W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K"

Transkript

1 Odense, 2. marts 2008 Beretning 2007 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med alle de blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen havde i januar medlemmer, i januar medlemmer. Hertil kommer medlemmer af familiespejd: 5 familier i januar 2007, 15 familier i januar Medlemstallet har været stabilt de sidste to år. Vi ser dog gerne at medlemstallet stiger yderligere. Ledere Stjernegruppen havde 28 ledere i januar 2007, 30 ledere i januar Stjernegruppen har ingen nævneværdige problemer med at få nye ledere. Vi har budt velkommen til Melanie Cunen som ny leder i mikro, Marianne Lavlund og Lene Pilt i mini, Tina Jensen i troppen samt Christian Nielsen og Kaare Amelung i Klan Galakseblaffere. Derudover hjælper Hanne Ratajczak og Kirsten Zwisler til i mikro og Familiespejd. Velkommen til jer. Vi er taknemmelige for at I vil lege med os. Vi har måttet sige farvel til Gitte Clausen i mikro, Maj-Britt Aagaard og Rikke Walther i mini samt Andreas Bach-Laursen i gruppeledelsen. Tusind tak for jeres indsats. Vi håber fortsat at se noget til jer i fremtiden. Økonomi Stjernegruppen havde en omsætning i 2007 på kroner mod et budget på kroner og et underskud på kroner mod et budgetunderskud på kroner. Underskuddet skyldes byggeregnskabet for Hindemosen og er i virkeligheden et planlagt underskud der finansieres af kassebeholdning på cirka kroner ved regnskabsårets begyndelse. Således ser de sidste tre års budgetterede og realiserede overskud ud: Realiseret Budgetteret

2 Side 2 af I alt Stjernegruppens formue er ved udgangen af 2007 på kroner mod kroner ved udgangen af Den store vækst skyldes bogføringen af Hindemosen. Hovedparten af formuen er bundet i Hindemosehus. Der er stadig en forventet betaling på cirka kroner når alle efterreparationer er gort færdige på Hindemosen. Stjernegruppen har to større langfristede gældsposter: Et realkreditlån i DLR på knap kroner og et boliglån i Sparekassen Fåborg på cirka kroner. Handlingsplan 2007 Handlingsplanen består af 38 arbejdsopgaver, heraf de to fede : Indretning og ibrugtagelse af det nye hus og spejderlæreplan. Vi gennemførte den første af de to fede fuldt ud og fik startet på den anden, Af alle 38 opgaver gennemførte vi de 20 opgaver fuldt, 6 er stadig i gang, 10 gennemførte vi ikke hovedsageligt fordi prioriteringerne ændrede sig undervejs, mens 2 opgaver blev uaktuelle. Se vedlagte handlingsplan med status. Bestyrelsen Nu har vi haft vores nye hus i snart et år. Det bliver brugt flittigt til spejdermøder, firma arrangementer, gensynsweekender, mødested for træklatrere, børnefødselsdage og meget mere. Til trods for alle disse aktiviteter er der altid rent og pænt i huset, der bliver passet på tingene, det er vi rigtig glade for. For dem der ikke ved det ser huset ud til at være færdigt, det er det ikke, der mangler stadig nogle småting, som bliver lavet inden for kort tid. Vision 2010 Vi har nu i et par år haft en skabelon at arbejde efter og arbejde frem i mod, det har været et godt værktøj. Det var en god investering, at vi tilbage i oktober 2005 lavede handlingsplanen. Handlingsplan for 2008 og hvad vi nåede i 2007 vil blive præsenteret på grupperådsmødet. Sct. Hans Sidste år havde vi skiftet Mek Pek ud med Muddi & Salamidrengene, bestemt ikke noget dårligt valg. Desværre gik der kludder i vores annoncering, så mange af vores gæster kom først under koncerten, derfor har vi igen i år inviteret Muddi & Salamidrengene. Bandet Fever efterfulgte Muddu og Junior Brandkorpset kom også forbi. Vi solgte mad og kage. Igen et godt arrangement hos Stjernegruppen, noget vi kan være stolte af.

3 Side 3 af 9 Juletræssalg Sidste år skrev jeg om juletræssalget Det tegner til at blive det bedste resultat nogen sinde. Det gjorde vi til skamme i år ved at sælge for ca kroner. Vi har ikke været repræsenteret ved julemarkedet i Odense. Stjernekasteren Stjernekasteren er kommet i nyt tøj og tilmed i farver, det er blevet utrolig flot. Stjernekasteren vil ikke udkomme så mange gange som den gjorde tidligere. Der vil ind imellem komme temanumre, sådan som vi allerede har set. Tak til alle For et godt spejderår, tak til alle ledere der i det daglige gør et uundværligt og kæmpe arbejde for vores børn. Tak til alle, der har været med til at støtte Stjernegruppen i det daglige og ved de arrangementer vi har afholdt i Tak til alle spejdere, forældre, bestyrelse og k-pat. Gruppeledelse Gruppeledelsen består af gruppeleder Claus samt assistenter Thomas, Carsten og Troels. Gruppeledelsen har i 2007 arrangeret Spejderture og -møder: Sct. Georgsdag, Sommerlejr på Sletten, Oprykningstur til Reload Roskilde samt hjulpet klanen med juleturen. Træning: Special Scout Services for gruppens ledere til Mols Bjerge, Startrek for troppens PLPA. Smartscout (motorsav, træklatring, fundraising og førstehjælp) samt udgivet Håndholdt Pædagogik for den gode spejderleder Grej: Marianne har lavet en gruppemadkasse. Medlemskampagner: April-kampagne rettet mod familiespejd (breve med folder/plakat til alle byens daginstitutioner) og august-kampagne rettet mod mikro, mini og til dels junior (folder til de nærmeste skoler) Andet: Korpsrådsmøde, divisionsmøder. Familiespejd Som familiespejder i stjernegruppen oplever vi naturen på tæt hold, vi er altid udenfor uanset vejret. Hindemosens bestand af smådyr såsom regnorme og ederkopper er blevet indfanget og studeret nøje. Vi har lavet farlige trolde, vindmøller, bygget huler, Lavet fine kyllinger, filt mariehøner, fuglemads æbletræer, klatret i træer og meget mere. Til jul hjalp vi julemanden med at pynte et flot juletræ og vi lavede fine dekorationer.

4 Side 4 af 9 Vi tænder altid bål, hvor vi tilbereder noget at spise over. Vi er efter hånden blevet eksperter i tilberedning af boller med diverse fyld. Vi har lavet gulerodssuppe, tysk spejderdrik, pandekager og masser af varm kakao. I august oprettede vi et ekstra hold familiespejdere så der nu er 2 hold, et hold der mødes den første søndag i måneden og et hold der mødes sidste søndag i måneden, Kirsten Zwisler sagde ja til at blive leder hos familiespejderne Dejligt! Karsten Lade er fra januar blevet tov holder på første søndagsholdet. Dejligt, dejligt! Der er efter hånden rigtig god tilslutning og godt frem møde til familiespejd. Der er kun en ting tilbage at sige - Det er Så hyggeligt at være familiespejder Karsten, Kirsten og Rikke. Mikro Mikrogrenen i februar 2007: 36 spejdere og 5 ledere Mikrogrenen i februar 2008: 30 spejdere og 4 ledere 6 mikroture (Mikrodag, Kelstrupskov, Sommerlejr, Oprykning Reload, Tyrsbjergmarch, Kelstrupskov) Fremmøde: Møder 80% Ture 85-90%. Mikroerne har haft besøg af både kejseren af Kina og Sherlock Holmes, så der er blevet spist med pinde, lavet drager, fulgt spor i skoven og fanget tyve og røvere. Vi har også hørt en masse historier om Odin, Tor mfl., så mikroene efterhånden er godt hjemme i den nordiske mytologi. Vi har fulgt skoven og livet der igennem året, og har øvet spejderfærdigheder som båltænding, snitning, førstehjælp, ironman, pioner og stifinder. Færdighedsforløb, der alle er indført som egentlige mærker hos mikroerne. Af ture var vi i januar på besøg hos Udgårdsloke i jernalderhuset ved Hollufgård, og i april hjalp vi Tarzan med at finde Terk i Hole Skov sammen med 100 andre mikroer fra divisionen. I juni var vi på telttur til Kelstrupskov sammen med Robin Hood. I juli var vi på sommerlejren sammen med resten af gruppen og divisionen på Sletten ved Silkeborg. I efteråret var vi med på gruppens oprykningstur til Brænde Å i august, fik 5-km mærket ved at deltage i Tyrsbjergmarchen en lørdag i september, og besøgte guderne i Valhalla (Kelstrupskov) en lørdag i november. Efter sommerferien rykkede hele 26 mikroer op til minierne. Efter oprykningen tog vi alle på venteliste ind. Enkelte nye er stoppet med vi er nu er rimelig stabil flok på 30, heraf 7 piger. Vi har ved årets udgang ingen på venteliste. Fremmødet til møder ligger på ca. 80 % og til ture på %.

5 Side 5 af 9 I foråret kørte Annette, Gitte, Bent, Melanie og Karin grenen. Efter sommerferien er Gitte stoppet og Bent og Gustav har haft orlov til en rejse til New Zealand fra efterårsferien til vinterferien. Hanne har været forældrehjælper i det meste af Bents orlov. Det har kørt rigtig godt. Vi dog på jagt efter en til to nye forældrehjælpere. I 2008 skal vi lørdag den 12. april deltage i et arrangement for alle mikroer i Kong Knud Division. Vi skal på MUS-lejr i pinsen med 2 overnatninger og på week-end tur til Kelstrupskov den juni sammen med Fup Karla. Mini Minigrenen i februar 2007: 30 spejdere og 6 ledere fordelt på to grene Minigrenen i februar spejdere og 5 ledere i én gren 6 Miniture (Kelstrupskov, Miniskæg, Sommerlejr, Oprykning, Kelstrupskov, Juletur) Fremmøde (fra august 2008): Møder procent, Ture procent. I minigrenen har vi på et år følgende faste ture og arrangementer. I foråret tager vi på hyttetur, hvilket vi kombinerer med at gå 10 km og 15 km. I år til Hylkedam. I maj måned deltager vi i divisionens arrangement Miniskæg, som er en telttur med indbygget dagløb, hvor patruljerne dyster mod hinanden. I 2007 tog vi med Galathea 3 ekspeditionen, og Stjernegruppens minier fik en flot 1. plads. Årets sommerlejr gik til Sletten ved Silkeborg sammen med gruppen og divisionen. Efter oprykningsturen i august måned, blev de 2 minigrene slået sammen til en og vi fik nu leder. Vi holder minimøderne tirsdag aften. I september måned tager vi på telttur til Kelstrupskov. Juleturen deltager vi i sammen med de store spejdere. Vores patruljer er blandede drenge- og pigepatruljer. Patruljeledere og assistenter udpeges af os og bliver skiftet ud når vi mener tiden er ved at være moden til det. Deres opgaver er bl.a. at sørge for at der er ro og orden i patruljen. I år har vi planlagt at vi skal plante Huskuvittens historietræ, det bliver et stort birke træ som vi planter allerførst i marts, det er så meningen vi skal bruge lidt tid på historie læsning hver 3. Eller 4. Gang. Årets sommerlejr går til Temnæs ved Skanderborg sø. Junior Juniorgrenen i februar 2007: 29 spejdere og 5 ledere. Juniorgrenen i februar spejdere og 5 ledere 10 juniorture (Juniordivi, Gudetur, Sommerlejr Sletten, Oprykning Reload, Kelstrupskov, Juletur Skovbrynet)

6 Side 6 af 9 Fremmøde: Møder 80 procent, Ture 80 procent Endnu et spejderår er gået, og vi kan se frem til en tid med spændende aktiviteter og udfordrende ture. Samtidig er det også en tid, hvor vi skal se tilbage og gøre status over det år, der er gået. Der bliver lavet godt spejderarbejde i juniorgrenen, og det kan lade sig gøre, fordi vi har gode, engagerede ledere og glade og motiverede spejdere har ligesom tidligere år budt på mange spændende møder og ture helt præcist 37 møder og 10 ture. Den første del af året tog vi det store rytmekursus, idet vi fremstillede vores egne trommer det krævede lidt fingerfærdighed, men det gik. I løbet af foråret arbejdede vi en del med klassiske spejderfærdigheder, såsom båltænding, pionering (bygge i rafter) og orientering. Alt dette var et led i forberedelserne til årets juniordivi, hvor spejdere fra hele divisionen mødes og dyster i forskellige discipliner. Arbejdet bar frugt. Stjernegruppens patruljer klarede sig godt, og den ene sluttede på en flot fjerdeplads. Foråret bød også på den berømte og berygtede gudetur, der i år gik til Årslev, hvor juniorerne skulle hjælpe de nordiske guder i kampen mod kong Sigtryg. Der blev vandret, cyklet og forceret fossende vandløb, alt imens der også skulle løses koder og beregnes højder på tv-master. Efter overnatning i en dejligt varm hytte, og ofring til guderne, vendte de seje juniorer mod Odins by, hvor deres forældre tog imod dem med åbne arme og en rød pølse til at slutte turen af med. Sommerlejren gik i 2007 til Sletten ved Himmelbjerget, idet der i år var divisionssommerlejr som et led i fejringen af spejderbevægelsens 100-års-jubilæum. Lejren bød på mange spændende aktiviteter, og flere af juniorerne tog flotte placeringer på orienteringsløbet for hele divisionen. Torsdag den 31. august stod alle lejrens deltagere meget tidligt op for lokalt at fejre 100-året med den såkaldte Scouting Sunrise -event. Det skulle efter sigende have været en god oplevelse med tidlig morgensol. Oprykningsturen rykkede i år til Roskilde, da der var Reload i byen. Reload var et kæmpe arrangement for alle spejdere i hele Danmark, hvor vi offentligt fejrede vores jubilæum med løb i hele byen. Af poster kan bl.a. nævnes pudekamp med 1000 deltagere, indkøbsvognsræs i byen og mudderfodbold. I løbet af weekend fik vi en masse nye juniorer, mens vi måtte tage afsked med de gamle, der rykkede op i troppen. Efter oprykning er der mange nye navne, der skal læres, og de nye juniorer skal lige prøve nogle grænser af, så en ryste-sammen-tur til Kelstrupskov er ikke dårlig.

7 Side 7 af 9 Noget af det vigtigste for en nyoprykket junior, er at få sit øksebevis, så der blev taget duelighedstegn som noget af det første efter oprykningen. Juniorerne og deres forældre fik også et godt gys, da der var forældredag i juniorgrenen i oktober, hvor juniorlederne havde forberedt en tur til underverdenen. Efter en veloverstået juletur i november, var der efterhånden kun tilbage at sige god jul. Det nye år kommer til at byde på spændende ture, sjove møder, sommerlejr til Troldhøj på Als og forberedelse til Blå Sommer Tak for godt samarbejde i 2007, og på gensyn i Trop Tropsgrenen i februar 2007: 27 spejdere og 5 ledere. Tropsgrenen i februar 2008: 23 spejdere og 5 ledere 1 Patruljetur 7 Tropsture (Splattertur, Divisionsturnering, Sommerlejr Sletten, Oprykningstur Reload, Kanotur Thurø, Skive, Juletur Skovbrynet) Fremmøde: Tropsmøder 80 procent, Patruljemøder?? procent, Ture procent Året 2007 har budt på mange nye udfordringer og oplevelser. Vi fik Endelig lov til at komme ind i den nye hytte, En fed hytte med masser af muligheder. Troppens patruljer fik deres egne lokaler. Nu var det tiden til at de nye lokaler skulle have lidt patruljesærpræg. Herefter gik spejderne i gang med at lave knobtavler, og efterfølgende skulle troppen op til en knob prøve. Som foråret kom nærmere, begyndte aktiviteterne at blive mere pionerorienteret. Forberedelserne til årets divisionsturnering begyndte så småt. Årets Sommerlejr gik til Sletten sammen med resten af gruppen og divisionen. Her blev der prøvet kræfter med forskellige aktiviteter og udfordringer, her kan blandt andet nævnes; Rollespil, sejlads, o-løb og en aften skulle aftensmaden selv fanges. Den årlige oprykningstur skulle jo også finde sted, ingen oprykning ingen nye storspejdere. Men den faldt sammen med et stort korps arrangement i Roskilde, nemlig ReLoad et stort fødselsdags arrangement for at fejre spejderbevægelsens 100 års fødselsdag. Og fejret det blev den, ca spejdere mødte op til en ordentlig gang spejderfestivitas. Så oprykningen foregik på fremmede grund om søndagen, hvor 10 spændte kommende storspejdere blev foreløbigt optaget i troppen. Som anden fast tradition har troppen en weekendtur den første weekend i september. I år blev troppens spejdere sendt til Thurø, hvor der skulle padles lidt i kano og fødderne ligeledes skulle også prøves af, så der blev også vandret. Aftensmaden skulle tilberedes over bål, som skulle

8 Side 8 af 9 tændes uden tændstikker. Det var en prøvelse for mange, men heldigvis fandtes der en nem og holdbar løsning nemlig ståluld, fil og flintesten. Juleturen i november bød på udfordringer i form af natløb i det våde novembervejr, og bivuak bygning i mørke. Dette klarede troppen med bravur. Lørdagen blev til et spejderløb der udfordrede de fleste af troppens 6 sanser (dette er ikke en fejl!!). Så var tiden kommet til julekalender og julehygge, men det holdt ikke troppen tilbage, nej de blev sat på et tog mod Jylland og det stoppede mange steder men det var først ved andensidste station at de skulle af. Skive var nået. Her blev der dømt tæveøvelse og tårnbygning, og så lige en gang misfarvet, men vellykket gul, rød, grøn og blå risengrød. Året i troppen sluttede af med det årlige juletropsmøde hvor der blev konkurreret mellem hinanden i patruljerne i piratviden, nej paratviden. Men i år blev alle desværre, og alligevel ikke forstyrret af at der skulle prøvefilmes til hvem vil være millionær junior, det var spændende og alles øjne var rettet mod dem der blev filmet. Men vi kom desværre ikke med, men vi håber på et afbud. Men vinderen af sidste års patruljejulequiz skal ikke gå glemt i historien, Nørregaard vandt det hele, men delte da præmien med alle andre. Årets sidste fælles arrangement foregik et par steder i lokalområdet med at sælge juletræer, der var rigtigt godt stemning og den fantastiske sælger kom op i dem alle. Klan Galakseblaffere Klan Galakseblaffere i februar 2007: 6 spejdere herunder 1 leder. Klan Galakseblaffere i februar 2008: 7 spejdere herunder 2 ledere 9 Klanture (to kollektivuger, OST, Sværdkamp, Bispestaven, Alligatorløbet, Gruppeture: Sommerlejr Sletten, Oprykningstur Reload, Juletur Skovbrynet) Klan Galakseblafferne består på nuværende tidspunkt af 8 (5 aktive, 1 aftjener sin værnepligt og en anden er i gang med sine sidste eksaminer) friske drenge og én pige (der dog er passiv) i alderen 16-22, der rykkede 2 op fra troppen på reload og 1 er kommet til senere. Vi har også fået 2 nye klanledere nemlig Kaare og Christian. Til gengæld er den gamle klanleder Ulrik flyttet til København, Anne til Guatemala og Kamilla er blevet passiv. Vi startede efter sommerferien med at lave lidt på vores klanhytte. Efter Reload begyndte vi at planlægge vores meget vellykkede Juletur. I ugerne op til juleturen holdte vi 2 kolektivuger hvor vi

9 Side 9 af 9 fik planlagt det sidste. Efter juleturen er vi begyndt på en reol til klanhytten hvilket hat taget en del tid, efterfølgende skal vi have malet vores logo på bagvæggen.

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K Odense, 1. marts 2009 Beretning 2008 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med alle de blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Et nyt spejderår er startet, teltene er lagt på plads, og vi kan se tilbage på de mange gode oplevelser fra sommerens lejre på Næsbycentret og i Østrig. Se billeder på hjemmesiden

Læs mere

Formanden og gruppelederens beretning 2018.

Formanden og gruppelederens beretning 2018. Formanden og gruppelederens beretning 2018. I foråret pillede vi et brændeskur ned på naturskolen, denne ligger desværre stadig ned, men vi håber at finde tid til at få den sat op. Vi var alle på fælles

Læs mere

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K Odense, 14. marts 2010 Beretning 2009 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med andre blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Efteråret er kommet med kulde, blæst og flotte farver i naturen, alle afdelinger er kommet godt i gang efter sommerferien, og alle har været på tur eller løb her i efteråret. Siden

Læs mere

Grupperådsmødet - Beretning 2015

Grupperådsmødet - Beretning 2015 Grupperådsmødet - Beretning 2015 Fælles aktiviteter: Gruppens sommerlejr gik til Fur fantastik tur med masser af glade spejdere der fik set øen. Se mere pr. gren. Klatretårnet er næsten fjernet kun stolper

Læs mere

Velkommen til Grupperådsmøde. DDS Hørning, onsdag d. 27. februar, 2019

Velkommen til Grupperådsmøde. DDS Hørning, onsdag d. 27. februar, 2019 Velkommen til Grupperådsmøde DDS Hørning, onsdag d. 27. februar, 2019 2018 Vi har haft endnu et godt spejder år igen i år med julelejren som højdepunkt for spejderne i gruppen. Dette år var ikke alt som

Læs mere

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder.

