TURISTPOLITIK ODSHERRED

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TURISTPOLITIK ODSHERRED"

Transkript

1 Sammenfatning: TURISTPOLITIK for ODSHERRED Odsherreds Turistråd, 2005.

2 1.0. BAGGRUND: Turistpolitikken er en videreførelse af Turistpolitik for Odsherred, , som blev vedtaget i Turistpolitikken for de kommende år skal forholde sig til en skærpet konkurrence om kunder, der fremover vil stille øgede krav til kvalitet, oplevelser og service. Odsherred kan kun løfte denne udfordring ved et tæt, forpligtende samarbejde mellem turistorganisation, erhverv og kommune. Det er afgørende for egnens turisme udvikling, at indsatsen koordineres og at alle parter påtager sig deres ansvar for deres del af den samlede indsats. De egne, der har turisme som en væsentlig kilde til indtjening og beskæftigelse, opruster og optimerer deres indsats i disse år. Odsherreds muligheder for fremover at være attraktiv for såvel landliggere som egentlige turister ligger derfor i at udnytte ressourcerne bedst muligt gennem en målrettet og gensidigt forpligtende indsats FORMÅL: Dette turistpolitiske oplæg forholder sig til nedenstående, grundlæggende hovedmålsætninger: Turismen i Odsherred er et erhverv, som skal udvikles med henblik på øget indtjening og beskæftigelse. Udviklingen skal ske på et bæredygtigt grundlag. Dermed menes, at der skal tages integreret hensyn til miljø, lokal økonomi/beskæftigelse samt befolkningens levevilkår. Turismen skal udvikles på grundlag af Odsherreds styrkepositioner (landskab, natur og kultur/kunst). Turismen skal medvirke til en udvikling af lokalsamfundene i Odsherred. Turismens udvikling og udbygning bør fortrinsvis ske på basis af/i tilknytning til eksisterende anlæg og aktiviteter.

3 Turismen udenfor højsæsonen skal fortsat fremmes og støttes Vision. Følgende vision beskriver, hvordan vi gerne vil have at Odsherred opleves og opfattes som turistområde i 2010: Odsherred - den begavede idyl. Med udgangspunkt i værdierne i varemærket Odsherred lys, liv og landskab har egnen udviklet en turisme der er kendetegnet ved kvalitet, sammenhæng og oplevelsesrigdom. Med visionen vil vi, at turister og fritidshusejere oplever: - En klar profil for egnen - Kompetent service i alle led - Sammenhængende formidling indenfor temaerne kunst, kulturhistorie og natur/landskab - Et landskab, der er tilgængeligt, attraktivt og oplevelsesrigt - Et aktivitets- og oplevelsesudbud, der er fokuseret på børnefamilier og voksne (+45) uden børn - Levende mennesker, der er glade for deres egn. Forudsætningen for, at dette lykkes er bl.a. at - Turismeprojekter med fokus på kompetenceudvikling, oplevelser, bæredygtighed og beskæftigelse har nydt fremme - Turistsektoren og kultursektoren indgår i et nært og forpligtende samarbejde - Kommunale investeringer er målrettet mod områder, hvor såvel turister, som borgere og fritidshusejere har glæde af dem. Som en sidegevinst opnår man, at egnen også profileres i forhold til bosætning og investering OMVERDENENS KRAV. Nedenfor er kort redegjort for de muligheder og trusler, som en turistpolitik for Odsherred skal forholde sig til Tendenser og muligheder: - Fritidshusejernes anvendelse af eget hus er i fortsat stigning. - Egnen er med sine kvaliteter indenfor kunst, kultur og natur et oplagt mål for voksne uden børn udenfor den egentlige højsæson. - Landskabet er velegnet til udvikling af cykelturisme. - Øget interesse blandt turister og fritidshusejere for den lokale identitet (lokale varer, gode historier, kunsten m.m.). - Øget interesse for aktiv turisme (cykling, golf, naturture, kano/kajak). - Event-turisme (knyttet til større begivenheder) er i vækst.

4 - Erhvervsturisme er karakteriseret ved relativ høj omsætning og beskæftigelseseffekt Udfordringer. - Fritidshusejerne forventer aktivitet året rundt. - Hidtil har vi ikke bevidst udnyttet det potentiale, der ligger i det øgede antal voksne uden børn. Dem der er her, er kommet af sig selv. - Egnen er underforsynet med sikre cykelveje hvilket gør det vanskeligt at udvikle cykelturismen yderligere. - Et tysk marked i stagnation p.g.a. økonomisk krise. - Vi skal satse mere på at formidle identitet både gennem tilbud/aktiviteter og i markedsføringen. - Vores events er kvalitativt gode men mangler fyrtårnsværdi. - Erhvervsturister efterspørger unikke oplevelser på tidspunkter, hvor egnen ikke er i fulde omdrejninger FOKUS - OMRÅDER: På baggrund af ovenstående ønsker Odsherreds Turistråd, at der i de kommende år skal sættes fokus på følgende områder: - Kompetence og kvalitet. Det er en forudsætning for turismens udvikling i Odsherred, at aktørerne indenfor turismen har den fornødne viden og nødvendige værktøjer til fortsat at udvikle turismen i forhold til visionen. Viden og kompetence er forudsætninger for at kunne tilbyde kvalitet. Der skal derfor sættes fokus på projekter/forløb, som giver mulighed for kompetenceløft og værktøjs-udvikling. - Samarbejde og synergi. Produktudvikling, formidling og profilering kræver samarbejde. Dette gælder mellem egnens virksomheder og institutioner, hvor der skal en skærpet fokus på at sammensætte overnatning og aktivitet/oplevelse til konkrete, salgbare produkter. Men det drejer sig også om at hele egnen samarbejder om at udvikle begivenheder, der kan give egnen profil i kundernes bevidsthed. Dette vil også have synergi i forhold til erhvervsturisme og bosætning. Der må derfor arbejdes hen imod mere forpligtende samarbejde/alliancer, som muliggør kontinuitet og dermed synlige resultater. Træfpunkt og Den Gode Historie er skridt i den rigtige retning. - Den offentlige turisme-indsats. Der skal sættes fokus på, at det offentliges (primært kommunen) rolle og ansvar i egnens samlede turismeprodukt. Dermed menes det offentliges rolle som ejer af stier, strande, naturområder samt en række kulturtilbud m.m. Det er af afgørende betydning for turismen, at disse funktioner og investeringer ses i en nær sammenhæng med turismens udviklingsmuligheder. Spørgsmålet aktualiseres af kommunalreformen, der betyder, at en stor del af ansvaret for stier og naturområder samles i primærkommunen. Også samarbejdet mellem en række kulturinstitutioner og turisme-aktørerne vil kunne udvikles.

