DMRU Orientering Maj 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DMRU Orientering Maj 2015"

Transkript

1 DMRU Orientering Maj 2015 Først og fremmest skal der lyde et stort tak for sidst til alle deltagerne ved både generalforsamlingen og medlemsseminaret. Det var en fornøjelse at se så mange af jer og mærke det store engagement. I dette DMRU Orientering kan du genopleve både generalforsamlingen og medlemsseminaret. Men du kan også få nyt om det internationale kirkelige netværk Micah Network, blive klogere på Space for Grace, læse om den spændende volontørdag og meget andet. Hvis dine kollegaer endnu ikke modtager DMRU Orientering, eller hvis du kender andre, der kunne være interesserede i at modtage nyhedsbrevet, så kan de tilmelde sig på eller ved at skrive en mail med navn og mailadresse til mnh@dmr.org. God læselyst! Rettigheder i fokus På en forårsdag, hvor vejret skiftede fra regndråber til blå himmel flere gange, mødtes over 50 interesserede til en spændende dag om det diakonale rettighedsarbejde. Udgangspunktet for DMRUs årlige medlemsseminar var i år det nye læringsreview om rettigheder. Behov for et andet sprog om rettigheder I sin fremlæggelse af læringsreviewet fortalte projektkonsulent Birgitte Stieper blandt andet, at DMRUs medlemmer og deres partnere besidder en generel god viden om menneskerettigheder og anvender et rettighedsperspektiv i deres arbejde. Hvis man ser på det arbejde, der konkret udføres af DMRUs medlemmer og deres partnere, er de vældig dygtige til at analysere den kontekst, arbejdet taler ind i, og er gode til at tænke mobiliseringsstrategier ind i arbejdet med målgruppen. Der er rum for forbedring i forhold til at fremme deltagelse af målgruppen for at sikre, at de er i førersædet for egen udvikling. Reviewet konkluderer også, at der er behov for et nyt sprog, når der tales om rettighedsarbejdet. Der er nemlig en vis skepsis over for den generelle menneskerettighedsdagsordenen, og for nogen opfattes den som sekulær og imod kirkens åndelighed og moral. Her har DMRUs medlemmer og deres partnere en stor fordel, idet de vil kunne bruge kirkens sprog i det videre arbejde med den rettighedsbaserede tilgang og kirkernes engagement. Et skub fra Syd Seminardeltagerne var alle lutter ører, da mikrofonen blev givet til Nicta Lubaale, som foruden at være præst og økonom er generalsekretær for Organisationen af Afrikansk Initierede Kirker (OAIC). Nicta fortalte om, hvordan menneskerettigheder opfattes i det globale Syd. Nicta gav flere deltagere et mentalt skub og talte blandt andet om, hvad han kaldte de-projectising development. Pointen var, at udviklingsprojekter kan betyde, at de lokale beslutningsprocesser og lokale måder at forvalte på skævvrides og gøres afhængigt af penge udefra. Det er afgørende, at udviklingsarbejdet forankres i eksisterende strukturer, som lokale kirker er.

2 Og samtidig sikre, at kirkestrukturerne kan holde til, at der løber så mange penge igennem dem. Derudover understregede Nicta også, at den rettighedsbaserede tilgang kræver forankring fra Nordpartnerne, idet vi sammen har et globalt ansvar. Fortællinger fra den virkelig verden Efter en lækker frokost med masser af gode snakke, fik deltagerne mulighed for at vælge mellem fire forskellige workshops. Her kunne de høre om specifikke projekter med temaer fra Sri Lanka, Tanzania eller Burundi. I en fælles afslutning blev det klart, at alle havde lært meget på en dag, hvor teori om rettighedsbaseret udviklingsarbejde blev omsat til fortællinger fra den virkelige verden. Således viste seminaret, hvordan DMRU, medlemsorganisationerne og deres partnere allerede nu er i gang med at forme vores eget sprog om den rettighedsbaserede tilgang til udviklingsarbejdet. DMRU vil fortsat arbejde med at fortælle om læringsreviewet og man vil i den kommende tid løbende kunne finde historier på dmru.org om rettighedsbaseret udviklingsarbejde blandt vores medlemmer. En dag om volontørarbejdet I forbindelse med den nye volontørpulje og udgivelsen af Ny Mission med tema om volontører, vil Dansk Missionsråd og Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling gerne invitere til en spændende dag med fokus på volontører. Onsdag den 17. juni, kl på Diakonhøjskolen i Århus. Volontør-puljen DMR/DMRU har søgt midler fra Danidas nye pulje Volontør i Verden. I starten af juni ved vi, hvor stor en eventuel bevilling vil være. Vi vil gerne dele svaret og vores tanker om det videre arbejde med jer og holder derfor et informationsmøde for alle interesserede medlemsorganisationer kl Mødet vil blandt andet indeholde: Oplysning om økonomi Orientering om retningslinjer DMRUs rolle Fælles snak om fælles kampagne Efterfølgende inviterer vi på frokost. Seminar om volontørarbejdet Da mange medlemsorganisationer i både DMR og DMRU i mange år har sendt volontører af sted, er det oplagt, at vi deler ud af vores gode erfaring og store viden. Derfor afholder vi et seminar med fokus på volontørarbejdet. På seminaret vil der være et internationalt bidrag, vi får besøg af en hjemvendt volontør og det nyeste nummer af Ny Mission med tema om volontører samt en ny guide til volontørarbejde vil blive præsenteret.

3 Efter seminaret byder vi på lidt lækkert og skaber rum for networking og erfaringsudveksling. Tilmelding til Maria N. Hastrup på senest mandag den 15. juni. Space for Grace professionel organisationsudvikling for kirker og kristne organisationer Space for Grace er et fagligt forum for organisationsudvikling, særligt specialiseret i kirker og trosbaserede organisationer. Erfarne Rick James, der i mange år også har arbejdet for den navnkundige britiske bistands-tænketank INTRAC, er ankerperson. I DMRU er han kendt fra et inspirerende seminar i 2010 og fra bøgerne Space for Grace (SMC, 2004) og Inspiring Change (Digni, 2014). DMRU er fra 2015 med i Space for Grace sammen med Svensk Missionsråd samt Digni, DMRU s norske søsterorganisation. Space for Grace er lederinspiration Space for Grace afholder Scandinavian Encounter den 30. november til den 2. december i Oslo. Det er en mulighed for 8 medlemsorganisations-ledere at lære af Rick James, Tear Fund s Matt Frost, generalsekretær for nordisk ministerråd Dagfinn Høybråten samt møde missions- og udviklingsorganisationsledere fra Norge og Sverige. Invitation følger i maj måned. Tilmelding efter først til mølle princippet, vi tilstræber at få en bred skare af medlemsorganisationers ledere med. Et interaktivt websted På kan DMRU-medlemmer, partnere og interesserede enkeltpersoner gratis hente inspiration til organisationsudvikling særligt med kirker og trosbaserede organisationer. Skriv dig op og få inspiration; for eksempel weekly thought med refleksion og andagt; eller bulletin med gode eksempler på organisationsudvikling i og med kristent baserede organisationer. Ressourcepersoner Der er mange organisationskonsulenter derude, men for kirker og trosbaserede organisationer er det ofte vigtigt, at konsulenten kender og værdsætter værdigrundlaget og kan bringe kristentro som en ressource også ind i forandringsprocesserne, vel at mærke på en ikke-manipulerende måde. Rick James og andre Space for Grace-tilknyttede organisationskonsulenter fra Afrika og Asien har stor erfaring i at assistere kirker og trosbaserede organisationer i deres arbejde. Hvis I vil vide mere, så kontakt Kristie Kaaber Pors, kkp@dmr.org. Bevillinger Der er siden sidste udsendelse af DMRU Orientering blevet bevilliget kr. fra Nødhjælpspuljen og ,62 kr. fra DMRU-puljen. Nødhjælpspuljen kr. til Brødremenighedens Danske Mission, der i samarbejde med Monravian Church i Burundi vil hjælpe ofre for oversvømmelserne. Kirken vil blandt andet uddele myggenet, tøj og fødevarer til de berørte familier.

