Logitech. Brugervejledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Logitech. Brugervejledning"

Transkript

1 Logitech Brugervejledning

2

3 Brugervejledning til Squeezebox Boom 1 Indhold Tak...3 Sådan får du hjælp...3 Kassen indeholder...4 Systemkrav...4 Oversigt over Boom-systemet...5 Fjernbetjening...5 Frontpanel...6 Tip og gode råd til kontrolfunktionerne...7 Stik på bagpanelet...8 Installation af Squeezebox Boom...9 Oversigt over installationen...9 Nedskrivning af netværksindstillinger...9 Opret en konto online, og hent softwaren Konfiguration af Squeezebox Boom og tilslutning til netværk Vælg musikkilde Hør musikken spille Valgfrit: Etabler forbindelse til SqueezeCenter Betjening af Squeezebox Boom Nu spiller Sådan slår du lyden fra Programmerbare knapper og foretrukne Squeezebox Booms vækkefunktion Displayets lysstyrke...20 Valg af musikkilde Gentage- og blandefunktionerne...22 Podcasts og RSS-feeds...22 Last.fm Audioscrobbler...23 Sådan slutter du mp3-afspillere og andre enheder til linjeindgangen...24 Få mere at vide om SqueezeNetwork og SqueezeCenter...24 Tip, gode råd og avancerede indstillinger...25 StereoXL...25 På Pandora...25 Sådan hænger du Boom op...25 Sådan lytter du til din musiksamling uden en computer...26 Tillæg A: Konfiguration af firewallen...27 Tillæg B: Understøttede filformater...28 Tillæg D: Sådan får du hjælp...30 Elektronisk hjælp...30 Kontakt os...30 Resurser til udviklere...30 Hvis du vil sende din Squeezebox Boom retur...30

4 2 Logitech Tillæg E: Problemløsning Når jeg forsøger at konfigurere netværket, registreres mit netværk ikke Hvis du kan se navnet på netværket, men Squeezebox Boom ikke kan tilsluttes Hvis Squeezebox Boom ikke kan finde din computer eller etablere forbindelse til SqueezeCenter...33 Hvordan bruger jeg statiske IP-adresser sammen med Squeezebox Boom?...34 Musikafspilningen hakker i det eller lyder forvrænget...34 Hvis Squeezebox Boom ikke kan tildeles en IP-adresse...35 Der kan ikke afspilles musik...35 Knapperne til at spole frem og tilbage virker ikke sammen med nogle af knapperne fra musikbiblioteket...36 Nogle af mine musikfiler registreres ikke i SqueezeCenter...36 Nogle af mine numre mangler eller har forkerte navne...37 Jeg har installeret SqueezeCenter for at kunne afspille de musikfiler der er gemt på computeren. Nogle af eller alle filerne fra itunes kan imidlertid ikke afspilles...38 Jeg kan ikke logge på min nye SqueezeNetwork-konto...38 Når jeg tilslutter høretelefoner hører jeg kun lyd fra den ene kanal...38 Tillæg F: Om at anvende Boom i et system der dækker hele huset...39 Begrænset garanti for Logitech -hardware...40 Sikkerhedsoplysninger... 41

5 Brugervejledning til Squeezebox Boom 3 Tak Tak fordi du har købt netværksmusiksystemet Logitech Squeezebox Boom. Vi håber at du får lige så meget fornøjelse af det som vi havde af at fremstille det. I Squeezebox Boom har vi kombineret funktionerne og teknologien som vores kunder elsker i en alt-i-et afspiller. Den indbyggede forstærker og højkvalitetshøjtalerne gør det muligt at placere Squeezebox Boom hvor som helst indenfor dit lokalnetværk uden at du behøver tilslutte separate højtalere. Dette gør afspilleren ideel til brug i små rum eller i omgivelser hvor et større højtalersystem ikke hører hjemme. I denne vejledning kan du læse hvordan Squeezebox Boom installeres og finde en gennemgang af de grundlæggende funktioner. Du kan finde yderligere oplysninger om de seneste funktioner samt deltage i brugergrupper og hente detaljeret dokumentation beregnet til udviklere, på vores websted på slimdevices.com. Sådan får du hjælp Hvis der opstår problemer under installationen, er der flere måder at få kvalificeret hjælp på: 1. Du bør først læse afsnittet om problemløsning i denne brugervejledning. Her gennemgås de mest almindelige problemer. 2. På under Support Problemløsning, finder du en omfattende liste med almindelige spørgsmål og svar. Vælg Trådløse musiksystemer på listen over produktkategorier. 3. Du kan også sende en til vores supportafdeling. Gå til og udfyld vores online-skema. Du vil modtage svar inden for en arbejdsdag.

6 4 Logitech Kassen indeholder Kassen indeholder følgende: Squeezebox Boom Infrarød fjernbetjening med batteri Beskyttende taske Strømforsyning med adapterstik til danske stikkontakter 3,5-mm lydkabel Opsummerende vejledning Systemkrav Styresystem Windows Vista, Windows XP eller Windows 2000 (SP4 eller nyere påkrævet) Mac OS X, version 10.3 eller senere Linux-baseret styresystem med Perl eller senere installeret Computer 733-MHz processor eller hurtigere 256 MB ram 80 MB ledig plads på harddisken Netværk Ethernet- og/eller b/g-kompatibelt trådløst netværk. Routere der understøtter Draft N er også kompatible, såfremt de er bagudkompatible med g. Internet Du skal bruge en bredbåndsopkobling til internetbaserede radiostationer og musiktjenester. Der skal også bruge en internetforbindelse for at hente SqueezeCenter -softwaren.

7 Brugervejledning til Squeezebox Boom 5 Oversigt over Boom-systemet Fjernbetjening A. Tænd/Sluk tænder og slukker Squeezebox Boom. B. Hjem bringer dig til hovedmenuen. Hvis du trykker på Hjem mens du er i startskærmen, vises skærmen Nu spiller. C. Med Venstre, Højre, Op og Ned kan du søge i afspilningslister, musiktjenester, indstillinger og mere. Op og Ned scroller gennem menuen, Højre vælger emnet og Venstre går tilbage til forrige menu. D. Tryk på Afspil for at høre det/den markerede nummer, kunstner, album, genre eller afspilningsliste. Afspilningslisten bliver erstattet med det valgte emne. Tryk på tilføj i stedet for afspil for at tilføje det valgte emne til afspilningslisten. E. Tryk på Tilføj for at tilføje det/den markerede nummer, kunstner, album, genre eller afspilningsliste til slutningen af den nuværende afspilningsliste. Hold tilføj inde for at tilføje det valgte emne som næste nummer i Nu spiller. F. spol tilbage, pause og spol frem bruges til at styre afspilningen. Tryk på spol frem for at springe frem til det næste nummer og spol tilbage for at springe til det forrige. Tryk på pause for at afbryde eller genoptage afspilningen. Hold Spol tilbage eller Spol frem inde for at spole i det nummer som afspilles. Hold pause inde for at stoppe afspilningen. G. skru op og skru ned. H. dvale har to funktioner. Ved normal brug aktiveres den automatiske slukkefunktion sådan at afspilleren slukker efter et nærmere angivet tidsrum, fra 15 til 90 minutter. dvale fungerer også som slumreknap der ved aktivering sætter vækkeuret på pause i et forudangivet tidsrum. Standard er 9 minutter. Under Tip og gode råd til kontrolfunktionerne kan du læse hvordan du ændrer standardtidsrummet.

8 6 Logitech Frontpanel A. Tænd/Sluk tænder og slukker Squeezebox Boom. B. Drejeknappen bruges til at navigere hurtigt gennem menuer, afspilningslister, musiktjenester, m.m. Drej på knappen for at rulle, og tryk på den for at vælge en mulighed. Når pauseskærmen Nu spiller er aktiv, fungerer drejeknappen også som volumenknap. C. Tryk på Afspil for at høre det/den markerede nummer, kunstner, album, genre eller afspilningsliste. Hvis du leder i din musiksamling eller en musiktjeneste, erstattes listen Nu spiller med det valgte. Tryk på tilføj i stedet for afspil for at tilføje det valgte til Nu spiller. D. Tryk på tilbage for at komme til den forrige menu. Det svarer til venstre på fjernbetjeningen. E. Spol tilbage, pause og spol frem bruges til at styre afspilningen. Tryk på spol frem for at springe frem til det næste nummer og spol tilbage for at springe til det forrige. Tryk på pause for at afbryde eller genoptage afspilningen. Hold Spol tilbage eller Spol frem nede for at spole i det nummer som afspilles. Hold pause nede for at stoppe afspilningen. F. Skru op og skru ned. Når du har trykket på skru op eller skru ned kan du også bruge drejeknappen for at justere lydstyrken.