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder. Mikro spejder 2014 I foråret 2015 havde vi besøg fra Waingunga stammen og havde et forlænget spejdermøde sammen med dem. Her lavede vi fælles aftenmad og havde mulighed på at hilse på hinanden. På årets

Læs mere

Møder, ture og lejre. Gruppearrangementer. Ledergruppen. Medlemsudvikling BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE GRUPPERÅDSMØDE 2016

Møder, ture og lejre. Gruppearrangementer. Ledergruppen. Medlemsudvikling BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE GRUPPERÅDSMØDE 2016 BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE Møder, ture og lejre Gruppearrangementer Ledergruppen Medlemsudvikling Billede: Gruppetur 2015 BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE Medlemsudvikling Antal medlemmer

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Siden sidst har vi haft Grupperådsmøde. Mødet startede med fællesspisning, mange tak for mad til René Timm. Derefter arrangerede troppen aktiviteter for de øvrige spejdere og søskende,

Læs mere

Minilederne Christine og Rune blev gift 1. august. Spejderne stod i espalier udenfor kirken. Stort tillykke til brudeparret.

Minilederne Christine og Rune blev gift 1. august. Spejderne stod i espalier udenfor kirken. Stort tillykke til brudeparret. Nyt fra gruppelederen Efter mange oplevelser på sommerens lejre, er vi klar til at starte på et nyt spejderår. Se billeder fra sommerlejrene her: www.trelleborg-spejderne.dk Vi siger farvel og mange tak

Læs mere

Et nyt spejderår er startet, og vi ser tilbage på de mange oplevelser fra Spejdernes Lejr. Se billeder på hjemmesiden www.trelleborg-spejderne.

Et nyt spejderår er startet, og vi ser tilbage på de mange oplevelser fra Spejdernes Lejr. Se billeder på hjemmesiden www.trelleborg-spejderne. Nyt fra gruppelederen Et nyt spejderår er startet, og vi ser tilbage på de mange oplevelser fra Spejdernes Lejr. Se billeder på hjemmesiden www.trelleborg-spejderne.dk Ledere Amalie (junior) og Gitte (familie-spejd)

Læs mere

Program for August september 2019

Program for August september 2019 Program for August september 2019 Mikro 6-7 år grenfarve Børnehaveklasse og 1. klasse Mini 8 10 år grenfarve 2. og 3. klasse Junior 10 12 år grenfarve 4. og 5. klasse Trop 6. 9. klasse 12 16 år grenfarve

Læs mere

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K Odense, 7. marts 2012 Beretning 2011 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med andre blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen

Læs mere

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K Odense, 2. marts 2014 Beretning 2013 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med andre blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen

Læs mere

Nyt fra gruppelederne

Nyt fra gruppelederne Nyt fra gruppelederne Nyt fra gruppelederne VELKOMMEN til Charlotte, der er ny leder i troppen. Det er mørkt, koldt og vådt udenfor, men foråret er på vej. Planlægning af årets SOMMERLEJRE er i gang: Minierne

Læs mere

AUGUST 2. HELLIG ANDERS GRUPPE

AUGUST 2. HELLIG ANDERS GRUPPE DOBBELTHAGEN http://2hag.dk/ Morgensamlig på InterSpejd Nr. 3 2014 AUGUST 2. HELLIG ANDERS GRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS Side Indlæg sendes til : Leif Toft Jakobsen E-mail: leif@toftjakobsen.dk Velkommen

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S KNUDEN

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S KNUDEN D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S KNUDEN december 2008 Broager Drengegruppe - Uglekløften - 6310 Broager KNUDEN Broager Drenge ønsker alle Spejdere og forældre en glædelig jul og et godt nytår!

Læs mere

November, December, 2011

November, December, 2011 PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS November, December, 2011 Spejderne har en facebook-side DDS Klarup Gruppe hvor der deles billeder fra ture og nyttig information. Bestil et benzinkort til

Læs mere

KNUDEN august 2012 KNUDEN 1 August 2012

KNUDEN august 2012 KNUDEN 1 August 2012 KNUDEN august 2012 KNUDEN August 2012 1 Sikken en grisefest! Sommerferien og Spejdernes Lejr er nu veloverstået og Broager Drenge trækker igen i arbejdstøjet klar til en spændende efterårssæson. Grisefesten

Læs mere

Trelleborg Spejdernes bestyrelse:

Trelleborg Spejdernes bestyrelse: Trelleborg Spejdernes bestyrelse: Forældre Formand : Steen Badsberg steen.badsberg@stofanet.dk 5850 5088 Kasserer : Niels Madsen nielsvm@live.dk 2083 4171 : Brian Esmann 3010 1047 : Anja Aarestrup 5192

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Stjernekasteren, januar 2007, 49 årgang, nr. 1

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Stjernekasteren, januar 2007, 49 årgang, nr. 1 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Stjernekasteren, januar 2007, 49 årgang, nr. 1 Kong Knud Division, Det Danske Spejderkorps Blå spejdersport for børn og unge i Skibhus og Risingekvarteret Indhold

Læs mere

Velkommen til Grupperådsmøde

Velkommen til Grupperådsmøde Velkommen til Grupperådsmøde DDS Hørning, tirsdag d. 27. februar, 2018 2017 Vi har haft et fantastisk spejderår med SL2017 og julelejren som højdepunkter for spejderne i gruppen. Derudover har der været

Læs mere

Grupperådsmøde 2013. Søndag 10. marts 2013

Grupperådsmøde 2013. Søndag 10. marts 2013 Grupperådsmøde 2013 Søndag 10. marts 2013 Det er Stjernegruppen Vi er altid ude Vi driver et alsidigt friluftsliv, altid udendørs, på alle tider af døgnet, året rundt, i hele verden. Vi præsterer Vi udfordrer

Læs mere

DET DANSKE SPEJDERKORPS

DET DANSKE SPEJDERKORPS Afbud fra: Lone S. Lone J. Lars Ole, Kurt, Hørning d. 24-3-11 Dagsorden: 1. Valg af referent og ordstyrer Thomas valgt til referent og ordstyre 2. Godkendelse af referat fra sidste gang. John nævnte at

Læs mere

Budget og regnskab for Stjernegruppen m/fonde u/fonde version: 06-03-2008 B2008 R2007 1000 INDTÆGTER B2008 B2008 R2007 B2007 R2007 B2007 1001

Budget og regnskab for Stjernegruppen m/fonde u/fonde version: 06-03-2008 B2008 R2007 1000 INDTÆGTER B2008 B2008 R2007 B2007 R2007 B2007 1001 Budget og regnskab for Stjernegruppen m/fonde u/fonde version: 06-03-2008 B2008 R2007 1000 INDTÆGTER B2008 B2008 R2007 B2007 R2007 B2007 1001 Kontingentindtægt 1010 Medlemskontingent 116.700 116.700 103.900

Læs mere

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K Odense, 16. February 2015 Beretning 2014 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med andre blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen

Læs mere

Internationalt. Turneringer. Pionerer og rovere Udover de nævnte aldersgrene, er der også Pionerer for de årige og Rovere for dem over 21 år.

