Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi"

Transkript

1 Side 1 af 8 Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi For at ansøgningen kan behandles, skal samtlige punkter i ansøgningsskemaet udfyldes. Ansøgningsskemaer der ikke er korrekt udfyldt i de påkrævede felter, vil ikke komme i betragtning. Det anbefales at læse vejledning til ansøger inden ansøgningsskemaet udfyldes. Der kan kun skrives i de markerede områder Der kan kun vedlægges bilag for punkt 7, 8 og 9. Ansøgninger sendes til mst@mst.dk. Emnefeltet skal udfyldes med institutionsnavn for hovedansøgeren efterfulgt af ansøgning til pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi : Eksempel: Kommunenavn ansøgning til pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi 1. Projektets titel: Øget genanvendelse i bringeordninger 2. Kort beskrivelse af hovedformålet med projektet, der kan bruges ved offentliggørelse (510 linjer) Projektet sætter fokus på at øge genanvendelse af de tørre fraktioner ved at gøre det nemmere for borgerne at sortere, opsamle og bringe plast, metal og glas til genbrugsøer og genbrugsstationer. Borgerne inddrages i at skabe egne løsninger til sortering og opsamling. Muligheder og barrierer for afsætning af blandede fraktioner undersøges og vurderes. Effekten af forsøget dokumenteres gennem undersøgelse af dagrenovation før og efter. Projektet er et samarbejdsprojekt mellem Silkeborg Forsyning og Reno Djurs. 3. Hovedansøger og medansøgere Hovedansøger (står for kontakten til Miljøstyrelsen) Virksomhedens/organisationens navn: Adresse: Postnummer og by: Reno Djurs Ballevej Balle Telefon: renodjurs@renodjurs.dk CVRnr: Bankoplysninger Bank: Djursland Bank Reg. Nr.: 7320 Konto nr.: Projektleder Navn: Hardy Mikkelsen hmi@renodjurs.dk Tlf.: Projektkontaktperson Navn: Hardy Mikkelsen hmi@renodjurs.dk Tlf.: Økonomisk ansvarlig for projektet Navn: Morten Therkildsen mth@renodjurs.dk: Tlf.: Medansøgere: Silkeborg Forsyning

2 Side 2 af 8 (Navn og adresse på organisation, kontaktperson, CVR/CPR; på alle andre, der deltager i ansøgergruppen og medfinansierer projektet) Tietgensvej Silkeborg CVR: Kontaktperson: Niels Holm Ørnstrup Silkeborg Kommune Søvej Silkeborg CVR: Kontaktperson: Rikke Bernth Fuks Er ansøger (sæt gerne flere kryds ved flere ansøger) X Kommune Forskningsvirksomhed X Forsynings eller affaldsselskab Forening NGO Andet kort beskrivelse af ansøger: 4. Tilskud Projektets samlede budget: Kr Ansøgt tilskud Kr Samlet egenfinansiering Kr Modtager projekter offentlig støtte fra andre Ja: tilskudsordninger? Hvis ja, hvilken tilskudsordning: Ordning: Beløb Kr. Søger projektet om offentlig støtte fra andre Ja: tilskudsordninger? Hvis ja, hvilken tilskudsordning: Beløb: Ordning: Kr. Nej: x Nej: x 5. Projektbeskrivelse a. Baggrund hvad er den nuværende situation Beskriv kort baggrunden for projektet og de muligheder eller problemstillinger for øget genanvendelse af husholdningsaffaldet der betyder, at der er behov for projektet. (max 1/3 side) Det er dyrt for kommunerne at etablere henteordninger for alle fraktioner, særligt i tyndt befolkede områder. Derudover, så er det sandsynligt, at der kan opnås en bedre kvalitet i indsamlet affald i bringeordninger end i henteordninger fordi det kræver en dedikeret indsats fra borgerens side at bringe affaldet til ordningen. Derfor er det relevant at undersøge hvor langt man kan nå i forhold til kvantitet (indsamlet mængde) og kvalitet (renhed) ved at udvide bringeordninger til de tørre, genanvendelige fraktioner. Silkeborg Forsyning (SF) og Reno Djurs (RD) har begge en interesse i at udvikle sådanne bringeordninger. Inddragelse af borgerne i de konkrete løsninger indgår både i Silkeborg og på Djursland. Konceptet for sortering er dog forskelligt i RD s hhv. SF s oplande.

3 Side 3 af 8 RD har forsøgsvist fokus på at udvide den nuværende bringeordning for emballager til fremover også at omfatte alt småt plast, metal og glas afleveret i én samlet fraktion (fraktionens sammensætning er dog ikke fastsat og afhænger blandt andet af dialog med aftagerne). SF har fokus på at udvide den nuværende bringeordning for glas og papir til også at omfatte plast/metal, papir/pap, sparerpærer, batterier og småt elektronikaffald. Både RD og SF ønsker, at det lokale koncept er gennemgående på såvel affaldsø som på genbrugsstation. En uddybende beskrivelse af baggrunden for projektet fremgår af bilag 1. b. Formål, mål og succeskriterier Beskriv projektets formål, mål og succeskriterier i alt ½ side Formål: Hvad vil projektet gøre i forhold til ovenfor skitserede situation? Mål: Hvilke mål er der for projektet Hvordan ser situationen ud når opfyldt de opstillede mål Succeskriterier: Hvad er kriterierne for at kunne sige, at målene er nået? Succeskriterierne skal være konkrete og målbar Det overordnede formål med projektet er på Djursland såvel som i Silkeborg at øge genanvendelsen kvantitativt (indsamlet mængde) og kvalitativt (kvalitet af indsamlede fraktioner) af plast, metal, glas og pap ved brug af bringeordninger under hensyn til økonomi i ordningerne. I Silkeborg ønskes det desuden at øge indsamlingen af papir og affald til særlig behandling (sparerpærer, batterier og småt elektronik) ved brug af bringeordninger. Den overordnede metode til at opnå målene er, at gøre det lettere for borgerne at benytte bringeordningerne. Dette sker ved i 3 testområder at skabe en fælles identitet for affaldsøer og genbrugsstationer, hvor der sorteres efter det samme koncept. Borgerne vil bidrage med at udvikle og evaluere tiltag, der kan optimere sortering og midlertidig opbevaring i hjemmet. Det fremgår af punkt 5a, hvilke fremtidige kombinationer af de tørre, genanvendelige fraktioner, der vil blive opsamlet på Djursland hhv. i Silkeborg. Dette giver mulighed for at sammenligne forskellige indsamlingskoncepter, mens tilgangen med borgerinddragelsen er den samme i de tre områder. Målet for projektet er: At opnå en målbar reduktion af de tørre, genanvendelige fraktioner i restaffald At udvikle fremtidssikrede løsninger for bringeordninger og test af løsningerne i såvel by som landområder i et tæt samarbejde med borgerne i forsøgsområderne At kortlægge fordele og ulemper ved afsætning af forsøgsordningernes fraktioner sammenlignet med de nuværende fraktioner At skabe et idékatalogmed borgernes egne forslag til indretning af individuelt tilpassede løsninger i hjemmet samt rutiner/processer i hjemmene, der gør øget sortering og genanvendelse nemmere. Idékataloget kan bruges af ansøgerne såvel som andre kommuner/forsyningsselskaber. Succeskriterierne er:

4 Side 4 af 8 en målbar reduktion i restaffaldet af emballager på 60 % og af andet metal og plast på 40 %. I Silkeborg er målet desuden en reduktion i restaffaldet af papir på 40 % og af eventuelle sparepærer, batterier og småt elektronik på 50 % c. Hvad er de forventede effekter på genanvendelsen af husholdningsaffaldet inden for fraktionerne: organiskaffald, pap, papir, metal, plastik, glas og træ? Beskriv hvilke effekter på genanvendelsen for fraktionerne omfattet af ressourcestrategien for husholdningerne der kan opnås gennem projektet og hvilke perspektiver der kan ses fra projektet på længere sigt både nationalt og globalt. Projektet vil dokumentere, hvor effektiv en bringeordning for tørre, genanvendelige materialer kan blive. Projektets succeskriterie er som nævnt 60 % for emballager (plast, metal og glas) samt 40 % af andet plast, metal og glas. For papir (Silkeborg) er målet en 40 % reduktion, mens der eventuelle sparepærer, batterier og småt elektronik i restaffald i Silkeborg forventes reduceret med 50 %. Affaldsanalyser før og efter forsøget vil dokumentere om disse mål bliver indfriet. Et væsentligt resultat af projektet bliver at vise, hvor langt det er muligt at nå gennem bringeordninger såvel i egentlige landsbysamfund (RD) som i mere tyndt befolkede områder (SF). Perspektiver nationalt og globalt Der er et stort potentiale i at sortere mere affald fra til genanvendelse i husholdningerne. Analyser fra danske haveboliger viser, at en stor del af dagrenovationen kan genanvendes, hvis det bliver sorteret fra. Projektet forventes at have en positiv effekt på genanvendelsen af de fraktioner, der er omfattet af ressourcestrategien. Idékataloget (jf. punkt 5e) gør det muligt for alle landets kommuner at lade sig inspirere af projektets enkle og brugbare løsninger. Samtidig vil kommunerne med inspiration fra kataloget kunne sammensætte løsninger, der er tilpasset de lokale forhold i de forskellige områder i den enkelte kommune. Dette vil samlet set være med til at bringe Danmark på ret kurs i forhold til målet om at genanvende 50 % af affaldet fra husholdningerne i Projektet vil med inddragelse af erfaringer fra borgernes egne forslag til løsninger være med til at understøtte teknologiudviklingen og de styrkepositioner, vi globalt set har i Danmark inden for sortering og genanvendelse. Samtidig vil det globale perspektiv være, at vi i Danmark tager ansvar for vores eget affald og øger genanvendelsen med deraf følgende nedbringelse af CO2udslip og forbrug af ikkefornybare ressourcer.

5 Side 5 af 8 d. Hvilke nyskabende perspektiver er der i projektet Beskriv konkret hvilke nye erfaringer, viden og/eller metoder projektet forventes at biddrage med. I beskrivelsen skal der særligt lægges vægt på de nationale perspektiver for projektet Projektet inddrager borgerne i den konkrete udformning af affaldsordningerne, og der satses på, at den individuelt valgte løsning på den måde tilpasses hvert enkelt husstand. På den måde bliver opsamling i hjemmet en del af affaldshåndteringen. Denne tilgang til bringeordninger er, så vidt det vides, ny. Det er nyt, at man forsøger at højne effektiviteten af bringeordninger ved at fokusere på at gøre det nemt for borgerne at sortere (sortering i en blandet fraktion hhv. mulighed for at aflevere flere kildesorterede fraktioner samme sted). Forudsætningerne hos RD og SF er forskellige. Bosættelsesmønstret i forsøgsområderne er sammenligneligt (mindre bysamfund) men RD og SF har forskellige forvaltningsmæssige praksisser. Ved at gå sammen om projektet i RD og SF, så skabes der et bredt vidensgrundlag om effekt af tiltag under disse forskellige forudsætninger. Dette gør projektet interessant for en større målgruppe af kommuner som vil kunne bruge projektets resultater direkte i deres eget arbejde med at øge genanvendelsen særligt i de tyndt befolkede områder. Kataloget med de (mindst) 10 gåde råd om sortering og opsamling af genanvendelige fraktioner af f.eks. plast, metal og glas i husstanden kan anvendes i forbindelse med en eventuel udbredelse af de afprøvede ordninger til resten af oplandet samt i andre dele af landet, hvor brugen af bringeordninger til de tørre genanvendelige materialer bringes i spil. e. Formidling hvordan får andre del i den nye viden? Beskriv hvordan projektet og resultaterne vil blive formidlet. Dette skal være konkret og dække formidling både under projektet og ved projektets afslutning. Beskriv hvordan det sikres projektet biddrager til vidensopbygning for aktører/organisationer udenfor projektgruppen. Bemærk! Markedsførings aktiviteter ikke kan modtage tilskud og ikke derfor ikke skal beskrives. RD og SF vil gennem lokale og landsdækkende netværk løbende orientere andre kommuner /selskaber om projektets status og resultater. Andre, udvalgte kommuner vil blive indbudt til at deltage i følgegruppen, hvor de kan bidrage med sparring. Når projektet er afsluttet, så vil RD sammen med SF indbyde til et seminar, hvor dette projekt og andre lignende projekters resultater præsenteres og diskuteres i et bredere forum. Besigtigelse af forsøgsområder kunne indgå som en aktivitet under seminaret. Der skrives en artikel, som søges optaget i relevant tidsskrift. Andre formidlingsaktiviteter, som bidrager til videndeling, kan ligeledes komme på tale. f. Hvad gør et tilskud nødvendigt Beskriv hvorfor, der er behov for offentligt tilskud for at kunne gennemføre projektet, og hvad et tilskud kan gøre muligt. Det kunne f.eks. være at sætte gang i en aktivitet som eller ikke ville blive gennemført, øge omfanget af aktiviteterne, sikre resultaterne kommer flere til gode, eller projektet gennemføres hurtigere end det ellers ville

6 Side 6 af 8 Når der etableres en indsamling baseret på en bringeordning, så er det store investeringer og driftsomkostninger, der følger med beslutningen. Gennem et tilskud får RD/SF hurtigere genereret viden om, hvor langt det er muligt gennem inddragelse af borgerne at øge genanvendelsen via en bringeordning for plast, metal, glas og andre fraktioner. Projektets resultater vil dermed også hurtigere kunne blive formidlet til andre interessenter. At projektet koordineres mellem RD og SF, vil give flere kommuner mulighed for at nyttiggøre projektets erfaringer. Koordinering samt tilpasning af undersøgelsen til flere forvaltningsmæssige praksisser kræver dog ekstra ressourcer, og det er mere tidskrævende, end hvis der kun var én ansøger. Et tilskud vil gøre det muligt at finde ressourcerne til den ekstra indsats, som kræves. 6. Beskriv rollefordelingen (hvis der er mere end en projektansøger) Beskriv hvordan løsningen af opgaverne i projektet er fordelt mellem de enkelte aktører i projektet. Hvordan træffes beslutninger og hvem har ansvar for hvilke dele af projektet? Hvilke særlige kompetencer har de enkelte ansøgere og hvordan kommer de til udtryk i projektet? Rollefordeling RD er som hovedansøger ansvarlig for projektet fremdrift og formidling af resultater. RD udpeger en projektleder. RD har den direkte kontakt til Miljøstyrelsen og sikrer, at følgegruppen orienteres, indkaldes og der udarbejdes referat af møder. RD udpeger i sit opland det lokalområde, som indgår i projektet. SF er medansøger på projektet. SF udpeger to mindre bysamfund hver med mindre end 100 husstande. De to områder med lokalt opland indgår i projektet. Et kommunikationsbureau står for udarbejdelsen af informationsmateriale til borgerne i de tre områder. Kommunikationsbureauet står ligeledes for opsætning af katalog indeholdende de 10 gode ideer. Econet har stor erfaring i at kortlægge, beskrive og vurdere affaldsmængde og affaldsordninger. Econet har desuden solid erfaring i at gennemføre kvalitative undersøgelser og implementering af forsøg og nye ordninger for affaldshåndtering samt i at formidle emner indenfor miljøområdet. Econet vil således stå for den praktiske gennemførelse, herunder: Gennemføre kvalitative interviews blandt borgere og foreninger Evaluere mulige tiltag til at øge genanvendelsen Dokumentere projektets resultater gennem affaldsanalyser af mængde og sammensætning af restaffald før og efter forsøget Vurdere mulighederne for at afsætte de blandede fraktioner med/uden emballage Udarbejde rapport med projektets resultater og katalog med eksempler på borgernes gode ideer og erfaringer Bidrage til øvrig formidling om projektet Der etableres også en følgegruppe. Følgegruppens opgave er at drøfte projektets fremdrift herunder at bidrage/inspirere projektet. I følgegruppen indgår (forslag) repræsentanter fra Miljøstyrelsen, RD, SF, Econet samt yderligere 12 kommuner. Norddjurs, Syddjurs og Silkeborg Kommuner bliver tilbudt at indgå i en følgegruppe. 7. Tidsplan

7 Side 7 af 8 Tidsplan for hovedaktiviteter, leverancer, vigtige milepæle og beslutningspunkter. Det skal også fremgå af tidsplanen hvornår Miljøstyrelsen og evt. følgegruppe skal inddrages. Indsæt selv flere række, kolonner og overskrifter så det passer til projektet. Vær opmærksom på at overskridelse af tidsplanen kan få konsekvenser for udbetalingen af projektmidler. Tidsplan kan evt. vedhæftes som bilag J F M A M J J A S O N D Forberedelsesfasen Driftsfasen Evalueringsfasen Rapportering Formidling Følgegruppe 8. Budget Budgettet vedlægges som bilag. Der henvises til vejledningen for en beskrivelse af kravene til budget indholdet. Nedenfor skal der gives et økonomisk overblik over projektet Overblik over finansieringen af projektet og tilskudsprocent. Kilder Kr. Samlet budget [Hvad er de samlede udgifter for projektet] Evt. egen finansiering (specificer for alle ansøgere) [navn på ansøger] kr. Reno Djurs: kr. Silkeborg Forsyning: kr. Silkeborg Kommune: 0 kr. Andre kilder til finansiering (specificer om finansieringen er offentlig eller privat for den enkelte finansieringskilde) [navn på anden kilde] 0 Tilskud ansøgt fra Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi (fordelt på hver ansøger, der anvender tilskuddet) [navn på ansøger] Reno Djurs: kr. Silkeborg Forsyning: kr. Silkeborg Kommune: kr. Tilskudssats i %, for hver ansøger [navn på ansøger] Reno Djurs: 79 % Silkeborg Forsyning: 20 % Silkeborg Kommune: 100 %

8 Side 8 af 8 9. Underskrift Undertegnede bekræfter rigtigheden af oplysningerne i ansøgningen Projektleder: Navn Hardy Mikkelsen Dato 28. november 2014 Underskrift Hovedansøger virksomhedens ansvarlige leder: Navn Morten Therkildsen Dato 28. november 2014 Underskrift Medansøger virksomhedens ansvarlige leder: Navn Dato Underskrift Medansøger virksomhedens ansvarlige leder: Navn Dato Underskrift (Alternativt kan medansøgere underskrive på et underskriftblad) HUSK! Ansøgningen skal underskrives. Underskrifter fra hovedansøger og medansøger sikrer, at de alle er indforstået med projekt og budget. BEMÆRK: Der sker ikke kryptering af elektroniske henvendelser. Hvis din ansøgning indeholder oplysninger om forhold, som du mener, skal beskyttes, eksempelvis om private eller personlige forhold, bør du anvende almindelig post i stedet for Liste over bilag: Bilag 1: Uddybet budget med timer per medarbejder Bilag 2: Underskriftsblad(e) for medansøgere, der ikke har underskrevet ansøgningen under pk.t 7. Bilag 3: Kopi af evt. skriftlige aftaler mellem ansøgerne om deltagelse i og medfinansiering af projektet (endelige samarbejdsaftaler skal indsendes, hvis der opnås tilskud til projektet)

Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi

Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi Side 1 af 8 Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi For at ansøgningen kan behandles, skal samtlige punkter i ansøgningsskemaet udfyldes. Ansøgningsskemaer

Læs mere

Bilag 1. Øget genanvendelse i bringeordninger. Baggrund. 27. november 2014

Bilag 1. Øget genanvendelse i bringeordninger. Baggrund. 27. november 2014 27. november 2014 Bilag 1 Øget genanvendelse i bringeordninger Baggrund I Reno Djurs opland er der i dag en velfungerende indsamlingsordning for papir og pap, hvor alle husstande har en særskilt beholder

Læs mere

file:///c:/adlib%20express/work/20150630t142706.976/20150630t142707.507/653b5d48-70...

file:///c:/adlib%20express/work/20150630t142706.976/20150630t142707.507/653b5d48-70... file:///c:/adlib%20express/work/20150630t142706.976/20150630t142707.507/653b5d48-70... Page 1 of 1 30-06-2015 From: Lone Misfeldt Sent: 24-03-2015 13:00:37 To: Bendt Skodborg Nielsen Subject: MST ans gning

Læs mere

Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af ressourcestrategien (Kommunepuljen)

Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af ressourcestrategien (Kommunepuljen) Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af ressourcestrategien Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af ressourcestrategien (Kommunepuljen) For at

Læs mere

Øget genanvendelse i bringeordninger Et forsøgsprojekt v. Hardy Mikkelsen, Reno Djurs

