KDY SEJLERSKOLE- NEWS Seneste aktuelt fra din sejlerskole Januar 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KDY SEJLERSKOLE- NEWS Seneste aktuelt fra din sejlerskole Januar 2014"

Transkript

1 KDY SEJLERSKOLE- NEWS Seneste aktuelt fra din sejlerskole Januar 2014 Masser af nye muligheder til dig i sejlerskolen I den kommende sæson tilbyder sejlerskolen en række kurser og aktiviteter der alle har til formål, at styrke dig som sejler. Alt fra duelighedsbevis til avanceret kapsejladstræning. Desuden afholder vi kurser til dig, der skal ud at sejle. Her kan nævnes brandkursus, hjertestarter, førstehjælp, motorkursus og flere andre. På vor hjemmeside kan du snart se, hvilke datoer kurserne afvikles. Som medlem af sejlerskolen, får du naturligvis en mail I god tid, så du kan tilmelde dig. I løbet af sæsonen afholder vi også demo-sejladser. Her prøver du en nogle af de bade, der sejles med I andre afdelinger af klubben. Der vil blive afholdt demosejladser I Farr 40, DS38 og andre både. Du får her en smag på livet med duelighedsbeviset. Hvad er et nakkestik? Som noget helt nyt, har vi samlet en lang række færdigheder I kurset Sømandsskab som er en gennemgang af håndværket ombord. Allerede I februar afholder vi det første kursus hvor emnet er tovværk. Du vil lære en masse om knob, splejsning og tricks med tovværket, så du er helt klar til sæsonen og kan de nødvendige knob. Kurset afholdes af Claes Rechnitzer, der har masser af erfaring. I denne udgave Klargøring til sæsonen Nyt lokale til sejlerskolen Instruktøruddannelse Tilbud til skippers kone Booking af en J/80 Støt vor sponsere. Køb sejlertøj fra Helly Hansen med 20% rabat! Masser af aktivitet i sejlerskolen.

2 Instruktørkonferencen blev afholdt den 8. januar Vi mødtes i sejlerstuen til den årlige planlæsning af sæsonen. Alle sejlerskolens instruktører var mødt frem. Her blev sæsonen planlagt og de forskellige sejladsaktiviteter diskuteret. Kalenderen bliver færdiggjort i løbet af måneden i samarbejde med resten af KDY, hvor vore aktiviteter skal indpasses. Sejlerskolen uddanner dig i kapsejlads Bliv en stærk kapsejler Sejlerskolen tilbyder kapsejladstræning i to niveauer. Det er meget vigtigt i kapsejlads, at man kender reglerne og manøvrerne ligesom tingene gøres rigtigt, så man ikke bliver diskvalificeret. Kap 1: Du lærer at starte rigtigt, krydse, mærkerundninger og alle de manøvre, som skal til for at sejle og håndtere kapsejladsen. Du er ude at sejle med en af sejlerskolens kapsejladsinstruktører. Her lære du håndværket, at sejle kapsejlads. Alle manøvre, mækerundninger, start og regler læres her. I praksis øver du kapsejlads med de andre både i sejlerskolen. Når du har været igennem kurset, er du klar til at gå i kamp på banen. Der er masser af kapsejladsøvelser, så du praktisk kan føre båden og besætningen på vinderkurs. Sejlerskole-News udgives af skoleudvalget. Næste udgave kommer omkring påske, hvor sæsonens tilbud og aktiviteter er beskrevet. Du er velkommen til at skrive et indlæg, send det pr mail til kontakt@kdysejlerskole.dk eller redacteur H.C. Götzsche, hc@kdysejlerskole.dk Kap 2: Her er det alvor. Du lærte at sejle kapsejlads samt alle manøvrerne på KAP1. Du sejler med en meget erfaren kapsejladsinstruktør, hvor du sejler mod mange andre både, også dine sejlerkammarater fra KAP1. Sejladserne gennemføres hver tirsdag sammen med resten af KDY s sejlere. Det er alvor og der skal kæmpes. Foruden de lokale kapsejladser, byder J/80 er-klassen på kapsejladser mange andre steder. Der er Danmarksmesterskab, Kielerwoche og stævner rundt omkring, hvor J/80 eren er frygtet på kapsejladsbanen. Ser du fremtiden efter duelighedsbeviset som kapsejler, er det her du lægger grundstenen til guldmedaljerne.

3 Vidste du..at regel 1 i de internationale søvejsregler giver et land mulighed for at lave sine egne regler. Det betyder, at vi i Danmark har søloven. Derfor har vi i danske skibe en regel, der siger, at vi ikke må have en for høj promille, at der stilles krav om redningsvest og mange andre ting. Derfor skal du være opmærksom på, hvilke regler der ellers gælder for dig når du sejler i Danmark, eller tager en tur til Sverige. I Sverige skal du have en holdingtank til dit toilet, ellers skal havnefogeden plombere det, når du sejler i svensk farvand. Kære skipper, vi har et tilbud til din kone Mange par sejler sammen og det har de gjort i mange år. Men falder den ene over bord, kan den anden måske ikke håndtere båden. Derfor har sejlerskolen lavet et kursus i bådhåndtering og mand over bord, så begge ombord kan sejle skibet sikkert. Kurset er ikke en duelighedsuddannelse, men en praktisk uddannelse i håndtering af en sejlbåd samt de manøvre, der er nødvendige for at sejle sikkert og kunne gennemføre en bjergningsmanøvre. Efter kurset er eneste risiko, at skipper ikke længere står ved roret. Kurset er ved at blive designet og følger et udsnit af duelighedsundervisningens praktiske del. Kurset bliver afholdt i sejlerskolen i løbet af sæsonen og der er allerede nu åbent for tilmelding. I Grækenland skal der være to ombord, der har et duelighedsbevis. Men så kan du også leje både og få en fantastisk sejlerferie....og sådan er der flere lande der har deres regler.

4 Bådene er gennemgået og klargøres til sæsonen Bådene blev gennemgået før juleferien af skoleudvalget. Her blev de chekket og særligt gennemgik vi bådenes udstyr. Værktøjs-taskerne blev kontrolleret og det samme med redningsmidler. Det blev til en større indkøbsliste og vi har suppleret værktøjstaskerne så de opfylder alle behov for at håndtere en J/80 er. I løbet af Januar måned vil taskerne være klar og fyldt op med nyt værktøj ligesom nødraketter, tågehorn og andre midler vil være enten udskiftet eller suppleret. Klargøring af bådene er i skrivende stund ved at blive planlagt. Her skal vi have kran, et sted at stille dem når vi skal rengøre og male bunden, polere og i det hele taget få flåden til at skinne. Dette skal planlægges i samarbejde med havnen og naturligvis os selv. Det er vigtigt, at vi alle råhygger om denne aktivitet. Lasse, vor professionelle bådsmand, vil hjælpe os med den del af klargøringen, som kræver særligt håndværk. I skuret overfor klubhuset, der hvor værkstedet ligger, har vi fået et J/80 er rum. Vi skal have malet det og det skal indrettes med reol og hylder. Her vil vi opbevare vort gear til bådene. På væggen sætter vi en tegning op af en J/80 er så du kan se, hvilken kasse delen som du skal bruge, ligger i. Det bliver i februar, vi gør lokalet i stand og indretter det. Branchens førende instruktøruddannelse I forbindelse med Dansk Sejlunions certificering af sejlerskolen, skal instruktørerne leve op til en række krav. De basale krav er, at man har gennemgået Dansk Sejlunions instruktørkursus. I KDY-Sejlerskole lægger vi barren højre. Vi har sat en række krav som også skal opfyldes, før man kan sejle som instruktør i sejlerskolen. Her er nogle af dem: Mindst duelighedsbevis Lang sejlererfaring Dansk Sejlunions instruktøruddannelse Sikkerhedskursus Brandbekæmpelse VHF-Bevis Den praktiske del sejles i instruktørbåden, hvor man lære at instruere i praktisk sejlads. Dette varer i alt en sæson, og så er du uddannet og certificeret KDY Sejlerskoleinstruktør blandt branchens allerbedste. Uddannelserne vil blive gennemført, forhåbentlig inden sæsonens begyndelse. Når vi sejer ud ad havnen i den kommende sæson, vil alle instruktører have et højt niveau og sikre en ensartet og god uddannelse for vore elever i sejlerskolen. Nogle af de krav vi stiller, er omfattet af Yachtskipper 3 og instruktører, der allerede har et sønæringsbevis som Yachtskipper 3 eller 1, har gennemgået en stor del af uddannelsen.

5 Sejlerskolen i KDY Sejlerskolen er nu en selvstændig afdeling af KDY. Før, har vi været en del af Royal Sailing Academy. Da sejlerskolen lever sit eget liv, har man valgt at udskille sejlerskolen, så den nu refererer direkte til KDY s bestyrelse. Claes Rechnitzer er derfor bestyrelsens medlem af skoleudvalget og varetager sejlerskolens forbindelse til resten af KDY og KDY s bestyrelse. Claes er desuden medlem af KDY s forretningsudvalg. Ansvaret for J/80 erne er også vores. Med dette følger der et budget, som vi skal holde bådene sejlende for. Vi vil derfor få en masse aktiviteter omkring drift af bådene, ligesom vi får ansvaret for at holde dem. Hver instruktør får mere ansvar og træder frem som egentlig skibsføre. Budgettet er stort. Vore J/80 ere sejler meget og kræver en del vedligeholdelse. Hver båd har et årligt driftsbudget på omkring kr. Vi kan ikke have, at udstyret er gammelt og forfaldent, sejlene er udsejlede og lurvede. Derfor er vedligeholdelseskontoen og genanskaffelse en stor post. Hertil kommer havnepenge og forsikring. Når sejlerskolen ikke benytter bådene til sejlerskoleaktiviteter, deles bådene med resten af KDY. Klubben forsvarer sine positioner på kapsejladsbanerne i løbet af sæsonen, såvel med besætninger fra andre dele af KDY som fra sejlerskolen. Skipper på en J/80 har duelighedsbevis For at sejle J/80 skal skipper være i besiddelse af mindst dansk duelighedsbevis, som er udstedt af søfartsstyrelsen. Det er vigtigt, at kvalifikationerne og sikkerheden omkring sejladsen er i orden. Desuden skal håndteringen af båden være i orden, ligesom, at sikre, føreren har kendskab til mand over bord og i øvrigt være i stand til at håndtere en kritisk situation. Bådføren har også accepteret sejlerskolens standard for at sejle i bådene, her gælder det særligt modtagelse og aflevering af skibet efter endt sejlads. Derfor skal bådføre J/80 erne chekkes ud, så vi er sikre på, at dem der booker en båd, kan sejle sikkert og aflevere den ordentligt til de næste. Sejles der med VIP-Passagerer, såsom firma-arrangementer, gælder der særlige regler som er sat af søfartsstyrelsen. Godkendelsen af bådene er ophængt i hver båd i bagbord side ved hovedkontakten. Her står der, at man ikke må være mere end to sømil fra land, der skal være VHF ombord og aldrig mere end fire sømil fra nærmeste havn samt flere andre ting. Altså ingen Hveentur. Disse regler gælder heldigvis ikke for medlemmer af KDY og medlemsaktiviteterne, men kun for passagerer der betaler for turen med en skipper der har erhvervsduelighedsbevis. Standerhejsningen Et løst rygte vil vide, at standerhejsningen muligvis kan blive den 3. maj. Det er et festligt arrangement, som markerer starten på sejlersæsonen. Sejlerskolen vil være repræsenteret og alle opfordres til at deltage. Vi laver et lille arrangement for alle medlemmer af sejlerskolen, ligesom vi giver alle mulighed for at være med. Til standerhejsningen kommer mange medlemmer af KDY og folk udefra. Det gælder om, at vi er godt repræsenteret og deltager i denne festlige begivenhed. Den endelige dato kender vi først, når KDY s endelige kalender er offentliggjort. Vi vil naturligvis invitere til standerhejsning på en senere mail.

6 Sejlerskolen bobler af aktivitet Flere opgaver er allerede i gang og vi løser dem i fællesskab. Instruktørerne er motiverede til at få skolen godt i gang i den kommende sæson. Således hjælper Gitte Herum med markedsføringen. Gitte har en stærk baggrund indenfor marketing og bidrager med et virkeligt kvalificeret stykke arbejde. Bent Ankerstjerne, sejlerskolens grand old man, er i gang med certificeringen. Det er et større arbejde, særligt hvad angår dokumentation, procedurer og de enkelte instruktørernes certifikater. Flere er i gang med at undersøge markedet for firmahold og ser på, hvordan sejlads kan blive til firmaidræt. Mette Schwartzlose og Thomas Melbye er i gang med at lave kapsejladstræningen klar og skaffe undervisningsmaterialer. Mette og Thomas er to af sejlerskolens skarpe spydspidser på kapsejladsbanen om tirsdagen og frygtet i brede kredse. Thomas Gordon undersøger muligheden for at arrangere et markedsføringsarrangement ved Hørsholm Midpunkt, hvor vi bakser en J/80 op. Dette kan ske sammen med en af vore sponsorer ligesom Hørsholm Midtpunkt har inviteret os.

7 Sejlerskolen gør klar til 2014 Allerede nu er der stor interesse for sejlerskolen og den kommende sæson. Kontakt os Joakim Sylvester Før vi er gået i gang med markedsføring af sejlerskolen, har vi solgt flere både med fuld besætning. Sejlerskolen oplever, at der er stigende interesse for at lære at sejle, ligesom der er stærk interesse for at sejle i vore J/80 ere. Firmahold og hold fra samme sted, efterspørger skolesejlads, dels som et personalegode, dels som et rekreativt tilbud til medarbejdere. Firmaidræt har hidtil været begrænset til fodbold og landsport, men lad os nu ikke se, om det ikke lykkedes at få vand under i H.C. Götzsche hc@kdysejlerskole.dk Besøg os på internettet: Sejlerskolen øger udbuddet af kurser til at omfatte sømandsskab som dækker en lang række af de færdigheder, der forventes af dig som sejler. Her kan nævnes Motorkursus, Sikkerhedskursus, Knob og stik og flere andre kurser. Sejlerskolen håber meget, at sæsonen 2014 bliver en stor sæson, hvor vi med nye tiltag giver flere muligheder for at lære at sejle eller blive en bedre sejler. KDY Sejlerskoles nyhedsbrev KDY Sejlerskole Rungsted Havn Rungsted Kyst Telefon:

KDY SEJLERSKOLE- NEWS Seneste aktuelt fra din sejlerskole September 2014

KDY SEJLERSKOLE- NEWS Seneste aktuelt fra din sejlerskole September 2014 KDY SEJLERSKOLE- NEWS Seneste aktuelt fra din sejlerskole September 2014 Efteråret er i gang med over 100 aktive i sejlerskolen! Og flere er på vej, Sejlerskolen får næsten hver dag henvendelser fra kommende

Læs mere

K.A.S. sejlerskole. Strandvænget 43 2100 København Ø Tlf. 39 20 71 72

K.A.S. sejlerskole. Strandvænget 43 2100 København Ø Tlf. 39 20 71 72 K J Ø B E N H A V N S A M A T Ø R - S E J L K L U B K.A.S. sejlerskole SEJLERSKOLE Strandvænget 43 2100 København Ø Tlf. 39 20 71 72 K.A.S. sejlerskole tilbyder en toårig sejleruddannelse, hvor du gennemgår

Læs mere

Årsplan for Sejlerskolen 2017

Årsplan for Sejlerskolen 2017 Februar Fredag 10.02.2017 Medhjælperfest i sejlklubben kl. 18.00 Mandag 20.02.2017 instruktørmøde vedr. Certificering af sejlerskolen kl.19.00 Marts Tirsdag 07.03.2017 Introaften for nye sejler skoleelever

Læs mere

Analyse blandt Dragør Sejlklubs medlemmer. Gennemført i maj/juni 2013

Analyse blandt Dragør Sejlklubs medlemmer. Gennemført i maj/juni 2013 Analyse blandt Dragør Sejlklubs medlemmer Gennemført i maj/juni 2013 93 har svaret på spørgeskemaet 9 via hjemmesiden. De fleste er mænd, bor i Dragør og over 50 år. Under 18 år 6% 16% Kvinde Mand 18-29

Læs mere

Retningslinier for Frederiksværk Sejlklubs Seniorsejlerskole

Retningslinier for Frederiksværk Sejlklubs Seniorsejlerskole Frederiksværk Sejlklubs Sejlerskole gennemfører undervisning i 2015 efter nedenstående retningslinier. Ledelse Sejlerskolen ledes af et Sejlerskoleudvalg bestående af Instruktører og bådsmand. Sejlerudvalget

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1 af 3 Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Udarbejdet: 2014 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? Traditionel åben jolle Båden er under dimensionstal 20, medtager op til

Læs mere

PANTAENIUS SEPTEMBER CUP

PANTAENIUS SEPTEMBER CUP PANTAENIUS SEPTEMBER CUP Kongelig Dansk Yachtklub Rungsted Havn, Denmark 1. 2. september 2018 Notice of Race Det er en fornøjelse for PANTAENIUS Yacht Insurance og KDY at invitere til Pantaenius September

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1/5 Senest revideret: 13. marts 2019 Hvilke fartøjer gælder denne sikkerhedsinstruks for? Seks optimistjoller, tre zoom 8 joller og 2 ynglinge. Alle

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for Matcher 37 - sejlads med kølbåd over 20 målet (længde x bredde)

Sikkerhedsinstruks for Matcher 37 - sejlads med kølbåd over 20 målet (længde x bredde) Sikkerhedsinstruks for Matcher 37 - sejlads med kølbåd over 20 målet (længde x bredde) Udarbejdet af Ranum Efterskole vers.26.11.12 OS 1. Identifikation af redderen Olav Storm, Forstander Ranum Efterskole

Læs mere

DS DM For Spækhugger og IF-båd Sejlklubben Sundet 18 20 August 2016 INDBYDELSE

DS DM For Spækhugger og IF-båd Sejlklubben Sundet 18 20 August 2016 INDBYDELSE DS DM For Spækhugger og IF-båd Sejlklubben Sundet 18 20 August 2016 INDBYDELSE 1 REGLER 1.1 Stævnet sejles efter de i Kapsejladsreglerne definerede regler incl. Nordic Sailing Federation s og Dansk Sejlunions

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Side 1 Udarbejdet: 2014 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? RIB/følgebåd Båden er en Bombard Explorer CE-mærket, under dimensionstal 20

Læs mere

Kapsejladslederseminar 2018

Kapsejladslederseminar 2018 Kapsejladslederseminar 2018 Regelopgaver Baneleder Indledning. Du skal være Baneleder til en distancesejlads. Sejladsen er "Saltholm Rundt" og den er arrangeret af Sejlklubben Sundet. Sejladsen foregår

Læs mere

Onsdagssejladser 2015. Køge Sejlklub. Sejladsbestemmelser

Onsdagssejladser 2015. Køge Sejlklub. Sejladsbestemmelser Onsdagssejladser 2015 Køge Sejlklub Sejladsbestemmelser Regler : Sejladserne sejles efter de i kapsejladsreglernes definerede regler incl. Skandinavisk Sejlforbunds og Dansk Sejlunions forskrifter Desuden

Læs mere

Sejlerskole politik for Bogense Sejlklub Sejlerskole

Sejlerskole politik for Bogense Sejlklub Sejlerskole Sejlerskole politik for Bogense Sejlklub Sejlerskole Revision 1.0 5. august 2010 Indholdsfortegnelse Sejlerskolens målsætning... 2 Uddannelser... 2 Skoleudvalget... 3 Arbejds-/ansvarsområder... 4 Skoleudvalgs

Læs mere

Dansk Sejlunions Danmarksmesterskab For Knarr 2017 Kongelig Dansk Yachtklub - Rungsted september 2017 INDBYDELSE

Dansk Sejlunions Danmarksmesterskab For Knarr 2017 Kongelig Dansk Yachtklub - Rungsted september 2017 INDBYDELSE Dansk Sejlunions Danmarksmesterskab For Knarr 2017 Kongelig Dansk Yachtklub - Rungsted 16. 17. september 2017 INDBYDELSE 1 REGLER 1.1 Stævnet sejles efter de i Kapsejladsreglerne definerede regler. 1.2

Læs mere

K.A.S. sejlerskole Sikkerhedspolitik og sikkerhedsplan

K.A.S. sejlerskole Sikkerhedspolitik og sikkerhedsplan K.A.S. sejlerskole Sikkerhedspolitik og sikkerhedsplan Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1. Kommunikation... 3 2. Skolesejlads og sikkerhed... 4 2.1. Bemandingskrav... 4 2.1.1. Krav til lærere...

Læs mere

Færgefart. Kurser for ansatte inden for færgefart. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv

Færgefart. Kurser for ansatte inden for færgefart. Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv Færgefart Kurser for ansatte inden for færgefart Kompetencecenter for uddannelser til blå erhverv fiskeriskolen.dk Søsikkerhedskursus grundlæggende STCW regulation A/VI/1-1, A-VI/1-3 og A-VI/1-4 Varighed:

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer side 1 af 5 Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Udarbejdet: 24. februar 2016 13:03 Denne sikkerhedsinstruks er gældende for bevaringsværdigt fiskefartøj Elisabeth K571 kaldesignal OU 8893.

Læs mere

Indbydelse. Taarbæk Sejlklub i samarbejde med Dansk Yngling Klub. inviterer til. Huggert Pokal. for Ynglinge. d. 30. 31. maj 2015

Indbydelse. Taarbæk Sejlklub i samarbejde med Dansk Yngling Klub. inviterer til. Huggert Pokal. for Ynglinge. d. 30. 31. maj 2015 Indbydelse Taarbæk Sejlklub i samarbejde med Dansk Yngling Klub inviterer til Huggert Pokal d. 30. 31. maj 2015 Kort oversigt: Tilmelding, til kapsejlads@taarbaek-sejlklub.dk inden tirsdag d. 26. maj 2015

Læs mere

Kontakt Sejlerskoleudvalget:

Kontakt Sejlerskoleudvalget: Hvor varmt skal man være påklædt? Hav hellere for meget tøj på end for lidt. Vær klædt på i lag på lag det er varmest og det gør det let at regulere tøjmængden. Der er koldere på vandet end i land, særligt

Læs mere

NR.6 JUNI 2008 21. ÅRGANG. Jeg en arbejder

NR.6 JUNI 2008 21. ÅRGANG. Jeg en arbejder ODENSE SEJLKLUB KLUBNYT NR.6 JUNI 2008 21. ÅRGANG Jeg en arbejder Jeg en arbejder, er Lilian Nordana s betegnelse af sig selv. I en alder hvor de 80 år for længst er passeret, er Lilian og Ove Jørgensen

Læs mere

REGLEMENT. for K.A.S. sejlerskole

REGLEMENT. for K.A.S. sejlerskole REGLEMENT for K.A.S. sejlerskole 1. Sejlerskolens formål og opbygning Et af K.A.S.s formål er at tilrettelægge og give undervisning i praktisk og teoretisk sejlads. Tilrettelæggelsen af undervisningen

Læs mere

Funktions-beskrivelser

Funktions-beskrivelser - -0-018 1 Indhold: 0 Baggrund og formål med dokumentet 1 Formand Instruktør teori duelighed 3 Instruktør praktik duelighed 4 Instruktør - aspirant 5 Skolebåds-teknikker 6 Marketing & kommunikation 7 Diverse

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 26. november 2012. Matchrace bådene. Betaling for mandag og onsdage Reparationer på Mongo

Referat af bestyrelsesmøde den 26. november 2012. Matchrace bådene. Betaling for mandag og onsdage Reparationer på Mongo Referat af bestyrelsesmøde den 26. november 2012 1. bemærkninger/punkter til dagsorden. Prioritering. 2 punkter til evt. Matchrace bådene. Betaling for mandag og onsdage Reparationer på Mongo 2. Bordet

Læs mere

Sejlerskolen Korsør Sejlklub Håndbog 2015

Sejlerskolen Korsør Sejlklub Håndbog 2015 Sejlerskolen Korsør Sejlklub Håndbog 2015 A. REGLER... 2 A1. FORMÅL... 2 A2. ORGANISATION... 2 A3. ØKONOMI... 2 A4. SKOLELEDEREN... 2 A5. INSTRUKTØRER... 3 A6. BÅDSMÆND... 3 A7 SEJLERSKOLEMØDER... 4 A8.

Læs mere

30 sømil sejlads Søndag d. 27 september 2015. Køge Sejlklub. Sejladsbestemmelser

30 sømil sejlads Søndag d. 27 september 2015. Køge Sejlklub. Sejladsbestemmelser 30 sømil sejlads Søndag d. 27 september 2015 Køge Sejlklub Sejladsbestemmelser Regler : Stævnet sejles efter de i kapsejladsreglernes definerede regler incl. Skandinavisk Sejlforbunds og Dansk Sejlunions

Læs mere

J/70 - flere detaljer

J/70 - flere detaljer 4 KAPSEJLADSUDVALGET J/70 - flere detaljer Som beskrevet i flere numre af BARKAS- SEN har K.A.S. investeret i en J/70 er. Nedenfor får du lidt flere detaljer om bookingmuligheder, priser mv. Den nye båd

Læs mere

PANTAENIUS CUP 2019 Kongelig Dansk Yachtklub Rungsted Havn, Denmark september 2019

PANTAENIUS CUP 2019 Kongelig Dansk Yachtklub Rungsted Havn, Denmark september 2019 ! PANTAENIUS CUP 2019 Kongelig Dansk Yachtklub Rungsted Havn, Denmark 28-29 september 2019 Notice of Race Det er en fornøjelse for PANTAENIUS Yacht Insurance og KDY endnu engang at invitere til Pantaenius

Læs mere

Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter

Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter Nivå Sejlcenters Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Sejlcenter Sejlads er en sjov, udfordrende og afstressende aktivitet, som du kan dele med familien og dyrke på dine rejser. Vi tilbyder praktisk

Læs mere

Jyske Bank Cup. Søndag d. 28. maj Sejladsbestemmelser

Jyske Bank Cup. Søndag d. 28. maj Sejladsbestemmelser Jyske Bank Cup Søndag d. 28. maj 2016 Sejladsbestemmelser Regler Der sejles efter de i kapsejladsreglerne definerede regler inkl. Skandinavisk Sejlerforbunds og Dansk Sejlunions forskrifter. Desuden gælder

Læs mere

SEPTEMBER: Lad os lige løbe programmet igennem måned for måned: SENIORERNE STARTER TIRSDAGSMØDERNE

SEPTEMBER: Lad os lige løbe programmet igennem måned for måned: SENIORERNE STARTER TIRSDAGSMØDERNE Igen i år har Aktivitetsudvalget lagt sig i selen for at planlægge nogle aktiviteter, der kan have en bred interesse for os alle i klubben. Vi har lyttet til gode råd fra medlemmerne og derfor er antallet

Læs mere

Tune-Up Cup. 22. maj Sejladsbestemmelser

Tune-Up Cup. 22. maj Sejladsbestemmelser Tune-Up Cup 22. maj 2016 Sejladsbestemmelser Der sejles efter de i kapsejladsreglerne definerede regler inkl. Skandinavisk Sejlerforbunds og Dansk Sejlunions forskrifter. Desuden gælder Tilladelse til

Læs mere

Åbent klubmesterskab 2015

Åbent klubmesterskab 2015 Indbydelse til Åbent klubmesterskab 2015 For Optimist A, B og C, Tera, Yngling, Laser Standard/radial/4.7, FevaXL & 29er 20. september 2015 Kongelig Dansk Yachtklub, Rungsted 1 REGLER 1.1 Stævnet sejles

Læs mere

V L E K L O K M O M M E M N

V L E K L O K M O M M E M N VELKOMMEN Kjøbenhavns Amatør-Sejlklub (K.A.S.) er mødestedet i Københavns centrum for sejlere, der aktivt vil deltage i en attraktiv del af den danske kulturarv at lære sejlerfaget fra bunden og nyde sølivets

Læs mere

Knarr DM 2019 og IKC V. Kongelig Dansk Yachtklub. Skovshoved september Notice of Race

Knarr DM 2019 og IKC V. Kongelig Dansk Yachtklub. Skovshoved september Notice of Race Knarr DM 2019 og IKC V Kongelig Dansk Yachtklub Skovshoved 28-29. september 2019 Notice of Race 1 REGLER 1.1 Stævnet sejles efter de i Kapsejladsreglerne definerede regler. 1.2 Desuden gælder følgende

Læs mere

Regelsæt for NSK s sejlerskole, samt for leje af sejlerskolens både

Regelsæt for NSK s sejlerskole, samt for leje af sejlerskolens både Regelsæt for NSK s sejlerskole, samt for leje af sejlerskolens både Dette regelsæt er gældende indtil nyt regelsæt foreligger Sejlerskolen fungerer som et udvalg jf. Næstved Sejlklubs vedtægter 12.3 Den

Læs mere

REKLAME, DELTAGERNUMMERSKILT OG PRESSEKONTAKT

REKLAME, DELTAGERNUMMERSKILT OG PRESSEKONTAKT Watski 1-2-3 SAILING ALONE OR WITH FRINDS 1-handed, 2-handed eller 3-handed distancekapsejlads Rungsted-Flakfortet og Flakfortet-Rungsted Kongelig Dansk Yachtklub Rungsted Havn 13. 15. august 2015 INDBYDELSE

Læs mere

Hvidovre Sejlklub - Guldtuden Lørdag d. 15. september 2018 start kl Sejladsbestemmelser

Hvidovre Sejlklub - Guldtuden Lørdag d. 15. september 2018 start kl Sejladsbestemmelser Hvidovre Sejlklub - Guldtuden Lørdag d. 15. september 2018 start kl. 10.00 Sejladsbestemmelser Regler: Der sejles efter bestemmelserne i Kapsejladsreglerne (ISAF) 2017-2020, inkl. Nordic Sailing Federations

Læs mere

NB Årsberetning 2016 Kapsejladsudvalget Kapsejlads er for alle!!!

NB Årsberetning 2016 Kapsejladsudvalget Kapsejlads er for alle!!! NB Årsberetning 2016 Kapsejladsudvalget Kapsejlads er for alle!!! 2016 blev en sæson med flere aktiviteter og større deltagelse end tidligere. I NB er der mulighed for at sejle kapsejlads på mange måder,

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med kølbåde. Faxehus Efterskole.

Sikkerhedsinstruks for sejlads med kølbåde. Faxehus Efterskole. side 1 af 9 Sikkerhedsinstruks for sejlads med kølbåde. Faxehus Efterskole. Udarbejdet: 19. maj 2017 14:26 Sikkerhedsinstruksen For at sejle sikkert skal det ske inden for rammerne af godt sømandsskab.

Læs mere

Nivå Bådelaugs Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Bådelaugs Sejlerskole

Nivå Bådelaugs Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Bådelaugs Sejlerskole Nivå Bådelaugs Sejlerskole Kom og lær at sejle hos Nivå Bådelaugs Sejlerskole Sejlads er en sjov, udfordrende og afstressende aktivitet, som du kan dele med familien og dyrke på dine rejser. Vi tilbyder

Læs mere

DS Danmarksmesterskab for J/80 K.A.S, Svanemøllen August Indbydelse

DS Danmarksmesterskab for J/80 K.A.S, Svanemøllen August Indbydelse Indbydelse Kjøbenhavns Amatør-Sejlklub i samarbejde med J/80 Class Association Denmark Inviterer til Dansk Sejlunions Danmarksmesterskab for J/80 den 26. - 27. August 2017 Præmiesponsorer: Vordingborggade

Læs mere

Kerteminde Sejlklub Marinavejen 2 5300 Kerteminde HUSK PORTO

Kerteminde Sejlklub Marinavejen 2 5300 Kerteminde HUSK PORTO Kerteminde Sejlklub Marinavejen 2 5300 Kerteminde HUSK PORTO K E R T E M I N D E S E J L K L U B OPTIMIST STORJOLLER KØLBÅDE KLASSEBÅDE SEJLERSKOLE TURSEJLADS FYN RUNDT SAIL EXTREME HAVNEFEST www.kerteminde-sejlklub.dk

Læs mere

Home Cup. Søndag d. 3. september Sejladsbestemmelser

Home Cup. Søndag d. 3. september Sejladsbestemmelser Home Cup Søndag d. 3. september 2017 Sejladsbestemmelser Regler Der sejles efter de i kapsejladsreglerne definerede regler inkl. Skandinavisk Sejlerforbunds og Dansk Sejlunions forskrifter. Desuden gælder

Læs mere

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1

Vallensbæk Sejlklub. Den aktive klub. Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 Vallensbæk Sejlklub Den aktive klub Vallensbæk Sejlklub er medlem af Dansk Sejlunion 1 I Vallensbæk Sejlklub kan du deltage i mange forskellige aktiviteter. Ligegyldig om du vil sejle for sejl eller i

Læs mere

Marselisborg Sejlklubs

Marselisborg Sejlklubs Marselisborg Sejlklubs Ungdomsafdeling Information til nye sejlere og forældre Velkommen som sejlerforældre Velkommen i Marselisborg Sejlklubs (MS) Ungdomsafdeling. I skal vide at sejlads er en tidskrævende

Læs mere

Klubbens forventninger til sejlerforældre. Aktiviteter i MS Ungdom. Aktiviteter i sommersæsonen:

Klubbens forventninger til sejlerforældre. Aktiviteter i MS Ungdom. Aktiviteter i sommersæsonen: Klubbens forventninger til sejlerforældre Alle aktiviteter i klubben drives af frivillige forældre og aktiviteterne afhænger af forældrenes indsats. Klubbens minimum forventninger til jer som forældre,

Læs mere

Program for Jyllinge Open / klubmesterskab 2014

Program for Jyllinge Open / klubmesterskab 2014 Program for Jyllinge Open / klubmesterskab 2014 Dato: Lørdag den 20. september 2013 Skippermøde: I Jyllinge klubhus kl. 8.00 (Hvor der vil være en lille en, så husk gasterne). Løb: Bådene deles ind i løb

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med følgebåd. Faxehus Efterskole.

Sikkerhedsinstruks for sejlads med følgebåd. Faxehus Efterskole. side 1 af 7 Sikkerhedsinstruks for sejlads med følgebåd. Faxehus Efterskole. Udarbejdet: 19. maj 2017 14:28 Sikkerhedsinstruksen For at sejle sikkert skal det ske inden for rammerne af godt sømandsskab.

Læs mere

Indbydelse. Taarbæk Sejlklub i samarbejde med Dansk Yngling Klub. inviterer til. Huggert Pokal. for Ynglinge og J/70. d

Indbydelse. Taarbæk Sejlklub i samarbejde med Dansk Yngling Klub. inviterer til. Huggert Pokal. for Ynglinge og J/70. d Indbydelse Taarbæk Sejlklub i samarbejde med Dansk Yngling Klub inviterer til Huggert Pokal for Ynglinge og J/70 d. 2. 3. juni 2018 Kort oversigt: Tilmelding, til kapsejlads@taarbaek-sejlklub.dk inden

Læs mere

Indbydelse til Tursejlere

Indbydelse til Tursejlere Indbydelse til Tursejlere 31. maj - 2. juni 2019 K E R T E M I N D E S E J L K L U B Velkommen til Kerteminde Kerteminde Sejlklub har fornøjelsen af at indbyde til Classic Fyn Rundt 2019. "Gækken" under

Læs mere

1. Motionsløb og cykling i samarbejde med Marseliskontoret

1. Motionsløb og cykling i samarbejde med Marseliskontoret Aktiviteter 1. Motionsløb og cykling i samarbejde med Marseliskontoret 02-06-2009: Intromøde omkring Marselisløbet med følgende aktiviteter - Konditionstest - Smoothie bar og info omkring sund kost - Generel

Læs mere

Indbydelse. Notice of Race. Regler DH TEXEL ORCi+c. 31.maj-2. juni 2019 K E R T E M I N D E S E J L K L U B

Indbydelse. Notice of Race. Regler DH TEXEL ORCi+c. 31.maj-2. juni 2019 K E R T E M I N D E S E J L K L U B Indbydelse Notice of Race Regler DH TEXEL ORCi+c 31.maj-2. juni 2019 En del af 2Star Mesterskabsserien Classic Fyn Rundt: 1. 3. juni AFI 2Star Race: Øresund 1-2-3: Vegvisir Race: K E R T E M I N D E S

Læs mere

DANMARKSMESTERSKAB 2018 BB10m

DANMARKSMESTERSKAB 2018 BB10m DANMARKSMESTERSKAB 2018 BB10m INDBYDELSE (Notice of Race) 1 REGLER 1.1 Stævnet sejles efter de i Kapsejladsreglerne definerede regler incl. Skandinavisk Sejler-forbunds og Dansk Sejlunions forskrifter.

Læs mere

INDBYDELSE Prolog Nordic Sailing League CB66 Svanemøllen, København 4. 5. maj 2013

INDBYDELSE Prolog Nordic Sailing League CB66 Svanemøllen, København 4. 5. maj 2013 INDBYDELSE Prolog Nordic Sailing League CB66 Svanemøllen, København 4. 5. maj 2013 Arrangør: Sejlklubben Sundet 1 REGLER 1.1 Stævnet sejles efter de i Kapsejladsreglerne definerede regler inklusive Skandinavisk

Læs mere

Elevhåndbog. Sejlerskolen Sejlklubben Snekken

Elevhåndbog. Sejlerskolen Sejlklubben Snekken Elevhåndbog Sejlerskolen Sejlklubben Snekken 1 Velkommen til Sejlerskolen - Sejlklubben Snekken Hvis du har lyst til at lære at sejle, så tilbyder Snekken Sejlerskole undervisning i praktisk sejlads. Sejlerskolens

Læs mere

Sejlklubben Greve Strand SIKKERHEDSPOLITIK

Sejlklubben Greve Strand SIKKERHEDSPOLITIK SIKKERHEDSPOLITIK Gældende fra den 24. april 2008 I Sejlklubben Greve Strand (SGS) prioriterer vi sejlernes sikkerhed højt. En klar ansvarsfordeling under afvikling af uddannelse, træning og sejladser

Læs mere

Skive Sejlklub og Maritim Center Skive Indbyder i samarbejde med Dansk BB 10 Meter Klub

Skive Sejlklub og Maritim Center Skive Indbyder i samarbejde med Dansk BB 10 Meter Klub Skive Sejlklub og Maritim Center Skive Indbyder i samarbejde med Dansk BB 10 Meter Klub Til Dansk Sejlunions Danmarksmesterskab for BB 10 meter i dagene 13. til 16. august 2014. 1. Regler 1.1 Der sejles

Læs mere

Dansk Sejlunions Danmarksmesterskab For Knarr Kongelig Dansk Yachtklub - Rungsted

Dansk Sejlunions Danmarksmesterskab For Knarr Kongelig Dansk Yachtklub - Rungsted Dansk Sejlunions Danmarksmesterskab For Knarr 2017 Kongelig Dansk Yachtklub - Rungsted 16. 17. september 2017 SEJLADSBESTEMMELSER 1 REGLER 1.1 Stævnet sejles efter de i Kapsejladsreglerne definerede regler.

Læs mere

5. Prioritering Christian Lerche

5. Prioritering Christian Lerche 5. Prioritering 2019 - Christian Lerche Pejlemærke: Flere skal sejle Afdække alle tilbud til unge, voksne og ældre for at præsentere muligheder til inspiration Rådgive og motivere sejlklubber til at få

Læs mere

Indbydelse. Taarbæk Sejlklub i samarbejde med Knarr Klubben. Inviterer til. Dansk Sejlunions. Danmarks Mesterskab for Knarr. d

Indbydelse. Taarbæk Sejlklub i samarbejde med Knarr Klubben. Inviterer til. Dansk Sejlunions. Danmarks Mesterskab for Knarr. d Indbydelse Taarbæk Sejlklub i samarbejde med Knarr Klubben Inviterer til Dansk Sejlunions Danmarks Mesterskab for Knarr d. 29. 30. august 2015 Præmiesponsor 1 INDBYDELSE 1 REGLER 1.1 Stævnet sejles efter

Læs mere

INDBYDELSE. Dansk Sejlunions Sejlsportsliga. Danmarksmesterskab for klubhold 2014

INDBYDELSE. Dansk Sejlunions Sejlsportsliga. Danmarksmesterskab for klubhold 2014 INDBYDELSE Dansk Sejlunions Sejlsportsliga Danmarksmesterskab for klubhold 2014 1. Indledning Dansk Sejlunions Sejlsportsliga er en serie af kapsejladser for sejlklubber. 2. Stævner Der sejles fire stævner

Læs mere

Hans Ustrup Petersen

Hans Ustrup Petersen Formanden har ordet Det er dejligt at mærke at der nu rigtigt er kommet forår i luften over Frederikssund! Påsken faldt tidligt i år, og mange er derfor også tidligt klar til at komme i vandet. Vi forsætter

Læs mere

AKTIVITETSUDVALGET ORIENTERER

AKTIVITETSUDVALGET ORIENTERER Månedsbrev til kommunikation mellem medlemmerne af Frederiksværk sejlklub Marts, 2018 AKTIVITETSUDVALGET ORIENTERER Her netop som vi har haft en spændende og informativ aften med Walter Massenberg fra

Læs mere

PRØVEKRAV FOR NAVIGATØRER

PRØVEKRAV FOR NAVIGATØRER FOR NAVIGATØRER BEVIS 1.1 Du skal til prøven kunne demonstrere: Skibsfører Styrmand 1. grad Styrmand 2. grad Sætteskipper Styrmand af 3. grad Fiskeskipper af 1. grad Styrmand af 1. grad i fiskeskibe Kystskipper

Læs mere

ZOOM8 EM 2016 PALAMOS FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 EM 2016 PALAMOS FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 EM i 2016 i SPANIEN. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til EM, som afholdes i perioden fra d.19/3-26/3 2016.

Læs mere

Aktivitetsudvalget orienterer

Aktivitetsudvalget orienterer Månedsbrev til kommunikation mellem medlemmerne af Frederiksværk sejlklub Januar, 2017 Her kommer, lidt forsinket, månedsbrevet for januar. Det har været en travl måned for kassereren (der også står for

Læs mere

Formandens beretning 2012

Formandens beretning 2012 Formandens beretning 2012 Året der gik: Da vi gik ind i 2012 var det - ud over det store arrangement i forbindelse med Scankap 99 og så med to større investeringer dels færdig opgraderingen af vores nye

Læs mere

Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter.

Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. Sommer Sejler Camp 2013 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. I uge 31: søn 28. juli fre 2. august 2013 Så er det igen tid for tilmelding til årets super sommersejlercamp i uge 31 fra søndag eftermiddag

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for Stortriss og Triss Norlin - sejlads med mindre fartøjer under 20 målet ( længde x bredde)

Sikkerhedsinstruks for Stortriss og Triss Norlin - sejlads med mindre fartøjer under 20 målet ( længde x bredde) Sikkerhedsinstruks for Stortriss og Triss Norlin - sejlads med mindre fartøjer under 20 målet ( længde x bredde) Udarbejdet af Ranum Efterskole vers.12.11.12 OS 1. Identifikation af rederen Olav Storm,

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere

Månedsbrev til kommunikation mellem medlemmerne af Frederiksværk sejlklub. September, 2017 FORMANDEN HAR ORDET

Månedsbrev til kommunikation mellem medlemmerne af Frederiksværk sejlklub. September, 2017 FORMANDEN HAR ORDET Månedsbrev til kommunikation mellem medlemmerne af Frederiksværk sejlklub September, 2017 FORMANDEN HAR ORDET Åben havn den 26. august. Heldigvis var vejret med os, da havnen og klubberne på havnen arrangerede

Læs mere

ShipShape Aftenmatch

ShipShape Aftenmatch ShipShape Aftenmatch For kølbåde i 5 starter Arrangeret af KDY ud for Rungsted SEJLADSBESTEMMELSER 2014 med rettelse af punkt 1.3 ift. oprindelige trykte sejladsbestemmelser. 1 REGLER 1.1 Stævnet sejles

Læs mere

Indbydelse. Taarbæk Sejlklub i samarbejde med Knarr Klubben. Inviterer til. Dansk Sejlunion. Danmarks Mesterskab for Knarr

Indbydelse. Taarbæk Sejlklub i samarbejde med Knarr Klubben. Inviterer til. Dansk Sejlunion. Danmarks Mesterskab for Knarr Indbydelse Taarbæk Sejlklub i samarbejde med Klubben Inviterer til Dansk Sejlunion Danmarks Mesterskab for d. 23. 24. august 2014 INDBYDELSE 1 REGLER 1.1 Stævnet sejles efter de i Kapsejladsreglerne definerede

Læs mere

Onsdagssejladser 2015. Køge Sejlklub. Dommer - bestemmelser

Onsdagssejladser 2015. Køge Sejlklub. Dommer - bestemmelser Onsdagssejladser 2015 Køge Sejlklub Dommer - bestemmelser Dommere : Dommertjansen til onsdagssejladserne går på skift imellem de deltagende både - For at afvikle dommertjansen mest forsvarligt skal der

Læs mere

BEK nr 233 af 05/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 10. marts 2015

BEK nr 233 af 05/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 10. marts 2015 BEK nr 233 af 05/03/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 10. marts 2015 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Søfartsstyrelsen, j.nr. 2014024172 Senere ændringer til

Læs mere

ZOOM8 VM 2017 SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 VM 2017 SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 VM i 2017 i SVERIGE. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til VM, som afholdes i perioden fra d.26/7-5/8 2016.

Læs mere

HMI Sikkerhedsinstruks! RIB

HMI Sikkerhedsinstruks! RIB HMI Sikkerhedsinstruks! RIB Godt sømandskab Ansvar og sund fornuft! Sikkerhedsinstruksen For at sejle sikkert skal det ske inden for rammerne af "godt sømandsskab". Alle skal tage et ansvar og bruge deres

Læs mere

Helly Hansen Cup. 505, Finn, J80, Laser, OK og Trapez juni Kongelig Dansk Yachtklub Rungsted Havn SEJLADSBESTEMMELSER

Helly Hansen Cup. 505, Finn, J80, Laser, OK og Trapez juni Kongelig Dansk Yachtklub Rungsted Havn SEJLADSBESTEMMELSER Helly Hansen Cup 505, Finn, J80, Laser, OK og Trapez 5. - 6. juni 2015 Kongelig Dansk Yachtklub Rungsted Havn SEJLADSBESTEMMELSER 1 REGLER 1.1 Stævnet sejles efter de i Kapsejladsreglerne definerede regler

Læs mere

En Sejlklub med puls titel på oplæg

En Sejlklub med puls titel på oplæg En Sejlklub med puls titel på oplæg Sejlklubben Fælleskabet Attraktive Aktiverende Uddannelse Trænere og som aktivitets og den frivillige sejladstilbud sejladser og træning instruktører center kultur og

Læs mere

Sikkerhedsinstruks sejlerlinjen, Kerteminde Efterskole

Sikkerhedsinstruks sejlerlinjen, Kerteminde Efterskole Sikkerhedsinstruks sejlerlinjen, Kerteminde Efterskole 1) Identifikation af rederen og dennes juridisk ansvarlige person Kerteminde Efterskole, Degnehøjvej 20, 5300 kerteminde. Forstander Lars Brudvig

Læs mere

Silkeborg Sejlklub fejrer. 125 års jubilæum

Silkeborg Sejlklub fejrer. 125 års jubilæum Silkeborg Sejlklub fejrer 125 års jubilæum I anledning af Silkeborg Sejlklubs 125 års jubilæum 1. september 2012 inviteres klubbens medlemmer, sponsorer, annoncører, leverandører og samarbejdspartnere

Læs mere

Sikkerhedspolitik for Juniorafdelingen i Strandby Sejlklub, Vild med vand Version 1.0 April 2011

Sikkerhedspolitik for Juniorafdelingen i Strandby Sejlklub, Vild med vand Version 1.0 April 2011 Sikkerhedspolitik for Juniorafdelingen i Strandby Sejlklub, Vild med vand Version 1.0 April 2011 Denne sikkerhedspolitik beskriver hvorledes Strandby Sejlklub prioriterer sikkerhed såvel til lands og til

Læs mere

Home Cup. 4. september Sejladsbestemmelser

Home Cup. 4. september Sejladsbestemmelser Home Cup 4. september 2016 Sejladsbestemmelser 1. Regler Stævnet sejles efter de i Kapsejladsreglerne definerede regler inkl. Skandinavisk Sejler-forbunds og Dansk Sejlunions forskrifter. Desuden gælder

Læs mere

Prøvekrav for speedbådsprøven

Prøvekrav for speedbådsprøven Prøvekrav for speedbådsprøven Teori Forskellige typer af både og fordele og ulemper ved de forskellige skrogformer i forhold til sødygtighed. Muligheder for placering af besætning. Forskellige former for

Læs mere

Hundige Hyggekapsejladser 2014

Hundige Hyggekapsejladser 2014 Hundige Hyggekapsejladser er et afslappet arrangement, der er åbent for alle sejlbåde med hjemsted i Hundige Havn. Revideret d. 27/4 14 Det koster ikke noget at deltage (undtaget distancesejladserne) og

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer

Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Sikkerhedsinstruks for sejlads med mindre fartøjer Side 1 Udarbejdet: 2014 Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? Megin jolle 1. Identifikation af rederen Center for Kystfriluftsliv Kirkestræde

Læs mere

Fra interesseret amatør til efterspurgt elitesejler med Royal Sailing Academy

Fra interesseret amatør til efterspurgt elitesejler med Royal Sailing Academy Fra interesseret amatør til efterspurgt elitesejler med Farr 40 En Farr 40 er en moderne båd, der er designet til livlig, morsom, hurtig og konkurrencepræget sejlads. Farr 40 er den foretrukne kapsejladsbåd

Læs mere

ZOOM8 JNM 2018 BÅSTAD, SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL

ZOOM8 JNM 2018 BÅSTAD, SVERIGE FÆLLES TURMANUAEL KÆRE ZOOM8-SEJLER Vi er meget glade for, at du har valgt at tage til Zoom8 JNM i 2018 i BÅSTAD I SVERIGE. Denne turmanual indeholder information om fællesturen til NM, som afholdes i perioden fra d.30.

Læs mere

Sikkerhedsinstruks for sejlads.

Sikkerhedsinstruks for sejlads. Sikkerhedsinstruks for sejlads. Hvilket fartøj gælder denne sikkerhedsinstruks for? Politikken dækker Jyllinge Sejlskoles H-Både: Ringø, Kværnø, Rose og Eskildø. Fartøjerne benævnes samlet som skolebådene

Læs mere

SØFARTSSTYRELSEN. Eksaminationssted (by) Fulde navn: SØVEJSREGLER

SØFARTSSTYRELSEN. Eksaminationssted (by) Fulde navn: SØVEJSREGLER SØFARTSSTYRELSEN Eks.nr. Eksaminationssted (by) Fulde navn: * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Yachtskippereksamen af 3. grad. Y3Søv-1/99

Læs mere

ODENSE YACHTKLUB S 75 års JUBILÆUM. Den 21. april 2018

ODENSE YACHTKLUB S 75 års JUBILÆUM. Den 21. april 2018 ODENSE YACHTKLUB S 75 års JUBILÆUM Den 21. april 2018 1943-2018 Formandens tale ved Standerhejsningen og receptionen lørdag den 21. maj 2018. Velkommen til alle sammen. Vi har lavet dette arrangement i

Læs mere

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets

Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets Referat fra General forsamling modelsejlklubben 28.02.15. Formanden bød velkommen og spurgte Hr lasse Rand om han ville være mødets Dirigent. Lasse takkede for valget og satte mødet i gang med at konstatere

Læs mere

Sommer Sejler Camp 2014 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter.

Sommer Sejler Camp 2014 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. Sommer Sejler Camp 2014 i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter. I uge 31: søn 27. juli fre 1. august 2014 Så er det igen tid for tilmelding til årets super Sommer sejler camp i uge 31 fra søndag eftermiddag

Læs mere

Guide til Skibslaget Åfjordsbådene

Guide til Skibslaget Åfjordsbådene Guide til Skibslaget Åfjordsbådene Velkommen i Skibslaget Åfjordsbådene. Vi er en forening, der ejer, sejler og vedligeholder vores to selvbyggede Åfjordbåde, Søblomsten og Blaaheia. Åfjordsbåde er en

Læs mere

Erhvervssejlads i DVWF. Udviklingskonsulent Rasmus Mikkel Søndergaard

Erhvervssejlads i DVWF. Udviklingskonsulent Rasmus Mikkel Søndergaard Erhvervssejlads i DVWF Udviklingskonsulent Rasmus Mikkel Søndergaard Oversigt Scope: Formelle krav: Erhvervsmæssigt sejlads Dvs. sejlads med eksterne som ikke er medlem af foreningen. Prøveture og åbenhus

Læs mere

! Åbent DS-Danmarksmesterskab for Spækhugger og Albin Express Århus Sejlklub 13 15 august 2015 SEJLADSBESTEMMELSER

! Åbent DS-Danmarksmesterskab for Spækhugger og Albin Express Århus Sejlklub 13 15 august 2015 SEJLADSBESTEMMELSER ! Åbent DS-Danmarksmesterskab for Spækhugger og Albin Express Århus Sejlklub 13 15 august 2015 SEJLADSBESTEMMELSER 1 REGLER 1.1 Stævnet sejles efter de i Kapsejladsreglerne definerede regler incl. Nordic

Læs mere

Fynske Bank Cup 2016 Optimist A, B, C, RS Tera, RS Feva, Zoom8, 29er Svendborg Sunds Sejlklub juni 2016 INDBYDELSE

Fynske Bank Cup 2016 Optimist A, B, C, RS Tera, RS Feva, Zoom8, 29er Svendborg Sunds Sejlklub juni 2016 INDBYDELSE Fynske Bank Cup 2016 Optimist A, B, C, RS Tera, RS Feva, Zoom8, 29er Svendborg Sunds Sejlklub 11-12 juni 2016 INDBYDELSE 1 REGLER 1.1 Stævnet sejles efter de i Kapsejladsreglerne definerede regler incl.

Læs mere

Racer & Cruiser Cup. Tunø Rundt 2015. Lørdag den 5. september 2015. Sejladsbestemmelser

Racer & Cruiser Cup. Tunø Rundt 2015. Lørdag den 5. september 2015. Sejladsbestemmelser Racer & Cruiser Cup Tunø Rundt 2015 Lørdag den 5. september 2015 Hou Bådelaug Norsminde Sejlklub Sejladsbestemmelser 1. Regler 1.1 Der sejles i 2 klasser: Cruiser klassen og Racer klassen 1.2 Der sejles

Læs mere

Bekendtgørelse om udstedelse af lodscertifikat og lodsfritagelsesbevis

Bekendtgørelse om udstedelse af lodscertifikat og lodsfritagelsesbevis Bekendtgørelse om udstedelse af lodscertifikat og lodsfritagelsesbevis Forsvarsministeriets bekendtgørelse nr. 1201 af 1. december 2006 om udstedelse af lodscertifikat og lodsfritagelsesbevis I medfør

Læs mere