DANSKE romaner. Martin Jensen EJ SÅ SVÆRT. Normalrabat A NU 45% 214 sider 255 kr. September 08 Isbn:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DANSKE romaner. Martin Jensen EJ SÅ SVÆRT. Normalrabat A NU 45% 214 sider 255 kr. September 08 Isbn: 978 87 7955 641 6"

Transkript

1 DANSKE romaner Martin Jensen EJ SÅ SVÆRT 214 sider 255 kr. Martin Jensen er kendt for sin populære krimiserie om byfogeden Eske Litle i middelalderens Assens. Med denne nye roman bevæger han sig for en stund væk fra det kriminalistiske stof. Ej så svært er en roman om Danmark i 50-erne set gennem barneøjne. I 1953 flytter den 6-årige Kaj fra Kønbenhavns baggårde til et nyopført socialt boligkompleks i Vangede med sine forældre og sin lillebror. For Kaj drejer livet sig om fodbold og den snarlige skolestart. Tyskernes besættelse af Danmark og frihedskampen få år forinden fylder meget i hverdagen og i drengenes liv, selv om de voksne ikke vil fortælle om det. Fortielserne øger blot nysgerrigheden, og hvornår er man helt eller forræder? September 08 Isbn: Vi har anet det længe, men nu er der vished: Martin Jensen er en af vor tids store fortællere. J y d s k e V e s t k y s t e n

2 DANSKE romaner Martin Jensen RAVNEFLUGT ca. 270 sider ca. 275 kr. I Ravneflugt vender Martin Jensen sig mod jernalderen, nærmere betegnet slutningen af folkevandringstiden i 530 erne. Drengen Skrammes mor er en hærtagen kvinde, hans far en ukendt kriger hos Rolf Krake, og han opdrages til at være en af Rolfs fodfolkskæmpere. Hele sit liv har Skramme hørt om det legendariske Rom, og da Rolf falder, flygter Skramme sydpå sammen med en flok jævnaldrende kammerater, og nu begynder en flugt, der til slut bringer dem i tjeneste hos merovingerkongerne, hvor de oplever et samfund, der nok er germansk som deres eget derhjemme, men samtidig præget af at være del i den heksekedel, folkevandringernes Europa var. Maj 09 Isbn: Martin Jensen skriver så troværdigt, at han kaster lys over den mørke middelalder, og en tur i hans velfungerende tidsmaskine er for mig at se en spændende sidegevinst at få med i købet. I n f o r m a t i o n

3 Hasse Bildt Lindegreen Solformørkelse ca. 400 sider ca. 349 kr. DANSKE romaner Solformørkelse er en stor dansk generationsroman, der spænder over tre årtier, fra 1970 til Det er en selvstændig fortsættelse af romanen Floden vejen til havet, hvor vi fulgte drengen Leos opvækst i de store forandringers tid i 50 ernes og 60 ernes Danmark. De tre følgende, både viltre og barske, tiår, som bringes til live for os i Solformørkelse, har stadig den unge og voksne Leo som omdrejningspunkt. Vi får fintmærkende og intense registreringer af tiden, af Leo selv og af persongalleriet omkring ham. En autentisk og psykologisk indsigtsfuld pejling af generationernes eksistentielle kriser med en hovedperson, der også selv på sin egen, stilfærdige facon befinder sig i en slags uerkendt kaos. En roman fuld af skuffede ambitioner, forliste kærlighedsforhold og fortabte skæbner, men med drømmene om det smukke og meningfyldte liv intakt. Floden vejen til havet blev overdådigt anmelderrost, og en fortsættelse blev hyppigt efterspurgt. Der er gået en del år, men nu er den her, fortsættelsen. Og hvilken en! Fra anmeldelserne af Floden vejen til havet : Lindegren kan noget så sjældent og svært som tegne en verden, man kan tabe sig i, så man glemmer alt omkring sig. Er det ikke det, vi håber på, vi romanlæsere, hver gang vi kaster os over en ny? T h o m a s B r e d s d o r f f, P o l i t i k e n Hasse Bildt Lindegren viser, at en realisme på disse betingelser ikke blot er mulig, men endda åbner for måder og veje, man troede var slidt ned. Der skal mange kvaliteter til, før det lykkes. Som her. P e r H ø j h o l t, B o g k l u b b l a d e t Marts 09 Isbn:

4 OVERSATte romaner Edgar Allan Poe ARTHUR GORDON PYMS EVENTYR/ HEUREKA ca. 280 sider ca. 299 kr. Med romanen Arthur Gordon Pyms eventyr og prosadigtet Heureka samlet i ét bind rundes udgivelsen af Edgar Allan Poes værker af, så mesterens 200 års fødselsdag i januar 2009 kan fejres på behørig vis. Arthur Gordon Pyms eventyr er en handlingsmættet roman om en farefuld færd til Sydhavene, der rummer alt, hvad hjertet kan begære af forlis, sørøvere, mytteri, kannibalisme, voldsomme storme og vilde indfødte. Heureka er omvendt Poes filosofiske testamente, der forklarer mennesket og universets vilkår ved hjælp af den særlige blanding af poesi og streng tænkning, der i Poes øjne var den eneste vej til egentlig erkendelse. Oversættelse: Hans-Jørgen Birkmose Originaltitel: The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket + Eureka Januar 09 Isbn: Hans-Jørgen Birkmose klarer opgaven mesterligt og genskaber Poe i et levende dansk, der gør fortællingerne indbydende og friske. B e r l i n g s k e T i d e n d e

5 OVERSATte romaner Rick Moody ISSLAG ca. 300 sider ca. 299 kr. Rick Moody er en af de store nye fortællere i amerikansk litteratur og regnes i USA i liga med forfattere som Jonathan Lethem og Michael Chabon. Hans store gennembrudsroman er en indtrængende, bittersød, morsom og gribende roman om Nixontidens USA, hvor to forstadsfamilier desperat prøver at tackle periodens omfattende politiske og sociale omvæltninger, men ender i eskapisme, utroskab og seksuelle eksperimenter. Romanen er filmatiseret med blandt andre Kevin Kline og Segourney Weaver af den Oscar-vindende instruktør Ang Lee. Oversættelse: Steen Fiil Originaltitel: The Ice Storm Januar 09 Isbn:

6 OVERSATte romaner Sara Johnsen WHITE MAN ca. 260 sider ca. 289 kr. Det er en fantastisk roman! Begavet og skarp og overraskende, og vanvittig spændende. Jeg er blevet flået igennem den fra side til side. I d a J e s s e n Thomas og Cathrine tager med deres etårige datter på ferie på en sydhavsø. De håber på at finde roen sammen. Men lidt efter lidt opløses feriestemningen i en ond række af hændelser, som ingen kontrollerer. White Man handler om en forbrydelse og om kærligheden før og efter mellem mand og kvinde, mellem hvid og sort og mellem en far og hans børn. Sara Johnsen debuterede som filminstruktør i 2005 med Vinterkyss, en film som fik flere internationale priser og var Norges Oscarkandidat i White man er hendes anden roman, men hendes første på dansk. Oversættelse: Ida Jessen Originaltitel: White man Februar 09 ISBN:

7 OVERSATte romaner Richard Russo Empire Falls ca. 550 sider ca. 349 kr. Denne store roman indbragte i 2002 Richard Russo Pulitzer-prisen da den blev kåret som årets bedste amerikanske skønlitterære bog. Og det forstår man godt, for Russo er en fremragende skildrer af det udkants-usa, som er i hastig forandring. Empire Falls er en lille, fiktiv by i Maine, som i mere end et århundrede har været domineret af Whiting-familien, der ejede den lokale tekstilfabrik samt det meste af byen. Nu er fabrikken solgt, produktionen flyttet væk, og halvdelen af indbyggerne er arbejdsløse uden meget håb om anden beskæftigelse. Richard Russo beskriver dette univers intenst stofligt uden sentimentalitet og med en kærlighed til sine personer, som skildres med en varme og en humor, der gør, at man ikke kan lægge denne store roman fra sig. Oversættelse: Søren K. Barsøe Originaltitel: Empire Falls Marts 09 Isbn:

8 Richard Yates REVoLUTIoNARY RoAD ca. 375 sider ca. 299 kr. OVERSATTE romaner Dette er romanen om Frank og April Wheeler, et intelligent og smukt ung par, som er dødtrætte af deres banale forstadsliv og gerne vil bryde med det. Richard Yates beskriver med næsten skræmmende indsigt, hvordan Frank og Aprils beslutning om at ændre deres liv fører til svigt og tragedie. Fra den blev udgivet første gang i 1961, har Revolutionary Road haft kultstatus blandt forfattere, der betragter den som et mesterværk. Men først nu bliver den udgivet over hele verden og når ud til det store publikum, den fortjener. Bogen er netop blevet filmatiseret af Sam Mendes (American Beauty) med Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i hovedrollerne. Filmen får premiere i foråret Oversættelse: Joachim Wrang Originaltitel: Revolutionary Road April 09 ISbn:

9 OVERSATte romaner Indra Sinha Animals folk ca. 450 sider ca. 349 kr. Lige så længe han kan huske, har Animal gået på alle fire på grund af det, der skete med ham den nat, hvor dommedag i form af et giftudslip fra en amerikansk kemifabrik ramte slumkvarteret i hans indiske hjemby. Nu er han knap 20 år og lever fra hånden i munden med sin hund og en skør gammel fransk nonne, og nætterne tilbringer han med at tænke på Nisha, en lokal musikers datter, og drømme om, hvordan det ville være at gå i seng med hende. Da en ung amerikansk læge kommer til byen og åbner en gratis klinik for ulykkesofrene, bliver Animal viklet ind i et net af intriger og fiduser, som han prøver at vende til egen fordel. Animals folk var i 2007 shortlistet til den prestigefyldte Man Booker Prize. Et gribende, råt og usentimentalt portræt af et usædvanligt menneske og af et Indien set fra jordhøjde. Den første roman på dansk af Indra Sinha, men flere er på vej. Oversættelse: Allan Hilton Andersen Originaltitel: Animal s People Maj 09 Isbn:

10 George P. Pelecanos BRODERS VOGTER ca. 280 sider ca. 299 kr. krimi George P. Pelecanos på én gang hårdkogte og menneskevarme kriminalromaner udspiller sig i og omkring Washington D.C. Hans første roman på dansk, Hvid som sne, introducerede detektiven Derek Strange og hans ven og free lance-partner Terry Quinn, og i opfølgeren, Gadens lov, fortsætter makkerparret deres samarbejde. Broders vogter er tredje og sidste bind i Washinton-trilogien hvor Derek Strange kommer alt for tæt ind på livet af den sort topgangster Granville Oliver, der har hyret ham til at finde beviser, som kan støtte ham i hans kommende retssag. Oliver står til dødsstraf for mord, og Strange og Quinn må gå langt ud over gadens lov og deres egne grænser for at holde det eneste vidne, der tør udtale sig om sagen i live. Det er en ung, sort kvinde, hvis hæderlighed er større end hendes angst for at dø. George Pelecanos er noget af det af det bedste og mest vedkommende, vi overhovedet kan læse i amerikansk romanlitteratur i dag. W e e k e n d a v i s e n Oversættelse: Steen Fiil Originaltitel: Soul Circus Februar 09 Isbn:

11 krimi Manuel Vázguez Montalbán DET TATOVEREDE LIG ca. 250 sider ca. 289 kr. En af de første, men aldrig oversatte kriminalromaner om den uortodokse og elskede spanske detektiv Pepe Carvalho, bogbrænderen og gourmanden, der har en fortid i CIA, og hvis elskede veninde er den prostituerede Charo. I denne roman går turen fra Barcelona til Amsterdam og tilbage igen på jagt efter den tatoverede mands morder. Og narko og sorte penge fører sporet helt op til samfundets øverste top. Selv dem, der kun sværger til engelske og amerikanske krimier, kan ikke holde sig fra Montalbán. Oversættelse: Kirsten Nielsen Originaltitel: Tatuaje Marts 09 Isbn:

12 Don Winslow I hundenes vold ca. 600 sider ca. 375 kr. krimi Fra det nye store navn i amerikansk spændingslitteratur kommer denne åndeløst spændende thriller om kærlighed og hævn, politik og indflydelse, korruption og ære. Handlingen dækker en periode på næsten tre årtier, fra de mexicanske narko-karteller vokser sig store i 1970 erne over Iran-Contraskandalen i 1980 erne til de blodige narkokrige i 1990 erne. Et hovedværk, som kan måle sig med det allerbedste inden for genren. Et mesterværk, hvis sider er dyppede i blod, rullet i narko og hængt til tørre på Mexicos vindblæste prærie klos op ad et Amerika på randen af et nervøst sammenbrud. Sådan skrev Morten Scholz i W e e k e n d a v i s e n i sin anmeldelse af den amerikanske udgave. Oversættelse: Allan Hilton Andersen Originaltitel: The Power of the Dog April 09 Isbn:

13 Michael Connelly DJÆVELENS ADVOKAT ca. 290 sider ca. 299 kr. krimi Sideløbende med sin kendte og elskede serie om Los Angeles-detektiven Harry Bosch har Michael Connelly skrevet fritstående kriminalromaner, der hver gang har høstet anmelderroser, og hvad han er gladest for udvidet hans læserskare betragteligt. I denne roman, som er et vaskeægte og alligevel meget utraditionelt retssalsdrama, introducerer han endnu en uforglemmelig Connelly-figur bagsædeadvokaten Mickey Haller. Haller kører sit advokatfirma fra bagsædet af sin Lincoln Town Car, og en dag lander han en nem sag for en velhavende Beverly Hills-playboy, der til forskel fra de sædvanlige klienter, kan betale et rigtig pænt honorar. Men da en af hans nære venner bliver myrdet i direkte forbindelse med den nye klient, bliver det med al ønskelig tydelighed klart for Haller, at denne sag er alt andet en nem. Oversættelse: Søren K. Barsøe Originaltitel: The Lincoln Lawyer April 09 Isbn:

14 krimi Andrew Taylor MISS PENHOWS BLØDENDE HJERTE ca. 440 sider ca. 349 kr. Andrew Taylors nye roman er en fritstående krimi fra 1930 ernes England. Lady Lydia Langstone forlader sin voldelige ægtemand og sit overklasseliv fra den ene dag til den anden og flytter ind hos sin alkoholiserede far i det skumle Bleeding Heart Square-kvartér i London. Huset, faren bor til leje i, var tidligere ejet af den midaldrende pebermø miss Penhow, men hun er forsvundet under mystiske omstændigheder. Hendes historie oprulles, og efterforskningen af hendes tragiske skæbne kommer til at fylde mere og mere i Lydias liv. Andrew Taylor er en moderne mester i skildringen af en Dickensk underverden, og hans nye roman er en stort anlagt episk fortælling om en stærk kvinde i en brutal verden. Oversættelse: Ib Poulsen Originaltitel: Bleeding Heart Square Maj 09 Isbn:

15 krimi Ian Rankin DEN SORTE BOG ca. 250 sider ca. 285 kr. Fra 1995 til 1998 kom de tre første Rebus-krimier på dansk, Men det var først med romanen Fortids synder, Rankin for alvor fik sit internationale gennembrud, og derfor sprang Klim i samråd med forfatteren direkte til udgivelse af den i Der har derfor ligget tre uoversatte Rebus-krimier siden. Det retter vi op på nu, så Rebus-serien bliver komplet på dansk i løbet af foråret. Den sorte bog er én af de tre. Rebus småkriminelle bror kommer til Edinburgh, lige som Rebus er blevet smidt ud af sin kæreste. En nær kollega bliver brutalt overfaldet; en mand bliver stukket ned; en løsladt pædofil flytter til byen; kuglen, der dræbte en ukendt mand for fem år siden og hvis lig netop dukket op, stammer fra en pistol, som Rebus har mistet. Læg hertil en forsvundet bil, en kidnappet mand, masser af god øl og beskyttelsespenge og man har en hæsblæsende cocktail. Oversættelse: Søren K. Barsøe Originaltitel: The Black Book Maj 09 Isbn: Ian Rankin skriver røven ud af bukserne på de fleste af sine samtidige kolleger. Fremragende og fascinerende krimier. P o l i t i k e n

16 krimi Kjell Eriksson MANDEN FRA BJERGENE ca. 400 sider ca. 299 kr. Den prisbelønnede svenske forfatters sjette kriminalroman på dansk med kriminalinspektør Ann Lindell fra politiet i Uppsala i hovedrollen. Også for denne roman blev Eriksson indstillet til bedste svenske kriminalroman, en pris han modtog i 2002 for Prinsessen af Burundi. Han har desuden modtaget det svenske Deckarakademis debutantpis for sin allerførste krimi om Ann Lindell. Manuel Alavez rejser til Sverige fra Mexico for at finde den person, som har myrdet hans ene bror og fået fængslet den anden. Manuel er zapotek-indianer, og hans stamme kalder en fremmed i vestlige klæder og dollars på lommen for en mand fra bjergene. Det er ham, Manuel jager. Da en barsk håndlanger i et betændt restaurantmiljø får halsen skåret over og en tatovering skåret væk, krydser Ann Lidell Manuels spor. Kjell Erikssons hidtil bedste roman. A f t o n b l a d e t Oversættelse: Lena Krogh Bertram Originaltitel: Mannen från bergen Maj 09 Isbn:

17 BREde fagbøger Kristina Vaarst Andersen og Mark Lorenzen DEN DANSKE KREATIVE KLASSE Hvem består den af? Hvor bor den? Hvad betyder den for det danske samfund? Med forord af Richard Florida ca. 160 sider ca. 229 kr. Normalrabat B NU 40% Denne bog er den første dækkende analyse af den danske kreative klasse, og den tager fat på en række forhold, der er af særlig dansk interesse: Den danske kreative klasses sociale og kulturelle profil, dens uddannelse, lønniveau og kulturvaner sammenlignet med resten af arbejdsstyrken. Dermed er bogen på mange områder mere omfattende end Richard Floridas originale arbejde om USA. Bogen kan ses både som en indføring i teorien om den kreative klasse i en dansk sammenhæng og som et supplement til tidligere bøger om emnet. September 08 Isbn:

18 BREde fagbøger Svein Magnusson VIDNEPSYKOLOGI Pålidelighed og troværdighed i dagligliv og retssal ca. 320 sider ca. 289 kr. Normalrabat B NU 40% Hvor præcise er vi som observatører og formidlere af personlige, sociale og historiske begivenheder? Og hvor gode er vi til at opdage, når andres beretninger ikke er sandfærdige? Det er de helt afgørende spørgsmål inden for vidnepsykologien. At det også er centralt inden for juraen, viser de fleste analyser af årsagerne til justitsmord. Svein Magnussens bog er en introduktion til moderne vidnepsykologi, der henvender sig til både efterforskere, jurister, psykologer, journalister og andre interesserede. Med rod i faktiske sager, som Palmemordet, gennemgår bogen, hvad vi kan forvente af vidner og deres forklaringer i kommende kriminalsager. Svein Magnussen er professor i kognitiv psykologi ved Universitetet i Oslo og fik i 2001 Norges forskningråds Møbius-pris for sin forskning i visuel informationsbehandling og hukommelse. Oversættelse: Joachim Wrang Originaltitel: Vitnepsykologi Februar 09 Isbn:

19 Ira Nadel LEONARD COHEN ET LIV ca. 350 sider ca. 299 kr. BREde fagbøger Normalrabat B NU 40% Værk og liv flettes elegant sammen i denne den første biografi om Leonard Cohen på dansk. Den ellers så blufærdige canadiske sangskriver har selv autoriseret bogen, som giver et meget ærligt og indgående psykologisk portræt af et helt liv i og uden for rampelyset. Leonard Cohen står som en enestående kunstner med et publikum, der favner flere generationer og hvis værk har appel både til den brede skare og til det intellektuelle parnas. Bogen er opdateret, så også Cohens seneste plader behandles. Den definitive biografi om Canadas kendteste og mest angstplagede sanger. T h e E d m o n t o n S u n Oversættelse: Steen Fiil Originaltitel: Various Positions A life of Leonard Cohen Marts 09 Isbn:

20 BREde fagbøger Trikola Nath Sharma DANSKERNE Portræt af et bemærkelsesværdigt folk ca. 320 sider ca. 295 kr. Normalrabat B NU 40% Triloki Nath Sharma er sinolog, forsker, underviser, m.m. Han stammer fra indisk Himalaya, men har boet i Danmark i mange år. Ud fra samvær med danskerne, iagttagelser, citater, refleksioner og analyser dykker han lidt længere ned i danskhedens natur og i danskernes særtræk. Indien med mere end 200 gange så mange mennesker har færre nobelprismodtagere end Danmark og mange andre danskere har igennem tiderne præsteret store originale ting både på nationalt og internationalt plan. Men hvad er baggrunden for denne talentmasse? Hvordan kan det forklares? Hvad karakteriserer det danske folk og dets kultur? Hvilke værdier bygger dette danske folk på? Marts 09 Isbn:

21 Jean-Jacques Rousseau POLITISKE SKRIFTER ca. 240 sider 249 kr. BREde fagbøger Normalrabat B NU 40% Jean-Jacques Rousseaus arbejde er uomgængeligt for forståelsen af den vestlige politiske tænkning. Indtil videre har det dog været sparsomt med oversættelser til dansk det rådes der nu bod på med denne bog. De udvalgte tekster er afgørende for at forstå, hvad Rousseau mente med begreber som suverænitet, frihed, repræsentation, nation, stat, embede, fred osv. Begreber, der fortsat arbejdes med, og hvor Rousseau stadig er et væsentligt bidrag til afklaringen af vores historiske og aktuelle samfundstilstand. maj 09 Isbn:

22 Smukke nye hardbackudgaver af Klims topkrimier Ideelle gavebøger kun 169,00 Nu 45% Kurt Aust DE USYNLIGE BRØDRE 390 sider Kurt Aust har berettiget fået solid succes med sin norske Isaac Newton-krimi a la Dan Brown. Han er mest kendt herhjemme for sine historiske spændingsromaner. Med denne thriller skriver han sig godt og grundigt ind i nutiden og introducerer en helt ny opdagertype i kriminallitteraturen, matematikeren og slagsbroderen Even Vik. Raffineret uhygge driver ned over hver eneste side i De usynlige brødre. J o n a s H i n d s h o l m B e n t z e n, B ø r s e n De usynlige brødre har det hele og mere til. Især for den, som har fået sort blod på tanden efter Dan Browns primitive thrillers. B o T a o M i c a ë l i s, P o l i t i k e n Oversættelse: Ib Høi Hansen Originaltitel: De usynlige brødre Oktober 08 Isbn:

23 Smukke nye hardbackudgaver af Klims topkrimier Ideelle gavebøger kun 169,00 Nu 45% Michael Connelly DET SIDSTE ORD 390 sider Michael Connelly er en af amerikansk krimis største profiler, og forfatterskabet har indbragt ham en sand regn af priser over hele verden. Han er især kendt og elsket for sin serie om LAPD-detektiven Harry Bosch. Det sidste ord er 9. bind i serien. En fremragende roman om en forbrydelse og dens opklaring og om politiet og dets interne konflikter, men i lige så høj grad handler den om Harry Bosch s egen fortid. T h o m a s H a r d e r, P o l i t i k e n Oversættelse: Søren K. Barsøe Originaltitel: The Closers Februar 09 Isbn:

24 Smukke nye hardbackudgaver af Klims topkrimier Ideelle gavebøger kun 169,00 Nu 45% Ian Rankin NAVN PÅ DE DØDE 520 sider Ian Rankin SKELETTERNE I FLESHMARKET CLOSE ca. 494 sider Oversættelse: Søren K. Barsøe Originaltitel: Naming the Dead Oktober 08 Isbn: Oversættelse: Søren K. Barsøe Originaltitel: Fleshmarket Close marts 09 Isbn: Skeletterne i Fleshmarket Close og Navn på de døde er 12. og 13. bind i Ian Rankins verdenssucces, serien om Jack Rebus fra Edinburgh, der med alle sine 17 bind i løbet af foråret 2009 vil foreligge komplet på dansk. Suveræne krimier. Det er utroligt, som den mand kan blive ved med at diske op med fascinerende historier om John Rebus i Edinburgh. M e t t e S t r ø m f e l d t, B T

25 Nye paperbacks i Eske Litle-serien Elementært Grev Gert! 99,95 Martin Jensens populære serie om byfogeden Eske Litle fra middelalderens Assens ligger nu komplet i syv flotte paperbacks. Som bonusbind i serien udkommer også Soldaterhoren, der fortæller Thrunds historie frem til mødet med Eske Litle. TRÆkFUGLE 237 sider fjerde bind En sigøjnerklan har slået sig ned uden for Assens bymur, og en hærafdeling på tusind mand har meldt sin ankomst. Så Eske Litle har allerede hænderne fulde, da en mand bliver slået ihjel under en bryllupsfest. Det stiller Eske og hans sergent Bane over for nogle mysterier, som kræver alt af dem. Er udkommet ISbn: MAGTSPoR 285 sider femte bind Assens anno 1332 er en driftig by og knudepunktet mellem Fyn og Sjælland. Da en fremmed brutalt dolkes ned i kirken, må lovmændene tage affære og indlede en undersøgelse, der snart kompliceres af, at mordet har forgreninger til det intrigante spil om magten i Danmark. Er udkommet ISbn: GREVENS MÆND 310 sider sjette bind Året er Foged Eske indkaldes til at give møde for grev Gert i Skanderborg. Men hvorfor er Jyllands mægtigste mænd også gæster ved grevens bord? Og hvordan lykkes det en morder at slå til midt i den befæstede borg? Eske beordres til at opklare mordet, en opgave, han kun nødtvungent påtager sig, da han aner, at hverken Gert eller stormændene spiller med åbne kort. September 08 ISbn:

26 Nye paperbacks i Eske Litle-serien Elementært Grev Gert! 99,95 Martin Jensens populære serie om byfogeden Eske Litle fra middelalderens Assens ligger nu komplet i syv flotte paperbacks. Som bonusbind i serien udkommer også Soldaterhoren, der fortæller Thrunds historie frem til mødet med Eske Litle. MAND AF ÆRE 311 sider syvende og sidste bind I oktober 1334 besejrer grev Gert den afdøde kong Kristoffers søn Otto i slaget på Taphede. Under en storm to måneder senere anløber en båd Assens med tre passagerer om bord. Da man få dage senere finder en hængt person, står Foged Eske og hans betroede mænd Bane og Tade med en sag om ære og stormandsret og midt i grev Gerts rænkespil. September 08 ISbn: SoLDATERHoREN 214 sider bonusbind Soldaterhoren har været udsolgt i et stykke tid i ordinærudgave, og vi ved, at mange trofaste Eske Litle-læsere ser frem til at kunne få denne titel mellem hænderne. Året er Her begynder historien om den unge kvinde Thrunds rejse med lejetropperne gennem et krigshærget land. En barsk og broget fortælling om tilværelsen blandt de kvinder, der måtte bjerge føden som soldaterhorer. September 08 ISbn: Fornem romanrække. Martin Jensen er ved at skabe en nyklassiker i kriminalunderholdningsgenren, hvor læseren både får sædeskildringer og solid historisk forståelse i herlig krønikeform. F y e n s S t i f t s t i d e n d e

Side 1. Rettelser foretaget fredag 14. dec 2012. Uge 51, mandag 17. dec 2012 21/12/2012 10:45. 21:55 Horisont: Gin, geishaer - og Jordens

Side 1. Rettelser foretaget fredag 14. dec 2012. Uge 51, mandag 17. dec 2012 21/12/2012 10:45. 21:55 Horisont: Gin, geishaer - og Jordens Side 1 Uge 51, mandag 17. dec 2012 21:55 Horisont: Gin, geishaer - og Jordens Ny tekst undergang Vi slutter året med skæve historier fra verden. Få beretningen om det, der engang var billig sprut til folket,

Læs mere

Roman - tragikomisk fortælling

Roman - tragikomisk fortælling ERLING JEPSEN Født 1956. Dramatiker og forfatter. Den sønderjyske farm er hans syvende roman; blandt de tidligere kan nævnes Kunsten at græde i kor og Frygtelig lykkelig, der begge er filmatiseret. Har

Læs mere

Langt borte fra 1.-4. klasse

Langt borte fra 1.-4. klasse 1.-4. klasse Land Canada, 2003 Sprog Dansk tale Censur Ej fastsat af Medierådet Original titel From far Away Instruktion Shira Avni og Serene El-Haj Daoud Varighed 7 min. Niveau 1. - 4. kl. Fag Billedkunst,

Læs mere

Tad Stones Den fortabte eventyrer En RABALDER BIO film

Tad Stones Den fortabte eventyrer En RABALDER BIO film ANGEL FILMS PRÆSENTERER Tad Stones Den fortabte eventyrer En RABALDER BIO film Instrueret af Enrique Gato Manuskript af Javier Barreira & Gorka Magallón Tad Stones Den fortabte eventyrer Dansk synopsis

Læs mere

Tavshedens labyrint - elevark

Tavshedens labyrint - elevark Tavshedens labyrint - elevark Mål I dette materiale skal I: Analysere filmen og tage stilling til vold på film. Diskutere og tage stilling til, hvordan man skal straffe efter krige og konflikter, eller

Læs mere

store forkromede TEGNESERIE- KATALOG

store forkromede TEGNESERIE- KATALOG store forkromede TEGNESERIE- KATALOG NYHED! Charlie Christensen: ARNE AND ARNE AND kan endnu - og han bliver ved med at kommentere samtiden. Tiden råber stadig på satire! Del 7, Ned med monarkiet, er netop

Læs mere

Inden for film, litteratur og rockmusik opdager man pludselig, at ting, man engang syntes var gode, ikke holder mere.

Inden for film, litteratur og rockmusik opdager man pludselig, at ting, man engang syntes var gode, ikke holder mere. Thorstein Thomsen Sproget er et tog - en børnebogsforfatter om sit arbejde er en fagbog til voksne. Den er udkommet på Dansklærerforeningens Forlag og er derfor målrettet mod dansklærere, men andre f.eks.

Læs mere

Sanne Munk Jensen: Arangutang, Gyldendal, 2012

Sanne Munk Jensen: Arangutang, Gyldendal, 2012 Sanne Munk Jensen: Arangutang, Gyldendal, 2012 Om Arangutang: http://www.youtube.com/watch?v=lmidzb2mwmw Vejledningen er udarbejdet af pædagogisk konsulent Kurt Thybo, VIA CFU Side 1 Arangutang handler

Læs mere

Genreforløb Gentofte bibliotekerne

Genreforløb Gentofte bibliotekerne Genreforløb Gentofte bibliotekerne Eventyr: Vi læste Prinsessen på ærten og Pandekagen (remseeventyr) Eventyr kan opdeles i 2 grupper: Folke-eventyr og kunst-eventyr: Folkeeventyr har eksisteret i flere

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Brun Bjørn Suzi Eszterhas. Ibrahims bamse Marianne Bugge m.fl.

Brun Bjørn Suzi Eszterhas. Ibrahims bamse Marianne Bugge m.fl. Brun Bjørn Suzi Eszterhas To brune bjørneunger er blevet født i Alaskas bjerge. Følg dem fra nyfødt til voksen. Se dem gå på opdagelse med deres mor, jagte hinanden og klatre og siden lære at fange fisk

Læs mere

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Fest for mellemtrinnet. Så er det blevet tiden for den årlige store begivenhed for eleverne i 4., 5. og 6. klasse. Der er fest! Torsdag d.

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Barndommens gade (1942) af Tove Ditlevsen (1917-1976)

Barndommens gade (1942) af Tove Ditlevsen (1917-1976) Barndommens gade (1942) af Tove Ditlevsen (1917-1976) Roman: kom 1943 Sat musik til (Anne Linnet) + filmatisering af romanen 1986 Strofer: 7 a 4 vers ialt 28 vers/verslinjer Krydsrim: Jeg er din barndoms

Læs mere

EN KONGELIG AFFÆRE - ELEVARK

EN KONGELIG AFFÆRE - ELEVARK EN KONGELIG AFFÆRE - ELEVARK Foto: Jiri Hanzl Hvorfor skal vi se filmen? Formålet med at se filmen er, at I skal: Kunne beskrive genrekendetegn for historiske film og diskutere genrens udtryk Få kendskab

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

Den kreative klasse i Danmark og Norden

Den kreative klasse i Danmark og Norden Den kreative klasse i Danmark og Norden Kristina Vaarst Andersen & Mark Lorenzen Imagine.. Copenhagen Business School Projekt talent, teknologi og tolerance Europæisk/nordamerikansk projekt Komparativt

Læs mere

Love Birds. Handling. 1. Blind date

Love Birds. Handling. 1. Blind date Titel: Love Birds Instruktør: Trylle Vilstrup Produktionsår: 2000 Filmens længde: 9 min. 38 sek. Målgruppe: Udskoling Alderscensur: Tilladt for alle Timetal for undervisningsforløb: 3 4 lektioner Love

Læs mere

Fredagsbrev Århus Friskole fredag d.12/12 2014

Fredagsbrev Århus Friskole fredag d.12/12 2014 Fredagsbrev Århus Friskole fredag d.12/12 2014 Juleværksteder er fordybelse og selvbestemmelse Endnu en gang åbner lærerne på friskolen for værktøjskassen og byder eleverne indenfor til årets juleværksteder.

Læs mere

SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT

SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT OVERSIGT INTRO KARAKTERER... 2 MONA... 3 THOMAS... 4 GITTE... 5 KIMMI... 6 LIVA OG KURT... 7 TOVE, PATRICK, HELLE OG JENS PEDER... 8 Mor glæder sig til sin søns besøg! profil

Læs mere

atelier dit hund barns Andrea McHugh Sådan hjælper du dine børn med at tage sig af deres hund

atelier dit hund barns Andrea McHugh Sådan hjælper du dine børn med at tage sig af deres hund dit barns hund atelier dit hund barns Andrea McHugh Sådan hjælper du dine børn med at tage sig af deres hund Fø rst udgivet i England 2007 af Hamlyn, a division of Octopus Publishing Group Ltd Copyright

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Steen Steensen Blicher (1772 1848): Hosekræmmeren (1829) for en del år siden. i sidste måned. i sidste uge

Steen Steensen Blicher (1772 1848): Hosekræmmeren (1829) for en del år siden. i sidste måned. i sidste uge Side 10 af 28 Navn: Steen Steensen Blicher (1772 1848): Hosekræmmeren (1829) 1. Fortællerens første besøg hos hosekræmmeren finder sted for en del år siden i sidste måned i sidste uge 2. Fortællerens første

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Side 1. Rettelser foretaget torsdag 11. dec 2014. Uge 52, mandag 22. dec 2014. Uge 52, mandag 22. dec 2014 23/12/2014 13:38

Side 1. Rettelser foretaget torsdag 11. dec 2014. Uge 52, mandag 22. dec 2014. Uge 52, mandag 22. dec 2014 23/12/2014 13:38 Side 1 Uge 52, mandag 22. dec 2014 09:55 Fader Brown (3:10) Ny episode Fader Brown er katolsk præst i et lille landsbysamfund i 1950'ernes England, og så er han en menneskekender med et særligt talent

Læs mere

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang 413: Vi kommer, Herre, til dig ind på Spænd over os dit himmelsejl 448 - Fyldt af glæde 36 - Befal du dine veje 675 Gud vi er i gode hænder på Egemoses

Læs mere

Nordens bedste avistegneserier!

Nordens bedste avistegneserier! Nordens bedste avistegneserier! Rocky er de seneste års største seriesucces i Sverige og er blevet utroligt godt modtaget i nabolandet Norge. Gennem at forklæde sig selv og vennerne som dyrefigurer har

Læs mere

FORLAGET NYE TITLER 2010-2011. Salgskatalog 2010-2011.indd 1 08/09/10 15:43:59

FORLAGET NYE TITLER 2010-2011. Salgskatalog 2010-2011.indd 1 08/09/10 15:43:59 FORLAGET NYE TITLER 2010-2011 Salgskatalog 2010-2011.indd 1 08/09/10 15:43:59 DANSK skøn Selvstændig efterfølger til den anmelderroste Ej så svært Martin Jensen OG EN I MENTE I denne selvstændige efterfølger

Læs mere

Velkomst og tema: Prædiken:

Velkomst og tema: Prædiken: Gudstjeneste 180115 10.30 - Brændkjærkirken 2 s.e. H3K 2. Tekster: Mos 33,18-23; Joh 2,1-11 (afslutning af prædiken: Rom 12,9-12a) Prædiken af sognepræst Ole Pihl Salmer: DDS 4 Giv mig Gud en salmetunge

Læs mere

viden giver sejlglæde //

viden giver sejlglæde // øyvind bordal // magne klann viden giver sejlglæde // Kapsejlads - opgavefordeling, kommunikation, boathandling //Viden giver sejlglæde Blue Ocean Media FORFATTERE Øyvind Bordal, Magne Klann FOTO Forsidefoto:

Læs mere

Historie: Eksempler på emner og opgaveformuleringer

Historie: Eksempler på emner og opgaveformuleringer Historie: Eksempler på emner og opgaveformuleringer Historie: Eksempler på emner Historie - engelsk Martin Luther King og De Sorte Pantere deres forskellige måder at kæmpe på The Blitz IRA Nordirland Forhold

Læs mere

Weekend højskole 2015

Weekend højskole 2015 Weekend højskole 2015 Biografier - og det der ligner Kan vi lære af andre menneskers erfaringer? Tre dages weekend-højskole om og med biografier. Fem spændende foredrag med meget forskellige tilgange til

Læs mere

6.s.e.Trin. 27.juli 2014. Hinge kirke kl.8.30. Vinderslev kirke k.9.30. Thorning kirke kl.11.00

6.s.e.Trin. 27.juli 2014. Hinge kirke kl.8.30. Vinderslev kirke k.9.30. Thorning kirke kl.11.00 6.s.e.Trin. 27.juli 2014. Hinge kirke kl.8.30. Vinderslev kirke k.9.30. Thorning kirke kl.11.00 Salmer: Hinge kl.8.30: 422-417/ 488-372 Vinderslev kl.9.30: 422-417- 515/ 488-428- 372 Thorning kl.11: 422-417-

Læs mere

Jeg kan mærke hvordan du har det

Jeg kan mærke hvordan du har det OM UNDERRETNING Jeg kan mærke hvordan du har det Børn, der er i klemme, bør i alle tilfælde være i den heldige situation, at du er lige i nærheden. Alle børn har ret til en god og tryg opvækst Desværre

Læs mere

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige VELoverstået - eksamen. Vi skaber succeser. Det er vores

Læs mere

Hvilke ord 'trigger' dine kunder?

Hvilke ord 'trigger' dine kunder? Hvilke ord 'trigger' dine kunder? Af Rikke Moos, Webskribenten Du kender talemåden: vælg dine ord med omhu. Et fornuftigt råd, der er værd at følge, hvis du vil undgå at blive misforstået af andre. Men

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Nina Christensen Hvad er det børnelitteraturen kan?

Nina Christensen Hvad er det børnelitteraturen kan? Nina Christensen Hvad er det børnelitteraturen kan? Kursus for bogstartbiblioteker 4. november Høje Taastrup 6. november Randers 1.Forskning 2.Formidling 3.Forfatterskole 4.Bibliotek Master i Børnelitteratur

Læs mere

Interviewguide. - af tidligere kriminelle

Interviewguide. - af tidligere kriminelle Interviewguide - af tidligere kriminelle Tema Præsentation af os og vores projekt m.v. Interviewspørgsmål Vi hedder Rune og Allan og læser socialvidenskab på RUC sammen med Anne Mette og Sara, hvor vi

Læs mere

Miljøterapi rammer samarbejde bruger perspektiv

Miljøterapi rammer samarbejde bruger perspektiv Miljøterapi rammer samarbejde bruger perspektiv Hjælp Terapi kaos Miljø udvikling Ressourcer Lidt om mig: J Kirsten Kallesøe, 46 år, gift J 1980-2002: bruger af psykiatrien (15-36 år) anoreksi, bulimi,

Læs mere

Karen Blixen 17. april 1885-7. sept. 1962

Karen Blixen 17. april 1885-7. sept. 1962 Karen Blixen 17. april 1885-7. sept. 1962 Karen Blixen kom til verden på familiens gård Rungstedlund i Nordsjælland som Karen Christenze Dinesen, et barn af en aristokratisk+ borgerlig familie. 1 Wilhelm

Læs mere

Skabende kunstterapi. Hanne Stubbe teglbjærg. a arh u S u nivers itets forlag

Skabende kunstterapi. Hanne Stubbe teglbjærg. a arh u S u nivers itets forlag Skabende kunstterapi Hanne Stubbe teglbjærg a arh u S u nivers itets forlag SKABENDE KUNSTTERAPI Hanne Stubbe Teglbjærg SKABENDE KUNSTTERAPI Aarhus Universitetsforlag a Skabende kunstterapi Forfatteren

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

Kong Herodes vil slå det lille Jesus-barn ihjel. Derfor flygter hans forældre med ham til 1) Ægypten X) Jordan 2) Nazaret

Kong Herodes vil slå det lille Jesus-barn ihjel. Derfor flygter hans forældre med ham til 1) Ægypten X) Jordan 2) Nazaret Tip rigtige om Menneskesønnen kapitel - Hvad er kristendommens symbol? ) slangen X) lyset ) korset Jesus bliver født i ) Jerusalem X) Betlehem ) Nazaret Kong Herodes vil slå det lille Jesus-barn ihjel.

Læs mere

9 s e Trin. 28.juli 2013. Hinge Kirke kl.8.00. Vinderslev Kirke kl.9.30. Vium Kirke kl.11.00. Frederiks kirke kl.19.30.

9 s e Trin. 28.juli 2013. Hinge Kirke kl.8.00. Vinderslev Kirke kl.9.30. Vium Kirke kl.11.00. Frederiks kirke kl.19.30. 9 s e Trin. 28.juli 2013. Hinge Kirke kl.8.00. Vinderslev Kirke kl.9.30. Vium Kirke kl.11.00. Frederiks kirke kl.19.30. Salmer: Hinge kl.8.00: 744-302/ 692-372 Vinderslev kl.9.30: 744-373- 302/ 692-321,v.6-372

Læs mere

Side 1. Rettelser foretaget fredag 13. apr 2012. Uge 16, mandag 16. apr 2012 17/04/2012 10:24. 21:25 Horisont: De virtuelle massemordere Ny tekst

Side 1. Rettelser foretaget fredag 13. apr 2012. Uge 16, mandag 16. apr 2012 17/04/2012 10:24. 21:25 Horisont: De virtuelle massemordere Ny tekst Side 1 Uge 16, mandag 16. apr 2012 21:25 Horisont: De virtuelle massemordere Ny tekst Når sagen mod norske Anders Breivik begynder mandag, vil der være fokus på hans syn på indvandrere og højreekstremisme.

Læs mere

Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år)

Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år) Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år) De pædagogiske processer skal lede henimod, at barnet ved slutningen af vuggestuen med lyst har tilegnet sig færdigheder og viden, som sætter

Læs mere

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis fredag 13. juli 2012 Hun indretter med indføling: Stylet orden Side X 70 23 15 23 jna.dk energivinduer Spar op til 35% nu kontakt os for mere info udstilling: Kratholmvej

Læs mere

Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække

Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Mandag d. 20. maj 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække Salmer DDS 291: Du, som går ud fra den levende Gud DDS 20: Jeg ser dit kunstværk,

Læs mere

Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA

Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA Iscenesættelse: Kamilla Bach Mortensen Manuskript: Kamilla Bach Mortensen og de medvirkende Medvirkende: Rebekka Owe og Christine Sønderris Instruktørassistent: Stine

Læs mere

Den Indre mand og kvinde

Den Indre mand og kvinde Den Indre mand og kvinde To selvstændige poler inde i os Forskellige behov De har deres eget liv og ønsker De ser ofte ikke hinanden Anerkender ofte ikke hinanden Den største kraft i det psykiske univers,

Læs mere

Når boligen bliver et HJeM

Når boligen bliver et HJeM fotos: bam/scanpix Når boligen bliver et HJeM Vores hjem er ikke blot vores bolig, den er en del af os selv og vores identitet. På godt og ondt for vi er ikke så gode til at acceptere forskellighed og

Læs mere

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres.

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. En workbook dit kærlighedsliv vil elske. De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. 1 Om Christiane Jeg hjælper mennesker med at overkomme frygt og

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2015 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Psykologi C Inger

Læs mere

Love & Youth. Cover 26.03.2015. Tekst KAREN LERBECH

Love & Youth. Cover 26.03.2015. Tekst KAREN LERBECH Love & Youth Cover 26.03.2015 DEN SVENSKE MUSIKER JENNY WILSON GØR TINGENE PÅ SIN EGEN MÅDE, OG HVOR ANDRE HOLDER STRENGT PÅ RETTEN TIL DERES PRIVATLIV, ER VÆGGEN MELLEM MUSIKEREN, KUNSTNEREN OG PERSONEN

Læs mere

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r

Fadervor. b e l e n å b n e r b ø n n e. f o r j u n i o r e r Fadervor B I b e l e n å b n e r b ø n n e n b e l e n å b n e r b ø n n e f o r j u n i o r e r f o r j u n i o r e r Bibelen Nu skal du læse i Bibelen. Har du selv en bibel, så kan du bruge den! Hvis

Læs mere

HVOR KOMMER DU FRA? Video og tekstcollage. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser

HVOR KOMMER DU FRA? Video og tekstcollage. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser HVOR KOMMER DU FRA? Video og tekstcollage Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser INTRODUKTION Hvornår er man egentlig dansker? Når man ser dansk ud? Når man har dansk pas? Eller danske forældre? Er man

Læs mere

FATTIGE LANDE Om serien attige lande en del af din verden Klik ind på www.emu.dk/tema/ulande

FATTIGE LANDE Om serien attige lande en del af din verden Klik ind på www.emu.dk/tema/ulande FATTIGE LANDE P E T E R B E J D E R & K A A R E Ø S T E R FATTIGE LANDE EN DEL AF DIN VERDEN Udsigt til U-lande Fattige lande en del af din verden Peter Bejder & Kaare Øster samt Meloni Serie: Udsigt til

Læs mere

NARRATIV SAMTALE MED BØRN I KONFLIKT

NARRATIV SAMTALE MED BØRN I KONFLIKT NARRATIV SAMTALE MED BØRN I KONFLIKT Tekst og illustration: Lisbeth Villumsen Den narrative tænkning er på mange måder et barn af den systemiske tankegang, hvor vi kigger efter forskelle og ligheder samt

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

Holly-Jane Rahlens: Muren er faldet. Og jeg sidder fast, oversat fra engelsk af Arko Højholt og Mads Heinesen, Høst og Søn, 2010

Holly-Jane Rahlens: Muren er faldet. Og jeg sidder fast, oversat fra engelsk af Arko Højholt og Mads Heinesen, Høst og Søn, 2010 Holly-Jane Rahlens: Muren er faldet. Og jeg sidder fast, oversat fra engelsk af Arko Højholt og Mads Heinesen, Høst og Søn, 2010 Forelsket i Berlin glæd jer til Berlin 1989 set gennem Molly oh Micks øjne

Læs mere

Børnekonferencen 2015

Børnekonferencen 2015 Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 BUU Alm.del Bilag 49 Offentligt Børnekonferencen 2015 Ida Schwartz Rasmus Alenkær Gry Rambusch Steen Wackerhausen Benny Andersen Thomas Adelskov Vibe Klarup Voetmann

Læs mere

Interview med Jan Guillou om MEN IKKE HVIS DET GÆLDER DIN DATTER

Interview med Jan Guillou om MEN IKKE HVIS DET GÆLDER DIN DATTER Interview med Jan Guillou om MEN IKKE HVIS DET GÆLDER DIN DATTER Hvad kan den amerikanske præsidentfamilie Bush transaktioner med det saudiarabiske kongehus dog have at gøre med, at en femårig pige forsvinder

Læs mere

Efterladte forældre gør det godt

Efterladte forældre gør det godt Efterladte forældre gør det godt Af cand.psych.aut. Eva Helweg, faglig rådgivningschef i Børn Unge & Sorg Når et barn mister sin mor eller far, så slår det sikre fundament i deres tilværelse revner, og

Læs mere

2/ Skriv om en kort episode i en papirbæreposes liv. Valg af fortællersynsvinkel er frit, men der skal indgå direkte tale.

2/ Skriv om en kort episode i en papirbæreposes liv. Valg af fortællersynsvinkel er frit, men der skal indgå direkte tale. TVM OPTAGELSESPRØVER 2011 Opgave 1: Skriv to historier Løs de følgende opgaver. 1/ Beskriv en konkret detalje fra dagen i dag på en måde, så læseren forstår, hvorfor du trækker lige præcis den frem. Giv

Læs mere

SUPERFLEX, FOLKESKOLEN OG NATIONAL IDENTITET

SUPERFLEX, FOLKESKOLEN OG NATIONAL IDENTITET SUPERFLEX, FOLKESKOLEN OG NATIONAL IDENTITET Det er mandag den 19. februar 2015 på Præstemoseskolen i Hvidovre. Klokken er 8.30, og det klare vinterlys falder ind gennem vinduerne i den gamle aula. Her

Læs mere

Gys og gru. Lærerark. Opgaverne er egnet til undervisning i faget dansk.

Gys og gru. Lærerark. Opgaverne er egnet til undervisning i faget dansk. Lærerark Gys og gru Om undervisningen i Tivoli: Undervisningen i Tivoli varer 90 min. og som udgangspunkt, vil der være en afklaring af emne og gennemgang af relevant teori i undervisningslokalet i ca.

Læs mere

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort

Kærligt talt. Forlaget Go'Bog. 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog. Af Lisbet Hjort Kærligt talt 5 trin til indre ro og kærlige relationer gennem bevidst brug af dit sprog Af Lisbet Hjort Forlaget Go'Bog Kærligt talt-konceptet Kærligt talt-metoden går ud på at få et liv med indre ro og

Læs mere

Isa i medvind og modvind

Isa i medvind og modvind Richart Andersson. Isa i med- og modvind. Digtsamling 2013. Alle rettigheder tilhører forfatteren. Forside: Karina Andersen. Korrektur: Anja Adjoh. Isa i medvind og modvind 1 Isa er et synonym, men det

Læs mere

- stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA

- stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA - stammebeskrivelser ET UNDERVISNINGSMATERIALE FRA Hvid stamme MOTTO: Det er Solgudens vilje, at du skal gøre hvad jeg siger STIKORD: Præster, bestemmer, rige Da Solguden straffede menneskerne, troede

Læs mere

Filmbeskrivelser - Salaam Filmfestival 2011/12

Filmbeskrivelser - Salaam Filmfestival 2011/12 Filmbeskrivelser - Salaam Filmfestival 2011/12 Her kan du læse vores forslag til film i Grenaa og Ørsted under Salaam Filmfestival 2011/12. Vi har også vedhæftet/vedlagt en kort beskrivelse af Salaams

Læs mere

Styrk de særligt sensitive børn

Styrk de særligt sensitive børn Styrk de særligt sensitive børn Særligt sensitive børn er på godt og ondt mere påvirkede af det omgivende miljø. De er blandt de mest fagligt og socialt stærke børn, når de trives i et miljø. Men føler

Læs mere

9. søndag efter trinitatis I Salmer: 413, 294, 692, 728, 488, 697

9. søndag efter trinitatis I Salmer: 413, 294, 692, 728, 488, 697 9. søndag efter trinitatis I Salmer: 413, 294, 692, 728, 488, 697 I det gamle testamente finder vi den store beretning om de to brødre tvillingerne Jakob og Esau. Allerede tidligt i fortællinger om de

Læs mere

Hvad gør en forskel. Hvad gør en forskel

Hvad gør en forskel. Hvad gør en forskel Hjælp Terapi kaos Miljø udvikling Ressourcer Lidt om mig: J Kirsten Kallesøe, 46 år, gift J 1980-2002: bruger af psykiatrien (15-36 år) anoreksi, bulimi, selvskade, angst, depression, bordeline personlighedsforstyrrelse,

Læs mere

Det har gjort mig til den jeg er...

Det har gjort mig til den jeg er... . Da jeg var 3 år, flyttede vi til Thurø. I København havde vi ikke haft fjernsyn. Så det, at vi fik et lille et, var en MEGET stor ting. De første par dage på Rolf Krakes Vej brugte jeg foran fjernsynet.

Læs mere

Helligtrekongers søndag d.2.1.11. Matt.2,1-12.

Helligtrekongers søndag d.2.1.11. Matt.2,1-12. Helligtrekongers søndag d.2.1.11. Matt.2,1-12. 1 Man fortæller, at det eneste bygningsværk på, der kan ses fra månen er den kinesiske mur, der som en bugtet sytråd slynger sig rundt på jordens klode. En

Læs mere

På rejse med musikken

På rejse med musikken Eksotiske fugle På besøg hos DR SymfoniOrkestret s. 2 På rejse med musikken Du skal snart på besøg hos DR SymfoniOrkestret. Her skal du høre symfoniorkestret spille flere forskellige musikværker. Men vi

Læs mere

Dit barns intelligenstype

Dit barns intelligenstype Dit barns intelligenstype Både lærere, psykologer og børneforældre vil til enhver tid skrive under på, at vores unger har forskellige evner og talenter. De er dygtige på hver deres vis, for intelligens

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot

Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot Palmesøndag med Børne- og Juniorkoret Jeg vil fortælle jer et eventyr Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede på et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen kone.

Læs mere

3.2 Jesus-planen. Check-in. Introduktion til denne lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål

3.2 Jesus-planen. Check-in. Introduktion til denne lovsangsaften. Formålet med aftenen. 10 minutter. Materialer. Aktivitet. Formål 32 JESUS-PLANEN - LOVSANGSAFTEN / TEEN EQUIP / SIDE 1 AF 6 32 Jesus-planen Introduktion til denne lovsangsaften I aften handler om, at hver enkelt teenager opdager eller erfarer Jesusplanens betydning

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Resumé fra foredraget Særligt sensitive mennesker/er du også særligt sensitiv? Susanne Møberg www.moeberg.dk

Resumé fra foredraget Særligt sensitive mennesker/er du også særligt sensitiv? Susanne Møberg www.moeberg.dk Resumé fra foredraget Særligt sensitive mennesker/er du også særligt sensitiv? Susanne Møberg www.moeberg.dk 1. Særligt sensitive mennesker er mere modtagelige over for indtryk, fordi nervesystemet er

Læs mere

Grundbogen til Sidste Søndag

Grundbogen til Sidste Søndag Hvad er rollespil I dette kapitel vil vi forklare lidt omkring hvad rollespil er. Først vil vi forsøge at definere rollespil (en svær opgave), og derefter har vi et afsnit skrevet specielt til forældrene

Læs mere

Prædiken til 2. søndag efter påske, Joh. 10,11-16. 1. tekstrække. Konfirmationsgudstjeneste.

Prædiken til 2. søndag efter påske, Joh. 10,11-16. 1. tekstrække. Konfirmationsgudstjeneste. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 19. april 2015 kl. 10.00. Egil Hvid-Olsen. Prædiken til 2. søndag efter påske, Joh. 10,11-16. 1. tekstrække. Konfirmationsgudstjeneste. Salmer. DDS 331 Uberørt af byens travlhed.

Læs mere

Hvordan du bruger medier: Bibliotekets hjemmeside bliver brugt af og til, nettet bruges til kortere info, tv, mobil, sms tjenester

Hvordan du bruger medier: Bibliotekets hjemmeside bliver brugt af og til, nettet bruges til kortere info, tv, mobil, sms tjenester A Du bruger biblioteket en del, både i forbindelse med dit arbejde, men også sammen med dine børn. Du synes, det er en fantastisk mulighed for at introducere børnene til leg og læring og samtidig bruge

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække. Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 9. juni 2013 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 2. søndag efter Trinitatis, Luk 14,16-24. 1. tekstrække Salmer DDS 68: Se, hvilket menneske DDS 649: Skal fri og frelst

Læs mere

Tro og ritualer i Folkekirken

Tro og ritualer i Folkekirken Tro og ritualer i Folkekirken 1) Kristendommen har været den største religion i Danmark i mere end tusind år. I løbet af de sidste 30 år er der sket en forandring med religion i det danske samfund, fordi

Læs mere

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER 1 NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE Denne folder er en oversigt over, hvilke linjer, du som elev kan vælge imellem,

Læs mere

Lærervejledning til Fanget

Lærervejledning til Fanget Lærervejledning til Fanget En udstilling med værker af den danske samtidskunstner John Kørner Målgruppe: mellemtrinnet Baggrundsinformation om udstillingen John Kørner - Fanget 04.05.13-22.09-13 Problemerne

Læs mere

Rollespil på biblioteket. et par ideer fra Rollespilsakademiet

Rollespil på biblioteket. et par ideer fra Rollespilsakademiet Rollespil på biblioteket et par ideer fra Rollespilsakademiet En flyer til jer Denne flyer handler om rollespil på biblioteket, så hvis du sidder og har brug for lidt inspiration til hvad der kunne foregå

Læs mere

ommadawn.dk - Science fiction - 2007

ommadawn.dk - Science fiction - 2007 ommadawn.dk - Science fiction - 2007 Indholdsfortegnelse Velkommen til ommadawn.dk 21. juli, 2008 Anne McCaffrey 30. juli, 2007 Eurocon 2007 26. september, 2007 Dette fanzine er nyt, men hjemmesiden, det

Læs mere

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre!

konfirmandord, som vi forsøgte at få på plads her i morges, og som gør at jeg om lidt er nødt til at Kære konfirmandforældre! Konfirmation 26.april 2015. Domkirken 10: 402 Den signede dag, 725 Det dufter, 331 Uberørt. Konfirmation, 29 Spænd over os, 754 Se, nu stiger Kære konfirmandforældre! konfirmandord, som vi forsøgte at

Læs mere

Abstraktion i dansk Kort fremlæggelse af hvordan begrebet abstraktion er centralt for faget dansk

Abstraktion i dansk Kort fremlæggelse af hvordan begrebet abstraktion er centralt for faget dansk Abstraktion i dansk Kort fremlæggelse af hvordan begrebet abstraktion er centralt for faget dansk Klik på lydikonet i nederste højre hjørne for at få lyden til siden frem. Vælg Afspil på boksen der evt.

Læs mere

Medlemmerne i panelet i. Annes Atelier. www.annes-atelier.dk

Medlemmerne i panelet i. Annes Atelier. www.annes-atelier.dk Medlemmerne i panelet i Annes Atelier www.annes-atelier.dk Peter Rasmus Lind Peter Rasmus Lind åbnede i 1990 Gallerie Rasmus i Odense. I 1997 udvidede han galleriet, med en afdeling i København. Desuden

Læs mere

PRÆDIKEN TIL 4. SØNDAG EFTER PÅSKE 2014 Stine Munch

PRÆDIKEN TIL 4. SØNDAG EFTER PÅSKE 2014 Stine Munch PRÆDIKEN TIL 4. SØNDAG EFTER PÅSKE 2014 Stine Munch I dag er det med at holde tungen lige i munden og ørene stive. Teksten er en typisk Johannestekst, snørklet og svært forståeligt. I hvert fald sådan

Læs mere

Ungdom og skoleliv I Seoul

Ungdom og skoleliv I Seoul Uddannelsesfeber Ungdom og skoleliv I Seoul Testokrati Børns kundskaber Velfærdssamfundets overlevelse Vesten Jeg har hørt, at I Vesten der kan unge mennesker rejse. Rejse verden rundt, hvis de vil. Det

Læs mere

STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX. Vi giver dig nye muligheder 2016-2017

STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX. Vi giver dig nye muligheder 2016-2017 STUDIERETNINGER HANDELSGYMNASIET HHX Vi giver dig nye muligheder 2016-2017 VELKOMMEN TIL HANDELSGYMNASIET HHX HHX-UDDANNELSEN HANDELSGYMNASIET ER ET GODT VALG. HHX er en moderne gymnasial uddannelse med

Læs mere