Program for Kulturpakken 2012/2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Program for Kulturpakken 2012/2013"

Transkript

1 Program for Kulturpakken 2012/2013 Musik klasse Workshops klasse Teater 2., 4., 6. og 8. klasse Hermed har vi fornøjelsen af at præsentere programmet for de fælles kulturtilbud til skolerne. Denne sæsons kulturpakke byder på musik, teaterforestillinger og workshops af høj kvalitet. Skolekoncerterne henter vi igen i år gennem LevendeMusikiSkolen, og der er derfor undervisningsmateriale til alle koncerter - hør nærmere hos din skoles kulturkontakt. Ligesom de foregående år er koncerterne fordelt på forhånd, men der er fortsat valgfrihed i forhold til teaterforestillingerne og workshops. Teatertilbuddet retter sig mod 2., 4., 6. og 8. klassetrin. Der er noget for enhver smag: en dukkeforestilling med en 100-årig hovedperson, en uhyggelig drømmegyser, en forrygende danseforestilling om nørden Albert, en populær ungdomsforestilling om forventningspres og meget andet. Der er undervisningsmateriale til nogle af forestillingerne - klik ind på linksene og se nærmere. Heerup Museum tilbyder igen i år en række spændende værkstedsforløb og Skoletjenesten tilbyder gratis workshops til Rødovre-skoler ifm. åbningen af Ejbybunkeren. For de fi lminteresserede er der Med skolen i Biffen. Vi håber, at eleverne får stor glæde af tilbuddene, som er med i denne sæsons program. Vi er altid interesserede i at høre om oplevelser og erfaringer samt modtage forslag til næste sæsons kulturpakke. Derudover er både I og jeres elever altid velkomne til at søge penge i børnekulturpuljen til det arrangement, I drømmer om. Go fornøjelse! Kulturpakken informerer Kulturpakken: kulturkontakter og børnekulturkonsulenten Hendriksholm Skole - Jenny Brunsgaard Islev Skole - Omaya Axø Nyager Skole - Tanya Salima Raiani Larsen (Salli) Rødovre Skole - Pia Munch Tinderhøj Skole - Kir Jul Hansen Valhøj Skole - Malene Brandt Rødovre Bibliotek - Line Horn Andersen Kulturkontakterne og Børnekulturkonsulenten

2 Tilmelding til skoleåret 2012/2013 Tilmeldingen sker til kulturkontakten på din skole. Tilmeldingsblanketten skal afl everes senest mandag d. 3. september. Kulturkontakterne mødes umiddelbart efter tilmeldingsfristen og fordeler billetter, så alle skoler og elever bliver tilgodeset. Herefter vil klassen modtage en bekræftelse, som samtidig er den adgangsgivende billet, der skal medbringes til forestillingen. PAS GODT PÅ BILLETTEN! I teater / til koncert med børn! En venligt-ment-løftet pegefi nger om takt & tone hos lærere og elever! Kom til tiden! Gå ind og sæt jer i salen klassevis! Koncentreret samvær: vær som voksen til stede under arrangementet! Begræns snakken - med mindre de optrædende lægger op til andet! Hvis der er problemer med en elev undervejs i forestillingen: løs problemet og forsøg ikke at forstyrre! Tal med børnene inden forestillingen / koncerten om det, de skal se, og efter forestillingen / koncerten om det, de har set! Teatercentrum har udarbejdet en folder om, hvordan man kan arbejde med børns og unges teateroplevelser - klik her og se den elektroniske folder: Tilmeldingsblanket Teaterforestillinger 2012/ Klassetrin Prioritér 2 forestillinger 1. prioritets arr. nr. 2. prioritets arr. nr. Egen skole: Lærerens navn: Klasse: Antal elever:

3 Koncerterne er fordelt Krølle & Cocodrilo TA MED TIL CUBA klasse klasser fra Valhøj Viften d klasser fra Nyager Viften d klasser fra Rødovre Viften d Oplev en koncert baseret på et helt nyt repertoire med salsa på dansk. Koncerten er en rejseoplevelse rundt i det fantastiske Cuba - et land fyldt med rytmer og musikglæde. Hvert stop på rejsen byder på en sang, og alle kan være med. Igennem teksterne lærer børnene bl.a. at stave til salsa og tælle til 4 på spansk. Glæd jer til en koncert med salsa i børnehøjde og til et band, der elsker at spille for børn. Gruppen har i mange år spillet salsa med CocoSon. Med dette nye repertoire er de også klar til at give koncert for de yngste elever. Undervisningsmateriale til musik: HEARTBEAT klasse klasser fra Hendriksholm Viften d klasser fra Tinderhøj Viften d Stomp- og performancegruppen HeartBeat er fi re unge, sprælske musikere fyldt med spilleglæde. De leverer en alsidig koncertoplevelse, der bobler af begejstring. Avancerede rytmer præsenteres legende let, mens scenen fyldes af sang, rap, teater og stomp. Stomp er musik på alt andet end gængse instrumenter, og der spilles på hvad som helst. Med hjertevarme og glimt i øjet stråler HeartBeat langt ud over scenekanten og tryllebinder publikum, der undervejs inviteres til at deltage med sang, klap og bodybeat. For hvert et trommeslag hvert et hjerteslag - breder smilet sig til op over begge ører. Undervisningsmateriale til musik: JENSEN & BUGGE HVOR ER FOLKS MUSIK MON BLEVET AF? klasse 0. klasser fra Islev Skole Islev Skole d klasser fra Islev Skole Islev Skole d Mette har opdaget, at hun har glemt al musikken! Pist væk er den! Men musik betyder alt for Mette, så hun drager ud i Jylland, hvor hun bor, og leder efter den. Hun opsøger forskellige gamle spillemænd, for at spørge, hvor den mon er blevet af. Gamle folk er nemlig altid så gode til at passe på deres ting. Undervejs lærer hun 4 forskellige musikdialekter af de gamle spillemænd. Og til sidst fi nder hun ved hjælp fra børnene ud af, at musikken faktisk er i blandt os hele tiden, hvis vi kigger efter den. En varm og nærværende koncert med to af de bedste unge folkemusikere herhjemme. Undervisningsmateriale til musik og billedkunst:

