Formandens beretning "Pokkers så egoistisk verden er. Alle tænker kun på sig selv. Det er bare mig, som tænker på mig."

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Formandens beretning 2014. "Pokkers så egoistisk verden er. Alle tænker kun på sig selv. Det er bare mig, som tænker på mig.""

Transkript

1 1 Formandens beretning 2014 Robert Storm Petersen "Pokkers så egoistisk verden er. Alle tænker kun på sig selv. Det er bare mig, som tænker på mig." Fælles forståelse: I Viby Idrætsforening tænker vi heldigvis i de allerfleste tilfælde også på andre end os selv. I foreningerne har vi en grundlæggende dannelse og opdragelse i demokrati. Der er nogen der siger, at vi faktiske har et dobbelt demokrati, nemlig de folkevalgte på den ene side og forenings Danmark på den anden side. Forenings Danmark, bidrager til en fælles forståelse af hvad meningen er, og dermed til folkeoplysningen. Vore foreninger er vejen til at få alle med, det gælder også i Viby Idrætsforening, og vi er derfor med til at skabe de bedste løsninger. Det er den indstillings som jeg mener, at det danske samfund er bygget på, og den er også en vigtig arv for Viby Idrætsforening, og noget som vi skal være meget bevidste om. En vigtig ting i idrætten er at man får oplevelser sammen med ens kammerater samtidig med at man bruger sin krop på en rigtig god og sund måde. Det kan være en hård disciplin, hvor man skal presse sine egne grænser konstant men så handler det også om at opleve og om glæde, når det så lykkes. Der er fokus på sammenholdet i lokalområdet, sport og ikke mindst

2 2 frivillighed. som foreningslivet bygge på har en afgørende betydning for de menneskelige værdier i vore kulturer. Efter min mening er der ingen tvivl om, at foreningslivet er den mest dyrebare grundsten i vores kulturelle fundament i Danmark og frivilligheden er helt uundværlig. Foreningslivet bæres oppe af mennesker, der gør noget for andre uden at få noget for det, og det ligge der så meget livskvalitet, glæde og energi i. Det er også her, at vores børn lærer en sund social adfærd og at begå sig i det samfund, som vi lever i. Jeg mener også, at både foreningskulturen og frivilligheden er meget vigtigt at bevare. Foreningskulturen lærer os at sætte pris på værdier såsom medmenneskelighed og respekt for andre, og samtidig viser den os, at der er andet i livet end materielle goder. Men det kræve, at der er frivillige, der gør en indsats. Derfor skal der lyde en stor tak, til de frivillige, og en opfordring til alle om at hjælpe til. Al hjælp er velkommen stor som småt. Vi har alle travlt i dag, med erhvervskarrierer og mange andre ting, og derfor kan det være svært for mange, at have tid til de menneskelige værdier i dagligdagen. Der tror jeg virkelig, at foreningslivet og frivilligheden der netop handler om livsværdier, lokalsamfund og vores medmennesker gør en forskel. I Foreninger som Viby Idrætsforening er det tvingende nødvendigt, at vi hele tiden tænker nyt ind i vores foreningsudvikling, set i lyset af de tendenser, som rør sig i motionsverdenen Vi har gennem flere år arbejdet sammen med lokaleinstitutioner, bl.a. ungdomsskolen, ungdomsklubberne i området. Det er noget, som giver både institutionerne, de unge/ børnene og os bonus og som matcher de aktuelle behov for idræt og motion. Farvel til Ole Bronke og goddag til Heidi og Jim. Ole Bronke stoppede som halinspektør den 30. juni Der blev afholdt en reception for Ole, som en tak for den tid han har været halinspektør. Efterfølgende har Roskilde Kongrescenter, overtaget driften og rengøringen af Viby Idrætscenter. Opsynet er overdraget til Heidi og Jim Hougaard fra Clean Company. Vi byder Heidi og Jim velkommen og ønsker et godt samarbejde i fremtiden.

3 3 Alle er glade og tilfredse med rengøringsstandarden. Herud over er Jan Kristiensen ansat som seniorjobber, han går til hånde med flere forskellige ting i dagligdagen. Også velkommen til Jan med et håb om, at han må finde sig tilrette i Viby Idrætscenter. Medlemsudviklingen: ultimo Badminton Fodbold Gymnastik Håndbold Jujitsu Løb Petanque I alt Ovennævnte tal er inkl. Trænere og ledere. Det kan konstateres, at andelen af aktive i vores afdelinger er faldende. Det er ikke blot i Viby Idrætsforening, men en tienldens, der ses over hele landet. Udviklingen bekymrer flere idrætsforskere. Det er især håndbold og fodbold der er i tilbagegang. Vi oplever at medlemmerne bliver mere og mere individualiserende. De mister troen på fælleskabet og bliver mere elitære og isolerede. Hvad kan vi gøre, for at forøge tilgangen? Jeg mener, at flere af afdelingerne skal være mere nytænkende, -- ikke at forkaste de gamle former, men se på hvad der sker ude over kommunens egne grænser, men også i udlandet, kan der være ideer at hente. Der er måske også flere ting afdelingerne kan lave sammen.

4 4 Folkeskole reformen Med folkeskolereformen er bevægelse og idræt for alvor sat på dagsordenen i den danske folkeskole. Det er veldokumenteret, at fysisk aktivitet ikke kun er vigtig for børnenes sundhed og trivsel, men også for deres indlæring. I reformen er idrætsforeningerne tiltænkt en vigtig rolle. Den vil vi gerne udfylde, men det kræver flere fysiske/ større rammer. Bedre rammer for bevægelse og idræt på skolerne vil ikke kun styrke skolebørnenes muligheder for at være fysisk aktive, men også styrke idrætsforeningernes muligheder for at skabe gode idrætstilbud udenfor skoletiden for både børn og voksne, men også nye medlemmer på sigt. Det overordnede mål er at sikre kvalitet i idrætsundervisningen og i bevægelses tilbuddene til børnene. Med den kommende reform har vi et godt afsæt for at gøre en god folkeskole meget bedre. Hvordan vi gør det, er det centrale tema. Skolereformen er en kæmpe opgave. Hvordan vores skoler forholder sig, ved vi endnu ikke. Vi har skrevet til skolerne om at vi gerne vil i dialog, men vi kan ikke acceptere at man vil benytte frivillige foreninger til at løfte en kommunal opgave om at indfri målet i skolereformen, hvis man fra kommunal side har den opfattelse, at foreningslivet ulønnet skal gå ind og løse en samfundsopgave, i samarbejde med lærere som får en løn, så er det nødvendigt at kommunen tænker anderledes. Digitale børneattester - sådan Fra 1. april 2014 bliver det muligt at indhente børneattester digitalt gennem politi.dk eller virk.dk, og fra 1. november bliver det et krav, at børneattesterne indhentes digitalt. Anmodning om børneattester i papirformat bortfalder således fra 1.November 2014.

5 5 I fremtiden bliver arbejdsgangen papirfri og sker ved, at foreningerne (arbejdsgiveren) via deres CVRnummer og NemID (erhverv) skal logge sig på politi.dk eller virk.dk, når de skal indhente børneattester på trænere eller ledere. Herefter indtastes navn og CPR-nummer på den træner eller leder, som børneattesten vedrører. Derefter afsender foreningen anmodningen om at indhente børneattesten via systemet til trænerens/lederens e-boks. Træneren/lederen har herefter 14 dage til at besvare henvendelsen. Når træneren/lederen har modtaget henvendelsen, går vedkommende ind via sin NemID og sit CPR- nummer og giver samtykke til indhentelse af oplysninger i kriminalregistret. Så behandler systemet anmodningen og samtykket og sender herefter en erklæring til foreningen. Herefter kan foreningen ud printe en børneattest. Der undgås således nogen form for papirgang mellem forening og træner/leder, men systemet kræver pr. 1/ , at trænere og ledere har en e-boks og er brugere af NemID for at en børneattest kan indhentes. Såfremt en træner/leder ikke besvarer henvendelse til sin e-boks inden 14 dage, vil systemet give en meddelelse tilbage til foreningen/arbejdsgiveren og meddele, at der ikke er givet samtykke. Den pågældende træner/leder kan herefter ikke varetage opgaver med direkte kontakt til børn og unge under 15 år eller en opgave, hvor pågældende færdes fast blandt børn og unge under 15 år. Siden 2005 har foreningerne skullet indhente børneattester ved ny ansættelser af trænere og ledere, som har lederansvar for børn og unge under 15 år. I 2012 blev reglerne skærpet til at omfatte personer, som via deres arbejde færdes fast på steder, hvor der er børn under 15 år. Visioner: Den 4. juli 2013 fik i udarbejdet en vision for de kommende 10 år. Visionen er, at Viby Idrætsforening skal være et kraftcenter for idrætten syd.

6 6 Et kraftcenter, der samler alle i lokalområdet til en bred vifte af idrætstilbud, skabe glæde, gode oplevelse og et socialfællesskab, men også være synlig samt skabe nye tilbud som lever op til samfundets udvikling. Visionen, danner den overordnede ramme for Viby Idrætsforening, og er samtidig udgangspunktet for en strategi, hvor Viby Idrætsforening over en årrække ønsker at udbygge eksisterende og etablere nye i, ved og omkring Viby Idrætscenter. Visionen og strategien følger fint Roskilde Kommunes idrætspolitikker, og understøtter Roskilde Kommunes strategiske anlægsplan og forventninger til den forventede befolkningsudvikling i område syd. Vi arbejder i Viby Idrætsforening for at skabe de bedste rammer for idrætten og det medfølgende sociale engagement for medlemmerne, borgerne, institutionerne og skolerne i nærmiljøet. For at være i stand til at kunne skabe og tilbyde disse rammer i område syd, har Viby Idrætsforening, som led i ovenstående arbejde, fundet frem til fem strategiske fyrtårne: Flytning af petanquebanerne Samt få etableret en kold hal med bl.a. outdoor- fitness Disse fyrtårne skal styrke og styre en målrettet udvikling af et kraftcenter i syd fra for idrætten i SYD. I forbindelse med Roskilde Kommunes planarbejde er det nødvendigt, at der udlægges mindst m2 jord til udvidelsen af boldbaner m.v. Det er en klar forudsætning for gennemførelsen af strategien og opnåelsen af visionen, at Viby Idrætsforening efter at have været tilsidesat i en lang årrække nu i høj grad bliver prioriteret i kommunes anlægs og driftsbudgetter. Mange af de ting, vi har skrevet ind i vores visioner er der allerede sat dato på og atter andre er blevet udført her ved udgangen af Vi skal i 2014 have en ny snak om vore visioner, og om der skal ske tilføjelser eller ændringer af det skrevne. Motionscenter og kunstgræsbaner Renovering af tag og gulv i begge haller Nye omklædningsfaciliteter og mødelokaler Multihal til bl.a. gymnastik og andre mindre aktiviteter Zebra by projektet Viby IF er en del af Zebra by projektet, hvis mål bl.a. er: at etablere nye forpligtende fællesskaber at styrke eksisterende og nye netværker

7 7 at skabe rum for ideer og udfordringer at skabe rammer for udvidelser og nybygninger til forskellige tilbud til borgerne. Der blev holdt et stormøde i idrætscenteret og efterfølgende nedsat flere arbejdsgrupper bl.a. en gruppe, hvor man skulle se på stier og andre ting i byrummet. Der er nu fundet penge til nogle udendørs motionsredskaber. Der kommer til at stå tre ved idrætscenteret, tre i Kildemosen og tre ved Å parken på vej mod Gl. Viby. Når det foreslåede stisystemet er blevet etableret, over de kommende år, vil der blive omkring 10 km gå/løbe og cykelsti rundt om Viby. Forsikringer: Viby Idrætsforening er forsikret gennem Tryg og det er en fælles forsikring gennem vores landsorganisation DIF, som er tegnet kollektiv. Vi er forsikret for 1,5 mio. kr. Vi har en ansvarsforsikring En lovpligtig og en frivillig arbejdsskadeforsikring Der er også en rejseforsikring, som dækker foreningens medlemmer i foreningsrejser til udlandet Der er også en driftstabsforsikring Hvert 2-3 år spørges afdelingerne om de har fået mere dyrt udstyr, så kan vi af denne vej følge lidt med i om forsikringssummen er dækkende. Det er vigtigt, at afdelingerne registrer rigtigt, så der er en mulighed for at få alt dækket, hvis man skulle være så uheldigt at få en skade.

8 8 Roskilde Idræts Union Roskilde Idræts Union (RIU) blev stiftet den 26. november 1926 som en paraplyorganisation for idrætsforeningerne i Roskilde Kommune. RIU har i dag 85 lokale idrætsforeninger som medlemmer og disse tæller i alt ca medlemmer. Roskilde Idræts Unions formål er at være bindeled mellem idrætsforeningerne i Roskilde Kommune, og derved varetage de tilsluttede foreningernes generelle idrætspolitiske interesser. Vi drøfter forskellige forhold som bl.a. regnskabsaflæggelse, idrætten og aftenskolerne, forholdet til DGI og deres bistand til foreningerne, forskellige arrangementer og tiltag. Tune har bl.a. lavet en lektiecafe og er rigtig langt med et forsøg vedr. skolereformen. Kirke Hyllinge har gennem flere år tjent penge til foreningen ved at afholde en plasticmand/kvinde. Vi bruger også hinandens viden til at give ideer til arrangementer. Bl.a. om arrangementer som Oktoberfesten Natsjov-Motionscenter og meget mere. Erfa er et nyttigt redskab i det daglige arbejde i en forening af hvilket som helst størrelse. Fordeling af haltid: Erfa - gruppen: Holder møder ca. 2 x om året. Det går på skift mellem klubberne. Klubberne i Erfa- gruppen er Borup, Gadstrup, Vindinge, Tune, Kirke Hyllinge, Osted og Viby. Det er Brugerrådet som står for den opgave, og hvert år i februar/ marts måned tages der en snak om tiderne i hallerne, og gymnastiksalene. Det går som regel uden de store problemer. I 2013 lavede Folkeoplysningsudvalget i Roskilde et forsøg på, at de kommunale haltider og gymnastiksale skulle

9 9 fordeles for en periode på to år af gangen. Events- tider skal bookes løbende. Vi må konstatere, at den fordeling af tiderne for en to årig periode ikke fungerer optimalt og har givet flere foreninger i Roskilde store problemer. Det er ikke muligt for nye foreninger og nye aktiviteter, at komme til fadet når timerene er fordelt for 2 år. Det samme problem har flere afdelinger hvis de skal have nye hold etableret, og der skal ny instruktør til, som ikke kan de dage, hvor afdelingen året før har booket tiderne. På mødet i Roskilde Idræts Union blev spørgsmålet rejst, og Folkeoplysningsudvalget vil se på sagen. Alle der ytrede sig på mødet ville, at der skal arbejdes på at komme tilbage til den gamle model, hvor der søges år for år. Idræt & kultur i Viby er et nyt tiltag som en gruppe borgere står bag. Formål er, at støtte idrætslivet og forskellige kulturarrangementer i Viby. Gruppen tjener primært sine midler ved at arbejde på Festivalen i Roskilde. Man kan søge om, at komme i betragtning ved at sende en ansøgning til info.viby@gmail.com Viby Idrætsforening var rigtig glad, da vi modtog et beløb på kr. til bl.a. afholdelse af juletræ, Natsjov & fastelavn. Rigtig mange tak. Radio Viby Radio Viby er en radio drevet af frivillige i kulturhuset Kultur Cosmos. Der sendes nogle gange om ugen om stort og småt fra lokalsamfundet. Har du lyst til at lave radio, er du altid velkommen til at prøve. Alle aldersgrupper er velkomne. Du kan også finde radioen på Facebook på siden Hvis du har ROS/RIS eller bare gode idéer og inputs er du velkommen til at skrive til radioviby@gmail.com.

10 10 Kanal Roskilde I sensommeren havde vi besøg af Kanal Roskilde, som gerne ville høre om udviklingen for Viby Idrætsforening. Det blev til ½ times udsendelse. Vi har fået megen positiv respons på de ting, som sker i Viby Idrætsforening ud over det traditionelle. man kan aflæse resultatet af sine egne anstrengelser. Sundhedssporet, - Hvad er et sundhedsspor? Gademedarbejdere Et sundhedsspor er en opmålt motionssti på 1-2½ km, hvor du kan teste din kondition. Testen foregår ved, at du går eller løber ruten, og tager tid på det. Bagefter kan du aflæse dit kondital på de tavler, der står ved målstregen. Du skal blot på forhånd kende din vægt og højde. Sundhedsporet i Viby er fra parkeringspladsen og rundt om boldbanerne, der er opsat tavle hvor I Roskilde kommune har man ansat nogle gademedarbejdere der skal være med til at styrke den forebyggende indsat for børn og unge i bl.a. Viby. Viby IF har haft et møde med gademedarbejderne. Det er aftalt at de kommer forbi ind imellem. Har vi nogle uheldige typer, der kommer i og omkring idrætscenteret, skal vi kontakte gademedarbejderne.

11 11 Roskilde Kommune Generelt så bidrager kommunerne med ca. 40,7 % af den samlende finansiering af idrætten. Der er utrolig stor forskel på hvor meget kommunerne i landet bruger på idrætten. Her på Sjælland er det Tårnby, der yder mest i kr. pr. indbygger svarende til kr. mod Roskilde der yder kr. Disse tal fremgår af undersøgelsen af "Rammer & vilkår i Idrætsforeninger i Danmark". I forbindelse med budgetlægningen 2014 er det utrolig glædeligt at de oprindelige planer for nedskæringer i budgettet på idrætsområdet bl.a. på lokaltilskud for medlemmer over 25 år er låst fast, og at de andre forringelser er stoppet p.t. Hvis kommunen havde fastholdt deres første udmelding var det katastrofalt for flere foreninger i hele Roskilde Kommune Viby Idrætscenter var pludselig blevet til skolehaller. Viby Idrætscenter med de to haller var pludselig blevet til skolehaller og skulle være lukket i alle ferier. Det har vi heldigvis fået lavet om, således at alle der normalt har aktiviteter i hallerne også kan træne i ferierne. Vi har i Viby Idrætsforening i gennem mange år haft forskellige aktiviteter for børn og unge i vinterferien, efterårsferien og i juleferien, og det fortsætter vi med. Vedligeholdelsesarbejder i 2013 I 2013 blev der lavet mange vedligeholdelsesarbejder på idrætscenteret, nye vinduer, døre, depot og boldrummet, skillevæg i cafe`en. skillevægge i baderummene, fliser ved indgangen. nyt musikanlæg, og slagbænke i hal 1 til opbevaring af materiel, således at kan blive lidt mere ryddeligt i depotet. Disse arbejder er med til at gøre området mere indbydende og det skaber glæde blandt medlemmerne og borgerne. Når alt er rydeligt, bliver der også passet bedre på tingene.

12 12 Børnefestival ---Kultur på tværs i børns hverdag. Vi planlægger nu igen en børnefestival til efteråret i samarbejde med Ungdomsskolen Syd, Ramsø Musikhus, Lions Ramsø og Klyden og StarCrew. Datoen er fastsat til søndag den 26. oktober fra kl Vi håber naturligvis, at der kommer ligeså mange børn og forældre som i Dette samarbejde blev aftalt i 2007 og er en win, win situation. Viby Idrætsforening arbejder også sammen med Cityforeningen om bl.a. høstfesten, juletræstændingen og her i efteråret havde vi et vælgermøde i Viby Idrætscenter. At holde forskellige events i Viby Idrætscenter, er efter min mening en rigtig god måde, at tiltrække flere aktiviteter til Viby Idrætscenter på, Det er med til at skabe et idræts og kultur mekka i Viby. Viby Cityforening har nu lavet en ny hjemmeside Og her kan foreningerne få lagt forskellige ting på, så borgeren der flytter til byen kan se hvilke ting Viby IF kan tilbyde. Viby Cityforening. Samarbejdet med Viby Cityforening som Viby IF er en del af, har planlagt at afholde en erhvervsmesse den marts Jeg vil gerne opfordre afdelingerne til at være positiv overfor initiativer med byen. Det er til gavn og glæde for alle, da idrætten i andre sammenhæng henter penge fra byens forretninger, og derfor kan en messe være med til at sætte fokus på de sponsorer, som i det daglige yder idrætten betydelige midler til forskellige events gennem årene.

13 13 Der var flere fra afdelingerne der deltog i frivillig fredag den 27. september. Det var meget hyggeligt, med et foredrag af Jens Arentzen. Natsjov Vores Natsjovs arrangementer er stadig en rigtig stor succes, hvor børnene hygger sig. Vi kan samle omkring 200 børn hver gang. Der skal lyde en rigtig stor tak til bl.a. Jacob Stephansen og alle hans hjælpere for det arbejde de gør, for at beskæftige børnene. Natsjov laves i samarbejde med SSP, Ungdomsklubberne og ungdomsskolen. Der bliver også skaffet midler til den løbende drift via sponsorere og SSP Roskilde. Natsjov arrangementet i februar 2014 havde et besøg antal på 150 af de små og 60 af de store Rigtig flot! Åben sommer Det blev som tidligere holdt Åben sommer i uge 32, og det var igen en succes. Der kom omkring 250 børn i ugen og der var aktiviteter hver dag. Arrangementet laves i samarbejde med ungdomsklubberne, og Fritidsklubberne i Viby, Dåstrup og Gadstrup og så får vi støtte fra Sjov ferie, Lions og Kirkens genbrug. Der er også planlagt Åben Sommer i 2014 i uge 32. Indholdet af ugen er endnu ikke faldet på plads. Juletræsfesten/ Fastelavn Traditioner er gode at have, for det binder foreningen sammen. Juletræsfesten i december med Nissebanden samlede også denne gang mange familier med børn, som alle hyggede sig med lege, sange og ikke mindst julegodteposerne. Tøndeslagningen op til fastelavn har samme koncept og samler mange børn og forældre, som er udklædt i alle mulige kendte og ugenkendelige kostumer. I 2014 havde vi en tryllekunstner til at lave lidt sjov for børnene.

14 14 Svømmehal: Alle disse arrangementer, som vi laver i idrætsforeningen gennem et år for alle vores medlemmer og alle andre, der har lyst, kan kun lade sig gøre ved, at der et hold af frivillige, som stiller op og yder en stor hånd med forskellige ting. Vi vil gerne rette en stor tak til vores sponsorer, som altid er villig til at støtte os, det er en rigtig stor hjælp. Jeg vil gerne meget indtrængende opfordre alle afdelingerne til, at bakker op om de fælles aktiviteter, som hovedforeningen er en del af, og ikke laver konkurrerende arrangementer for afdelingernes egne medlemmer. Sådanne tiltag er med til at undergrave den fælles paraply, som er unikt for Viby Idrætsforening, og som giver det sociale sammenhold som mangler i mange enstrengede foreninger. Der blev i 2013 talt meget om svømmehal og dens placering. Viby IF bød også ind, men da vi ingen svømmeforening har, kunne vi ikke være med, men Tørsvømmeklubben med Anne Klein i spidsen samlede over 1000 underskrifter ind, flot initiativ, underskrifterne blev afleveret til kommunens Kultur og Idrætsudvalgsformand Birgit Pedersen, men svømmehal får vi desværre ikke i denne omgang. Planen er at stifte en svømmeforening i byen, der arbejder med forskellige former for svømmeforberedende aktiviteter samt svømmehalsture til Roskilde, Ølby, Herfølge Jyllinge m.fl. På sigt er målet, at etablere en svømmehal i Viby, men det kræver en bredere opbakning, end der pt. er basis for i byen (samt en masse tålmodighed). Og politisk velvilje og forståelse. Der er mange interesserede borgere i byen, der gerne vil være støttemedlemmer, men reelt aktive medlemmer,

15 15 der har tid og lyst til at deltage i bestyrelsesarbejde og aktivitetsgrupper er der knapt så mange af. Tørsvømmerne håber på en varm og tør sommer, hvor længslen efter en pool, vil lokke flere aktivister frem, og så er der selvfølgelig også mulighed for, at Roskilde Kommune af egen drift bestemmer sig for at bygge en mindre svømmehal her i syden. Alle vil blive orienteret, når tørsvømmerklubben skønner, at der også er plads til vores aktiviteter. I Kommunens budget for 2014 blev der afsat 110 mio. kr. til at bygge en svømmehal for. Der er mange der har haft en mening om, hvor den nye svømmehal skal bygges. Men et flertal har besluttet, at den skal bygges i tilknytning til Roskilde Badet, og at indholdet skal være et varmtvandsbassin, 3 saunaer og et 25 m. bassin --- måske 50 m hvis pengene strækker. Oktoberfest Et initiativ som arrangement- udvalget i fodbold har taget og det har været en kanonsucces i de tre år Oktoberfesten er blevet afholdt. Der bliver også brugt rigtig mange kræfter og timer for at det kan blive en succes. Tak til hele gruppen. Der har været udsolgt hvert år, og det har givet et rigtig pænt overskud til alle der har stillet frivillige medhjælpere til rådighed. Datoen for 2014 er fastsat til den 1. november. Idrætsfesten Idrætsfesten som Roskilde Kommune og Roskilde Idrætsunion afholder, deltager vi naturligvis også i. I år var det næstformanden og formanden der deltog. Viby havde ingen, som kunne belønnes med en pris, (ingen var indstillet).

16 16 Idrætsfesterne har til formål: At hædre et antal idrætsudøvere og ledere, der har ydet en særlig indsats eller på anden måde har markeret sig. At skabe en ramme for uformelt samvær for de deltagende idrætsudøvere, idrætsledere, sponsorer, politikere og embedsmænd fra Roskilde Kommune. Der har tidligere været en fest for børnene, men i år var den blevet sløjfet på grund af manglende tilslutning. Vi er blevet spurgt, om det kunne være noget for os at arrangere, så kunne det gå på skift mellem nord, syd og midt Roskilde. Vi er åben overfor ideen, så må vi se hvad der kommer ud af en snak med RIU/ kommunen i nær fremtid. Aktiviteter for ældre: psykisk og mentalt, men ikke mindst det sociale og alle de venskab der følger med, er guld værd. I 2013 var vi heldigt, at få bevilget midler af forebyggelsesmidler til at lave sociale tiltag for vore ældre idrætsaktive, men også for andre interesserede. Den 12. september havde vi et foredrag med Poul Joachim Stender, om et Langt, godt og aktivt liv og nu her i foråret har vi haft skuespiller Henning Hansen, med emnet HUMOR ER LIVSELIKSIR. Hvad vi vil byde på resten af 2014 er endnu ikke planlagt. Det er arrangementer, der kan samle omkring deltager hver gang. Det er også noget, som er med til at give Idrætscenteret et socialt liv. Det er en rigtig god ting at mange + 60 dyrker en eller anden form for idræt/ motion. Det styrker ens velvære både fysisk,

17 17 Hvad kommer der til at ske i 2014? Første skal vi have dagligdagen til at fungere, med det nye nøglesystem. Efter min mening går det ok nu. Vi har nu fået det lavet således, at hoveddøren bliver åbent fra kl på hverdage, så børnene, der skal til idræt kan komme ind. Der er afsat penge til en kunstgræsbane. Den er ved at blive planlagt. Det bliver bane 1 den kommer til at ligge på, for så vil der i fremtiden være mulighed for en udvidelse. Arbejdet går i gang her i forsommeren, og ventes færdigt til efterårssæsonen. Det er tanken, at der samtidig med arbejdet bliver lavet noget stiarealer så man bl.a. kan gå fra banen og indtil omklædningen uden at få alt for megen græs på støvlerne. Der kommer nyt tag på hallerne i Planlægningen er i gang og selve byggearbejdet går i gang hen over sommeren. Vi ser desuden frem til at der kommer nyt gulv i hallerne i Det er rigtig gode ting, der endelig er bevilget penge til i Viby Idrætscenter, så der kan blive rettet op på den manglende vedligeholdelse, der har været gennem de sidste 24 år. Folkeoplysningsudvalget Der var valg til Folkeoplysningsudvalget den 27.Januar Der er valg hver 4 år. Folkeoplysningsudvalget varetager en række opgaver inden for det frivillige foreningsliv, bl.a. godkendelse af nye foreninger, ansøgninger om tilskud efter Folkeoplysningsloven og uddeling af midler fra udvalgets Start- og Udviklingspulje. Derudover har udvalget høringsret i de årlige budgetforhandlinger og afholder den årlige Foreningsaften. Anvisning af lokaler er delegeret til Kultur og Idræt, og der er nedsat et Ungeudvalg til at behandle ansøgninger til Ungepuljen. Vil du vide mere om Folkeoplysningsudvalgets arbejde og rammerne for udvalgets arbejder, kan du hente det på kommunens hjemmeside og læse Vedtægter for Folkeoplysningsudvalget og Forretningsorden for folkeoplysningsudvalget.

18 18 Som medlem af Folkeoplysningsudvalget er man med til at udstikke politiske mål, ændre regler samt prioritere og fordele pengene til foreninger og aftenskoler i de kommende 4 år. Folkeoplysningsudvalget har 11 medlemmer hvor af to er fra idrætten. Vi opstillede næstformand Erik Birk Hansen. Det blev aftalt på mødet at Erik blev suppleant til udvalget. Cykelklub: Den 4. marts 2014 var der 35, der deltog i opstarten til en cykelklub under Viby Idrætsforening. Det var rigtig dejligt, at se og opleve den store interesse. Der er en gruppe, der har sagt ja til at være med til at danne en klub med vedtægter og alle de andre formaliteter der skal til, for at få en god cykelklub. Vi havde besøg af Danmarks Cykel Union ved konsulent Brian Samuelsson. DCU vil hjælpe os videre. Der er indkaldt til stiftende generalforsamling den 10. april og med opstart den 15. april med flere forskellige niveauer. Tilskud til træner og lederudgifter: Puljen på kr. til træner- og lederuddannelsesudgifter i Roskilde kommune. På mødet i RIU blev det oplyst, at det ikke er mange penge, man har til uddeling til alle de kursusudgifter som foreningerne i RIU har, og som der hvert år søges midler til. RIU vil forsøge, at få forhøjet beløbet i budgettet for Jeg vil godt opfordre jer alle til, at fremsende jeres kursusudgifter til Roskilde Idræts Union, således at bestyrelsen i RIU kan få et reelt overblik over behovet.

19 19 Fælles medlemsregistrering: Halreklamer Det er nu andet år, vi har brugt den fælles medlemsregistrering. Jeg opfatter det som en lettelse for afdelingerne at det nu kun er et sted der skal indberettes. Det er så en af de administrative arbejdsopgaver idrætten er blevet lettet for. Det kunne lettes endnu mere hvis vores kommune fulgte trop og tog samme metode i brug, når der skal indberettes medlemstal i forbindelse med de kommunale tilskud. Vi har i år haft kontakt til nye mulige sponsorere der gerne vil have en halreklame. Det kræver en del timer at tage ud og præsenterer oplægget, og at få aftalerne i hus. Vi mangler frivillige, der kunne tænke sig at være behjælpelig med at få tegnet flere halreklamer. Indtægten fra disse går til hovedforeningen og bliver brugt til indkøb af forskellige ting, som er fælles for alle. Cafeteriaudvalget Vi arbejde på, at få nedsat et udvalg, der sammen med cafe`forpagteren skal drøfte, hvilket sortiment vi skal kunne tilbyde i cafeteriet. Center for bedre livskvalitet: Der er ikke noget nyt at berette. Der arbejdes kraftigt på at anskaffe midler til at etablere centeret for.

20 20 Vi er parat til, at finde alternative veje til at få motionscenteret etableret. Der er en aftale med kommunen som pt. ejer lokalerne at vi ikke må indrette andre ting i lokalerne. Vi må bruge dem, som de er nu til mødeaktiviteter. Tillykke det er flot!! Held og lykke med et håb om endnu flere resultater i Repræsentation: Kirkens genbrug/ Lions og puljen Idræts & Kultur. De er nogle gode støtter til de forskellige arrangementer som Viby Idrætsforening tager initiativ til. Havde vi ikke disse muligheder for støtte, kunne vi slet ikke lave de tilbud vi har til børn og unge, som Åben sommer, fastelavn, Natsjov, og juletræsfest m.m. Pokaler og medaljer Også i år er der kommet nye medaljer og pokaler til de enkelte afdelinger for alle de flotte præstationer, som er opnået i sund kappestrid med andre hold indenfor deres respektive idrætter. Vi forsøger, at være repræsenteret ved de forskellige begivenheder, så som fødselsdage, receptioner, jubilæer, forskellige idrætsarrangementer/ begivenheder møder - kurser m.m. Det er vigtigt, at foreningen er synlig både indenfor og udenfor kommunen. Hovedbestyrelsen har haft 6 møder der har været 4 møder i forretningsudvalget og formanden har udsendt 4 nyhedsbreve. I brugerrådet har vi haft 3 møder, ligesom vi har haft flere møder med kommunen, og Roskilde Kongrescenter. -Jo, der har været rigtig mange forskellige ting i 2013 at holde styr på. Håber at 2014 bliver lidt mere fredeligt.

21 21 Afslutning: Der skal lyde en rigtig stor tak til alle vore aktive, ledere, instruktører og trænere og alle de mange frivillige der er med til at få virksomheden Viby Idrætsforening til at fungerer. Tak til alle vores samarbejdspartnere til Roskilde Idræts Union, til Roskilde Kommune og medarbejderne i forvaltningerne, til politikerne, til Roskilde Kongrescenter og de medarbejdere som kommer i idrætscenteret til Heidi og Jim og den nye Jan Kristisen og Ole Bronke for deres hjælpsomhed i både stort og småt. Ann og Jes Valente skal også have en rigtig stor tak for at de hverdag står i cafeen og servicerer, alle der kommer i centeret. Det er noget, som alle i foreningen sætter rigtig stor pris på. Det gavner det sociale samvær, at man kan købe en kop kaffe et stykke mad m.m. Stor tak til foreningens sponsorer! Mange af afdelingernes hold har kunnet iføre sig nye spilledragter med logoer. Det er noget som giver sammenhold og korpsånd, og ikke mindst så ser det rigtigt godt ud når holdene er ude i andre klubber. Derfor er det også vigtigt, at vi alle støtter sponsorerne, så vil de også støtte os. En tak til pressen for velvilje behandling og positiv omtale, det hjælper med i det daglige arbejde. Tak til mine bestyrelseskollegaer, for sparring både med og modspil, det er positiv, at der er andre meninger end ens egne. Vi har ikke nået alt hvad vi havde håbet at nå i 2013, men sådan er det. Der skal være noget at stræbe efter. Vi mangler også flere hænder: -Vi mangler en kasserer -en sekretær, - og gerne flere hænder til nogle af de opgaver, som der er i en stor forening som Viby Idrætsforening. Jeg vil slutte med følgende, for at kæde begyndelsen og slutningen sammen: Mennesker er gode på bunden, sagde Fanden: De vil ikke forbedre sig selv, men hinanden

22 22 Skal vi ikke bytte lidt rundt på de to ting? Når vi skal gavne, så tænk på de andre, som Storm P sagde, og når vi skal forbedre, så skal vi tænke på hvad vi selv kan gøre bedre, som Piet Hein sagde. God vind for det uvurderlige arbejde alle i foreningen udfører. Tak for ordet Inga Skjærris April 2014

Formandens beretning for Repræsentantskabsmøde i Viby Idrætsforening, den 25. april 2007. Dette er så mit sidste repræsentantskabsmøde for denne gang.

Formandens beretning for Repræsentantskabsmøde i Viby Idrætsforening, den 25. april 2007. Dette er så mit sidste repræsentantskabsmøde for denne gang. Formandens beretning for Repræsentantskabsmøde i Viby Idrætsforening, den 25. april 2007. Dette er så mit sidste repræsentantskabsmøde for denne gang. Fra og med dags dato, trækker jeg mig tilbage som

Læs mere

Dagorden til repræsentantskabsmødet. Tirsdag den 21. april 2015 kl i Viby Idrætscenters Cafe.

Dagorden til repræsentantskabsmødet. Tirsdag den 21. april 2015 kl i Viby Idrætscenters Cafe. Dagorden til repræsentantskabsmødet Tirsdag den 21. april 2015 kl. 18.00 i Viby Idrætscenters Cafe. Vi begynder kl. 18.00 med at spise lidt og derefter uddeles følgende idrætspriser: Super Best Vibys idrætspris

Læs mere

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING IDRÆTSVEJ 14 3540 LYNGE Beretning til foreningsgeneralforsamling 30. marts 2017 For perioden 1.april 2016 30. marts 2017 1 Præsentation af foreningen / organisering 1.1 Hovedbestyrelsen

Læs mere

AUI Formandsberetning 2014 V/John Raahauge

AUI Formandsberetning 2014 V/John Raahauge AUI Formandsberetning 2014 V/John Raahauge Der er stor stabilitet i danskernes interesse i at deltage i frivilligt arbejde. Cirka en tredjedel af danskerne arbejder frivilligt, og det er stort set det

Læs mere

Tune Idrætsforening. Tune IF Idrætsfritidsklub

Tune Idrætsforening. Tune IF Idrætsfritidsklub Tune IF Idrætsfritidsklub 1. Indledning: Tune IF har, i forbindelse med vor visionsudarbejdelse for alle vore aktiviteter, igen drøftet mulighederne for at etablere en Tune IF Idrætsfritidsklub. Tune IF

Læs mere

Referat nr Til Viby Idrætsforenings HB bestyrelse

Referat nr Til Viby Idrætsforenings HB bestyrelse Referat nr. 6-2016 Til Viby Idrætsforenings HB bestyrelse Julemødet: HB møde 30.november 2016 kl. 18.00 I Viby Idrætscenter 1. Afbud. 2. Siden sidste Erfa mødet i Tune. Talentklasserne i Roskilde Kommune

Læs mere

Beretning til Viby Idrætsforenings repræsentantsskabsmøde

Beretning til Viby Idrætsforenings repræsentantsskabsmøde 1 Beretning til Viby Idrætsforenings repræsentantsskabsmøde Året 2011 har været et fantastisk år. Der er sket rigtig mange gode og positive ting i Viby Idrætsforenings regi. Eksempelvis kan nævnes: Vores

Læs mere

Beretning til VIF s generalforsamlingen 2014

Beretning til VIF s generalforsamlingen 2014 Beretning til VIF s generalforsamlingen 2014 Fredag den 7. juli 1939 var startskuddet til det vi er en del af i dag. I år er året, hvor Vivild Idrætsforening fylder 75 år. Oprettelsen af VIF var et billede

Læs mere

Indsendelse #2444 Roskilde Kommune

Indsendelse #2444 Roskilde Kommune Indsendelse #2444 Roskilde Kommune http://roskilde.dk/node/80978/submission/2444 Side 1 af 4 Information om indsendelse Formular: Ansøgning til Start- og Udviklingspuljen Indsendt af Anonym (ikke bekræftet)

Læs mere

Generalforsamling d. 19/2 2019

Generalforsamling d. 19/2 2019 Generalforsamling d. 19/2 2019 Punkt. 1 Valg af dirigent Hans Tranbjerg vælges som generalforsamlingens dirigent. Forsamlingen er lovligt indvarslet Punkt 2. Beretning fra hovedbestyrelsen og afdelingerne

Læs mere

Formandens beretning 2012/2013

Formandens beretning 2012/2013 Formandens beretning 2012/2013 Timring Læringscenter har nu eksisteret i et år og dette er dermed den første beretning for Timring Læringscenter. Det har været et rigtig spændende første år, men også et

Læs mere

Repræsentantskabsmøde Onsdag 30.04.2014

Repræsentantskabsmøde Onsdag 30.04.2014 1 Repræsentantskabsmøde Onsdag 30.04.2014 Formanden bød velkommen til alle med en speciel hilsen til æresmedlemmer/ Roskilde Idræts Union, Kirkens Genbrug, Lions, Viby Cityforening vores sponsorer, og

Læs mere

Medlemsudviklingen i Viby Idrætsforening

Medlemsudviklingen i Viby Idrætsforening Beretning 2010. Hvad ville danskerne og den danske kultur være uden idrætten? Hvad ville vi være uden foreninger? svaret er let: ---vi ville være meget fattigere! Hvorfor? Jo Viby Idrætsforening har nu

Læs mere

Idrætten i Solrød. Kort resumé af møde den 25. november 2008 i SIC

Idrætten i Solrød. Kort resumé af møde den 25. november 2008 i SIC Idrætten i Solrød Kort resumé af møde den 25. november 2008 i SIC Tovholder: Marianne Høyer, SGF Følgende foreninger deltog: Solrød Shotokan Karate, Solrød Gymnastik Forening, Havdrup Idrætsforening, Jersie

Læs mere

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014 Side 1 af 5 Beretning 2013/2014 2013 har været et år, hvor der har været travlt med at se fremad i Værløse Boldklub, men for en kort bemærkning kigger vi lige tilbage og gør status på, hvad vi har opnået,

Læs mere

Ebberup Idrætsforening

Ebberup Idrætsforening Velkommen til Fitness Fodbold Håndbold Løb Petanque Senior idræt I denne folder kan du læse om hvilke idrætter og aktiviteter, de enkelte afdelinger i (EIF), kan tilbyde dig og din familie - som en sportslig

Læs mere

Generalforsamling i Ensted Idrætsforening torsdag den 28. februar 2019

Generalforsamling i Ensted Idrætsforening torsdag den 28. februar 2019 Generalforsamling i Ensted Idrætsforening torsdag den 28. februar 2019 Dagsorden 1. Valg af dirigent. Else Gehrke valgt 2. Valg af protokolfører. Lars Damkjær valgt 3. Beretning om foreningens virke ved

Læs mere

Nr. Bjært/Strandhuse IF

Nr. Bjært/Strandhuse IF Emne: for NBSIF s bestyrelse Dato: 05032017 / 7.9.2018 Udgave: Forfatter: Henning Larsen / Palle Uglebjerg Indhold: 1. Indhold og formål 2. Ansvarsområder for bestyrelsen 3. Møder 4. Økonomistyring 5.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Vedr. projekt Måbjerg Idrætshus

Vedr. projekt Måbjerg Idrætshus Side 1/1 Dato: 26-10-2015 Sagsnr.: 04.08.09-P21-1-13 Henv. til: Henrik Schou Zacko Bibliotek og Fritid Direkte tlf.: 9611 6801 Afdeling tlf.:9611 7585 Kultur.Sundhed@Holstebro.dk www.holstebro.dk Vedr.

Læs mere

Referat fra Solrød Idræts Union s formandssmøde debatmøde med politikerne. Tirsdag den 16. september 2008, afholdt i SFC klublokaler ved SIC.

Referat fra Solrød Idræts Union s formandssmøde debatmøde med politikerne. Tirsdag den 16. september 2008, afholdt i SFC klublokaler ved SIC. Referat fra Solrød Idræts Union s formandssmøde debatmøde med politikerne. Tirsdag den 16. september 2008, afholdt i SFC klublokaler ved SIC. Fremmødte politikere: Ellen Thomsen, Hans Nydam Buch, John

Læs mere

Inden vi går over til repræsentantskabsmødet skal der uddeles idrætspriser for årets præstationer

Inden vi går over til repræsentantskabsmødet skal der uddeles idrætspriser for årets præstationer Formand Inga Skjærris`s mundtlige beretning Viby IF`s repræsentantskabsmøde den 28. april 2008 Inden vi går over til repræsentantskabsmødet skal der uddeles idrætspriser for årets præstationer Viby Lavpris

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015 Grundlovsdag. Skolen har lukket Grundlovsdag, fredag den 5. juni. SFO har derfor åbent fra 06.15 til 12.00, idet der kun er tale om en ½ arbejdsdag/fridag! Husk i øvrigt at 5. juni også er Fars dag! Travl

Læs mere

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/ Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/9-2018. Kære tennis- og padelspillere, jeg startede sidste års beretning med sætningen sikke en sommer og sikke et vejr,

Læs mere

Beretning 2014. De positive signalers år

Beretning 2014. De positive signalers år Beretning 2014 De positive signalers år Side 1 Idrætsrådet i Silkeborg Kommune Beretning 2014 Indledning Overskriften på beretningen er De positive signalers år Jeg har valgt netop den overskrift, da jeg

Læs mere

Emne: Cykling som transportmiddel i hverdagen Gruppens nr.:2 nr. 8

Emne: Cykling som transportmiddel i hverdagen Gruppens nr.:2 nr. 8 Emne: Cykling som transportmiddel i hverdagen Gruppens nr.:2 nr. 8 Intern stafet i kommunen - alle kan deltage. Mål at 95 % deltager evt. en fakkel, der skal rundt i hele kommunen Kommunen og foreninger

Læs mere

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Så står jeg her igen ved min 7. beretning som formand. Jeg tager nu hul på mit sidste år som formand da det må være på tide

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Torsdag den 14. februar 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem) (Medlem) Peter Rasmussen

Læs mere

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til MX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

Haderslev Svømmeklub. Generalforsamling 19.2. 2013. Formandens beretning

Haderslev Svømmeklub. Generalforsamling 19.2. 2013. Formandens beretning Haderslev Svømmeklub Generalforsamling 19.2. 2013 Formandens beretning Året generelt Sidste år handlede beretningen bl.a. om Bo Sechers afsked som HSK formand igennem 6 år og hans syn på fremtiden for

Læs mere

Gymnastikforeningen Vidar Beretning marts 2019

Gymnastikforeningen Vidar Beretning marts 2019 Gymnastikforeningen Vidar Beretning marts 2019 Gymnastikforeningen Vidar er en moden forening snart 84 år. Foreningslivet hører Danmark til, og Vidar har levet op til at være en forening for medlemmerne

Læs mere

Multiaktivitetscenter på Gudrunsvej i Århus Vest

Multiaktivitetscenter på Gudrunsvej i Århus Vest Multiaktivitetscenter på Gudrunsvej i Århus Vest Især inden for idræt og foreningsliv har Globus1 givet Århus Kommune et løft, og aktivitetscenteret er en af hovedhjørnestenene i kommunens integrationspolitik.

Læs mere

Vision Målsætninger Værdier 2010-2012

Vision Målsætninger Værdier 2010-2012 Vision Målsætninger Værdier 2010-2012 S i d e 2 Indhold Indledning... 3 Vision... 4 Målsætninger... 4 Politik... 4 Service... 4 Udvikling... 4 Interessenter... 5 Værdikæde... 6 Idrætsrådet Silkeborg Kommunes

Læs mere

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING IDRÆTSVEJ 14 3540 LYNGE

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING IDRÆTSVEJ 14 3540 LYNGE LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING IDRÆTSVEJ 14 3540 LYNGE Beretning til foreningsgeneralforsamling 31. marts 2014 1 Præsentation 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 1.9 1.10 1.11 1.12 1.13 1.14 1.15 1.16 Floorball

Læs mere

Dorthe Morten og Lotte

Dorthe Morten og Lotte Referat fra hovedbestyrelsesmøde den 31. januar 2019. Til stede: Formand Kasserer FU Badminton Billard Bridge CBL E-sport Floorball Fodbold Gymnastik Hallerne Håndbold Svømning Tennis Trim Pauli Dorthe

Læs mere

Jeg har nået den alder, hvor jeg ved, hvad der er værd at vide og på en god dag kan jeg også huske noget af det.

Jeg har nået den alder, hvor jeg ved, hvad der er værd at vide og på en god dag kan jeg også huske noget af det. Nr. 3. 2018. Liv der reddes skal også leves. Dette er hjerneskadeforeningens slogan. Vi ved, der sidder mange rundt omkring med et stort behov for en bedre livskvalitet i hverdagen, da ens liv både fysisk

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 17. juni 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Gentofte Sportspark, lokale 24 ved Ishallen Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Referat. Brugerbestyrelsen for Glostrup Idrætsanlæg. Mødedato: Torsdag den 11. februar Mødetidspunkt: kl. 19.

GLOSTRUP KOMMUNE. Referat. Brugerbestyrelsen for Glostrup Idrætsanlæg. Mødedato: Torsdag den 11. februar Mødetidspunkt: kl. 19. GLOSTRUP KOMMUNE Referat Brugerbestyrelsen for Glostrup Idrætsanlæg Mødedato: Torsdag den 11. februar 2016 Mødetidspunkt: kl. 19.00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Møderum 5, Glostrup Fritidscenter Frank

Læs mere

Frivilligrådets beretning til årsmødet d. 17.4.2013:

Frivilligrådets beretning til årsmødet d. 17.4.2013: Frivilligrådets beretning til årsmødet d. 17.4.2013: Frivilligrådets arbejde i det forløbne år har bl.a. drejet sig om: - Etablering og drift af vores nye Frivillighus - Drøftelse af frivilligt arbejde

Læs mere

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm 2015-2018 Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm er en selvstændig forening, der blev oprettet i 2007 med fokus på foreningsservice,

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2010 DGI Vestjyllands årsmøde 26. marts 2011 i Ulfborg

Bestyrelsens beretning 2010 DGI Vestjyllands årsmøde 26. marts 2011 i Ulfborg Bestyrelsens beretning 2010 DGI Vestjyllands årsmøde 26. marts 2011 i Ulfborg Oversigt: Aktivitetsniveau Tal og statistik Kommunerne Pressen DGI Nordvest Væsentlige begivenheder Satsningsområder Idrætspolitik

Læs mere

Referat fra GENERALFORSAMLING Den 8. marts 2018 kl i Lyngbowl (spisning først). Referatnotater:

Referat fra GENERALFORSAMLING Den 8. marts 2018 kl i Lyngbowl (spisning først). Referatnotater: GRINDSTED BADMINTONKLUB 7200 GRINDSTED Punkter på dagsordenen: Deltagere: Referat fra GENERALFORSAMLING Den 8. marts 2018 kl. 19.00 i Lyngbowl (spisning først). Referatnotater: Antal: 20 til stede Formand

Læs mere

Idrætsstrategi

Idrætsstrategi Idrætsstrategi 2016-2018 Kultur- og Idrætsudvalget i Valby Lokaludvalg har vedtaget at udarbejde en idrætsstrategi for Valby, for at afdække, hvordan vi bedst kan støtte udviklingen af idrætslivet. Udvalget

Læs mere

Indledningen: Vi må bruge tiden som et redskab, ikke som en sovepude

Indledningen: Vi må bruge tiden som et redskab, ikke som en sovepude Indledningen: Vi må bruge tiden som et redskab, ikke som en sovepude Der er gået mange timer siden sidst. Tid og timer på banen, på cyklen i kajakken i bilen og i omklædningsrummet. Tid og timer til træning,

Læs mere

ungdomsfolder 2018/2019

ungdomsfolder 2018/2019 ungdomsfolder 2018/2019 Velkommen som ungdomsmedlem i Århus Floorball Klub TST. Vi bestræber os på at skabe et attraktivt idrætstilbud for børn og unge i Tilst vigtig information Historie: Stiftet i slutningen

Læs mere

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016

HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 HG s repræsentantskabsmøde 24.02.2016 Foreningsåret 2015 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 24.02.2016 Beretning I min beretning vil jeg komme ind på følgende emner 1. Medlemstal og afdelinger 2. HG s vision og værdier

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Efter et turbulent år med lockouten i april 13, så glæder vi os til og ser frem til den nye Folkeskolereform, som skal træde i kraft

Læs mere

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017 Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2016-2017 Udgave: April 2017 Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt August: I forbindelse med skolestart Marts/April: Op til påskeferien Oktober: Op til

Læs mere

Indledning Vision Målsætninger Rammer for folkeoplysende virksomhed Udvikling af folkeoplysningen... 4

Indledning Vision Målsætninger Rammer for folkeoplysende virksomhed Udvikling af folkeoplysningen... 4 1 Indhold Indledning... 3 Vision... 3 Målsætninger... 3 Rammer for folkeoplysende virksomhed... 3 Udvikling af folkeoplysningen... 4 Folkeoplysningen i samspil med øvrige politikområder... 4 Afgrænsning

Læs mere

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt.

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt. Formandens beretning for 2016 Bestyrelsens møder og arbejde 2016 har været et spændende og anderledes år for Børns Voksenvenner i Aalborg og Omegn. Fra 1. marts 2016 har vi haft 3 faste medarbejdere mod

Læs mere

Bestyrelsesmøde i AIF mandag den 25/8-2014

Bestyrelsesmøde i AIF mandag den 25/8-2014 Bestyrelsesmøde i AIF mandag den 25/8-2014 Tilstedeværende: Formand - Pia Arendt Forretningsfører - Jette Schmidt Næstformand - Klaus Pontoppidan Forretningsudvalg - Mette K. Skjold Forretnings- og sponsorudvalg

Læs mere

Introduktion Vision Målsætninger Skanderborg Kommune og den folkeoplysende virksomhed Folkeoplysningen i et nutidigt perspektiv

Introduktion Vision Målsætninger Skanderborg Kommune og den folkeoplysende virksomhed Folkeoplysningen i et nutidigt perspektiv 1 af 5 17-09-2012 15:11 Forside» Borger» Kultur og Fritid» Folkeoplysning» Folkeoplysningspolitik Politik for folkeoplysende virksomhed Indhold Introduktion Vision Målsætninger Skanderborg Kommune og den

Læs mere

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING IDRÆTSVEJ 14 3540 LYNGE Beretning til foreningsgeneralforsamling 15. marts 2018 For perioden 31. marts 2017 15. marts 2018 1 Præsentation af foreningen / organisering Velkommen

Læs mere

Beretning Generalforsamling den Vil gerne lige have at vi alle rejser os og mindes vores afdøde æresmedlem Anders Erichsen.

Beretning Generalforsamling den Vil gerne lige have at vi alle rejser os og mindes vores afdøde æresmedlem Anders Erichsen. Beretning Generalforsamling den 25-01-2019 Velkommen til den årlige generalforsamling. Vil gerne lige have at vi alle rejser os og mindes vores afdøde æresmedlem Anders Erichsen. Sang nummer? Jeg vil starte

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Kultur Glostrup Kommune Center for Kultur og Borgerkontakt Godkendt af Glostrup Kommunalbestyrelse den 16.08.2017 Folkeoplysningspolitik Indledning Foreningslivet og oplysningsforbundenes tilbud er en

Læs mere

Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold!

Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold! Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold! VELKOMMEN TIL Velkomst ved formanden På vegne af Tuse IF - Fodbold (Tuse Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen i klubben. Samtidig

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Vedtægter for Knabstrup Idræts Forening. Stiftet 26. februar 1926

Vedtægter for Knabstrup Idræts Forening. Stiftet 26. februar 1926 Vedtægter for Knabstrup Idræts Forening Stiftet 26. februar 1926 1. Foreningens navn: Knabstrup Idrætsforening. Hjemsted Knabstruphallen, Ventedgårdsvej 42. Knabstrup 4440 Mørkøv. 2. Foreningens formål

Læs mere

IDRÆTSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d. 19.december 2012

IDRÆTSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d. 19.december 2012 IDRÆTSPOLITIK Vedtaget af Byrådet d. 19.december 2012 HILLERØD KOMMUNE 1 Idrætspolitik Idrætten har en egenværdi, som det er vigtigt at tage udgangspunkt i. Idræt bygger på demokrati, samvær og gode oplevelser.

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

Nyhedsbrev marts 2016

Nyhedsbrev marts 2016 Nyhedsbrev marts 2016 Siden sidst Fastelavn Mandag den 8. februar holdt vi fastelavn for hele huset. Det var rigtig hyggeligt med flot udklædte børn, sang og tøndeslagning. Mange tak til dem der havde

Læs mere

- 40 i baby- og miniton mod 42 ultimo i ungdom mod 98 ultimo i senior mod 24 ultimo i motion/veteran mod 132 ultimo 2008

- 40 i baby- og miniton mod 42 ultimo i ungdom mod 98 ultimo i senior mod 24 ultimo i motion/veteran mod 132 ultimo 2008 Aabybro Badminton Club Formandens beretning ved generalforsamlingen 2010 Badmintonsæsonen 2009/2010 nærmer sig sin afslutning. Det er tid til generalforsamling det er tid til at gøre status på sæsonen

Læs mere

Fællesskab. Aalborg Kommune vil med sin fritidspolitik understøtte forpligtende fællesskaber

Fællesskab. Aalborg Kommune vil med sin fritidspolitik understøtte forpligtende fællesskaber #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Til Folkeoplysningsudvalget Kopi til Indtast Kopi til Fra Inge Brusgaard Sagsnr./Dok.nr. 2014-39974 / 2014-39974-40 Fritidsområdet Sundheds-

Læs mere

Fraværende: Anders Bertel, Bestyrelses møde Referat godkendt

Fraværende: Anders Bertel, Bestyrelses møde Referat godkendt MØDEREFERAT 08.10.2015 Klaus Pontoppidan, Pia Viller Arendt, Mette Klokkeris Skjold, Alis Damgaard, Dorthe Johansen, Pia Vetche, Jette Schmidt, Poul Erik Clausen, Michael Pagh, Claus Thuesen, Jonas S.

Læs mere

LUI GENERALFORSAMLING. 30.marts 2017

LUI GENERALFORSAMLING. 30.marts 2017 LUI GENERALFORSAMLING 30.marts 2017 GENERALFORSAMLING 30. MARTS 2017 DAGSORDEN 1. Valg af dirigent 2. Foreningens beretning 3. Planer for næste års aktiviteter 4. Afdelingernes årsberetninger 5. Foreningens

Læs mere

Årets idrætsforening i Viborg kommune

Årets idrætsforening i Viborg kommune Årets idrætsforening i Viborg kommune Rødkærsbro Idrætsforening er en flerstrenget idrætsforening med 1270 aktivitetsmedlemmer. Vi har 9 afdelinger under RIF: håndbold, fodbold, gymnastik, badminton, motionscenter,

Læs mere

Ejby IF Gymnastik afdelingen

Ejby IF Gymnastik afdelingen Ejby IF Gymnastik afdelingen Referat af generalforsamling i Ejby Gymnastik den 20. marts 2013 kl. 19.00 i Klubhuset 1. Valg af dirigent Hanne Olesen blev valgt som dirigent. Hanne konstaterede at generalforsamlingen

Læs mere

Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed

Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed Folkeoplysningspolitik - politik for folkeoplysende virksomhed Guldborgsund Kommune Kultur- og fritidsafdelingen Parkvej 37 4800 Nykøbing F. Indhold Introduktion side 3 Vision side 4 Målsætninger side

Læs mere

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN Guide til nye lokale afdelinger af BROEN - om at komme godt i gang som ny forening hjælper udsatte børn til en aktiv fritid www.broen-danmark.dk Indhold Etablering af ny lokalafdeling af BROEN 3 Stiftende

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde lørdag d. 17. januar 2015 kl. 13.00 i klublokalet i Herrestrup.

Referat fra bestyrelsesmøde lørdag d. 17. januar 2015 kl. 13.00 i klublokalet i Herrestrup. FK Odsherred Bestyrelse Referat fra bestyrelsesmøde lørdag d. 17. januar 2015 kl. 13.00 i klublokalet i Herrestrup. Tilstede: Torben Møller Brian V. Madsen Linette S. Mortensen Kirsten Harthimmer Jørgen

Læs mere

Årshjulet: Ekstra frugt eller bær? Kaffepauser: Håndbolddag og Kom ud af Pomfritten :

Årshjulet: Ekstra frugt eller bær? Kaffepauser: Håndbolddag og Kom ud af Pomfritten : Årshjulet: Vi har endnu ikke fået planlagt vores fælles årshjul for hele året, så derfor er der ikke en overordnet plan for hvilke temaer og aktiviteter året kommer til at bestå af. I får mere info om

Læs mere

Referat fra GENERALFORSAMLING Den 20. marts 2019 kl i Magion med spisning først. Referatnotater:

Referat fra GENERALFORSAMLING Den 20. marts 2019 kl i Magion med spisning først. Referatnotater: GRINDSTED BADMINTONKLUB 7200 GRINDSTED Punkter på dagsordenen: Deltagere: Referat fra GENERALFORSAMLING Den 20. marts 2019 kl. 18.00 i Magion med spisning først. Referatnotater: Antal: 16 til stede Formand

Læs mere

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010

Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Referat fra repræsentantskabsmøde i Næstved Idræts Union mandag den 22 marts 2010 Mødet blev afholdt kl. 19.00 i Samlingssalen, H. C. Andersens vej 24, Næstved. Formand Jesper Poulsen bød velkommen til

Læs mere

HG s repræsentantskabsmøde 25.02.2015 Foreningsåret 2014 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 25.02.2015

HG s repræsentantskabsmøde 25.02.2015 Foreningsåret 2014 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 25.02.2015 HG s repræsentantskabsmøde 25.02.2015 Foreningsåret 2014 REPRÆSENTANTSKABSMØDE 25.02.2015 Beretning I min beretning vil jeg komme ind på følgende emner 1. Medlemstal og afdelinger 2. Endnu et godt år for

Læs mere

Så er det atter tid til at gøre status efter en tennissæson, der i 2015 har været præget af både traditionelle og nye tiltag.

Så er det atter tid til at gøre status efter en tennissæson, der i 2015 har været præget af både traditionelle og nye tiltag. Bestyrelsens beretning 2015 ENDELIG VERSION 30.12.2015 Så er det atter tid til at gøre status efter en tennissæson, der i 2015 har været præget af både traditionelle og nye tiltag. Den valgte bestyrelse

Læs mere

Referat. Hovedbestyrelsesmøde tirsdag den 14. marts 2017 kl. 18 i klubhuset

Referat. Hovedbestyrelsesmøde tirsdag den 14. marts 2017 kl. 18 i klubhuset Referat Hovedbestyrelsesmøde tirsdag den 14. marts 2017 kl. 18 i klubhuset Tilstede: Peter Windum (HB), Heidi Liljedahl (HB), Margit Enevoldsen (Tennis), Nicolaj Lyng Madsen (Fodbold), Jacob Bertelsen

Læs mere

IDRÆTSFORENINGEN. Godt Gået VINTERPROGRAM. 2 o 1 4 / 2 o 15. Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune.

IDRÆTSFORENINGEN. Godt Gået VINTERPROGRAM. 2 o 1 4 / 2 o 15. Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune. IDRÆTSFORENINGEN Godt Gået VINTERPROGRAM 2 o 1 4 / 2 o 15 Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune. Idrætsforeningen GODT GÅET Idrætsforeningens formål er at tilbyde idræt og

Læs mere

KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD

KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD Sæsonstart August 2015 KONTAKTPERSONER Hovedbestyrelsen: Formand: Louis Kristensen tlf. 20 31 40 11 ludimann@yahoo.dk Løb: Formand: Søren Lund tlf. 61 60 74 92 sblund@privat.dk

Læs mere

Integrationsprojekt i AGF

Integrationsprojekt i AGF Integrationsprojekt i AGF Projektleder Anne Kofoed Nannerup (uden billeder af pigerne og kvinderne) Præsentation Anne Kofoed Nannerup, 23 år Studerer til sygeplejerske i Aarhus Tidl. konkurrencesvømmer

Læs mere

Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013:

Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013: Formandens beretning på repræsentantskabsmødet 2013: Samarbejdet i bestyrelsen. Vi har afholdt 6 bestyrelsesmøder i 2012 med deltagelse af alle medlemmer. Herudover deltager bestyrelsesmedlemmerne i mange

Læs mere

Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter

Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter Årsberetning 2013-14 AVGIF gymnastik Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter Vi er takket være vores 29 kompetente og succesfulde

Læs mere

Vedtægter for Knabstrup Idræts Forening. Stiftet 26. februar 1926

Vedtægter for Knabstrup Idræts Forening. Stiftet 26. februar 1926 Vedtægter for Knabstrup Idræts Forening Stiftet 26. februar 1926 1. Foreningens navn: Knabstrup Idrætsforening. Hjemsted Knabstruphallen, Ventedgårdsvej 42. Knabstrup 4440 Mørkøv. 2. Foreningens formål

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014

Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014 Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014 Formanden v. Poul Henning byder velkommen og præsenterer bestyrelsen. Tilstede fra bestyrelsen er; Kenni Thunø, Torben Olsen,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 11. oktober 2010

Referat af bestyrelsesmøde d. 11. oktober 2010 Referat af bestyrelsesmøde d. 11. oktober 2010 Til stede var: Carsten G. Nielsen, Alex Nielsen, Jeppe Olesen (i stedet for Anders Bertel), Bente Madsen, Inge Lindal, Pia Arendt, Paul Johan Madsen. Afbud:

Læs mere

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning 1 Til generalforsamling RFC d. 11. april 2018 Bestyrelsens beretning Velkommen. Dejligt at se at I møder frem og engagerer jer i det frivillige sociale arbejde her i Rødovre. Som noget nyt holder vi i

Læs mere

Referat fra møde i forretningsudvalget mandag d. 11. april 2016 kl i Herrestrup. Godkendelse af referat fra , og dagens dagsorden.

Referat fra møde i forretningsudvalget mandag d. 11. april 2016 kl i Herrestrup. Godkendelse af referat fra , og dagens dagsorden. FK Odsherred Forretningsudvalget Referat fra møde i forretningsudvalget mandag d. 11. april 2016 kl. 19.00 i Herrestrup. Tilstede: Torben Møller. Pia Sanggaard. Henrik Søborg. Ole Larsen. Lone Nielsen.

Læs mere

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til BMX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

02/04 2008 REFERAT FRA HOVEDGENERALFORSAMLING. i Holluf Pile Tornbjerg IF. Mandag Den 31/03-2008 kl. 19.00. Dagsorden: 1. Valg af dirigent.

02/04 2008 REFERAT FRA HOVEDGENERALFORSAMLING. i Holluf Pile Tornbjerg IF. Mandag Den 31/03-2008 kl. 19.00. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 02/04 2008 REFERAT FRA HOVEDGENERALFORSAMLING i Holluf Pile Tornbjerg IF Mandag Den 31/03-2008 kl. 19.00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Carlo Vajhøj bød velkommen. Da ingen ønskede at være dirigent, indvilgede

Læs mere

Folkeoplysningen i Skanderborg Kommune

Folkeoplysningen i Skanderborg Kommune Folkeoplysningen i Skanderborg Kommune 2016 Indhold Indledning - Den folkeoplysende virksomhed i Skanderborg Kommune.. 3 Vision. 4 Mål.. 4 Folkeoplysningsudvalget. 6 Rammer for den folkeoplysende virksomhed..

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Ældre Sagens frivillige indsats. til gensidig glæde

Ældre Sagens frivillige indsats. til gensidig glæde Ældre Sagens frivillige indsats til gensidig glæde Nærvær, tryghed og netværk Ældre Sagens mere end 10.500 frivillige gør dagligt en kæmpe indsats for at skabe indhold og livskvalitet i andre menneskers

Læs mere

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning 1 Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 13. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe.

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe. Formandens beregning i Revalideringsfaggruppen Generalforsamling 16.april 2015 i Odense 1. Velkommen til Generalforsamling i Revalideringsfaggruppen 2015 Mit navn er Hanne Poulsen. Som faggruppeformand

Læs mere

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK 2017-2029 Foto Uber Images Das Büro Per Heegaard STT Foto Flemming P. Nielsen Udarbejdelse Gentofte Kommune Layout: Operate A/S Tryk Bording A/S Oplag:1000

Læs mere

Referat af A.K. Vikings ordinære generalforsamling mandag den 16. marts 2009, kl. 18.00 i klubhuset Ved Diget 21, 2770 Kastrup.

Referat af A.K. Vikings ordinære generalforsamling mandag den 16. marts 2009, kl. 18.00 i klubhuset Ved Diget 21, 2770 Kastrup. Referat af A.K. Vikings ordinære generalforsamling mandag den 16. marts 2009, kl. 18.00 i klubhuset Ved Diget 21, 2770 Kastrup. 20. marts 2009 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formanden beretning 3. Regnskab

Læs mere

Idræt og motion til alle københavnere

Idræt og motion til alle københavnere Idræt og motion til alle københavnere Idrættens værdi for København er stor. Et aktivt deltagende idrætsliv: skaber livsglæde for den enkelte, forbedrer de sociale kompetencer og lærer ikke mindst børn

Læs mere

Forside og illustration: Helle Poulsen Sol, måne og stjerner bøjer sig for Josef, akvarel og tusch på papir, 2009, Kunstnergruppen Snurretoppen

Forside og illustration: Helle Poulsen Sol, måne og stjerner bøjer sig for Josef, akvarel og tusch på papir, 2009, Kunstnergruppen Snurretoppen Handicappolitik 2018 Forside og illustration: Helle Poulsen Sol, måne og stjerner bøjer sig for Josef, akvarel og tusch på papir, 2009, Kunstnergruppen Snurretoppen INDHOLD Forord Formålet med handicappolitikken

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere