Nye opstartstricks for Windows 7

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nye opstartstricks for Windows 7"

Transkript

1 Nye opstartstricks for Windows 7 Opdag hemmelighederne bag Windows 7 s hurtige opstart Hver ny generation af computere giver store forbedringer på alle områder cpu kraft, grafik, lagringskapacitet undtagen en. Opstartstid. Det ser ud til, at intet hardware vinder nok til at kompensere for forvokset software, og derfor er vi blevet vant til at bruge stadig længere tid på at kigge på at opstartsprocessen knokler, før vores computer endelig bliver brugbar. Giv dog ikke op. Der er måske, endelig, håb for dem der er syge af at spilde tiden med at kigge på Windows opstartsskærm. Den gode nyhed er, at Microsoft endelig har rettet opmærksomheden mod opstartstiderne i Windows 7, og de fleste anmeldere rapporterer, at de har set væsentlige resultater. Operativsystemet ser ud til at starte så hurtigt som Windows XP nogle gange endda hurtigere og giver Vista baghjul. Opgrader og det kunne måske genoplive din computer. Færre flaskehalse Der er ikke nogen enkeltstående grund til, at Windows 7 starter hurtigere end dens forgængere. I stedet for at opfinde en magisk ny teknologi har Microsoft brugt meget lang tid på at undersøge opstartsprocessen, afdække flaskehalse og finde snedige måder at reducere deres samlede indvirkning. For eksempel skal Windows tidligt i opstartsprocessen indlæse og initialisere drivere for alle enheder, som den finder. Tidligere gjorde den dette en ad gangen, så hvis en driver var langsom og fejlbehæftet, så ville den sinke opstarten for alle. Under Windows 7 bliver alle drivere dog initialiseret sideløbende, flere på samme tid, så hvis en driver er et stykke tid om at starte, så kan de andre indlæses i mellemtiden.

2 Windows 7 Logbogen tillader dig at se nøjagtig, hvad der forårsager opstartsproblemer Dette vil ikke have en enorm effekt for alle. Det er ikke muligt for Windows at starte alle drivere på samme tid, og nogle drivere kræver, at andre er initialiserede, før de vil virke. Hvis dine drivere alle yder godt nu, så vil det at indlæse dem i grupper, ikke gøre den store forskel, da de alle konkurrerer om de samme ressourcer. Denne forandring betyder dog, at det at installere en dårligt skrevet eller bare meget krævende driver ikke vil have en enorm indvirkning på din opstartstid, og det er meget velkomment. Til tjeneste Det har længe været kendt, at Windows som standard initialiserer unødvendige tjenester, og at slå disse fra kan hjælpe med at forbedre opstartstider, spare systemressourcer og gøre det hele lidt mere sikkert. Med Windows 7 anerkender Microsoft også dette, med brugbare ændringer der vil hjælpe din computer til at starte hurtigere. Processen starter med at skrotte nogle af de tjenester, som du ikke rigtig har brug for, og føre andre sammen for at gøre opstartsprocessen mere effektiv. Så i Windows 7 er der for eksempel ikke mere 'DFS Replication' eller 'SL UI-Meddelelsestjeneste'. Terminalservice-tjenesterne forsvinder også alle sammen. Der er end ikke en specifik ReadyBoost-tjeneste mere, selvom ReadyBoostfunktionen fortsætter. Windows 7 stiller også en masse 'triggers' til rådighed: Nye måder at starte tjenester på, kun når du har brug for dem. Så Apple's Mobile Device-tjeneste kan kun starte, når du isætter en ipod, snarere end hver gang din computer starter op. Dette vil dog ikke ske automatisk - tjenester er nødt til at blive skrevet om for at drage fordel af denne nye egenskab - så vi kommer nok ikke til at se de fulde ydelsesfordele i noget tid endnu. Selv da vil tredjeparts udviklere helt sikkert blive ved med at installere tjenester, som du ikke rigtig har brug for, så du kan forvente at fortsætte med manuelt at finjustere dine tjenester i den nærmeste fremtid. Opstartsanimation Overalt, du kigger i Windows 7, er der opstartsrelaterede ændringer. Nogle barberer måske kun en brøkdel af et sekund af, men sammenlagt bliver det til noget.

3 Tag for eksempel den nye opstartsanimation. Den er lille for at skære ned på disk-i/o, og den bruger cpu-optimeringer for at forbedre ydelsen. Perle-animationen i Vista er blevet droppet, og det sparer mere tid. Microsoft har skåret ned på visningsovergangene, så der er mindre skærmblinken, inden login-skærmen kommer frem. Windows 7 prøver heller ikke længere at synkronisere animationen og login-lyden, hvilket betyder, at den ikke behøver at vente til dit lydkort er initialiseret, før opstarten kan fortsætte. Selv Windows 7 opstartsanimationen er blevet finindstillet og slanket for bedre ydelse Der er forbedringer i caching-teknikker, såsom forhåndshentning, som vil forbedre ydelsen udover bare opstarten. Windows 7 inkluderer endda også optimeringer til det seneste hardware. Hvis du bruger en solid state disk, for eksempel, så vil Superfetch, ReadyBoost og forhåndshentning ikke gøre megen nytte, og derfor vil de alle blive deaktiveret. Forbedret defragmentering En korrekt optimeret harddisk er grundlæggende for den bedste opstartsydelse, så det er godt at se, at Windows 7 introducerer mange forbedringer til defragmenteringsprocessen. Tidligere var meget kerne-ntfs metadata låst fast og utilgængeligt for defragmentering. Nu tillader Microsoft, at det bliver flyttet, hvilket kan forbedre din computers ydelse. Ændringen vil også tillade Windows at komprimere sine systemfiler sammen, hvilket tillader dig at krympe en volumen til en mindre størrelse end før - belejligt hvis du repartitionerer et drev. Du kan nu planlægge jobs, hvor flere volumener bliver defragmenteret samtidig, dejligt tidsbesparende hvis du har flere harddiske. Microsoft har lyttet til os brugere, som var irriterede over manglen på defragmenteringsstatus i Vista, og de har svaret med en ny og langt mere informativ brugergrænseflade til defragmentering.

4 Windows 7 kan defragmentere flere drev på en gang, hvilket sætter fart på tingene Mere kontroversielt så vil Windows 7 automatisk deaktivere en planlagt defragmentering, når som helst den opdager en solid state disk. SSD'ere bliver slidt op af overdreven brug, så det at undgå defragmenteringer vil hjælpe med at forlænge dets levetid. Dette kan dog også resultere i reduceret ydelse over tid. Hvis hastighed er vigtigst, så er du nødt til at defragmentere manuelt for at holde din SSD i tip-top stand. Det bedste er, at Windows 7 udvider Vista's diagnostiske evner og tillader systemet, at det optager hver opstartstid, opdager ethvert problem eller ophold, identificerer den mest sandsynlige årsag og hjælper måske endda med en løsning (også selv om den løsning ender med at være noget i retning af 'prøv at opgradere denne software'). Det er denne fornuftige kombination af forbedringer på Windows' kernefunktioner, sammen med evnen til at fravælge tredjeparts værktøj, der opfører sig dårligt eller er fejlbehæftet, som burde hjælpe med at levere mærkbart hurtigere og mere konsistente computeropstartstider, når du opgraderer. Fakta Hvis du har lyst til at lære mere om Windows 7's indre, så start med den officielle Engineering Windows 7 blog (http://blogs.msdn.com/e7). Windows Delevoper Guiden (http://code.msdn.microsoft.com/win7developerguide) har også brugbar information, og den er tilgængelig, selv om du er komplet uvidende om softwareudvikling. Engineering Windows 7 Velkommen til vores blog dedikeret til konstruktionen af Microsoft Windows 7 Hvad vi gør med en fejlrapport? Dette har været et travlt par dage til et par af os på holdet, som vi havde en rapport af en fejl i Windows 7. De nærmere enkeltheder i spørgsmålet, er formentlig ikke så vigtigt som en diskussion

5 over, hvordan vi vil håndtere disse typer af situationer ned ad vejen og så det virker som et godt tidspunkt at give en vis sammenhæng og illustrerer vores proces, ved hjælp af dette seneste eksempel. I denne uge en rapport om en blog beskrevet en bryder problem i Windows 7. Skridt til at reproducere flystyrtet var temmelig nemt (1) run chkdsk / r på et ikke-system-drev derefter ned efter indtagelse af systemets hukommelse. Fordi det var nemt at "genskabe", rapporterne om dette emne spredes hurtigt. Efterfølgende indlæg og kommentarer på tværs af de stillinger, men at spørgsmålet syntes at være blevet gengivet af andre, det er de to karakteristika af rapporten blev set (a) forbrug af masser af hukommelse og (b) ned. Temmelig hurtigt, jeg begyndte at få en masse post personligt på rapporten. Ligesom mange af jer, det første jeg gjorde var at afprøve det. Og som du måske forestiller dig at jeg ikke gengive begge spørgsmål, selv om jeg gjorde se den hukommelse skik. Jeg prøvede det på en anden maskine og så den samme opførsel. I begge tilfælde maskinen fungerede normalt under og efter den chkdsk. Som jeg ofte gør, svarede jeg, de fleste af de mails jeg modtager, og begyndte at bede folk om skridt til at reproducere de går ned, og til at dele systemet dump filer. Den hukommelse skik ikke bekymre mig helt så meget som crash. Jeg begyndte med en række interessante mail-tråde, men vi har ikke haft nogen fører en repro tilfælde heller ikke vi har et crash dump at arbejde med. Selvfølgelig var jeg ikke den første Microsoft person for at se dette. Filsystemet holdet straks begyndte at se nærmere på problemet. Også de var ude af stand til at reproducere de går ned, og fra deres perspektiv den hukommelse skik var ved design og var en specifik Windows 7 forandringer for dette scenario (den / r flag snupper en eksklusiv lås og reparerer en disk og så vores antagelse er, du vil virkelig gerne disken, der kan fastsættes inden du gøre flere ting på maskinen, en antagelse bekræftes af flere efterfølgende tredjemand blog-indlæg om dette emne). Vi stemmer nettet yderligere og fortsat på udkig efter nedbrud lossepladser og rapporter. Som beskrevet nedenfor har vi en hel del værktøjer til vores rådighed. Mens vi fortsatte med at undersøge, var den mail jeg fik eskalerende i tonen, og endnu vigtigere et af de mennesker, jeg reagerede på nævnte vores -udveksling i et blog-indlæg. Så i mine bestræbelser på at få en normal dialog jeg endte i den tykke af diskussionen. Som jeg har gjort helt rutinemæssigt under udviklingen af Windows 7, jeg tilføjede en kommentar til den oprindelige blog (og blog, hvor netop denne ven blev kommenteret) skitserer de skridt, vi tager, og de oplysninger, vi kendte til dato. Interessant (men ikke desværre) bare udgive en kommentar gjorde endnu mere vægt på spørgsmålet bliver rejst. Jeg personligt elsker at være medlem af det bredere samfund og nyder at være en tilfældig bidragyder selv når det ser ud til at forårsage en smule opsigt. Det er værd lige at beskrive den interne proces, der foregår, når vi modtager en rapport fra en bryder spørgsmål. År siden havde vi en af to reaktioner. Enten ville vi bare smide vores våben og overgivelse som vi havde intet håb om at finde fejlen, eller vi ville slippe alt og begynde at sætte folk på fly med terminal debuggers i håb om at finde en reproducerbar sag. Ingen af disse er særlig effektiv, og sidstnævnte, mens meget heroisk klingende, ikke giver resultater står mål med indsatsen. Vigtigst mens der kan være et sammenstød, vi havde ingen idé, hvis det var det eneste tilfælde, eller hvis mange flere mennesker var at se eller ville se ned. Vi arbejdede uden nogen data til at informere vores beslutninger.