Øget genanvendelse i bringeordninger Et forsøgsprojekt v. Hardy Mikkelsen, Reno Djurs DAKOFA 9. februar 2016 Øget genanvendelse i bringeordninger Et forsøgsprojekt v. Hardy Mikkelsen, Reno Djurs Projektet Formål: At øge genanvendelsen af plast, metal, glas og pap ved brug af bringeordninger

Læs mere

Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi (Kommunepuljen)

Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi (Kommunepuljen) Side 1 af 8 Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi (Kommunepuljen) For at ansøgningen kan behandles, skal samtlige punkter i ansøgningsskemaet

Læs mere

Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af ressourcestrategien (Kommunepuljen)

Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af ressourcestrategien (Kommunepuljen) Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af ressourcestrategien Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af ressourcestrategien (Kommunepuljen) 1. Projektets

Læs mere

OPLYSNINGSSKEMA til udgivelse af elektronisk nyhedsbrev Internationalt Affaldsnyt

OPLYSNINGSSKEMA til udgivelse af elektronisk nyhedsbrev Internationalt Affaldsnyt 1 1. Hovedoplysninger (husk underskrift) OPLYSNINGSSKEMA til udgivelse af elektronisk nyhedsbrev Internationalt Affaldsnyt Projektet Oplysningerne anføres i denne kolonne Journalnummer (udfyldes af Miljøstyrelsen):

Læs mere

Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi (Kommunepuljen)

Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi (Kommunepuljen) Side 1 af 12 Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi (Kommunepuljen) For at ansøgningen kan behandles, skal samtlige punkter i ansøgningsskemaet

Læs mere

Handleplan 2014 for Affald

Handleplan 2014 for Affald Handleplan 2014 for Affald Handleplanen 2014 er en præsentation af de større opgaver, som skal gennemføres i det kommende år inden for affaldsområdet i Ballerup Kommune. I 2014 er der fokus på forsøg med

Læs mere

Øget genanvendelse i henteordninger

Øget genanvendelse i henteordninger Silkeborg Genbrug og Affald A/S Øget genanvendelse i henteordninger DAKOFA 05/04/2016 Disposition Projektets målsætning Projektramme Resultater Kundernes vurdering Konklusion 1 Projektets målsætning Specifikke

Læs mere

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK Affaldsplan 2015-2024 Udkast til høring af affaldsplan UNMK 17.2.2015 Affaldsplan 2015-2024 Affaldsbekendtgørelsen fastsætter, at kommunerne skal udarbejde en affaldsplan for håndtering af affald. Planperioden

Læs mere

1. Projektets titel: Øge genanvendelsen ved centralsortering - forenkling af sortering ved husstanden i vådt og tørt affald

1. Projektets titel: Øge genanvendelsen ved centralsortering - forenkling af sortering ved husstanden i vådt og tørt affald 1. Projektets titel: Øge genanvendelsen ved centralsortering - forenkling af sortering ved husstanden i vådt og tørt affald 2. Kort beskrivelse af projektet Herning Kommune har et ønske om at det skal

Læs mere

Først beskrives den nuværende situation på Djursland, herunder økonomien ved afsætning af affaldet fra de nuværende kuber til flasker/glas/dåser.

Først beskrives den nuværende situation på Djursland, herunder økonomien ved afsætning af affaldet fra de nuværende kuber til flasker/glas/dåser. NOTAT Dato: 2. marts 2016 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Muligheder for optimering af bringeordninger (kuber) 1 Indledning Dette notat beskriver overordnet resultaterne af forsøgsprojektet med

Læs mere

Bilag 1 evaluering af affaldshåndteringsplan

Bilag 1 evaluering af affaldshåndteringsplan Bilag 1 evaluering af affaldshåndteringsplan 2014-2024 Emne: Evaluering af affaldshåndteringsplan 2014-2024 Til: sagen Dato: 10. oktober 2018 Sagsbeh.: aja Sagsnr.: I affaldshåndteringsplan 2014-2024 er

Læs mere

Øget genanvendelse i henteordninger

Øget genanvendelse i henteordninger Bilag 8 Uddybning af baggrund og aktiviteter i projektbeskrivelsen 28. november 2014 Øget genanvendelse i henteordninger 1. Baggrund Silkeborg Forsyning og Affald 1 (SF) og Silkeborg Kommune (SK) har det

Læs mere

NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND?

NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND? NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND? STATUS OG MULIGHEDER DEBATOPLÆG Denne folder belyser i kort form affaldsordningerne og genanvendelsen for husholdningerne i den nuværende situation og effekter ved at indføre

Læs mere

Dragør Kommune DRAGØR KOMMUNE - AFFALD Udsortering af 20 % forbrændingsegnet fra husholdninger. I det følgende tages der udgangspunkt i følgende:

Dragør Kommune DRAGØR KOMMUNE - AFFALD Udsortering af 20 % forbrændingsegnet fra husholdninger. I det følgende tages der udgangspunkt i følgende: Notat Dragør Kommune DRAGØR KOMMUNE - AFFALD Udsortering af 20 % forbrændingsegnet fra husholdninger I forbindelse med indgåelse af aftale om etablering af nyt forbrændingsanlæg på Amagerforbrænding, skal

Læs mere

Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien

Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien Teknik og Miljø Veje og Grønne Områder Sagsnr. 204045 Brevid. 1932920 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien 12. august 2014 Den endelig

Læs mere

Vejledning til ansøgning i Videncenter for. Velfærdsledelse. 1. Titel. 2. Ansøgt beløb. 3. Hovedansøger 17/03/11. Videncenter for.

Vejledning til ansøgning i Videncenter for. Velfærdsledelse. 1. Titel. 2. Ansøgt beløb. 3. Hovedansøger 17/03/11. Videncenter for. Vejledning til ansøgning i Videncenter for Velfærdsledelse Dette er en vejledning til udfyldelse af ansøgningsskemaet. For yderligere information henvises til www.velfaerdsledelse.dk. Mulige ansøgere opfordres

Læs mere

Der forventes i planperioden at blive igangsat yderligere opgaver og projekter, som vil blive beskrevet i handleplanerne i de kommende år.

Der forventes i planperioden at blive igangsat yderligere opgaver og projekter, som vil blive beskrevet i handleplanerne i de kommende år. Bilag 1 Udkast til Handlingsplan for 2015 Gladsaxe Kommunes Affaldsplan 2014 2024 Gladsaxe Kommune forventer at godkende affaldsplan for periode 2014-2024 i april 2015. Arbejdet med at imødekomme målene

Læs mere

Dagrenovation i tal. DAKOFA konference 21. august 2012 Claus Petersen, Econet AS. Oplægget bygger på. Undersøgelse af dagrenovationens sammensætning

Dagrenovation i tal. DAKOFA konference 21. august 2012 Claus Petersen, Econet AS. Oplægget bygger på. Undersøgelse af dagrenovationens sammensætning Dagrenovation i tal DAKOFA konference Claus Petersen, Econet AS Oplægget bygger på Undersøgelse af dagrenovationens sammensætning Enfamilieboliger 4 eksemplariske kommuner Madspild/madaffald, batterier

Læs mere

Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk

Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk !!"#$ Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400

Læs mere

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014.