4 Koncerterne er fordelt KRAUKA Hvordan lød musikken når vikingerne festede? klasse klasser fra Hendriksholm Viften d klasser fra Tinderhøj Viften d klasser fra Valhøj Skole Viften d Hvordan lød musikken, når vikingerne festede? Kvartetten Krauka giver et musikalsk svar på dette og fl ere andre spørgsmål i en spændende og anderledes koncertoplevelse, hvor fortid og nutid mødes. Lyrer, håndtrommer, skalmajer, islandske kvad og 5-strenget bas er med til at skabe Krauka s helt eget univers hvor aser, jætter og elver kommer til live. Musikken er inspireret af gamle nordiske melodier og islandsk sang- og kvadtradition, mens lyrikken har rødder i sagaerne og nordisk mytologi. Siden starten for 12 år siden har Krauka turnéret i hele Norden, USA og Østeuropa og udgivet 5 CD er. Undervisningsmateriale til musik, dansk og sløjd: THE DIXIELAND GIPSYBAND klasse klasser fra Rødovre Skole Viften d klasser fra Islev Skole Viften d klasser fra Nyager Skole Viften d The Dixieland-Gipsyband er en ny stjerne på jazzens nattehimmel, der sætter den medrivende musikalske totaloplevelse i centrum. Opskriften er enkel: heftige violinsoli, virtuost guitarspil samt besjælet og charmerende skønsang i poetisk forening med banjo, strygebas, sprød mundharpe - ja endda sav! The Dixieland-Gipsyband er en rent ud sagt råswingende energibombe skudt direkte ud af den traditionelle jazz og lige ind i publikums bankende musikhjerter! Her plantes en solid dosis Reinhardt, Grappelli, Asmussen og Mathiesen og ikke mindst trangen til at råbe i kor: Oh yeah - ONE MORE TIME! Undervisningsmateriale til musik:

5 Koncerterne er fordelt GOIN BACK TO NEW ORLEANS klasse klasser fra Tinderhøj Viften d og Valhøj klasser fra Islev Skole Viften d I denne sæson får de store elever fornøjelsen af Goin Back to New Orleans (GBTNO), som serverer et højenergisk og medrivende musikalsk show, der når ud over scenekanten og inddrager publikum. Undervisningsmateriale til engelsk: AUDIOGRAF klasse klasser fra Nyager Skole Viften d klasser fra Hendriksholm og Rødovre Viften d Jazz/fusionsgruppen AUDIOGRAF præsenterer her en nyskabende musikforestilling, der placerer publikum i centrum af et visuelt og musikalsk sanserum! I et tæt sammenspil mellem akustiske og elektriske instrumenter samt video- og lydmontage bygger projektet bro mellem fl ere musikalske og visuelle kunstformer, der blandes i en kalejdoskopisk mosaik af lyd- og lysindtryk. Musikken er inspireret af billedkunstneren René Holms stemningsfulde, drømmende og ekspressive billedunivers, og forestillingen byder på udtryksfuld billed- og videokunst projiceret på storskærm. Undervisningsmateriale til musik og billedkunst som tilvalg:

6 Teater - til 2. klassetrin 1 AL TID I VERDEN TEATER MERIDIANO 2. KLASSE 2. klasser Viften Mandag d kl I morgen fylder Victoria hundrede år. I nat har hun næsten ikke kunnet sove for spænding. Hun er stået tidligt op for at skrive en liste over alt det, hun vil lave til sin fødselsdag. En kæmpe-lang liste, næsten lige så lang som listen med alle dem, der er inviteret til at komme og fejre hende i morgen. Al tid i verden er en nærværende og billedstærk multi-medie dukkeforestilling, der handler om at bruge livet, om at give, begejstres og forundres, om at få det allerbedste ud af hvert øjeblik. Se trailer fra forestillingen her: 2 KRONEN PÅ HOVEDET BATIDA 2. KLASSE 2. klasser Islev Skole Onsdag d Kongen er gammel og skal snart dø. Og når det sker, er det naturligvis den ældste søn, kronprinsen, der skal overtage kronen. Det er han vældig stolt af. Men hvad hjælper det, når deres far hol-der allermest af hans forkælede lillebror? Forestillingen handler ikke blot om kongesønners rivalisering: Tre musikalske skuespillere fortæller en både sjov og alvorlig historie om jalousi mellem søskende. En beretning om kærlighed, retfærdighed og accept. hovedet 3 4 FARVEL HR. MUFFIN TEATER REFLEKSION 2. KLASSE 2. klasser 2. klasser Viften Viften Fredag kl d Fredag kl d Hr. Muffi n har fået ondt i maven. Han har haft det godt - bedre end de fl este. Han laver en liste: en meget klog og venlig kone et lille hus med egen postkasse fi re små lodne børn post af og til i postkassen Engang var hr. Muffi n ung, stærk og stolt. Han kunne bære en agurk på ryggen! Nu er han træt og gammel og sidder alene i sit hus og husker. Med varme, humor og respekt fortælles historien om de sidste dage i et højt elsket marsvins liv, for hr. Muffi n har det ikke længere godt og skal dø. eksion.dk/

