NR Årgang 2005 NOVEMBER, 1 DECEMBER, JANUAR VEJLE VEST. Ny inspektør på Damhaven. Ombygning af Rema Jul for enlige.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NR 4 15. Årgang 2005 NOVEMBER, 1 DECEMBER, JANUAR VEJLE VEST. Ny inspektør på Damhaven. Ombygning af Rema 1000. Jul for enlige."

Transkript

1 VEJLE VEST NR Årgang 2005 NOVEMBER, 1 DECEMBER, JANUAR Ny inspektør på Damhaven Ombygning af Rema 1000 Jul for enlige Filmklubben

2 2 FRA REDAKTIONEN Leder af Birgit Flindt Selv på en smuk og solrig efterårsdag i oktober, falder tanken mig pludselig ind, at det jo snart er jul. Og som jeg sidder her ved computeren kommer en af de mange små sjove mails fra en kær ven, den handler om livets forskellige stadier - og starter således: De fire stadier: 1. du tror på julemanden 2. du tror ikke på julemanden 3. du er julemanden 4. du ligner julemanden. og den slutter: Husk altid at glemme de problemer der krydser din vej, men glem aldrig de lyse ting der kommer hver dag. Hav en skøn dag med mange smil. - så bliver man jo lidt mere glad og taknemmelig, og får lyst til at gå en tur ud i det smukke vejr og sætte tiden i stå bare lidt og glæde sig over alt og intet og bare leve i nuet. og videre står der i min mail noget om hvad succes er i de forskellige livsstadier: Når man er 4 er succes - ikke at tisse i bukserne Når man er 12 er succes - at have venner Når man er 18 er succes - at have kørekort Når man er 35 er succes - at have penge Når man er 50 er succes - at have penge Når man er 70 er succes - at have kørekort Når man er 80 er succes - at have venner Når man er 85 er succes - ikke at tisse i bukserne. Kender du en Vestby-borger som det kunne være sjovt at lave et portræt af? så kontakt redaktionen, tlf , eller mail til form@sct-johannes-vejle.dk Hjemmeside Besøg vores hjemmeside for Sct. Johannes kirke, her finder du praktiske oplysninger, opdaterede nyheder om arrangementer m.v. Klik ind på:

3 KIRKEN 3 Er nogle mennesker bedre end andre? af Leif Arffmann Der opstår til alle tider, også i vores egen tid overvejelser over, om ikke der er nogle mennesker, der er meget bedre end andre. Der er nogle mennesker, der har gennemgået særlige åndelige udviklingskurser, og så er de kommet flere trappetrin opad, så kan de mere end os andre i forhold til hvad? Jae, måske i forhold til vor Herre. Der er nogle mennesker, der har set lyset, og så er der andre, der ikke har det. Derfor kan det endog høres nogle steder, at der er nogle mennesker, der lever et særligt kristent liv. Vi er fælles om de goder, der skabes, og vi er fælles om de tragedier, der kan ramme et helt land. Men der er bare den hage ved det, at vi gang på gang hører i evangeliernes beretninger, at dette ikke kan lade sig gøre. Vi hører, at vi har ét liv, om vi er fælles om. Vi har ét liv, som det handler om, både overfor mennesker og overfor Gud. Derfor er vi også fælles om det, livet giver os, både af den ene og den anden slags. Vi er fælles om de goder, der skabes, og vi er fælles om de tragedier, der kan ramme et helt land. Men vi er fælles om noget mere. Og det er, evangeliet meget tit handler om. Et sted fortæller Jesus om det ufrugtbare figentræ, det giver ingen frugt. Det ufrugtbare figentræ var et sølle et, som ikke havde båret frugt i tre år. Og sådan kan vi også selv som mennesker føles os. Vi kan føle os uden muligheder i livet. Vi kan være dér, hvor skæbne og straf sættes samen. Er vi fælles om den? Men evangeliet fortæller os tillige noget glædeligt. For her hører vi, at vi er fælles om en tålmodighed. For Jesus fortæller videre, at Gartneren siger: Lad det stå et år til. Giv det en chance. Og sådan er det just vores liv også former sig. Vi er fælles om en tålmodighed, der ikke er vores egen, men derimod er Guds tålmodighed. Vi er fælles om det liv, der holdes oppe af den tålmodige Gud. For Gud er den der tåler os og derfor også har tålmodighed med os. Derfor er vi også i kirken fælles om Guds velsignelse, der lyder til os, som en accept, som et ord fra meget gamle dage, sagt gennem årtusinder, og den velsignelse skal vi bære med os ud i livet. Vi er fælles om den, og derfor skylder vi os vor Herre at bære den ud i hverdagen. Så er vi fælles om skylden, så er vi også fælles om tilgivelsen. Og den lyder fra Guds til os, som det vi lever på. Fra redaktionen vil vi gerne ønske alle en rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår.

4 4 KIRKEN Jul i fællesskab - et tilbud af Kirkens Korshær De fleste af os glæder os til at fejre julen sammen med nogen og derfor er arrangementet "Jul i Fællesskab" et tilbud til de mennesker, der ikke umiddelbart har nogen at holde jul sammen med, eller som ikke kan finde juleglæden i det fællesskab, de er en del af. Indbydelsen gælder alle, der gerne vil være med - enten man er ung eller gammel, alene eller ensom, enlig forsørger eller en familie. Formålet er at skabe mulighed for at opleve en god dansk jul på et kristent grundlag, hvor der er nogen at være sammen med. Bag "Jul i Fællesskab" står Kirkens Korshær i Vejle og Cafe Parasollen (KFUM's Sociale Arbejde i Danmark). Det støttes af byens præster og økonomisk af mange firmaer, menigheder og kommunen. Juleaften "Jul i Fællesskab" holder juleaften i Vestbyens Fritidscenter, Skolegade 34,Vejle. Juleaften foregår ligesom i de fleste hjem med juletræ, julesalmer, julehistorier og juleevangelium. Program med tilmeldingsblanket kan fås i kirker, biblioteket, aktivitetshuset m.v., samt hos arrangørerne, hvor blanketten skal afleveres senest d. 18. december sammen med betaling for de måltider man ønsker. Hvert måltid koster 25.- kr., hvilket betyder, at man kan være med alle tre dage for kr. i alt. Fællesskabet får du oveni. Henvend dig til: Cafe Parasollen, Sønderbrogade 8. eller Kirkens Korshær, Grønnegade 33 eller Værestedet, Grønnedalen 18 B eller Rørskæret 3, Værested /Genbrug l. og 2. juledag er der åbent fra kl og efter middagen er der forskellige former for underholdning. Disse dage slutter kl Juleaften kan indledes med julegudstjeneste i Sct. Johannes kirke kl Fra kl er der før-julehygge med kaffe på kanden, og kl serveres julemiddagen, der spises sammen med de frivillige medhjælpere. Juleaften afsluttes kl , hvor man selv skal huske på evt. hjemtransport, da det ellers kan volde problemer denne aften. Bybusserne kører ikke efter kl d. 24. december. af Ib Holck Menighedsrådet i Sct. Johannes sogn arrangerer søndag den 5. marts 2006 indsamling til fordel for mennesker, der sulter. Sammen med andre danske sogne har Sct. Johannes sogn valgt at deltage i Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling (Fortsættes på side 5)

5 KIRKEN 5 Diasforestillingen Carmen Quita Stille sang om sarte eksistenser Sct. Johannes kirke kl Entré gratis - kaffe kan købes Arrangeres i samarbejde med Sct. Nicolai og Vor Frelsers sogne. Det er sjælebilleder med lyrik og et korværk, der handler om livets barskhed og menneskets evne til at overleve på trods af svære odds. En stemningsmættet forestilling der eksperimenterer med at blande lydmontager, lyrik og billeder, der handler om livets barskhed, fortalt af en række unge mennesker, som har været ramt af svigt og ensomhed. Forestillingen rummer også en del håb og livskraft, der bringer disse mennesker gennem livet. Vi møder bl.a. en kvinde, der fortæller sin historie om hendes mand og faren til hendes barn, der bliver psykotisk og begår selvmord. En anden kræftsyg mor og hendes datter åbner sig for hinanden og sættet ord på deres frygt og drømme. En forestilling, der berører og beriger! Efterfølgende vil der være debat med manuskriptforfatter og instruktør Søren Marcussen, Opgang 2, Århus samt orientering om Psykiatrisk Informationscenter, Vejle Amt. (Fortsat fra side 4) Vi håber på, at alle i vores sogn får mulighed for at putte penge i en indsamlingsbøssen denne dag. Derfor søger vi frivillige, der har lyst til at gå en tur med en indsamlingsbøsse. Sogneindsamling 2006 sætter fokus på mennesker, som lever i stille sult. Børn, voksne og gamle, som får intet eller kun ét måltid mad om dagen. Sådan er hverdagen for flere end 800 millioner mennesker. Hvert ottende menneske på jorden lever i daglig, udmarvende sult. Selv i lande som fx Indien, der oplever økonomisk fremgang, sulter millioner af familier. Og sulten er ikke kun et ansvar for dem, der lever tæt på verdens fattigste. Den er en urimelighed, som vi alle må tage stilling til og arbej- (Fortsættes på side 6)

6 6 MUSIK OG INDSAMLING Musik i kirken af Jens Lauridsen Søndag den 13. november kl. ca Sct. Johannes kirkes menighedsråd har besluttet, at renovere hovedorglet i kirken. Det er nu 21 år siden, at orglet fik den helt store reparation, og alt skal jo vedligeholdes - også et orgel. I denne forbindelse får orglet en helt ny Principal 8 samt en helt ny Oktav 4 - disse to stemmer kan populært beskrive som generalen samt hans næstkommanderende. Den gamle Oktav 4 bliver flyttet ned i pedalklaviaturet på Nathorn 4 plads - dette for at give pedalet en mere bærende klang samt have noget lyst at stemme rørstemmer med (rørstemmer er: fagot, trompet og skalmeje). Mixturen i orglets hovedværk bliver dæmpet så klangen bliver mindre skrigende. Alle rørstemmer bliver eftergået og alt filt under tangenter (garneringer) bliver udskiftet denne filt er gennem 21 år blevet banket godt og grundigt hårdt, så der nu er en del slør og tangentstøj. koncert med de musikalske ting de i efteråret har arbejdet med samt lidt musik til adventen og julen. Søndag den 18. december kl Sct. Johannes kirkes Kantori vil traditionen tro opføre De Ni Læsninger. De Ni Læsninger er en engelsk tradition, som vi her i landet næsten har gjort til vores egen. Kantoriet står for det meste af musikken ved denne koncert - men også publikum skal medvirke ved nogle fællessalmer og indimellem de musikalske programpunkter vil Leif Arffmann læse de tekster som hører til De Ni Læsninger. Søndag den 8. januar kl. ca Orgelkoncert ved Jens G. Lauridsen (Fortsat fra side 5) de på at ændre. Ingen kan hjælpe alle, men alle kan hjælpe nogen. Hver eneste indsamler får i gennemsnit 931 kroner i bøssen i løbet af et par timers gåtur, Pengene fra Sogneindsamling 2006 vil Folkekirkens Nødhjælp bruge på projekter, der bekæmper den stille sult i en række lande, herunder Indien og Malawi i det sydlige Afrika. Koncerten den 13. november - hvor organist Jens G. Lauridsen spiller - bliver en demonstration af et forhåbentlig meget bedre orgel. Søndag den 27. november kl. ca Sct. Johannes kirkes Drengekor vil give en lille Du kan melde dig som indsamler ved at kontakte indsamlingsleder Ib Holck tlf webm@sct-johannes-vejle.dk eller kirkekontoret tlf mandag - fredag Også sognets konfirmander engagerer sig i sogneindsamlingen. I forbindelse med deres konfirmationsforberedelse deltager de i den landsdækkende kampagne for at hjælpe verdens sultende.

7 VOR BYDEL 7 Filmklubben sætter fokus på overklassen Navnet er Klaptræet Filmklubben Klaptræet. Den hører til under menighedsrådet i Sct. Johannes sogn. Det er da også i Johanneshuset, der seks gange pr. sæson er filmaften. Klaptræet er et sted, hvor alle kan møde op til en aften med en god film og lidt hygge bagefter. Det er gratis at blive medlem, medlemskabet opnår man første gang man møder til en filmaften. Der er filmaftner: den 21. november Den 16. januar februar og 20. marts 2006 alle dage kl Alle er velkommen Bestil et nyhedsbrev her: webm@sct-johannes-vejle.dk Den hårde tid er ovre Ombygningen af Rema 1000 og kiosken er overstået. Det har været en hård omgang, men nu kigges der fremad. Af: Jørgen Flindt Nu er håndværkerne færdige. Sådan da. Der er lidt med malingen af bygningen. Men ellers er det overstået. Kiosken og lavprisvarehuset midt i Skolegade står større og friskere end nogensinde før. Så er vi i gang. Filmklubben Klaptræet startede efterårssæsonen med at vise Per Fly s film Arven, og den svenske film Ondskab, som sætter fokus på livet på en svensk kostskole anno Begge film handler om de riges kvaler. Lost in Translation er absolut også en seværdig film. Med skæv og stille humor bringer instruktør Sofia Coppola os til Japan, hvor to amerikaner mødes på et hotel. To amerikaner, som står på hvert sit tidspunkt i livet, men som også har det til fælles, at de er havnet i en anderledes verden. Filmen er en af de bedste, der er kommet ud af Hollywood i de senere år. Filmen kan ses mandag den 21.november kl Den med en hård omgang er Lis Olsen helt enig i. Det trak ud med ombygningen af kiosken, så den stod først klar i starten af oktober, et par måneder senere end planlagt. - Puha, det har været hårdt, og vi har mistet mange kunder og dermed en stor omsætning. Men vi håber og tror da, at de nye lokaler kan være med til at få kunderne tilbage. Det er i hvert fald gode lokaler vi har fået nu med ekstra meget plads i forhold til tidligere, hvor det var meget trangt, siger hun. - Ombygningen af Rema 1000 var nødvendig. Huset slog revner, gulvet var skævt og så videre. Så det krævede en total renovering. Men det har været en hård omgang for både os og kunderne, siger Viggo Andersen, der er købmand i Rema 1000.

8 8 KIRKEN Kirkehøjskolen Mødested: Mølholm sognehus, Niels Skousvej 13A, Vejle Torsdag den 17. november Dagens Tema: Kulturkamp Formiddag kl : Biskop Niels Henrik Arendt, Haderslev. "Finder der en værdikamp sted og hvordan er kirkens rolle?" Kl : Frokost Eftermiddag kl : Tidl. borgmester og minister, Thorkild Simonsen, Århus. "Livserfaringer mennesker, jeg mødte" Sofiegården Gudstjenester i Multihuset Tirsdag den 22. november kl Tirsdag den 23. december Julegudstjeneste kl Tirsdag den 24. januar kl Kirkekaffe Søndag den 27. november serverer vi en kop kaffe og lidt hyggelig samvær i våbenhuset efter gudstjenesten Kirkefrokost Der er frokost i Johanneshuset efter gudstjenesten: søndag den 13. november søndag den 11. december søndag den 8. januar Alle er velkommen - Tilmelding på kirkekontoret senest fredagen før kl pris: kun kr. 25,- Inviter evt. din nabo med ud at spise...

9 KIRKEN 9 Aktiviteter i Sct. Johannes sogn Sogneeftermiddage Onsdag den 2. november kl "Mal et ikon" v/elna Breinholt fra Jelling Onsdag den 7. december kl Rør blot ikke ved min gamle jul Foredrag ved Jørgen Bjerre. Onsdag den 4. januar kl Billeder fra det gamle Vejle v/arkivar Karin Conradsen. Bibelkreds Vi mødes på mandage kl i Johanneshuset. Emnet i år er: Kristendomskundskab for voksne den 7. november den 21. november den 5. december 2006 den 9. januar og den 23. januar Sogneaftener Tirsdag den 7. marts 2006 kl Biblens gode historier Sogneaften med Nis Boesdal i Johanneshuset Nis Boesdal er kendt som forfatter og studievært fra radio og tv. Nis Boesdal har udgivet omkring 50 bøger inden for så forskellige genrer som digte, børnebøger, romaner, dansk historie og kogebøger. Aftenens foredrag vil imidlertid handle om Biblens gode historier og den måde, vi møder dem på i det moderne samfund. Det vil blive en aften, der handler om de fundamentale vilkår for den menneskelige eksistens, som vi kender fra Biblens historier og (måske?) genkender i biografer, i radioen og i bøgerne Kom og syng med - Salmesang i Sct. Johannes Kirke torsdage kl Vi fik en ny salmebog i Derfor er mange nye salmer, som vi ikke kender så godt endnu. Så det er på tide, at begynder på at synge disse salmer sammen med mange af de gode gamle salmer. Det vil vi gøre hver anden torsdag eftermiddag i den mørke periode fra til 17 i kirken. Vi vil synge to nye og nye gamle salmer hver gang. 10. november 8. december 5. januar 2. februar 24. november 22. december 19. januar 16. februar 2. marts

10 10 VOR BYDEL Damhavens skole af Søren Hansen Forældrekursus. Alle forældre med børn i klasse har nu mulighed for at komme på et kursus, så de kan blive endnu bedre til at hjælpe deres børn med lektierne. Her vil de få mulighed for at lære tingene på samme måde, som deres børn gør. Kurserne bliver afholdt i skolens lokaler. Kontakt skolen hvis dette har interesse. Miljøundersøgelse. I uge 38 blev der gennemført en miljøundersøgelse på Damhavens skole blandt eleverne! Det var 4. til 9. klasse der, på skift, var ved en computer og besvarede en masse spørgsmål. En sådan undersøgelse er altid behæftet med en del fejl, og fejltolkninger. Der er også et stort aldersspring. Fra 10 år og op til 16. De mindste har ikke de samme problemer som de store. For at gå i detaljer kan den enkelte klasselærer se, hvordan klassen har svaret. Men alligevel kommer her nogle af resultaterne der, måske kan give et lille fingerpeg om, hvordan eleverne har det på skolen. Spørgsmål: Er du glad for din skole? 84% ja. 16% nej. Spørgsmål: Er du glad for dine lærere? 80% ja. 20% Nej. Disse to spørgsmål, ud af mange, har kun omhandlet skolen. Men hvad med mobning? Besvarelserne fra de enkelte elever tyder på at det er meget få, der føler sig mobbet. 4% føler sig moppet meget, men de sidste 96 % ser det ikke som noget stort problem! Og dog!? Nogle af eleverne har måske betragtet mobning som noget meget voldsom, medens andre har betragtet det som almindeligt drilleri. Mobning er et meget ødelæggende problem for dem det går ud over, så derfor er skolen på vagt når sådan noget sker. Voldsomme oplevelser. På en så stor arbejdsplads som Damhaven, ca. 500 elever og ca. 75 ansatte, vil nogle engang imellem blive udsat for en voldsom oplevelse. Det kan være en lærer der bliver udsat for grove trusler fra en elev. Et heftigt slagsmål mellem nogle elever, hvor læreren må gribe ind. En elev der pludselig falder om med et epileptisk anfald. Der er mange eksempler på disse voldsomme oplevelser, der gør et meget stort indtryk på både elever og ansatte. Det værste er at de er uforudsigelige. De kommer pludseligt og uden varsel. For at kunne hjælpe de berørte på den bedste måde, er skole ved at udarbejde en handleplan, der giver retningslinier for hvad der skal ske efterfølgende. Ligeledes har skolen en handleplan i tilfælde af svær sygdom eller dødsfald. Den kom desværre i brug for et par år siden, men den var en god hjælp. Jeg håber ikke der vil blive brug for den nye handleplan. Ledelsen. Den 1/ tiltrådte Anne Gulbech som ny skoleleder på skole. Dette har ændret lidt på hvordan ledelsen er organiseret. I ledelsen sidder i alt 6 personer og de har hvert deres ansvarsområde. Skolen er opdelt i 5 afdelinger der hver har deres afdelingsleder fra ledelsen. En er endda leder for 2 afdelinger. De 5 afdelinger er: Overbygningen. Mellemtrinnet. Helhedsskolen. Skolefritidsordningen. Centerklasserne. Ud over at være ledere for disse afdelinger har de naturligvis også mange andre opgaver. Desuden er der en kontorleder der står for det administrative. Bl.a. budget/ regnskab. Den 1/ 8 blev der ansat en ny Teknisk serviceleder (tidligere hed det pedel) og han er også med i ledelsen.

11 VOR BYDEL 11 Oplysninger. Skolen har jo også sin egen hjemmeside: Her kan der findes mange andre oplysninger om skolen. Skoleinspektøren har ordet Anne Gulbech er tiltrådt som inspektør og vi har bedt hende om at fortælle lidt om sig selv: Jeg er 47 år, gift og har to børn., en søn på 21 og en pige på16 år. Jeg er uddannet lærer fra Th. Langs Seminarium i Først var jeg efterskolelærer Vestbirk Efterskole og derefter lærer på Dalgasskolen i Brande i 9 år. Mens jeg var lærer i Brande, arbejdede jeg også i en del år i ungdomsskolens aftenklub, og lavede blandt andet teaterprojekter med forskellige hold. Jeg blev senere ansat som viceinspektør på Dalgasskolen, og efter 2 år blev jeg skoleleder i Lindved i Tørring Uldum kommune. Efter 9 år i Lindved var det tid til nye udfordringer, og jeg syntes at Damhavens Skole virkede som en spændende skole med mange gode udfordringer. Vestbyens Fritidscenter af May- Britt Larsen Masser af aktiviteter i fritidscentret. I efteråret har vi mange forskellige aktiviteter for store og små i Fritidscenteret: Ungdomsklubben tager af sted til Vejle Kommunes venskabsby Jablanica i Bosnien, hvor formålet med turen er, at de unge får en forståelse for andre menneskers levevilkår og hvor de skal besøge en ungdomsklub dernede og være sammen med andre unge omkring forskellige aktiviteter - bl.a. skal de til Mostar og Sarajevo, så det skal nok blive en oplevelsesrig tur. Juniorklubben skal i efterårsferien til Disneyland i Paris, hvor de skal være i to dage og hygge sig sammen med deres venner fra klubben. Turen laves i samarbejde med Hældager, Jelling og Nørremarkens Fritidscentre. I seniorklubben arbejdes der med en tur til julemarked i København, en fælles frokost og julefest onsdag d Udover det er vi i gang med at planlægge vores Åbent Hus søndag d , hvor vi inviterer alle med tilknytning til huset til at komme og få et par gode timer i fritidscenteret og hvor vi slutter af med at gå ud og se AAB tænde lysene på juletræet. Det er jeg blevet bekræftet i, og jeg utrolig glad for at være på Damhavens Skole. I mit job som skoleleder er samarbejde et af de vigtigste nøgleord, da samarbejdet mellem alle parter omkring børnene både er fundamentet for en god skolegang og for folkeskolens videre udvikling.

12 12 Kirken er åben Mandag-torsdag kl Søndag 9-16 samt efter aftale Kirkekontor Haraldsgade 10, åbent man-fre kl , tlf Præster Provst Leif Arffmann Haraldsgade 10 tlf træffes man-tors. kl Gudstjenester NOVEMBER Alle Helgens søndag 6. november kl Leif Arffmann Kantori kl Lone Klok og Leif Arffmann 25. søndag efter trinitatis 13. november kl Lisbeth Frøkjær Smed Drengekor Sidste søndag i kirkeåret 20. november kl Lone Klok Kantori Pastor Lone Klok Haraldsgade 10 tlf træffes bedst mandag kl. 9-10, tirsdag. kl , onsdag kl Pastor Lisbeth Frøkjær Smed Anton Berntsens Vej 30 Bredsten træffes bedst i Johs.huset ons-fre kl tlf Organist Jens G. Lauridsen tlf eller Udgiver Sct. Johannes sogn Redaktion Fra Menighedsrådet: Birgit Flindt, redaktør tlf , mail: form@sct-johannes-vejle.dk Ib Allan Holck tlf eller kirkv@sct-johannes-vejle.dk provst Leif Arffmann Damhaven skole Lærer Søren Hansen tlf Vestbyens Fritidscenter tlf Søndag i advent 27. november kl Leif Arffmann Drengekor kl Juletræstænding Lone Klok og Leif Arffmann DECEMBER 2. Søndag i advent 4. december kl Lisbeth Frøkjær Smed Kantori 3. Søndag i advent 11. december kl Lone Klok Drengekor 4. Søndag i advent 18. december kl Leif Arffmann Kantori kl De ni læsninger Leif Arffmann Juleaften Juledag 24. december kl Leif Arffmann kl Lone Klok 25. december kl Lisbeth Frøkjær Smed 2. juledag 26. december kl Leif Arffmann drengekor JANUAR 1. Nytårsdag 1. januar kl Leif Arffmann 1. s.e. Hellig Tre Konger 8. januar kl Lone Klok 2. s.e. Hellig Tre Konger 15. januar kl Leif Arffmann Senior Service Lene Thiemer Hedegaard tlf Deadline Vejle Vest udkommer hver 3.måned og udeles sammen med Ugeavisen. Næste nummer udkommer 1. februar Deadline er den 2. januar Materiale afleveres til redaktøren eller kirkens kontor. 3. s.e. Hellig Tre Konger 22. januar kl Lisbeth Frøkjær Smed 4. s.e. Hellig Tre Konger 29. januar kl Leif Arffmann SCT. JOHANNES KIRKE. JOHANNESHUSET DAMHAVENS SKOLE VESTBYENS FRITIDSCENTER - VESTBYGÅRDEN Tryk: Baskerville&Co, Vejle

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab

Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab 1 Bliv frivillig Kulturelle oplevelser Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser

Frivillig ved Viby sogn. Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser Frivillig ved Viby sogn Meningsfyldt Inspirerende Plads til alle talenter Fællesskab Kulturelle oplevelser 1 Bliv frivillig Hvis du går og tror, at kirkens arbejde kun består i det, som præster, ansatte

Læs mere

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN

KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN KIRKEKONTAKT HOPTRUP SOGN DECEMBER - JANUAR Søndag den 17. december kl. 10.30, 3. søndag i advent Højmesse ved Poul Martin Langdahl. (Søndagens tekst: Luk 1,67-80). Søndag den 24. december, JULEAFTEN Julegudstjeneste

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.

Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh. Kirkenyt for Tingsted kirke december 2015 samt januar og februar 2016 Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det. (Joh.1,5) I verden omkring os, og jævnligt også i vore egne hjerter, synes

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd

Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Forår 2019 Arrangeret af Bramming Sogns Menighedsråd Hvor andet ikke er oplyst, afholdes arrangementet i Sognegården, Nørregade 52A, Bramming Tirsdag den 5. marts kl. 19:30 Mens vi venter på foråret Korkoncert

Læs mere

En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke

En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke 2013 En buket tilbud til voksne fra Sct. Pauls Kirke Sct. Pauls Kirke har en række tilbud og aktiviteter, der foregår i og ud fra kirkens sognehus. Fælles

Læs mere

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN

Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent og jul, 2018 OG DET SKETE I DE DAGE... ORDRUP KIRKE FOLKEKIRKEN Advent SØNDAG 25. NOVEMBER SIDSTE SØNDAG I KIRKEÅRET Adventsmøde med frokost 1. SØNDAG I ADVENT 2. DECEMBER KL. 10.30 14:00 SØNDAG

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

KvongPosten November 2017

KvongPosten November 2017 KvongPosten November 2017 --------------------------------------------- Bankospil Støtte foreningen for Kvong Sogn afholder Bankospil Søndag den 5 nov. kl. 15.00 Dørene åbnes kl. 14.00 i gymnastiksalen,

Læs mere

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn

December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn December Januar Februar 2010-2011 Nr. 4 23. årgang Langenæs Kirke & Sogn Til samtlige husstande Vi beklager, at denne udgave af Langenæs Kirke & Sogn kommer i en væsentlig mindre udgave end normalt. På

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2015-16 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

KvongPosten November 2018

KvongPosten November 2018 KvongPosten November 2018 Alle Helgens Dag Søndag den 4. november. Gudstjeneste i Kvong Kirke kl. 15.00 hvor vi mindes vore døde. Navnene på dem vi har mistet siden det sidst var Alle Helgens Dag, vil

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

Nyhedsbrev. august september oktober

Nyhedsbrev. august september oktober Nyhedsbrev august september oktober Gudstjenester i Jerne og Skads Kirke J - JERNE KIRKE S - SKADS KIRKE Søndag den 2. august 9. søndag efter Trinitatis Søndag den 27. september 17. søndag efter Trinitatis

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter Indholdsfortegnelse Side 2: Skolelederen har ordet Side 4: Kalenderen Side 5: Nyt fra Klubben Side 6: Så er der fest i indskolingen Side 7: Rundt på skolen Side

Læs mere

VEJLE VEST Nr. 3-20. årgang 2010 - SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER. Læs om: Spændende foredrag Babysalmesang Musik og koncerter Juletræstænding

VEJLE VEST Nr. 3-20. årgang 2010 - SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER. Læs om: Spændende foredrag Babysalmesang Musik og koncerter Juletræstænding VEJLE VEST Nr. 3-20. årgang 2010 - SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER Læs om: Spændende foredrag Babysalmesang Musik og koncerter Juletræstænding Kirken er åben Mandag-torsdag kl. 9-16 Søndag 9-16 samt efter

Læs mere

Nyhedsbrev for. Nyhedsbrev

Nyhedsbrev for. Nyhedsbrev Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2012-2013 Udgave: Oktober Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt: August: I forbindelse med skolestart Marts: Op til påskeferien Oktober: Op til efterårsferien

Læs mere

Sædder Sogns Kirkeblad

Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Sogns Kirkeblad Sædder Kirke og Ingelstrup Kapel 69. årgang nr. 4 December 2018 Januar Februar 2019 JULEAFSLUTNING FOR MOTHER THERESA Sct. Nikolaj tjenesten blev oprettet i 1957 af kirkens korshærs

Læs mere

Bryndum og Vester Nebel kirker

Bryndum og Vester Nebel kirker og Vester Nebel kirker November - februar 2016/2017 Julens arrangementer i kirken - sang og musik - arrangementer for børn Julekoncert med Re-fresh Torsdag den 8. december kl. 19.00-20.00 i kirke Kom i

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 29 november / december 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014

Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Kirkenyt for Tingsted sogn september oktober november 2014 Mens vi her hos os i Tingsted kan glæde os over høstede marker og smukt sensommervejr ser det anderledes ud hos vores kristne søstre og brødre

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse

NYHEDSBREV for resten af august 2015. En ny begyndelse NYHEDSBREV for resten af august 2015 En ny begyndelse Sommeren går nu på hæld og en ny sæson i kirkens arbejde går i gang. Også i efteråret vil vi arbejde på at blive et udadrettet fællesskab med Jesus

Læs mere

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig?

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig? Frivillig i børn unge & sorg - er det noget for dig? Dét, at jeg har kunnet bruge min sorg direkte til at hjælpe andre, det har givet mening Som frivillig i Børn, Unge & Sorg er du med til at vise unge

Læs mere

KvongPosten December 2018

KvongPosten December 2018 KvongPosten December 2018 Kvong Menighedsråd byder på formiddagskaffe, julehygge og en julehistorie Onsdag, den 5. december kl. 10.00-11.30 I Kirkehuset Læsninger, Julesalmer og Luciaoptog Onsdag, den

Læs mere

NØRRE FELDING KIRKEBLAD

NØRRE FELDING KIRKEBLAD NØRRE FELDING KIRKEBLAD Kære kommende konfirmander. Midt i august begynder den nye konfirmandsæson. I skal gå til præst som det kaldes, helt indtil jeres konfirmation 20. og 21. maj 2011. Der er rigtig

Læs mere

Orø Kirkeblad. nr. 1 januar/februar årg.

Orø Kirkeblad. nr. 1 januar/februar årg. Orø Kirkeblad nr. 1 januar/februar 2006 15. årg. Den bidende blæst der hvirvler omkring os, som bød den til fest, men verden er nøgen, den svøbes i sne, og livet er lænket, kun død er at se, det blomstrende

Læs mere

Nyhedsbrev November 2010

Nyhedsbrev November 2010 Nyhedsbrev November 2010 Det er sgu svært at gøre oprør mod en far, der har en federe hættetrøje end en selv Sådan lyder overskriften til årets tema forældremøde i BFC, hvor vi har inviteret Søren Østergård,

Læs mere

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november

Kom og lyt. Kirkeblad for Egernsund sogn september til november Kom og lyt Kirkeblad for Egernsund sogn september til november 2006 Adresser: Sognepræst: David J. Kessel, Strandvej 8, Egernsund, tlf.: 74442658, e-mail: djk@km.dk Menighedsrådsformand: Margit Kristensen,

Læs mere

VEJLE VEST. Jul i din kirke. 10. klasses egen skole. Mange arrangementer. AAB i 75 år. NR 4 17. Årgang 2007 NOVEMBER DECEMBER JANUAR

VEJLE VEST. Jul i din kirke. 10. klasses egen skole. Mange arrangementer. AAB i 75 år. NR 4 17. Årgang 2007 NOVEMBER DECEMBER JANUAR VEJLE VEST NR 4 17. Årgang 2007 1 NOVEMBER DECEMBER JANUAR Jul i din kirke 10. klasses egen skole Mange arrangementer AAB i 75 år 2 FRA REDAKTØREN Leder af Birgit Flindt Tillykke Et stort tillykke skal

Læs mere

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009

NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 NYHEDSBLAD FRIVILLIGHEDSFORMIDLINGEN August-September 2009 Frivillighedsformidlingen Aagade 26, Gudumholm, 9280 Storvorde Tlf.: 98 31 69 99 E-mail: formidling@mail.tele.dk Web: www.frivillighedsformidlingen.dk

Læs mere

Aggerhusavisen. November 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00

Aggerhusavisen. November 2015. Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90. Løssalg kr. 10.00 Aggerhusavisen Løssalg kr. 10.00 November 2015 Parkvej 1 4720 Præstø Tlf. 55 36 30 90 Forsiden: Efterårsløv. Pedel Karl Speth kan i dagtimerne og på alle hverdage træffes på telefon: 30 53 02 37. I week-

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med...

Mini-konfirmand i Lillerød Kirke. Kom og se og vær med... Mini-konfirmand i Lillerød Kirke Kom og se og vær med... Kære 3. klasser på Lillerød Skole! Hvis du går i 3.klasse på Lillerød Skole, så er det netop dig, vi skriver til. I efteråret 2015 vil vi gerne

Læs mere

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel

36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014. Goddag og farvel Kirke Nimtofte Sogn Tøstrup 36. årgang Nr. 11 September - oktober - november 2014 Goddag og farvel Præsentation af ny præstevikar I forbindelse med, at Torben Jensen har fået nyt embede, er jeg blevet

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

Anitta skriver. 23. december kl. 14.00 er der julegudstjeneste i salen. Jeg ønsker hermed alle en glædelig jul og et godt nytår.

Anitta skriver. 23. december kl. 14.00 er der julegudstjeneste i salen. Jeg ønsker hermed alle en glædelig jul og et godt nytår. Plejecenter Skovvænget December 2015 Anitta skriver I dette nummer: Anitta skriver 1 Fødselsdage mv. 2 Værd at vide.. 3 Bruger/ pårørenderåd Høreomsorg Venner af Skovvænget 4 4 4 Aktiviteten 5 Billeder

Læs mere

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786,

Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786, Næste Aadum Nyt udkommer i uge 1. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 18/12-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, 23869786, djvestergaard@bbsyd.dk Aadum Husholdningsforening Syng julen

Læs mere

December 2012 Januar Julemarked på Lyngparken.

December 2012 Januar Julemarked på Lyngparken. December 2012 Januar 2013 Julemarked på Lyngparken. Aktiviteter på Lyngparken i december Mandag, den 3. Tøjsalg fra kl. 10 til 13 Tirsdag, den 4. kl. 11 Julefrokost for beboere og personale. Personalet

Læs mere

Kære beboere, pårørende og personale

Kære beboere, pårørende og personale Kære beboere, pårørende og personale Violhuset har fået et flot akvarium, og der ventes allerede familieforøgelse Holbergcentrets månedsnyt for november 2014 Kære beboere, pårørende og personale November

Læs mere

Historien om en håndværksvirksomhed

Historien om en håndværksvirksomhed Velkommen til historien om Solvang VVS At det blev Solvang VVS som skulle blive omdrejningspunktet i denne historie var på ingen måde planlagt, idet den ligesågodt kunne være skrevet med udgangspunkt i

Læs mere

det høje besøger os, kommer til os, og giver os, leder vore fødder ind på fredens vej.

det høje besøger os, kommer til os, og giver os, leder vore fødder ind på fredens vej. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 15. december 2013 Kirkedag: 3.s.i advent/b Tekst: Luk 1,67-80 Salmer: SK: 87 * 12 * 76 * 89 * 90,2 * 88 LL: 87 * 70 *78 * 123 (Luciagudstj) Vi kender sikkert

Læs mere

Beboerbladet. Plejecenter Egely Maj 2015

Beboerbladet. Plejecenter Egely Maj 2015 Beboerbladet Plejecenter Egely Maj 2015 1 Om dette nummer Kære beboere, pårørende, personale og frivillige Da vi netop er blevet adskilt fra Rosenhaven og fremtidigt hører sammen med Kirstinehaven, vil

Læs mere

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS

Kirkebladet MINIKONFIRMANDER I VEJBY KONFIRMANDHUS Kirkebladet Tibirke Sogn November - December 2015 MEDITATIONS- OG MUSIK- GUDSTJENESTE TORSDAG D. 19. NOVEMBER KL. 20.00 TIBIRKE KIRKE Der vil være tid til stilhed og refleksion. Enkle meditative tekster

Læs mere

Nyhedsbrev Børnemiljøet

Nyhedsbrev Børnemiljøet Nyhedsbrev Børnemiljøet Ejerslykkeskolen. December 2014 2. Planperiode. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Børnekonventionen

Læs mere

VEJLE VEST. Koncerter i kirken. Indsamling. 14-årig digter fra Vestbyen. NR 1 16. Årgang 2006 1 FEBRUAR MARTS APRIL

VEJLE VEST. Koncerter i kirken. Indsamling. 14-årig digter fra Vestbyen. NR 1 16. Årgang 2006 1 FEBRUAR MARTS APRIL VEJLE VEST NR 1 16. Årgang 2006 1 FEBRUAR MARTS APRIL Koncerter i kirken Indsamling 14-årig digter fra Vestbyen 2 FRA REDAKTØREN Leder af Birgit Flindt Så er endnu et år gået på godt og ondt, og vi skriver

Læs mere

VEJLE VEST. Nr. 4-20. årgang 2010. DECEMBER. JANUAR. FEBRUAR. Læs om: Sogneeftermiddage

VEJLE VEST. Nr. 4-20. årgang 2010. DECEMBER. JANUAR. FEBRUAR. Læs om: Sogneeftermiddage VEJLE VEST Nr. 4-20. årgang 2010. DECEMBER. JANUAR. FEBRUAR Læs om: Sogneeftermiddage Nyt fra skolen Sidste Vejle Vest Jul i fællesskab Julens gudstjenester Kirken er åben Mandag-torsdag kl. 9-16 Søndag

Læs mere

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant:

December: Nr. 1. november. 2015/2016. Kl. 10.30. Kl.09.30. Kl. 19.00. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Nyhedsbrev fra Hune sogn november. 2015/2016 December: Nr. 1 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 6.., 2. søndag i advent Kl. 10.30 Søndag den 13. 3. søndag i advent: De

Læs mere

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15 Kære Hylkeborger, medborger, nabo Du sidder nu med programmet for Hylke Festuge 2015 i hånden, og vi håber, at du vil komme og bakke op om aktiviteterne og være med til at vise hvorfor, og fejre, at Hylke

Læs mere

Det sker i Alslev i Julen

Det sker i Alslev i Julen VI SER FREM TIL 2018 MED FLERE SPÆNDENDE TING PÅ PROGRAMMET Det sker i Alslev i Julen På vegne af alle byens foreninger TAK! 2017 Velkommen til Julen i Alslev anno 2017 Der sker mange ting i Alslev op

Læs mere

Julen 2016 i Holbøl kirke

Julen 2016 i Holbøl kirke Julen 2016 i Holbøl kirke Med fredslys fra 1. søndag i advent til helligtrekonger. 1 Advent er forventning og forberedelse til julen, hvor vi fejrer, at Jesus kom til verden. Adventskrans, julekrybbe,

Læs mere

Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN

Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN Juleaften 2014, Hurup Lukas 2, 1-14 Almægtige Gud åbn vore hjerter, så vi kan åbne os for hinanden i kærlighed og få en glædelig jul. AMEN De fleste af os her i Hurup kirke i eftermiddag har glædet os

Læs mere

Konfirmand i Mølholm kirke

Konfirmand i Mølholm kirke Konfirmand i Mølholm kirke Udfordringer til unge på livets veje 2017-18 Indbydelse til konfirmandforberedelse Som 7. klasses elev vil jeg gerne indbyde dig til at deltage i konfirmandforberedelse og konfirmation

Læs mere

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder

København S, 10. juni 2015. Kære menigheder København S, 10. juni 2015 Kære menigheder Morten Kofoed Programme Coordinator Baptist Union of Denmark Cell: +45 3011 2904 E-mail: morten@baptistkirken.dk Mange tak for jeres bidrag til Burundis Baptistkirke

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

NR 1 19. Årgang 2009 MARTS, APRIL, VEJLE VEST. Vestbyens verdensborger. Damhavens skole. Korenes dag. Arrangementer

NR 1 19. Årgang 2009 MARTS, APRIL, VEJLE VEST. Vestbyens verdensborger. Damhavens skole. Korenes dag. Arrangementer VEJLE VEST NR 1 19. Årgang 2009 MARTS, APRIL, 1 MAJ Vestbyens verdensborger Damhavens skole Korenes dag Arrangementer 2 FRA REDAKTØREN Leder af Birgit Flindt Menighedsrådet har for første gang afholdt

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvad koster kjolen? 399 kr. 299 kr. 199 kr. X 1. Hvad er telefonnummeret til låseservice om aftenen? 23459764 23458764 23459723 2. Hvornår rejser Susanne og Peter

Læs mere

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien

Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Guide: Få en god jul i skilsmissefamilien Sådan får du som skilsmisseramt den bedste jul med eller uden dine børn. Denne guide er lavet i samarbejde med www.skilsmisseraad.dk Danmarks største online samling

Læs mere

Kirkeblad for Hjerm Sogn

Kirkeblad for Hjerm Sogn Kirkelig vejviser Sognepræst: Jonas Serner-Pedersen Kirkevej 9, 7560 Hjerm tlf. 97 46 41 14 mail: jjs@km.dk Menighedsrådsformand: Robert Stoltenberg Højgårdsparken 90, 7560 Hjerm tlf. 97 46 50 52 mail:

Læs mere

NYHEDSBREV. December 2018

NYHEDSBREV. December 2018 NYHEDSBREV December 2018 INDHOLD: Hilsen fra formanden Siden sidst Julefrokost Kommende arrangement: Kulturgruppe Generalforsamling Nytårskur Hjernen i fokus Faste aktiviteter Følg foreningen på Bestyrelsen

Læs mere

VEJLE VEST. Nina fra Svanholmsgade. Efterårsaktiviteter i kirken. Udflugt til Fanø. NR 3 16. Årgang 2006 AUGUST 1 SEPTEMBER

VEJLE VEST. Nina fra Svanholmsgade. Efterårsaktiviteter i kirken. Udflugt til Fanø. NR 3 16. Årgang 2006 AUGUST 1 SEPTEMBER VEJLE VEST NR 3 16. Årgang 2006 AUGUST 1 SEPTEMBER Nina fra Svanholmsgade Efterårsaktiviteter i kirken Udflugt til Fanø 2 FRA REDAKTØREN Leder af Birgit Flindt Her ved redaktionens slutning, sidder jeg

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV

TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV TAGENSBO KIRKES NYHEDSBREV Tagensbo kirke Landsdommervej 35 2400 NV telefon 3581 1977 mail: kest@km.dk Tak for det gamle år - vi glæder os til 2015 sammen med jer! Læs længere nede om årets første brunchandagt,

Læs mere

September 2010. Besøg hjemmesiden www.bistrupkirken.dk. Kirkefolder for Bistrup sogn 5. årgang august Kirkekontoret tlf: 9623 1717

September 2010. Besøg hjemmesiden www.bistrupkirken.dk. Kirkefolder for Bistrup sogn 5. årgang august Kirkekontoret tlf: 9623 1717 Kirkefolder for Bistrup sogn 5. årgang august Kirkekontoret tlf: 9623 1717 Kirken arbejder også i ferien September 2010 Besøg hjemmesiden www.bistrupkirken.dk Hyldest til det u-perfekte. En gammel formulering

Læs mere

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af.

Det er blevet til mange spændende aktiviteter, ud over de kirkelige handlinger, som jeg holder meget af. Kirkeblad sommeren 2008 Afskedshilsen Tiden er nu inde til at skrive en lille afskedshilsen midt i alle flyttekasserne. Tiden er inde til at sige farvel og tak for den tid vi har været her i Fjellerup

Læs mere

En uge af en landsbypræsts dagbog

En uge af en landsbypræsts dagbog En uge af en landsbypræsts dagbog Jég har verdens bedste arbejde. Men det er også et krævende job de fleste af døgnets vågne timer beskæftiger jeg mig med min præstegerning. Jeg har virket i disse to prægtige

Læs mere

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1

KIRKENYT PADESØ SOGN. Padesø Kirke i december. 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 KIRKENYT PADESØ SOGN 17. årgang Vinteren 2014/2015 Nr. 1 Padesø Kirke i december Arrangementer i Padesø Kirke Adventsmusikgudstjeneste med børnekor Vi indleder traditionen tro adventstiden med en hyggelig

Læs mere

Jule-gudstjeneste ,00 - Brændkjærkirken

Jule-gudstjeneste ,00 - Brændkjærkirken Jule-gudstjeneste 241214 14.45 + 16,00 - Brændkjærkirken Prædiken af: sognepræst Ole Pihl Bibeltekster: Es 9,1-6a, Luk 2,1-14 Salmer: DDS 94 Det kimer nu DDS 117 En rose så jeg skyde DDS 120 - Glade jul

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

VEJLE VEST Nr. 1-20. årgang 2010. MARTS. APRIL. MAJ

VEJLE VEST Nr. 1-20. årgang 2010. MARTS. APRIL. MAJ VEJLE VEST Nr. 1-20. årgang 2010. MARTS. APRIL. MAJ Læs om: Konfirmandrollespil Indsamling Korenes dag Musik i kirken Arrangementer Kirken er åben Mandag-torsdag kl. 9-16 Søndag 9-16 samt efter aftale

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 For af den nåde er I frelst ved tro. Og det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds. De ord kan sættes som overskrift over julen. Gaven er Guds. Julen

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL AFDELINGSADRESSER: Afdelingshuset: Rødegårdsvej 315, 5230 Odense M Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 22 71 96 60 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 26 60

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015 VALGFAG Sct. Ibs Skole 2014-2015 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl.

Nr.4. april. 2015. Kl. 14.00. Kl. 16.00. Kl. 19.00. Kl. 19.00. Kl. 10.30. Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Nyhedsbrev fra Hune sogn Nr.4. april. 2015 Dato: Dagen navn Hune Kl. Prædikant Rødhus kl. Prædikant: Søndag den 29. marts Palmesøndag Kl. 10.30 Birgit Lundholm, Onsdag den 1. april Kirkevært i kirken Kl.

Læs mere

Temauge og karakterer

Temauge og karakterer Kildeskolenyt! Temauge og karakterer I starten af november måned afholdt vi en temauge, der i år handlede om klodens klima. Ugen var fyldt med så mange opdagelser, at der blev skrevet en særudgave af Kildeskolenyt

Læs mere

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur.

Sognebladet. www.tas-pastorat.dk. Juni - Juli - August 2015. Konfirmander på tur. Juni - Juli - August 2015 Sognebladet Tødsø - Alsted - Sdr. Dråby Pastorat Inde i bladet: Præstens side 2 Konfirmandindskrivning 2016 3 Sogneudflugt 4 Kirkeskibe 5 Nyt fra beboerforeningerne 6 Adresser

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016 VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Nr. 3 NR 19. 1 Årgang 2009 VEJLE VEST. Oktober MARTS, 1. Mange arrangementer i efteråret. På tur i Vestbyen. Gudstjenesten starter kl. 10.

Nr. 3 NR 19. 1 Årgang 2009 VEJLE VEST. Oktober MARTS, 1. Mange arrangementer i efteråret. På tur i Vestbyen. Gudstjenesten starter kl. 10. VEJLE VEST Nr. 3 NR 19. 1 Årgang 2009 19 Årgang September 2009 MARTS, 1 Oktober APRIL, November MAJ Mange arrangementer i efteråret På tur i Vestbyen Gudstjenesten starter kl. 10.30 2 FRA REDAKTØREN Leder

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

Brugerbladet. Atkærcenteret. April - Maj. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på. Glædelig påske

Brugerbladet. Atkærcenteret. April - Maj. Brugerbladet. Sommer og vinter vi mødes på. Glædelig påske Brugerbladet Udgives af Brugerrådet Atkærcenteret. Februar, April, Juni, August, Oktober, December Har du noget, du gerne vil have, bladet skal skrive om, så kontakt: Peter på tlf. 35 11 04 15 Brugerbladet

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

Det gode liv. Med døden til kaffe. Pårørende til syge. Sct. Michaels Nat. Ny protektor for Røde Kors. Røde Kors-indsamlingen. Sundhedsugen i Slagelse

Det gode liv. Med døden til kaffe. Pårørende til syge. Sct. Michaels Nat. Ny protektor for Røde Kors. Røde Kors-indsamlingen. Sundhedsugen i Slagelse Nyhedsbrev fra Røde Kors Slagelse. Nyhedsbrevet udkommer omkring den 20. hver måned undtaget juli. Det vil indeholde informationer om, hvad der sker i Røde Kors Slagelse s mange aktiviteter. Der vil være

Læs mere

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014

Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Asnæs Kirke 80 ÅRGANG NR.4 SEPTEMBER - OKTOBER - NOVEMBER 2014 Med bakker skabt af is Høstmarkedsandagt på plænen i Asnæs lørdag den 13. september kl. 9.30-10.00 Asnæs kirke flytter traditionen tro ud

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

ARRILD NYT. Infobrevet. No. 1. - 4. kvartal 2011. Husk løbende at tjekke arrild.infoland.dk for seneste nyt

ARRILD NYT. Infobrevet. No. 1. - 4. kvartal 2011. Husk løbende at tjekke arrild.infoland.dk for seneste nyt ARRILD NYT Infobrevet No. 1. - 4. kvartal 2011 Husk løbende at tjekke arrild.infoland.dk for seneste nyt Nyt infobrev til alle i Arrild sogn Som et nyt tiltag i Arrild sogn, vil støtteforeningen for Arrild

Læs mere

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om.

og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Prædiken Pinse på Herrens Mark 2. pinsedag. og jeg tænker tit på det, moren svarer sin søn, for hun siger helt åbenhjertigt: Pinse ja det ved jeg virkelig ikke hvad handler om. Rikke: Sådan tror jeg egentlig,

Læs mere

PLUTO. Info- & Forældremøde. Tirsdag den 18. september 2012 kl. 19:30 i PLUTO s lokaler (på 1. sal i sløjdbygningen ved skolen)

PLUTO. Info- & Forældremøde. Tirsdag den 18. september 2012 kl. 19:30 i PLUTO s lokaler (på 1. sal i sløjdbygningen ved skolen) Info- & Forældremøde Ungdomsklubben PLUTO indbyder hermed nye som gamle forældre til opstarts Info- & Forældremøde for sæsonen 2012/2013. Tirsdag den 18. september 2012 kl. 19:30 i PLUTO s lokaler (på

Læs mere

Koncertprogram. Efterår 2015 og forår 2016. Fløng Kirke

Koncertprogram. Efterår 2015 og forår 2016. Fløng Kirke Koncertprogram 1 Efterår 2015 og forår 2016 Fløng Kirke 2 Friluftskoncert Søndag den 30. august 2014 kl. 13.00 CARION Dóra Seres, fløjte Egils Upatnieks, obo Egīls Šēfers, klarinet David M.A.P. Palmquist,

Læs mere

Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE

Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE Otte hit i efteråret FOLKEKIRKEN I GLADSAXE Folkekirken i Gladsaxe kom indenfor! Spaghetti-gudstjeneste Søborgmagle Kirke... 1 Første gang: onsdag den 27. august kl. 17.30 Kirkerne i Gladsaxe kommune prøver

Læs mere