Lysdæmpnings metoder:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lysdæmpnings metoder:"

Transkript

1 Lysdæmpnings metoder: Indhold 1-10 V, Potmeter/modstands styret... 2 Switch/Push dæmpning... 4 DALI dæmpning V Spændningsstyret... 7 Forkant (leading edge) / bagkant dæmpning (Trailing edge)... 8 DMX LED ma, konstant strøm LED 12/24V, Konstant spænding... 14

2 1-10 V, Potmeter/modstands styret Princip diagram Regulerer ned til 1% Standardiseret teknik Det mest almindelige styresignal til regulering af lysrør er 1-10V signal. Systemet forudsætter brug af elektronisk forkobling for 1-10V regulering. Princippet fungerer ved, at man regulerer et 1-10V spændingssignal ved hjælp af f.eks. et potentiometer. Dette signal regulerer frekvensen på rørudgangen til forkoblingen. På udgangen til en elektronisk forkobling er der en driverspole. Driverspolen giver lavere rørstrøm ved højere frekvens, og dermed et lavere lysniveau. Der er også udviklet elektroniske trafoer for lavvolt halogen og interface til for-/bag- kant-regulering med 1-10V indgang. Systemet er standardiseret, og de fleste leverandører af elektrisk materiel leverer store og små regulatorer til dette systemet. Trods dette er et standardiseret system er der forskel på leverandørerne af forkobling. Dette ses især, hvis der benyttes forskellige rørtyper på samme regulator. Lysniveauerne vil da variere mellem rørtyperne. Eftersom dette er et analogt 1-10V signal vil man også kunne få spændingsfald over signalkablerne over lange strækninger. Dette medfører forskellige niveauer på første og sidste armatur i systemet. Man kan ikke tænde og slukke armaturet ved hjælp af 1-10V signalet.

3 Almindelig 2-leder + jord og 2 styreledninger for 1-10V signalet. Signalet er ikke galvanisk adskilt fra tilførselsspændingen, hvorfor der skal benyttes ledning isoleret for 250V. På grund af faren for spændingsfald bør der benyttes ledning med et minimumstværsnit på 0,75 mm2. NB! Benyt regulatorer beregnet til 1-10V regulering. Hvornår 1-10V God løsning i simple installationer med eller uden styresystem. Velegnet til store rum med samme tænding. Simpel dæmpning kan udføres med denne: Lysdæmper potentiometer 1-10 V Hvid DK-version EAN nr.:

4 Switch/Push dæmpning Princip diagram Konceptet SwitchDim er baseret på DSI-teknologien. I stedet for at benytte en DSI undercentral, som sender et digitalt signal til armaturet, benytter man net frekvensen som signalgiver. Dette betyder, at når man holder en afbryder ind, så påføres en net spænding til reguleringssystemet. Efter ca. 2 sekunder begynder systemet at tælle sinusimpulser, og armaturet dæmper derefter op eller ned hver anden gang. Meget enkelt styresystem hvor regulatoren kun er en impulsafbryder (afbryder med integreret tilbagevendersystem). Økonomisk fordelagtig når man skal have få armaturer koblet til en regulator. Der opstår ofte asymmetri mellem armaturerne. Nogle leverandør har synk-kabler, for at undgå asymmetri. Disse kabler skal altid vælges hvis dette er muligt i installationen. Det er forskelligt fra leverandør til leverandør hvordan der opnås symmetri igen. Men generelt hjælper det at slukke for gruppen til lamperne i 10 sek. Kabling frem til armaturet bliver 3 ledere + jord, hvor 1 leder går via en impuls-/markiseafbryder. Hvornår push-dim Uden synk-kabel: kun hvor andet ikke er muligt. Med synk-kabel: mindre installationer uden styresystem.

5 DALI dæmpning Princip diagram Digital Adresable Light Interface Regulerer ned til 1% DALI I 1996 startede arbejdet med at udvikle en digital standard for belysningsindustrien. I efteråret 1999 var standarden klar, og den fik navnet DALI - Digital Adressable Light Interface. Til forskel fra det digitale DSI-system har DALI en tovejskommunikation med armaturet. Man får at vide om lysrøret fungerer, som det skal, om armaturet er tændt, og hvilket niveau det har. Den største revolution er imidlertid, at armaturerne er blevet adressérbare. Der er i alt 64 adresser til rådighed, inden man bliver nødt til at have en router. Disse 64 adresser kan opdeles i 16 zoner Dette giver nye muligheder med tanke på fleksibilitet ved ændring af indretning i bygninger. Forskellen fra et almindeligt BUS-system er først og fremmest prisen. Begrænsningen er at DALI-protokollen kun omhandler belysningen.

6 DALI-systemet gør det også nemmere at integrere lysstyringen i et BUS-system. Dette gøres ved at benytte en interface fra det aktuelle system over i DALI-systemet. Dermed får man adgang til 64 adresser og 16 zoner ved hjælp af en node/router fra det aktuelle system. Armaturer beregnet til DALI-systemet skal benytte styringskomponenter beregnet til DALI. Der er udviklet en egen software til DALI, som gør, at det kan centralstyres fra en PC. Systemet er standardiseret, og de fleste leverandører af elektrisk materiel har løsninger til dette systemet. DALI giver dig mulighed for at ændre tændinger, opdelinger og lysniveau udelukkende ved programmering. Nem installation, 5 leder kabel parallel-forbundet fra lampe til lampe. Der er status tilbage melding fra hvert lysarmatur. Trods dette er et standardiseret system, kan der opstå problemer ved styring af komponenter fra forskellige leverandøre. Løsningen kan være ikke at montere mere end 40 armaturer pr. linje. Eventuel udskiftning af defekt spole, kræver genindlæsning i styresystemet. Almindelig 2-leder + jord og 2 styreledninger for DALI-bus signalet. Signalet er galvanisk adskilt fra tilførselsspændingen, hvorfor der ikke er isolations krav til denne. Men det er dog installationsmæssigt nemmest, bare at fremføre et 5-leder kabel. Hvornår DALI Store som små installationer med styresystem. Dog håndtere IHC ikke DALI

7 0-10V Spændningsstyret Princip diagram 0-10 eller 1-10V spændningsstyret, er en styreform, som mest bliver brugt inden for styring og regulering. Til regulering af f.eks. ventilation, ventiler og lignende. Der fås nogle færdig løsninger, som er smarte. Bruges ikke normalt til lysstyring, skaber derfor stor forvirring. Hele styringen foregår på lavvolt siden. Hvornår 0-10V spændningsstyret Aldrig, det skaber kun forvirring. Kun hvis installatøren kender forskellen, eller det er et færdigt system.

8 Forkant (leading edge) / bagkant dæmpning (Trailing edge) Dæmpningsform som både fås som standalone eller som styresystem. Princippet bygger på at der skæres i spændingen på 230V siden. Denne skæring kan så ske på henholdsvis for- eller bag-kant. Forkant anvendes til ohmske (glødepære, 230V halogen) og induktive belastninger (jernkerne trafor til 12V halogen tung ) Bagkant anvendes til ohmske (glødepære, 230V halogen) og kapacitive belastninger (Elektroniske transformere til 12V halogen let, samt til LED-retrofit) Der findes mange leverandøre og mange løsninger. Der kan som regel findes en der virker. Nem ændring af eksisterende installation. LK standalone og LK IHC har nogle problemer. Hjælpe værktøj fra LK 2 leder + jord fra afbryder til lampe. Hvornår for- eller bag-kant dæmpning Med ohmske belastninger (halogen/glødepære) altid, både med og uden styring. Dæmpning af LED, kun i eksisterende installationer hvor andet ikke er muligt.

9 Eltako har nogle meget gode dæmpere, som kan dæmpe alt dæmpbart. Denne model er til indbygning i tavle: Lysdæmper 0-400W (R,L,C,ESL,LED) 8-230V AC/DC Din-skinne, 18mm bred EAN nr.: Denne model er til indbygning i en dåse. Multilysdæmper 0-400W (R,L,C) 8-230V AC/DC, dåsemontage i PL dåse 45x55x18 mm EAN nr.: LK har denne som kan dæmpe de fleste GU10 LED, men ikke altid med lige stor held.

10 LK Fuga LED-S 120 VA lysdæmper Til LED lyskilder med softstartfunktion VA I hvid EAN nr

11 DMX Princip diagram DMX 512 er en standardprotokol udviklet til via lyspult at styre belysning og lysdæmper i teatermiljøer. Overførselshastigheden er stor og stiller dermed krav til installation og valg af kabler og tilslutninger. I dag har DMX-styring fundet anvendelse i andre miljøer pga. udviklingen af lyskilder og behovet for farvet lys i f.eks. udendørs applikationer. Der sættes ofte lighedstegn mellem DMX RGB LED. DMX kan både styres via simple systemer, som blot aktiveres vi trykknap. Eller vi PC. Systemet reagere meget hurtigt, godt til RGB. Der er mulighed for optil 512 adresser pr. linje. Der er ingen tilbage melding fra lamperne. Ved installation er det vigtigt at følge anbefalingerne for et pålideligt anlæg.

12 Netværkskabel til Cat5 eller højere. Kablet skal altid tilkobles fra enhed til enhed. Der må aldrig laves lukkede sløjfer Hvornår DMX alt RGB belysning, med mindre der forefindes andre styresystemer i projektet (DALI eller KNX).

13 LED ma, konstant strøm Princip diagram LED lamperne serie forbindes, polariteten overholders (+ og -). Hver LED har en start spænding for at kunne tænde. Hvis f.eks. to LED er kræver 22V skal driveren kunne lever minimum 44V. Den store fordel ved LED med Konstant strøm ma frem for Konstant spænding 24V, er muligheden for lange kabel træk, uden problemer med spændningsfald. LED-lamperne i en serie har altid samme lysstyrke. Aldrig arbejde på installationen med spænding på, dette kan med føre at LED-lampen brænder af. Serie forbindelsen kan godt give lidt problemer, installationsmæssig. Ingen særlige krav, da der ikke er problemer med spændningsfald. Hvornår konstant strøm. Altid på LED, når dette er muligt. Med hvis installationen er udført, kan 24V være en fordel.

14 LED 12/24V, Konstant spænding Princip diagram LED lamperne parallel forbindes, polariteten overholders (+ og -). Nem installation Problemer med spændingsfald, hvis der er lange kabeler. Kabel tykkelse vælges ud fra effekt på LED-lampen, samt afstand mellem driver og LED- lampe Hvornår konstant strøm. Alle LED-strip er altid 12 eller 24V

Mean Well, LCM-serie installations vejledning.

Mean Well, LCM-serie installations vejledning. Egenskaber: 180 -> 295 VAC (LCM-25: 180 277 VAC) Indbygget aktivt power factor funktion Udgangsstrøm indstilles med DIP kontakter Indbygget DALI interface og simpel kontakt dæmpning (DA version) Indbygget

Læs mere

Mean Well, LCM-serie installations vejledning.

Mean Well, LCM-serie installations vejledning. Egenskaber: 180 -> 295 VAC (LCM-25: 180 277 VAC) Indbygget aktivt power factor funktion Udgangsstrøm indstilles med DIP kontakter Indbygget DALI interface og simpel kontakt dæmpning (DA version) Indbygget

Læs mere

VANPÉE & WESTERBERG PIR-sensoReR

VANPÉE & WESTERBERG PIR-sensoReR PIR-sensorer VANPÉE & WESTERBERG On/Off sensorer 230V El-nummer EAN-nummer Detektor teknologi 48803 48805 48806 48807 39 24 488 035 3245060488031 360 o PIR - aut. tænd/sluk 39 24 488 051 3245060488055

Læs mere

Trådløs lysstyring via Bluetooth. Dali - Dali Type 8 - Tunable White - RGBW 0-10V V - Bagkantsdæmpning

Trådløs lysstyring via Bluetooth. Dali - Dali Type 8 - Tunable White - RGBW 0-10V V - Bagkantsdæmpning Trådløs lysstyring via Bluetooth Dali - Dali Type 8 - Tunable White - RGBW 0-10V - 1-10V - Bagkantsdæmpning CASAMBI PRODUKTER Alle Casambi produkter danner automatisk et trådløst mesh netværk. Lyset kan

Læs mere

[08] - LED drivere. LED dæmper DALI / 1-10V LED dæmper. Langebjerg 35A 4000 Roskilde unelco@unelco.dk www.unelco.dk tlf 3649 4249.

[08] - LED drivere. LED dæmper DALI / 1-10V LED dæmper. Langebjerg 35A 4000 Roskilde unelco@unelco.dk www.unelco.dk tlf 3649 4249. LED drivere dæmpere 1 Side 2 - Dæmper/DALI - 1-10V Side 4 - PWMR forstærker/ dæmper Side 5 - PWMR forstærker/ dæmper Side 6 - PWMR forstærker/ dæmper LED dæmper DALI / 1-10V LED dæmper 2 Spænding: Output:

Læs mere

On/Off sensorer 230V

On/Off sensorer 230V VANPEE PIR-SENSORER On/Off sensorer 230V El-nummer EAN-nummer Detektor teknologi 48803 48806 48807 39 24 488 035 3245060488031 360 o PIR - aut. tænd/sluk 39 24 488 064 3245060488062 360 o Dual (PIR + Ultralyd)

Læs mere

KOMPLETTE LØSNINGER FOR

KOMPLETTE LØSNINGER FOR KOMPLETTE LØSNINGER FOR Komplette løsninger for Hvorfor vælge Digidim? Flot arkitektonisk lysstyring Sofistikeret og funktionelt Avanceret energistyring Fordelene ved effektiv lysstyring er godt kendt,

Læs mere

Schneider Electric KNX. Produkt- og funktionsoversigt DIN skinne komponenter og PIR

Schneider Electric KNX. Produkt- og funktionsoversigt DIN skinne komponenter og PIR Schneider Electric KNX Produkt- og funktionsoversigt DIN skinne komponenter og PIR Teknisk information Schneider Electric KNX Oversigt DIN monteret enheder relæ udgange Relæ udgang DIN8x2306 Relæ udgang

Læs mere

skalérbar fleksibel modul simpel Arkitektonisk Lysstyring 458-serien

skalérbar fleksibel modul simpel Arkitektonisk Lysstyring 458-serien skalérbar fleksibel modul simpel Arkitektonisk Lysstyring 458-serien P e o p l e I n n o v a t i o n s S o l u t i o n s skalébar simpel fleksibel modul Conran & Partners architects Arkitektonisk belysning

Læs mere

EVA LED CANDLE. - levende LED lys. NEWTEK Kærvej 39, DK-5220 Odense SØ +45 2124 2454 / mny@newtek.dk og +45 2184 3715 / gea@newtek.

