HWH Henrik Wind-Hansen TR (AC / DJØF), City TMH Tania Marika Hansen TR (HK) DK Dan Korsgaard Formand, Arbejdsmiljøudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HWH Henrik Wind-Hansen TR (AC / DJØF), City TMH Tania Marika Hansen TR (HK) DK Dan Korsgaard Formand, Arbejdsmiljøudvalget"

Transkript

1 27. maj 2015 Cphbusiness HSU Referat af 18. møde 27. maj 2015 kl i Cphbusiness City I mødet deltog: OGR Ole Gram-Olesen Rektor GC Gregers Christensen Uddannelsesdirektør JJER Jacob Jersild Ressourcedirektør BLA Bo Steen Larsen Områdechef, Økonomi & Finans LBP Lars Bogetoft Områdechef, IT & Multimedie BSLA Birgitte Laursen Studieadministrationschef TC Torsten Christensen TR (AC) Nørrebro JCH Jan-Christian Haxthausen TR (AC), Lyngby PAB Palle Bech TR (CO10), Lyngby ALA Annette Larsen TR (AC / DJØF), Nørrebro JWM Janne Madsen TR (FFT), Lyngby SHN Stine Hougård Nielsen TR (Adm-AC/ DJØF) City HWH Henrik Wind-Hansen TR (AC / DJØF), City TMH Tania Marika Hansen TR (HK) DK Dan Korsgaard Formand, Arbejdsmiljøudvalget Afbud: SUR Susanne Rievers Områdechef, Salg & Markedsføring ATH Annette Thromsholdt Områdechef, Laboratorie og Miljø HLBE Hanne Larsen-Bentin TR (AC / IDA), Hillerød JOCA John Callisen Områdechef, Service & Oplevelse KIMI Kim Mikkelsen IT-chef Referent: Eva Marianne Rosenbæk-Svane (EMRS)

2 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Orientering v/alle 3. MTU 2015 præsentation af hovedresultater og videre proces 4. Ennova STU samt undervisningsevaluering status V/GC 5. Kvalitetsarbejdet, herunder kvalitetsstrategi og ny medarbejderpolitik status v/ogr 6. Udviklingsprogram 2015 status ved /OGR 7. Ny Tid 2015 status v/gc og TR 8. Organisationen status v/ GC og JJER 9. Orientering om sygestatistik v/jjer 10. Status på pilottest af Wiseflow og status på eksamensplanlægning 11. Kantineudbud v/jjer 12. Eventuelt Referat 1. Dagsorden godkendt 2. Orientering v/alle a. OGR: Dispositionsbegrænsning fra finansministeriet. Der bliver ikke skåret ned på underviserressourcer. b. Kåring af bedste praktikvirksomhed 27/5 med ekstern jury. God oplevelse at både studerende og virksomheder tager praktikken alvorligt. c. Bestyrelsesformanden, Ing-Marie Fritiof, har sagt sit job op i Danske Bank. FA skal forholde sig til fremtidigt mandat og bestyrelsen skal forholde sig til formandskabet. d. BLA: Vi får finansøkonomer på Bornholm til næste år. e. ALA: Diplom i Ledelse er blevet nævnt i Amager lokalavis. 3. MTU 2015 præsentation af hovedresultater og videre proces a. Baggrund: Det tog lang tid, før vi modtog rapporten, fordi alle deltagende institutioner skulle være færdige først. Vi udleverer fællesrapport og den rapport, som hører til den for TR relevante afdeling. b. Mål: Fokus på indsats med størst positiv effekt på medarbejdertrivsel. Fokus bliver på den nye teambaserede organisation og allerede igangsatte tiltag. Vi involverer alle medarbejdere. Vi ønsker størst mulig værdi af samspilet mellem programområder og tværgående funktioner. Ennova bruges som et ledelsesværktøj frem for et måleværktøj. Der skal foreligge en samlet koordineret plan ultimo september (operationel, realistisk, målbar, klar angivelse af ansvar og deadlines). Det nye fokus i år er på, hvordan den enkelte afdeling kan forbedre trivslen i andre afdelinger.

3 c. Hovedbillede: Omdømme fylder meget som indsatsområde. d. Fælles fokus: Fastholde høj arbejdsglæde gennem arbejdets indhold Fastholde og udvikle høj arbejdsglæde gennem det kollegiale samarbejde og arbejdet i teams Udvikle organisationen, så den af alle opleves som veldreven (det er vigtigt, at alle tager ansvar her). Styrke den interne kommunikation (samlet konklusion på mange spørgsmål, der til sammen danner det problemfelt, herunder Den overordnede ledelses evne til at informere medarbejderne, På Cphbusiness er vi gode til at dele viden, udveksle erfaringer og sparre fagligt og Min nærmeste leder følger op på vores resultater i forhold til at nå målene ). Vi er allerede i gang med flere tiltag. Bl.a. selvledende underviserteams og en stærkere projektorganisation på tværs af programområderne. e. Videre proces: Hver medarbejder modtager 3. juni: 1. MTU hele organisationen 2. MTU egen enhed 3. Ledelsens refleksion 4. Oplæg til dialogmøde Herefter afholdes der dialogmøder i hver enhed. Første juli foreligger der fra hver leder den enkelte enheds delplan i første udgave. I august og september koordineres delplanerne på tværs med særlig opmærksomhed på krydsfeltet mellem programområder og tværgående funktioner. Samlet plan drøftes i HSU. Delplaner drøftes i LSU evt. også før. Planen iværksættes med en midtvejsopfølgning i januar og endelig opfølgning i sommeren HSU havde følgende kommentarer og spørgsmål: JCH foreslog, at LSU bør involveres mere med et konkret opdrag jf. den oprindelige beskrivelse af LSUs opgaver. ALA supplerede med en generel betragtning af LSU som en lidt tom konstellation, der burde have mere at arbejde med. JCH understregede, at de lokale problemstillinger skal ikke må overskygges af de centralt udvalgte indsatsområder og derfor også skal diskuteres i det enkelte LSU. HSU BESLUTNING: HSU pålægger det enkelte LSU at klarlægge behov for inddragelse i MTU. HSU foreslog, at HSU-mødet i august rykkes til september for at give HSU mulighed for at følge op på arbejdet med MTU. HWH og ALA indvendte, at de gerne ville have haft mulighed for at læse rapporten og forberede sig.

4 OGR svarede, at ledelsen med vilje havde valgt at give HSU resultaterne på mødet og præsentere processen. Formålet var, at HSU skulle fokusere på processen og ikke på rapportens resultater. ALA og JWM opponerede imod den valgte fremlægningsmodel med henvisning til ubalancen i, at områdecheferne havde fået rapporten. TR har også noget at bidrage med og ville gerne have haft indsigt i rapporten på forhånd for at kunne tage hånd om sine kolleger. OGR svarede, at modellen er valgt ud fra erfaringerne fra 2013, hvor det var svært at holde fokus, så organisationen spildte tid og kræfter på emner og tiltag, som ikke var vigtige. Han tilføjede, at der sagtens kan laves lokale tiltag. HWH kommenterede, at processen er meget lang. Undersøgelsen er fra februar (se i øvrigt pkt. 3a). 4. Studentertrivselsevaluering/undervisningsevaluering Status: Evalueringerne har været drøftet på de enkelte pædagogiske enheder STU: Handlingsplaner udarbejdes og sat i værk. De kommer samlet til at være i en uddannelsesredegørelse i akkrediteringen. Processen omkring opfølgning på STU kører lokalt. Undervisningsevaluering: Alle forløb skal evalueres, men der er et minimum for størrelse af forløb. Der er udarbejdet et koncept til gennemførelse af evaluering fremover, som er afprøvet på udvalgte uddannelser, fx IT og Ledelse & kommunikation. Alle forløb evalueres efter sommerferien. Den midlertidige løsning er lavet af MABR og DALL (Kvalitet) sammen med Rambøll. Alle rapporter er sendt ud til områderne og er i proces. Fremover skal alle forløb evalueres midt i og i slutningen af forløbet. JCH spurgte ind til, hvem der har været involveret i den pædagogiske vinkel. LBP svarede, at undervisere og ledere men ikke eksterne har været involveret. Projektet er tæt knyttet til Cphbusiness måde at definere det gode læringsmiljø på i tråd med det, vi lærer vores nye undervisere. ALA foreslog, at der en anden gang er mere åbenhed om lignende projekter, så flere kan få mulighed for at melde ind med deres kompetencer. HWH bemærkede, at undervisningsevalueringen finder sted efter, at undervisningen er slut, og at undervisningsevalueringen derfor bør ligge tidligere i forløbet. GC præciserede, at HWHs bemærkning omfatter det gamle ennova-system, som vi har brugt indtil videre, og som altid har skabt den forsinkelse. Det nye, Cphbusiness-udviklede model er en kortere undersøgelse, som sendes ud til de studerende hurtigere, og som vi selv styrer. Den evaluering kommer midt i forløbet samt til slut. Den nye model vil optimalt kunne generere et svar til underviseren 2-3 dage efter, at undersøgelsen er slut. 5. Kvalitetsarbejdet, herunder kvalitetsstrategi og ny medarbejderpolitik status v/ogr Kvalitetsrapporten skal på bestyrelsesmøde for første gang onsdag den 24. juni Et pædagogisk manifest er under udarbejdelse fra Fællespædagogisk Forum (FPF). ALA spurgte ind til FPF ift. udvalgets rolle fremover. Hun fortalte, at medarbejdersiden gerne have FPF op til debat i HSU.

5 ALA tilføjede, at kommissoriet for FPF ikke er helt klart, og at FPF arbejder med en anden titel end Manifest for at undgå modstand fra dele af underviserstaben. Hun fortalte, at FPF arbejder med en langsigtet strategi for det pædagogiske arbejde, en pixi for det pædagogiske arbejde til nye medarbejdere. ALA anbefalede ledelsen at huske på kontinuiteten i FPF. Hun lagde vægt på, at det er vigtigt, at det ikke er hele udvalget, der skiftes ud hvert år. Fx kunne man nøjes med at rotere en tredjedel ad gangen. ALA spurgte ind til forslaget om, at man skal være lektor for at være medlem. GC svarede, at Cphbusiness ikke ønsker at have Tordenskjolds Soldater alene, men at vi ønsker, at medlemmerne er lektorer. Alle lektorer skal inviteres/motiveres til at være medlem af FPF. Han tilsluttede sig også ALAs forslag om en rotationsordning. GC foreslog, at FPF inviterer SAN og tager en snak om kommissoriet. Når det er færdigt, kommer kommissoriet på HSU, som godkender det. JCH foreslog, at lederen af FPF skal være en docent for at sikre, at det er de bedst kvalificerede medarbejdere, der sidder med. 6. Udviklingsprogram 2015 status ved /OGR FAM og co er ved at beskrive status efter sommerferien. Målet er at have færre projekter men få dem fulgt til dørs. Næste store projekt er Fremtidens detailhandel. Dansk Erhverv og HK er aktive medspillere i projektet. Medansøgere på et projekt om cirkulær økonomi HK er hovedkræften her. Vi er meget obs på den finansielle sektor. 7. Ny tid 2015 status ved /GC og TR Princippapir for de pædagogiske medarbejderes arbejdstid er under udarbejdelse. Underviser-TR og GC holder møde igen kl. 27. maj. 8. Organisation status ved /GC og JJER GC fortalte, at Cphbusiness øger antallet af undervisere på de syv områder ud over som følge af et øget aktivitetsniveau for at få flere ressourcer til undervisning. Planen er at ansætte 39 nye adjunkter/lektorer til efter sommerferien. BLSA fortalte, at der jævnligt følges op på Studieadministrationen version 2. Der er ikke noget, der hænger pt. OGR fortalte om den nye organisering på 5. sal, hvor NMG og HAP er rykket fra ledelsessekretariatet til Økonomi og HR, og hvor Innovation deles op i henholdsvis Innovation under OGR og Viden under GC med AKB og AAHS. 9. Orientering om sygestatistik ved / JJER HSU efterspurgte sammenligningstallene fra Langtidssygdom skal trækkes ud, hvilket ikke var sket på oversigten. BSLA bemærkede, at billedet ikke er retvisende, da der er nogle, som er gode til at notere sygefravær og andre ikke. 10. Status på pilottest af Wiseflow og status på eksamensplanlægning v/bsla Eksamenskontoret er nu fuldt bemandet inklusive en koordinator.

6 Sommereksamen: Der skal afvikles mange eksamener inden sommeren. Medarbejderne er nervøse, men der er generelt ro på projektet. Studieadministrationen regner med, at nervøsiteten tager af, når de er i gang. Studieadministrationen har fået en eksamensdatabase, som letter arbejdet i forhold til administrationen. De eksamensansvarlige medarbejdere er ude på afdelingerne mindst en dag om ugen. Studieadministrationen er i god tid indtil videre. JWM spurgte ind til, hvorfor Partner ikke er inde i systemet, da det skaber praktiske problemer. BSLA svarede, at Partner ikke er tænkt ind i planen, men at projektgruppen er ved at lave et parallelsystem til Partner. De kommer på Wiseflow til vinter. Der er gennemført et stort arbejde med at planlægge og koordinere sommereksamen. Lige nu laves pilottest på Wiseflow (digitalt eksamensadministrationssystem), som Cphbusiness er blevet pålagt at bruge af ministeriet i forbindelse med regeringens digitaliseringsstrategi. Systemet er købt af erhvervsakademisektoren. Studieadministrationen tester Wiseflow ved nogle piloteksaminer. Der er blandede tilbagemeldinger. Generelt er oplevelsen, at de studerende ikke læser deres Cphbusiness-mails og derfor ikke ved, at der er ændringer. Projektgruppen består af fem undervisere, Partner og administrationen, som står bag nogle informationstiltag. Styregruppen består af KRI, ALA, David Bremer Jensen (studenterrepræsentant) og GC. Projektgruppen har fremlagt en tidsplan og får opfølgning til næste møde. Styregruppen deltager på områdemøder i september og orienterer. Der er dog et forslag om, at det skal være undervisere, der informerer. Planen er, at alle eksamener overføres til den platform til vinter. 11. Kantineudbud v/jjer Kantine i udbud på alle afdelinger. Vi ønsker én samlet kantinedrift. Det er svært at finde en udbyder, som kan levere god mad, som kan betales af studerende og Cphbusiness. En ekstern konsulent klarer opgaven for os. Vi forventer, at den nye aftale træder i kraft 1. oktober Vi skal have økologi, som kan betale sig. JCH: Kunne man i samme ombæring se på en medarbejderordning? JJER: Udfordringen er, at vi har både studerende, medarbejdere og mødeforplejning. Mødeforplejningen betaler en stor del af den samlede regning. Fællesordning tages med i udbuddet. 12. Evt. a. ALA fortalte, at lektoranmodningerne har været oppe i DJØF. Cphbusiness har ikke nogle formænd, der kan videreformidle information om tolkning til lektorbedømmerne. Det betyder, at der er informationer, som bedømmerne på Cphbusiness ikke får. Der er nu en åbning i efteråret, hvor der er mulighed for at indstille en medarbejder til formandskabet. Ministeriet vil gerne lave en Q&A. GC tilføjede, at der er en stærk sondring mellem bedømmelsesudvalgets ansvar, institutionens ansvar og ministeriets ansvar. Udvalg og institution har fælles interesser. b. ALA foreslog, at studiestart bliver lagt senere på året. Særligt forårssemestret er svært, fordi eksaminer og studiestart ligger så tæt på hinanden. LBP indvendte, at traditionerne er forskellige på de syv områder. GC lovede at tage emnet op til områdeforum den 9/6

Cphbusiness HSU. 5. november 2014. Referat af 15. møde 5. november 2014 kl. 13.00 15.00 på Cphbusiness, Landemærket

Cphbusiness HSU. 5. november 2014. Referat af 15. møde 5. november 2014 kl. 13.00 15.00 på Cphbusiness, Landemærket 5. november 2014 Cphbusiness HSU Referat af 15. møde 5. november 2014 kl. 13.00 15.00 på Cphbusiness, Landemærket I mødet deltog: OGR Ole Gram-Olesen Rektor GC Gregers Christensen Uddannelsesdirektør JJER

Læs mere

Referat af 16. møde 21. januar 2015 kl. 13.00 15.00 i Cphbusiness City

Referat af 16. møde 21. januar 2015 kl. 13.00 15.00 i Cphbusiness City 21. januar 2015 Cphbusiness HSU Referat af 16. møde 21. januar 2015 kl. 13.00 15.00 i Cphbusiness City I mødet deltog: OGR Ole Gram-Olesen Rektor GC Gregers Christensen Uddannelsesdirektør JJER Jacob Jersild

Læs mere

Cphbusiness HSU. 20. august 2014. Referat af 14. møde 20. august 2014 kl. 10.00 12.00 på Cphbusiness, Landemærket

Cphbusiness HSU. 20. august 2014. Referat af 14. møde 20. august 2014 kl. 10.00 12.00 på Cphbusiness, Landemærket 20. august 2014 Cphbusiness HSU Referat af 14. møde 20. august 2014 kl. 10.00 12.00 på Cphbusiness, Landemærket I mødet deltog: OGR Ole Gram-Olesen Rektor GC Gregers Christensen Uddannelsesdirektør JJER

Læs mere

Referat af 11. møde, 22. januar 2014 kl. 15.00 17.00 på Cphbusiness, Landemærket

Referat af 11. møde, 22. januar 2014 kl. 15.00 17.00 på Cphbusiness, Landemærket 22. januar 2014 Cphbusiness HSU Referat af 11. møde, 22. januar 2014 kl. 15.00 17.00 på Cphbusiness, Landemærket I mødet deltog: OGR Ole Gram-Olesen Rektor GC Gregers Christensen Uddannelsesdirektør JJER

Læs mere

CphBusiness HSU. 27. juni 2012. Referat af 1. møde 25. juni kl. 15.00 17.00 CphBusiness, Valby. I mødet deltog:

CphBusiness HSU. 27. juni 2012. Referat af 1. møde 25. juni kl. 15.00 17.00 CphBusiness, Valby. I mødet deltog: 27. juni 2012 CphBusiness HSU Referat af 1. møde 25. juni kl. 15.00 17.00 CphBusiness, Valby I mødet deltog: OGR Ole Gram-Olesen Rektor GC Gregers Christensen Uddannelsesdirektør JJER Jacob Jersild Ressourcedirektør

Læs mere

Cphbusiness - HSU. Referat af 6. møde 6. maj 2013 kl Cphbusiness, Landemærket. 30. maj I mødet deltog:

Cphbusiness - HSU. Referat af 6. møde 6. maj 2013 kl Cphbusiness, Landemærket. 30. maj I mødet deltog: 30. maj 2013 Cphbusiness - HSU Referat af 6. møde 6. maj 2013 kl. 15.00 17.00 Cphbusiness, Landemærket I mødet deltog: OGR Ole Gram-Olesen Rektor GC Gregers Christensen Uddannelsesdirektør JOCA John Callisen

Læs mere

28. maj 2014 Referat af 13. møde 28. maj 2014 kl. 13.00 15.00 på Cphbusiness, Landemærket I mødet deltog: Afbud:

28. maj 2014 Referat af 13. møde 28. maj 2014 kl. 13.00 15.00 på Cphbusiness, Landemærket I mødet deltog: Afbud: 28. maj 2014 Cphbusiness HSU Referat af 13. møde 28. maj 2014 kl. 13.00 15.00 på Cphbusiness, Landemærket I mødet deltog: OGR Ole Gram-Olesen Rektor GC Gregers Christensen Uddannelsesdirektør JJER Jacob

Læs mere

CphBusiness HSU. Referat af 2. møde 20. august 2012 kl. 15.00 17.00 CphBusiness, City. 29. august 2012. I mødet deltog:

CphBusiness HSU. Referat af 2. møde 20. august 2012 kl. 15.00 17.00 CphBusiness, City. 29. august 2012. I mødet deltog: 29. august 2012 CphBusiness HSU Referat af 2. møde 20. august 2012 kl. 15.00 17.00 CphBusiness, City I mødet deltog: OGR Ole Gram-Olesen Rektor GC Gregers Christensen Uddannelsesdirektør JJER Jacob Jersild

Læs mere

Referat. 10. oktober. Jacob Jersild John Callisen. Områdechef, (HK) Valby Else Marie Lie. Gitte Hansen. TR (HL), City

Referat. 10. oktober. Jacob Jersild John Callisen. Områdechef, (HK) Valby Else Marie Lie. Gitte Hansen. TR (HL), City 10. oktober 2013 Cphbusiness HSU Referat af 8. møde 10. oktober 2013 kl. 15.00 17.00 (ekstraordinært indkaldt) Cphbusiness, Landemærket I mødet deltog: OGR GC JJER JOCA KRI SUR BLA REM Ole Gram-Olesen

Læs mere

Referat af 17. møde 18. marts 2015 kl. 13.00 15.00 i Cphbusiness City

Referat af 17. møde 18. marts 2015 kl. 13.00 15.00 i Cphbusiness City 18. marts 2015 Cphbusiness HSU Referat af 17. møde 18. marts 2015 kl. 13.00 15.00 i Cphbusiness City I mødet deltog: OGR Ole Gram-Olesen Rektor GC Gregers Christensen Uddannelsesdirektør JJER Jacob Jersild

Læs mere

Referat af 12. møde 19. marts 2014 kl på Cphbusiness, Landemærket

Referat af 12. møde 19. marts 2014 kl på Cphbusiness, Landemærket 19. marts 2014 Cphbusiness HSU Referat af 12. møde 19. marts 2014 kl. 13.00 15.00 på Cphbusiness, Landemærket I mødet deltog: OGR Ole Gram-Olesen Rektor GC Gregers Christensen Uddannelsesdirektør JJER

Læs mere

Mødet afholdes på Cphbusiness, Landemærket 11, 5. sal, mødelokale Status

Mødet afholdes på Cphbusiness, Landemærket 11, 5. sal, mødelokale Status Hovedsamarbejdsudvalget Referat 19. møde onsdag den 9. september 2015 kl. 13.00 15.00 Mødet afholdes på Cphbusiness, Landemærket 11, 5. sal, mødelokale Status Hovedsamarbejdsudvalget Ole Gram-Olesen Formand

Læs mere

Referat af 4. møde 12. november 2012 kl. 15.00 17.00 Cphbusiness, City

Referat af 4. møde 12. november 2012 kl. 15.00 17.00 Cphbusiness, City 13. nvember 2012 Cphbusiness - HSU Referat af 4. møde 12. nvember 2012 kl. 15.00 17.00 Cphbusiness, City I mødet deltg: OGR Ole Gram-Olesen Rektr GC Gregers Christensen Uddannelsesdirektør JJER Jacb Jersild

Læs mere

Cphbusiness bestyrelse

Cphbusiness bestyrelse Cphbusiness bestyrelse 30. møde i bestyrelsen onsdag den 24. juni 2015 REFERAT Bestyrelsen: Ing-Marie Frithiof, formand Niels Milling Kim Simonsen Solveig Ørteby Randi Brinckmann Wiencke Lars Bonde Bent

Læs mere

Cphbusiness bestyrelsen

Cphbusiness bestyrelsen Cphbusiness bestyrelsen 39. møde 20. juni 2017 REFERAT Bestyrelsen Charlotte Lundblad, formand Pia Aarestrup Kim Simonsen Solveig Ørteby Randi Brinckmann Wiencke Lars Bonde Jes Damsted Torben Schwabe Annemette

Læs mere

Cphbusiness bestyrelse

Cphbusiness bestyrelse Cphbusiness bestyrelse 28. møde i bestyrelsen onsdag den 26. november 2014 REFERAT Bestyrelsen: Ing-Marie Frithiof, formand Niels Milling Kim Simonsen Solveig Ørteby Randi Brinckmann Wiencke Lars Bonde

Læs mere

Cphbusiness bestyrelsen

Cphbusiness bestyrelsen Cphbusiness bestyrelsen 33. møde i bestyrelsen torsdag den 26. november 2015 REFERAT Bestyrelsen Charlotte Lundblad, formand Pia Aarestrup Kim Simonsen Solveig Ørteby Randi Brinckmann Wiencke Lars Bonde

Læs mere

07.04.2013/DSC. 20. møde i bestyrelsen torsdag den 4. april 2013 REFERAT. Bestyrelsen:

07.04.2013/DSC. 20. møde i bestyrelsen torsdag den 4. april 2013 REFERAT. Bestyrelsen: 07.04.2013/DSC 20. møde i bestyrelsen torsdag den 4. april 2013 REFERAT Bestyrelsen: Bent Greve, formand BG Ernst Lykke Nielsen, ELN Jes Damsted JDA Else-Marie Dupont EMD Anders Jensen AJ Annette Kreiner

Læs mere

HSU 17.00. Jacob Jersild John Callisen. Områdechef, (HK) Valby Else Marie Lie. Gitte Hansen. TR (HL), City. Palle Bech.

HSU 17.00. Jacob Jersild John Callisen. Områdechef, (HK) Valby Else Marie Lie. Gitte Hansen. TR (HL), City. Palle Bech. 14. august 2013 Cphbusiness - HSU Referat af 7. møde 14. august 2013 kl. 14.00 Cphbusiness, Landemærkett 17.00 I mødet deltog: OGR GC JJER JOCA KRI SUR ATH BLA Ole Gram-Olesen Gregers Christensen Jacob

Læs mere

Cphbusiness bestyrelse

Cphbusiness bestyrelse Cphbusiness bestyrelse 29. møde i bestyrelsen tirsdag den 7. april 2015 REFERAT Bestyrelsen: Ing-Marie Frithiof, formand Niels Milling Kim Simonsen Solveig Ørteby Randi Brinckmann Wiencke Lars Bonde Bent

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Referat af Dags dato: 06.02. 2014 Skrevet af: Lars Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Torsdag den 6. februar fra 9.00-15.30, morgenmad fra 8.30-9.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Lone Smedegaard,

Læs mere

Referat fra møde i uddannelsesudvalget på Læreruddannelsen 28. september 2016

Referat fra møde i uddannelsesudvalget på Læreruddannelsen 28. september 2016 Dato & tid 28.9.16 kl. 14-16 Referent Afbud Deltagere Lene Musiat Kristine Falgaard, Inger Andersen, Sofie Wilken Bovien Jensenius, Thit Fabrin Ditzel, Gorm Bagger Andersen, Peter Rene Christensen, Ane

Læs mere

Juni 2013/DSC. 21. møde i bestyrelsen tirsdag den 11. juni 2013 REFERAT. Bestyrelsen:

Juni 2013/DSC. 21. møde i bestyrelsen tirsdag den 11. juni 2013 REFERAT. Bestyrelsen: Juni 2013/DSC 21. møde i bestyrelsen tirsdag den 11. juni 2013 REFERAT Bestyrelsen: Bent Greve, formand BG Jannik Schack Linneman JSL Jes Damsted JDA Else-Marie Dupont EMD Anders Jensen AJ Annette Kreiner

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Udvalget for mangfoldighed og ligestilling

Udvalget for mangfoldighed og ligestilling Råd og Nævn HR og Jura HR og Organisation Referat Udvalget for mangfoldighed og ligestilling 17-09-2018 17:00 17-09-2018 19:00 Dato: Tid: Sted: Deltagere: 17. september 2018 17:00-19:00 Aids Fondet, Østergade

Læs mere

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

DAGSORDEN. Møde den: 12. december 2014, kl Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 12. december 2014, kl. 11.30-13.30 Sted: Bygn 1260, lok 312 Møde i samarbejdsudvalget DAGSORDEN Medlemmer: Søren K Kjærgaard Annette Bachmann Bo Martin Bibbi Kim Iburg Janni Mosgaard Jensen Eva

Læs mere

Møde i Det Lægelige Uddannelsesråd Regionshospitalet Randers

Møde i Det Lægelige Uddannelsesråd Regionshospitalet Randers Regionshospitalet Randers Administrationen Skovlyvej 1 DK-8900 Randers Tel. +45 7842 0000 Møde i Det Lægelige Uddannelsesråd Regionshospitalet Randers Den 9.3.2012 Deltagere: Uddannelsesansvarlige overlæger,

Læs mere

Bilag 2.2, Referat. Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl til 12.00

Bilag 2.2, Referat. Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl til 12.00 Bilag 2.2, Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede: Joan Prahl, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov,

Læs mere

Godkendt af Djøfs bestyrelse den Referat af bestyrelsens møde den 19. juni Fra bestyrelsen deltog:

Godkendt af Djøfs bestyrelse den Referat af bestyrelsens møde den 19. juni Fra bestyrelsen deltog: BESTYRELSEN FOR DJØF Godkendt af Djøfs bestyrelse den 12.08.2019 Referat af bestyrelsens møde den 19. juni 2019 Fra bestyrelsen deltog: Henning Thiesen Sara Gundelach Vergo (til pkt. 5) Karsten Boye Rasmussen

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 26. juni 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen Referent: Pia

Læs mere

SCT. KNUDS GYMNASIUM Læssøegade 154, 5230 Odense M. - Tlf Fax Homepage:

SCT. KNUDS GYMNASIUM Læssøegade 154, 5230 Odense M. - Tlf Fax Homepage: Rektor Odense, den 11. september 2014 Referat af møde i bestyrelsen ved Sct. Knuds Gymnasium onsdag. d 18. september 2013 kl. 16.00-18.00 Afbud fra: Kurt Houlberg, Jørgen Povlsen, Hjalte Hansen Dagsorden

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling Referat Til stede: Rune esbjerg repræsentant, Cecilie næstformand, jeanett odense repræsentant, Sandra næstformand, Martin København repræsentant, Goar Aarhus repræsentant, Edwin formand, Christa dimittend

Læs mere

(30.08.2013 / DSC) 22. møde i bestyrelsen tirsdag den 27. august 2013 REFERAT. Bestyrelsen:

(30.08.2013 / DSC) 22. møde i bestyrelsen tirsdag den 27. august 2013 REFERAT. Bestyrelsen: (30.08.2013 / DSC) 22. møde i bestyrelsen tirsdag den 27. august 2013 REFERAT Bestyrelsen: Bent Greve, formand BG Jannik Schack Linneman JSL Jes Damsted JDA Else-Marie Dupont EMD Anders Jensen AJ Annette

Læs mere

Mødekultur på Cphbusiness respekt for vores visioner, tid og mål

Mødekultur på Cphbusiness respekt for vores visioner, tid og mål Mødekultur på Cphbusiness respekt for vores visioner, tid og mål Notat om mødefora, -struktur og -kultur på Cphbusiness fremlagt på HSU og i Lederforum september 2015 Indledning Cphbusiness er en stor

Læs mere

Gefion Gymnasiums Selvevaluering 2018

Gefion Gymnasiums Selvevaluering 2018 Gefion Gymnasiums Selvevaluering 2018 Årlig selvevaluering Indledning Gefion Gymnasiums kommissorium tilsiger, at der skal laves en årlig selvevaluering hvortil der skal udarbejdes handleplaner. Handleplanerne

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse arbejdsmiljø københavn Guide til en god trivselsundersøgelse Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 4 Sørg for at forankre arbejdet med trivselsundersøgelsen...

Læs mere

7. bestyrelsesmøde torsdag den 18. marts 2010 REFERAT. Erhvervsakademiet Copenhagen Business 06.04.2010. Bestyrelsen:

7. bestyrelsesmøde torsdag den 18. marts 2010 REFERAT. Erhvervsakademiet Copenhagen Business 06.04.2010. Bestyrelsen: Erhvervsakademiet Copenhagen Business 06.04.2010 7. bestyrelsesmøde torsdag den 18. marts 2010 REFERAT Bestyrelsen: Ernst Lykke Nielsen Else-Marie Dupont Anders Jensen Finn Vestergaard Preben Rasmussen

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

KVALITETS- UDVIKLING OG RESULTATVURDERING

KVALITETS- UDVIKLING OG RESULTATVURDERING KVALITETS- UDVIKLING OG RESULTATVURDERING INDHOLD Kvalitetsudvikling og resultatvurdering... 1 Værdigrundlag og strategi for selvevaluering... 1 Kvalitetsudvikling og kompetenceudvikling... 2 Evalueringsområder...

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 20.juni 2012 Tid: kl. 16 Sted: rektors kontor Til stede: Peter Speldt Niels Erik Parbst Charlotte Broen Christensen Birgitte Lind Andreas

Læs mere

03.09.2012/DSC. 18. møde i bestyrelsen torsdag den 30. august 2012 REFERAT. Bestyrelsen:

03.09.2012/DSC. 18. møde i bestyrelsen torsdag den 30. august 2012 REFERAT. Bestyrelsen: 03.09.2012/DSC 18. møde i bestyrelsen torsdag den 30. august 2012 REFERAT Bestyrelsen: Bent Greve, formand Ernst Lykke Nielsen, Jes Damsted Else-Marie Dupont Anders Jensen Annette Kreiner Preben Rasmussen

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design Mødetidspunkt: Onsdag 14. februar 2018 kl. 14:00-16:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Norriq, Østre Havnepromenade 26, 1. sal, 9000 Aalborg Lena

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00. I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00. I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00 Børnehusene Nivå Jane Sys Toftesgaard Telefon 72 56 53 44 JSTO@fredensborg.dk I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå 1.

Læs mere

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg indenfor maler

Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg indenfor maler 0 Referat fra møde i det lokale uddannelsesudvalg indenfor maler 03-04-2014 Selandia Til stede / afbud / fraværende uden afbud Til stede: Charlotte Haslund Pet Vedel Helle Lemvig Ellis Jørgensen Niels

Læs mere

SAMMENLÆGNING DET FÆLLES BEREDSKAB

SAMMENLÆGNING DET FÆLLES BEREDSKAB Velkommen til nyhedsbrev nr. 2 om det fælles forberedelsesarbejde. Siden første nyhedsbrev udkom, har arbejdsgrupperne arbejdet på højtryk, ligesom der har været afholdt møde i den Administrative Forberedelsesgruppe

Læs mere

29-05-2014. Projektgruppemøde Allerødruten 19.05.2014

29-05-2014. Projektgruppemøde Allerødruten 19.05.2014 29-05-2014 Projektgruppemøde Allerødruten 19.05.2014 Til stede Thomas Gerulff, Gentofte Kommune Lars Tolboe, Gentofte Kommune Maria Ulrikke Pedersen, Allerød Kommune Jeppe Schmidt, Allerød Kommune Ulrik

Læs mere

Kommissorium. Udarbejdet august Projektnavn. LP i skolerne. Projektperiode. August 2012 Juni StyregruppeformandProjektleder.

Kommissorium. Udarbejdet august Projektnavn. LP i skolerne. Projektperiode. August 2012 Juni StyregruppeformandProjektleder. Kommissorium Udarbejdet august 2012 Projektnavn LP i skolerne Projektperiode August 2012 Juni 2015 StyregruppeformandProjektleder Peder Hanghøj 1. Formål Formålet er at fastholde og styrke en gennemgående

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende med afbud: Michael Kristensen; Molte Emil Strange Andersen

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende med afbud: Michael Kristensen; Molte Emil Strange Andersen Michael Kristensen Gerth Stølting Brodal Birgit Olesen Mads Faurschou Knudsen Steen Thorbjørnsen Henrik Birkedal David Bækby Houborg Jeppe Kjeldsen Jensen Thorbjørn Grønbæk Rasmus Lunding Henriksen Molte

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 21. september 2017 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 3 på 5.

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 21. september 2017 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 3 på 5. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 21. september 2017 Tidspunkt: Kl. 10.30-15.00 Sted: Lokale 3 på 5. sal REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Kim Herforth Nielsen (pkt.1-12),

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse - Guiden er bygget op over faserne: Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1) Under: Gennemførelse af undersøgelsen (fase 2) Efter: Opfølgning (fase 3) Udarbejdet

Læs mere

Copenhagen Business Academy. Bestyrelsesmøde og strategiseminar. Torsdag den 16. september 2010 REFERATER

Copenhagen Business Academy. Bestyrelsesmøde og strategiseminar. Torsdag den 16. september 2010 REFERATER Copenhagen Business Academy Bestyrelsesmøde og strategiseminar Torsdag den 16. september 2010 REFERATER 1 PROGRAM 12.00 Ankomst og frokost 13.00 Bestyrelsesmøde 14.15 Pause Særskilt indkaldelse med dagsorden

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl

Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl Dato: 4. juli 2018 Ref: MZ/tam j.nr. 043/300-5 Referat fra møde i Samarbejdsudvalget/ Fakultetsarbejdsmiljøudvalget fredag den 8. juni 2018 kl. 13.00 15.15 I mødet deltog: SU-medlemmer: Martin Zachariasen,

Læs mere

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl. 10.15-12.00 Deltagere: Jessica Carter (JC), Yuri Goegebeur (YG), Arthur Zimek (AZ), Hans Christian Petersen (HCP), Daniel Merkle

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse Udarbejdet af Arbejdsmiljø København November 2016 Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 5 Sørg for at

Læs mere

Deltagere: Anne Larson, Nikoline Scanholm, Tanja Grøn Damsgaard, Lasse Emil Niels Jensen

Deltagere: Anne Larson, Nikoline Scanholm, Tanja Grøn Damsgaard, Lasse Emil Niels Jensen Møde den: 14. marts 2016 kl. 10.00-13.00 Emdrup A019 Videolink (12); 1443-240 Arts Videolink (20) Referat Uddannelsesnævnet for Pædagogisk Sociologi (UN) Deltagere: Anne Larson, Nikoline Scanholm, Tanja

Læs mere

Referat, Generalforsamling

Referat, Generalforsamling Referat, Generalforsamling Landemærket, 08.11.13 Dagsorden 1. Reception 2. Velkomst v/formanden for Cphbusiness Students 3. Valg af ordstyrer 4. Valg af referent 5. Cphbusiness and the student organisation

Læs mere

Tværsektoriel læring - Sygeplejestuderende på tværs af sektorer i modul 11

Tværsektoriel læring - Sygeplejestuderende på tværs af sektorer i modul 11 Tværsektoriel læring - Sygeplejestuderende på tværs af sektorer i modul 11 Udarbejdet af Annette Fuhlendorff Ottzen, Medicinsk afdeling Vejle Sygehus Baggrund: Der er tale om et tværsektorielt udviklingsprojekt

Læs mere

Referat fra ekstra bestyrelsesmøde tirsdag den 1. oktober 2013 kl

Referat fra ekstra bestyrelsesmøde tirsdag den 1. oktober 2013 kl Referat fra ekstra bestyrelsesmøde tirsdag den 1. oktober 2013 kl. 19-21 Deltagere: David Møller (DM) form. Lars Bang (LB) - næstform Susanne Markussen (SM) Kim Kristensen (KK) Sebastian Torst Iversen

Læs mere

11. bestyrelsesmøde tirsdag den 10. februar 2011 REFERAT. Copenhagen Business Academy (CBA) 11. februar 2011. Bestyrelsen:

11. bestyrelsesmøde tirsdag den 10. februar 2011 REFERAT. Copenhagen Business Academy (CBA) 11. februar 2011. Bestyrelsen: Copenhagen Business Academy (CBA) 11. februar 2011 11. bestyrelsesmøde tirsdag den 10. februar 2011 REFERAT Bestyrelsen: Ernst Lykke Nielsen Else-Marie Dupont Anders Jensen Finn Vestergaard Preben Rasmussen

Læs mere

3.. Møde. Torsdag den 21. august kl. 12:30 15:00 Middelfart- vej, konferencelokalet. Referat. Pkt. A Bemærkninger til dagsorden Ingen bemærkninger.

3.. Møde. Torsdag den 21. august kl. 12:30 15:00 Middelfart- vej, konferencelokalet. Referat. Pkt. A Bemærkninger til dagsorden Ingen bemærkninger. Referat Mødedato 21. august 2014 Starttidspunkt 12:30 Sluttidspunkt 15:00 Afdeling/enhed Området for Pædagogiske & Samfundsfaglige Uddannelser Dokumentnavn Referat LSU Pæd & Samf 20140821 Dokumentnummer

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. 1. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent

REFERAT/ DAGSORDEN. 1. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent 1. VIA-DSR møde 2017 Sted: Dalgas Allé 20 DK-7800 Skive Lokale 103 Mødedato: 25. januar 2017 Deltagere Inge Bech, Christopher Ammentorp, Catja Brühl, Anders Andersen, Daniel Jensen, Thai Fuglsang og Stine

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT NOVEMBER 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

I gennemgangen af tilfredshedsmålingen er der taget udgangspunkt i de 6 områder, der er udarbejdet indsatskort for i rapporten:

I gennemgangen af tilfredshedsmålingen er der taget udgangspunkt i de 6 områder, der er udarbejdet indsatskort for i rapporten: Opfølgning på den kombinerede studentertilfredshedsundersøgelse og undervisningsmiljøvurdering 2013 er sket i Studiesamarbejdsudvalget (SSU) ved Fysioterapeutuddannelsen i Aarhus (FIA). Her er handlingsplanen

Læs mere

Proces omkring implementering af ny skolereform

Proces omkring implementering af ny skolereform Proces omkring implementering af ny skolereform Sagsnummer: 13/29782 Sagsansvarlig: LSTE Beslutningstema: Folketinget har vedtaget en ny skolereform, der træder i kraft med første fase den 1. august 2014.

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Referat fra HSU møde den 19. marts 2012

Referat fra HSU møde den 19. marts 2012 Referat fra HSU møde den 19. marts 2012 Tid: kl. 14.00-16.30 Sted: Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Deltagere: Mads Kofod MKO Lars Vesløv LV Signe Saabye Ottosen SSO Henrik Kofoed Svendsen HAKS

Læs mere

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi

HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi M Ø D E R E F E R A T 18. JUNI 2009 Forum HSU-følgegruppe til implementering af KU s it-strategi Møde afholdt:

Læs mere

Referat af åbne punkter

Referat af åbne punkter 3. august 2015 Referat af åbne punkter BESTYRELSESPROTOKOL FOR: Mødegruppe: Bestyrelsesmøde for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Mødetid: 23. juni 2015 Mødested: Berlingske Media, Pilestræde 34, Købehavn

Læs mere

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Regionssekretariatet Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Tel. 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af 2. møde i styregruppen vedrørende evaluering af Region

Læs mere

Ann-Mari Simonsen, Steen Andersen, Anette Linderstrøm, Merete Kragh. 1/16 16/ Valg af mødeleder 3

Ann-Mari Simonsen, Steen Andersen, Anette Linderstrøm, Merete Kragh. 1/16 16/ Valg af mødeleder 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 12.02.2016 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland - mødelokale 1 + 2 Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Ikke tilstede: Anita Herold Gudmundsson, Rie Hestehave,

Læs mere

U d d a n n e l s e s p r o g r a m 2 0 1 5

U d d a n n e l s e s p r o g r a m 2 0 1 5 U d d a n n e l s e s p r o g r a m 2 0 1 5 Om uddannelsesprogrammet Uddannelsesprogrammet indgår i det samlede ledelsesgrundlag for 2015 sammen med årets udviklingsprogram og budget. Uddannelsesprogrammet

Læs mere

Møde nr.24/2018 Møde i bestyrelsen ved Vestegnen HF & VUC Onsdag d. 13. juni 2018 Vestegnen HF & VUC, Gymnasievej 10, 2620 Albertslund Kl

Møde nr.24/2018 Møde i bestyrelsen ved Vestegnen HF & VUC Onsdag d. 13. juni 2018 Vestegnen HF & VUC, Gymnasievej 10, 2620 Albertslund Kl Møde nr.24/2018 Møde i bestyrelsen ved Vestegnen HF & VUC Onsdag d. 13. juni 2018 Vestegnen HF & VUC, Gymnasievej 10, 2620 Albertslund Kl. 17.00 20.30 Fremmødt: Jette kammer Jensen (JKJ), Lars Mortensen

Læs mere

Opfølgning på Studentertilfredhedsundersøgelse 2014

Opfølgning på Studentertilfredhedsundersøgelse 2014 Handlingsplan for opfølgning på Studentertilfredshedsundersøgelse og Undervisningsmiljøvurdering Handlingsplan vedrørende: Studentertilfredsundersøgelse Repræsentanter for de studerende medlemmer af De

Læs mere

Campus Bornholm. Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne

Campus Bornholm. Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Referat fra HSU møde den 21. november 2011 Tid: kl. 14.00-16.30 Sted: Deltagere: Fraværende med afbud: Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Mads Kofod Susanne Würtz Søs Haugaard Lars Vesløv Henrik

Læs mere

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel...

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel... HR OG KOMMUNIKATION Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Marts 2014 Udarbejdet af: Jytte Beck, Leila D. Pedersen, Bo M. Pedersen, Ulla Mulbjerg og Erik Knudsen. Temaer for HSU Indhold 1. Indledning...

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011.

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011. :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Fibigerstræde 11 9220 Aalborg Øst www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Referat af Studierådsmøde Onsdag den 20. juni

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug)

Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug) Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug) 28. marts kl. 17.30-19.00 i Vognmagergade 8 Tilstede: Knud Henning Andersen, Ingo Østerskov, Jens Christensen, Camilla Woller Nielsen,

Læs mere

a. APV Lars Hansson bad de tilstedeværende fortælle, hvordan APV-processen forløber i deres respektive afdelinger.

a. APV Lars Hansson bad de tilstedeværende fortælle, hvordan APV-processen forløber i deres respektive afdelinger. Regionshuset Viborg Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling

Læs mere

LSU møde fredag den 22. juni 2012 kl i lokale R1, Rømersvej, Odense

LSU møde fredag den 22. juni 2012 kl i lokale R1, Rømersvej, Odense Referat Mødedato 22. juni 2012 Starttidspunkt 10:00 Sluttidspunkt 12:00 Afdeling/enhed Pædagoguddannelsen Dokumentnavn 2012-06-22 referat LSU Dokumentnummer Arbejdsområde LSU for Pædagoguddannelsen i UCL

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU Møde den: 14.01.2013 1510-410 Ekstraordinært LSU REFERAT Til stede: Frank Jensens (FRJ), Ib Johannsen (IBJ), Jeanette Dandanell (JDA) Niels Pind (PIND), Jens W. Clausen (JWC), Bente Olsen (BEO), Charlotte

Læs mere

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres.

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres. Møde den: Fredag d. 28. februar 2014, kl. 13.00-15.00 Bygning 1327, lokale 326 Ordinært LSU møde Institut for Marketing og Organisation REFERAT Deltagere: Karen Brunsø, Lone Larsen, Steffen Korsgaard,

Læs mere

Der er kommet flere kommentarer, som der er taget hensyn til. Fremover skal referatet være mere fyldigt.

Der er kommet flere kommentarer, som der er taget hensyn til. Fremover skal referatet være mere fyldigt. Uddannelsesudvalg, mødereferat Dato: 29-10-2015 Referent: Annette Gammelgaard Deltagere: Lars Bo Køppler, Annette Thromsholdt, Annette Gammelgaard, Anne Marie Kverneland, Helle Jensen, Camilla Søgaard

Læs mere

Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse

Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse Referat Skanderborg den 28. september 2017 Mødeforum: Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse Dato/tid: Den 20. september 2017 kl. 16.45-18.15 Sted: Deltagere: Afbud: Referent: Hotel Ry

Læs mere

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Referat fra studienævnsmødet den 10. marts 2010 Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Afbud:

Læs mere

Den 17. maj Referat, DF H bestyrelsesmøde 17. maj 2018 ekstern (Sted: Trinity, Fredericia)

Den 17. maj Referat, DF H bestyrelsesmøde 17. maj 2018 ekstern (Sted: Trinity, Fredericia) Den 17. maj 2018 Referat, DF H bestyrelsesmøde 17. maj 2018 ekstern (Sted: Trinity, Fredericia) Dagsorden: 1. Velkomst og godkendelse af referatet fra den 20. marts 2018 2. Budget for 2018/2019 endelig

Læs mere

Selvevaluering 2018 VID Gymnasier

Selvevaluering 2018 VID Gymnasier Selvevaluering 2018 VID Gymnasier VID Gymnasiers undervisningsfaglige grundlag (se næste side) ligger til grund for udvælgelse af nedenstående 3 konkrete indsatser, som VID Gymnasier vil arbejde med i

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse onsdag den 13. marts 2019 kl

Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse onsdag den 13. marts 2019 kl 14. marts 2019 Referat af bestyrelsesmøde i Nakskov Gymnasium og HF s bestyrelse onsdag den 13. marts 2019 kl. 16.00-18.00 Deltagere: Gert Meyer Madsen, Steffen Rasmussen, Torben Pedersen, Stine Grønnemose,

Læs mere

Fysioterapeutuddannelsen Universitetsvej 1, P2/P3, Trekroner, 4000 Roskilde. Uddannelsesudvalg for fysioterapeutuddannelsen

Fysioterapeutuddannelsen Universitetsvej 1, P2/P3, Trekroner, 4000 Roskilde. Uddannelsesudvalg for fysioterapeutuddannelsen Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 29. maj 2012 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Campus Roskilde Fysioterapeutuddannelsen Universitetsvej 1, P2/P3, Trekroner, 4000 Roskilde Mødelokale:

Læs mere

Dagsorden Skolebestyrelsesmøde

Dagsorden Skolebestyrelsesmøde Dagsorden Skolebestyrelsesmøde Forum: Skolebestyrelsesmøde Mødedeltagere Forældrevalgte: Niels Christoffersen (Afbud), Lars Pano Thørs, Anna Ilsøe, Henriette Bernhoff Lungholt, Lotte Falck, Thomas Berlin

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor

REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor Mødetidspunkt: Tirsdag den 7. februar 2017 kl. 13:30-15:30 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Hobrovej 85, 9000 Aalborg - Lokale 5.k.22 Julie

Læs mere

Tatiana Skov, Margit Koch, Maria Melchiorsen, Susanne Nielsen, Merete Kragh, Steen Andersen. Andre: FTR Tobias L. Pedersen (Gæst under punkt 10/16)

Tatiana Skov, Margit Koch, Maria Melchiorsen, Susanne Nielsen, Merete Kragh, Steen Andersen. Andre: FTR Tobias L. Pedersen (Gæst under punkt 10/16) REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 21.04.2016 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland lokale 1 & 2 Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Ikke tilstede: Anette Linderstrøm, Anita Herold Gudmundsson (gået

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde den 3. september blev godkendt uden yderligere kommentarer.

Referat fra studienævnsmøde den 3. september blev godkendt uden yderligere kommentarer. HD studienævnsmøde den 2. december 2015 kl. 13.00-15.00 Sted: Bygning 1325, lokale 312 Til stede: Jan Laursen, Finn Schøler, Søren Erik Nielsen Afbud fra: René Franz Henschel, Karsten Bay Referent: Rita

Læs mere

Mandag d. 24. oktober 2016, kl på DHF s kontor, Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby

Mandag d. 24. oktober 2016, kl på DHF s kontor, Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby Brøndby den 2. november 2016 Referat af bestyrelsesmøde nr. 4 2016-2017 Mandag d. 24. oktober 2016, kl. 17.30 på DHF s kontor, Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby Deltagere: Per Bertelsen (PB),

Læs mere

Campus Bornholm. Referat fra ekstraordinært HSU møde den 18. februar 2011

Campus Bornholm. Referat fra ekstraordinært HSU møde den 18. februar 2011 Referat fra ekstraordinært HSU møde den 18. februar 2011 Tid: kl. 14.00-16.00 Sted: Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Deltagere: Mads Kofod MKO Torben Lassen TL Lene Dahn Winther LW Lars Vesløv

Læs mere

Referat 17. juni 2015

Referat 17. juni 2015 Referat 17. juni 2015 Dagsorden Sted: Stevnsgade, personalerummet, 16:30-19:00 Møder indkaldes med mindst 8 dages varsel. Dagsorden udsendes senest 4 dage inden mødet. Ønsker om punkter til dagsordenen

Læs mere

Uddannelsesudvalg, mødereferat

Uddannelsesudvalg, mødereferat Uddannelsesudvalg, mødereferat Dato: Den 3. september 2018 Deltagere: Pernille Østergaard Buhl HORESTA/Arp-Hansen, Michael Jørgensen 3F, Kristi Marie Ramno HK, Anders Wittenborg ISS, Maria-Dahl Petersen

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Kirsa Ahlebæk Nils Pedersen Michael Dam Steen Colberg Jensen Karen Bladt

Læs mere

Dagsorden HSU. Dagsordenspunkter. Mødedato: Mandag den 8. september 2008 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl.

Dagsorden HSU. Dagsordenspunkter. Mødedato: Mandag den 8. september 2008 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. Dagsorden HSU Mødedato: Mandag den 8. september 2008 Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Center for Undervisningsmidler, Vejle Damhaven 13A, 7100 Vejle Mødelokale: Journalnummer:

Læs mere