Program for Kulturpakken 2012/2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Program for Kulturpakken 2012/2013"

Transkript

1 Program for Kulturpakken 2012/2013 Musik klasse Workshops klasse Teater 2., 4., 6. og 8. klasse Hermed har vi fornøjelsen af at præsentere programmet for de fælles kulturtilbud til skolerne. Denne sæsons kulturpakke byder på musik, teaterforestillinger og workshops af høj kvalitet. Skolekoncerterne henter vi igen i år gennem LevendeMusikiSkolen, og der er derfor undervisningsmateriale til alle koncerter - hør nærmere hos din skoles kulturkontakt. Ligesom de foregående år er koncerterne fordelt på forhånd, men der er fortsat valgfrihed i forhold til teaterforestillingerne og workshops. Teatertilbuddet retter sig mod 2., 4., 6. og 8. klassetrin. Der er noget for enhver smag: en dukkeforestilling med en 100-årig hovedperson, en uhyggelig drømmegyser, en forrygende danseforestilling om nørden Albert, en populær ungdomsforestilling om forventningspres og meget andet. Der er undervisningsmateriale til nogle af forestillingerne - klik ind på linksene og se nærmere. Heerup Museum tilbyder igen i år en række spændende værkstedsforløb og Skoletjenesten tilbyder gratis workshops til Rødovre-skoler ifm. åbningen af Ejbybunkeren. For de fi lminteresserede er der Med skolen i Biffen. Vi håber, at eleverne får stor glæde af tilbuddene, som er med i denne sæsons program. Vi er altid interesserede i at høre om oplevelser og erfaringer samt modtage forslag til næste sæsons kulturpakke. Derudover er både I og jeres elever altid velkomne til at søge penge i børnekulturpuljen til det arrangement, I drømmer om. Go fornøjelse! Kulturpakken informerer Kulturpakken: kulturkontakter og børnekulturkonsulenten Hendriksholm Skole - Jenny Brunsgaard Islev Skole - Omaya Axø Nyager Skole - Tanya Salima Raiani Larsen (Salli) Rødovre Skole - Pia Munch Tinderhøj Skole - Kir Jul Hansen Valhøj Skole - Malene Brandt Rødovre Bibliotek - Line Horn Andersen Kulturkontakterne og Børnekulturkonsulenten

2 Tilmelding til skoleåret 2012/2013 Tilmeldingen sker til kulturkontakten på din skole. Tilmeldingsblanketten skal afl everes senest mandag d. 3. september. Kulturkontakterne mødes umiddelbart efter tilmeldingsfristen og fordeler billetter, så alle skoler og elever bliver tilgodeset. Herefter vil klassen modtage en bekræftelse, som samtidig er den adgangsgivende billet, der skal medbringes til forestillingen. PAS GODT PÅ BILLETTEN! I teater / til koncert med børn! En venligt-ment-løftet pegefi nger om takt & tone hos lærere og elever! Kom til tiden! Gå ind og sæt jer i salen klassevis! Koncentreret samvær: vær som voksen til stede under arrangementet! Begræns snakken - med mindre de optrædende lægger op til andet! Hvis der er problemer med en elev undervejs i forestillingen: løs problemet og forsøg ikke at forstyrre! Tal med børnene inden forestillingen / koncerten om det, de skal se, og efter forestillingen / koncerten om det, de har set! Teatercentrum har udarbejdet en folder om, hvordan man kan arbejde med børns og unges teateroplevelser - klik her og se den elektroniske folder: Tilmeldingsblanket Teaterforestillinger 2012/ Klassetrin Prioritér 2 forestillinger 1. prioritets arr. nr. 2. prioritets arr. nr. Egen skole: Lærerens navn: Klasse: Antal elever:

3 Koncerterne er fordelt Krølle & Cocodrilo TA MED TIL CUBA klasse klasser fra Valhøj Viften d klasser fra Nyager Viften d klasser fra Rødovre Viften d Oplev en koncert baseret på et helt nyt repertoire med salsa på dansk. Koncerten er en rejseoplevelse rundt i det fantastiske Cuba - et land fyldt med rytmer og musikglæde. Hvert stop på rejsen byder på en sang, og alle kan være med. Igennem teksterne lærer børnene bl.a. at stave til salsa og tælle til 4 på spansk. Glæd jer til en koncert med salsa i børnehøjde og til et band, der elsker at spille for børn. Gruppen har i mange år spillet salsa med CocoSon. Med dette nye repertoire er de også klar til at give koncert for de yngste elever. Undervisningsmateriale til musik: HEARTBEAT klasse klasser fra Hendriksholm Viften d klasser fra Tinderhøj Viften d Stomp- og performancegruppen HeartBeat er fi re unge, sprælske musikere fyldt med spilleglæde. De leverer en alsidig koncertoplevelse, der bobler af begejstring. Avancerede rytmer præsenteres legende let, mens scenen fyldes af sang, rap, teater og stomp. Stomp er musik på alt andet end gængse instrumenter, og der spilles på hvad som helst. Med hjertevarme og glimt i øjet stråler HeartBeat langt ud over scenekanten og tryllebinder publikum, der undervejs inviteres til at deltage med sang, klap og bodybeat. For hvert et trommeslag hvert et hjerteslag - breder smilet sig til op over begge ører. Undervisningsmateriale til musik: JENSEN & BUGGE HVOR ER FOLKS MUSIK MON BLEVET AF? klasse 0. klasser fra Islev Skole Islev Skole d klasser fra Islev Skole Islev Skole d Mette har opdaget, at hun har glemt al musikken! Pist væk er den! Men musik betyder alt for Mette, så hun drager ud i Jylland, hvor hun bor, og leder efter den. Hun opsøger forskellige gamle spillemænd, for at spørge, hvor den mon er blevet af. Gamle folk er nemlig altid så gode til at passe på deres ting. Undervejs lærer hun 4 forskellige musikdialekter af de gamle spillemænd. Og til sidst fi nder hun ved hjælp fra børnene ud af, at musikken faktisk er i blandt os hele tiden, hvis vi kigger efter den. En varm og nærværende koncert med to af de bedste unge folkemusikere herhjemme. Undervisningsmateriale til musik og billedkunst:

4 Koncerterne er fordelt KRAUKA Hvordan lød musikken når vikingerne festede? klasse klasser fra Hendriksholm Viften d klasser fra Tinderhøj Viften d klasser fra Valhøj Skole Viften d Hvordan lød musikken, når vikingerne festede? Kvartetten Krauka giver et musikalsk svar på dette og fl ere andre spørgsmål i en spændende og anderledes koncertoplevelse, hvor fortid og nutid mødes. Lyrer, håndtrommer, skalmajer, islandske kvad og 5-strenget bas er med til at skabe Krauka s helt eget univers hvor aser, jætter og elver kommer til live. Musikken er inspireret af gamle nordiske melodier og islandsk sang- og kvadtradition, mens lyrikken har rødder i sagaerne og nordisk mytologi. Siden starten for 12 år siden har Krauka turnéret i hele Norden, USA og Østeuropa og udgivet 5 CD er. Undervisningsmateriale til musik, dansk og sløjd: THE DIXIELAND GIPSYBAND klasse klasser fra Rødovre Skole Viften d klasser fra Islev Skole Viften d klasser fra Nyager Skole Viften d The Dixieland-Gipsyband er en ny stjerne på jazzens nattehimmel, der sætter den medrivende musikalske totaloplevelse i centrum. Opskriften er enkel: heftige violinsoli, virtuost guitarspil samt besjælet og charmerende skønsang i poetisk forening med banjo, strygebas, sprød mundharpe - ja endda sav! The Dixieland-Gipsyband er en rent ud sagt råswingende energibombe skudt direkte ud af den traditionelle jazz og lige ind i publikums bankende musikhjerter! Her plantes en solid dosis Reinhardt, Grappelli, Asmussen og Mathiesen og ikke mindst trangen til at råbe i kor: Oh yeah - ONE MORE TIME! Undervisningsmateriale til musik:

5 Koncerterne er fordelt GOIN BACK TO NEW ORLEANS klasse klasser fra Tinderhøj Viften d og Valhøj klasser fra Islev Skole Viften d I denne sæson får de store elever fornøjelsen af Goin Back to New Orleans (GBTNO), som serverer et højenergisk og medrivende musikalsk show, der når ud over scenekanten og inddrager publikum. Undervisningsmateriale til engelsk: AUDIOGRAF klasse klasser fra Nyager Skole Viften d klasser fra Hendriksholm og Rødovre Viften d Jazz/fusionsgruppen AUDIOGRAF præsenterer her en nyskabende musikforestilling, der placerer publikum i centrum af et visuelt og musikalsk sanserum! I et tæt sammenspil mellem akustiske og elektriske instrumenter samt video- og lydmontage bygger projektet bro mellem fl ere musikalske og visuelle kunstformer, der blandes i en kalejdoskopisk mosaik af lyd- og lysindtryk. Musikken er inspireret af billedkunstneren René Holms stemningsfulde, drømmende og ekspressive billedunivers, og forestillingen byder på udtryksfuld billed- og videokunst projiceret på storskærm. Undervisningsmateriale til musik og billedkunst som tilvalg:

6 Teater - til 2. klassetrin 1 AL TID I VERDEN TEATER MERIDIANO 2. KLASSE 2. klasser Viften Mandag d kl I morgen fylder Victoria hundrede år. I nat har hun næsten ikke kunnet sove for spænding. Hun er stået tidligt op for at skrive en liste over alt det, hun vil lave til sin fødselsdag. En kæmpe-lang liste, næsten lige så lang som listen med alle dem, der er inviteret til at komme og fejre hende i morgen. Al tid i verden er en nærværende og billedstærk multi-medie dukkeforestilling, der handler om at bruge livet, om at give, begejstres og forundres, om at få det allerbedste ud af hvert øjeblik. Se trailer fra forestillingen her: 2 KRONEN PÅ HOVEDET BATIDA 2. KLASSE 2. klasser Islev Skole Onsdag d Kongen er gammel og skal snart dø. Og når det sker, er det naturligvis den ældste søn, kronprinsen, der skal overtage kronen. Det er han vældig stolt af. Men hvad hjælper det, når deres far hol-der allermest af hans forkælede lillebror? Forestillingen handler ikke blot om kongesønners rivalisering: Tre musikalske skuespillere fortæller en både sjov og alvorlig historie om jalousi mellem søskende. En beretning om kærlighed, retfærdighed og accept. hovedet 3 4 FARVEL HR. MUFFIN TEATER REFLEKSION 2. KLASSE 2. klasser 2. klasser Viften Viften Fredag kl d Fredag kl d Hr. Muffi n har fået ondt i maven. Han har haft det godt - bedre end de fl este. Han laver en liste: en meget klog og venlig kone et lille hus med egen postkasse fi re små lodne børn post af og til i postkassen Engang var hr. Muffi n ung, stærk og stolt. Han kunne bære en agurk på ryggen! Nu er han træt og gammel og sidder alene i sit hus og husker. Med varme, humor og respekt fortælles historien om de sidste dage i et højt elsket marsvins liv, for hr. Muffi n har det ikke længere godt og skal dø. eksion.dk/

7 Teater - til 2. & 4. klassetrin 5...OG SÅ VÅGNEDE JEG - EN DRØMMEGYSER TEATER PATRASKET 2. KLASSE 2. & 4. klasser Tinderhøj Onsdag d To nørder inviterer os indenfor til at følge et eksperiment under en selvlysende drømmefanger: En maskine, der gør det muligt at se ind i andre menneskers drømme, styre dem og måske kurere mareridt..! Men forsøget støder snart på vanskeligheder, for drøm og virkelighed viser sig at hænge sammen på uventede måder og mareridtet lader sig slet ikke styre så let.. En underfundig gyser om drømme, og hvad vi stiller op med dem forestillinger/og-saa-vaagnede-jeg/omforestillingen?lang=da 6 MIG OG CALLAS NØRREGAARDS TEATER 4. KLASSE 4. klasser Islev Skole Torsdag d Maria er glad! Hun har lige fået en smart mobil, og inden længe får hun to værelser. Hendes forældre er blevet skilt. Maria er da ligeglad. Hun er ikke noget tudefjæs!! Men så skal der ryddes op på loftet, og her lurer ømme minder om en kær, svunden tid. Måske er Maria slet ikke så glad alligevel. En forestilling om følelser, om opera, skilsmisse og at få hjælp fra uventet side... Download lærereksempler: dk/forst_mat_vejl_pdf/laerer_udgave_ Callas.pdf Download eleveksempler: dk/forst_mat_pdf/elev_udgave_callas.pdf 7 8 OG SÅ STÅR MAN PLUDSELIG DER TEATER ZEBU 4. KLASSE 4. klasser 4. klasser Viften Viften Mandag d Mandag kl d Du er snart stor. Du kan klare det meste, du har styr på det. Skole, venner, familie, det går jo godt nok. Og så står du pludselig der, ved randen af en afgrund, som ikke var der lige før. Det er skræmmende og spændende. I en række korte, enkle scener skildrer fi re skuespillere de øjeblikke i unge menneskers liv, hvor de pludselig fyldes af en følelse af at være udenfor, alene og anderledes. Og så står man pludselig der er en preteen eksistensberetning baseret på interviews og research og præsenteres med humor og alvor lige i øjenhøjde med sit publikum. Find undervisningsmateriale til forestillingen på Zebus hjemmeside:

8 Teater - til 6. klassetrin 10 THE DISCOVERY NEW UPPERCUT BREAK 6. KLASSE 6. klasser Viften Mandag d Kapow! The Discovery handler om en lille dreng med briller, der hedder Albert. En dag i Alberts liv sker det, der ikke må ske: Hans far smider ham ud hjemmefra. Det bliver startskuddet på en opdagelsesrejse, hvor han møder både aber, pokerspillere og kvinden i sit liv. Og ikke nok med det. Albert opdager, hvordan det er at stå på egne ben og danse med egne fødder. For hvis nogen synes din hat er grim, så vis dem, at du kan snurre rundt på den. Det hele fortælles gennem vild og vanvittig dans, som danserne gennem deres mangeårige samarbejde selv har udforsket, udviklet og her udfolder. Hertil kommer, at en af verdens dygtigste breakdansere, Ducky (Duck Hyun Kim), er blevet fl øjet ind fra Korea for at binde koreografi en sammen. 11 BLIND CARTE BLANCHE 6. KLASSE 6. klasser Tinderhøj Skole Tirsdag d Inspirationsmateriale og videoklip: Se, råber Mia, jeg kan tage mit øje ud. Men kammeraterne vil ikke se, og de synes, at Mia er mærkelig. Det er hun måske også. Hun er i al fald blind, og hun har et kunstigt øje. Men Mia har fået nok - nu vil hun ses, høres og tages alvorligt. I kampen for synlighed tager Mia drastiske midler i brug både de blide og de brutale. Publikum vil momentvis opleve, at mørket sænker sig. Herved skærpes høresansen, så publikum bliver en del af et stort, farverigt lydunivers - og oplever verden med nye øjne med Mias øjne. Forestillingen udbydes i samarbejde med Dansk Blindesamfund. Efter forestillingen er der after talk med Ditte Laumann, der spiller hovedpersonen i BLIND, og en repræsentant fra Dansk Blindesamfund.

9 Teater - til 8. klassetrin JEG MIG FUCK DIG TEATRET ST.TV. 8. KLASSE 8. klasser 8. klasser Islev Skole Islev Skole Fredag d Fredag kl d Se videoklip med interview med de to dramatikere bag forestillingen, Line Mørkeby og Kamilla Wargo Brekling her: Forestillingen handler om pres og præstationsangst. Om at leve op til ens egne og andres forventninger. Om at lykkes. Og om at straffe sig selv, når man ikke gør. Om at være den bedste. Eller ønske man var det. Om at ødelægge det for alle andre, når man ikke selv slår til. Jonas, Nanna og Ida svømmer - med troen i hjertet og en ulykkelig forelskelse på tværs. De svømmer om på den anden side af dem selv, hvor de ikke længere kan bunde, og hvor drømmene om natten er fulde af tårer og angst. For konkurrencen er unfair, og virkeligheden er ikke, hvad den ser ud til. Og pludselig er der meget mere på spil end en udtagelse til OL. 14 OPSANG BAGGÅRDSTEATRET 8. KLASSE 8. klasser Viften Find undervisningsmateriale her: Fredag d OPSANG er en krasbørstig musicalkomedie, der uddeler teatralske bølle-bank og syngende lussinger til den danske ungdoms syv dødssynder. Iscenesat som et musikalsk foredrag præsenterer stykket to foredragsholdere, der fremfører syv forskellige skæbnefortællinger om syv dødsenssyndige teenagere, der lider hver sin drabelige skæbne. Den dovne brækker nakken i et Jackassstunt, den hovmodige rammes i hovedet af galaktisk lort, den griskes drømme om celebert stjerneliv afsløres som hul i hovedet. OPSANG beretter med selvretfærdighedens klare røst og synger og danser om alle de bibelske plager (læs: stuearrest, fedtet hud og campingferie med farmor), som vil falde tungt på ungdommens snotdumme hoveder, hvis den ikke snart tager sig sammen. BaggårdTeatret og Mungo Park har i fælles kærlighed skabt Opsang og både anmelderne og publikum jublede.

10 Workshops TILBUD FRA SKOLETJENESTEN KØBENHAVNS BEFÆSTNING KLASSE EJBYBUNKEREN Ejbybunkeren danner rammen om 4 nye undervisningsforløb, som Skoletjenesten har udviklet til folkeskolens mellemtrin- og udskolingselever. Gys og gru: 3.-6.klasse september-november 2012 og marts-juni 2013 Uhyggen breder sig, når vi bevæger os ind i den mørke bunker. De spændende rum og de snørklede gange danner rammen om dette undervisningsforløb, der har den gode fortælling og historieskrivning i fokus. Vi skal høre spændende, sjove og uhyggelige historier, og eleverne skal selv lære hvordan man laver en fortælling. Forløbet henvender sig til dig, der sammen med din klasse skal arbejde med genrekendskab i dansk. Forløbet er både for modige og mindre modige børn... Kold krigs spionen: 4.-6.klasse september-november 2012 og marts-juni 2013 Eleverne rejser via mobiltelefonen tilbage til tiden under den kolde krig, hvor verden var truet af 3. verdens-krig. Den tophemmelige bunker er blevet infi ltreret af en spion, der lækker fortrolige oplysninger. Det er elevernes opgave at efterforske sagen og fi nde ud af hvem af de mistænkte, der er spionen. For at klare missionen skal de undersøge de mistænktes alibier, fi nde spor efter spionen og afkode hemmelige beskeder. Når I kommer ud i bunkeren, låner alle elever en ipod. Spillet giver jer en unik mulighed for at arbejde tværfagligt med historie, natur/teknik og matematik. Naturdetektiverne: klasse september-november 2012 og marts-juni 2013 Eleverne samarbejder på hold og spiller rollerne som agenter ude på befæstningens volde. En gruppe elever er placeret i kontrolcenteret i Ejby-bunkeren. De skal guide den anden gruppe elever rundt til virtuelle poster, der er placeret rundt omkring på Vestvolden. Eleverne kommunikerer via mobiltelefoner og er udstyret med GPS er. Sammen skal eleverne løse en række opgaver, der er placeret ude i Befæstningens landskab. Konkurrencen er benhård; det gælder om at score fl est mulige point ved at samarbejde og løse opgaverne så hurtigt så muligt. Mission Kold krig: klasse september-november 2012 og marts-juni 2013 Et live rollespil, hvor eleverne oplever ideologier, magtbalancer og politiske beslutninger på egen krop. Kan de stole på fjenden, tør de nedruste, og er der spioner iblandt dem? Rollespillet spilles i det originale koldkrigsunivers: Den hemmelige bunker i Ejby! Praktiske oplysninger På Skoletjenesten Københavns Befæstnings hjemmeside kan I hente undervisningsmateriale, som I kan arbejde med før og efter besøget i bunkeren. Skoler i Rødovre Kommune kan komme gratis i bunkeren og bestilling foregår elektronisk på I skal blot skrive Rødovre kommune i Betalingsfeltet.

11 Workshops KÆRLIGHED PÅ VOLDEN - MED BESØG PÅ VESTVOLDEN, KIRKEBESØG OG SANGSKRIVEWORK- SHOP PÅ RØDOVRE BIBLIOTEK FORLØB FOR KLASSE Forløbet er udviklet i samarbejde mellem Heerup Museum, Rødovre Bibliotek, Projekt Vestvolden og Folkekirkens Skoletjeneste. Læs mere og tilmeld jer på I 1889 døde Elvira Madigan og Sixten Sparre i en skov og blev begravet på Tåsinge. De kunne ikke få hinanden i livet, så de valgte i stedet at dø sammen. Historien om Elvira Madigan og Sixten Sparre fyldte meget dengang i 1889, men mange i dag kender også til historien. Derimod er der ikke så mange, der ved, at vi havde et lignende kærligheds-skuddrama på Volden i Rødovre. Et par rejste fra Malmø og tog sig af dage lige ved Artillerimagasinet på Vestvolden. Man kan stadig se spor efter kuglen i Artillerimagasinets væg. Dette kærlighedsselvmord, der blev begået år 1900 på Vestvolden er udgangspunkt for forløbet Kærlighed på Volden. I projektet fokuseres ved hjælp af kærestebreve, historiske kilder, bibelske tekster, billeder og musik på forskellige kærlighedsforestillinger nu og igennem tiden - bl.a. den romantiske kærlighedsforestilling, næstekærlighed, den erotiske kærlighed og den venskabelige kærlighed. Projektet indledes med et besøg på Vestvolden med historiker og formidler Marie Drost Åkjær, dernæst følger et kirkebesøg, hvor der arbejdes med forskellige kærlighedsforestillinger og kirkens ritualer, inden projektet munder ud i en skriveworkshop med sangskriver Christoffer Høyer. Her skal eleverne skrive en sangtekst over temaet kærlighed. Praktisk info: Fag: Kristendomskundskab, dansk, historie og samfundsfag Periode: Uge : Besøg på Vestvolden i uge 3, kirkebesøg i uge 5 og skriveworkshop i uge 6 Omfang: lektioner Ved tilmelding udfyld punkt: A: Besøg på Vestvolden B: Kirkebesøg C: Skriveworkshop Trinmål Kristendomskundskab Livsfi losofi og etik: Diskutere og forholde sig til grundlæggende tilværelsesspørgsmål og trosvalg på et fagligt grundlag. Bibelske fortællinger: Forholde sig til og tolke udvalgte fortællinger fra Det Gamle og Nye Testamente. Kristendommen og dens forskellige udtryk i historisk og nutidig sammenhæng: Diskutere og forholde sig til de kristne grundbegreber og deres tolkning af tilværelsen. Dansk Det skrevne sprog (læse): Forholde sig analytisk og refl ekteret til tekster og andre udtryk fra forskelligartede medier. Det skrevne sprog (skrive): Skrive forståeligt, klart og varieret i en form, der passer til genre og situation. Sprog, litteratur og kommunikation: Udtrykke sig i billeder, lyd og tekst i komplekse produktioner. Historie Kronologisk overblik: Karakterisere sammenhænge mellem historiske begivenheder og den tid, som de foregår i. Fortolkning og formidling: Indkredse historiske emner og temaer og indgå i dialog herom. Samfundsfag Sociale og kulturelle forhold. Socialisering, kultur og identitet: Give samfundsmæssige forklaringer på udviklingen af sociale grupper og gruppeidentiteter.

12 Omvisninger og værkstedsforløb på Heerup Museum HEERUP UDEN RAMMER Omvisninger og værkstedsforløb på Heerup Museum fredag d fredag d Henry Heerups udendørs atelier på Kamstrupvej 96 i Rødovre var en fantasiens have, som i dag fortsat lever videre i vores bevidsthed. Efterårets særudstilling Heerup uden rammer omhandler haven som kreativt frirum og symbol på Heerups frie kunstneriske ånd og arbejdsrytme. Til denne udstilling har Benny Jepsen og Kristoffer Tejlgaard fra kunstnerkollektivet Bureau Detours skabt en installation, der vil omfavne, understøtte og redefi nere Heerups skraldemodeller, stenskulpturer samt ikke mindst malerier på alt fra strygebræt til tøndelåg. Installationen inviterer klassen på opdagelse i Heerup og samtidskunstens fi nurlige og overraskende univers. Udstillingen kan ud over introduktion til Heerups liv og værk give lejlighed til at tale om emner som: samtidskunst, installationskunst, urban gardening, fribyggeri, byggelegepladser, leg og fantasi og meget andet. Tal med en af de dygtige omvisere på museet om mulighederne. Kunst for og med børn Udstillingerne på Heerup Museum er særdeles velegnede i kunstformidlingen til børn og unge. Som enkelt-mandsmuseum er tilegnelsen af værkerne overskuelig, og der er gode betingelser for genkendelse, indlevelse og aktiv deltagelse. Museumsrummet danner en enkel og behagelig ramme om den gode dialog mellem kunstformidler og børn/unge. Omvisning i den aktuelle udstilling på Heerup Museum er gratis for alle skoler i Rødovre men kræver forudbestilling. Booking: Ring på tlf: tirsdag-fredag kl Eller send en mail til Dialogbaseret omvisning klasse Titel: Heerup uden rammer Ca. 45 min. Gratis for Rødovre skoler (normalpris 300 kr., fra pris 325 kr.) Værkstedsforløb klasse Titel: Fantasiens have 2 timers forløb med afsæt i udstillingen Pris 150 kr. for Rødovre skoler (fra pris 175 kr.) Eleverne skal kreere deres egen skraldemodel. Hver elev medbringer en beholder, som forandres ved hjælp af skrald til en unik og fantasifuld minihave, vi kan plante et frø i. Værkstedsforløb klasse Titel: Omviser for en dag 2 timers forløb med afsæt i udstillingen Pris 150 kr. for Rødovre skoler (fra pris 175 kr.) Klassen præsenteres for en række kunstfaglige begreber og arbejder i grupper med udvalgte værker med henblik på et mundtligt oplæg. De prøver kræfter med at formidle et kunstværk på relevant og dynamisk vis.

13 Ta med skolen i biffen Alle forestillinger vises i Viften. Tilmelding foregår elektronisk på Center for Undervisningsmidlers hjemmeside Klik på Film og TV og herefter Med Skolen i Biografen! Fra onsdag den 13. juni til mandag d. 3. september er der åbent for bindende tilmelding. Pris: 15 kr. pr. deltager. Det foregår efter først til mølle-princippet, og det er derfor vigtigt at være tidligt ude. NB: Efter den 8. september 2013 vil hjemmesiden igen være åben for tilmeldinger til de forestillinger, hvor der er ledige pladser. Her kan du løbende tilmelde dig. Undervisningsmaterialer: TINTIN KLASSE Mandag kl & EEP! KLASSE Mandag kl & HVIDSTEN GRUPPEN KLASSE Tirsdag kl & SUPER KLASSE Tirsdag kl & ARRIETTYS HEMMELIGE VERDEN KLASSE Mandag kl & FRIT FALD KLASSE Mandag kl & ALMANYA - VELKOMMEN TIL TYSKLAND KLASSE Tirsdag kl & ORLA FRØSNAPPER KLASSE Tirsdag kl & FORSTADSKROKODILLE KLASSE Tirsdag kl & DRENGEN MED CYKLEN KLASSE Tirsdag kl & 12.00

14 Børnekulturpuljen i Rødovre - har du ideen, har vi pengene! BØRNEKULTURPULJEN I RØDOVRE - SÅDAN SØGER DU PENGE TIL DIT PROJEKT Vil du skabe mere og bedre børnekultur for dig selv, dine kammerater og andre børn og unge i Rødovre, så kan du få penge fra Børnekulturpuljen. Her kan du læse om, hvordan du får penge til dit projekt. Vi giver penge til dit projekt, hvis: Dit kulturprojekt også er for andre børn og unge i Rødovre. Dit kulturprojekt er noget nyt, vi ikke har set før! Dit projekt er noget med fi lm, musik, kunst, bøger eller noget helt femte! Du bruger en professionel kunstner, selvom det er dyrere! Du laver projektet sammen med din klasse, din fodboldklub eller nogle andre! Vi giver ikke penge til: Det samme projekt fl ere gange! Udenlandsrejser Projekter udenfor Rødovre Hvornår og hvordan kan du søge? Du kan søge hele tiden, du skal bare udfylde skemaet på næste side. Vil du have hjælp til at søge, så ring til Line Horn Andersen på tlf.nr: eller mail til Du kan læse hele Rødovre Kommunes Børnekulturpolitik og fi nde ansøgningsskemaet her: https://www.rk.dk ANSØGNINGSSKEMA TIL BØRNEKULTURPULJEN I RØDOVRE Hvem er du? (navn, adresse, evt. også alder, forening/institution, eller andet relevant!) Hvad søger du penge til? (helt kort navnet på dit projekt!) Hvor mange penge søger du? (kr.) Hvornår og hvor foregår dit projekt? (dato og tid og sted) Fortæl lidt om dit projekt: (her kan du fortælle med lidt fl ere ord, hvad projektet går ud på hvad skal der ske, hvem skal komme, hvad håber du at få ud af projektet, samarbejder du med nogle om projektet, hvordan vil du få fat i dem, der skal komme, osv.) Når du har udfyldt skemaet kan du sende det til Line Horn Andersen på mail: eller med post til Rødovre Bibliotek, Rødovre Parkvej 140, 2610 Rødovre, att.: Line Horn Andersen.

15 Diverse SMART PARAT SVAR QUIZ FOR ALLE 6. KLASSER Alle 6. klasser inviteres til at være med i årets seje, sjove, svære og skøre Smart Parat Svar quiz. Quizzen foregår i formiddagstimerne på Rødovre Bibliotek fredag d. 26. oktober Klasserne repræsenteres af 5 elever, der har læst en masse og har en stor viden indenfor forskellige kategorier såsom spil, litteratur, politik og sport. De interesserede klasser skal tilmelde sig senest d. 17. september på Rødovre Bibliotek hos kontaktperson Birgit Andersen på mail: eller tlf Det vindende hold fra Rødovre går videre i en regional dyst d. 7. november. FÅ ØJE PÅ KUNSTEN I RØDOVRE Det handler om udendørs kunstværker på steder, vi alle kommer. Det er kunst, vi kan se i vores hverdag, men måske ser vi ikke kunstværkerne, når vi haster forbi. Måske er vi usikre på, hvad de forestiller. Klik ind på nedenstående link og få mere at vide om kunsten i Rødovre. https://www.rk.dk/topmenu/byens-liv/byens-kunst/ SPIL DANSK DAGEN TORSDAG D. 25. OKTOBER SÆT KRYDS I KALENDEREN ALLEREDE NU! Rødovre Kommune er igen i år blevet Spil Dansk Kommune. Derfor vil Rødovre syde og boble med musik torsdag d. 25. oktober. Vi er i gang med planlægningen af Spil Dansk Dagen i Rødovre, så endnu ligger alle arrangementer ikke fast. Hold øje med https://www.rk.dk/topmenu/ byens-liv/byensliv/, som vi opdaterer med de forskellige arrangementer. VIFTEN TILBYDER STORE OPLEVELSER TIL SMÅ PRISER! HAKKEBAKKESKOVEN FOR KLASSE Se TETAER V s prisvindende nyopsætning af Thorbjørn Egners klassiker. Oplev den rørende og morsomme fortælling om den frække Klatremus Lillemand, hans bedste ven Morten Skovmus, den farlige Mikkel Ræv, den rare Bamsefar, og de andre folkekære karakterer, i denne forrygende opsætning med nogle af landets allerbedste yngre skuespillere. Tid: mandag d. 1. oktober 2012 kl. 10. THE TECHNOCELIC COMEDY SHOW FOR KLASSE Det er ikke kunst. Eller musik. Eller for den sags skyld dans. Eller fysisk teater. Det er en ny form uden for genre eller kategori, når den japanske performance-gruppe Siro-A præsenterer publikum for et interaktivt multimedieshow, der integrerer den live-elektroniske musik, comedy-genren og den menneske-lige krop. Forvent at blive opslugt, overrasket og underholdt i et sjovt og fantastisk møde mellem menneske, teknologi og musik. Tid: tirsdag d. 2. oktober 2012 kl. 10. Billetpris: 30 kr. Bestil billet via mail: inden d

Hvad kan DIN skole bruge biblioteket til?

Hvad kan DIN skole bruge biblioteket til? Hvad kan DIN skole bruge biblioteket til? Besøg BIBLIOTEKET Besøg VANDREHALLEN Besøg BIBLIOTEKET Hvordan kan skolen bruge biblioteket? Hvorfor biblioteksbesøg? Tilbuddene veksler mellem kulturel oplevelse

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

VærelZe 313 og Teaterskolen

VærelZe 313 og Teaterskolen syddjurs egnsteater VærelZe 313 og Teaterskolen sæson 2014/15 www.syddjursegnsteater.dk KÆRE UNGE I SYDDJURS KOMMUNE For femte år i træk byder vi velkommen til Ingen kedelige onsdage, på den sidste onsdag

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

FAVRSKOV MUSIKSKOLE. Julemåneden er i gang og der er meget at glæde sig til - også i musikskolen.

FAVRSKOV MUSIKSKOLE. Julemåneden er i gang og der er meget at glæde sig til - også i musikskolen. Sæson 2014/15 Volume 2 Nyhedsbrev FAVRSKOV MUSIKSKOLE Indhold Julehilsen...1 Kirkekoncert i Røgen...2 Julegalop og Lucia...2 Bazartilbud...3 Fotos fra Bazaren...3 Nye rytmikhold...4 Kommende arrangementer...4

Læs mere

Foto: http://www.colourbox.com/vector/cute- anime- style- girl- vector- 4248225

Foto: http://www.colourbox.com/vector/cute- anime- style- girl- vector- 4248225 Lærervejledning Foto: http://www.colourbox.com/vector/cute- anime- style- girl- vector- 4248225 Fag: Dansk, billedkunst Emne: Manga, berettermodel, fortælleteknik, tegneseriens virkemidler, billedkomposition,

Læs mere

Sommerkurser 2015. Vil du være med?

Sommerkurser 2015. Vil du være med? 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Livsstilskursus (1 uge) Vil du være med? Musik og kunsthåndværk

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16 BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-9. KLASSE 2015/16 KÆRE LÆRERE OG PÆDAGOGER Vi vil gerne invitere jeres elever indenfor på Ballerup Bibliotekerne. For at i bedst muligt kan tilrettelægge

Læs mere

SKOLEMATERIALE til teaterforestillingen Et Mærkeligt Skib

SKOLEMATERIALE til teaterforestillingen Et Mærkeligt Skib SKOLEMATERIALE til teaterforestillingen Et Mærkeligt Skib Dette skolemateriale er tænkt som et oplæg til at arbejde videre med forestillingen i fagene dansk, drama og billedkunst. Det består af nogle korte

Læs mere

Nye foredrag med Peter Lundberg KAN BOOKES NU

Nye foredrag med Peter Lundberg KAN BOOKES NU Nye foredrag med Peter Lundberg KAN BOOKES NU LIDT OM PETER LUNDBERG Billedkunstner, forfatter og foredragsholder. (F: 1955) Peter Lundbergs billedkunstneriske karriere startede i 1969, og i mange år blev

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING. Undervisningsmaterialet er udviklet af Kaospiloterne Mads D. Kristiansen og Kasper Zederkof i samarbejde med DR og Dansk Skoleidræt.

LÆRERVEJLEDNING. Undervisningsmaterialet er udviklet af Kaospiloterne Mads D. Kristiansen og Kasper Zederkof i samarbejde med DR og Dansk Skoleidræt. LÆRERVEJLEDNING Undervisningsmaterialet er udviklet af Kaospiloterne Mads D. Kristiansen og Kasper Zederkof i samarbejde med DR og Dansk Skoleidræt. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Brev til klasselæreren Illustration

Læs mere

ARV. Luciaoptog. www.furbib.dk. barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner. klassikere brætspil rim & remser sanglege

ARV. Luciaoptog. www.furbib.dk. barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner. klassikere brætspil rim & remser sanglege Luciaoptog Nattergalen skal findes sæsonprogram børn efterår 2015 furesø bibliotek & borgerservice Zebra-ze-ze ARV Brætspilscafé Mis med de blå øjne R barndommens gade skikke eventyr genkendelse traditioner

Læs mere

Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget

Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget Formålet med Skole-Kirke-Samarbejdet er at udvikle materialer, metoder og ideer til undervisningen i kristendomskundskab i

Læs mere

Musikundervisning i den nye skolereform.

Musikundervisning i den nye skolereform. Musikundervisning i den nye skolereform. Den nye skolereform vil give et kæmpe løft til samarbejdet mellem Musikskolen og folkeskolerne i Lemvig Kommune. Det er en enestående chance for at understøtte

Læs mere

SUPERFLEX, FOLKESKOLEN OG NATIONAL IDENTITET

SUPERFLEX, FOLKESKOLEN OG NATIONAL IDENTITET SUPERFLEX, FOLKESKOLEN OG NATIONAL IDENTITET Det er mandag den 19. februar 2015 på Præstemoseskolen i Hvidovre. Klokken er 8.30, og det klare vinterlys falder ind gennem vinduerne i den gamle aula. Her

Læs mere

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Fest for mellemtrinnet. Så er det blevet tiden for den årlige store begivenhed for eleverne i 4., 5. og 6. klasse. Der er fest! Torsdag d.

Læs mere

Læring og læselyst. på Gladsaxe Bibliotekerne. gladsaxe.dk/bibliotek

Læring og læselyst. på Gladsaxe Bibliotekerne. gladsaxe.dk/bibliotek Læring og læselyst på Gladsaxe Bibliotekerne gladsaxe.dk/bibliotek skoleåret 2014/2015 Kære skoler i Gladsaxe På Gladsaxe Bibliotekerne har vi som noget nyt lavet en samlet oversigt over de aktiviteter,

Læs mere

Lærervejledning til Fanget

Lærervejledning til Fanget Lærervejledning til Fanget En udstilling med værker af den danske samtidskunstner John Kørner Målgruppe: mellemtrinnet Baggrundsinformation om udstillingen John Kørner - Fanget 04.05.13-22.09-13 Problemerne

Læs mere

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER 1 NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE Denne folder er en oversigt over, hvilke linjer, du som elev kan vælge imellem,

Læs mere

Dans Film. Teater Design

Dans Film. Teater Design Forsi Dans Film Musik Lyd & LyS Teater Design Indhold En skole - En scene - En Fremtid Varme Værdier Cool Performance Dans Film Musik Lyd & Lys Teater Design Hvorfor Musik Og Teater? De Boglige Fag Studietur

Læs mere

Årsplan Skoleåret 2014/2015 Kristendom Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 14/15. Skolens del og slutmål følger

Årsplan Skoleåret 2014/2015 Kristendom Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 14/15. Skolens del og slutmål følger Årsplan Skoleåret 204/205 Kristendom Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 4/5. Skolens del og slutmål følger folkeskolens fællesmål slut 2009. Årsplan for kristendom FAG: Kristendom

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D

din kreative fremtid starter her SKO LEN TILMELDING NU Nyhed Horsens Kunstmuseum mode * 3D Nyhed mode * 3D BILLED fremtid starter her SKO LEN din kreative Horsens Kunstmuseum Forår 2015 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i foråret 2015 en fritidsundervisning, hvor begreber som

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling

Sæson 2014 / 2015. Ubberud. Gymnastik afdeling Sæson 2014 / 2015 Ubberud Gymnastik afdeling BØRNE - UNGDOM HOLD Piger spring/rytme 0 2 klasse Onsdag kl. 15.30 16.30 i Ubberud hallen fra 03-09-14 (NB: Tidspunktet rettet!) Hej Piger Starter vi en ny

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Indhold i værktøjskassen. Pressekontakt sådan. Presseværktøjskassen SPIL DANSK DAGEN 2015

Indhold i værktøjskassen. Pressekontakt sådan. Presseværktøjskassen SPIL DANSK DAGEN 2015 Presseværktøjskassen SPIL DANSK DAGEN 2015 Indhold i værktøjskassen Pressekontakt sådan o Før I kontakter medierne o Når I kontakter medierne o Når medierne kontakter jer Pressekontakt sådan I Presseværktøjskassen

Læs mere

Læsning. Prædikeren kap 3.

Læsning. Prædikeren kap 3. 02-01-2015 side 1 Prædiken til midnatsgudstjeneste 2014. Christianshede Læsning. Prædikeren kap 3. Alting har en tid, for alt, hvad der sker under himlen, er der et tidspunkt. En tid til at fødes, en tid

Læs mere

Musik Musik Musik s k o l e t j e n e s t e n

Musik Musik Musik s k o l e t j e n e s t e n Musik s k o l Musik Musik e t j e n e s t e n Kan du høre kirkeklokken, der hvor du bor? Hvordan synes du, den lyder? I gamle dage ringede kirkeklokkerne, når der var krig eller ildebrand. De kunne advare

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016 VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS

OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS OPVARMNINGSØVELSER & LEGE TIL NYCIRKUS Titel på øvelse: Push and pull Deltagere: min. 3 personer, men kan også udføres med en stor gruppe. Det vil umiddelbart være en god idé at starte i mindre grupper

Læs mere

Musik i Tide skolekoncerter 2014-15

Musik i Tide skolekoncerter 2014-15 Hedensted Kommune Musik i Tide På denne liste kan du se, hvilke grupper der udbydes i din kommune den kommende sæson, og hvilke datoer, de er i området. Læs mere om grupperne på de følgende sider. Musikgruppe

Læs mere

Dyret i dig - Menneskers og dyrs kropssprog

Dyret i dig - Menneskers og dyrs kropssprog Dyret i dig - Menneskers og dyrs kropssprog Lærerark - baggrundsviden Hvad bruger mennesker kropssprog til? Vores kropssprog siger noget om vores indre stemning. Trækker man f.eks. vejret hurtigt, er man

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Beyond Reach. 1. marts til 13. april 2014

Beyond Reach. 1. marts til 13. april 2014 En lærerguide Beyond Reach 1. marts til 13. april 2014 Introduktion Kære underviser Fra 1. marts til 13. april 2014 præsenterer Den Frie Udstillingsbygning en ny udstilling med værker specielt skabt til

Læs mere

Ta dine VALGFAG i Ungdomsskolen

Ta dine VALGFAG i Ungdomsskolen Tilmelding til Valgfag 2014/15 Dit navn Din skoles navn Dit klassetrin 1. valgfag 2. valgfag Husk: Din tilmelding skal afleveres på skolens kontor, eller tilmeld dig på www.fusweb.dk 2014 UNGDOMSSKOLEN

Læs mere

Pædagogiske læreplaner i vuggestuen

Pædagogiske læreplaner i vuggestuen Personlig alsidig udvikling Pædagogiske læreplaner i vuggestuen Når vi udvikler børnenes personlige alsidige kompetencer, giver vi dem evnen til at: Føle sig unik og værdifuld for fællesskabet Være fortrolige

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

Årsplan for musik i 6b 2008 4/8-31/12-2008. Legene og aktiviteterne i musikundervisnin gen vil bidrage til: At udvikle børnenes

Årsplan for musik i 6b 2008 4/8-31/12-2008. Legene og aktiviteterne i musikundervisnin gen vil bidrage til: At udvikle børnenes Dansk i 6B: Læsning tempo trænes øges ved frilæsning som fremlægges ved mundtlige brapporter for klassen. Dette skal samtidig give inspiration til nye læseideer til kammerater. Tekstanalyse, (herunder

Læs mere

Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til!

Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til! Musikskolen har brug for dig i uge 15!! Læs om vores aktiviteter og meld dig til! Kære elever og forældre! I uge 15 vender musikskolen op og ned på, hvordan vi gør tingene. Den normale undervisning bliver

Læs mere

Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år)

Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år) Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år) De pædagogiske processer skal lede henimod, at barnet ved slutningen af vuggestuen med lyst har tilegnet sig færdigheder og viden, som sætter

Læs mere

Invitation til. Musikskolens Musikuge

Invitation til. Musikskolens Musikuge Invitation til Musikskolens Musikuge Uge 9 2014 1 Velkommen til Musikugen Musikskolen omlægger i uge 9 al den almindelige undervisning og tilbyder i stedet andre spændende, anderledes og alternative undervisningstilbud.

Læs mere

Pædagogiske læreplaner Børnegården i Ollerup

Pædagogiske læreplaner Børnegården i Ollerup Alsidig personlig udvikling Pædagogiske læreplaner Børnene skal opleve, at de bliver mødt af engagerede og anerkendende voksne og at blive inviteret ind i det kulturelle fællesskab. Børnene skal have mulighed

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

Børnekultur og børns kultur. Det børnekulturelle system. Kulturel frisættelse. børn, barndom, kultur og biblioteker i en multimediekultur

Børnekultur og børns kultur. Det børnekulturelle system. Kulturel frisættelse. børn, barndom, kultur og biblioteker i en multimediekultur Børnekultur og børns kultur børn, barndom, kultur og biblioteker i en multimediekultur Det børnekulturelle system Den litterære institution (forfattere manus forlag konsulenter bøger formidlere) Den dramatiske

Læs mere

KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE

KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE Knudsøskolen er den ene af Ry s to folkeskoler, beliggende ved kanten af Knudsø og omgivet af store grønne arealer. Skolen har 140 elever og er 1-sporet til og med

Læs mere

Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen

Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen Ishøj Teaters tilbud om dramaundervisning i indskolingen 3 workshops der handler om sociale kompetencer, empati, følelser og forskellige udtryksformer. Teatereventyr er en fortælleform der inddrager børnene

Læs mere

Via foredrag, filmklip og øvelser får eleverne nogle redskaber til at løse konflikter og bekæmpe mobning og dårlig stemning i klasselokalet.

Via foredrag, filmklip og øvelser får eleverne nogle redskaber til at løse konflikter og bekæmpe mobning og dårlig stemning i klasselokalet. Program for VI SKABER FRED! udstilling i Øksnehallen 28.dec. 27.jan. Dato Arrangement 2. jan: Udstillingen åbner 4.jan: AMOK ved Jon K. Lange Tidspunkt: 10.00-12.30 Klassetrin: 4.-6. klasse Varighed: 3

Læs mere

Folkekirkens Skoletjeneste

Folkekirkens Skoletjeneste Folkekirkens Skoletjeneste Dragør - Tårnby Skoleåret 2014 2015 KÆRE LÆRER Kunne du tænke dig: At give dine elever en undervisning lidt ud over det sædvanlige? At have let ved at forberede din undervisning,

Læs mere

Undervisningsforløb i uddannelse og erhverv på mellemtrinnet.

Undervisningsforløb i uddannelse og erhverv på mellemtrinnet. Undervisningsforløb i uddannelse og erhverv på mellemtrinnet. Den hastige samfundsmæssige udvikling gør det mere og mere nødvendigt, at man har nogle mål og planer for sit liv, at man løbende reviderer

Læs mere

Malenes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Malene Schlünsen Preston Kragelundvej 8A 6622 Bække Tlf.: 41 40 30 85

Malenes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Malene Schlünsen Preston Kragelundvej 8A 6622 Bække Tlf.: 41 40 30 85 Malene s dagpleje Malenes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Malene Schlünsen Preston Kragelundvej 8A 6622 Bække Tlf.: 41 40 30 85 Malene Schlünsen Preston Redigeret af Maria Moesgaard KÆRE FORÆLDRE. Først

Læs mere

HISTORIEN OM Den Blå Planet

HISTORIEN OM Den Blå Planet UNDERVISNINGSMATERIALE HISTORIEN OM Den Blå Planet En fantasifuld fabel om sol, skygge og sommerfuglestøv Til læreren I Historien om Den Blå Planet har de yngste masser af muligheder for at drømme sig

Læs mere

For et par uger siden, havde min kollega og jeg alle vores konfirmander med i biografen og se Ridley Scotts nye storfilm Exodus om israelitternes

For et par uger siden, havde min kollega og jeg alle vores konfirmander med i biografen og se Ridley Scotts nye storfilm Exodus om israelitternes Påskedag Det er påskemorgen, det er glædens dag vi samles i kirken for at markere kristendommens fødsel. For det er hvad der sker i de tidlige morgentimer kristendommen fødes ud af gravens mørke og tomhed.

Læs mere

Målgruppe: Musiklærere og andre interesserede undervisere

Målgruppe: Musiklærere og andre interesserede undervisere Målgruppe: Musiklærere og andre interesserede undervisere den 27. februar 2012 på Vinde Helsinge Fri- og efterskole i samarbejde med Vestmus University College Sjælland Center for Undervisningsmidler Stenstuegade

Læs mere

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C

Den er et fremragende eksempel på, at 1+1+1 giver langt mere end 3. N. Kochs Skole, Skt. Johannes Allé 4, 8000 Århus C Trøjborg 29. juni 2009 Kære 9. årgang. En tøjklemme. Ja, sådan ser den ud den er blevet lidt gammel og grå lidt angrebet af vejr og vind den er blevet brugt meget. I kender alle sammen tøjklemmer, nogle

Læs mere

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så

i Ønskekoncerten om søndagen lige efter middagsmaden. Jeg har også lige fået Snehvide og de syv små dværge, men den er lidt kedelig, for der er så Vi skal ud og sejle Det har regnet meget de sidste par dage, og især i nat er der kommet meget vand, sagde far ved middagsbordet. Selv om det ikke regner nu, beslutter jeg mig for at blive inde og lege.

Læs mere

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG UGE 3: GUDS FOLK FORBEREDELSE Det store billede Det er her vi skal hen hovedpunkterne som denne samling skal få til at stå tydeligt frem. Vores identitet som Guds familie. Gud valgte sit folk af ren og

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

Elses dagpleje 2015. Kontakt oplysninger: Else Nørhede Vestergade 31 6622 Bække Tlf.: 22 87 75 51. Else Nørhede Redigeret af Maria Moesgaard

Elses dagpleje 2015. Kontakt oplysninger: Else Nørhede Vestergade 31 6622 Bække Tlf.: 22 87 75 51. Else Nørhede Redigeret af Maria Moesgaard Else s dagpleje Elses dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Else Nørhede Vestergade 31 6622 Bække Tlf.: 22 87 75 51 Else Nørhede Redigeret af Maria Moesgaard KÆRE FORÆLDRE. Velkommen indenfor i min dagpleje,

Læs mere

Hvad kan jeg blive? - nu med rewind knap

Hvad kan jeg blive? - nu med rewind knap Hvad kan jeg blive? - nu med rewind knap HVAD KAN JEG BLIVE? er en interaktions forestilling i 3 akter om valg af livsbane og uddannelse, som udforsker spændingsfeltet mellem virkelighed og drømme. Hvor

Læs mere

Undervisningsplan for de praktisk-musiske fag

Undervisningsplan for de praktisk-musiske fag Undervisningsplan for de praktisk-musiske fag Definition: De praktisk-musiske musiske fag omfatter fagene sløjd, billedkunst, håndarbejde, hjemkundskab og musik. Formålet med undervisningen er, at eleverne

Læs mere

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1

Kan du lide de andre børn? 11 9 Tror du de andre børn kan lide dig? 15 3 1 1 Samlet resultat fra børnemiljøundersøgelsen Børnecentret Vesterparken Samlet antal besvarelser 20 Pige 7 Dreng 13 Svarmuligheder: Glad for at gå i børnehave. 19 1 Er glad for den stue, man går på 16 2

Læs mere

Arrangementer for børn

Arrangementer for børn Varde Bibliotek tlf. 75221088 Rådhusstræde 2 6800 Varde biblioteket@vardebib.dk Arrangementer for børn Bibliotekerne i Varde Kommune Januar-juli 2013 Læs mere på www.vardebib.dk Arrangementer for børn

Læs mere

Som noget nyt tilbyder Trapholt arkitekturworkshop for 1. -10. klasse.

Som noget nyt tilbyder Trapholt arkitekturworkshop for 1. -10. klasse. AKTIVITETER 2015 Trapholt ligger Æblehaven 23 og nås med bus nr. 4 mod Strandhuse/Nr. Bjert fra Kolding Rutebilstation. Husk at det er gratis at låne vores madpakkehus Trappergården - reservering anbefales.

Læs mere

Farver i en grå tid. En fællesoplevelse på Børneskolen Bifrost

Farver i en grå tid. En fællesoplevelse på Børneskolen Bifrost Farver i en grå tid En fællesoplevelse på Børneskolen Bifrost Vi kender ikke fremtiden, og derfor må vi lære vores børn at kæmpe med det ukendte og at klare sig i hvilket som helst miljø i hele spektret

Læs mere

Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus

Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus Prædiken 1. Pinsedag 2012 Apostlenes Gerninger kap 2 og Johs. 14-15-21 Pinse jul og påske og Pinse Hvad er det der gør den Pinse til en højhelligdag? Det er et knudepunkt på frelseshistorien med Jesus

Læs mere

BUSAKTIVITETER efterår 2015

BUSAKTIVITETER efterår 2015 BUSAKTIVITETER efterår 2015 HEART & Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum tilbyder en række aktiviteter i forbindelse med booking af kulturbussen. Tilbuddene er opdelt efter: Aktiviteter på HEART

Læs mere

din kreative fremtid starter her SKO Sommerhold og CAMP Læs om TILMELDING NU LEN Horsens Kunstmuseum

din kreative fremtid starter her SKO Sommerhold og CAMP Læs om TILMELDING NU LEN Horsens Kunstmuseum BILLED fremtid starter her SKO Læs om Sommerhold og CAMP LEN din kreative Horsens Kunstmuseum Sommer og efterår 2015 TILMELDING NU BILLED SKOLEN Sommer og efterår 2015 En tegneevent for voksne er blandt

Læs mere

Oven over skyerne..! Få alt at vide om rumfart, rumstationer og raketter hér: http://www.geocities.ws/johnny97dk/rumfart/index.htm

Oven over skyerne..! Få alt at vide om rumfart, rumstationer og raketter hér: http://www.geocities.ws/johnny97dk/rumfart/index.htm Oven over skyerne..! Du skal lære mennesker, steder og ting ude i rummet og på jorden hvor du bor Du skal lære om stjernetegnene Du skal lave din egen planet-rap Du skal skrive et brev fra Månen Du skal

Læs mere

Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA

Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA Iscenesættelse: Kamilla Bach Mortensen Manuskript: Kamilla Bach Mortensen og de medvirkende Medvirkende: Rebekka Owe og Christine Sønderris Instruktørassistent: Stine

Læs mere

Musik i Tide skolekoncerter 2012-13

Musik i Tide skolekoncerter 2012-13 HeartBeat Antal medvirkende: 4 Målgruppe: Indskolingen Genre: Stomp/percussion, improvisation HeartBeat HeartBeat onid=685 Stomp- og performancegruppen HeartBeat er fire unge, sprælske musikere fyldt med

Læs mere

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede):

Kommunikation for Livet. Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler. Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til Fredskultur 3 eksempler Her gives nogle eksempler på anvendelse af IVK i praksis (alle navne er ændrede): Uddannelse til fredskultur Første eksempel Anna på 5 år kommer stormende ind til

Læs mere

Vinterferie og Skolerejsen 2015 Så er vi tilbage efter vinterferien, klar til et travlt forår med masser af gode oplevelser i vente!

Vinterferie og Skolerejsen 2015 Så er vi tilbage efter vinterferien, klar til et travlt forår med masser af gode oplevelser i vente! Brøruphus, den 20. februar 2015 NYHEDSBREV Kære forældre! Vinterferie og Skolerejsen 2015 Så er vi tilbage efter vinterferien, klar til et travlt forår med masser af gode oplevelser i vente! Skolerejsen

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

"Ikke bare en ny start. Men netop DEN start, som giver dig DET boost, der sikrer dig, at du ikke stopper ved starten, men bliver ved!

Ikke bare en ny start. Men netop DEN start, som giver dig DET boost, der sikrer dig, at du ikke stopper ved starten, men bliver ved! FÆLLESSKAB FAGLIGHED FORSKELLIGHED "Ikke bare en ny start. Men netop DEN start, som giver dig DET boost, der sikrer dig, at du ikke stopper ved starten, men bliver ved!" --- Anton Wrisberg --- -- Forskellighed

Læs mere

Rejsen til NU. Rejsen til NU. Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE. undervisningsmateriale fra ZeBU

Rejsen til NU. Rejsen til NU. Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE. undervisningsmateriale fra ZeBU 2013 Rejsen til NU Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE indholdsfortegnelse Introduktion til læreren... Om forestillingen... Workshops... 3 4 5 At åbne for kunstnerisk oplevelse... 6 Filosofisk samtale, til

Læs mere

Mobil Kunst og Kulturformidling Formidling af kunst og kultur direkte via mobilen.

Mobil Kunst og Kulturformidling Formidling af kunst og kultur direkte via mobilen. Mobil Kunst og Kulturformidling Formidling af kunst og kultur direkte via mobilen. Index INDHOLDSFORTEGNELSE side Innovativ digital formidling... 3 Idékatalog 4 Udvalgte funktioner 5 Kort 6 Kalender 7

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

Valgfag for 7.-9. klasse

Valgfag for 7.-9. klasse Baggesenskolen Beskrivelse af skolens valgfag Valgfag for 7.-9. klasse Boldspil Event Engelsk Fashion, Art & Design Fransk Få dit 12-tal i matematik Hjemkundskab med fokus på sund kost og motion Outdoor

Læs mere

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen.

Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. 1. Søvnløs Jeg lå i min seng. Jeg kunne ikke sove. Jeg lå og vendte og drejede mig - vendte hovedpuden og vendte dynen. Jeg havde en mærkelig uro i mig - lidt kvalme og lidt ondt i maven. Det havde jeg

Læs mere

Kære elever og forældre. Herning d. 8. februar 2012

Kære elever og forældre. Herning d. 8. februar 2012 Kære elever og forældre. Herning d. 8. februar 2012 Året 2012 begyndte med en undervisnings eftermiddag for lærere og pædagoger, hvor Atheas medarbejder underviste i benyttelse af vore nye interaktive

Læs mere

N Æ RVÆ R O G E M P AT I I SKOLEN

N Æ RVÆ R O G E M P AT I I SKOLEN Præsentation af undervisere Som fælles grundlag og inspiration var vi deltagere på et kursus i 2007 afholdt på Vækstcenteret. Vi arbejder alle professionelt med børn og unge. Kurset var arrangeret af foreningen

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Hej Nabo! i Gadehavegård 4. september. Hvad sker der lige nu i DIT Gadehavegård? Søg penge til gode ideer!

Hej Nabo! i Gadehavegård 4. september. Hvad sker der lige nu i DIT Gadehavegård? Søg penge til gode ideer! Hej Nabo! Hvad sker der lige nu i DIT Gadehavegård? Sommeren er kommet og livet i det grønne Gadehavegård byder sig til Læs om teaterturen på De usynlige stier, streetbasket, streetdance, Åben skole, forældrenetværk,

Læs mere

Pædagogisk læreplan 0-2 år

Pædagogisk læreplan 0-2 år Barnets alsidige personlige udvikling: Overordnet mål: Barnet skal vide sig set og anerkendt. Barnet oplever at møde nærværende voksne med engagement i dets læring, udvikling og liv. At barnet oplever

Læs mere

Roman - tragikomisk fortælling

Roman - tragikomisk fortælling ERLING JEPSEN Født 1956. Dramatiker og forfatter. Den sønderjyske farm er hans syvende roman; blandt de tidligere kan nævnes Kunsten at græde i kor og Frygtelig lykkelig, der begge er filmatiseret. Har

Læs mere

Fælles Mål dækker over de to vigtigste sæt af faglige tekster til skolens fag og emner

Fælles Mål dækker over de to vigtigste sæt af faglige tekster til skolens fag og emner Hvad er Fælles Mål? Fælles Mål dækker over de to vigtigste sæt af faglige tekster til skolens fag og emner De bindende fælles nationale mål i form af fagformål, centrale kundskabs- og færdighedsområder

Læs mere

Ishøj Kulturpakke 2014-2015

Ishøj Kulturpakke 2014-2015 DAGTILBUD Ishøj Kulturpakke 2014-2015 Ishøj Kommune 1 Ishøj Kulturpakke Børn og unges møde med kultur og kreativitet inspirerer og stimulerer deres forestillingsevne, fantasi og lyst til at lære, skabe

Læs mere

IT læring. - lidt som at lære at cykle LÆRING. projekt

IT læring. - lidt som at lære at cykle LÆRING. projekt IT læring - lidt som at lære at cykle projekt IT LÆRING Projekt IT Læring At blive fortrolig med IT er som at lære at cykle. Man har brug for hjælp til at komme i gang, og man risikerer at vælte i starten.

Læs mere

Årsplan. Skoleåret 2014/2015 Linjefag 7. 9. klasse

Årsplan. Skoleåret 2014/2015 Linjefag 7. 9. klasse Årsplan Skoleåret 2014/2015 Linjefag 7. 9. klasse 1 Årsplan for Linjefag musik FAG: Musik KLASSE: 7-9 klasse ÅR: 14/15 Lærer: MG August Oktober Opbygning af et fælles repertoire til Spil Dansk Dagen samt

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

Skoleåret 2015/16. Hent inspiration til samarbejdet mellem. Folkeskole & Musikskole

Skoleåret 2015/16. Hent inspiration til samarbejdet mellem. Folkeskole & Musikskole Idékatalog Skoleåret 2015/16 Hent inspiration til samarbejdet mellem Folkeskole & Musikskole Maj 2015 Udgave 5 (revideret udgave) Skolereformen - hvad kan vi? - Hent inspiration fra egen musikskole her

Læs mere

Forårsprogram ARRANGEMENTER FOR VOKSNE OG BØRN SOLRØD BIBLIOTEK

Forårsprogram ARRANGEMENTER FOR VOKSNE OG BØRN SOLRØD BIBLIOTEK Forårsprogram ARRANGEMENTER FOR VOKSNE OG BØRN SOLRØD BIBLIOTEK 2015 Bogcafé - Sæsonens nye bøger Kom til foredrag Solrød Bibliotek er et levende sted fyldt med oplevelser, nærvær og interessant viden.

Læs mere

S u RS u DK un ves & ERISK tn S un BILLEDK mid

S u RS u DK un ves & ERISK tn S un BILLEDK mid billedkunstnerisk grundkursus midt vest & Er du seriøst interesseret i at arbejde med billedkunstneriske udtryksformer? Er du mellem 15 og 25 år, og tænker du på at søge en videregående uddannelse indenfor

Læs mere

3.2 Jesus-planen. Check-in. Introduktion til denne lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål

3.2 Jesus-planen. Check-in. Introduktion til denne lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål 32 JESUS-PLANEN - LOVSANGSAFTEN / TEEN EQUIP / SIDE 1 AF 6 32 Jesus-planen Introduktion til denne lovsangsaften I aften handler om, at hver enkelt teenager opdager eller erfarer Jesusplanens betydning

Læs mere

Læreplaner Børnehuset Regnbuen

Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring i Børnehuset Regnbuen. Læreplaner Børnehuset Regnbuen Læring er: Læring er når børn tilegner sig ny viden, nye kompetencer og erfaringer. Læring er når barnet øver sig i noget det har brug for,

Læs mere