Borgermøde om væsentlige ændringer i krav til affaldssortering afholdt på Stenløse Rådhus den 29. november 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Borgermøde om væsentlige ændringer i krav til affaldssortering afholdt på Stenløse Rådhus den 29. november 2012"

Transkript

1 1 Borgermøde om væsentlige ændringer i krav til affaldssortering afholdt på Stenløse Rådhus den 29. november 2012 Referat & kommentarer af Kjeld Glückstadt Hvis I tror, I er verdensmestre i at sortere affald, så kan I godt tro om igen! Helt så bombastisk blev det ikke udtalt men alligevel Meningen var ikke til at tage fejl af. Vi, der var mødt op til det annoncerede borgermøde, mente nok, at vi var både vel motiverede, og at vi gjorde vores bedste for at sortere vores affald til genbrug, biologisk forarbejdning til muld eller biogas osv. Og vores kommune er vel helt i front med affaldssortering eller hvordan? Kære læser: Vi går helt andre tider i møde. Hvad enten du vil eller ej, så SKAL vi altså blive meget bedre til at sortere affald og det bliver bestemt ikke gratis for hverken dig eller mig! Det er ikke Egedal Kommune, der har fået nykker eller vil lægge ekstra udgifter på vores anstrengte økonomi. Det er i første omgang et lovkrav, der skal efterleves. Kommunerne skal ifølge Affaldsdirektivet opfylde følgende: Senest i 2015 skal der være indført indsamlingsordninger for papir, metal, glas og plast for husholdninger. Senest i 2020 skal ordningen fungere med min. 50 %. Ikke-farligt bygge- og anlægsaffald skal senest 2020 genbruges, genanvendes eller materialeudnyttes min. 70 %. Hertil kommer målene i den endnu ikke kendte ressourcestrategi fra Regeringen! Affaldsgruppen under kommunens Teknik- og Miljøudvalg ønskede at orientere om og ikke mindst at debattere mulighederne for en langt bedre sortering og håndtering af affaldet. Efter oplæg fra udvalgsformand (og tidl. Hampelænder ) Ida Bode og en repræsentant fra Vestforbrænding I/S, blev deltagerne præsenteret for nogle forslag til sorteringsmuligheder.

2 2 Løsning 1: Madam Skrald med 4 rum Madam Skrald med de fire rum til plast, metal, glas og papir har været afprøvet i Herlev Kommune. Containeren placeres ved eget hus foruden det eksisterende affaldsstativ med sække til bio-affald og restaffald. Med denne løsning kan man nøjes med ét ekstra affaldssystem ved huset. (Om der var andre, divergerende meninger, fortæller historien ikke noget om.)

3 3 Løsning 2: To containere med 2 rum i hver Containeren med kun to rum kræver, at der opstilles 2 stk. af sådanne ved huset stadigvæk foruden det eksisterende dobbeltstativ. Andre løsninger: En tredje mulighed kunne være at anbringe containere af samme type og størrelse som de kendte avis- og flaskecontainere på centrale steder nær bebyggelsen. Det kunne fx være på vores parkeringspladser. Så kunne man foretage første sortering inde i huset og vandre ud til den store container hver eller hver anden dag og foretage den næste sortering dér. Første sortering kunne fx ske i en rum-inddelt bærepose af denne type. Hvorefter affaldet nemt kunne deponeres i store fælles containere af denne type. Det er ikke usandsynligt, at der kunne peges på andre løsninger, måske i form af hyppig fælles kørsel til genbrugspladsen. Ingen sådanne alternativer kom til diskussion vel nok fordi de ikke anses for at være realistiske.

4 4 Basar Efter præsentationen var der god tid til at gå rundt og kigge på plancher og praktiske indretningsmuligheder fx dette affaldsstativ som erstatning for det 2-delte under køkkenvasken. Samtidig blev der serveret lækre sandwicher, kaffe og sodavand så at alle var ladet op til næste punkt på dagsordenen. Debat / workshop Den måske væsentligste idé med borgermødet var at få et feedback fra deltagerne, som var opdelt i passende små grupper. Nogle udgangspunkter var: Hvordan når vi målene om mere genanvendelse? Hvordan får vi alle sorteret mere og bedre? Hvilken løsning vil være bedst (for din bebyggelse)? Hvor meget må det koste? Fordelingen af boligformer i Egedal kommune har en meget stor overvægt af parcelhuse, dobbelthuse samt række- og kædehuse. Kan man finde en fælles løsning for disse boliger? Der findes imidlertid også et anseligt antal etageboliger (ca ), hvor man formentlig må pege på andre løsninger.

5 5 Opsamling Hvordan får vi sorteret bedre? Som forventet, var der bred tilslutning til den første løsning, Madam Skrald med de fire rum en løsning, som er afprøvet i Herlev Kommune. Der var forslag om, at man kunne forsøge at supplere mulighederne ved at tillade brugte batterier lagt i en plastpose oven på låget umiddelbart inden tømning. Der blev også nævnt behov for at kunne komme af med de farlige sparepærer samt medicinrester på en måde, der kunne spare borgeren for at skulle køre til genbrugspladsen eller på apoteket med sådanne småting, som det er vigtigt at sortere fra andet affald. Hvor meget må det koste? På spørgsmål fra salen oplyste Ida Bode, at kommunen vil stå for anskaffelsen af beholderne, således at den enkelte borger ikke bliver opkrævet et særligt beløb i den forbindelse. (Da kommunen er borgerne, vil den endelige regning naturligvis lande samme sted i sidste ende.) I længden kommer den største udgift til at ligge i den mere krævende fjernelse af det sorterede affald. Der vil blive flere afhentninger end nu, og nogen skal investere i specialbyggede vogne og større kapacitet i deponering og udnyttelse af de kasserede produkter. De fleste (og muligvis realistiske) bud var en årlig meromkostning på kroner pr. husstand. Personligt bød jeg max. 399 kr. pr. år, da jeg mener, at en stigning på mere end 35 % på én gang vil skabe bred utilfredshed og en masse debat om prisen i stedet for om selve projektet. Jeg fremførte, og jeg mener fortsat, at ordningen med afhentning af haveaffald er blevet så ringe, at den er uden betydning. Endvidere foreslog jeg afskaffelse af storskraldsafhentningen, som jeg mener må blive en personlig udgift de få gange i livet, det er aktuelt for den enkelte borger. Afskaffelse af disse dårligt fungerende services kunne måske finansiere en pæn del af en ny og bedre indsamlingsordning ved matriklen. (Det er den slags meninger man har mulighed for at fremføre, når man tager imod invitationen til et borgermøde.) Hvordan når vi målene om mere genanvendelse? Svaret ligger i overvejende grad i de allerede nævnte tiltag: En praktisk og økonomisk overkommelig metode til at få sorteret mest muligt affald fra husholdningerne (forudsat der tages tilsvarende initiativer for håndværk og industri). Den praktiske indretning har imidlertid ringe værdi, med mindre alle kommunens borgere har ægte forståelse for værdien af en detaljeret sortering af eget affald.

6 6 Personligt ser jeg to mulige problemer for at en ny ordning kan blive en succes: 1. Ligegyldighed ( Hvorfor skulle jeg gøre noget for de kommende generationer? De skiderikker har aldrig gjort noget for mig! Frit efter Groucho Marx) 2. Mistro pga. myter Myter skal aflives! De blander alligevel det hele sammen i sidste ende jeg har selv set det! De blander alligevel det hele sammen i sidste ende jeg kender én, der Det er spild af tid! Det gør ingen gavn! Jeg har hørt tilsvarende udtalelser adskillige gange både fra unge og ældre beboere i Hampeland. Og så er det, jeg tænker Hvorfor er der skiftende afhentninger ved hoveddøren allerede nu? Hvorfor bruger man tid og mange penge på sorteringsordninger i kommunerne? Er det rimeligt at antage, at alle i forvaltningerne kun arbejder på at narre folket? Og hvad mener I om den afhentningsvogn, man allerede benytter i Herlev Kommune? Dette vidunder af elektronik og automatik er skabt til at indsamle og sortere i én arbejdsgang. Dyrt ser det ud! Mon ikke det også er effektivt? Fra affaldsgruppen lød der indrømmelse og beklagelse af, at der en gang har været en alvorlig kikser, som blev observeret af mange mennesker. Men at et enkeltstående tilfælde skulle danne myten om, at det hele bliver blandet sammen alligevel, dét lyder ikke sandsynligt. Ikke desto mindre eksisterer myten, og det er vigtigt, at vi får den aflivet og får alle med på vognen: Det ER vigtigt at sortere og genbruge. Danmark SKAL være i forreste række med sådanne ekspertiser. VI skal vise vejen eller i hvert fald noget af den!

7 Det videre forløb Bliver det så sådan? Der er lang vej endnu, inden den endelige plan kan vedtages. Borgermødet/Affaldsbasaren var første trin (forberedelsen) i serien af opgaver, der skal løses, inden det endelige forslag kan bringes til afstemning og forhåbentlig vedtagelse i Kommunalbestyrelsen. 7 I mellemtiden håber jeg, at du, kære læser, vil være med til at bane vej for de nødvendige forbedringer i sortering og udnyttelse af ressourcer. Tag JA-hatten på, og vær med til at få familien og naboerne til at gøre det samme. Og først og fremmest: Vær med til at aflive de myter og vandrehistorier om, at det er lige meget med affaldssorteringen. Det er vigtigt! Og det er vigtigt! Jeg håber, at også Egedal Kommune vil tage kampen op mod myterne i en eller flere former for kampagne. AFFALDSHÆFTE 2013 er endnu ikke publiceret på kommunens hjemmeside. Forhåbentlig sker det straks efter nytår. På forsiden i hæftet står der blandt andet: BRUG MIT AFFALD PÅ VORES HJEMMESIDE. Og den er: Det nye AFFALDSHÆFTE 2013 er netop kommet ind ad døren til os alle. I årets hæfte er der flere uddybninger vedrørende affaldssortering, og der er adskillige gode råd og henvisninger i det. Hæftet har oftest fokuseret på praktisk information, og vi er nok en del, som har hængt kalenderen op og derefter kun slået op i hæftet, når det var påkrævet. Gi det mere end en chance i år! Blad det ordentligt igennem! De første 5 sider er information ud over de mange praktiske anvisninger. Jeg ønsker alle et godt nytår og en god samvittighed Kjeld Glückstadt Løven Ølstykke

Mere sortering Mindre bøvl

Mere sortering Mindre bøvl Mere sortering Mindre bøvl Ny affaldshåndteringsplan: Det hele bliver hentet ved husstanden TEKNIK OG MILJØ Du får to beholdere I Horsens Kommunes affaldshåndteringsplan lægger vi op til et nyt system,

Læs mere

19.30 FÆLLES OPSAMLING Borddiskussion af uddelte spørgsmål. Spørgsmålsvis opsamling (bordene rundt) v/morten

19.30 FÆLLES OPSAMLING Borddiskussion af uddelte spørgsmål. Spørgsmålsvis opsamling (bordene rundt) v/morten Referat Affaldsbasar 29.11.2012 - Stenløse Rådhus kl. 17-20 Deltagere: Borgere, se vedlagte liste over grupper. Fra Center for Teknik og Miljø: Ingela Karlsson, centerchef, Malene Leth Kobbernagel, Tina

Læs mere

Handleplan 2014 for Affald

Handleplan 2014 for Affald Handleplan 2014 for Affald Handleplanen 2014 er en præsentation af de større opgaver, som skal gennemføres i det kommende år inden for affaldsområdet i Ballerup Kommune. I 2014 er der fokus på forsøg med

Læs mere

Indhold. Formål, metode og fordeling Side 3. Opsummering af nøgleresultater Side 6. Tilfredshed Side 8. Affaldssortering Side 27. Konklusion Side 39

Indhold. Formål, metode og fordeling Side 3. Opsummering af nøgleresultater Side 6. Tilfredshed Side 8. Affaldssortering Side 27. Konklusion Side 39 1 Indhold 1 Formål, metode og fordeling Side 3 2 Opsummering af nøgleresultater Side 6 3 Tilfredshed Side 8 4 Affaldssortering Side 27 5 Konklusion Side 39 2 1 Formål, metode og fordeling I dette afsnit

Læs mere

Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE

Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE Velkommen til Skraldetanterne dine nye affaldsbeholdere Brøndby Kommune gør det nu lettere for dig at sortere dit affald, så det kan blive genbrugt. Derfor får alle med

Læs mere

Status 2013 for Affald

Status 2013 for Affald 2013 for Affald I 2013 har Teknik- og miljøudvalget truffet store beslutninger på affaldsområdet i Ballerup Kommune. Den ene er et forsøg med et helt nyt affaldssystem, hvor der i 2014 igangsættes forsøg

Læs mere

Bilag 2 Borgerevaluering i Rønneholtparken

Bilag 2 Borgerevaluering i Rønneholtparken Allerød Kommune Natur og Miljø Affaldsgruppen Bjarkesvej 2 3450 Allerød http://www.alleroed.dk Bilag 2 Borgerevaluering i Rønneholtparken Dato: 8.8.2017 Her præsenteres resultaterne fra spørgeskemaundersøgelsen

Læs mere

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK Affaldsplan 2015-2024 Udkast til høring af affaldsplan UNMK 17.2.2015 Affaldsplan 2015-2024 Affaldsbekendtgørelsen fastsætter, at kommunerne skal udarbejde en affaldsplan for håndtering af affald. Planperioden

Læs mere

Analyse af restaffald. Domus Vista Park 3

Analyse af restaffald. Domus Vista Park 3 Analyse af restaffald Domus Vista Park 3 juli og november 2012 Affald & Genbrug Bygge, Plan & Miljø Frederiksberg Kommune Undersøgelse af affaldsforhold i Domus Vista Park 3 Frederiksberg Kommune prioriterer

Læs mere

Byd velkommen til Madam Skrald

Byd velkommen til Madam Skrald Byd velkommen til Madam Skrald din nye genbrugsbeholder Herlev Kommune indfører en ny måde at sortere affald på. Du er en af de 100 husstande, der har meldt sig som ambassadører for ordningen i forsøgsperioden.

Læs mere

Borgere i villaer skal jf. Ressource- og Affaldsplan 2018 have flere sorteringsmuligheder for affald, så det er nemt at genanvende affald.

Borgere i villaer skal jf. Ressource- og Affaldsplan 2018 have flere sorteringsmuligheder for affald, så det er nemt at genanvende affald. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Affald og Genbrug NOTAT 03-01-2014 Sagsnr. 2014-0016912 Dokumentnr. 2014-0016912-4 Bilag 3. Notat om plads til opstilling af affaldsbeholdere.

Læs mere

Madam Skrald nemt og bekvemt. v. Jesper Raad Petersen Natur og Miljø Herlev Kommune

Madam Skrald nemt og bekvemt. v. Jesper Raad Petersen Natur og Miljø Herlev Kommune Madam Skrald nemt og bekvemt v. Jesper Raad Petersen Natur og Miljø Herlev Kommune Hvad vil vi fortælle om i dag -Hvorfor Madam Skrald -Processen -Brugerdreven innovation -Foreløbige resultater -Udestående

Læs mere

NOTAT. Sammendrag fra fokusgruppemøder samt borgermøde. Bilag 1 til indstilling til TMU 2. marts

NOTAT. Sammendrag fra fokusgruppemøder samt borgermøde. Bilag 1 til indstilling til TMU 2. marts NOTAT Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Bilag 1 til indstilling til TMU 2. marts Sammendrag fra fokusgruppemøder samt borgermøde Fokusgruppeinterviews Der blev i juni 2016 gennemført 2

Læs mere

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Drøftelse: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Sagsnr. i ESDH: 18/2513 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Forvaltningen

Læs mere

Nye affaldsordninger i Køge Kommune

Nye affaldsordninger i Køge Kommune Nye affaldsordninger i Køge Kommune Februar 2019 Nyttige oplysninger fra Affald og Genbrug VI SORTERER AFFALD FORDI DET NYTTER! Kære politikere og kolleger Denne lille folder indeholder nyttig information

Læs mere

Storskraldsordningen omfatter to forskellige ordninger, målrettet de forskellige boligtyper:

Storskraldsordningen omfatter to forskellige ordninger, målrettet de forskellige boligtyper: GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 2 - Udbud af storskrald NOTAT Dato: 25. september 2015 Af: Lenette Møller Jensen, Anja Hoff Hansen og Malene Matthison-Hansen Introduktion og lovgrundlag Gladsaxe

Læs mere

Workshop Bioaffald, plast & metal

Workshop Bioaffald, plast & metal Workshop Bioaffald, plast & metal DET GRØNNE HUS 11. april 2013 Udarbejdet af: Martin Damgaard Lehmann Vægtbaseret afregning af dagrenovation Eksempel fra Holbæk kommune I 2008 etablerede Holbæk Kommune

Læs mere

Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Beslutningstema: Sagsfremstilling:

Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Beslutningstema: Sagsfremstilling: Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Sagsnr. i ESDH: 18/12707 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Byrådet Udvalget skal beslutte, om udvalget

Læs mere

Idekatalog. Idekatalog til affaldsplan 2005 Pandrup Kommune

Idekatalog. Idekatalog til affaldsplan 2005 Pandrup Kommune - et idékatalog Idekatalog Vi er nu nået godt halvvejs i arbejdet med den nye affaldsplan. Indtil nu er der arbejdet med at gøre status over, hvilke ordninger vi tilbyder brugerne, mængden af affald, der

Læs mere

AFFALDSSORTERING GENBRUG DIN HVERDAG Sådan sorterer du etage- og flerfamiliehuse

AFFALDSSORTERING GENBRUG DIN HVERDAG Sådan sorterer du etage- og flerfamiliehuse 1 AFFALDSSORTERING GENBRUG DIN HVERDAG Sådan sorterer du etage- og flerfamiliehuse Bestyrelsen har ved henvendelse hos Aalborg Renovation fået udleveret den nye brochure Genbrug din hverdag til alle beboerne.

Læs mere

Nye affaldsbeholdere. på vej til dig!

Nye affaldsbeholdere. på vej til dig! Nye affaldsbeholdere på vej til dig! Du får to nye affaldsbeholdere Vi er snart klar til at sende kommunens nye affaldsbeholdere ud til dig. Det stativ eller den beholder, som du allerede har til dagrenovation,

Læs mere

Referat af møde den

Referat af møde den Næstved Kommune Team Affald www.naestved.dk Referat af møde den 20.8.2015 Mødedato 20-08- 2015 Tid 14-16 Sted Mødelokale 5, Rådmandshaven 20 Mødedeltagere Curtie, Lizzi, Varnny, Henning, Anne, Lisbeth,

Læs mere

Affald som Ressource 14.09.2015. Fanø Kommune

Affald som Ressource 14.09.2015. Fanø Kommune Affald som Ressource 14.09.2015 Fanø Kommune Dit og Danmarks affald Her ender affaldet Ud af de samlede danske affaldsmængder bliver: 61 % genanvendt 29 % forbrændt 6 % deponeret 4 % til midlertidig oplagring

Læs mere

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2013 U dvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillings område 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2013 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald

Læs mere

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014.

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014. Bilag 1 Rebild Kommunes Affaldsplan 2014-24: udkast til målsætninger og handlingsplaner Affaldsplanen skal udarbejdes i henhold til reglerne i affaldsbekendtgørelsen. Affaldsplanen skal bestå af 3 dele:

Læs mere

REFERAT. Vedrørende: Dialogmøde om ny ordning med genbrugsbeholdere for haveboliger. Dato: 20. juni 2012

REFERAT. Vedrørende: Dialogmøde om ny ordning med genbrugsbeholdere for haveboliger. Dato: 20. juni 2012 Vedrørende: Dialogmøde om ny ordning med genbrugsbeholdere for haveboliger Dato: 20. juni 2012 Sted: Teatersalen, Frihedens Idrætscenter, Hvidovrevej 446 Deltagere: Cirka 55 fremmødte borgere Repræsentanter

Læs mere

R Ø D O V R E KO M M U N E

R Ø D O V R E KO M M U N E R Ø D O V R E KO M M U N E Elvergaardens Grundejerforening Att.: Bestyrelsen Krusedinesen@privat.dk 16. november 2012 Opfølgning på møde vedr. implementering af nyt affaldssystem i Rødovre Kommune, Minervavej,

Læs mere

1. Præsentation af Hillerød Forsyning

1. Præsentation af Hillerød Forsyning Agenda 1. Præsentation af Hillerød Forsyning 2. Affaldshåndtering i Hillerød Kommune Ved affaldsplanlægger og projektleder Kasper Damsgaard Thomsen Præsentation af Hillerød Forsyning Hillerød Forsyning

Læs mere

NEDGRAVEDE AFFALDSLØSNINGER I BYMIDTEN RAPPORTERING AF EVALUERINGENS ANDEN DEL: TILFREDSHED MED AFFALDSSYSTEMET

NEDGRAVEDE AFFALDSLØSNINGER I BYMIDTEN RAPPORTERING AF EVALUERINGENS ANDEN DEL: TILFREDSHED MED AFFALDSSYSTEMET NEDGRAVEDE AFFALDSLØSNINGER I BYMIDTEN RAPPORTERING AF EVALUERINGENS ANDEN DEL: TILFREDSHED MED AFFALDSSYSTEMET BORGERMØDE 21. NOVEMBER 2016 Side 1 UDGANGSPUNKT OG FORLØB JANUAR-FEBRUAR 2013 90 interviews

Læs mere

Forsøg med affaldssortering i Sct. Jørgens Park

Forsøg med affaldssortering i Sct. Jørgens Park Forsøg med affaldssortering i Sct. Jørgens Park Affaldsforsøg skal føre til bedre sortering Sct. Jørgens Park er, sammen med tre andre boligområder, udvalgt til et nyt forsøg med affaldssortering. Forsøget

Læs mere

VALG AF NYE AFFALDSORDNINGER

VALG AF NYE AFFALDSORDNINGER VALG AF NYE AFFALDSORDNINGER Katalog over de nye affaldsordninger, der skal hjælpe dig med at beslutte hvilken affaldsordning dit boligområde skal vælge www.albertslund.dk/byen NY AFFALDSORDNING I DIT

Læs mere

Ny affaldsløsning i GF Strandgårdsparken

Ny affaldsløsning i GF Strandgårdsparken Ny affaldsløsning i GF Strandgårdsparken 24.10.2016 Udarbejdet af bestyrelsen i Grundejerforening Strandgårdsparken i samarbejde med Daniel Lynge Hansen, Vestforbrænding Baggrund Det nationale mål er,

Læs mere

Svendborg uden affald. Gode råd til udlejere og andre med fælles affaldsløsninger i forbindelse med nye affaldsordninger for hele Svendborg Kommune

Svendborg uden affald. Gode råd til udlejere og andre med fælles affaldsløsninger i forbindelse med nye affaldsordninger for hele Svendborg Kommune Svendborg uden affald i forbindelse med nye affaldsordninger for hele Svendborg Kommune Baggrund Fra september 2020 indfører Svendborg Kommune nye affaldsordninger, hvor vi skal sortere mere affald til

Læs mere

Albertslund Kommunes nye affaldsordninger. Høringsmateriale 16. december februar 2015

Albertslund Kommunes nye affaldsordninger. Høringsmateriale 16. december februar 2015 Albertslund Kommunes nye affaldsordninger Høringsmateriale 16. december 2014 1. februar 2015 1 Hvorfor nye affaldsordninger? Kommunalbestyrelsen vedtog i 2012 en ambitiøs affaldsplan, herunder at vi skal

Læs mere

restaffald til forbrænding Madaffald metal plast glas papir karton Vi tager skraldet du skal bare sortere det Affaldssortering i fire kamre

restaffald til forbrænding Madaffald metal plast glas papir karton Vi tager skraldet du skal bare sortere det Affaldssortering i fire kamre restaffald til forbrænding Madaffald papir karton metal plast glas Vi tager skraldet du skal bare sortere det Affaldssortering i fire kamre restaffald til forbrænding Madaffald papir karton metal plast

Læs mere

Debatoplæg - Fremtidens affaldssystem i Albertslund

Debatoplæg - Fremtidens affaldssystem i Albertslund Debatoplæg - Fremtidens affaldssystem i Albertslund Kommunalbestyrelsen vedtog i 2012 en ambitiøs affaldsplan, herunder at vi skal genanvende mindst 50 % af vores husholdningsaffald senest i 2018. Det

Læs mere

NYT FRA PILOTFORSØGET

NYT FRA PILOTFORSØGET NYT FRA PILOTFORSØGET DECEMBER 2012 GODT I GANG! Kære pilotdeltager Du har nu været i gang med at sortere affald til genbrug i godt fire måneder, og vi håber, at det er blevet en del af din dagligdag.

Læs mere

Dagrenovation i tal. DAKOFA konference 21. august 2012 Claus Petersen, Econet AS. Oplægget bygger på. Undersøgelse af dagrenovationens sammensætning

Dagrenovation i tal. DAKOFA konference 21. august 2012 Claus Petersen, Econet AS. Oplægget bygger på. Undersøgelse af dagrenovationens sammensætning Dagrenovation i tal DAKOFA konference Claus Petersen, Econet AS Oplægget bygger på Undersøgelse af dagrenovationens sammensætning Enfamilieboliger 4 eksemplariske kommuner Madspild/madaffald, batterier

Læs mere

Dragør Kommune DRAGØR KOMMUNE - AFFALD Udsortering af 20 % forbrændingsegnet fra husholdninger. I det følgende tages der udgangspunkt i følgende:

Dragør Kommune DRAGØR KOMMUNE - AFFALD Udsortering af 20 % forbrændingsegnet fra husholdninger. I det følgende tages der udgangspunkt i følgende: Notat Dragør Kommune DRAGØR KOMMUNE - AFFALD Udsortering af 20 % forbrændingsegnet fra husholdninger I forbindelse med indgåelse af aftale om etablering af nyt forbrændingsanlæg på Amagerforbrænding, skal

Læs mere

Bilag 1 evaluering af affaldshåndteringsplan

Bilag 1 evaluering af affaldshåndteringsplan Bilag 1 evaluering af affaldshåndteringsplan 2014-2024 Emne: Evaluering af affaldshåndteringsplan 2014-2024 Til: sagen Dato: 10. oktober 2018 Sagsbeh.: aja Sagsnr.: I affaldshåndteringsplan 2014-2024 er

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2014 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald fra

Læs mere

Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald

Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald Oktober 2015 5. info Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald Hvordan sorterer din nabo? Kære beboer i Lærkeparken Vores pilotprojekt Affald er ressourcer, der skal genanvendes er stadig godt i

Læs mere

NOTAT TIL POLITISKE UDVALG

NOTAT TIL POLITISKE UDVALG NOTAT TIL POLITISKE UDVALG 5. november 2014 ML Ver. 7 Høring af Affaldsplan 2014 Resume I forbindelse med høring af Affaldsplan 2014 er der indkommet 15 høringssvar fra borgere, boligforeninger, interesseorganisationer

Læs mere

Forslag til nye affaldsordninger for private husstande i Albertslund Kommune

Forslag til nye affaldsordninger for private husstande i Albertslund Kommune Forslag til nye affaldsordninger for private husstande i Albertslund Kommune Høringsmateriale Udkast af 31. oktober 2014 1 Hvorfor nye affaldsordninger? Selvom vi allerede er gode til at sortere (fx glas

Læs mere

PRÆSENTATION AF ERFARING FRA VEJLE KOMMUNES HÅNDTERING AF ORGANISK AFFALD. Chef AffaldGenbrug

PRÆSENTATION AF ERFARING FRA VEJLE KOMMUNES HÅNDTERING AF ORGANISK AFFALD. Chef AffaldGenbrug PRÆSENTATION AF ERFARING FRA VEJLE KOMMUNES HÅNDTERING AF ORGANISK AFFALD Yvonne Thagaard Andersen Økonomiseminar 06. december 2016 Chef AffaldGenbrug GENBRUGSPLADSER OG MODTAGELSESANLÆG I VEJLE KOMMUNE

Læs mere

digital service affald og genbrug i allerød kommune - Prøv vores App - Tjek vores hjemmeside - Mit Affald - SMS-service

digital service affald og genbrug i allerød kommune - Prøv vores App - Tjek vores hjemmeside - Mit Affald - SMS-service digital service affald og genbrug i allerød kommune - Prøv vores App - Tjek vores hjemmeside - Mit Affald - SMS-service Bestil afhentning af storskrald på alleroed.dk Genbrug er godt for miljøet Aviser

Læs mere

STATUS PÅ INITIATIVER I AFFALDSPLAN 2009-2012 KORTLÆGNING & PROGNOSE. Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund BILAG 4

STATUS PÅ INITIATIVER I AFFALDSPLAN 2009-2012 KORTLÆGNING & PROGNOSE. Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund BILAG 4 KORTLÆGNING & PROGNOSE Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund BILAG 4 STATUS PÅ INITIATIVER I AFFALDSPLAN 2009-2012 www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28

Læs mere

Kommunikationsmateriale under forsøg

Kommunikationsmateriale under forsøg Affaldsforsøget Bedre sortering i større samlede bebyggelser Kommunikationsmateriale under forsøg Bilag 4 til delrapport 5 om Kommunikation TIL GAVN FOR KLIMA OG MILJØ FORSØG 2015 AFFALD OG GENBRUG Fuld

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 3 Takstoversigt, affaldsgebyrer UDKAST

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 3 Takstoversigt, affaldsgebyrer UDKAST Bilag 3 Takstoversigt, affaldsgebyrer UDKAST Miljø Administration, bolig Skal sammen med Administration, erhverv over en årrække dække omkostningerne på funktion 1.38.60 Fælles formål. Bygnings- og Boligregistret

Læs mere

Forsøg med affaldssortering i Skovparken Korsør

Forsøg med affaldssortering i Skovparken Korsør Forsøg med affaldssortering i Skovparken Korsør Affaldsforsøg skal føre til bedre sortering I Skovparken er vi gode til at sortere vores affald. Vi er endda helt i front på visse områder. Fx var vi blandt

Læs mere

Forsøg med affaldssortering i Kirsebærplantagen

Forsøg med affaldssortering i Kirsebærplantagen Forsøg med affaldssortering i Kirsebærplantagen Affaldsforsøg skal føre til bedre sortering Kirsebærplantagen er sammen med tre andre boligområder udvalgt til et nyt forsøg med affaldssortering. Forsøget

Læs mere

Ressourcestrategi - Genanvendelse af dagrenovation kan betale sig

Ressourcestrategi - Genanvendelse af dagrenovation kan betale sig Ressourcestrategi - Genanvendelse af dagrenovation kan betale sig Jette Skaarup Justesen Miljøstyrelsen Ressourcestrategien kommer! Strategi for affaldshåndtering den vil komme i høring. Vi har en god

Læs mere

Mission mulig Da ordbogen blev udvidet

Mission mulig Da ordbogen blev udvidet Mission mulig Da ordbogen blev udvidet Mission Mulig, værdiagent, værdibeholder og værdiselskab. Renosyd fik sat dagsordenen, da den nye indsamlingsordning skulle træde i kraft i 2012 Noget af det vigtigste

Læs mere

Kommunens nuværende affaldsordninger

Kommunens nuværende affaldsordninger 7 Kommunens nuværende affaldsordninger Ordninger for private husstande Lejre Kommune er forpligtet til, at etablere indsamlingsordninger for affald fra private husstande. De private husstande er samtidig

Læs mere

WORKSHOP G E N B R U G S G U I D E R O G D I A L O G PÅ F R E D E R I K S B E R G

WORKSHOP G E N B R U G S G U I D E R O G D I A L O G PÅ F R E D E R I K S B E R G WORKSHOP G E N B R U G S G U I D E R O G D I A L O G PÅ F R E D E R I K S B E R G PRÆSENTATION Anne Mette Thorup Kommunikationskonsulent i Affald & Genbrug Frederiksberg Kommune (2007) R98 (2000 2007)

Læs mere

Formålet med regulativet

Formålet med regulativet Formålet med regulativet Formålet med regulativet er at fastsætte regler for håndtering af husholdningsaffald fra alle borgere og grundejere i Fanø Kommune med henblik på at forebygge forurening, uhygiejniske

Læs mere

Notat. Bedre indsamlingsordninger i boligselskaber, boligforeninger og lignende bebyggelser.

Notat. Bedre indsamlingsordninger i boligselskaber, boligforeninger og lignende bebyggelser. Notat. Bedre indsamlingsordninger i boligselskaber, boligforeninger og lignende bebyggelser. Version 5 (3-1-2019) Dette notat beskriver fire forslag til forbedring af indsamlingsordningerne i boligselskaber,

Læs mere

VALG AF NYE AFFALDSORDNINGER.

VALG AF NYE AFFALDSORDNINGER. VALG AF NYE AFFALDSORDNINGER www.albertslund.dk/byen Ny affaldsordning i dit boligområde Som I måske allerede har hørt, besluttede kommunalbestyrelsen den 10. marts 2015, at vi skal have nye affaldsordninger

Læs mere

Data om affaldsindsamling i Aarhus Kommune 2018

Data om affaldsindsamling i Aarhus Kommune 2018 Data om affaldsindsamling i Aarhus Kommune i store tal Affaldsindsamling i Aarhus Kommune AffaldVarme Aarhus står for den samlede håndtering af affald fra private husstande i Aarhus Kommune. Affaldsløsningerne

Læs mere

DIN sortering af affald fortsætter

DIN sortering af affald fortsætter November 2015 6. info DIN sortering af affald fortsætter men forsøget er slut! Kære beboer i Havrevangen Vores pilotprojekt Affald er ressourcer, der skal genanvendes er ved vejs ende. Du har nu sorteret

Læs mere

Etablering af miljøstation på Gammel Kulhusvej

Etablering af miljøstation på Gammel Kulhusvej Etablering af miljøstation på Gammel Kulhusvej Baggrund Byrådet har besluttet at afprøve en ny type anlæg til indsamling af genanvendelige materialer. Senest med regeringen ressourcestrategi er der lagt

Læs mere

KLAR PARAT SORTÉR! Er DU klar til KILDESORTERING. i din lægepraksis?

KLAR PARAT SORTÉR! Er DU klar til KILDESORTERING. i din lægepraksis? KLAR PARAT SORTÉR! Er DU klar til KILDESORTERING i din lægepraksis? DANMARK UDEN AFFALD! Regeringens ressourcestrategi DANMARK UDEN AFFALD fokusområde er, at vi skal genanvende mere og forbrænde mindre.

Læs mere

Sådan sorterer du dit affald

Sådan sorterer du dit affald PAPIR RESTAFFALD TIL FOR- BRÆNDING MAD- AFFALD KARTON METAL PLAST GLAS Sådan sorterer du dit affald Fællesløsning TEKNIK OG MILJØ RESTAFFALD TIL FOR- BRÆNDING MAD- AFFALD PAPIR KARTON METAL PLAST GLAS

Læs mere

Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien

Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien Teknik og Miljø Veje og Grønne Områder Sagsnr. 204045 Brevid. 1932920 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien 12. august 2014 Den endelig

Læs mere

Nye affaldsordninger 2016

Nye affaldsordninger 2016 Nye affalds 2016 Du skal snart træffe et vigtigt valg omkring nye affaldsbeholdere. Denne folder hjælper dig med at designe en løsning, der passer til netop din husstand. Sortering i fire rum Indhold Sådan

Læs mere

Dit affald Ny ordning i Viborg midtby

Dit affald Ny ordning i Viborg midtby Dit affald Ny ordning i Viborg midtby Miljøstationer i midtbyen Regeringen har besluttet, at affald skal genanvendes og udnyttes langt bedre i fremtiden, end det er tilfældet i dag. I Viborg Kommune genanvender

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2012 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2012 har der været kontinuerlig bortskaffelse af alle former for affald fra borgere

Læs mere

Hvordan fungerer en ordning med rød boks i praksis?

Hvordan fungerer en ordning med rød boks i praksis? Farligt Affald-ordninger og Boks Glostrup Kommune ønsker at få farligt affald og problemaffald som småt elektronik, sparepærer og batterier ud af husholdningsaffaldet. Farligt affald kan skade miljøet

Læs mere

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger.

Området er brugerfinansieret, således at alle indtægter skal dække samtlige udgifter ved de forskellige affaldsordninger. MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 10.26 Renovation mv. Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter konto 01.38 og vedrører indsamling, transport og

Læs mere

Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug

Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 Hvorfor

Læs mere

Forsøg med affaldssortering i Vandtårnsparken

Forsøg med affaldssortering i Vandtårnsparken Forsøg med affaldssortering i Vandtårnsparken Affaldsforsøg skal føre til bedre sortering Vandtårnsparken er udvalgt til at deltage i et forsøg med affaldssortering, som gennemføres af Næstved Kommune

Læs mere

Nye indsamlingsordninger for affald fra husstande Baggrund Overordnede målsætninger i forhold til arbejdet med nye ordninger

Nye indsamlingsordninger for affald fra husstande Baggrund Overordnede målsætninger i forhold til arbejdet med nye ordninger NOTAT Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Nye indsamlingsordninger for affald fra husstande Baggrund Den nationale ressourcestrategi, som kom i efteråret 2013 og sætter de samlede mål for

Læs mere

AFFALDSPLAN. Fra affald til ressource. Kom med dine idéer til den nye affaldsplan

AFFALDSPLAN. Fra affald til ressource. Kom med dine idéer til den nye affaldsplan 2014 AFFALDSPLAN 2024 Fra affald til ressource Kom med dine idéer til den nye affaldsplan Affaldet luner i stuen Frem til den 9. februar 2015 er Vejen Kommunes nye affaldsplan i høring, og du er velkommen

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT 2014

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT 2014 Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Miljø Administration, bolig Skal sammen med Administration, erhverv over en årrække dække omkostningerne på funktion 1.38.60 Fælles formål. Bygnings- og Boligregistret

Læs mere

Forslag til Affaldsplan Et stort skridt i den rigtige retning 2018

Forslag til Affaldsplan Et stort skridt i den rigtige retning 2018 Forslag til Affaldsplan 2019-2030 Et stort skridt i den rigtige retning 2018 1 FORORD ET STORT SKRIDT Vores affald bidrager til en grøn og ansvarlig udvikling. Ambitionen med Affaldsplan 2019-2030 er at

Læs mere

STATUS. PÅ MADAM SKRALD ORDNINGEN Februar 2012

STATUS. PÅ MADAM SKRALD ORDNINGEN Februar 2012 STATUS PÅ MADAM SKRALD ORDNINGEN Februar 2012 KÆRE DELTAGER I MADAM SKRALD FORSØGSORDNINGEN I slutningen af 2011 meldte grundejerforeningen Køllegaard sig ind i forsøgsordningen, sammen med borgmester

Læs mere

Materiel til rækkehus- og etagebebyggelser samt kommunale institutioner

Materiel til rækkehus- og etagebebyggelser samt kommunale institutioner NOTAT Den 14. marts 2019 Maria Kyndi Gravesen (MKG) Godkendt af Bent Sørensen (BSO) Sagsnr. 18-00919 Merbevilling til implementering af ny affaldsordning Baggrund Den 5. maj 2015 vedtog Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune NOTAT (PTU) Maj 2015 1 INDLEDNING Stevns Kommune samarbejder med KaraNoveren omkring udvikling af nye affaldsløsninger. Hvordan får vi borgerne i Stevns Kommune til at være mere bevidste omkring affald

Læs mere

Indsamling af KOD I Horsens Kommune

Indsamling af KOD I Horsens Kommune Indsamling af KOD I Horsens Kommune Indsamling af affald i kommunerne Erfaringer i Horsens Kommune Henrik Ørtenblad Økonomiseminar, 11. dec. 2017 Lovgrundlaget for affaldshåndtering og kommunernes ansvar

Læs mere

1. april 2013 indførte Gladsaxe Kommune husstandsindsamling af genbrugsfraktioner. Ordningen fik stor succes fra begyndelsen.

1. april 2013 indførte Gladsaxe Kommune husstandsindsamling af genbrugsfraktioner. Ordningen fik stor succes fra begyndelsen. GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Status på arbejdet 2013-2014 NOTAT Dato: 15. november 2014 Af: Malene Matthison-Hansen Dette dokument redegør for det arbejde, Gladsaxe Kommune har udført indenfor

Læs mere

Batterirapport. - en del af byen

Batterirapport. - en del af byen Batterirapport 2017 1 - en del af byen Indhold Forord...3 Aktiviteter i 2017...4 Kommunernes egne ordninger...5 Indsamlingsresultater i 2017...6 Økonomi...8 Planlagte aktiviteter i 2018...9 2 Forord Velkommen

Læs mere

Takstkatalog budget

Takstkatalog budget Takstkatalog budget 2019-22 KLIMA- OG MILJØUDVALGET 2018 2019 Kr. inkl. moms RENOVATIONSGEBYR FOR PRIVATE HUSSTANDE Renovationsafgiften er opdelt i et fast og et variabelt gebyr. Det faste gebyr er opdelt

Læs mere

KORTLÆGNING & PROGNOSE

KORTLÆGNING & PROGNOSE KORTLÆGNING & PROGNOSE 2 FORORD Affaldsbekendtgørelsens 13, stk. 2, punkt 1 om kortlægning opfyldes med denne rapport. Rapporten rummer kortlagte affaldsmængder fra 2009 samt en prognose for affaldsmængderne

Læs mere

KOMMUNI- KATIONS- PLAN

KOMMUNI- KATIONS- PLAN KOMMUNI- KATIONS- PLAN Christian Hede Hagelskjær Kommunikationsplan: Fra skidt til skat 3. juni 2015 2 INDHOLD DEN PERMANENTE KAMPAGNE 4 Et tydeligt sorteringssystem 5 To overordnede designløsninger 6

Læs mere

Kære beboer i Herstedøster

Kære beboer i Herstedøster Kære beboer i Herstedøster Her er som lovet en sammenfatning af besvarelserne fra spørgeskemaundersøgelserne i forbindelse med papcontainerprojektet, og svar på en række spørgsmål, der er blevet stillet.

Læs mere

4 Styrket samarbejde om affaldsforebyggelse kordinering af mål og midler 5 Pap og papir identificering af optimal indsamlingsmetode

4 Styrket samarbejde om affaldsforebyggelse kordinering af mål og midler 5 Pap og papir identificering af optimal indsamlingsmetode Til: Miljø-, Teknik- og Erhvervsudvalget Kopi til: Byrådet Fra: Center for Drift og Teknik Status for realisering af Furesø Kommunes Affaldsplan 2009-2020 Furesø Kommunens Affaldsplan 2009 2020 blev udarbejdet

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 9. Takstoversigt, affaldsgebyrer

Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 9. Takstoversigt, affaldsgebyrer Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Bilag 9. Takstoversigt, affaldsgebyrer Teknik- og Miljøforvaltningen TAKSTOVERSIGT Miljø Administration, bolig Skal sammen med Administration, erhverv over en

Læs mere

Tids- og aktivitetsoversigt Affaldsplan 2009-2020

Tids- og aktivitetsoversigt Affaldsplan 2009-2020 Husholdninger Dagrenovation Information om sortering og om eksisterende ordninger En øget udsortering af genanvendelige materialer fra husholdningsaffald. Etablere affaldsøer i kolonihaver Optimere mulighederne

Læs mere

KLAR PARAT SORTÉR! Er DU klar til KILDESORTERING. i din virksomhed?

KLAR PARAT SORTÉR! Er DU klar til KILDESORTERING. i din virksomhed? KLAR PARAT SORTÉR! Er DU klar til KILDESORTERING i din virksomhed? DANMARK UDEN AFFALD! Regeringens ressourcestrategi DANMARK UDEN AFFALD fokusområde er, at vi skal genanvende mere og forbrænde mindre.

Læs mere

Status projekt Vejen til 50 % genanvendelse

Status projekt Vejen til 50 % genanvendelse Torvegade 74, 6700 Esbjerg Til beboerne i Tjæreborg Maj 2016 Status projekt Vejen til 50 % genanvendelse Vi er 2/3 gennem forsøget med at finde vejen til 50 % genanvendelse af husholdningsaffald, og tallene

Læs mere

Johansson & Kalstrup P/S rådgivende ingeniører FRI

Johansson & Kalstrup P/S rådgivende ingeniører FRI Johansson & Kalstrup P/S rådgivende ingeniører FRI Sag nr.: 155280 Dato: 17.11.2015 E-mail: hbd@j-k-as.dk Ordninger for husholdningsaffald i andre kommuner Data over 4 kommuner og Fanø er opstillet i nedenstående

Læs mere

Fra affald til ressourcer

Fra affald til ressourcer Fra affald til ressourcer Oplæg til et nyt affaldssystem Mere energi Mindre CO2 Sund økonomi Affald som ressource bæredygtig Omlægning Affald er en del af løsningen i omstillingen til et bæredygtigt samfund.

Læs mere

Afrunding af test Af Anette Sejersen, Affald og Genbrug

Afrunding af test Af Anette Sejersen, Affald og Genbrug Afrunding af test 2016 Af Anette Sejersen, Affald og Genbrug Roskilde, oktober 2016 Hvad skal vi nå i dag? Velkomst Hvad har vi lært/resultater? Kommunikation/quiz/oplæg til gruppearbejde Gruppearbejde/sandwich

Læs mere

Er det ikke sådan et Danmark

Er det ikke sådan et Danmark Er det ikke sådan et Danmark Affaldsplaner vi gerne vil have? for Danmark AFFALDSPLANER FOR DANMARK Affaldsplaner for Danmark VIBORG KOMMUNE Affaldschef Poul Møller Oktober 2013 Er det ikke sådan et Danmark

Læs mere

Fremtidens affaldssystem i Albertslund kommune Strateginotat (udkast)

Fremtidens affaldssystem i Albertslund kommune Strateginotat (udkast) Fremtidens affaldssystem i Albertslund kommune Strateginotat (udkast) Kommunalbestyrelsen har sammen med Brugergruppen vedtaget en ambitiøs affaldsplan, hvoraf det blandt andet fremgår, at vi i Albertslund

Læs mere

Sortering af dagrenovation. Præsenteret af ingeniør Jytte Søgaard

Sortering af dagrenovation. Præsenteret af ingeniør Jytte Søgaard Sortering af dagrenovation Præsenteret af ingeniør Jytte Søgaard Affaldssortering Sortering af dagrenovation i madaffald og restaffald blev opstartet januar 1997. Hos alle de husstande i gl. Grindsted

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Forord... 3. 2. Læsevejledning... 4. 3. Opsamling... 4. 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4

Indholdsfortegnelse. 1. Forord... 3. 2. Læsevejledning... 4. 3. Opsamling... 4. 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Læsevejledning... 4 3. Opsamling... 4 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4 3.2 Supplerende data-2013 vedrørende kommunale indsamlingsordninger... 5 3.2.1 Genanvendelsesprocent

Læs mere

Ny affaldsbeholder. med to rum. Bio. Rest. Sortér din dagrenovation i bioaffald og restaffald

Ny affaldsbeholder. med to rum. Bio. Rest. Sortér din dagrenovation i bioaffald og restaffald Ny affaldsbeholder med to rum Sortér din dagrenovation i bioaffald og restaffald Bio Rest Kære borger Den 1. juli 2009 er vi klar med den nye affaldsordning i Kalundborg Kommune. Fremover skal du sortere

Læs mere

Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer

Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer Notat Sagsnr.: 2013/0009370 Dato: 20. august 2014 Titel: Redegørelse for ændringer i affaldsregulativerne i forhold til eksisterende regulativer Sagsbehandler: Per Hauge Miljøsagsbehandler Generelt for

Læs mere

Resultater fra Rudersdal Kommunes borgerevaluering

Resultater fra Rudersdal Kommunes borgerevaluering BILAG 2 Resultater fra Rudersdal Kommunes borgerevaluering Primo januar 2017 udsendte Rudersdal Kommune et spørgeskema til borgerne i to forsøgsområder. I det ene område har hver husstand fået udleveret

Læs mere