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014. Bilag 1 Rebild Kommunes Affaldsplan 2014-24: udkast til målsætninger og handlingsplaner Affaldsplanen skal udarbejdes i henhold til reglerne i affaldsbekendtgørelsen. Affaldsplanen skal bestå af 3 dele:

Læs mere

Kravspecifikation Kortlægning af sammensætningen af dagrenovation og kildesorteret organisk affald fra husholdninger

Kravspecifikation Kortlægning af sammensætningen af dagrenovation og kildesorteret organisk affald fra husholdninger Bilag 1 til kontrakt Cirkulær Økonomi & Affald Ref. LLN Den 3. april 2017 Kravspecifikation Kortlægning af sammensætningen af dagrenovation og kildesorteret organisk affald fra husholdninger 1. Baggrund

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tematiseret spireprojekt, "Cirkulær økonomi i byggebranchen", i InnoBYG

Vejledning til ansøgning om tematiseret spireprojekt, Cirkulær økonomi i byggebranchen, i InnoBYG Vejledning til ansøgning om tematiseret spireprojekt, "Cirkulær økonomi i byggebranchen", i InnoBYG FORMELLE KRAV Det overordnede tema for de korte strategiske projekter er: Cirkulær Økonomi i byggebranchen

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Affaldsmængder Temadrøftelse 1 - Farligt affald og storskrald. Forsyningsafdelingen

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Affaldsmængder Temadrøftelse 1 - Farligt affald og storskrald. Forsyningsafdelingen GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Temadrøftelse 1 - Farligt affald og storskrald NOTAT Dato: 18. september 2015 Af: Anja Hoff Hansen og Lenette Møller Jensen Gladsaxe Kommunes affaldsordninger skal

Læs mere

til genanvendelse i 2022.

til genanvendelse i 2022. Ressourceteamet hvem er vi? Miljøstyrelsen etablerede i juni 2014 Ressourceteamet. I samarbejde med KL hjælper vi frem til udgangen af 2017 kommunerne med at nå målsætningen om at sende 50 % af husholdningsaffaldet

Læs mere

Affald som Ressource 14.09.2015. Fanø Kommune

Affald som Ressource 14.09.2015. Fanø Kommune Affald som Ressource 14.09.2015 Fanø Kommune Dit og Danmarks affald Her ender affaldet Ud af de samlede danske affaldsmængder bliver: 61 % genanvendt 29 % forbrændt 6 % deponeret 4 % til midlertidig oplagring

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tematiseret udbud, "Brug af droner i byggebranchen", i InnoBYG

Vejledning til ansøgning om tematiseret udbud, Brug af droner i byggebranchen, i InnoBYG Vejledning til ansøgning om tematiseret udbud, "Brug af droner i byggebranchen", i InnoBYG FORMELLE KRAV Projektet skal kortlægge muligheder og udfordringer ved brug af droner i byggebranchen gennem interviews,

Læs mere

Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG

Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG FORMELLE KRAV Det overordnede tema for de korte projekter er: Bæredygtigt Byggeri Ansøgte beløb skal være mellem 50.000 og 500.000 kr. Der skal minimum

Læs mere

Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG

Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG FORMELLE KRAV Det overordnede tema for de korte projekter er: Bæredygtigt Byggeri Ansøgte beløb skal være mellem 50.000 og 500.000 kr. Der skal minimum

Læs mere

Ansøgningsskema. Beskrivelserne i ansøgningsskemaet skal være korte, og skemaet må maksimalt fylde 8 sider. Bilag kan vedlægges.

Ansøgningsskema. Beskrivelserne i ansøgningsskemaet skal være korte, og skemaet må maksimalt fylde 8 sider. Bilag kan vedlægges. Tilskud til udarbejdelse af ansøgninger om godkendelse af mindre belastende biocidprodukter eller godkendelse af et aktivstof på biocidforordningens bilag I Ansøgningsskema Udfyldt ansøgningsskema med

Læs mere

Idékatalog til øget genanvendelse af storskrald fra husholdninger og af brændbart affald fra genbrugspladser

Idékatalog til øget genanvendelse af storskrald fra husholdninger og af brændbart affald fra genbrugspladser Idékatalog til øget genanvendelse af storskrald fra husholdninger og af brændbart affald fra genbrugspladser J.nr. MST-7759-00109 Econet AS Projektnr: A396 Dato: December 2010 rev 004 1 Indhold FORORD

Læs mere

STATUS PÅ INITIATIVER I AFFALDSPLAN 2009-2012 KORTLÆGNING & PROGNOSE. Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund BILAG 4

STATUS PÅ INITIATIVER I AFFALDSPLAN 2009-2012 KORTLÆGNING & PROGNOSE. Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund BILAG 4 KORTLÆGNING & PROGNOSE Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund BILAG 4 STATUS PÅ INITIATIVER I AFFALDSPLAN 2009-2012 www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28

Læs mere

UDLÆNDINGE-, INTEGRATIONS- OG BOLIGMINISTERIET

UDLÆNDINGE-, INTEGRATIONS- OG BOLIGMINISTERIET UDLÆNDINGE-, INTEGRATIONS- OG BOLIGMINISTERIET Ansøgning om tilskud fra byfornyelseslovens forsøgs- og udviklingsmidler 2015 Jf. lovbekendtgørelse nr. 863 af 3. juli 2014 (Lov om byfornyelse og udvikling

Læs mere

Danmark uden affald Genanvend mere forbrænd mindre

Danmark uden affald Genanvend mere forbrænd mindre Danmarkudenaffald.dk Danmark uden affald Genanvend mere forbrænd mindre Organisk affald Jette Skaarup Justesen, Miljøstyrelsen Vi skal genanvende mere og forbrænde mindre. Visionen er et Danmark uden affald,

Læs mere

Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG

Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG FORMELLE KRAV Det overordnede tema for de korte projekter er: Bæredygtigt Byggeri Ansøgte beløb skal være mellem 50.000 og 500.000 kr. Der skal minimum

Læs mere

Notat. Muligheder for skærpelse af genanvendelsesmål og sammenligning med regeringens ressourcestrategi

Notat. Muligheder for skærpelse af genanvendelsesmål og sammenligning med regeringens ressourcestrategi Notat Muligheder for skærpelse af genanvendelsesmål og sammenligning med regeringens ressourcestrategi 14. oktober 2013 Dok.nr.: 2013/0000200-95 1. Muligheder for skærpelse af genanvendelsesmål Genanvendelsesmål

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tematiseret spireprojekt, "Brug af droner i byggebranchen", i InnoBYG

Vejledning til ansøgning om tematiseret spireprojekt, Brug af droner i byggebranchen, i InnoBYG Vejledning til ansøgning om tematiseret spireprojekt, "Brug af droner i byggebranchen", i InnoBYG FORMELLE KRAV Det overordnede tema for de korte strategiske projekter er: Brug af droner i byggebranchen

Læs mere

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune NOTAT (PTU) Maj 2015 1 INDLEDNING Stevns Kommune samarbejder med KaraNoveren omkring udvikling af nye affaldsløsninger. Hvordan får vi borgerne i Stevns Kommune til at være mere bevidste omkring affald

Læs mere

Mere genanvendelse i bringeordninger

Mere genanvendelse i bringeordninger Mere genanvendelse i bringeordninger Forsøg med bringeordninger i Lemming, Serup og Mørke Econet AS Udarbejdet af: Claus Petersen, Casper Mayland, Julie Priess Hansen Dato: Marts 2016 Projekt: 543 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bilag 7: Økonomisk og miljømæssig vurdering af ny model

Bilag 7: Økonomisk og miljømæssig vurdering af ny model Bilag 7: Økonomisk og miljømæssig vurdering af ny model Økonomisk og miljømæssig vurdering af ny model for ændret affaldsbehandling i Horsens I forbindelse med udarbejdelse af affaldsplan for Horsens Kommune

Læs mere

Johansson & Kalstrup P/S rådgivende ingeniører FRI

Johansson & Kalstrup P/S rådgivende ingeniører FRI Johansson & Kalstrup P/S rådgivende ingeniører FRI Sag nr.: 155280 Dato: 17.11.2015 E-mail: hbd@j-k-as.dk Ordninger for husholdningsaffald i andre kommuner Data over 4 kommuner og Fanø er opstillet i nedenstående

Læs mere

Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv

Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv Ansøgninger indsendes via et elektronisk ansøgningsskema, som findes på www.friluftsrådet.dk/tilskud. Dér kan du også læse om, hvad

Læs mere

Vejledning til ansøgning:

Vejledning til ansøgning: Vejledning til ansøgning: Puljen for bedre mad til ældre i eget hjem Ansøgningsfrist: d. 1. juni 2017 kl.12.00 Ansøgningsskema sendes udfyldt og underskrevet til Sundheds- og Ældreministeriet sum@sum.dk

Læs mere

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 1 - Introduktion NOTAT Dato: 9. maj 2011 Af: Gorm Falk Miljøudvalget 26.05.2011 Sag nr. 38, bilag 1 Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling

Læs mere

Anbefaling: Aalborg uden affald

Anbefaling: Aalborg uden affald Punkt 3. Anbefaling: Aalborg uden affald 2014-2025. 2011-41668. Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at byrådet godkender forslag til Aalborg uden affald 2014-2025 med henblik på en 8-ugers offentlighedsperiode,

Læs mere

Ressourcestrategi - Genanvendelse af dagrenovation kan betale sig

Ressourcestrategi - Genanvendelse af dagrenovation kan betale sig Ressourcestrategi - Genanvendelse af dagrenovation kan betale sig Jette Skaarup Justesen Miljøstyrelsen Ressourcestrategien kommer! Strategi for affaldshåndtering den vil komme i høring. Vi har en god

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde i henhold til Servicelovens 18

Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde i henhold til Servicelovens 18 Ansøgning om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde i henhold til Servicelovens 18 Randers Kommune c/o Frivilligværket, Stemannsgade 9 C, 8900 Randers C Tlf. 2916 1921/ 2916 1920 frivilligvaerket@frivilligvaerket.dk

Læs mere

Høring om organiseringen af affaldssektoren Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget

Høring om organiseringen af affaldssektoren Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2018-19 EFK Alm.del Bilag 27 Offentligt 11. oktober 2018 Høring om organiseringen af affaldssektoren Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 3 CENTRALE POINTER FOR CIRKULÆR

Læs mere

Bioaffald. Arkiv nr

Bioaffald. Arkiv nr Arkiv nr. 5.2.8 Nomi4s i/s September 2017 1 Resume Nærværende rapport indeholder beskrivelse af indsamlingsmetode for bioaffald, materiel til indsamling ved borger og behandlingsmetode af bioaffald. Udover

Læs mere

Økonomiske modeller for installation af indendørs sorteringsenheder

Økonomiske modeller for installation af indendørs sorteringsenheder Økonomiske modeller for installation af indendørs sorteringsenheder Bilag 1: Kortlægning MST projekt J.nr. MST-770-00308 14. december (seneste version af dokumentet kan findes på www.sorterbedre.dk) Dataindsamling

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Status 2013 for Affald

Status 2013 for Affald 2013 for Affald I 2013 har Teknik- og miljøudvalget truffet store beslutninger på affaldsområdet i Ballerup Kommune. Den ene er et forsøg med et helt nyt affaldssystem, hvor der i 2014 igangsættes forsøg

Læs mere

Ressourcestrategi for. drivere, mulige mål og initiativer

Ressourcestrategi for. drivere, mulige mål og initiativer Ressourcestrategi for affaldshåndtering 2013-18/24: 18/24: drivere, mulige mål og initiativer v/morten Carlsbæk, Miljøstyrelsen Den tørre del af husholdningsaffaldet DAKOFA konference 5. februar 2013 Er

Læs mere

1. Præsentation af Hillerød Forsyning

1. Præsentation af Hillerød Forsyning Agenda 1. Præsentation af Hillerød Forsyning 2. Affaldshåndtering i Hillerød Kommune Ved affaldsplanlægger og projektleder Kasper Damsgaard Thomsen Præsentation af Hillerød Forsyning Hillerød Forsyning

Læs mere

Miljøstyrelsen er flyttet flytter love og regler med? Genanvend Biomasse 2019 Charlotte Moosdorf

Miljøstyrelsen er flyttet flytter love og regler med? Genanvend Biomasse 2019 Charlotte Moosdorf Miljøstyrelsen er flyttet flytter love og regler med? Genanvend Biomasse 2019 Charlotte Moosdorf Disposition Miljøstyrelsen er flyttet næsten også fysisk De cirkulære bekendtgørelser Affaldsplan/EU-direktiver

Læs mere

Ansøgning om tilskud i 2013 fra Pelsdyrafgiftsfonden

Ansøgning om tilskud i 2013 fra Pelsdyrafgiftsfonden Ansøgning om tilskud i 2013 fra Pelsdyrafgiftsfonden 1. Projektets titel Der skal tilstræbes en kort men samtidig dækkende titel for projektet 2. Projektets hovedformål (max. 5 linier) Der skal her anføres

Læs mere

Ansøgning om tilskud til forsøgsprojekter i Landdistrikterne fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Landdistriktspulje for 2012

Ansøgning om tilskud til forsøgsprojekter i Landdistrikterne fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Landdistriktspulje for 2012 Ansøgning om tilskud til forsøgsprojekter i Landdistrikterne fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Landdistriktspulje for 2012 Læs venligst vejledningen, inden ansøgningsskemaet udfyldes. For

Læs mere

Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug

Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 Hvorfor

Læs mere

I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes:

I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes: Bekendtgørelse om tilskud til grønne ildsjæle I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes: Kapitel 1 Formål og område 1. Tilskud til fremme af grønne ildsjæle har til formål

Læs mere

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering Notat Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 2. december 2013 Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering Indledning Administrationen fremlagde 12. december 2012 notat

Læs mere

AFFALDSPLAN Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder

AFFALDSPLAN Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund...3 2 Datakilder...3 2.1 Husholdningsaffald...3 2.2 Erhvervsaffald...3 2.3 Import og eksport...3 3 Husholdningsaffald...4

Læs mere

Statusnotat 2016 og handlingsplan 2017

Statusnotat 2016 og handlingsplan 2017 Statusnotat 2016 og handlingsplan 2017 1 På affaldsområdet udarbejdes der hvert år en status for den indsats, der er udført i løbet af året, og der udarbejdes en ny handlingsplan for det kommende år. Dette

Læs mere

Herning Kommunes Affaldshåndteringsplan 2015-2024. Del 1- målsætning og planlægning

Herning Kommunes Affaldshåndteringsplan 2015-2024. Del 1- målsætning og planlægning Herning Kommunes Affaldshåndteringsplan 2015-2024 Del 1- målsætning og planlægning 1 Indledning..3 Målsætning...5 Fokusområde 1: Bedre sortering...5 Fokusområde 2: Mere effektiv og miljøvenlig indsamling

Læs mere

Ansøgningsskema til Regionsrådets pulje for samarbejdsprojekter vedr. udsatte borgere

Ansøgningsskema til Regionsrådets pulje for samarbejdsprojekter vedr. udsatte borgere Koncern Plan og Udvikling Enhed for Tværsektorielt Samarbejde Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok B Telefon 38 66 50 00 Direkte 38 66 61 07 Web www.regionh.dk Ref.: WB Dato: 08.04.2013 2012 Ansøgningsskema

Læs mere

Brugervejledning for ansøgninger til Nordea-fonden Projekter med landsdækkende relevans

Brugervejledning for ansøgninger til Nordea-fonden Projekter med landsdækkende relevans Brugervejledning for ansøgninger til Nordea-fonden Projekter med landsdækkende relevans Før du begynder at udfylde den elektroniske ansøgning, anbefaler vi, at du skriver denne vejledning ud og gennemlæser

Læs mere

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet.

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Dagsordener og referater Ballerup Kommune Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Mødetidspunkt 03-11-2015 kl. 08:00

Læs mere

VELKOMMNEN TIL POLITISK TEMAMØDE OM AFFALD D. 6. JUNI 2017

VELKOMMNEN TIL POLITISK TEMAMØDE OM AFFALD D. 6. JUNI 2017 VELKOMMNEN TIL POLITISK TEMAMØDE OM AFFALD D. 6. JUNI 2017 PROGRAM 1. Velkomst - rammerne for det fælles affaldsprojekt 2. Erfaringer fra forsøg med affaldssortering 3. Anbefaling til et nyt indsamlingssystem

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet Marts 2017 Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet Indledning Nationalpark Vadehavet yder støtte i form af mindre beløb* til ikke-kommercielle

Læs mere

Den nationale affaldsplan Hvor langt er vi og hvor skal vi hen?

Den nationale affaldsplan Hvor langt er vi og hvor skal vi hen? Den nationale affaldsplan Hvor langt er vi og hvor skal vi hen? Mette Marie Nielsen & Alan Sørensen Miljøstyrelsen De 4 tog - Input til ny affaldsplan Advisory board for CØ EU s CØpakke Evaluering af RS1

Læs mere

Regnskab for genanvendelse og affald

Regnskab for genanvendelse og affald 123 Regnskab for genanvendelse og affald November 2018 Dokument nr. D2018-261275 Sags nr. S2018-10289 1 Nordfyns Kommune arbejder med tre sammenhængende regnskaber for klima og affald: 1. Klimaregnskab

Læs mere

Vejledning til ansøgning for pulje vedr. sammenhængende indsatser imod ensomhed og mistrivsel hos ældre

Vejledning til ansøgning for pulje vedr. sammenhængende indsatser imod ensomhed og mistrivsel hos ældre Vejledning til ansøgning for pulje vedr. sammenhængende indsatser imod ensomhed og mistrivsel hos ældre Generelt Ansøgningsskemaet indeholder 5 delskemaer: Skema 1: Generelle oplysninger om projektet Skema

Læs mere

Model for beregning af genanvendelsesprocent

Model for beregning af genanvendelsesprocent Model for beregning af genanvendelsesprocent Vestforbrænding har gjort en aktiv indsats for at opnå den nationale ressourcestrategis mål om 50% genanvendelse af de syv fokusfraktioner i henhold til regeringens

Læs mere

Beskrivelse af pilotforsøg i Ishøj og Vallensbæk Kommuner - Indsamling af genanvendeligt affald i flerkammerbeholdere

Beskrivelse af pilotforsøg i Ishøj og Vallensbæk Kommuner - Indsamling af genanvendeligt affald i flerkammerbeholdere Den 12. juli 2012 Init. CBP/BEB Sagsnr. 12-01061 Beskrivelse af pilotforsøg i Ishøj og Vallensbæk Kommuner - Indsamling af genanvendeligt affald i flerkammerbeholdere Baggrund Ishøj og Vallensbæk Kommuner

Læs mere

Byerne og det stigende havvand. Pilotprojekter ANSØGNINGSSKEMA

Byerne og det stigende havvand. Pilotprojekter ANSØGNINGSSKEMA Byerne og det stigende havvand Pilotprojekter ANSØGNINGSSKEMA ANSØGNINGSSKEMA Ansøgning om støtte fra Byerne og det stigende havvand - Pilotprojekter, 1. ansøgningsrunde Vi skal have modtaget ansøgningsmaterialet

Læs mere

Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling)

Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling) Punkt 4. Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling) 2011-41668 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender forslag til Aalborg uden affald 2014-2025 med henblik på en 8-ugers

Læs mere

Formålet med regulativet

Formålet med regulativet Formålet med regulativet Formålet med regulativet er at fastsætte regler for håndtering af husholdningsaffald fra alle borgere og grundejere i Fanø Kommune med henblik på at forebygge forurening, uhygiejniske

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Bilag 1. Ordning for genanvendelige materialer. Forsyningsafdelingen

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Bilag 1. Ordning for genanvendelige materialer. Forsyningsafdelingen GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 1. Ordning for genanvendelige materialer NOTAT Dato: 25. september 2015 Anja Hoff Hansen & Malene-Mattison Hansen Introduktion I april 2013 indførte Gladsaxe

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD EFTER LOV OM OFFERFONDEN

ANSØGNING OM TILSKUD EFTER LOV OM OFFERFONDEN ANSØGNING OM TILSKUD EFTER LOV OM OFFERFONDEN Oplysningerne som angives i ansøgningsskemaet lægges til grund ved uddelingen af Offerfondens midler. Det er derfor vigtigt at præsentere projektet/aktiviteten

Læs mere

NOTAT. Oversigt over planlagte affaldsordninger i nærliggende kommuner. Dato: 27. juni Bestyrelsen. Administrationen

NOTAT. Oversigt over planlagte affaldsordninger i nærliggende kommuner. Dato: 27. juni Bestyrelsen. Administrationen NOTAT Dato: 27. juni 2016 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Oversigt over planlagte affaldsordninger i nærliggende kommuner Om oversigten Dette notat giver et kort overblik over nuværende og planlagte

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet

Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet Juli 2016 Vejledning til ansøgning om støtte til lokale projekter og arrangementer fra Nationalpark Vadehavet Indledning Nationalpark Vadehavet yder støtte i form af mindre beløb* til ikke-kommercielle

Læs mere

S.A.G.A. II S.A.G.A. II. Velkommen til borgermøde vedrørende projekt. Sortering Af Genanvendeligt Affald. Holsted den 10.

S.A.G.A. II S.A.G.A. II. Velkommen til borgermøde vedrørende projekt. Sortering Af Genanvendeligt Affald. Holsted den 10. Velkommen til borgermøde vedrørende projekt Holsted den 10. april 2014 Tekstilaffald, drikkekartoner og plast Sortering Af Genanvendeligt Affald Dagsorden Velkomst Erfaringer fra SAGA I Muligheder i SAGA

Læs mere

Danmark uden affald. Genanvend mere forbrænd mindre

Danmark uden affald. Genanvend mere forbrænd mindre Danmark uden affald Genanvend mere forbrænd mindre Indsatsområder Mere genanvendelse af materialer fra husholdninger og servicesektor Mere genanvendelse af materialer fra elektronikaffald og shredderaffald

Læs mere

Kommunens nuværende affaldsordninger

Kommunens nuværende affaldsordninger 7 Kommunens nuværende affaldsordninger Ordninger for private husstande Lejre Kommune er forpligtet til, at etablere indsamlingsordninger for affald fra private husstande. De private husstande er samtidig

Læs mere

AFFALDSPLAN

AFFALDSPLAN AFFALDSPLAN 2019-2024 Affaldsplan for Læsø Kommune 2019-2024: Alle kommuner i Danmark skal udarbejde og vedtage en plan for, hvordan affald i kommunen skal håndteres. De kommunale planer for håndtering

Læs mere

Etablering af miljøstation på Gammel Kulhusvej

Etablering af miljøstation på Gammel Kulhusvej Etablering af miljøstation på Gammel Kulhusvej Baggrund Byrådet har besluttet at afprøve en ny type anlæg til indsamling af genanvendelige materialer. Senest med regeringen ressourcestrategi er der lagt

Læs mere

Organisk affald. Den 15. november

Organisk affald. Den 15. november Organisk affald Den 15. november 2016 1 Hvem er Nomi4s 2 Nomi4s Skive Kommune Harboøre Kåstrup Skive Lemvig Lemvig Kommune Affaldscenter Rom Kjærgårdsmølle Struer Kommune Bækmarksbro Holstebro Genbrugsplads

Læs mere

Projektansøgning om tilskud fra Nationalpark Vadehavet

Projektansøgning om tilskud fra Nationalpark Vadehavet Projektansøgning om tilskud fra Nationalpark Vadehavet Følgende bør du have klar, inden du starter udfyldningen af ansøgningsskemaet (kontakt evt. Nationalparksekretariatet for vejledning): Personlige

Læs mere

Slutrapporten skal sikre, at Forebyggelsesfonden kan opsamle og formidle projekters resultater på en hensigtsmæssig måde.

Slutrapporten skal sikre, at Forebyggelsesfonden kan opsamle og formidle projekters resultater på en hensigtsmæssig måde. Slutrapport Slutrapporten skal sikre, at Forebyggelsesfonden kan opsamle og formidle projekters resultater på en hensigtsmæssig måde. Rapporten udfyldes ved projektets afslutning. Det er en god idé at

Læs mere

Ressourcestrategi med. fokus på organisk affald. v/linda Bagge, Miljøstyrelsen

Ressourcestrategi med. fokus på organisk affald. v/linda Bagge, Miljøstyrelsen Ressourcestrategi med fokus på organisk affald v/linda Bagge, Miljøstyrelsen Køreplan for et ressourceeffektivt EU fra 2011 - Vision frem til 2050 I 2020 bliver affald forvaltet som en ressource. Affaldet

Læs mere

Ansøgningsskema til Erhvervspuljen i Syddjurs Kommune

Ansøgningsskema til Erhvervspuljen i Syddjurs Kommune Ansøgningsskema til Erhvervspuljen i Syddjurs Kommune 1. Projekttitel Iværksætter i praksis lokal- og specialproducerede fødevarer 2. Ansøgt beløb fra Erhvervspuljen 94.000 3. Ansøger Virksomhedens/foreningens/organisationens

Læs mere

Vi støtter dit projekt - Vejledning

Vi støtter dit projekt - Vejledning Vi støtter dit projekt - Vejledning 1. Råd om ansøgning Hjælp til ansøgning For at Det lokale beskæftigelsesråd kan udvælge de bedste projekter er det vigtigt, at projektansøgningerne er så præcise og

Læs mere

Københavns Miljøregnskab

Københavns Miljøregnskab Københavns Miljøregnskab Tema om Affald Totale affaldsmængder Husholdningsaffald - kildesortering Farligt affald Behandling Borgertilfredshed Baggrund for data om affald November 2013. Teknik- og Miljøforvaltningen

Læs mere

Kommunepuljen i Circularity City (CC)

Kommunepuljen i Circularity City (CC) Ansøgningsvejledning Kommunepuljen Circularity City Kommunepuljen i Circularity City (CC) Kommunepuljen er en pulje i projektet Circularity City, der gør det muligt for kommuner at ansøge om penge til

Læs mere

Branchefælles standarder for sortering og indsamling af husholdningsaffald

Branchefælles standarder for sortering og indsamling af husholdningsaffald Branchefælles standarder for sortering og indsamling af husholdningsaffald Lykkesholm Anne Stine Henriksen Miljøstyrelsen En politisk strategi om Cirkulær Økonomi Politisk ønske Regeringen ønsker en mere

Læs mere

Ansøgning om tilskud i 2012 fra Pelsdyrafgiftsfonden

Ansøgning om tilskud i 2012 fra Pelsdyrafgiftsfonden Ansøgning om tilskud i 2012 fra Pelsdyrafgiftsfonden 1. Projektets titel Der skal tilstræbes en kort men samtidig dækkende titel for projektet 2. Projektets hovedformål (max. 5 linier) Der skal her anføres

Læs mere

4. At mindre etageejendomme tilbydes bokse til opsamling af farligt affald og småt elektronikaffald. Boksene tømmes efter bestilling.

4. At mindre etageejendomme tilbydes bokse til opsamling af farligt affald og småt elektronikaffald. Boksene tømmes efter bestilling. Notat til indsamling af elektronikaffald og farligt affald Bygge, Plan og Miljø (BPM) har gennemført et forsøg med indsamling af småt elektronik i beholdere fra ca. 90 ejendomme. Desuden er der gennemført

Læs mere