4 kr. til IAS Denmark og Good Way Nepal skal hjælpe ofrene for det store jordskælv, der fandt sted i Nepal den 25. april. Good Way Nepals kontor og medborgerhus i Katmandu bruges i øjeblikket til husly for de berørte familier, efter jordskælvet har ødelagt alle deres ejendele. DMRU-puljen Der er ikke blevet afholdt møde i bevillingsudvalget siden sidste udsendelse af DMRU Orientering. Der er dog blevet bevilliget følgende ansøgninger under kr kr. til Assist til at sende en medarbejder fra partnerorganisationen Association Wutomi Agri i Mozambique på kursus på Diakonhøjskolen ,62 kr. til Viva Danmark, der har fået støtte til at sende en medarbejder fra partnerorganisationen Viva Nicaragua på kursus på Diakonhøjskolen kr. til henholdsvis Baptistkirken, Brødremenighedens Danske Mission samt Promissio i støtte til deres syd-partneres deltagelse i et 3-ugers kursus afholdt af Danida Fellowship Centre. Emnet for kurset er Role of Civil Socielty in Aid Effectiveness kr. til Apostolsk Kirkes Mission til kapacitetsopbygning indenfor landbrug i Togo. Tre togolesere skal deltage i et fem-måneders kursus i Uganda, hvorefter de skal undervise elever på kirkens uddannelsescenter kr. til Mission Afrika, der vil afholde en konference for kristne og muslimske religiøse ledere i Cameroun med henblik på at byge fred og tillid på tværs af religiøse skillelinjer, som den seneste tid er blevet udfordret af Boko Haram kr. til Baptistkirken i støtte til en partnerskabskonference med Baptistkirken i Ghana og deres udviklingsorganisation kr. til Mission Afrika til et oplysningsprojekt angående udviklingsarbejde og holistisk mission i Mali. Generalforsamling i Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling Tirsdag den 28. april 2015 afholdt Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling sin årlige generalforsamling i Vejle. Der var 52 deltagere til stede, der samlet repræsenterede 21 af de 31 medlemsorganisationer. Enstemmigt Under ledelse af den valgte dirigent, Mogens Mogensen, fik deltagerne enstemmigt godkendt årsberetningen, som blev fremlagt af formand, Tage Kleinbeck og sekretariatsleder, Lars Udsholt. I beretningerne blev der blandt andet lagt vægt på DMRUs seks forskellige roller (LINK) og det nye fokus på oplysning og kommunikation. Herudover blev også årsregnskabet for 2014, samt budget og kontingent for 2016 enstemmigt godkendt. Et nyt ansigt i bestyrelsen Linda Holst Nielsen (Promissio) genopstillede og blev genvalgt til bestyrelsen. Derudover fik bestyrelsen et nyt medlem, da Dina Swartz (Israelsmissionen) blev valgt som suppleant. Bestyrelsen består herefter af Linda Holst Nielsen (Promissio), Ingrid Frederiksen (Apostolsk Kirkes Mission), Kristian Sloth (ekstern ressourceperson), Tage Kleinbeck (Danmission), Carsten Bruhn-Lauritsen

5 (Mission Afrika), Signe Leth (Baptistkirken), Arne Kristensen (Viva) og Dina Swartz (Israelsmissionen). Bestyrelsen valgte efterfølgende at konstituere sig med Tage Kleinbeck som formand og Carsten Bruhn-Lauritsen som næstformand. Tage Kleinbeck og Carsten Bruhn-Lauritsen fortsætter som repræsentanter i bevillingsudvalget, og Ingrid Frederiksen og Linda Holst Nielsen fortsætter i nødhjælpsudvalget. Kort nyt Læs her om nyt samarbejde om app hos Genbrug til Syd og om nye regler for skolepengerefusion Genbrug til Syd indgår samarbejde om ny app Genbrug til Syd har indgået et samarbejde med ViewWorld, der har udviklet et system, hvor man med en smartphone eller tablet kan taste oplysninger fra sit projekt ind. Oplysningerne gemmes centralt og er nemme til at komme til senere. Konkret virker det sådan, at personerne i et projekt kan skrive oplysninger ind i et program fra deres smartphone eller tablet samt tage billeder og korte videoer. Programmet er nemt at bruge for alle og kræver ikke, at man er på internettet. Det betyder, at man kan bruge det på sine partnerskabsrejser, og at de lokale partnere kan bruge det, hvis bare de har en smartphone eller en tablet. Skolepengerefusion Udenrigsministeriet refunderer udgifter til skolepenge for børn af danske medarbejdere i udlandet. Det drejer sig om NGO-medarbejdere, der er udsendt til humanitært og udviklingsmæssigt arbejde. Alle organisationer, der opfylder betingelserne, kan ansøge. DMRU administrerer disse tilskud også for organisationer, som ikke er medlemmer af DMRU. Foruden refusion af skolepenge kan der gives tilskud til dækning af børns hjemrejseudgifter fra skolen. Deadline for ansøgning til skoleåret 2014/2015 er 15. september Nye retningslinjer og regler for refusion af skoleudgifter træder i kraft fra skoleåret 2015/2016. De væsentligste ændringer vil betyde at der ikke længere vil være mulighed for refusion af udgifter i forbindelse med transport til og fra skole og besøgsrejser. Dog godtgøres udgift til skolebus, hvis dette er en service fra skolen. Skoleophold i opholdslandet eller nabolandet I forbindelse med skolegang i opholdslandet eller nabolandet refunderes gebyrer til allerede eksisterende skoler, gebyrer til indmeldelse og undervisning samt skoleafgifter og anskaffelse af obligatoriske skolebøger. Desuden refunderes udgifter til skolebøger i overensstemmelse med skolens krav. Er barnet anbragt på kostskole, refunderes også udgifter til ophold og forplejning. Refusion vedr. skoleophold i opholdslandet eller nabolandet må kun udgøre en mindre andel af de samlede udgifter ved driften af den pågældende skole.

6 Nye seminarer om religion og udvikling DMRU har i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp, Danmission og ADRA tidligere arrangeret seminarer om religion og udvikling. Vi fortsætter nu succesen og glæder os til at se jer til to nye seminarer. Det første afholdes den 17. juni og sætter fokus på LGBTI (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender/Transsexual, Intersexed) i udviklingsarbejdet, herunder behandles udfordringerne omkring Kønsidentitet og religiøs identitet. Den 15. september afholdes det andet seminar, der har overskriften Religiøs politik Politisk religion, hvor Rev. Dr. Johnson Mbillah, der er General Adviser for PROCMURA, med konkrete eksempler fra SAHEL vil illustrere udfordringerne ved en usund sammenblanding af religion og politik samt give nogle bud på, hvorledes disse to abstrakte størrelser kan forholdes til hinanden på en konstruktiv måde. Nyt fra Micah Network DMRU er medlem af det internationale kirkelige netværk Micah Network. Vi vil gerne opfordrer vores medlemmer til, at både de og deres partnere bruger netværket aktivt. Blandt andet kan man deltage i de arrangementer, som Micah Network afholder. Syd-partnerne kan søge om økonomisk støtte til deltagelse hos DMRU-puljen. Kommende arrangementer Nepal: 25th to 26th May: Inclusive Community Transformation Possibly changes due to earthquake. Pray for wisdom as decisions are made regarding the next step for this planned event Sri Lanka: 4th to 5th June: Justice As this event fast approaches, pray for hearts and minds to be stirred throughout Sri Lanka and the region to join in this event at an important time in the nation's history. Myanmar: 11th to 13th August: Truth and Reconciliation Exploring how we can be people of peace. Please pray for all the preparation for this important Conversation. Peru: 14th to 18th September: Integral Mission and Shalom Our 6th Triennial is getting closer. Please pray for all who long to attend this that God would open doors to make it possible! Please pray for all the logistics and administrative work going on to make this a special time together. Vil I vide mere om Micah Network, så kontakt Birgitte Stieper, bst@dmr.org. Månedens klumme: Det grønne forår spirer trods klimaforandringer Maj er en skøn måned, hvor træerne springer ud og alt blomstrer. Og ja, så er vi nogle, der må finde cyklen frem fra kælderen, da vi som medarbejdere i DMRU deltager i Vi cykler til arbejde kampagnen her i måneden. Det motiverer at gøre det sammen, og det giver form og frisk energi. Og så bliver samvittigheden for nogle af os også lidt renere, da det er almen kendt, at cyklen trods alt er mere miljøvenlig end bilen.

7 Grøn kirkelig organisation DMRU blev certificeret som Grøn Kirkelig Organisation i 2011 gennem Danske Kirkers Råds initiativ, Grøn Kirke. Det indebærer, at vi som organisation årligt gennemgår vores interne praksisser her på sekretariatet og tager stilling til forhold som f.eks. indkøb, transport, behandling af affald osv. Det er en enkelt måde at skærpe vores bevidsthed om miljøet og klimaet, og at vi har et særligt ansvar som kristne i forhold til at tage godt vare på de resurser, som Gud har givet os gennem skaberværket også til gavn for næste generation. Klimaforandringer rammer fattige hårdest Øget forurening og rovdrift på resurser forårsager opvarmning af kloden, hvilket resulterer i et uregelmæssigt klima verden over, der giver sig udslag i voldsomme naturkatastrofer som skybrud eller tørkeperioder. Dette rammer desværre oftest de fattige lande hårdest, og med en ringe modstandskraft, bliver det ofte til et tilbageslag i den udviklingsproces, som ellers var i gangsat. Sammenhængen mellem forvaltningspraksis af resurser i vores del af verden og effekten heraf i det globale syd er dokumenteret af bl.a. FN s klimapanel. Fælles ansvar for klodens resurser Mange internationale klimamøder har været afholdt, og trods mange ambitiøse forhandlinger og beslutninger om at nedbringe Co2 udslippet, er skaderne på klimaet allerede af en så alvorlig karakter, at de vurderes uoprettelige ifølge FN s klimapanel. Men nytter det så noget i det hele taget at tage kampen op for et bedre klima og f.eks. blive Grøn Kirkelig Organisation? Ja, det gør det! Vi kan bremse hastigheden i opvarmningen og vise vejen til næste generation ift. at være ansvarlige forvaltere at Guds skaberværk. Det er vi også kaldet til som kristne. FN s nye globale mål for at reducere fattigdom Nye globale fattigdomsmål skal vedtages i FN sidst på året til erstatning af 2015-målene. Der er 17 mål i spil, som ikke alene handler om at forbedre sundhed og uddannelse i Syd. I dag står det nemlig klart, dels at fattigdom er et globalt problem, der kræver global handling, dels at forvaltning af resurser globalt set er knyttet tæt sammen med fattigdomsproblematikken. Positivt er det derfor, at over halvdelen af målene relaterer sig til bæredygtighed og forvalterskab, bl.a. lyder mål 12; at sikre bæredygtigt forbrug og produktion og mål 13; at tage drastisk handling i kampen mod klimaforandringer og effekterne heraf. Så op på cyklen og kom i gang! Birgitte Stieper, projektkonsulent Kalender 28. maj Frokostmøde om Burma/Myanmar for medlemmer 3. juni - Erfaringsworkshop for medlemmer, der har afsluttet et projekt i juni - Orientering om ny volontørpulje Se tid og sted samt flere arrangementer på DMRUs hjemmeside

Endelig dagsorden (jvf. vedtægterne 5, stk. 3) 1) Valg af dirigent. 2) Godkendelse af dagsorden. 3) Godkendelse af årsberetning 2013

Endelig dagsorden (jvf. vedtægterne 5, stk. 3) 1) Valg af dirigent. 2) Godkendelse af dagsorden. 3) Godkendelse af årsberetning 2013 Referat af generalforsamling i Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling (DMRU) mandag den 28. april 2014 kl. 16.15-21.00 på Vejle Center Hotel, Villy Sørensens Plads 3, Vejle Endelig dagsorden (jvf. vedtægterne

Læs mere

Organisatorisk Årsberetning 2014

Organisatorisk Årsberetning 2014 Organisatorisk Årsberetning 2014 Indledning Som paraplyorganisation for kirkelige udviklingsorganisationer har DMRU vigtige opgaver vedr. at styrke og vedligeholde det fælles værdigrundlag og positionere

Læs mere

Organisatorisk Årsberetning 2015

Organisatorisk Årsberetning 2015 Organisatorisk Årsberetning 2015 Indledning Som paraplyorganisation for kirkelige udviklingsorganisationer har DMRU vigtige opgaver vedr. at styrke og vedligeholde det fælles værdigrundlag og positionere

Læs mere

DMRU læringsreview om rettigheder. Birgitte Stieper DMRU seminar om det diakonale rettighedsarbejde Vejle, den 29. april 2015

DMRU læringsreview om rettigheder. Birgitte Stieper DMRU seminar om det diakonale rettighedsarbejde Vejle, den 29. april 2015 DMRU læringsreview om rettigheder Birgitte Stieper DMRU seminar om det diakonale rettighedsarbejde Vejle, den 29. april 2015 Baggrund og formål 2012 ny udviklingspolitik: Retten til et bedre liv. Fokus

Læs mere

Organisatorisk Årsberetning 2013

Organisatorisk Årsberetning 2013 Organisatorisk Årsberetning 2013 Indledning 2013 blev endnu et travlt år for DMRU. En kapacitetsundersøgelse iværksat af udenrigsministeriet konkluderede, at vi har den fornødne faglige, organisatoriske

Læs mere

Kirkerne i udviklingsarbejdet

Kirkerne i udviklingsarbejdet Kirkerne i udviklingsarbejdet Kirkerne er i direkte kontakt med mennesker hver eneste uge og har derigennem en unik mulighed for at dele information med alle samfundsgrupper. Samarbejdet mellem kirker

Læs mere

Organisatorisk Årsberetning 2018

Organisatorisk Årsberetning 2018 Organisatorisk Årsberetning 2018 DMRUs fokus: Global Diakoni DMRU er en ressourceorganisation for 33 kirker og kirkelige organisationer, der er engageret i internationalt nødhjælps- og udviklingssamarbejde.