9 Brugervejledning til Squeezebox Boom 7 G. Programmerbare knapper giver hurtig adgang til dine foretrukne numre, internetradiostationer, afspilningslister eller album. Tryk på en af knapperne for at starte afspilningen, eller hold knappen nede for at knytte knappen til det markerede. H. Dvale har to funktioner. Ved normal brug aktiveres den automatiske slukkefunktion sådan at afspilleren slukker efter et nærmere angivet tidsrum, fra 15 til 90 minutter. Dvale fungerer også som slumreknap der ved aktivering slukker vækkeuret midlertidigt. Tip og gode råd til kontrolfunktionerne Fjernbetjeningen anvender infrarødt lys til at kommunikere med Squeezebox Boom. Den infrarøde sensor sidder på Boom-enhedens frontpanel. Derfor anbefales det at anvende fjernbetjeningen mens du er foran Boom-enheden og har frirum imellem fjernbetjening og sensor. I afsnittet Om at anvende Boom i et system der dækker hele huset senere i denne vejledning finder du informationer om Squeezebox Controller. Squeezebox Boom har ingen dedikeret stop-knap. Det er fordi den fungerer på samme måde som en mp3- eller cd-afspiller der gør det muligt at afbryde musikken midlertidigt og vende tilbage til den senere. Tryk på pause for at afbryde musikken midlertidigt, og hold pause nede for at stoppe afspilningen helt. Hvis du vælger nummer, kunstner, album, genre eller en anden afspilningsliste fra din musiksamling eller fra en online-musiktjeneste og klikker på afspil, sletter du afspilningslisten (Nu spiller) fra hukommelsen og opretter en ny afspilningsliste med det valgte. Tryk på tilføj for at tilføje det valgte i slutningen af Nu spiller. Hold tilføj nede for at tilføje det valgte som næste nummer i Nu spiller. Slumreknappens forudindstillede tidsrum er på 9 minutter. Under punktet Squeezebox Boom vækkeur senere i denne vejledning kan du læse hvordan du ændrer dette tidsrum.

10 8 Logitech Stik på bagpanelet A. Linjeindgang. Du kan slutte en mp3-afspiller, en bærbar cd-afspiller eller lignende med et 3,5-mm udgangsstik til linjeindgangen, så du kan få glæde af de avancerede højtalerenheder og den fremragende lydgengivelse i Squeezebox Boom. Det er ikke nødvendigt at vælge Linjeindgang som kilde på frontpanelet; Squeezebox Boom finder automatisk ud af hvilken indgng din afspiller er tilsluttet. B. Udgang til hovedtelefoner eller subwoofer. Du kan tilslutte et par hovedtelefoner hvis du ikke vil forstyrre andre, eller en subwoofer med egen strømforsyning hvis der skal mere kraft i bassen. Da denne udgang har to anvendelsesmuligheder, skal du vælge den passende indstilling under Indstillinger > Lyd > linjeudgang fra hovedmenuen. Hvis du anvender hovedtelefoner og kun kan høre lyd fra den ene kanal, bør du sikre dig at subwoofer-indstillingen ikke er valgt. C. Ethernet. Hvis du foretrækker at benytte en Ethernet-forbindelse fremfor den indbyggede trådløse forbindelse, kan du koble Squeezebox Boom til dit netværk med et kabel. D. Strøm. Husk at du kun må benytte den strømforsyning som følger med Squeezebox Boom.

11 Brugervejledning til Squeezebox Boom 9 Installation af Squeezebox Boom Kort om driftsbetingelser Squeezebox Boom er primært tiltænkt indendørs brug. Den kan midlertidigt anvendes udendørs, såfremt den er godt beskyttet mod fugt og ekstreme temperaturer. Sørg samtidig for at den ikke placeres i direkte sollys, da dette kan forstyrre den infrarøde sensor. Læs Sikkerhedsoplysninger senere i denne vejledning hvis du ønsker flere informationer. Oversigt over installationen Skriv indstillingerne for dit netværks op (hvis du slutter afspilleren til via et trådløst netværk) Opret en konto tilsqueezenetwork, og hent softwaren Konfigurer Boom, og slut den til netværket Vælg en musikkilde Nedskrivning af netværksindstillinger Hvis din computer kan sluttes til dit trådløse netværk, skulle du ikke have problemer med at konfigurere Squeezebox Boom. Hvis du på forhånd har samlet oplysninger om netværket, vil det være lettere at konfigurere Squeezebox Boom. Netværkets navn (SSID): Trådløs sikkerhed (sæt cirkel om én): WEP 64-bit WEP 128-bit WPA WPA2 Sikkerhedsnøgle:

12 10 Logitech Hvis du ikke kender dit trådløse netværks sikkerhedsindstillinger, kan du finde de nødvendige oplysninger ved at logge på din trådløse router. Læs eventuelt vejledningen til din router, eller kontakt den der har installeret og konfigureret netværket og/eller den trådløse router for at få hjælp. Du kan finde navnet på dit trådløse netværk ved at anvende en computer der allerede er sluttet til det. I Windows XP og Vista Dobbeltklik på ikonet for det trådløse netværk i systembakken. I Mac OS X Klik på ikonet for det trådløse netværk i menulinjen og notér hvilket netværk der er valgt. Særlig bemærkning til brugere af Apple Airport-baseenheden: Squeezebox Boom følger standarden og forventer en WEPnøgle i hexadecimalformat. Airport-baseenheden anvender ASCIItegn til WEP-nøglen. Du skal finde den version af WEP-nøglen som er i hexadecimalformat, for at kunne konfigurere Squeezebox Boom. Det gør du således: Åbn Airport-hjælpeværktøjet. På Mac OS X findes dette værktøj under Programmer -> Hjælpeprogrammer i Finder. I Windows findes det under Start -> Programmer -> Airport-hjælpeværktøj. Vælg basestationen, og klik på Konfigurer. Når konfigurationsvinduet åbnes, skal du klikke på adgangskodeikonet øverst i vinduet (det ikon som forestiller en hængelås). Herefter vises nøglen i HEX-format. Skriv den ned under Sikkerhedsnøgle på forrige side. Bemærk: På Airport-baseenheden består 64-bit WEP-nøgler af præcis 5 tegn, og 128-bit nøgler består af præcis 13 tegn.

13 Brugervejledning til Squeezebox Boom 11 Opret en konto online, og hent softwaren Vigtige informationer om musikkilder Squeezebox Boom skal være tilsluttet en musikkilde for at fungere. Der er to tilgængelige kilder: SqueezeNetwork og SqueezeCenter. SqueezeNetwork SqueezeNetwork er en gratis, internetbaseret tjeneste fra Logitech. Du kan bruge den til at etablere forbindelse til en række andre tjenester, bl.a. internetbaserede radiostationer, programoversigter og musiktjenester som Rhapsody, Sirius Internet Radio og Pandora Radio. Du kan oven i købet gemme din egen musiksamling på internettet via MP3tunes, sådan at du kan lytte til den selvom computeren er slukket. Bemærk at nogle tjenester opkræver et gebyr, men vi tilbyder gratis prøveabonnementer, så du kan prøve dem først. SqueezeCenter (valgfri installation) SqueezeCenter er et program der sender musikken til Squeezebox-afspillerne i huset eller lejligheden. Det skal køre på en computer der er tilsluttet netværket. Du kan også oprette forbindelse til internetbaserede radiostationer og online-musiktjenester via SqueezeCenter. Hvis ikke vil lytte til din musiksamling, eller hvis du regner med at gemme din musiksamling på online-musiktjenesten MP3tunes, har du ikke brug for SqueezeCenter. Oprettelse af en SqueezeNetwork-konto Oprettelse af en gratis konto på SqueezeNetwork er en vigtig del Squeezebox Boom konfigurationsprocessen. Gå til og brug registreringsguiden til at oprette en konto. Hvis du allerede har en konto, kan du læse hvordan du tilføjer din Squeezebox Boom, senere i denne vejledning.

14 12 Logitech Valgfrit: Hent og installer SqueezeCenter (valgfrit) Når du har oprettet kontoen på SqueezeNetwork, bliver du bedt om at downloade SqueezeCenter. SqueezeCenter er kun nødvendigt hvis du har planer om at lytte til din musiksamling på en computer på lokalnetværket. Hvis du udelukkende vil benytte internetbaserede radiostationer eller online-musiktjenester kan du springe dette trin over. Du kan vælge mellem Windows -, Mac OS X- og Linux-baserede udgaver af SqueezeCenter. Vælg den udgave der passer til dit styresystem, gem den til harddisken og dobbeltklik derefter på den downloadede fil. Når det er gjort, er SqueezeCenter klar til at sende musik til Squeezebox Boom. Konfiguration af Squeezebox Boom og tilslutning til netværk Placer Squeezebox Boom et passende sted. Det bør være et sted der er beskyttet mod fugt og ekstreme temperaturer og ude af direkte sollys. Vælg en placering i nærheden af den trådløse router eller adgangspunktet, hvis du vil anvende den trådløse netværksforbindelse, eller tæt på en Ethernetforbindelse, hvis du vil bruge denne. Klargør den infrarøde fjernbetjening således: Åbn batterihuset, fjern beskyttelsestapen fra batteriet, og luk batterihuset igen. Valgfrit: Tilslut kablet nu, hvis du vil oprette forbindelse til dit netværk vha. et Ethernet-kabel. Strømforsyningen har et adaptersystem der er kompatibelt verden over. Sæt adapterstikket på stikket til lysnetadapteren, og sørg for at det er sat ordentligt fast. Sæt det runde stik i strømstikket på bagsiden af Squeezebox Boom. Sæt strømforsyningen i stikkontakten. Squeezebox Boom tænder automatisk, afspiller en velkomsbesked og viser herefter konfigurationsmenuen. Tip: Som beskrevet tidligere i denne vejledning, sker der det samme når du trykker på knapperne Op og Ned som når du drejer drejeknappen til venstre eller højre. Et tryk på Højre svarer til at trykke på drejeknappen. I resten af dette afsnit henvises der til forskellige knapper på fjernbetjeningen, men du kan sagtens bruge drejeknappen i stedet for.

15 Brugervejledning til Squeezebox Boom Nu vises en menu hvor du kan vælge at koble afspilleren til via et trådløst eller kabelnetværk. Brug Op eller Ned til at markere en af mulighederne, og tryk på Højre. Hvis du bruger den trådløse forbindelse, vises en menu hvor du skal vælge område og derefter dit trådløse netværks navn. Hvis netværket er sikret, skal du indtaste den sikkerhedsnøgle du noterede tidligere i punktet Nedskrivning af netværksindstillinger. Når du ser en meddelelse om at Squeezebox Boom er koblet til det trådløse netværk, skal du trykke på Højre for at fortsætte. Hvis du ser en meddelelse om at Squeezebox Boom ikke kunne etablere forbindelse til netværket, skal du trykke på Venstre (eller Tilbage-knappen på frontpanelet) for at komme tilbage til netværkskonfigurationsmenuen. Kontroller at du har indtastet sikkerhedsnøglen korrekt og at du forsøger at koble til det rigtige netværk. Hvis du stadig ikke kan etablere forbindelse, kan du finde hjælp i afsnittet Problemløsning. I den næste menu bliver du spurgt om der skal hentes en IP-adresse automatisk via DHCP, eller om du vil tildele Squeezebox Boom en IP-adresse manuelt. Der bruges DHCP på de fleste hjemmenetværk, så hvis du er i tvivl, kan du vælge den automatiske tildeling. Når det bekræftes at der er hentet en IP-adresse, skal du trykke på Højre for at gå videre til den næste menu.

16 14 Logitech Vælg musikkilde Når Squeezebox Boom er sluttet til netværket, vises en menu hvor du bliver bedt om at vælge en musikkilde. Vælg SqueezeNetwork, Logitechs gratis internetbaserede tjeneste. Når du etablerer forbindelse til SqueezeNetwork, vil din Squeezebox Boom vise en unik kode, som du kan bruge til at knytte din Boom til din SqueezeNetwork konto. Gå til vælg Afspillere og indtast koden under punktet Tilføj en afspiller. Hør musikken spille Nu er du der næsten. Du kan tjekke at alt fungerer som det skal, ved at lytte til internetradio. 1. Tryk på Start på fjernbetjeningen så hovedmenuen vises. 2. Tryk på Ned på fjernbetjeningen (eller drej drejeknappen til højre) indtil der står Internetradio, og tryk så på Højre (eller på drejeknappen). 3. Vælg Vi anbefaler. 4. Vælg Det bedste fra internetradio. 5. Find Demonstration: Miles Davis, og tryk på Afspil Juster lydstyrken. Hvis du vil knytte en knap til stationen, skal du holde en af de programmerbare knapper nede. Tip: Selvom der kun er seks programmerbare knapper til hurtigt at finde dine foretrukne numre, internetradiostationer, afspilningslister eller album, kan du føje lige så mange elementer til listen med foretrukne som du vil. Når du knytter en af de programmerbare knapper til noget bliver det automatisk føjet til dine foretrukne. Hvis du vil føje noget til listen med foretrukne uden at knytte det til en af de programmerbare knapper, skal du trykke på drejeknappen eller Højre på fjernbetjeningen og derefter vælge Føj til Foretrukne.

17 Brugervejledning til Squeezebox Boom 15 Valgfrit: Etabler forbindelse til SqueezeCenter Hvis du vil lytte til din musiksamling og allerede har downloadet og installeret SqueezeCenter, skal du gøre følgende: 1. Hold Tilbage på frontpanelet nede (eller Venstre på fjernbetjeningen) for at åbne konfigurationsmenuen. 2. Find muligheden for at forbinde til din computer (for eksempel Etabler forbindelse til hans-larsens-computer) 3. Tryk på drejeknappen (eller tryk Højre på fjernbetjeningen) for at etablere forbindelse til din computer. Hvis computerens navn ikke vises i menuen, eller hvis Squeezebox Boom ikke kan opnå forbindelse, kan du finde hjælp i Tillæg E: Problemløsning

18 16 Logitech Betjening af Squeezebox Boom Nu spiller Squeezebox Boom beholder altid den nuværende afspilningsliste i hukommelsen. Denne liste hedder Nu spiller, og du kan ændre den ved at tilføje numre fra din musiksamling, numre og afspilningslister fra musiktjenester eller endda fra gemte afspilningslister. Da listen Nu spiller har en central rolle i udnyttelsen af din Squeezebox Boom, anbefales det at du hurtigst muligt lærer at organisere den. Sådan finder du Nu spiller med fjernbetjeningen Tryk på Start for at gå til hovedmenuen. Tryk derefter påstart igen. Sådan finder du Nu spiller via frontpanelet Tryk på Tilbage indtil du kommer til hovedmenuen. Brug derefter drejeknappen for at scrolle til Nu spiller, den første valgmulighed i hovedmenuen. Tryk derefter på hjulet, eller tryk på Afspil for at komme til Nu spiller. Sådan tilføjer du numre, album, afspilningslister og andet Tryk på Tilføj på fjernbetjeningen eller frontpanelet. Det valgte bliver føjet til slutningen af Nu spiller. Hold Tilføj nede for at tilføje det valgte som næste nummer i Nu spiller. Gem som afspilningsliste Squeezebox Boom kan gemme listen Nu spiller på din computers harddisk til senere brug. Denne funktion er særligt nyttig til fester en af de spændende ting ved Squeezebox Boom er at alle har lyst til at lege med den! Hvis du gemmer din afspilningsliste inden festen starter, kan du gendanne den hvis en af dine gæster sletter den eller tilføjer uønsket musik. Sørg for at din Squeezebox Boom har forbindelse til SqueezeCenter. Vælg dernæst Ekstra > Gem afspilningsliste i hovedmenuen. Tryk på piletasterne på fjernbetjeningen, eller tryk på drejeknappen på frontpanelet for at navngive din afspilningsliste. Antallet af gemte afspilningslister er kun begrænset af harddiskpladsen på din computer.

19 Brugervejledning til Squeezebox Boom 17 Rydning af listen Nu spiller Hvis du vælger nummer, album, genre eller en afspilningsliste fra din musiksamling eller fra en online-musiktjeneste og klikker Afspil sletter du afspilningslisten (Nu spiller) fra hukommelsen og opretter en ny afspilningsliste med det valgte. Tip: Hvis du holder fest og lader dine gæster vælge sange, er det vigtigt at vise dem hvordan de bruger knappen Tilføj til at føje sange til Nu spiller. Hvis de trykker på Afspil i stedet for Tilføj, erstatter de afspilningslisten med det valgte nummer. Hvis gentagefunktionen er slået til, vil nummeret blive gentaget igen og igen indtil alle dine gæster skrider. Af samme grund er det vigtigt at gemme Nu spiller som afspilningsliste på din computer inden gæsterne ankommer, så din nøje sammensatte musikliste kan genskabes ved at vælge Musikbibliotek > Afspilningslister i hovedmenuen, hvis en af gæsterne kommer til at slette den. Sådan slår du lyden fra Da Boom fungerer ligesom en cd-afspiller er der ikke brug for en knap til at slå lyden fra. Med de fleste musikkilder kan du trykke på Pause og fortsætte afspilningen på et senere tidspunkt. Musik fra dit bibliotek og fra interaktive onlinetjenester kan generelt afbrydes så længe du vil. Hvis du lytter til internetradio, vil Pause-knappen afbryde musikken indtil Squeezebox Booms buffer er fuld. Bufferen kan gemme op til flere minutters musik afhængigt af radiostationens samplingfrekvens. Hold Pause nede i et par sekunder for at stoppe afspilningen helt. Programmerbare knapper og foretrukne Foretrukne og forvalg: Hvad er forskellen? Vi har kort beskrevet foretrukne tidligere i vejledningen. Du kan føje det valgte nummer, album eller radiostation eller en afspilningsliste til din liste med foretrukne ved at trykke på Pause på fjernbetjeningen eller ved at trykke på drejehjulet og vælge Føj til foretrukne fra næste skærmbillede. Der er enkelte ting, der ikke kan føjes til foretrukne for eksempel kan du godt tilføje internetbaserede radiostationer, men ikke de enkelte numre som stationen spiller. Enkelte abonnementbaserede tjenester har begrænsninger på, hvad du kan føje til foretrukne. Hvis du er i tvivl, kan du trykke på drejeknappen og undersøge om næste menu rummer muligheden for at føje til foretrukne.

20 18 Logitech Squeezebox Boom har seks programmerbare knapper under displayet. Tænk på disse som en kort liste bestående af seks foretrukne med hver sin knap. Hvis du knytter en af de programmerbare knapper til noget, bliver det automatisk føjet til dine foretrukne. Konfiguration og brug af de programmerbare knapper Hvis du har prøvet at bruge en bilradio, har du allerede prøvet at bruge programmerbare knapper. Hold en af de seks programmerbare knapper nede for at knytte knappen til det markerede. Tryk herefter på knappen for at starte afspilningen. Ligesom med foretrukne, kan en programmerbar knap knyttes til enten et nummer, et album, en radiostation eller en afspilningsliste. Håndtering af foretrukne via SqueezeNetwork eller SqueezeCenter Hvis du vil tilføje eller fjerne flere foretrukne ad gangen, er dette lettere at gøre fra en computer. Gå til log på din konto og vælg Foretrukne. Hvis du kører SqueezeCenter på en lokal computer kan du håndtere dine foretrukne derfra. Marker menuen Foretrukne og klik på redigeringsikonet (blyanten). Tip: Hvis din Squeezebox Boom er forbundet til SqueezeNetwork mens du tilføjer foretrukne eller tilknytter knapper, bliver emnet samtidig gemt på din SqueezeNetwork-konto. Hvis Squeezebox Boom er forbundet til SqueezeCenter mens du tilføjer foretrukne eller tilknytter knapper, bliver de automatisk føjet til SqueezeCenter. SqueezeNetwork og SqueezeCenter vedligeholder hver især deres egne lister over foretrukne og programmerede knapper. Sådan tilføjer du en radiostation til foretrukne, selvom den ikke er i oversigterne. Stationoversigterne på SqueezeNetwork og i Squeezebox Booms menu (RadioIO, RadioTime, Live365, and ShoutCast) gør det let at bladre gennem tusindvis af radiostationer og føje dem til dine foretrukne eller de programmerbare knapper. Hvis en bestemt radiostation ikke er tilgængelig via en af disse oversigter, er det let at bruge SqueezeCenter eller SqueezeNetwork til at tilføje den, hvis du kender adressen.

21 Brugervejledning til Squeezebox Boom 19 Med SqueezeNetwork Du føjer radiostation til dine foretrukne på SqueezeNetwork ved at gå til klikke på Forektrukne, vælge et navn til streamen og indtaste adressen. Sådan føjer du en radiostation til dine foretrukne via SqeezeCenter: 1. Åbn SqueezeCenters webbaserede brugerflade. 2. Vælg menuen Internetradio og derefterstil ind på adressen. 3. Indtast internetadressen, og klik på +. Squeezebox Booms vækkefunktion Squeezebox Boom har en avanceret vækkefunktion. Du kan indstille flere vækkeur om dagen og indstille dem til forskellige tidspunkter på de enkelte ugedag. Som vækkelyd kan du enten vælge et nummer blandt dine foretrukne eller blandt Squeezebox Booms indbyggede samling af musik og lydeffekter. Backupsystemet beskytter dine indstillinger for vækkeuret i op til to uger, hvis strømtilførslen afbrydes. Hvis du har valgt en onlinekilde som vækkelyd (såsom din yndlingsradiostation) og Boom taber forbindelsen til internettet, vil stationen automatisk blive erstattet af en behagelig (men effektiv) vækkelyd, der sikrer at du vågner til tiden. Sådan indstiller du vækkeuret Vælg Vækkeur i hovedmenuen. Det første menupunkt er Alle vækkeur til/fra en nyttig valgmulighed hvis du tager på ferie. Vælg Tilføj vækkeur og tryk på drejeknappen. I den næste menu kan du vælge hvilke dage du vil aktivere vækkeuret for (hver dag eller en kombination af ugedage), vækkelyd og lydstyrken.

22 20 Logitech Slumreknappen Som ethvert godt vækkeur har Squeezebox Boom en slumreknap. Når vækkeuret ringer kan det slås fra midlertidigt ved at trykke på den store knap i toppen. Dvale-knappen på fjernbetjeningen (placeret mellem Start og Tænd/Sluk) fungerer også som slumreknap når vækkeuret ringer. Den forudindstillede slumretid er på ni minutter. Hvis du har installeret SqueezeCenter kan du ændre slumretiden: 1. Åbn SqueezeCenters webbaserede brugerflade 2. Klik på fanen Afspiller 3. Dvale Vælg den afspiller du vil konfigurere, på rullelisten (dette skridt er ikke nødvendigt hvis du kun har én Squeezebox-afspiller) 4. Vælg Vækkeur på rullelisten til højre. 5. Gå til bunden af siden og juster skydeknappen med påskriften Længde af slumretid i minutter. Som beskrevet tidligere fungerer den store knap oven på Squeezebox Boom som slumreknap, når vækkeuret ringer. Resten af tiden styrer den dvalefunktionen der automatisk slukker Squeezebox Boom efter et nærmere angivet interval. Dvale knappen på fjernbetjeningen fungerer på samme måde. Hold Dvale-knappen nede (eller tryk på Dvale-knappen på fjernbetjeningen) for at slukke Squeezebox Boom når nummeret slutter. Hold knappen nede igen (eller tryk igen på Dvale-knappen på fjernbetjeningen) for at slukke Squeezebox Boom efter 15 minutter. Ved at holde Dvale-knappen nede flere gange i træk ændrer du tidsrummet til henholdsvis 15, 30, 45, 60 og 90 minutter. Holder du knappen nede en ekstra gang, annullerer du dvalefunktionen. Displayets lysstyrke Squeezebox Boom har en indbygget lyssensor der automatisk justerer skærmens lysstyrke efter lysforholdene. Du kan dog manuelt justere dette ved at vælge Indstillinger > Skærm > Lysstyrke fra hovedmenuen. I menuen Lysstyrke kan du vælge forskellige lydstyrkeniveauer alt efter om afspilleren er slukket, stoppet eller spiller. Til hver af indstillingerne kan du vælge om lysstyrken skal reguleres automatisk eller manuelt.

Logitech. Netværksmusiksystem. Brugervejledning. dansk (emea)

Logitech. Netværksmusiksystem. Brugervejledning. dansk (emea) Logitech Netværksmusiksystem Brugervejledning dansk (emea) Brugervejledning til Squeezebox Duet 1 Contents Om Squeezebox Duet...2 Sådan får du hjælp...2 Kassen indeholder...3 Systemkrav...3 Inden du begynder...4

Læs mere

Squeezebox Radio Feature Guide 10/14/2009. Feature Guide

Squeezebox Radio Feature Guide 10/14/2009. Feature Guide Feature Guide 0 Indholdsfortegnelse Tak... 4 Brugervejledninger... 4 Sådan får du hjælp... 4 Hjælp på nettet... 4 Kontakt os... 4 Oversigt over Squeezebox Radio... 5 Knapper og funktioner... 6 Displayet...

Læs mere

Bliv bekendt med Logitech Squeezebox Touch Trådløs musikafspiller. Funktionsoversigt

Bliv bekendt med Logitech Squeezebox Touch Trådløs musikafspiller. Funktionsoversigt Bliv bekendt med Logitech Squeezebox Touch Trådløs musikafspiller Funktionsoversigt Indholdsfortegnelse Funktionsoversigt til Squeezebox Touch Tak.................................................................

Læs mere

Brugervejledning til trådløs router Sådan opsætter du din trådløse router i fiberboksen fra GE Fibernet

Brugervejledning til trådløs router Sådan opsætter du din trådløse router i fiberboksen fra GE Fibernet Brugervejledning til trådløs router Sådan opsætter du din trådløse router i fiberboksen fra GE Fibernet Fiberbredbånd TV Telefoni www.gefibernet.dk Indhold 4 Aktivering af det trådløse netværk 7 Opkobling

Læs mere

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB Bemærk venligst! Udsæt ikke Sweex Wireless 300N Adapter USB for ekstreme temperaturer. Placér ikke adapteren i direkte sollys eller i nærheden af radiatorer eller

Læs mere

7. Indstilling af den trådløse forbindelse i Windows XP

7. Indstilling af den trådløse forbindelse i Windows XP 7. Indstilling af den trådløse forbindelse i Windows XP Gør klar til indstilling Når du skal i gang med at konfigurere den computer, der skal væres trådløs, er det en god idé at bevare kabelforbindelsen

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VIDEOKAMERA

BRUGERVEJLEDNING VIDEOKAMERA BRUGERVEJLEDNING VIDEOKAMERA Side 2 til nyt videokamera Introduktion Det nye videokamera er et IP-videokamera, der tilsluttes trådløst til din router. Videokameraet fungerer sådan, at du kan se videooptagelser

Læs mere

Pakkens indhold. Ordliste. Powerline Adapter

Pakkens indhold. Ordliste. Powerline Adapter Powerline Adapter Bemærk venligst! Udsæt ikke Powerline Adapter for ekstreme temperaturer. Placér ikke adapteren i direkte sollys eller i nærheden af radiatorer eller andre varmekilder. Brug ikke Powerline

Læs mere

Mac OS X v10.5 Leopard Installerings- og indstillingsvejledning

Mac OS X v10.5 Leopard Installerings- og indstillingsvejledning Mac OS X v10.5 Leopard Installerings- og indstillingsvejledning Hvis Mac OS X v10.3 eller en nyere version allerede er installeret på computeren: Alt, du behøver at gøre, er at opdatere til Leopard. Se

Læs mere

tube tube Brugermanual Internet Radio Digital Radio OXX Digital 2010 1 Follow OXX DIGITAL on twitter Follow OXX DIGITAL Scandinavian

tube tube Brugermanual Internet Radio Digital Radio OXX Digital 2010 1 Follow OXX DIGITAL on twitter Follow OXX DIGITAL Scandinavian N E X T G E N E R A T I O N R A D I O tube Brugermanual Internet Radio tube OXX Digital 2010 1 Follow OXX DIGITAL on twitter Follow OXX DIGITAL Scandinavian on facebook Design Indhold Oversigt...3 Front

Læs mere

Kom hurtigt i gang med din APD1217WIFID radio.

Kom hurtigt i gang med din APD1217WIFID radio. APD1217WIFID Kom hurtigt i gang med din APD1217WIFID radio. Bemærk!: APD1217WIFID er internetradio hvorfor du behøver at tilknytte enheden til internettet enten via et internetkabel eller en trådløs forbindelse

Læs mere

Kom godt i gang DRG 716/717 Fiberboks Trådløst netværk Januar 2015

Kom godt i gang DRG 716/717 Fiberboks Trådløst netværk Januar 2015 Kom godt i gang DRG 716/717 Fiberboks Trådløst netværk Januar 2015 02 03 Indhold Fibernet fra Fibia 3 Hvordan vil du på fibernet? 4 Din sikkerhed på internettet 5 Opret trådløs forbindelse 6 Sådan får

Læs mere

Brugere af USB-kabel: Forbind ikke USB-kablet før trin A2. 4 x 6" (10 x 15 cm) fotopapir. Klistermærke til kontrolpanelet (kan være påsat i forvejen)

Brugere af USB-kabel: Forbind ikke USB-kablet før trin A2. 4 x 6 (10 x 15 cm) fotopapir. Klistermærke til kontrolpanelet (kan være påsat i forvejen) Start her 1 Vigtige oplysninger om opsætning Brugere af trådløst eller kablet netværk: du skal følge instruktionerne i denne vejledning til opsætning for at tilføje HP All-in-One til dit netværk. Brugere

Læs mere

Kom godt i gang med. Icotera fiberboks. med indbygget router

Kom godt i gang med. Icotera fiberboks. med indbygget router Kom godt i gang med Icotera fiberboks med indbygget router Tillykke med din nye fiberboks Inden du får glæde af fiberbredbåndet, skal du have tilsluttet computer, TV og telefon til fiberboksen. Med denne

Læs mere

Kom godt i gang med Trådløst internet

Kom godt i gang med Trådløst internet VI GI R DIG Kom godt i gang med Trådløst internet FIBERBREDBÅND TRÅ DLØ ST N ETVÆ RK Læs, hvordan du kommer på trådløst netværk. 02 03 Indhold Fibernet fra Fibia 3 Hvordan vil du på fibernet? 4 Din sikkerhed

Læs mere

Kassen indeholder. R6250 Smart WiFi-router Installationsvejledning

Kassen indeholder. R6250 Smart WiFi-router Installationsvejledning Varemærker NETGEAR samt NETGEAR-logoet og Connect with Innovation er varemærker og/eller registrerede varemærker tilhørende NETGEAR, Inc. og/eller dets datterselskaber i USA og/eller andre lande. Informationen

Læs mere

Sådan kommer du i gang

Sådan kommer du i gang Sådan kommer du i gang Support Tak, fordi du har valgt et NETGEAR-produkt. Når du har installeret enheden, skal du finde serienummeret på etiketten på produktet og bruge det til at registrere dit produkt

Læs mere

Podcatching. sådan finder, henter og abonnerer du på podcast. Instruktionshæfte. (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh

Podcatching. sådan finder, henter og abonnerer du på podcast. Instruktionshæfte. (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh Podcatching sådan finder, henter og abonnerer du på podcast Instruktionshæfte (Rev. 30.10.11) Podcastingkonsulent Karin Høgh www.podconsult.dk karin@podconsult.dk Indhold Introduktion...3 Ordforklaring...4

Læs mere

N300 WiFi-router (N300R)

N300 WiFi-router (N300R) Easy, Reliable & Secure Installationsvejledning N300 WiFi-router (N300R) Varemærker Produktmærker og produktnavne er varemærker eller registrerede varemærker tilhørende deres respektive ejere. Oplysningerne

Læs mere

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation)

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Hvis du ikke kan opgradere computeren, som kører Windows Vista, til Windows 7, så skal du foretage en brugerdefineret installation.

Læs mere

Installationsvejledning til kabel-modem

Installationsvejledning til kabel-modem Installationsvejledning til kabel-modem Kære nye Canal Digital Internet-kunde, Du har fået tilsendt følgende 3 dele til din nye internetforbindelse. 1. Kabelmodem med strømforsyning 2. Netværkskabel 3.

Læs mere

Web Connect vejledning

Web Connect vejledning Web Connect vejledning Version 0 DAN Omfattede modeller Denne brugsanvisning gælder for følgende modeller: ADS-2500W og ADS-2600W Definitioner af bemærkninger Vi bruger følgende ikon gennem hele brugsanvisningen:

Læs mere

«Lejekontrakt_Selskab» BRUGERVEJLEDNING OPSÆTNING AF INTERNET

«Lejekontrakt_Selskab» BRUGERVEJLEDNING OPSÆTNING AF INTERNET «Lejekontrakt_Selskab» BRUGERVEJLEDNING OPSÆTNING AF INTERNET 1 Generelt EDB-NETVÆRK: Der er installeret et edb-net, der er tilsluttet Internettet. Det betyder, at du fra din pc kan få forbindelse til

Læs mere

Kom godt i gang med Icotera fiberboks. med indbygget router. 25562 - TRE BRE booklet 120x120 fiberboks ICOTERA rev06.indd 1

Kom godt i gang med Icotera fiberboks. med indbygget router. 25562 - TRE BRE booklet 120x120 fiberboks ICOTERA rev06.indd 1 Kom godt i gang med Icotera fiberboks med indbygget router 25562 - TRE BRE booklet 120x120 fiberboks ICOTERA rev06.indd 1 04-10-2012 10:25:12 Tillykke med din nye fiberboks Inden du får glæde af fiberbredbåndet,

Læs mere

Windows 8 trinvis opgraderingsvejledning FORTROLIG 1/53

Windows 8 trinvis opgraderingsvejledning FORTROLIG 1/53 Windows 8 trinvis opgraderingsvejledning FORTROLIG 1/53 Indhold 1. 1. Windows 8 installationsproces 2. Systemkrav 3. Forberedelser 2. 3. 4. 5. Ren 6. 1. Personlige indstillinger 2. Trådløst 3. Brugerdefinerede

Læs mere

Sydfyns Intranet A/S Fåborgvej 64 Svendborg 5700 fax 62 20 15 16 tlf 62 21 27 71 email sef@sef.dk web www.sef.dk

Sydfyns Intranet A/S Fåborgvej 64 Svendborg 5700 fax 62 20 15 16 tlf 62 21 27 71 email sef@sef.dk web www.sef.dk Sydfyns Intranet A/S Fåborgvej 64 Svendborg 5700 fax 62 20 15 16 tlf 62 21 27 71 email sef@sef.dk web www.sef.dk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Forord... 2 Installation... 2 - Enkeltbruger

Læs mere

Powerline 500 WiFi Access Point XWNB5201 Installationsvejledning

Powerline 500 WiFi Access Point XWNB5201 Installationsvejledning Powerline 500 WiFi Access Point XWNB5201 Installationsvejledning Teknisk support Tak, fordi du har valgt et NETGEAR produkt. Når du har installeret enheden, skal du finde serienummeret på etiketten på

Læs mere

Kom godt i gang med. Tilgin HG2301 router

Kom godt i gang med. Tilgin HG2301 router Kom godt i gang med Tilgin HG2301 router Tillykke med din nye router Du har valgt at tilslutte en router til din fiberboks. Det er en rigtig god idé! Routeren giver dig nemlig mulighed for at have mere

Læs mere

Sydfyns Intranet A/S Fåborgvej 44 5700 Svendborg cvr 27652328 Tlf. 62 20 11 20 Fax 62 20 15 16 support@sef.dk www.sef.dk

Sydfyns Intranet A/S Fåborgvej 44 5700 Svendborg cvr 27652328 Tlf. 62 20 11 20 Fax 62 20 15 16 support@sef.dk www.sef.dk Sydfyns Intranet A/S Fåborgvej 44 5700 Svendborg cvr 27652328 Tlf. 62 20 11 20 Fax 62 20 15 16 support@sef.dk www.sef.dk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Forord... 2 Installation... 2 - Enkeltbruger

Læs mere

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installerings- og indstillingsvejledning

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installerings- og indstillingsvejledning Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installerings- og indstillingsvejledning Læs dette dokument, før du installerer Mac OS X. Det indeholder vigtige oplysninger om installering af Mac OS X. Systemkrav Når du skal

Læs mere

ipad for let øvede, modul 10 ipad og Computer

ipad for let øvede, modul 10 ipad og Computer 17112014AS ipad for let øvede modul 10 ipad og computer Indledning I dette modul gennemgås nogle af de muligheder, der er for samspil mellem computeren og ipad'en. På ipad'en findes app'en itunes Store.

Læs mere

Brugervejledning til FiberBredbånd Internet. Kom godt i gang!

Brugervejledning til FiberBredbånd Internet. Kom godt i gang! SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE Brugervejledning til FiberBredbånd Internet Kom godt i gang! Kom godt i gang! Med denne vejledning kommer du godt i gang med at bruge FiberBredbånd internet - en

Læs mere

Brugervejledning. ClaroRead. (Mac)

Brugervejledning. ClaroRead. (Mac) Brugervejledning ClaroRead (Mac) Indholdsfortegnelse HVAD ER CLAROREAD?... 3 DOWNLOAD OG INSTALLATION... 3 DOWNLOAD AF STEMMER... 4 CLAROREAD- VÆRKTØJSLINJE... 6 AFSPIL... 6 STOP... 6 GEM TEKST SOM LYDFIL...

Læs mere

BeoSound 5 Encore. Vejledning

BeoSound 5 Encore. Vejledning BeoSound 5 Encore Vejledning Kære kunde Denne vejledning beskriver produktets funktioner indgående og indeholder desuden oplysninger om særlige funktioner fra vejledningen Kom godt i gang. Du kan bl.a.

Læs mere

Sådan får du e-bøger på læseren

Sådan får du e-bøger på læseren Sådan får du e-bøger på læseren 2010 Sony Corporation 4-259-024-11(1) Få e-bøger Få e-bøger e-boghandel Reader Library-software Læser Med Sony Reader Library-softwaren (Reader Library) kan du indkøbe og

Læs mere

Lommeguide til online-afspilleren "PLEXTALK Linio Pocket"

Lommeguide til online-afspilleren PLEXTALK Linio Pocket Lommeguide til online-afspilleren "PLEXTALK Linio Pocket" 1 Indstil PLEXTALK Linio Pocket 1. Vend Linio Pocket om. Sørg for, at de to små fremspring vender opad. Tryk på den firkantede knap, som sidder

Læs mere

Kom godt i gang med. Tilgin HG1311 router

Kom godt i gang med. Tilgin HG1311 router Kom godt i gang med Tilgin HG1311 router Tillykke med din nye router Du har valgt at tilslutte en router til din fiberboks. Det er en rigtig god idé! Routeren giver dig nemlig mulighed for at have mere

Læs mere

[Varenr. 131-01] Rev. 22.05.06. Sandberg Wireless G54 Access Point

[Varenr. 131-01] Rev. 22.05.06. Sandberg Wireless G54 Access Point [Varenr. 131-01] Rev. 22.05.06 Sandberg Wireless G54 Access Point 1 Introduktion Sandberg Wireless G54 Access Point fungerer som fordelingspunktet i et trådløst netværk og giver dig derved mulighed for

Læs mere

Quick Guide. Hvad er inkluderet Kassen med din Fitbit Aria indeholder:

Quick Guide. Hvad er inkluderet Kassen med din Fitbit Aria indeholder: Hvad er inkluderet Kassen med din Fitbit Aria indeholder: Fitbit Aria Wi-Fi Smart Scale 4 AA batterier, der allerede er installeret Aria Quick Start Guide Sådan kommer du i gang Din Aria skala leveres

Læs mere

Opsætning af eduroam Det trådløse netværk på ASB

Opsætning af eduroam Det trådløse netværk på ASB Opsætning af eduroam Det trådløse netværk på ASB Indhold 03 Det trådløse netværk på ASB: eduroam 03 AAAAntivirus software 04 eduroam med Windows Vista 08 eduroam med Windows XP 09 Trådløst netværk (eduroam)

Læs mere

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold 4 Opkobling til internettet 5 Oprettelse på

Læs mere

Billedvideo med Photo Story

Billedvideo med Photo Story Billedvideo med Photo Story Programmer: Microsoft Photo Story 3 Microsoft Windows XP Microsoft Internet Explorer Anvendelse: Edb informatik - Almen Voksenuddannelse September 2006 Billedvideo med Photo

Læs mere

604 wifi. WIFI og internet funktioner

604 wifi. WIFI og internet funktioner 604 wifi WIFI og internet funktioner Supplement til brugervejledningen til ARCHOS 504/604 Version 1.2 Besøg www.archos.com/manuals for at downloade den seneste version af denne vejledning. Denne vejledning

Læs mere

Bredbånd og Telefoni. Trin for trin vejledning

Bredbånd og Telefoni. Trin for trin vejledning Bredbånd og Telefoni Trin for trin vejledning Indhold Det indeholder pakken Det indeholder pakken SIDE MODEM STRØMFORSYNING Trin for trin vejledning SIDE 4 Sådan tilslutter du det trådløse netværk SIDE

Læs mere

Reguleringssystem EnergyLogic Touchline Wave

Reguleringssystem EnergyLogic Touchline Wave Reguleringssystem EnergyLogic Touchline Wave BRUGERMANUAL TIL iphone APP ØKOENERGI- OG SANITETSSYSTEMER Roth A/S Centervej 5 3600 Frederikssund Telefon: +45 47380121 Fax: +45 47380242 E-Mail: service@roth-nordic.dk

Læs mere

Brugervejledning. ComX brugervejledning version 4.1

Brugervejledning. ComX brugervejledning version 4.1 Brugervejledning ComX brugervejledning version 4.1 1 INDHOLD PAKKENS INDHOLD Pakkens indhold side 2 Fjernbetjening side 2 Tilslutning af Settop-boksen side 3 Introduktion til Bredbånds-TV side 4 Tilslutning

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING CENTRALENHED

BRUGERVEJLEDNING CENTRALENHED BRUGERVEJLEDNING CENTRALENHED Side 1 til centralenhed Introduktion Centralenheden styres og indstilles via det online kontrolpanel. Det er centralenheden, som sender og modtager signaler fra alle sensorerne,

Læs mere

Universel WiFi-rækkeviddeudvider WN3000RP Installationsvejledning. Udvidet trådløs rækkevidde Routerens rækkevidde

Universel WiFi-rækkeviddeudvider WN3000RP Installationsvejledning. Udvidet trådløs rækkevidde Routerens rækkevidde Universel WiFi-rækkeviddeudvider WN3000RP Installationsvejledning Udvidet trådløs rækkevidde Routerens rækkevidde 2011 NETGEAR, Inc.Alle rettigheder forbeholdes. Ingen dele af denne publikation må reproduceres,

Læs mere

Installation af Y-cam HomeMonitor HD Pro

Installation af Y-cam HomeMonitor HD Pro Installation af Y-cam HomeMonitor HD Pro 1. Adgang til kablerne. A. Skruen i bunden løsnes og fjernes. B. Drej dækslet i bunden mod uret for at få adgang til kabler. 2. Montering af antenne. Fjern beskyttelseskappen

Læs mere

Opsætning af din computer med DLG Bredbånd

Opsætning af din computer med DLG Bredbånd Opsætning af din computer med DLG Bredbånd Indholdsfortegnelse 1. Sådan finder du frem til, hvilken Windows version din computer har. Først klikker du på nede i venstre hjørne, derefter vælger du På den

Læs mere

ipad udrulning på folkeskolerne i Thisted Kommune

ipad udrulning på folkeskolerne i Thisted Kommune ipad udrulning på folkeskolerne i Thisted Kommune I denne præsentation Gennemgang af regler Opsætning af ipad Tilslutning til Thisted Skoler MDM (Mobile Device Management) Oprette AppleID Oprette Google

Læs mere

NVR Client system. Bruger Manual. SuperVision Alarmteknik ApS Cedervej 2, 8462 Harlev J +45 70 23 93 10 www.supervision-alarm.dk

NVR Client system. Bruger Manual. SuperVision Alarmteknik ApS Cedervej 2, 8462 Harlev J +45 70 23 93 10 www.supervision-alarm.dk NVR Client system Bruger Manual SuperVision Alarmteknik ApS Cedervej 2, 8462 Harlev J +45 70 23 93 10 www.supervision-alarm.dk 1 Indholdsfortegnelse. Side 3: Side 4-5: Side 6: Side 8: Side 10: Side 11:

Læs mere

Hurtig start. N300 WiFi Range-udvider Model EX2700

Hurtig start. N300 WiFi Range-udvider Model EX2700 Hurtig start N300 WiFi Range-udvider Model EX2700 Sådan kommer du i gang Netgear WiFi Range-udvideren øger WiFi-netværkets rækkevidde ved at forstærke det eksisterende WiFi-signal og forbedre den generelle

Læs mere

Google Cloud Print vejledning

Google Cloud Print vejledning Google Cloud Print vejledning Version A DAN Definitioner af bemærkninger Vi bruger følgende stil til bemærkninger gennem hele brugsanvisningen: Bemærkninger fortæller, hvordan du skal reagere i en given

Læs mere

Opsætning af internet gennem Bolignet-Aarhus

Opsætning af internet gennem Bolignet-Aarhus Opsætning af internet gennem Bolignet-Aarhus Denne vejledning er henvendt til brugere af computere, som benytter Windows XP som styresystem. Windows XP adskiller sig en del fra de øvrige styresystemer.

Læs mere

Streame fra Winamp til Dreambox/pc på netværk.

Streame fra Winamp til Dreambox/pc på netværk. Streame fra Winamp til Dreambox/pc på netværk. 1. Formål 2. Forudsætninger og installationer 3. Opsætning 4. Start streaming 5. Aflyt streaming 6. Kontakt 1. Formål Mange benytter Winamp ( Nullsoft, Inc.)

Læs mere

SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE. Brugervejledning til GE FIbernet Internet. Kom godt WWW.GEFIBERNET.DK

SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE. Brugervejledning til GE FIbernet Internet. Kom godt WWW.GEFIBERNET.DK SÆT STIKKET I OG SÅ ER DU GODT KØRENDE Brugervejledning til GE FIbernet Internet Kom godt i gang! WWW.GEFIBERNET.DK Kom godt i gang! Med denne vejledning kommer du godt i gang med at bruge GE Fibernet

Læs mere

BlackBerry Internet Service. Version: 4.5.1. Brugervejledning

BlackBerry Internet Service. Version: 4.5.1. Brugervejledning BlackBerry Internet Service Version: 4.5.1 Brugervejledning Publiceret: 2014-01-08 SWD-20140108172804123 Indhold 1 Kom godt i gang...7 Om meddelelelsesserviceplanerne for BlackBerry Internet Service...7

Læs mere

R6300v2 Smart WiFi-router Installationsvejledning

R6300v2 Smart WiFi-router Installationsvejledning Varemærker NETGEAR samt NETGEAR-logoet og Connect with Innovation er varemærker og/eller registrerede varemærker tilhørende NETGEAR, Inc. og/ eller dets datterselskaber i USA og/eller andre lande. Oplysningerne

Læs mere

Manual for installation og brug af Bullguard

Manual for installation og brug af Bullguard Manual for installation og brug af Bullguard af Anette Behrendt Copyright 2007 og alle rettigheder forbeholdt. Først et par ord om programmet Bullguard og min oplevelse af programmet. Det er et dansk antivirus-program,

Læs mere

Installationsguide Svendborg Erhvervsskole kollegie A.P. Møller kollegie

Installationsguide Svendborg Erhvervsskole kollegie A.P. Møller kollegie 100820 Version 3.2 Installationsguide Svendborg Erhvervsskole kollegie A.P. Møller kollegie Sydfyns Intranet A/S Fåborgvej 64 5700 Svendborg telefon fax: e-mail hjemmeside 62 21 27 71 62 20 15 16 support@sydfynsintranet.dk

Læs mere

HomeBox til dig med telefoni og bredbånd. Installationsvejledning

HomeBox til dig med telefoni og bredbånd. Installationsvejledning til dig med telefoni og bredbånd Installationsvejledning Velkommen til en verden af muligheder Indholdsfortegnelse Du har bestilt et nyt produkt og har i den forbindelse fået tilsendt en. en giver dig

Læs mere

Vejledning til opsætning af trådløst netværk NPD4759-00 DA

Vejledning til opsætning af trådløst netværk NPD4759-00 DA Vejledning til opsætning af trådløst netværk NPD4759-00 DA Kontrol af dit netværk Bekræft din computers netværk og vælg så, hvad du vil gøre som det næste. Følg instruktionerne for det miljø som dine netværksenheder,

Læs mere

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0 Viditronic NDVR Quick Guide Ver. 2.0 1 Indholdsfortegnelse 1. HOVEDMENU 3 1.1 START 5 1.2 AKTIVITETSINDIKATOR: 7 1.3 INFORMATIONS VINDUE: 7 1.4 PTZ KAMERA KONTROL: 7 1.5 SKÆRMMENU 8 1.5.1 AKTIVER BEVÆGELSE:

Læs mere

ZoomText 10.1 Hurtig Brugervejledning Tillæg

ZoomText 10.1 Hurtig Brugervejledning Tillæg ZoomText 10.1 Hurtig Brugervejledning Tillæg Dette tillæg til ZoomText 10 kortvejledning dækker de nye funktioner og andre ændringer er specifikke for ZoomText 10.1 til Windows 8.x. For primære instruktioner

Læs mere

Indhold. Installation af Cloudco HOME...1. Minimums systemkrav - Windows...1. Minimums Systemkrav - MAC...1. Minimums Systemkrav - MAC...

Indhold. Installation af Cloudco HOME...1. Minimums systemkrav - Windows...1. Minimums Systemkrav - MAC...1. Minimums Systemkrav - MAC... Manual cloudco HOME 01. feb, 2014 Indhold Installation af Cloudco HOME...1 Minimums systemkrav - Windows...1 Minimums Systemkrav - MAC...1 Minimums Systemkrav - MAC...1 Installation af Cloudco HOME - Windows...2

Læs mere

dit mobile bredbånd fra Net 1

dit mobile bredbånd fra Net 1 Kom i gang med dit mobile bredbånd fra Net 1 Gateway D-35 1 Quickguide D35_250x140_8sidor new DK2.indd 1 2012-06-19 14.41 Indholdsfortegnelse Velkommen Velkommen...s 2 Velkommen som kunde ved Net 1. I

Læs mere

Ruko SmartAir. Updater installation

Ruko SmartAir. Updater installation Ruko SmartAir Updater installation Introduktion. Updateren er en speciel enhed som giver os mulighed for at tilføje, læse og skrive funktioner i en offline installation. Med læse og skrive funktionen kan

Læs mere

FiberBredbånd og Telefoni

FiberBredbånd og Telefoni FiberBredbånd og Telefoni Trin for trin vejledning Wifi_vejledning_folder_FIBER_ ICOTERA_3000 20.10.2014.indd 1 30-06-2015 12:05:09 INDHOLD Dine oplysninger SIDE 3 Trin for trin vejledning SIDE 4 Sådan

Læs mere

Spørgsmål: Hvordan kan jeg sætte routeren op uden brug af CD en? Svar: Routeren kan sættes op manuelt iht. step by step guiden nedenfor!

Spørgsmål: Hvordan kan jeg sætte routeren op uden brug af CD en? Svar: Routeren kan sættes op manuelt iht. step by step guiden nedenfor! Spørgsmål: Hvordan kan jeg sætte routeren op uden brug af CD en? Svar: Routeren kan sættes op manuelt iht. step by step guiden nedenfor! Produkter dækket af denne step by step guide: De fleste routere

Læs mere

FiberBredbånd og Telefoni. Trin for trin vejledning

FiberBredbånd og Telefoni. Trin for trin vejledning FiberBredbånd og Telefoni Trin for trin vejledning INDHOLD DINE OPLYSNINGER Dine oplysninger SIDE Trin for trin vejledning SIDE 4 KUNDEOPLYSNINGER Installationsnr: Kundenr: Sådan tilslutter du det trådløse

Læs mere

Hurtig start. NETGEAR Trek N300-rejserouter og Range-udvider. Model PR2000 NETGEAR LAN. Power. WiFi USB USB. Reset Internet/LAN.

Hurtig start. NETGEAR Trek N300-rejserouter og Range-udvider. Model PR2000 NETGEAR LAN. Power. WiFi USB USB. Reset Internet/LAN. Hurtig start NETGEAR Trek N300-rejserouter og Range-udvider Model PR2000 NETGEAR Reset Internet/LAN LAN USB WiFi Internet Power USB Sådan kommer du i gang Tak for dit køb af NETGEAR Trek N300-rejserouter

Læs mere

Skyfillers Online Backup. Kundemanual

Skyfillers Online Backup. Kundemanual Skyfillers Online Backup Kundemanual Kundemanual Indhold Opsætning... 2 Installation... 2 Download software... 2 Installation under Windows... 2 Installation under Mac OS X... 3 Log ind... 3 Tilpas kontoindstillinger...

Læs mere

Netteknik 1 Byg et netværk med SO-HO router Øvelse

Netteknik 1 Byg et netværk med SO-HO router Øvelse Netværk med Ethernet-kabler på SOHO router HOLD NUMMER: Beskrivelse Denne øvelse opbygger og tester trinvis et fysisk netværk med 2 Pc er, en SO-HO router, en Internetadgang samt diverse Ethernet-kabling.

Læs mere

Åbning af porte og UPnP

Åbning af porte og UPnP Åbning af porte og UPnP Denne guide har til formål at hjælpe dig med at åbne for porte i din router og/eller aktivere UPnP. Det kan være nødvendigt at åbne porte i ens router hvis man for eksempel anvender

Læs mere

FRA KAMERA TIL COMPUTER

FRA KAMERA TIL COMPUTER FRA KAMERA TIL COMPUTER FRA CANON FS200 TIL LIQUID Før optagelserne kan redigeres, skal de kopieres fra kameraet til computeren. Det foregår i to trin. Først kopieres optagelserne fra kameraet til din

Læs mere

HomeBox til dig med bredbånd og enten fastnet eller bredbåndstelefoni

HomeBox til dig med bredbånd og enten fastnet eller bredbåndstelefoni HomeBox til dig med bredbånd og enten fastnet eller bredbåndstelefoni Installationsvejledning 78. Wholesale, Installationsvejledning HGW.indd /0/.5 Velkommen til en verden af muligheder Du har bestilt

Læs mere

PLAY er et helt unikt tilbud til TDC kunder, som giver dig adgang til Danmarks bedste online musiksamling som en del af dit abonnement.

PLAY er et helt unikt tilbud til TDC kunder, som giver dig adgang til Danmarks bedste online musiksamling som en del af dit abonnement. Velkommen til PLAY PLAY er et helt unikt tilbud til TDC kunder, som giver dig adgang til Danmarks bedste online musiksamling som en del af dit abonnement. Se om du kan få PLAY under Vilkår på tdc.dk/musik

Læs mere

Sådan opretter du en backup

Sådan opretter du en backup Excovery Guide Varighed: ca. 15 min Denne guide gennemgår hvordan du opretter en backup med Excovery. Guiden vil trinvist lede dig igennem processen, og undervejs introducere dig for de grundlæggende indstillingsmulighed.

Læs mere

En guide gennem Filmstriben Se film på biblioteket

En guide gennem Filmstriben Se film på biblioteket 1 En guide gennem Filmstriben Se film på biblioteket Dette er en guide som fører dig gennem Filmstriben og giver dig gode råd om hvordan du bruger filmtjenesten. Vælg indgang Hvis du holder musen hen over

Læs mere

Pakkens indhold. 1. Trådløst modem 2. strømforsyning 3. netværkskabel (CAT5/RJ-45)

Pakkens indhold. 1. Trådløst modem 2. strømforsyning 3. netværkskabel (CAT5/RJ-45) Pakkens indhold når du modtager dit trådløse modem, skal du kontrollere at udstyr og tilbehør er i pakken og at delene er ubeskadigede. Pakken skal indeholde følgende: 1. Trådløst modem 2. strømforsyning

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Windows 8.1... 5. KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade. KAPITEL TO... 23 Internet, e-mail, kontakter og kalender

INDHOLDSFORTEGNELSE. Windows 8.1... 5. KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade. KAPITEL TO... 23 Internet, e-mail, kontakter og kalender INDHOLDSFORTEGNELSE Windows 8.1... 5 KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade Sådan får du Windows 8.1 på din pc... 8 Startskærmen... 9 Skrivebordet... 10 Kvikguide til den nye brugergrænseflade... 11 Amulet-menuen...

Læs mere

smart-house Web-Server Manual smart-house Web-Server Manual 1 of 15

smart-house Web-Server Manual smart-house Web-Server Manual 1 of 15 smart-house Web-Server Manual CARLO GAVAZZI AS, PB 215, NO-3901 Porsgrunn Telefon: 35 93 08 00 Telefax: 35 93 08 01 Internet: http://www.carlogavazzi.no E-Mail: gavazzi@carlogavazzi.no 1 of 15 Indholdsfortegnelse

Læs mere

- City - gør det selv installation. - Vejledninger -

- City - gør det selv installation. - Vejledninger - - City - gør det selv installation - Vejledninger - Ver. 1.94 Side 1 Indholdsfortegnelse: Installationsguide... 3 IPTV, Analogt/Digitalt TV og Radio... 3 Internet over 10 Mbit/s... 3 Internet op til 10

Læs mere

Webstech Trådløs Sensor Overvågning. Brugervejledning

Webstech Trådløs Sensor Overvågning. Brugervejledning Webstech Trådløs Sensor Overvågning Brugervejledning Besøg venligst vores hjemmeside for senest opdaterede udgave eller for hjælp Support Dato Version Ændringer 1. Januar 2013 1.0 Nyt layout for 2013 kunder

Læs mere

Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med Nets ved hjælp af HTTP/S-løsningen

Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med Nets ved hjælp af HTTP/S-løsningen Nets Denmark A/S Lautrupbjerg 10 P.O. 500 DK 2750 Ballerup T +45 44 68 44 68 F +45 44 86 09 30 www.nets.eu Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med Nets ved hjælp af HTTP/S-løsningen

Læs mere

Velkommen til BEHRINGER PODCAST hurtigstart guiden

Velkommen til BEHRINGER PODCAST hurtigstart guiden Velkommen til BEHRINGER PODCAST hurtigstart guiden Tak for tilliden af valget af et af vore podcast kompatible produkter. Denne fremragende software og hardware pakke muliggør produktion af podcasts af

Læs mere

Dansave Online Backup. Dansave Home Guide. Version 6.9.0.0

Dansave Online Backup. Dansave Home Guide. Version 6.9.0.0 Dansave Online Backup Dansave Home Guide Version 6.9.0.0 01-01-2013 1 Indhold Om Dansave Home... 3 Minimums system krav - Windows... 3 Minimums System krav - MAC... 3 Download Dansave Home... 3 Krypteringsnøglen...

Læs mere

Version 8.0. BullGuard. Backup

Version 8.0. BullGuard. Backup Version 8.0 BullGuard Backup 0GB 1 2 INSTALLATIONSVEJLEDNING WINDOWS VISTA, XP & 2000 (BULLGUARD 8.0) 1 Luk alle åbne programmer, bortset fra Windows. 2 3 Følg instrukserne på skærmen for at installere

Læs mere

Installationsvejledning til WN1000RP WiFi-booster til mobilenheder

Installationsvejledning til WN1000RP WiFi-booster til mobilenheder Installationsvejledning til WN1000RP WiFi-booster til mobilenheder Indhold Sådan kommer du i gang................................. 3 Mød din WiFi-booster................................... 4 Frontpanel

Læs mere

Boot Camp Installerings- og indstillingsvejledning

Boot Camp Installerings- og indstillingsvejledning Boot Camp Installerings- og indstillingsvejledning Indholdsfortegnelse 3 Introduktion 4 Oversigt over installering 4 Trin 1: Søg efter opdateringer 4 Trin 2: Klargør Mac til Windows 4 Trin 3: Installer

Læs mere

Dell SupportAssist til pc'er og tablets Brugervejledning

Dell SupportAssist til pc'er og tablets Brugervejledning Dell SupportAssist til pc'er og tablets Brugervejledning Bemærk, forsigtig og advarsel BEMÆRK: BEMÆRK! angiver vigtige oplysninger om, hvordan du bruger computeren optimalt. FORSIGTIG: FORSIGTIG angiver

Læs mere

Carry it Easy Brugermanual

Carry it Easy Brugermanual Carry it Easy Brugermanual Brugermanual Version 2.0 2004-2006 CoSoSys SRL Carry it Easy Brugermanual Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...I 1. Introduktion...1 2. Systemkrav...2 3. Installation...2

Læs mere

Bruger Manual PC Valtronics IP Kamera - Windows system

Bruger Manual PC Valtronics IP Kamera - Windows system Bruger Manual PC Valtronics IP Kamera - Windows system Brugervejledning til PC (windows) 1. Installation af kamera Vejledningen er almen for alle Valtronics kameraer, og derfor kan billederne af de forskellige

Læs mere

Din brugermanual HP PAVILION DV2820EA http://da.yourpdfguides.com/dref/4149132

Din brugermanual HP PAVILION DV2820EA http://da.yourpdfguides.com/dref/4149132 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i HP PAVILION DV2820EA i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

MANUAL TIL. OptitecRS CIPHERLAB 8000 - SCANNER

MANUAL TIL. OptitecRS CIPHERLAB 8000 - SCANNER MANUAL TIL OptitecRS CIPHERLAB 8000 - SCANNER INDHOLDSFORTEGNELSE 1 SAMLING OG TILKOBLING AF SCANNER... 1 1.1 STRØM TIL SCANNER... 2 1.2 TILKOBLING TIL COMPUTER... 2 1.2.1 Tilkobling med Seriel Stik...

Læs mere

Velkommen Du ser Apple TV. Denne vejledning indeholder alle de oplysninger, du behøver for at kunne gå fra indstilling til sofa.

Velkommen Du ser Apple TV. Denne vejledning indeholder alle de oplysninger, du behøver for at kunne gå fra indstilling til sofa. Velkommen Du ser Apple TV. Denne vejledning indeholder alle de oplysninger, du behøver for at kunne gå fra indstilling til sofa. Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Tilslut. 7 Kassens indhold 8 Kast et blik

Læs mere

Din brugermanual BANG & OLUFSEN BEOCOM 2 http://da.yourpdfguides.com/dref/2465365

Din brugermanual BANG & OLUFSEN BEOCOM 2 http://da.yourpdfguides.com/dref/2465365 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

Fuld installation af Jit-klient

Fuld installation af Jit-klient Fuld installation af Jit-klient Indholdsfortegnelse Systemkrav til afvikling af Jit-klienten...3 Opsætning af firewall...4 Om installationsfilen...5 Installation af MSI-filen...6 Om SSL-certifikater...13

Læs mere