Resultatdokumentation Børne- og familieområdet. Baggrundsoplysninger. Indskrivning Afklaring efter tre måneder Opfølgning Udskrivning.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Resultatdokumentation Børne- og familieområdet. Baggrundsoplysninger. Indskrivning Afklaring efter tre måneder Opfølgning Udskrivning."

Transkript

1 Resultatdokumentation Børne- og familieområdet Århus Kommune Socialforvaltningen Skematype: Indskrivning Afklaring efter tre måneder Opfølgning Udskrivning Baggrundsoplysninger Foranstaltning Afdeling Cpr.-nr. (barnets) Efternavn Fornavn Dato for registrering Akutindskrivning: Ja Nej Udfyldt for myndighed af (navn): Udfyldt for foranstaltning af (navn): Har familien/barnet været med i udfyldningen af skemaet: Hvis nej, hvorfor ikke? Ja Nej Barnets statsborgerskab Dansk statsborgerskab: Ja Nej Hvis nej, hvilket?: Anden etnisk baggrund end dansk: Ja Nej Hvis ja, hvilken?: Ved indskrivning: Akutindskrivning: Ja Nej Ved udskrivning: (Udskrivningsdato: / / ) Uplanlagt udskrivning Ja Nej Udskrives til videre behandling: Ja Nej Uddannelsesstatus ved udskrivning (forklaring): (Udfyldes kun hvis relevant) Afgangseksamen folkeskole: 9. kl. 10. kl. Barnet er ved udskrivning indskrevet i: Dagpleje Børnehave Integreret institution Skole Andet Om resultatvurderingen Oplysningerne i resultatvurderingen skal udfyldes i dialog mellem rådgiver og tilbud. Rådgiver er tovholder ved indskrivning, og tilbudet er tovholder ved opfølgning og udskrivning. Der skal resultatvurderes på alle nedenstående faktorer. Resultatvurderingen sker med udgangspunkt i beskrivelsen af scoren, mens eksemplerne kun skal ses som vejledende. Hvis der er tvivl om en score, tages der udgangspunkt i beskrivelsen og ikke i eksemplet.

2 Faktor 1: Udvikling og adfærd (Faktoren er opdelt i tre spørgsmål) Spørgsmål a): Udadreagerende adfærd Vedrører barnets emotionelle tilstand i relation til aggressiv adfærd. Aggressiviteten gradueres i forhold til graden af uforudsigelighed og om den retter sig mod ting og/eller personer. 0 Barnet har ingen problemer og kan klare sig uden støtte 1 Barnet har milde problemer og 2 Barnet har moderate problemer og har brug for nogen støtte 3 Barnet har alvorlige problemer og har brug for megen støtte 4 Barnet har et komplet problem, skal have omfattende støtte og Barnet har ingen problemer med aggressiv adfærd. Kan håndtere konflikter og styre sit temperament. Barnet kan eksempelvis reagere stærkt ved enkelte konflikter, men kan generelt håndtere frustration med støtte i konkrete situationer. Barnet er eksempelvis uforholdsmæssig opfarende og hidsig, men er ikke truende og voldelig mod andre personer. Kan også reagere stærkt på uoverensstemmelser, som man i almindelighed opfatter som små eller ubetydelige. Barnet kan eksempelvis være truende, aggressiv eller voldelig over for andre personer. Kan reagere voldsomt på uoverensstemmelser som man i almindelighed betragter som ubetydelige. Barnet er eksempelvis meget aggressivt og utilregnelig. Kan eksempelvis være utilregnelig voldelig overfor andre personer.

3 Faktor 1: Udvikling og adfærd Spørgsmål b): Indadvendt adfærd Vedrører personens emotionelle tilstand i relation til evt. indadvendt adfærd. Indadvendt adfærd gradueres i forhold til omfanget og karakteren af barnets kontakt med andre mennesker. 0 Barnet har ingen problemer og Barnet har ingen problemer med og udviser ingen tegn på indadvendt kan klare sig uden støtte adfærd. Har almindelig relation med andre mennesker. 1 Barnet har milde problemer og Barnet omgås andre mennesker, men er indadvendt. Er kun nødigt sammen med andre om aktiviteter eller andet. Barnet deltager i aktiviteter, men involverer nødigt andre i, hvordan vedkommende har det. 2 Barnet har moderate problemer Barnet holder sig helst for sig selv. Barnet viser næsten ingen interesse i og har brug for nogen støtte andre eller involverer sjældent andre i, hvordan vedkommende har det eller hvad vedkommende er optaget af, men kan dog have andre former for kontakt med andre mennesker. 3 Barnet har alvorlige problemer Barnet isolerer sig fra omgivelserne i kortere perioder. Undgår eksempelvis og har brug for megen støtte andre mennesker i flere dage og er meget lukket med hensyn til at vise og udtrykke følelser og egen sindstilstand. 4 Barnet har et komplet problem, Barnet isolerer sig fra omgivelserne i lange perioder. Undgår eller trækker skal have omfattende støtte og sig i kontakt og relation fra andre i uger eller måneder og er meget lukket, når det drejer sig om at vise og udtrykke følelser og egen sindstilstand.

4 Faktor 1: Udvikling og adfærd Spørgsmål c): Selvskadende adfærd Vedrører grad af evt. selvskadende adfærd. Selvskadende adfærd er gradueret i forhold til hyppighed og alvor. Selvskadende adfærd forstås som fysisk selvskadende adfærd, f.eks. at dunke sit hoved ind i noget, kradse sig, skære/slå sig selv eller udvise spiseforstyrrelse. 0 Barnet har ingen problemer og Udviser aldrig selvskadende adfærd. kan klare sig uden støtte 1 Barnet har milde problemer og Barnet truer i sjældne tilfælde med selvskadende adfærd, men udøver det ikke. 2 Barnet har moderate problemer Udviser i sjældne tilfælde selvskadende adfærd (få gange årligt). og har brug for nogen støtte Eksempelvis cutter-adfærd få gange årligt, eller afviser mad. Har haft spiseforstyrrelse i kort periode (få dage) inden for det sidste halve år. 3 Barnet har alvorlige problemer Et barn, der eksempelvis udviser cutter-adfærd månedligt eller lider af en og har brug for megen støtte spiseforstyrrelse, som på sigt kan være til fare for barnets liv. Kan også have selvmordstanker, men har ikke forsøgt inden for det sidste halve år. 4 Barnet har et massivt problem, Har eksempelvis en svær spiseforstyrrelse, som er livstruende. Kan også skal have omfattende støtte og have forsøgt selvmord inden for det seneste halve år og er stadig i overhængende fare for at gentage det.

5 Faktor 2: Familieforhold Vedrører relationen til familien. Familieforhold er gradueret i forhold til, hvor god relationen er og om relationen samlet set bidrager til barnets trivsel. 0 Barnet har ingen problemer og Barnets relation til forældre/den nære familie er god. Relationen bidrager kan klare sig uden støtte meget positivt til barnets trivsel. 1 Barnet har milde problemer og Barnets relation til forældre/ nære familie er overvejende god. Relationen er ikke uproblematisk, men bidrager generelt positivt til barnets trivsel. 2 Barnet har moderate problemer Barnets relation til forældre/ den nære familie er til tider problematisk. Kan og har brug for nogen støtte eksempelvis i perioder have negativ betydning for barnets trivsel. 3 Barnet har alvorlige problemer Barnets relation til forældre/ den nære familie er overvejende problematisk. og har brug for megen støtte Har eksempelvis overvejende negativ betydning for barnets trivsel. 4 Barnet har et komplet problem, Barnets har en meget dårlig relation til forældre/ den nære familie. Er skal have omfattende støtte og eksempelvis til direkte skade for barnets trivsel.

6 Faktor 3: Skole og daginstitution (Faktoren er opdelt i to spørgsmål) Der scores kun i forhold til det dagtilbud, som er mest relevant for barnet. Hvad er mest relevant? Skole Daginstitution Spørgsmål a): Skole Vedrører udbytte af skole eller kompetencegivende uddannelsesforløb. Faktoren er gradueret i forhold til, hvorvidt barnet udvikler sig fagligt i pågældende skoletilbud og graden af behov for støtte. Hvis barnet ikke er i den skolepligtige alder, udfyldes kategorien ikke. Sæt kryds, hvilken type skoletilbud barnet er indskrevet i Normal skole mv. Specialskole Normal skole med støtte Intern skole Specialklasse 0 Barnet har ingen problemer og Barnet har et alderssvarende fagligt niveau og har intet støttebehov. kan klare sig uden støtte 1 Barnet har milde problemer og Barnet har et fagligt niveau, der ligger lidt under det alderssvarende niveau og har et let støttebehov. 2 Barnet har moderate problemer Barnet har et fagligt niveau, der ligger betydeligt under det aldersvarende og har brug for nogen støtte niveau og har nogen støttebehov. 3 Barnet har alvorlige problemer Barnets faglige niveau er meget begrænset og har brug for meget støtte. og har brug for megen støtte 4 Barnet har et komplet problem, Barnet udvikler sig slet ikke fagligt og har omfattende støttebehov. skal have omfattende støtte og

7 Faktor 3: Skole og daginstitution Spørgsmål b): Daginstitution Vedrører udbytte af daginstitutioner. Faktoren er gradueret i forhold til, hvorvidt barnet udvikler sig alderssvarende og trives socialt, følelsesmæssigt, motorisk, sprogligt i pågældende daginstitution og graden af behov for støtte. Hvis barnet ikke går i en daginstitution udfyldes kategorien ikke. Sæt kryds, hvilken type daginstitution barnet er indskrevet i Børnehave Integreret institution Andet 0 Barnet har ingen problemer og Barnet er i en alderssvarende udvikling og har intet støttebehov. kan klare sig uden støtte 1 Barnet har milde problemer og Barnet er i en udvikling, der ligger lidt under det alderssvarende niveau og har et let støttebehov. 2 Barnet har moderate problemer Barnet er i en udvikling, der ligger betydeligt under det aldersvarende og har brug for nogen støtte niveau og har nogen støttebehov. 3 Barnet har alvorlige problemer Barnets udvikling er meget begrænset og har brug for megen støtte. og har brug for megen støtte 4 Barnet har et komplet problem, Barnet udvikler sig ikke og har omfattende støttebehov. skal have omfattende støtte og

8 Faktor 4: Sundhedsforhold Sundhedsforhold er afgørende for barnets udvikling. Der skal gives en vurdering af barnets generelle sundhedsmæssige tilstand. Sundhedsforhold er gradueret i forhold til graden af pædagogisk støtte barnet skal have til at håndtere egen sundhedstilstand. Barnet kan altså godt være medicineret mod en kronisk sygdom, og score 0 eller 1, hvis barnet på et aldersvarende niveau kan håndtere sygdommen. 0 Barnet har ingen problemer og Barnet har ingen sundhedsproblemer. Har eksempelvis ingen kroniske kan klare sig uden støtte sygdomme eller kan håndtere dem. Dyrker eksempelvis motion og spiser nogenlunde sundt i forhold til alder. 1 Barnet har milde problemer og Barnet kan på et alderssvarende niveau, med mindre støtte klare sundhedsproblemer på enkelte områder. 2 Barnet har moderate problemer Barnet skal, i forhold til alderen, have nogen støtte til at klare generelle og har brug for nogen støtte sundhedsproblemer, som er til gene for barnet. 3 Barnet har alvorlige problemer Barnet skal, i forhold til alderen, have stor støtte til at klare store generelle og har brug for megen støtte sundhedsproblemer, som giver barnet store vanskeligheder i hverdagen. Barnet kan ikke selv håndtere sin sundhedstilstand. 4 Barnet har et komplet problem, Barnet skal, i forhold til alderen, have støtte til at klare store skal have omfattende støtte og sundhedsproblemer, som er til fare for barnets liv. Barnet kan eksempelvis, selv med megen støtte ikke håndtere sin sundhedstilstand, og har derfor alvorlige helbredsproblemer.

9 Faktor 5: Fritidsforhold og venskaber (Faktoren er opdelt i to spørgsmål) Spørgsmål a): Fritidsforhold Vedrører barnets alderssvarende initiativer til leg, organiserede aktiviteter mv., og hvilket behov barnet har for støtte for at udøve fritidsaktiviteter. Fritidsaktiviteter tænkes bredt, og vedrører generelt, hvorvidt vedkommende kan engageres og fastholdes heri. Fritidsforhold er gradueret i forhold til barnets evne til at tage initiativ og behovet for støtte hertil. 0 Barnet har ingen problemer og Er initiativrig og aktiv i fritiden og kræver ikke særlig støtte hertil. kan klare sig uden støtte 1 Barnet har milde problemer og Har behov for hjælp til organisering af sin fritid, men tager initiativ til visse aktiviteter. Har eksempelvis behov for støtte til valg af aktivitet. 2 Barnet har moderate problemer Har behov for hjælp til organisering af sin fritid og tager kun periodevis og har brug for nogen støtte initiativ til gennemførelse. Der skal eksempelvis sættes en del rammer, men barnet udviser dog initiativ på nogle punkter til at deltage i aktiviteter i fritiden. 3 Barnet har alvorlige problemer Er kun aktiv i fritiden gennem løbende hjælp til organisering og og har brug for megen støtte gennemførelse. Barnet skal eksempelvis have støtte til alt omkring initiativ og deltagelse i aktiviteter. 4 Barnet har et komplet problem, Selv med stor støtte kan barnet ikke aktiveres i fritiden. skal have omfattende støtte og

10 Faktor 5: Fritidsforhold og venskaber Spørgsmål b): Venskaber Vedrører hvorvidt barnet har og kan fastholde velfungerende venskaber, der bidrager til barnets trivsel og udvikling. Der fokuseres på venskaber/bekendtskaber, der ikke fastholder barnet i et uhensigtsmæssigt miljø. Spørgsmålet omhandler ligeledes tilknytning til andre jævnaldrende. Venskaber er gradueret i forhold til graden af pædagogisk støtte, som barnet skal have til at fastholde gode venskaber. Der scores i forhold til alderssvarende niveau. 0 Barnet har ingen problemer og Barnet kan relatere sig til andre på en socialt tilpasset måde, og kan tage kan klare sig uden støtte initiativ til og indgå i kontakt på en afstemt måde. 1 Barnet har milde problemer og Barnet udviser sommetider i mild grad en upassende adfærd i kontakten med andre børn, og har således brug for få anvisninger i kontakten. 2 Barnet har moderate problemer Barnet stiller ofte store krav i relationer, men er følsom for afvisninger. og har brug for nogen støtte Barnet kan trække sig, udvise aggressiv, grådlabil og/eller konfliktpræget adfærd i samspillet med andre. Kontakten til andre er ustabil og barnet har behov for nogen anvisning i kontakten. 3 Barnet har alvorlige problemer Barnet er ikke opsøgende eller frembrusende i forhold til relationer med og har brug for megen støtte andre. Barnet kan i samspil med andre virke passiv og trække sig tilbage, og have svært ved at give udtryk for egne behov og følelser eller være usensitiv overfor andre. Der er behov for megen støtte. 4 Barnet har et komplet problem, Barnet har svært ved at indgå i kontakten på en hensigtsmæssig måde. skal have omfattende støtte og Barnet udviser ofte en meget tilbagetrukket og/eller manipulerende, beregnende og trodsig adfærd adfærd. Har kun egne behov for øje i relationen med andre, og nedsat empati. Der er et stort behov for støtte.

11 Faktor 6: Selvhjulpenhed Vedrører barnets evne til at deltage i hverdagens aktiviteter såsom bad, tandbørstning, rengøring, spisning, påklædning. Skal besvares ift., hvad der kan forventes af et barn på det pågældende alderstrin. Selvhjulpenhed er gradueret i forhold til barnets evne til at deltage i hverdagens aktiviteter og behovet for støtte i relation hertil. Der scores i forhold til alderssvarende niveau. 0 Barnet har ingen problemer og Barnet kan påtage sig almindelige hverdagsaktiviteter, eks. vaske hænder kan klare sig uden støtte og spisesituationer. 1 Barnet har milde problemer og Barnet skal have støtte til enkelte hverdagsaktiviteter. Eksempelvis hvis barnet skal have pædagogisk støtte til spisesituationer. 2 Barnet har moderate problemer Barnet skal have støtte til væsentlige dele af hverdagsaktiviteterne. og har brug for nogen støtte Eksempelvis spisning og personlig hygiejne. 3 Barnet har alvorlige problemer Barnet skal have megen støtte til hele den personlige hygiejne. Barnet har og har brug for megen støtte brug for stor og vedvarende støtte til at klare næsten alle hverdagsaktiviteter. 4 Barnet har et komplet problem, Selv med omfattende støtte, kan barnet på ingen måde deltage i normale skal have omfattende støtte og hverdagsaktiviteter.

12 Faktor 7: Tilknytning Vedrører barnets generelle evne til at knytte sig til voksne personer. Tilknytning gradueres i forhold til karakteren af barnets tilknytning til voksne mennesker og i forhold til støttebehovet for at knytte sig. 0 Barnet har ingen Barnet viser stærke følelsesmæssige bånd til udvalgte personer. Barnet har grundlæggende problemer og kan klare tillid til og tro på altid at kunne hente støtte og omsorg hos disse personer. Barnet korrigerer sig uden støtte sin adfærd efter at tilfredsstille disse udvalgte personer og indfri deres forventninger. 1 Barnet har milde Barnet foretrækker nogle personer frem for andre, og søger hjælp og støtte hos voksne. problemer og har brug Barnet kan dog i enkelte situationer med konflikter og krav vise en usikkerhed på, hvordan for let støtte det kan hente hjælp hos voksne. 2 Barnet har moderate Barnet foretrækker nogle personer frem for andre, men barnet viser usikkerhed på, om problemer og har brug omsorgspersoner står til rådighed og kan yde den fornødne omsorg. Dette kan eksempelvis for nogen støtte ses ved, at barnet kan være meget klæbende og krævende i kontakten eller bruge meget energi på at tiltrække sig kontakt og opmærksomhed ofte på en uhensigtsmæssig måde. 3 Barnet har alvorlige Barnet foretrækker nogle personer frem for andre, men viser i flere situationer, at det har problemer og har brug mistet troen på andres støtte og omsorg. Umiddelbart kan barnet udvise en selvtilstrækkelig for megen støtte adfærd, og søger sjældent hjælp hos voksne. Barnet giver sjældent udtryk for sine følelser og behov. 4 Barnet har et komplet Barnet udviser ingen særlig tilknytning til en eller flere omsorgspersoner. Barnet kan være problem, skal have ukritisk i sit valg af omsorgspersoner eller slet ikke søge kontakt med omsorgspersoner. omfattende støtte og Barnet kontakter eksempelvis ukritisk nye mennesker på en grænseoverskridende måde, og har ingen længerevarende relationer til andre voksne/andre børn.

13 Faktor 8: Kriminalitet Såfremt barnets alder umuliggør kriminalitet, udfyldes kategorien ikke. Vedrører hvorvidt barnet udviser kriminel adfærd og graden af alvor. De fem niveauer skal ses inden for en periode af de seneste 6 måneder, eller før ankomst til sikret afdeling. Der kan godt være viden/mistanke om kriminel adfærd uden der foreligger en sigtelse. 0 Barnet har ingen problemer og Ingen kriminel adfærd. Dvs. ingen sigtelser eller mistanke om kriminel kan klare sig uden støtte adfærd. 1 Barnet har milde problemer og Kriminalitet er et mindre problem - barnet er involveret i småkriminalitet, men har ingen sigtelser. Der er eksempelvis viden om, at barnet har begået hærværk, butikstyverier eller andre former for mildere berigelseskriminalitet enkelte gange. 2 Barnet har moderate problemer Kriminalitet er et væsentligt problem, eksempelvis enkelte sigtelser af og har brug for nogen støtte mild karakter. Barnet har begået flere butikstyverier eller enkelte biltyverier. 3 Barnet har alvorlige problemer Kriminalitet er et alvorligt problem, eksempelvis mange sigtelser af mild og har brug for megen støtte karakter eller få af alvorlig karakter. Barnet har eksempelvis flere gange begået ikke-personfarlig kriminalitet (eks. hæleri eller brugstyveri) eller har eventuelt få sigtelser på personfarlig kriminalitet. 4 Barnet har et komplet problem, Kriminalitet er et særdeles alvorligt problem, eksempelvis mange alvorlige skal have omfattende støtte og sigtelser eller flere sigtelser på personfarlig kriminalitet, seksuelle overgreb eller lignende. Formateret: Skriftfarve: Automatisk

Score Beskrivelse Vejledende eksempler Status Mål

Score Beskrivelse Vejledende eksempler Status Mål Faktor 1: Udvikling og adfærd (Faktoren er opdelt i tre spørgsmål) Spørgsmål a): Udadreagerende adfærd Vedrører personens emotionelle tilstand i relation til udadreagerende adfærd. Den udadreagerende adfærd

Læs mere

Den unge har brug for nogen. om tilværelsen.

Den unge har brug for nogen. om tilværelsen. Løbende handleplan Resultatdokumentation i tilværelsespsykologiens optik Navn: Adresse: 1. System analyse Cpr: 4. Tilværelses psykologiske udviklings punkter NUZ 2. Resultat dokumentation Email: Telefon:

Læs mere

Servicedeklarationer for Børn og Familie 2011

Servicedeklarationer for Børn og Familie 2011 Servicedeklarationer for Børn og Familie 2011 2 Indledning... 5 Funktion-indikator: Forebyggende foranstaltninger... 6 Udvikling og adfærd... 7 Familieforhold... 10 Skoleforhold... 11 Sundhedsforhold...

Læs mere

Serviceniveauer og kvalitetsstandarder på det specialiserede socialområde

Serviceniveauer og kvalitetsstandarder på det specialiserede socialområde 0 Forord til kvalitetsstandarder for, Egedal Kommune Kvalitetsstandarderne for, er målrettet borgerne i Egedal Kommune. Center for Social Service håber, at borgerne med kvalitetsstandarderne - sammen med

Læs mere

Artikler. funktionsnedsættelse i kroppens anatomi eller kroppens funktioner, eksklusiv de mentale funktioner

Artikler. funktionsnedsættelse i kroppens anatomi eller kroppens funktioner, eksklusiv de mentale funktioner 38 artikler. Artikler Tilbage til liste Ny søgning Flere data Layout Gem som fil Udskriv personvelfærd velfærd, der angår en enkelt person Specifikt for DUBU (ICS): Barnets/den unges velfærd beskrevet

Læs mere

Begrebshåndbog. Beskrivelse af faktorer i resultatdokumentation på området for udsatte børn og unge

Begrebshåndbog. Beskrivelse af faktorer i resultatdokumentation på området for udsatte børn og unge Begrebshåndbog af faktorer i resultatdokumentation på området for udsatte børn og unge FAMILIER, BØRN OG UNGE Socialforvaltningen Aarhus Kommune Forord Denne begrebshåndbog skal være et understøttende

Læs mere

Pædagogisk udredning

Pædagogisk udredning Pædagogisk udredning Borger Cpr.nr. Kontaktpædagog Leder Startdato Slutdato Fysisk funktionsnedsættelse Hørenedsættelse, kommunikationsnedsættelse, mobilitetsnedsættelse og synsnedsættelse. Her noteres

Læs mere

Viborg Kommune Tidlig opsporing og indsats

Viborg Kommune Tidlig opsporing og indsats Viborg Kommune Tidlig opsporing og indsats Trivselsskema et redskab til vurdering af børns trivsel og til tidlig opsporing Viborg kommune 2013 1 Formål Formålet med Trivselsskemaet og den systematisk organiserede

Læs mere

Center for Social Service Kvalitetsstandarder. Udsatte børn, unge og familier

Center for Social Service Kvalitetsstandarder. Udsatte børn, unge og familier Center for Social Service Kvalitetsstandarder Udsatte børn, unge og familier 0 Hvad er kvalitetsstandarderne? Hvis du er bekymret for dit barns trivsel, eller har du bekymring for et andet barns trivsel,

Læs mere

HANDLEPLAN SERVICELOVENS 140 HANDICAPOMRÅDET

HANDLEPLAN SERVICELOVENS 140 HANDICAPOMRÅDET HANDLEPLAN SERVICELOVENS 140 HANDICAPOMRÅDET Handleplan er udført af: Handleplan udfærdiget d. i forbindelse med Vælg et element. Barnet/den unge indskrives/er indskrevet på tilbuddet d. Barnet/den unge:

Læs mere

Redskaber til trivselsevaluering, som du finder i dette materiale

Redskaber til trivselsevaluering, som du finder i dette materiale Trivselsevaluering Du foretager din trivselsevaluering med udgangspunkt i trivselsdimensionerne for børn i sundhedsplejen og trivselsdimensionerne for forældre til børn i sundhedsplejen (se oversigter).

Læs mere

Resultatdokumentation på børneområdet. Juli 2011

Resultatdokumentation på børneområdet. Juli 2011 Resultatdokumentation på børneområdet Juli 11 Resumé Denne rapport gennemgår de dokumenterede resultater for tilbud for udsatte børn i Aarhus Kommune for hele 1. Der afrapporteres særskilt på følgende

Læs mere

Underretningspligt. Hvornår Hvordan og hvorfor?

Underretningspligt. Hvornår Hvordan og hvorfor? Underretningspligt Hvornår Hvordan og hvorfor? Hvem skal underrette: Almindelig underretningspligt (servicelovens 154) : Omfatter alle privat personer som får kendskab til, at et barn/en ung udsættes for

Læs mere

De aldersopdelte fokusområder i ICS udvalgte afsnit

De aldersopdelte fokusområder i ICS udvalgte afsnit De aldersopdelte fokusområder i ICS udvalgte afsnit 2 Forord De aldersopdelte fokusområder er et redskab udviklet i England med afsæt i forskningsbaseret viden om børns risiko, beskyttelsesfaktorer og

Læs mere

STATUS PÅ PROGRESSIONSMÅLINGEN RUTE 42 AUGUST 2013 UDVIKLING I UNGEBESVARELSERNE

STATUS PÅ PROGRESSIONSMÅLINGEN RUTE 42 AUGUST 2013 UDVIKLING I UNGEBESVARELSERNE STATUS PÅ PROGRESSIONSMÅLINGEN RUTE 42 AUGUST 21 UDVIKLING I UNGEBESVARELSERNE Denne status skal give et indledende og forsøgsvist billede på, hvordan vi kan dokumentere og måle progression for tilbuddets

Læs mere

Begrebshåndbog Beskrivelse af faktorer i effektvurdering på området for udsatte børn og unge

Begrebshåndbog Beskrivelse af faktorer i effektvurdering på området for udsatte børn og unge af faktorer i effektvurdering på området for udsatte børn og unge www.aarhus.dk/effekt EFFEKTVURDERING Forord Denne begrebshåndbog er et understøttende element i arbejdet med effektvurdering på området

Læs mere

Trivselsvurdering tidlig opsporing Dagtilbud

Trivselsvurdering tidlig opsporing Dagtilbud Trivselsvurdering tidlig opsporing Dagtilbud Formålet med trivselsskemaet er, at det skal være en hjælp til systematisk at italesætte det anede, som der så kan sættes flere og flere ord på efterhånden,

Læs mere

Trivselsvurdering tidlig opsporing Sundhedsplejen

Trivselsvurdering tidlig opsporing Sundhedsplejen Trivselsvurdering tidlig opsporing Sundhedsplejen Formålet med trivselsskemaet er, at det skal være en hjælp til systematisk at italesætte det anede, som der så kan sættes flere og flere ord på efterhånden,

Læs mere

BEREDSKABSPLAN OG HANDLEVEJLEDNING

BEREDSKABSPLAN OG HANDLEVEJLEDNING kolding kommune 2014 OV1_Kvadrat_RØD Kort udgave af BEREDSKABSPLAN OG HANDLEVEJLEDNING til forebyggelse og håndtering af sager med mistanke og viden om vold og seksuelle krænkelser af børn og unge 1 Forebyggelse

Læs mere

Trivsels- og. Tidlig indsats og forebyggelse. 0-5 år

Trivsels- og. Tidlig indsats og forebyggelse. 0-5 år Trivsels- og bekymringsguide Tidlig indsats og forebyggelse 0-5 år VURDÈR DIN BEKYMRING September 2016 Indhold s. 3 Indikatorer for Spædbørn s. 4 Indikatorer for Småbørn s. 5 Huskeliste Indsatser i 1.

Læs mere

BØRN OG UNGES SIGNALER

BØRN OG UNGES SIGNALER BØRN OG UNGES SIGNALER BØRN OG UNGES SIGNALER Dette kapitel handler om de tegn og signaler hos børn, unge og forældre, du som fagperson kan være opmærksom på, hvis du er bekymret for et barns trivsel.

Læs mere

Giv agt! En beredskabsplan til medarbejdere i Bording Børnehave ved mistanke om overgreb på børn.

Giv agt! En beredskabsplan til medarbejdere i Bording Børnehave ved mistanke om overgreb på børn. Giv agt! En beredskabsplan til medarbejdere i Bording Børnehave ved mistanke om overgreb på børn. Maj 2016 1 Denne folder er lavet til medarbejdere i Bording Børnehave. Du kan finde vores kommunale beredskabsplan

Læs mere

Om besvarelse af skemaet

Om besvarelse af skemaet - 1 - Om besvarelse af skemaet Vi vil bede dig besvare det spørgeskema, som du nu sidder med. Der er et skema for hvert af de børn, som du her mest kendskab til, og som I internt i dagtilbuddet har besluttet,

Læs mere

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Trin Barnets støttebehov/belastningsgrad Plejefamiliens kompetencer Plejefamiliens beskæftigelsesgrad 1 Laveste belastning Barnet har et almindeligt

Læs mere

Viborg Kommune TOPI Tidlig opsporing og indsats

Viborg Kommune TOPI Tidlig opsporing og indsats Viborg Kommune TOPI Tidlig opsporing og indsats Trivselsskema et redskab til vurdering af barnet og familiens trivsel 1 TIDLIG OPSPORING OG INDSATS I SUNDHEDSPLEJEN FORMÅL Formålet med at anvende trivselsskemaet

Læs mere

Page 1 of 8 38 artikler. Artikler Tilbage til liste Ny søgning Flere data Layout Gem som fil Udskriv personvelfærd Generel definition: velfærd, der angår en enkelt person individuelt behovsforhold barnets

Læs mere

For os i Nordre børnehave er alle børn noget særligt, og der bliver taget individuelle hensyn til alle børn.

For os i Nordre børnehave er alle børn noget særligt, og der bliver taget individuelle hensyn til alle børn. For os i Nordre børnehave er alle børn noget særligt, og der bliver taget individuelle hensyn til alle børn. Vi møder børn med vanskeligheder, det kan være sproglige motoriske psykosociale eller andet.

Læs mere

fysisk funktionsnedsættelse

fysisk funktionsnedsættelse 1 af 7 09/06/2017 12.19 Artikler 33 artikler. fysisk funktionsnedsættelse Generel definition: funktionsnedsættelse i kroppens anatomi eller kroppens funktioner, eksklusiv de mentale funktioner Kommentar:

Læs mere

Til forældre og borgere. Roskildemodellen. Tidlig og målrettet hjælp til børn med behov for særlig støtte og omsorg

Til forældre og borgere. Roskildemodellen. Tidlig og målrettet hjælp til børn med behov for særlig støtte og omsorg Til forældre og borgere Roskildemodellen Tidlig og målrettet hjælp til børn med behov for særlig støtte og omsorg Indhold Forord Forord side 2 Roskildemodellen stiller skarpt på børn og unge side 3 At

Læs mere

Viborg Kommune Tidlig opsporing og indsats

Viborg Kommune Tidlig opsporing og indsats Viborg Kommune Tidlig opsporing og indsats Trivselsskema et redskab til vurdering af børns trivsel og til tidlig opsporing Viborg kommune 2012 1 Formål Formålet med Trivselsskemaet og den systematisk organiserede

Læs mere

Resultatdokumentation på børneområdet

Resultatdokumentation på børneområdet Resultatdokumentation 1 - børneområdet Resultatdokumentation på børneområdet Juni 11 Resumé 1 Resultatdokumentation 1 - børneområdet Center for Socialfaglig udvikling Udgivet af: Socialforvaltningen Aarhus

Læs mere

Ydelsespakkerne skal ses som supplement til de godkendte kvalitetsstandarder for de tilsvarende i Serviceloven.

Ydelsespakkerne skal ses som supplement til de godkendte kvalitetsstandarder for de tilsvarende i Serviceloven. Ydelseskatalog Det specialiserede socialområde for voksne 1. januar 2015 Indledning Dette katalog beskriver de ydelsespakker og indsatser, som Handicap og Psykiatri i Haderslev Kommune tilbyder borgere

Læs mere

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Trin Barnets støttebehov/belastningsgrad Plejefamiliens kompetencer Plejefamiliens beskæftigelsesgrad 1 Laveste belastning Barnet har et almindeligt

Læs mere

Underretninger - når børn, unge og deres forældre har brug for hjælp

Underretninger - når børn, unge og deres forældre har brug for hjælp Underretninger - når børn, unge og deres forældre har brug for hjælp Århus Kommune For yderligere information: Socialforvaltningen Sekretariatet Jægergården Værkmestergade 00 Århus C E-post: socialforvaltningen@aarhus.dk

Læs mere

Det ufødte barns udvikling og adfærd

Det ufødte barns udvikling og adfærd Det ufødte barns udvikling og trivsel Det ufødte barns udvikling og trivsel: Det ufødte barns prenatale udvikling forløber normalt. Forældrekompetencer: positiv indstilling over for barnet og mor går regelmæssigt

Læs mere

Viborg Kommune TOPI. Tidlig opsporing og indsats. Trivselsskema et redskab til vurdering af børns trivsel og til tidlig opsporing. Viborg kommune 2015

Viborg Kommune TOPI. Tidlig opsporing og indsats. Trivselsskema et redskab til vurdering af børns trivsel og til tidlig opsporing. Viborg kommune 2015 Viborg Kommune TOPI Tidlig opsporing og indsats Trivselsskema et redskab til vurdering af børns trivsel og til tidlig opsporing Viborg kommune 2015 1 FORMÅL Formålet med trivselsskemaet er understøtte

Læs mere

21. Bruger sporadisk sproget (nonverbalt og verbalt)

21. Bruger sporadisk sproget (nonverbalt og verbalt) DAGPLEJE OG VUGGESTUE 1. Viser en tryg tilknytning til primær omsorgsgiver 2. Har en god og stabil omsorg fra (både forældre og ansatte) 13. Viser utryg tilknytning 14. Har sjældent og omsorg fra 15. Har

Læs mere

De aldersopdelte fokusområder i ICS udvalgte afsnit

De aldersopdelte fokusområder i ICS udvalgte afsnit De aldersopdelte fokusområder i ICS udvalgte afsnit 2 Forord De aldersopdelte fokusområder er et redskab udviklet i England med afsæt i forskningsbaseret viden om børns risiko, beskyttelsesfaktorer og

Læs mere

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune

Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Vejledning vedr. trinfastsættelse i Hjørring kommune Trin Barnets støttebehov/belastningsgrad Plejefamiliens kompetencer Plejefamiliens beskæftigelsesgrad 1 Laveste belastning Barnet har et almindeligt

Læs mere

REGISTRERING. Registreringsskema ved opstart af familier i FFT-behandling

REGISTRERING. Registreringsskema ved opstart af familier i FFT-behandling REGISTRERING Registreringsskema ved opstart af familier i FFT-behandling Tak, fordi du vil deltage i undersøgelsen af FFT i Danmark. Skemaet skal udfyldes, hver gang en ny familie begynder i FFT-behandling.

Læs mere

Sagsnr A Dato: Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet

Sagsnr A Dato: Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet Sagsnr. 27.24.00-A00-2-17 Dato: 28.09.2018 Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet Horsens Kommune 2018 1. Indledning Som en del af en sammenhængende børne- og ungepolitik har Horsens

Læs mere

Interviewguide. Interviewguide Hele familiens integration.

Interviewguide. Interviewguide Hele familiens integration. Interviewguide Dette er en interviewguide, der bruges når der udarbejdes ressourcebeskrivelser på familiens medlemmer. Familiernes ressourcebeskrivelser og udviklingsplaner skal være evalueringsegnede.

Læs mere

Sunds-Ilskov Skoles. kerneværdier

Sunds-Ilskov Skoles. kerneværdier Sunds-Ilskov Skoles kerneværdier Faglighed På Sunds-Ilskov Skole gør vi os umage med, at fagligheden er til stede i alle aspekter af skolens virke. Faglighed forstået som den faglighed eleverne møder i

Læs mere

Viborg Kommune Tidlig opsporing og indsats

Viborg Kommune Tidlig opsporing og indsats Viborg Kommune Tidlig opsporing og indsats Trivselsskema et redskab til vurdering af børns/unges trivsel og til tidlig opsporing FORMÅL Formålet med Trivselsskemaet og den systematisk organiserede brug,

Læs mere

TIDLIG OPSPORING AF UDSATTE O-3 ÅRIGE BØRN I ALMENOMRÅDET

TIDLIG OPSPORING AF UDSATTE O-3 ÅRIGE BØRN I ALMENOMRÅDET TIDLIG OPSPORING AF UDSATTE O-3 ÅRIGE BØRN I ALMENOMRÅDET Centrale forældrefunktioner Risikofaktorer og risikoadfærd Tidlige tegn på mistrivsel At dele bekymring med forældre Perspektiver ved bekymring

Læs mere

Resultatdokumentationsundersøgelse på Holmstrupgård Udskrivningerne fra Bogruppen

Resultatdokumentationsundersøgelse på Holmstrupgård Udskrivningerne fra Bogruppen Resultatdokumentationsundersøgelse på Holmstrupgård Udskrivningerne fra Bogruppen Kategorier: På indskrivningstidspunktet beskrives de unges funktionsniveauer indenfor 11 kategorier. I skemaet sættes mål

Læs mere

BILAG 9a. Vejledning i brug af DUBU 120 statusudtalelse til sundhedspersonale

BILAG 9a. Vejledning i brug af DUBU 120 statusudtalelse til sundhedspersonale BILAG 9a Vejledning i brug af DUBU 120 statusudtalelse til sundhedspersonale BILAG 9a VEJLEDNING I BRUG AF DUBU 120 STATUSUDTALELSE TIL SUNDHEDSPERSONALE I din kommune anvender sagsbehandlerne ICS Integrated

Læs mere

Beredskabsplan og handlevejledning Marts Kort udgave

Beredskabsplan og handlevejledning Marts Kort udgave Beredskabsplan og handlevejledning Til forebyggelse og håndtering af sager med mistanke eller viden om vold eller seksuelle krænkelser af børn og unge Marts 2019 - Kort udgave Kolding Kommune Dette er

Læs mere

Udfyldes af de sociale myndigheder

Udfyldes af de sociale myndigheder Sendes til Udfyldes af de sociale myndigheder Modtaget dato Journalnummer KLE 27.24.03G01 Statusudtalelse Du/I bedes beskrive barnet/den unge så detaljeret som muligt ud fra dit/jeres kendskab og kontakt

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA MÆLKEBØTTEN Behandlingen leveres af CSU Center for Socialt Udsatte, Horsens kommune

ANSØGNINGSSKEMA MÆLKEBØTTEN Behandlingen leveres af CSU Center for Socialt Udsatte, Horsens kommune ANSØGNINGSSKEMA MÆLKEBØTTEN Behandlingen leveres af CSU Center for Socialt Udsatte, Horsens kommune CSU NR. Navn_ CPR nr. 1. Ansøgningsdato 4. Har du en partner Nej Ja, Ikke samboende Ja, samboende 5.

Læs mere

Dokumentation i anbringelser

Dokumentation i anbringelser Dokumentation i anbringelser Hvordan testes der? Der laves en screening af, hvorledes den unge var ved sin ankomst, efter 3 mdr. og herefter hver 6. mdr. Scoren i testen er en risikoscore, og des højere

Læs mere

OM ENSOMHED. Mangelfulde sociale relationer

OM ENSOMHED. Mangelfulde sociale relationer OM ENSOMHED Mellem 5 og 10 procent af danske unge mellem 13 og 25 år føler sig ensomme hver dag - og det kan have alvorlige konsekvenser for dem. Deres ensomhed har mange ansigter og kan være svær at genkende,

Læs mere

Bilag A. Analyse af underretninger.

Bilag A. Analyse af underretninger. Bilag A. Analyse af underretninger. Analysens sigte er at afdække, hvilke udslagsgivende forhold der underrettes om. De udslagsgivende forhold følger samme systematik som anvendes af Ankestyrelsen. De

Læs mere

Landskonference. På Nyborg Strand 28. Maj TOPI i Viborg Kommune. Viborg Kommune

Landskonference. På Nyborg Strand 28. Maj TOPI i Viborg Kommune. Viborg Kommune Landskonference På Nyborg Strand 28. Maj 2018 TOPI i Baggrund I 2010 2012 Forskningsprojektet Et forsknings og udviklingsprojekt under Socialstyrelsen Udvikling, afprøvning og vidensopsamling af effektive

Læs mere

Seksualpolitik for Sorgenfriskolen 01.09.14

Seksualpolitik for Sorgenfriskolen 01.09.14 Seksualpolitik for Sorgenfriskolen 01.09.14 Formål og målsætninger Vi ved, at børn med særlige behov kan være særligt udsatte for at blive seksuelt krænkede eller komme til at krænke andre. Formålet med

Læs mere

Tabel 1 Udgifter fordelt på årsager til anbringelse

Tabel 1 Udgifter fordelt på årsager til anbringelse Bilag 1 april 2016 Tabeller til gennemgang af anbringelsessager april 2016 Tabel 1 Udgifter fordelt på årsager til anbringelse Årsager Årsudgifter i mio. Gns.pris. i tusind Ant al Børn og unge med vidtgående

Læs mere

Artikler

Artikler 1 af 8 09/06/2017 12.18 Artikler 34 artikler. personvelfærd Generel definition: velfærd, der angår en enkelt person Specifikt for DUBU (ICS): Barnets/den unges velfærd beskrevet ud fra barnets/den unges

Læs mere

Godkendelsesramme for indplacering af plejefamilier

Godkendelsesramme for indplacering af plejefamilier Juni 2019 Godkendelsesramme for indplacering af plejefamilier Godkendelsesrammen er udarbejdet af på tværs af de fem socialtilsyn, Hovedstaden, Øst, Midt, Syd og Nord. Godkendelsesrammen er revideret juni

Læs mere

ANBRAGTE BØRN OG UNGES TRIVSEL 2014. Mette Lausten SFI Det Nationale Forskningscenter for Velfærd

ANBRAGTE BØRN OG UNGES TRIVSEL 2014. Mette Lausten SFI Det Nationale Forskningscenter for Velfærd ANBRAGTE BØRN OG UNGES TRIVSEL 2014 Mette Lausten SFI Det Nationale Forskningscenter for Velfærd FORMÅL OG BAGGRUND - Overvåge anbragte børn og unges trivsel - Gentages hvert andet år - Bestilt af Socialministeriet

Læs mere

Handlevejledning. for medarbejdere, der arbejder med børn og unge i Vejen Kommune

Handlevejledning. for medarbejdere, der arbejder med børn og unge i Vejen Kommune Handlevejledning for medarbejdere, der arbejder med børn og unge i Vejen Kommune Vedrører samarbejde med Frontteam og Socialrådgiverteam, I Familieafdelingen og Ungekontakten 2 Vejen Kommune Rådhuspassagen

Læs mere

Udfyldes af de sociale myndigheder

Udfyldes af de sociale myndigheder Sendes til Udfyldes af de sociale myndigheder Modtaget dato Journalnummer KLE 27.24.03G01 Statusudtalelse Du/I bedes beskrive barnet/den unge så detaljeret som muligt ud fra dit/jeres kendskab og kontakt

Læs mere

Godkendelsesramme for indplacering af plejefamilier

Godkendelsesramme for indplacering af plejefamilier Godkendelsesramme for indplacering af plejefamilier Maj 2017 Godkendelsesrammen er udarbejdet af en arbejdsgruppe nedsat af Socialtilsyn Hovedstaden, Øst, Midt og Nord. Formålet med arbejdsgruppen har

Læs mere

Udfyldes af de sociale myndigheder Modtaget dato KLE G01 Sagsidentifikation

Udfyldes af de sociale myndigheder Modtaget dato KLE G01 Sagsidentifikation Sendes til Udfyldes af de sociale myndigheder Modtaget dato KLE 27.24.03G01 Sagsidentifikation Statusudtalelse Du/I bedes beskrive barnet/den unge så detaljeret som muligt ud fra dit/jeres kendskab og

Læs mere

Vejledning til Forandringskompasset på børne- og ungeområdet 10

Vejledning til Forandringskompasset på børne- og ungeområdet 10 Vejledning til Forandringskompasset på børne- og ungeområdet 0 Forandringskompasset er Socialforvaltningens effektstyrings- og læringskoncept, som gør det muligt systematisk at følge med i borgerens trivsel

Læs mere

Inspiration til gode mål. Inspirationshæfte til værktøjer til udredning og handleplan på børnehandicapområdet

Inspiration til gode mål. Inspirationshæfte til værktøjer til udredning og handleplan på børnehandicapområdet Inspiration til gode mål Inspirationshæfte til værktøjer til udredning og handleplan på børnehandicapområdet 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 1. Indledning 3 1.1. Fra udækkede behov til konkrete

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Familieafdelingen/2005

GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Familieafdelingen/2005 GLADSAXE KOMMUNE Social- og sundhedsforvaltningen Familieafdelingen/2005 I denne kolonne kan stå navnet på Konsulentbistand 1. Lovgrundlag Servicelovens 40, stk. 2, nr. 1 Følgeudgifter i henhold til servicelovens

Læs mere

De aldersopdelte fokusområder i ICS udvalgte afsnit

De aldersopdelte fokusområder i ICS udvalgte afsnit De aldersopdelte fokusområder i ICS udvalgte afsnit 2 Forord De aldersopdelte fokusområder er et redskab udviklet i England med afsæt i forskningsbaseret viden om børns risiko, beskyttelsesfaktorer og

Læs mere

Socialområdets konference 30. november 2017 WORKSHOP #1 VÆRKTØJSKASSEN

Socialområdets konference 30. november 2017 WORKSHOP #1 VÆRKTØJSKASSEN Socialområdets konference 30. november 2017 WORKSHOP #1 VÆRKTØJSKASSEN BILAG 2 VÆRKTØJSKASSEN: SELVEVALUERING Vurderingsskala 1 Slet ikke 2 I ringe grad 3 I nogen grad 4 I høj grad 5 I meget høj grad Strategi

Læs mere

Børn og Unge Trivselsundersøgelse 2015 Spørgeskema

Børn og Unge Trivselsundersøgelse 2015 Spørgeskema Ref.nr.: Børn og Unge Trivselsundersøgelse 2015 Spørgeskema TRIVSELSUNDERSØGELSE 2015 2 PSYKISK ARBEJDSMILJØ De følgende spørgsmål handler om psykisk arbejdsmiljø, tilfredshed og trivsel i arbejdet. Nogle

Læs mere

DANSKE PATIENTER. Børn som pårørende. Undersøgelse blandt Danske Patienters medlemsforeninger vedrørende børn som pårørende

DANSKE PATIENTER. Børn som pårørende. Undersøgelse blandt Danske Patienters medlemsforeninger vedrørende børn som pårørende DANSKE PATIENTER Børn som pårørende Undersøgelse blandt Danske Patienters medlemsforeninger vedrørende børn som pårørende Børn som pårørende Baggrund Hvert år oplever 82.000 danske børn, at deres mor eller

Læs mere

Udviklingssamtale førskolebarnet

Udviklingssamtale førskolebarnet Udviklingssamtale førskolebarnet Vejledning: Udviklingssamtalen afholdes i perioden september til november året forud for skolestart. I samtalen skal alle punkter indgå. Brug underpunkterne som inspiration

Læs mere

Viborg Kommune TOPI. Tidlig opsporing og indsats. Trivselsskema et redskab til vurdering af børns trivsel og til tidlig opsporing

Viborg Kommune TOPI. Tidlig opsporing og indsats. Trivselsskema et redskab til vurdering af børns trivsel og til tidlig opsporing Viborg Kommune TOPI Tidlig opsporing og indsats Trivselsskema et redskab til vurdering af børns trivsel og til tidlig opsporing 1 FORMÅL Formålet med trivselsskemaet er understøtte de fagprofessionelle

Læs mere

PROBLEMADFÆRD OG LEDSAGENDE FORSTYRRELSER. Demetrious Haracopos Center for Autisme

PROBLEMADFÆRD OG LEDSAGENDE FORSTYRRELSER. Demetrious Haracopos Center for Autisme PROBLEMADFÆRD OG LEDSAGENDE FORSTYRRELSER Demetrious Haracopos Center for Autisme Håndtering af problemadfærd og ledsagende af forstyrrelser Hos mennesker med autisme, ADHD og andre psykiske lidelser Af

Læs mere

Mental sundhed blandt årige. 13. oktober 2011 Anne Illemann Christensen Ph.d. studerende

Mental sundhed blandt årige. 13. oktober 2011 Anne Illemann Christensen Ph.d. studerende Mental sundhed blandt 16-24 årige 13. oktober 2011 Anne Illemann Christensen Ph.d. studerende Mental sundhed handler om Mental sundhed handler om at trives, at kunne udfolde sine evner, at kunne håndtere

Læs mere

Bostedet Vangeleddet

Bostedet Vangeleddet Bostedet Vangeleddet Beboerne fremmer deres udvikling, selvstændighed og sundhed gennem velfærdsteknologi og socialpædagogiske tiltag. Vision: Bostedet Vangeleddet er førende i forhold til velfærdsteknologi

Læs mere

Sorg og kriseplan. For Brorsonskolens Forældre og personale

Sorg og kriseplan. For Brorsonskolens Forældre og personale Sorg og kriseplan For Brorsonskolens Forældre og personale Vedtaget i Skolebestyrelsen august 2010 Indhold. 1. Skilsmisse, alvorlig sygdom, forældre i krig, kaossituationer o.l. 2. Når et barn mister i

Læs mere

EN FOLDER OM TRIVSELSPROJEKTET PÅ CAMPUS FREDERIKSSUND

EN FOLDER OM TRIVSELSPROJEKTET PÅ CAMPUS FREDERIKSSUND EN FOLDER OM TRIVSELSPROJEKTET PÅ CAMPUS FREDERIKSSUND ALKOHOL? SKILSMISSE? Seksualitetsforvirring? Vold? Præstationsangst? HASH? ENSOMHED? FREMTIDEN? Mobning? STUDIEPRES? DØDSFALD? Spiseforstyrrelser?

Læs mere

Forebyggelsesstrategi Sammen om børnene og de unge

Forebyggelsesstrategi Sammen om børnene og de unge Forebyggelsesstrategi Sammen om børnene og de unge 1 en nye forebyggelsesstrategi bygger på tankegangen om den rigtige indsats på det rigtige tidspunkt. Det stiller store krav til, at den enkelte medarbejder

Læs mere

OPLÆG FOR LÆR FOR LIVET JANUSCENTRET. Børn og unge, der kan være seksuelt grænseoverskridende 17 SEPTEMBER 2017 VANESSA A.

OPLÆG FOR LÆR FOR LIVET JANUSCENTRET. Børn og unge, der kan være seksuelt grænseoverskridende 17 SEPTEMBER 2017 VANESSA A. OPLÆG FOR LÆR FOR LIVET 17 SEPTEMBER 2017 VANESSA A. SCHMIDT-RASMUSSEN JANUSCENTRET Børn og unge, der kan være seksuelt grænseoverskridende JANUSCENTRETS FORMÅL Vidensformidling om børn og unge med bekymrende

Læs mere

Udfyldes af de sociale myndigheder

Udfyldes af de sociale myndigheder Sendes til Udfyldes af de sociale myndigheder Modtaget dato Journalnummer KLE 27.24.03G01 Statusudtalelse Du/I bedes beskrive barnet/den unge så detaljeret som muligt ud fra dit/jeres kendskab og kontakt

Læs mere

Godkendelsesramme for indplacering af plejefamilier

Godkendelsesramme for indplacering af plejefamilier Godkendelsesramme for indplacering af plejefamilier Maj 2017 Differentieret godkendelse af plejefamilier Højeste Børn m., der ligger udover, hvad børn i plejefamilier normalt har Kommunal plejefamilie

Læs mere

EN FÆLLES FORSTÅELSESRAMME. Om børn og unge

EN FÆLLES FORSTÅELSESRAMME. Om børn og unge EN FÆLLES FORSTÅELSESRAMME Om børn og unge FÆLLES VÆRKTØJER FORORD I Brønderslev Kommune har vi høje ambitioner for børn og unge. Det fordrer, at vi sammen skaber et sammenhængende børne- og ungeliv ved

Læs mere

FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 77,5%

FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 77,5% Horsens Kommune Antal besvarelser: 93 FORÆLDRETILFREDSHED 2017 Svarprocent: 77,5% LÆSEVEJLEDNING 01 I rapporten vises svarfordelingen på de enkelte svarkategorier, som går fra Meget tilfreds til Meget

Læs mere

Villa Maj. Gentofte Kommune. Værdier, handleplaner og evaluering

Villa Maj. Gentofte Kommune. Værdier, handleplaner og evaluering Villa Maj Gentofte Kommune Værdier, handleplaner og evaluering Den 1. juni 2014 1 Gentofte Kommunes fælles pædagogiske læreplan Som en del af arbejdet med at realisere visionen for 0 6 års området i Gentofte

Læs mere

4. marts 2011. Faglig dokumentation på det specialiserede socialområde Tre bud på måleredskaber. hao/ril

4. marts 2011. Faglig dokumentation på det specialiserede socialområde Tre bud på måleredskaber. hao/ril 4. marts 2011 Faglig dokumentation på det specialiserede socialområde Tre bud på måleredskaber hao/ril Faglig dokumentation på det specialiserede socialområde Tre bud på måleredskaber Handicap- og psykiatriområdet

Læs mere

BILAG 9e. Vejledning i brug af DUBU 120 statusudtalelse til pædagogisk personale på klubområdet

BILAG 9e. Vejledning i brug af DUBU 120 statusudtalelse til pædagogisk personale på klubområdet BILAG 9e Vejledning i brug af DUBU 120 statusudtalelse til pædagogisk personale på klubområdet BILAG 9E VEJLEDNING I BRUG AF DUBU 120 STATUSUDTA- LELSE TIL PÆDAGOGISK PERSONALE PÅ KLUB- OMRÅDET I din kommune

Læs mere

Barnet er nr. af søskende Moders navn: Tlf. privat: Tlf. arbejde: Fars navn: Tlf. privat: Tlf. arbejde: Adresse: Tlf.

Barnet er nr. af søskende Moders navn: Tlf. privat: Tlf. arbejde: Fars navn: Tlf. privat: Tlf. arbejde: Adresse:   Tlf. Indstilling til Pædagogisk Psykologisk Rådgivning, 0 6 år (småbørn) Indstilling sker i henhold til Bekendtgørelse nr. 356 af 24/04/2006 om folkeskolens specialpædagogiske bistand til børn, der endnu ikke

Læs mere

Overgangssamarbejde for kommunale og selvejende dagtilbud og folkeskoler

Overgangssamarbejde for kommunale og selvejende dagtilbud og folkeskoler Revideret 15. januar 2019 Sagsid: 19/1245 15. januar Overgangssamarbejde for kommunale og selvejende dagtilbud og folkeskoler Fra dagtilbud til skole 2019 Med overgangssamarbejdet ønsker vi at skabe de

Læs mere

Gældende fra den Oktober En fælles skolekultur med fælles grundlæggende værdier skal sikre, at eleven oplever:

Gældende fra den Oktober En fælles skolekultur med fælles grundlæggende værdier skal sikre, at eleven oplever: Antimobbestrategi for eleverne på Maglebjergskolen Gældende fra den Oktober 2017 En fælles skolekultur med fælles grundlæggende værdier skal sikre, at eleven oplever: Maglebjergskolen er en specialskole

Læs mere

Børnehuset Babuska. Forebyggelse af overgreb på børn

Børnehuset Babuska. Forebyggelse af overgreb på børn Skanderborg marts 2014 Børnehuset Babuska Forebyggelse af overgreb på børn Der indhentes en børneattest på alle fastansatte medarbejdere samt løst tilknyttet pædagogisk personale. I Børnehuset Babuska

Læs mere

Barnets trivsel og udvikling 0-3 år

Barnets trivsel og udvikling 0-3 år Barnets trivsel og udvikling 0-3 år Barnets udvikling og trivsel: Barnet udvikler sig på en positiv og alderssvarende måde fysisk, psykisk og socialt med de almindelige udsving i trivslen, der naturligt

Læs mere

Adfærdsproblemer. Demetrious Haracopos Center for Autisme 2008

Adfærdsproblemer. Demetrious Haracopos Center for Autisme 2008 Adfærdsproblemer Demetrious Haracopos Center for Autisme 2008 Indhold af foredraget Hvorfor retter man opmærksomhed mod problemadfærd? Vigtige overvejelser Adfærdsanalyse Behandlingsindsats Eksempler på

Læs mere

STANDARDER FOR ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE. Bilag 1 til Børne- og Ungepolitikken (udkast)

STANDARDER FOR ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE. Bilag 1 til Børne- og Ungepolitikken (udkast) STANDARDER FOR ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE Bilag 1 til Børne- og Ungepolitikken (udkast) Revideret 2016 Indhold Indledning...2 Målgruppe...2 Indsatser på dagtilbudsområdet...3

Læs mere

Trivselsrapport for 2 BKF - By- og Kulturforvaltningen

Trivselsrapport for 2 BKF - By- og Kulturforvaltningen TRIVSELSUNDERSØGELSEN En måling af trivslen i Odense Kommune Trivselsrapport for 2 BKF - By- og Kulturforvaltningen Antal inviterede: 1306 Antal besvarelser: 1022 Besvarelses procent: 78.25 % 23-09-2016

Læs mere

Spørgeskema til borgere i netværksgruppen i Aarhus Kommune

Spørgeskema til borgere i netværksgruppen i Aarhus Kommune Eftermåling Spørgeskema til borgere i netværksgruppen i Aarhus Kommune De følgende spørgsmål omhandler dit udbytte af at deltage i netværksgruppen. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal svare, svar da

Læs mere

Underretninger om børn og unge Antal og udvikling

Underretninger om børn og unge Antal og udvikling Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 SOU Alm.del Bilag 150 Offentligt Sagsnr. 2018-453 Doknr. 540018 Dato 31-01-2018 Underretninger om børn og unge Antal og udvikling Dette notat viser centrale

Læs mere

Viborg Kommune Tidlig opsporing og indsats

Viborg Kommune Tidlig opsporing og indsats Viborg Kommune Tidlig opsporing og indsats Trivselsskema et redskab til vurdering af børns trivsel og til tidlig opsporing Revideret marts 2013 1 Tidlig opsporing og indsats i sundhedsplejen Formål Formålet

Læs mere

Overleveringsskema til brug ved skolestart. FAKTUELLE DATA VEDRØRENDE BARNET

Overleveringsskema til brug ved skolestart. FAKTUELLE DATA VEDRØRENDE BARNET Overleveringsskema til brug ved skolestart. Overleveringsskemaet skal anvendes når et barn har behov for en særlig opmærksomhed i forbindelse med skolestart. beskrives samt den pædagogiske indsats, som

Læs mere

Forældreaften i 5. kl. Med Charlie Lywood, SSP konsulent, Furesø Kommune.

Forældreaften i 5. kl. Med Charlie Lywood, SSP konsulent, Furesø Kommune. Forældreaften i 5. kl. Med Charlie Lywood, SSP konsulent, Furesø Kommune. Programmet Oplæg ved Charlie Lywood. 19.00 19.40 Gruppearbejde klassevis. 19.40 20.25 Opsamling i plenum. 20.25 21.00 SSP Furesø

Læs mere

Oplysninger om psykiske problemer hos unge, indskrevet i U-turn 2004-08

Oplysninger om psykiske problemer hos unge, indskrevet i U-turn 2004-08 Oplysninger om psykiske problemer hos unge, indskrevet i U-turn 4- Studiestræde 47, 14 København K. Nedenstående gennemgås en række oplysninger om unge, der har været indskrevet i U-turn, Københavns Kommunes

Læs mere