EVA LED CANDLE. - levende LED lys. NEWTEK Kærvej 39, DK-5220 Odense SØ +45 2124 2454 / mny@newtek.dk og +45 2184 3715 / gea@newtek. EVA LED CANDLE - levende LED lys Hollandske EVA Optic B.V. har specialiseret sig indenfor udvikling af høj kvalitets LED løsninger til specielle applikationer. Alle produkter udvikles og fremstilles i

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Side. Introduktion. Manuel regulering med potientiometer DIM MCU. Manuel regulering med fjederpåvirket trykkontakt DIM TOUCH 1

INDHOLDSFORTEGNELSE. Side. Introduktion. Manuel regulering med potientiometer DIM MCU. Manuel regulering med fjederpåvirket trykkontakt DIM TOUCH 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Introduktion 4 Manuel regulering med potientiometer DIM MCU 5 Manuel regulering med fjederpåvirket trykkontakt DIM TOUCH 1 6 Lysregulering med dagslysføler DIM PICO 7 Lysregulering

Læs mere

Trådløs lysstyring via Bluetooth. Dali - Dali Type 8 - Tunable White - RGBW 0-10V V - Bagkantsdæmpning

Trådløs lysstyring via Bluetooth. Dali - Dali Type 8 - Tunable White - RGBW 0-10V V - Bagkantsdæmpning Trådløs lysstyring via Bluetooth Dali - Dali Type 8 - Tunable White - RGBW 0-10V - 1-10V - Bagkantsdæmpning CASAMBI PRODUKTER Alle Casambi produkter danner automatisk et trådløst mesh netværk. Lyset kan

Læs mere

ARGUS 360 loft PIR. Produktoversigt og datablade. Scan koden eller gå ind på vores hjemmeside www.schneider-electric.com/argus360/dk og læs mere

ARGUS 360 loft PIR. Produktoversigt og datablade. Scan koden eller gå ind på vores hjemmeside www.schneider-electric.com/argus360/dk og læs mere RGUS 360 loft PIR Produktoversigt og datablade y RGUS 360 loft PIR legant design som dækker mange installationsbehov RGUS 360 loft PIR er en serie til styring af lys fra Schneider lectric. De nye produkter

Læs mere

september 2009 Professionel LED belysning

september 2009 Professionel LED belysning GN september 2009 Professionel LED belysning SunFlux LED lyskilder GN Belysning A/S er blevet forhandler og enedistributør af Sunflux LED lyskilder til det professionelle el- og installatørmarked i Danmark.

Læs mere

Trådløs lysstyring via Bluetooth. Dali - Dali Type 8 - Tunable White - RGBW 0-10V V - Bagkantsdæmpning

Trådløs lysstyring via Bluetooth. Dali - Dali Type 8 - Tunable White - RGBW 0-10V V - Bagkantsdæmpning Trådløs lysstyring via Bluetooth Dali - Dali Type 8 - Tunable White - RGBW 0-10V - 1-10V - Bagkantsdæmpning CASAMBI PRODUKTER Alle Casambi produkter danner automatisk et trådløst mesh netværk. Lyset kan

Læs mere

2014-05-05 version 15

2014-05-05 version 15 2014-05-05 version 15 MicroVent Indhold 1. Systemoversigt... 3 2. Generelle informationer... 4 3. Servicepunkt... 6 4. Forbindelsesdiagram LON-Bus og 230V... 7 5. Forbindelsesdiagram sensorer og styring...

Læs mere

(2,5) (1,2,3,4) (1,2,3) (1,2,3,4) (1,2,3) (1,2,3)

(2,5) (1,2,3,4) (1,2,3) (1,2,3,4) (1,2,3) (1,2,3) Information om -serien Funktioner: Disse moduler har en lang række funktioner: trappelystimer, dimmer og tidsrelæ, pulsrelæ. De kan bruges i installationer med en eller flere afbrydere. Installation: Modulerne

Læs mere

Opgaver - IBI/CTS, prog. Og fejlf. På centrale anlæg...3

Opgaver - IBI/CTS, prog. Og fejlf. På centrale anlæg...3 44163 INDHOLDSFORTEGNELSE Opgaver - IBI/CTS, prog. Og fejlf. På centrale anlæg...3 2-14 Rekv. 7 Prod. 06-12-2005-11:02 Ordre 10755 EFU Opgave 1 1. Tilslut IHC Controller til Pcer s COM port. 2. Opstart

Læs mere

LED lyskilder Efterår 2015. OSRAM er lys. www.osram.dk

LED lyskilder Efterår 2015. OSRAM er lys. www.osram.dk www.osram.dk LED lyskilder Efterår 2015 LED lyskilder giver et fremragende lys og kan bruges til direkte udskiftning af glødepærer og reflektorpærer. De er kendetegnet ved deres store energibesparelse

Læs mere

SG KATALOG I SAMARBEJDE MED JENS A. Priserne er gældende til Alle priser er ex. afgifter og moms.

SG KATALOG I SAMARBEJDE MED JENS A. Priserne er gældende til Alle priser er ex. afgifter og moms. SG KATALOG I SAMARBEJDE MED JENS A. Priserne er gældende til 15.08.2018 Alle priser er ex. afgifter og moms. ARENA Arena 1200 69W Påbygget IP23 armatur til industri, lager og haller. Armatur til på bygning

Læs mere

LK IHC. Wireless. Den lette renoveringsløsning

LK IHC. Wireless. Den lette renoveringsløsning LK IHC Wireless Den lette renoveringsløsning Tilfør et ekstra betjeningssted uden efterreparationer. En trådløs verden Du bydes velkommen til en ny, trådløs verden med helt nye muligheder for intelligent

Læs mere

[12] - Installationsmateriel

[12] - Installationsmateriel 5 polet lampeudtag 2 Max spænding 400V Ø dæksel: 80 mm Max strøm 16 A Ø lampeudtag: 80 mm Tæthedskl. IP20 Ledningshul i dæksel 8 mm (kan bores til 12 mm) Max. belastning 5 kg Afisoleringslængde 9.. 11

Læs mere

Læs denne manual grundigt igennem før montage og ibrugtagning.

Læs denne manual grundigt igennem før montage og ibrugtagning. Tillykke med Deres nye Niveaukontrol. Læs denne manual grundigt igennem før montage og ibrugtagning. Standarder: Denne Niveaukontrol opfylder gældende regler og normer for sikkerhed. Produktet er testet

Læs mere

udendørs belysning i Kristiansund kommune

udendørs belysning i Kristiansund kommune Udendørs CityTouch Kristiansund kommune Fremtidens udendørs belysning i Kristiansund kommune Norske kommuner har et stort behov for at opgradere deres vejbelysning på grund af øgede miljø- og energikrav.

Læs mere

SeeTool - KNX løsninger til

SeeTool - KNX løsninger til SeeTool - KNX løsninger til Erhversbygninger Program 7.0.0.0.0.3 Kontinuert dagslysregulering med PIR - enkelt rums løsning Lysstyringsfunktioner Lyset tændes automatisk, når en person går ind i rummet,

Læs mere

Med denne nye quick guide byder Solar den professionelle installatør indenfor til et udvalg af relæer og andre produkter fra Eltako.

Med denne nye quick guide byder Solar den professionelle installatør indenfor til et udvalg af relæer og andre produkter fra Eltako. Eltako Quick Guide Med denne nye quick guide byder Solar den professionelle installatør indenfor til et udvalg af relæer og andre produkter fra Eltako. Quick guiden henvender sig først og fremmest til

Læs mere

Brugermanual til fjernbetjenings system

Brugermanual til fjernbetjenings system Brugermanual til fjernbetjenings system Vigtigt Læs hele denne manual før komponenten tages i brug, den indeholder vigtig information for brugeren. 30/8 2007 L:\Vejledninger\Nye vejledninger\vejledning_fjernbetjening.pdf

Læs mere

BEDRE LYS, BILLIGERE OG MED STØRRE SIKKERHED TJENT IND PÅ UNDER 10 ÅR LED UDSKIFTNING OG FORBEREDELSE TIL INTEGRATION AF SMART CITY LØSNINGER

BEDRE LYS, BILLIGERE OG MED STØRRE SIKKERHED TJENT IND PÅ UNDER 10 ÅR LED UDSKIFTNING OG FORBEREDELSE TIL INTEGRATION AF SMART CITY LØSNINGER 1 BEDRE LYS, BILLIGERE OG MED STØRRE SIKKERHED TJENT IND PÅ UNDER 10 ÅR LED UDSKIFTNING OG FORBEREDELSE TIL INTEGRATION AF SMART CITY LØSNINGER 2 AGENDA 1 2 3 Hvorfor og hvordan skiftes belysningen til

Læs mere

Monteringsanvisning for betjeningstryk. Monteringsanvisning for betjeningstryk. Pin 1: GND Fælles stel Pin 2: DN - Ned Pin 3: UP - Op.

Monteringsanvisning for betjeningstryk. Monteringsanvisning for betjeningstryk. Pin 1: GND Fælles stel Pin 2: DN - Ned Pin 3: UP - Op. Vigtigt Monteringsanvisning for betjeningstryk Læs og forstå denne monteringsanvisning før betjeningstryk monteres. 1 2 3 Pin 1: GND Fælles stel Pin 2: DN - Ned Pin 3: UP - Op 1.0 Tastetryk med motherboards

Læs mere

DIOLUX. produktoversigt. August 2016 NEM AT HANDLE MED. Tilgængelighed - Alsidighed - Tryghed

DIOLUX. produktoversigt. August 2016 NEM AT HANDLE MED. Tilgængelighed - Alsidighed - Tryghed DIOLUX produktoversigt August 2016 NEM AT HANDLE MED Tilgængelighed - Alsidighed - Tryghed Guide til valg af lysdæmper MEK-D 300CR MEK-S 300CR MEK-S 300LR TOUCH IR 350 UNI LED S-120VA DIOSPOT 30 Min. 2

Læs mere

Funktionsløsning. KNX DALI-gateway. Det effektive interface til styring af belysning

Funktionsløsning. KNX DALI-gateway. Det effektive interface til styring af belysning Funktionsløsning Det effektive interface til styring af belysning Effektiv og praktisk styring af belysning KNX-systemer kombinerer fleksibilitet, komfortabel betjening og energieffektivitet i avanceret

Læs mere

LED lyskilder Efterår 2015

LED lyskilder Efterår 2015 LED lyskilder Efterår 2015 LED lyskilder giver et fremragende lys og kan bruges til direkte udskiftning af glødepærer og reflektorpærer. De er kendetegnet ved deres store energibesparelse og lange levetid.

Læs mere

til undervisning eller kommercielt brug er Kopiering samt anvendelse af prøvetryk El-Fagets Uddannelsesnævn

til undervisning eller kommercielt brug er Kopiering samt anvendelse af prøvetryk El-Fagets Uddannelsesnævn Lysrørs faktorer For at et lysstofrør kan tænde, er der to faktorer, som skal opfyldes: 1. Varme glødetråde 2. Høj tændspænding Disse to faktorer opnås på forskellig vis, alt efter hvilken lysstofrørs-koblingsmetode,

Læs mere

GSM port styring 400 brugere

GSM port styring 400 brugere 1 GSM port styring 400 brugere SMS alarm, temperatur og fjernkontrol system 16 brugere til at modtage alarmbeskeder via SMS Software vejledning SSIHuset Svane Electronic ApS Arildsvej 27, Gråmose, DK-7442

Læs mere

LEDVANCE fra OSRAM Høj lyskvalitet, lavt energiforbrug

LEDVANCE fra OSRAM Høj lyskvalitet, lavt energiforbrug www.osram.dk LEDVANCE fra OSRAM Høj lyskvalitet, lavt energiforbrug 1 INDHOLD LEDVANCE Downlight M... 3 LEDVANCE Downlight L... 4 LEDVANCE Downlight XL... 5 LEDVANCE SPOTLIGHT... 6 LEDVANCE POWERSPOT...

Læs mere

Højdepunkter. PD4-M-TRIO-DIM og PD4-M-TRIO-DALI 2012/1. www.beg-luxomat.com. Bevægelses- og tilstedeværelsessensorer. Lamper og skumringsrelæer

Højdepunkter. PD4-M-TRIO-DIM og PD4-M-TRIO-DALI 2012/1. www.beg-luxomat.com. Bevægelses- og tilstedeværelsessensorer. Lamper og skumringsrelæer Højdepunkter 2012/1 www.beg-luxomat.com Bevægelses- og tilstedeværelsessensorer PD4-M-TRIO-DIM og PD4-M-TRIO-DAI amper og skumringsrelæer V-bokse SMARTHOME KNX Kontakture SAFETYUX Side 4-5 Helt bekvemt

Læs mere

Belysning. Kontakt, oversigt, index. Vejledning køling og varme. Plexus. Professor / Professor Plus. Premum / Premax / Solus. Architect.

Belysning. Kontakt, oversigt, index. Vejledning køling og varme. Plexus. Professor / Professor Plus. Premum / Premax / Solus. Architect. Kontakt, oversigt, index Vejledning køling og varme Plexus Professor / Professor Plus Premum / Premax / Solus Architect Polaris I & S Plafond Podium Celo Cabinett Capella Carat Fasadium Atrium / Loggia

Læs mere

solar EIB Intelligente løsninger Dokumentation

solar EIB Intelligente løsninger Dokumentation EIB solar Intelligente løsninger Her vises eksempler på, hvordan instabus EIB fra Siemens kan anvendes i beboelses- og erhvervsejendomme. Eksemplerne kan læses som en slags dokumentation for projekterne,

Læs mere

Trådløs lysstyring via Bluetooth

Trådløs lysstyring via Bluetooth Trådløs lysstyring via Bluetooth Med få tryk er du klar til at styre lyset Hvad er bluewave? bluewave er trådløs kommunikation via Bluetooth som giver mulighed for dæmp og styring med din eksisterende

Læs mere

1-Funktions multitavle 0300440 Aquatronic

1-Funktions multitavle 0300440 Aquatronic 1-Funktions multitavle 0300440 Aquatronic Manual for program 1FV1.0 (se mærkning på kreds U2) Mærkespænding: Mærkeeffekt: Mærkestrøm: 230 V, 50Hz, 1 fase. 2300 W 10 A Summen af belastninger må ikke overstige

Læs mere

SeeTool - KNX løsninger til

SeeTool - KNX løsninger til SeeTool - KNX løsninger til Erhversbygninger Program 8.0.0.0.0.3 Kontinuert dagsregulering med PIR og manuel dæmp/ betjening Lysreguleringsfunktioner Lyset tændes og slukkes automatisk afhængigt af folks

Læs mere

Lysteknologier for indendørsbelysning

Lysteknologier for indendørsbelysning Lysteknologier for indendørsbelysning ISR og Energy piano 30 Sep 2017 Indhold 1. Lyskilder 2. Armaturer 3. Forkoblinger 4. Drivere 2 1.1 Typer af Lyskilder Termisk Gas udledning Solid State Glødepærer

Læs mere

GA-1 Alarmenhed til fedtudskillere Installations- og betjeningsvejledning

GA-1 Alarmenhed til fedtudskillere Installations- og betjeningsvejledning Labkotec Oy Myllyhaantie 6 FI-33960 PIRKKALA FINLAND Tlf.: +358 29 006 260 Fax: +358 29 006 1260 19.9.2014 Internet: www.labkotec.com 1/11 GA-1 Alarmenhed til fedtudskillere Copyright 2043 Labkotec Oy

Læs mere

NETLON. KV2_2b beskrivelse. Dette dokument indeholder en beskrivelse af en KV2 klasseværelsesstyring fra Netlon.

NETLON. KV2_2b beskrivelse. Dette dokument indeholder en beskrivelse af en KV2 klasseværelsesstyring fra Netlon. KV2_2b beskrivelse Dette dokument indeholder en beskrivelse af en KV2 klasseværelsesstyring fra Netlon. 1 Kortbeskrivelse... 4 1.1 Anvendelse... 4 1.2 Lys1 og 2med dagslysstyring 1-10 volt... 4 1.3 Lys3

Læs mere

Digital Positioner RE3447 - IN148

Digital Positioner RE3447 - IN148 Serie RE3447 Digital Positioner RE3447 - IN148 Indholdsfortegnelse side 1 Generelle informationer 1 2 Tekniske data 1 3 OBS ved brug som erstatning for RE3446 2 4 Installation og elektrisk tilslutning

Læs mere

Leksikon. Indeks. 241

Leksikon. Indeks.  241 www.contrinex.dk 241 2.0 mm 4.0 mm 5.0 mm 8.0 mm 10 mm 15 mm PNP skiftefunktion NPN skiftefunktion AC/DC 2-leder N.O. M12 2.0 mm 4.0 mm M18 5.0 mm 8.0 mm M30 10 mm 15 mm 242 Detaljerede datablade for disse

Læs mere

SPIDER Quick guide. DATO: August 2017 FORHANDLER: WASYS A/S. Langebjergvænget Roskilde

SPIDER Quick guide. DATO: August 2017 FORHANDLER: WASYS A/S. Langebjergvænget Roskilde SPIDER Quick guide DATO: August 2017 FORHANDLER: WASYS A/S Langebjergvænget 18 4000 Roskilde +45 7221 7979 Indhold Om SPIDER... 3 Funktioner ved SPIDER... 3 Spændingsforsyning... 3 Installation og fysiske

Læs mere

KNX løsninger til. Erhvervsbygninger. KNX Automatisk dagslysregulering med foldedørsstyring og manuel dæmp

KNX løsninger til. Erhvervsbygninger. KNX Automatisk dagslysregulering med foldedørsstyring og manuel dæmp KNX løsninger til Erhvervsbygninger KNX Automatisk dagslysregulering og manuel dæmp Tekniske specifikationer Funktioner KNX Automatisk dagslysregulering Styringen tager udgangspunkt i et stort lokale (A

Læs mere

KNX løsninger til. Erhvervsbygninger. KNX Halvautomatisk dagslysregulering med Dail og manuel dæmp 4 rums løsning

KNX løsninger til. Erhvervsbygninger. KNX Halvautomatisk dagslysregulering med Dail og manuel dæmp 4 rums løsning KNX løsninger til Erhvervsbygninger KNX Halvautomatisk dagslysregulering med Dail og manuel dæmp Tekniske specifikationer Funktioner KNX Halvautomatisk dagslysregulering med Dali og manuel dæmp Lyset tændes

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Dato Rev. dato

Indholdsfortegnelse: Dato Rev. dato Indholdsfortegnelse: Dato Rev. dato Side 2 : Armatur E1 20160407 Side 3 : Armatur E2 20160407 Side 4 : Armatur E3 20160407 Side 5 : Armatur E4 20160407 Side 6 : Armatur E5 20160407 Side 7 : Armatur E6

Læs mere

Luk op for en trådløs verden fuld af nye muligheder

Luk op for en trådløs verden fuld af nye muligheder Luk op for en trådløs verden fuld af nye muligheder Frihed til at placere dine afbrydere, hvor du vil LK IHC Wireless er en ny, trådløs produktserie, der giver dig frihed til at ændre din nuværende el-installation

Læs mere

Teknisk notat. Sct. Severin - AT Elektriske installationer. Kontrolleret : Vedlagt : Kopi til : 1 GENNEMGANG PÅ SCT. SEVERIN SKOLE

Teknisk notat. Sct. Severin - AT Elektriske installationer. Kontrolleret : Vedlagt : Kopi til : 1 GENNEMGANG PÅ SCT. SEVERIN SKOLE Teknisk notat Skibhusvej 52 A 5000 Odense C Danmark T +45 8220 3500 F +45 8220 3501 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Sct. Severin - AT Elektriske installationer 30. oktober 2012 Projekt: 14.9093.65 Udarbejdet

Læs mere

GA-2 Alarmenhed til fedtudskillere med to sensorer Installations- og betjeningsvejledning

GA-2 Alarmenhed til fedtudskillere med to sensorer Installations- og betjeningsvejledning Labkotec Oy Myllyhaantie 6 FI-33960 PIRKKALA FINLAND Tlf.: + 358 29 006 260 Fax: + 358 29 006 1260 19.1.2015 Internet: www.labkotec.fi 1/12 GA-2 Alarmenhed til fedtudskillere med to sensorer Copyright

Læs mere

Installationsvejledning til T8/T10 LED-rør 3. Generation

Installationsvejledning til T8/T10 LED-rør 3. Generation Vejledningen dækker følgende LED-rør fra : Type Længde Watt SPL-T8 60 cm til 150 cm SMD - rør 9 til 22 [W] LED-rørets opbygning og tilslutning: LED-lysrøret kan monteres på to forskellige måder. Første

Læs mere

Forår 2014. S & B I m p o r t D a n m a r k. N y g a a r d s A l l e 2 9. Dk- 7 4 3 0 I k a s t. S u p p o r t @ n e t t o l e d.

Forår 2014. S & B I m p o r t D a n m a r k. N y g a a r d s A l l e 2 9. Dk- 7 4 3 0 I k a s t. S u p p o r t @ n e t t o l e d. Forår 2014 S & B I m p o r t D a n m a r k N y g a a r d s A l l e 2 9 Dk- 7 4 3 0 I k a s t S u p p o r t @ n e t t o l e d. d k w w w. n e t t o l e d. d k www.facebook.com/nettoled Indhold E27... 3

Læs mere

Glasbrudsdetektorer. GD 330 / GD 330-6 og GD 335 / GD 335-6

Glasbrudsdetektorer. GD 330 / GD 330-6 og GD 335 / GD 335-6 Glasbrudsdetektorer GD 330 / GD 330-6 og GD 335 / GD 335-6 samt limsæt GDK 100 Installationsvejledning Side 2 Glasbrudsdetektorer og tilbehør Generelt Glasbrudsdetektorerne fra Alarmcom er udstyrede med

Læs mere

Basalt om LED. ISR og Energy piano Feb. 2018

Basalt om LED. ISR og Energy piano Feb. 2018 Basalt om LED ISR og Energy piano Feb. 2018 Indhold 1. Introduktion 2. Hvordan fungerer LED? 3. Hvide LEDer 4. LED Pakke 5. LED egenskaber 6. Hele belysningsystemet inkl. driver og armatur 7. Udskiftning

Læs mere

Dæmpning næste skridt inden for energibesparelse

Dæmpning næste skridt inden for energibesparelse Lighting Dæmpning næste skridt inden for energibesparelse HF-Regulator Intelligent Touch DALI for TL5/TL- D/PL-L lamps Denne intelligente højfrekvente forkobling med elektronisk dæmpning, anvender DALI

Læs mere

Maskinmesteruddannelsen og Skibsofficersuddannelsen

Maskinmesteruddannelsen og Skibsofficersuddannelsen 6 timers skriftlig el- autorisationsprøve d 13-12 - 2010 Side 1 af 12 Tilladte hjælpemidler Alle lærebøger, tabeller, håndbøger, noter, regnemaskine og pc er med deaktiveret kommunikationsnetkort. Besvarelsen

Læs mere

1. Tubes. 2. Paneler. 3. Downlight. 4. Streetlight

1. Tubes. 2. Paneler. 3. Downlight. 4. Streetlight Installationsvejledning CO2LIGHT Indhold 1. Tubes 2. Paneler 3. Downlight 4. Streetlight CO2LIGHT Gørtlervej 21 DK- 9000 Aalborg Phone: +45 70 70 15 55 e- mail: info@co2light.com til T8/T5 LED-rør Installationsvejledningen

Læs mere

lys I ElEGANT DESIGN

lys I ElEGANT DESIGN l ED YS I LEGANT ESIGN Micro-line 6 mm Størrelser: 1m og 2m længder, større kan skaffes. Fastgørelse: med beslag eller dobbeltklæbende tape. Overflade: Fås i rå eller anodizid overflade. Micro-line 6 mm

Læs mere

Brugervejledning / DK. DALI-linkmodul DBC-1/TH,

Brugervejledning / DK. DALI-linkmodul DBC-1/TH, LI-linkmodul DBC-/TH, - Gældende for software version - Se versionsnr. Anvendelse LI-linkmodulet DBC-/TH type - kan anvendes til at linke flere LI-busser sammen, for at opnå meget sofistikerede løsninger.

Læs mere

Dinleverandørafprofessionel, miljøvenligledkvalitetsbelysning

Dinleverandørafprofessionel, miljøvenligledkvalitetsbelysning Dinleverandørafprofessionel, miljøvenligledkvalitetsbelysning Green-:IDA/S www.green-id.dk led@green-id.dk tlf.86645565 GU10 pærer Linse: OpPsk glas (lysgennemstrømning 97%+) Sokkel: Trykstøbt aluminium

Læs mere

Teori om lysberegning

Teori om lysberegning Indhold Teori om lysberegning... 1 Afstandsreglen (lysudbredelse)... 2 Lysfordelingskurve... 4 Lyspunktberegning... 5 Forskellige typer belysningsstyrke... 10 Beregning af belysningsstyrken fra flere lyskilder...

Læs mere

SeeTool - KNX løsninger til

SeeTool - KNX løsninger til SeeTool - KNX løsninger til Erhversbygninger Program 8.0.0.0.0.3 Kontinuert dagsregulering med PIR og manuel betjening - enkelt Lysreguleringsfunktioner Lyset tændes og slukkes automatisk afhængigt af

Læs mere

DALI. BuildingControl Danmark, 17 juni 2014. Henrik Noren * Servodan Peter Selmer Gade * I-NO Thomas Maltesen * Prolon

DALI. BuildingControl Danmark, 17 juni 2014. Henrik Noren * Servodan Peter Selmer Gade * I-NO Thomas Maltesen * Prolon DALI BuildingControl Danmark, 17 juni 2014 Henrik Noren * Servodan Peter Selmer Gade * I-NO Thomas Maltesen * Prolon Agenda DALI Standarden; udviking fra 0..10V, DALI v1, DALI v2 (TM) DALI i integration

Læs mere

Innovation for system integration

Innovation for system integration Innovation for system integration PERFORMANCE MADE SMARTER PR backplane En brugervenlig og pålidelig monteringsløsning mellem DCS/PLC/SIS systemet og Ex barrierer /signalisolatorer TEMPERATUR EX BARRIERER

Læs mere

Åbne P-anlæg med PIR-sensorer

Åbne P-anlæg med PIR-sensorer Åbne P-anlæg med er Dæmpbare HF-forkoblinger, dynamisk belysning C I parkeringsanlæg i flere plan eller med åbninger ud til det fri, skal der anvendes PIR-teknologi. Det gør det muligt at opdele P-huset

Læs mere

Skift til energieffektivt lys. Oversigter med alternativer til udfasede, ineffektive lyskilder

Skift til energieffektivt lys. Oversigter med alternativer til udfasede, ineffektive lyskilder Skift til energieffektivt lys Oversigter med alternativer til udfasede, ineffektive lyskilder EU s retningslinjer for trinvis udfasning af ineffektive lyskilder EU-direktivet 2005/32/U (EcoDesign s krav

Læs mere

Projekt periode Installation Tilbagebetalingsperiode. Besparelse. Electricitet og vedligeholdelse. -1 0 36 Tid (måneder)

Projekt periode Installation Tilbagebetalingsperiode. Besparelse. Electricitet og vedligeholdelse. -1 0 36 Tid (måneder) Indhold Rør Side 2 Paneler Side 12 Downlight Side 13 Streetlight Side 14 ESCO-Light Service- og Energiaftale CO2LIGHT tilbyder en ESCO-Light Service- og Energiaftale, der betyder, at CO2LIGHT finansierer

Læs mere

DESITEK A/S. - Leverandør af sikkerhed. 2012 DEHN + SÖHNE / protected by ISO 16016

DESITEK A/S. - Leverandør af sikkerhed. 2012 DEHN + SÖHNE / protected by ISO 16016 DESITEK A/S - Leverandør af sikkerhed Præsentation Hvorfor LED? Høj lysstyrke lang levetid Uafhængig temperaturfølsomhed mulighed for lysstyring omkostningseffektive miljøvenlige. Surge protection for

Læs mere

e-sense Move Highbay

e-sense Move Highbay e-sense Move Highbay e-sense Move Highbay Fleksibel lysstyring i industrielle applikationer De forskellige niveauer for tilstedeværelse betyder, at tilstedeværelsesdetektion, der slukker unødvendig belysning,

Læs mere

INSTRUKTIONSMANUAL FOR SERVERINGSDISK med indbygget varme

INSTRUKTIONSMANUAL FOR SERVERINGSDISK med indbygget varme INSTRUKTIONSMANUAL FOR SERVERINGSDISK med indbygget varme - SANTANA - - SANTAFE - - GEVENDE - SANTANA SERIEN : SA-HL133 SA-HL164 SA-HL205 SANTAFE SERIEN : SF-HL133 SF-HL164 SF-HL205 GEVENDE SERIEN : GE-HL133

Læs mere

Uhlenbrock 63 200 Power 2

Uhlenbrock 63 200 Power 2 Uhlenbrock 63 200 Power 2 Dansk oversættelse version 1.0 Januar 2007 for Heljan A/S Peter E. Jonasen Uhlenbrock Elektronik GmbH Grundlag tysk vejledning 12.02 Be Alle rettigheder forbeholdes Eftertryk

Læs mere

AC Motor Frekvensomformer VF-S11 serie VF-PS1 serie 0,2 KW 630 KW

AC Motor Frekvensomformer VF-S11 serie VF-PS1 serie 0,2 KW 630 KW AC Motor Frekvensomformer VF-S11 serie VF-PS1 serie 0,2 KW 630 KW effekt størrelser - programmerbar I/O Opsætning af to forskellige motors parameter PI / PID funktion for pumper og ventilation Optil 15

Læs mere

Tekniske data. Sikkerhed

Tekniske data. Sikkerhed eknisk datablad CQA-L- Drejemotor med L-Bus til zone ventil (CQ) ominel spænding AC/DC V Styring: Via Belimo -Bus Snap montering Variabel kvs Med klemme-tilslutning ekniske data Elektriske data ominel

Læs mere

TEKNISK VEJLEDNING Slavestrømforsyning

TEKNISK VEJLEDNING Slavestrømforsyning TEKNISK VEJLEDNING 3600554 Slavestrømforsyning 1. udgave April 2006 1. INDLEDNING...2 1.1. Installation og service...2 1.2. Sikkerhedsforskrifter...2 2. KORREKT BRUG AF SLAVESTRØMFORSYNING...2 2.1. Beskrivelse

Læs mere

Tilbagemeldingsbus S88 med besatmelder

Tilbagemeldingsbus S88 med besatmelder Tilbagemeldingsbus S88 med besatmelder HSI-S88 og S88 moduler Skal modelbanen styres med et eller andet PC program, enten et Gør det selv system eller et prof program, som fx Windigipet, skal der installeres

Læs mere

DC/AC-OMFORMER EFFEFT: WP 150 W (SOFTSTART) WP 300 W WP 600 W. Vejledning 1. BESKRIVELSE

DC/AC-OMFORMER EFFEFT: WP 150 W (SOFTSTART) WP 300 W WP 600 W. Vejledning 1. BESKRIVELSE DC/AC-OMFORMER EFFEFT: WP 150 W (SOFTSTART) WP 300 W WP 600 W Vejledning 1. BESKRIVELSE 2. FORBINDELSER Den røde ledning forbindes fra batteriets plusklemme til omformerens plusklemme (rød forbindelse)

Læs mere

Mx-5000. Baldershøj 13-15 Tel. 43 24 56 00 info.dk@adiglobal.com 2635 Ishøj Fax 43 24 56 01 www.adiglobal.com/dk

Mx-5000. Baldershøj 13-15 Tel. 43 24 56 00 info.dk@adiglobal.com 2635 Ishøj Fax 43 24 56 01 www.adiglobal.com/dk Mx-5000 Baldershøj 13-15 Tel. 43 24 56 00 info.dk@adiglobal.com 2635 Ishøj Fax 43 24 56 01 www.adiglobal.com/dk Sikkerhed sat i system Mx-5000 Brugervenlig og pålidelig ABA-central. Mx-5000 serien er bygget

Læs mere

4MX656 TL5 standard armatursektioner

4MX656 TL5 standard armatursektioner Lighting 4MX656 TL5 standard armatursektioner Maxos TL5 standard armaturkasse Armaturkassesystemet opfylder to funktioner: For det første giver det en robust, lige skinne til montering af de elektriske

Læs mere

pb dekolight ApS Sindalsvej 29 8240 Risskov Tlf: 25 60 96 74 25 60 96 73 OUTDOOR 28

pb dekolight ApS Sindalsvej 29 8240 Risskov Tlf: 25 60 96 74 25 60 96 73 OUTDOOR 28 28OUTDOOR OUTDOOR29 OUTDOOR BY MK ILLUMINATION OUTDOOR QUICK FIX -kompatibelt Kapslingsklasse IP44 KUN-EN-VIRKER-IKKE 30OUTDOOR Lav varmeudvikling Sparer på energien Light appearence OUTDOOR 31 STRING

Læs mere

Lauritz Knudsen introducerer et helt nyt installationssystem baseret på trådløs kommunikation. LK IHC Wireless har set dagens lys.

Lauritz Knudsen introducerer et helt nyt installationssystem baseret på trådløs kommunikation. LK IHC Wireless har set dagens lys. LK IHC Wireless Lauritz Knudsen introducerer et helt nyt installationssystem baseret på trådløs kommunikation. LK IHC Wireless har set dagens lys. Fremtidens trådløse teknologi er både brugervenligt og

Læs mere

Breathe 55 Installationsguide

Breathe 55 Installationsguide Breathe 55 Installationsguide Anbefalinger installation af Breathe Den elektriske installation af Breathe 55 bør kun foretages af en autoriseret el-installatør eller af Sustain Solutions. Den elektriske

Læs mere

Ny belysning i boligen. Omø, 30. oktober 2012 Ann Vikkelsø, energivejleder. Energitjenesten København.

Ny belysning i boligen. Omø, 30. oktober 2012 Ann Vikkelsø, energivejleder. Energitjenesten København. Ny belysning i boligen Omø, 30. oktober 2012 Ann Vikkelsø, energivejleder. Energitjenesten København. Ann Vikkelsø Energitjenesten København Energiingeniør Energivejleder Energitjek i boliger, mm. av@energitjenesten.dk

Læs mere

Lys, der passer til øjeblikket

Lys, der passer til øjeblikket Salgsfolder for Danmark () Philips Indbygningsspot Phoenix hvid LED 31155/31/PH Lys, der passer til øjeblikket Med forbindelse til dig Med Philips hue Phoenix får du en 4" nedadvendt lampe, der kan dæmpes

Læs mere

Instruktion. MINIGAM+ On/off og analog styring IN217DKA

Instruktion. MINIGAM+ On/off og analog styring IN217DKA Instruktion MINIGAM+ On/off og analog styring IN217DKA 1. Beskrivelse af kort Advarsel! Flere dele på printkortet er forsynet med 115/230VAC. Afbryd altid strømmen før der arbejdes på aktuatoren. 2. For

Læs mere

[08] - LED drivere. LED drivere 12V. Langebjerg 35A 4000 Roskilde tlf 3649 4249. Side 5 - TTC 5/23.

[08] - LED drivere. LED drivere 12V. Langebjerg 35A 4000 Roskilde  tlf 3649 4249. Side 5 - TTC 5/23. LED drivere 12V 1 Side 3 - MD48 Side 4 - MDR45 dæmpbar Side 5 - TTC 5/23 Side 6 - MIP54 Waterproof Side 7 - MIP150 Waterproof Side 8 - MB150 Maxi iwater- Side 9 - FAV 20/12-A Side 10 - PowerBox 12V proof

Læs mere

WINSTA -quickguide Installationsstikforbindelser

WINSTA -quickguide Installationsstikforbindelser WINSTA -quickguide Installationsstikforbindelser Version 4 Den perfekte forbindelse det professionelle valg! 1 WINSTA fra gulv til loft Installationsstikforbindelser til ethvert behov Formålet med denne

Læs mere

Funktioner: VAV-CAV / Open-Loop Styring: DC 2...10 V / 0...10 V Service-stik til indstillingsværktøj. Beskrivelse. Typeoversigt LMV-D3-MF / NMV-D3-MF

Funktioner: VAV-CAV / Open-Loop Styring: DC 2...10 V / 0...10 V Service-stik til indstillingsværktøj. Beskrivelse. Typeoversigt LMV-D3-MF / NMV-D3-MF eknisk datablad ryksensor, digital VAV regulator og spjældmotor - alt i én - er forudsætning for en VAV-Compact løsning til trykuafhængig VAV og CAV systemer i komfort-anlæg LMV-D3-MF NMV-D3-MF Funktioner:

Læs mere

Nyt belysningsanlæg gav store besparelser - og tilfredse medarbejdere

Nyt belysningsanlæg gav store besparelser - og tilfredse medarbejdere Side 1 af 5 (/) Nyt belysningsanlæg gav store besparelser - og tilfredse medarbejdere 1. marts 2016 - Medlemsnyhed SafeEXit A/S har skabt et energieffektivt og menneskeorienteret belysningsanlæg. En dynamisk

Læs mere

Funktionsløsning. KNX DALI-gateway. Det effektive interface til styring af belysning

Funktionsløsning. KNX DALI-gateway. Det effektive interface til styring af belysning Funktionsløsning Det effektive interface til styring af belysning Effektiv og praktisk styring af belysning KNX-systemer kombinerer fleksibilitet, komfortabel betjening og energieffektivitet i avanceret

Læs mere

Tilslutningsguide KOM GODT I GANG

Tilslutningsguide KOM GODT I GANG Tilslutningsguide KOM GODT I GANG UNDERSØGELSE BESLUTNING PLANLÆGNING ETABLERING DRIFT VI ER NÆSTEN I MÅL - DER ER KUN TILSLUTNINGEN TILBAGE KÆRE KUNDE Vi har her samlet en vejledning for tilslutning af

Læs mere

Tilbagemeldingsbus S88 med besatmelder

Tilbagemeldingsbus S88 med besatmelder Tilbagemeldingsbus S88 med besatmelder HSI-S88 og S88 moduler Skal modelbanen styres med et eller andet PC program, som fx Windigipet, skal der installeres et eller andet tilbagemeldingssystem, således

Læs mere

Technote. Frese DELTA T kontrolenhed. Beskrivelse. Drift. Anvendelse. Funktioner. Fordele.

Technote. Frese DELTA T kontrolenhed. Beskrivelse. Drift. Anvendelse. Funktioner. Fordele. Side 1 af 5 Beskrivelse er en simpel løsning til måling, kontrol og styring af ΔT mellem frem og retur, hvorved flowet optimeres og størst mulig energibesparelse opnås. Drift en måler og overvåger den

Læs mere

LK IHC Wireless Luk op for en trådløs verden fuld af nye muligheder

LK IHC Wireless Luk op for en trådløs verden fuld af nye muligheder LK IHC Wireless Luk op for en trådløs verden fuld af nye muligheder Større frihed til dig og dine kunder Velkommen til en tråd løs verden fuld af muligheder. Med et LK IHC Wireless system kan el-installationer

Læs mere

WINSTA -QUICKGUIDE. Installationsstikforbindelser. Den perfekte forbindelse det professionelle valg! Version 3

WINSTA -QUICKGUIDE. Installationsstikforbindelser. Den perfekte forbindelse det professionelle valg! Version 3 WINSTA -QUICKGUIDE Installationsstikforbindelser Version 3 Den perfekte forbindelse det professionelle valg! WINSTA FRA GULV TIL LOFT Installationsstikforbindelser til ethvert behov Formålet med denne

Læs mere

Udsendelsen DR Penge om De Dyre Sparepærer

Udsendelsen DR Penge om De Dyre Sparepærer Udsendelsen DR Penge om De Dyre Sparepærer Onsdag den 29.02.2012 viste DR Penge en udsendelse om De Dyre Sparepærer. Baggrunden for udsendelsen er den kommende udfasning af glødepæren, hvor det pr. 1/9-2012

Læs mere

SxQP360L. Udvidet serie PIR sensor. Fordele. Beskrivelse

SxQP360L. Udvidet serie PIR sensor. Fordele. Beskrivelse Udvidet serie PIR sensor Fordele Integreret system. Dupline er varemærket for Carlo Gavazzi's 2-leder bus-system. Omkostningsbesparende. Bussystemet er en velafprøvet metode til at reducere installationsomkostningerne

Læs mere

discovery evo Alsidighedens mester

discovery evo Alsidighedens mester discovery evo Alsidighedens mester Der findes en Discovery Evo til ethvert formål. Da vi lancerede Discovery, var tanken helt ny. Et skarpt, enkelt og brugervenligt koncept, hvor et enkelt armatur opfylder

Læs mere