LÆSØ KOMMUNE Ejerstrategi for Læsø Forsyning A/S samt datterselskaber

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LÆSØ KOMMUNE Ejerstrategi for Læsø Forsyning A/S samt datterselskaber"

Transkript

1 LÆSØ KOMMUNE Ejerstrategi for Læsø Forsyning A/S samt datterselskaber

2 Indledning LÆSØ KOMMUNE er eneejer af Læsø Forsyning A/S med datterselskaberne Læsø Vand A/S, Læsø Varme A/S, Læsø Elnet A/S og Læsø Renovation ApS. Der er udformet vedtægter for alle selskaberne og bestyrelsen vedtog ved generalforsamlingen den 17. juni 2013 følgende (citat): Der vil i løbet af 2013/2014 blive udarbejdet en investeringsplan for kommende anlægsinvesteringer på de enkelte forsyningsområder. Planer som danner den økonomiske ramme for de kommende års aktiviteter hos Læsø Forsyning A/S og datterselskaber. Disse planer vil blive udarbejdet med ekstern konsulentbistand. Bestyrelsen er bekendt med, at direktøren for selskabet i et samarbejde med hovedaktionæren Læsø Kommune er i gang med at udarbejde et forslag til en Ejerstrategi, som vil blive forelagt Læsø Kommunalbestyrelse sommeren 2014 til godkendelse. I forlængelse heraf vil Bestyrelsen for Læsø Forsyning A/S sommeren 2014 skulle vedtage Mission, vision og strategiplan for selskabet og datterselskaber. Læsø Kommunes ejerstrategi skal behandles af bestyrelsen i Læsø Forsyning A/S. Herefter forelægges ejerstrategien kommunalbestyrelsen til endelig vedtagelse. Begrebet Selskaberne eller Forsyningsselskaberne benyttes i det følgende som betegnelse for af Læsø Forsyning A/S med datterselskaberne Læsø Vand A/S, Læsø Varme A/S, Læsø Elnet A/S og Læsø Renovation ApS både hver for sig og samlet. Læsø Kommune ønsker aktivt at udøve sine ejerrettigheder og gøre sin indflydelse gældende over for Selskaberne. Læsø Kommune vil derfor bl.a. med denne ejerstrategi medvirke til, at Selskabernes ledelse også varetager Læsø Kommunes interesser bedst muligt og sikrer en hensigtsmæssig og afbalanceret udvikling af Selskaberne til gavn for brugerne. Læsø Kommune ønsker at udøve det aktive ejerskab i positivt samspil med Forsyningsselskabernes ledelse. Formål med Læsø Kommunes ejerstrategi: at give kommunalbestyrelsen mulighed for at tilkendegive sine overordnede forventninger til selskaberne. at medvirke til, at selskaberne også varetager kommunens interesser. at sikre sammenhæng mellem selskabernes virksomhed og kommunens strategier, planer mv. at fastholde og udvikle kommunens økonomiske værdier.

3 Baggrund og formål Med oprettelsen af Læsø Forsyning A/S og datterselskaber som selvstændige aktieselskaber blev Læsø Kommunes styringsmuligheder på forsyningsområdet ændret. For aktieselskaber gælder generelt: Kommunalbestyrelsen udøver dets ejerbeføjelser på generalforsamlinger Generalforsamlingen skal udpege hovedparten af medlemmerne til selskabets bestyrelse efter reglerne i kommunestyrelseslovens 25 De udpegede bestyrelsesmedlemmer har ikke pligt til at påtage sig hvervet De udpegede bestyrelsesmedlemmer aflønnes ikke efter vederlagsbekendtgørelsen (Bekendtgørelse om vederlag, diæter, pension m.v. for varetagelsen af kommunale hverv). Fastsættelser af honorar til bestyrelsesmedlemmer afklares på generalforsamlingen. Kommunalbestyrelsen har ingen instruktionsbeføjelse over for de udpegede bestyrelsesmedlemmer Generalforsamlingen kan træffe enhver beslutning vedrørende selskabet Som eneejer kan kommunen kun tale med en stemme på generalforsamlingen På generalforsamling er det ikke muligt at få tilført et kommunalbestyrelsesmedlems afvigende mening til protokols Generalforsamlingen kan holdes som skrivebordsgeneralforsamling hos advokaten eller borgmester/kommunaldirektør Generalforsamlingen skal træffe enhver beslutning, der ifølge vedtægter og aktieselskabslov er henlagt til generalforsamlingen Læsø Kommune er selskabets eneaktionær, og der er behov for at Læsø Kommune gør sig klart, hvilke strategiske målsætninger kommunen har for Læsø Forsyning A/S. Dette skyldes bl.a., at Læsø Kommune som beskrevet ovenfor ikke mere har instruktionsbeføjelser over for Læsø Forsyning A/S udover i forbindelse med generalforsamlingen. Der er derfor behov for via en ejerstrategi at præcisere kommunens ønsker og målsætninger for Læsø Forsyning A/S. Ejerstrategien beskriver på overordnet niveau Læsø Kommunes strategi for forsyningsselskabernes virke. Læsø Kommunes vil derfor bl.a. med denne ejerstrategi medvirke til at selskabernes ledelse varetager kommunens interesser bedst muligt og sikrer en hensigtsmæssig og afbalanceret udvikling af selskaberne til gavn for brugere og borgere.

4 Den konkrete realisering af ejerstrategien varetages af selskabets bestyrelse og ledelse via en forretningsstrategi, der respekterer Læsø Kommunes ejerstrategi. Selskabernes vedtægter skal om nødvendigt tilpasses, således at de er i overensstemmelse med ejerstrategien. Dialog og samarbejde Ejerstrategien er et vigtigt element i udøvelsen af det aktive ejerskab, men da et ejerskab og god selskabsledelse til stadighed forudsætter et konstruktivt og positivt samarbejde mellem selskabernes ledelse og ejerne, forudsættes det, at Læsø Kommune og selskaberne sikrer dette. Selskaberne og Læsø Kommune er derfor gensidigt forpligtet til løbende at informere hinanden åbent om forhold, der må antages at have interesse for den anden part. Generelle forventninger til forsyningsselskaberne Selskaberne skal vægte forsyningssikkerhed og fremtidssikring af anlæg højt samtidig med, at de økonomiske værdier i selskaberne bevares og udbygges, således at borgere og virksomheder sikres konkurrencedygtige priser. For at sikre sidstnævnte forudsættes det, at Selskaberne løbende har fokus på effektiviseringer. Særligt for Læsø Varme A/S Selskabet skal i videst muligt omfang reducere fjernvarmeforsyningens miljøpåvirkning og skal løbende arbejde for at nedbringe energiforbruget ved energieffektive løsninger. Fjernvarmenettet udvides idet omfang, at det er økonomisk realisabelt. Særligt for Læsø Vand A/S Selskabet skal bidrage til at forbedre vandmiljøet i sit forsyningsområde. Selskabet skal sikre tilstrækkelig spildevandsrensning og fastlæggelse af klare mål for tilladelige udledninger fra ledningssystemer og renseanlæg. Miljøet skal ligeledes sikres gennem klare strategier for vandindvinding og grundvandsbeskyttelse. Lovgivningens krav til god drikkevandskvalitet skal overholdes. Det er afgørende for Læsø Vand A/S som virksomhed, at selskabet er i stand at levere en sikker forsyning. Som led i forsyningssikkerheden skal vandselskabet udarbejde egne indsatsplaner - Dette med henblik på beskyttelse af aktuelle og potentielle vandindvindingsområder. Kapaciteten af vandindvindingen sikres ved udvidelse med flere indvindinger.