Læs mere

4) Godkendelse af revideret årsregnskab 2015 med status. 6) Godkendelse af 2-årig arbejdsplan med budgetoverslag

4) Godkendelse af revideret årsregnskab 2015 med status. 6) Godkendelse af 2-årig arbejdsplan med budgetoverslag Referat af generalforsamling i Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling (DMRU) tirsdag den 26. april 2016 kl. 16.15-21.00 på Vejle Center Hotel, Villy Sørensens Plads 3, Vejle Endelig dagsorden (jvf. vedtægterne

Læs mere

Volontørhjulet Model for bæredygtigt volontørarbejde

Volontørhjulet Model for bæredygtigt volontørarbejde Volontørhjulet Model for bæredygtigt volontørarbejde SHARE PREPARE stay stay After After Before Before stay stay During stay RELATE LEARN Model for bæredygtigt volontørarbejde Volontørhjulet er som model

Læs mere

Organisatorisk Årsberetning 2016

Organisatorisk Årsberetning 2016 Organisatorisk Årsberetning 2016 Indledning DMRU bygger på en lang tradition for samarbejde mellem danske kirker og kirker i udviklingslandene. Vores formål om at støtte medlemsorganisationerne og deres

Læs mere

Vi håber at I kan bruge nyhedsbrevet i jeres arbejde: kommentarer og forslag modtages meget gerne.

Vi håber at I kan bruge nyhedsbrevet i jeres arbejde: kommentarer og forslag modtages meget gerne. DMRU Orientering Juni 2015 Mens disse linjer skrives, buldrer valgtrommerne nu på deres tredje og sidste uge. Men mens inciterende trommerytmer kunne have budt kompas og kikkert op til en vidtløftig fremtidsdans,

Læs mere

Retningslinjer for udsendelse af personel finansieret af DMRU-puljen

Retningslinjer for udsendelse af personel finansieret af DMRU-puljen Retningslinjer for udsendelse af personel finansieret af DMRU-puljen Kapacitetsopbygning indenfor international diakoni Formålet med at udsende personel er at fremme lokal kapacitet til at kunne gennemføre

Læs mere

Total 726.817 kr. 538.137 kr. Total til rådighed til kapacitetsudvikling 1.300.000 kr. 1.300.000 kr.

Total 726.817 kr. 538.137 kr. Total til rådighed til kapacitetsudvikling 1.300.000 kr. 1.300.000 kr. Stående Udvalg den 5. maj 2014 Bilag C: Godkendelse af støtte af mindre kapacitetsopbygningsinitiativer NGO FORUM modtog i marts 2014 fem ansøgninger om støtte til mindre kapacitetsudviklingsinitiativer:

Læs mere

Introduktion. DMRUs strategi

Introduktion. DMRUs strategi Introduktion På generalforsamlingen 2013 blev det vedtaget, at bestyrelsen i lige år skal fremlægge forslag til en 2-årig arbejdsplan. Formålet med en arbejdsplan er at give medlemsorganisationerne bedre

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2016

Bestyrelsens beretning for 2016 Bestyrelsens beretning for 2016 Generelt: DMR s målsætning og roller I 2016 blev en ny målsætning for DMR 2016-2018 vedtaget (se målsætningen her). Målsætningen er blevet til i dialog med medlemsorganisationerne,

Læs mere

CISUs STRATEGI 2014 2017

CISUs STRATEGI 2014 2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26. april 2014. Vores strategi for 2014-17 beskriver, hvordan CISU sammen med medlemsorganisationerne

Læs mere

Værdigrundlag for Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling, DMR-U

Værdigrundlag for Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling, DMR-U Værdigrundlag for Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling, DMR-U 1. Hvem er DMR-U? Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling er en paraplyorganisation for kristne organisationer, der samarbejder om udviklingsarbejde

Læs mere

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CISUs STRATEGI 2014-2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26.

Læs mere

STYRK DIT SALG AF ØKOLOGISKE FØDEVARER

STYRK DIT SALG AF ØKOLOGISKE FØDEVARER ØKOLOGISK LANDSFORENING INVITERER TIL INSPIRATIONS- OG UDDANNELSESDAGE STYRK DIT SALG AF ØKOLOGISKE FØDEVARER Afsætningen af økologiske fødevarer er fortsat i vækst og efterspørgslen stigende, men det

Læs mere

VEDTÆGTER FORDI FORUM FOR RETTIGHEDER OG DIVERSITET

VEDTÆGTER FORDI FORUM FOR RETTIGHEDER OG DIVERSITET VEDTÆGTER FORDI FORUM FOR RETTIGHEDER OG DIVERSITET 1. Forummets mål FORDI - Forum for Rettigheder og Diversitet vil arbejde med kapacitetsopbygning og fortalervirksomhed ud fra en rettighedsbaseret og

Læs mere

Apostolsk Kirkes Netværk & Apostolsk Kirkes Børn og Unge (AKBU) INVITERER TIL PASSION! APOSTOLSK LEDER- OG TJENESTESAMLING

Apostolsk Kirkes Netværk & Apostolsk Kirkes Børn og Unge (AKBU) INVITERER TIL PASSION! APOSTOLSK LEDER- OG TJENESTESAMLING Apostolsk Kirkes Netværk & Apostolsk Kirkes Børn og Unge (AKBU) INVITERER TIL PASSION APOSTOLSK LEDER- OG TJENESTESAMLING m/ Nationalråd 2014 - Apostolsk Kirkes Netværk Årsmøde 2014 - Apostolsk Kirkes

Læs mere

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar

Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Workshop Invitation til konference om kirkens sociale ansvar Kirkens Korshær i Aarhus og Diakonhøjskolen indbyder til en ny, årlig konference om kirkens sociale ansvar. Konferencen henvender sig til alle

Læs mere

Globalt Fokus - folkelige organisationer for udviklingssamarbejde

Globalt Fokus - folkelige organisationer for udviklingssamarbejde Vedtægter 1 Navn Foreningens navn er Globalt Fokus Hjemsted: København, Danmark 2 Vision og formål Den overordnede vision for den Globalt Fokus er en mere retfærdig og bæredygtig verden, hvor mennesker

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

Bestyrelsens forslag til Arbejdsplan for DMRU

Bestyrelsens forslag til Arbejdsplan for DMRU Bestyrelsens forslag til Arbejdsplan for DMRU 2014-16 Baggrund og forløb På generalforsamlingen 2013 besluttedes vedtægtsændringer, hvorefter generalforsamlingen fremover i lige år behandler forslag til

Læs mere

FN s Global Compact. Verdens største initiativ for ansvarlige virksomheder

FN s Global Compact. Verdens største initiativ for ansvarlige virksomheder FN s Global Compact Verdens største initiativ for ansvarlige virksomheder De danske Global Compact-medlemmer går forrest for at skabe et nyt paradigme for samfundsansvar og bæredygtig forretningsudvikling,

Læs mere

Emne Generalforsamling i Sydjysk Mejeristforening (FMF), landsdelskreds nr. 4

Emne Generalforsamling i Sydjysk Mejeristforening (FMF), landsdelskreds nr. 4 MØDEREFERAT Mødedato og tid 31. August 2010 Sted Arlafoods Kruså Mejeri Mødedeltagere Fra Ole O. Madsen Emne Generalforsamling i Sydjysk Mejeristforening (FMF), landsdelskreds nr. 4 Rundvisning på Kruså

Læs mere

Dansk Missionsråds Medlemsstatistik 2018

Dansk Missionsråds Medlemsstatistik 2018 Dansk Missionsråds Medlemsstatistik 2018 Årsrapport udarbejdet november 2018 af Katrine Jakobsen og Jonas Adelin Jørgensen Indholdsfortegnelse Indhold Dansk Missionsråds medlemsorganisationer og medlemsstatistik...

Læs mere

ODENSE APRIL 2019 DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE

ODENSE APRIL 2019 DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE ODENSE 2. - 3. APRIL 2019 DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE OPLÆG, WORKSHOPS, KEYNOTE SPEAKERS, MESSE OG VÆRKSTEDER BIG BANG er Danmarks største naturfagskonference og -messe. Den er for

Læs mere

INVITATION TIL KONFERENCE OM KIRKENS SOCIALE ANSVAR

INVITATION TIL KONFERENCE OM KIRKENS SOCIALE ANSVAR KONFERENCE INVITATION TIL KONFERENCE OM KIRKENS SOCIALE ANSVAR Kirkens Korshær i Aarhus, Jysk børneforsorg/fredehjem og Diakonhøjskolen indbyder til en årlig konference om kirkens sociale ansvar. Konferencen

Læs mere

TILMELD JER DETTE ÅRS ANIMOK SKOLEKONKURRENCE

TILMELD JER DETTE ÅRS ANIMOK SKOLEKONKURRENCE TILMELD JER DETTE ÅRS ANIMOK SKOLEKONKURRENCE Velkommen til skolekonkurrencen 2019 I år er særlig. Vi har besluttet, at de næste kommende år vil ANIMOK have et særligt fokus på FN s Verdensmål. Ikke kun

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side Studiejob Hvordan finder jeg et relevant studiejob? Det spørgsmål er der mange studerende, der stiller sig selv. Nogle har måske et par gode bud men ved du også, at kan hjælpe? Fokus I 2008 har vi sat

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

International Aid Services Danmark

International Aid Services Danmark 1 International Aid Services Danmark Værdigrundlag Vores Vision Vi ønsker at se et forandret samfund, der afspejler Guds retfærdighed, kærlighed og fred. Et samfund hvor borgere lever i respekt og omsorg

Læs mere

Oversigt over danske missionsorganisationers internationale arbejde i 2010

Oversigt over danske missionsorganisationers internationale arbejde i 2010 Oversigt over danske missionsorganisationers internationale arbejde i 2010 Senest opdateret 28. juli 2011 Udsendte i 2010 Heraf Oplag Antal Antal lokale Antal Samlet kont. Antal private Samlede Samlede

Læs mere

UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER. - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER

UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER. - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER UDBUD AF: KURSER / MØDER / ARRANGEMENTER - i, på eller med Frivilligcenteret i efteråret 2012 - TIL ALLE FRIVILLIGE I VORES MEDLEMSFORENINGER oversigt: SPARRINGSMØDE TIL VINDUE FOR EN FORENING August 2012

Læs mere

FNs Verdensmål. Hvad går de ud på? Hvorfor er de vigtige? Hvilken relevans har de for udviklingsorganisationer?

FNs Verdensmål. Hvad går de ud på? Hvorfor er de vigtige? Hvilken relevans har de for udviklingsorganisationer? FNs Verdensmål Hvad går de ud på? Hvorfor er de vigtige? Hvilken relevans har de for udviklingsorganisationer? Hurtigt overblik I september 2015 vedtog alle lande i FN 17 nye bæredygtighedsmål, som skal

Læs mere

OKTOBER 2014 VEDTÆGTER

OKTOBER 2014 VEDTÆGTER OKTOBER 2014 VEDTÆGTER VEDTÆGTER FOLKEKIRKENS NØDHJÆLP 1 Folkekirkens Nødhjælp er en selvstændig, selvejende institution. 2 Folkekirkens Nødhjælp har hjemsted i København. 3 Folkekirkens Nødhjælps formål

Læs mere

Udkast #3.0 til CISUs strategi

Udkast #3.0 til CISUs strategi 1. CISUs strategi har flere formål: Udkast #3.0 til CISUs strategi 2018-21 Denne strategi bygger bro fra CISUs vedtægter, vision og mission til arbejdet i CISUs bestyrelse og sekretariat og dermed til

Læs mere

- At bidrage til fælles interessevaretagelse ift. Danmark, EU og FN, ift. vilkår, rammebetingelser m.v. af betydning for foreningens vision.

- At bidrage til fælles interessevaretagelse ift. Danmark, EU og FN, ift. vilkår, rammebetingelser m.v. af betydning for foreningens vision. Vedtægter 1 Navn Foreningens navn er Globalt Fokus Hjemsted: København, Danmark 2 Vision og formål Den overordnede vision for Globalt Fokus er: en mere retfærdig og bæredygtig verden, hvor mennesker kan

Læs mere

Tilmelding til skoleåret 2010/2011

Tilmelding til skoleåret 2010/2011 Nyhedsbrev, august 2010 Velkommen tilbage til 2010/2011 Læs om: Tilmelding til skoleåret Grønt Flag går online Tønder kommune - Alle folkeskoler er Grønt Flag skoler Grønt Flag kurser på Økolariet og Science

Læs mere

N Y H E D S B R E V. fra Frivilligcenter Middelfart

N Y H E D S B R E V. fra Frivilligcenter Middelfart April 2019 N Y H E D S B R E V fra Frivilligcenter Middelfart Første kvartal 2019 afrundes så småt og vi kan se tilbage på 3 begivenhedsrige måneder, hvor vi både har afholdt Åbent hus og Fotoudstilling,

Læs mere

Undervisning i danske naturparker

Undervisning i danske naturparker Undervisning i danske naturparker Tirsdag den 19. maj 2015 Nyborg Strand Ved projektleder i Friluftsrådet: Jannik Tovgaard-Olsen Program for inspirationsdagen 10.00-10.15 Velkomst og præsentationsrunde

Læs mere

VELKOMMEN TIL SENDT MED NÅDE OG KRAFT APOSTOLSK LEDER- OG TJENESTESAMLING M/NATIONALRÅD 2015 LØRDAG DEN 9 MAJ KL. 09.00-16.00 TEMA

VELKOMMEN TIL SENDT MED NÅDE OG KRAFT APOSTOLSK LEDER- OG TJENESTESAMLING M/NATIONALRÅD 2015 LØRDAG DEN 9 MAJ KL. 09.00-16.00 TEMA VELKOMMEN TIL APOSTOLSK LEDER- OG TJENESTESAMLING M/NATIONALRÅD 2015 LØRDAG DEN 9 MAJ KL. 09.00-16.00 TEMA SENDT MED NÅDE OG KRAFT 2 Velkommen til en dag, hvor vi samler Apostolsk Kirkes nationalrådssamling

Læs mere

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange Dansk ICYE STePs programmet 4 til 16 ugers frivilligt arbejde Klosterport 4A, 3. Sal 8000 Aarhus C Telefon: +45 86180715 E-mail: icye@icye.dk www.icye.dk Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange

Læs mere

ORGANISATORISK ÅRSBERETNING Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling 2017

ORGANISATORISK ÅRSBERETNING Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling 2017 ORGANISATORISK ÅRSBERETNING 2017 Indledning DMRU bygger på en lang tradition for samarbejde mellem danske kirker, kirkelige organisationer og deres partnere i udviklingslandene. Vores formål er at støtte

Læs mere

NYT. Herskindskolen og Nordlyset. Valg til Fællesbestyrelsen

NYT. Herskindskolen og Nordlyset. Valg til Fællesbestyrelsen A P R I O L 2 0 1 4 NYT Herskindskolen og Nordlyset Valg til Fællesbestyrelsen Kære forældre så er det nu, hvis du vil være med Fællesbestyrelsen og få indflydelse på dit barns skole. Det er valgår og

Læs mere

FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark

FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD. Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark FOLKEKIRKENS MELLEMKIRKELIGE RÅD Council on International Relations of the Evangelical Lutheran Church in Denmark Protokol fra møde i Folkekirkens mellemkirkelige Råd, fredag den 5. februar 2016 kl. 15-17

Læs mere

Uge

Uge Nyhedsbrev Michael Skolen Uge 11 2017 www.michaelskolen.dk/nyhedsbreve/nyhedsbreve/ I morgen er der: Lørdagsskole med følgende program: 8.45 9.00 12.00 9.00 10.30 10.30 13.00 11.00 12.00 Morgensang for

Læs mere

FN S VERDENSMÅL Hvordan er de relevante for min virksomhed?

FN S VERDENSMÅL Hvordan er de relevante for min virksomhed? FSC F000208 FN S VERDENSMÅL Hvordan er de relevante for min virksomhed? INVITATION TIL ÅRSDAG DEN 8. MAJ 2018: Kom til FSC Danmarks årsdag, hvor vi i år sætter fokus på FNs verdensmål, og hvordan de kan

Læs mere

At være frivillig i UngEnergi

At være frivillig i UngEnergi At være frivillig i UngEnergi UngEnergi er VedvarendeEnergis ungdomsafdeling. Vi er en gruppe af unge mellem 15 og 35 år, som brænder for det samme mål: en grøn og bedre verden. Vores projekter har til

Læs mere

STePs programmet. Dansk ICYE. Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange. 4 til 16 ugers frivilligt arbejde

STePs programmet. Dansk ICYE. Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange. 4 til 16 ugers frivilligt arbejde Dansk ICYE Klosterport 4A, 3. Sal 8000 Aarhus C Telefon: +45 86180715 E-mail: icye@icye.dk STePs programmet 4 til 16 ugers frivilligt arbejde www.icye.dk Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange

Læs mere

Tovholderen og sekretariatet gennemgik udkast til tekstilvejledning, som har været sendt til kommentering hos medlemmerne.

Tovholderen og sekretariatet gennemgik udkast til tekstilvejledning, som har været sendt til kommentering hos medlemmerne. 7. november 2018 Dagsorden for 39. møde i MKI den 1. november 2018 Tilstede: Formand Linda Nielsen, Kim Haggren, Karin Buhmann (deltog på telefon), Thomas Trier Hansen, Ellen Marie Friis Johansen (sekretariatet),

Læs mere

Referat fra Diakonhøjskolens Diakonforbunds generalforsamling, Lørdag d. 21. juni 2008 på Diakonhøjskolen.

Referat fra Diakonhøjskolens Diakonforbunds generalforsamling, Lørdag d. 21. juni 2008 på Diakonhøjskolen. Referat fra Diakonhøjskolens Diakonforbunds generalforsamling, Lørdag d. 21. juni 2008 på Diakonhøjskolen. 1. Valg af dirigent og referent. Dirigent: Leif Bønning Referent: Connie Kjærgård Jensen. 2. Bestyrelsens

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler

Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Vejledning til ansøgning om tilskud til forsøgs- & udviklingsarbejde på efterskoler Forår 2019 Efterskoleforeningen administrerer på vegne af Undervisningsministeriet en årlig pulje til forsøgsog udviklingsarbejde

Læs mere

I 2013 har vi startet to fuldt tegnet byggeøkonomhold. Det vil sige 2x 24 studerende. Der er venteliste både i Aarhus og København.

I 2013 har vi startet to fuldt tegnet byggeøkonomhold. Det vil sige 2x 24 studerende. Der er venteliste både i Aarhus og København. Årsberetning 2013-2014, for foreningen Danske Byggeøkonomer INDLEDNING: September 2014 Denne årsberetning er den første som dækker et helt år efter vi har flyttet regnskabsåret til at starte 1.juli. Overordnet

Læs mere

Møde i Koordinationsudvalget mandag d. 26. januar kl. 13-15

Møde i Koordinationsudvalget mandag d. 26. januar kl. 13-15 Møde i Koordinationsudvalget mandag d. 26. januar kl. 13-15 Udkast til referat i henhold til dagsorden I sekretariatets mødelokale, Rysensteensgade 3, 3. sal. Til stede: Lars Udsholt (LU), Erik Vithner

Læs mere

Du er velkommen til at distribuere nyhedsbrevet ud til dine frivillige.

Du er velkommen til at distribuere nyhedsbrevet ud til dine frivillige. MARTS - 2018 Endelig er der erantis i haven og foråret er på vej. Frivilligcenteret er også ved at nærme sig en slags forårsdag. Om kort tid indkaldes der til generalforsamling, og der skal i år laves

Læs mere

Indkaldelse til Projektrådgivningens generalforsamling 28. april 2012 med efterfølgende middag

Indkaldelse til Projektrådgivningens generalforsamling 28. april 2012 med efterfølgende middag Indkaldelse til Projektrådgivningens generalforsamling 28. april 2012 med efterfølgende middag Årets hovedtema: Projektrådgivningen under forandring: Ny lov, ny udviklingsstrategi, nye støtteformer: I

Læs mere

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2015-2016 Udgave: Oktober Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt: August: I forbindelse med skolestart Marts: Op til påskeferien Oktober: Op til efterårsferien

Læs mere

Deltagerliste Mini-træf 12. november 2005

Deltagerliste Mini-træf 12. november 2005 Deltagerliste Mini-træf 12. november 2005 Organisation Person Mail Medlem af Projektrådgivningen / Lilian Andresen Styregruppen Sydafrika Kontakt DSI Hans Wulffsberg hw@handicap.dk Styregruppen HUM Lars

Læs mere

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk April 2009 Læs i dette nummer: Ny konstituering Ny hjemmeside mm. Arbejdsopgaver Tilskudsmuligheder Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk Side 1 Den nyvalgte bestyrelsen har på

Læs mere

Aftale om partnerskab

Aftale om partnerskab Aftale om partnerskab mellem Danske Baptisters Kvindenetværk og UEBBs Kvindeforbund Dato: 2. december 2012 Sted: Bujumbura, Burundi Indholdsoversigt 1. Indledning... 3 2. Partnerskabets historie... 4 3.

Læs mere

Sammen skaber vi engagement. Højskole for genbrug

Sammen skaber vi engagement. Højskole for genbrug Sammen skaber vi engagement Højskole for genbrug Mandag d. 14. marts - fredag d. 18. marts 2016 1 Forsidefoto: Mikkel Østergaard Dato Kurset afholdes fra mandag den 14. til fredag den 18. marts 2016. Pris

Læs mere

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Det gode lokale samarbejde - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde Februar 2007 Øvrige publikationer/foldere i samme

Læs mere

Netværksmøde onsdag d. 10 dec. Valgt til ordstyrer: Hanne Hausmann.

Netværksmøde onsdag d. 10 dec. Valgt til ordstyrer: Hanne Hausmann. Netværksmøde onsdag d. 10 dec. Valgt til ordstyrer: Hanne Hausmann. Velkomst ved Lis Jensen. Karen kommer kl. 10 og fortæller om trepartsforhandlingerne. PKT: godkendelse af referat fra sidste møde. TR-tillæg

Læs mere

Økonomiske procedurer - for Lærerstuderendes Landskreds

Økonomiske procedurer - for Lærerstuderendes Landskreds Økonomiske procedurer - for Lærerstuderendes Landskreds Indholdsfortegnelse 1 Bestyrelsen... 2 2 Forretningsudvalget... 4 3 Årsmøde... 5 4 Oktobermøde... 7 5 Formandstræf...8 6 Udvalg og arbejdsgrupper...

Læs mere

BÆREDYGTIG KAFFE + + KONTAKT + PRESSE + SPONSORER. Danmarks største festival for global retfærdighed. 21. maj 2011 OM NETVÆRKET BLIV MEDLEM

BÆREDYGTIG KAFFE + + KONTAKT + PRESSE + SPONSORER. Danmarks største festival for global retfærdighed. 21. maj 2011 OM NETVÆRKET BLIV MEDLEM OM NETVÆRKET + KONTAKT + PRESSE + SPONSORER BÆREDYGTIG KAFFE + Danmarks største festival for global retfærdighed PRODUKTER 21. maj 2011 NYHEDER tel 2487 3836 mail info@kaffetekakao.dk ARRANGEMENTER åbningstider

Læs mere

BRN Internationalt samarbejde

BRN Internationalt samarbejde BRN Internationalt samarbejde Fundraisinguddannelse for ansatte i nordjyske kommuner og RN Et initiativ til styrkelse af kompetenceniveauet og udvikling af et nordjysk fundraisernetværk Tovholdergruppe

Læs mere

Public Governance fra forskerbidrag til topledelse i hverdagen

Public Governance fra forskerbidrag til topledelse i hverdagen 27. August 2004 Public Governance fra forskerbidrag til topledelse i hverdagen Det talte ord gælder. Overskriften for i dag var: På sporet af god offentlig topledelse. Og jeg synes, at dagen i dag viser,

Læs mere

D. 28. FEBRUAR 2015 I KØBENHAVN

D. 28. FEBRUAR 2015 I KØBENHAVN >> Kom og oplev en dag fyldt med faglig inspiration og socialt samvær med dine medfrivillige fra hele RBU. Uddannelsesdagen er en mulighed for dig som frivillig i RBU at netværke og videndele med frivillige

Læs mere

Retningslinjer for. Retningslinjer for. DMRU-puljen. DMRU-puljen. Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling - 2014 Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling

Retningslinjer for. Retningslinjer for. DMRU-puljen. DMRU-puljen. Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling - 2014 Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling Retningslinjer for Retningslinjer for DMRU-puljen DMRU-puljen Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling - 2014 Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling Hvad er DMRU? DMRU er et ressourcecenter for kirkeligt udviklingsarbejde.

Læs mere

Bliv en stærkere personalechef

Bliv en stærkere personalechef INVITATION TIL Bliv en stærkere personalechef Udviklingsforløb for personalechefer i staten Kære personalechef Du inviteres hermed til at deltage i Personalestyrelsens udviklingsforløb for personalechefer

Læs mere

TILLIDS- REPRÆSENTANT

TILLIDS- REPRÆSENTANT TILLIDS- REPRÆSENTANT GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din arbejdsplads er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en

Læs mere

Et kærligt hjem til alle børn

Et kærligt hjem til alle børn SOS Børnebyerne programpolitik Et kærligt hjem til alle børn SOS Børnebyernes programpolitik 2 programpolitik SOS Børnebyerne Indhold 1. Den danske programpolitik... 3 2. Del af en international strategi...

Læs mere

Referat af generalforsamling i Venskabsforeningen Danmark- Mali.

Referat af generalforsamling i Venskabsforeningen Danmark- Mali. Referat af generalforsamling i Venskabsforeningen Danmark- Mali. Mandag den 26. maj 2014 kl 19.00 i Danafrika Kultur, Ndr. fasanvej 192-194. kld. 2000 Frederiksberg med dagsordenen: 1) Valg af dirigent

Læs mere

Vedtægter for Dansk Forum for Mikrofinans

Vedtægter for Dansk Forum for Mikrofinans Vedtægter for Dansk Forum for Mikrofinans 1 - Navn Foreningens navn er Dansk Forum for Mikrofinans. 2 Formål Dansk Forum for Mikrofinans har til formål at bidrage til at øge kvaliteten og omfanget af den

Læs mere

Forum for International Cooperation

Forum for International Cooperation Vedtægter for Forum for International Cooperation Vedtaget på FIC Generalforsamlingen mandag d. 16. april 2018 1 - Hjemsted Foreningens hjemsted er Københavns kommune 2 - Vision, mission og værdigrundlag

Læs mere

FOLKEMØDEARRANGØR SÅDAN

FOLKEMØDEARRANGØR SÅDAN OPDATERET 09.12.14 FOLKEMØDEARRANGØR SÅDAN Bornholms Regionskommune står for Folkemødets praktiske rammer. Men det politiske indhold selve festivalens substans bliver leveret af partier, organisationer,

Læs mere

Referat af generalforsamling i LØS 2018

Referat af generalforsamling i LØS 2018 Referat af generalforsamling i LØS 2018 Vi mødes i Pakkeriet i Spinderihallerne (Vejle) d. 12.05.2018 til Landsforeningen for Økosamfunds årlige generalforsamling, der i år afholdes i forbindelse med Folketræffet

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Mødekreds Bestyrelsen + Erik, Jeef, Donna (medarbejderrep.), Bolette (under pkt. 1 og 2), Kim (under pkt. 3) og Iben (referent). Tid Ordinært bestyrelsesmøde søndag d. 2. oktober

Læs mere

DSMM s BESTYRELSESMØDE

DSMM s BESTYRELSESMØDE DAGSORDEN: Afbud: DSMM s BESTYRELSESMØDE Lørdag den 28. januar 2011 kl. 13.00 Comwell Kolding Skovbrynet 1, 6000 Kolding Tlf.: 76 34 11 00 Efterlyser Referent: Præmisser / holdninger: Beslutning: 1. Godkendelse

Læs mere

Danske organisationers rolle i udviklingsarbejde

Danske organisationers rolle i udviklingsarbejde Danske organisationers rolle i udviklingsarbejde Hvorfor skal der gå penge til udviklingsarbejde gennem organisationer baseret i Nord? -----------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Ole Sørensen blev valgt som dirigent og Annette Støckel som referant. 2. Forelæggelse af bestyrelsens beretning v. Annette Støckel, Elbæk Efterskole

Ole Sørensen blev valgt som dirigent og Annette Støckel som referant. 2. Forelæggelse af bestyrelsens beretning v. Annette Støckel, Elbæk Efterskole Generalforsamling i Efterskolerne i Sydøstjylland (EIS) Tirsdag den 1.10.2013 på Elbæk Efterskole 1. Valg af dirigent og referant Ole Sørensen blev valgt som dirigent og Annette Støckel som referant 2.

Læs mere

Vedtægter for Oxfam IBIS Udkast til vedtægtsændringer 2015 til Generalforsamling [Vedtaget på Generalforsamling for IBIS den xx dato 2016]

Vedtægter for Oxfam IBIS Udkast til vedtægtsændringer 2015 til Generalforsamling [Vedtaget på Generalforsamling for IBIS den xx dato 2016] Vedtægter for Oxfam IBIS Udkast til vedtægtsændringer 2015 til Generalforsamling 16.12.15 [Vedtaget på Generalforsamling for IBIS den xx dato 2016] 1. Navn Stk. 1. Organisationens danske navn er Oxfam

Læs mere

Tillæg til retningslinjer for Projektpuljen

Tillæg til retningslinjer for Projektpuljen Tillæg til retningslinjer for Projektpuljen Juli 2009 Indhold Indledning... 2 Forhøjede beløbsgrænser og hvem kan søge hvad, hvor meget og hvornår?... 3 Forundersøgelser... 4 Partneridentifikation... 6

Læs mere

Dansk Missionsråds medlemsstatistik 2014

Dansk Missionsråds medlemsstatistik 2014 Dansk Missionsråds medlemsstatistik 2014 Indhold Dansk Missionsråds medlemsorganisationer... 2 Medlemsorganisationer:... 2 Organisationerne i Danmark: Den folkelige forankring... 3 Medlemmer, missionskredse

Læs mere

Velkommen. Nye aktive på nye måder. 27. Oktober 2012

Velkommen. Nye aktive på nye måder. 27. Oktober 2012 Velkommen Nye aktive på nye måder 27. Oktober 2012 Program for dagen 11.40-13.00 Velkommen og siden sidst med gæst i den varme stol Oplæg og diskussion om målgrupper 13.00-14.00 Frokost 14.00-15.50 Oplæg

Læs mere

Danske Sømandsog Udlandskirker. Handlingsplan 2012-2015. www.dsuk.dk

Danske Sømandsog Udlandskirker. Handlingsplan 2012-2015. www.dsuk.dk Danske Sømandsog Udlandskirker Handlingsplan 2012-2015 www.dsuk.dk [ Værdi 1 ] [ Vi er den danske evangelisklutherske folkekirke i udlandet ] at vi tilbyder rammer for gudstjeneste, menighedsliv og kirkelige

Læs mere

Update. Det Internationale Kursus. Diakonhøjskolen i Aarhus Januar 2016

Update. Det Internationale Kursus. Diakonhøjskolen i Aarhus Januar 2016 ! Update Det Internationale Kursus Diakonhøjskolen i Aarhus Januar 2016 1 Kurset var en øjenåbner for mig Af Musa Simon Sakui, studerende fra Kenya Det har været en fornøjelse at være her i Danmark. Jeg

Læs mere

Fakta om World Outgames 2009

Fakta om World Outgames 2009 Fakta om World Outgames 2009 World Outgames 2009 finder sted i København fra den 25. juli til den 2. august 2009. World Outgames 2009 er en international sports-, kultur- og menneskerettighedsbegivenhed,

Læs mere

Nyhedsbrev for Ny Nordisk Skole juni 2013

Nyhedsbrev for Ny Nordisk Skole juni 2013 Nyhedsbrev for Ny Nordisk Skole juni 2013 I dette nyhedsbrev: Aftale om et fagligt løft af folkeskolen Tre NNS-dage i august Videndelingsbanken på www.nynordiskskole.dk Rammerne for anden ansøgningsrunde

Læs mere

Projektformål Land Budget (DKK) Periode. Støtte til distriktsbaserede handicaporganisationer (fase3) Uganda

Projektformål Land Budget (DKK) Periode. Støtte til distriktsbaserede handicaporganisationer (fase3) Uganda Finansudvalget 2012-13 Aktstk. 59 endeligt svar på 6 spørgsmål 6 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET Besvarelse af spørgsmål 6 af 29. januar 2013 om Akt 59 til udviklingsministeren fra Finansudvalget. Aktstk.

Læs mere

Julearrangement med foredrag

Julearrangement med foredrag NYHEDSBREV DECEMBER 2007 Kære medlem Inden vi får set os om er det jul igen. Hver årstid har sin charme, men julen er jo noget særligt med dens stemning og glæde. Sædvanen tro inviterer Selvhjælpsgrupper

Læs mere

LGBT person or some of the other letters? We want you!

LGBT person or some of the other letters? We want you! 9. BILAG 1 NR. 1 OPSLAG LGBT person eller nogle af de andre bogstaver? Vi søger dig! Er du homo-, biseksuel, transperson eller en eller flere af de andre bogstaver? Har du lyst til at dele dine erfaringer

Læs mere

Dansk Missionsråds medlemsstatistik 2016

Dansk Missionsråds medlemsstatistik 2016 Dansk Missionsråds medlemsstatistik 2016 Indholdsfortegnelse Dansk Missionsråds medlemsorganisationer... 2 Medlemsorganisationer... 2 Organisationerne i Danmark: Den folkelige forankring... 3 Medlemmer,

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 18. juni 2014, kl. 15:00 afholdt ved CDV i Fredericia.

Referat fra generalforsamlingen den 18. juni 2014, kl. 15:00 afholdt ved CDV i Fredericia. Referat fra generalforsamlingen den 18. juni 2014, kl. 15:00 afholdt ved CDV i Fredericia. DAGSORDEN: Pkt. 1: Valg af dirigent Pkt. 2: Formandens beretning til debat og godkendelse v/formand Frank Johansen

Læs mere

Invitation til temadag d. 14. maj 2014, Godsbanen, 8000 Århus C

Invitation til temadag d. 14. maj 2014, Godsbanen, 8000 Århus C Kom til årets temadag om FSC med fokus på de grønne forbrugere. Gider de FSC i de store indkøb - eksempelvis i et husbyggeri? Hvad er grænsen? Og hvordan sælges FSC til dem? Hør resultaterne af den globale

Læs mere

GUIDE KOM GODT I GANG MED GTS ANSØGNINGSSKEMA 2015

GUIDE KOM GODT I GANG MED GTS ANSØGNINGSSKEMA 2015 GUIDE KOM GODT I GANG MED GTS ANSØGNINGSSKEMA 2015 Dette skal du gøre: 1) Opret bruger: Har du ikke oprettet dig som bruger, skal du først oprette dig: (Når man herefter er oprettet kan man efterfølgende

Læs mere

Foreningen KLIMASKÆRM

Foreningen KLIMASKÆRM Foreningen KLIMASKÆRM Dr. Neergaards Vej 15, 2970 Hørsholm Tlf. +45 4566 2922 Emne: Generalforsamling 2008 Dato: Fredag den 25. april 2008 Sted: Fjeldsted Skov Kro, Store Landevej 92, 5592 Ejby, Fyn Deltagere:

Læs mere