5 Endvidere er det særdeles vigtigt, at sammenhængen mellem naturforvaltning og turisme underkastes en vurdering. De kommende år, vil der blive skabt nye muligheder for åbne nye naturområder, hvilket dels vil give nye oplevelser (Trundholm mose), men også kunne aflaste eksisterende naturområder. Endelig er det fortsat vigtigt af forbedre naturkvaliteten i sommerhusområderne. - Skuldersæsonernes vækstpotentiale. Selv om der er sket en vis sæsonspredning i løbet af de seneste 5 6 år, så kan og bør der gøres mere, idet en længere sæson er forudsætning for øget indtjening og beskæftigelse i den lokale turisme. Der skal derfor fokuseres på bestemte målgrupper og produkter/aktiviteter, som appellerer til disse STRATEGISKE OVERVEJELSER: Nedenfor er der opstillet nogle hovedstrategier, som med afsæt i fokusområderne beskriver en vej, der fører frem mod målene/visionen Strategi 1: Fra spredt fægtning til sammenhængende kvalitet. Nye kompetencer og værktøjer skal stilles til rådighed for turismevirksomheder og forpligtende samarbejder skal danne grundlag for udvikling. Det skal overvejes om den kommunale turisme-indsats med fordel kunne styres af turist-organisationen. Den enkelte virksomhed er som oftest og helt naturligt fokuseret på at klare dagen og vejen. Det kan derfor være svært specielt i de små, familiedrevne virksomheder, som Odsherreds turisme er præget af at udvikle virksomheden hvad angår IT, marketing og produktudvikling. Specielt fordi den enkelte virksomhed som oftest kun står for en mindre del af den ferie-oplevelse, som kunden efterspørger. Opgaven må derfor være, at skabe mulighed for, at turistvirksomheden nemt kan tilegne sig aktuel viden om kunder, efterspørgsel, teknologi m.m. og at virksomheden kan realisere egne ideer i et samspil med andre virksomheder med samme interessefelter. På den måde øges sandsynligheden for, at kvaliteten øges såvel for virksomheden som for egnen som helhed. Følgende initiativer kan medvirke til dette: På kort sigt skal der satses på et kompetenceløft, der giver mindre turistvirksomheder mulighed for overblik over de værktøjer /tilbud der findes hvad angår IT-udvikling, markedsføring m.m. Dette skal resultere i beskrivelse af nogle fælles behov, på tværs af virksomhederne. På baggrund af dette, skal der skabes netværk, hvor virksomhederne i fællesskab skaber løsninger og udvikler koncepter. Turistrådet skal forsøge via projekter - at udvikle overskuelige løsninger, f.eks. indenfor opbygning af kundedatabase, bookingsystemer og søgemaskineoptimering m.m. Der skal ofres særlig opmærksomhed på en koordineret indsats for at høste det vækstpotentiale, der ligger i skuldersæsonerne. Det skal ske gennem bedre viden om målgruppernes ønsker, flere off-season-produkter og en målrettet markedsføring. Team Odsherred har som markedsføringsorganisation en vigtig rolle i realiseringen af dette.

6 På længere sigt skal netværkene udvikle sig til forpligtende samarbejder, hvor både virksomheder, turistorganisation og kommune indgår kontrakter om et bestemt udviklingsforløb. Det kan f.eks. dreje sig om gennem inddragelse af Odsherreds Erhvervsråd at udvikle et samarbejde mellem producenter, detailhandel og restauratører med henblik på at fokusere på lokale fødevarer eller en længerevarende satsning på udbygning af cykelturismen (stier, kvalitetsmærket overnatning m.m.), som kræver at erhverv og kommune arbejder tæt sammen. Også markedsføringsmæssigt skal der etableres længerevarende samarbejder i Team Odsherreds regi. Det bør overvejes, om de kommunale midler som uafhængigt af turistorganisationen anvendes til turismefremme(rekreative stier for vandrere og cyklister, strandrensning, infotavler m.m.), bør samles og forvaltes af Turistrådet. Derved kunne der skabes en prioriteret indsats og dermed en større effekt Strategi 2: Fra kultur og turisme til kulturisme. Kultur og turisme skal i højere grad støtte hinanden og dermed give egnen en profil. Nye temaer skal opdyrkes. Udgangspunktet for denne strategi er, at egnen har et rigt kulturliv (kunst, teater, musik og idræt) og at turisme og kultur i mange tilfælde kan hjælpe og understøtte hinanden. Odsherreds Kunstdage er et eksempel på dette, men samarbejdet kunne udbygges betydeligt. For turismen ville det medføre, at der blev skabt flere tilbud til turister/landliggere udenfor højsæsonen, hvorved skuldersæsonerne (april - maj og september - oktober) kunne udnyttes bedre og at der kunne skabes aktiviteter, der kunne understøtte udviklingen af erhvervsturismen. For kulturlivet ville det betyde, at kundegrundlaget til de enkelte aktiviteter kunne øges betydeligt. På kort sigt skal der skabes et større samarbejde om allerede eksisterende projekter/produkter/begivenheder. Det betyder eksempelvis, at kulturinstitutionerne skal involveres aktivt i Odsherreds Kunstdage og at turistorganisationen går mere aktivt ind i Kulturnatten Aktivitetsprojekter som Den Gode Historie skal udvikles til dels at dække skuldersæsonerne, og dels at være et produkt, som benyttes af hoteller/kursuscentre/højskoler i forbindelse med erhvervsturisme (seminarer, kurser m.m.). På længere sigt skal der arbejdes på at opdyrke og kommunikere temaer, som giver egnen en særlig profil. Dette skal ske dels som eksempelvis tema-ruter (trolde, middelalder, kystkultur osv.) og dels som temaperioder, hvor man på tværs af institutioner sætter fokus på særlige temaer.

7 5.3. Strategi 3: Skæbnefællesskabet i Nordvestsjælland. Bedre ressourceudnyttelse gennem veldefineret og forpligtende samarbejde i Nordvestsjælland. Selv om Odsherred er en forholdsvis stærk destination, må det erkendes, at en række fremtidige opgaver også for Odsherred vil være ressourcekrævende. Kommunalreformen vil betyde, at Kalundborg og Holbæk sandsynligvis får turistorganisationer, der i sin opbygning minder om det vi kender i Odsherred. Der bør derfor arbejdes på, at definere et forpligtende samarbejde i Nordvestsjælland. Samarbejdet skal handle om de opgaver/projekter, som med fordel kan løses i en større geografi. Dette gælder eksempelvis Udbygning af cykelruter Opbygning af større events/begivenheder Udvikling af IT løsninger Tema turisme (golf, vandring, lystfiskeri, Wellness) Afgørende er det imidlertid, at samarbejdet er veldefineret, afgrænset og forpligtende. Det skal give parterne nye muligheder ikke skabe begrænsninger. På kort sigt skal der igangsættes et arbejde, som definerer fælles udfordringer og opgaver. Der bør formuleres en konkret handlingsplan for de næste 3 4 års indsats og der skal aftales en forpligtende finansiering af de fælles projekter. På langt sigt kan man overveje at udvide samarbejdet, men det må aldrig betyde, at den enkelte destination skal nedsætte sine ambitioner for fællesskabets skyld.

8 Bilag 1: FAKTA OM TURISMEN I ODSHERRED. OVERNATNING: Samlet antal overnatninger pr. år heraf sommerhusejeres eget brug af hus Egentlige turistovernatninger fordeles således: Lejet feriehus Camping * Hotel/kursuscenter Lystsejlere Vandrerhjem, B&B, Festivals m.m Festivals m.m *) Heraf udgør fastliggere ca (ansættes til 1/3 af døgnforbrug i forhold til øvrige campister). TURISTOMSÆTNING: Omsætning, afledt af ejers brug af ejet hus kr Øvrig turistomsætning kr Disse tal er udarbejdet på basis af døgnforbrugstal, der stammer fra henholdsvis "Landliggerundersøgelsen (2003) og den nationale undersøgelse Tøbbe. (2003) BESKÆFTIGELSE: I følge undersøgelsen "Afdækning af turismens omfang på Vestsjælland, 1997" kan beskæftigelsen indenfor turismen i Odsherred opgøres til ca årsværk. Dette tal skønnes dog at være i underkanten, idet beskæftigelse som følge af ejendomshandel, ombygninger, nybygning m.m. ikke er medregnet. KOMMUNALE SKATTEINDTÆGTER (ekskl. ejendomsskat) Beregnet på grundlag af Danmarks Turistråds analyse af Turismens beskæftigelsesmæssige og økonomiske betydning, skønnes de kommunale indtægtsskatter som følge af turismen/landliggere at udgøre ca. 50 mill. kr.

9 Bilag 2 DET NÅEDE VI! Turistpolitikken for er realiseret på mange områder. Den nuværende turistpolitik bygger på 3 søjler, nemlig Bedre overnatningstilbud, Grønne, aktive Odsherred og Fritidshusejerne som turismens rygrad. Nedenfor er kort redegjort for nogle af de vigtigste resultater: Flere Bed & Breakfast-steder (3 i 2001; 14 i 2004). Golf hotel er etableret i Fårevejle. Luksus-ferielejligheder på Nykøbing havn og flere på vej. Etablering af Træfpunkt har skabt et tilbud for børne-familier, som også overnatningssteder kan profilere sig på. Den gode historie er blevet paraplyen for et samlet udbud af egns-typiske ture/fortællinger. Bjergsted kommune er integreret i aktiviteter og markedsføring. Sejerø bugt sti er etableret. Lammefjordssti er etableret. Odsherreds Kulturhistoriske Museum er etableret på Anneberg. Odsherreds Kunstrute er etableret. Odsherreds Kunstmuseum er under udvikling herunder Malergården. Kystfiskepladser er udpeget, beskrevet og formidlet. Der er udviklet et samlet varemærke for egnen: Odsherred lys, liv og landskab. Odsherred godkendt som Cykelvenlig destination. Der er gennemført en Landligger-undersøgelse, som anskueliggør fritidshusejernes betydning for egnen. Udnyttelsen af fritidshusene er i fortsat stigning. Der er udgivet vejledning om pleje af naturen i sommerhus-områderne. Landliggeren er fastholdt og udvidet. Resultaterne er først og fremmest resultat af et godt samarbejde mellem kommuner, erhverv og diverse interesse-organisationer. Ovenstående viser, at formulerede mål og strategier, som er kommunikeret og accepteret, er forudsætningen for at skabe resultater og sammenhæng.

Turismestrategi frem mod 2021

Turismestrategi frem mod 2021 Turismestrategi frem mod 2021 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1. Overordnet om turistpolitiske overvejelser... 4 1.1 Regionale samarbejder... 5 1.1.1. Destination Fyn... 5 1.1.2 Naturturisme I/S... 6 2.

Læs mere

VisitIkast-Brande. Turismefremme i Ikast-Brande Kommune. Møde med udvalget Erhverv, turisme og bosætning tirsdag den 10.

VisitIkast-Brande. Turismefremme i Ikast-Brande Kommune. Møde med udvalget Erhverv, turisme og bosætning tirsdag den 10. VisitIkast-Brande Turismefremme i Ikast-Brande Kommune Møde med udvalget Erhverv, turisme og bosætning tirsdag den 10. april 2018 26-03-2017 Jette Nielsen, Visit Ikast-Brande 1 Indsatsområder 2018-2022

Læs mere

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Fælles retning for turismen i Region Sjælland Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Version 16. juni 2017 1 Motivation Turisme vækster i Danmark og internationalt, men i Region

Læs mere

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 Indledning Med denne strategi for udvikling af turisme og oplevelser formulerer Greve Kommune nu for første gang en vision og et mål for

Læs mere

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 November 2013 Indledning Med denne strategi for udvikling af turisme og oplevelser formulerer Greve Kommune nu for første gang en vision

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

Det Nationale Turismeforums bidrag til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi for decentral erhvervsfremme.

Det Nationale Turismeforums bidrag til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi for decentral erhvervsfremme. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse deb@erst.dk 19. august 2019 19/01035-5 theang-dep Det Nationale Turismeforums bidrag til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi for decentral erhvervsfremme. Turisme

Læs mere

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018

Vækst, samspil og service. Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Vækst, samspil og service Erhvervsudviklingsstrategi 2015-2018 Indhold Indledning Tiltrække, fastholde og udvikle Morgendagens vækstideer Rekruttering, uddannelse og kompetenceudvikling Kommunal erhvervsservice

Læs mere

2. GENERATION TEKNIK & MILJØUDVALGET. INDLEDNING Ved udvalgsformand Flemming Jantzen. Rammer og vision

2. GENERATION TEKNIK & MILJØUDVALGET. INDLEDNING Ved udvalgsformand Flemming Jantzen. Rammer og vision 2. GENERATION TEKNIK & MILJØUDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand Flemming Jantzen Rammer og vision Der er i Guldborgsund Kommune en stor udfordring med den ændrede demografi. Der bliver færre borgere

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER

F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER 1 of 7 F. STRATEGIENS VISION OG HANDLINGSPLAN, MÅL, AKTIVITETER OG FORVENTEDE RESULATER F.1. UDVIKLINGSSTRATEGIENS VISION LAG Djurslands vision er at videreudvikle og synliggøre Djursland som et områdefyldt

Læs mere

UDVIKLING AF TURISMEN

UDVIKLING AF TURISMEN PROJEKT FRIKOMMUNE PARTNERSKAB FOR UDVIKLING AF TURISMEN odsherred - landets største sommerhuskommune Sommerhusområder Lidt fakta om Odsherred Kommune Ca. 33.000 indbyggere Ca. 26.000 sommerhuse 3 svømmehaller

Læs mere

Hvad er GeoPark Odsherred?

Hvad er GeoPark Odsherred? GEOLOGI KUNST KULTURHISTORIE RÅVARER IDENTITET VÆKST - UDDANNELSE Geopark? Hvor køber man billet til parken? Endnu et (turisme)projekt? Hvem interesserer sig for bakker, sten og grus? Istidslandskabet

Læs mere

Foreningen VisitKalundborg blev etableret i 2006 i forbindelse med kommunesammenlægningen. VisitKalundborg er den officielle turistorganisation.

Foreningen VisitKalundborg blev etableret i 2006 i forbindelse med kommunesammenlægningen. VisitKalundborg er den officielle turistorganisation. Sejerø Nekselø Turismeudvikling på Sejerø og Nekselø Oplysninger om ansøger Foreningen VisitKalundborg blev etableret i 2006 i forbindelse med kommunesammenlægningen. VisitKalundborg er den officielle

Læs mere

Turismestrategi. Odsherred det autentiske fristed! Odsherreds Turistråd, 2014

Turismestrategi. Odsherred det autentiske fristed! Odsherreds Turistråd, 2014 Turismestrategi Odsherred det autentiske fristed! 2014 2020 Odsherreds Turistråd, 2014 INDHOLD 1.0 BAGGRUND:... 3 1.1 Kommissorium:... 3 1.2 VisitOdsherred:... 3 1.3 Proces:... 4 2.0 VÆRDIER OG VISION:...

Læs mere

LAG Midt-Nordvestsjælland

LAG Midt-Nordvestsjælland LAG Midt-Nordvestsjælland Tilskud til udvikling af liv og erhverv i landdistrikterne Lokale aktionsgrupper (LAG er) er lokalt forankrede foreninger, som skaber udvikling og innovation i lokalsamfundene

Læs mere

Cykelturismens økonomiske betydning

Cykelturismens økonomiske betydning Cykelturismens økonomiske betydning - for Danmark 2008 - Af Ditte Møller Munch/Temaprojektleder Aktiv Danmark Indhold Definition af en cykelturist Turistomsætning og døgnforbrug for cykelturister Overnatningsform

Læs mere

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang!

ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI Mere i gang flere i gang! ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI FOR JAMMERBUGT KOMMUNE 2017-2020 ERHVERVS- & VÆKSTSTRATEGI 2017-2020 Mere i gang flere i gang! Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at

Læs mere

Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune

Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune Mere i gang flere i gang! Erhvervs- og vækststrategi for Jammerbugt Kommune 2017-2020 1 Udgangspunktet Vækst og arbejdspladser i det lokale erhvervsliv er nøglen til at fastholde og udvikle Jammerbugt

Læs mere

Kompetenceudvikling. Turismens aktører i Region Midtjylland

Kompetenceudvikling. Turismens aktører i Region Midtjylland Kompetenceudvikling Turismens aktører i Region Midtjylland Bodil Marloth Meldgaard Udviklingskonsulent Cand. Mag i Sprog og Internationale forhold, Turisme fra Aalborg Universitet 12 års erfaring med turisme

Læs mere

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Baggrund Kongres- og mødeindustrien er et væsentligt forretningsområde for dansk turisme, og markedet er i

Læs mere

Turistpolitik for Haderslev Kommune

Turistpolitik for Haderslev Kommune Turistpolitik for Haderslev Kommune K O M M U N E Januar 2004 - B Y G G E R B R O M E L L E M F O R T I D O G F R E M T I D... 1 Udvikling & Kultur: Claus Dall, organisationskonsulent Henrik Ørnstrup,

Læs mere

Cykelturister, Hvem er de og hvad efterspørger de? Peter Ole Sørensen November 2012

Cykelturister, Hvem er de og hvad efterspørger de? Peter Ole Sørensen November 2012 Cykelturister, Hvem er de og hvad efterspørger de? Peter Ole Sørensen November 2012 2 typer Turister på cykel Det er de turister, der allerede har valgt Danmark som feriemål og som har base i et feriehus,

Læs mere

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2

Kystturisme. Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark. Brød 1 Brød 2 Kystturisme Hvilken værdi har smukke kyster for turismeerhvervet i Danmark? v/ Bruno Bedholm, VisitDenmark Indhold: 1. Hvad betyder Turismeerhvervet for Danmark 2. Hvem er vores gæster 3. Motiver for ferien

Læs mere

Autentisk og kompetent

Autentisk og kompetent ODSHERRED KOMMUNE VISIT ODSHERRED ODSHERRED ERHVERVSRÅD ODSHERREDS NYE ERHVERVSPOLITIK: Autentisk og kompetent Odsherred som et autentisk og attraktivt oplevelsessted Odsherred som et kompetent og fleksibelt

Læs mere

Naturen+ Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. I Lysets Land. PIXI UDGAVE revideret juni 2010

Naturen+ Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. I Lysets Land. PIXI UDGAVE revideret juni 2010 Naturen+ I Lysets Land Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark 2009 2012 PIXI UDGAVE revideret juni 2010 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Toppen af Danmark i dag 4 Vision og mål

Læs mere

Kystturisme og grøn turisme

Kystturisme og grøn turisme Kystturisme og grøn turisme Lars Erik Jønsson, VisitDenmark 4 motivbaserede målgrupper med vækstpotentiale Ferie Defineret ud fra oplevelser 1. Sjov, leg og læring Børn og deres familier, der ønsker at

Læs mere

Program for dagen: 09.00: Velkomst og præsentation bordet rundt 09.15: Præsentation af SVUF og info. vedr. turisme samarbejdet i SVUF kommunerne

Program for dagen: 09.00: Velkomst og præsentation bordet rundt 09.15: Præsentation af SVUF og info. vedr. turisme samarbejdet i SVUF kommunerne Program for dagen: 09.00: Velkomst og præsentation bordet rundt 09.15: Præsentation af SVUF og info. vedr. turisme samarbejdet i SVUF kommunerne 10.00: Præsentation af oplæg til branding compass og værdisæt

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

LOGO1TH_LS_POSr d. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979

LOGO1TH_LS_POSr d. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979 LOGO1TH_LS_POSr d By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979 KULTURUDVALGETS Politiske fokusområder 2014-2015 Mødesteder og midlertidighed Kultur er fyrtårne og fysiske rammer.

Læs mere

Handlingsplan for turismestrategien. Kulturelle og historiske seværdigheder Erhvervsturisme

Handlingsplan for turismestrategien. Kulturelle og historiske seværdigheder Erhvervsturisme Handlingsplan for turismestrategien Kulturelle og historiske seværdigheder Erhvervsturisme Forord Byrådet vedtog d. 18. dec. 2013 en ny turismestrategi for Frederikssund Kommune. Turismestrategien efterfølges

Læs mere

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan 2012-13 v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen 1 Handlingsplan 2012-13 Sundheds- og velfærdsinnovation Sundheds- og velfærdsløsninger Vækstforums strategiske

Læs mere

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen

Projekt. Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projekt Springflod - en kulturfestival i Vadehavsregionen Projektbeskrivelse maj 2006 Springflod en kulturfestival i Vadehavsregionen Kortfattet beskrivelse af projektet Målet er at skabe en kulturfestival,

Læs mere

Med strategien ønsker Syddjurs Kommune at prioritere fem strategiske indsatsområder med hver sine mål:

Med strategien ønsker Syddjurs Kommune at prioritere fem strategiske indsatsområder med hver sine mål: International strategi for Syddjurs Kommune Med denne internationale strategi ønsker Syddjurs Kommune at spille en aktiv rolle i internationaliseringen af området og dermed understøtte kommunens image

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Vision 2020 Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der skal vise vejen for, hvordan kommunens fritids-

Læs mere

TURISMEINDSATS

TURISMEINDSATS TURISMEINDSATS 2015-2018 UDGANGSPUNKT FORVENTNINGER TIL MARKEDET / 2015-2018 CENTRALE MULIGHEDER Der er opbygget et TÆT SAMARBEJDE mellem erhvervet og etableret en stærk markedsføringsplatform for både

Læs mere

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST POLITIK POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING indledning I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki Hvad er en politik? Kommunalbestyrelsen fastsætter, fordeler

Læs mere

Strategi for Bosætning. Bosætningsstrategi for Lemvig Kommune

Strategi for Bosætning. Bosætningsstrategi for Lemvig Kommune Strategi for Bosætning Bosætningsstrategi for Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Nye former for bymidtesamarbejde. Konference om vækst og udvikling i de mindre byer og i provinsbyerne gennem byfornyelse Randers, 28SEP16

Nye former for bymidtesamarbejde. Konference om vækst og udvikling i de mindre byer og i provinsbyerne gennem byfornyelse Randers, 28SEP16 Nye former for bymidtesamarbejde Konference om vækst og udvikling i de mindre byer og i provinsbyerne gennem byfornyelse Randers, 28SEP16 Julie Holck Cand.mag., Ph.D.: Butikkerne og de levende byer Indehaver

Læs mere

Miljøråd Vordingborg Kommune. 27 februar 2017

Miljøråd Vordingborg Kommune. 27 februar 2017 Miljøråd Vordingborg Kommune 27 februar 2017 Turismens omsætning 2015 1 Overnatningsstatistik 2008 2015 Vordingborg kommune Sum of Overnatning Column La Row Labels 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015

Læs mere

KULTURPOLITIK (UDKAST)

KULTURPOLITIK (UDKAST) KULTURPOLITIK (UDKAST) Næstved Kommune 2018 2022 INDHOLD 1. Fælles om et stærkt kulturliv 2. Kulturpolitikkens fokusområder 3. Næstved som kulturhovedstad 4. Styrkelse af kultur i lokalområderne 5. Kunst

Læs mere

Modet til at zoome geografisk

Modet til at zoome geografisk Modet til at zoome geografisk Nye strategier for kystturismen, 23. september 2011 Afdelingschef Erik Sejersen, Region Midtjylland www.regionmidtjylland.dk Turismens VÆKSTPOTENTIALE i Region Midtjylland

Læs mere

Culture Plus Dansk Turismefremme 7. april Søren Krogh

Culture Plus Dansk Turismefremme 7. april Søren Krogh Culture Plus Dansk Turismefremme 7. april 2016 Søren Krogh Succeskriterier Succeskriterier for samtale mellem turismeerhverv og kultursektoren: At kulturturisme fokus bliver bedre ved at vi anvender og

Læs mere

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark TURISMEN I DANMARK - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Det er ikke kun os danskere, der er glade for at holde ferie herhjemme. Danmark er det mest populære rejsemål i Norden blandt udenlandske

Læs mere

Turisme Silkeborg. Status på samarbejdsaftale, november 2013. Turisme Silkeborgs særlige indsatsområder i forbindelse med Erhvervshandleplan 2013

Turisme Silkeborg. Status på samarbejdsaftale, november 2013. Turisme Silkeborgs særlige indsatsområder i forbindelse med Erhvervshandleplan 2013 November 2013 Turisme Silkeborg Status på samarbejdsaftale, november 2013 Birgit Cornelius Nielsen, november 2013 Turisme Silkeborgs særlige indsatsområder i forbindelse med Erhvervshandleplan 2013 Johanne

Læs mere

Tydelig effekt i markederne. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens strategi 2013-2016

Tydelig effekt i markederne. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens strategi 2013-2016 Tydelig effekt i markederne Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens strategi 2013-2016 Tydelig effekt i markederne Formålet med Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens strategi Tydelig effekt i markederne er at

Læs mere

Potentialevurdering af GudenåLandet

Potentialevurdering af GudenåLandet Potentialevurdering af GudenåLandet GudenåSamarbejdet Notat Februar 2015 Manto A/S Jorcks Passage Opg. B, 4. sal 1162 København K Denmark Phone: +45 3311 0111 CVR: 2867 2322 www.manto.dk Opsummering Gudenåen

Læs mere

Eventstrategi. for Furesø Kommune

Eventstrategi. for Furesø Kommune Eventstrategi for Furesø Kommune 1 INDHOLD BAGGRUND 3 STRATEGI 4 Strategimål 1: Events skal skabe lokal merværdi i Furesø Kommune Strategimål 2: Events i Furesø Kommune skal være af høj standard Strategimål

Læs mere

Bliv PARTNER hos Visit Ikast-Brande

Bliv PARTNER hos Visit Ikast-Brande Bliv PARTNER hos Visit Ikast-Brande Lad os sammen skabe vækst! I Visit Ikast-Brande arbejder vi målrettet med udvikling af turismen både lokalt i Ikast-Brande området og bredt i den midtjyske region. Som

Læs mere

Kulturstrategi Slagelse Kommune

Kulturstrategi Slagelse Kommune Kulturstrategi 2020 Slagelse Kommune 1 Indhold Børnekultur... 3 Ungekultur... 4 Kulturelle arrangementer med lokalt særpræg... 5 Kultur i det offentlige rum... 6 Frivilligt engagement... 7 Det professionelle

Læs mere

Planstrategi 19. Program. Følgegruppemøde, den 15. august 2018

Planstrategi 19. Program. Følgegruppemøde, den 15. august 2018 Planstrategi 19 Følgegruppemøde, den 15. august 2018 Program 1. Velkommen - Dagsorden 2. Oplæg Status og proces, herunder sommerhuse Layout Cittaslow og temaer 3. Gruppearbejde 4. Opsamling Evt. Status

Læs mere

Turisme og event. Politik for Herning Kommune

Turisme og event. Politik for Herning Kommune Turisme og event Politik for Herning Kommune Indhold Forord af Lars Krarup, Borgmester 5 Turisme- og eventpolitik - vision 7 1 - Erhvervsturisme 9 2 - Events 11 3 - Ferieturisme 13 4 - Attraktionsudvikling

Læs mere

1. Bosætning. 2 stevns kommune

1. Bosætning. 2 stevns kommune Vision Stevns Kommune vil være kendt som et stærkt lokalsamfund i Øresundsregionen - i storslået natur, en alsidig kultur og med god plads til både at bo og leve i. 1 stevns kommune 1. Bosætning Stevns

Læs mere

Orientering om fællesprojekt Havørred Limfjorden

Orientering om fællesprojekt Havørred Limfjorden Punkt 10. Orientering om fællesprojekt Havørred Limfjorden 2018-2020 2017-026140 Miljø- og Energiforvaltningen fremsender til s orientering, at forvaltningen fortsat afsætter op til 68.000 kr. årligt i

Læs mere

2014 Bedste år i dansk turisme siden 2003 23,4 mio. udenlandske overnatninger. Det højeste siden 2003 Samlede antal overnatninger = 47 mio.

2014 Bedste år i dansk turisme siden 2003 23,4 mio. udenlandske overnatninger. Det højeste siden 2003 Samlede antal overnatninger = 47 mio. MULIGHEDER 2014 Bedste år i dansk turisme siden 2003 23,4 mio. udenlandske overnatninger. Det højeste siden 2003 Samlede antal overnatninger = 47 mio. Det er 5,5% højere end i 2013, og det højeste nogensinde

Læs mere

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 12. januar 2007 Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 1. Formål med partnerskabsaftalerne Det fremgår af globaliseringsstrategien, at der skal indgås partnerskabsaftaler mellem de regionale vækstfora

Læs mere

Kulturstrategi for Struer Kommune, 2015-2018

Kulturstrategi for Struer Kommune, 2015-2018 Kulturstrategi for Struer Kommune, 2015-2018 Indledning Med Struer Kommunes kulturpolitik er der formuleret et klart politisk ønske om kulturel udvikling i bred forstand. Mål og visioner gør det imidlertid

Læs mere

Handlingsplan til kulturpolitik

Handlingsplan til kulturpolitik Handlingsplan til kulturpolitik 2018-2023 Handlingsplanen består af indsatsområder, som er knyttet til politikkens fire overordnede fokusområder. Under hvert indsatsområde findes en række initiativer.

Læs mere

Kommissorie. Turismestrategi for Assens Kommune

Kommissorie. Turismestrategi for Assens Kommune Kommissorie Projekts navn Baggrund Turismestrategi for Assens Kommune Assens Kommunes strategiske udgangspunkt for en turismestrategi Byrådet finder, at turisme er en vigtig brik i udviklingen af Assens

Læs mere

Landdistriktspolitik og handlingsplan Indledning

Landdistriktspolitik og handlingsplan Indledning Landdistriktspolitik 2015-2018 og handlingsplan 2017-2018 Indledning Ringkøbing- Skjern Kommunes vision Naturens rige er udtryk for at byrådet gennem naturen vil sikre borgerne det gode liv og at skabe

Læs mere

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi Vand og Affald 2012 2016 Virksomhedsstrategi forord Vand og Affalds virksomhedsstrategi 2012 2016 er blevet til i samarbejde med virksomhedens medarbejdere, ledelse og bestyrelse. I løbet af 2011 er der

Læs mere

Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor

Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor Fredensborg Kommunes Erhvervs- og Turismepolitik 2019-2023 Godkendt af Byrådet den xx Forord Vi er stolte over, at du nu sidder med Byrådets Erhvervs- og Turismepolitik

Læs mere

Ny VÆKST i turismen en strategi for en mere fokuseret og professionel turisme i Region Midtjylland frem mod 2020

Ny VÆKST i turismen en strategi for en mere fokuseret og professionel turisme i Region Midtjylland frem mod 2020 Ny VÆKST i turismen 2.0 - en strategi for en mere fokuseret og professionel turisme i Region Midtjylland frem mod 2020 Juni 2016 Regionshuset Viborg Regional Udvikling Turisme Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2

Læs mere

Istidstuten. Fokus på geologi, kultur, natur, sundhed, friluftsliv og gode oplevelser. Projektleder: Anders Lauritsen

Istidstuten. Fokus på geologi, kultur, natur, sundhed, friluftsliv og gode oplevelser. Projektleder: Anders Lauritsen Istidstuten En cykelrute gennem Midt-Nordvestsjælland med istiden som tema Fokus på geologi, kultur, natur, sundhed, friluftsliv og gode oplevelser Projektleder: Anders Lauritsen Istidsruten - introduktion

Læs mere

Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018

Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018 Strategiplan for KULTUR, IDRÆT OG FRITID 2017/2018 HVAD VIL VI GERNE OPNÅ OG HVILKEN EFFEKT ØNSKER VI? At alle borgere har mulighed for et aktivt og meningsfyldt fritidsliv At det er attraktivt at bidrage

Læs mere

Fagets navn:fritidsmanagement din fremtid inden for turisme, oplevelse, sport og event (dok 23521/14)

Fagets navn:fritidsmanagement din fremtid inden for turisme, oplevelse, sport og event (dok 23521/14) Fagplan for valgfag i folkeskolen Fagets navn:fritidsmanagement din fremtid inden for turisme, oplevelse, sport og event (dok 23521/14) Klassetrin: 8.-9. klassetrin Antal timer: Faget kan udbydes som 1

Læs mere

Vestegnen i udvikling byer i bevægelse. Fælles udviklingsperspektiv til Vestegnskommunernes kommuneplanstrategier

Vestegnen i udvikling byer i bevægelse. Fælles udviklingsperspektiv til Vestegnskommunernes kommuneplanstrategier Vestegnen i udvikling byer i bevægelse Fælles udviklingsperspektiv til Vestegnskommunernes kommuneplanstrategier 15. oktober 2007 Vestegnen i udvikling byer i bevægelse På Vestegnen er der lang tradition

Læs mere

Erhvervspolitik for Haderslev Kommune version 1

Erhvervspolitik for Haderslev Kommune version 1 Erhvervspolitik for Haderslev Kommune 2012 - version 1 Et stærkt erhvervsliv i vækst er forudsætningen for at kunne opretholde og udvikle vores velfærdssamfund Baggrund Haderslev Kommune vil fremstå som

Læs mere

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE INDLEDNING Et varieret og aktivt kulturliv spiller en vigtig rolle i visionen om, at skal være et attraktivt sted at bo med unikke og forskelligartede bysamfund og

Læs mere

Turismen i Region Syddanmark

Turismen i Region Syddanmark Turismen i Region Syddanmark Turismen i Danmark 2 Status 2013: De første syv måneder i plus + 1,9 pct. + 1,2 pct. Danske overnatninger 2012 2013 Udenlandske overnatninger 2012 2013 6.000.000 5.000.000

Læs mere

Oplæg til strategi for erhvervsudvikling

Oplæg til strategi for erhvervsudvikling Oplæg til strategi for erhvervsudvikling Minimumsmål: Jobskabelse (antal arbejdstimer) Produktivitetsudvikling (værdiskabelse pr. arbejdstime) Skal også bidrage til EU 2020 mål: Intelligent, bæredygtig

Læs mere

overskrift Destinationsudvikling med hjertet Christa Brønd Den 30. oktober 2013 Christa Brønd Manto A/S

overskrift Destinationsudvikling med hjertet Christa Brønd Den 30. oktober 2013 Christa Brønd Manto A/S overskrift Destinationsudvikling med hjertet Christa Brønd Christa Brønd Den 30. oktober 2013 Manto A/S Agenda Manto & jeg. Vækstteamets anbefalinger: Et (blandt flere) svar på dansk turismes udfordringer.

Læs mere

Denne evaluering forholder sig til Erhvervs- og turismestrategien, som er gældende fra

Denne evaluering forholder sig til Erhvervs- og turismestrategien, som er gældende fra Evaluering erhverv og turisme Dragør Kommune 2017 Denne evaluering forholder sig til Erhvervs- og turismestrategien, som er gældende fra 2016-2020. Overskrifterne i evalueringen følger de overskrifter,

Læs mere

Naturen+ Handlingsplan. I Lysets Land. For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. PIXI-UDGAVE revideret september 2010

Naturen+ Handlingsplan. I Lysets Land. For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. PIXI-UDGAVE revideret september 2010 Naturen+ I Lysets Land Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark 2009 2012 PIXI-UDGAVE revideret september 2010 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Toppen af Danmark i dag 4 Vision

Læs mere

Hvordan sælger man naturoplevelser? Turismens værdikæde. Anna Porse Nielsen, Manto A/S

Hvordan sælger man naturoplevelser? Turismens værdikæde. Anna Porse Nielsen, Manto A/S Hvordan sælger man naturoplevelser? Turismens værdikæde Anna Porse Nielsen, Manto A/S Indhold Kort om Manto & jeg & oplevelsesøkonomi Udfordringerne Den turismemæssige værdikæde Formål, baggrund og eksempler

Læs mere

Strategi for natur og friluftsliv. Lemvig Kommune

Strategi for natur og friluftsliv. Lemvig Kommune Strategi for natur og friluftsliv Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Fritids- og friluftspolitisk handleplan Frem mod 2020

Fritids- og friluftspolitisk handleplan Frem mod 2020 Fritids- og friluftspolitisk handleplan 2019 Frem mod 2020 Godkendt i Udvalget for plan, udvikling og kultur 6. februar 2019 Fritids- og friluftspolitisk handleplan 2019 Syddjurs Kommune vedtog i 2016

Læs mere

Branding- og markedsføringsstrategi

Branding- og markedsføringsstrategi Branding- og markedsføringsstrategi for Assens Kommune 1. Indledning: Assens Kommunes vision Vilje til vækst realiserer vi gennem tre indsatsområder: Flere vil bo her, Vækst og udvikling og Alle får en

Læs mere

FAXE TURISMENETVÆRK KRIDT & KALK

FAXE TURISMENETVÆRK KRIDT & KALK FAXE TURISMENETVÆRK KRIDT & KALK Tematurisme i SydkystDanmark Visionsoplæg til debat, d. 26. september 2018 Gæster Samfund Kultur Tematurisme Dagens turister har mange ansigter og de bombarderes med tilbud

Læs mere

Radikal Politik i Skive Kommune

Radikal Politik i Skive Kommune Radikal Politik i Skive Kommune En gevinst for landskaberne i Salling, for fjordmiljøet ved vore kyster, for forebyggelse og sundhed for den enkelte, for et aktivt kultur og fritidsliv og for uddannelsesniveauet

Læs mere

Hensigtserklæring om etablering af fælles destinationsselskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Varde Kommune

Hensigtserklæring om etablering af fælles destinationsselskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Varde Kommune Hensigtserklæring om etablering af fælles destinationsselskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Varde Kommune 1. Baggrund Hensigtserklæringen indeholder Ringkøbing-Skjern Kommunes og Varde Kommunes fælles

Læs mere

PROGRAM FOR FORLØBET Kl Outcome: Sted: Kl Outcome: Sted:

PROGRAM FOR FORLØBET Kl Outcome: Sted: Kl Outcome: Sted: PROGRAM FOR FORLØBET Kl. 09.30 16.00 På opstartssessionen skal vi arbejde med udvalgte redskaber til at skabe værdikædesamarbejder, som kan give positiv merværdi tildin virksomhed. Dagens arbejde skal

Læs mere

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE.

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID - i Lejre Kommune Kære Borger, Kære Gæst - i Lejre Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. Meningen med vore

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Grøn Generation strategi. Børn og unge som fundament for bæredygtig udvikling

Grøn Generation strategi. Børn og unge som fundament for bæredygtig udvikling Grøn Generation strategi Børn og unge som fundament for bæredygtig udvikling 1 Da jeg selv var knægt, var klimaforandringer og bæredygtighed ikke noget, mine kammerater og jeg gik og tænkte over. Men i

Læs mere

Bornholm rigere på oplevelser. Bornholms turismestrategi 2013-2016

Bornholm rigere på oplevelser. Bornholms turismestrategi 2013-2016 Bornholm rigere på oplevelser Bornholms turismestrategi 2013-2016 STRATEGI Bornholms nye turismestrategi tager over, hvor strategien fra 2006 slipper. Ambitionen med Bornholm I/S var at skabe grundlag

Læs mere

Samlet rapport. Incoming North Denmark

Samlet rapport. Incoming North Denmark Samlet rapport Incoming North Denmark INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Forord 2 Besøgstal 3 Målgrupper 4 Rejsemotiver 5 Øvrige relevante forhold 6 Mulige pakkerejser 7 Konklusioner og fremadrettede perspektiver Fakta-

Læs mere

Strategi for digitalisering og teknologi. Lemvig Kommune

Strategi for digitalisering og teknologi. Lemvig Kommune Strategi for digitalisering og teknologi Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012

Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012 Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012 LAG Middelfart og projektet Hvem er LAG Middelfart? Forening under Landdistriktsprogrammet 2007-2013 Landdistriktsprogrammets overordnede formål er at skabe attraktive

Læs mere

Erhvervsfremmestrategi Revideret udgave juni 2017

Erhvervsfremmestrategi Revideret udgave juni 2017 Erhvervsfremmestrategi 2014-2018 Revideret udgave juni 2017 Indledning I foråret 2013 udpegede byrådet Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter (SET) som tovholdere på udarbejdelsen af en ny erhvervsfremmestrategi.

Læs mere

Handlingsplan gældende for 2018 For Landdistriktspolitikken Indledning

Handlingsplan gældende for 2018 For Landdistriktspolitikken Indledning Handlingsplan gældende for 2018 For Landdistriktspolitikken 2015-2018 Indledning Ringkøbing- Skjern Kommunes vision Naturens rige er udtryk for at byrådet gennem naturen vil sikre borgerne det gode liv

Læs mere

Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag

Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag Rebild Kommunes kulturpolitik har til formål at støtte og stimulere borgernes trivsel og aktive deltagelse i lokalsamfundets

Læs mere

KULTUR I KØGE KOMMUNE

KULTUR I KØGE KOMMUNE KI K K KULTUR I KØGE KOMMUNE KIKK er Køge Kommunes nye kulturstrategi. KIKK skal skabe puls, impuls og udvikling af et allerede mangfoldigt kulturliv i Køge Kommune. Kulturstrategien tilvejebringes gennem

Læs mere

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK

UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK UDKAST TIL ERHVERVSPOLITIK INDLEDNING Vordingborg Kommunes erhvervspolitik danner den overordnede ramme for kommunens arbejde med erhvervsudvikling og skal medvirke til at virkeliggøre Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Strategiplanen. Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2017 og 2018.

Strategiplanen. Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2017 og 2018. Strategiplan 2017-2018 1 Strategiplanen Direktionens strategiplan angiver den overordnede retning for Direktionens arbejde i 2017 og 2018. Direktionen har arbejdet med emnet siden sommeren 2016 og har

Læs mere

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1 Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at

Læs mere

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune På vej mod 2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune 25.01.2007 På vej mod 2017 Haderslev Kommune 25.01.2007 Side 2

Læs mere

Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi

Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi 2015-17 1 Baggrund Kommunalbestyrelsen i Kommune vedtog den 19. marts 2015 Turismestrategi 2015-17, som fastlægger en overordnet målsætning og potentialer

Læs mere

Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik

Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik Holbæk Kommunes erhvervs- og turismepolitik Indhold side 4 Forord side 6 Fremtidens udfordringer side 8 Udviklingsområder side 10 Etablerede virksomheder side 12 Turisme side 14 Iværksættere og iværksætterkultur

Læs mere