7 Teater - til 2. & 4. klassetrin 5...OG SÅ VÅGNEDE JEG - EN DRØMMEGYSER TEATER PATRASKET 2. KLASSE 2. & 4. klasser Tinderhøj Onsdag d To nørder inviterer os indenfor til at følge et eksperiment under en selvlysende drømmefanger: En maskine, der gør det muligt at se ind i andre menneskers drømme, styre dem og måske kurere mareridt..! Men forsøget støder snart på vanskeligheder, for drøm og virkelighed viser sig at hænge sammen på uventede måder og mareridtet lader sig slet ikke styre så let.. En underfundig gyser om drømme, og hvad vi stiller op med dem forestillinger/og-saa-vaagnede-jeg/omforestillingen?lang=da 6 MIG OG CALLAS NØRREGAARDS TEATER 4. KLASSE 4. klasser Islev Skole Torsdag d Maria er glad! Hun har lige fået en smart mobil, og inden længe får hun to værelser. Hendes forældre er blevet skilt. Maria er da ligeglad. Hun er ikke noget tudefjæs!! Men så skal der ryddes op på loftet, og her lurer ømme minder om en kær, svunden tid. Måske er Maria slet ikke så glad alligevel. En forestilling om følelser, om opera, skilsmisse og at få hjælp fra uventet side... Download lærereksempler: dk/forst_mat_vejl_pdf/laerer_udgave_ Callas.pdf Download eleveksempler: dk/forst_mat_pdf/elev_udgave_callas.pdf 7 8 OG SÅ STÅR MAN PLUDSELIG DER TEATER ZEBU 4. KLASSE 4. klasser 4. klasser Viften Viften Mandag d Mandag kl d Du er snart stor. Du kan klare det meste, du har styr på det. Skole, venner, familie, det går jo godt nok. Og så står du pludselig der, ved randen af en afgrund, som ikke var der lige før. Det er skræmmende og spændende. I en række korte, enkle scener skildrer fi re skuespillere de øjeblikke i unge menneskers liv, hvor de pludselig fyldes af en følelse af at være udenfor, alene og anderledes. Og så står man pludselig der er en preteen eksistensberetning baseret på interviews og research og præsenteres med humor og alvor lige i øjenhøjde med sit publikum. Find undervisningsmateriale til forestillingen på Zebus hjemmeside:

8 Teater - til 6. klassetrin 10 THE DISCOVERY NEW UPPERCUT BREAK 6. KLASSE 6. klasser Viften Mandag d Kapow! The Discovery handler om en lille dreng med briller, der hedder Albert. En dag i Alberts liv sker det, der ikke må ske: Hans far smider ham ud hjemmefra. Det bliver startskuddet på en opdagelsesrejse, hvor han møder både aber, pokerspillere og kvinden i sit liv. Og ikke nok med det. Albert opdager, hvordan det er at stå på egne ben og danse med egne fødder. For hvis nogen synes din hat er grim, så vis dem, at du kan snurre rundt på den. Det hele fortælles gennem vild og vanvittig dans, som danserne gennem deres mangeårige samarbejde selv har udforsket, udviklet og her udfolder. Hertil kommer, at en af verdens dygtigste breakdansere, Ducky (Duck Hyun Kim), er blevet fl øjet ind fra Korea for at binde koreografi en sammen. 11 BLIND CARTE BLANCHE 6. KLASSE 6. klasser Tinderhøj Skole Tirsdag d Inspirationsmateriale og videoklip: Se, råber Mia, jeg kan tage mit øje ud. Men kammeraterne vil ikke se, og de synes, at Mia er mærkelig. Det er hun måske også. Hun er i al fald blind, og hun har et kunstigt øje. Men Mia har fået nok - nu vil hun ses, høres og tages alvorligt. I kampen for synlighed tager Mia drastiske midler i brug både de blide og de brutale. Publikum vil momentvis opleve, at mørket sænker sig. Herved skærpes høresansen, så publikum bliver en del af et stort, farverigt lydunivers - og oplever verden med nye øjne med Mias øjne. Forestillingen udbydes i samarbejde med Dansk Blindesamfund. Efter forestillingen er der after talk med Ditte Laumann, der spiller hovedpersonen i BLIND, og en repræsentant fra Dansk Blindesamfund.

9 Teater - til 8. klassetrin JEG MIG FUCK DIG TEATRET ST.TV. 8. KLASSE 8. klasser 8. klasser Islev Skole Islev Skole Fredag d Fredag kl d Se videoklip med interview med de to dramatikere bag forestillingen, Line Mørkeby og Kamilla Wargo Brekling her: Forestillingen handler om pres og præstationsangst. Om at leve op til ens egne og andres forventninger. Om at lykkes. Og om at straffe sig selv, når man ikke gør. Om at være den bedste. Eller ønske man var det. Om at ødelægge det for alle andre, når man ikke selv slår til. Jonas, Nanna og Ida svømmer - med troen i hjertet og en ulykkelig forelskelse på tværs. De svømmer om på den anden side af dem selv, hvor de ikke længere kan bunde, og hvor drømmene om natten er fulde af tårer og angst. For konkurrencen er unfair, og virkeligheden er ikke, hvad den ser ud til. Og pludselig er der meget mere på spil end en udtagelse til OL. 14 OPSANG BAGGÅRDSTEATRET 8. KLASSE 8. klasser Viften Find undervisningsmateriale her: Fredag d OPSANG er en krasbørstig musicalkomedie, der uddeler teatralske bølle-bank og syngende lussinger til den danske ungdoms syv dødssynder. Iscenesat som et musikalsk foredrag præsenterer stykket to foredragsholdere, der fremfører syv forskellige skæbnefortællinger om syv dødsenssyndige teenagere, der lider hver sin drabelige skæbne. Den dovne brækker nakken i et Jackassstunt, den hovmodige rammes i hovedet af galaktisk lort, den griskes drømme om celebert stjerneliv afsløres som hul i hovedet. OPSANG beretter med selvretfærdighedens klare røst og synger og danser om alle de bibelske plager (læs: stuearrest, fedtet hud og campingferie med farmor), som vil falde tungt på ungdommens snotdumme hoveder, hvis den ikke snart tager sig sammen. BaggårdTeatret og Mungo Park har i fælles kærlighed skabt Opsang og både anmelderne og publikum jublede.