Internationalt. Turneringer. Pionerer og rovere Udover de nævnte aldersgrene, er der også Pionerer for de årige og Rovere for dem over 21 år. Pionerer og rovere Udover de nævnte aldersgrene, er der også Pionerer for de 18 21 årige og Rovere for dem over 21 år. Pionererne er inddelt i sjak og styrer selvstændigt deres arbejde. De har ikke nogen

Læs mere

Nyt fra gruppelederne

Nyt fra gruppelederne Nyt fra gruppelederne VELKOMMEN til Mille, der er ny leder hos mikroerne. Troppen har ændret deres mødetid, og vi har fået mange nye medlemmer Derfor bilkaos ved spejderhuset kl.20 om tirsdagen! Kære mini-,

Læs mere

Beretning 2014 fra Skanderborg gruppe

Beretning 2014 fra Skanderborg gruppe Beretning 2014 fra Skanderborg gruppe 2014 har været endnu et godt spejderår i gruppen, hvor vi gerne vil sige tak for lån af jeres dejlige børn, som vi har trænet til at blive gode spejdere uanset deres

Læs mere

BERETNING FOR 2015 FOR 1. OTTERUP GRUPPE

BERETNING FOR 2015 FOR 1. OTTERUP GRUPPE BERETNING FOR 2015 FOR 1. OTTERUP GRUPPE Beretning fra formanden Det var så 2015 for spejderne, lederne og os forældre og jeg syntes året er gået stærkt. Vi har ikke været ramt af mangel på ledere i 2015,

Læs mere

KNUDEN januar 2016 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN

KNUDEN januar 2016 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN KNUDEN januar 2016 BROAGER DRENGEGRUPPE KNUDEN Januar 2016 1 BROAGER DRENGEGRUPPE Formanden har ordet 2015 har været præget af en usikker start på året, hvor det var vanskeligt at finde en ny formand.

Læs mere

Grupperådsmøde 2015. Søndag 8. marts 2015

Grupperådsmøde 2015. Søndag 8. marts 2015 Grupperådsmøde 2015 Søndag 8. marts 2015 www.stjernespejder.dk/grupperaad2015 Stjernegruppens vision Stjernegruppen er et attraktivt og vidtfavnende mødested for alle med interesse i spejder- og friluftsliv.

Læs mere

KNUDEN januar 2018 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION

KNUDEN januar 2018 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN januar 2018 BROAGER DRENGEGRUPPE Januar 2018 1 BROAGER DRENGEGRUPPE Formanden har ordet Året er ved at gå på hæld og det er tid til et tilbageblik på året der er gået. Den altoverskyggende aktivitet

Læs mere

Januar Februar Marts Sundby Det Danske Spejderkorps

Januar Februar Marts Sundby Det Danske Spejderkorps Januar Februar Marts 2010 1. Sundby Det Danske Spejderkorps Side: 1 Adresseliste 1. Sundby Mikrogrenen Mikl Berit Carlsen Offenbachvej 31, 2. mf 2450 SV 21 47 10 37 Berit@kadnet.dk Mika Martin Jørgensen

Læs mere

KNUDEN april 2016 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN

KNUDEN april 2016 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN KNUDEN april 2016 BROAGER DRENGEGRUPPE KNUDEN April 2016 1 BROAGER DRENGEGRUPPE Formanden har ordet Produktion og salg af påskedekorationer gik igen i år over al forventning. Der blev fremstillet 600 dekorationer

Læs mere

Referat af grupperådsmøde i Reden 5. Aalborg den 10. februar 2014

Referat af grupperådsmøde i Reden 5. Aalborg den 10. februar 2014 Referat af grupperådsmøde i Reden 5. Aalborg den 10. februar 2014 1. Valg af dirigent og referent Dirigent: Kalle Referent: Laura 2. Beretninger a. Formanden: Jakob brugte sin beretning på at fortælle

Læs mere

KNUDEN april 2015 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN

KNUDEN april 2015 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN KNUDEN april 2015 BROAGER DRENGEGRUPPE KNUDEN April 2015 1 BROAGER DRENGEGRUPPE Formandens beretning Broager Drengegruppe er i den situation, at vi mangler en formand til bestyrelsen. Tirsdag den 17. april,

Læs mere

I deltager allerede på mange områder, og det er vi rigtig glade for.

I deltager allerede på mange områder, og det er vi rigtig glade for. Kære spejdere og jeres forældre I Trelleborg Spejderne har vi rigtig dygtige og engagerede ledere, som gør et stort arbejde for, at vores spejdergruppe fungerer godt. For at kunne prioritere ledernes tid

Læs mere

November, December, 2011

November, December, 2011 PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS November, December, 2011 Vigtige datoer: Dato Aktivitet Hvem 5. februar Grupperådsmøde Forældre 28. februar 1. marts Gruppetur Alle Mikro Aller først vil

Læs mere

51. ÅRGANG NR. 1 DEC. 2014 JAN. - FEB. 2015

51. ÅRGANG NR. 1 DEC. 2014 JAN. - FEB. 2015 51. ÅRGANG NR. 1 DEC. 2014 JAN. - FEB. 2015 Indhold: Side 03 Nyt fra gruppen Side 04 Vølsungerne, Junior Side 05 Vølsungerne, Junior Side 06 Troppen Side 07 Troppen ILDBORET: Udkommer fast 4 gange årligt:

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S - 1 - Indhold: Side 3 Lodsedler 4 Mikro-/Mini, Mærkedage mikro/mini 5 Afbud og mødeknapper 6 Mikro-/Miniprogram 7 Mikro/mini: Vigtige datoer 8 Juniorprogram 9

Læs mere

Til forældre og spejdere i Palnatoke trop 2017/18-

Til forældre og spejdere i Palnatoke trop 2017/18- Til forældre og spejdere i Palnatoke trop 2017/18- Velkommen i Palnatoke Trop Denne folder er en introduktion til Palnatoke Trop for forældre og spejdere. Troppen er for spejdere i alderen 12-16 år og

Læs mere

Stjernegruppens handlingsplan 2000-02. Indhold: Stjernekasteren, særnummer janur 2000. Stjernegruppens handling... page 1

Stjernegruppens handlingsplan 2000-02. Indhold: Stjernekasteren, særnummer janur 2000. Stjernegruppens handling... page 1 Stjernekasteren, særnummer janur 2000 Indhold: Stjernegruppens handlingsplan 2000-02 page 1 Odense Fjord Division, Det Danske Spejderkorps Spejderarbejde for børn og unge i Skibhus og Risingekvarteret

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2011. PS: Motivet skal ikke ses som en opfordring til spejderne

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2011. PS: Motivet skal ikke ses som en opfordring til spejderne D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 1 2011 PS: Motivet skal ikke ses som en opfordring til spejderne D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kære spejdere og forældre Vintertiden

Læs mere

Referat fra Mjølners Grupperådesmøde lørdag den 2. marts 2013

Referat fra Mjølners Grupperådesmøde lørdag den 2. marts 2013 Referat fra Mjølners Grupperådesmøde lørdag den 2. marts 2013 Formanden Annette Heydenreich byder velkommen til grupperådsmødet, og til det efterfølgende fødselsdags arrangement, hvor Mjølners 35 års fødselsdag,

Læs mere

kongvolmer.spejder.dk

kongvolmer.spejder.dk Nr. 2 august 2015 65. ÅRGANG Velkommer tilbage efter sommerferien til efterårets aktiviteter. Til jer der var på sommerlejr på Møn kan i se videoklip og billeder på divisionens hjemmeside sgdspejder.dk

