Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol"

Transkript

1 Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 29. september 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:40 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen (V) Gitte Krogh (V) Adnan Jedon (A)

2 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 Revisionsberetning vedr. socialområdet m.v Driftsoverenskomst for selvejende institutioner i Brønderslev Kommune Rammeaftale børne- og ungdomsudvalgets område Anbefalinger fra Udviklingsrådet Kvalitetsrapport for skoleområdet Ferieplan for skoleåret 2010/ Nyindretning af Præstevænget 1 i Hjallerup Orientering - september

3 Børne- og Ungdomsudvalget, den 29. september 2009 Side Revisionsberetning vedr. socialområdet m.v K01/dwsbhak 09/22688 Åben sag BU/ØK/BY Revisionsfirmaet Ernst & Young fremsender beretning nr. 5 om revision af de sociale, beskæftigelses- og sundhedsmæssige områder, der er omfattet af ordninger om refusion eller tilskud fra Staten vedr. regnskabsåret For Børne- og Ungdomsudvalgets område er der foretaget følgende revision: 1. Merudgiftsydelser i henhold til LOS 41 og Anbringende foranstaltninger i henhold til LOS 52, stk. 3, nr Forebyggende foranstaltninger i henhold til LOS 52. Der er følgende bemærkninger: Ad 1: Der er foretaget revision i 10 sager. Der er konstateret fejl/mangler i 3 sager. De konstaterede fejl er berigtiget. Ad 2: Der er foretaget revision i 5 sager. Der er konstateret fejl/mangler i 1 sag. Mangel på opfølgning af handleplan. Ad 3. Der er foretaget revision i 5 sager. Der er konstateret fejl/mangler i 1 sag. Der er ikke udarbejdet handleplan. Det er revisionens opfattelse, at området administreres hensigtsmæssigt og betryggende. Bilag: Udvalgte sider af Revisionsberetning for socialområdet Anbefales taget til efterretning. Jette Ramskov og Martin Rishøj Jensen var fraværende.

4 Børne- og Ungdomsudvalget, den 29. september 2009 Side Driftsoverenskomst for selvejende institutioner i Brønderslev Kommune P27/dwuphj 09/20344 Åben sag BU/ØK/BY Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Byrådet godkender forslag til driftsoverenskomst for selvejende institutioner i Brønderslev Kommune. I Brønderslev Kommune er der to selvejende institutioner: Dronninglund Børnehave og Hjallerup Børnehave. De eksisterende driftsoverenskomster er fra henholdsvis 1982 og Dagpasningsområdet ser derfor et behov for at få opdateret driftsoverenskomsterne i henhold til såvel nuværende lovgivning og lokale forhold. På opfordring fra Daginstitutionernes Lands-Organisation (DLO) har KL og DLO i samarbejde udarbejdet et moderniseret og mere tidssvarende eksempel på en standard-driftsoverenskomst mellem kommuner og selvejende daginstitutioner. Med udgangspunkt i KL s og DLO s standard-eksempel har Dagpasningsområdet udarbejdet udkast til to nye driftsoverenskomster for henholdsvis Dronninglund Børnehave og Hjallerup Børnehave. Udkastet er tilpasset lokale forhold. Begge udkast har været til gennemlæsning og udtalelse i kommunens Økonomiafdeling. Bilag: Udkast til driftsoverenskomst - Dronninglund Børnehave Udkast driftsoverenskomst - Hjallerup Børnehave Sendes til udtalelse i Børnehaven. Jette Ramskov og Martin Rishøj Jensen var fraværende.

5 Børne- og Ungdomsudvalget, den 29. september 2009 Side Rammeaftale børne- og ungdomsudvalgets område P27/dwbkes 09/19342 Åben sag BU/ØK/BY Indstilling: Region Nordjylland fremsender endeligt udkast til rammeaftale for 2010 for social- og specialundervisningsområderne. Socialområdet: Rammeaftalen på socialområdet er et centralt planlægnings- og udviklingsværktøj, og aftalen indgås årligt mellem kommunerne i Regionen og Region Nordjylland. Aftalen skal sikre, at der er sammenhæng mellem efterspørgsel og udbud af tilbud til borgerne. Rammeaftalen er udarbejdet af Region Nordjylland med afsæt i de 11 kommuners kommunale redegørelse om forventede behov for tilbud på det social område. Inden for Børne- og Ungdomsudvalgets område indgår Specialbørnehaven Spiren, Dronninglund med 8 pladser. Generelt har kommunerne indmeldt forventninger til en stigning i behovet for tilbud til målgrupperne handicappede børn og unge. Der er især stigende behov for tilbud til børn med ADHD, autisme, tourette og tilsvarende lidelser. Ligeledes er der et stigende behov for aflastningspladser. Specialundervisningsområdet: Rammeaftalen for specialundervisningsområdet omfatter de af Region Nordjylland drevne lands- og landsdelsdækkende undervisningstilbud for børn og unge under 18 år. Generelt har kommunerne i de kommunale redegørelser indmeldt forventninger om et uændret forbrug for 2010 i forhold til eksisterende niveau. Der meldes dog ind om et mindreforbrug af pladsantallet inden for småbørnsområdet på Aalborgskolen. Mindreforbruget skal ses i sammenhæng med en naturlig afgang af elever fra børneområdet til voksenområdet. Ændringerne har således dannet grundlag for en justering af pladsantallet på Aalborgskolen. Generelt er der på børneområdet foretaget en nedskrivning af pladsantallet, som en konsekvens af en mindre efterspørgsel efter pladser for elever med høretab og yderligere funktionsnedsættelser. I forhold til Døvblindecentret melder kommunerne generelt ind om et uændret forbrug til både børn og unge/voksne. Koordineringen af de lands- og landsdelsdækkende tilbud mellem regionerne har ligeledes generelt resulteret i forventninger om uændret forbrug. Kommunerne har i de kommunale redegørelser ikke indmeldt oplysninger om særlige udviklingstendenser og der er derfor ikke grundlag for at igangsætte konkrete udviklingstiltag med henblik på ændringer af tilbud. Fokusområder 2010: Fokusområdet fra 2009 videreføres til lands-og landsdelsdækkende undervisningstilbud til børn og unge under 18 år. Status er, at Region Nordjylland for tiden har 2 tilbud, der er i gang med processen vedr. planlægning og implementering af Den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse. Aalborg Kommune

6 Børne- og Ungdomsudvalget, den 29. september 2009 Side 621 tilbyder en sådan ungdomsuddannelse med start august Herudover er Specialsektoren og Døvblindecentret i gang med at udrede mulighederne samt potentialerne i at oprette en særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse for døvblinde unge. Afslutningsvis skal oplyses, at KKR er enige om, at der sker en 5% nedsættelse af taksterne vedr Det kan oplyses, at takstnedsættelsen for Specialbørnehaven Spiren betyder en besparelse på kr. for Hele rammeaftalen kan ses på: og Leder af Visitationen, Tina Grønbech, deltager under dette punkt. Bilag: Sammendrag vedr. socialområdet Sammendrag vedr. specialundervisningsområdet Beslutning i Handicaprådet den 29. september 2009: Rådet udtrykker stor bekymring i anledning af det stærkt stigende antal ADHD tilfælde, som bør undersøges nærmere. Rammeaftalen kan i øvrigt anbefales godkendt. Asta Skaksen var fraværende. Anbefales godkendt. Jette Ramskov og Martin Rishøj Jensen var fraværende.

7 Børne- og Ungdomsudvalget, den 29. september 2009 Side Anbefalinger fra Udviklingsrådet P05/dwsbhsj 08/17290 Åben sag BU Udviklingsrådet i Region Nordjylland meddeler, at man med baggrund i udarbejdet 2 årlige redegørelser til Indenrigs- og Socialministeriet og Undervisningsministeriet har udvalgt en række områder, hvor man ønsker at videregive sine erfaringer og anbefalinger til evt. videre foranstaltning i de nordjyske kommuner. Børne- og Ungeområdet: Forebyggende foranstaltninger: Udviklingsrådet har konstateret en støt stigning i anvendelse af forebyggende foranstaltninger - Rådet anbefaler, at der i kommunerne arbejdes med effektmåling og dokumentation på det forebyggende område, således at der opnås en øget viden om, hvilke metoder og tiltag, der har en reel forebyggende effekt og således at den forebyggende indsats kan målrettes bedst og tidligst muligt. Anbringelser: Udviklingsrådet har konstateret, at størstedelen af de nordjyske kommuner har haft fortsat stigning i antallet af anbringelser - Rådet anbefaler, at kommunerne arbejder med en identificering af årsagerne til stigningen i anbringelserne, herunder sikrer, at der altid udarbejdes mål og handleplan for anbragte børn og unge, og at der sker en systematisk opfølgning. VISO: Udviklingsrådet har konstateret, at kun få kommuner anvender specialrådgivningen i praksis - Rådet anbefaler, at den manglende anvendelse af VISO s rådgivning i praksis undersøges nærmere. Specialundervisningsområdet: Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov: Det er rådets erfaring, at der er uklarhed omkring forsørgelsesgrundlaget til disse elever - Rådet anbefaler, at forsørgelsesgrundlaget til ungdomsuddannelsen afklares. Specialundervisning i den overvejende del af undervisningstiden: Det er Rådets erfaring, at der på området i den overvejende del af undervisningstiden foreligger utilstrækkeligt statistisk materiale, og at der p.t. ikke kan foretages sammenligninger mellem kommuner - Rådhuset anbefaler, at kommunerne registrerer relevante statistiske oplysninger på området for specialundervisning i den overvejende del af undervisningstiden, således at der kan tilvejebringes et overblik og et sammenligningsgrundlag med henblik på den videre tilrettelæggelse af området.

8 Børne- og Ungdomsudvalget, den 29. september 2009 Side 623 Der arbejdes med Børne- og Ungeområdet i KeK-projektet. Det anbefales, at punktet "specialundervisning i den overvejende del af undervisningstiden" drøftes i KKR. Jette Ramskov og Martin Rishøj Jensen var fraværende.

9 Børne- og Ungdomsudvalget, den 29. september 2009 Side Kvalitetsrapport for skoleområdet P15/dwbklb 09/14563 Åben sag BU/ØK/BY Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Byrådet godkender Kvalitetsrapport for folkeskoleområdet for 2009 at Byrådet godkender følgende handlinger til kvalitetsrapporten for 2009: 1. Vikardækning 2. Samarbejde mellem skole og SFO 3. Forældreinvolvering 4. Netværk og vidensdeling på tværs af skoler 5. Ledelse. Handlingerne er en fortsættelse af enkelte handlinger fra sidste års kvalitetsrapport. I henhold til Folkeskoleloven skal kommunalbestyrelsen årligt udarbejde en kvalitetsrapport. Kvalitetsrapporten skal beskrive kommunens skolevæsen, skolernes faglige niveau, de foranstaltninger, kommunalbestyrelsen har foretaget for at vurdere det faglige niveau og kommunalbestyrelsens opfølgning på den seneste kvalitetsrapport. For så vidt angår rapportens konklusion henvises til side 9-11 i kvalitetsrapporten. I kvalitetsrapporten har skolerne vurderet Skolernes rammebetingelser - der henvises til side Skolernes pædagogiske processer - der henvises til side Skolens resultater - der henvises til side Specialpædagogisk bistand i klassen, i kompetencecenter og i specialklasser -. der henvises til side Dansk som andet sprog - der henvises til side 67 Der henvises endvidere til bilag 1, oversigt over specialklasser, erhvervsklasser og modtagelsesklasser for 6-18 årige i 2009/10 - side Bilag: Kvalitetsrapport pixieudgave og rapport Udtalelser fra skolebestyrelserne

10 Børne- og Ungdomsudvalget, den 29. september 2009 Side 625 Fagenhedens forslag godkendt. Adnan Jedon og Martin Rishøj Jensen var fraværende.

11 Børne- og Ungdomsudvalget, den 29. september 2009 Side Ferieplan for skoleåret 2010/ P15/dwbkes 09/15203 Åben sag BU Indstilling: Fortsættelse af sag fra møde den 19. maj Ferieplanen for skoleåret 2010/11 har været til udtalelse i Skolebestyrelserne. Skolebestyrelserne anbefaler forslaget, undtagen Skolebestyrelsen ved Toftegårdsskolen, der foreslår at sommerferien forlænges, så første skoledag i skoleåret 2010/11 bliver torsdag den 12. august 2010, hvorved sommerferien forlænges med 3 dage. Tilsvarende foreslår Skolebestyrelsen, at juleferien forkortes med 3 dage, så sidste skoledag inden ferien bliver onsdag den 22. december Beslutning i Børne- og Ungdomsudvalget den 19. maj 2009: Fagenhedens indstilling godkendt. Jette Ramskov og Martin Rishøj Jensen var fraværende. Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Børne- og Ungdomsudvalget fremsender følgende forslag til ferieplan for skoleåret 2010/11 til udtalelse i Skolebestyrelserne: Sommerferie 26. juni august 2010 Efterårsferie 16. oktober oktober 2010 Juleferie 18. december januar 2011 Vinterferie 19. februar februar 2011 Påskeferie 16. april april 2011 St. Bededag 20. maj 2011 Kr. Himmelfart samt dagen derpå 2. juni juni 2011 Pinseferie 11. juni juni 2011 Sommerferie 25. juni 2011

12 Børne- og Ungdomsudvalget, den 29. september 2009 Side 627 Fagenhedens indstilling godkendt. Adnan Jedon og Martin Rishøj Jensen var fraværende.

13 Børne- og Ungdomsudvalget, den 29. september 2009 Side Nyindretning af Præstevænget 1 i Hjallerup G01/dwbkes 09/23895 Åben sag FK/BU/ØK/BY Indstilling: Beslutning i Fritids- og Kulturudvalget den 10. september 2009: Fagenhedens indstilling godkendt. Hjallerup Markedsforening har gennem en længere periode haft ønske om at gøre en indsats for de unge i Hjallerupområdet gerne i samarbejde med Brønderslev Kommune. I de fælles drøftelser har en indretning og renovering af ejendommen Præstevænget 1 i Hjallerup by været et emne. Ejendommen huser i dag ungdomsklub, fritidsklub og legestue for dagplejen. Brønderslev Kommune har i samme periode fået en række AT-påbud på ejendommen, som ligeledes stod overfor en almindelig vedligeholdelsesgennemgang. Påbuddene skal imødekommes i løbet af foråret Senere har Hjallerup Musikforening meldt sig på banen med ønsket om at etablere musikfaciliteter for musikinteresserede i Hjallerup. Musikforeningen har interesse i at etablere musiklokaler med teknisk udstyr, evt. lydisolering og adgang via et briksystem, som kendt fra rådhusene. Musikforeningen stiller kr. til rådighed til denne del af opgaven, som ikke er medtaget under den øvrige økonomidel. I samarbejde har alle tre parter drøftet sig frem til et forslag til nyindretning og renovering omfattende alle tre etager, så ejendommen kan fremstå som et attraktivt tilbud for børn og unge og samtidig stille musiklokaler til rådighed for interesserede i en mere bred forstand og samtidig imødekomme AT-påbuddene. De endelige streger for musiklokalernes indretning trækkes sammen med musikforeningen. Huset vil skulle administreres af Ungdomsskolen, hvor også klublivet er organisatorisk placeret. Det forudsættes, at vedligeholdelse og rengøring er på samme niveau som pt. Det er aftalt med Dagplejen og Hjallerup Markedsforening, at der indrettes legestue i ejendommen Præstevænget 4, som Hjallerup Markedsforening ejer. Huslejen i forhold til dette lejemål er ikke pt. forhandlet på plads, men der arbejdes på at finde en fornuftig løsning på denne problemstilling. Økonomi Udgiften til nyindretning og renovering er anslået til kr. Finansieringen foreslås sammensat således:

14 Børne- og Ungdomsudvalget, den 29. september 2009 Side 629 Hjallerup Markedsforening AT-påbud Almindelig vedligehold Udviklingspuljen Anlægspulje, Fritid og Kultur Der skal afleveres moms til momsudligningsfonden 17,5 % Samlet finansiering kr kr kr kr kr kr kr. Foruden Fritids- og Kulturudvalget involverer sagen Teknik- og Miljøudvalget og Børne- og Ungdomsudvalget. Sagen fremsendes derfor også til behandling i disse to udvalg inden byrådsbehandlingen. Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Byrådet godkender nyindretning og renovering af Præstevænget 1 i Hjallerup i samarbejde med Hjallerup Markedsforening og Hjallerup Musikforening. Fagenheden forslår desuden, at Byrådet godkender den foreslåede finansiering. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi oplyser, at der pt. resterer kr. på anlægspuljen til bygningsvedligehold i Anvendes kr. til dette projekt, resterer der kr. til øvrige projekter resten af året. Bilag: Notat og tegninger Fagenhedens indstilling godkendt. Adnan Jedon og Martin Rishøj Jensen var fraværende.

15 Børne- og Ungdomsudvalget, den 29. september 2009 Side Orientering - september A05/dwbkes 09/1798 Åben sag BU 1. Formand for Ungdomsboligerne "Det gamle mejeri" beklager sig over assistance fra Familiecentret. Der vedlægges notat fra Leder af Familiecentret. 2. Dagpasningsområdet fremsender nyhedsbrev vedr. Projekt Kvalitetsudvikling - Status september Bilag: Henvendelse og notat vedr. Ungdomsboligerne Nyhedsbrev vedr. Kvalitetsudvikling Til efterretning. Adnan Jedon og Martin Rishøj Jensen var fraværende.

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2008 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-14:30 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 17:30. Fraværende: Børge Olsen. Indholdsfortegnelse Side 1. Temamøde - Socialområdet 199 2. Opfølgning

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Referat

Børne- og Skoleudvalget. Referat Børne- og Skoleudvalget Referat Dato: 05. oktober 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:15 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 06. april 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen John Erik

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 29. september 2009 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:30 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen John

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. februar 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:15 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen (V)

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 25. september 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 8.00 - kl. 10.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 20. januar 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 13. februar 2008 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: kl. 08.30-12.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/133 Indledende

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. august 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00 - kl. 17.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge

Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge Referat åben Mødedato 24. april 2008 Mødetidspunkt 12.00 Mødelokale 188 Bemærkninger Udvalget for Børn og Unge den 24. april 2008 kl. 12.00 Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. juni 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:30-17:00 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen (V)

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Referat

Børne- og Ungdomsudvalget. Referat Børne- og Ungdomsudvalget Referat Dato: 27. oktober 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:10 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen (V) Gitte Krogh

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. februar 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:15 Ole Jespergaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 08. oktober 2012 kl. 08:30 i Farsø administrationsbygning, lokale S1

Åbent møde for Handicapråds møde den 08. oktober 2012 kl. 08:30 i Farsø administrationsbygning, lokale S1 Åbent møde for Handicapråds møde den 08. oktober 2012 kl. 08:30 i Farsø administrationsbygning, lokale S1 Indholdsfortegnelse 039. Rammeaftale Specialundervisningsområdet 2013 106 040. Idegrundlag for

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. januar 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen (V)

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15 Fraværende: Ingen Indholdsfortegnelse Side 1. Godkendelse af dagsorden 56 2. Godkendelse af kommunal redegørelse

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 1. april 2008 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.30-17.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager:

Læs mere

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol Dato: 30. august 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:30-17:45 Knud Jørgensen, Formand Valborg Jensen Bodil Thomsen Cady Mampouya-Kilele Emilly Pedersen

Læs mere

Rammeaftale for specialundervisning 2007 KKR NORDJYLLAND

Rammeaftale for specialundervisning 2007 KKR NORDJYLLAND Rammeaftale for specialundervisning 2007 KKR NORDJYLLAND Titel: Rammeaftale for specialundervisning 2007 Trykkeri: Aabybro Bogtrykkeri Udgivelsesdato: November 2006 Oplag: 1000 Yderlige informationer om

Læs mere

Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 24. september 2008 kl. 14:00 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen

Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 24. september 2008 kl. 14:00 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 24. september 2008 kl. 14:00 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 076. Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 24. september

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand

Udkast til bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand Udkast til bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand I medfør af 3, stk. 3, 19 i, stk. 1, 21, stk. 5, 30 a og 51 b, stk. 3, i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. december 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Rammeaftale på socialområdet i Syddanmark 2010

Rammeaftale på socialområdet i Syddanmark 2010 Kontaktforum 15. juni 2009 Rammeaftale på socialområdet i Syddanmark 2010 En årlig lovpligtig rammeaftale i hver af de 5 regioner (SEL 6) 1 Rammeaftalen er et planlægnings- og udviklingsværktøj som skal

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. januar 2007 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-11.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/2 Puljemidler...

Læs mere

Kapitel 1 Bekendtgørelsens anvendelsesområde m.v.

Kapitel 1 Bekendtgørelsens anvendelsesområde m.v. Bekendtgørelse om kommunalbestyrelsens årlige redegørelse til regionsrådet og rammeaftalen mellem regionsrådet og kommunalbestyrelserne i regionen på specialundervisningsområdet I medfør af 47, stk. 6,

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. oktober 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:15 Carsten Møller Nielsen (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 25. oktober 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/81

Læs mere

Forslag til revideret kvalitetsstandard ungdomsuddannelse for unge med særlige behov STU

Forslag til revideret kvalitetsstandard ungdomsuddannelse for unge med særlige behov STU Myndighedsafdelingen Forslag til revideret kvalitetsstandard ungdomsuddannelse for unge med særlige behov STU Maj 2012 1 1. Indledning Kvalitetsstandarden skal sikre, at der er sammenhæng mellem lovgivningen,

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Referat fra møde i onsdag den 13. januar 2010 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...3 2. BU - Valg af næstformand...4 3. ØU - Udvalgets mødeplan

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 29. september 2008 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:45 Carsten Jespersgaard, Formand (V) Steen Christensen (A) Kim Toft (V) Asta

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Lands- og landsdelsdækkende tilbud udgøres af sociale tilbud, specialundervisningstilbud og sikrede afdelinger.

Lands- og landsdelsdækkende tilbud udgøres af sociale tilbud, specialundervisningstilbud og sikrede afdelinger. BILAG 4: UDVIKLINGSTENDENSER INDENFOR LANDS- OG LANDSDELSDÆKKENDE TILBUD Lands- og landsdelsdækkende tilbud udgøres af sociale tilbud, specialundervisningstilbud og sikrede afdelinger. SOCIALE TILBUD Målgrupperne

Læs mere

MED-udvalget for Børn og Kultur. Beslutningsprotokol

MED-udvalget for Børn og Kultur. Beslutningsprotokol MED-udvalget for Børn og Kultur Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Henning Risager, Formand Bente Kristoffersen Jill Joan Tubbert Mariane

Læs mere

Retsgrundlaget for undervisning i opholdssteder og døgninstitutioner uden intern skole, ministeriets sagsnr. 17/15588

Retsgrundlaget for undervisning i opholdssteder og døgninstitutioner uden intern skole, ministeriets sagsnr. 17/15588 Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Retsgrundlaget for undervisning i opholdssteder og døgninstitutioner uden intern skole, ministeriets sagsnr. 17/15588 04-10-2018 1. Indledning

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 09. maj 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:30 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl

Læs mere

Åbent møde for Socialudvalgets møde den 27. oktober 2009 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åbent møde for Socialudvalgets møde den 27. oktober 2009 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åbent møde for Socialudvalgets møde den 27. oktober 2009 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 055. Orientering fra formanden 118 056. Orientering fra forvaltningschefen 119 057. Tids- og handleplan

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. februar 2009 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:05 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 04. oktober 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan

Læs mere

Spørgeskemaundersøgelse

Spørgeskemaundersøgelse Side 1 af 13 0% 1% 100% 1 af 55. Skabelon for undervisningsområdet. Ét svar i hver linje Kommunenavn: Kontaktpersonens navn og direkte telefonnr (til evt. afklarende spørgsmål): Viborg Kommune Carsten

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Lyngby-Taarbæk kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Lyngby-Taarbæk kommune Lyngby-Taarbæk kommune Side 1 af 13 sider. Lyngby-Taarbæk kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2008 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.15-14.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/66 Institutionsbesøg...

Læs mere

S K O L E B E S T Y R E L S E N B Ø R N E O M R Å D E T. Årsberetning

S K O L E B E S T Y R E L S E N B Ø R N E O M R Å D E T. Årsberetning S K O L E B E S T Y R E L S E N B Ø R N E O M R Å D E T Årsberetning 1 Årsberetning Skolebestyrelsen, børneområdet I 2016 har de to skolebestyrelser på CDH skolebestyrelsen for børneområdet og skolebestyrelsen

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 ONSDAG DEN 24. SEPTEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 24. september 2008 Side: 2 Fraværende: Torben Skovhus

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 20. november 2008 kl. 10:00 i Års Rådhus, mødelokale 1

Åbent møde for Handicapråds møde den 20. november 2008 kl. 10:00 i Års Rådhus, mødelokale 1 Åbent møde for Handicapråds møde den 20. november 2008 kl. 10:00 i Års Rådhus, mødelokale 1 Indholdsfortegnelse 028. Meddelelser til Handicaprådets møde den 20. november 2008 64 029. Fleks -og skånejob

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2010 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Slot Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C)

Læs mere

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt.

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt. Punkt 16. Godkendelse af forslag stillet af Venstres byrådsgruppe om mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er tilstede i den fagdelte undervisning / flytning

Læs mere

Fastsættelse af børnepolitikken B I I. Evaluering og dokumentation af politikkens fremdrift B I I

Fastsættelse af børnepolitikken B I I. Evaluering og dokumentation af politikkens fremdrift B I I Delegationsplan - ørne- og undervisningsudvalget Ringsted Kommune = eslutter, = ndstiller yrådet Økonomiudvalget ørne- og undervisnings-ud valget Generelt Fastsættelse af børnepolitikken Evaluering og

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. juni 2010 Lokale: Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C) Margit

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. december 2008 Lokale: 122, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:40 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. januar 2012 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen

Læs mere

Mandag kl. 14:15 Mødelokale D1

Mandag kl. 14:15 Mødelokale D1 Referat fra ordinært møde Møde den 20. november Mandag 20.11.2017 kl. 14:15 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Ny rammeaftale på det specialiserede social- og specialundervisningsområde

Læs mere

Fra Bekendtgørelse af lov om folkeskolen

Fra Bekendtgørelse af lov om folkeskolen Fra Bekendtgørelse af lov om folkeskolen 40 a. Kommunalbestyrelsen skal årligt udarbejde en kvalitetsrapport. Kvalitetsrapporten skal beskrive kommunens skolevæsen, skolernes faglige niveau, de foranstaltninger,

Læs mere

Den overordnede. specialiserede socialområde. høje faglige niveau, samtidig med at det skal drives på et lavere omkostningsniveau.

Den overordnede. specialiserede socialområde. høje faglige niveau, samtidig med at det skal drives på et lavere omkostningsniveau. Oversigt over de fem udviklingsstrategier for social- og specialundervisningsområdet Overordnede tendenser/visioner Der vurderes ikke aktuelt at være behov for i 2015 at indgå tværkommunale aftaler og/eller

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform.

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Blandt de 26 indkomne høringssvar er der en generel positiv indstilling over høringsmaterialet. Der bliver i høringssvarene også stillet spørgsmål,

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Mødelokale 10 Nytorv 6 2. sal Mødenr.: 2 Fraværende: Kirsten Fabian Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 11 Orientering om hjælpemidler og

Læs mere

Vedtægt for styrelse af Svendborg kommunes folkeskoler

Vedtægt for styrelse af Svendborg kommunes folkeskoler Bilag 3 Svendborg Kommune Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 45 10 Fax. 6325 1319 bu@svendborg.dk www.svendborg.dk Vedtægt for styrelse af Svendborg kommunes folkeskoler I nedenstående er

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. august 2008 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: Kl. 11:00-13:00 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Martin

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 45 TIRSDAG DEN 1. DECEMBER 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 1. december 2009 Side: 2 Fraværende: Anders Fog-Petersen

Læs mere

Indledning Kapitel 2: Opsummering af rammeaftalen... 9

Indledning Kapitel 2: Opsummering af rammeaftalen... 9 Indledning... 4 Kapitel 1: Baggrund for rammeaftalen... 5 Rammeaftalens opbygning og indhold... 5 Lovgrundlag... 6 Rammeaftalens parter og aktører... 6 Proces og tidsplan i forbindelse med udarbejdelse

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Tirsdag den 12-november-2002 Starttidspunkt for møde: 8.15 Sluttidspunkt for møde: 16.30 Mødested: Skolebesøg Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Orla Hansen,

Læs mere

Kvalitetssikring af folkeskolerne i Aalborg Kommune

Kvalitetssikring af folkeskolerne i Aalborg Kommune Kvalitetssikring af folkeskolerne i Aalborg Kommune - på et dialogbaseret grundlag Folkeskolen er en kommunal opgave, og det er således kommunalbestyrelsens opgave at sikre, at kvaliteten af det samlede

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Skolebestyrelsen og MED-udvalget ved Hjallerup Skole Inden Skolebestyrelsen og MED-udvalget afgiver høringssvar til de enkelte forslag, vil vi gerne

Læs mere

Skabelon for udarbejdelse af Kommunal redegørelse vedr. specialundervisningsområdet for tilbud omfattet af rammeaftalen. Brønderslev Kommune

Skabelon for udarbejdelse af Kommunal redegørelse vedr. specialundervisningsområdet for tilbud omfattet af rammeaftalen. Brønderslev Kommune Skabelon for udarbejdelse af Kommunal redegørelse vedr. specialundervisningsområdet 2010 for tilbud omfattet af rammeaftalen Brønderslev Kommune Indledning Denne skabelon omfatter kommunernes forventninger

Læs mere

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol Dato: 26. april 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:30-18:15 Knud Jørgensen, Formand Adnan Jedon (A) Bodil Thomsen Cady Mampouya-Kilele Emilly Pedersen

Læs mere

Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning.

Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning. Dato 12. september 2014 Lb.nr. 118340-14 Sagsnr. 14-2023 Ref. Jette Poulsen Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning. Skoleområdet: Folkeskoleområdet/SFO-området:

Læs mere

Byrådet. Fastsættelse af børnepolitikken B I I I

Byrådet. Fastsættelse af børnepolitikken B I I I Delegationsplan - ørne- og undervisningsudvalget Ringsted Kommune = eslutter, = ndstiller yrådet Økonomiudvalget ørne- og undervisningsudvalget Adminstrationen (Leder) Generelt Fastsættelse af børnepolitikken

Læs mere

Administrationen Specialsektoren. Jurist Susanne Kortegård Direkte: februar 2014.

Administrationen Specialsektoren. Jurist Susanne Kortegård Direkte: februar 2014. Svar vedrørende høring over forslag til lov om opfølgning på evaluering af kommunalreformen vedrørende det specialiserede socialområde og den mest specialiserede specialundervisning Indledning Det fremsendte

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 2. november 2010

Referat Udvalget for Børn & Ungdom tirsdag den 2. november 2010 Referat tirsdag den 2. november 2010 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Bemærk at tidspunktet for mødet er rykket til kl. 18.00. Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Orientering...2

Læs mere

Møde 3. oktober 2011 kl. 14:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus

Møde 3. oktober 2011 kl. 14:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Børne- og Uddannelsesudvalg Referat Møde 3. oktober 2011 kl. 14:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.: 14.50 Indkaldte: kl. 14.00 Anne-Marie Steen Schrøder, Børne- og Familiecentret,

Læs mere

Udvikling og koordinering af den nordjyske tilbudsvifte

Udvikling og koordinering af den nordjyske tilbudsvifte Bilag 1: Nordjysk Socialaftale 2018-2020 Udvikling og koordinering af den nordjyske tilbudsvifte 24. august 2018 Udvikling og koordinering er et bilag til Nordjysk Socialaftale 2018-2020, som giver en

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 3. marts 2008 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 17.30 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/112

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. oktober 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:15-11:30 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Arne M. Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Skabelon for udarbejdelse af Kommunal redegørelse vedr. specialundervisningsområdet 2010. for tilbud omfattet af rammeaftalen. Jammerbugt Kommune

Skabelon for udarbejdelse af Kommunal redegørelse vedr. specialundervisningsområdet 2010. for tilbud omfattet af rammeaftalen. Jammerbugt Kommune Skabelon for udarbejdelse af Kommunal redegørelse vedr. specialundervisningsområdet 2010 for tilbud omfattet af rammeaftalen Jammerbugt Kommune Indledning Denne skabelon omfatter kommunernes forventninger

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1

Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Indholdsfortegnelse 001. Meddelelser til Handicaprådets møde den 11. februar 2009 3 002. Forslag til Vesthimmerland

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Rudersdal kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2010 fra: Rudersdal kommune Rudersdal kommune Side 1 af 13 sider. Rudersdal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen om

Læs mere

Tema: Gældende før lovændring: Gældende nu: Hvad og/eller hvordan? Beslutningskompetence 2019/2020

Tema: Gældende før lovændring: Gældende nu: Hvad og/eller hvordan? Beslutningskompetence 2019/2020 Oversigt over justering af folkeskolereformen Dagtilbud og Undervisning d. 10. maj 2019 Tema: Gældende før lovændring: Gældende nu: Hvad og/eller hvordan? Beslutningskompetence 2019/2020 Fastsættelse af

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE.

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE. Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 11. januar 2005 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Ib Munk. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. marts 2008 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 8.00-8.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/154

Læs mere

Udviklingsrådets redegørelse. for Sammendrag. Udviklingen på det sociale område og specialundervisningsområdet

Udviklingsrådets redegørelse. for Sammendrag. Udviklingen på det sociale område og specialundervisningsområdet Udviklingsrådets redegørelse for 2007 - Sammendrag Udviklingen på det sociale område og specialundervisningsområdet Indhold Forord... 3 Nye strukturer med kommunalreformen... 4 Udviklingen inden for børne-

Læs mere

Bekendtgørelse om folkeskolens specialpædagogiske bistand til børn, der endnu ikke har påbegyndt skolegangen

Bekendtgørelse om folkeskolens specialpædagogiske bistand til børn, der endnu ikke har påbegyndt skolegangen Bekendtgørelse om folkeskolens specialpædagogiske bistand til børn, der endnu ikke har påbegyndt skolegangen BEK nr 356 af 24/04/2006 (Gældende) LBK Nr. 393 af 26/05/2005 Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3

Læs mere

Handicaprådet. Dagsorden

Handicaprådet. Dagsorden Handicaprådet Dagsorden Dato: 05. april 2013 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl Emil Nielsen

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 33. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 33. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 33 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008. Mødet startede kl. 7.30 og sluttede kl. 10.10. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere