Logitech. Brugervejledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Logitech. Brugervejledning"

Transkript

1 Logitech Brugervejledning

2

3 Brugervejledning til Squeezebox Boom 1 Indhold Tak...3 Sådan får du hjælp...3 Kassen indeholder...4 Systemkrav...4 Oversigt over Boom-systemet...5 Fjernbetjening...5 Frontpanel...6 Tip og gode råd til kontrolfunktionerne...7 Stik på bagpanelet...8 Installation af Squeezebox Boom...9 Oversigt over installationen...9 Nedskrivning af netværksindstillinger...9 Opret en konto online, og hent softwaren Konfiguration af Squeezebox Boom og tilslutning til netværk Vælg musikkilde Hør musikken spille Valgfrit: Etabler forbindelse til SqueezeCenter Betjening af Squeezebox Boom Nu spiller Sådan slår du lyden fra Programmerbare knapper og foretrukne Squeezebox Booms vækkefunktion Displayets lysstyrke...20 Valg af musikkilde Gentage- og blandefunktionerne...22 Podcasts og RSS-feeds...22 Last.fm Audioscrobbler...23 Sådan slutter du mp3-afspillere og andre enheder til linjeindgangen...24 Få mere at vide om SqueezeNetwork og SqueezeCenter...24 Tip, gode råd og avancerede indstillinger...25 StereoXL...25 På Pandora...25 Sådan hænger du Boom op...25 Sådan lytter du til din musiksamling uden en computer...26 Tillæg A: Konfiguration af firewallen...27 Tillæg B: Understøttede filformater...28 Tillæg D: Sådan får du hjælp...30 Elektronisk hjælp...30 Kontakt os...30 Resurser til udviklere...30 Hvis du vil sende din Squeezebox Boom retur...30

4 2 Logitech Tillæg E: Problemløsning Når jeg forsøger at konfigurere netværket, registreres mit netværk ikke Hvis du kan se navnet på netværket, men Squeezebox Boom ikke kan tilsluttes Hvis Squeezebox Boom ikke kan finde din computer eller etablere forbindelse til SqueezeCenter...33 Hvordan bruger jeg statiske IP-adresser sammen med Squeezebox Boom?...34 Musikafspilningen hakker i det eller lyder forvrænget...34 Hvis Squeezebox Boom ikke kan tildeles en IP-adresse...35 Der kan ikke afspilles musik...35 Knapperne til at spole frem og tilbage virker ikke sammen med nogle af knapperne fra musikbiblioteket...36 Nogle af mine musikfiler registreres ikke i SqueezeCenter...36 Nogle af mine numre mangler eller har forkerte navne...37 Jeg har installeret SqueezeCenter for at kunne afspille de musikfiler der er gemt på computeren. Nogle af eller alle filerne fra itunes kan imidlertid ikke afspilles...38 Jeg kan ikke logge på min nye SqueezeNetwork-konto...38 Når jeg tilslutter høretelefoner hører jeg kun lyd fra den ene kanal...38 Tillæg F: Om at anvende Boom i et system der dækker hele huset...39 Begrænset garanti for Logitech -hardware...40 Sikkerhedsoplysninger... 41

5 Brugervejledning til Squeezebox Boom 3 Tak Tak fordi du har købt netværksmusiksystemet Logitech Squeezebox Boom. Vi håber at du får lige så meget fornøjelse af det som vi havde af at fremstille det. I Squeezebox Boom har vi kombineret funktionerne og teknologien som vores kunder elsker i en alt-i-et afspiller. Den indbyggede forstærker og højkvalitetshøjtalerne gør det muligt at placere Squeezebox Boom hvor som helst indenfor dit lokalnetværk uden at du behøver tilslutte separate højtalere. Dette gør afspilleren ideel til brug i små rum eller i omgivelser hvor et større højtalersystem ikke hører hjemme. I denne vejledning kan du læse hvordan Squeezebox Boom installeres og finde en gennemgang af de grundlæggende funktioner. Du kan finde yderligere oplysninger om de seneste funktioner samt deltage i brugergrupper og hente detaljeret dokumentation beregnet til udviklere, på vores websted på slimdevices.com. Sådan får du hjælp Hvis der opstår problemer under installationen, er der flere måder at få kvalificeret hjælp på: 1. Du bør først læse afsnittet om problemløsning i denne brugervejledning. Her gennemgås de mest almindelige problemer. 2. På under Support Problemløsning, finder du en omfattende liste med almindelige spørgsmål og svar. Vælg Trådløse musiksystemer på listen over produktkategorier. 3. Du kan også sende en til vores supportafdeling. Gå til og udfyld vores online-skema. Du vil modtage svar inden for en arbejdsdag.

6 4 Logitech Kassen indeholder Kassen indeholder følgende: Squeezebox Boom Infrarød fjernbetjening med batteri Beskyttende taske Strømforsyning med adapterstik til danske stikkontakter 3,5-mm lydkabel Opsummerende vejledning Systemkrav Styresystem Windows Vista, Windows XP eller Windows 2000 (SP4 eller nyere påkrævet) Mac OS X, version 10.3 eller senere Linux-baseret styresystem med Perl eller senere installeret Computer 733-MHz processor eller hurtigere 256 MB ram 80 MB ledig plads på harddisken Netværk Ethernet- og/eller b/g-kompatibelt trådløst netværk. Routere der understøtter Draft N er også kompatible, såfremt de er bagudkompatible med g. Internet Du skal bruge en bredbåndsopkobling til internetbaserede radiostationer og musiktjenester. Der skal også bruge en internetforbindelse for at hente SqueezeCenter -softwaren.

7 Brugervejledning til Squeezebox Boom 5 Oversigt over Boom-systemet Fjernbetjening A. Tænd/Sluk tænder og slukker Squeezebox Boom. B. Hjem bringer dig til hovedmenuen. Hvis du trykker på Hjem mens du er i startskærmen, vises skærmen Nu spiller. C. Med Venstre, Højre, Op og Ned kan du søge i afspilningslister, musiktjenester, indstillinger og mere. Op og Ned scroller gennem menuen, Højre vælger emnet og Venstre går tilbage til forrige menu. D. Tryk på Afspil for at høre det/den markerede nummer, kunstner, album, genre eller afspilningsliste. Afspilningslisten bliver erstattet med det valgte emne. Tryk på tilføj i stedet for afspil for at tilføje det valgte emne til afspilningslisten. E. Tryk på Tilføj for at tilføje det/den markerede nummer, kunstner, album, genre eller afspilningsliste til slutningen af den nuværende afspilningsliste. Hold tilføj inde for at tilføje det valgte emne som næste nummer i Nu spiller. F. spol tilbage, pause og spol frem bruges til at styre afspilningen. Tryk på spol frem for at springe frem til det næste nummer og spol tilbage for at springe til det forrige. Tryk på pause for at afbryde eller genoptage afspilningen. Hold Spol tilbage eller Spol frem inde for at spole i det nummer som afspilles. Hold pause inde for at stoppe afspilningen. G. skru op og skru ned. H. dvale har to funktioner. Ved normal brug aktiveres den automatiske slukkefunktion sådan at afspilleren slukker efter et nærmere angivet tidsrum, fra 15 til 90 minutter. dvale fungerer også som slumreknap der ved aktivering sætter vækkeuret på pause i et forudangivet tidsrum. Standard er 9 minutter. Under Tip og gode råd til kontrolfunktionerne kan du læse hvordan du ændrer standardtidsrummet.

8 6 Logitech Frontpanel A. Tænd/Sluk tænder og slukker Squeezebox Boom. B. Drejeknappen bruges til at navigere hurtigt gennem menuer, afspilningslister, musiktjenester, m.m. Drej på knappen for at rulle, og tryk på den for at vælge en mulighed. Når pauseskærmen Nu spiller er aktiv, fungerer drejeknappen også som volumenknap. C. Tryk på Afspil for at høre det/den markerede nummer, kunstner, album, genre eller afspilningsliste. Hvis du leder i din musiksamling eller en musiktjeneste, erstattes listen Nu spiller med det valgte. Tryk på tilføj i stedet for afspil for at tilføje det valgte til Nu spiller. D. Tryk på tilbage for at komme til den forrige menu. Det svarer til venstre på fjernbetjeningen. E. Spol tilbage, pause og spol frem bruges til at styre afspilningen. Tryk på spol frem for at springe frem til det næste nummer og spol tilbage for at springe til det forrige. Tryk på pause for at afbryde eller genoptage afspilningen. Hold Spol tilbage eller Spol frem nede for at spole i det nummer som afspilles. Hold pause nede for at stoppe afspilningen. F. Skru op og skru ned. Når du har trykket på skru op eller skru ned kan du også bruge drejeknappen for at justere lydstyrken.

9 Brugervejledning til Squeezebox Boom 7 G. Programmerbare knapper giver hurtig adgang til dine foretrukne numre, internetradiostationer, afspilningslister eller album. Tryk på en af knapperne for at starte afspilningen, eller hold knappen nede for at knytte knappen til det markerede. H. Dvale har to funktioner. Ved normal brug aktiveres den automatiske slukkefunktion sådan at afspilleren slukker efter et nærmere angivet tidsrum, fra 15 til 90 minutter. Dvale fungerer også som slumreknap der ved aktivering slukker vækkeuret midlertidigt. Tip og gode råd til kontrolfunktionerne Fjernbetjeningen anvender infrarødt lys til at kommunikere med Squeezebox Boom. Den infrarøde sensor sidder på Boom-enhedens frontpanel. Derfor anbefales det at anvende fjernbetjeningen mens du er foran Boom-enheden og har frirum imellem fjernbetjening og sensor. I afsnittet Om at anvende Boom i et system der dækker hele huset senere i denne vejledning finder du informationer om Squeezebox Controller. Squeezebox Boom har ingen dedikeret stop-knap. Det er fordi den fungerer på samme måde som en mp3- eller cd-afspiller der gør det muligt at afbryde musikken midlertidigt og vende tilbage til den senere. Tryk på pause for at afbryde musikken midlertidigt, og hold pause nede for at stoppe afspilningen helt. Hvis du vælger nummer, kunstner, album, genre eller en anden afspilningsliste fra din musiksamling eller fra en online-musiktjeneste og klikker på afspil, sletter du afspilningslisten (Nu spiller) fra hukommelsen og opretter en ny afspilningsliste med det valgte. Tryk på tilføj for at tilføje det valgte i slutningen af Nu spiller. Hold tilføj nede for at tilføje det valgte som næste nummer i Nu spiller. Slumreknappens forudindstillede tidsrum er på 9 minutter. Under punktet Squeezebox Boom vækkeur senere i denne vejledning kan du læse hvordan du ændrer dette tidsrum.

10 8 Logitech Stik på bagpanelet A. Linjeindgang. Du kan slutte en mp3-afspiller, en bærbar cd-afspiller eller lignende med et 3,5-mm udgangsstik til linjeindgangen, så du kan få glæde af de avancerede højtalerenheder og den fremragende lydgengivelse i Squeezebox Boom. Det er ikke nødvendigt at vælge Linjeindgang som kilde på frontpanelet; Squeezebox Boom finder automatisk ud af hvilken indgng din afspiller er tilsluttet. B. Udgang til hovedtelefoner eller subwoofer. Du kan tilslutte et par hovedtelefoner hvis du ikke vil forstyrre andre, eller en subwoofer med egen strømforsyning hvis der skal mere kraft i bassen. Da denne udgang har to anvendelsesmuligheder, skal du vælge den passende indstilling under Indstillinger > Lyd > linjeudgang fra hovedmenuen. Hvis du anvender hovedtelefoner og kun kan høre lyd fra den ene kanal, bør du sikre dig at subwoofer-indstillingen ikke er valgt. C. Ethernet. Hvis du foretrækker at benytte en Ethernet-forbindelse fremfor den indbyggede trådløse forbindelse, kan du koble Squeezebox Boom til dit netværk med et kabel. D. Strøm. Husk at du kun må benytte den strømforsyning som følger med Squeezebox Boom.

11 Brugervejledning til Squeezebox Boom 9 Installation af Squeezebox Boom Kort om driftsbetingelser Squeezebox Boom er primært tiltænkt indendørs brug. Den kan midlertidigt anvendes udendørs, såfremt den er godt beskyttet mod fugt og ekstreme temperaturer. Sørg samtidig for at den ikke placeres i direkte sollys, da dette kan forstyrre den infrarøde sensor. Læs Sikkerhedsoplysninger senere i denne vejledning hvis du ønsker flere informationer. Oversigt over installationen Skriv indstillingerne for dit netværks op (hvis du slutter afspilleren til via et trådløst netværk) Opret en konto tilsqueezenetwork, og hent softwaren Konfigurer Boom, og slut den til netværket Vælg en musikkilde Nedskrivning af netværksindstillinger Hvis din computer kan sluttes til dit trådløse netværk, skulle du ikke have problemer med at konfigurere Squeezebox Boom. Hvis du på forhånd har samlet oplysninger om netværket, vil det være lettere at konfigurere Squeezebox Boom. Netværkets navn (SSID): Trådløs sikkerhed (sæt cirkel om én): WEP 64-bit WEP 128-bit WPA WPA2 Sikkerhedsnøgle:

12 10 Logitech Hvis du ikke kender dit trådløse netværks sikkerhedsindstillinger, kan du finde de nødvendige oplysninger ved at logge på din trådløse router. Læs eventuelt vejledningen til din router, eller kontakt den der har installeret og konfigureret netværket og/eller den trådløse router for at få hjælp. Du kan finde navnet på dit trådløse netværk ved at anvende en computer der allerede er sluttet til det. I Windows XP og Vista Dobbeltklik på ikonet for det trådløse netværk i systembakken. I Mac OS X Klik på ikonet for det trådløse netværk i menulinjen og notér hvilket netværk der er valgt. Særlig bemærkning til brugere af Apple Airport-baseenheden: Squeezebox Boom følger standarden og forventer en WEPnøgle i hexadecimalformat. Airport-baseenheden anvender ASCIItegn til WEP-nøglen. Du skal finde den version af WEP-nøglen som er i hexadecimalformat, for at kunne konfigurere Squeezebox Boom. Det gør du således: Åbn Airport-hjælpeværktøjet. På Mac OS X findes dette værktøj under Programmer -> Hjælpeprogrammer i Finder. I Windows findes det under Start -> Programmer -> Airport-hjælpeværktøj. Vælg basestationen, og klik på Konfigurer. Når konfigurationsvinduet åbnes, skal du klikke på adgangskodeikonet øverst i vinduet (det ikon som forestiller en hængelås). Herefter vises nøglen i HEX-format. Skriv den ned under Sikkerhedsnøgle på forrige side. Bemærk: På Airport-baseenheden består 64-bit WEP-nøgler af præcis 5 tegn, og 128-bit nøgler består af præcis 13 tegn.

13 Brugervejledning til Squeezebox Boom 11 Opret en konto online, og hent softwaren Vigtige informationer om musikkilder Squeezebox Boom skal være tilsluttet en musikkilde for at fungere. Der er to tilgængelige kilder: SqueezeNetwork og SqueezeCenter. SqueezeNetwork SqueezeNetwork er en gratis, internetbaseret tjeneste fra Logitech. Du kan bruge den til at etablere forbindelse til en række andre tjenester, bl.a. internetbaserede radiostationer, programoversigter og musiktjenester som Rhapsody, Sirius Internet Radio og Pandora Radio. Du kan oven i købet gemme din egen musiksamling på internettet via MP3tunes, sådan at du kan lytte til den selvom computeren er slukket. Bemærk at nogle tjenester opkræver et gebyr, men vi tilbyder gratis prøveabonnementer, så du kan prøve dem først. SqueezeCenter (valgfri installation) SqueezeCenter er et program der sender musikken til Squeezebox-afspillerne i huset eller lejligheden. Det skal køre på en computer der er tilsluttet netværket. Du kan også oprette forbindelse til internetbaserede radiostationer og online-musiktjenester via SqueezeCenter. Hvis ikke vil lytte til din musiksamling, eller hvis du regner med at gemme din musiksamling på online-musiktjenesten MP3tunes, har du ikke brug for SqueezeCenter. Oprettelse af en SqueezeNetwork-konto Oprettelse af en gratis konto på SqueezeNetwork er en vigtig del Squeezebox Boom konfigurationsprocessen. Gå til og brug registreringsguiden til at oprette en konto. Hvis du allerede har en konto, kan du læse hvordan du tilføjer din Squeezebox Boom, senere i denne vejledning.

14 12 Logitech Valgfrit: Hent og installer SqueezeCenter (valgfrit) Når du har oprettet kontoen på SqueezeNetwork, bliver du bedt om at downloade SqueezeCenter. SqueezeCenter er kun nødvendigt hvis du har planer om at lytte til din musiksamling på en computer på lokalnetværket. Hvis du udelukkende vil benytte internetbaserede radiostationer eller online-musiktjenester kan du springe dette trin over. Du kan vælge mellem Windows -, Mac OS X- og Linux-baserede udgaver af SqueezeCenter. Vælg den udgave der passer til dit styresystem, gem den til harddisken og dobbeltklik derefter på den downloadede fil. Når det er gjort, er SqueezeCenter klar til at sende musik til Squeezebox Boom. Konfiguration af Squeezebox Boom og tilslutning til netværk Placer Squeezebox Boom et passende sted. Det bør være et sted der er beskyttet mod fugt og ekstreme temperaturer og ude af direkte sollys. Vælg en placering i nærheden af den trådløse router eller adgangspunktet, hvis du vil anvende den trådløse netværksforbindelse, eller tæt på en Ethernetforbindelse, hvis du vil bruge denne. Klargør den infrarøde fjernbetjening således: Åbn batterihuset, fjern beskyttelsestapen fra batteriet, og luk batterihuset igen. Valgfrit: Tilslut kablet nu, hvis du vil oprette forbindelse til dit netværk vha. et Ethernet-kabel. Strømforsyningen har et adaptersystem der er kompatibelt verden over. Sæt adapterstikket på stikket til lysnetadapteren, og sørg for at det er sat ordentligt fast. Sæt det runde stik i strømstikket på bagsiden af Squeezebox Boom. Sæt strømforsyningen i stikkontakten. Squeezebox Boom tænder automatisk, afspiller en velkomsbesked og viser herefter konfigurationsmenuen. Tip: Som beskrevet tidligere i denne vejledning, sker der det samme når du trykker på knapperne Op og Ned som når du drejer drejeknappen til venstre eller højre. Et tryk på Højre svarer til at trykke på drejeknappen. I resten af dette afsnit henvises der til forskellige knapper på fjernbetjeningen, men du kan sagtens bruge drejeknappen i stedet for.

15 Brugervejledning til Squeezebox Boom Nu vises en menu hvor du kan vælge at koble afspilleren til via et trådløst eller kabelnetværk. Brug Op eller Ned til at markere en af mulighederne, og tryk på Højre. Hvis du bruger den trådløse forbindelse, vises en menu hvor du skal vælge område og derefter dit trådløse netværks navn. Hvis netværket er sikret, skal du indtaste den sikkerhedsnøgle du noterede tidligere i punktet Nedskrivning af netværksindstillinger. Når du ser en meddelelse om at Squeezebox Boom er koblet til det trådløse netværk, skal du trykke på Højre for at fortsætte. Hvis du ser en meddelelse om at Squeezebox Boom ikke kunne etablere forbindelse til netværket, skal du trykke på Venstre (eller Tilbage-knappen på frontpanelet) for at komme tilbage til netværkskonfigurationsmenuen. Kontroller at du har indtastet sikkerhedsnøglen korrekt og at du forsøger at koble til det rigtige netværk. Hvis du stadig ikke kan etablere forbindelse, kan du finde hjælp i afsnittet Problemløsning. I den næste menu bliver du spurgt om der skal hentes en IP-adresse automatisk via DHCP, eller om du vil tildele Squeezebox Boom en IP-adresse manuelt. Der bruges DHCP på de fleste hjemmenetværk, så hvis du er i tvivl, kan du vælge den automatiske tildeling. Når det bekræftes at der er hentet en IP-adresse, skal du trykke på Højre for at gå videre til den næste menu.

16 14 Logitech Vælg musikkilde Når Squeezebox Boom er sluttet til netværket, vises en menu hvor du bliver bedt om at vælge en musikkilde. Vælg SqueezeNetwork, Logitechs gratis internetbaserede tjeneste. Når du etablerer forbindelse til SqueezeNetwork, vil din Squeezebox Boom vise en unik kode, som du kan bruge til at knytte din Boom til din SqueezeNetwork konto. Gå til vælg Afspillere og indtast koden under punktet Tilføj en afspiller. Hør musikken spille Nu er du der næsten. Du kan tjekke at alt fungerer som det skal, ved at lytte til internetradio. 1. Tryk på Start på fjernbetjeningen så hovedmenuen vises. 2. Tryk på Ned på fjernbetjeningen (eller drej drejeknappen til højre) indtil der står Internetradio, og tryk så på Højre (eller på drejeknappen). 3. Vælg Vi anbefaler. 4. Vælg Det bedste fra internetradio. 5. Find Demonstration: Miles Davis, og tryk på Afspil Juster lydstyrken. Hvis du vil knytte en knap til stationen, skal du holde en af de programmerbare knapper nede. Tip: Selvom der kun er seks programmerbare knapper til hurtigt at finde dine foretrukne numre, internetradiostationer, afspilningslister eller album, kan du føje lige så mange elementer til listen med foretrukne som du vil. Når du knytter en af de programmerbare knapper til noget bliver det automatisk føjet til dine foretrukne. Hvis du vil føje noget til listen med foretrukne uden at knytte det til en af de programmerbare knapper, skal du trykke på drejeknappen eller Højre på fjernbetjeningen og derefter vælge Føj til Foretrukne.

17 Brugervejledning til Squeezebox Boom 15 Valgfrit: Etabler forbindelse til SqueezeCenter Hvis du vil lytte til din musiksamling og allerede har downloadet og installeret SqueezeCenter, skal du gøre følgende: 1. Hold Tilbage på frontpanelet nede (eller Venstre på fjernbetjeningen) for at åbne konfigurationsmenuen. 2. Find muligheden for at forbinde til din computer (for eksempel Etabler forbindelse til hans-larsens-computer) 3. Tryk på drejeknappen (eller tryk Højre på fjernbetjeningen) for at etablere forbindelse til din computer. Hvis computerens navn ikke vises i menuen, eller hvis Squeezebox Boom ikke kan opnå forbindelse, kan du finde hjælp i Tillæg E: Problemløsning

18 16 Logitech Betjening af Squeezebox Boom Nu spiller Squeezebox Boom beholder altid den nuværende afspilningsliste i hukommelsen. Denne liste hedder Nu spiller, og du kan ændre den ved at tilføje numre fra din musiksamling, numre og afspilningslister fra musiktjenester eller endda fra gemte afspilningslister. Da listen Nu spiller har en central rolle i udnyttelsen af din Squeezebox Boom, anbefales det at du hurtigst muligt lærer at organisere den. Sådan finder du Nu spiller med fjernbetjeningen Tryk på Start for at gå til hovedmenuen. Tryk derefter påstart igen. Sådan finder du Nu spiller via frontpanelet Tryk på Tilbage indtil du kommer til hovedmenuen. Brug derefter drejeknappen for at scrolle til Nu spiller, den første valgmulighed i hovedmenuen. Tryk derefter på hjulet, eller tryk på Afspil for at komme til Nu spiller. Sådan tilføjer du numre, album, afspilningslister og andet Tryk på Tilføj på fjernbetjeningen eller frontpanelet. Det valgte bliver føjet til slutningen af Nu spiller. Hold Tilføj nede for at tilføje det valgte som næste nummer i Nu spiller. Gem som afspilningsliste Squeezebox Boom kan gemme listen Nu spiller på din computers harddisk til senere brug. Denne funktion er særligt nyttig til fester en af de spændende ting ved Squeezebox Boom er at alle har lyst til at lege med den! Hvis du gemmer din afspilningsliste inden festen starter, kan du gendanne den hvis en af dine gæster sletter den eller tilføjer uønsket musik. Sørg for at din Squeezebox Boom har forbindelse til SqueezeCenter. Vælg dernæst Ekstra > Gem afspilningsliste i hovedmenuen. Tryk på piletasterne på fjernbetjeningen, eller tryk på drejeknappen på frontpanelet for at navngive din afspilningsliste. Antallet af gemte afspilningslister er kun begrænset af harddiskpladsen på din computer.

19 Brugervejledning til Squeezebox Boom 17 Rydning af listen Nu spiller Hvis du vælger nummer, album, genre eller en afspilningsliste fra din musiksamling eller fra en online-musiktjeneste og klikker Afspil sletter du afspilningslisten (Nu spiller) fra hukommelsen og opretter en ny afspilningsliste med det valgte. Tip: Hvis du holder fest og lader dine gæster vælge sange, er det vigtigt at vise dem hvordan de bruger knappen Tilføj til at føje sange til Nu spiller. Hvis de trykker på Afspil i stedet for Tilføj, erstatter de afspilningslisten med det valgte nummer. Hvis gentagefunktionen er slået til, vil nummeret blive gentaget igen og igen indtil alle dine gæster skrider. Af samme grund er det vigtigt at gemme Nu spiller som afspilningsliste på din computer inden gæsterne ankommer, så din nøje sammensatte musikliste kan genskabes ved at vælge Musikbibliotek > Afspilningslister i hovedmenuen, hvis en af gæsterne kommer til at slette den. Sådan slår du lyden fra Da Boom fungerer ligesom en cd-afspiller er der ikke brug for en knap til at slå lyden fra. Med de fleste musikkilder kan du trykke på Pause og fortsætte afspilningen på et senere tidspunkt. Musik fra dit bibliotek og fra interaktive onlinetjenester kan generelt afbrydes så længe du vil. Hvis du lytter til internetradio, vil Pause-knappen afbryde musikken indtil Squeezebox Booms buffer er fuld. Bufferen kan gemme op til flere minutters musik afhængigt af radiostationens samplingfrekvens. Hold Pause nede i et par sekunder for at stoppe afspilningen helt. Programmerbare knapper og foretrukne Foretrukne og forvalg: Hvad er forskellen? Vi har kort beskrevet foretrukne tidligere i vejledningen. Du kan føje det valgte nummer, album eller radiostation eller en afspilningsliste til din liste med foretrukne ved at trykke på Pause på fjernbetjeningen eller ved at trykke på drejehjulet og vælge Føj til foretrukne fra næste skærmbillede. Der er enkelte ting, der ikke kan føjes til foretrukne for eksempel kan du godt tilføje internetbaserede radiostationer, men ikke de enkelte numre som stationen spiller. Enkelte abonnementbaserede tjenester har begrænsninger på, hvad du kan føje til foretrukne. Hvis du er i tvivl, kan du trykke på drejeknappen og undersøge om næste menu rummer muligheden for at føje til foretrukne.

20 18 Logitech Squeezebox Boom har seks programmerbare knapper under displayet. Tænk på disse som en kort liste bestående af seks foretrukne med hver sin knap. Hvis du knytter en af de programmerbare knapper til noget, bliver det automatisk føjet til dine foretrukne. Konfiguration og brug af de programmerbare knapper Hvis du har prøvet at bruge en bilradio, har du allerede prøvet at bruge programmerbare knapper. Hold en af de seks programmerbare knapper nede for at knytte knappen til det markerede. Tryk herefter på knappen for at starte afspilningen. Ligesom med foretrukne, kan en programmerbar knap knyttes til enten et nummer, et album, en radiostation eller en afspilningsliste. Håndtering af foretrukne via SqueezeNetwork eller SqueezeCenter Hvis du vil tilføje eller fjerne flere foretrukne ad gangen, er dette lettere at gøre fra en computer. Gå til log på din konto og vælg Foretrukne. Hvis du kører SqueezeCenter på en lokal computer kan du håndtere dine foretrukne derfra. Marker menuen Foretrukne og klik på redigeringsikonet (blyanten). Tip: Hvis din Squeezebox Boom er forbundet til SqueezeNetwork mens du tilføjer foretrukne eller tilknytter knapper, bliver emnet samtidig gemt på din SqueezeNetwork-konto. Hvis Squeezebox Boom er forbundet til SqueezeCenter mens du tilføjer foretrukne eller tilknytter knapper, bliver de automatisk føjet til SqueezeCenter. SqueezeNetwork og SqueezeCenter vedligeholder hver især deres egne lister over foretrukne og programmerede knapper. Sådan tilføjer du en radiostation til foretrukne, selvom den ikke er i oversigterne. Stationoversigterne på SqueezeNetwork og i Squeezebox Booms menu (RadioIO, RadioTime, Live365, and ShoutCast) gør det let at bladre gennem tusindvis af radiostationer og føje dem til dine foretrukne eller de programmerbare knapper. Hvis en bestemt radiostation ikke er tilgængelig via en af disse oversigter, er det let at bruge SqueezeCenter eller SqueezeNetwork til at tilføje den, hvis du kender adressen.

21 Brugervejledning til Squeezebox Boom 19 Med SqueezeNetwork Du føjer radiostation til dine foretrukne på SqueezeNetwork ved at gå til klikke på Forektrukne, vælge et navn til streamen og indtaste adressen. Sådan føjer du en radiostation til dine foretrukne via SqeezeCenter: 1. Åbn SqueezeCenters webbaserede brugerflade. 2. Vælg menuen Internetradio og derefterstil ind på adressen. 3. Indtast internetadressen, og klik på +. Squeezebox Booms vækkefunktion Squeezebox Boom har en avanceret vækkefunktion. Du kan indstille flere vækkeur om dagen og indstille dem til forskellige tidspunkter på de enkelte ugedag. Som vækkelyd kan du enten vælge et nummer blandt dine foretrukne eller blandt Squeezebox Booms indbyggede samling af musik og lydeffekter. Backupsystemet beskytter dine indstillinger for vækkeuret i op til to uger, hvis strømtilførslen afbrydes. Hvis du har valgt en onlinekilde som vækkelyd (såsom din yndlingsradiostation) og Boom taber forbindelsen til internettet, vil stationen automatisk blive erstattet af en behagelig (men effektiv) vækkelyd, der sikrer at du vågner til tiden. Sådan indstiller du vækkeuret Vælg Vækkeur i hovedmenuen. Det første menupunkt er Alle vækkeur til/fra en nyttig valgmulighed hvis du tager på ferie. Vælg Tilføj vækkeur og tryk på drejeknappen. I den næste menu kan du vælge hvilke dage du vil aktivere vækkeuret for (hver dag eller en kombination af ugedage), vækkelyd og lydstyrken.

22 20 Logitech Slumreknappen Som ethvert godt vækkeur har Squeezebox Boom en slumreknap. Når vækkeuret ringer kan det slås fra midlertidigt ved at trykke på den store knap i toppen. Dvale-knappen på fjernbetjeningen (placeret mellem Start og Tænd/Sluk) fungerer også som slumreknap når vækkeuret ringer. Den forudindstillede slumretid er på ni minutter. Hvis du har installeret SqueezeCenter kan du ændre slumretiden: 1. Åbn SqueezeCenters webbaserede brugerflade 2. Klik på fanen Afspiller 3. Dvale Vælg den afspiller du vil konfigurere, på rullelisten (dette skridt er ikke nødvendigt hvis du kun har én Squeezebox-afspiller) 4. Vælg Vækkeur på rullelisten til højre. 5. Gå til bunden af siden og juster skydeknappen med påskriften Længde af slumretid i minutter. Som beskrevet tidligere fungerer den store knap oven på Squeezebox Boom som slumreknap, når vækkeuret ringer. Resten af tiden styrer den dvalefunktionen der automatisk slukker Squeezebox Boom efter et nærmere angivet interval. Dvale knappen på fjernbetjeningen fungerer på samme måde. Hold Dvale-knappen nede (eller tryk på Dvale-knappen på fjernbetjeningen) for at slukke Squeezebox Boom når nummeret slutter. Hold knappen nede igen (eller tryk igen på Dvale-knappen på fjernbetjeningen) for at slukke Squeezebox Boom efter 15 minutter. Ved at holde Dvale-knappen nede flere gange i træk ændrer du tidsrummet til henholdsvis 15, 30, 45, 60 og 90 minutter. Holder du knappen nede en ekstra gang, annullerer du dvalefunktionen. Displayets lysstyrke Squeezebox Boom har en indbygget lyssensor der automatisk justerer skærmens lysstyrke efter lysforholdene. Du kan dog manuelt justere dette ved at vælge Indstillinger > Skærm > Lysstyrke fra hovedmenuen. I menuen Lysstyrke kan du vælge forskellige lydstyrkeniveauer alt efter om afspilleren er slukket, stoppet eller spiller. Til hver af indstillingerne kan du vælge om lysstyrken skal reguleres automatisk eller manuelt.

Bliv bekendt med Logitech Squeezebox Touch Trådløs musikafspiller. Funktionsoversigt

Bliv bekendt med Logitech Squeezebox Touch Trådløs musikafspiller. Funktionsoversigt Bliv bekendt med Logitech Squeezebox Touch Trådløs musikafspiller Funktionsoversigt Indholdsfortegnelse Funktionsoversigt til Squeezebox Touch Tak.................................................................

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk 77 34 18 18 Ring t il kund eservi hvis d ce u har b for hjæ rug lp! BRUGER VEJLEDNING dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk Udpakning og tilslutning af dukapc... 2 Første gang dukapc startes... 3 dukapc er klar

Læs mere

Sonos. Opsætningsvejledning

Sonos. Opsætningsvejledning Sonos Opsætningsvejledning DETTE DOKUMENT INDEHOLDER OPLYSNINGER, DER KAN ÆNDRES UDEN VARSEL. Ingen dele af denne udgivelse må kopieres eller overføres i nogen form eller på nogen måde, elektronisk eller

Læs mere

Lær din mac at kende. Poul Erik Larsen. 2014 Poul Erik Larsen

Lær din mac at kende. Poul Erik Larsen. 2014 Poul Erik Larsen Lær din mac at kende Poul Erik Larsen Indholdsfortegnelse 03 Mac en udvendigt 04 Skrivebordet 05 Æble-menuen 06 Finder-menuen 07 Arkiv-menuen 08 Dock 10 Hvilket styresystem? 11Systemindstillinger 11 Generelt

Læs mere

IT FOR BEGYNDERE 09. Indhold

IT FOR BEGYNDERE 09. Indhold Indhold Hvad består dit computersystem af?... 5 Laptop / Bærbar Pc er... 5 Dele i Pc en, Bundkort, Processor, Ram, Graffikkort, Harddisk, CD/DVD... 5 Stik og Port tilslutninger... 8 Brug af mus og tastatur...

Læs mere

Alt om netværk. 20 siders tema

Alt om netværk. 20 siders tema 0 siders tema Alt om netværk Netværk i hjemmet sådan gør du Vælg mellem tre netværkstyper Installation og opsætning Del mapper og printer Guide til trådløse routere Guide til homeplugs Spørgsmål og svar

Læs mere

Sonos PLAYBAR. Produktguide

Sonos PLAYBAR. Produktguide Sonos PLAYBAR Produktguide DETTE DOKUMENT INDEHOLDER OPLYSNINGER, DER KAN ÆNDRES UDEN VARSEL. Ingen dele af denne udgivelse må kopieres eller overføres i nogen form eller på nogen måde, elektronisk eller

Læs mere

Quickstartvejledning I NDHOLDSFORTEGNELSE. Vigtig information 2 Grundlæggende kendskab til computeren 4. Helpdesk 28

Quickstartvejledning I NDHOLDSFORTEGNELSE. Vigtig information 2 Grundlæggende kendskab til computeren 4. Helpdesk 28 Quickstartvejledning I NDHOLDSFORTEGNELSE Vigtig information 2 Grundlæggende kendskab til computeren 4 Sikkerhed og komfort... 4 Sikkerhedsforanstaltninger... 4 Forholdsregler for helbredsmæssigt ansvarlig

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING VIDEOKAMERA

BRUGERVEJLEDNING VIDEOKAMERA BRUGERVEJLEDNING VIDEOKAMERA Side 2 til nyt videokamera Introduktion Det nye videokamera er et IP-videokamera, der tilsluttes trådløst til din router. Videokameraet fungerer sådan, at du kan se videooptagelser

Læs mere

ipod Oversigt over funktioner

ipod Oversigt over funktioner ipod Oversigt over funktioner 2 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 4 ipod i grundtræk 5 Kast et blik på ipod 5 Bruge betjeningspanelet til ipod 7 Slå betjeningspanelet på ipod fra 8 Bruge menuerne på ipod 9

Læs mere

Vejledning for trådløs installation

Vejledning for trådløs installation Vejledning for trådløs installation 2008 Lexmark International, Inc. Alle rettigheder forbeholdes. Bekendtgørelse om version September 2008 Det følgende afsnit gælder ikke for lande, hvor sådanne bestemmelser

Læs mere

Det kan du lære i skolen

Det kan du lære i skolen 0 PC-GRUNDSKOLEN Det kan du lære i skolen Vi forklarer tingene, så du forstår dem, og stiller selv alle de dumme spørgsmål. 0 Pc en: Hvad er op og ned på din computer? Filhåndtering: Opret, flyt og slet

Læs mere

HK 3700/3770. Stereoreceiver. Betjeningsvejledning

HK 3700/3770. Stereoreceiver. Betjeningsvejledning Stereoreceiver Betjeningsvejledning Indholdsfortegnelse INTRODUKTION 3 BESKRIVELSE OG EGENSKABER 3 VIGTIGE SIKKERHEDSOPLYSNINGER 4 PLACERING AF STEREORECEIVEREN 4 KONTROLLER PÅ FRONTPANELET AF RECEIVEREN

Læs mere

Trygt i gang. Det første kig på Internet Explorer Når du surfer på nettet, Tidligere bragte skoler. Det kan du lære i denne Internetskole

Trygt i gang. Det første kig på Internet Explorer Når du surfer på nettet, Tidligere bragte skoler. Det kan du lære i denne Internetskole Det kan du lære i denne Internetskole Trygt i gang Hvad skal du bruge af udstyr og programmer for at komme på internettet? Hvilken udbyder og hvilken betalingsform skal du vælge? Hvordan ser Internet Explorer

Læs mere

N600 trådløs Dual Band gigabit-router WNDR3700 Installationsvejledning

N600 trådløs Dual Band gigabit-router WNDR3700 Installationsvejledning N600 trådløs Dual Band gigabit-router WNDR3700 Installationsvejledning NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA 95134, USA Juni 2010 208-10385-03 v1.0 2010 NETGEAR, Inc. Alle rettigheder forbeholdes.

Læs mere

Brugervejledning. Packard Bell EasyNote TE - 1

Brugervejledning. Packard Bell EasyNote TE - 1 Brugervejledning Packard Bell EasyNote TE - 1 I NDHOLDSFORTEGNELSE Start af computeren 4 Trådløs forbindelse... 4 Registrering... 5 Softwareinstallation... 6 Gendannelse... 6 Har du problemer?... 7 Grundlæggende

Læs mere

Brugervejledning til Nokia C2 05

Brugervejledning til Nokia C2 05 Brugervejledning til Nokia C2 05 1.2. udgave 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Sikkerhed 4 Kom godt i gang 5 Taster og dele 5 Indsætning af et SIM-kort og batteri 6 Indsætning af et hukommelseskort

Læs mere

MacBook Brugerhåndbog

MacBook Brugerhåndbog MacBook Brugerhåndbog Indeholder oplysninger om opstilling af og udvidelsesmuligheder samt fejlfinding til MacBook K Apple Computer, Inc 2006 Apple Computer, Inc. Alle rettigheder forbeholdes. I henhold

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. En ny og alligevel velkendt computeroplevelse... 5 Velkommen til Googles verden. KAPITEL ET... Hurtigt i gang med din Chromebook

INDHOLDSFORTEGNELSE. En ny og alligevel velkendt computeroplevelse... 5 Velkommen til Googles verden. KAPITEL ET... Hurtigt i gang med din Chromebook INDHOLDSFORTEGNELSE En ny og alligevel velkendt computeroplevelse... 5 Velkommen til Googles verden KAPITEL ET... Hurtigt i gang med din Chromebook Din Chromebooks tastatur og pegefelt... 8 De allerførste

Læs mere

ipad Brugerhåndbog Til ios 7 (oktober 2013)

ipad Brugerhåndbog Til ios 7 (oktober 2013) ipad Brugerhåndbog Til ios 7 (oktober 2013) Indholdsfortegnelse 7 Kapitel 1: ipad i grundtræk 7 Oversigt over ipad 9 Tilbehør 9 Multi-Touch-skærm 10 Knappen Vågeblus til/fra 10 Knappen Hjem 11 Lydstyrkeknapperne

Læs mere

BRUGER MANUAL : Version 2.4

BRUGER MANUAL : Version 2.4 BRUGER MANUAL : Version 2.4 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion 4 1.1 Om MyTobii 4 1.2 Support 4 1.3 Garanti 4 2 Installation af MyTobii 5 2.1 Montering og installation af MyTobii P10 5 2.2 Installation

Læs mere

Kommuniker: Gennem Valg

Kommuniker: Gennem Valg Specialpædagogisk Aftale Kommuniker: Gennem Valg Mikro Værkstedet 2 Brugervejledning Kommuniker: Gennem Valg www.mikrov.dk Indholdsfortegnelse Copyright... 4 1. Oversigt... 5 2. Brugen af Gennem Valg afspilleren:...

Læs mere

Design af AirPort-netværk vha. AirPort-værktøj. Mac OS X v10.5 + Windows

Design af AirPort-netværk vha. AirPort-værktøj. Mac OS X v10.5 + Windows Design af AirPort-netværk vha. AirPort-værktøj Mac OS X v10.5 + Windows 1 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 3 Introduktion 5 Konfigurere en trådløs Apple-enhed til Internetadgang vha. AirPort-værktøj 6 Udvide

Læs mere

Brugervejledning til Nokia 900

Brugervejledning til Nokia 900 Brugervejledning til Nokia 900 1.0. udgave 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Sikkerhed 4 Kom godt i gang 6 Taster og dele 6 Tilbage-, start- og søgetaster 7 Indsætning af SIM-kortet 8 Opladning

Læs mere

Brugervejledning Lumia med Windows Phone 8.1 Update 2

Brugervejledning Lumia med Windows Phone 8.1 Update 2 Brugervejledning Lumia med Windows Phone 8.1 Update 2 1.0. udgave DA Om denne brugervejledning Denne vejledning er brugervejledningen til din softwareudgave. Vigtigt: Du kan finde vigtige oplysninger om

Læs mere

7. Indstilling af den trådløse forbindelse i Windows XP

7. Indstilling af den trådløse forbindelse i Windows XP 7. Indstilling af den trådløse forbindelse i Windows XP Gør klar til indstilling Når du skal i gang med at konfigurere den computer, der skal væres trådløs, er det en god idé at bevare kabelforbindelsen

Læs mere

Register your product and get support at www.philips.com/welcome 55PUS9109 55PUS9109 65PUS9109 65PUS9109. Vejledning

Register your product and get support at www.philips.com/welcome 55PUS9109 55PUS9109 65PUS9109 65PUS9109. Vejledning Register your product and get support at www.philips.com/welcome 9000 series 55PUS9109 55PUS9109 65PUS9109 65PUS9109 Vejledning Indhold 1 TV-rundtur 4 1.1 Android TV 4 1.2 Ultra HD-TV 4 1.3 Apps 4 1.4

Læs mere

IP sikkerhedssystem Web manual til Holars 2080

IP sikkerhedssystem Web manual til Holars 2080 1. Introduktion Dette afsnit omhandler udpakning af dit IP sikkerhedssystem med HOLARS 2080IP Panel, Sensorer og CTC-1807 IP kamera (hvis købt). Der henvises til senere kapitler for at få oplysninger om

Læs mere

Aspire 9400/7100 Seriens. Brugervejledning

Aspire 9400/7100 Seriens. Brugervejledning Aspire 9400/7100 Seriens Brugervejledning Copyright 2006. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Aspire 9400/7100 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 01/2006 Der kan foretages ændringer

Læs mere

Opdateringsvejledning

Opdateringsvejledning // Mamut Business Software Opdateringsvejledning Indhold Om opdatering til ny version... 2 Hvordan oprettes en sikkerhedskopi?... 5 Opdatering til den seneste version... 7 Flyt programmet til en anden

Læs mere