Læs mere

Årsprogram 2016/2017. Troppen. 1. Næstved Trop og Flok

Årsprogram 2016/2017. Troppen. 1. Næstved Trop og Flok Årsprogram 2016/2017 Troppen 1. Næstved Trop og Flok De Gule Spejdere i Danmark: Korpset er en børne og ungdomsorganisation, som arbejder efter den internationale spejderbevægelses grundlæggende ide. Formålet

Læs mere

Bladet Hawerthi-1. Rødovre Jan-marts 2011-1 -

Bladet Hawerthi-1. Rødovre Jan-marts 2011-1 - Bladet HawerthiHawerthi-1. Rødovre JanJan-marts 2011-1- Indhold Side 3 Grupperådsmøde 4 Mikro-/Mini, 4 Mærkedage mikro/mini 5 Mikro-/Miniprogram 6 Datoer til dine forældres planlægning 7 Juniorprogram

Læs mere

Beretning fra forløbne år herunder orientering om arrangementer tilknyttet Rolands gruppe

Beretning fra forløbne år herunder orientering om arrangementer tilknyttet Rolands gruppe Valg af dirigent og referent Dirigent Uffe Beck Referent Lene Beck Mødet konstateres lovligt varslet og indkaldt. Beretning fra forløbne år herunder orientering om arrangementer tilknyttet Rolands gruppe

Læs mere

Indkaldelse til Generalforsamling i Stavnsholt Vikingerne Torsdag d. 23 februar 2012 kl. 18.30

Indkaldelse til Generalforsamling i Stavnsholt Vikingerne Torsdag d. 23 februar 2012 kl. 18.30 Indkaldelse til Generalforsamling i Stavnsholt Vikingerne Torsdag d. 23 februar 2012 kl. 18.30 Hermed følger indkaldelsen til vores generalforsamling i Stavnsholt Vikingerne. Det plejer at være rimelig

Læs mere

Grupperådsmøde 1. Marts 2015 kl. 11.00. Grevespejderne

Grupperådsmøde 1. Marts 2015 kl. 11.00. Grevespejderne Grupperådsmøde 1. Marts 2015 kl. 11.00 Grevespejderne Indhold Invitation..3 Dagsorden.4 Giv en hånd.......5 Datoplan.6 Udviklingsplan...7 Grevespejderne 2 Bøgehegnet 103 kld. DK-2670 Greve mail@grevespejderne.dk

Læs mere

Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere)

Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere) Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere) A. Valg af dirigent og referent. Dirigent: Jannie Karlsen Referent: Dagmar

Læs mere

Referat. Grupperådsmøde 2011 Erik den Røde Det Danske Spejderkorps

Referat. Grupperådsmøde 2011 Erik den Røde Det Danske Spejderkorps Referat Grupperådsmøde 2011 Erik den Røde Det Danske Spejderkorps Grupperådsmødet blev afholdt den 27. februar 2011 i Ravnsøhytten. a) Valg af dirigent og referent Joe Schubert blev valgt som dirigent.

Læs mere

UNIVERSET. 2015 Medlemsblad for 12. Århus Gruppe HUSK: TILMELD TIL OPRYKNING

UNIVERSET. 2015 Medlemsblad for 12. Århus Gruppe HUSK: TILMELD TIL OPRYKNING UNIVERSET 2015 Medlemsblad for 12. Århus Gruppe HUSK: TILMELD TIL OPRYKNING OPRYKNING SOMMERLEjR ÅBENT HUS GRUPPEN Kære spejdere og forældre! Velkommen tilbage efter sommerferien. I år var vi jo alle på

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 4, 2011

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 4, 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 4, 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kammeratskab Ansvar Friluftsliv Sjov Udfordrende Forældre: når jeres barn kommer fra spejdermøde,

Læs mere

Kontaktpersoner for Laksegruppen. Ledere: Deadline for næste Laksemål er den 15. april Indlæg afleveres i elektronisk form til Alex.

Kontaktpersoner for Laksegruppen. Ledere: Deadline for næste Laksemål er den 15. april Indlæg afleveres i elektronisk form til Alex. Kontaktpersoner for Laksegruppen. Ledere: Gl Lene Carlsen (for tiden) Alex Weinreich 86428424 Christine Weinreich 86428424 Thomas Krogh 75920330 Søren Krogh Mikro Birte Sonne Mini 86432166 29802193 51562013

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S S T E N L I L L E S P E J D E R N E Gruppelederberetning for 2005 L A U R E N T I U S Gruppeleder Torben Poulsen Lårupvej 45 4293 Dianalund 58260124/28408530 info@naturplejecenter.dk

Læs mere

Det har været et interessant år og godt med et større indblik i vores børns spejderliv.

Det har været et interessant år og godt med et større indblik i vores børns spejderliv. Indhold: Side 3 Nyt fra formanden 4 Lommeorden 5 Hej Mikro/mini 6 Program for mikro/mini 7 100 år med bevægelse 8 Lodsedler 9 Tænkedag, hvad er det? 10 Hvorfor fik vi en ny Hej -bog 11 Fastelavnstur 11

Læs mere

EGE DIVISION - DET DANSKE SPEJDERKORPS Smørum februar 2016 ARSBERETNING 2015

EGE DIVISION - DET DANSKE SPEJDERKORPS Smørum februar 2016 ARSBERETNING 2015 EGE DIVISION - DET DANSKE SPEJDERKORPS Smørum februar 2016 ARSBERETNING 2015 Kong Svend er stadig en stor spejdergruppe, og vi er også blevet lidt flere i løbet af 2015. Vi startede året med at være 163

Læs mere

55 nord butikken kommer til Ballerup D. 30 november, 19 21... Se side 3.

55 nord butikken kommer til Ballerup D. 30 november, 19 21... Se side 3. KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 53 nr. 4 55 nord butikken kommer til Ballerup D. 30 november, 19 21... Se side 3. Indholdsfortegnelse Side 3: Side 4: Side 5: Side 6: Side 7: Side 8: Side 9: Side

Læs mere

Grupperådsmøde i Yggdrasil Gruppe Dagsorden: Referat:

Grupperådsmøde i Yggdrasil Gruppe Dagsorden: Referat: Grupperådsmøde i Yggdrasil Gruppe 2019 Mødereferat 19. Februar 2019, klokken 19-21, Mariendalsvej 74. Dagsorden: 1. Valg af Dirigent og referent. 2. Beretning 3. Fremlæggelse af årsregnskab for 2018 til

Læs mere

DET DANSKE SPEJDERKORPS

DET DANSKE SPEJDERKORPS PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS Forår 2013 1 Redaktion DET DANSKE SPEJDERKORPS Klarup Gruppe - Klarup Skolevej 17. Hjemmeside: klarup.gruppe.dds.dk Deadline for næste nummer: 10. april 2013

Læs mere

Årsberetning 2011 Øresund Division

Årsberetning 2011 Øresund Division Årsberetning 2011 Øresund Division Divisionsledelsen Det har været et spændende år i Øresund Division. Med ny DC og flere nye medlemmer i divisionsledelsen. Vi har fastholdt gamle traditioner og nye idéer

Læs mere

PROGRAM GOD JUL OG GODT NYTÅR TIL JER ALLE

PROGRAM GOD JUL OG GODT NYTÅR TIL JER ALLE Kontaktpersoner for Laksegruppen. Ledere: Gl Pernille Justesen 86981777 23460010 per-pernille@postkasse.com Ga Alex Weinreich 86428424 61616498 alexweinreich@mail.dk Ga Christine Weinreich 86428424 25383022