10 Workshops TILBUD FRA SKOLETJENESTEN KØBENHAVNS BEFÆSTNING KLASSE EJBYBUNKEREN Ejbybunkeren danner rammen om 4 nye undervisningsforløb, som Skoletjenesten har udviklet til folkeskolens mellemtrin- og udskolingselever. Gys og gru: 3.-6.klasse september-november 2012 og marts-juni 2013 Uhyggen breder sig, når vi bevæger os ind i den mørke bunker. De spændende rum og de snørklede gange danner rammen om dette undervisningsforløb, der har den gode fortælling og historieskrivning i fokus. Vi skal høre spændende, sjove og uhyggelige historier, og eleverne skal selv lære hvordan man laver en fortælling. Forløbet henvender sig til dig, der sammen med din klasse skal arbejde med genrekendskab i dansk. Forløbet er både for modige og mindre modige børn... Kold krigs spionen: 4.-6.klasse september-november 2012 og marts-juni 2013 Eleverne rejser via mobiltelefonen tilbage til tiden under den kolde krig, hvor verden var truet af 3. verdens-krig. Den tophemmelige bunker er blevet infi ltreret af en spion, der lækker fortrolige oplysninger. Det er elevernes opgave at efterforske sagen og fi nde ud af hvem af de mistænkte, der er spionen. For at klare missionen skal de undersøge de mistænktes alibier, fi nde spor efter spionen og afkode hemmelige beskeder. Når I kommer ud i bunkeren, låner alle elever en ipod. Spillet giver jer en unik mulighed for at arbejde tværfagligt med historie, natur/teknik og matematik. Naturdetektiverne: klasse september-november 2012 og marts-juni 2013 Eleverne samarbejder på hold og spiller rollerne som agenter ude på befæstningens volde. En gruppe elever er placeret i kontrolcenteret i Ejby-bunkeren. De skal guide den anden gruppe elever rundt til virtuelle poster, der er placeret rundt omkring på Vestvolden. Eleverne kommunikerer via mobiltelefoner og er udstyret med GPS er. Sammen skal eleverne løse en række opgaver, der er placeret ude i Befæstningens landskab. Konkurrencen er benhård; det gælder om at score fl est mulige point ved at samarbejde og løse opgaverne så hurtigt så muligt. Mission Kold krig: klasse september-november 2012 og marts-juni 2013 Et live rollespil, hvor eleverne oplever ideologier, magtbalancer og politiske beslutninger på egen krop. Kan de stole på fjenden, tør de nedruste, og er der spioner iblandt dem? Rollespillet spilles i det originale koldkrigsunivers: Den hemmelige bunker i Ejby! Praktiske oplysninger På Skoletjenesten Københavns Befæstnings hjemmeside kan I hente undervisningsmateriale, som I kan arbejde med før og efter besøget i bunkeren. Skoler i Rødovre Kommune kan komme gratis i bunkeren og bestilling foregår elektronisk på I skal blot skrive Rødovre kommune i Betalingsfeltet.

11 Workshops KÆRLIGHED PÅ VOLDEN - MED BESØG PÅ VESTVOLDEN, KIRKEBESØG OG SANGSKRIVEWORK- SHOP PÅ RØDOVRE BIBLIOTEK FORLØB FOR KLASSE Forløbet er udviklet i samarbejde mellem Heerup Museum, Rødovre Bibliotek, Projekt Vestvolden og Folkekirkens Skoletjeneste. Læs mere og tilmeld jer på I 1889 døde Elvira Madigan og Sixten Sparre i en skov og blev begravet på Tåsinge. De kunne ikke få hinanden i livet, så de valgte i stedet at dø sammen. Historien om Elvira Madigan og Sixten Sparre fyldte meget dengang i 1889, men mange i dag kender også til historien. Derimod er der ikke så mange, der ved, at vi havde et lignende kærligheds-skuddrama på Volden i Rødovre. Et par rejste fra Malmø og tog sig af dage lige ved Artillerimagasinet på Vestvolden. Man kan stadig se spor efter kuglen i Artillerimagasinets væg. Dette kærlighedsselvmord, der blev begået år 1900 på Vestvolden er udgangspunkt for forløbet Kærlighed på Volden. I projektet fokuseres ved hjælp af kærestebreve, historiske kilder, bibelske tekster, billeder og musik på forskellige kærlighedsforestillinger nu og igennem tiden - bl.a. den romantiske kærlighedsforestilling, næstekærlighed, den erotiske kærlighed og den venskabelige kærlighed. Projektet indledes med et besøg på Vestvolden med historiker og formidler Marie Drost Åkjær, dernæst følger et kirkebesøg, hvor der arbejdes med forskellige kærlighedsforestillinger og kirkens ritualer, inden projektet munder ud i en skriveworkshop med sangskriver Christoffer Høyer. Her skal eleverne skrive en sangtekst over temaet kærlighed. Praktisk info: Fag: Kristendomskundskab, dansk, historie og samfundsfag Periode: Uge : Besøg på Vestvolden i uge 3, kirkebesøg i uge 5 og skriveworkshop i uge 6 Omfang: lektioner Ved tilmelding udfyld punkt: A: Besøg på Vestvolden B: Kirkebesøg C: Skriveworkshop Trinmål Kristendomskundskab Livsfi losofi og etik: Diskutere og forholde sig til grundlæggende tilværelsesspørgsmål og trosvalg på et fagligt grundlag. Bibelske fortællinger: Forholde sig til og tolke udvalgte fortællinger fra Det Gamle og Nye Testamente. Kristendommen og dens forskellige udtryk i historisk og nutidig sammenhæng: Diskutere og forholde sig til de kristne grundbegreber og deres tolkning af tilværelsen. Dansk Det skrevne sprog (læse): Forholde sig analytisk og refl ekteret til tekster og andre udtryk fra forskelligartede medier. Det skrevne sprog (skrive): Skrive forståeligt, klart og varieret i en form, der passer til genre og situation. Sprog, litteratur og kommunikation: Udtrykke sig i billeder, lyd og tekst i komplekse produktioner. Historie Kronologisk overblik: Karakterisere sammenhænge mellem historiske begivenheder og den tid, som de foregår i. Fortolkning og formidling: Indkredse historiske emner og temaer og indgå i dialog herom. Samfundsfag Sociale og kulturelle forhold. Socialisering, kultur og identitet: Give samfundsmæssige forklaringer på udviklingen af sociale grupper og gruppeidentiteter.

12 Omvisninger og værkstedsforløb på Heerup Museum HEERUP UDEN RAMMER Omvisninger og værkstedsforløb på Heerup Museum fredag d fredag d Henry Heerups udendørs atelier på Kamstrupvej 96 i Rødovre var en fantasiens have, som i dag fortsat lever videre i vores bevidsthed. Efterårets særudstilling Heerup uden rammer omhandler haven som kreativt frirum og symbol på Heerups frie kunstneriske ånd og arbejdsrytme. Til denne udstilling har Benny Jepsen og Kristoffer Tejlgaard fra kunstnerkollektivet Bureau Detours skabt en installation, der vil omfavne, understøtte og redefi nere Heerups skraldemodeller, stenskulpturer samt ikke mindst malerier på alt fra strygebræt til tøndelåg. Installationen inviterer klassen på opdagelse i Heerup og samtidskunstens fi nurlige og overraskende univers. Udstillingen kan ud over introduktion til Heerups liv og værk give lejlighed til at tale om emner som: samtidskunst, installationskunst, urban gardening, fribyggeri, byggelegepladser, leg og fantasi og meget andet. Tal med en af de dygtige omvisere på museet om mulighederne. Kunst for og med børn Udstillingerne på Heerup Museum er særdeles velegnede i kunstformidlingen til børn og unge. Som enkelt-mandsmuseum er tilegnelsen af værkerne overskuelig, og der er gode betingelser for genkendelse, indlevelse og aktiv deltagelse. Museumsrummet danner en enkel og behagelig ramme om den gode dialog mellem kunstformidler og børn/unge. Omvisning i den aktuelle udstilling på Heerup Museum er gratis for alle skoler i Rødovre men kræver forudbestilling. Booking: Ring på tlf: tirsdag-fredag kl Eller send en mail til Dialogbaseret omvisning klasse Titel: Heerup uden rammer Ca. 45 min. Gratis for Rødovre skoler (normalpris 300 kr., fra pris 325 kr.) Værkstedsforløb klasse Titel: Fantasiens have 2 timers forløb med afsæt i udstillingen Pris 150 kr. for Rødovre skoler (fra pris 175 kr.) Eleverne skal kreere deres egen skraldemodel. Hver elev medbringer en beholder, som forandres ved hjælp af skrald til en unik og fantasifuld minihave, vi kan plante et frø i. Værkstedsforløb klasse Titel: Omviser for en dag 2 timers forløb med afsæt i udstillingen Pris 150 kr. for Rødovre skoler (fra pris 175 kr.) Klassen præsenteres for en række kunstfaglige begreber og arbejder i grupper med udvalgte værker med henblik på et mundtligt oplæg. De prøver kræfter med at formidle et kunstværk på relevant og dynamisk vis.

13 Ta med skolen i biffen Alle forestillinger vises i Viften. Tilmelding foregår elektronisk på Center for Undervisningsmidlers hjemmeside Klik på Film og TV og herefter Med Skolen i Biografen! Fra onsdag den 13. juni til mandag d. 3. september er der åbent for bindende tilmelding. Pris: 15 kr. pr. deltager. Det foregår efter først til mølle-princippet, og det er derfor vigtigt at være tidligt ude. NB: Efter den 8. september 2013 vil hjemmesiden igen være åben for tilmeldinger til de forestillinger, hvor der er ledige pladser. Her kan du løbende tilmelde dig. Undervisningsmaterialer: TINTIN KLASSE Mandag kl & EEP! KLASSE Mandag kl & HVIDSTEN GRUPPEN KLASSE Tirsdag kl & SUPER KLASSE Tirsdag kl & ARRIETTYS HEMMELIGE VERDEN KLASSE Mandag kl & FRIT FALD KLASSE Mandag kl & ALMANYA - VELKOMMEN TIL TYSKLAND KLASSE Tirsdag kl & ORLA FRØSNAPPER KLASSE Tirsdag kl & FORSTADSKROKODILLE KLASSE Tirsdag kl & DRENGEN MED CYKLEN KLASSE Tirsdag kl & 12.00

14 Børnekulturpuljen i Rødovre - har du ideen, har vi pengene! BØRNEKULTURPULJEN I RØDOVRE - SÅDAN SØGER DU PENGE TIL DIT PROJEKT Vil du skabe mere og bedre børnekultur for dig selv, dine kammerater og andre børn og unge i Rødovre, så kan du få penge fra Børnekulturpuljen. Her kan du læse om, hvordan du får penge til dit projekt. Vi giver penge til dit projekt, hvis: Dit kulturprojekt også er for andre børn og unge i Rødovre. Dit kulturprojekt er noget nyt, vi ikke har set før! Dit projekt er noget med fi lm, musik, kunst, bøger eller noget helt femte! Du bruger en professionel kunstner, selvom det er dyrere! Du laver projektet sammen med din klasse, din fodboldklub eller nogle andre! Vi giver ikke penge til: Det samme projekt fl ere gange! Udenlandsrejser Projekter udenfor Rødovre Hvornår og hvordan kan du søge? Du kan søge hele tiden, du skal bare udfylde skemaet på næste side. Vil du have hjælp til at søge, så ring til Line Horn Andersen på tlf.nr: eller mail til Du kan læse hele Rødovre Kommunes Børnekulturpolitik og fi nde ansøgningsskemaet her: https://www.rk.dk ANSØGNINGSSKEMA TIL BØRNEKULTURPULJEN I RØDOVRE Hvem er du? (navn, adresse, evt. også alder, forening/institution, eller andet relevant!) Hvad søger du penge til? (helt kort navnet på dit projekt!) Hvor mange penge søger du? (kr.) Hvornår og hvor foregår dit projekt? (dato og tid og sted) Fortæl lidt om dit projekt: (her kan du fortælle med lidt fl ere ord, hvad projektet går ud på hvad skal der ske, hvem skal komme, hvad håber du at få ud af projektet, samarbejder du med nogle om projektet, hvordan vil du få fat i dem, der skal komme, osv.) Når du har udfyldt skemaet kan du sende det til Line Horn Andersen på mail: eller med post til Rødovre Bibliotek, Rødovre Parkvej 140, 2610 Rødovre, att.: Line Horn Andersen.

15 Diverse SMART PARAT SVAR QUIZ FOR ALLE 6. KLASSER Alle 6. klasser inviteres til at være med i årets seje, sjove, svære og skøre Smart Parat Svar quiz. Quizzen foregår i formiddagstimerne på Rødovre Bibliotek fredag d. 26. oktober Klasserne repræsenteres af 5 elever, der har læst en masse og har en stor viden indenfor forskellige kategorier såsom spil, litteratur, politik og sport. De interesserede klasser skal tilmelde sig senest d. 17. september på Rødovre Bibliotek hos kontaktperson Birgit Andersen på mail: eller tlf Det vindende hold fra Rødovre går videre i en regional dyst d. 7. november. FÅ ØJE PÅ KUNSTEN I RØDOVRE Det handler om udendørs kunstværker på steder, vi alle kommer. Det er kunst, vi kan se i vores hverdag, men måske ser vi ikke kunstværkerne, når vi haster forbi. Måske er vi usikre på, hvad de forestiller. Klik ind på nedenstående link og få mere at vide om kunsten i Rødovre. https://www.rk.dk/topmenu/byens-liv/byens-kunst/ SPIL DANSK DAGEN TORSDAG D. 25. OKTOBER SÆT KRYDS I KALENDEREN ALLEREDE NU! Rødovre Kommune er igen i år blevet Spil Dansk Kommune. Derfor vil Rødovre syde og boble med musik torsdag d. 25. oktober. Vi er i gang med planlægningen af Spil Dansk Dagen i Rødovre, så endnu ligger alle arrangementer ikke fast. Hold øje med https://www.rk.dk/topmenu/ byens-liv/byensliv/, som vi opdaterer med de forskellige arrangementer. VIFTEN TILBYDER STORE OPLEVELSER TIL SMÅ PRISER! HAKKEBAKKESKOVEN FOR KLASSE Se TETAER V s prisvindende nyopsætning af Thorbjørn Egners klassiker. Oplev den rørende og morsomme fortælling om den frække Klatremus Lillemand, hans bedste ven Morten Skovmus, den farlige Mikkel Ræv, den rare Bamsefar, og de andre folkekære karakterer, i denne forrygende opsætning med nogle af landets allerbedste yngre skuespillere. Tid: mandag d. 1. oktober 2012 kl. 10. THE TECHNOCELIC COMEDY SHOW FOR KLASSE Det er ikke kunst. Eller musik. Eller for den sags skyld dans. Eller fysisk teater. Det er en ny form uden for genre eller kategori, når den japanske performance-gruppe Siro-A præsenterer publikum for et interaktivt multimedieshow, der integrerer den live-elektroniske musik, comedy-genren og den menneske-lige krop. Forvent at blive opslugt, overrasket og underholdt i et sjovt og fantastisk møde mellem menneske, teknologi og musik. Tid: tirsdag d. 2. oktober 2012 kl. 10. Billetpris: 30 kr. Bestil billet via mail: inden d

Indholdsfortegnelse. Julehilsen

Indholdsfortegnelse. Julehilsen 1 Årsskrift 2005 Indholdsfortegnelse Events og hverdagsliv: Mogens Vestergård Pedersen... 3 Blå Kors bag Hørby Ungdomsskole: Tove Østergård... 5 Kaperkaptajnen i Kulturhuset: Ole Læborg... 7 Hørby Ungdomsskole

Læs mere

»Jeg har aldrig...«- EN FORESTILLING OM KROP OG SEX, KØN OG KÆRLIGHED ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA. Jeg har aldrig haft sex. Jeg har aldrig haft sex

»Jeg har aldrig...«- EN FORESTILLING OM KROP OG SEX, KØN OG KÆRLIGHED ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA. Jeg har aldrig haft sex. Jeg har aldrig haft sex Jeg har aldrig haft sex i skolen Jeg har aldrig haft sex og fortrudt det Jeg har aldrig haft sex Jeg har aldrig haft sex i mine forældres seng Jeg har aldrig kysset med en lærer Jeg har aldrig nøgenbadet

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE

UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE S KABALE Indskoling og mellemtrin Udarbejdet i samarbejde med Astrid Guldhammer og Anne Kleberg Børnekulturhuset i Aarhus Kommune 2 INDHOLD PRAKTISK INFO S

Læs mere

praktisk-musiske fag

praktisk-musiske fag Velkommen til samarbejde Hvordan kan VORES BØRN lære mere i skolen? Glæden ved at SKABE OG FORME om de praktisk-musiske fag i skolen Tekst af Niels Rebsdorf, Karen Sandager og Jørgen Mogensen AKTIVE FORÆLDRE

Læs mere

DATS arrangementer i foråret 2015

DATS arrangementer i foråret 2015 2 Pige med kanin. Mathilde Højen fra Femmøller Efterskole. Foto: Lasse Andersen. 3 Velkommen - af Redaktionen 3 Teater for tumlinge - af Gitte Gry Bech Ballesheim 4 Teater med dagpleje- og vuggestuebørn

Læs mere

DANSK ROM EO +JULIE+ Undervisningsmateriale fra

DANSK ROM EO +JULIE+ Undervisningsmateriale fra DANSK ROM EO +JULIE+ SHAKESPEARE VORES HISTORIE SOM DU VORES ALDRIG SHAKESPEARE HAR SET DET FØR Undervisningsmateriale fra 1 Når dine øjne ser på mig er jeg usårlig Romeo Indhold Kære underviser Hvad sker

Læs mere

KARLAS KABALE Musikalsk forestilling baseret på Renée Toft Simonsens børnebog

KARLAS KABALE Musikalsk forestilling baseret på Renée Toft Simonsens børnebog S KABALE Musikalsk forestilling baseret på Renée Toft Simonsens børnebog Skolemateriale S KABALE Musikalsk forestilling baseret på Renée Toft Simonsens roman Dramatiseret af Gunvor Reynberg med musik af

Læs mere

Kulturtilbud for skoler i Helsingør 2014-15

Kulturtilbud for skoler i Helsingør 2014-15 Kulturtilbud for skoler i Helsingør 2014-15 Kære lærer, SFO og klubfolk Helsingør Kommune er en af de kommuner i Danmark, der har flest både små og store kulturinstitutioner. Tilsammen byder de skoleklasser

Læs mere

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

Julie Hastrup. Pernille Højmark. Anne Hjernøe. Kim Leine. Program Efterår 2015. Lotus Turéll. Jacob Haugaard

Julie Hastrup. Pernille Højmark. Anne Hjernøe. Kim Leine. Program Efterår 2015. Lotus Turéll. Jacob Haugaard Anne Hjernøe Kim Leine Pernille Højmark Julie Hastrup Program Efterår 2015 Jacob Haugaard Lotus Turéll Forord ved Else Søjmark Det er en fornøjelse at præsentere efterårets arrangementsprogram for små

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk

Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 1 Jeg har bare lyst til at sove, til smerten er væk 21-årig mand, mor død af blodprop for tre uger siden Denne pjece er skrevet til dig, der er teenager eller i 20 erne, og som har mistet din far eller

Læs mere

skal mit barn lære Historie?

skal mit barn lære Historie? Velkommen til samarbejde Hvordan kan vores børn lære mere i skolen? Hvorfor skal mit barn lære Historie? Tekst af Birgit Knudsen aktive forældre hjemmearbejde Dansk Matematik Engelsk Naturfag Praktisk-musiske

Læs mere

Gent fte. Ren By Hver Dag LIGE NU. > Side 4-5. Det gode liv Den nye landsby på Bank-Mikkelsens Vej er godt på vej. Glæd dig.

Gent fte. Ren By Hver Dag LIGE NU. > Side 4-5. Det gode liv Den nye landsby på Bank-Mikkelsens Vej er godt på vej. Glæd dig. Engagerede unge Årets streetfestival finder sted den 29. april kl.14-18. Unge drivkræfter står bag. > Side 6 Det gode liv Den nye landsby på Bank-Mikkelsens Vej er godt på vej. Glæd dig. > Side 13 Bliv

Læs mere

Fest på rådhuset side 2-3 LIGE NU. Information fra din kommune februar 2015 15. årgang Gent

Fest på rådhuset side 2-3 LIGE NU. Information fra din kommune februar 2015 15. årgang Gent Mere motion Idrætspædagoger tilrettelægger daglig motion for børnene på Munkegårdsskolen med stor succes. Samtidskunst på Tranen Se Tranens ambitiøse udstillingsprogram for denne sæson på Gentofte Hovedbibliotek.

Læs mere

Når far eller mor får kræft

Når far eller mor får kræft Familierådgivning Kræftens Bekæmpelse Når far eller mor får kræft En arbejdsbog til kræftramte familier Indholdsfortegnelse Når far eller mor får kræft....................... 1 Til hele familien.............................

Læs mere

Hele Verden i Skole 2011. Lærermateriale til LæseRaketten

Hele Verden i Skole 2011. Lærermateriale til LæseRaketten Hele Verden i Skole 2011 Lærermateriale til LæseRaketten 1 Lærermaterialet til LæseRaketten 2011 er udviklet af Hele Verden i Skole-kampagnetemaet på IBIS. Mille Ettrup Klein, Sine Pam Jensen og Iben Sander

Læs mere

Når man bor i en anden familie

Når man bor i en anden familie Når man bor i en anden familie Tanker og gode råd fra unge, der selv har været i pleje Center for Familiepleje Udgivet med støtte fra Denne bog er udarbejdet af en gruppe unge, som er eller har været i

Læs mere

AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE

AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE AT VÆRE SIG SELV 6. - 7. KLASSE TEMAMATERIALE TIL LÆRERNE INDHOLD AT VÆRE SIG SELV. TEMAMATERIALE TIL 6.-7. KLASSE................................. 3 1. HVEM ER VI? ICEBREAKER.................................................

Læs mere

Rejsen til NU. Rejsen til NU. Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE. undervisningsmateriale fra ZeBU

Rejsen til NU. Rejsen til NU. Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE. undervisningsmateriale fra ZeBU 2013 Rejsen til NU Fra 6 år UNDERVISNINGSMATERIALE indholdsfortegnelse Introduktion til læreren... Om forestillingen... Workshops... 3 4 5 At åbne for kunstnerisk oplevelse... 6 Filosofisk samtale, til

Læs mere

Nr. 3, 21. årgang, SEptember 2011. Demens i kunst og kultur...læs også. Klumme af skønhedsekspert Ole Henriksen Få råd og hjælp på DemensNet.

Nr. 3, 21. årgang, SEptember 2011. Demens i kunst og kultur...læs også. Klumme af skønhedsekspert Ole Henriksen Få råd og hjælp på DemensNet. Nr. 3, 21. årgang, SEptember 2011 Tema Demens i kunst og kultur...læs også Klumme af skønhedsekspert Ole Henriksen Få råd og hjælp på DemensNet.dk INDHOLD Det faste leder Aktivitetskalender Spørgsmål og

Læs mere

Mødre Døtre. kvinder i to kulturer. Vær aktiv Brug de mange muligheder! Døtre i dialog Det var ligesom at have to job. Det er vigtigt at tale sammen

Mødre Døtre. kvinder i to kulturer. Vær aktiv Brug de mange muligheder! Døtre i dialog Det var ligesom at have to job. Det er vigtigt at tale sammen & kvinder i to kulturer Mødre Døtre Vær aktiv Brug de mange muligheder! Døtre i dialog Det var ligesom at have to job Rollemodel på fuldtid Det er vigtigt at tale sammen Vejen til viden Biblioteket blev

Læs mere

ADHD MAGASINET. TEMA: Teenagere. Danni Elmo, ny ambassadør Side 4. Hvordan kan du forstå dine forældre? En guide til teenagere med ADHD Side 21

ADHD MAGASINET. TEMA: Teenagere. Danni Elmo, ny ambassadør Side 4. Hvordan kan du forstå dine forældre? En guide til teenagere med ADHD Side 21 TEMA: Teenagere Danni Elmo, ny ambassadør Side 4 ADHD MAGASINET NUMMER 1 FEBRUAR 2015 Hvordan kan du forstå dine forældre? En guide til teenagere med ADHD Side 21 Tips og ideer til teenage-årene Side 26

Læs mere

Kunstkatapult. Manual for lærer, museumsunderviser og kunstner

Kunstkatapult. Manual for lærer, museumsunderviser og kunstner Kunstkatapult Manual for lærer, museumsunderviser og kunstner Indhold Hvad er Kunstkatapult? Et anderledes undervisningsforløb En udveksling mellem fag og institutioner Hvad er Kunstkatapult også? Fordybelse

Læs mere

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer

Lektier Leg Læring. Lektiecaféer i mange miljøer Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer 2 3 Lektier Leg Læring Lektiecaféer i mange miljøer, 2011 Udgivet af Kommunernes Skolebiblioteksforening for Brug for alle unge, Ministeriet for Flygtninge,

Læs mere

GRY CLASEN MADS VESTERAGER MADSEN LÆRERVEJLEDNING. Sprog i Livet på www.dansk.nu

GRY CLASEN MADS VESTERAGER MADSEN LÆRERVEJLEDNING. Sprog i Livet på www.dansk.nu GRY CLASEN MADS VESTERAGER MADSEN LÆRERVEJLEDNING Sprog i Livet på www.dansk.nu www.dansk.nu LÆRERVEJLEDNING Sprog i Livet på www.dansk.nu GRY CLASEN MADS VESTERAGER Lærervejledning Sprog i Livet på www.dansk.nu

Læs mere

bakspejlet 14 Det føles som at flyve ud i verdensrummet Er tiden løbet fra samling? skridt til mere matematik i børnehøjde uderum inderum

bakspejlet 14 Det føles som at flyve ud i verdensrummet Er tiden løbet fra samling? skridt til mere matematik i børnehøjde uderum inderum SKAb rum Med IdeNtItet SIde 18 børn lærer AF HINANdeN SIde 28 brug MUSIKKeN SoM redskab SIde 38 bakspejlet 14 ForSKNING og Ny VIdeN om dagtilbud, danmarks evalueringsinstitut Er tiden løbet fra samling?

Læs mere

Movements of Love. - Kierkegaard, kærlighed og krop

Movements of Love. - Kierkegaard, kærlighed og krop Movements of Love - Kierkegaard, kærlighed og krop Evaluering af undervisningsprojekt 1. december 2013 31. juli 2014 Hanne Hjetting Nielsen, projektmedarbejder Bevægelsesworkshop (Hold fra UCC Sydhavn).

Læs mere

Bliv klogere på de unge

Bliv klogere på de unge Bliv klogere på de unge og bliv en endnu bedre træner En håndbog til dig der træner 13-18-årige i foreningsidrætten Forord Når kampen eller konkurrencen er i gang, er der ingen tvivl om, hvad der er det

Læs mere

forfatteren # 01 2009 medlemsblad for Dansk Forfatterforening

forfatteren # 01 2009 medlemsblad for Dansk Forfatterforening forfatteren # 01 2009 medlemsblad for Dansk Forfatterforening leder nye medlemmer indhold En anden virkelighed Ide Hejlskov Larsen F Jan Flemming Scheel L Faldende bogindkøb siden bloktilskuddenes indførsel

Læs mere