Grønt Råd. Referat af 23. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune onsdag den 19. marts 2014 kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Grønt Råd. Referat af 23. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune onsdag den 19. marts 2014 kl. 16.15-18.00"

Transkript

1 Grønt Råd Referat af 23. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune onsdag den 19. marts 2014 kl Tilstede: Martin Stokholm, Udvalget for Teknik og Miljø Birger Prahl, Udvalget for Teknik og Miljø Erik Falkenberg, Udvalget for Teknik og Miljø Tove Binzer, Friluftsrådet Johan Scheel, Dansk Skovforening Per Thomasen, Landboforeningen Gefion Karl Frandsen, Familiebruget Rasmus Vincentz, Klimabevægelsen Harry Carstensen, Dansk Sportsfiskerforbund Jens Fisker, Danmarks Naturfredningsforening Niels Bjergvang, Danmarks Jægerforbund Charlotte Madsen, Museerne og Naturvejlederforeningen Peter Due Østerbye, centerchef, Byg & Miljø, Lejre Kommune Søren Grøntved Christiansen, biolog, Lejre Kommune (referent) Rikke Milbak, naturmedarbejder, Lejre Kommune Eskild Lund, miljømedarbejder, Lejre Kommune Afbud: Ivan Mott, Udvalget for Teknik og Miljø Jens K. Jensen, Udvalget for Teknik og Miljø Hans Harrestrup Andersen, Dansk Ornitologisk Forening Jens Peter Simonsen, Skov- og Naturstyrelsen Vestsjælland Lene Jensen, direktør, Lejre Kommune

2 Punkt 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Punkt 2. Turismepolitik Foreslået af Johan Scheel Thure Dan Petersen, Centerchef for Kultur og Fritid, fortalte, at efter at det tidligere erhvervs- og turismesamarbejde i ZBC (Zealand Business Connection) ophørte sidste år, blev hjemmesiden Visit Lejre oprettet. Der er nu oprettet et Erhvervs- og turisme udvalg. Der er besluttet en overordnet politik, og der skal laves en branding-strategi. Et oplæg til turismestrategi er undervejs. Det er politisk besluttet at oprette en turistinformation og at placere den i sagnlandet de næste 2 år. Johan Scheel fortalte, at der er oprettet en ny forening, Lejre Turistforening, der ikke er en erhvervsforening, men en forening, der ser på, hvad borgerne kan have glæde af. Fandt det vigtigt at få samlet alle gode kræfter. Tove Binzer opfordrede til et samarbejde med lokale foreninger som DN, friluftsrådet og sportsfiskerne. Vigtigt at bruge allerede eksisterende materiale og analyser fra bl.a. Skjoldungearbejdet. Thure Dan Petersen oplyste, at der vil komme invitationer til foreningerne. Der er påbegyndt et samarbejde med kommunerne omkring Roskilde fjord og Isefjorden om i første omgang udarbejdelse af et hæfte. Tove Binzer nævnte, at der i Hvalsø står et sort tårn (busterminaltårnet), der kan bruges som ubemandet turistkontor.

3 Punkt 3. Boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) Foreslået af Per Thomasen, der fortalte, at han havde fået kendskab til en rapport, der udpegede 500 ha ved Ørbækken som BNBO. Eskild Lund fortalte, at den pågældende rapport bliver udarbejdet af Roskilde Kommune, og at Lejre Kommune endnu ikke har modtaget rapporten, men at han havde set et udkast. Boringsnære beskyttelsesområder dækker områder lige omkring indvindingsboringerne, hvor vandet suges nedad. Det er der stor forskel på mulighederne herfor forskellige steder i kommunen. Roskilde Kommune har fået beregnet BNBO i hele Roskilde Kommune samt ved Roskilde Forsynings indvindingsområder i Lejre Kommune. Ved Ørbæk Kildeplads mellem Kr. Hyllinge og Lyndby findes 10 indvindingsboringer. Det er forbrugerne ved det enkelte vandværk, der skal afholde udgifterne til erstatning til lodsejerne, såfremt kommunalbestyrelsen beslutter, at der skal pålægges rådighedsindskrænkninger i et boringsnært område. I hvert enkelt tilfælde af udlægning af BNBO skal der tages stilling til, hvad der er behov for at sikre mod sprøjtemidler og/eller nitrat. Martin Stokholm så et problem for de små vandværker, hvor der er få forbrugere til at betale. For HOFOR og Roskilde Forsynings indvindingsområder kræves der et myndighedspålæg, samt at forsyningsselskaberne kan få lov til at opkræve erstatningsomkostningerne hos forbrugerne. Ved de små vandværker kan de laves og aftales uden et myndighedspålæg. Johan Scheel foreslog politikerne, at landmændene og vandværkerne først prøver at indgå aftaler, før der stilles krav. Martin Stokholm var enig i, at det er bedst, hvis parterne selv kan klare det. Det er ikke altid nødvendigt, at jorden bliver braklagt eller taget ud af omdrift. Peter Østerbye fortalte, at Lejre Kommune snart vil offentliggøre forslaget til indsatsplan for grundvandsbeskyttelse for området Lejre Nord. Heri peges der på, at der skal eller kan etableres BNBO, men at de ikke er endelig udpeget. Senere vil der blive forhandling med de små vandværker og lodsejerne nær deres boringer.

4 Per Thomasen fandt, at BNBO var en halv løsning, når indvindingerne mange steder ligger op til motorveje, hvorfra der er større risiko for alvorlig forurening end fra almindelig marksprøjtning. Johan Scheel foreslog, at man måske kunne lave kortvarende aftale, da problemerne ophører, hvis indvindingen ophører. Eskild Lund fortalte, at når Naturstyrelsen har afsluttet kortlægningen vedrørende grundvandsressourcerne efter 2015, skal kommunen sammen med vandværkerne og nabokommunerne lave planer for grundvandsbeskyttelsen for resten af Lejre Kommune. Heri vil BNBO kunne indgå. Punkt 4. Nyt om vandplan, vandhandleplan og vandråd Karl Frandsen havde bedt om at høre nyt, specielt om de nye vandråd. Martin Stokholm fortalte, at det netop var besluttet, hvilke organisationer der skulle være repræsenteret i vandrådet for Roskilde Fjord og Isefjorden. Rådet omfatter 20 kommuner. 31 havde bedt om at få plads i vandrådet, og 20 er blevet udvalgt. Peter Østerbye berettede, at vandrådet skal forberede næste generation af de statslige vandplaner og kun beskæftige sig med den fysiske tilstand af vandløb. Rådets levetid er kort, da det skal have færdiggjort sit arbejde 1. oktober Der forventes 3-4 møder. Staten forventes efterfølgende at sende forslag til vandplan 2 i høring 22. december Nogle steder i Danmark oprettes lokale vandråd, men det er ikke tilfælde i oplandet til Roskilde Fjord og Isefjorden. Tove Binzer undrede sig over, at nogle højt målsatte vandløb nedstrøms var lavt målsatte. Harry Carstensen forklarede, at vandløb havde forskellig kvalitet afhængig af vandføring, bundforhold og andre fysiske forhold. Per Thomasen fortalte, at de mange tusind høringssvar til vandplan 1 især handlede om klassificeringen af naturlige vandløb og så frem til en anden vurdering af mange vandløb i vandplan 2.

5 Punkt 5. Bekæmpelse af skadevoldende vildt på kommunale arealer Niels Bjergvang ville gerne vide, hvad Lejre Kommune gør for at bekæmpe specielt råger samt hvilken vildtpleje, der udføres på kommunale arealer. Tilbød jagtforeningernes hjælp til bekæmpelse af råger, som er blevet et stort problem. Søren Grøntved Christiansen fortalte, at Center for Vej og Trafik tidligere har søgt om dispensation til bekæmpelse af råger, men hver gang har fået afslag fra Naturstyrelsen. En borger nær Lejre station har søgt og fået dispensation til, at Lejre Jagtforening må skyde rågeunger. Denne bekæmpelse har dog ikke mindsket bestanden på ejendommen. Karl Frandsen fortalte, at de store økologiske kvægbrug har opgivet at dyrke majs på grund af rågerne, og Niels Bjergvang supplerede med at fortælle, at problemet også gælder majs ved vildtremisser. Per Thomasen berettede, at han hverken kunne dyrke majs eller ærter på grund af tusindvis af råger, og han mente, at de burde reguleres ved skydning af unger på rederne. Martin Stokholm sagde, at kommunen gerne ville henvise til jagtforeningerne, når der kom henvendelse fra borgere om rågeproblemer. Punkt 6. HNV-områder (High Nature Value) Søren Grøntved Christiansen fortalte det nye redskab til at prioritere støttekroner til natur, som Fødevareministeriet (NaturErhvervsstyrelsen) vil anvende fra I fokus er de støtteordninger, hvor biodiversitet er hovedformålet, f.eks. tilskudsordningen til Pleje af græs- og naturarealer. Der har tidligere eksisteret kort over SFL-områder (Særligt Følsomme Landbrugsområder), men disse kort har ikke været målrettet biodiversiteten. Derfor er der nu lavet i samarbejde med Århus Universitet (det gamle Danmarks Miljøundersøgelser), NaturErhvervsstyrelsen og Naturstyrelsen udviklet et system til at værdisætte natur- og landbrugsarealer.

6 Et kort er offentligt tilgængelig på Danmarks Miljøportal under Naturdata. Kortet afspejler den kendte viden og vil løbende blive opdateret, så det medtager ny viden. På kortet kan man se hvordan områder i hele Danmark rangordnes efter kendte naturværdier, driftstilstand og beliggenhed. Hver felt på 10 x 10 m har fået en farve afhængig af, hvor mange point på en skala fra 0-14 det scorer. Der kan opnås point for kystnærhed, lavbund og stejl topografi. Der kan også opnås point for beskyttet natur ( 3), nærhed til beskyttet natur og nærhed til småbiotoper og skov. Marker i ekstensiv drift får også et point ligesom økologiske marker. Endelig kan opnås op til 6 point for forekomst af rødlistearter, særlig karakteristiske arter og stor artsrigdom. Et kig på kortet viste, at det er Natura 2000-områderne, der får den højeste score. Det skyldes ikke kun, at de er udpeget for deres store naturværdier, men også at der her er stor viden om, hvilke arter der forekommer. Et kig på området omkring Særløse Overdrev viste, at det gamle fredede græsningsoverdrev fik en meget højere score, end det tilgrænsende areal mod nordvest. Dette areal er netop helt lovligt blevet opdyrket efter at have ligget udyrket i år. Tove Binzer fortalte, at DN havde fået en henvendelse fra en naturinteresseret, der var meget ked af, at dette areal på Skov-Hastrup Overdrev var forvandlet fra et spændende naturareal til en dyrket mark. Tove Binzer opfordrede til, at de nye tilskudskriterier blev formidlet til lodsejerne, så de var bekendte med alternativer til opdyrkning af tilsvarende arealer. Punkt 7. Udveksling af oplysninger om møder og arrangementer Per Thomasen oplyste, at Gefion afholder konference den 31. marts om bl.a. vandplaner og BNBO. Det meget besøgte årlige arrangement køerne på græs finder sted den 13. april. Karl Frandsen fortalte, at programmet for Lejre Kulturdage kan ses på kommunens hjemmeside og på Johan Scheel nævnte, at Ryegaard Gods arrangementer kunne ses på Den 4. maj er der Skovens Dag. Jens Fisker oplyste, at Danmarks Naturfredningsforening i Lejre har mange tilbud, som kan ses på hjemmesiden

7 Charlotte Madsen berettede, at Lejre Museum og Tadre Mølle har en række arrangementer, der kan ses på Punkt 8. Eventuelt Martin Stokholm nævnede, at dele af kommunen op til weekenden havde lugtet kraftigt af gylle. Fandt at det var udtryk for manglende respekt for andre og at det gav landbrugserhvervet et dårligt image. Karl Frandsen var enig, men man måtte erkende, at der eksisterer brådne kar indenfor alle erhverv, og at enkelte er uden for pædagogisk rækkevidde. Johan Scheel nævnte, at der er lavet en støtteforening for Langtved Ny Færgekro. Den har til formål at støtte etableringen og udviklingen af besøgscenteret. Fredningsnævnet mangler at behandle sagen, der er dialog med Naturstyrelsen, og Lejre Kommune støtter projektet. Punkt 9. Næste møde Næste møde blev fastsat til onsdag den 18. juni 2014 kl Mødet afholdes som en besigtigelsestur.

Grønt Råd. Referat af 21. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune onsdag den 28. september 2013 kl

Grønt Råd. Referat af 21. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune onsdag den 28. september 2013 kl Grønt Råd Referat af 21. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune onsdag den 28. september 2013 kl. 16.15-18.00 Tilstede: Martin Stokholm, Udvalget for Teknik og Miljø Birger Prahl, Udvalget for Teknik og Miljø

Læs mere

Grønt Råd. Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune. onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00

Grønt Råd. Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune. onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00 Grønt Råd Referat af 27. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk onsdag den 25. februar 2015 kl. 16.15-18.00 Tilstede: Martin

Læs mere

Grønt Råd. Referat af 17. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune onsdag den 12. september 2012 kl. 16.15-18.00

Grønt Råd. Referat af 17. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune onsdag den 12. september 2012 kl. 16.15-18.00 Grønt Råd Referat af 17. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune onsdag den 12. september 2012 kl. 16.15-18.00 Tilstede: Martin Stokholm, Udvalget for Teknik og Miljø, formand Birger Prahl, Udvalget for Teknik

Læs mere

Grønt Råd. Referat af 22. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune onsdag den 27. november 2013 kl. 16.15-18.00

Grønt Råd. Referat af 22. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune onsdag den 27. november 2013 kl. 16.15-18.00 Grønt Råd Referat af 22. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune onsdag den 27. november 2013 kl. 16.15-18.00 Tilstede: Martin Stokholm, Udvalget for Teknik og Miljø Birger Prahl, Udvalget for Teknik og Miljø

Læs mere

Grønt Råd. Referat af 19. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune onsdag den 13. marts 2013 kl. 16.15-18.00

Grønt Råd. Referat af 19. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune onsdag den 13. marts 2013 kl. 16.15-18.00 Grønt Råd Referat af 19. møde i Grønt Råd for Lejre Kommune onsdag den 13. marts 2013 kl. 16.15-18.00 Tilstede: Jens K. Jensen, Udvalget for Teknik og Miljø (mødeleder) Hans Olsen, Udvalget for Teknik

Læs mere

Grønt Råd. Referat fra Grønt Råds møde onsdag den 10. februar 2015

Grønt Råd. Referat fra Grønt Råds møde onsdag den 10. februar 2015 Grønt Råd Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Christina Løjtnant Natur & Miljø D 4646 4951 E cllo@lejre.dk Dato: 4. april 2016 J.nr.: 14/3675 Referat fra Grønt

Læs mere

Grønt Råd. Referat fra d. 30. august møde

Grønt Råd. Referat fra d. 30. august møde Grønt Råd Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Christina Løjtnant Natur & Miljø D 4646 4951 E cllo@lejre.dk Dato: 18. august 2016 J.nr.: 14/3675 Referat fra

Læs mere

Grønt Råd. Referat fra Grønt Rådsmøde onsdag den 23. september 2015 kl på Allerslev Rådhus, Lejrevej 15, 4320 Lejre.

Grønt Råd. Referat fra Grønt Rådsmøde onsdag den 23. september 2015 kl på Allerslev Rådhus, Lejrevej 15, 4320 Lejre. Grønt Råd Lejre Kommune Lejrevej 15 4320 Lejre T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Christina Løjtnant Natur & Miljø D 4646 4951 E cllo@lejre.dk Dato: 30. oktober 2015 J.nr.: 14/3675 Referat fra Grønt

Læs mere

DAGSORDEN/REFERAT. Grundvandsrådet i Køge Kommune. Natur og Miljø. Køge Kommune, TMU. Køge Kommune, Natur og Miljø

DAGSORDEN/REFERAT. Grundvandsrådet i Køge Kommune. Natur og Miljø. Køge Kommune, TMU. Køge Kommune, Natur og Miljø DAGSORDEN/REFERAT MØDE DEN 13. JUNI 2013 Grundvandsrådet i Køge Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Natur og Miljø Deltagere Erling Larsen (Formand) Køge Kommune, TMU Køge Kommune, Natur og Miljø Køge

Læs mere

Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me. Referat fra Grundvandsrådsmøde den 19.

Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me. Referat fra Grundvandsrådsmøde den 19. Referat Dato: 13.10.2011 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2011-299466 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me Aalborg Forsyning Forsyningsvirksomhederne Stigsborg Brygge 5 Postboks 222 9400 Nørresundby Referat

Læs mere

Referat af møde i Køge kommunes grundvandsråd. Medlemmer af Køge kommunes grundvandsråd

Referat af møde i Køge kommunes grundvandsråd. Medlemmer af Køge kommunes grundvandsråd Dagsorden Projektnavn. Indsatsplan til grundvandsbeskyttelse Projektnummer 1311900029 Dokument ID Møde Emne Sted Referat af møde i Køge kommunes grundvandsråd Grundvandsrådet Indsatplan for grundvandsbeskyttelse

Læs mere

Når der er udarbejdet konkrete forslag til indsatsplaner vil disse blive forelagt Byrådet til godkendelse.

Når der er udarbejdet konkrete forslag til indsatsplaner vil disse blive forelagt Byrådet til godkendelse. Notat Til: Sagen Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Fra: Notat til sagen: Birgit D. Kristensen Indsatsområde Boulstrup og Boulstrup Vest Administrationspraksis for udarbejdelse af indsatsplaner Byrådet i Odder

Læs mere

Herværende indsatsplan tjener således som formål at beskytte kildepladsen ved Dolmer. Indsatsplanen er udarbejdet efter Vandforsyningslovens 13a.

Herværende indsatsplan tjener således som formål at beskytte kildepladsen ved Dolmer. Indsatsplanen er udarbejdet efter Vandforsyningslovens 13a. Indsatsplan for Vandcenter Djurs a.m.b.a. Dolmer Kildeplads Indledning: Ifølge vandforsyningslovens 13 skal kommunalbestyrelsen vedtage en indsatsplan i områder, som i vandplanen er udpeget som indsatsplanområder

Læs mere

Torsten Jensen og Jens Peter Simonsen deltog kun i den første del af mødet (Punkt 1-3).

Torsten Jensen og Jens Peter Simonsen deltog kun i den første del af mødet (Punkt 1-3). TEKNIK OG MILJØ Emne Grønt Råds Møde den 22. november 2018 Mødedato 22. november 2018 Tidspunkt 16:30-19:00 Mødested Lokale 125b Deltagere Egon Petersen (F), Dorte Linder (A, suppleant), Birgitte Rasmussen

Læs mere

Pålæg af rådighedsindskrænkninger, Gl. Hvorupvej 120, Hvorup.

Pålæg af rådighedsindskrænkninger, Gl. Hvorupvej 120, Hvorup. Punkt 14. Pålæg af rådighedsindskrænkninger, Gl. Hvorupvej 120, Hvorup. 2013-1974. Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender, at der træffes beslutning om pålæg af rådighedsindskrænkninger

Læs mere

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Mødereferat 4. vandrådsmøde Mødeleder: Jørgen Jørgensen Referent: Hanne Stadsgaard Jensen Deltagerliste: Se dokumentets sidste side Dato: 25.09.2014 Varighed:

Læs mere

Pesticidfund i Aarhus og reviderede indsatsplaner

Pesticidfund i Aarhus og reviderede indsatsplaner Pesticidfund i Aarhus og reviderede indsatsplaner ATV i Aarhus 14. september 2011 Eike Stubsgaard Cand.techn.soc Indsatsområder 17 indsatsområder i 7 indsatsplaner fra Århus Amt Pesticider i Aarhus GEUS

Læs mere

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat Det Grønne Råd, Skive Kommune Referat Møde d. 24. november 2016 Mødet blev afholdt i Den Blå Diamant, Rådhuspladsen 2, 7800 Skive. Mødetidspunkt: 16.00-18.00 Deltagere: - Erik Preisler, Skive Idrætssamvirke

Læs mere

Oplæg på plandag i Odense for kommuner og regioner om OSD og byudvikling. Ved kontorchef Sanne Kjær, Tværgående Planlægning, Naturstyrelsen

Oplæg på plandag i Odense for kommuner og regioner om OSD og byudvikling. Ved kontorchef Sanne Kjær, Tværgående Planlægning, Naturstyrelsen Oplæg på plandag i Odense for kommuner og regioner om OSD og byudvikling Ved kontorchef Sanne Kjær, Tværgående Planlægning, Naturstyrelsen Regulering af OSD I Den danske grundvandsressource beskyttes mod

Læs mere

7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern

7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern 7. februar 2018 Referat af 1. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner Sted: Harrild Hede Naturcenter Dato: 30. januar 2018 Varighed: 18:30 20.30 Referent: Ikast-Brande

Læs mere

Grundvandsrådet. 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF. Deltagere: Gæster: Afbud: Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet

Grundvandsrådet. 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF. Deltagere: Gæster: Afbud: Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF Deltagere: Grundvandsrådet Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet Benny Christensen, Byrådet Arne Hastrup Larsen, Danmarks Naturfredningsforening Hans-Kurt

Læs mere

2 Godkendelse af referat fra møde den 19. september 2011 Referatet godkendtes uden bemærkninger.

2 Godkendelse af referat fra møde den 19. september 2011 Referatet godkendtes uden bemærkninger. Referat Dato: 19-07-2012 Sagsnr.: 2011-20611 Dok. nr.: 2012-201182 Direkte telefon: Initialer: LBJ/me Aalborg Forsyning Forsyningsvirksomhederne Stigsborg Brygge 5 Postboks 222 9400 Nørresundby Referat

Læs mere

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø

Mødereferat. Referat. REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august. Den 24. september Natur og Miljø Mødereferat Den 24. september 2012 REFERAT af møde 16 i Det Grønne Råd mandag den 27. august 2012 Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: Mandag den 27. August 2012 Mødetid: Kl. 15.30 til

Læs mere

Nr. Afsender Resumé af indkomne kommentar til forslag til Grundvandsbeskyttelsesplan for Sønderborg Øst

Nr. Afsender Resumé af indkomne kommentar til forslag til Grundvandsbeskyttelsesplan for Sønderborg Øst Opsummering af høringssvar til forslag til Plan for grundvandsbeskyttelse for Sønderborg Øst, med forvaltningens bemærkninger og henvisning til rettelser, som det har medført i den endelige plan Nr. Afsender

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune 24. november 2008 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune 24. november 2008 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune 24. november 2008 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup 1 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 3 2. Godkendelse af referat fra mødet den 22. januar

Læs mere

Forslag til: Natura 2000-handleplan Kystskrænterne ved Arnager Bugt. Natura 2000-område nr. 187 Habitatområde H163

Forslag til: Natura 2000-handleplan Kystskrænterne ved Arnager Bugt. Natura 2000-område nr. 187 Habitatområde H163 Forslag til: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Kystskrænterne ved Arnager Bugt Natura 2000-område nr. 187 Habitatområde H163 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan for Kystskrænterne ved Arnager Bugt

Læs mere

Indsatsplaner og boringsnære beskyttelsesområder (BNBO)

Indsatsplaner og boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) Indsatsplaner og boringsnære beskyttelsesområder (BNBO) Koordinationsforum, Haderslev, 3. oktober 2013 Naturstyrelsens BNBO-rejsehold v/ civilingeniør Gunver Heidemann og jurist Sanne Hjorth Henriksen

Læs mere

BILAG 2. Høringssvar og kommunens bemærkninger til udkast til vandhandleplan for Ringsted kommune

BILAG 2. Høringssvar og kommunens bemærkninger til udkast til vandhandleplan for Ringsted kommune BILAG 2 Høringssvar og kommunens bemærkninger til udkast til vandhandleplan for Ringsted kommune ( De enkelte høringssvar ligger i acadre på jr.nr. 12/16094 ) Fra Hovedindhold Kommunens bemærkninger Patriotisk

Læs mere

Mødet blev afholdt torsdag d. 16. august 2012 kl på Løvbakke naturcenter.

Mødet blev afholdt torsdag d. 16. august 2012 kl på Løvbakke naturcenter. TEKNIK OG MILJØ Til Grønt Råds medlemmer og suppleanter Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 ngolh@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 00.00.00-P19-560-06 Referat fra møde

Læs mere

Opfølgning på Indsatsplan Beder påbud mod anvendelse af pesticider

Opfølgning på Indsatsplan Beder påbud mod anvendelse af pesticider Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 17.11.2015 påbud mod anvendelse af pesticider For at følge op på Indsatsplan Beder foreslås der gennemført åstedsforretninger og høringsprocesser

Læs mere

1. Naturkapital i Vejen Kommune gennemgang af projektet ved Nora Skjernaa Hansen efterfølgende debat

1. Naturkapital i Vejen Kommune gennemgang af projektet ved Nora Skjernaa Hansen efterfølgende debat TEKNIK & MILJØ Natur & Park Dato: 01-05-2017 Sagsnr.: 17/16 Til medlemmer af Grønt Råd i Vejen Kommune Kontaktperson: Per Hasager Johansen Dir. Tlf.: 79 96 62 58 E-mail: pj@vejenkom.dk Referat fra 31.

Læs mere

Jane Stampe bød velkommen og mødets deltagere blev præsenteret.

Jane Stampe bød velkommen og mødets deltagere blev præsenteret. #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Møde Grundvandsrådsmøde Miljø- og Energiplanlægning Tid 6. december 2016 kl. 14:30 Sted Mødelokale 160 Miljø- og Energiforvaltningen Stigsborg

Læs mere

Forslag til Indsatsplan for StautrupÅbo til beskyttelse af drikkevand

Forslag til Indsatsplan for StautrupÅbo til beskyttelse af drikkevand Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 17. december 2014 Forslag til Indsatsplan til beskyttelse af drikkevand Forslag til Indsatsplan StautrupÅbo er klar til vedtagelse

Læs mere

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE. Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007 TIL MEDLEMMER AF GRØNT RÅD I VEJEN KOMMUNE NATUR & MILJØ Dato: 10.10.07 Sagsnr.: 07/1886 Kontaktperson: Jens Peder Matthiesen Dir. tlf.: 79966250 Referat fra andet møde i Grønt Råd den 22. august 2007

Læs mere

Repræsentantskabsmøde den 11. april Torsdag den 11. april 2019 kl i Karleby Forsamlingshus, Karlebyvej 177, 4070 Kirke Hyllinge

Repræsentantskabsmøde den 11. april Torsdag den 11. april 2019 kl i Karleby Forsamlingshus, Karlebyvej 177, 4070 Kirke Hyllinge Repræsentantskabsmøde den 11. april 2019 Torsdag den 11. april 2019 kl. 18.00 i Karleby Forsamlingshus, Karlebyvej 177, 4070 Kirke Hyllinge Program 18:00 19:00 Lejre Kommune ved Eskild Lund - Status på

Læs mere

Katrine Foss-Pedersen Dagsorden. Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Onsdag den 14. september 2011 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Katrine Foss-Pedersen Dagsorden. Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Onsdag den 14. september 2011 kl Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Katrine Foss-Pedersen 31.08.2011 Dagsorden Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Onsdag den 14. september 2011 kl. 15.00 Lokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup 1 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 16. november 2015

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 16. november 2015 Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 16. november 2015 kl. 17-19, Handicaprådsmøde Mødelokale 1, Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø

Læs mere

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord

Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Vandrådet for vandopland 1.5 Randers Fjord Mødereferat 2. vandrådsmøde Mødeleder: Jørgen Jørgensen Referent: Hanne Stadsgaard Jensen Deltagerliste: Se dokumentets sidste side Dato: 24.04.2014 Varighed:

Læs mere

Notat - ang. bemærkninger fra Landboforeningen Odder-Skanderborg

Notat - ang. bemærkninger fra Landboforeningen Odder-Skanderborg Notat - ang. bemærkninger fra Landboforeningen Odder-Skanderborg Skanderborg Kommune vil gerne kvitterer for nogle gode og konstruktive møder med landboforeningen i forbindelse med udarbejdelse af planer

Læs mere

1. maj Referat af 3. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner

1. maj Referat af 3. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner 1. maj 2018 Referat af 3. møde i naturrådet for Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern og Viborg Kommuner Sted: Herning Kommune Dato: 17. april 2018 Varighed: kl. 12.00-14.30 Referent: Ikast-Brande Kommune

Læs mere

Danmarks Miljøportal Brugerseminar Aalborg 28. oktober 2014 v/ Eva Christensen, Favrskov kommune

Danmarks Miljøportal Brugerseminar Aalborg 28. oktober 2014 v/ Eva Christensen, Favrskov kommune Danmarks Miljøportal Brugerseminar Aalborg 28. oktober 2014 v/ Eva Christensen, Favrskov kommune 2 Miljøportalens organisationsdiagram Bestyrelsen Udvikling Styregruppe til udviklingsprojekter Styregruppe

Læs mere

Møde den 2. november 2016 i Vandoplands-Styregruppens Politikergruppe

Møde den 2. november 2016 i Vandoplands-Styregruppens Politikergruppe Oplandskommunerne i Isefjord og Roskilde Fjord oplandet REFERAT Center for Byg og Miljø Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø F 4646 4615 H www.lejre.dk Anne-Marie Geert Kristensen Natur og Miljø D

Læs mere

Velkommen. til møde om indsatsplaner. Kolding Kommune

Velkommen. til møde om indsatsplaner. Kolding Kommune Velkommen til møde om indsatsplaner Dagsorden Velkomst & præsentationsrunde Indsatsplanområder i Hvorfor skal der laves indsatsplaner? Hvad indeholder en grundvandskortlægning? Hvad indeholder en indsatsplan?

Læs mere

Notat. Til: Koordinationsforum for grundvandsbeskyttelse Kopi til: Fra: Per Hans Hansen

Notat. Til: Koordinationsforum for grundvandsbeskyttelse Kopi til: Fra: Per Hans Hansen Notat Til: Koordinationsforum for grundvandsbeskyttelse Kopi til: Fra: Per Hans Hansen Høringssvar til Forslag til indsatsplan for grundvand, Assens med kommentarer. Følgende har indgivet høringssvar:

Læs mere

Referat fra Grønt Råds møde den 20. marts 2014 Mødet bliver afholdt på Enghavevej 10, 7400 Herning fra kl. 15-17 i lokale E 2.40.

Referat fra Grønt Råds møde den 20. marts 2014 Mødet bliver afholdt på Enghavevej 10, 7400 Herning fra kl. 15-17 i lokale E 2.40. TEKNIK OG MILJØ Til Grønt Råds medlemmer og suppleanter Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8144 ngolh@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 00.00.00-P19-560-06

Læs mere

Tilladelse til overboring af boring DGU. nr

Tilladelse til overboring af boring DGU. nr FORS Vand Roskilde Att: Agnete Ansbæk Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Tilladelse til overboring af boring DGU. nr. 206.1029 Eskild Lund eslu@lejre.dk 4646

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017

TEKNIK OG MILJØ. Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017 TEKNIK OG MILJØ Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017 Mødeleder: Jens-Bernhard Knudsen, Karsten Filsø. Referent: Daniel Lindvig. Natur og Grønne Områder Enghavevej 10

Læs mere

Diasshows er vedhæftet referatet. Referatet omfatter derfor primært kommentarer og emner, som ikke fremgår af dias fremlagt under mødet.

Diasshows er vedhæftet referatet. Referatet omfatter derfor primært kommentarer og emner, som ikke fremgår af dias fremlagt under mødet. Notat Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk Sagsansvarlig: Søren Okkels Uhrskov Tlf. 6333 6878 E-mail: sou@nyborg.dk Sagsnr. 450-2013-16783

Læs mere

Hvidbog over høringssvar til Natura 2000-handleplan

Hvidbog over høringssvar til Natura 2000-handleplan 1 Hvidbog over høringssvar til Natura 2000-handleplan 2016-2021 Sydfynske Øhav (Natura 2000-område nr. 127) Høringsperiode fra 20. oktober til 15. december 2016. Der er kommet i alt 7 høringssvar, der

Læs mere

Hvidbog. Udkast til Natura 2000-handleplan Omhandler indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet vedr.:

Hvidbog. Udkast til Natura 2000-handleplan Omhandler indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet vedr.: Hvidbog Omhandler indsigelser, bemærkninger og kommentarer der er indkommet vedr.: Udkast til Natura 2000-handleplan 2012-2015 Flynder Å og heder i Klosterhede Plantage Natura 2000-område nr. 224 Habitatområde

Læs mere

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP

Natur- & Miljørådet. Referat af møde 21. maj Greve Kommune. Den 1. juni 2012/ARP Natur- & Miljørådet Greve Kommune Den 1. juni 2012/ARP Referat af møde 21. maj 2012 Mødet blev holdt i bådklubben, klubhus Hejren nr. 21, Hundige Havn kl. 16-18 Deltagere: Formand, Byrådsmedlem Brian Hemmingsen

Læs mere

Boringsnære beskyttelsesområder BNBO

Boringsnære beskyttelsesområder BNBO Boringsnære beskyttelsesområder BNBO Vordingborg Vandråd den 1. oktober 2012 Naturstyrelsens rejsehold v/ civilingeniør Gunver Heidemann og jurist Sanne Hjorth Henriksen PAGE 1 Indhold Hvem er vi? Hvorfor

Læs mere

Indsatsplanlægning Kontaktgruppemøde - Hals

Indsatsplanlægning Kontaktgruppemøde - Hals Indsatsplanlægning Kontaktgruppemøde - Hals oktober 2015 Status for indsatsplanlægning Hvad er der sket siden sidst? Byrådet har vedtaget: Indsatsplan for grundvandsbeskyttelse, Tylstrup Vandværk Indsatsplan

Læs mere

DAGSORDEN/REFERAT. Grundvandsrådet i Køge Kommune. Natur og Miljø

DAGSORDEN/REFERAT. Grundvandsrådet i Køge Kommune. Natur og Miljø DAGSORDEN/REFERAT Grundvandsrådet i Køge Kommune MØDE DEN 25. SEPTEMBER 2013 Teknik- og Miljøforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer Deltagere Køge Kommune, TMU Erling Larsen (Formand) Køge Kommune,

Læs mere

Referat af møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 2. oktober 2012

Referat af møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 2. oktober 2012 1 Referat af møde i Det Grønne Råd i Svendborg Kommune den 2. oktober 2012 Tilstede: Henrik Fog-Møller, By og Land, Sydfyn Carl Peter Greve, Danmarks Jægerforbund Erik Andersen, Danmarks Naturfredningsforening

Læs mere

Referat fra møde i Det grønne Råd tirsdag den 15. april 2008.

Referat fra møde i Det grønne Råd tirsdag den 15. april 2008. Referat fra møde i Det grønne Råd tirsdag den 15. april 2008. Deltagere: Annita Svendsen, Skov- og Naturstyrelsen Fyn Carl Peter Greve, Danmarks Jægerforbund Christian Ahlefeldt, Dansk Skovforening Flemming

Læs mere

Forslag til: Natura 2000-handleplan Randkløve Skår. Natura 2000-område nr. 213 Habitatområde H213

Forslag til: Natura 2000-handleplan Randkløve Skår. Natura 2000-område nr. 213 Habitatområde H213 Forslag til: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Randkløve Skår Natura 2000-område nr. 213 Habitatområde H213 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan 2016-2021 for Randkløve Skår Udgiver: Bornholms Regionskommune

Læs mere

Offentlig høring af forslag til regulering af Mosevangen. Baggrund. Udsendt til lodsejere og øvrige parter i sagen

Offentlig høring af forslag til regulering af Mosevangen. Baggrund. Udsendt til lodsejere og øvrige parter i sagen Udsendt til lodsejere og øvrige parter i sagen By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 www.roskilde.dk Offentlig høring af forslag til regulering af Mosevangen.

Læs mere

2. Danmarks Jægerforbund ved RKF (Jægernes Kommunale Fællesråd i Roskilde Kommune) modtaget 7. august 2014

2. Danmarks Jægerforbund ved RKF (Jægernes Kommunale Fællesråd i Roskilde Kommune) modtaget 7. august 2014 BILAG 3 af 12.8.2014 Organisationernes bemærkninger til forslag til indsatsprogram De enkelte organisationer, der er repræsenteret i vandrådet, har haft mulighed for at komme med bemærkninger til forslaget

Læs mere

NOTAT. Klimatilpasning, vandsektor og grundvand J.nr. NST Ref. hvb Den 12. februar 2015

NOTAT. Klimatilpasning, vandsektor og grundvand J.nr. NST Ref. hvb Den 12. februar 2015 NOTAT Klimatilpasning, vandsektor og grundvand J.nr. NST-4601-00476 Ref. hvb Den 12. februar 2015 Redegørelse om resultaterne af BNBO-bevillingen i 2012-2013. 1. Indledning Regeringen (Socialdemokraterne,

Læs mere

Aalborg Kommunes høringssvar til Region Nordjyllands fornyede offentlige høring af Råstofplan Hvorupområdet

Aalborg Kommunes høringssvar til Region Nordjyllands fornyede offentlige høring af Råstofplan Hvorupområdet #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Aalborg Kommune, Direktøren Stigsborg Brygge 5, 9400 Nørresundby Region Nordjylland Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst raastoffer@rn.dk 13-12-2016

Læs mere

Natura 2000-handleplan Gyldenså. Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161

Natura 2000-handleplan Gyldenså. Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Gyldenså Natura 2000-område nr. 185 Habitatområde H161 Titel: Natura 2000-handleplan for Gyldenså Udgiver: Bornholms Regionskommune År: 2017 Kort: Miljøstyrelsen og Bornholms

Læs mere

Vejledende notat om boringsnære beskyttelsesområder BNBO

Vejledende notat om boringsnære beskyttelsesområder BNBO Notat Til: Kommunerne Vandsektor, Byer og Klimatilpasning J.nr. NST-467-00052 Ref.: maskr Den 12. december 2011 Vejledende notat om boringsnære beskyttelsesområder BNBO Dette vejledende notat har til hensigt

Læs mere

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup

Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup 18.12.2013 Referat Grundvandsråd Jammerbugt Kommune Tirsdag den 10. december 2013 kl. 15.00 Mødelokale 1 Lundbakvej 5, Pandrup Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden... 4 2. Godkendelse af og opfølgning

Læs mere

Ordstyrer: Erik Skibsted, Natur og Grønne Områder, Herning Kommune. Sekretær: Louise Berg Hansen, Natur og Grønne Områder, Herning Kommune

Ordstyrer: Erik Skibsted, Natur og Grønne Områder, Herning Kommune. Sekretær: Louise Berg Hansen, Natur og Grønne Områder, Herning Kommune TEKNIK OG MILJØ Til Grønt Råd Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8140 ngoes@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer.: 00.00.00-P19-560-06 Referat fra Grønt Råds

Læs mere

BNBO - BoringsNære BeskyttelsesOmråder

BNBO - BoringsNære BeskyttelsesOmråder BNBO - BoringsNære BeskyttelsesOmråder Den lette løsning? Dansk Vandkonference 2010. Tirsdag den 12. oktober 2010 Ole Silkjær 1 Program BNBO Hvad er BNBO BNBO ved stigende grundvandsstand Tilsyn og overvågning

Læs mere

Indsatsplan Beder. Gennemgang af Forslag. Beder Gartnerskole 14. maj NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune

Indsatsplan Beder. Gennemgang af Forslag. Beder Gartnerskole 14. maj NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune Indsatsplan Beder Gennemgang af Forslag Beder Gartnerskole 14. maj 2012 s oplæg Formål og baggrund for indsatsplanen Parter i indsatsplanen Tidsplan for høring v/ Mogens Bjørn Nielsen Geologi og sårbare

Læs mere

Vandværksmøde i Brovst Hallen den 29. marts 2011

Vandværksmøde i Brovst Hallen den 29. marts 2011 Vandværksmøde i Brovst Hallen den 29. marts 2011 PAUSE Kaffe og kage og Jammerbugt Information fra kommunen Status for vandforsyningsplanen Status for indsatsplanlægningen PAUSE Kaffe og kage og Jammerbugt

Læs mere

Bilag 1: Oversigt over indsatser, aktører og tidsplan

Bilag 1: Oversigt over indsatser, aktører og tidsplan Bilag 1: Oversigt over indsatser, aktører og tidsplan I nedenstående tabel er alle indsatserne, som er vedtaget i denne plan, listet. Ud for hver indsats er angivet, hvem der er ansvarlig for at gennemføre

Læs mere

Dansk Skovforening kan ikke finde en repræsentant til Det Grønne Råd og har derfor takket nej til deltagelse.

Dansk Skovforening kan ikke finde en repræsentant til Det Grønne Råd og har derfor takket nej til deltagelse. Til Det Grønne Råd Miljø og Teknik Natur og Vand Laksetorvet DK 8900 Randers Telefon +45 89 15 1850 Telefax +45 89151660 ove.noerregaard@randers.dk www.randers.dk 10. marts 2008 Referat fra mødet i Det

Læs mere

Bemærkninger til Forslag til Indsatsplan Aabybro Nr Dato Fra Bemærkning Kommentarer Ændringer i Indsatsplanen

Bemærkninger til Forslag til Indsatsplan Aabybro Nr Dato Fra Bemærkning Kommentarer Ændringer i Indsatsplanen Bemærkninger til Forslag til Indsatsplan 1472 - Aabybro Nr Dato Fra Bemærkning Kommentarer Ændringer i Indsatsplanen. 1 28.09.2015 NaturErhvervstyrelsen Ingen bemærkninger Ingen ændring 2 29.09.2015 Aabybro

Læs mere

Natura 2000-handleplan Randkløve Skår. Natura 2000-område nr. 213 Habitatområde H213

Natura 2000-handleplan Randkløve Skår. Natura 2000-område nr. 213 Habitatområde H213 Natura 2000-handleplan 2016 2021 Randkløve Skår Natura 2000-område nr. 213 Habitatområde H213 Titel: Natura 2000-handleplan 2016-2021 for Randkløve Skår Udgiver: Bornholms Regionskommune År: 2017 Kort:

Læs mere

Vandrådet i Lejre. Årsrapport 2018

Vandrådet i Lejre. Årsrapport 2018 Vandrådet i Lejre Årsrapport 2018 9. regnskabsår www.lejrevandraad.dk post@lejrevandraad.dk Indhold Virksomhedsoplysninger... 3... 3 Bestyrelsen... 3 Generalforsamlingsvalgte revisor... 3 Formål ( 2)...

Læs mere

Nyt Naturråd skal udpege Grønt Danmarkskort Se de nuværende udpegninger og hvordan de skal administreres

Nyt Naturråd skal udpege Grønt Danmarkskort Se de nuværende udpegninger og hvordan de skal administreres Nyt Naturråd skal udpege Grønt Danmarkskort Se de nuværende udpegninger og hvordan de skal administreres - Hvor skal landbruget være i fremtiden? Hvad laver Naturrådet? Naturrådet skal komme med anbefalinger

Læs mere

NATURPLEJE PRIORITERET EFTER NATURVÆRDI

NATURPLEJE PRIORITERET EFTER NATURVÆRDI NATURPLEJE PRIORITERET EFTER NATURVÆRDI Natur & Miljø d. 8. juni 2016 Heidi Buur Holbeck 1... DE GODE NYHEDER FØRST. - KONKLUSIONER FRA 12 BEDRIFTSBESØG HOS NATURPLEJERE Naturplejere tror på fremtiden

Læs mere

Grundvandsbeskyttelse og målretning - hvordan arbejder Odense Kommune? Geolog Hans Peter Birk Hansen Odense Kommune

Grundvandsbeskyttelse og målretning - hvordan arbejder Odense Kommune? Geolog Hans Peter Birk Hansen Odense Kommune Grundvandsbeskyttelse og målretning - hvordan arbejder Odense Kommune? Geolog Hans Peter Birk Hansen Odense Kommune DISPOSITION Lovstof Målretning Case fra Odense Kommune Konklusion LOVSTOF Bekendtgørelse

Læs mere

NOTAT. Referat grundvandsråd 10. april Dagsorden. Natur og Miljø. Anne Scherfig Kruse. FVD (Foreningen af Vandværker i Danmark) Jan Jensen

NOTAT. Referat grundvandsråd 10. april Dagsorden. Natur og Miljø. Anne Scherfig Kruse. FVD (Foreningen af Vandværker i Danmark) Jan Jensen NOTAT Teknik- og Miljøforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer Referat grundvandsråd 10. april 2014 Følgende personer er af deres organisationer udpeget som medlemmer af det grundvandsrådet i Køge.

Læs mere

Forslag til: Natura 2000-handleplan Dueodde. Natura 2000-område nr. 188 Habitatområde H164

Forslag til: Natura 2000-handleplan Dueodde. Natura 2000-område nr. 188 Habitatområde H164 Forslag til: Natura 2000-handleplan 2016 2021 Dueodde Natura 2000-område nr. 188 Habitatområde H164 Titel: Forslag til Natura 2000-handleplan 2016-21 for Dueodde Udgiver: Bornholms Regionskommune År: 2016

Læs mere

Orientering fra Naturstyrelsen Aalborg

Orientering fra Naturstyrelsen Aalborg Orientering fra Naturstyrelsen Aalborg Naturstyrelsen Aalborg har afsluttet grundvandskortlægningen i kortlægningsområderne 1426 Bagterp og 1470 Lønstrup, Hjørring Kommune Anna Maria Nielsen Geolog, Naturstyrelsen

Læs mere

Til medlemmer, suppleanter m.fl. af Vordingborg Kommunes Miljøråd

Til medlemmer, suppleanter m.fl. af Vordingborg Kommunes Miljøråd Til medlemmer, suppleanter m.fl. af Vordingborg Kommunes Miljøråd Valdemarsgade 43 Postboks 200 4760 Vordingborg Tlf. 55 36 36 36 www.vordingborg.dk Sagsnr.: 13/555 Dokumentnr.: 138745/13 Sagsbehandler:

Læs mere

MØDEREFERAT. Aalekjær (Friluftsrådet) og Ralf Kristensen (Friluftsrådet, suppleant)

MØDEREFERAT. Aalekjær (Friluftsrådet) og Ralf Kristensen (Friluftsrådet, suppleant) SOLRØD KOMMUNE Teknik og Miljø MØDEREFERAT Emne: Referat Grønt Råds Møde den 17. maj 2018 Mødedato: 17. maj 2018 Kl.: 16:30 Mødedeltagere: Egon Petersen (F), Dorte Linder (A, suppleant), Birgitte Rasmussen

Læs mere

DAGSORDEN/REFERAT. Grundvandsrådet i Køge Kommune. Miljø. Knud Rudolf Hansen. FVD (Foreningen af Vandværker i Danmark) Jan Jensen

DAGSORDEN/REFERAT. Grundvandsrådet i Køge Kommune. Miljø. Knud Rudolf Hansen. FVD (Foreningen af Vandværker i Danmark) Jan Jensen DAGSORDEN/REFERAT MØDE DEN 9. OKTOBER 2014 Grundvandsrådet i Køge Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Dato Sagsnummer Dokumentnummer Miljø 25-09-2014 2014-15967 2014-127811 Deltagere Følgende personer

Læs mere

Indsatsplanlægning. Indsatsplanlægning skal sikre, at der udarbejdes en plan til beskyttelse af grundvandet mod forurening.

Indsatsplanlægning. Indsatsplanlægning skal sikre, at der udarbejdes en plan til beskyttelse af grundvandet mod forurening. Indsatsplanlægning Indsatsplanlægning skal sikre, at der udarbejdes en plan til beskyttelse af grundvandet mod forurening. En indsatsplan har en høj placering i planhierakiet, som vist på figur 1. Figur

Læs mere

Endeligt referat af møde i Det Grønne Råd torsdag den 12. april 2012 kl. 15:30-18:00

Endeligt referat af møde i Det Grønne Råd torsdag den 12. april 2012 kl. 15:30-18:00 Til medlemmer af Det Grønne Råd Dagsorden: Endeligt referat af møde i Det Grønne Råd torsdag den 12. april 2012 kl. 15:30-18:00 Plan og kultur Nørregade 4, 5600 Faaborg Tlf. 72 530 530 Fax 72 530 531 fmk@faaborgmidtfyn.dk

Læs mere

Referat fra møde mellem Det Grønne Råd og Teknik- og Miljøudvalget Onsdag den 27. juni 2018 Haastrup Forsamlingshus

Referat fra møde mellem Det Grønne Råd og Teknik- og Miljøudvalget Onsdag den 27. juni 2018 Haastrup Forsamlingshus Referat fra møde mellem Det Grønne Råd og Teknik- og Miljøudvalget Onsdag den 27. juni 2018 Haastrup Forsamlingshus Referat 27.06.2018 Sag: 04.01.00-A08-1-07 Stine Bundgaard Hansen (sthan) Bosætning og

Læs mere

Notat. Ivan Hrubenja. Skema over modtagne høringssvar til forslag til Greve Kommunes vandhandleplan 2010-2015

Notat. Ivan Hrubenja. Skema over modtagne høringssvar til forslag til Greve Kommunes vandhandleplan 2010-2015 Notat Emne Forslag til besvarelse af modtagne høringssvar til forslag til Greve Kommunes vandhandleplan 2010-2015 Sagsnr 2012-21791 Dokumentnr 2012-97949 Dato 01-11-2012 Administrativ enhed Center for

Læs mere

Referat af mødet d. 28. november 2007

Referat af mødet d. 28. november 2007 By- Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Park og Natur Odense Slot Indgang M Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 65919681 E-mail nmt.bkf@odense.dk Referat af

Læs mere

Se mailliste 17. juni 2015 Referat af møde i Grønt Forum, torsdag den 4. juni 2015

Se mailliste 17. juni 2015 Referat af møde i Grønt Forum, torsdag den 4. juni 2015 Se mailliste 17. juni 2015 Referat af møde i Grønt Forum, torsdag den 4. juni 2015 Fra landbruget: Lars Mathiassen, Jysk Landbrug; Per Vinther, Jysk Landbrugsrådgivning; Dannie Feldbak, Herning-Ikast Landboforening;

Læs mere

Referat fra grundvandsmøde d. 1. september 2015

Referat fra grundvandsmøde d. 1. september 2015 NOTAT Referat fra grundvandsmøde d. 1. september 2015 Dato Dokumentnummer 3. november 2015 2015-007592-11 Følgende personer er af deres organisationer udpeget som medlemmer af grundvandsrådet i Køge. Som

Læs mere

Fynsk Naturråds anbefalinger til Grønt Danmarkskort. Møde i Det Grønne Råd, Ærø den 25. september 2018 v/ Dorit Fruergaard

Fynsk Naturråds anbefalinger til Grønt Danmarkskort. Møde i Det Grønne Råd, Ærø den 25. september 2018 v/ Dorit Fruergaard Fynsk Naturråds anbefalinger til Grønt Danmarkskort Møde i Det Grønne Råd, Ærø den 25. september 2018 v/ Dorit Fruergaard Grønt Danmarkskort Opgaven 1. Kommunalbestyrelserne skal oprette lokale naturråd,

Læs mere

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere:

Mødereferat. Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Emne: Det Grønne Råd - Odense Dato: 21. november 2013 Deltagere: Tid: kl. 15.00-18.00 Poul Falck (PF), Formand Mogens Agergaard (MA), Danmarks Naturfredningsforening Anders Myrtue, Odense Bys Museer Per

Læs mere

Referat 34. møde i Grønt Forum den 23. april 2015

Referat 34. møde i Grønt Forum den 23. april 2015 Referat 34. møde i Grønt Forum den 23. april 2015 Deltagere: Leder Natur og Miljø, Peter Dorff Hansen (formand) Friluftsrådet, Jørgen E. Petersen Grøn Hverdag Sorø og omegn, Dorte E. Nielsen Sorø Kodriverlaug,

Læs mere

Landdistriktsstøtte m.m. til understøttelse af biodiversitet i det åbne land

Landdistriktsstøtte m.m. til understøttelse af biodiversitet i det åbne land Landdistriktsstøtte m.m. til understøttelse af biodiversitet i det åbne land DCE/DJF-konference Økologisk rum og biodiversitet i det åbne land - 30. november 2016 Chefkonsulent Kim Holm Boesen Miljø &

Læs mere

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet

Greve Kommune Teknik & Miljø. Natur- & Miljørådet Greve Kommune Teknik & Miljø Natur- & Miljørådet Referat af møde den 2. marts 2017 Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem Henrik Stuckert Danmarks Naturfredningsforening, Per Breddam, Preben Jensen Danmarks

Læs mere

Natur- & Miljørådet Greve Kommune

Natur- & Miljørådet Greve Kommune Greve Kommune Teknik & Miljø Rådhuset Rådhusholmen 10 DK-2670 Greve Natur- & Miljørådet Greve Kommune Referat af møde 23. august 2012 Mødet blev holdt i klubhuset i Rørmosen. Medlemmer: Formand, Byrådsmedlem

Læs mere

Referat af 4. møde i Vandrådet for Smålandsfarvandet

Referat af 4. møde i Vandrådet for Smålandsfarvandet Næstved Kommune Team Jord og Vand www.naestved.dk Referat af 4. møde i Vandrådet for Smålandsfarvandet Mødedato 29-09- 2014 Tid 16:30-19:30 Sted Sagsnr.: 09.00.06-P15-7-14 Mødedeltagere Fra vandrådet:

Læs mere

Generalforsamlingen den 20 april 2016 kl på Nordals Center. Deltagere: Bestyrelsen Medarbejdere: Jørgen Jellev. I alt var vi mødt 20 deltagere.

Generalforsamlingen den 20 april 2016 kl på Nordals Center. Deltagere: Bestyrelsen Medarbejdere: Jørgen Jellev. I alt var vi mødt 20 deltagere. Generalforsamlingen den 20 april 2016 kl. 19.00 på Nordals Center. Deltagere: Bestyrelsen Medarbejdere: Jørgen Jellev. I alt var vi mødt 20 deltagere. Dagsorden: Valg af dirigent. Helge Frederiksen blev

Læs mere

Mandag den 9. april 2018 kl i Karleby Forsamlingshus, Karlebyvej 177, 4070 Kirke Hyllinge.

Mandag den 9. april 2018 kl i Karleby Forsamlingshus, Karlebyvej 177, 4070 Kirke Hyllinge. REPRÆSENTANTSKABSMØDE 2018 Mandag den 9. april 2018 kl. 18.00 i Karleby Forsamlingshus, Karlebyvej 177, 4070 Kirke Hyllinge. Program 18:00 18:30 Ekstraordinært repræsentantskabsmøde vedr. vedtægtsændringer.

Læs mere