6 Med internettet og telemetri indbygget i vores produkter (ikke kun Windows 7) har vi nu en langt bedre overblik over de samlede sundhedsudgifter af softwaren. Så når vi først høre en rapport fra et nedbrud tjekker vi for at se, om vi ser den crash ske på de millioner af maskiner, der er derude. Dette hjælper os i samlet, men naturligvis ikke hjælpe os, hvis en kollision er en specifik konfiguration. Men et sammenstød, der er en bestemt konfiguration vil stadig dukke op, hvis der er nogen statistisk relevant prøvetagning af maskiner og i betragtning af størrelsen på den bruger som grundlag for dette er næsten sikker på at være tilfældet. Vi er i stand til, for eksempel, forespørgsel indkaldelsen stakke af alle ulykker rapporteres at se, om et bestemt program er på stakken. Vi har en række værktøjer til vores rådighed, hvis vi oplever et nedbrud i telemetri. Du har måske selv set disse på arbejdspladsen, hvis du går ned. Vi kan øge (med samtykke) mængden af data bedt om. Vi kan sætte en Knowledge Base-artiklen som en reaktion på et brag (og du får besked i Windows 7 Action Center). Vi kan endda sige "hej kalder os". Så vanvittigt som at man kan lyde, nogle gange det er, hvad der kan hjælpe. Hvis en bryder emne i et allerede shipping produkt pludselig synes så skete der noget, en ny hardwareenhed, nye enhedsdriver, eller anden software sandsynligvis forårsaget ulykken skal vises langt oftere. Ofte blot en bekræftelse af, hvad der er ændret hjælper os med at diagnosticere problemet. Jeg husker en af de første gange, vi så det var da en døgn uventet Word startes ned til folk. Vi havde ikke ændret noget. Det viste sig, en ny version af et populært tilføjelsesprogram frigives, og at flystyrtet skete i add-in, men naturligvis slutbrugere kun så Word ned. Vi hurtigt sat op instruktionerne for at fjerne tilføjelsesprogrammet mens sideløbende arbejder med ISV at skubbe et fix. Denne evne til at se de skiftende landskab, diagnosticere, og reagere på et problem, der er radikalt ændret den måde, vi tænker på spørgsmål i produktet. Vi er konstant at undersøge både nye og ofte forekommende spørgsmål (herunder går ned, hænger, enheden ikke fundet, opsætning fiaskoer, potentielle sikkerhedsproblemer, og så videre). Faktisk vil vi sandsynligvis se nærmere på rækkefølgen af hundredvis af spørgsmål i en given måned, som vi arbejder med vores virksomhed og OEM-kunder (og derfor er hardware-partnere, ISV'er, osv.). Ofte opdager vi, at problemer løses ved hjælp af kode ændringer uden centrale Windows-kode (f.eks med drivere, firmware, eller ISV-kode). Det handler ikke om at gå uden om ansvar, men at bidrage til at rette ting på roden. Og vi også gøre mange kode i Windows, der opfattes som månedlige opdateringer, programrettelser og derefter service pack opdateringspakker. Langt størstedelen af de ting, vi retter kan ikke anvendes bredt og derfor ikke frigives med øjeblikkelig hurtigt, hvis der er noget nogensinde bredt anvendelige og vi vil foretage opkaldet for at frigøre det store og hele. Det er meget vigtigt for alle at forstå, hvor alvorligt vi tager ansvaret for at sørge for der er ingen kritiske spørgsmål, der påvirker en bred vifte af kunder, samtidig med at afbalancere mængden af ændringer, vi skubbe ud bredt. For at være specifik omkring undersøgelsen omkring hjælpeværktøjet Chkdsk, lad os se på, hvordan vi dove i dette i løbet af de seneste par dage. Vi først kiggede gennem vores crash telemetri (både på brugerniveau og "blå skærm"-niveau) og fandt ikke rapporteret krak af chkdsk. Vi selvfølgelig også se gennem vores eksisterende rapporter om emner, der kom op under udviklingen af Windows 7, men vi kunne ikke se noget som helst der. Vi spurgte indkaldelsen stakke af eksisterende rapporterede krak (af alle slags, da dette blev rapporteret), og vi fandt ikke nogen går ned med Chkdsk.exe køre, mens ned. Vi begyndte derefter automatiseret test kører på en bred vifte af maskiner, disse løb natten og fortsatte i 2 dage. Vi så også rapporter i forbindelse med en specifik hardware konfiguration, så vi oprettet mere end 40 maskiner baseret på varianter af denne chipsæt, drivere og firmware og løb disse tests. Vi var ikke slår nogen ned (som nævnt, den hukommelse

7 skik var allerede forstået). Fordi nogle sagde de maskiner, var ikke-responderende vi så også til at i manuelle tests og ikke se noget. Vi skal også udvides dette til at anmode om globalt til Microsoft folk til at prøve ting (vi har en hel unik configs, når man tænker på alle vores kontorer i hele verden), og så havde vi flere hundrede prøvekørsler i gang. Vi havde også rapporter om ulykken sker, når du kører uden en pagefile, det kunne være tilfældet, men det ville ikke være et problem med dette værktøj som helst program, der opfordrer til mere hukommelse, end der faktisk er til stede ville medføre ting at vælte, og denne konfiguration anbefales ikke til generelle formål (og dette synes at være den røde tråd på det lille antal af ikke-reproducerbar krak). Folks interesserede kan læse Mark's blog om emnet pagefiles i almindelighed. Selv om vi ikke identificere noget at bemærke, at der ikke udelukker muligheden for et problem, men på dette punkt chancerne for en bredt emne, er meget lille. I mellemtiden fortsætter vi med at se gennem eksterne blogs, fora og andre rapporter om nedbrud til se, om vi kan identificere eventuelle reproducerbare sager af denne. Selv om vi ikke kontakte alle, vi kontakte folk, hvis det forum, og rapporten viser, dette har en god chance for afkast. I alle fairness, formentlig det hjælper ikke os, når der er en masse "røg", mens vi prøver at finde branden. Vi havde en masse "showstopper" bemærkninger hober sig om, men ikke en masse ekstra data, herunder en mangel på en reproducerbar sag eller et crash dump. Denne type arbejde vil fortsætte, indtil vi har sikret os, at vi systematisk har udelukket et nedbrud eller defineret de omstændigheder, hvor en kollision kan ske. Da dette er en hardware / softwarerelaterede spørgsmål, vi vil også opfordre input fra forskellige IHVs på emnet. I dette tilfælde, fordi det er disk relateret vi kan ikke udelukke, at der faktisk disken var enten ikke, eller om at svigte, og overdreven brug af disken i løbet a / r reparation ville i øvrigt også som en fiasko. Og mens koden er designet til at håndtere disse fejl (som du kan forestille dig) er der mulighed for, at den specifikke fiasko er i sig selv ikke er håndteret godt. Faktisk (i vores laboratorium kører test uafbrudt i et par dage) havde vi en fiasko i denne henseende, og flystyrtet var i firmwaren i controlleren til disken. Selvfølgelig vil vi fortsætte med at undersøge dette spørgsmål. Jeg ønskede folk at vide, hvor alvorligt vi tager disse spørgsmål. Sommetider blogs og kommentarer blive meget ophidset. Når jeg ser noget lignende "showstopper" det får min opmærksomhed, men det heller ikke hjælpe os til at have en konstruktiv og rationel undersøgelse. Store software-projekter er i sagens natur ekstremt kompleks. De har ofte problemer, der er afhængige af miljøet og konfiguration. Og som bekendt, ofte som deterministisk som software skulle være undertiden spørgsmål ikke reproducere. Vi har en ret klar proces for, hvordan vi undersøge rapporter og vi fokuserer på at sikre, Windows er fortsat sund, selv i lyset af et skiftende landskab. Med dette indlæg, jeg ønskede at tilbyde et overblik over nogle særlige karakteristika, men også i det generelle spørgsmål om klingende alarmer. Det er altid fedt at finde en fejl i softwaren. Uanset om det er en pengeautomat, film billetautomat, eller Windows vi alle føler en vis stolthed i at identificere noget, som ikke virker som om, vi mener, at det skal. Windows er et produkt af en masse mennesker, ikke kun dem af os hos Microsoft. Når noget ikke er som det skal vi arbejde med en bred vifte af partnere for at sikre, at vi kan arbejde effektivt gennem udstedelse. Jeg håber, at folk erkender, hvor alvorligt vi tager dette ansvar, som vi alle ved, at vi bliver bare kigge på spørgsmål, og vi vil få problemer i fremtiden, som vil kræve os til at ændre koden til at opretholde den kvalitet, vi kender alle forventer af vinduer. Vores næste Engineering Milestone: RTM