Læs mere

Januar Februar Marts 2010

Januar Februar Marts 2010 Januar Februar Marts 2010 Indholdsfortegnelse: Side Kalender 3 5 km. vandretur 4 Andre lande 5 Sy projekt 6 Grupperådsmøde 8 Rengøring 9 Tænkedag 10 Hyttetur 11 Navne, telefonnumre og e-mails 12 Nu - kommer

Læs mere

Budget og regnskab for Stjernegruppen m/fonde u/fonde version: 24-02-2009 B2009 R2008

Budget og regnskab for Stjernegruppen m/fonde u/fonde version: 24-02-2009 B2009 R2008 Budget og regnskab for Stjernegruppen m/fonde u/fonde version: 24-02-2009 B2009 R2008 1000 INDTÆGTER B2009 B2009 R2008 B2008 R2008 B2008 1001 Kontingentindtægt 1010 Medlemskontingent 154.575 154.575 139.255

Læs mere

Kære spejdere, forældre og ledere

Kære spejdere, forældre og ledere Kære spejdere, forældre og ledere Så er det blevet tid til et nyt EKKO. Redaktionen har desværre ligget lidt stille her efter jul, men nu er den klar igen. Bladet gælder frem til og med sommerferien. Vi

Læs mere

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K Odense, 1. March 2016 Beretning 2015 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med andre blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen

Læs mere

Årsberetning gruppelederne 2016

Årsberetning gruppelederne 2016 Årsberetning gruppelederne 2016 2016 har været et godt spejderår. Vi har set forældre hjælpe på en helt ny måde, og det er noget der virkelig betyder noget for os. Det har betydet at nogle børn, som ellers

Læs mere

Teltdugen. Grejs/Lindved gruppe. 2014 Nr. 1

Teltdugen. Grejs/Lindved gruppe. 2014 Nr. 1 Teltdugen Grejs/Lindved gruppe 2014 Nr. 1 Lederen Siden sidste udgave af Teltdugen er vi i Grejs / Lindved Gruppe kommet godt i gang med et endnu et spejder-år; vi er dog lige nu i en mørk periode af året

Læs mere

Lumby-Stigegruppe. Program for. Februarogmarts2009. Holddigisving. Najaderne Festeroghyggersig

Lumby-Stigegruppe. Program for. Februarogmarts2009. Holddigisving. Najaderne Festeroghyggersig Lumby-Stigegruppe Program for Februarogmarts2009 Mikroerne Undersøgerforårets hemmeligheder Minier Skalhuskedevigtigedatoer Juniorerne Skalhuskevarmttøj Oglygter Storspejderne SkalpåCCMRog BlåSommer Holddigisving

Læs mere

Formandens beretning 2014

Formandens beretning 2014 Formandens beretning 2014 Generelt Året 2014 i n Fastelavnstur 1. -2. februar Årsberetningen er udformet således, at den forhåbentligt giver et indtryk af det arbejde, der sker såvel blandt spejderne som

Læs mere

KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 52 nr. 2

KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 52 nr. 2 KFUM Spejderne, Ballerup Gruppe årgang 52 nr. 2 Find os på facebook, og vores hjemmeside se mere på side 2... Jacob har været i Ballerup Gruppe i 25 år Tillykke! Køb Dine Spejderting hos 55 grader nord.

Læs mere

PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2016

PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2016 PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2016 Torsdag 07 jan Vi rytter op ude. Vi flytter resten af juletræerne ned til raftestatviet. Torsdag 14 jan Vi rytter op ude. Vi pakker stilladset væk. Valg af PL/PA.

Læs mere

December 2013 nr årgang. Sjølund Koks

December 2013 nr årgang. Sjølund Koks December 2013 nr. 107 19. årgang DDS Sjølund Koks Til Sjølund Koks læsere Vi ønsker jer alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår! Tak for i år! Vi glæder os til at se jer igen mandag den 6. januar

Læs mere

Grupperådsmøde (generalforsamling) for De Blå Spejdere i Rårup den 16. februar 2015 kl. 17.00 i spejderhytten i Rårup.

Grupperådsmøde (generalforsamling) for De Blå Spejdere i Rårup den 16. februar 2015 kl. 17.00 i spejderhytten i Rårup. Referat af: Grupperådsmøde (generalforsamling) for De Blå Spejdere i Rårup den 16. februar 2015 kl. 17.00 i spejderhytten i Rårup. a) Valg af dirigent og referent Alex valgt til dirigent og Bettina valgt

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Mødereferat Grupperådsmøde d. 22. februar 2012 Dagsorden 1. Velkommen og valg af dirigent og referent 2. Tilbageblik på alt det sjove (og sure) i 2011 3. Gennemgang af regnskab for 2011 4. Gruppens fremtid

Læs mere

Referat af Grupperådsmøde(generalforsamling) for De Blå Spejdere i Rårup den 28. januar 2013 kl. 17.00 i spejderhytten i Rårup.

Referat af Grupperådsmøde(generalforsamling) for De Blå Spejdere i Rårup den 28. januar 2013 kl. 17.00 i spejderhytten i Rårup. Referat af Grupperådsmøde(generalforsamling) for De Blå Spejdere i Rårup den 28. januar 2013 kl. 17.00 i spejderhytten i Rårup. a. Valg af dirigent og referent Katrine er valgt som dirigent Bettina er

Læs mere

Marselisspejderne 2017

Marselisspejderne 2017 Marselisspejderne 2017 Beretninger fra året der gik Aarsberetning for gruppen Aaret 2017 har der været en stor fremgang i gruppen. Vi er i dag ca. 130 spejdere fordelt på alle grene, og vi har også fået

Læs mere

Åbent hus. Kom til åbent hus arrangement lørdag d. 29. august kl hos Ridder Ebbe Trop og Flok, Nygårdsvej 27D i Højby

Åbent hus. Kom til åbent hus arrangement lørdag d. 29. august kl hos Ridder Ebbe Trop og Flok, Nygårdsvej 27D i Højby Åbent hus Kom til åbent hus arrangement lørdag d. 29. august kl. 12 15 hos Ridder Ebbe Trop og Flok, Nygårdsvej 27D i Højby Vi holder åbent hus for alle interesserede børn og forældre i alle aldre i vores

Læs mere

November 2017 Nr årgang DDS. Sjølund Koks. Glædelig jul og godt nytår

November 2017 Nr årgang DDS. Sjølund Koks. Glædelig jul og godt nytår November 2017 Nr. 123 23. årgang DDS Sjølund Koks Glædelig jul og godt nytår Indholdsfortegnelse: Fælles siden - side 3 Familiespejd side 4 Mikro/minispejd side 5 Junior side 6 Trop side 7 Adresser side

Læs mere

KNUDEN januar 2009. Indkaldelse til grupperådsmøde. Søndag den 22. februar kl. 10.00 i Illerhytten. Broager Drengegruppe - Uglekløften - 6310 Broager

KNUDEN januar 2009. Indkaldelse til grupperådsmøde. Søndag den 22. februar kl. 10.00 i Illerhytten. Broager Drengegruppe - Uglekløften - 6310 Broager D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S KNUDEN januar 2009 Broager Drengegruppe - Uglekløften - 6310 Broager KNUDEN Indkaldelse til grupperådsmøde Søndag den 22. februar kl. 10.00 i Illerhytten Tilmelding

Læs mere

Divisionschefernes beretning

Divisionschefernes beretning Divisionschefernes beretning DIV ledelsen Det lykkedes jo at få valgt en kvindelig DC, Malene. Det kneb lidt med en kasserer, så Nopper tilbød at fortsætte indtil vi fandt en anden, mange tak for det.

Læs mere

SPEJDERNYT. September 2012. 35.000 spejdere og en oplevelse for livet, det var hvad der mødte flere spejdere fra Esbønderup gruppe i sommers.

SPEJDERNYT. September 2012. 35.000 spejdere og en oplevelse for livet, det var hvad der mødte flere spejdere fra Esbønderup gruppe i sommers. SPEJDERNYT Nyhedsbrev fra KFUM-Spejderne, Esbønderup gruppe September 2012 Årgang. 02 NR. 07 www.spejdernet.dk/esb Spejdernes Lejr 2012 35.000 spejdere og en oplevelse for livet, det var hvad der mødte

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Sjølund Koks. nr. 103 19. årgang Januar 2013. www. vordingborgspejderne.dk TJEK, TJEK, TJEK...

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Sjølund Koks. nr. 103 19. årgang Januar 2013. www. vordingborgspejderne.dk TJEK, TJEK, TJEK... 1 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Sjølund Koks nr. 103 19. årgang Januar 2013 www. vordingborgspejderne.dk TJEK, TJEK, TJEK... 2 9 Indholdsfortegnelse Forside Indhold og deadline Fælles program

Læs mere

Juli August September 2011 1. Sundby Det Danske Spejderkorps

Juli August September 2011 1. Sundby Det Danske Spejderkorps Juli August September 2011 1. Sundby Det Danske Spejderkorps Side: 1 Adresseliste 1. Sundby Mikrogrenen Mikl Berit Carlsen Offenbachvej 31, 2. mf 2450 SV 21 47 10 37 Berit@kadnet.dk Mika Martin Jørgensen

Læs mere

Julehilsen fra gruppelederen

Julehilsen fra gruppelederen News Rådsklippen Julehilsen fra gruppelederen Så er året 2011 ved at være gået. Dog er spejderåret kun 4 måneder gammelt. Vi kan snart begynde at glæde os til den helt store spejderoplevelse, nemlig den

Læs mere

Deadline næste nummer af Bladet 1. august 2015 Redaktøren

Deadline næste nummer af Bladet 1. august 2015 Redaktøren - 1 - Side 3 Nyt fra formanden 4 Referat af grupperådsmødet 9 Sankt Georgs Dag - Hvad er det? 10 Tænkedag 2015 11 Hyttedag 12 Hej mikroer 13 Mikroprogram 14 Hej mini 15 Miniprogram 16 Mærkedage mini 17

Læs mere

Referat af. grupperådsmøde i Orion

Referat af. grupperådsmøde i Orion Referat af grupperådsmøde i Orion 23. februar 2014 Referat af Grupperådsmøde i Orion 23. februar 2014 Side 1 af 6 Deltagere: Bestyrelsen, ledere og 30 forældre i alt 44 personer Christian Nedergaard blev

Læs mere

Vi håber alle har haft en god sommerferie og er klar til at starte igen. Vi starter lige på og hårdt med at gøre klar til Høstmarkedet.

Vi håber alle har haft en god sommerferie og er klar til at starte igen. Vi starter lige på og hårdt med at gøre klar til Høstmarkedet. RY SKOVMUS Hej Skovmus og forældre Vi håber alle har haft en god sommerferie og er klar til at starte igen. Vi starter lige på og hårdt med at gøre klar til Høstmarkedet. Vi skal have gjort klar til vores

Læs mere

Årsprogram 2018/2019. Troppen. 1. Næstved Trop og Flok

Årsprogram 2018/2019. Troppen. 1. Næstved Trop og Flok Årsprogram 2018/2019 Troppen 1. Næstved Trop og Flok De Gule Spejdere i Danmark: Korpset er en børne og ungdomsorganisation, som arbejder efter den internationale spejderbevægelses grundlæggende ide. Formålet

Læs mere

DDS Skjoldhøj Referat Grupperådsmødet 09-03-2014 (Lisbjerg hytten)

DDS Skjoldhøj Referat Grupperådsmødet 09-03-2014 (Lisbjerg hytten) DDS Skjoldhøj Referat Grupperådsmødet 09-03-2014 (Lisbjerg hytten) Tilstede var: Formand, Gruppeledere, Kasserer, Bestyrelsesmedlemmer, Ledere og Forældre. Gruppeleder Preben Larsen bød fremmødte velkommen

Læs mere

Arrangementskalender. Langesø Spejderne Fasanvej 10, Langesø december Juleaften

Arrangementskalender. Langesø Spejderne Fasanvej 10, Langesø december Juleaften Arrangementskalender Langesø Spejderne Fasanvej 10, Langesø www.langesoe-spejderne.dk 24. december Juleaften Generalforsamling 2012 22. februar 2012 12 3-2011 Indhold i Kratluskeren Langesø Spejdernes

Læs mere

November, December, 2011

November, December, 2011 PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS November, December, 2011 Vigtige datoer: Dato Aktivitet Hvem 14. 16. juni MUS-lejr, Thorup Hede Mikro, mini & junior 23. juni Sct. Hans på Volden i Klarup

Læs mere

SPEJDERNES ORDBOG. Besnøring Knob bundet med besnøringsreb/sisal. Holder rafter sammen. Skal typisk kunne bære vægten af et byggeprojekt med rafter.

SPEJDERNES ORDBOG. Besnøring Knob bundet med besnøringsreb/sisal. Holder rafter sammen. Skal typisk kunne bære vægten af et byggeprojekt med rafter. SPEJDERNES ORDBOG Adventurespejd Udfordrende løb for tropsspejdere findes over hele landet, året rundt. Afbud Man skal melde afbud, når man ikke kan deltage på møder, ture og arrangementer. Besnøring Knob

Læs mere

bbb Børnebiksen, December Ørbækvej 34, Svendborg, Bulen , Biksen , Banjen

bbb Børnebiksen, December Ørbækvej 34, Svendborg, Bulen , Biksen , Banjen bbb Børnebiksen, December 2012. Ørbækvej 34, Svendborg, 42912080 Bulen 23924382, Biksen 23927149, Banjen 23921749. Nyt fra kontoret. Så nåede vi til årets sidste måned, nemlig december, som er fyldt med

Læs mere

Årsprogram 2017/2018. Stifinderstammen. 1. Næstved Trop og Flok

Årsprogram 2017/2018. Stifinderstammen. 1. Næstved Trop og Flok Årsprogram 2017/2018 Stifinderstammen 1. Næstved Trop og Flok De Gule Spejdere i Danmark: Korpset er en børne og ungdomsorganisation, som arbejder efter den internationale spejderbevægelses grundlæggende

Læs mere

I udviklingsplanen for 2013 havde vi tre indsatsområder:

I udviklingsplanen for 2013 havde vi tre indsatsområder: Divisionschefernes beretning 2013 I udviklingsplanen for 2013 havde vi tre indsatsområder: Styrke patruljearbejdet og børn leder børn Styrke ledertræningen i divisionen Gøre samarbejdet i divisionsledelsen

Læs mere