Hvordan lærer man Gud at kende?

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hvordan lærer man Gud at kende?"

Transkript

1 1 Andagt 1-59

2 Hvad ved du om Gud? Gud har skabt verden, og han har skabt dig. Han kan alt og er helt perfekt. Han har altså ingen fejl. Gud interesserer sig for dig, fordi han elsker dig. Men der er et problem, og det er, at synd skiller os fra Gud. Synd er, når vi f.eks. vælger at lyve i stedet for at sige sandheden eller drille i stedet for at være venlige. At synde betyder at gøre det, vi vil, i stedet for at gøre, som Gud vil. Synd forhindrer os i at lære Gud at kende. Men Gud sendte sin eneste søn, Jesus, til jorden for at redde dig fra din synd. Guds søn blev til et menneske og boede på jorden i 33 år. Han syndede aldrig. Han adlød altid Gud. Men Guds plan var, at hans søn skulle dø for din synd, så den ikke længere skiller dig fra Gud. Derfor døde Jesus på korset. Alle de synder, som vi mennesker har begået, blev lagt på Jesus, da han døde på korset. Han blev straffet, selv om han ikke havde gjort noget forkert. Tre dage senere gjorde Gud ham levende igen. Jesus lever stadigvæk og bor i Himlen sammen med Gud. Hvordan lærer man Gud at kende? 1. Fortæl Gud, at du har syndet. Gud siger: Derfor skal I omvende jer og vende om, for at jeres synder kan blive slettet ud... (Apostlenes Gerninger 3,19). Vend dig bort fra de forkerte ting, du har sagt, gjort og tænkt. Fortæl Gud, at du ønsker at adlyde ham fremover. 2. Tro på, at Jesus døde for din skyld. Tro på, at han kan fjerne synden, der skiller dig fra Gud. Bibelen fortæller: Tro på Herren Jesus, så skal du... blive frelst. (Apostlenes Gerninger 16,31). Du kan gøre disse to ting ved at bede til Gud altså tale med ham - og f.eks. sige: Kære Gud, jeg har syndet og det er jeg ked af. Tilgiv mig. Tak, fordi Jesus døde for min skyld. Fra i dag vil jeg tro på dig. Amen. Hvis det er første gang, du har bedt den bøn til Jesus, så skriv datoen i dag ned, så du altid kan huske den

3 Denne bog tilhører

4 Er du klar til at opdage nyt om Gud hver dag? At lære mere om Gud er en fantastisk oplevelse! Er du klar over, at Gud ønsker, at du bruger tid sammen med ham hver dag? Det gør han! Vi kunne kalde denne tid sammen med Gud for stilletid. Det er en tid, hvor du er stille og læser om Gud, tænker på ham og taler med ham. I de næste to måneder vil denne bog hjælpe dig med at holde din stilletid sammen med Gud. Vælg et godt tidspunkt på dagen måske når du vågner om morgenen eller lige før du går i seng. Sørg for at have denne bog ved siden af dig sammen med en blyant eller en kuglepen og din Bibel, hvis du har en.

5 Gør sådan hver dag: Tal med Gud. Bed ham om at hjælpe dig med at forstå de ting, du læser i din stilletid. Læs bibelverset øverst på hver side. Hvis du har en Bibel, kan du også selv prøve at slå verset op. Øv dig hver dag på at sige det udenad og prøv at se, hvor hurtigt du kan lære det uden at kigge i bogen. Læs andagten. Der er én side til hver dag. Hver andagt besvarer et vigtigt spørgsmål om Gud og om at tro. Tag dig god tid til at læse andagten. Tænk også over, hvad der står i den. Læs spørgsmålet, der står efter hver andagt og tænk over dit svar. Der er plads til, at du kan skrive det ned, hvis du vil. Når du skriver noget ned, er det nemmere at huske, hvad du har lært. Tal med Gud igen. I slutningen af hver andagt er der et forslag til en bøn, du kan bede, men du kan også bede med dine egne ord. Vi har sluttet hver bøn af med ordene: I Jesu navn. Amen. Det er for at huske dig på, at det er dem, der kender Jesus, som kan bede til Gud. Men bare rolig - hvis du glemmer at bede i Jesu navn, så hører Gud dig alligevel. Du kan naturligvis også bede om andre ting end dem, der står i bønnen. Tak Gud for alt det, han gør for dig. Tal med Gud om dine problemer eller bed ham om at hjælpe dig og andre. Gud glæder sig til at høre fra dig! Tip en 13 er. Efter hver måned er der en side, vi kalder Tip en 13 er. Her er nogle spørgsmål, du kan svare på. Så kan du se, hvor meget du kan huske af det, du har læst. Når du har udfyldt den, kan du se løsningen et andet sted på siden. Er du klar til at opdage nyt? Du kan gå i gang med det samme. På næste side kan du læse den første andagt og begynde at lære Gud bedre at kende.

6 1Sæt kryds i denne boks, når du har læst dagens andagt. Hvem er Gud? I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. 1 Mosebog 1,1 Har du nogensinde tænkt over, hvem Gud er? Nogle mennesker tror, at Gud er en gammel mand, som bor oppe i skyerne. Andre tror, at han lader ubehagelige ting ske, når vi gør noget forkert. Der er også nogle, der tror, at solen og stjernerne er guder, fordi de giver os lys. Andre siger: Der er ikke nogen Gud. Bibelen, som er Guds ord, fortæller os om den eneste sande Gud. Han har ikke en krop som du og jeg. Derfor kan vi ikke se ham. Men han kan både se, høre og føle. Gud er alle steder, og han er skaberen. Han har skabt verden og alle ting i verden bjergene, havene, planterne og dyrene. Gud har også skabt dig og mig. Vi mennesker er det mest fantastiske, han har skabt, og han elsker os utrolig meget. Både børn og voksne har brug for Gud. Indeni alle mennesker er der noget, der fortæller os, at der er en Gud. Denne bog kan hjælpe dig med at lære mere om ham og om hvor stor og fantastisk, han er. Du kan blive venner med Gud og leve dit liv sammen med ham, selv om du ikke kan se ham. Er du parat til at lære Gud at kende? Hvem tror du, Gud er? Kære Gud, tak, fordi du er den eneste sande Gud og har skabt alt! Tak fordi du har skabt mig. Hjælp mig med at lære mere om dig, så vi kan blive venner. I Jesu navn. Amen.

7 Sæt kryds i denne boks, når du har læst dagens andagt.2 Findes der forskellige guder? I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. 1 Mosebog 1,1 Der findes mennesker, som beder til mange guder, men Bibelen fortæller, at der kun er én virkelig og levende Gud. Bibelen forklarer os, at Gud er tre personer, men han er én Gud. Det er svært at forstå, men i Bibelen kan vi læse, at Gud både er Gud Fader, Gud Søn og Gud Helligånd på samme tid. Gud Fader bor i Himlen, men han er alle steder. Han kan altså være flere steder på samme tid. Gud er hellig det betyder, at han er helt perfekt. Det vil sige, at han aldrig gør noget forkert. Gud bestemmer over alt det, han har skabt, og han elsker alle mennesker. Gud Søn er Jesus. Han døde for alle menneskers synd altså for alt det, menneskene har gjort forkert. Derfor kan alle blive renset for deres synd, når de tror på Jesus og beder ham om tilgivelse for de forkerte ting, de har gjort. Tre dage efter Jesus var død, gjorde Gud ham levende igen, og senere vendte Jesus tilbage til Himlen, hvor han nu er sammen med sin far, Gud. Gud Helligånd kom ned på Jorden, da Jesus vendte tilbage til Himlen. Han hjælper os til at forstå, at vi er syndere altså at vi gør ting, der er forkerte - og har brug for at blive tilgivet af Gud. Guds Helligånd bor i hjerterne på dem, der tror på Jesus. Helligånden hjælper os med at forstå Bibelen, som er Guds ord. Gud Fader, Gud Søn og Gud Helligånd kaldes også Treenigheden. De er tre i én og fuldstændig enige om alt. Kan du nævne de tre personer i Treenigheden? Kære Gud, tak, fordi du elsker mig, og fordi jeg kan blive tilgivet for min synd. Tak for Helligånden, som hjælper dem, der tror på dig. I Jesu navn. Amen.

8 3Sæt kryds i denne boks, når du har læst dagens andagt. Hvor gammel er Gud? I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. 1 Mosebog 1,1 Gud skabte jorden, så man kunne måske tro, at han er ret gammel. Mindst to millioner år gammel? Nej, Gud er slet ikke gammel! Gud er evig. Der har aldrig været et tidspunkt, hvor han ikke eksisterede. Og der vil aldrig komme et tidspunkt, hvor Gud holder op med at eksistere. Tænk på en cirkel. Man kan ikke se, hvor den begynder eller slutter. Det er en ring, der bare bliver ved og ved. På samme måde med Gud han begynder ikke og slutter ikke - han er evig. Det er svært for os at forstå, men Faderen, Sønnen (Jesus) og Helligånden har altid eksisteret og vil altid blive ved med at eksistere. I Bibelen står der:... fra evighed til evighed er du Gud. (Salme 90,2). Hvor lang tid er det? Det er altid. Hvis du tror på Jesus og har bedt ham om at tilgive din synd, har Gud givet dig evigt liv. Kan det nogensinde slutte? Nej! Du er Guds barn for evigt! Gud vil lede dit liv og hjælpe dig. Han kan se, hvad der er sket, hvad der sker lige nu, og hvad der vil komme til at ske. Han er evig, for han har altid været der og vil altid blive ved med at være der. Vil du stole på Gud, som er evig? Du kan ikke selv se, hvad der vil ske i fremtiden, men det kan Gud. Lad ham lede dig og hjælpe dig gennem livet. Hvordan ville du forklare for en af dine venner, at Gud er evig? Kære G ud, tak, fordi du er evig og fordi, jeg kan blive dit barn for evigt. Tak for, at jeg kan stole på dig, og fordi du vil hjælpe mig. I Jesu navn. Amen.

9 Sæt kryds i denne boks, når du har læst dagens andagt.4 Hvor meget kan Gud? I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. 1 Mosebog 1,1 Det tons tunge rumskib Columbia blev sendt op i rummet med en lang hale af ild efter sig. To minutter senere var det nået op i 37 kilometers højde. Det fløj rundt om jorden med en hastighed på kilometer i timen. Sikke en fart! Prøv at forestille dig den kraft, der skal bruges til at sende sådan et stort rumskib op i rummet. Er du klar over, at Gud er endnu stærkere end den kraft, der fik rumskibet til at flyve? Bibelen fortæller os, at Gud kan alt. Han skabte himlen og jorden hele universet. Gud sagde nogle få ord, og så blev alle slags planter og dyr til. Gud er den stærkeste. Han bestemmer over alle lande og alle mennesker. Guds styrke har ikke nogen begrænsninger. Han kan få alt til at ske. Bibelen fortæller os om Abraham og Sara. Gud lovede dem, at de skulle få mange børn, men de fik ikke nogen. Efterhånden var Abraham og Sara blevet næsten 100 år. En dag sendte Gud en engel, der fortalte dem, at Sara ville føde en søn næste år. Det lød fuldstændig umuligt, for Sara var jo næsten 100 år gammel. Sara grinede ad det, men englen sagde: Intet er umuligt for Gud! Året efter fødte Sara en søn. Gud kan gøre alt, og derfor kunne han også få sådan en umulig ting til at ske. Næste gang, du har et problem, så husk på, at Gud kan alt, og at han gerne vil hjælpe dig. Kan du komme med nogle eksempler på, hvad Gud kan? Kære Gud, tak, fordi du er den stærkeste. Tak, fordi du vil hjælpe mig, når jeg har et problem. I Jesu navn. Amen.

10 5Sæt kryds i denne boks, når du har læst dagens andagt. Hvorfor har Gud skabt mennesker? I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. 1 Mosebog 1,1 Har du nogen sinde tænkt over, hvor alle mennesker på jorden kommer fra? Gud skabte dem alle sammen. Da Gud havde skabt verden, skabte han en mand. Han skabte ham ved hjælp af jord, og så blæste han liv ind i ham. Gud kaldte manden Adam. Senere, mens Adam sov, tog Gud et ribben fra ham og brugte det til at skabe den første kvinde. Gud gav kvinden, Eva, til Adam, for at hun skulle være hans hustru og ven. Adam og Eva fik mange børn. Da deres børn blev voksne, fik de også børn, og snart var der rigtig mange mennesker på jorden. I dag er der så mange, at det er svært at tælle dem alle sammen. Gud skabte ikke mennesker, fordi han var ensom. Han skabte os, for at vi skulle leve sammen med ham og prise ham. At prise Gud betyder at fortælle ham, hvor glad du er for alt det, han gør og kan. Når du ser alt det, Gud har skabt, tænker du måske: Hvor er Gud stor! Husk, at prise ham for det, når du beder til ham. Fortæl ham, hvor stor og fantastisk han er. Fortæl ham, hvor dejligt det er at være sammen med ham. Tak ham, fordi han elsker dig. Det er en god idé at prise Gud hver dag. Hvilke tre ting kan du prise Gud for i dag. Kære Gud, tak, fordi du har skabt mig og ønsker at være sammen med mig. Jeg elsker dig og priser dig, fordi du er så stor og kan alt. I Jesu navn. Amen.

11 Sæt kryds i denne boks, når du har læst dagens andagt.6 Hvor kommer synd fra? Gud viser sin kærlighed til os, ved at Kristus [Jesus] døde for os, mens vi endnu var syndere. Romerbrevet 5,8 Gud skabte alt her i verden til at være smukt og godt. Men der er mange ting, der ikke længere er smukke og gode. Der er sygdom, sorg, krig og død. Hvorfor er det gået så galt? Gud lod de første mennesker Adam og Eva bo i Paradisets have. Han sagde til dem, at de ikke måtte spise frugten fra et bestemt træ, for så ville de dø. Guds fjende Djævelen narrede Eva til at spise frugten alligevel. Adam spiste også noget af den. Det var forkert, at de ikke adlød Gud. De syndede ved ikke at adlyde Gud. Synden det onde var kommet ind i verden, og derfor ville Adam og Eva komme til at opleve smerte og sygdom, og deres kroppe ville dø, når de blev gamle. Synden skilte Adam og Eva fra Gud. Gud er nemlig hellig og helt perfekt og kan ikke være sammen med synd. Gud sagde, at Adam og Eva var nødt til at forlade Paradisets have. Lige siden Adam og Eva syndede, er alle blevet født med synd. Bibelen siger, at synden skiller os fra Gud, og i Romerbrevet 3,23 står der, at alle har syndet. Vi synder, når vi siger eller gør noget, der er imod Guds regler. Du må sige undskyld til Gud for det forkerte, du gør, så han kan tilgive dig. Hvilke triste ting skete, da Adam og Eva syndede? Kære Gud, tak, fordi du elsker mig, selv om jeg har syndet. Tak, fordi du tilgiver mig. I Jesu navn. Amen.

12 7Sæt kryds i denne boks, når du har læst dagens andagt. Hvad gjorde Gud ved synden? Gud viser sin kærlighed til os, ved at Kristus [Jesus] døde for os, mens vi endnu var syndere. Romerbrevet 5,8 Den dejligste historie i hele verden er historien om, hvad Gud gjorde, for at vores synd kunne blive tilgivet. Efter Adam og Eva havde syndet, lovede Gud at sende en frelser. En frelser er en person, der redder en anden. Den frelser, Gud lovede at sende, var hans eneste søn, Jesus. Han skulle frelse os redde os - fra vores synd. Han blev født her på jorden som en baby. Da han blev en voksen mand, døde han på et kors for vores synd. Da Jesus hang på korset, lagde Gud hele verdens synd på ham. Bibelverset øverst på denne side siger: Gud viser sin kærlighed til os, ved at Kristus [Jesus] døde for os, mens vi endnu var syndere. Jesus fortjente ikke at dø. Han havde ikke gjort noget forkert. Han var - og er perfekt, men han valgte at dø for vores synd for din synd. Og fordi han er perfekt, kunne han vinde over synden. Det kunne ingen af os have gjort. Jesu død på korset betyder, at du kan få tilgivelse for din synd og være sammen med Gud. Ja, Jesus døde og blev begravet, men tre dage senere gjorde Gud ham levende igen. Efter et stykke tid tog Jesus tilbage til Himlen, hvor han er i dag. Gud holdt sit løfte om at sende en frelser. Han sendte sin egen elskede søn til jorden for at frelse (redde) verden fra synd. Prøv at forklare med dine egne ord, hvorfor Jesus måtte dø. Kære Gud, tak, fordi Jesus døde på korset for min skyld. Tak, fordi jeg kan komme til dig og få tilgivelse. I Jesu navn. Amen.

13 Sæt kryds i denne boks, når du har læst dagens andagt.8 Hvordan bliver jeg tilgivet? Gud viser sin kærlighed til os, ved at Kristus [Jesus] døde for os, mens vi endnu var syndere. Romerbrevet 5,8 Nu ved du, at Jesus døde for vores synd. Men hvad betyder det for os? Bibelen fortæller, at Jesus er den eneste vej til Gud. Jeg [Jesus] er vejen og sandheden og livet; ingen kommer til Faderen [Gud] uden ved mig. (Johannesevangeliet 14,6). Det er kun Jesus, der kan frelse dig. Du bliver ikke tilgivet for din synd ved at være god. Du får heller ikke tilgivelse ved at gå i kirke, give penge eller ved at prøve at gøre Gud glad. Nej, Gud siger, at du kun kan blive tilgivet fra synden ved at tro på Jesus. Du må beslutte, om du vil tro på, at Jesus er den eneste, der kan frelse dig. Vil du tro på, at Jesus er Guds søn, og at han døde på korset for dig? Han er den eneste, der kan fjerne din synd han er vejen til Gud. Når du vælger at tro på Jesus, lover Gud, at du er tilgivet. Du er ikke længere skilt fra ham. Du er nu Guds barn Guds ven. Når du en dag dør, skal du altid være sammen med ham i Himlen. Hvad skal du tro på for at blive tilgivet for dine synder? Kære Gud, jeg ved godt, at jeg gør mange forkerte ting. Jeg tror på, at Jesus døde for at fjerne min synd, og at han blev levende igen. Tilgiv mig alt det forkerte, jeg har gjort. I Jesu navn. Amen.

14 9Sæt kryds i denne boks, når du har læst dagens andagt. Hvad betyder det, at Gud er hellig? Ligesom han... er hellig, skal også I være hellige. 1 Petersbrev 1,15 Der står i Bibelen, at Gud er hellig. Det kan du blandt andet læse i verset øverst på denne side. Men hvad vil det sige at være hellig? Hold en lille pause og tænk lidt over, hvad du mener, at det vil sige at være hellig. Gud er så meget mere, end vi kan forestille os. Derfor er det vanskeligt at forklare, hvad det vil sige, at han er hellig. Men at Gud er hellig betyder, at han er sand. Alt, hvad han siger og gør, er rigtigt. At Gud er hellig betyder også, at han er god kun god. Der er ingen, der er ligesom ham. Han er hævet over os mennesker, han er langt mere end os. Han er retfærdig. Han er helt uden fejl og mangler. Han er perfekt. Han er hellig. Gud er hellig, hans søn Jesus Kristus er hellig, og Helligånden er hellig. Hvad betyder det for os, at Gud er hellig? Det betyder, at Gud ikke kan være sammen med os, fordi vi gør forkerte ting. Gud kan ikke være sammen med synd. Intet menneske kan være i Guds nærhed og leve. Derfor har vi brug for Guds tilgivelse. Og vi får hans tilgivelse, når vi beder ham om den. Og så kan vi være sammen med Gud. Er det ikke fantastisk? Hvad betyder det for os, at Gud er hellig? Kære Gud, tak fordi du er hellig, og fordi du er Gud. Tak, fordi du er sand og god. Du er en fantastisk Gud. I Jesu navn. Amen.

15 Sæt kryds i denne boks, når du har læst dagens andagt.10 Er Gud virkelig perfekt? Ligesom han... er hellig, skal også I være hellige. 1 Petersbrev 1,15 Kender du en person, der aldrig gør noget forkert og aldrig laver fejl? Der er mennesker, som har ledt i mange efter sådan en person. Men de fandt ham ikke. I Bibelen står der: Gud er lys, og der er intet mørke i ham. (1 Johannesbrev 1,5). Det betyder, at der ikke er noget dårligt hos Gud. Gud har ikke både gode og dårlige sider. Han er kun god (som du læste i sidste andagt). Gud er ikke både kærlighed og had. Han er kun kærlighed. Han gør aldrig noget forkert eller laver fejl. Der er slet ingen synd i ham. Der er ikke den mindste smule ondskab i ham. Gud og synd er helt forskellige - ligesom lys og mørke. Han er helt ren, og hans lys er helt klart. Der findes kun én, der er perfekt, og det er Gud. Som du har læst før, har vi mennesker alle sammen syndet, og synd skiller os fra Gud. Gud kan ikke være sammen med synd. Men Gud sendte sin søn herned til os, og Jesus døde for os, for at vi kunne få tilgivelse for alt det forkerte, vi gør. Når du tror på, at Jesus døde for din skyld, tilgiver Gud dig din synd. Og så kan han være sammen med dig, fordi Jesus har gjort dig ren og hellig. På hvilken måde er vi forskellige fra Gud? Kære Gud, du er hellig og perfekt. Det er kun dig, der er god. Tak, fordi du ønsker at tilgive os, så vi kan være sammen med dig. I Jesu navn. Amen.

16 11Sæt kryds i denne boks, når du har læst dagens andagt. Forventer Gud, at jeg er hellig? Ligesom han... er hellig, skal også I være hellige. 1 Petersbrev 1,15 Du har læst om, at Gud er hellig, og at han elsker dig, selv om du gør forkerte ting. Du har også læst, at Gud sendte sin søn Jesus til os. Når vi tror på Jesus og har bedt ham om tilgivelse for vores synd, kan Gud være sammen med os, fordi vi i Jesus bliver rene og hellige overfor ham. Så på spørgsmålet, om Gud forventer, at vi er hellige, er svaret: JA! Men hvordan kan vi leve på en hellig måde? Gud vil gerne have, at du er ærlig, og at du kærlig og tålmodig overfor andre. Gud har skrevet en hel bog, Bibelen, der handler om ham, men også om dig, og om hvordan I skal have det sammen. Gud ønsker, at du læser i Bibelen, så du lærer, hvad han vil med dig. Gud ved godt, at Bibelen ikke altid er nem at forstå, men han vil hjælpe dig med at forstå den, så du kan leve, som han ønsker. Han vil fortælle dig, hvad du skal vælge, og hvad der er det rigtige at gøre, så du altid er hellig for ham. Når Jesus er din frelser, så bor Helligånden i dig. Han vil hjælpe dig med at leve dit liv, som Gud ønsker. Alligevel vil du komme til at opleve, at du gør forkerte ting. Fortæl Gud om din synd med det samme. Gud siger, at hvis du bekender din synd altså fortæller ham det forkerte, du har gjort så tilgiver han dig (1 Johannesbrev 1,9). Når du har bekendt din synd, er du tilgivet og er hellig i Guds øjne. Hvordan kan du leve på en hellig måde? Kære Gud, tak fordi du er en hellig Gud. Hjælp mig med at leve et helligt liv for dig. Hjælp mig med at leve, som du ønsker. I Jesu navn. Amen.

17 Sæt kryds i denne boks, når du har læst dagens andagt.12 Hvem bestemmer? Ligesom han... er hellig, skal også I være hellige. 1 Petersbrev 1,15 Har din mor nogensinde sagt til dig: Du bestemmer!? Når du må bestemme over noget, er det dig, der tager beslutningerne og har ansvaret. Har du nogensinde tænkt over, hvem der bestemmer over verden? Bibelen fortæller os, at Gud er almægtig. Det betyder, at han bestemmer over alt og kan klare alt. Der er ingen, der har mere magt end Gud. Gud regerer over alt og alle hele tiden. Han bestemmer dag og nat 24 timer i døgnet, alle ugens 7 dage, alle årets 52 uger. Han sover aldrig og holder aldrig ferie. Gud kan passe på dig både dag og nat, og han har magt til at hjælpe dig og trøste dig, når der sker noget svært i dit liv. Der sker nogle gange forfærdelige ting her i verden, men det er godt at vide, at Gud ønsker at hjælpe dig igennem de svære ting. Det har han magt til at gøre, fordi han er Gud. Hvor længe vil Gud bestemme over jorden? I Bibelen står der, at Gud altid har haft al magt og altid vil blive ved med at have den. Hvad betyder det for dig? Det betyder, at ligegyldig hvad der sker i dit liv, behøver du ikke være bange eller nervøs for, om Gud kan klare det. Han er den største og kan klare hvad som helst. Han er konge over alle andre konger og bruger altid sin magt på den rigtige måde. Hvad betyder det, at Gud har al magt og er den største? Kære Gud, jeg takker dig, fordi du kan klare alt. Tak, fordi du har magt til at passe på mig, og du hjælper mig, når jeg har det svært. I Jesu navn. Amen.

18 13Sæt kryds i denne boks, når du har læst dagens andagt. Har Gud lavet regler for os? Ligesom han... er hellig, skal også I være hellige. 1 Petersbrev 1,15 For længe siden gav Gud os mennesker ti helt specielle love eller regler. Disse regler fortæller, hvordan Gud ønsker, at vi skal leve og opføre os. Reglerne kaldes de ti bud: 1. Du må ikke have andre guder end mig. (Du skal tro på Gud og kun bede til ham). 2. Du må ikke lave dig noget gudebillede. (Gud skal have førstepladsen i dit liv). 3. Du må ikke bruge Guds navn til løgn. (Brug kun Guds navn med respekt). 4. Husk sabbatsdagen og hold den hellig. (Gud har givet os sabbatsdagen - eller søndagen - så vi har en dag om ugen med bedre tid til at bede og tænke på ham). 5. Ær din far og din mor. (Vis respekt for dine forældre). 6. Du må ikke begå drab. (Slå ikke nogen ihjel). 7. Du må ikke bryde et ægteskab. (De, som er gift, skal blive sammen). 8. Du må ikke stjæle. (Tag ikke noget, som ikke er dit). 9. Du må ikke vidne falsk. (Lad være med at lyve; sig hele sandheden). 10. Du må ikke begære din næstes hus. (Du må ikke være misundelig). Guds regler er retfærdige, fordi han er hellig og sand. Derfor er det rigtigt at adlyde og følge hans regler. Synes du, at det er svær t at følge dem? Du kan bede Gud om at hjælpe dig med at leve efter dem. Er du parat til at følge Guds regler? Hvorfor gav Gud os de ti bud? Kære Gud, tak fordi du har givet mig de ti bud. Vil du hjælpe mig med at overholde dem? I Jesu navn. Amen.

19 Sæt kryds i denne boks, når du har læst dagens andagt.14 Har Gud styr på alt i mit liv? Ligesom han... er hellig, skal også I være hellige. 1 Petersbrev 1,15 14 Gud er suveræn, og det betyder, at han kan gøre, hvad han vil. Han bestemmer over hele verden. Der sker aldrig noget for os, som Gud ikke har styr på. Føler du nogle gange, at der sker noget for dig, som der ikke er styr på? Måske har du oplevet, at en person, du holder af, er død eller kommet til skade ved en ulykke. Måske er du syg eller måske har din familie det hårdt, fordi en af dine forældre er blevet arbejdsløs. Måske er der nogen, der er tarvelige overfor dig eller behandler dig uretfærdigt. Stol på, at Gud elsker dig og har styr på tingene, når du har problemer eller er syg. Han vil gøre det, der er bedst for dig, selv om du måske ikke synes, at situationen ser alt for god ud. Stol på, at Gud vil hjælpe dig godt igennem dine problemer. I Bibelen står der: Vi ved, at alt virker sammen til gode for dem, der elsker Gud... (Romerbrevet 8,28). Der er intet i dit liv, som er for småt eller for stort for Gud. Når du ikke kan forstå, hvorfor et eller andet sker, så husk på, at Gud har styr på det og elsker dig. Hvad skal du huske på, når du oplever noget, der er svært? Kære Gud, tak, fordi du har styr på alt i mit liv. Tak, fordi du elsker mig og hjælper mig, når jeg har problemer. I Jesu navn. Amen.

20 15Sæt kryds i denne boks, når du har læst dagens andagt. Tør jeg lade Gud bestemme over mig? Ligesom han... er hellig, skal også I være hellige. 1 Petersbrev 1,15 Gud har ikke lovet, at vi kommer til at leve uden problemer og vanskeligheder. Gud tillader af og til, at vi oplever svære ting. Men det er vigtigt for os at have tillid til Gud lige så vigtigt som det er at adlyde ham. Når du ikke stoler på Gud, tvivler du på, at han har styr på tingene og elsker dig. Gud vil gerne have, at du lærer at stole på ham hver eneste dag, hele dagen. Han ønsker, at du stoler på ham, både når det går godt, og når du har det svært. At have tillid til Gud betyder, at du stoler fuldstændig på, at han har kontrol over situationen, og at han er med dig lige meget, hvad der sker for dig. Hvordan kan du vise Gud, at han bestemmer over dit liv? Når du får et problem, så lad din første tanke være at stole på Gud. Tro på, at han har styr på situationen og kan bruge det svære til noget godt. Bed til Gud og fortæl ham om dit problem. Fortæl ham, at du tror på, at han har en løsning. Når du på denne måde viser tillid til Gud, vil han give dig en helt speciel fred og ro indeni. Tak ham, fordi han kan bruge en dårlig eller svær oplevelse til at lære dig noget godt. Hvorfor er det vigtigt for dig at stole på Gud? Kære Gud, hjælp mig med at stole på dig, både når det går godt, og når det ikke går så godt. Tak, fordi du giver mig fred. I Jesu navn. Amen.

21 Sæt kryds i denne boks, når du har læst dagens andagt.16 Hvad gør Gud ved synd? Tak Herren, for han er god, hans trofasthed varer til evig tid. Salme 118,1 Har du nogensinde sagt: Hvor er det uretfærdigt!? Mennesker er nogle gange uretfærdige, men Gud er aldrig uretfærdig. Han er lige modsat han er altid retfærdig. I Bibelen står der, at Gud er:... uden svig, retfærdig og retskaffen. (5 Mosebog 32,4). Det betyder, at Gud er perfekt, og det, han gør, er rigtigt. Lige siden Adam og Eva syndede, er alle mennesker blevet født med en lyst til at synde - altså gøre ting, der er forkerte. Som vi har talt om tidligere i denne bog, er Gud hellig og perfekt og kan ikke være sammen med synd. Han kan ikke bare se bort fra, at nogen gør noget forkert, for han er retfærdig og retskaffen. Derfor er synd skyld i, at vi er skilt fra Gud. At være skilt fra Gud kalder Bibelen nogle gange for at være død. Det betyder ikke, at vi falder døde om, når vi gør noget forkert, men det betyder, at hvis vi ikke har sagt undskyld til Gud, kan vi ikke være sammen med ham. Det er så trist, at det faktisk er værre end at dø. Men Gud sendte sin eneste søn Jesus ned på jorden, og han døde for vores skyld. De, som vælger, at de ikke vil tro på Jesus, kan ikke være sammen med Gud i Himlen, når de en dag dør. Men alle, som tror på Jesus og har bedt ham om tilgivelse for deres synd, er Guds børn og vil komme i Himlen, når de en dag dør. Hvordan har Gud det med synd? Kære Gud, det, du gør, er altid retfærdigt og rigtigt. Tak, fordi Jesus døde for mig, så jeg kan være sammen med dig nu og altid. I Jesu navn. Amen.