8 I dag markerer en vigtig milepæl i Windows 7 projektet. Windows 7 hold er stolt over at dele med dig, at for kort tid siden vi er begyndt at frigive Windows 7 til PC OEM og fremstilling partnere. Dette betyder, at vores næste store milepæl vil være adgang til pc'er lastet med Windows 7 og hylder fyldt med Windows 7 den 22. oktober Dette er en milepæl, vi ikke kunne have opnået uden bred deltagelse på tværs af pc-økosystemet, vi har talt så meget om på denne blog. Windows 7 er et produkt ikke kun af Microsoft, men af en hel industri af partnere af alle slags. Hele udviklingen af Windows 7, vi har set et utroligt engagement fra så mange mennesker, der har bidraget til at gøre Windows 7 ingeniørprojekt, vi kollektivt, føler sig godt om. Den feedback og samarbejde gennem hele udviklingen af Windows 7 har været enestående og værdifulde ud foranstaltning. Dette arbejde har skabt den slags oplevelser, så mange af jer har talt om i denne blog-evnen til at bruge en bred vifte af PC hardware og perifert med et stort setup og ud af boksen erfaring. På vegne af Windows teamet, og alle de udvalgte anlæg og udstyr forbindelser, så lad mig forlænge en utrolig "tak" til alle vores hardware-partnere, som har gjort så fremragende stykke arbejde. Windows 7 har også været en af de mest bredt og dybt testede versioner af software, vi nogensinde har haft. Begyndende med en pre-beta i oktober 2008 med et par tusinde udviklere, der bruger Windows 7 på de tidligste stadier, gennem Beta, og derefter Release Candidate i maj, hvor vi har haft millioner af mennesker med succes køre produkt (og mange på flere pc'er). Som vi har diskuteret i dette forum, har den igangværende dybde brugen af Windows 7 sammen med bredde og variation af hardware og software konfigurationer forudsat (og vil fortsat give) de vigtigste redskaber til at sikre, at vi fortsætter med at levere stadigt bedre Operating System kvalitet. Ved udviklingen af Windows 7 har vi også sat sig for at have en god dialog med dig, måske er vores stærkeste kritikere og vores største tilhængere. Vi ved, du forventer meget af Windows 7, og du kan forlange en masse fra det hold, der bygger dit OS. Denne blog har bidraget til at give væsentlige emner og vigtige beslutninger frem i lyset, og vi har diskuteret dem-her og andre steder. Undervejs har vi helt sikkert lært en masse om at arbejde sammen og også om mange specifikke spørgsmål, der er vigtige for dig. Vi har arbejdet hårdt på at finde den rigtige balance på tværs af mange forskellige synspunkter, og vi håber, at du deler vores fornemmelse af, at vi har lavet et godt job i at være åben, ærlig og gennemskuelig i, hvordan vi har henvendt Engineering Windows 7. De samtaler, vi havde på denne blog har været en uforglemmelig del af udviklingen af Windows 7 og i vore haller, i Redmond og rundt om i verden, har vi brugt samlet tusinder af timer på at diskutere og handle på den feedback, du har givet her. Selv om vi har nået vores RTM Milestone, ingen software projekt er aldrig rigtigt "Done". Vi vil fortsætte med at overvåge og handle på den virkelige verden erfaring med Windows 7-we've brugte Beta og RC-processen til at teste vores service, og vi har hver hensigt at gøre et stort stykke arbejde på dette vigtige aspekt af produktet. Hardware partnere vil fortsætte med at levere nye enheder og forbedre støtten til eksisterende enheder. PC beslutningstagere uden tvivl har en hel del i vente for os alle, når de begynder at vise pc'er er specielt designet til Windows 7's nye API'er og funktioner. Softwareudviklere vil få masser af ny software til at vise så godt. Alt dette er endnu ikke til at komme og er meget spændende. Software-projekter på omfanget af Windows er temmelig sjældne og vores hold har masser af stolthed, og som vi har sagt så mange gange, er ydmyget af ansvaret. Vi vil fortsætte med at lære og fortsætte med at forbedre, hvordan vi ingeniør vores produkter, med henblik på at blive de

9 allerbedste ingeniører, vi kan og levere det bedste OS til verdens forskelligartede kunder. At være ingeniør handler om at lære og at læringen kommer fra erfaringerne med at designe og levere hver udgivelse. Sammen vi har lært, og sammen har vi manipuleret et vidunderligt produkt. Vi ved, at der er masser af spørgsmål om, hvordan man får Windows 7 og hvornår, og selvfølgelig flere spørgsmål til at komme om at udforske og bruge det fulde sæt af Windows 7 funktioner. Vores Windows Team Blog i dag har sendt en masse nye oplysninger og samlet op på nogle vigtige detaljer, som vi håber vil besvare dine spørgsmål. Se venligst vores blog og holde kontakten på inmarkedet udviklingen af Windows 7 her. De sidste par minutter, før RTM er et tegn-off-proces, hvor hver eneste hold, der har bidraget til Windows formelt forpligter sig til at have held udført det arbejde, der er nødvendige for at produktet kan i frigivelsen proces. Vi samles en sidste gang (for Windows 7) i "Ship Room" og en repræsentant fra hvert hold tegn (bogstaveligt talt) og betegner deres team er klar til produktion. Vi troede, vi gerne dele dette øjeblik med jer her i dag. På vegne af Windows 7 teknikerteam vi vil gerne takke jer mange gange for jeres bidrag gennem udvikling og dit bidrag endnu ikke kommet til Windows 7. THANK YOU! Tirsdag, July 07, :00 Engineering Windows 7 til et globalt marked Microsoft har været en global softwarevirksomhed i lang tid og har altid sat en stor indsats til tekniske vores produkter til en samlet kundebase. Det er også et område, hvor manipulation er et komplekst sikkert en hel del mere kompliceret, end mange måske tror, og hvor vi altid forsøger at lære og forbedre. Bygningen globale software er et ansvar for alle på holdet. vi også har indslag hold dedikeret til at udvikle både globalt og markeds særlige kendetegn, om det er skrifttype håndtering eller gøre østasiatiske sprog input som to eksempler. vi selvfølgelig have en stor teknisk indsats, der går ind i lokalisering ( "oversættelse" er ikke helt korrekt) Windows i næsten 100 sprog. Julie Bennett repræsenterer den globale udvikling og lokalisering hold og hun og John McConnell på hendes hold samarbejdet på tværs holdet til forfatter dette indlæg, der giver et overblik over ingeniører til et globalt marked. - Steven Mange af de læsere af e7 blog er placeret uden for USA eller taler et andet sprog end engelsk, så vi troede, det ville være hensigtsmæssigt at dele den internationale og flersprogede forbedringer i Windows 7. Vores mål for Windows 7 er at levere spændende funktioner til gavn for brugere i hele verden samt funktioner, som gør Windows føler lokale til alle brugere. Ligesom Windows 7's fokus på at forbedre den grundlæggende scenarier for ydelse og pålidelighed, har vi forbedret vores processer, så vi kan levere en god kundeoplevelse på alle sprog og alle de lande vi tjener, herunder levering af Windows 7 så tæt på samme tid som muligt i hele verden. Denne blog diskuteres nogle af de nye funktioner og forbedrede processer, som vi mener, at Windows 7 en stor verdensomspændende release.

10 Funktioner Den internationale funktioner i Windows 7 er udbredt i hele systemet, fra en så lav-niveau aspekter som støttede tegn i NTFS navne (nu opgraderet til at matche Unicode 5.1), at sådanne høje aspekter som udvælgelse af baggrunde og temaer (nu herunder lokalt relevante fotos). Men der er visse funktioner, som er uløseligt kritiske for ordentlig støtte af verdens mange sprog og kulturer, og vi vil beskrive nogle af dem her. Skrifttyper Sprog og skrivning er kernen i enhver kultur, og dermed støtte til skrifttyper er afgørende at støtte den internationale brugere. Windows 7 øger både omfanget og kvaliteten af skrifttyper. Vi har tilføjet halvtreds nye skrifttyper: Som du kan gætte fra skrifttype navne i ovenstående tabel, mange af de nye skrifttyper er for ikkelatinske scripts. Faktisk vil Windows 7 være den første version af Windows til skib med flere skrifttyper til ikke-latinske manuskripter end for latin-baserede scripts. Et større område af forbedringer for sprogene i Indien. Til de ni (9) skrifttyper for indiske sprog, der fulgte i Vista, Windows 7 tilføjer fyrre (40) mere. Windows 7 vil fremover indgå i flere skrifttyper (ofte i flere lodder) for hver af de officielle sprog i Indien.

11 Aparajita: A New devanagari Font i regelmæssige, Fed, Kursiv og Fed-Kursiv Ud over nye skrifttyper, har vi også forbedret mange af de eksisterende skrifttyper. For eksempel har vi tilføjet over to tusind (2.000) glyffer til Consolas, Calibri, Cambria Bold, and Cambria Math. Men den mest dramatiske forbedringer har været til nogle af de ikke-latinske scripts. For eksempel indeholder Windows 7 en langt bedre job at gøre den fælles Lam-Alef ligature på arabisk (se illustrationen nedenfor) og i placeringen af vokalen varemærker. Venstre: Lam-Alef Ligture i Vista Ret: Lam-Alef Ligatur i Windows 7

12 Ændringer til skrifttyper (selv klare forbedringer) er altid vanskelige på grund af bagudkompatibilitet spørgsmål. For eksempel, hvis en karakter ændringer bredde eller holdning, kan det medføre eksisterende dokumenter til reflow (sideinddelt), hvilket er uacceptabelt. Derfor, når vi ændre en skrifttype, skal vi køre omfattende kontrolarbejdet mod ændringer for at sikre skrifttype målinger og andre borde er uændret. I tilfælde af Lam-Alef fix vist ovenfor, opdagede vi, at der var andre programmer, der har påberåbt sig udokumenterede på () rækkefølgen af glyffer i den gamle font. Disse ansøgninger vil bryde, hvis vi blot erstattet glyffer. Skrifttypen team arbejdede tæt sammen med den internationale ansøgning kompatibilitet team for at sikre at de ændringer vi har gjort, ikke påvirke den rækkefølge af glyffer i skriften, og derved sikre bagudkompatibilitet. Font Kontrolpanel Med så mange nye og udvidede skrifttyper til Windows 7, også ønskede vi at hjælpe brugerne med at styre deres skrifter lettere. For første gang i år, har vi gjort en fuldstændig omlægning af den skrifttype kontrolpanelet. Det første billede nedenfor viser skrifttype kontrolpanelet med det store ikon opfattelse. Den mest åbenlyse forandring er, at skrifttypen ikonerne nu formidle meget mere information om forekomsten af den skrifttype. Indholdet af ikonet giver et vink om, glyf repertoire af skriften. Den stil-ikon, passer perfekt i den skrifttype. Ikke-latinske skrifttyper udviser typiske glyffer fra scriptet for skriften at se, hvordan det er konstrueret. En mere subtil ændring er, at nogle skrifttype ikoner er falmede at angive skrifttyper, der er installeret, men skjult. Skjulte skrifttyper vil ikke blive vist som standard i bånd og skrifttype dialoger. Brugerne kan nu bruge den skrifttype kontrolpanelet til at tune de skrifttyper, at de regelmæssigt bruger. Ved at skjule skrifttyper de aldrig bruger, kan brugerne forenkle at vælge den rigtige skrifttype inden applikationer. Som standard skrifttyper kun understøtte sprog, der kan skrives med brugerne installeret input locales (tastaturlayout plus sprog) vil blive vist. For eksempel vil brugere med engelsk og fransk input locales kun se det latinske skrifttyper, mens brugere med den japanske input installeret metode vil kun se den japanske skrifttyper. Brugerne kan tilsidesætte disse standardindstillinger ved at højreklikke på nogen af de skrifttyper i kontrolpanelet. Skjulte skrifttyper er stadig installeret, så en eksisterende applikation, der bruger et skjult skrifttype vil opføre sig ens.

13 Font Kontrolpanel med store Ikonvisning Det næste billede viser den skrifttype kontrolpanelet med den detaljerede visning. Nu kan brugere se meget mere information om skrifttype. For eksempel kan brugeren sortere skrifttyper af stil, uanset om de er skjulte, og oplysninger om skaberen af skrifttype. Font-filer indeholder generelt oplysninger kun i udformningen sprog skrifttype (fx en japansk skrift kan kun indeholde oplysninger i japansk). I Windows 7, der er nødvendig vi en løsning, som vil arbejde for alle sprog og til alle skrifttyper, så vi skabt en hybrid tilgang, som kombinerer information fra skriften selv med metadata (en XML-fil, der indeholder de oplysninger om skrifttyper på systemet).

14 Font Kontrolpanel med Detail View Lokale Packs Windows 7 er steget muligheder for personalisering. Nye temaer, baggrunde, lyde og gør det nemt at tilpasse Windows 7, der matcher din personlighed. I det omfang, at vores præferencer er påvirket af vores sprog og placering, viser Windows 7 det med indførelsen af Lokale Packs. Lokale Packs tilbyde skræddersyet Windows 7 visuelle temaer til en bestemt region. Disse visuelle temaer indeholder lokalt relevante baggrundsbilleder, brugerdefinerede Aero Glass farver, lyd og regionale ordninger. Windows Internet Explorer favoritter og RSS feeds kan også blive opdateret, når den lokale Pack er aktiveret på slutbrugerens computer. For eksempel, tilføjer og gør det muligt for lokale Pack til Frankrig vil tilføje en markeds-tilpassede tema for Frankrig til slutbrugerens Personalisering kontrolpanel og en række links til nyttige franske offentlige websteder og RSS feeds til brugerens profil.

15 Customized Temaer i Personalization kontrolpanelet Local Pack indhold giver brugerne problemfri lokale erfaringer lige ud af æsken. Brugerne er aldrig udsat for lokalt Packs per se, de skal blot vælge deres placering som normal under Windows Velkommen, og passende lokale indhold er eksponeret for dem bygger på denne indstilling. Brugere, der ønsker visuelle temaer til andre lande, eller nogen andre områder af interesse, kan finde dem på Windows Online Galleri, som er tilgængelig via "Få flere temaer online"linket i Personalization kontrolpanelet. Andre funktioner Andre nye funktioner omfatter fem (5) nye konventioner (hvilket bringer det samlede antal locales støttet til to hundrede og ti (210)), tolv (12) nye input locales, og forbedringer til sortering for traditionelle kinesiske skrifttegn. Også har vi generelt opdateret vores system databaser til den nyeste version af Unicode-standard (5.1). Der er også grænseflade forbedringer, der skal gøre det muligt for udviklere at skabe bedre globaliserede applikationer. Extended Sproglig Services (ELS) er en cool ny funktion, som vi beskriver nedenfor i den internationale rettidighed og kvalitet pkt.

16 Måske en af de vigtigste forbedringer uden for de centrale internationale funktioner har været i Search, som nu genkender flere sprog. For eksempel, 7 skrivebordet Windows søgning genkender nu russisk morfologi (regler for enlige og pluralistisk, tider, og sagen). Det betyder, at søger efter et bestemt ord i russisk nu vil matche ikke blot, at de nøjagtige ord, men også den fælles varianter af ordet, giver betydeligt bedre resultater. Internationale aktualitet og kvalitet I tidligere versioner af Windows, sidste levering af alle sprog til hvert enkelt marked tog flere måneder. Til Windows 7, ændrede vi, hvordan vi har arbejdet på internationale udgivelser i væsentlig grad at forkorte denne delta, således at alle brugere i hele verden kan nyde godt af Windows som på samme tid som muligt. Dette mål havde vidtrækkende konsekvenser for, hvordan vi udfører vores arbejde som ingeniører og om, hvordan vi interagerer med partnere og kunder i vores offentlige testfaser. For at forstå vores tilgang, må vi først forklare to vigtige begreber: localization og globalisering. Lokalisering er processen med at tilpasse brugeroplevelsen til et andet sprog. Ud over oversættelse af strenge, kan det også omfatte aktiviteter såsom resizing dialoger og spejling ikoner til højre mod venstre-sprog, som hebraisk og arabisk. Localization bugs, såsom dårlig oversættelse af et menupunkt, der er fejl introduceret i løbet af denne proces. Globalisering, på den anden side, er processen med at fremstille et produkt, der fungerer godt i alle lande uanset sproget i brugergrænsefladen indstilling. En globalisering fejl kan være så simpelt som viser et UI element i det forkerte sprog og så kompleks som ikke korrekt håndtering højre mod venstre-scripts. Globalisering bugs sagens natur er mere alvorlige end lokalisering af fejl, da de påvirker som regel mange eller alle sprog, og ofte kræver nytænkning i teknisk design. I tidligere Windows-versioner, bidrog reparation globaliseringen fejl til nødvendigheden af den lange frigivelse deltaer. Til Windows 7 har vi arbejdet for at forebygge, finde og reparere globalisering fejl så tidligt i udviklingsprocessen som muligt. Pseudo Localization At forebygge almindelige globalisering bugs, pseudo-lokaliserede bygger blev skabt. Pseudolokalisering er en proces, der skaber et lokaliseret produkt i et kunstigt sprog. At sproget er identiske med engelsk bortset fra, at hver karakter er skrevet med en anden karakter, der visuelt ligner de engelske karakter. Bortset fra at være helt maskine genereres, skaber vi den pseudolokaliserede bygger nøjagtig samme måde, som vi skaber de lokaliserede bygger. Fordi selv ensprogede amerikanske software-udviklere kan læse pseudo-oversat tekst, det har vist sig at være en glimrende måde at finde globalisering problemer tidligt i udviklingen cyklus. I Windows 7 beta, var nogle elementer i brugergrænsefladen stadig i deres pseudo-lokaliserede form, hvilket skaber nogle interessante teorier om, hvad meningen kan være. Vi håber, at vi har løst mysteriet med dette blog-indlæg. :-)

17 Kontrolpanel Dialog i Pseudo-localized Windows 7 Pilot Sprog Beta er altid en spændende tid for os, da det er vores første reelle chance for at høre fra dig om vores indsats. Vi er begejstrede over, at folk fra over hundrede og tretten (113) lande downloadet Windows 7 Beta. Med en så stor og forskelligartet beta-program, skal vi have meget skalerbar processer til at samle og integrere din feedback. I Windows 7, er vi meget begejstrede for nogle nye tilgange vi tog her. I fortiden, var lokalisering sprog til Windows betaversioner udvalgt til en blanding af pragmatiske grunde. Mens denne ad hoc-tilgang havde fordele, alt for ofte har vi fundet, at alvorlige globaliseringen fejl ikke blev indberettet, fordi de ikke havde åbenbart i det valgte sprog. Til Windows 7 Beta, var vores mål at finde globalisering fejl, og derfor har vi koncentreret på fire sprog (plus engelsk), at erfaringen har vist er størst sandsynlighed for at finde bestemte typer af fejl: Tysk Fordi det indeholder nogle meget lange ord, kan tyske afsløre dialogboksen størrelse og justering mangler bedre end andre sprog. Japansk Med titusindvis af tegn, flere ikke latinske manuskripter, alternativt input metode motorer, og en særdeles kompliceret ortografi, japansk er en fantastisk måde at finde fejl, der påvirker mange østasiatiske sprog. Arabisk Skriftlig højre mod venstre og med kontekstuelle forme (karakter form afhængig af tilstødende tegn), herunder dette sprog i Beta hjalp os med at teste kode stier ikke udøves af tysk og japansk. Hindi Windows 95 og Windows 98 aldrig støttet hindi og støtte til dette sprog udelukkende afhænger af Unicode. Afprøvning Hindi hjælper med at finde legacy (non Unicode) mangler, der påvirker alle disse sprog.