5 Særligt for Læsø Elnet A/S Der skal sikres en høj grad af forsyningssikkerhed. Selskabet skal sikre, at selskabets luftledninger nedgraves. Særligt for Læsø Renovation Aps Selskabet skal have stort fokus på miljørigtig affaldsbehandling. I forbindelse hermed skal selskabet sikre, at man kan honorere de skærpede krav til sortering, indsamling og oparbejdning af affaldet. Selskabet skal målrettet arbejde for, at affaldet behandles efter følgende prioritering: Øget genanvendelse, mindre forbrænding og mindst muligt til deponering. Miljøhensyn Selskaberne varetager størst muligt miljøhensyn og skal medvirke til at mindske miljøbelastningen af omgivelserne. Selskaberne skal ved indkøb varetage hensynet til miljøet, og dermed vælge det mest miljøvenlige produkt, hvor der er flere produkter inden for samme priskategori. Selskaberne skal stedse overholde de vilkår der er fastsat i miljøgodkendelser, udledningstilladelser og vandindvindingstilladelser, og så vidt muligt sikre, at der ikke sker uheld med forurening af vådområder og jordområder. Dialog og samarbejde Læsø Kommune ønsker, at selskaberne har en god og troværdig dialog med forbrugerne, samarbejdsparter og Kommunen. Dialog med forbrugerne skal blandt andet ske på Læsø Forsynings hjemmeside, som løbende skal holdes opdateret med forbrugerinformation, forsyningens aktiviteter, herunder virksomhedsplan og handlingsplaner, miljøredegørelser m.v. Herudover eventuelt inddragelse af brugergrupper. Den overordnede strategiske dialog med kommunen sker på generalforsamlingen. Selskabernes øvrige dialog med kommunen sker efter behov med forvaltningerne, herunder koordination af tværkommunale opgaver f.eks. vedrørende udstykninger m.v. Selskaberne skal løbende bidrage til at fremme og understøtte Læsø Kommunes til enhver tid gældende visioner og tværgående politikker i det omfang, de er relevante for selskaberne. Selskaberne kan endvidere være tiltænkt særlige roller eller pålagt særlige forpligtelser i Læsø Kommunes mere sektorspecifikke politikker, planer og strategier. Eksempelvis kan det være klimaplan, affaldsplan, spildevandsplan, vandforsyningsplan, energiplan mm. Forsyningsselskaberne udarbejder årligt en årsberetning iht. vedtægterne.

6 Kommunalbestyrelsen orienteres om Forsyningsselskabernes årsberetninger - samme gælder for referater af bestyrelsesmøder, i det omfang bestyrelsen ikke har truffet beslutning om tavshedspligt vedrørende de behandlede emner. Selskabets årlige budgetter sendes til Læsø Kommunes orientering. Offentlighed Læsø Kommune ønsker, at der er gennemsigtighed om Forsyningsselskabernes forhold. Selskaberne er forpligtet til løbende at have fokus på en åben og troværdig kommunikation, der gør det muligt for borgerne at få indsigt. De forsyningsselskaber, der ifølge lovgivningen er omfattet af offentlighedsloven skal naturligt følge denne, men Læsø Kommune ønsker, at øvrige selskaber fra strategiperiodens begyndelse også skal agere som om, at selskaberne er omfattet af offentlighedsloven. Takster Selskabernes takster og ændringer i takststruktur skal godkendes af Læsø Kommune. Økonomisk ansvarlighed Selskabernes aftaler skal være skriftlige og indgås på markedsvilkår. Ved indgåelse af aftale mellem Forsyningsselskaberne og kommunen skal armslængdeprincippet overholdes. Selskaberne skal i hele deres virke handle økonomisk ansvarligt. Forsyningsselskabernes økonomiske værdier skal bevares og udvikles. Bestyrelsen påser, at der etableres hensigtsmæssige systemer til styring af risici og sørger for, at sådanne systemer til enhver tid opfylder selskabets behov. Hvor det er muligt og hensigtsmæssigt, skal selskabet foretage udbud af indkøb i samarbejde med kommunen, så indkøb ikke bliver dyrere end højest nødvendigt. Selskaberne skal i regulativerne indsætte bestemmelse om lukkeadgang, således at en effektiv inddrivelse af selskabernes fordringer sikres. Låneoptagelse er kun muligt efter forudgående godkendelse af Læsø Kommune. Dette gælder ikke optagelse af interne lån selskaberne imellem i Læsø Forsyning A/S. Attraktiv og kompetenceskabende arbejdsplads Bestyrelsen skal udforme en personalepolitik, der svarer til kommunens, men som også tager hensyn til de særlige forhold, der gør sig gældende for driften af selskaberne, med henblik på at sikre et godt arbejdsmiljø og effektiv ressourceudnyttelse. Selskabet skal opbygge en organisation til håndtering af samarbejds- og sikkerhedsforhold på forsyningsområdet, herunder lovgivningen.

7 Selskaberne fastsætter selv almindelig løn - og ansættelsesvilkår for deres ansatte. Samarbejde og fusion Selskaberne kan efter bestyrelsens vedtagelse indgå samarbejdsaftaler med andre forsyningsselskaber, og den daglige ledelse kan engagere konsulentfirmaer til assistance med løsning af opgaver for forsyningsselskaberne. Selskaberne skal løbende styrke samarbejdet med øvrige forsyningsvirksomheder, myndigheder, rådgivere og entreprenører i regionen. Selskaberne kan overtage eller sammenlægges med andre selskaber eller forsyningsvirksomheder, hvis formål falder inden for Selskabernes vedtægter. Overtagelser eller sammenlægninger, der påvirker Læsø Kommunes ejerandele eller indflydelse i Selskaberne, kan kun finde sted efter Læsø Kommunes forudgående accept. Revision af ejerstrategi og overordnede strategiplaner Ejerstrategien for selskaberne revideres hvert 4. år i forlængelse af kommunalvalget. Samme gælder for Mission, vision og strategiplan, der tager udgangspunkt i ejerstrategien. Dersom andre væsentlige forhold gør en tidligere revision påkrævet eller hensigtsmæssigt, er dette dog muligt. Første vedtagelse af ejerstrategien finder sted sommeren Således vedtaget af Læsø Kommunalbestyrelse den

Ejerstrategi. Vejen Forsyning A/S

Ejerstrategi. Vejen Forsyning A/S Ejerstrategi Vejen Forsyning A/S 08.10.2013 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Bestyrelsen i selskaberne... 3 3. Mål for selskaberne... 4 4. Værdier... 4 5. Forsyningssikkerhed... 5 6. Miljøhensyn... 5 7. Energieffektivisering...

Læs mere

Ejerstrategi. Vejen Forsyning A/S. 9. maj Side 1 af 7

Ejerstrategi. Vejen Forsyning A/S. 9. maj Side 1 af 7 Ejerstrategi Vejen Forsyning A/S 9. maj 2017 Side 1 af 7 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Bestyrelsen i selskaberne... 3 3. Rammer og retning for selskaberne... 4 4. Revision af ejerstrategi... 7 Side 2 af

Læs mere

EJERSTRATEGI FOR KOMMUNALT EJEDE SELSKABER OG HAVNE I FREDERIKSHAVN KOMMUNE

EJERSTRATEGI FOR KOMMUNALT EJEDE SELSKABER OG HAVNE I FREDERIKSHAVN KOMMUNE EJERSTRATEGI FOR KOMMUNALT EJEDE SELSKABER OG HAVNE I FREDERIKSHAVN KOMMUNE Dato: 9. april 2014 INDLEDNING Dette notat omhandler Frederikshavn Kommunes ejerstrategi for sine kommunalt ejede aktieselskaber

Læs mere

EJERSTRATEGI 2014-2017 FOR VIRKSOMHEDER INDEN FOR TEKNIK- OG MILJØOMRÅDET M.M.

EJERSTRATEGI 2014-2017 FOR VIRKSOMHEDER INDEN FOR TEKNIK- OG MILJØOMRÅDET M.M. EJERSTRATEGI 2014-2017 FOR VIRKSOMHEDER INDEN FOR TEKNIK- OG MILJØOMRÅDET M.M. Teknik- og Miljøforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer 6-1-2014 2012-26903 2013-183605 Baggrund og afgrænsning Køge

Læs mere

EJERSTRATEGI Rebild Forsyning Holding A/S

EJERSTRATEGI Rebild Forsyning Holding A/S EJERSTRATEGI Rebild Forsyning Holding A/S Rebild Kommune har stiftet forsyningsvirksomheden Rebild Forsyning Holding A/S med datterselskabet Rebild Vand & Spildevand A/S. Ejerstrategien for Rebild Forsyning

Læs mere

Ejerstrategi for Morsø Forsyning. Gældende pr. 1. januar 2019

Ejerstrategi for Morsø Forsyning. Gældende pr. 1. januar 2019 Ejerstrategi for Forsyning Gældende pr. 1. januar 2019 1 Kommune ønsker som ejer af Forsyning A/S at udøve et aktivt ejerskab og indgå i et samarbejde med Forsyning, med henblik på at fremme forudsætningerne

Læs mere

Aktivt ejerskab vedrørende de kommunalt ejede selskaber i Faxe Kommune.

Aktivt ejerskab vedrørende de kommunalt ejede selskaber i Faxe Kommune. Aktivt ejerskab vedrørende de kommunalt ejede selskaber i Faxe Kommune. Faxe Kommune har i lighed med landets andre kommuner etableret selvstændige selskaber på vandforsyningen og spildevandsområderne.

Læs mere

Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2011 for selskaberne:

Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2011 for selskaberne: Acadre 10 16395 Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2011 for selskaberne: o Svendborg Forsyning A/S ( Vand og Affald ) o Svendborg Forsyningsservice A/S o Svendborg Vand A/S o Svendborg Spildevand A/S o Svendborg

Læs mere

Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2010 for alle selskaberne:

Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2010 for alle selskaberne: Acadre 07 27813 Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2010 for alle selskaberne: o Svendborg Forsyning A/S o Svendborg Forsyningsservice A/S o Svendborg Vand A/S o Svendborg Spildevand A/S o Svendborg Affald

Læs mere

Ejerstrategi for de kommunalt ejede selskaber.

Ejerstrategi for de kommunalt ejede selskaber. Punkt 13. Ejerstrategi for de kommunalt ejede selskaber. 2014-4126. Magistraten indstiller, at byrådet godkender ejerstrategier for Aalborg Havn A/S og selskaberne under Miljø- og Energiforvaltningen som

Læs mere

1. Indledning. Det nye serviceselskab etableres som et datterselskab af Greve Forsyning Holding A/S og af Solrød Holding A/S.

1. Indledning. Det nye serviceselskab etableres som et datterselskab af Greve Forsyning Holding A/S og af Solrød Holding A/S. Greve Kommune Solrød Kommune Ejerstrategi for alle de af Greve Kommune hhvs. Solrød Kommune hver for sig og i fællesskab stiftede selskaber inden for spildevand og renovation, herunder det fælles serviceselskab

Læs mere

Stevns Kommunes Ejerstrategi for Stevns Kommune Holding A/S samt datterselskaber Stevns Spildevand A/S og Stevns Forsyning A/S

Stevns Kommunes Ejerstrategi for Stevns Kommune Holding A/S samt datterselskaber Stevns Spildevand A/S og Stevns Forsyning A/S Stevns Kommunes Ejerstrategi for Stevns Kommune Holding A/S samt datterselskaber Stevns Spildevand A/S og Stevns Forsyning A/S Stevns Kommune, januar 2011 Indledning Ejerstrategien skal forholde sig til

Læs mere

Ejerstrategi. for. Herning Vand A/S

Ejerstrategi. for. Herning Vand A/S Ejerstregi for Herning Vand A/S Herning Vand A/S Ålykkevej 5 7400 Herning Tlf.: 9999 2299 CVR 2581 0619 EAN. 5 790001 899202 Revideret maj 2012 INDHOLD 2. BAGGRUND OG FORMÅL... 3 2. MÅLSÆTNING... 3 3.

Læs mere

SVENDBORG KOMMUNES EJERPOLITIK

SVENDBORG KOMMUNES EJERPOLITIK SVENDBORG KOMMUNES EJERPOLITIK 2018-2021 SVENDBORG KOMMUNES EJERPOLITIK 2018-2021 EJERPOLITIK FOR: Kraftvarme Vand & Affald: - Forsyning - Forsyningsservice - Vand - Spildevand 1. Baggrund og formål Kommune

Læs mere

JOURNALNR G Odense Kommunes Ejerpolitik

JOURNALNR G Odense Kommunes Ejerpolitik JOURNALNR. 24.00.00-G01-150-17 Odense Kommunes Ejerpolitik 2019-2022 Indhold 1 Baggrund og formål...3 2 Dialog og samarbejde...3 3 Generelle forventninger til Selskaberne...4 4 Samarbejde og fusion...6

Læs mere

Næstved Kommunes ejerstrategi for NK-Forsyning A/S

Næstved Kommunes ejerstrategi for NK-Forsyning A/S Juni 2019 Næstved Kommunes ejerstrategi for NK-Forsyning A/S JUNI 2019 1. INDLEDNING 3 2. EJERSKABETS RATIONALE 4 3. MÅLSÆTNINGER FOR SELSKABET 4 3.1 Ledelsen af selskabet 5 3.2 Økonomisk ansvarlighed

Læs mere

Fremtidens forhold mellem kommunen og affaldsselskaberne Disposition Formål med selskabsdannelsen af Odense Renovationsselskab A/S og Odense

Fremtidens forhold mellem kommunen og affaldsselskaberne Disposition Formål med selskabsdannelsen af Odense Renovationsselskab A/S og Odense Fremtidens forhold mellem kommunen og affaldsselskaberne Disposition Formål med selskabsdannelsen af Odense Renovationsselskab A/S og Odense Vandselskab as 1994 Styringsgrundlaget i 1994 og indtil nu Erfaringer

Læs mere

Selskabskonstruktionen kan være alt lige fra et aktieselskab til en selvejende institution.

Selskabskonstruktionen kan være alt lige fra et aktieselskab til en selvejende institution. Notat Haderslev Kommune Gåskærgade 26 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 21. maj 2012 Sagsident: 11/7110 Sagsbehandler: Juridisk Team/ Tommy Hansen Dir.

Læs mere

Referat. Bornholms Forsyning A/S 05.02.2014 1. Bestyrelsesmøde nr. 35 Den 05. februar 2014 kl. 12.30 Mødested: Industrivej 1 A, Rønne.

Referat. Bornholms Forsyning A/S 05.02.2014 1. Bestyrelsesmøde nr. 35 Den 05. februar 2014 kl. 12.30 Mødested: Industrivej 1 A, Rønne. Bornholms Forsyning A/S 05.02.2014 1 Referat Bestyrelsesmøde nr. 35 Den 05. februar 2014 kl. 12.30 Mødested: Industrivej 1 A, Rønne Medlemmer: René Nordin Bloch - (Formand) Carsten Scheibye - (næstformand)

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i KLAR Forsyning A/S pr

Redegørelse for god selskabsledelse i KLAR Forsyning A/S pr Redegørelse for god selskabsledelse i KLAR Forsyning A/S pr. 01.04.2019 Redegørelsen forholder sig til anbefalingerne i Kodeks for god selskabsledelse i kommunale forsyningsselskaber og angiver, hvorvidt

Læs mere

Ejerstrategi for Deponi Syd

Ejerstrategi for Deponi Syd Version 32 Den Ejerstrategi for Deponi Syd Forslag til Ejerstrategi for Deponi Syd Indledning Ejerstrategien er udtryk for Ejerkommunernes forventninger til Deponi Syds aktiviteter og udvikling. Ejerkommunernes

Læs mere

EJERSTRATEGI FOR RINGKØBING-SKJERN FORSYNING

EJERSTRATEGI FOR RINGKØBING-SKJERN FORSYNING EJERSTRATEGI FOR RINGKØBING-SKJERN FORSYNING Ringkøbing-Skjern Kommunes ejerstrategi for Ringkøbing-Skjern Forsyning Godkendt af Byrådet - juni 2019 Denne ejerstrategi sætter kursen for udviklingen af

Læs mere

Kodeks for god selskabsledelse i Guldborgsund Forsyning.

Kodeks for god selskabsledelse i Guldborgsund Forsyning. Forklaring på / anbefalingen: 2. Introduktion 2.3 Redegørelse for god selskabsledelse 2.3.1. Det anbefales, at alle forsyningsselskaber hvert år redegør for god selskabsledelse og offentliggør redegørelsen,

Læs mere

Revideret fælles ejerstrategi for Reno Djurs I/S

Revideret fælles ejerstrategi for Reno Djurs I/S Revideret fælles ejerstrategi for Reno Djurs I/S 1. Baggrund Reno Djurs I/S (herefter "Reno Djurs") blev stiftet den 1. juli 1996 som et interessentskab mellem de daværende 8 kommuner på Djursland. Efter

Læs mere

Ejerstrategi for. Syddjurs Spildevand A/S

Ejerstrategi for. Syddjurs Spildevand A/S Ejerstrategi for Syddjurs Spildevand A/S Syddjurs Spildevand A/S ("selskabet") blev stiftet den 1. januar 2009 af Syddjurs Kommune (herefter "kommunen"), som er eneaktionær i selskabet. Syddjurs Kommune

Læs mere

Ejerstrategi for Deponi Syd I/S

Ejerstrategi for Deponi Syd I/S Ejerstrategi for Deponi Syd I/S Den Forslag til Ejerstrategi for Deponi Syd I/S Indledning Ejerstrategien er udtryk for Ejerkommunernes forventninger til Deponi Syd I/S s aktiviteter og udvikling. Ejerkommunernes

Læs mere

Svendborg Kommunes Ejerstrategi. for selskaberne:

Svendborg Kommunes Ejerstrategi. for selskaberne: Acadre 11 6556 Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2015 for selskaberne: Svendborg Forsyning A/S ( Vand og Affald ) Svendborg Forsyningsservice A/S Svendborg Vand A/S Svendborg Spildevand A/S Svendborg Affald

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i Reno Djurs I/S

Redegørelse for god selskabsledelse i Reno Djurs I/S Redegørelse for god selskabsledelse i Reno Djurs I/S Forklaring på / 2. Introduktion 2.3 Redegørelse for god selskabsledelse 2.3.1. Det anbefales, at alle forsyningsselskaber hvert år redegør for god selskabsledelse

Læs mere

BILAG 1: SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE DATO: 07. juli 2017

BILAG 1: SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE DATO: 07. juli 2017 BILAG 1: SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE DATO: 07. juli 2017 Udgiver: DANVA, Dansk Affaldsforening, Dansk Fjernvarme og Danske Vandværker Udarbejdet af: DANVA, Vandhuset, Godthåbsvej 83, 8660 Skanderborg

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i Reno Djurs I/S

Redegørelse for god selskabsledelse i Reno Djurs I/S Redegørelse for god selskabsledelse i Reno Djurs I/S Anbefaling Forklaring på / 2. Introduktion 2.3 Redegørelse for god selskabsledelse 2.3.1. Det anbefales, at alle forsyningsselskaber hvert år redegør

Læs mere

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR GOD SELSKABSLEDELSE

SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR GOD SELSKABSLEDELSE SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE ANBEFALINGERNE FOR GOD SELSKABSLEDELSE Udgiver: DANVA, Dansk Affaldsforening, Dansk Fjernvarme og Danske Vandværker Udarbejdet af: DANVA, Vandhuset, Godthåbsvej 83, 8660

Læs mere

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a J.nr.: 07-10243 ID nr. 13 Bilag 3 Styringsmæssige problemstillinger 23. oktober 2008 Skolebakken 7, 1. tv. 8000 Århus C Telefon: 86 18 00 60 Fax: 36 92 83 19 www.energiogmiljo.dk CVR: 31135427 1. Sammenfatning

Læs mere

Haderslev Kommune Oplæg til ejerstrategi 2012

Haderslev Kommune Oplæg til ejerstrategi 2012 Haderslev Kommune Oplæg til ejerstrategi 2012 Hovedområder Nyt oplæg (Januar 2012) Nuværende (oktober 2008) 1. Indledning I dag er mange offentlige opgaver lagt over i private selskaber. Det kan være selskaber,

Læs mere

Kodeks for god selskabsledelse i kommunale forsyningsselskaber

Kodeks for god selskabsledelse i kommunale forsyningsselskaber Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 24. august 2017 Kodeks for god selskabsledelse i kommunale forsyningsselskaber Dette notat gengiver anbefalingerne i publikationen Kodeks for god selskabsledelse

Læs mere

BILAG 10.1 Kodeks for god selskabsledelse

BILAG 10.1 Kodeks for god selskabsledelse BILAG 10.1 Kodeks for god selskabsledelse Billund Vand & Energi A/S Grindsted Landevej 40 7200 Grindsted www.billundvand.dk Tlf. 7650 2700 Direkte: 7650 2701 opj@billundvand.dk Dato: 5. februar 2019 Den

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2018

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2018 Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2018 Følg eller forklar Anbefalingerne følger princippet Følg eller forklar -princippet. Forventningen er, at selskabet hvert år redegør for arbejdet

Læs mere

Ejerstrategi for Ringsted Forsyning A/S

Ejerstrategi for Ringsted Forsyning A/S Ejerstrategi for Ringsted Forsyning A/S Resume Denne ejerstrategi beskriver Ringsted Kommunes hensigt med ejerskabet af Ringsted Forsyning A/S. Ejerstrategien udtrykker, hvordan man ønsker at arbejde sammen

Læs mere

Notat. 1. Formål. 2. Baggrund. 3. Bestyrelsens gennemgang. 2.1 Kodeks for god selskabsledelse. Gennemgang af bilag 1. 2.

Notat. 1. Formål. 2. Baggrund. 3. Bestyrelsens gennemgang. 2.1 Kodeks for god selskabsledelse. Gennemgang af bilag 1. 2. Notat Dato: 27. november 2018 Emne: Kodeks for god selskabsledelse Herning Vand Ålykkevej 5 7400 Herning Til: Fra: Kopi: Bestyrelsen i Herning Vand Niels Møller Jensen Ledelsesteamet i Herning Vand Tlf.:

Læs mere

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2019

Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2019 Redegørelse for god selskabsledelse i TÅRNBYFORSYNING A/S 2019 Følg eller forklar erne princippet Følg eller forklar -princippet. Forventningen er, at selskabet hvert år redegør for arbejdet med god selskabsledelse

Læs mere

VEDTÆGTER FOR RANDERS SPILDEVAND A/S

VEDTÆGTER FOR RANDERS SPILDEVAND A/S VEDTÆGTER FOR RANDERS SPILDEVAND A/S Feltkode ændret Formateret: Engelsk (Storbritannien) \\Esdh-fil\Data\Prod\Users\cachelaksen04\apko003\788547.doc 1. Selskabets navn, hjemsted og formål Side 2 1.1 Selskabets

Læs mere

EJERSTRATEGI Version

EJERSTRATEGI Version EJERSTRATEGI Version 09.01.2018 Aarhus Lufthavn A/S CVR-nr. 25 44 97 46 1. BAGGRUND OG FORMÅL Aarhus Kommune har øget sin ejerandel i Aarhus Lufthavn A/S, (i det følgende benævnt Selskabet ) den 1/1 2017

Læs mere

BILAG 1: SKEMA TIL REDEGØRELSE

BILAG 1: SKEMA TIL REDEGØRELSE BILAG 1: SKEMA TIL REDEGØRELSE VEDRØRENDE DATO: 07. juli 2017 Udgiver: DANVA, Dansk Affaldsforening, Dansk Fjernvarme og Danske Vandværker Udarbejdet af: DANVA, Vandhuset, Godthåbsvej 83, 8660 Skanderborg

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORSYNING HELSINGØR A/S. Vedtægter for Forsyning Helsingør A/S. CVR-nr

VEDTÆGTER FOR FORSYNING HELSINGØR A/S. Vedtægter for Forsyning Helsingør A/S. CVR-nr VEDTÆGTER FOR FORSYNING HELSINGØR A/S Vedtægter for Forsyning Helsingør A/S CVR-nr. 32 05 93 25 Navn 1.1 Selskabets navn er Forsyning Helsingør A/S. 2. Hjemsted 2.1 Selskabets hjemsted er Helsingør Kommune.

Læs mere

Ejerstrategi for Sønderborg Kommune. Vedtaget af byrådet den 4. juni 2014 Revideret udgave vedtaget af byrådet den 13.

Ejerstrategi for Sønderborg Kommune. Vedtaget af byrådet den 4. juni 2014 Revideret udgave vedtaget af byrådet den 13. Ejerstrategi for Sønderborg Kommune Vedtaget af byrådet den 4. juni 2014 Revideret udgave vedtaget af byrådet den 13. december 2017 Indledning og baggrund Sønderborg Kommune ønsker at udøve et aktivt ejerskab

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Læsø Renovation ApS

VEDTÆGTER. for. Læsø Renovation ApS VEDTÆGTER for Læsø Renovation ApS 1. SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1.1 Selskabets navn er Læsø Renovation ApS. 1.2 Selskabets hjemstedskommune er Læsø Kommune. 1.3 Selskabet skal varetage de opgaver

Læs mere

Notat. Notat om forholdet mellem byrådet og Faxe Forsyning

Notat. Notat om forholdet mellem byrådet og Faxe Forsyning Notat Postadresse: Udviklingsenheden Frederiksgade 9, 4690 Haslev Telefon 56 20 30 00 Telefax 56 20 30 01 www.faxekommune.dk Kontoradresse: Frederiksgade 9, 4690 Haslev Direkte telefon 56 20 36 87 ansvc@faxekommune.dk

Læs mere

NOTAT OM KOMPETENCEFORDELING OG BESTYRELSESSAMMENSÆTNING

NOTAT OM KOMPETENCEFORDELING OG BESTYRELSESSAMMENSÆTNING Bilag 2: Notat om kompetencefordeling og bestyrelsessammensætning 27. marts 2015 version 1.0 Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 165947

Læs mere

Ejerstrategi for Herning Vand A/S

Ejerstrategi for Herning Vand A/S Ejerstregi for Herning Vand A/S April 2013 (udkast 11. april 2013) - 1 - INDHOLD 1. BAGGRUND OG FORMÅL... 3 2. MÅLSÆTNING... 3 3. FORSYNINGSSIKKERHED... 4 4. SUNDHEDS-OG MILJØHENSYN... 4 5. ENERGIEFFEKTIVISERING...

Læs mere

Z Kommune. Z Kommune har herefter forelagt statsforvaltningen følgende

Z Kommune. Z Kommune har herefter forelagt statsforvaltningen følgende Z Kommune 22. juni 2009 Den 29. maj 2009 har Z Kommune rettet telefonisk henvendelse til Statsforvaltningen Nordjylland angående byrådets beføjelser over for Z selskab A/S. Det blev nærmere oplyst, at

Læs mere

Bestyrelserne i Herning Vand har på sine møder den 29. september 2017 og den 16. november 2017 drøftet anbefalingerne, som fremgår af Kodeks.

Bestyrelserne i Herning Vand har på sine møder den 29. september 2017 og den 16. november 2017 drøftet anbefalingerne, som fremgår af Kodeks. Notat Dato: 16. november 2017 Emne: Kodeks for god selskabsledelse Herning Vand Ålykkevej 5 7400 Herning Til: Fra: Kopi: Bestyrelsen i Herning Vand Niels Møller Jensen Ledelsesteamet i Herning Vand Tlf.:

Læs mere

Havnebestyrelser skal være de bedste af de offentligt udpegede bestyrelser

Havnebestyrelser skal være de bedste af de offentligt udpegede bestyrelser Havnebestyrelser skal være de bedste af de offentligt udpegede bestyrelser Tom Elmer Christensen Danske Havne 13. marts 2014 www.danskehavne.dk 1 Havne arbejder mere og mere som kommercielle virksomheder

Læs mere

Svendborg Kommunes Ejerstrategi

Svendborg Kommunes Ejerstrategi Acadre 16/36020 Svendborg Kommunes Ejerstrategi 2017 Vedr. Svendborg Forsyning A/S ( Vand og Affald ) Svendborg Forsyningsservice A/S Svendborg Vand A/S Svendborg Spildevand A/S Svendborg Affald A/S Svendborg

Læs mere

Aalborg Kommunes ejerskabspolitik

Aalborg Kommunes ejerskabspolitik 1 Aalborg Kommunes ejerskabspolitik Indholdsfortegnelse 2 FORORD... 3 FORMÅL... 3 EJERSKABSPOLITIKKENS OPBYGNING... 3 SELSKABER MED KOMMUNAL EJERANDEL 4 AALBORG KOMMUNE SOM EJER 5 AALBORG KOMMUNES POLITIKKER

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORSYNING HELSINGØR A/S. Vedtægter for Forsyning Helsingør A/S. CVR-nr

VEDTÆGTER FOR FORSYNING HELSINGØR A/S. Vedtægter for Forsyning Helsingør A/S. CVR-nr VEDTÆGTER FOR FORSYNING HELSINGØR A/S Vedtægter for Forsyning Helsingør A/S CVR-nr. 32 05 93 25 Navn 1.1 Selskabets navn er Forsyning Helsingør A/S. 2. Hjemsted 2.1 Selskabets hjemsted er Helsingør Kommune.

Læs mere

Samarbejdsaftale. mellem. Ballerup Kommune og Forsyning Ballerup A/S. Udkast af 26. april 2016

Samarbejdsaftale. mellem. Ballerup Kommune og Forsyning Ballerup A/S. Udkast af 26. april 2016 Samarbejdsaftale mellem Ballerup Kommune og Forsyning Ballerup A/S Udkast af 26. april 2016 Indhold 1. Parter...3 2. Baggrund...3 3. Generel gensidig underretningspligt...4 4. Erfaringsudveksling og dialog...6

Læs mere

Ejerstrategi for AVV I/S. Vedtaget 2017 AVV

Ejerstrategi for AVV I/S. Vedtaget 2017 AVV Ejerstrategi for AVV I/S Vedtaget 2017 AVV Ejerstrategi for AVV Indledning Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S i daglig tale forkortet til AVV er et interessentskab, som ejes af Brønderslev og Hjørring

Læs mere

VEDTÆGTER FOR I/S REFA

VEDTÆGTER FOR I/S REFA VEDTÆGTER FOR I/S REFA 1/7 1. Navn og hjemsted Interessentskabets navn er "I/S REFA Fælleskommunal affaldsbehandling for Lolland- Falster". Interessentskabets hjemsted er Nykøbing Falster. 2. Interessenter

Læs mere

Ejerpolitik. Skanderborg Kommunes ejerpolitik for Skanderborg Forsyning

Ejerpolitik. Skanderborg Kommunes ejerpolitik for Skanderborg Forsyning Ejerpolitik Skanderborg Kommunes ejerpolitik for Skanderborg Forsyning 2018 2021 Ejerpolitik 2018-2021 Indledning Den XXXX 2017 vedtog Skanderborg Byråd denne ejerpolitik for Skanderborg Forsyning. Ejerpolitikken

Læs mere

1.0 Selskabets navn 1.1 Selskabets navn er Fonden Djurs Vand (i det følgende kaldet Selskabet ).

1.0 Selskabets navn 1.1 Selskabets navn er Fonden Djurs Vand (i det følgende kaldet Selskabet ). Vedtægter for Fonden Djurs Vand 1.0 Selskabets navn 1.1 Selskabets navn er Fonden Djurs Vand (i det følgende kaldet Selskabet ). 2.0 Selskabets stifter 2.1. Selskabets stifter er Ebeltoft Kommune. 3.0

Læs mere

Notat vedr. undersøgelse af muligt salg af en eller flere af Silkeborg Kommunes forsyningsvirksomheder mv.

Notat vedr. undersøgelse af muligt salg af en eller flere af Silkeborg Kommunes forsyningsvirksomheder mv. 28. februar 2011 Notat vedr. undersøgelse af muligt salg af en eller flere af Kommunes forsyningsvirksomheder mv. I Kommunes budget for 2011 er der afsat 1 mio. kr. til undersøgelse af muligheden for eventuelt

Læs mere

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a J.nr.: 07-10243 ID nr. 18 Bilag 7 Bestyrelse og direktion 23. oktober 2008 Skolebakken 7, 1. tv. 8000 Århus C Telefon: 86 18 00 60 Fax: 36 92 83 19 www.energiogmiljo.dk CVR: 31135427 1. Sammenfatning og

Læs mere

Fællesnotat fra Bygge- og Teknikforvaltningen, Miljø- og Forsyningsforvaltningen og Økonomiforvaltningen

Fællesnotat fra Bygge- og Teknikforvaltningen, Miljø- og Forsyningsforvaltningen og Økonomiforvaltningen Fællesnotat fra Bygge- og Teknikforvaltningen, Miljø- og Forsyningsforvaltningen og Økonomiforvaltningen Selskabernes opgaver. Opgaverne i forhold til selskaberne har på nogle punkter forskellig karakter,

Læs mere

Aktivt ejerskab i forhold til de kommunale aktieselskaber i Odense bestyrelsessammensætning og honorar

Aktivt ejerskab i forhold til de kommunale aktieselskaber i Odense bestyrelsessammensætning og honorar NOTAT Borgmesterkontoret Til gruppeformændene Flakhaven 2 Postboks 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 66139209 E-mail bmf@odense.dk Aktivt ejerskab i forhold til de kommunale aktieselskaber

Læs mere

2.2 Selskabet skal sikre, at dets opgaver udføres effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø.

2.2 Selskabet skal sikre, at dets opgaver udføres effektivt under hensyntagen til forsyningssikkerhed, sundhed, natur og miljø. Udkast 2017.07.03 Horten Advokat Jim Øksnebjerg Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 166742 VEDTÆGTER FOR KLAR FORSYNING A/S CVR-nr. 36 48 44 38 1. SELSKABETS NAVN

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS (CVR-NR. 32 44 71 04)

VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS (CVR-NR. 32 44 71 04) Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 159489 VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS (CVR-NR. 32 44 71 04) J:\TOJ - GBS\bestyrelsesmøder\28052013\Vedtægter

Læs mere

Indledning: Ringsted Forsyning koncernen:

Indledning: Ringsted Forsyning koncernen: NOTAT Bestyrelsens sammensætning samt honorering for selskaberne Ringsted Forsyning A/S, Vand A/S, Spildevand A/S, Centralrenseanlæg A/S, Ringsted Kraftvarmeværk A/S, Ringsted Fjernvarme A/S Indledning:

Læs mere

4. Forslag til vedtægter (6 sider) Forslag af 6. maj 2010 til VEDTÆGTER FOR. Genanvendelse Syd I/S

4. Forslag til vedtægter (6 sider) Forslag af 6. maj 2010 til VEDTÆGTER FOR. Genanvendelse Syd I/S 4. Forslag til vedtægter (6 sider) Forslag af 6. maj 2010 til VEDTÆGTER FOR Genanvendelse Syd I/S Vedtaget på stiftelsesmøde den xx.xx.2010 1 1. Navn, hjemsted og deltagere 1.2 Selskabets navn er Genanvendelse

Læs mere

Favrskov Forsyning A/S

Favrskov Forsyning A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:00 Mødested/mødelokale InSide, Dalvej 1, 8450 Hammel Afbud fra INDHOLD Sagsnr. Side 13. Budgetopfølgning Favrskov Forsyning 2018 - ÅBENT 24 14. Forretningsorden Favrskov

Læs mere

Vedtægter. for. Fonden Djurs Vand

Vedtægter. for. Fonden Djurs Vand Vedtægter for Fonden Djurs Vand 1.0 Selskabet navn 1.1 Selskabets navn er Fonden Djurs Vand (i det følgende kaldet Selskabet ). 2.0 Selskabets stifter 2.1. Selskabets stifter er Ebeltoft Kommune. 3.0 Selskabets

Læs mere

VEDTÆGTER FOR RANDERS SPILDEVAND A/S

VEDTÆGTER FOR RANDERS SPILDEVAND A/S VEDTÆGTER FOR RANDERS SPILDEVAND A/S 1. Selskabets navn, hjemsted og formål Side 2 1.1 Selskabets navn er Randers Spildevand A/S. 1.2 Selskabets hjemstedskommune er Randers Kommune. 1.3 Selskabets formål

Læs mere

Favrskov Spildevand A/S

Favrskov Spildevand A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 18:30 Mødested/mødelokale InSide, Dalvej 1, 8450 Hammel Afbud fra INDHOLD Sagsnr. Side 10. Budgetopfølgning - - 2018 - ÅBENT 23 11. Forretningsorden - ÅBENT 25 12. Forretningsudviklingsplan

Læs mere

Strategiplan 2010 2013

Strategiplan 2010 2013 Strategiplan 2010 1. Kunden i centrum Fredensborg Forsyning A/S har som primær opgave at forsyne kunderne inden for vores tre områder: Vandforsyning Spildevand Affald Det gør vi gennem en teknisk kvalificeret

Læs mere

Bilag 1.8(a) til ejeraftale om KLAR Forsyning ApS VERSION 2015.09.14 VEDTÆGTER FOR KLAR FORSYNING APS. CVR-nr. 36 48 44 38

Bilag 1.8(a) til ejeraftale om KLAR Forsyning ApS VERSION 2015.09.14 VEDTÆGTER FOR KLAR FORSYNING APS. CVR-nr. 36 48 44 38 Bilag 1.8(a) til ejeraftale om KLAR Forsyning ApS Horten Advokat Jim Øksnebjerg Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 166742 VERSION 2015.09.14 VEDTÆGTER FOR KLAR

Læs mere

Dagsordenpunkt. Udpegning af eksterne bestyrelsesmedlemmer i kommunens selskaber SAGSRESUMÉ

Dagsordenpunkt. Udpegning af eksterne bestyrelsesmedlemmer i kommunens selskaber SAGSRESUMÉ Dagsordenpunkt Udpegning af eksterne bestyrelsesmedlemmer i kommunens selskaber Åbent - 2013/071480 SAGSRESUMÉ I lighed med anbefalingerne for god selskabsledelse fra Komitéen for god Selskabsledelse anbefaler

Læs mere

Strategiplan Aalborg Renovation

Strategiplan Aalborg Renovation Strategiplan 2020-2023 Aalborg Renovation Udgiver: Aalborg Renovation Udgivelse: April 2019 Sagsnr.: 2019-014444 Dok.nr.: Titel: Strategiplan Aalborg Renovation 2020-2023 Foto: Tekst: Side 2 af 9 1. Kort

Læs mere

Notat. Inhabilitet Kommunalbestyrelsen/Hørsholm. Frank Steen. ApS

Notat. Inhabilitet Kommunalbestyrelsen/Hørsholm. Frank Steen. ApS Notat Til: Vedrørende: Bilag: Frank Steen Inhabilitet kommunalbestyrelsen/hørsholm Vand ApS Ingen Inhabilitet Kommunalbestyrelsen/Hørsholm Vand Aps Forvaltningsloven Forvaltningsloven indeholder bestemmelser

Læs mere

Ringkjøbing Landbobank A/S. Kommissorium for Aflønningsudvalget. Kommissorium for Aflønningsudvalget

Ringkjøbing Landbobank A/S. Kommissorium for Aflønningsudvalget. Kommissorium for Aflønningsudvalget 1 1. Anvendelsesområde og formål 1.1 I henhold til Lov om Finansiel Virksomhed 77c samt bestyrelsens forretningsorden punkt 1.6 er der nedsat et Aflønningsudvalg (i det følgende benævnt Udvalget) under

Læs mere

Forslag til: VEDTÆGTER FOR VANDRÅDET (til afstemning den 17 november 2010) SØNDERBORG KOMMUNE

Forslag til: VEDTÆGTER FOR VANDRÅDET (til afstemning den 17 november 2010) SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til: VEDTÆGTER FOR VANDRÅDET (til afstemning den 17 november 2010) I SØNDERBORG KOMMUNE 1 Navn og hjemsted. Vandrådets navn er Vandrådet i Sønderborg Kommune efterfølgende benævnt som Vandrådet

Læs mere

DANVA-kursus. Nytænkning af spildevandsplanen Fra det virkelig liv som det (op)leves i et stort forsyningsselskab. Januar 2012

DANVA-kursus. Nytænkning af spildevandsplanen Fra det virkelig liv som det (op)leves i et stort forsyningsselskab. Januar 2012 DANVA-kursus Nytænkning af spildevandsplanen Fra det virkelig liv som det (op)leves i et stort forsyningsselskab Januar 2012 Kort om Kommunen og Forsyningen som den ser ud i Aarhus Forsyningen : Aarhus

Læs mere

Forretningsorden. for bestyrelsen på. Waldemarsbo Efterskole

Forretningsorden. for bestyrelsen på. Waldemarsbo Efterskole Forretningsorden for bestyrelsen på Waldemarsbo Efterskole 1. BESTYRELSENS OPGAVER Bestyrelsen varetager den overordnede ledelse af skolen, herunder: Ansætter og afskediger den daglige ledelse af skolen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS CVR-NR. 32 44 71 04

VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS CVR-NR. 32 44 71 04 Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 159489 VEDTÆGTER FOR HØRSHOLM VAND APS CVR-NR. 32 44 71 04 C:\Users\gbs\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FURESØ FORSYNING HOLDING A/S

VEDTÆGTER FOR FURESØ FORSYNING HOLDING A/S VEDTÆGTER FOR FURESØ FORSYNING HOLDING A/S 1. SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Side 2 1.1 Selskabets navn er Furesø Forsyning Holding A/S. 1.2 Selskabets hjemstedskommune er Furesø Kommune. 1.3 Selskabets

Læs mere

ETABLERING AF NYT CENTRALRENSEANLÆG

ETABLERING AF NYT CENTRALRENSEANLÆG Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 147408 ETABLERING AF NYT CENTRALRENSEANLÆG 1. BAGGRUND Gribskov Kommune har på en generalforsamling

Læs mere

Roskilde Festival-gruppen. Organisationen. Ansvar og kompetencer

Roskilde Festival-gruppen. Organisationen. Ansvar og kompetencer Roskilde Festival-gruppen Organisationen Ansvar og kompetencer 1. Indledning 1.1 Roskilde Festival-gruppen er i sit udspring og i sin virkelighed én fælles og samlet organisation. Opsplitning i 3 juridiske

Læs mere

Aarhus Vand A/S Generalforsamling 2015

Aarhus Vand A/S Generalforsamling 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 8. april 2015 Aarhus Generalforsamling 2015 1. Resume Der skal inden udgangen af maj afholdes ordinær generalforsamling i Aarhus.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR I/S REFA

VEDTÆGTER FOR I/S REFA Den 05. juni 2008 J.nr. 00.01.80-vedtægter VEDTÆGTER FOR I/S REFA 1. Navn og hjemsted Interessentskabets navn er I/S REFA - Fælleskommunal affaldsbehandling for Lolland-Falster. Interessentskabets hjemsted

Læs mere

07. maj 2013 VEDTÆGTER FOR ISHØJ FORSYNING HOLDING A/S. CVR. nr.:

07. maj 2013 VEDTÆGTER FOR ISHØJ FORSYNING HOLDING A/S. CVR. nr.: 07. maj 2013 VEDTÆGTER FOR ISHØJ FORSYNING HOLDING A/S CVR. nr.: 32 89 03 34 I:\ISHOJ FORSYNING\Dokumenter\Vedtægter revideret 2013.04.10\Vedtægter Ishøj Forsyning Holding AS (1).doc 1. SELSKABETS NAVN

Læs mere

UDKAST VEDTÆGTER. 30. april 2014 FOR EGEDAL SPILDEVAND A/S CVR-NR NAVN OG HJEMSTED. 1.1 Selskabets navn er Egedal Spildevand A/S.

UDKAST VEDTÆGTER. 30. april 2014 FOR EGEDAL SPILDEVAND A/S CVR-NR NAVN OG HJEMSTED. 1.1 Selskabets navn er Egedal Spildevand A/S. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 156691 UDKAST 30. april 2014 VEDTÆGTER FOR EGEDAL SPILDEVAND A/S CVR-NR. 32 14 59 14 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1 Selskabets

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FELTENGÅRD I/S

VEDTÆGTER FOR FELTENGÅRD I/S VEDTÆGTER FOR FELTENGÅRD I/S Marts 2008 ALMINDELIGE BESTEMMELSER 1 Interessentskabets navn er Feltengård i/s. Interessentskabets hjemsted er Favrskov Kommune. Dog kan særlige forhold berettige til hjemsted

Læs mere

EN FÆLLES SPILDEVANDSKONCERN

EN FÆLLES SPILDEVANDSKONCERN Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 155078 UDKAST af 29 06 12 EN FÆLLES SPILDEVANDSKONCERN STRUKTUR, MODREGNING I BLOKTILSKUD, BESTYRELSENS FOR- HOLD OG

Læs mere

Vedtægt for Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S AVV. Gældende pr. 1. januar 2012. Tlf. 9623 6644 affald@avv.dk www.avv.dk

Vedtægt for Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S AVV. Gældende pr. 1. januar 2012. Tlf. 9623 6644 affald@avv.dk www.avv.dk Vedtægt for Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Gældende pr. 1. januar 2012 AVV Tlf. 9623 6644 affald@avv.dk www.avv.dk Vedtægt for Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S 1. Navn og hjemsted Interessentskabets

Læs mere

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr fordelt på aktier á kr eller multipla heraf. Der udstedes ikke ejerbeviser.

3.1 Selskabets aktiekapital udgør kr fordelt på aktier á kr eller multipla heraf. Der udstedes ikke ejerbeviser. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 155426 UDKAST VEDTÆGTER FOR FORSYNINGEN ALLERØD RUDERSDAL A/S CVR-nr. 34 08 61 92 1. SELSKABETS NAVN 1.1 Selskabets

Læs mere

KAPITEL 4 Bestyrelsen og de andre

KAPITEL 4 Bestyrelsen og de andre KAPITEL 4 Bestyrelsen og de andre 4.1 Bestyrelsen og ejerne 4.1.1 Flere ejere 4.2 Bestyrelsen og generalforsamlingen 4.3 Bestyrelsen og direktionen 4.4 Bestyrelsen og revisionen 4.4.1 Lovgrundlag for revisionen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ESBJERG FORSYNING HOLDING A/S CVR-NR

VEDTÆGTER FOR ESBJERG FORSYNING HOLDING A/S CVR-NR VEDTÆGTER FOR ESBJERG FORSYNING HOLDING A/S CVR-NR 32662579 Side 2 1. SELSKABETS NAVN OG HJEMSTED 1.1 Selskabets navn er Esbjerg Forsyning Holding A/S. 1.2 Selskabets hjemstedskommune er Esbjerg Kommune.

Læs mere

Vedtægter Nye vedtægter Kommentarer 1. Navn og hjemsted 1. Navn og hjemsted Uændret. 1.2 Fællesskabets hjemsted

Vedtægter Nye vedtægter Kommentarer 1. Navn og hjemsted 1. Navn og hjemsted Uændret. 1.2 Fællesskabets hjemsted UDKAST Ændring af vedtægter for KARA/Noveren I/S 1. Navn og hjemsted 1. Navn og hjemsted 1.1 Fællesskabets navn er KARA/Noveren I/S 1.1 Fællesskabets navn er KARA/Noveren I/S. 1.2 Fællesskabets hjemsted

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FAXE SERVICE FORSYNING A/S (CVR NR )

VEDTÆGTER FOR FAXE SERVICE FORSYNING A/S (CVR NR ) VEDTÆGTER FOR FAXE SERVICE FORSYNING A/S (CVR NR.31 48 04 34) N:\Selskaberne\Bestyrelsesmøder\2013\35-18 JUNI 2013\Faxe Service AS\Pkt. 6 - bilag - Vedtægter Faxe Forsyning (Service) 200513.docxC:\Users\rfj\Desktop\Faxe

Læs mere

Udkast til paradigme for indstilling om godkendelse af stiftelsesdokumenter for Ring 3 Letbane I/S

Udkast til paradigme for indstilling om godkendelse af stiftelsesdokumenter for Ring 3 Letbane I/S Økonomiudvalget 04.02.2014 Punkt nr. 38, bilag 2 København 10. januar 2014 UDKAST Udkast til paradigme for indstilling om godkendelse af stiftelsesdokumenter for Ring 3 Letbane I/S Det indstilles at: Rammerne

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN #BREVFLET# Bilag 1: Forretningsorden for bestyrelsen FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN i Center For Hjælpemidler og Velfærdsteknologi I/S Bestyrelsesmøder 1 Bestyrelsen udpeges for den kommunale valgperiode,

Læs mere

2.2 Selskabet skal sikre, at dets opgaver udføres effektivt under hensyntagen til sundhed, natur og miljø.

2.2 Selskabet skal sikre, at dets opgaver udføres effektivt under hensyntagen til sundhed, natur og miljø. Horten Advokat Rikke Søgaard Berth Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 149563 UDKAST 13.03.11 VEDTÆGTER FOR GREVE RENOVATION A/S CVR-nr. 32 26 85 36 1. SELSKABETS

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ESBJERG VAND A/S CVR-NR: 32660991

VEDTÆGTER FOR ESBJERG VAND A/S CVR-NR: 32660991 VEDTÆGTER FOR ESBJERG VAND A/S CVR-NR: 32660991 Side 2 1. SELSKABETS NAVN OG HJEMSTED 1.1 Selskabets navn er Esbjerg Vand A/S. 1.2 Selskabets hjemstedskommune er Esbjerg Kommune. 2. SELSKABETS FORMÅL 2.1

Læs mere