22 17Sæt kryds i denne boks, når du har læst dagens andagt. Hvor højt elsker Gud mig? Tak Herren, for han er god, hans trofasthed varer til evig tid. Salme 118,1 Du ved godt, hvad kærlighed er, ikke? Kærlighed er at elske f.eks. dine venner eller familie. Når du elsker en anden, vil du gerne være sammen med ham eller hende. Det er vigtigt for dig, at den anden er glad, og du vil gøre dit bedste for, at han eller hun har det godt. Guds kærlighed er endnu større og langt mere fantastisk end den kærlighed, vi mennesker kan føle for hinanden. I Bibelen i Jeremias bog 31,3 siger Gud: Med evig kærlighed har jeg elsket dig. Guds kærlighed er så stærk, at den varer evigt! Han holder aldrig op med at elske dig. Der har aldrig været et tidspunkt, hvor Gud ikke elskede dig. Han elskede dig endda, før du blev født. Han vidste præcis, hvornår du ville blive født, hvilken farve hår og øjne du ville få, og hvem dine forældre ville være. Du betyder så meget for ham, at han kun ønsker det allerbedste for dig. Gud elsker dig så højt, at han lod sin søn Jesus dø på korset for dig. Det er det mest fantastiske eksempel på Guds kærlighed. Og Gud har lovet, at når du tror på Jesus og har bedt ham om at tilgive dine synd, skal du altid være sammen med ham. Han vil ikke vise dig bort, forlade dig eller svigte dig. Guds kærlighed er fantastisk. Hvordan viser Gud, at han elsker dig? Kære Gud, tak for din store kærlighed til mig. Tak, fordi du elsker mig, som jeg er. Tak, fordi du ønsker det allerbedste for mig. I Jesu navn. Amen.

23 Sæt kryds i denne boks, når du har læst dagens andagt.18 Hvad er Guds nåde? Tak Herren, for han er god, hans trofasthed varer til evig tid. Salme 118,1 Har du nogensinde fået en gave, du slet ikke regnede med? Du skulle ikke gøre andet end at tage imod den. Sådan er Guds nåde helt ufortjent og ganske gratis. Men hvad betyder nåde? Guds nåde er, at han elsker dig og ønsker at være ven med dig for altid, selv om du ikke har fortjent hans kærlighed og venskab. Der er ingen af os, der har fortjent at blive frelst fra vores synd og få et evigt liv. Men Gud gør det alligevel, fordi han elsker os han elsker dig. Han gør det af nåde altså helt uden, at du skal gøre dig fortjent til det. Det eneste, du skal gøre, er at sige undskyld til Gud for det forkerte, du gør. Gud viser også sin nåde ved at lede dig og sørge for dig hver dag og ved at give dig styrke til at klare svære problemer i dit liv. Husk at takke Gud for hans nåde tak ham for, at han sendte Jesus herned, så du kunne blive tilgivet. Gud har givet dig en hel masse, du ikke fortjener. Tak ham for hans nåde, når du beder. Du kan også takke ham ved at tilgive andre og hjælpe dem også når de ikke fortjener det. Hvordan viser Gud dig sin nåde? Kære Gud, tak, fordi du viser mig nåde og har frelst mig, selv om jeg ikke har fortjent det. Tak for, at din nåde aldrig stopper og for, at du altid vil være med mig. I Jesu navn. Amen.

24 19Sæt kryds i denne boks, når du har læst dagens andagt. Hvad vil det sige, at Gud er barmhjertig? Tak Herren, for han er god, hans trofasthed varer til evig tid. Salme 118,1 Har du tænkt over, hvad det vil sige, at Gud er barmhjertig? At være barmhjertig eller vise barmhjertighed er at hjælpe mennesker i nød altså mennesker, der har problemer. Er du i nød? Måske ikke sådan, at du sulter eller fryser, men vi er alle i nød over for Gud, fordi vi gør forkerte ting, som skiller os fra ham. Men Gud er barmhjertig og vil gøre alt for, at der ikke er noget, der skiller os fra ham. I Bibelen i Salme 103, står der i vers 8: Herren er barmhjertig... og i vers 10:... han gengælder os ikke vore synder.... Gud tilgiver dig din synd, når du beder om det, og han siger: Din synd er væk. Den er fjernet. Den har ikke betydning mere. Gud slår en streg over alle de forkerte ting, du har gjort, når du siger undskyld til ham. Gud viser dig barmhjertighed hver eneste dag på mange forskellige måder, selv om du ikke har fortjent det. Han sørger for, at du har, hvad du har brug for. Han hører og svarer dine bønner. Gud ønsker, at du er barmhjertig overfor andre. Du k an være barmhjertig ved at være venlig og hjælpe dem, der har brug for det. At være barmhjertig er også at have tålmodighed med dine yngre søskende, selv om de nogle gange irriterer dig. Hvorfor skal du være barmhjertig overfor andre? Kære Gud, tak, fordi du er barmhjertig imod mig, selv om jeg ikke fortjener det. Hjælp mig til at være barmhjertig overfor andre. I Jesu navn. Amen.

25 Sæt kryds i denne boks, når du har læst dagens andagt.20 Skal man tro på Gud for at have det godt? Tak Herren, for han er god, hans trofasthed varer til evig tid. Salme 118,1 Det kan nogle gange føles temmelig uretfærdigt, når mennesker, der ikke tror på Jesus, har det godt. De er måske raske og har let ved at lære, de har familie og gode venner, de får mange ting og har spændende oplevelser. Og så er der mennesker, der tror på Jesus og lever deres liv sammen med Gud, men har en masse problemer. Det virker ikke retfærdigt. Men husk, at uanset hvordan det går os mennesker, så er Gud retfærdig og god. Du må stole på, at den plan, Gud har lagt for dig, er det bedste, der kan ske dig. I Bibelen i Romerbrevet 8,28 står: Vi ved, at alt virker sammen til gode for dem, der elsker Gud.... Det betyder, at når du lader Gud bestemme i dit liv, er han med dig i alt, hvad der sker. Gud elsker alle mennesker og ønsker, at vi har det godt. Gud ønsker det bedste for os. Og det bedste er altid at være sammen med Gud. Det er vigtigere end at have mange ting og at have masser af gode venner. Det vigtigste er vores forhold til Gud. En dag skal vi stå ansigt til ansigt med Gud. De, som ikke tror på Gud og hans søn Jesus, kan ikke være sammen med ham og kommer derfor ikke i Himlen. Men de, der har taget imod Jesus og valgt at tro på ham, kommer i Himlen og vil altid leve dér sammen med Gud. Vær ikke misundelig på mennesker, der har mere end dig. Tak Gud, fordi han elsker dig og for, at han kun ønsker dig det bedste. Tak ham for det, du har fået og for, at han er med dig både når det går godt, og når det er svært. Går det godt for mennesker, der ikke tror på Gud? Kære Gud, tak, fordi du er god og tak, fordi du ønsker det bedste for mig. Hjælp mig med at tro på det. I Jesu navn. Amen.

26 21Sæt kryds i denne boks, når du har læst dagens andagt. Vil Gud nogensinde svigte mig? Tak Herren, for han er god, hans trofasthed varer til evig tid. Salme 118,1 Har du oplevet, at en kammerat havde lovet dig noget, men ikke holdt sit løfte? Eller har du oplevet, at én, du stolede fuldt og fast på, skuffede dig? Måske har du spekuleret over, hvem du egentlig kan stole på. Bibelen fortæller os, at der er én, som aldrig svigter eller skuffer dig. Én, der aldrig bryder sine løfter til dig. Det er Gud! Han er trofast og vil holde hvert eneste løfte, han har givet dig. Han er perfekt og kan slet ikke svigte dig! Læg mærke til bibelverset øverst på denne side. Der står, at Gud er god og trofast. Hvad sker der, hvis du ikke er trofast overfor Gud? Hvis du svigter ham og gør noget forkert? Vil han så alligevel blive ved med at være trofast overfor dig? Det fantastiske ved Gud er, at selv om vi svigter ham, bliver han ved med at være trofast overfor os. Når tingene ikke går, som du havde håbet, og du har problemer, der vokser dig over hovedet, kan du være sikker på, at Gud aldrig svigter dig. Tak ham, fordi han er trofast og bliver ved med at være med dig hver dag. Hvordan ved du, at Gud aldrig svigter dig? Kære Gud, tak, fordi du aldrig vil svigte mig. Tak, fordi du er trofast mod mig, selv om jeg nogle gange svigter. Tak, fordi du er med mig hver dag. I Jesu navn. Amen.

27 Sæt kryds i denne boks, når du har læst dagens andagt.22 Kan jeg virkelig stole på Gud? Tak Herren, for han er god, hans trofasthed varer til evig tid. Salme 118,1 Har du oplevet, at nogen løj overfor dig? Det kan være svært at vide, om man kan stole på andre mennesker. De fleste mennesker lyver af og til. Mange gange spørger folk: Hvad er sandheden? Hvad er sandt? Gud er sand og lyver aldrig. Gud ser alt og ved, hvordan alting hænger sammen. I Bibelen står der, at Gud ikke lyver (4 Mosebog 23,19). Gud er hellig og perfekt. Derfor kan du stole på ham. Du kan stole på Gud, og du kan stole på Bibelen. Bibelen er sand, for den er Guds ord. Den fortæller dig om ham, og hvad han ønsker af dig. Læs i Bibelen og følg hans ord. I den er der mange spændende ting at lære. Der er også mange løfter fra Gud, og du kan stole på, at han holder dem, for han svigter dig aldrig. For mange år siden gav Gud et løfte til en mand, der hed Noa. Han lovede, at hele Jorden aldrig mere ville blive ødelagt i en oversvømmelse (se 1 Mosebog 9,11-13). Gud satte en regnbue på himlen som et tegn på, at han ville holde sit løfte. Når vi ser en regnbue, skal den minde os om, at Gud holder sine løfter. Han holdt sit ord til Noa, og han vil holde sit ord til dig. Gud er til at stole på. Hvorfor kan du stole på Gud? Kære G ud, tak, fordi du er sandhed, og fordi jeg kan stole på alt, hvad du siger. I Jesu navn. Amen.

28 23Sæt kryds i denne boks, Ved Gud alt? når du har læst dagens andagt. Tak Herren, for han er god, hans trofasthed varer til evig tid. Salme 118,1 Kender du en rigtig klog person? Sådan et super intelligent menneske, som altid svarer rigtigt, og som ved alt muligt, du ikke ved. Du synes måske, at han eller hun er den klogeste i verden. Men uanset hvor meget denne person ved, så ved han eller hun ikke ret meget i forhold til Gud. For Gud ved alt. Gud ved alt. Han kan svare på alt. Han er nummer et i engelsk, matematik, edb - i alt. Og det er lige meget, om det er i 7. klasse eller som forsker på et universitet. Han har skabt alt og forstår derfor alt. Han ved, hvad der er godt og hvad der er dårligt. Han ved, hvad der er bedst for dig. Han har lagt den helt rigtige plan for dit liv. Han ved præcis, hvad han lader ske i dit liv, også når det er svært. Og han ved, hvordan han skal hjælpe dig. Han bruger hver eneste situation, du kommer i, til at lære dig noget og vise dig, hvor stor han er. Prøv at læse verset på denne side fra Salme 118,1 igen. Gud er god og trofast. Og han ved alt. Han træffer altid de rigtige og de bedste beslutninger. Han holder altid, hvad han lover. Du kan stole på ham. Hvorfor er det godt for dig, at Gud ved alt? Kære Gud, tak, fordi du har skabt alt. Du forstår alt. Tak, fordi du har en rigtig god plan for mit liv, og fordi du vil hjælpe mig. I Jesu navn. Amen.

29 Sæt kryds i denne boks, når du har læst dagens andagt.24 Hvad vil det sige at frygte Gud? Lad os... med tak tjene Gud, som det er hans vilje, i gudsfrygt og ærefrygt. Hebræerbrevet 12,28 Moses israelitternes første leder var blevet gammel og skulle snart dø. Og en dag sagde han til præs-terne: Kald folket sammen, mænd, kvinder og børn... for at de må høre den [Guds lov] og lære at frygte Herren jeres Gud og omhyggeligt følge alle ordene i denne lov... (5 Mosebog 31,12). Moses ønskede, at folket skulle lære Guds ord at kende. Det samme gælder for os. Det er vigtigt at høre eller læse Guds ord, Bibelen, for det hjælper os med at lære Gud bedre at kende. Jo mere du kender Gud, jo mere plads og betydning får han i dit liv. Moses sagde, at folket skulle lære at frygte Gud. Men hvad betyder det? Det betyder, at du tager ham alvorligt og ikke bare skubber ham til side. Det betyder også, at du tror på, at Bibelen er sand. Du vil gerne adlyde den og opføre dig sådan, som Gud ønsker. Du forstår, at du skal respektere Gud, fordi han er den største. At frygte Gud handler også om, at han betyder så meget for os, at vi ved, at det er vigtigt ikke at miste forbindelsen til ham. Men at frygte Gud har ikke noget med at gøre at være bange for ham. Tværtimod, når vi frygter Gud, så ønsker vi at være sammen med ham. Hvad vil det sige at frygte Gud? Kære Gud, tak, fordi du lærer mig, hvad det vil sige at frygte dig. Tak, fordi der ikke er nogen grund til at være bange for dig. Tak, fordi du er den, du er. I Jesu navn. Amen.

30 25Sæt kryds i denne boks, når du har læst dagens andagt. Hvordan ærer jeg Gud? Lad os... med tak tjene Gud, som det er hans vilje, i gudsfrygt og ærefrygt. Hebræerbrevet 12,28 Prøv engang at forestille dig, hvordan du ville have det, hvis du skulle besøge en dronning eller konge. Mon du ville være nervøs? Ville du vide, hvad du skulle sige? Du ville i hvert fald være spændt og høflig og vise respekt. Du ville huske alt, hvad du havde lært om, hvordan man skal opføre sig. Men hvad så, hvis du skulle møde ham, som er over alle andre også over dronninger, konger og statsministre? Hvis du skulle møde Kongernes Konge, selveste Gud, som er skaberen og har al magt? Du ville helt sikkert vise ham den største ære og respekt. At ære Gud vil sige at vise respekt for ham og hans ord. Nogle mennesker siger Gud! som en slags udråb eller bandeord uden at mene noget med det. Sådan ærer man ikke Gud. Den måde, du taler om Gud på, viser din respekt for ham, så vær opmærksom på, hvordan du taler om ham og til ham. Du bør ikke tale til Gud, som om han ikke betyder noget særligt. Gud er noget særligt. Han er hellig. Han er det vigtigste i livet. Der er stor grund til at ære ham og vise ham respekt. Tænk på alt det, Gud har skabt blomsterne, bjergene, træerne, dyrene. Ingen kunne gøre det samme som ham. Hvor er Gud stor! Han fortjener virkelig at blive æret og respekteret. Gud har skabt dig og givet dig en masse evner, som du kan bruge til at ære ham. Du kan hjælpe andre med det, du er god til. På den måde ærer du også Gud. Og når nogen roser dig for noget, du har gjor t godt, kan du takke Gud for, at han har hjulpet dig med at blive dygtig til disse ting. Når du ærer Gud, viser det andre, at du har et specielt venskab med ham. Nævn tre måder, du kan ære Gud på. Kære Gud, du er noget helt specielt. D u har al magt og har skabt alt. Vil du hjælpe mig med at ære dig hver dag? I Jesu navn. Amen.

31 Sæt kryds i denne boks, når du har læst dagens andagt.26 Hvordan kan jeg vise Gud, at jeg er glad for ham? Lad os... med tak tjene Gud, som det er hans vilje, i gudsfrygt og ærefrygt. Hebræerbrevet 12,28 Gang på gang oplever vi, at vi har brug for hjælp. Det har du sikkert også oplevet. Og er det ikke dejligt, når en af dine venner, din mor eller måske en helt fremmed hjælper dig? Hvis en person gør noget godt for en, siger man normalt: Hvor var det dejligt, at du hjalp mig! Tak skal du have! Gud har gjort så meget godt for dig. Han har skabt dig og elsker dig. Han er barmhjertig mod dig; han tager sig af dig og hjælper dig. Hvordan kan du fortælle ham, at du er glad for alt det, han har gjort? Du kan sige ham tak for alt det, han gør for dig. Fortæl Gud, hvor glad du er for den smukke natur, han har skabt. Fortæl ham, hvor meget hans kærlighed betyder for dig. Tak Gud for, at han har tilgivet dig. Når du fortæller Gud om din glæde og takker ham, viser du ham, hvor meget han betyder for dig. Det er en god idé at takke Gud hver dag. Du kan for eksempel gøre det, når du vågner om morgenen, eller når du lægger dig til at sove om aftenen. Du kan takke ham for den nye dag eller for de gode oplevelser, du har haft i løbet af dagen. Tak ham for, at han hjælper dig. Fortæl også andre om alt det, Gud gør. Det kan måske give dem lyst til at lære Gud at kende. Hvordan kan du vise Gud, at du er glad for ham? Kære Gud, tak for alt det dejlige, du har skabt. Tak, fordi du tager dig af mig og hjælper mig. Tak for alt, hvad du har gjort for mig. Hjælp mig med at fortælle om det til andre. I Jesu navn. Amen.

32 27Sæt kryds i denne boks, når du har læst dagens andagt. Hjælper Gud mig, når jeg mangler noget? Lad os... med tak tjene Gud, som det er hans vilje, i gudsfrygt og ærefrygt. Hebræerbrevet 12,28 Vi har alle brug for mad, tøj og et sted at bo. Det sørger dine forældre sikkert for, at du får. Men vidste du, at det er Gud, der har sørget for, at de kan give dig det, du har brug for? Gud ved godt, hvad du har brug for. Han ved også, at du har brug for at føle dig elsket, accepteret og beskyttet. Måske har du oplevet, at de voksne omkring dig ikke viste dig kærlighed eller passede på dig. Du kan bede Gud om at sørge for, at du mærker kærlighed og omsorg. Nogle gange prøver du måske selv at sørge for, at du får det, du synes, at du har brug for. Men Gud ønsker, at du først beder ham om hjælp, inden du selv begynder at gøre noget. Han er din far i Himlen, som holder mere af dig end nogen anden overhovedet kan. Der er ikke noget behov, der er for stort eller for svært for Gud. Bibelen lover, at Min Gud vil fuldt ud give jer alt, hvad I har brug for... (Filipperbrevet 4,19). Gud ejer alt i hele verden. Han har alt, så han er i stand til at give dig det, du har brug for. Gud har ikke lovet at give dig alt, hvad du ønsker dig, men han har lovet at sørge for, at du får, hvad du har brug for. Stol på Gud. Fortæl ham om dine behov og tro på, at han vil hjælpe dig. Hvorfor kan Gud give mig, hvad jeg har brug for? Kære Gud, tak, fordi du sørger for alt, hvad jeg har brug for. Vil du hjælpe mig med at stole på dig? I Jesu navn. Amen.

33 Sæt kryds i denne boks, når du har læst dagens andagt.28 Hvad laver Gud egentlig i verden? Lad os... med tak tjene Gud, som det er hans vilje, i gudsfrygt og ærefrygt. Hebræerbrevet 12,28 Har du tænkt over, hvad Gud får tiden til at gå med? Hvad i alverden laver Gud hele dagen? I starten af denne bog lærte du, at Gud skabte verden og alt det, der er i den. I Bibelen står der: Du skabte himlen, himlenes himmel med hele dens hær, jorden med alt, hvad den rummer, havene med alt, hvad de rummer. Du giver dem alle livet. (Nehemias 9,6). Alt i denne verden tilhører Gud. Hele dagen og natten med holder Gud øje med det, han har skabt. Han er herre over universet, dyrene, alle lande og mennesker. Han har naturen solskin, torden, lyn, regn og sne under sin kontrol. Gud bestemmer over naturen og styrer den. Gud holder sammen på alle ting og ønsker altid det bedste for det, han har skabt. Synes du, at det af og til virker, som om der ikke er styr på noget som helst? Husk, at Gud følger omhyggeligt med i alt, hvad der sker. Det kan en gang imellem være svært at se, men vi må tro på, at Gud har styr på alt. Når vi stoler på ham, sørger han for, at vi kommer godt igennem de dårlige ting, der sker. Gud elsker dig, og derfor holder han øje med dig og følger med i, hvordan det går dig. Du behøver ikke at bekymre dig, for Gud kan tage sig af både den store verden og af dig! Prøv at nævne to ting, som Gud laver. Kære Gud, tak, fordi du bestemmer over verden og er herre over alt. Hjælp mig med ikke at bekymre mig. I Jesu navn. Amen.

34 29Sæt kryds i denne boks, når du har læst dagens andagt. Hvor godt kender Gud mig? Lad os... med tak tjene Gud, som det er hans vilje, i gudsfrygt og ærefrygt. Hebræerbrevet 12,28 Har du prøvet at forklare noget til en af dine venner og så bare blive mødt med et tomt blik? Der tænkte du måske: Hvad er der galt med mig? Ingen forstår mig. Gud ved alt. Han kender hele verden, og han kender dig. I Bibelen står der: Du [Gud] ved, om jeg sidder eller står, på lang afstand er du klar over min tanke; du har rede på, om jeg går eller ligger... (Salme 139,2-3). Gud ved, hvad du tænker og føler hvert minut, ja hvert sekund på dagen. Han ved, hvornår du står op om morgenen, og hvornår du går i seng. Han hører, når du griner og ser, når du græder. Gud føler med dig, når du bliver skuffet, og når du er ked af det. Han ser den mindste lille bevægelse, du laver. Gud ser også alt det, du ikke skulle have gjort. Gud kender dig ud og ind, og han elsker dig. Gud lægger mærke til alt, hvad der sker med dig. Måske synes du ikke, at der er nogen, der forstår dig og tager dig alvorligt. Måske føler du, at du ikke har nogen at tale med. Men Gud forstår dig fuldstændigt. Han lytter til dig og vil hjælpe dig. Han ved alt om, hvad der er sket i dit liv. Han ved, hvad der sker lige nu, og hvad der vil ske i fremtiden. Han ønsker at hjælpe dig og gøre dig klar til din fremtid. Stol på, at Gud gør det, der er bedst for dig. Nævn fire ting, som Gud ved om dig. Kære Gud, tak, fordi du kender mig og forstår mig. Tak, fordi du elsker mig, som jeg er. Hjælp mig med at stole på, at du gør det, der er bedst for mig. I Jesu navn. Amen.

35 Sæt kryds i denne boks, når du har læst dagens andagt.30 Har Gud omsorg for mig? Lad os... med tak tjene Gud, som det er hans vilje, i gudsfrygt og ærefrygt. Hebræerbrevet 12,28 Har du nogensinde følt dig helt alene og tænkt, at der ikke var nogen, der kunne lide dig? Når man har problemer, kan man godt føle sig meget alene. Men der er én, der altid tænker på dig og har omsorg for dig. Det er Gud, for han elsker dig. Når du tror på Jesus og har bedt ham om tilgivelse for det forkerte, du gør, så kan du regne med, at Gud er hos dig. Måske er du alene, når du kommer hjem fra skole, fordi dine forældre er på arbejde. Det kan også være, at du bor et sted, hvor der er mange voldelige overfald, og at du er bange for, hvad der kan ske. Det er helt naturligt at være bange en gang imellem vores verden kan være temmelig skræmmende! Tror du, at Gud ved, hvad du bekymrer dig for? Ja, det gør han, og han er ikke ligeglad med dig. Hvad kan du gøre, når du føler dig alene og bange? I Bibelen står der: Kast al jeres bekymring på ham, for han har omsorg for jer. (1 Petersbrev 5,7). Fortæl Gud om dine bekymringer og problemer. Gud vil tage sig af dem og hjælpe dig. Gud har en plan med dit liv, fordi du er hans barn. Han kan klare enhver situation, uanset hvor svær den er. Når du oplever problemer, så fortæl Gud om dem. Husk på hvor mægtig han er han kan alt! Tak ham, fordi han har omsorg for dig og tager sig af dig. Hvordan kan du vide, at Gud vil hjælpe dig med dine problemer? Kære Gud, tak, fordi du hjælper mig og er med mig. Tak, fordi jeg kan fortælle dig om alle mine problemer. Hjælp mig med at følge din plan for mig. I Jesu navn. Amen.

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG

UGE 3: GUDS FOLK. Scene 1 Pagten Fortællingen bygger på 1Mos 11-18, 22, 26-50 & 2Mos 1 FORBEREDELSE FORTÆLLING & DIALOG UGE 3: GUDS FOLK FORBEREDELSE Det store billede Det er her vi skal hen hovedpunkterne som denne samling skal få til at stå tydeligt frem. Vores identitet som Guds familie. Gud valgte sit folk af ren og

Læs mere

Hvordan lærer man Gud at kende?

Hvordan lærer man Gud at kende? 2 Andagt 60-120 Hvad ved du om Gud? Gud har skabt verden, og han har skabt dig. Han kan alt og er helt perfekt. Han har altså ingen fejl. Gud interesserer sig for dig, fordi han elsker dig. Men der er

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Lad os alle rejse os og høre biblens tale om Guds omsorg

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14.

Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. Juledag d.25.12.10. Luk.2,1-14. 1 Julen var noget, der skete engang. Et barn blev født I Betlehem et menneske, der blev til fryd og fred for alle, selv for os, der lever i dag. Julen er en drøm. En drøm

Læs mere

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7)

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Konfirmandord Fra det Gamle Testamente Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Vær modig og stærk! Nær ikke rædsel, og lad dig ikke skræmme, for Herren din

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Mandag d. 2. marts 2015 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus Kristus,

Læs mere

5. s.e.påske I 2017 Ølgod 9.00, Strellev (guldkonfirmation) 743/ /

5. s.e.påske I 2017 Ølgod 9.00, Strellev (guldkonfirmation) 743/ / Jeg ved, hvilke planer jeg har lagt for jer, siger Herren, planer om lykke, ikke om ulykke, om at give jer en fremtid og et håb. Råber I til mig, og går i hen og beder til mig, vil jeg høre jer. Søger

Læs mere

At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens

At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens At forsage er at sige nej eller at afvise noget. Når vi forsager djævelen, siger vi dermed nej til alt det onde vi siger fra over for verdens ondskab, selvom vi godt ved, at den findes. Djævelen er Guds

Læs mere

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer:

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer: Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer: 15 292 448 403 352-353 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Der var et menneske,

Læs mere

2 Mos 20,3-17 DIN NÆSTE ER DINE MEDMENNESKER, DET VIL SIGE ANDRE MENNESKER, SOM DU MØDER.

2 Mos 20,3-17 DIN NÆSTE ER DINE MEDMENNESKER, DET VIL SIGE ANDRE MENNESKER, SOM DU MØDER. 2 Mos 20,3-17 De ti bud blev givet af Gud til hans udvalgte folk, det jødiske folk, mere end 1200 år, før Jesus blev født. Men de er også en rettesnor for kristne. Budene hjælper os ikke til at blive frelst.

Læs mere

Trinitatis søndag 31. maj 2015

Trinitatis søndag 31. maj 2015 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: At komme ind i Guds rige Salmer: 723, 356, 416; 582, 6 Evangelium: Joh. 3,1-15 Mange har i tidens løb spekuleret på hvorfor Nikodemus kom til Jesus om natten. Nikodemus var

Læs mere

Begravelse. I. Længere form Vejledende ordning

Begravelse. I. Længere form Vejledende ordning Begravelse Der anføres i det følgende to begravelsesordninger: en længere og en kortere. Begge kan anvendes ved jordfæstelse og ved bisættelse (brænding). Ordningerne er vejledende, men jordpåkastelsen

Læs mere

Pinsedag 4. juni 2017

Pinsedag 4. juni 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Gud i os Salmer: 290, 287, 286; 291, 474, 309 Evangelium: Joh. 14,22-31 "Herre, hvordan kan det være at du vil give dig til kende for os, men ikke for verden?" Ja, hvordan

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

Hilsenen kan udelades, eller præsten kan sige: Vor Herres Jesu Kristi nåde og Guds kærlighed og Helligåndens fællesskab være med jer alle!

Hilsenen kan udelades, eller præsten kan sige: Vor Herres Jesu Kristi nåde og Guds kærlighed og Helligåndens fællesskab være med jer alle! Vielse (bryllup) Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Kirkelig vielse foretages af en præst i en kirke i nærværelse af mindst to vidner. Forud for vielsen kan der kimes eller ringes efter stedets

Læs mere

nu titte til hinanden

nu titte til hinanden nu titte til hinanden Taget fra Børnetekstrækken, Bog 10 Udvalgt salme Nu titte til hinanden. ( Syng med, Lohse nr. 79 el. DDS nr. 750). Tekst Se Udvalgt salme Mark 10,14b. Huskeord (Vælg et af følgende

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

Stille bøn. I modet til at kunne sige fra. Stille bøn. I kærlighed og omsorg

Stille bøn. I modet til at kunne sige fra. Stille bøn. I kærlighed og omsorg Tidebøn Du kan bede disse tidebønner alene eller sammen med andre. Er I flere sammen, anbefaler vi, at I beder bønnerne vekselvist. Hvor det ikke er direkte angivet, er princippet, at lederen læser de

Læs mere

7. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 22. juli 2012 kl. 10.00. Salmer: 748/434/24/655//37/375 Uddelingssalme: 362

7. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 22. juli 2012 kl. 10.00. Salmer: 748/434/24/655//37/375 Uddelingssalme: 362 1 7. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 22. juli 2012 kl. 10.00. Salmer: 748/434/24/655//37/375 Uddelingssalme: 362 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Denne solbeskinnede

Læs mere

Studie. Den nye jord

Studie. Den nye jord Studie 16 Den nye jord 88 Åbningshistorie Jens er en af mine venner. Jeg holder meget af ham, men han er tja nærig. Jeg bryder mig ikke om at sige det på den måde, men siden hans kone Jane sagde det rent

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

Studie. De tusind år & syndens endeligt

Studie. De tusind år & syndens endeligt Studie 15 De tusind år & syndens endeligt 83 Åbningshistorie Der, hvor jeg boede som barn, blev det en overgang populært at løbe om kap i kvarteret. Vi have en rute på omkring en kilometer i en stor cirkel

Læs mere

1.søndag i fasten II. Sct. Pauls kirke 9. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 753/336/172/617//377/439/45/679

1.søndag i fasten II. Sct. Pauls kirke 9. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 753/336/172/617//377/439/45/679 1 1.søndag i fasten II. Sct. Pauls kirke 9. marts 2014 kl. 10.00. Salmer: 753/336/172/617//377/439/45/679 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen! Det er forår og faste. Og 1.

Læs mere

i deres spil. tabte kampe.

i deres spil. tabte kampe. Fjerde søndag efter trinitatis 13.juli 2014. Domkirken 10: 743 Nu rinder solen op, 598 O Gud, 306 O Helligånd, 710 Kærlighed til fædrelandet, 752 Morgenstund, Nadver: 377 I Herrens udvalgte. Gråbrødre

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31. 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos.

1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31. 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos. 1. Og Gud så alt, hvad han havde gjort, og se, det var såre godt. 1.Mos. 1,31 2. Herre. Jeg slipper dig ikke, før Du velsigner mig. 1.Mos. 32,27 3. Herren din Gud går selv med dig, han lader dig ikke i

Læs mere

Hvad er det, du siger -3

Hvad er det, du siger -3 Hvad er det, du siger -3 Alt, hvad Djævelen siger, er falsk og forkert. Mål: Børn indser, at ting, som ser godt ud, ikke altid behøver at være godt. Hvis vi vil holde os til det, som er sandt og godt,

Læs mere

Hvordan lærer man Gud at kende?

Hvordan lærer man Gud at kende? 3 Andagt 121 181 Hvad ved du om Gud? Gud har skabt verden, og han har skabt dig. Han kan alt og er helt perfekt. Han har altså ingen fejl. Gud interesserer sig for dig, fordi han elsker dig. Men der er

Læs mere

Bryllup med dåb i Otterup Kirke

Bryllup med dåb i Otterup Kirke Præludium hvorunder bruden føres ind i kirken. Bruden går til venstre. Bruden sætter sig nærmest alteret, brudgommen sidder overfor. Såfremt brudeparrets mødre sidder med oppe ved alteret, sidder de nærmest

Læs mere

Allehelgens dag,

Allehelgens dag, Allehelgens dag, 3.11.2013. Domkirken: 732 Dybt hælder året, 571 Den store hvide (prædiken, navneoplæsning, motet), 549 Vi takker dig, 754 Se nu stiger. Nadver: 573 Helgen her Gråbrødre: 732, 571, 549,

Læs mere

16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret

16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret 16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret barnedåb. Den festlige velkomst her i menigheden af lille

Læs mere

Vi har ganske givet vore egne eksempler, som vi bærer rundt på af store og små brud, der er sket. Nogle af os har brud, der endnu gør ondt.

Vi har ganske givet vore egne eksempler, som vi bærer rundt på af store og små brud, der er sket. Nogle af os har brud, der endnu gør ondt. 1. søndag efter påske Brændkjær 408-300 - 54-249 -236, v. 5-6 218 Vi ved som regel, når vi har dummet os, når vi har begået en fejl. Vi har vel prøvet det alle sammen. Har prøvet at sige det, der ikke

Læs mere

Bibelstudie: Kvinder i Bibelen

Bibelstudie: Kvinder i Bibelen Læs 1 Joh. 4,4 Maria Magdalene havde fået hjælp af Jesus, og nu levede hun med ham, som Herre i sit liv. Hvorfor bliver man nødt til at vælge mellem Jesus eller djævelen? Læs Matt 6,24 Hvad betyder det

Læs mere

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Stine Munch Kære konfirmander. Kære forældre, bedsteforældre, søskende, og alle I andre fra familie og venner! I dag er det Store Bededag, det

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31. Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN

7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31. Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN 7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31 Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN Som tiden dog går! siger vi tit. Nu er det allerede fire

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 14,1-11

Evangeliet er læst fra kortrappen: Joh 14,1-11 1 3. søndag efter påske II. Sct. Pauls kirke 17. april 2016 kl. 10.00. Salmer:674/434/219/206//230/430/379/efter bortsendelsesordene: Hos dig er glæde (129 salmer nr. 936)/375 Åbningshilsen Lagde I mærke

Læs mere

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen

Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Prædiken til seksagesima søndag d. 31/1 2016. Lemvig Bykirke kl. 10.30, Herning Bykirke 15.30 v/ Brian Christensen Tekst: Es 45,5-12;1. kor 1,18-25; Mark 4,26-32 Og Jesus sagde:»med Guds rige er det ligesom

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287

Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Gudstjeneste i Skævinge Kirke den 25. maj 2015 Kirkedag: 2. pinsedag/a Tekst: Joh 3,16-21 Salmer: SK: 289 * 331 * 490 * 491 * 298,3 * 287 Begyndelsen af evangeliet: Således elskede Gud verden, at han gav

Læs mere

Jeg er vejen, sandheden og livet

Jeg er vejen, sandheden og livet Jeg er vejen, sandheden og livet Sang PULS nr. 170 Læs Johannesevangeliet 14,1-11 Jeg er vejen, sandheden og livet. Sådan siger Jesus i Johannes-evangeliet. Men hvad betyder det egentlig? Hvad mener han?

Læs mere

Studie. Kristi genkomst

Studie. Kristi genkomst Studie 14 Kristi genkomst 77 Åbningshistorie Der er mange skilte, der får mig til at grine. Nogle skyldes trykfejl, der giver et helt andet billede end det tiltænkte, f.eks. Levende børn. Andre er bare

Læs mere

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28).

Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Tirsdag d. 1. marts 2016 Salme DDS nr. 373: Herre, jeg vil gerne tjene Jesus siger: Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile (Matt 11,28). Kære Jesus

Læs mere

2. Pinsedag. 13. juni Vestervig (Ashøje) Provstigudstjeneste.

2. Pinsedag. 13. juni Vestervig (Ashøje) Provstigudstjeneste. 2. Pinsedag. 13. juni 2011. Vestervig (Ashøje). 10.30. Provstigudstjeneste. Johs. 3,16-21: Thi således elskede Gud verden. Det er 2. pinsedag på Ashøje og i Jerusalem. Apostelen Peter er gået uden for

Læs mere

Lidt om troen. Lidt. Du står med et hæfte i hånden, der gerne vil fortælle dig om: At være en kristen. Evigheden. Gud og dig Troen

Lidt om troen. Lidt. Du står med et hæfte i hånden, der gerne vil fortælle dig om: At være en kristen. Evigheden. Gud og dig Troen Lidt om troen Du står med et hæfte i hånden, der gerne vil fortælle dig om: Lidt At være en kristen Om Frelse Dåb Helligånden Livet som kristen Evigheden Jesus kommer igen Himmelen Evigheden Gud og dig

Læs mere

Indledning. Lidelsens problem er nok den største enkeltstående udfordring for den kristne tro, og sådan har det været i hver eneste generation.

Indledning. Lidelsens problem er nok den største enkeltstående udfordring for den kristne tro, og sådan har det været i hver eneste generation. Indledning Lidelsens problem er nok den største enkeltstående udfordring for den kristne tro, og sådan har det været i hver eneste generation. John Stott Det var en dejlig søndag morgen lige efter gudstjenesten.

Læs mere

Man kan kun se rigtigt, med hjertet!

Man kan kun se rigtigt, med hjertet! Man kan kun se rigtigt, med hjertet! Mark 2,1-12 Salmer: 3-31-423-667-439/412-587 Kollekt: Johansen, s. 155 Som vintergrene i afmagt rækker mod dagens rum, ber vi om glæde og lys fra Guds evangelium I

Læs mere

Fredag 3. til søndag 5. november Rosborg Gymnasium, Vejle Smågruppeleder på Event (+20 år): 175 kr.

Fredag 3. til søndag 5. november Rosborg Gymnasium, Vejle Smågruppeleder på Event (+20 år): 175 kr. Fredag 3. til søndag 5. november Rosborg Gymnasium, Vejle Smågruppeleder på Event (+20 år): 175 kr. Bøn i Bibelen Find dias på Spørgsmål Beder du? Hvis ja: Hvordan? Hvor ofte? Hvornår? Hvis nej: Hvorfor

Læs mere

appendix Hvad er der i kassen?

appendix Hvad er der i kassen? appendix a Hvad er der i kassen? 121 Jeg går meget op i, hvad der er godt, og hvad der ikke er. Jeg er den første til at træde til og hjælpe andre. Jeg kan godt lide at stå i spidsen for andre. Jeg kan

Læs mere

Prædiken af Provst Hans-Henrik Nissen 18. søndag e. Trinitatis 29. september 2013

Prædiken af Provst Hans-Henrik Nissen 18. søndag e. Trinitatis 29. september 2013 Prædiken af Provst Hans-Henrik Nissen 18. søndag e. Trinitatis 29. september 2013 Højmesse i Rungsted kirke. 2 da b Salmer: 9; 422; 277; 54; 464; 729; 750; 727. Kollekt: Ordet og Israel Tekst: Matt.22,34-46

Læs mere

Tale på Sommersted Efterskole d. 16. maj 2009 til Multiaften ved Daniel Præstholm

Tale på Sommersted Efterskole d. 16. maj 2009 til Multiaften ved Daniel Præstholm Emne: Global Gud Tale på Sommersted Efterskole d. 16. maj 2009 til Multiaften ved Daniel Præstholm Målgruppe: teenagers, ca. 150-200 stk. Tekster: Sl 139,1-18 + Jes 49,15 Sl 139,1-18 v1 For korlederen.

Læs mere

1.s i Fasten d. 13.3.11. Matt.4,1-11.

1.s i Fasten d. 13.3.11. Matt.4,1-11. 1.s i Fasten d. 13.3.11. Matt.4,1-11. 1 Hvis der nogensinde har eksisteret et menneske, der har turdet kalde tingene ved rette navn, så er det Jesus. Han kaldte det onde for ondt. Satan for Satan. Det

Læs mere

Fadervor. Abba. Bruger du Fadervor? Beder du Fadervor? Hvornår? Hvor ofte? Hvorfor?

Fadervor. Abba. Bruger du Fadervor? Beder du Fadervor? Hvornår? Hvor ofte? Hvorfor? Fadervor Trosbekendelsen beskriver, hvordan Gud kommer til os. Man kan sige, at bøn handler om det modsatte: Vi kommer til Gud. (Selvom Gud faktisk også kommer til os, når vi beder!) Da Jesu disciple spørger

Læs mere

Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn

Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn (En del af ritualet - erklæring om, at parret ønsker Guds velsignelse, fadervor og velsignelse - autoriseres.

Læs mere

Gudstjeneste, Domkirken, søndag d. 15. marts 2015 kl. 15.00 25 års jubilæum for Reden Søndag: Midfaste, Johs. 6, 1-15 Salmer: 750, 29, 192, 784

Gudstjeneste, Domkirken, søndag d. 15. marts 2015 kl. 15.00 25 års jubilæum for Reden Søndag: Midfaste, Johs. 6, 1-15 Salmer: 750, 29, 192, 784 Gudstjeneste, Domkirken, søndag d. 15. marts 2015 kl. 15.00 25 års jubilæum for Reden Søndag: Midfaste, Johs. 6, 1-15 Salmer: 750, 29, 192, 784 I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Jeg vil

Læs mere

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 15,26-16,4. 1. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 12. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 15,26-16,4. 1. tekstrække. Nollund Kirke Søndag d. 12. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Nollund Kirke Søndag d. 12. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 6. søndag efter påske, Joh 15,26-16,4. 1. tekstrække Salmer DDS 318: Stiftet Guds Søn har på jorden et åndeligt rige DDS

Læs mere

meget godt at der ikke fandtes facebook eller internet på den tid. For så så disciplene netop med deres egne øjne, i stedet for at lede efter deres

meget godt at der ikke fandtes facebook eller internet på den tid. For så så disciplene netop med deres egne øjne, i stedet for at lede efter deres Sidste søndag efter Helligtrekonger Læsninger: 2. Mos 34, 27-35 2. Peter 1, 16-18 Matt 17, 1-9 Salmer: 749: I Østen stiger 448: Fyldt af glæde 674 v. 2 og 7 22: Gådefuld er du vor Gud 161: Med strålekrans

Læs mere

Prædiken til 15.s.e.trin 2009

Prædiken til 15.s.e.trin 2009 Prædiken til 15.s.e.trin 2009 Om bekymringer sagde Mark Twain engang : det er bemærkelsesværdigt, så mange mennesker, der giver deres bekymringer svømmevinger på istedetfor at drukne dem! En anden vittig

Læs mere

Kristendom på 7 x 2 minutter

Kristendom på 7 x 2 minutter Kristendom på 7 x 2 minutter Der er skrevet tusindvis af tykke bøger om kristendommen. Men her har jeg skrevet kort og enkelt, hvad den kristne tro går ud på. Det har jeg samlet i syv punkter, som hver

Læs mere

Prædiken til søndag den 25. maj 2014. Søndagen som også hedder 5. søndag efter påske. Jeg prædiker over Johannesevangeliet kapitel 17:

Prædiken til søndag den 25. maj 2014. Søndagen som også hedder 5. søndag efter påske. Jeg prædiker over Johannesevangeliet kapitel 17: Apetizer: Jeg kan blive så træt af at vi efterhånden kun tænker vores liv i længden i stedet for i højden. Hvad er der ved et langt liv hvis det har været fladt som en pandekage? Prædiken til søndag den

Læs mere

16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste.

16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste. 1 16.s.e.t. 20. sep. 2015. Høstgudstjeneste. Tekster: Job 3,11-22. Ef. 3,13-21. Luk. 7,11-17. Hvorfor? Det ord kender vi alle alt for godt. Livet er fyldt med gåder og situationer, hvor vi står tilbage

Læs mere

Skærtorsdag. Sig det ikke er mig!

Skærtorsdag. Sig det ikke er mig! Skærtorsdag Sig det ikke er mig! Matthæus 26, 17-30 fra DNA Disciplene har lige sat sig til bords med Jesus, for at spise et festmåltid sammen. Det er højtid. Alle er fyldt med festglæde. Jesus rejser

Læs mere

Juledag Intentionen i Lukasevangeliets fødselsberetning og i Johannesevangeliet er den samme: at pege på Kristus som verdens lys og frelser.

Juledag Intentionen i Lukasevangeliets fødselsberetning og i Johannesevangeliet er den samme: at pege på Kristus som verdens lys og frelser. Juledag 2013 Vi har hørt Johannes fødselsberetning. En helt anden historie end i går, hvor det var Lukas juleevangelium, der blev prædiket over i landets kirker. Er det overhovedet en fødselsberetning,

Læs mere

7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375

7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375 1 7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. I årets skønne

Læs mere

9 Påkaldelse af ærkeenglen Mikael

9 Påkaldelse af ærkeenglen Mikael 6 9 Påkaldelse af ærkeenglen Mikael Hellige ærkeengel Mikael, forsvar os i kampen; vær vort værn mod djævelens ondskab og efterstræbelser. Gud kue ham; derom beder vi ydmygt; og du, fyrsten over den himmelske

Læs mere

ÅÅÅ. Se gratis tilbud side 17. Alle projekter er finansieret af frivillige bidrag og sponsorater.

ÅÅÅ. Se gratis tilbud side 17. Alle projekter er finansieret af frivillige bidrag og sponsorater. Kresten Jensen, Landsleder Kære forældre Evangelisk Børnemission har i mere end 60 år samarbejdet med Folkekirken og frikirker om at give børn mulighed for at lære, hvad der står i Bibelen. Det forsøger

Læs mere

21. søndag efter trinitatis 25. oktober 2015

21. søndag efter trinitatis 25. oktober 2015 Kl. 10.00 Burkal Kirke (familiegudstjeneste) Tema: Troens skjold Salmer: 13, 24, 60; 380, 70 Evangelium: Joh. 4,46-53 Vi hørte i dagens første læsning om Na'aman fra Syrien. Han var blevet rig og mægtig,

Læs mere

Pinsedag 24. maj 2015

Pinsedag 24. maj 2015 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Åndsudgydelse og fred Salmer: 290, 287, 282; 291, 308 Evangelium: Joh. 14,22-31 Helligånden kan et menneske ikke lære at kende rent teoretisk, men kun på det personlige plan.

Læs mere

6. s. e. Trin juli 2014 Haderslev Hertug Hans Kirke 8.30 & Domkirken / Christian de Fine Licht Dette hellige

6. s. e. Trin juli 2014 Haderslev Hertug Hans Kirke 8.30 & Domkirken / Christian de Fine Licht Dette hellige 6. s. e. Trin. - 27. juli 2014 Haderslev Hertug Hans Kirke 8.30 & Domkirken 10.00 754 691 392 / 385 472 655 Christian de Fine Licht Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus (19, 16 26): Og

Læs mere

1. søndag i fasten I. Sct. Pauls kirke 17. februar 2013 kl Salmer: 753/336/172/292//205/439/192/675 Uddelingssalme: se ovenfor: 192

1. søndag i fasten I. Sct. Pauls kirke 17. februar 2013 kl Salmer: 753/336/172/292//205/439/192/675 Uddelingssalme: se ovenfor: 192 1 1. søndag i fasten I. Sct. Pauls kirke 17. februar 2013 kl. 10.00. Salmer: 753/336/172/292//205/439/192/675 Uddelingssalme: se ovenfor: 192 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn.

Læs mere

Hvem har dog stået for den planlægning? Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker. Det er godt tænkt.

Hvem har dog stået for den planlægning? Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker. Det er godt tænkt. 1 Prædiken til fastelavnssøndag d.14.2.2010 i Lyngby Kirke børnekor medvirker Om jeg så tælles blandt de i klogeste i vores samfund, har indsigt i jura og økonomi, kender kunst og kultur og forstår svære

Læs mere

Jeg tror, vi er rigtig mange, der har prøvet sådanne reaktionsmønstre på egen krop, enten som offer eller som

Jeg tror, vi er rigtig mange, der har prøvet sådanne reaktionsmønstre på egen krop, enten som offer eller som Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 14. april 2017 Kirkedag: Langfredag/A Tekst: 1 Mos 22,1-18; Es 52,13-53,12; Mk 15,20-39 Salmer: SK: 195 * 189 * 191 * 188,1-2 * 192 LL: samme Nogle gange,

Læs mere

Sidste søndag i kirkeåret 23. november 2014

Sidste søndag i kirkeåret 23. november 2014 Kl. 10.00 Kl. 14.00 Burkal Kirke Tinglev Kirke Tema: Hvile hos Jesus Salmer: 403, 380, 603; 277, 430 403, 666; 66, 431 Evangelium: Matt. 11,25-30 Jesus priser sin himmelske far, fordi han har åbenbaret

Læs mere

Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 6. september 2015 Kirkedag: 14.s.e.Trin/A Tekst: Luk 17,11-19 Salmer: SK: 3 * 330 * 508 * 582 * 468,4 * 12 LL: 3 * 508 * 582 * 468,4 * 12 I Benny Andersens

Læs mere

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre!

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre! Konfirmation 26.april 2015. Domkirken 10: 402 Den signede dag, 725 Det dufter, 331 Uberørt. Konfirmation, 29 Spænd over os, 754 Se, nu stiger Kære konfirmandforældre! konfirmandord, som vi forsøgte at

Læs mere

Herre, lær mig at gå den vej, du vil have, at jeg går, og følg mig på vejen. AMEN

Herre, lær mig at gå den vej, du vil have, at jeg går, og følg mig på vejen. AMEN 6. søndag efter Trinitatis 2014, Hurup og Hvidbjerg v. Å Mattæus 19, 16-26 Herre, lær mig at gå den vej, du vil have, at jeg går, og følg mig på vejen. AMEN De vidste det allerede i 1241, da jyske lov

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn.

Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn. Forslag til ritual for kirkelig velsignelse af borgerligt indgået ægteskab mellem to af samme køn. (En del af ritualet - erklæring om, at parret ønsker Guds velsignelse, fadervor og velsignelse - autoriseres.

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Prædiken til Pinsedag, Joh 14,22-31. 1. tekstrække

Prædiken til Pinsedag, Joh 14,22-31. 1. tekstrække 1 Urup Kirke. Søndag d. 19. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til Pinsedag, Joh 14,22-31. 1. tekstrække Salmer DDS 290: I al sin glans nu stråler solen DDS 299: Ånd over ånder, kom ned fra

Læs mere

sms: 23 66 27 28 mail: opdagnyt@ebdk.dk www.opdagnyt.nu.

sms: 23 66 27 28 mail: opdagnyt@ebdk.dk www.opdagnyt.nu. Kære forældre Dette hæfte er en gave til jeres børn, så de kan lære mere om, hvem Jesus er, og hvad han har gjort for os. Vi håber, I vil opmuntre jeres børn til at læse hæftet, eller endnu bedre at læse

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

som er blevet en del af min ånd og min krop og min sjæl

som er blevet en del af min ånd og min krop og min sjæl Appetizer: Tænk at få at vide at det menneske som jeg elsker som jeg deler liv med som er blevet en del af min ånd og min krop og min sjæl ikke skal være her mere.. vil forlade mig, fordi han eller hun

Læs mere

Det er det kristne opstandelseshåb, at der i døden er opstandelse og liv i evigheden hos Gud i Himlen.

Det er det kristne opstandelseshåb, at der i døden er opstandelse og liv i evigheden hos Gud i Himlen. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 3. november 2013 Kirkedag: Allehelgensdag/A Tekst: Matt 5,1-12 Salmer: SK & LL: 402 * 566 * 571 * 787 * 569 Langt de fleste af os, vil der en dag blive

Læs mere

Herre, Jesus Kristus, Guds Søn, forbarm dig over mig synder. AMEN

Herre, Jesus Kristus, Guds Søn, forbarm dig over mig synder. AMEN 20. søndag efter Trinitatis 2015, Hurup og Gettrup Mattæus 22, 1-14 Herre, Jesus Kristus, Guds Søn, forbarm dig over mig synder. AMEN Sommeren er forbi. Der er slut med varme og milde vinde. Efteråret

Læs mere

Prædiketekst: Den fortabte søns far - Luk 15.11-24 1. maj 2011 Sognepræst, Ole Pihl

Prædiketekst: Den fortabte søns far - Luk 15.11-24 1. maj 2011 Sognepræst, Ole Pihl Indeholder: Prædiken & Konfirmandtale Prædiken: (skrevet delvist på notatform) Indledningsbøn: Herre og Gud vi beder om, at du ved din Helligånd ved dit Åndelige og levende nærvær - vil åbne vores hjerter

Læs mere

Bededag 1. maj 2015. Tema: Omvendelse. Salmer: 496, 598, 313; 508, 512. Evangelium: Matt. 3,1-10

Bededag 1. maj 2015. Tema: Omvendelse. Salmer: 496, 598, 313; 508, 512. Evangelium: Matt. 3,1-10 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Omvendelse Salmer: 496, 598, 313; 508, 512 Evangelium: Matt. 3,1-10 Store Bededag blev indført i 1686 for at slå mange forskellige bods- og bededage sammen til én dag. Meningen

Læs mere

I begyndelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud.

I begyndelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. I begyndelsen var Ordet, og Ordet var hos Gud, og Ordet var Gud. Johannes 1:1 I ham var liv, og livet var menneskers lys. Johannes 4:4 1 Jeg er verdens lys. Den, der følger mig, skal aldrig vandre i mørket,

Læs mere

Gud har en plan -1. Plan nr.1: Jeg elsker dig altid!

Gud har en plan -1. Plan nr.1: Jeg elsker dig altid! Gud har en plan -1 Plan nr.1: Jeg elsker dig altid! Mål: Fortæl børn om Guds plan nr. 1: At elske mennesker - altid. Gud har skabt os i kærlighed, og han fortsætter med at elske os, selvom vi fejler. Tekst:

Læs mere

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015

1. søndag efter trinitatis 7. juni 2015 Kl. 9.00 Kl. 10.00 Ravsted Kirke Burkal Kirke (kirkekaffe) Tema: Barmhjertighed Salmer: 745, 696; 692, 372 722, 494, 685; 614, 671 Evangelium: Luk. 16,19-31 Gudsfrygt belønnes, og ugudelighed får sin straf.

Læs mere

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13.

Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. 1 Konfirmation 2015. Salmer: 478, 29, 370 / 68, 192v.1,3&7, 70 Tekster: Ps. 8 og Mk.2.1-13. For mange år siden var der nogle unge fra en kirkelig forening, der havde lavet en plakat med teksten Jesus er

Læs mere

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 27. april 2014 kl. 10.00 Konfirmation Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække Salmer og sange DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere