Copyright illustrationer: The Review and Herald Publishing Association, 55 West Oak Ridge Drive, Hagerstown, MD 21740, USA.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Copyright illustrationer: The Review and Herald Publishing Association, 55 West Oak Ridge Drive, Hagerstown, MD 21740, USA."

Transkript

1 Krudtugler Lærervejledning År B, 3. kvartal REDAKTØR REDAKTIONSSEKRETÆR GRACELINKKOORDINATOR GENERALKONFERENSENS SABBATSSKOLELEDER GENERALKONFERENSENS KONSULENT FORFATTERKONSULENT ART DIRECTION/DESIGNER DESIGNER ELEKTRONISK MAKEUP ILLUSTRATIONER LINE ART ILLUSTRATOR SUBSCRIBER SERVICES DANSK REDAKTØR DANSK OVERSÆTTELSE LAYOUT AF DANSK UDGAVE PATRICIA A. HABADA LINDA SCHOMBURG PATRICIA A. HABADA JONATHAN KUNTARAF MARK A. FINLEY ANGEL M. RODRÍGUEZ TRENT TRUMAN MADELYN GATZ TANYA FAITH DAN SHARP MARY BAUSMAN JULIE HAINES LOTTE RECHTER KARIN PAAKJÆR NIELSEN BRIAN RYTMAN RASMUSSEN 1. udgave 1. oplag 2008 Udgives af: Dansk Bogforlag, Concordiavej 16, 2850 Nærum. Bibelhenvisninger er taget fra Bibelen, autoriseret oversættelse 1992, Det Danske Bibelselskab. Copyright tekst: Sabbath School Department, General Conference of Seventh-day Adventists, Old Columbia Pike, Silver Spring, Maryland , USA. Copyright illustrationer: The Review and Herald Publishing Association, 55 West Oak Ridge Drive, Hagerstown, MD 21740, USA. Tryk: Øko Tryk ISBN:

2 Krudtugle skribenter Audrey Boyle Andersson Sverige Jackie Bishop USA DeeAnn Bragaw USA Linda Porter Carlyle USA Helga Eiteneir Tyskland René Alexenko Evans USA Adriana Itin Femopase Argentina René Garrigues-Goodwin USA Feryl Harris USA Vikki Montgomery USA Rebecca Gibbs O Ffill USA Evelyn Omaña Venezuela Denise Pereyra USA Dawn Reynolds USA Janet Rieger Australien Judi Rogers USA Denise Ropka-Kasischke USA Eileen Dahl Vermeer Canada Donna Meador USA En særlig tak til Bailey Gillespie og Stuart Tyner fra The John Hancock Center for Youth Ministry, La Sierra University, USA for det grundlæggende arbejde med at planlægge GraceLink-materialet. 2

3 Indhold 1 Dig først måden (uge 27) En voldsom storm (uge 28) Kvinden ved brønden (uge 29) Morgenmad med Jesus (uge 30) Når som helst, hvor som helst (uge 31) Jesus læser i kirken (uge 32) Endelig helbredt! (uge 33) Der var en som sagde Tak Jesus (uge 34) Den fattige enkes gave (uge 35) Gode venner (uge 36) En lille dreng deler (uge 37) Lovprisnings indtog (uge 38) En særlig middag (uge 39)

4 Til lærere/undervisere Denne lektiehjælp er udviklet som en hjælp til at: A. Introducere lektierne i kirken. Hvad der sker i Bibelklubben/sabbatsskolen ER lektien. Den følgende uge vil børnene bruge principperne i lektien ved hjælp af historierne og aktiviteterne i deres elevhæfte. På denne måde bliver den lektie, de har lært i Bibelklubben/sabbatsskolen, en vigtig del af deres egen erfaring med tro. B. Forsøg at nå hvert enkelt barn på netop den måde, som fanger dets opmærksomhed. Ved at følge den naturlige indlæringscirkel, som hver lektie er bygget op om, hjælper du også børnene med at koble sig til strømkilden i den pågældende uge på en måde, som vil holde deres opmærksomhed fangen og udfordre deres fantasi. Brug bibelhistorien giver børnene mulighed for at komme med forslag til, hvordan de kan fortælle det, de har lært, til andre. Denne del appellerer til de børn, som har en meget dynamisk måde at tænke på, og ofte stiller spørgsmål som: Hvad kan det her blive til engang? Og hvad kan jeg gøre for at dele dette med andre? Forstå bibelhistorien giver børnene mulighed for at se, hvordan lektien kan bruges på en praktisk måde i deres hverdag. Denne del appellerer til de børn, som lærer ved at fokusere på sund fornuft, og som ofte spørger: Hvordan fungerer det i mit liv? Åbningsaktiviteterne giver børnene en forudsætning for at ville lære lektien. Denne del appellerer til det kreative sind, som siger: Hvorfor skal vi lære det? Bøn og tilbedelse kan bruges når som helst under gennemgang af lektien; men vi anbefaler, at man begynder med åbningsaktiviteterne, også selv om alle Oplev bibelhistorien giver dig mulighed for at lære børnene om indholdet på en måde, som inddrager dem i undervisningen. Denne del appellerer til det analytiske sind, som ofte stiller spørgsmål som: Hvad er det, jeg skal lære af det her? børn ikke er ankommet endnu. 4

5 C. Under hele Bibelklubben/sabbatsskolen bør fokus være omkring et budskab. Disse budskaber relaterer hver for sig til de fire energipunkter, som giver mulighed for at vokse i troserfaring, nemlig: Nåde (Gud elsker mig), tilbedelse (Jeg elsker Gud), fællesskab (Vi elsker hinanden) og tjeneste (Gud elsker også dig/andre). D. Giv børnene mulighed for at få aktive erfaringer undervejs, så kan de lettere forholde sig til de sandheder, som de bliver præsenteret for. Disse erfaringer følges op af en snak, hvor underviseren stiller spørgsmål, som får børnene til at tænke over, hvad de har lært. Derefter bør erfaringerne fortolkes, og børnene skal forsøge at omsætte disse erfaringer til deres liv. E. Inddrag Bibelklub/sabbatsskolelærerne i nye og mere fleksible måder at holde Bibelklub/sabbatsskole på. En meget lille gruppe kan ledes af én voksen. En større gruppe kan ledes af en leder/lærer sammen med nogle frivillige voksne hjælpere, som kan hjælpe, når der skal deles op i grupper. Små grupper giver tæt kontakt med børnene i deres aktive indlæring, mens det ikke kræver så megen forberedelse for læreren. (Du kan finde mere information på For at bruge denne guide Forsøg at følge den naturlige indlæringscirkel, som den er planlagt, men tilpas den, så den fungerer i din aktuelle situation. Det er en god idé at kigge lidt fremad i de ugentlige programnoter, så man kan være forberedt på at have materialer klar, som evt. er foreslået. Sørg for at anskaffe følgende ting, som bruges jævnligt i undervisningen: Bibler. Store stykker karton papir, brunt papir. A4-papir og lign. Blyanter, kuglepenne, farvekridt, farveblyanter og tusser. Sakse, lim. Diverse andre småting, glimmer, klistermærker osv. Yderligere behov for materialer vil være noteret i de ugentlige programnoter. 5

6 Børns grundlæggende behov Alle børn har visse grundlæggende behov, som gælder for deres alder og udviklingsfase. De grundlæggende behov er: Fysiske mad varme ly for natten Tankemæssige kraft til og mulighed for at træffe beslutninger og følge planer Følelsesmæssige en følelse af fællesskab at nogen udtrykker ubetinget kærlighed og anerkendelse frihed inden for rammer humor og mulighed for at grine Åndelige en alvidende, kærlig, omsorgsfuld Gud tilgivelse af fejltrin og mulighed for at begynde på ny anerkendelse og godtagelse fra Guds side oplevelsen af bøn og bønnesvar mulighed for at vokse i viden om Gud Det 4-6-årige barn Hvert enkelt barn udvikler sig i sit eget tempo, på sin egen måde. Det er derfor vigtigt at kende til hvert enkelt barn i din gruppe. Denne beskrivelse gælder generelt for børn i 4-6-års alderen: Fysisk begynder at udvikle styring af muskler har ikke en sikker balanceevne er meget aktive bliver hurtigt trætte, men lader også hurtigt op 6

7 har begrænset eller dårlig finmotorik er nysgerrige og ivrige efter at udforske de nærmeste omgivelser lærer ved at udforske Tankemæssigt kan lytte begrænset, hvis samtalens emne ikke er at se har en hurtig hukommelse lærer ting, de ikke forstår, udenad Følelsesmæssigt kommer let til at græde kan omsætte følelser til ord kan udsætte sine behov, uden at trangen til det nødvendigvis falder lærer måder at udtrykke dårlige følelser på Medmenneskeligt tænker på sig selv verden drejer sig om dem leger alene, i andres nærvær, i stedet for at lege med andre kan lide at vinde venner og være sammen med dem Udviklingsmæssige behov Udover de behov, der blev nævnt tidligere, gælder også: frihed til at vælge og udforske inden for rammer magt til at have nogen selvstændighed i undervisningssituationer grænser faste rammer, som bliver sat af forældre og andre voksne sjov læring gennem leg disciplin for sikkerhedens og strukturens skyld Åndelige behov Børn i denne alder har brug for at vide: at Gud elsker dem og har omsorg for dem hvordan man er ærbødig over for Gud at Gud skabte dem, kender dem og sætter stor pris på dem forskellen mellem godt og ondt hvordan man vælger det gode ved Guds hjælp 7

8 Tommelfingerregler Et barns opmærksomhed varer omtrent dets alder + 1. Dvs. at en fireårig kan være opmærksom i fem minutter, så længe de altså er interesserede i, hvad der foregår. 4-6-årige børn holder af gentagelser hvis de ikke er kedelige begynder at forstå simple årsagssammenhænge prøver en smule at se det store billede i ting de kan ofte tage fejl lærer bedst ved deltagelse giver dig ikke opmærksomhed i lang tid af gangen Om materialer Som du kigger lektierne igennem, kan det være du får ideer, til hvordan noget kan ændres for at passe bedre til dig og din gruppe i så fald vil der være ændringer i materialebehovet. Kig et par uger frem i Programoversigten, så du altid er forberedt Disse ting bliver ofte brugt: Papir Smørrebrødspapir Tapeter i forskellige farver Tegnepapir Papir til fingermaling A3 papir Skrivepapir/linieret papir Kontorartikler Aluminiumsfolie Vatkugler eller pladevat Rundstokke, blomsterpinde, ispinde Farveblyanter, tuscher, farver Fingermaling og vandfarver Lim eller limstifter Hullemaskine Dobbeltklæbende tape Blyanter Husholdningsfilm Modellervoks eller ler Sakse (børne-) Stempelpuder (forskellige farver) Hæftemaskine og hæfteklammer Snor Tape Sytråd (forskellige farver) Toiletrulle- og køkkenrullerør Garn i forskellige farver 8

9 Andre ting Poser, papirs- eller plastik-, i alle størrelser Balloner Tørklæde til blindebuk til hvert barn Træklodser, legoklodser el. lign. Æsker, bokse Båndoptager Piberensere Udklædningstøj fra Bibelens tid, til børn og voksne Kroner Plastikkrus Dukker Lommelygte Små magneter Papirclips Vådservietter Voksdug, plastik eller aviser til at dække borde af med Lydoptagelser af fugle, vand osv. Elastikker og gummibånd Sandwichposer der kan forsegles Frø/kerner (ris, bønner o.lign.) Skoæsker Forklæder, gammelt tøj til at skåne børnenes tøj Klistermærker, mange forskellige Musikinstrumenter Tøjbamser Yderligere materialer dette kvartal: Her er en ikke-udførlig liste over særlige ting, som du kun skal bruge en enkelt uge eller to. Her står ikke alt det, der står i programoversigten, men nogle af disse ting skal man nogle gange lede lidt efter, eller forberede: Lektie 1 ting fra hjemmet (se aktivitet) ting til gaveindpakning engangstallerkener i pap eller papirskiver karton eller tynd pap (hvidt eller naturfarvet) Lektie 2 billeder/tegninger af farlige og sikre ting at lege med sikkerhedsforanstaltninger af forskellig art mørkt tæppe eller lagen pude sandaler sko i forskellige størrelser og typer plastikflaske med tæt skruelåg små ting der kan flyde blå madkulør eller saftevandskoncentrat Lektie 3 skeer, gafler, tallerkener, glas papirkvadrater i forskellige farver skraldespand skål eller fad karton eller pap cylinder sæbeboblevand og ringe sokker eller luffer Lektie 4 aviser musik (live eller optaget) båd, garn, morgenmad blåt stykke stof kasse med to håndtag hjemmelavede fisk (se aktivitet) skraldespand legesager viskestykke bøger gavekort (se bagerst i hæftet) 9

10 Lektie 5 tørklæde eller kåbe lillle bord eller bænk sæbeboblevand og ringe kurv eller skål kopier af bedende hænder Lektie 6 billede eller efterligning af en bogrulle stor kasse navnskilte udklædningstøj og kirketing Lektie 7 stetoskop, tungeholder osv termometer hvidt lagen bånd Lektie 8 vægt bøger skeer ting med forskellige strukturer (bark, kogt pasta osv) billede af Jesus billeder og lim (evt) Lektie 9 mønter af forskellige størrelse og oprindelse eller småsten smågaver to skattekort indsamlings kasse viskestykke børnetøj ske vandkande billede af to eller flere børn ikke-fordærveligt mad to mønter til hvert barn Lektie 10 puslespil bibellege fjer eller blade lange halstørklæder billeder til at farvelægge af Jesus (se bagerst i hæftet) hjerte-tegning (se bagerst i hæftet) klistermærke med et billede af Jesus eller noget fra naturen Lektie 11 lette puslespil forskelligfarvede balloner eller stofstykker kiks servietter Lektie 12 blomsterpinde eller grene ca 30 cm lange optager der er ledigt plads på lovprisningsmusik papirblomster i forskellige former og farver æselrekvisit kunstig blomst eller blomsterkrans palmegrene, ægte eller i papir tøj eller badehåndklæder fodspor i papir palmeskabelon (se bagerst i hæftet) Lektie 13 Voksdug hvedemel, salt, vand målebæger, kagerulle, bagepapir ovn kniv div. billeder 10

11 bord, dug fladbrød eller pitabrød brødkurv eller tallerken servietter eller små engangstallerkener saftevand vandfad kande to håndklæder to voksne mænd beholder med stor åbning Sangforslagene er hentet fra: Syng med Lohses Forlag Syng og mal Indre Missions Musiksekretariat Salmer og kirkeviser Haase Forlag Alle sangbøgerne kan bestilles hos: Dansk Bogforlag Concordiavej Nærum Tlf.: Vi synger med de minste DDU (norsk) Hæfte med sangark DDU Børnesange (lille røde) DDU 11

12 12

13 Uge Bibelhistorie Henvisninger Huskevers Forkortet tema Materialer 1. Jakob og Johannes beder Jesus om at blive de første Mark 9,33 35;10, og 41,43-45 DSM, kap. 48. Mark 9,35 Vi tjener andre når vi sætter dem foran os selv. Se side Stormen på søen Luk 8, Mark 4, DSM, kap. 35 Sl 118,6 Vi kan hjælpe andre til at være trygge. Se side Kvinden ved brønden Joh 4,1-42. DSM, kap. 19 Luk 8,39 Vi hjælper andre, når vi fortæller dem om Jesus. Se side Dicipelenes store fangst Joh 21,1-14. DSM, kap. 85. Joh 13,15 Vi hjælper andre, for vi vil gerne være ligesom Jesus. Se side Jesus beder ofte Mark 1, Jer 29,12 Vi kan tale med Jesus når som helst og hvor som helst Se side Jesus læser skriften i kirken Luk 4, DSM, kap. 24. Sl 122,1 Vi tilbeder Gud i kirken. Se side Jesus helbreder kvinden med blødninger Mark 5, DSM, kap Krøn 16,8 Vi priser Gud for hans omsorg for os. Se side De ti spedalske Luk 17, DSM, kap. 27 og s Sl 30,13 Vi tilbeder Jesus når vi siger ham tak. Se side Den fattige enkes gave Luk 21,1-4. Mark 12, DSM, s Kor 9,7 Vi tilbeder Gud når vi giver af et glad hjerte Se side Nikodemus og Jesus Joh 3,1-21; 7,45-53 og 19, DSM, kap. 17. Ordsp 17,17 Venner har altid omsorg for hinanden. Se side Dreng deler sine brød og fisk Matt 14, Mark 6, Luk 9, DSM, kap. 39. Heb 13,16 Venner deler med hinanden Se side Jesu sejrsindtog Luk 19, DSM, kap. 63. Luk 19,38 Vi tilbeder Jesus når vi lovpriser ham Se side Den sidste nadver Joh 13,1-7; Luk 22, DSM, kap. 72. Joh 13,1 Vi priser Jesus fordi han har vist os kærlighed Se side 135 DSM=Den Store Mester 13

Copyright illustrationer: The Review and Herald Publishing Association, 55 West Oak Ridge Drive, Hagerstown, MD 21740, USA.

Copyright illustrationer: The Review and Herald Publishing Association, 55 West Oak Ridge Drive, Hagerstown, MD 21740, USA. Krudtugler Lærervejledning År B, 1. kvartal REDAKTØR REDAKTIONSSEKRETÆR GRACELINKKOORDINATOR GENERALKONFERENSENS SABBATSSKOLELEDER GENERALKONFERENSENS KONSULENT FORFATTERKONSULENT ART DIRECTION/DESIGNER

Læs mere

Copyright illustrationer: The Review and Herald Publishing Association, 55 West Oak Ridge Drive, Hagerstown, MD 21740, USA.

Copyright illustrationer: The Review and Herald Publishing Association, 55 West Oak Ridge Drive, Hagerstown, MD 21740, USA. Krudtugler Lærervejledning År B, 2. kvartal REDAKTØR REDAKTIONSSEKRETÆR GRACELINKKOORDINATOR GENERALKONFERENSENS SABBATSSKOLELEDER GENERALKONFERENSENS KONSULENT FORFATTERKONSULENT ART DIRECTION/DESIGNER

Læs mere

Bibelstudiehæfte 4-6 år

Bibelstudiehæfte 4-6 år Bibelstudiehæfte 4-6 år Bibelstudiehæfte 0-3 år A Bibelstudiehæfte År A, 1. kvartal EDITOR EDITORIAL ASSISTANT GRACELINK CURRICULUM COORDINATOR WORLD SABBATH SCHOOL DIRECTOR GENERAL CONFERENCE ADVISOR

Læs mere

DANSK OVERSÆTTELSE KARIN PAAKJÆR NIELSEN (1-6) LILLIAN PAVLOVIC (7-13)

DANSK OVERSÆTTELSE KARIN PAAKJÆR NIELSEN (1-6) LILLIAN PAVLOVIC (7-13) Krudtugler Lærervejledning År B, 4. kvartal EDITOR EDITORIAL ASSISTANT GRACELINK CURRICULUM COORDINATOR WORLD SABBATH SCHOOL DIRECTOR GENERAL CONFERENCE ADVISOR CONSULTING EDITOR ART DIRECTOR/DESIGNER

Læs mere

Copyright illustrationer: The Review and Herald Publishing Association, 55 West Oak Ridge Drive, Hagerstown, MD 21740, USA.

Copyright illustrationer: The Review and Herald Publishing Association, 55 West Oak Ridge Drive, Hagerstown, MD 21740, USA. Krudtugler Lærervejledning År A, 4. kvartal REDAKTØR REDAKTIONSSEKRETÆR GRACELINKKOORDINATOR GENERALKONFERENSENS SABBATSSKOLELEDER GENERALKONFERENSENS KONSULENT FORFATTERKONSULENT ART DIRECTION/DESIGNER

Læs mere

Bibelstudiehæfte 0-3 år

Bibelstudiehæfte 0-3 år Bibelstudiehæfte 0-3 år År B, 1. kvartal REDAKTØR REDAKTIONSASSISTENT GRACELINK KOORDINATOR FORFATTER KONSULENT ART DIRECTOR/DESIGNER DESIGNER LAYOUT ILLUSTRATOR LINE ART ILLUSTRATOR PATRICIA A. HABADA

Læs mere

Lærervejledning 0-3 år. År A, 1. kvartal SHIRLEY M. BOLIVAR. Produceret af Dansk Bogforlag. Concordiavej 16. 2850 Nærum

Lærervejledning 0-3 år. År A, 1. kvartal SHIRLEY M. BOLIVAR. Produceret af Dansk Bogforlag. Concordiavej 16. 2850 Nærum Lærervejledning 0-3 år År A, 1. kvartal REDAKTØR REDAKTIONSSEKRETÆR GRACELINK CURRICULUM KOORDINATOR FORFATTER KONSULENT ART DIRECTOR/DESIGNER DESIGNER LAYOUT ILLUSTRATOR LINE ART ILLUSTRATOR PATRICIA

Læs mere

Bibelstudiehæfte. År A, 3. kvartal PATRICIA A. HABADA. Produceret af Dansk Bogforlag Concordiavej 16 2850 Nærum

Bibelstudiehæfte. År A, 3. kvartal PATRICIA A. HABADA. Produceret af Dansk Bogforlag Concordiavej 16 2850 Nærum Bibelstudiehæfte År A, 3. kvartal EDITOR EDITORIAL ASSISTANT GRACELINK CURRICULUM COORDINATOR WORLD SABBATH SCHOOL DIRECTOR GENERAL CONFERENCE ADVISOR CONSULTING EDITOR ART DIRECTOR/DESIGNER DESIGNER DESKTOP

Læs mere

Lærervejledning 0-3 år. År B, 1. kvartal SHIRLEY M. BOLIVAR MARY BAUSMAN. 1. udgave 1. oplag 2007. Produceret af Dansk Bogforlag

Lærervejledning 0-3 år. År B, 1. kvartal SHIRLEY M. BOLIVAR MARY BAUSMAN. 1. udgave 1. oplag 2007. Produceret af Dansk Bogforlag Lærervejledning 0-3 år År B, 1. kvartal REDAKTØR REDAKTØRASSISTENT REDAKTIONSSEKRETÆR GRACELINK CURRICULUM KOORDINATOR FORFATTER KONSULENT ART DIRECTOR/DESIGNER DESIGNER LAYOUT ILLUSTRATOR LINE ART ILLUSTRATOR

Læs mere

LEKTIE. En særlig middag. Parat til at undervise. Vi priser Jesus, fordi han har vist os kærlighed.

LEKTIE. En særlig middag. Parat til at undervise. Vi priser Jesus, fordi han har vist os kærlighed. LEKTIE År B 3. kvartal Lektie 13 En særlig middag Ugens tekst og referencer: Joh 13,1-7. Luk 22,15-19. Den Store Mester, kap. 72. Huskevers: Han elskede dem indtil det sidste. (Joh 13,1) Hovedformålet

Læs mere

LEKTIE. Unge mand, rejs dig op! Parat til at undervise. Vi tjener Gud, når vi hjælper andre, som er kede af det.

LEKTIE. Unge mand, rejs dig op! Parat til at undervise. Vi tjener Gud, når vi hjælper andre, som er kede af det. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 5 Unge mand, rejs dig op! Ugens tekst og referencer: Luk 7,11-17. Den store Mester, kap. 32. Huskevers: Gud har besøgt sit folk. (Luk 7,16) Hovedformålet er, at børnene Ved,

Læs mere

Nu kan jeg se! Huskevers: Én ting ved jeg: Jeg var blind, og nu kan jeg se. (Joh 9,25)

Nu kan jeg se! Huskevers: Én ting ved jeg: Jeg var blind, og nu kan jeg se. (Joh 9,25) LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 4 Nu kan jeg se! Ugens tekst og referencer: Joh 9,1-38. Den store Mester, kap. 51. Huskevers: Én ting ved jeg: Jeg var blind, og nu kan jeg se. (Joh 9,25) Hovedformålet er,

Læs mere

Huskevers: Herre min Gud, for evigt vil jeg takke dig. (Sl 30,13)

Huskevers: Herre min Gud, for evigt vil jeg takke dig. (Sl 30,13) LEKTIE År B 3. kvartal Lektie 8 Der var en som sagde Tak Jesus Ugens tekst og referencer: Luk 17, 11-19. Den Store Mester, kap. 27 og s. 232. Huskevers: Herre min Gud, for evigt vil jeg takke dig. (Sl

Læs mere

Tjeneren Jesus. Lektie 1. Ugens tekst og referencer Joh 13,1-17 DSM kap. 71. Månedens tema Gud ønsker, vi skal vise andre, hvor meget han elsker dem.

Tjeneren Jesus. Lektie 1. Ugens tekst og referencer Joh 13,1-17 DSM kap. 71. Månedens tema Gud ønsker, vi skal vise andre, hvor meget han elsker dem. Lektie 1 Tjeneren Jesus Ugens tekst og referencer Joh 13,1-17 DSM kap. 71. Huskeverset Når nu jeg, jeres Herre og Mester, har vasket jeres fødder, så skylder I også at vaske hinandens fødder. Joh 13,14

Læs mere

Hovedformålet er, at børnene Ved, at giversind er en måde at tilbede på. Føler glæde over at give Viser det, ved at give glad og velvilligt

Hovedformålet er, at børnene Ved, at giversind er en måde at tilbede på. Føler glæde over at give Viser det, ved at give glad og velvilligt LEKTIE År B 3. kvartal Lektie 9 Den fattige enkes gave Ugens tekst og referencer: Luk 21,1-4. Mark 12,41-44. Den Store Mester, s. 418-420. Huskevers: Gud elsker en glad giver. (2 Kor 9,7) Hovedformålet

Læs mere

LEKTIE. Den første julesang. Parat til at undervise. Jesus er Guds dyrebare gave til os.

LEKTIE. Den første julesang. Parat til at undervise. Jesus er Guds dyrebare gave til os. LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 3 Den første julesang Ugens tekst og referencer: Luk 2,8-14. Den store Mester, kap. 4. Huskevers: Alle gode gaver kommer fra oven. (Jak 1,17) Hovedformålet er, at børnene

Læs mere

Helliget Gud. Huskevers: For mine øjne har set din frelse for alle folk (Luk 2,30-31)

Helliget Gud. Huskevers: For mine øjne har set din frelse for alle folk (Luk 2,30-31) LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 7 Helliget Gud Ugens tekst og referencer: Luk 2,21-38. Den Store Mester, kap. 5. Huskevers: For mine øjne har set din frelse for alle folk (Luk 2,30-31) Hovedformålet er,

Læs mere

Huskevers: Noa gjorde, ganske som Gud havde befalet ham (1 Mos 6,22)

Huskevers: Noa gjorde, ganske som Gud havde befalet ham (1 Mos 6,22) LEKTIE År A 1. kvartal Lektie 5 Noa bygger en båd Ugens tekst og referencer: 1 Mos 6,5-18; Patriarker og Profeter kap. 8. Huskevers: Noa gjorde, ganske som Gud havde befalet ham (1 Mos 6,22) Hovedformålet

Læs mere

Følg mig. Jesus ønsker vi skal være hans venner.

Følg mig. Jesus ønsker vi skal være hans venner. LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 13 Følg mig Ugens tekst og referencer: Luk 5,1-11. Joh 1,35-42. Den Store Mester, kap. 30. Huskevers: I er mine venner. (Joh 15,14) Hovedformålet er, at børnene Ved, at Jesus

Læs mere

LEKTIE. Vågn op lille pige! Parat til at undervise. Vi tjener Gud når vi beder for de syge.

LEKTIE. Vågn op lille pige! Parat til at undervise. Vi tjener Gud når vi beder for de syge. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 1 Vågn op lille pige! Ugens tekst og referencer: Mark 5,21-43. Den store Mester, kap. 36. Huskevers: Frem for alt ønsker jeg, at du må have det godt og være rask. (3 Joh 1,2)

Læs mere

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham.

LEKTIE. Det store, store træ. Parat til at undervise. Guds kærlighed hjælper os med at komme til at ligne Jesus mere, når vi vokser i ham. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 9 Det store, store træ Ugens tekst og referencer: Matt 13,31-32. Christ s Object Lessons, side 76-79. Huskevers: Voks i Jesu nåde (2 Pet 3,18) Hovedformålet er, at børnene

Læs mere

Fars hjælper. Huskevers: Også en dreng kendes på sine gerninger. (Ordsp 20,11) Vi tjener Gud når vi gør vores bedste.

Fars hjælper. Huskevers: Også en dreng kendes på sine gerninger. (Ordsp 20,11) Vi tjener Gud når vi gør vores bedste. LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 9 Fars hjælper Ugens tekst og referencer: Matt 13,55. Mark 6,3. Den Store Mester, kap. 7. Huskevers: Også en dreng kendes på sine gerninger. (Ordsp 20,11) Hovedformålet er,

Læs mere

Lærervejledning 0-3 år. År A, 4. kvartal SHIRLEY M. BOLIVAR. Produceret af Dansk Bogforlag. Concordiavej Nærum

Lærervejledning 0-3 år. År A, 4. kvartal SHIRLEY M. BOLIVAR. Produceret af Dansk Bogforlag. Concordiavej Nærum Lærervejledning 0-3 år År A, 4. kvartal REDAKTØR REDAKTIONSSEKRETÆR GRACELINK CURRICULUM KOORDINATOR FORFATTER KONSULENT ART DIRECTOR/DESIGNER DESIGNER LAYOUT ILLUSTRATOR LINE ART ILLUSTRATOR PATRICIA

Læs mere

Guds ord. Gud hjælper os med at forstå hans ord.

Guds ord. Gud hjælper os med at forstå hans ord. LEKTIE År B 4. kvartal Lektie 13 Guds ord Ugens tekst og referencer: ApG 8,26-40. Mesterens efterfølgere, s. 61-62. Huskevers: Giv mig indsigt efter dit ord. (Sl 119,169) Hovedformålet er, at børnene Ved,

Læs mere

LEKTIE. Kvinden ved brønden. Parat til at undervise. Vi hjælper andre, når vi fortæller dem om Jesus.

LEKTIE. Kvinden ved brønden. Parat til at undervise. Vi hjælper andre, når vi fortæller dem om Jesus. LEKTIE År B 3. kvartal Lektie 3 Kvinden ved brønden Ugens tekst og referencer: Joh 4,1-42. Den Store Mester, kap. 19. Huskevers: Fortæl om alt det, Gud har gjort mod dig. (Luk 8,39) Hovedformålet er, at

Læs mere

GraceLinks bibelmateriale for de 7-10 årige År A - 3. kvartal

GraceLinks bibelmateriale for de 7-10 årige År A - 3. kvartal GraceLinks bibelmateriale for de 7-10 årige År A - 3. kvartal REDAKTØR ASSISTERENDE REDAKTØR ASSISTENT FOR REDAKTØREN GRACELINK KOORDINATOR SABBATSSKOLEFORMAND, GC GENERALKONFERENSENS RÅDGIVER RÅDGIVENDE

Læs mere

Huskevers: Vær med til at hjælpe de hellige, når de har behov for hjælp. (Rom 12,13) Guds folk samarbejder om at hjælpe andre.

Huskevers: Vær med til at hjælpe de hellige, når de har behov for hjælp. (Rom 12,13) Guds folk samarbejder om at hjælpe andre. LEKTIE År B 4. kvartal Lektie 5 Syv særlige hjælpere Ugens tekst og referencer: ApG 6,1-7. Mesterens efterfølgere, kap. 9. Huskevers: Vær med til at hjælpe de hellige, når de har behov for hjælp. (Rom

Læs mere

Et hul i taget. Huskevers: En ven kan være mere trofast end en bror. (Ordsp 18,24)

Et hul i taget. Huskevers: En ven kan være mere trofast end en bror. (Ordsp 18,24) LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 3 Et hul i taget Ugens tekst og referencer: Luk 5,17-26. Den store Mester, kap. 27. Huskevers: En ven kan være mere trofast end en bror. (Ordsp 18,24) Hovedformålet er, at

Læs mere

LEKTIE. Blevet væk og fundet. Parat til at undervise. Vi lærer for at hjælpe andre.

LEKTIE. Blevet væk og fundet. Parat til at undervise. Vi lærer for at hjælpe andre. LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 10 Blevet væk og fundet Ugens tekst og referencer: Luk 2,41-50. Den Store Mester, kap. 8. Huskevers: Jesus voksede i visdom og vækst. (Luk 2,52) Hovedformålet er, at børnene

Læs mere

LEKTIE. Fødselsdagsgaver til Jesus. Parat til at undervise. Vi tilbeder Jesus, når vi giver af vores gaver til ham.

LEKTIE. Fødselsdagsgaver til Jesus. Parat til at undervise. Vi tilbeder Jesus, når vi giver af vores gaver til ham. LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 5 Fødselsdagsgaver til Jesus Ugens tekst og referencer: Matt 2,1-2 og 10-11. Den Store Mester, kap.6. Huskevers: Gud elsker en glad giver. (2 Kor 9,7) Hovedformålet er, at

Læs mere

LEKTIE. Når som helst, hvor som helst. Parat til at undervise. Vi kan tale med Jesus når som helst og hvor som helst.

LEKTIE. Når som helst, hvor som helst. Parat til at undervise. Vi kan tale med Jesus når som helst og hvor som helst. LEKTIE År B 3. kvartal Lektie 5 Når som helst, hvor som helst Ugens tekst og referencer: Mark 1,35-38. Huskevers: Beder I til mig, vil jeg høre jer. (Jer 29,12) Hovedformålet er, at børnene Ved at bøn

Læs mere

Respekt! Jeg frygter Gud! -2

Respekt! Jeg frygter Gud! -2 Respekt! Jeg frygter Gud! -2 Jeg siger undskyld. Mål: Børnene ser værdien og vigtigheden i at sige undskyld til Gud. De lærer, at der altid er en vej tilbage, når de har fejlet. Bibeltekst: Jonas Bog 2,

Læs mere

Lærervejledning 0-3 år. År B, 3. kvartal SHIRLEY M. BOLIVAR MARY BAUSMAN. 1. udgave 1. oplag 2008. Produceret af Dansk Bogforlag

Lærervejledning 0-3 år. År B, 3. kvartal SHIRLEY M. BOLIVAR MARY BAUSMAN. 1. udgave 1. oplag 2008. Produceret af Dansk Bogforlag Lærervejledning 0-3 år År B, 3. kvartal REDAKTØR REDAKTØRASSISTENT REDAKTIONSSEKRETÆR GRACELINK CURRICULUM KOORDINATOR FORFATTER KONSULENT ART DIRECTOR/DESIGNER DESIGNER LAYOUT ILLUSTRATOR LINE ART ILLUSTRATOR

Læs mere

Engle overalt. Vi hjælper andre, når vi beder for dem.

Engle overalt. Vi hjælper andre, når vi beder for dem. LEKTIE År A 4. kvartal Lektie 1 Engle overalt Ugens tekst og referencer: 2 Kong 6,8-17 Profeter og Konger, kap. 21. Huskevers: Bed for hinanden. (Jak 5,16) Hovedformålet er, at børnene Ved, at Guds folk

Læs mere

HENVISNINGER: 1 MOS 6-9, PATRIARKER OG PROFETER, S. 47-57. Huskevers: Om Herrens store godhed vil jeg synge. SL 89,1. Budskabet:

HENVISNINGER: 1 MOS 6-9, PATRIARKER OG PROFETER, S. 47-57. Huskevers: Om Herrens store godhed vil jeg synge. SL 89,1. Budskabet: HENVISNINGER: 1 MOS 6-9, PATRIARKER OG PROFETER, S. 47-57 Noas store båd Huskevers: Om Herrens store godhed vil jeg synge. SL 89,1 Budskabet: Jeg takker Gud, fordi han passer godt på mig. Her er José.

Læs mere

Morgenmad ved stranden

Morgenmad ved stranden HENVISNINGER: JOH 21,1-13; DEN STORE MESTER KAP. 85. Morgenmad ved stranden Huskevers: Men vær gode mod hinanden... EF 4,32 Budskabet: Vi er gode mod vore venner. Pigen her leger med et net. Hun fanger

Læs mere

LEKTIE. Jesu helbredelses fest. Parat til at undervise. Vi tjener Gud, når vi hjælper dem, der er syge.

LEKTIE. Jesu helbredelses fest. Parat til at undervise. Vi tjener Gud, når vi hjælper dem, der er syge. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 2 Jesu helbredelses fest Ugens tekst og referencer: Luk 4,38-44. Den store Mester, kap. 27. Huskevers: Jeg var syg, og I tog jer af mig. (Matt 25,36) Hovedformålet er, at

Læs mere

Lærervejledning 0-3 år. År A, 2. kvartal SHIRLEY M. BOLIVAR. Produceret af Dansk Bogforlag. Concordiavej 16. 2850 Nærum

Lærervejledning 0-3 år. År A, 2. kvartal SHIRLEY M. BOLIVAR. Produceret af Dansk Bogforlag. Concordiavej 16. 2850 Nærum Lærervejledning 0-3 år År A, 2. kvartal REDAKTØR REDAKTIONSSEKRETÆR GRACELINK CURRICULUM KOORDINATOR FORFATTER KONSULENT ART DIRECTOR/DESIGNER DESIGNER LAYOUT ILLUSTRATOR LINE ART ILLUSTRATOR PATRICIA

Læs mere

Dronning Ester. Ugens tekst og referencer: Est 1; 2,1-20. The SDA Bible Commentary, vol. 3, pp

Dronning Ester. Ugens tekst og referencer: Est 1; 2,1-20. The SDA Bible Commentary, vol. 3, pp LEKTIE År A 4. kvartal Lektie 12 Dronning Ester Ugens tekst og referencer: Est 1; 2,1-20. The SDA Bible Commentary, vol. 3, pp. 468-471. Huskevers: Lad broderkærligheden vare ved. (Hebr 13,1) Hovedformålet

Læs mere

Fold Kristendomsprofilen ud... på gulvet og i udvalgsarbejdet

Fold Kristendomsprofilen ud... på gulvet og i udvalgsarbejdet Kristendomsprofilen skal være en levende og dynamisk profil. En profil der også i fremtiden vil blive justeret, reformuleret og udviklet. Ligesom KFUM og KFUK er en levende og dynamisk bevægelse, skal

Læs mere

Vi kan hjælpe andre til at være trygge.

Vi kan hjælpe andre til at være trygge. LEKTIE År B 3. kvartal Lektie 2 En voldsom storm Ugens tekst og referencer: Luk 8,22-25. Mark 4,35-41. Den Store Mester, kap.35. Huskevers: Herren er hos mig, jeg frygter ikke. (Sl 118,6) Hovedformålet

Læs mere

HENVISNINGER: 1 MOS 1,1-2,3, PATRIARKER OG PROFETER, S. 17-21. Huskevers: Alt Gud skabte var godt. FRIT EFTER 1 MOS 1,31.

HENVISNINGER: 1 MOS 1,1-2,3, PATRIARKER OG PROFETER, S. 17-21. Huskevers: Alt Gud skabte var godt. FRIT EFTER 1 MOS 1,31. HENVISNINGER: 1 MOS 1,1-2,3, PATRIARKER OG PROFETER, S. 17-21. Gud skabte jorden Huskevers: Alt Gud skabte var godt. FRIT EFTER 1 MOS 1,31 Budskabet: Gud skabte alt det smukke, fordi han elsker os. Kan

Læs mere

Det mistede får. Ugens tekst og referencer: Luk 15,4-7; Christ s Object Lessons, side 186-192.

Det mistede får. Ugens tekst og referencer: Luk 15,4-7; Christ s Object Lessons, side 186-192. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 6 Det mistede får Ugens tekst og referencer: Luk 15,4-7; Christ s Object Lessons, side 186-192. Huskevers: Jesus siger: Jeg er med jer alle dage indtil verdens ende. (Matt

Læs mere

Kom ind i mit hus. Vi tjener Gud når vi tager os af andre.

Kom ind i mit hus. Vi tjener Gud når vi tager os af andre. LEKTIE År B 4. kvartal Lektie 10 Kom ind i mit hus Ugens tekst og referencer: ApG 16,6-15. Mesterens efterfølgere, s. 116-119. Huskevers: Kom ind i mit hus og bliv der. (ApG 16,15) Hovedformålet er, at

Læs mere

Jeg bygger kirken -3

Jeg bygger kirken -3 kirken - Bøn og fællesskab Mål: Kirken forbindes ofte med en bygning, men kirken er meget mere end det. Kirken består af mennesker. Kirken er til for, at vi kan have fællesskab med Gud og med hinanden.

Læs mere

SaBInE L emire. ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn

SaBInE L emire. ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn SaBInE L emire 365 ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn Til Philip, Florian, Manon og Inès Tak for masser af inspiration 365 ting, DU KaN LAVe MEd DIt barn er en idé-bog til ting, du enten kan lave til dit barn

Læs mere

Aktiviteter 0.-2. klasse

Aktiviteter 0.-2. klasse Sorter affald Engangshandsker En pose affald 3 kasser til sortering af affald, fx papkasser Lim Et stort stykke plastik eller en voksdug Tag 3 stykker papir. Skriv genbrug på det ene stykke papir, forbrænding

Læs mere

IBELCAMPING Bibeltimer 2012

IBELCAMPING Bibeltimer 2012 JUNIORHÆFTE IBELCAMPING Bibeltimer 2012 TEma jesus er ved Genesaret sø Dette hæfte tilhører: Jesus fra Kapernaum...hvem er du? 1 Spørgekasse: - Hvor bosatte Jesus sig? - Hvordan kan vi se, at Jesus var

Læs mere

Jeg vil se Jesus -4. Den lamme mand ser Jesus

Jeg vil se Jesus -4. Den lamme mand ser Jesus Jeg vil se Jesus -4 Den lamme mand ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan den

Læs mere

2.2 Du har potentiale

2.2 Du har potentiale 22 DU HAR POTENTIALE - LOVSANGSAFTEN / TEEN EQUIP / SIDE 1 AF 6 22 Du har potentiale Introduktion til denne lovsangsaften Denne aften handler om reflektion, over vores betydning for Gud Når Gud elsker

Læs mere

I Guds hånd -2. I Guds hånd er jeg elsket

I Guds hånd -2. I Guds hånd er jeg elsket I Guds hånd -2 I Guds hånd er jeg elsket Mål: At lære børnene, at Gud altid elsker os. Når vi lægger vores liv i Guds hånd, kan vi være trygge og behøver ikke være bange. Intet kan skille os fra Guds kærlighed.

Læs mere

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg

Vi er en familie -4. Stå sammen i sorg Vi er en familie -4 Stå sammen i sorg Mål: Børn lærer, at det er godt at stå sammen, når tingene er svære. De opmuntres til at tage hensyn, vise omsorg for og til at trøste andre. De opmuntres også til

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 29. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1. Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12. Uge 29 Emne: Nørd Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 29 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge29_nørd.indd 1 06/07/10 12.00 Uge 29 l Nørd Hopp har fundet en god pind. Den faldt ned lige

Læs mere

Peter og den lamme mand

Peter og den lamme mand APG 3,1-10, MESTERENS EFTERFØLGERE, S. 57-59 Peter og den lamme mand Huskevers: Vær med til at hjælpe ROM 12,13 Budskabet: Jeg kan hjælpe andre. Katja slog sit ben. Se bandagerne. Se hendes krykker. Katja

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

I Jesus fodspor - 3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

I Jesus fodspor - 3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter I Jesus fodspor - 3 Jesus tilgiver Mål: Børnene forstår, at vi må leve på denne jord, som Jesus levede sit liv på denne jord. Jesus kom for at tilgive mennesker. Han kalder os til at tilgive andre. Tekst:

Læs mere

Huskevers: Glem ikke at dele med andre. (Hebr 13,16, Bogen)

Huskevers: Glem ikke at dele med andre. (Hebr 13,16, Bogen) LEKTIE År B 3. kvartal Lektie 11 En lille dreng deler Ugens tekst og referencer: Matt 14,13-21. Mark 6,32-44. Luk 9,10-17. Den Store Mester, kap.39. Huskevers: Glem ikke at dele med andre. (Hebr 13,16,

Læs mere

Gud er min far -2. Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden;

Gud er min far -2. Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden; Gud er min far -2 Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden; Mål: Børnene oplever forventningsglæde: Guds rige vokser der, hvor Guds vilje sker. Gud ønsker at vi er med til at opbygge

Læs mere

Saras baby. Henvisninger 1 Mos 18,1-16; 21,1-8; Patriarker og Profeter, s. 73-74

Saras baby. Henvisninger 1 Mos 18,1-16; 21,1-8; Patriarker og Profeter, s. 73-74 LEKTIE År A 1. kvartal Lektie 1 Saras baby FÆLLESSKAB Vi elsker hinanden Henvisninger 1 Mos 18,1-16; 21,1-8; Patriarker og Profeter, s. 73-74 Huskevers I skal elske hinanden (Joh. 15,12) Målsætningen er,

Læs mere

Pletterne der forsvandt

Pletterne der forsvandt LEKTIE År A 4. kvartal Lektie 4 Pletterne der forsvandt Ugens tekst og referencer: 2 Kong 5,9-14. Profeter og Konger, kap. 20. Huskevers: For hans værk er vi skabt til gode gerninger. (Ef 2,10) Hovedformålet

Læs mere

Ugens tekst og referencer: 1 Mos 1; Patriarker og Profeter kap. 2; Vejen til Kristus kap. 1

Ugens tekst og referencer: 1 Mos 1; Patriarker og Profeter kap. 2; Vejen til Kristus kap. 1 LEKTIE År A 1. kvartal Lektie 1 I begyndelsen Ugens tekst og referencer: 1 Mos 1; Patriarker og Profeter kap. 2; Vejen til Kristus kap. 1 Huskevers: Gud så alt, hvad han havde skabt, og han så, hvor godt

Læs mere

Gud har en plan -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter

Gud har en plan -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning minutter Gud har en plan -3 Plan nr. 3: Jeg giver dig evigt liv! Mål: Fortæl børn om Guds plan nr. 3: At give mennesker evigt liv. Gud giver sig selv, for at intet nogensinde vil kunne stå i vejen for et evigt

Læs mere

Ugens tekst og referencer: 1 Mos 12,1-9; ApG 7,2-7; Hebr 11, 8-12; Patriarker og Profeter, kap.11.

Ugens tekst og referencer: 1 Mos 12,1-9; ApG 7,2-7; Hebr 11, 8-12; Patriarker og Profeter, kap.11. LEKTIE År A 1. kvartal Lektie 9 Abram følger Gud Ugens tekst og referencer: 1 Mos 12,1-9; ApG 7,2-7; Hebr 11, 8-12; Patriarker og Profeter, kap.11. Huskevers: Jag efter kærligheden. (1 Kor 14,1) Hovedformålet

Læs mere

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11

Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Feltpræst Ulla Thorbjørn Hansen: Tale ved den militære begravelse af konstabel Mikkel Jørgensen fra Toreby Kirke den 3. november 2010 klokken 11 Lad os alle rejse os og høre biblens tale om Guds omsorg

Læs mere

Kristi Himmelfart. Jesus tog hjem til sin far i himlen

Kristi Himmelfart. Jesus tog hjem til sin far i himlen Kristi Jesus tog hjem til sin far i himlen Mål: Børn hører om Jesus himmelfart og genkomst. De hører om den opgave, som Jesus gav sine disciple. De hører, at Jesus ikke har efterladt os, men stadigvæk

Læs mere

Guds sendebud. Huskevers: Alle engle er tjenende ånder, der sendes ud for at hjælpe (Hebr 1,14.)

Guds sendebud. Huskevers: Alle engle er tjenende ånder, der sendes ud for at hjælpe (Hebr 1,14.) LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 1 Guds sendebud Ugens tekst og referencer: Matt 1,18-25. Luk 1,26-38 og 2,8-14. Den store Mester, kap. 3. Huskevers: Alle engle er tjenende ånder, der sendes ud for at hjælpe

Læs mere

Han lever! Huskevers: Vi tror, at Jesus døde og opstod. (1 Thess 4,14)

Han lever! Huskevers: Vi tror, at Jesus døde og opstod. (1 Thess 4,14) LEKTIE År B 4. kvartal Lektie 2 Han lever! Ugens tekst og referencer: Luk 23,26-24,12. Den Store Mester, kap. 78-81. Huskevers: Vi tror, at Jesus døde og opstod. (1 Thess 4,14) Hovedformålet er, at børnene

Læs mere

Den vigtigste og bedste gave

Den vigtigste og bedste gave LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 6 Den vigtigste og bedste gave Ugens tekst og referencer: Matt 1,21-23. Den Store Mester, kap. 1. Huskevers: I dag er der født jer en frelser. (Luk 2,11) Hovedformålet er,

Læs mere

Lærervejledning 0-3 år. År A, 3. kvartal SHIRLEY M. BOLIVAR. Produceret af Dansk Bogforlag. Concordiavej 16. 2850 Nærum

Lærervejledning 0-3 år. År A, 3. kvartal SHIRLEY M. BOLIVAR. Produceret af Dansk Bogforlag. Concordiavej 16. 2850 Nærum Lærervejledning 0-3 år År A, 3. kvartal REDAKTØR REDAKTIONSSEKRETÆR GRACELINK CURRICULUM KOORDINATOR FORFATTER KONSULENT ART DIRECTOR/DESIGNER DESIGNER LAYOUT ILLUSTRATOR LINE ART ILLUSTRATOR PATRICIA

Læs mere

Gud er min far -1. Vor Fader, du som er i himlene. Helliget blive dit navn

Gud er min far -1. Vor Fader, du som er i himlene. Helliget blive dit navn Gud er min far -1 Vor Fader, du som er i himlene. Helliget blive dit navn Mål: Børnene ser Guds egenskaber som far: kærlig, tilgivende, givende og omsorgsfuld og børnene lærer nye måder at prise Gud på

Læs mere

Huskevers: Nu ved jeg, at der ikke er nogen Gud på hele jorden undtagen i Israel. (2 Kong 5,15)

Huskevers: Nu ved jeg, at der ikke er nogen Gud på hele jorden undtagen i Israel. (2 Kong 5,15) LEKTIE År A 4. kvartal Lektie 5 Na aman tjener Gud Ugens tekst og referencer: 2 Kong 5,15-17. Profeter og Konger, kap. 20. Huskevers: Nu ved jeg, at der ikke er nogen Gud på hele jorden undtagen i Israel.

Læs mere

Ugens tekst og referencer: 2 Kong 12, Krøn 24,1-14. The SDA Bible Commentary, vol. 2, pp. 923, 924.

Ugens tekst og referencer: 2 Kong 12, Krøn 24,1-14. The SDA Bible Commentary, vol. 2, pp. 923, 924. LEKTIE År A 4. kvartal Lektie 7 Templet repareres Ugens tekst og referencer: 2 Kong 12,1-15. 2 Krøn 24,1-14. The SDA Bible Commentary, vol. 2, pp. 923, 924. Huskevers: og at I med én sjæl kæmper sammen

Læs mere

Huskevers: Vor Herre Jesus styrke jer til alt godt i gerning og i ord! (2 Thess 2,16-17)

Huskevers: Vor Herre Jesus styrke jer til alt godt i gerning og i ord! (2 Thess 2,16-17) LEKTIE År A 4. kvartal Lektie 3 Den lille tjenestepige tjener Gud Ugens tekst og referencer: 2 Kong 5,1-8. Profeter og Konger, kap. 20. Huskevers: Vor Herre Jesus styrke jer til alt godt i gerning og i

Læs mere

Halleluja, mere af dig -3

Halleluja, mere af dig -3 Halleluja, mere af dig -3 Mere kærlighed Mål: At give børn en større længsel efter at blive fyldt med kærlighed fra Gud. Tekst: 2. Kongebog 4, 8 17 (Elisa giver en særlig gave). Visualisering: F.eks. slikposer

Læs mere

Den uartige søn. Gud er altid klar til at tilgive os.

Den uartige søn. Gud er altid klar til at tilgive os. LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 8 Den uartige søn Ugens tekst og referencer: Luk 15,11-22. Christ s Object Lessons, side 198-211. Huskevers: Du, Herre, er god og tilgiver gerne (Sl 86,5) Hovedformålet er,

Læs mere

Halleluja, mere af dig -4

Halleluja, mere af dig -4 Halleluja, mere af dig -4 Mere af Guds kraft Mål: At give børn en længsel efter at blive fyldt med (mere af) Guds kraft. Tekst: 2. Kongebog 4, 18 37 (Elisa vækker en dreng op fra de døde). Visualisering:

Læs mere

LEKTIE. Den første jul. Parat til at undervise. Vi tilbeder Gud, når vi siger Ham tak for, at han sendte Jesus til jorden.

LEKTIE. Den første jul. Parat til at undervise. Vi tilbeder Gud, når vi siger Ham tak for, at han sendte Jesus til jorden. LEKTIE År B 1. kvartal Lektie 2 Den første jul Ugens tekst og referencer: Luk 2,1-7. Den Store Mester, kap. 4. Huskevers: Tak Gud for hans gave. (2 Kor 9,15) Hovedformålet er, at børnene Ved, at Jesus

Læs mere

Kongens drøm. Huskevers: jeg må vidne om evangeliet om Guds nåde. (ApG 20,24)

Kongens drøm. Huskevers: jeg må vidne om evangeliet om Guds nåde. (ApG 20,24) LEKTIE År A 4. kvartal Lektie 9 Kongens drøm Ugens tekst og referencer: Dan 2,1-28,46-49. Profeter og Konger, s. 239-243. Huskevers: jeg må vidne om evangeliet om Guds nåde. (ApG 20,24) Hovedformålet er,

Læs mere

Gud taler til mennesker -4

Gud taler til mennesker -4 Gud taler til mennesker -4 Gud taler til dig Mål: Børn opdager, at Gud taler til dem på mange forskellige måder. Vi forklarer børnene, at vi skal være villige til at gøre, som Gud siger. Lydighed er vejen

Læs mere

I Jesus fodspor -1. Jesus elsker

I Jesus fodspor -1. Jesus elsker I Jesus fodspor -1 Jesus elsker Mål: At opflamme et ønske i børnene om at gøre og være som Jesus og elske andre, som Jesus elsker dem. Lær børnene, at Jesus elsker. Jesus elsker alle, og han elsker altid.

Læs mere

prise ham fordi han er stor, det er fantastisk at vide, at Gud er størst. Nogle Formålet med aftenen

prise ham fordi han er stor, det er fantastisk at vide, at Gud er størst. Nogle Formålet med aftenen 62 Slip kontrollen - lovsangsaften / TEEN EQUIP / Side 1 af 6 62 Slip kontrollen Introduktion til denne Temaaften Fokusset denne aften vil være på Guds storhed Gennem lovsang vil vi prise ham fordi han

Læs mere

Hvem ka? Gud ka! -1. Betty Baxters liv og omvendelse.

Hvem ka? Gud ka! -1. Betty Baxters liv og omvendelse. Hvem ka? Gud ka! -1 Betty Baxters liv og omvendelse. Mål: I denne undervisning kommer vi ind på frelsens budskab. Vi vil skabe plads til, at børn kan åbne deres hjerte op for Jesus, som Betty Baxter gjorde.

Læs mere

Gud hører os, når vi beder sammen.

Gud hører os, når vi beder sammen. LEKTIE År A 4. kvartal Lektie 13 Ester redder sit folk Ugens tekst og referencer: Est 8,1-17. Profeter og Konger, s. 292-295. Huskevers: For hvor to eller tre er forsamlet i mit navn, dér er jeg midt iblandt

Læs mere

Gunhilds dagpleje 2015. Kontakt oplysninger: Gunhild Rask Jensen Guldagervej 7 6670 Holsted Tlf. : 26 84 66 47

Gunhilds dagpleje 2015. Kontakt oplysninger: Gunhild Rask Jensen Guldagervej 7 6670 Holsted Tlf. : 26 84 66 47 Gunhild s dagpleje Gunhilds dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Gunhild Rask Jensen Guldagervej 7 6670 Holsted Tlf. : 26 84 66 47 Gunhild Rask Jensen Redigeret af Maria Moesgaard KÆRE FORÆLDRE. Velkommen

Læs mere

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r Fadervor B I b e l e n å b n e r b ø n n e n b e l e n å b n e r b ø n n e f o r j u n i o r e r f o r j u n i o r e r Bibelen Nu skal du læse i Bibelen. Har du selv en bibel, så kan du bruge den! Hvis

Læs mere

Peter og den lamme mand

Peter og den lamme mand LEKTIE Peter og den lamme mand År B 4. kvartal Lektie 1 FÆLLESSKAB Vi behandler hinanden med kærlighed Henvisninger ApG 3,1-10 Mesterens efterfølgere, s. 35-36 Huskevers Vær med til at hjælpe (Rom 12,13)

Læs mere

IBELCAMPING Bibeltimer 2012

IBELCAMPING Bibeltimer 2012 BØRNEHÆFTE IBELCAMPING Bibeltimer 2012 TEma På rejse med moses Dette hæfte tilhører: Tema: På rejse med Moses Moses bliver født Bibeltime 1 Tekst: 2 Mos 2,1-10 (Moses fødsel) Bibelord Jeg glemmer dig ikke

Læs mere

En for alle og alle for en

En for alle og alle for en Lektie 4 En for alle og alle for en Ugens tekst og referencer ApG 2,42-47 ME kap. 7 Huskeverset Gør jeres arbejde med god vilje som et arbejde for Herren og ikke for mennesker. (Ef 6,7) Hovedformålet er,

Læs mere

Annes dagpleje. Kontakt oplysninger: Anne Kibsgaard Morbærvej Vejen Tlf.: Anne Kibsgaard Redigeret af Karina Bjørbæk Gerdsen

Annes dagpleje. Kontakt oplysninger: Anne Kibsgaard Morbærvej Vejen Tlf.: Anne Kibsgaard Redigeret af Karina Bjørbæk Gerdsen Anne s dagpleje Annes dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Anne Kibsgaard Morbærvej 45 6600 Vejen Tlf.: 40893753 Anne Kibsgaard Redigeret af Karina Bjørbæk Gerdsen KÆRE FORÆLDRE. Velkommen indenfor i min

Læs mere

Lektion 1 DU ER GUDS BARN (Jesus velsigner børnene)

Lektion 1 DU ER GUDS BARN (Jesus velsigner børnene) Lektion 1 (Jesus velsigner børnene) MÅL Børnene skal forstå, at de er Guds børn fra fødslen. Han ser på dem som sine prinser og prinsesser. TIL LEDEREN Vi ønsker at formidle sandheden om Herrens dyrebare

Læs mere

I Guds hånd -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter

I Guds hånd -3. Fællessamling Dagens højdepunkt målrettet undervisning. 15-20 minutter I Guds hånd -3 I Guds hånd kan jeg sejre Mål: At lære børnene, at de kan sejre, når de holder sig tæt til Gud. Selvom de føler, de oplever nederlag, vil de stadig få sejr til sidst. For Gud er med dem.

Læs mere

Jeg elsker Jesus. Huskevers Om Herrens store godhed vil jeg synge (Sl 89,1)

Jeg elsker Jesus. Huskevers Om Herrens store godhed vil jeg synge (Sl 89,1) LEKTIE År A 1. kvartal Lektie 2 Noas store båd TILBEDELSE Jeg elsker Jesus Henvisninger 1 Mos 6-9, Patriarker og profeter, s. 47-57 Huskevers Om Herrens store godhed vil jeg synge (Sl 89,1) Målsætningen

Læs mere

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus

Jeg vil se Jesus -2. Natanael ser Jesus Jeg vil se Jesus -2 Natanael ser Jesus Mål: Skab forventning til Jesus i børnene. Gennem undervisningen vil vi se på, hvordan Natanael møder Jesus, og hvad det gør i ham, og vi vil se på, hvordan vi kan

Læs mere

Lindas dagpleje 2015. Kontakt oplysninger: Linda Aagaard Kulmbach Søndergade 61 6670 Holsted Tlf.: 75 39 13 50 / 29 21 19 50 bkulmbach@stofanet.

Lindas dagpleje 2015. Kontakt oplysninger: Linda Aagaard Kulmbach Søndergade 61 6670 Holsted Tlf.: 75 39 13 50 / 29 21 19 50 bkulmbach@stofanet. Linda s dagpleje Lindas dagpleje 2015 Kontakt oplysninger: Linda Aagaard Kulmbach Søndergade 61 6670 Holsted Tlf.: 75 39 13 50 / 29 21 19 50 bkulmbach@stofanet.dk Linda Aagaard Kulmbach Redigeret af Maria

Læs mere

13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373

13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373 1 13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373 Åbningshilsen Efter højmessen sørger en af vore frivillige for kirkefrokost, så

Læs mere

Disciplene kaldes. Sange Alle som tørster (FS 3) Forunderlige nåde (FS 52) Vi vil så kærlighed (FS 167)

Disciplene kaldes. Sange Alle som tørster (FS 3) Forunderlige nåde (FS 52) Vi vil så kærlighed (FS 167) Oplæg til IMU Disciplene kaldes Mark 1,14-20 Overordnede tanker Målet for denne aften er at stille skarpt på indledningen til Markusevangeliet. Vi møder meget tidligt en meget komprimeret og udfordrende

Læs mere

Noa bygger en båd Ugens tekst og referencer 1 Mos 6 Patriarker og profeter kap. 8.

Noa bygger en båd Ugens tekst og referencer 1 Mos 6 Patriarker og profeter kap. 8. Lektie 6 Noa bygger en båd Ugens tekst og referencer 1 Mos 6 Patriarker og profeter kap. 8. Huskeverset Lær mig at gøre din vilje, for du er min Gud. Din gode ånd skal lede mig. Sl 143,10 Hovedformålet

Læs mere

Lille David, hyrdedrengen

Lille David, hyrdedrengen LEKTIE År B 2. kvartal Lektie 1 Lille David, hyrdedrengen FÆLLESSKAB Vi behandler hinanden, ligesom Gud behandler os. Henvisninger 1 Sam 16,7 og 11-12; 17,34-35. Patriarker og Profeter, s. 331-343 Huskevers

Læs mere

Du må være med! -5. Den, der er lidt mærkelig

Du må være med! -5. Den, der er lidt mærkelig Du må være med! -5 Den, der er lidt mærkelig Mål: Det er ubehageligt at blive holdt udenfor, men Jesus holder ingen udenfor. Han inkluderer hvert eneste menneske. Børnene må komme til den overbevisning,

Læs mere

Med Jesus i båden -1

Med Jesus i båden -1 Med Jesus i båden -1 Jesus kalder Mål: At give børn en forståelse for, at Jesus kalder på dem og ønsker, at de skal følge ham i deres liv. Tekst: Mark. 1, 14-20 + Luk. 5, 1-11 (Jesus kalder sine disciple).

Læs mere