3. november Organisering af Vestsjællands Brandvæsen. Beredskabskommission. driftsforum. chefgruppe beredskabsdirektør RESC.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "3. november 2016. Organisering af Vestsjællands Brandvæsen. Beredskabskommission. driftsforum. chefgruppe beredskabsdirektør RESC."

Transkript

1 Organisering af Vestsjællands Brandvæsen Beredskabskommission driftsforum chefgruppe beredskabsdirektør RESC sekretariat chef, operativt beredskab chef, forebyggende beredskab operativ leder Nord operativ leder Syd Asnæs Nyk. Lumsås Sj. Kr. Hyllinge Lejre Frivillige Kalundborg Sorø Slagelse Gørlev Omø Agersø Reersø Sejerø Nekselø Frivillige faglig koordinator brandteknisk sagsbehandling., planlægning & analyse kommunekontaktansv. inspeltør faglig koordinator tilsyn. taktisk forebygeglse og ISL kommunekontaktansv. inspektør

2 Bestyrelse - politisk niveau. Beredskabskommission Beredskabskommissionen Beredskabskommissionen har de opgaver, der er tillagt den gennem vedtægten. Dvs. at den både udøver de forpligtigelser og beføjelser, der er givet gennem beredskabsloven med tilhørende bekendtgørelser, cirkulærer m.v. samt fungerer som bestyrelse for Vestsjællands Brandvæsen. Beredskabskommissionen er sammensat af 6 borgmestre fra ejerkommunerne 6 kommunalbestyrelsesmedlemmer - en fra hver af ejerkommunerne 2 politimestre (repræsentanter for politikmestrene fra hhv. Midt- og Vestsjællands Politi og Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi) 1 medarbejderrepræsentant desuden, som observatører, uden stemmeret en repræsentant for de frivillige beredskaber en medarbejderrepræsentant driftsforum Driftsforum Driftsforum består af en kommunal leder fra hver af de 6 ejerkommuner. Medlemmerne af driftsforum har beslutningskompetence til at indgå aftaler/træffe beslutning på de væsentligste af de samarbejdsflader, der er mellem ejerkommunerne og Vestsjællands Brandvæsen. Driftsforum har flg. funktioner: medlemmerne af driftsforum er Vestsjællands Brandvæsens daglige, ledelsesmæssige indgang til de kommunale administrationer administrativ koordinering kommunerne imellem i beredskabsfaglige spørgsmål, sideaktiviteter m.v. samt øvrige emner, der involverer Vestsjællands Brandvæsen rådgivende for beredskabsdirektøren Beredskabsdirektøren har ansvaret for indkaldelse m.v. af driftsforum. Chefgruppen deltager i møderne.

3 Daglig ledelse af Vestsjællands Brandvæsen chefgruppe RESC sekretariat chef, operativt beredskab chef, forebyggende beredskab Chefgruppen Beredskabsdirektøren og cheferne for hhv. det operative og det forebyggende beredskab udgør VB's daglige ledelse - og sikrer, at der sker en løbende koordinering af VBs opgaver. Det er ledergruppens opgave at sikre, at organisationen udadtil fremstår som én samlet organisation. Ledergruppen skal endvidere have fokus på et godt og konstruktivt samarbejde med ejerkommunerne - på alle niveauer; samt at myndighedsudøvelse sker på et dialogbaseret grundlag. Beredskabsdirektøren beredskabsdirektør beredskabsdirektør RESC sekretariat Beredskabsdirektøren har det overordnede ansvar for organisationen: udarbejdelse af strategi m.v. - herunder den risikobaserede dimensionering af det operative og det forebyggende beredskab budget forberedelse og afvikling af beredskabskommissionens møder løbende kontakt med ejerkommunernes politisk/administrative niveau forberedelse og afvikling af møder i driftsforum VB's MED-organisation

4 kontakt med de øvrige kommunale beredskaber, Beredskabsstyrelsen m.v. M.v. herudover: udbud kontrakter med entrepriseberedskaber RESC Sekretariat Sekretariatet er en stabsfunktion for beredskabsdirektøren - og for chefgruppen i øvrigt. Dvs. at sekretariatet bl.a. skal tage sig af udsendelse af dagsordener, referater m.v. økonomi m.v. journalisering vagtcentral (ABA, AIA, nødkald for hjemmepleje m.fl., osv.) kommunikationsopgaver, intern og ekstern kommunikation - herunder hjemmeside og evt. andre sociale medier projektledelse af tværgående udviklingsprojekter - herunder risikobaseret dimensionering, samt øvrige projekter, som direktøren eller chefgruppen beslutter skal placeres i sekretariatet strategiske analyseopgaver projektledelse af "fast-track-opgaver" udarbejdelse af udkast til udbudsmateriale, kontrakter med entreprenører i entrepriseberedskaberne, kontrakter med store samarbejdspartnere, bl.a. Sund & Bælt (storebæltsberedskabet) m.v. udarbejdelse af udkast til interne kontrakter (bl.a. vedr. storebæltskontrakten) RESC Skolen fortsætter i sin nuværende form - og med uændret, daglig ledelse. Dog overføres salg og administration af øvrige, lokale kursusaktiviteter, som hidtil har været varetaget af beredskaberne (førstehjælp, elementær brandslukning m.v.) for kommunale og andre offentlige institutioner til RESC - og indgår som en integreret del af RESCs aktiviteter. Skolens daglige leder refererer til beredskabsdirektøren. Skolens aktiviteter kan opdeles i 4 hovedområder: 1. Kurser til private kunder 2. Kurser til offentlige kunder 3. Interne serviceydelser 4. Intern uddannelse

5 1. Kurser til private kunder dækker over en række forskellige typer som f. eks. søfartskurser, højderedning og faldsikringskurser, confined space, tunnelsikkerhed for jernbaneoperatør. 2. Taler vi kursus til offentlige kunder er det f. eks. arbejdsulykker og adfærd i nødsituationer, førstehjælp, elementær brandbekæmpelse, vedligeholdelsesuddannelse af brandfolk, grund og funktionsuddannelse. 3. I de interne serviceydelser ligger bl.a. den interne kontrakt på Storbælt mellem Resc og myndighed, den indeholder en række praktiske arbejdsopgaver samt vagtforpligtigelse, her ud over servicerer vi røgdykkerapperater, vasker masker og fylder flasker til brandstationen i Slagelse samt Lejer og kredsløbsapparater til Storbælt. 4. Intern uddannelse er vedligehold af egne brandfolk som ikke kan laves lokalt, samt særlig Storbælt træning og uddannelse, dette bestilles af myndighed da det omfatter egne folk samt nabokommuner, Falck i Korsør og Nyborg og Beredskabsstyrelsen.

6 Operativt beredskab beredskabschef, operativt beredskab operativ leder Nord/Øst operativ leder Syd/Vest Asnæs Nyk. Lumsås Sj. Kr. Hyllinge Lejre Frivillige Kalundborg Sorø Slagelse Gørlev Omø Agersø Reersø Sejerø Nekselø Frivillige Chef for operativt beredskab Beredskabschefen for det operative beredskab har ansvar for og er leder af de kommunale operative beredskabsenheder, herunder at der til stadighed er det fornødne mandskab og materiel til rådighed til at overholde afgangs- og responstider samt øvrige forpligtigelser iht. den til enhver tid gældende risikobaserede dimensionering. Chefen for det operative beredskab har bl.a. ansvar for: budget for eget budgetområde personale for medarbejderne indenfor området Storebæltsberedskabet - sideaktiviteter - indenfor de i ejerstrategien fastsatte rammer samarbejde med de frivillige beredskaber - herunder en forpligtigelse i at udvikle samarbejdet til at der er frivillige beredskaber i hele beredskabsområdet samarbejde med virksomheder generelt, og med risikovirksomheder og virksomheder med bedriftsværn (Lundbeck, NKT, Statoil m.fl.) i særdeleshed, på det operative område brandkadet-projekter m.v. samarbejde med operative enheder i naboberedskaberne materiel mundering udarbejdelse af kontrolbud i forbindelse med udbud bidrag til risikobaseret dimensionering

7 Organisering af det operative beredskab. Det operative beredskab er opdelt i 2 "distrikter": et nord- og østligt distrikt pt. bestående af stationerne i Lumsås, Nykøbing Sjælland, Asnæs, Kr. Hyllinge og Lejre - samt de frivillige beredskaber i Vig og Holbæk. Der vil pr. 1. januar 2016 være tilknyttet ca. 8 fastansatte medarbejdere (sideaktiviteter m.v.), ca deltidsansatte brandfolk samt ca. 50 frivillige brandfolk til det nordlige/østlige distrikt. et syd- og vestligt distrikt pt. bestående af stationerne i Sorø, Slagelse, Gørlev og Kalundborg, ø-beredskaberne på Omø, Agersø, Reersø, Nekselø og Sejerø samt de frivillige beredskaber i Korsør og Kalundborg. Der vil være tilknyttet ca. 20 fastansatte medarbejdere (sideaktiviteter), ca. 70 deltidsansatte brandfolk samt ca. 85 frivillige brandfolk til den sydlige/vestlige distrikt. Distrikterne vil løbende blive tilpasset - bl.a. ud fra antallet af kommunale beredskaber (udbud). Operative ledere Den operative leder (viceberedskabschef) har det daglige driftsansvar på de pågældende stationer. Den operative leder er rangeret som viceberedskabschef. Ansvarsområder, bl.a.: Daglig personaleplanlægning og -ledelse Budgetoverholdelse (løn, vedligeholdesudgifter til materiel m.v.) Vagtplanlægning Køretøjer Materiel Mundering Arbejdsmiljø Frivillige beredskaber Brandkadetter Nye brandfolk kampagner Serviceopgaver på stationsområderne Nødbehandler Salgsarbejde i forbindelse med serviceopgaver til kommunerne Medvirker i vagtordninger f. eks. indsatsledervagtordningen På visse af ovennævnte områder, vil den ene af de operative ledere have tværgående koordinationsopgaver, eksempelvis vedr. indkøb af mundering, indkøb af køretøjer, kadetter, frivillige beredskaber m.v. Brandstationsledere På hver af stationerne (undtagen på ø-beredskaberne og de frivillige beredskaber) udpeges blandt de frivillige brandmænd en brandstationsleder.

8 udøver faglig ledelse overfor mandskabet på stationen i forhold til den daglige drift, herunder øvelser, uddannelse, materiel- og køretøjseftersyn samt administrative indberetninger er ansvarlig for, at brandstationens materiel og køretøjer er vedligeholdt og indsatsklar fejlmeldinger m.v.) er ansvarlig for medarbejdernes motivation og trivsel, informationsniveau, velfærd, udrustning, arbejdsmæssig udvikling og i nogen udstrækning uddannelse i samarbejde med den operative leder, er ansvarlig for, at brandstationen med tilknyttede arealer fremstår funktionel og præsentabel Brandstationslederen aflønnes som frivillig brandmand - med et funktionstillæg.

9 Forebyggende beredskab beredskabschef, forebyggende beredskab faglig koordinator brandteknisk sagsbeh., planlægn & analyse faglig koordinator tilsyn. taktisk forebygeglse og ISL Beredskabschef for forebyggende beredskab Chefen for det forebyggende beredskab har ansvaret for den del af beredskabet, som i en kommunal kontekst kaldes "myndighedsarbejdet": brandsyn, brandteknisk byggesagsbehandling, lejlighedstilladelser m.v. Endvidere har chefen ansvaret for tilsynet med den operative indsats, uanset om der er tale om entrepriseberedskaber eller VB's egne operative enheder. I praksis omsat ved at indsatsledelsen organisatorisk er placeret hos chefen for det forebyggende beredskab. Herudover bidrager sekretariatet med oplysninger fra ODIN m.v. Beredskabschefen for det operative beredskab har således ansvaret for at løbende at fremlægge en afrapportering til beredskabskommissionen om det operative beredskab - herunder udviklingen i afgangs- og responstider, m.v. Det forebyggende beredskab skal organiseres på en sådan måde, at medarbejderne får lokalkendskab, har et konstruktivt, kollegialt samarbejde med kommunernes bygge- og miljøsagsbehandlere samt øvrige, kommunale samarbejdspartnere osv., samtidig med at der sker en specialisering af medarbejderne. Chefen for forebyggende beredskab har bl.a. ansvaret for flg. opgaver: budgetansvar for eget budgetområde personaleansvar for medarbejdere indenfor området brandteknisk byggesagsbehandling brandsyn lejlighedstilladelser controlling af den operative indsats (herunder afrapportering til Beredskabskommissionen) indsatsledelse samarbejde med virksomheder generelt - herunder sikre et godt og konstruktivt samarbejde med bygherrer, byggevirksomheder m.v samarbejde med de kommunale bygge- og miljømyndigheder samt andre kommunale myndigheder - indgåelse af samarbejdsaftaler analyse/risikovurdering

10 kommunale beredskabsplaner (herunder sektorberedskabsplaner) bidrag til risikobaseret dimensionering Organisering af det forebyggende beredskab Det forebyggende område er organiseret i 2 teams - hver med en faglig koordinator/teamleder. Teamlederen har et fagligt ledelsesansvar for de opgaver, der er placeret i team'et - og indgår i øvrigt i den daglige sagsbehandling. Fagteam brandteknisk sagsbehandling brandteknisk byggesagsbehandling jf. Bygningsregulativer (myndighed: ejerkommunerne) byggeteknisk sagsbehandling jf. Beredskabsloven (med tilhørende bekendtgørelser m.v.). Myndighed: VB. samarbejde med kommunale myndigheder om eks.: afbrændingsbekendtgørelse m.v. myndighedsbehandling af brandsikringsanlæg; ABA, AVS, ABV m.fl. rådgive og vejlede om beredskabsplaner i kommunerne (herunder sektorberedskabsplaner) sagsbehandling: sikrings- og beskyttelsesrum (myndighed: ejerkommunen) faglig udvikling og kvalitetssikring indenfor fagområdet Fagteam tilsyn, taktisk forebyggelse og indsatsledelse gennemførelse af brandsyn lejlighedstilladelser, midlertidige overnatninger, festivaler, kræmmermarkeder m.v. fyrværkeritilladelser og - tilsyn taktisk forebyggelse: kampagner, information om brandforebyggelse m.v. opfølgning og kvalitetssikring jf. servicemål i RISDIM daglig drift af indsatsledervagten, vagtplaner, instrukser m.v. faglig udvikling og kvalitetssikring indenfor fagområdet. Decentral organisering I hver af kommunerne udpeges en kommuneansvarlig medarbejder (inspektør). Den kommuneansvarlige medarbejder har den primære, daglige kontakt med byggesags- og miljømedarbejdere i kommunerne. Decentrale medarbejdere i det forebyggende beredskab placeres på flg. adresser: Kalundborg Brandstation, Rynkevangen 12, 4400 Kalundborg Slagelse Brandstation, Rytterstaldstræde, 4200 Slagelse Sorø Brandstation, Kongebrovej 7, 4180 Sorø Kirke Hyllinge Brandstation, Vintapperbuen 2, 4070 Kr. Hyllinge Anders Larsens Vej 1A, 4300 Holbæk??? Brandstationen i Nykøbing, Vangen 1, 4500 Nykøbing Sj.

11 Bilag 1 Stillingsbeskrivelse beredskabsdirektør Beredskabsdirektøren er den øverste administrativt ansatte for beredskabet og dermed ansvarlig for, at kerneydelserne på beredskabsområdet leveres med høj faglig kvalitet. Alle bestemmelserne i beredskabslovningen skal opfyldes, således at der er tryghed for borgerne. Beredskabsdirektøren skal sikre et godt samarbejde med organisationen samt interessenterne f.eks. de seks kommuner, Regionen, Beredskabsstyrelsen og Politiet. En opgave for beredskabsdirektøren bliver også at understøtte den fremadrettede udvikling af virksomheden, således at den er gearet til at løse fremtidens udfordringer for beredskabet. Beredskabsdirektørens profil Det er forventningen, at beredskabsdirektøren skal kunne sætte sig i stolen fra dag 1 og lede virksomheden med forståelse for de forskellige kulturer og favne dem. Beredskabsdirektøren skal have forståelse for vigtigheden af, at der udover fuldtidsansatte brandfolk også er deltidsansatte og frivillige brandfolk. Beredskabsdirektøren er en erfaren, strategisk leder med viden og indsigt i og stor interesse for beredskabsområdet. Beredskabsdirektøren har stærke resultater med i bagagen som leder har et stort ledelsesgen. Beredskabsdirektøren har erfaring med organisationsudvikling og projektledelse også gerne fusionsledelse. Beredskabsdirektøren kan skabe sammenhæng, overblik og perspektiv i beredskabets udvikling og indsatser skal tænke forretningsmæssigt. Beredskabsdirektøren skal være god til at skabe legitimitet omkring beslutninger såvel opad som nedad. Beredskabsdirektøren skal have en relevant teoretisk og praktisk erfaring, også indenfor ledelse. Hvis ikke beredskabsdirektøren fra start har en erfaring med alle aspekter af den nye beredskabsopgaveportefølje er forventningen, at beredskabsdirektøren hurtigt kan danne sig det fornødne overblik til også at kunne gå i dybden, når det er nødvendigt. Beredskabsdirektørens faglige kompetencer: kan navigere på det politiske niveau med politisk tæft og gerne erfaring med at arbejde med et politisk bestyrelsesniveau god erfaring med strategisk ledelse i en moderne organisation. Det vil være en fordel, hvis beredskabsdirektøren også har erfaring med forandringsledelse kendskab til de beredskabsmæssige opgaver, problemstillinger og udfordringer samt interesse for beredskabet stærke kompetencer i forhold til økonomistyring herunder effektivisering. Der skal skabes sammenhæng mellem økonomi og faglighed. Det vil kræve nytænkning på området samt evnen til at skalere op og ned i organisationen. Beredskabsdirektøren har generel tæft for det administrative og forretningsmæssige

12 gerne erfaring og kompetencer på det forebyggende område, som vil foregå i en dialog med kommunerne m.fl. god evne til hurtigt at sætte sig ind i de samlede ansvarsområder. De beredskabsmæssige udfordringer skal kunne anskues ud fra en kvalitativ, stærk strategisk, analytisk og styringsmæssig tilgang koblet med helhedsperspektivet stærke organisationskompetencer. Beredskabsdirektøren er i stand til at oversætte strategiske mål til operationelle mål og omvendt stærke, tydelige kommunikative kompetencer såvel internt som eksternt herunder også pressen Ledelses og personlige kompetencer: naturlig autoritet, empati, troværdighed og dynamik i lederskabet retningssættende, resultatskabende og initiativrig. Beredskabsdirektøren skaber følgeskab, er dialogbaseret og har gennemslagskraft samt rodfæstet under pres kulturskaber. Beredskabsdirektøren har ledelsesmæssigt overskud til at binde de forskellige kulturer sammen og skabe fælles korpsånd gennem motiverende og inspirerende ledelse. Beredskabsdirektøren er god til at vise indlevelse samt forstå andres perspektiver. Beredskabsdirektøren ser muligheder fremfor begrænsninger klare evner for uddelegering, men opretholder samtidig overblikket og sikrer dermed den nødvendige opfølgning troværdig og god forhandlingspartner for såvel eksterne som interne forhandlingsparter

13 Bilag 2 Stillingsbeskrivelse beredskabschef for det operative beredskab Faglige kvalifikationer relevant beredskabsfaglig uddannelse erfaring med såvel operativt som forebyggende beredskabsarbejde lederuddannelse og ledelseserfaring erfaring med servicering af en politisk ledelse Ledelsesmæssige kompetencer Vilje og evne til at gå foran og sætte retning, også under pres Vilje og evne til at anerkende krav og processer i en politisk ledet organisation Respekt for faglighed, drifts- og rutineopgaver med fokus på kvalitet, prioriteringsevne og udviklingsperspektiver Forståelse for helhed, strategi og sammenhænge, både i ledelses- og styringsperspektiv Organisatorisk forståelse og talent, der kan udvikles i takt med behov, udfordringer og kommunens udvikling Vilje og evne til at skabe innovative resultater sammen med andre, baseret på tillid, anerkendelse, dialog og fleksibilitet med flair for personaleledelse, tværfaglig brobygning og respekt for andre mennesker Færdigheder i kommunikation og formidling, i både skrift og tale, internt som eksternt Vilje og evne til at lytte, stille skarpt, træffe beslutninger, afslutte og skabe resultater Har en lederuddannelse på minimum diplomniveau eller har lyst til at påbegynde denne Personfaglige kompetencer Er ordentlig, loyal og troværdig Er analytisk og struktureret Er udviklingsorienteret Kan udfordre og se flere perspektiver, både kritisk og konstruktivt Kan prioritere og skille stort fra småt Er opsøgende, tilgængelig, engageret, fleksibel og nysgerrig Besidder naturlig autoritet Har blik og evner for styring og tværgående prioriteringer Har overblik, proportionssans og strategisk forståelse med blik for detaljen, også bag om det umiddelbart synlige Besidder evne og vilje til at understøtte og fremme både politik, strategisk tænkning og praksisudvikling Har gennemslagskraft og kan træde i karakter, men også er dialogorienteret, empatisk og rummelig

14 Chef for operativt beredskab Chefen for det operative beredskab har ansvar for og er leder af de kommunale operative beredskabsenheder, herunder at der til stadighed er det fornødne mandskab og materiel til rådighed til at overholde afgangs- og responstider samt øvrige forpligtigelser iht. den til enhver tid gældende risikobaserede dimensionering. Ansvar/opgaver: budgetansvar for eget budgetområde personaleansvar for medarbejderne indenfor området Storebæltsberedskabet sideaktiviteter - indenfor de i ejerstrategien fastsatte rammer samarbejde med de frivillige beredskaber - herunder en forpligtigelse i at udvikle samarbejdet samarbejde med virksomheder generelt, og med risikovirksomheder og virksomheder med bedriftsværn (Lundbeck, NKT, Statoil m.fl) i særdeleshed brandkadet-projekter m.v. samarbejde med operative enheder i naboberedskaberne materiel mundering udarbejdelse af kontrolbud i forbindelse med udbud

15 Bilag 3 Stillingsbeskrivelse beredskabschef for det forebyggende beredskab Faglige kvalifikationer relevant beredskabsfaglig uddannelse erfaring med såvel operativt som forebyggende beredskabsarbejde lederuddannelse og ledelseserfaring erfaring med servicering af en politisk ledelse Ledelsesmæssige kompetencer Vilje og evne til at gå foran og sætte retning, også under pres Vilje og evne til at anerkende krav og processer i en politisk ledet organisation Respekt for faglighed, drifts- og rutineopgaver med fokus på kvalitet, prioriteringsevne og udviklingsperspektiver Forståelse for helhed, strategi og sammenhænge, både i ledelses- og styringsperspektiv Organisatorisk forståelse og talent, der kan udvikles i takt med behov, udfordringer og kommunens udvikling Vilje og evne til at skabe innovative resultater sammen med andre, baseret på tillid, anerkendelse, dialog og fleksibilitet med flair for personaleledelse, tværfaglig brobygning og respekt for andre mennesker Færdigheder i kommunikation og formidling, i både skrift og tale, internt som eksternt Vilje og evne til at lytte, stille skarpt, træffe beslutninger, afslutte og skabe resultater Har en lederuddannelse på minimum diplomniveau eller har lyst til at påbegynde denne Personfaglige kompetencer Er ordentlig, loyal og troværdig Er analytisk og struktureret Er udviklingsorienteret Kan udfordre og se flere perspektiver, både kritisk og konstruktivt Kan prioritere og skille stort fra småt Er opsøgende, tilgængelig, engageret, fleksibel og nysgerrig Besidder naturlig autoritet Har blik og evner for styring og tværgående prioriteringer Har overblik, proportionssans og strategisk forståelse med blik for detaljen, også bag om det umiddelbart synlige Besidder evne og vilje til at understøtte og fremme både politik, strategisk tænkning og praksisudvikling Har gennemslagskraft og kan træde i karakter, men også er dialogorienteret, empatisk og rummelig

16 Beredskabschefen for det forebyggende beredskab har ansvaret for den del af beredskabet, som i en kommunal kontekst kaldes "myndighedsarbejdet": brandsyn, brandteknisk byggesagsbehandling, lejlighedstilladelser m.v. Endvidere har chefen ansvaret for tilsynet med den operative indsats, uanset om der er tale om entrepriseberedskaber eller VB's egne operative enheder. I praksis omsat ved at indsatsledelsen organisatorisk er placeret hos chefen for det forebyggende beredskab. Det forebyggende beredskab skal organiseres på en sådan måde, at medarbejderne får lokalkendskab, har et konstruktivt, kollegialt samarbejde med kommunernes bygge- og miljøsagsbehandlere samt øvrige, kommunale samarbejdspartnere osv., samtidig med at der sker en specialisering af medarbejderne. Beredskabschefen for det forebyggende beredskab har bl.a. flg. ansvar/opgaver: budgetansvar for eget budgetområde personaleansvar for medarbejdere indenfor området brandteknisk byggesagsbehandling brandsyn lejlighedstilladelser controlling af den operative indsats indsatsledelse samarbejde med virksomheder generelt - herunder sikre et godt og konstruktivt samarbejde med bygherrer, byggevirksomheder m.v samarbejde med de kommunale bygge- og miljømyndigheder samt andre kommunale myndigheder analyse/risikovurdering kommunale beredskabsplaner (herunder sektorberedskabsplaner)

17 Bilag 4 Stillingsbeskrivelse operativ leder Stillingsbetegnelse: Ansvarsområde: Rang: Arbejdssted: Reference: Operativ leder Stationsområder efter aftale viceberedskabschef Højvangen 9, Svebølle Operativ Chef Interne samarbejdsrelationer: De 2 operative ledere danner tilsammen med den operative chef den øverste chefgruppe for det operative område. Personale- og budgetansvar: De 2 operative ledere udfører ledelse af medarbejderne i deres ressortområder og har budgetansvar efter nærmere aftale med den operative chef. Ansvarsområder: Daglig personaleplanlægning og -ledelse ansvarlig for bestemte omkostnings- og indtægtskonti - efter aftale med beredskabschefen for operativt beredskab Vagtplaner Køretøjer Materiel Mundering Arbejdsmiljø Frivillige Brandkadetter Medvirke i RiBD Medvirke i udbud/kontrolbud Nye brandfolk kampagner Serviceopgaver på stationsområderne Nødbehandler Salgsarbejde i forbindelse med service til kommunerne Medvirker i nødvendige vagtordninger f. eks. indsatsledervagtordningen

18 Bilag 5 Stillingsbeskrivelse brandstationsleder - deltid Formål Brandstationslederen er deltidsleder for deltidsbrandmandskabet på brandstationen. Lederen er et centralt omdrejningspunkt i forhold til stationsdrift, samt kommunikationsled mellem mandskabet og den foresatte leder af området. Brandstationslederen er ansvarlig for, at brandvæsnets strategier, mål og rammer omsættes, kommunikeres ud og efterleves af deltidsbrandmandskabet. Reference Stillingen er med reference til den operative leder. Stillingens ansvarsområde: Brandstationslederen udøver faglig ledelse overfor deltidsmandskabet på stationen i forhold til den daglige drift, herunder øvelser, uddannelse, materiel- og køretøjseftersyn samt administrative indberetninger er ansvarlig for, at brandstationens materiel og køretøjer er vedligeholdt og indsatsklar er ansvarlig for medarbejdernes motivation og trivsel, informationsniveau, velfærd, udrustning, arbejdsmæssig udvikling og i nogen udstrækning uddannelse i samarbejde med den operative leder, er ansvarlig for, at brandstationen med tilknyttede arealer fremstår funktionel og præsentabel, brandstationslederen udøver ikke ledelse over de fuldtidsansatte som er placeret på visse brandstationer. Drift Brandstationslederen har, i tæt samarbejde med det faste personale og den operative leder, ansvaret for, at brandstationens udrykningsenhed(-er) bemandes og at alle udrykninger overholder planen for det risikobaserede dimensionering. Brandstationslederen har ansvaret for ferieplanlægning, således at stationens beredskab ikke svækkes i ferieperioder. Brandstationslederen er ansvarlig for en rationel, økonomisk og fornuftig miljømæssig drift af brandstationens bygninger, materiel og køretøjer. På stationer med fast personale i dagtiden sker dette i samarbejde med dem.

19 Opgaver og kompetencer Brandstationslederen skal have indsigt i relevante overenskomster og lokalaftaler, således at personaleadministration og ledelse sker på en effektiv og professionel måde. Brandstationslederen er ansvarlig for opfølgning ved sygefravær, tilskadekomst og manglende fremmøde. Brandstationslederen har ansvaret for løbende informationsformidling, som sikrer, at medarbejderne har kendskab til brandvæsnets mål, strategier, handlingsplaner, personalepolitik m.m. Brandstationslederen deltager aktivt og positivt i implementering af ledelsens beslutninger. Brandstationslederen er ansvarlig for rekruttering af brandmænd i samråd med den operative leder. Brandstationslederen er sammen med den operative leder en naturlig del af ansættelsesudvalget for deltidsbrandfolk. Brandstationslederen er i samarbejde med den operative leder ansvarlig for lokal introduktion af nye brandmænd, samt den nødvendige lokaluddannelse på stationen. Brandstationslederen har pligt til løbende at holde nærmeste foresatte underrettet om forholdene på stationen. Brandstationslederen skal medvirke til, at der til stadighed sikres en sund og konstruktiv dialog med tillids- og sikkerhedsrepræsentant i Vestsjællands Brandvæsen Brandstationslederen er som person og leder, ærlig, åben, synlig og tilgængelig og forstår at navigere i en organisation, der er under konstant udvikling. Brandstationslederen forstår ligeledes at udfylde sin vigtige rolle som dagligt bindeled mellem brandvæsnets ledelse og mandskabet på stationen på en positiv og troværdig måde. Andet Brandstationslederen indgår i relevante mødefora, blandt andet med henblik på sikring af nødvendigt informationsniveau for opfyldelse af nærværende stillingsbeskrivelse. Brandstationslederen kan indgå i relevante arbejdsgrupper mv. Der vil i forbindelse med bestridelse af stillingen være mulighed for at deltage i relevant uddannelse efter aftale med den operative leder.

20 Bilag 6 Stillingsbeskrivelse, faglig leder/teamleder brandteknisk sagsbehandling, planlægning og analyse Stillingsbetegnelse: Rang: Ansvarsområde: Fag/teamleder Inspektør Daglig ansvarlig for det brandtekniske sagsbehandling jf. gældende lovgivning i de 6 ejer kommuner. Fag / teamlederen er ansvarlig for den brandtekniske sagsbehandling der udføres ude i ejer kommunerne gennem beredskabs inspektørernes og andre sagsbehandleres daglige arbejde i marken. Organisering: Reference: Interne samarbejdsrelationer: Daglig leder af det det ene af de to fagteams i myndigheds- og forebyggelsesafdelingen med administrativ adresse i Svebølle Chef for myndighed og forebyggelse De 2 fag /teamledere danner tilsammen med chefen for området, ledergruppen for myndighed og forebyggelsesafdelingen i Vestsjællands Brandvæsen. Det forudsættes at der er tæt samarbejde mellem de to teamleder om løsningen af afdelingens opgaver til dagligt. Ansvarsområder og opgaver Daglig fag-ansvarlig for udførelse af det brandtekniske myndighedsarbejde i de 6 ejer kommuner herunder sagsbehandling jf.: Bygningsreglementet kap. 5 Beredskabsloven tekniske forskrifter for Brandfarlige væsker, Gasser, Visse brandfarlige virksomheder og oplag Atex reglerne SEVESO risikovirksomheder Samarbejde med de kommunale miljøafdelinger om fx afbrændingsregler Myndighedsbehandlingen af aktive brandsikringsanlæg, ABA, AVS, ABV mv. Sagsbehandling af sikrings og beskyttelsesrum Faglig rådgivning og af sparring af kollegaer inden for området Medvirke til oplæring og udvikling af kollegaer inden for området Faglig udvikling og implementering af nye regler inden for området Repræsenter VB i relevante samarbejdes- og udviklingsfora på regional og national plan Medvirke i udarbejdelse /revision af RBD Indgår i vagtordninger f. eks. indsatsledervagtordningen

21 Faglige kompetencer Relevant beredskabsfaglig uddannelse, herunder videregående brandteknisk uddannelse mv. evt. master i brand. Stor og solid erfaring med alle facetter af brandteknisk sagsbehandling i kommunal kontekst Er vant til at håndterer og sagsbehandle store og komplekse sager Har et bredt og indgående kendskab til hele det brandforebyggende område og besidder specialistviden inden for området Formår at koble det forebyggeende arbejdede med operative virke Stort kendskab til Redningsberedskabets øvrige opgavesæt Personlige egenskaber Ordentlig, loyal og troværdig Ser ejerkommuner, borgere og virksomheder som kunder der skal have en effektiv og kompetent service Er analytisk og struktureret Kan bevare et samlet overblik over området og prioriter i en travl hverdag Kan virke som faglig sparringspartner for kollegaer, samarbejdspartnere m. fl. Kan formidle specifik faglig viden på en positiv og inspirerende måde Er opsøgende og tilgængelig og forstår at sætte sig ind i andres perspektiver Kan sætte faglig retning (gennemslagskraft) for kollegaer og samarbejdspartnere Nysgerrig og udviklingsorienteret Tilegner sig af egen kraft, til stadighed, ny viden inden for området Helhedsorienteret, ser synergimuligheder på tværs i organisationen Formår at tænke det forebyggende myndighedsarbejde ind som naturlig del af hele Vestsjællands Brandvæsen virke

22 Bilag 7 Stillingsbeskrivelse, faglig leder/teamleder tilsyn, taktisk forebyggelse og indsatsledelse Stillingsbetegnelse: Rang: Ansvarsområde: Organisering: Reference: Interne samarbejdsrelationer: Fag/teamleder Inspektør Daglig ansvarlig for afvikling af de lovpligtige brandsyn, det taktiske forebyggelsesarbejde, lejligheds- og fyrværkeritilladelser, tilsynsfunktionen med operative beredskab samt drift af indsatsledervagten. Fag / teamlederen er ansvarlig for bl.a. brandsynsopgaven der udføres ude i ejer kommunerne gennem beredskabs inspektørernes og andre sagsbehandleres daglige arbejde i marken. Ligeledes er han daglig ansvarlig for at indsatslederfunktionen er bemandet og udføres i henhold til det serviceniveau der er beskrevet i RBD og ejer strategien. Daglig leder af det det ene af de to fagteams i myndigheds- og forebyggelsesafdelingen med administrativ adresse i Svebølle Chef for myndighed og forebyggelse De 2 fag /teamledere danner tilsammen med chefen for området, ledergruppen for myndighed og forebyggelsesafdelingen i Vestsjællands Brandvæsen. Det forudsættes at der er tæt samarbejde mellem de to teamleder om løsningen af afdelingens opgaver til dagligt. Ansvarsområder og opgaver Daglig fag-ansvarlig for udførelse af brandsynsopgaven i de 6 ejer kommuner Daglig fag-ansvarlig for sagsbehandling og udstedelse af lejlighedstilladelser jf. nedstående: Midlertidig overnatning jf. driftsmæssige forskrifter Driftsmæssige forskrifter for telte, sagsområder mv. Fyrværkeritilladelser og tilsyn Taktisk forebyggelse, kompagnier, information om brandforebyggende tiltag mv. herunder på VB hjemmeside mv. Dagligt tilsyn med forebyggende beredskab som bestillerfunktion Opfølgning på afvigelser i det forebyggende beredskab i forhold til RBD Daglig drift af indsatsledervagten, herunder vagtplaner, instrukser, materie/udstyr, uddannelse mv. Faglig rådgivning og af sparring af kollegaer inden for området Medvirke til oplæring og udvikling af kollegaer inden for området Faglig udvikling og implementering af nye regler, metoder og paradigmer inden for området

23 Repræsenter VB i relevante samarbejdes- og udviklingsfora på regional og national plan Medvirke i udarbejdelse /revision af RBD Indgår i vagtordninger f. eks. indsatsledervagtordningen Faglige kompetencer Relevant beredskabsfaglig uddannelse, herunder videregående brandteknisk uddannelse mv. Stor og solid erfaring med brandteknisk myndigheds arbejde i kommunal kontekst Er vant til at håndterer og sagsbehandle store og komplekse opgaver Har erfaring med at lede en sikker drift af et operativt virke (indsatsledervagt) Har et bredt og indgående kendskab til hele det brandforebyggende område og besidder specialistviden inden for området Formår at koble det forebyggeende arbejdede med operative virke Stort kendskab til Redningsberedskabets øvrige opgavesæt Personlige egenskaber Ordentlig, loyal og troværdig Ser ejerkommuner, borgere og virksomheder som kunder der skal have en effektiv og kompetent service Er analytisk og struktureret Kan håndter tilsynsrollen på en positiv måde og med en konstruktiv tilgang Kan bevare et samlet overblik over området og prioriter i en travl hverdag Kan virke som faglig sparringspartner for kollegaer, samarbejdspartnere m. fl. Kan formidle specifik faglig viden på en positiv og inspirerende måde Er opsøgende og tilgængelig og forstår at sætte sig ind i andres perspektiver Kan sætte faglig retning (gennemslagskraft) for kollegaer og samarbejdspartnere Nysgerrig og udviklingsorienteret Tilegner sig af egen kraft, til stadighed, ny viden inden for området Helhedsorienteret, ser synergimuligheder på tværs i organisationen Formår at tænke det forebyggende myndighedsarbejde ind som naturlig del af hele Vestsjællands Brandvæsen virke.

24 Stillingsbeskrivelse, sekretariatsleder Bilag 8 Sekretariatslederen er ansvarlig for, at sekretariatets samlede opgaver løses kompetent og effektivt i samarbejde med sekretariatets medarbejdere, og medvirker således til, at selskabets interne og eksterne service og kommunikation er kendetegnet ved rettighed, høj kvalitet og med en stor gennemsigtighed. Sekretariatslederen refererer til beredskabsdirektøren. Sekretariatets opgaver Sekretariat Sekretariatet er en stabsfunktion for beredskabsdirektøren - og for chefgruppen i øvrigt. Dvs. at sekretariatet bl.a. varetager: udarbejdelse og udsendelse af dagsordener, referater m.v. understøtte de udførende enheder i økonomistyring, personaleadministration og effektiviseringsprojekter journalisering vagtcentral (ABA, AIA, nødkald for hjemmepleje m.fl., osv.) kommunikationsopgaver, intern og ekstern kommunikation - herunder hjemmeside og evt. andre sociale medier projektledelse af tværgående udviklingsprojekter - herunder risikobaseret dimensionering, samt øvrige projekter, som direktøren eller chefgruppen beslutter skal placeres i sekretariatet strategiske analyseopgaver projektledelse af "fast-track-opgaver" udarbejdelse af udkast til udbudsmateriale, kontrakter med entreprenører i entrepriseberedskaberne, kontrakt med store samarbejdspartnere, bl.a. Sund & Bælt (storebæltsberedskabet) m.v. udarbejdelse af udkast til samarbejdsaftaler med ejerkommunerne udarbejdelse af udkast til kontrakt med administrationskommunen udarbejdelse af udkast til interne kontrakter (bl.a. vedr. Storebæltskontrakten) Sekretariatslederens ansvar Sekretariatslederen har det daglige, faglige driftsansvar for de opgaver, der er placeret i sekretariatet personaleplanlægning i sekretariatet - koordinering af opgaver bogføring samt regnskabsudførelse sker i overensstemmelse med gældende regler samt de af beredskabskommissionen udstukne retningslinjer administrationen sker i henhold til gældende regler - herunder styrelses- og forvaltningsloven budgetoverholdelse fsa. sekretariatets budget Dagligt arbejdssted Sekretariatslederens daglige arbejdssted er indtil videre Højvangen 9, 4470 Svebølle.

25 Bilag til stillingsbeskrivelse, sekretariatsleder Økonomi: Budget og Regnskab Debitor/ Kreditor Åbningsbalance og årsregnskab Revision Kontoplan Aktivitetsbaseret budgetter og regnskaber Effektiviseringsanalyser Løn og personaleadministration Lønindberetning Registrering/håndtering af ferie og anden frihed, sygefravær m.v. Intern og Ekstern kommunikation Opdatering af hjemmeside Pressemeddelelser Vagtcentral Betjening af vagtcentral Ind- og udkobling af ABA, AIA m.m. iht. Instruks Teknisk oprettelse og nedtagning af nødkald for hjemmepleje i henhold til instruks Teknisk betjening af andre tekniske alarmer Diverse Ledelsesbetjening Dagsordner og referater Betjening af bestyrelsen Post og telefon Arkivering og journalisering Journalplan Bygninger Samarbejde og løbende kontakt med administrationskommune Indkøbsaftaler Evt. overlap/bistand til RESC og kursusadministration Særligt prioriterede opgaver i 2016: Udarbejdelse implementering og opfølgning på samarbejdsaftaler med administrationskommunen. Implementering af nye IT-værktøjer. Opstilling og implementering af transparente og aktivitetsbaserede budgetter og regnskaber. Effektivisering af administrative sagsgange og opgaver.

26 Stillingsbeskrivelse - special-/chefkonsulent Bilag 9 Reference Special/chefkonsulentens er organisatorisk placeret i Vestsjællands Brandvæsens sekretariat. I forbindelse med de konkrete opgaver refereres til direktøren eller til den chef, der har det overordnede ansvar for opgaven. I forbindelse med opgaver, der projektorganiseres, udarbejder special- /chefkonsulenten forslag til sammensætning af det projektteam, der skal løse opgaven - til godkendelse af beredskabsdirektøren/chefgruppen. Kvalifikationer Special-/chefkonsulenten har et højt fagligt uddannelsesniveau samt erfaring på beredskabsområdet på bachelor, kandidat eller master-niveau - eller har på anden vis tilegnet sig specialistviden og -erfaring på beredskabsområdet. Opgaver Den primære opgave er at stille specialistviden til rådighed for organisationen gennem konsulentbistand til de øvrige organisatoriske enheder i organisationen, projektledelse af tværgående (udviklings-)projekter, udarbejdelse af analyser m.v. Herunder kan nævnes: projektledelse i forbindelse med udarbejdelse af risikobaseret dimensionering - herunder udarbejdelse af diverse risikovurderinger samt øvrige analyser projektledelse af "fast-track"-opgaver GIS udarbejdelse af beredskabsplaner, herunder sektorberedskabsplaner i kommunerne faglig konsulent- og sparringsfunktion i forhold til andre organisatoriske enheder i Vestsjællands Brandvæsen planlægning af større øvelser undervisning internt og eksternt m.v. Øvrige opgaver evt. deltagelse i indsatsledervagter teknisk indsatslederbagvagt, eks. ved alarm/brand i store virksomheder Krisestyring - stabsplanlægning og håndtering Vagtcentral administration m.fl. Dagligt arbejdssted Specialkonsulentens daglige arbejdssted er indtil videre Højvangen 9, 4470 Svebølle. Øvrigt

27 Der lægges vægt på, at specialkonsulenten vedligeholder og udvikler sine faglige kvalifikationer og kompetencer, bl.a. gennem deltagelse i faglige netværk (eks. udvalgsarbejde i FKB o.l.), gennem undervisning såvel internt i organisationen som eksternt, eks. FKB m.v. Specialkonsulentens opgaver vil i væsentligt omfang have naturlige berøringsflader til det forebyggende område, hvorfor specialkonsulenten forudsættes at have et nært samarbejde med bl.a. teamlederne på det forebyggende område.

28 Stillingsbeskrivelse - chefkonsulent - store/større virksomheder Bilag 10 Reference Chefkonsulentens er organisatorisk placeret i Vestsjællands Brandvæsens sekretariat. I forbindelse med de konkrete opgaver refereres til direktøren eller til den chef, der har det overordnede ansvar for opgaven. I forbindelse med opgaver, der projektorganiseres, udarbejder chefkonsulenten forslag til sammensætning af det projektteam, der skal løse opgaven - til godkendelse af beredskabsdirektøren/chefgruppen. Kvalifikationer Chefkonsulenten har et højt fagligt uddannelsesniveau samt erfaring på beredskabsområdet på bachelor, kandidat eller master-niveau - eller har på anden vis tilegnet sig specialistviden og -erfaring på beredskabsområdet. Opgaver Chefkonsulenten stiller specialistviden til rådighed for organisationen gennem konsulentbistand til de øvrige organisatoriske enheder i organisationen, projektledelse af tværgående (udviklings-)projekter, udarbejdelse af analyser m.v. Specialkonsulentens primære fokusområde er beredskabsområdets store/større virksomheder, eksempelvis Novo, Novozymes, Statoil, Lundbeck m.fl. Øvrige opgaver Ved udrykning indenfor normal arbejdstid deltager chefkonsulenten i muligt og hensigtsmæssigt omfang. I forbindelse med større indsatsopgaver, der kræver bagvedliggende assistance til vagthavende indsatsleder kan chefkonsulenten tilkaldes til fremmøde på skadested/brandstationen. Assistance er ligeledes gældende, såfremt krisestab indkaldes. Dagligt arbejdssted I det omfang chefkonsulenten indgår i operative opgaver, har chefkonsulenten sit daglige arbejdssted på den pågældende brandstation, indtil videre på Kalundborg Brandstation, Rynkevangen 12, 4400 Kalundborg. Specialkonsulenten deltager i fornødent omfang i møder på organisationens øvrige tjenestesteder. Øvrigt Chefkonsulentens opgaver vil i væsentligt omfang have naturlige berøringsflader til det forebyggende område, hvorfor chefkonsulenten forudsættes at have et nært samarbejde med bl.a. teamlederne på det forebyggende område.

Brand og Redning Vestsjælland Job- og personprofil for beredskabsdirektør

Brand og Redning Vestsjælland Job- og personprofil for beredskabsdirektør Brand og Redning Vestsjælland Job- og personprofil for beredskabsdirektør 30. april 2015 1. Baggrund De eksisterende beredskaber i Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Slagelse og Sorø Kommuner fusionerer

Læs mere

Ejerstrategien godkendes af kommunalbestyrelse/byråd i hver af ejerkommunerne.

Ejerstrategien godkendes af kommunalbestyrelse/byråd i hver af ejerkommunerne. Ejerstrategi. 1. Indledning Med ejerstrategien fastsætter kommunalbestyrelser/byråd i ejerkommunerne bag 60- fællesskabet rammerne for etableringen og udvikling af "Brand og Redning Vestsjælland". Ejerstrategi

Læs mere

Ejerstrategien godkendes af kommunalbestyrelse/byråd i hver af ejerkommunerne.

Ejerstrategien godkendes af kommunalbestyrelse/byråd i hver af ejerkommunerne. Ejerstrategi for Vestsjællands Brandvæsen. 1. Indledning Med ejerstrategien fastsætter kommunalbestyrelser/byråd i ejerkommunerne bag 60- fællesskabet rammer og retning for etableringen og udvikling af

Læs mere

Ejerstrategi for Brand & Redning MidtVest

Ejerstrategi for Brand & Redning MidtVest Baggrund og formål Ejerstrategi for Brand & Redning MidtVest 2019-2022 Regeringen og KL indgik i aftalen om kommunernes økonomi for 2015, at kommunerne senest den 1. januar 2016 skulle etablere op mod

Læs mere

Undervejs i processen har der været afholdt 3 minikonferencer for medlemmer af kommunernes økonomiudvalg og beredskabskommissioner.

Undervejs i processen har der været afholdt 3 minikonferencer for medlemmer af kommunernes økonomiudvalg og beredskabskommissioner. Etablering af fælles beredskab på Vestsjælland. Ændret efter styregruppemøde den 2. juni 2015) Sagsfremstilling. Baggrund Kommunalbestyrelsen/byrådet traf på sit møde den?? oktober 2014 principbeslutning

Læs mere

TR-forum. 28. maj 2015

TR-forum. 28. maj 2015 TR-forum 28. maj 2015 Dagsorden 1. Formål med mødet 2. Sag vedr. etablering af samordnet beredskab på Vestsjælland a) vedtægt b) ejerstrategi c) økonomi 2016 principper d) hovedadresse e) administrationskommune

Læs mere

14. september Ledelsesorganisering i Vestsjællands Brandvæsen

14. september Ledelsesorganisering i Vestsjællands Brandvæsen Ledelsesorganisering i Vestsjællands Brandvæsen Den nuværende beredskabschefgruppe, medlemmerne af driftsforum, kommunaldirektøren fra Kalundborg Kommune samt konstitueret beredskabsdirektør var den 6.

Læs mere

Beslutning om etablering af fælles beredskab på Vestsjælland.

Beslutning om etablering af fælles beredskab på Vestsjælland. Beslutning om etablering af fælles beredskab på Vestsjælland. Sagsgang og sagstype Økonomiudvalget, byrådet Beslutningssag INDSTILLING Administrerende direktør Hans Søie indstiller, at 1. at 60-fællesskabet

Læs mere

Rekruttering og udvælgelse af beredskabsdirektør til Vestsjællands Brandvæsen

Rekruttering og udvælgelse af beredskabsdirektør til Vestsjællands Brandvæsen JOB- OG KRAVPROFIL John Reynolds & Nina Allin Hellerup, den 1. februar 2016 Rekruttering og udvælgelse af beredskabsdirektør til Vestsjællands Brandvæsen AUSTRALIA AUSTRIA BELGIUM BRAZIL DENMARK CHINA

Læs mere

Undervejs i processen har der været afholdt 3 minikonferencer for medlemmer af kommunernes økonomiudvalg og beredskabskommissioner.

Undervejs i processen har der været afholdt 3 minikonferencer for medlemmer af kommunernes økonomiudvalg og beredskabskommissioner. Etablering af fælles beredskab på Vestsjælland. Sagsfremstilling. Baggrund Kommunalbestyrelsen/byrådet traf på sit møde den?? oktober 2014 principbeslutning om, at der etableres et fælles kommunalt beredskab

Læs mere

Ejerstrategien er gældende frem til at der foreligger en ny, godkendt ejerstrategi.

Ejerstrategien er gældende frem til at der foreligger en ny, godkendt ejerstrategi. Ejerstrategi. 1. Indledning Med ejerstrategien fastsætter kommunalbestyrelser/byråd i ejerkommunerne bag 60- fællesskabet rammer og retning for etableringen og udvikling af "Brand og Redning Vestsjælland".

Læs mere

Beredskabskommissionen, Side 1

Beredskabskommissionen, Side 1 Beredskabskommissionen, 02-06-2015 Side 1 2. Åbent punkt - Etablering af fælles beredskab på Vestsjælland - Sag nr. 13/61010 Indstilling Beredskabschef Kristian Nabe-Nielsen indstiller, at 1. Beredskabskommissionen

Læs mere

Midtjysk Brand & Redning.

Midtjysk Brand & Redning. . 1. juni 2015 Nyhedsbrev nr. 4. Processen med sammenlægningen er godt i gang. Der arbejdes på mange forskellige fronter. Vedtægterne og åbningsbalancen er ved at tage form og der arbejdes på en sammenskrivning

Læs mere

TR-forum. 13. april 2015 Rådhuset i Højby

TR-forum. 13. april 2015 Rådhuset i Højby TR-forum 13. april 2015 Rådhuset i Højby Dagsorden 1. Minikonferencen 9. april 2. Den politiske beslutningsproces 3. orientering fra arbejdsgrupperne 4. ansættelsesproces beredskabsdirektør 5. indkomne

Læs mere

Notat om opgaver, der ønskes overført til 60-selskabet.

Notat om opgaver, der ønskes overført til 60-selskabet. Notat om opgaver, der ønskes overført til 60-selskabet. Indledning Formålet med dette notat er at skabe grundlag for en indledende politisk drøftelse af hvilke de nuværende beredskabers opgaver, der ønskes

Læs mere

Møde i Administrativ Styregruppe den 25. marts 2015 klokken på Holbæk Rådhus, Kanalstræde 2, Holbæk. Søren S. Kjær /Søren Ole Sørensen

Møde i Administrativ Styregruppe den 25. marts 2015 klokken på Holbæk Rådhus, Kanalstræde 2, Holbæk. Søren S. Kjær /Søren Ole Sørensen Møde i Administrativ Styregruppe den 25. marts 2015 klokken 8.00-11.00 på Holbæk Rådhus, Kanalstræde 2, Holbæk Indkaldte: Jan Lysgaard Thomsen Inger Marie Vynne Rie Perry Karsten Thystrup og Jesper Gradert,

Læs mere

Stillings- og personprofil. Beredskabsdirektør. Sydøstjyllands Brandvæsen. Horsens og Hedensted Kommuner

Stillings- og personprofil. Beredskabsdirektør. Sydøstjyllands Brandvæsen. Horsens og Hedensted Kommuner Stillings- og personprofil Beredskabsdirektør Sydøstjyllands Brandvæsen Horsens og Hedensted Kommuner August 2019 Opdragsgiver Sydøstjyllands Brandvæsen Adresse Endelavevej 5 8700 Horsens Stilling Beredskabsdirektør

Læs mere

Administrative og ledelsesmæssige. opgaver

Administrative og ledelsesmæssige. opgaver Administrative og ledelsesmæssige opgaver 1 Administrative opgaver Håndtering af post og henvendelser Postkasse, hovedmail, hjemmeside, e-boks, telefon Modtagelse og journalisering i SBSYS (1.500 sager

Læs mere

Sagsfremstilling. Høringen bygger på den indstilling, som den politiske styregruppen for Brand og Redning Vestsjælland har sendt til ejerkommunerne.

Sagsfremstilling. Høringen bygger på den indstilling, som den politiske styregruppen for Brand og Redning Vestsjælland har sendt til ejerkommunerne. MED-udvalgsmøde 4. juni 2015 Deltagere: Jette Vejgaard, Lene Mikkelsen, Maj-Britt Køppen Andersen, Kristian Nabe-Nielsen, Rasmus Damkjær- Ohlsen, Kirsten Dandanell, Jannek Lundgren Olsen, Kristine Klæbel

Læs mere

Modeller til ledelsesorganisering i Vestsjællands Brandvæsen

Modeller til ledelsesorganisering i Vestsjællands Brandvæsen Notat Christian Kofoed-Enevoldsen, John Reynolds og Nina Allin Hellerup, 19. august 2015 Modeller til ledelsesorganisering i Vestsjællands Brandvæsen AUSTRALIA AUSTRIA BELGIUM BRAZIL CHINA DENMARK ESTONIA

Læs mere

Notat. I dette afsnit er beskrevet den nuværende status for de to kommuner i forbindelse med ovenstående opgaver.

Notat. I dette afsnit er beskrevet den nuværende status for de to kommuner i forbindelse med ovenstående opgaver. Notat vedrørende samarbejde mellem Faxe kommune og Stevns Kommune for området omhandlende indsatsledervagter, brandteknisk byggesagsbehandling og brandsyn. Notatet er udarbejdet efter samtale mellem teknisk

Læs mere

Job - og personprofil Stabschef

Job - og personprofil Stabschef Udarbejdet af Personalerådgivning juli 2010 Revideres inden udgangen af 2011 Job - og personprofil Stabschef Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg I Magistratsafdelingen for Sundhed

Læs mere

Møde i Politisk Styregruppe den 25. marts 2015 klokken 11.00-14.00 på Holbæk Rådhus, Kanalstræde 2, Holbæk

Møde i Politisk Styregruppe den 25. marts 2015 klokken 11.00-14.00 på Holbæk Rådhus, Kanalstræde 2, Holbæk Møde i Politisk Styregruppe den 25. marts 2015 klokken 11.00-14.00 på Holbæk Rådhus, Kanalstræde 2, Holbæk Indkaldte: Søren Kærsgaard Martin Damm Mette Touborg Thomas Adelskov Gert Jørgensen Stén Knuth

Læs mere

GOD LEDELSE. TILLID, DIALOG OG ARBEJDSGLÆDE skal være de bærende elementer

GOD LEDELSE. TILLID, DIALOG OG ARBEJDSGLÆDE skal være de bærende elementer GOD LEDELSE LEADERSHIP PIPELINE I SUNDHEDS-, ÆLDRE- OG HANDICAPFORVALTNINGEN SAMT BORGERSERVICE TILLID, DIALOG OG ARBEJDSGLÆDE skal være de bærende elementer for samarbejdet i Hjørring Kommune Dette er

Læs mere

Orientering om redningsberedskabet. Beredskabskommissionen. 10. Januar 2018

Orientering om redningsberedskabet. Beredskabskommissionen. 10. Januar 2018 Orientering om redningsberedskabet Beredskabskommissionen 10. Januar 2018 1 Redningsberedskabet i Danmark Redningsberedskabet i Danmark består af 24 kommunale beredskabsenheder og 5 statslige beredskabscentre

Læs mere

Beredskabskommission - overdragelse

Beredskabskommission - overdragelse Vestsjællands Brandvæsen NOTAT SAGSNR. HELLE SØEBERG / HESG 3. januar 2018 Beredskabskommission - overdragelse Indledning...2 Historik...2 Strategiske pejlepunkter...3 Ejerstrategi...3 Plan for Risikobaseret

Læs mere

Notat om operativt beredskab.

Notat om operativt beredskab. Notat om operativt beredskab. Resume Regeringen og KL indgik i forbindelse med aftalen om kommunernes økonomi for 2015 en aftale om, at de kommunale beredskaber skulle samordnes, således at der pr. 1.

Læs mere

Hvad er der sket med brandvæsnet? Danske Risikorådgivere ERFA-dag 26. maj 2016

Hvad er der sket med brandvæsnet? Danske Risikorådgivere ERFA-dag 26. maj 2016 Hvad er der sket med brandvæsnet? Hvad har jeg forberedt til i dag Lidt om mig selv Noget om ændringerne indenfor det kommunale redningsberedskab Noget om opgaver og samarbejde Dialog, dialog, dialog Hvem

Læs mere

Møde i Den Politiske Styregruppe, tirsdag, den 10. november 2015 klokken på Ved Faurgården 7, Holbæk.

Møde i Den Politiske Styregruppe, tirsdag, den 10. november 2015 klokken på Ved Faurgården 7, Holbæk. Møde i Den Politiske Styregruppe, tirsdag, den 10. november 2015 klokken 8.00-10.00 på Ved Faurgården 7, Holbæk. Deltagere: Borgmester Søren Kærsgaard, Holbæk Ole Hansen, Holbæk Borgmester Martin Damm,

Læs mere

VESTSJÆLLANDS BRANDVÆSEN

VESTSJÆLLANDS BRANDVÆSEN FO REBY GGE ND E NOTAT MIA SKOV TILLAN/MITI 3. november 2016 Årsrapport 2016 - Forbyggende afdeling Årsrapportens formål er, at give indsigt i de opgaver som afdelingen Myndighed, Forebyggelse og Planlægning

Læs mere

REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL JOB- OG KRAVPROFIL KONTORCHEF LEDELSE OG ORGANISATION HR OG KOMMUNIKATION BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE

REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL JOB- OG KRAVPROFIL KONTORCHEF LEDELSE OG ORGANISATION HR OG KOMMUNIKATION BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL JOB- OG KRAVPROFIL KONTORCHEF LEDELSE OG ORGANISATION HR OG KOMMUNIKATION BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE BØRN OG UNGE SØGER EN STRATEGISK HANDLENDE KONTORCHEF

Læs mere

15. Status 100 dage. Bestyrelsen orienteres om status for Hovedstadens Beredskab efter de første 100 dage. Indstilling Til orientering

15. Status 100 dage. Bestyrelsen orienteres om status for Hovedstadens Beredskab efter de første 100 dage. Indstilling Til orientering 15. Status 100 dage Bestyrelsen orienteres om status for Hovedstadens Beredskab efter de første 100 dage. Indstilling Til orientering Sagsfremstilling Beredskabsdirektøren orienterer på møde bestyrelsen

Læs mere

Beredskabschef for Brand & Redning MidtVest

Beredskabschef for Brand & Redning MidtVest Indledning 1 Brand & Redning MidtVest. 2 Stillingen. 4 Profilen.. 5 Processen 6 Vi giver dig muligheden for at blive én af de 20 Alle der arbejder på Beredskabsområdet ved at der sker en egentlig revolution

Læs mere

Økonomisk analyse af beredskaberne inden sammenlægning

Økonomisk analyse af beredskaberne inden sammenlægning Økonomisk analyse af beredskaberne inden sammenlægning Indhold 1. Formål med notatet... 3 1.2 Resumé... 3 2. Myndighedsområdet: Det operative beredskab... 4 2.1 De primære udgifter på det operative beredskab

Læs mere

Ejerstrategi for fælleskommunalt 60 selskab Midt- og Sydsjællands Brand & Redning

Ejerstrategi for fælleskommunalt 60 selskab Midt- og Sydsjællands Brand & Redning 24. juni 2016 Ejerstrategi for fælleskommunalt 60 selskab Midt- og Sydsjællands Brand & Redning Faxe, Næstved, Ringsted og Vordingborg kommuner besluttede i marts 2015, at etablere Midtog Sydsjællands

Læs mere

Ejerstrategi FÆLLESKOMMUNALT 60 SELSKAB

Ejerstrategi FÆLLESKOMMUNALT 60 SELSKAB Ejerstrategi FÆLLESKOMMUNALT 60 SELSKAB Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Formål 1 MSBR s opgaver 2 Ansatte og frivillige 4 Samarbejde med ejerkommunerne 5 Samarbejde med andre beredskaber 6 Sikker

Læs mere

at bestyrelsen godkender forslag til Service Level Agreements (SLA)

at bestyrelsen godkender forslag til Service Level Agreements (SLA) INDSTILLING 17. Godkendelse af Service Level Agreements (SLA) Bestyrelsen skal med afsæt i principaftalen for Hovedstadens Beredskab godkende forslag til Service Level Agreements (SLA) for myndigheds-

Læs mere

Bilag 1. Østsjællands Bredskab er forkortet - ØSB Vestsjællands Brandvæsen er forkortet - VSBR

Bilag 1. Østsjællands Bredskab er forkortet - ØSB Vestsjællands Brandvæsen er forkortet - VSBR Bilag 1 Ydelsesbeskrivelse for Østsjællands Beredskab leverance af brandberedskab (First respond) i Lejre Øst for perioden 2018-2019 for Vestsjællands Brandvæsen version 1,2 I forlængelse af notat pr.

Læs mere

Samarbejdsaftale. udførelse af myndighedsopgaver m.m. indenfor redningsberedskabet. mellem. Faxe Kommune. Næstved Kommune

Samarbejdsaftale. udførelse af myndighedsopgaver m.m. indenfor redningsberedskabet. mellem. Faxe Kommune. Næstved Kommune Samarbejdsaftale om udførelse af myndighedsopgaver m.m. indenfor redningsberedskabet mellem Faxe Kommune og Næstved Kommune April 2013. Kapitel 1 Aftalens parter, formål og varighed 1 Aftalen udstikker

Læs mere

Møde i Den Politiske Styregruppe, fredag den 18. december 2015 klokken på Kalundborg Brandstation, Rynkevangen 12, 4400 Kalundborg.

Møde i Den Politiske Styregruppe, fredag den 18. december 2015 klokken på Kalundborg Brandstation, Rynkevangen 12, 4400 Kalundborg. Møde i Den Politiske Styregruppe, fredag den 18. december 2015 klokken 8.00-10.00 på Kalundborg Brandstation, Rynkevangen 12, 4400 Kalundborg. Deltagere: Borgmester Søren Kærsgaard, Holbæk Ole Hansen,

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016)

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Dette dokument definerer de generelle rammer i relation til roller og ansvar for de forskellige ledelsesniveauer og ledelsesfora.

Læs mere

REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL JOB- OG KRAVPROFIL KONTORCHEF PERSONALE KONTORCHEF LEDELSE & ORGANISATION BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE

REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL JOB- OG KRAVPROFIL KONTORCHEF PERSONALE KONTORCHEF LEDELSE & ORGANISATION BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE JOB- OG KRAVPROFIL JOB- OG KRAVPROFIL KONTORCHEF PERSONALE KONTORCHEF LEDELSE & ORGANISATION BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE BØRN OG UNGE SØGER TO STRATEGISK HANDLENDE KON- TORCHEFER

Læs mere

Stillings- og personprofil. Direktør. Beredskab & Sikkerhed Randers-Favrskov-Djursland

Stillings- og personprofil. Direktør. Beredskab & Sikkerhed Randers-Favrskov-Djursland Stillings- og personprofil Direktør Beredskab & Sikkerhed Randers-Favrskov-Djursland Maj 2019 Opdragsgiver Beredskab & Sikkerhed Adresse Norddjurs Kommune Stilling Direktør for Beredskab & Sikkerhed Refererer

Læs mere

Aftale om fælles redningsberedskab mellem Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Slagelse og Sorø Kommuner

Aftale om fælles redningsberedskab mellem Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Slagelse og Sorø Kommuner Aftale om fælles redningsberedskab mellem Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Slagelse og Sorø Kommuner Kommunalbestyrelserne i de nævnte kommuner indgår med virkning fra 1. januar 2016 aftale om et

Læs mere

Job- og kompetenceprofil for. Chefstilling i Direktionens Stab. Marts 2019

Job- og kompetenceprofil for. Chefstilling i Direktionens Stab. Marts 2019 Job- og kompetenceprofil for Chefstilling i Direktionens Stab Marts 2019 1 Herning Kommune søger snarest og senest pr. 1. juni 2019 en ny Chef i Direktionens Stab. Indledning Herning Kommune er med et

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Faxe Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Faxe Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Faxe Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Faxe Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 7. september 2012 Faxe Kommune har den 2. august

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. Ledelsesgrundlaget viser ledelsesfunktionerne i Guldborgsund

Læs mere

Minikonference. 5. februar 2015 for økonomiudvalgs- og beredskabskommissionsmedlemmer

Minikonference. 5. februar 2015 for økonomiudvalgs- og beredskabskommissionsmedlemmer Minikonference 5. februar 2015 for økonomiudvalgs- og beredskabskommissionsmedlemmer 1. Velkomst v/ borgmester Søren Kjærsgaard, Holbæk Minikonferencens formål indblik i nuværende beredskaber fælles viden

Læs mere

RBD 0 LEH 7.maj 2018 Oplæg til serviceniveau - responstider for det operatives beredskab RBD

RBD 0 LEH 7.maj 2018 Oplæg til serviceniveau - responstider for det operatives beredskab RBD RBD 0 LEH 7.maj 2018 Oplæg til serviceniveau - responstider for det operatives beredskab RBD 2018-2021 Oplæg til serviceniveauet er et overordnet udtryk for den hjælp, borgerne kan forvente at få fra Vestsjællands

Læs mere

Stillings- og personprofil. Områdeleder. Alarm- og vagtcentralen Hovedstadens Beredskab

Stillings- og personprofil. Områdeleder. Alarm- og vagtcentralen Hovedstadens Beredskab Stillings- og personprofil Områdeleder Alarm- og vagtcentralen Hovedstadens Beredskab April 2019 Opdragsgiver Hovedstadens Beredskab Adresse Gearhalsvej 1 2500 Valby Stilling Refererer til Ansættelsesforhold

Læs mere

Notat om indsatsledelse

Notat om indsatsledelse Vestsjællands Brandvæsen Notat om indsatsledelse Indsatslederes opgaver - og indsatsledelsens organisering i de 6 kommuner der indgår i Vestsjællands Brandvæsen, herunder oplæg til proces for at finde

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. 2 Politisk betjening - Lede opad

Læs mere

Ledelsesgrundlag Skive - det er RENT LIV

Ledelsesgrundlag Skive - det er RENT LIV Ledelsesgrundlag Illustrationer: www.loneboenielsen.dk Layout og produktion: ArcoRounborg God ledelse i Skive Kommune God ledelse er afgørende I Skive Kommune har vi fokus på god ledelse. Det har vi i

Læs mere

Job- og personprofil for viceområdechefer

Job- og personprofil for viceområdechefer Job- og personprofil for viceområdechefer Direktionsledelse Hvert af de 9 områder i Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune ledes af en direktion, som tilsammen besidder kompetencerne indenfor både faglig,

Læs mere

Bemærkninger til Beredskabsstyrelsens udtalelse vedr. Faxe Kommunes udkast til plan for risikobaseret redningsberedskab 2012

Bemærkninger til Beredskabsstyrelsens udtalelse vedr. Faxe Kommunes udkast til plan for risikobaseret redningsberedskab 2012 Bemærkninger til Beredskabsstyrelsens udtalelse vedr. Faxe Kommunes udkast til plan for risikobaseret redningsberedskab 2012 Udtalelse fra Beredskabsstyrelsen Kommentarer til udtalelse Generel indledning

Læs mere

Stillings- og personprofil. IT-chef. Hovedstadens Beredskab

Stillings- og personprofil. IT-chef. Hovedstadens Beredskab Stillings- og personprofil IT-chef Hovedstadens Beredskab Februar 2018 Opdragsgiver Hovedstadens Beredskab Adresse Bag Rådhuset 3 1550 København V www.hbr.dk Stilling IT-chef Refererer til Direktøren Ansættelsesforhold

Læs mere

Ekstern Beredskabsplan for Foreningen Danske Olieberedskabslagre S8 Tune. Roskildevej 50, 4030 Tune Greve kommune.

Ekstern Beredskabsplan for Foreningen Danske Olieberedskabslagre S8 Tune. Roskildevej 50, 4030 Tune Greve kommune. Ekstern Beredskabsplan for Foreningen Danske Olieberedskabslagre S8 Tune Roskildevej 50, 4030 Tune Greve kommune. Version 1.1 Januar 2013 Greve Brandvæsen, Lunikvej 6-8, 2670 Greve Tlf. 43 95 01 02 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Såvel centerledelse, som afdelingsledelse, AMR og TR har alle bidraget til processen, og i det følgende materiale kan resultatet læses.

Såvel centerledelse, som afdelingsledelse, AMR og TR har alle bidraget til processen, og i det følgende materiale kan resultatet læses. Forord Inden for det specialiserede socialområde stilles der løbende øgede og andre krav til opgaveløsningen, for såvel af medarbejderne, afdelingsledere og centerledelsen. Det har forårsaget et andet

Læs mere

Job- og personprofil for leder af Regnskabsafdelingen

Job- og personprofil for leder af Regnskabsafdelingen Job- og personprofil for leder af Regnskabsafdelingen 1. BAGGRUND Stillingen er genopslået på baggrund af for få kvalificerede kandidater i første omgang. Lederen af vores regnskabsafdeling har valgt at

Læs mere

JOB- OG KRAVPROFIL REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE. Byrådet forventes endeligt at godkende stillingens oprettelse den 27. august 2014 JOB- OG KRAVPROFIL

JOB- OG KRAVPROFIL REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE. Byrådet forventes endeligt at godkende stillingens oprettelse den 27. august 2014 JOB- OG KRAVPROFIL REKRUTTERING OG UDVÆLGELSE Byrådet forventes endeligt at godkende stillingens oprettelse den 27. august 2014 1 JOB OG FRITIDS- OG UNGDOMSSKOLECHEF Børn og Unge, Aarhus Kommune, søger en fritids- og ungdomsskolechef

Læs mere

Ledelsesbjælken omsat til praksis. for Leder + ved Handicap, Psykiatri og Socialt udsatte

Ledelsesbjælken omsat til praksis. for Leder + ved Handicap, Psykiatri og Socialt udsatte Ledelsesbjælken omsat til praksis for Leder + ved Handicap, Psykiatri og Socialt udsatte 1 Ledelse i praksis på leder+-niveau i HPS Indhold Politiske... 3 Strategiske... 3 Administrative... 4 Personale...

Læs mere

indeholder flere berøringsflader og løses i samspil med andre af kommunens enheder,

indeholder flere berøringsflader og løses i samspil med andre af kommunens enheder, Job- og personprofil Afdelingsleder, Natur og Miljø Gentofte Kommune, den 3. februar 2016 Jobbet Opgaverne i Natur og Miljø kan grupperes i to typer: Myndighedsopgaver med afsæt i lovgivning, og strategi-

Læs mere

Handicap og Psykiatri. Social, Sundhed og Beskæftigelse. Handicap- og psykiatrichefen

Handicap og Psykiatri. Social, Sundhed og Beskæftigelse. Handicap- og psykiatrichefen Jobbeskrivelse Leder af driftsområdet Psykiatri Misbrug Udsatte Organisatorisk indplacering: Forvaltning: Reference til: Ledelse i forhold til: Handicap og Psykiatri Social, Sundhed og Beskæftigelse Handicap-

Læs mere

Stillings- og profilbeskrivelse (januar 2017)

Stillings- og profilbeskrivelse (januar 2017) Stillings- og profilbeskrivelse (januar 2017) Stillingsbetegnelse Erhvervschef Organisatorisk placering Danske Fysioterapeuters sekretariat Afdelingen Erhverv med reference til direktøren Arbejdssted Danske

Læs mere

Vurderingskriterier. Myndighedsopgaver og forebyggelse (Beredskabsplanlægning)

Vurderingskriterier. Myndighedsopgaver og forebyggelse (Beredskabsplanlægning) Økonomi Niveaudelte brandsyn og digital understøttelse af brandsyn giver ifølge Deloitte færre brandsyn og et potentiale 0,77 mio. (ca. et årsværk + følgeomkostninger). Effektiviseringen kræver en delvis

Læs mere

Beredskabsstyrelsens Personalepolitik

Beredskabsstyrelsens Personalepolitik Beredskabsstyrelsens Personalepolitik Udgivet af: Beredskabsstyrelsen Datavej 16 3460 Birkerød Telefon 45 90 60 00 Email: brs@brs.dk www.brs.dk 2 Beredskabsstyrelsens Personalepolitik 3 Forord Velkommen

Læs mere

Beredskab. Udviklingsaftale 2014-2015. Center for Beredskab

Beredskab. Udviklingsaftale 2014-2015. Center for Beredskab Beredskab Udviklingsaftale 2014-2015 Center for Beredskab Udviklingsaftale for 2014-2015 1 Indledning Side 2 / 7 Aftalen indgås mellem Økonomiudvalget/Beredskabskommissionen og Beredskabschefen. Målet

Læs mere

Jobprofil for centerchef for Center for Plan, Kultur og Erhverv

Jobprofil for centerchef for Center for Plan, Kultur og Erhverv Jobprofil for centerchef for Center for Plan, Kultur og Erhverv Center for Plan, Kultur og Erhverv (CPK) har en bred faglig profil, Vi samarbejder med erhvervslivet, borgerne og diverse organisationer

Læs mere

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune Ledelse når det er bedst Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune INTRODUKTION hvad er et ledelsesgrundlag? Fælles principper for god ledelse Som ledere i Glostrup Kommune er vores fornemste opgave at bidrage

Læs mere

Projektgruppens møde, tirsdag, den 29. april 2015 kl. 8.00-10.00 på Sorø Rådhus, Rådhusvej 8, 4180 Sorø. (udsat til den 6. maj 2015 kl. 14.00-16.

Projektgruppens møde, tirsdag, den 29. april 2015 kl. 8.00-10.00 på Sorø Rådhus, Rådhusvej 8, 4180 Sorø. (udsat til den 6. maj 2015 kl. 14.00-16. Projektgruppens møde, tirsdag, den 29. april 2015 kl. 8.00-10.00 på Sorø Rådhus, Rådhusvej 8, 4180 Sorø. (udsat til den 6. maj 2015 kl. 14.00-16.00) Deltagere: Bo Runge-Dalager Torben Greve Michel van

Læs mere

Stillings- og personprofil. Centerchef til Borger- og Arbejdsmarkedscenter

Stillings- og personprofil. Centerchef til Borger- og Arbejdsmarkedscenter Stillings- og personprofil Centerchef til Borger- og Arbejdsmarkedscenter Høje-Taastrup Kommune Oktober 2015 Opdragsgiver Høje-Taastrup Kommune Adresse Høje-Taastrup Kommune Bygaden 2 2630 Taastrup 43

Læs mere

Stillings- og personprofil. Beredskabsdirektør Det fælles beredskab for Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs Kommuner

Stillings- og personprofil. Beredskabsdirektør Det fælles beredskab for Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs Kommuner Stillings- og personprofil Beredskabsdirektør Det fælles beredskab for Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs Kommuner Marts 2015 Opdragsgiver Det fælles beredskab for Randers, Favrskov, Syddjurs og

Læs mere

Ledelsesroller i Byens TMF

Ledelsesroller i Byens TMF Ledelsesroller i Byens TMF Med Byens TMF sætter vi yderligere fokus på at imødekomme Byens Behov og fremtidssikre TMF. Vi gør det ud fra følgende fire pejlemærker: Byens behov, Tværgående samarbejde, Mere

Læs mere

Stillingsbeskrivelse/opslag af stillingen som lederen af den selvejende institution Frivilligcenter Mors

Stillingsbeskrivelse/opslag af stillingen som lederen af den selvejende institution Frivilligcenter Mors Stillingsbeskrivelse/opslag af stillingen som lederen af den selvejende institution Frivilligcenter Mors Stillingen som leder af Frivilligcenter Mors er ledig til besættelse pr. 1. december eller snarest

Læs mere

Job- og personprofil for afdelingschef til Byggeri og Ejendomme i Holstebro Kommune

Job- og personprofil for afdelingschef til Byggeri og Ejendomme i Holstebro Kommune Side 1/5 Job- og personprofil for afdelingschef til Byggeri og Ejendomme i Holstebro Kommune Indledning: Vores nuværende afdelingschef gennem mere end 5 år skal fremover står i spidsen for ejendomsområdet

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Københavns Kommunes forslag til revision af plan for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Københavns Kommunes forslag til revision af plan for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet NOTAT Beredskabsstyrelsens udtalelse over Københavns Kommunes forslag til revision af plan for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Beredskabsstyrelsen har den 14. november 2011 fremsendt

Læs mere

Stillings- og personprofil. Forebyggelseschef. Hovedstadens Beredskab

Stillings- og personprofil. Forebyggelseschef. Hovedstadens Beredskab Stillings- og personprofil Forebyggelseschef Hovedstadens Beredskab Maj 2019 Opdragsgiver Hovedstadens Beredskab Adresse Bag Rådhuset 3 1550 København V Stilling Refererer til Ansættelsesforhold Forebyggelseschef

Læs mere

Fælles Sønderjysk Beredskab. Ét sammenlagt, effektivt, robust og borgernært beredskab i Tønder, Haderslev, Aabenraa og Sønderborg kommuner

Fælles Sønderjysk Beredskab. Ét sammenlagt, effektivt, robust og borgernært beredskab i Tønder, Haderslev, Aabenraa og Sønderborg kommuner Fælles Sønderjysk Beredskab Ét sammenlagt, effektivt, robust og borgernært beredskab i Tønder, Haderslev, Aabenraa og Sønderborg kommuner Dagsorden Hvorfor er vi her i dag? -historik Hvad skal politisk

Læs mere

Ledelsesroller i Byens TMF

Ledelsesroller i Byens TMF Ledelsesroller i Byens TMF Med Byens TMF sætter vi yderligere fokus på at imødekomme Byens Behov og fremtidssikre TMF. Vi gør det ud fra følgende fire pejlemærker: Byens behov, Tværgående samarbejde, Mere

Læs mere

Ældrecenterlederen refererer til Centerchefen for Pleje og Omsorg.

Ældrecenterlederen refererer til Centerchefen for Pleje og Omsorg. 1 - Funktionsbeskrivelse Center Pleje og Omsorg for Ældrecenterleder Funktionsbeskrivelse Funktion Nærmeste overordnede Linjefunktion Ansvarsområde Ældrecenterleder Ældrecenterlederen refererer til Centerchefen

Læs mere

Mål og Midler Beredskabskommissionen

Mål og Midler Beredskabskommissionen Budget Beredskabskommissionen har i 2013 et samlet nettodriftsbudget på 17,3 mio. kr. Budgettet udgør 0,34 % af Viborg Kommune samlede driftsudgifter. Vision Viborg Kommunes vision Viborg Kommune Vilje,

Læs mere

Analyseskema - oplæg til serviceniveau RBD

Analyseskema - oplæg til serviceniveau RBD Analyseskema - oplæg til serviceniveau RBD 2018-2021 Emne: nr. 12 organisering af indsatsledervagten i VSBV Indstilling / analyse opdrag: 1. Der arbejdes videre med harmonisering af indsatsledervagten

Læs mere

TO SUNDHEDSPLEJELEDERE TIL OMRÅDERNE SYDVEST OG ØST BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE

TO SUNDHEDSPLEJELEDERE TIL OMRÅDERNE SYDVEST OG ØST BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE TO SUNDHEDSPLEJELEDERE TIL OMRÅDERNE SYDVEST OG ØST BØRN OG UNGE AARHUS KOMMUNE TO SUNDHEDSPLEJELEDERE Børn og Unge søger to samarbejdende og visionære sundhedsplejeledere til henholdsvis område Sydvest

Læs mere

Ledelses- og medarbejdergrundlag

Ledelses- og medarbejdergrundlag Ledelses- og medarbejdergrundlag Redigeret den 27. november 2015 1 of 9 Grundlæggende resultatansvar Kommunikere tydeligt 7 nøglekompetencer: Være rollemodel Være faglig stærk Kommunikere tydeligt Være

Læs mere

CENTERCHEF CENTER FOR SUNDHED OG OMSORG HØRSHOLM KOMMUNE. København juni Job- og personprofil. gør god ledelse bedre

CENTERCHEF CENTER FOR SUNDHED OG OMSORG HØRSHOLM KOMMUNE. København juni Job- og personprofil. gør god ledelse bedre København juni 2018 Job- og personprofil CENTERCHEF CENTER FOR SUNDHED OG OMSORG HØRSHOLM KOMMUNE GENITOR APS LANGEBROGADE 6E, 3.TV 1411 KØBENHAVN K TLF. 31410178 KONTAKT@GENITOR.DK CVR-NUMMER: 35524258

Læs mere

Leder til det fælles beredskab

Leder til det fælles beredskab Henning Meldgaard Nielsen/ Sidsel Diemer Leonhardt København, 8.3.2015 JOB- OG PERSONPROFIL Leder til det fælles beredskab Ballerup, Gentofte, Gladsaxe, Herlev, Lyngby- Taarbæk Kommune 1. Indledning Ballerup,

Læs mere

Brand & Redning/FAB. Virksomhedsplan 2015

Brand & Redning/FAB. Virksomhedsplan 2015 Brand & Redning/FAB Virksomhedsplan 2015 INDHOLD Forord 3 Virksomhedens rammer 4 Opgaver 4 Brand & Rednings arbejdsopgaver: 4 Organisation 4 Brand & Redning Beredskabsforbundet 5 Sygefravær 6 Økonomi 6

Læs mere

Ledelses- og medarbejdergrundlag

Ledelses- og medarbejdergrundlag Fokus på målet i løsningen af kerneopgaven. Definition af målet med kerneopgaven og den enkelte medarbejders ansvarsområde. Leder af ledere: Tydelige mål, rammer, retning for og evaluering af opgaveløsningen.

Læs mere

DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION

DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION Dato 29. april 2016 Side 1/10 REFERAT DEN FÆLLESKOMMUNALE BEREDSKABSKOMMISSION Mødested: Brandstationen i Kirke Hyllinge, Vintapperbuen 2, 4070 Kirke Hyllinge kl.

Læs mere

* en del af. ledelsesgrundlaget. Om ledelse i UCC

* en del af. ledelsesgrundlaget. Om ledelse i UCC * en del af sgrundlaget Om i UCC Om i UCC For UCC er det ambitionen, at udøves professionelt og med et fælles afsæt. UCC skal fungere som én samlet organisation. Om i UCC er en del af UCC s sgrundlag og

Læs mere

* en del af. ledelsesgrundlaget. Om ledelse i UCC

* en del af. ledelsesgrundlaget. Om ledelse i UCC * en del af sgrundlaget Om i UCC Ledelse i UCC tager udgangspunkt i UCC s kerneopgave Kerneopgave UCC samarbejder om at udvikle viden, uddannelse og kompetente til velfærdssamfundet. Med de studerende

Læs mere

Referat Beredskabskommissionen torsdag den 4. juni 2015

Referat Beredskabskommissionen torsdag den 4. juni 2015 Referat torsdag den 4. juni 2015 Kl. 8:30 i Station Nord, Vintapperbuen 2, Kr. Hyllinge Mette Touborg (SF) Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden... 1 2. Til orientering - juni 2015... 2 3. Udrykningsstatistik...

Læs mere

Ledelse. i Odense Kommune

Ledelse. i Odense Kommune Ledelse i Odense Kommune 9 1 Ledelsesgrundlag i Odense Kommune I Odense Kommunes arbejde med at sikre gode serviceløsninger for borgere og virksomheder og skabe den nødvendige dynamik i udviklingen af

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG. Ledelse i Greve Kommune at skabe effekt gennem andre.

LEDELSESGRUNDLAG. Ledelse i Greve Kommune at skabe effekt gennem andre. LEDELSESGRUNDLAG Ledelse i Greve Kommune at skabe effekt gennem andre. Du sidder nu med Greve Kommunes ledelsesgrundlag. Ledelsesgrundlaget er en del af ledelseskonceptet, som sætter retning for Greve

Læs mere

Job- og personprofil Udviklingschef Greve Kommune

Job- og personprofil Udviklingschef Greve Kommune Job- og personprofil Udviklingschef Greve Kommune 1 Denne job- og personprofil for Greve Kommunes nye udviklingschef indeholder: Jobbet o Introduktion o Opgaver og udfordringer Personen o Baggrund o Kompetencer

Læs mere

Job- og personprofil for teamledere. Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Aarhus Kommune

Job- og personprofil for teamledere. Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg. Aarhus Kommune Job- og personprofil for teamledere Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg Aarhus Kommune Ansættelsesområde er ansat i Aarhus Kommune og indtil videre med ansættelse i Sundhed og Omsorg. Reference

Læs mere

Job- og Kravprofil. Afdelingschef. Råds- og direktionssekretariatet Region Syddanmark. Maj 2017

Job- og Kravprofil. Afdelingschef. Råds- og direktionssekretariatet Region Syddanmark. Maj 2017 Job- og Kravprofil Afdelingschef Råds- og direktionssekretariatet Region Syddanmark Maj 2017 Arbejdsgiver Region Syddanmark Adresse Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Telefon: 76 63 10 00 Stilling

Læs mere

Risikobaseret Dimensionering

Risikobaseret Dimensionering Side : 1 s opbygning og organisation er i dag opbygget således, at hver af de 5 kommuner har nedsat en beredskabskommission som via beredskabschefen varetager beredskabets daglige ledelse. I Ryslinge kommune

Læs mere

Afdelingsleder til Aktiv Pleje og Omsorg. Job- og personprofil

Afdelingsleder til Aktiv Pleje og Omsorg. Job- og personprofil Afdelingsleder til Aktiv Pleje og Omsorg Job- og personprofil Refererer til: Chef for Sundhed og Rehabilitering Sundheds- og Rehabiliteringsafdelingen er en selvstændig organisatorisk enhed under Social-

Læs mere