE Kære børn og voksne Så står endnu en ny sæson med fantasiske

Læs mere

KULTURENS BØRN. Kreative børn 2016-17

KULTURENS BØRN. Kreative børn 2016-17 KULTURENS BØRN Kreative børn 2016-17 Intro Kære skoler Kulturinstitutionerne, Ungdomsskolen, Børnekulturkonsulenten og Uddannelseshuset arbejder sammen om at styrke samarbejdet og formidlingen af kulturtilbud

Læs mere

TransiT En LÆrErGUiDE TiL En UDsTiLLinG om menneskets forhold TiL naturen

TransiT En LÆrErGUiDE TiL En UDsTiLLinG om menneskets forhold TiL naturen Transit EN LÆRERGUIDE TIL EN UDSTILLING om Menneskets forhold til naturen INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 19. februar til 17. marts kan du og din klasse opleve udstillingen TRANSIT. Med denne lærerguide

Læs mere

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads.

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads. Manuskript Engstrandskolen 10.com 3.gennemskrivning mobbet i døden SCENE 1. KLASSEVÆRELSE. DAG ELISA (16) sidder i et klasselokale og tegner hjerter rundt om mads navn. Elisa kigger op og får øjenkontakt

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 17. Emne: Sund og stærk HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 Uge 17 Emne: Sund og stærk Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 17 Emne: Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp Uge17_sund og stµrk.indd 1 06/07/10 12.06 Uge 17 l Sund og stærk Det er en

Læs mere

KRISTENDOM OG BILLEDKUNST

KRISTENDOM OG BILLEDKUNST KRISTENDOM OG BILLEDKUNST Årsplan for kristendom og billedkunst 0.- 1.- 2. klasse (2013/14) Kristendom og billedkunst bestå af to ugentlige lektioner i skoleåret 2013/14. Der vil perioder hvor der fokuseres

Læs mere