18 Ved at koncentrere sig om disse fire sprog i Beta, maksimeret vi vores chancer for at finde og løse den globalisering fejl, der påvirker mange sprog. Dette vil til gengæld gav os mere tid til at forbedre lokaliseringen af alle sprog, før vi frigiver det faktiske produkt. Billederne nedenfor viser to fundne fejl i Beta, at illustrere fordelene ved at fokusere på disse pilot sprog. Globalisering Fejl fundet under Windows 7 Beta Ud over at vores mål om at finde globalisering bugs via disse sprog, også spurgte vi nogle af vor OEM-kunder til at give tilbagemeldinger om de sproglige aspekter inden for deres produktionsprocesser. Da mange af OEM'er er placeret i Østasien, vi også lokaliseret Windows 7 Beta til simplificeret kinesisk, traditionelt kinesisk og koreansk. RC sprogpakker Til dels på grund af den mekaniske proces forbedringer, der er beskrevet ovenfor, var vi i stand til at levere flere sprogpakker til Windows 7 RC, end vi nogensinde har været i stand til at gøre fortiden til Windows. For dem af jer der kører Ultimate version af Windows 7 RC, vil du have bemærket følgende toogtredive (32) sprogpakker tilgængelig for download på Windows Update:

19 32 Windows 7 RC sprogpakker på Windows Update En ting vi vil gøre anderledes i fremtiden, er at sikre, at alle sprog findes på Beta er også tilgængelige på RC (fx ikke også Hindi til Windows 7 RC). Vi vil rette dette i fremtidige versioner. Forståelse feedback fra hele verden Med Windows 7 beta oversat til fem sprog og globalt aktiveret for hundrede mere, vi har modtaget beta bugs fra kunder over hele verden. Vi er afhængige af disse fejlrapporter til at hjælpe os med at forbedre Windows 7, så vi bruger meget tid til at læse kundernes fejlrapporter til at bestemme produkt spørgsmål. Fordi bugs kommer fra hele verden kunder på mange sprog, Vi ser efter muligheder for ikke blot at forstå deres feedback, men også at løse det så hurtigt som muligt. Jo hurtigere vi kan forstå problemet, jo større chance har vi for løsning af feedback. Da vi modtager fejlrapporter i alle de mange sprog, at vores kunder taler, er dette til tider stillet noget af en udfordring. I fortiden, har vi håndteret flersprogede fejlrapporterne ved hjælp af manuelle processer, hvor de enkelte bugs blev undersøgt og derefter manuelt oversat en-til-en passende opfølgning af funktionen hold, der ejede den berørte komponent. Dette er en tidskrævende og fejlbehæftet øvelse, der kan skaleres dårligt til et program som stort og forskelligartet som Windows 7 beta. I værste fald, har værdifulde internationale tilbagemeldinger glip af vinduet for at påvirke det endelige produkt, og dermed gled på en Service Pack eller senere frigivelse. I Windows 7, ved hjælp af registrering af sprog API i de nye udvidede Sproglig Services (ELS), har vi været i stand til automatisk at registrere det sprog, kunden fejl, som de er indberettet. ELS funktionalitet er nyt for Windows 7 og til rådighed for enhver udvikler, der ønsker at udnytte avancerede sproglige funktioner i operativsystemet. Begynder i Windows 7, kan udviklere bruge ELS til at give sprog og skrift påvisning af eventuelle Unicode-tekst, samt omskrivning til kort tekst mellem skrivning systemer. At bruge disse tjenester Windows 7 og alle yderligere tjenester, vi vil tilføje i de efterfølgende udgivelser, udviklere kun behøver at lære en enkel og samlet grænseflade. Evnen til at påvise over hundrede (100) sprog er tilgængelig for alle Windows 7 applikationsudviklere, og vi er glade for at kunne anvende denne funktionalitet til triage og håndtere beta feedback, du sender til os fra hele verden. Vi bruger vores egne internationale udvikler funktionalitet til at forbedre vores evne til at reagere på kundernes spørgsmål globalt.

20 Når vi har opdaget det sprog, vi tager den resulterende tekst og bruge maskinoversættelse støtte, der er tilgængelig online fra Live Translator. Dette giver os mulighed for at oversætte teksten til engelsk for at få en fornemmelse af din feedback. Vores teknikere kan derefter søge i vores feedback database for særlige funktioner eller områder af funktionalitet. Dette hjælper også med os i vores bestræbelser på at sikre international ansøgning kompatibilitet, som vi kan lære om potentielt problematiske international ansøgning oplevelser, så snart kunder anmelde dem. Maskinoversættelse ikke giver en perfekt oversættelse, men det gør det muligt for os at afgøre, hvilke spørgsmål der kunne kræve yderligere undersøgelse. Dette giver os til at høre og svare på kundens spørgsmål med en meget hurtigere ekspeditionstid, end vi har haft i tidligere versioner, hvilket betyder bedre kvalitet i Windows 7, når vi frigiver det til verden. Ved udgangen af Windows 7 Beta, havde vi brugt denne proces til at oversætte spørgsmål og bemærkninger forelægges ved hjælp af feedback-værktøj. Sætte det hele sammen Det endelige resultat af arbejdet med at forbedre globalisering og lokalisering kvalitet afspejles i meddelelsen om, at alle fuldt lokaliserede versioner af Windows 7 vil være tilgængelige senest to uger efter den første udgivelse bølge med alle sprog findes i oktober. Vi håber (og tror!) Slutbrugerne vil finde den generelle kvalitet af disse udsætninger at være den bedste nogensinde. 36 Windows 7 sprog udgivelser tilgængelige i oktober 2009 Ud over de 36 sprog, som vil blive frigivet i oktober, vil der være yderligere sprog tilgængelige for download som Language Interface Packs (læberne) på enhver Windows 7 udgave som en del af det lokale sprog Program (LLP). Den LLP er et partnerskab med regeringer, universiteter, og sprogeksperter fra hele verden. (Du kan finde flere oplysninger om programmet for livslang læring på Arbejdet med en LIP starter ved RTM og fortsætter i mange måneder baseret på de skemaer af vores partnere. To (2) LIPS vil være tilgængelig til download, når Windows 7 er tilgængelig i oktober - catalansk og hindi. Yderligere LIPS vil blive tilgængelig for download i løbet af de følgende måneder baseret på de skemaer af vores partnere. Vi er glade for at have forbedret leveringstid på de første 38 sprog ( LIPS) og erkender, at fremtidige udgivelser er en mulighed for at forbedre yderligere. Oprettelse

Trimmer vindue for Vegas Pro 8.0c giver velkendte resultater

Trimmer vindue for Vegas Pro 8.0c giver velkendte resultater Trimmer vindue for Vegas Pro 8.0c giver velkendte resultater Gary Rebholz Tilbage i artiklen, opdagelse i Vegas Pro Trimmer Rude, fra marts 2008 Tech Tip kolonne, jeg dækkede Vegas Pro Trimmer vindue i

Læs mere

Arbejde med Regioner Lister, Playlists, og Cutlists i Sound Forge Pro

Arbejde med Regioner Lister, Playlists, og Cutlists i Sound Forge Pro Arbejde med Regioner Lister, Playlists, og Cutlists i Sound Forge Pro Gary Rebholz Du har sikkert allerede ved, at Sound Forge Pro software kan bruges til en imponerende række af audio opgaver. Alt fra

Læs mere

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder

Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til virksomheder Indhold Generelt... 1 Windows tidligere versioner... 1 Windows 10... 2 Apple Mac... 2 Log på... 2 Rediger dokumentet... 2 Tilføj et

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Et stort spring... 7 Jesper Bove-Nielsen, forlagsdirektør. KAPITEL ET... 9 Introduktion til Windows 7

INDHOLDSFORTEGNELSE. Et stort spring... 7 Jesper Bove-Nielsen, forlagsdirektør. KAPITEL ET... 9 Introduktion til Windows 7 INDHOLDSFORTEGNELSE Et stort spring... 7 Jesper Bove-Nielsen, forlagsdirektør KAPITEL ET... 9 Introduktion til Windows 7 Windows 7-udgaver... 10 32- eller 64-bit version af Windows 7... 11 Hardware...

Læs mere

Skifte til PowerPoint 2010

Skifte til PowerPoint 2010 I denne vejledning Microsoft PowerPoint 2010 ser meget anderledes ud end PowerPoint 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

Skifte til OneNote 2010

Skifte til OneNote 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft OneNote 2010 ser meget anderledes ud end OneNote 2007, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

Softwaremanual. HP SimpleSave. Backup-software Brugsanvisning. SimpleSave

Softwaremanual. HP SimpleSave. Backup-software Brugsanvisning. SimpleSave HP SimpleSave Backup-software Brugsanvisning Softwaremanual SimpleSave Sådan får du hjælp For yderligere hjælp med dit drev, installation af det samt softwaren, kan du kontakte en af følgende: HP Kundeservice

Læs mere

Få det bedste fra Windows 10

Få det bedste fra Windows 10 PRØV TO NYE, FANTASTISKE FUNKTIONER: Få det bedste fra Windows 0 Windows 0 byder på en perlerække af nye og spændende funktioner. Vi har fundet to smarte programmer, der giver dig en forsmag på det nye

Læs mere

Fejlsikret Windows Fejlsikret start

Fejlsikret Windows Fejlsikret start Fejlsikret Windows Hvis din computer ikke vil starte, eller hvis den konstant går ned, kan du bruge fejlsikret tilstand til at finde og eventuelt rette fejlen. Fejlsikret tilstand kan også hjælpe dig med

Læs mere

poedit og oversættelse af sprogfiler

poedit og oversættelse af sprogfiler poedit og oversættelse af sprogfiler af Georg S. Adamsen WordPress.Blogos.dk 2009 http://kortlink.dk/wordpressblogosdk/6g38 1 af 11 14-04-2009 14:55 Jeg får af og til spørgsmål om, hvordan man bruger poedit,

Læs mere

Windows Vista 1. Side 1 af 10

Windows Vista 1. Side 1 af 10 Windows vista...2 Lukke for PC,en...3 Velkomstcenter...3 Finde/starte et program...4 Alle programmer...5 Menuen Start...5 Stifinder...6 Windows Sidepanel og gadgets...7 Dokumenter...7 Tilbehør...8 Windows

Læs mere

Infrarød Screening. med Total Vision anatomi software

Infrarød Screening. med Total Vision anatomi software Infrarød Screening med Total Vision anatomi software Infrarød Screening med Total Vision anatomi software Der er ubegrænsede muligheder med vores høje kvalitetsinfrarød screeningssystem. Energetic Health

Læs mere

Opsætning af internet gennem Bolignet-Aarhus

Opsætning af internet gennem Bolignet-Aarhus Opsætning af internet gennem Bolignet-Aarhus Denne vejledning er henvendt til brugere af computere, som benytter Windows XP som styresystem. Windows XP adskiller sig en del fra de øvrige styresystemer.

Læs mere

Tilpasning af din tastaturgenveje

Tilpasning af din tastaturgenveje Tilpasning af din tastaturgenveje Gary Rebholz Everybody's workflow er anderledes. Selvom mange af de opgaver, vi alle udfører i vores video eller lyd redigeringsfunktioner er de samme som de opgaver alle

Læs mere

10 gode grunde. - derfor skal du vælge Office365

10 gode grunde. - derfor skal du vælge Office365 10 gode grunde - derfor skal du vælge Office365 1. Bedre samarbejde på tværs af lokationer En stor del af arbejdsstyrken tilbringer i dag langt mere tid væk fra deres kontor end hidtil. Dine ansatte kan

Læs mere

Retningsliner for etwinning værktøjer

Retningsliner for etwinning værktøjer Retningsliner for etwinning værktøjer Registrer til etwinning Trin 1: Deltagerens data Trin 2: Twinning præferencer Trin 3: Skole data Trin 4: Skole profil TwinFinder Automatisk søgning Gem søgning Avanceret

Læs mere

Disk-vedligeholdelse i Windows 10 - juli 2017

Disk-vedligeholdelse i Windows 10 - juli 2017 Side 1 Disk-vedligeholdelse i Windows 10 - juli 2017 Af OZ6YM, Palle A. Andersen En gennemgang af hvad man bør gøre, for at holde sine diske kørende optimalt i hele PC ens levetid, især SSDdiske, på Windows

Læs mere

IT Support Guide. Installation af netværksprinter (direkte IP print)

IT Support Guide. Installation af netværksprinter (direkte IP print) IT Support Guide Denne guide er hentet på www.spelling.dk Program: Microsoft Windows Vista Program sprog version: ENG (US) Guide emne: Installation af netværksprinter (direkte IP print) Publikationsnr.:

Læs mere

Guide til din computer

Guide til din computer Guide til din computer Computerens anatomi forklaret på et nemt niveau Produkt fremstillet af Nicolas Corydon Petersen, & fra Roskilde Tekniske Gymnasium, kommunikation & IT, år 2014 klasse 1.2 12-03-2014.

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

XProtect-klienter Tilgå din overvågning

XProtect-klienter Tilgå din overvågning XProtect-klienter Tilgå din overvågning Tre måder at se videoovervågning på For at skabe nem adgang til videoovervågning tilbyder Milestone tre fleksible brugergrænseflader: XProtect Smart Client, XProtect

Læs mere

Velkommen til Electro Energy s Prisprogram

Velkommen til Electro Energy s Prisprogram Velkommen til Electro Energy s Prisprogram Denne guide hjælper dig igennem installationen fra download via vores hjemmeside til du kan køre programmet og søge i vores varenumre. Programmet er designet

Læs mere

Velkommen til 4. omgang af IT for let øvede

Velkommen til 4. omgang af IT for let øvede Velkommen til 4. omgang af IT for let øvede I dag NemId, E-boks, borger.dk Hjemmeopgave 3 Pause Internet Hjemmeopgave 3 I har vel læst Komputer for Alles modul 27 om filer og mapper? Og et par af de andre

Læs mere

Velkommen til den nye og forbedrede Dynamicweb 9

Velkommen til den nye og forbedrede Dynamicweb 9 Velkommen til den nye og forbedrede Dynamicweb 9 Effektive kundeoplevelser på tværs af alle kanaler med én integreret platform. Én platform dækker (alle) dine digitale behov Med Dynamicweb 9 får du adgang

Læs mere

Eksempler på de mest almindelige Firewall programmer: Norton Internet Security, ZoneAlarm, PC-Cillin.

Eksempler på de mest almindelige Firewall programmer: Norton Internet Security, ZoneAlarm, PC-Cillin. Velkommen Når De har valgt at sikre Dem imod virus og uautoriseret brug af Deres computer, skal De sørge for, at der IKKE findes andre sikkerhedsprodukter med samme funktion installeret i forvejen. Det

Læs mere

KAPITEL 1 Introduktion

KAPITEL 1 Introduktion KAPITEL 1 Introduktion ZoomText 9.1 er et specialdesignet computer program der hjælper svagsynede med at se skærmbilledet på computeren. Ved at benytte både skærmforstørrelse og skærmlæsning giver ZoomText

Læs mere

Velkommen til 5. omgang af IT for let øvede

Velkommen til 5. omgang af IT for let øvede Velkommen til 5. omgang af IT for let øvede I dag Hjemmeopgave 4 Internet Hjemmeopgave 4 Internet Kablede forbindelser og trådløse forbindelser. Både ude i verden og inde hos jer selv Internet Internetadresser

Læs mere

Windows 7. Windows 7. Øvelse 1: Genveje. Øvelse 2: Installer en printer. Øvelse 3: Diverse små programmer

Windows 7. Windows 7. Øvelse 1: Genveje. Øvelse 2: Installer en printer. Øvelse 3: Diverse små programmer Windows 7 Øvelse 1: Genveje Højreklik på et tomt sted på skrivebordet og opret en Ny mappe. Omdøb mappen til Edb Åbn Word ved at klikke I følgende rækkefølge: Startknap Alle programmer Microsoft Office

Læs mere

Beskæring af et billede med Vegas Pro

Beskæring af et billede med Vegas Pro Beskæring af et billede med Vegas Pro Gary Rebholz Event Pan / Crop værktøj, som du finder på alle video begivenhed i dit projekt giver dig masser af power til at justere udseendet af din video. Du har

Læs mere

Computerens Anatomi. Kom/IT C - Computer Anatomi - Daniel og Fie - 3/3 2015. Planlægning af kommunikationsvalg og medieprodukt.

Computerens Anatomi. Kom/IT C - Computer Anatomi - Daniel og Fie - 3/3 2015. Planlægning af kommunikationsvalg og medieprodukt. Computerens Anatomi Planlægning af kommunikationsvalg og medieprodukt. Vi startede med at snakke om modtager, afsender og budskab og blev enige om at det skulle være simpelt for at få modtagernes interesse.

Læs mere

Produktbemærkning. Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Vilkår vedrørende software

Produktbemærkning. Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Vilkår vedrørende software Start her Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk-registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel.

Læs mere

Vejledning til Teknisk opsætning

Vejledning til Teknisk opsætning Vejledning til Teknisk opsætning v. 1.0 Adm4you, 2010. Indhold Kort om denne vejledning... 3 Generelt om easyourtime... 3 Installation af databasen... 3 Sikkerhed og rettigheder... 4 SQL Login... 4 Rettigheder

Læs mere

Jobliste overblik

Jobliste overblik Kompakt Jobliste. Du kan starte Jobliste på mange måder. Du kan højreklikke på start knappen eller på proceslinjen, og vælge Jobliste i menuen, der kommer til syne. Du kan også åbne Jobliste med genvejstaster

Læs mere

Lynstartvejledning til Powersuite

Lynstartvejledning til Powersuite 2013 Optimer din computer og dens ydeevne med et enkelt kraftfuldt og praktisk program. Download og installation af Powersuite Det er nemt at downloade og installere Powersuite, det tager normalt under

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Roskilde Tekniske Gymnasium. Eksamensprojekt. Programmering C niveau

Roskilde Tekniske Gymnasium. Eksamensprojekt. Programmering C niveau Roskilde Tekniske Gymnasium Eksamensprojekt Programmering C niveau Andreas Sode 09-05-2014 Indhold Eksamensprojekt Programmering C niveau... 2 Forord... 2 Indledning... 2 Problemformulering... 2 Krav til

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Side 3. Tag backup med UpDraft Side 4. Tag manuelt backup Side 8 - 2 -

Indholdsfortegnelse. Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Side 3. Tag backup med UpDraft Side 4. Tag manuelt backup Side 8 - 2 - - 1 - Indholdsfortegnelse Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Side 3 Tag backup med UpDraft Side 4 Tag manuelt backup Side 8-2 - Hvorfor skal jeg tage backup af min blog? Lige meget om du har opbygget

Læs mere

7. Indstilling af den trådløse forbindelse i Windows XP

7. Indstilling af den trådløse forbindelse i Windows XP 7. Indstilling af den trådløse forbindelse i Windows XP Gør klar til indstilling Når du skal i gang med at konfigurere den computer, der skal væres trådløs, er det en god idé at bevare kabelforbindelsen

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Windows 8.1... 5. KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade. KAPITEL TO... 23 Internet, e-mail, kontakter og kalender

INDHOLDSFORTEGNELSE. Windows 8.1... 5. KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade. KAPITEL TO... 23 Internet, e-mail, kontakter og kalender INDHOLDSFORTEGNELSE Windows 8.1... 5 KAPITEL ET... Den nye brugergrænseflade Sådan får du Windows 8.1 på din pc... 8 Startskærmen... 9 Skrivebordet... 10 Kvikguide til den nye brugergrænseflade... 11 Amulet-menuen...

Læs mere

PCKeeper. Personlig betjening

PCKeeper. Personlig betjening PCKeeper Personlig betjening er et alt-i-et-program med en enestående blanding af knivskarp præcision i et softwareprodukt og passion hos et levende menneske. PCKeepers Microsoft Certified-eksperter vurderer

Læs mere

Picto Selector. Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde. Version: Oktober 2012

Picto Selector. Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde. Version: Oktober 2012 Picto Selector Lav dine egne flotte symbolark på den nemme måde Version: Oktober 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er Picto Selector?...4 USB?...4 Hent programmet...4 Installer programmet på din computer...5

Læs mere

Side. 1. Praktiske forberedelser 2. 2. Filmens opbygning 3. 3. Pædagogik og anvendelse 4. 4. Hvilke kandidater er filmen relevant for?

Side. 1. Praktiske forberedelser 2. 2. Filmens opbygning 3. 3. Pædagogik og anvendelse 4. 4. Hvilke kandidater er filmen relevant for? Indhold Side 1. Praktiske forberedelser 2 2. Filmens opbygning 3 3. Pædagogik og anvendelse 4 4. Hvilke kandidater er filmen relevant for? 5 5. Hvorfor er det relevant at vise filmen? 5 6. Hvad opnår du

Læs mere

Kort sagt: succes med netdating.

Kort sagt: succes med netdating. Indledning I denne e- bog får du en guide til, hvordan du knækker netdating koden! Du finder alt hvad du skal bruge, for at komme igang med at møde søde piger på nettet. Få f.eks. besvaret følgende spørgsmål:

Læs mere

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0

Viditronic NDVR Quick Guide. Ver. 2.0 Viditronic NDVR Quick Guide Ver. 2.0 1 Indholdsfortegnelse 1. HOVEDMENU 3 1.1 START 5 1.2 AKTIVITETSINDIKATOR: 7 1.3 INFORMATIONS VINDUE: 7 1.4 PTZ KAMERA KONTROL: 7 1.5 SKÆRMMENU 8 1.5.1 AKTIVER BEVÆGELSE:

Læs mere

Velkommen til 6. omgang

Velkommen til 6. omgang Velkommen til 6. omgang I dag Internet Hjemmeopgave 5 Mapper og filer Internet Vi så på faner sidst. og hurtigt på favoritter som ikke må forveksles med faner Favoritter Kan med fordel bruges til internetsider

Læs mere

Boot Camp Installerings- og indstillingsvejledning

Boot Camp Installerings- og indstillingsvejledning Boot Camp Installerings- og indstillingsvejledning Indholdsfortegnelse 3 Introduktion 4 Oversigt over installering 4 Trin 1: Søg efter opdateringer 4 Trin 2: Klargør Mac til Windows 4 Trin 3: Installer

Læs mere

Version 8.0. BullGuard. Backup

Version 8.0. BullGuard. Backup Version 8.0 BullGuard Backup 0GB 1 2 INSTALLATIONSVEJLEDNING WINDOWS VISTA, XP & 2000 (BULLGUARD 8.0) 1 Luk alle åbne programmer, bortset fra Windows. 2 3 Følg instrukserne på skærmen for at installere

Læs mere

Brugervejledning. ClaroRead fra Dictus (Windows PC)

Brugervejledning. ClaroRead fra Dictus (Windows PC) Brugervejledning ClaroRead fra Dictus (Windows PC) Indholdsfortegnelse HVAD ER CLAROREAD?... 3 DOWNLOAD OG INSTALLATION... 3 DOWNLOAD AF STEMMER... 5 CLAROREAD- VÆRKTØJSLINJE... 7 AFSPIL... 7 STOP... 7

Læs mere

Novell Vibe 3.4. Novell. 1. juli 2013. Hurtig start. Start af Novell Vibe. Lære Novell Vibe-grænsefladen og funktionerne at kende

Novell Vibe 3.4. Novell. 1. juli 2013. Hurtig start. Start af Novell Vibe. Lære Novell Vibe-grænsefladen og funktionerne at kende Novell Vibe 3.4 1. juli 2013 Novell Hurtig start Når du begynder at bruge Novell Vibe, kan det være en god idé at starte med at konfigurere dit personlige arbejdsområde og oprette et teamarbejdsområde.

Læs mere

IT Support Guide. Indledning. Program: Program sprog version: ENG (US) Guide emne: Publikationsnr.: 020109.01.02. Udgivet af: Michael Spelling 2008

IT Support Guide. Indledning. Program: Program sprog version: ENG (US) Guide emne: Publikationsnr.: 020109.01.02. Udgivet af: Michael Spelling 2008 IT Support Guide Denne guide er hentet på www.spelling.dk Program sprog version: ENG (US) Guide emne: Windows Vista System Restore Publikationsnr.: 020109.01.02 Udgivet af: Michael Spelling 2008 Indledning

Læs mere

Hvad du søgte efter Identiteten på det websted, du besøgte umiddelbart før vores websted (henvisende websted).

Hvad du søgte efter Identiteten på det websted, du besøgte umiddelbart før vores websted (henvisende websted). Brugervilkår og andre gode ting, som du bør vide for at være sikker online. Sikkerhed er alles ansvar En del af IKEA ånden er "jeg gør min del, du gør din del, og sammen gør vi en masse." Dette gælder

Læs mere

AgroSoft A/S AgroSync

AgroSoft A/S AgroSync AgroSoft A/S AgroSync AgroSync er et AgroSoft A/S værktøj, der bliver brugt til filudveksling imellem WinSvin og PocketPigs. Fordele ved at bruge AgroSync: Brugeren bestemmer overførsels tidspunktet for

Læs mere

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation)

Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Opgradere fra Windows Vista til Windows 7 (brugerdefineret installation) Hvis du ikke kan opgradere computeren, som kører Windows Vista, til Windows 7, så skal du foretage en brugerdefineret installation.

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Introduktion. Hej og velkommen til "Sådan tager du fantastiske landskabsfotos".

Introduktion. Hej og velkommen til Sådan tager du fantastiske landskabsfotos. Introduktion Hej og velkommen til "Sådan tager du fantastiske landskabsfotos". I denne guide vil jeg vise dig strategien for, hvordan du som begyndende fotograf tager et fantastisk foto af et landskab.

Læs mere

MANUAL. Præsentation af Temperaturloggerdata. Version 2.0

MANUAL. Præsentation af Temperaturloggerdata. Version 2.0 MANUAL Præsentation af Temperaturloggerdata Version 2.0 Indholdsfortegnelse FORORD...3 INTRODUKTION...3 KRAV OG FORUDSÆTNINGER...3 INSTALLATION...4 OPSÆTNING...8 PROGRAMOVERBLIK...10 PROGRAMKØRSEL...11

Læs mere

12 Gode grunde til at opgradere til Windows 812 Great Reasons to Upgrade to Windows 8

12 Gode grunde til at opgradere til Windows 812 Great Reasons to Upgrade to Windows 8 ReviverSoft Blog Tips and Tricks to Make You Love Your Computer Again http://www.reviversoft.com/da/blog 12 Gode grunde til at opgradere til Windows 812 Great Reasons to Upgrade to Windows 8 Klar til at

Læs mere

Hjemmeside på SkoleKom

Hjemmeside på SkoleKom Hjemmeside på SkoleKom 1 Om vejledningen Har din lærer givet tilladelse, kan du nu lave din helt egen personlige hjemmeside på SkoleKom. En hjemmeside på SkoleKom er let at gå til, og har du arbejdet lidt

Læs mere

Rens din pc for spyware

Rens din pc for spyware Rens din pc for spyware Spyware kan forvandle din computer til en kravlende krøbling, mens reklamerende pop op-vinduer kæmper om din opmærksomhed. Virus udgør ikke længere den største trussel for computerbrugerne,

Læs mere

Startvejledning. Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere.

Startvejledning. Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Startvejledning Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Find det du skal bruge Klik på en fane på båndet for at

Læs mere

Sådan sætter du TraceTool op til tælleugerne

Sådan sætter du TraceTool op til tælleugerne Sådan sætter du TraceTool op til tælleugerne TraceTool er det værktøj, som medarbejderne i din kommune skal anvende til at registrere henvendelser manuelt i tælleugerne. Denne vejledning beskriver, hvordan

Læs mere

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007

Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007 Opsætning af Outlook til Hosted Exchange 2007 Sådan opsættes Outlook 2007 til Hosted Exchange 2007. Opdateret 29. december 2010 Indhold 1 Indledning... 2 2 Outlook 2007 klienten... 2 3 Automatisk opsætning

Læs mere

Lærer nye styresystemer Installerer programmer som kun kan bruges i ældre versioner

Lærer nye styresystemer Installerer programmer som kun kan bruges i ældre versioner Virtuel PC Fordele/ulemper Fordele: Lærer nye styresystemer Installerer programmer som kun kan bruges i ældre versioner Ulemper: Reserverer RAM (Windows 7) Problemer med at ureglementeret lukke ned Mister

Læs mere

Sådan nulstiller du dine netværks indstillinger i Windows

Sådan nulstiller du dine netværks indstillinger i Windows 2017 Sådan nulstiller du dine netværks indstillinger i Windows NewTech IT Norgesvej 17 6100 Haderslev Tlf. 79 306 153 info@newtechit.dk www.newtechit.dk 29-04-2017 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Første

Læs mere

GRAFISK DESIGN RESPONSIV WEBSHOP MED ET FARVETWIST

GRAFISK DESIGN RESPONSIV WEBSHOP MED ET FARVETWIST GRAFISK DESIGN RESPONSIV WEBSHOP MED ET FARVETWIST Hjemmesidedesign og udvikling www.mads-pj.dk/clothesly MADS PADKÆR JØRGENSEN - GRAFISK DESIGN Side 1 af 13 DOKUMENTATION OPGAVE Opgaven jeg stillede mig

Læs mere

InfoGalleri i detaljer

InfoGalleri i detaljer InfoGalleri i detaljer InfoGalleri er et digitalt formidlingsværktøj, der hjælper dig til at kommunikere bedre med dine brugere ved brug af storskærme. Ved hjælp af vores brugervenlige redaktionsværktøj,

Læs mere

Indhold. Side 1 af 6. Internet Explorer 7 Internet Explorer 7

Indhold. Side 1 af 6. Internet Explorer 7 Internet Explorer 7 Internet Explorer 7 Side 1 af 6 Indhold Internet Explorer 7...1 Indhold...1 Nye ting i Internet Explorer 7...2 Nyt udseende...2 Faneblade...2 Nemmere søgning...3 Nemme nyheder...3 Bedre sikkerhed...5 Understøttelse

Læs mere

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress.

Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Wordpress manual Sådan opdaterer og vedligeholder du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting og funktioner i Wordpress, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje

Læs mere

Tillæg til Libris-hæftet: WordPress. Temaredigering og sikkerhed m.m.

Tillæg til Libris-hæftet: WordPress. Temaredigering og sikkerhed m.m. Tillæg til Libris-hæftet: WordPress Temaredigering og sikkerhed m.m. 1. Temaopbygning og -redigering I det trykte hæfte gennemgår jeg, hvordan du installerer temaer i WordPress. Der findes tusindvis af

Læs mere

Printer Administrations Løsninger. Til enkel, centraliseret styring af printere og multifunktionelle enheder

Printer Administrations Løsninger. Til enkel, centraliseret styring af printere og multifunktionelle enheder Printer Administrations Løsninger Printer Administrations Løsninger Til enkel, centraliseret styring af printere og multifunktionelle enheder STYR ARBEJDSGANGENE DEN NEMME MÅDE AT STYRE DINE PRINTERE OG

Læs mere

Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2015

Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 2015 Pårørendetilfredshedsundersøgelse Skovhus Privathospital 5 Nærværende pårørendeundersøgelse er fra året 5. Der er lavet pårørendeundersøgelser på Skovhus Privathospital siden. I disse undersøgelser bliver

Læs mere

Facebook Timeline FACEBOOK TIMELINE KOMPLET GUIDE TIL FACEBOOK TIMELINE. Udarbejdet af Kasper Ebsen webdanmark.com

Facebook Timeline FACEBOOK TIMELINE KOMPLET GUIDE TIL FACEBOOK TIMELINE. Udarbejdet af Kasper Ebsen webdanmark.com Facebook Timeline KOMPLET GUIDE TIL FACEBOOK TIMELINE Udarbejdet af Kasper Ebsen webdanmark.com W EBDANMARK.COM APS T: +45 7020 1619 CVR 25 85 88 32 SØNDERHØJ 7 DK- 8260 VIBY J F: +45 7020 1629 INFO@W

Læs mere

Sådan installeres og teste WordPress på en lokal server

Sådan installeres og teste WordPress på en lokal server Sådan installeres og teste WordPress på en lokal server Det gratis WordPress blog værktøj er vokset gennem årene til et fuldgyldigt CMS-system content management system). WordPress har forenklet processen

Læs mere

Boot Camp Installations- & indstillingshåndbog

Boot Camp Installations- & indstillingshåndbog Boot Camp Installations- & indstillingshåndbog Indholdsfortegnelse 4 Introduktion 5 Hvad du har brug for 6 Oversigt over installation 6 Trin 1: Søg efter opdateringer. 6 Trin 2: Åbn Boot Camp-assistent.

Læs mere

Udskæring med Vegas Pro multi-kamera redigeringsværktøjer

Udskæring med Vegas Pro multi-kamera redigeringsværktøjer Udskæring med Vegas Pro multi-kamera redigeringsværktøjer Gary Rebholz Med høj kvalitet kameraer bliver mere og mere overkommelig et stigende antal redaktører står nu over for at skære sammen flere optagelser,

Læs mere

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Systemkrav For at kunne bruge Composite kræves: Windows 95 eller nyere (bemærk - kun Windows kan bruges) Browseren Internet Explorer 6.0 eller

Læs mere

Mere end flådestyring

Mere end flådestyring www.toyota-forklifts.dk TOYOTA I_SITE Mere end flådestyring Hvordan kan jeg reducere omkostninger i forbindelse med skader? Hvad er min optimale flådestørrelse? Hvordan kan jeg øge min udnyttelsesgrad?

Læs mere

Manual til AVG Antivirus

Manual til AVG Antivirus Manual til AVG Antivirus Det anbefales, at alle brugere benytter sig af et antivirus-program. Formålet med programmet er at forhindre din computer i at blive smittet med virus. Virus-inficerede computere

Læs mere

Windows 7 For nye brugere

Windows 7 For nye brugere Windows 7 For nye brugere 1 Indholdsfortegnelse Køb videobøger på Forlaget Globe 6 Læs mere om TextMaster på www.videobog.dk. 6 Forord og intro... 7 En onlinebog, som er konverteret fra en videobog 7 I

Læs mere

GUIDE TIL CLOUD DRIVE

GUIDE TIL CLOUD DRIVE GUIDE TIL CLOUD DRIVE Dette er en guide du kan anvende til nemt at komme effektivt i gang med at anvende Cloud Drive Indholdsfortegnelse 1. Tilgængelige Cloud Drive klienter 2. Guide til Windows klienten

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Livsstilshold (vægttab) Individuel coaching. Kostvejledning

Livsstilshold (vægttab) Individuel coaching. Kostvejledning Livsstilshold (vægttab) Individuel coaching Livsstilshold på arbejdspladsen Kostvejledning Som coach vil jeg hjælpe dig til at optimere dit liv ved at få dig til at tage det fulde ansvar og indse, hvad

Læs mere

1-1 Usability evaluering af den simple udgave

1-1 Usability evaluering af den simple udgave BILAG 1 s. 2 af 19 Bilag 1 1-1 Usability evaluering af den simple udgave...5 1-2 Heuristisk inspektion af den simple udgave...6 1-3 Usability evaluering af den avancerede udgave...8 1-4 Heuristisk inspektion

Læs mere

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Opdag startskærmen. Startskærmen indeholder alle dine vigtigste oplysninger. Dynamiske felter sørger for, at du altid

Læs mere

Lav din egen hjemmeside/blog. Dag 1 22-10-2015. Agenda d. 25. oktober 2015. Pc ere på nettet. Præsentation. Hvad er WordPress? Hvad er WordPress?

Lav din egen hjemmeside/blog. Dag 1 22-10-2015. Agenda d. 25. oktober 2015. Pc ere på nettet. Præsentation. Hvad er WordPress? Hvad er WordPress? Agenda d. 25. oktober 2015 Lav din egen hjemmeside/blog Dag 1 Præsentation af underviser og deltagere Pc erepå nettet Hvad er WordPress? Og hvad er forskellen på en blog og en hjemmeside Hej verden Kvik

Læs mere

Release notes Januar 2014

Release notes Januar 2014 Release notes Januar 2014 Det er vigtigt, I sletter midlertidige filer i jeres browser efter et nyt release af borger.dk, for at browseren ikke stadig anvender ældre komponenter herfra. For OPIS redaktører

Læs mere

Vejledning i upload af serier til Danske tegneseriskaberes app.

Vejledning i upload af serier til Danske tegneseriskaberes app. Vejledning i upload af serier til Danske tegneseriskaberes app. En kort intro Version 1.2 22/11/2012 Danske Tegneserieskabere har lavet appen for at give medlemmer og andre en nem adgang til at publicere

Læs mere

Hvilke ord 'trigger' dine kunder?

Hvilke ord 'trigger' dine kunder? Hvilke ord 'trigger' dine kunder? Af Rikke Moos, Webskribenten Du kender talemåden: vælg dine ord med omhu. Et fornuftigt råd, der er værd at følge, hvis du vil undgå at blive misforstået af andre. Men

Læs mere

Xerox Device Agent, XDA-Lite. hurtig vejledning til installation

Xerox Device Agent, XDA-Lite. hurtig vejledning til installation Xerox Device Agent, XDA-Lite hurtig vejledning til installation Hvad er XDA-Lite? XDA-Lite er en software, som registrerer data på kontormaskiner med det primære formål at sende automatiske tælleraflæsninger

Læs mere

Billedvideo med Photo Story

Billedvideo med Photo Story Billedvideo med Photo Story Programmer: Microsoft Photo Story 3 Microsoft Windows XP Microsoft Internet Explorer Anvendelse: Edb informatik - Almen Voksenuddannelse September 2006 Billedvideo med Photo

Læs mere

Brugervejledning. ClaroRead fra Dictus -PC

Brugervejledning. ClaroRead fra Dictus -PC Brugervejledning ClaroRead fra Dictus -PC 1 Indholdsfortegnelse HVAD ER CLAROREAD?... 3 INSTALLATION... 3 CLAROREAD-VÆRKTØJSLINJE... 3 AFSPIL... 4 STOP... 4 GEM TEKST SOM LYDFIL... 4 INDSTILLINGER... 5

Læs mere

Installation af Oracle 10g Release 2 database

Installation af Oracle 10g Release 2 database Installation af Oracle 10g Release 2 database Oracle 10g database indeholder databasesoftware, enterprise manager, SQL*Plus m.m., HTML DB (i dag kendt som Application Express) og tilhørende HTTP Server

Læs mere

Instruktioner ved første anvendelse

Instruktioner ved første anvendelse Instruktioner ved første anvendelse Kapitel 1. Tilslutning (4.1) 2. Afinstallering af gamle drivere og enheder (4.2) 3. Installation i Windows (4.3) 4. Kontrol efter installation (5)! 1 Introduktion Denne

Læs mere

Internet Information Services (IIS)

Internet Information Services (IIS) Internet Information Services (IIS) Casper Simonsen & Yulia Sadovskaya H1we080113 06-11-2013 Indholdsfortegnelse Problemformulering... 2 Hvorfor:... 2 Hvad:... 2 Hvordan:... 2 Problembehandling... 3 Introduktion...

Læs mere

Microsoft Project 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere.

Microsoft Project 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Startvejledning Microsoft Project 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Værktøjslinjen Hurtig adgang Tilpasse dette område så dine

Læs mere

ECdox som favorit. Indledning 1. Internet Explorer 2. Chrome 4. Safari 5. Favorit på mobile enheder 6 Android 6 IOS 7. ECdox på mobile enheder 7

ECdox som favorit. Indledning 1. Internet Explorer 2. Chrome 4. Safari 5. Favorit på mobile enheder 6 Android 6 IOS 7. ECdox på mobile enheder 7 ECdox som favorit Indledning 1 Internet Explorer 2 Chrome 4 Safari 5 Favorit på mobile enheder 6 Android 6 IOS 7 ECdox på mobile enheder 7 Indledning Dette dokument beskriver hvordan man opretter og arbejder

Læs mere

Brugermanual 3D Webcam

Brugermanual 3D Webcam Brugermanual 3D Webcam 2 Indholdsfortegnelse Kort introduktion... 4 Installation... 4 Hardware Installation... 4 Software Installation... 5 Forklaring til knapper... 6 Linse Focus... 6 3D Justering...

Læs mere

Sociale Medier & SEO-pakker: Karakteristikker

Sociale Medier & SEO-pakker: Karakteristikker Sociale Medier & SEO-pakker: Karakteristikker Account Mananger Vi tilbyder en engageret kundechef, som er tilgængelig i kontortiden via telefon, e-mail og Skype for at løse enhver problemstilling. Kundechefen

Læs mere

Vejledning til farvekvalitet

Vejledning til farvekvalitet Side 1 af 6 Vejledning til farvekvalitet Vejledningen til farvekvalitet beskriver, hvordan printeren kan bruges til at justere og tilpasse farveoutput. Menuen Kvalitet Menupunkt Udskriftstilstand Farve

Læs mere