DANSKE romaner. Martin Jensen EJ SÅ SVÆRT. Normalrabat A NU 45% 214 sider 255 kr. September 08 Isbn:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DANSKE romaner. Martin Jensen EJ SÅ SVÆRT. Normalrabat A NU 45% 214 sider 255 kr. September 08 Isbn: 978 87 7955 641 6"

Transkript

1 DANSKE romaner Martin Jensen EJ SÅ SVÆRT 214 sider 255 kr. Martin Jensen er kendt for sin populære krimiserie om byfogeden Eske Litle i middelalderens Assens. Med denne nye roman bevæger han sig for en stund væk fra det kriminalistiske stof. Ej så svært er en roman om Danmark i 50-erne set gennem barneøjne. I 1953 flytter den 6-årige Kaj fra Kønbenhavns baggårde til et nyopført socialt boligkompleks i Vangede med sine forældre og sin lillebror. For Kaj drejer livet sig om fodbold og den snarlige skolestart. Tyskernes besættelse af Danmark og frihedskampen få år forinden fylder meget i hverdagen og i drengenes liv, selv om de voksne ikke vil fortælle om det. Fortielserne øger blot nysgerrigheden, og hvornår er man helt eller forræder? September 08 Isbn: Vi har anet det længe, men nu er der vished: Martin Jensen er en af vor tids store fortællere. J y d s k e V e s t k y s t e n

2 DANSKE romaner Martin Jensen RAVNEFLUGT ca. 270 sider ca. 275 kr. I Ravneflugt vender Martin Jensen sig mod jernalderen, nærmere betegnet slutningen af folkevandringstiden i 530 erne. Drengen Skrammes mor er en hærtagen kvinde, hans far en ukendt kriger hos Rolf Krake, og han opdrages til at være en af Rolfs fodfolkskæmpere. Hele sit liv har Skramme hørt om det legendariske Rom, og da Rolf falder, flygter Skramme sydpå sammen med en flok jævnaldrende kammerater, og nu begynder en flugt, der til slut bringer dem i tjeneste hos merovingerkongerne, hvor de oplever et samfund, der nok er germansk som deres eget derhjemme, men samtidig præget af at være del i den heksekedel, folkevandringernes Europa var. Maj 09 Isbn: Martin Jensen skriver så troværdigt, at han kaster lys over den mørke middelalder, og en tur i hans velfungerende tidsmaskine er for mig at se en spændende sidegevinst at få med i købet. I n f o r m a t i o n

3 Hasse Bildt Lindegreen Solformørkelse ca. 400 sider ca. 349 kr. DANSKE romaner Solformørkelse er en stor dansk generationsroman, der spænder over tre årtier, fra 1970 til Det er en selvstændig fortsættelse af romanen Floden vejen til havet, hvor vi fulgte drengen Leos opvækst i de store forandringers tid i 50 ernes og 60 ernes Danmark. De tre følgende, både viltre og barske, tiår, som bringes til live for os i Solformørkelse, har stadig den unge og voksne Leo som omdrejningspunkt. Vi får fintmærkende og intense registreringer af tiden, af Leo selv og af persongalleriet omkring ham. En autentisk og psykologisk indsigtsfuld pejling af generationernes eksistentielle kriser med en hovedperson, der også selv på sin egen, stilfærdige facon befinder sig i en slags uerkendt kaos. En roman fuld af skuffede ambitioner, forliste kærlighedsforhold og fortabte skæbner, men med drømmene om det smukke og meningfyldte liv intakt. Floden vejen til havet blev overdådigt anmelderrost, og en fortsættelse blev hyppigt efterspurgt. Der er gået en del år, men nu er den her, fortsættelsen. Og hvilken en! Fra anmeldelserne af Floden vejen til havet : Lindegren kan noget så sjældent og svært som tegne en verden, man kan tabe sig i, så man glemmer alt omkring sig. Er det ikke det, vi håber på, vi romanlæsere, hver gang vi kaster os over en ny? T h o m a s B r e d s d o r f f, P o l i t i k e n Hasse Bildt Lindegren viser, at en realisme på disse betingelser ikke blot er mulig, men endda åbner for måder og veje, man troede var slidt ned. Der skal mange kvaliteter til, før det lykkes. Som her. P e r H ø j h o l t, B o g k l u b b l a d e t Marts 09 Isbn:

4 OVERSATte romaner Edgar Allan Poe ARTHUR GORDON PYMS EVENTYR/ HEUREKA ca. 280 sider ca. 299 kr. Med romanen Arthur Gordon Pyms eventyr og prosadigtet Heureka samlet i ét bind rundes udgivelsen af Edgar Allan Poes værker af, så mesterens 200 års fødselsdag i januar 2009 kan fejres på behørig vis. Arthur Gordon Pyms eventyr er en handlingsmættet roman om en farefuld færd til Sydhavene, der rummer alt, hvad hjertet kan begære af forlis, sørøvere, mytteri, kannibalisme, voldsomme storme og vilde indfødte. Heureka er omvendt Poes filosofiske testamente, der forklarer mennesket og universets vilkår ved hjælp af den særlige blanding af poesi og streng tænkning, der i Poes øjne var den eneste vej til egentlig erkendelse. Oversættelse: Hans-Jørgen Birkmose Originaltitel: The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket + Eureka Januar 09 Isbn: Hans-Jørgen Birkmose klarer opgaven mesterligt og genskaber Poe i et levende dansk, der gør fortællingerne indbydende og friske. B e r l i n g s k e T i d e n d e

5 OVERSATte romaner Rick Moody ISSLAG ca. 300 sider ca. 299 kr. Rick Moody er en af de store nye fortællere i amerikansk litteratur og regnes i USA i liga med forfattere som Jonathan Lethem og Michael Chabon. Hans store gennembrudsroman er en indtrængende, bittersød, morsom og gribende roman om Nixontidens USA, hvor to forstadsfamilier desperat prøver at tackle periodens omfattende politiske og sociale omvæltninger, men ender i eskapisme, utroskab og seksuelle eksperimenter. Romanen er filmatiseret med blandt andre Kevin Kline og Segourney Weaver af den Oscar-vindende instruktør Ang Lee. Oversættelse: Steen Fiil Originaltitel: The Ice Storm Januar 09 Isbn:

6 OVERSATte romaner Sara Johnsen WHITE MAN ca. 260 sider ca. 289 kr. Det er en fantastisk roman! Begavet og skarp og overraskende, og vanvittig spændende. Jeg er blevet flået igennem den fra side til side. I d a J e s s e n Thomas og Cathrine tager med deres etårige datter på ferie på en sydhavsø. De håber på at finde roen sammen. Men lidt efter lidt opløses feriestemningen i en ond række af hændelser, som ingen kontrollerer. White Man handler om en forbrydelse og om kærligheden før og efter mellem mand og kvinde, mellem hvid og sort og mellem en far og hans børn. Sara Johnsen debuterede som filminstruktør i 2005 med Vinterkyss, en film som fik flere internationale priser og var Norges Oscarkandidat i White man er hendes anden roman, men hendes første på dansk. Oversættelse: Ida Jessen Originaltitel: White man Februar 09 ISBN:

7 OVERSATte romaner Richard Russo Empire Falls ca. 550 sider ca. 349 kr. Denne store roman indbragte i 2002 Richard Russo Pulitzer-prisen da den blev kåret som årets bedste amerikanske skønlitterære bog. Og det forstår man godt, for Russo er en fremragende skildrer af det udkants-usa, som er i hastig forandring. Empire Falls er en lille, fiktiv by i Maine, som i mere end et århundrede har været domineret af Whiting-familien, der ejede den lokale tekstilfabrik samt det meste af byen. Nu er fabrikken solgt, produktionen flyttet væk, og halvdelen af indbyggerne er arbejdsløse uden meget håb om anden beskæftigelse. Richard Russo beskriver dette univers intenst stofligt uden sentimentalitet og med en kærlighed til sine personer, som skildres med en varme og en humor, der gør, at man ikke kan lægge denne store roman fra sig. Oversættelse: Søren K. Barsøe Originaltitel: Empire Falls Marts 09 Isbn:

8 Richard Yates REVoLUTIoNARY RoAD ca. 375 sider ca. 299 kr. OVERSATTE romaner Dette er romanen om Frank og April Wheeler, et intelligent og smukt ung par, som er dødtrætte af deres banale forstadsliv og gerne vil bryde med det. Richard Yates beskriver med næsten skræmmende indsigt, hvordan Frank og Aprils beslutning om at ændre deres liv fører til svigt og tragedie. Fra den blev udgivet første gang i 1961, har Revolutionary Road haft kultstatus blandt forfattere, der betragter den som et mesterværk. Men først nu bliver den udgivet over hele verden og når ud til det store publikum, den fortjener. Bogen er netop blevet filmatiseret af Sam Mendes (American Beauty) med Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i hovedrollerne. Filmen får premiere i foråret Oversættelse: Joachim Wrang Originaltitel: Revolutionary Road April 09 ISbn:

9 OVERSATte romaner Indra Sinha Animals folk ca. 450 sider ca. 349 kr. Lige så længe han kan huske, har Animal gået på alle fire på grund af det, der skete med ham den nat, hvor dommedag i form af et giftudslip fra en amerikansk kemifabrik ramte slumkvarteret i hans indiske hjemby. Nu er han knap 20 år og lever fra hånden i munden med sin hund og en skør gammel fransk nonne, og nætterne tilbringer han med at tænke på Nisha, en lokal musikers datter, og drømme om, hvordan det ville være at gå i seng med hende. Da en ung amerikansk læge kommer til byen og åbner en gratis klinik for ulykkesofrene, bliver Animal viklet ind i et net af intriger og fiduser, som han prøver at vende til egen fordel. Animals folk var i 2007 shortlistet til den prestigefyldte Man Booker Prize. Et gribende, råt og usentimentalt portræt af et usædvanligt menneske og af et Indien set fra jordhøjde. Den første roman på dansk af Indra Sinha, men flere er på vej. Oversættelse: Allan Hilton Andersen Originaltitel: Animal s People Maj 09 Isbn:

10 George P. Pelecanos BRODERS VOGTER ca. 280 sider ca. 299 kr. krimi George P. Pelecanos på én gang hårdkogte og menneskevarme kriminalromaner udspiller sig i og omkring Washington D.C. Hans første roman på dansk, Hvid som sne, introducerede detektiven Derek Strange og hans ven og free lance-partner Terry Quinn, og i opfølgeren, Gadens lov, fortsætter makkerparret deres samarbejde. Broders vogter er tredje og sidste bind i Washinton-trilogien hvor Derek Strange kommer alt for tæt ind på livet af den sort topgangster Granville Oliver, der har hyret ham til at finde beviser, som kan støtte ham i hans kommende retssag. Oliver står til dødsstraf for mord, og Strange og Quinn må gå langt ud over gadens lov og deres egne grænser for at holde det eneste vidne, der tør udtale sig om sagen i live. Det er en ung, sort kvinde, hvis hæderlighed er større end hendes angst for at dø. George Pelecanos er noget af det af det bedste og mest vedkommende, vi overhovedet kan læse i amerikansk romanlitteratur i dag. W e e k e n d a v i s e n Oversættelse: Steen Fiil Originaltitel: Soul Circus Februar 09 Isbn:

11 krimi Manuel Vázguez Montalbán DET TATOVEREDE LIG ca. 250 sider ca. 289 kr. En af de første, men aldrig oversatte kriminalromaner om den uortodokse og elskede spanske detektiv Pepe Carvalho, bogbrænderen og gourmanden, der har en fortid i CIA, og hvis elskede veninde er den prostituerede Charo. I denne roman går turen fra Barcelona til Amsterdam og tilbage igen på jagt efter den tatoverede mands morder. Og narko og sorte penge fører sporet helt op til samfundets øverste top. Selv dem, der kun sværger til engelske og amerikanske krimier, kan ikke holde sig fra Montalbán. Oversættelse: Kirsten Nielsen Originaltitel: Tatuaje Marts 09 Isbn:

12 Don Winslow I hundenes vold ca. 600 sider ca. 375 kr. krimi Fra det nye store navn i amerikansk spændingslitteratur kommer denne åndeløst spændende thriller om kærlighed og hævn, politik og indflydelse, korruption og ære. Handlingen dækker en periode på næsten tre årtier, fra de mexicanske narko-karteller vokser sig store i 1970 erne over Iran-Contraskandalen i 1980 erne til de blodige narkokrige i 1990 erne. Et hovedværk, som kan måle sig med det allerbedste inden for genren. Et mesterværk, hvis sider er dyppede i blod, rullet i narko og hængt til tørre på Mexicos vindblæste prærie klos op ad et Amerika på randen af et nervøst sammenbrud. Sådan skrev Morten Scholz i W e e k e n d a v i s e n i sin anmeldelse af den amerikanske udgave. Oversættelse: Allan Hilton Andersen Originaltitel: The Power of the Dog April 09 Isbn:

13 Michael Connelly DJÆVELENS ADVOKAT ca. 290 sider ca. 299 kr. krimi Sideløbende med sin kendte og elskede serie om Los Angeles-detektiven Harry Bosch har Michael Connelly skrevet fritstående kriminalromaner, der hver gang har høstet anmelderroser, og hvad han er gladest for udvidet hans læserskare betragteligt. I denne roman, som er et vaskeægte og alligevel meget utraditionelt retssalsdrama, introducerer han endnu en uforglemmelig Connelly-figur bagsædeadvokaten Mickey Haller. Haller kører sit advokatfirma fra bagsædet af sin Lincoln Town Car, og en dag lander han en nem sag for en velhavende Beverly Hills-playboy, der til forskel fra de sædvanlige klienter, kan betale et rigtig pænt honorar. Men da en af hans nære venner bliver myrdet i direkte forbindelse med den nye klient, bliver det med al ønskelig tydelighed klart for Haller, at denne sag er alt andet en nem. Oversættelse: Søren K. Barsøe Originaltitel: The Lincoln Lawyer April 09 Isbn:

14 krimi Andrew Taylor MISS PENHOWS BLØDENDE HJERTE ca. 440 sider ca. 349 kr. Andrew Taylors nye roman er en fritstående krimi fra 1930 ernes England. Lady Lydia Langstone forlader sin voldelige ægtemand og sit overklasseliv fra den ene dag til den anden og flytter ind hos sin alkoholiserede far i det skumle Bleeding Heart Square-kvartér i London. Huset, faren bor til leje i, var tidligere ejet af den midaldrende pebermø miss Penhow, men hun er forsvundet under mystiske omstændigheder. Hendes historie oprulles, og efterforskningen af hendes tragiske skæbne kommer til at fylde mere og mere i Lydias liv. Andrew Taylor er en moderne mester i skildringen af en Dickensk underverden, og hans nye roman er en stort anlagt episk fortælling om en stærk kvinde i en brutal verden. Oversættelse: Ib Poulsen Originaltitel: Bleeding Heart Square Maj 09 Isbn:

15 krimi Ian Rankin DEN SORTE BOG ca. 250 sider ca. 285 kr. Fra 1995 til 1998 kom de tre første Rebus-krimier på dansk, Men det var først med romanen Fortids synder, Rankin for alvor fik sit internationale gennembrud, og derfor sprang Klim i samråd med forfatteren direkte til udgivelse af den i Der har derfor ligget tre uoversatte Rebus-krimier siden. Det retter vi op på nu, så Rebus-serien bliver komplet på dansk i løbet af foråret. Den sorte bog er én af de tre. Rebus småkriminelle bror kommer til Edinburgh, lige som Rebus er blevet smidt ud af sin kæreste. En nær kollega bliver brutalt overfaldet; en mand bliver stukket ned; en løsladt pædofil flytter til byen; kuglen, der dræbte en ukendt mand for fem år siden og hvis lig netop dukket op, stammer fra en pistol, som Rebus har mistet. Læg hertil en forsvundet bil, en kidnappet mand, masser af god øl og beskyttelsespenge og man har en hæsblæsende cocktail. Oversættelse: Søren K. Barsøe Originaltitel: The Black Book Maj 09 Isbn: Ian Rankin skriver røven ud af bukserne på de fleste af sine samtidige kolleger. Fremragende og fascinerende krimier. P o l i t i k e n

16 krimi Kjell Eriksson MANDEN FRA BJERGENE ca. 400 sider ca. 299 kr. Den prisbelønnede svenske forfatters sjette kriminalroman på dansk med kriminalinspektør Ann Lindell fra politiet i Uppsala i hovedrollen. Også for denne roman blev Eriksson indstillet til bedste svenske kriminalroman, en pris han modtog i 2002 for Prinsessen af Burundi. Han har desuden modtaget det svenske Deckarakademis debutantpis for sin allerførste krimi om Ann Lindell. Manuel Alavez rejser til Sverige fra Mexico for at finde den person, som har myrdet hans ene bror og fået fængslet den anden. Manuel er zapotek-indianer, og hans stamme kalder en fremmed i vestlige klæder og dollars på lommen for en mand fra bjergene. Det er ham, Manuel jager. Da en barsk håndlanger i et betændt restaurantmiljø får halsen skåret over og en tatovering skåret væk, krydser Ann Lidell Manuels spor. Kjell Erikssons hidtil bedste roman. A f t o n b l a d e t Oversættelse: Lena Krogh Bertram Originaltitel: Mannen från bergen Maj 09 Isbn:

17 BREde fagbøger Kristina Vaarst Andersen og Mark Lorenzen DEN DANSKE KREATIVE KLASSE Hvem består den af? Hvor bor den? Hvad betyder den for det danske samfund? Med forord af Richard Florida ca. 160 sider ca. 229 kr. Normalrabat B NU 40% Denne bog er den første dækkende analyse af den danske kreative klasse, og den tager fat på en række forhold, der er af særlig dansk interesse: Den danske kreative klasses sociale og kulturelle profil, dens uddannelse, lønniveau og kulturvaner sammenlignet med resten af arbejdsstyrken. Dermed er bogen på mange områder mere omfattende end Richard Floridas originale arbejde om USA. Bogen kan ses både som en indføring i teorien om den kreative klasse i en dansk sammenhæng og som et supplement til tidligere bøger om emnet. September 08 Isbn:

18 BREde fagbøger Svein Magnusson VIDNEPSYKOLOGI Pålidelighed og troværdighed i dagligliv og retssal ca. 320 sider ca. 289 kr. Normalrabat B NU 40% Hvor præcise er vi som observatører og formidlere af personlige, sociale og historiske begivenheder? Og hvor gode er vi til at opdage, når andres beretninger ikke er sandfærdige? Det er de helt afgørende spørgsmål inden for vidnepsykologien. At det også er centralt inden for juraen, viser de fleste analyser af årsagerne til justitsmord. Svein Magnussens bog er en introduktion til moderne vidnepsykologi, der henvender sig til både efterforskere, jurister, psykologer, journalister og andre interesserede. Med rod i faktiske sager, som Palmemordet, gennemgår bogen, hvad vi kan forvente af vidner og deres forklaringer i kommende kriminalsager. Svein Magnussen er professor i kognitiv psykologi ved Universitetet i Oslo og fik i 2001 Norges forskningråds Møbius-pris for sin forskning i visuel informationsbehandling og hukommelse. Oversættelse: Joachim Wrang Originaltitel: Vitnepsykologi Februar 09 Isbn:

19 Ira Nadel LEONARD COHEN ET LIV ca. 350 sider ca. 299 kr. BREde fagbøger Normalrabat B NU 40% Værk og liv flettes elegant sammen i denne den første biografi om Leonard Cohen på dansk. Den ellers så blufærdige canadiske sangskriver har selv autoriseret bogen, som giver et meget ærligt og indgående psykologisk portræt af et helt liv i og uden for rampelyset. Leonard Cohen står som en enestående kunstner med et publikum, der favner flere generationer og hvis værk har appel både til den brede skare og til det intellektuelle parnas. Bogen er opdateret, så også Cohens seneste plader behandles. Den definitive biografi om Canadas kendteste og mest angstplagede sanger. T h e E d m o n t o n S u n Oversættelse: Steen Fiil Originaltitel: Various Positions A life of Leonard Cohen Marts 09 Isbn:

20 BREde fagbøger Trikola Nath Sharma DANSKERNE Portræt af et bemærkelsesværdigt folk ca. 320 sider ca. 295 kr. Normalrabat B NU 40% Triloki Nath Sharma er sinolog, forsker, underviser, m.m. Han stammer fra indisk Himalaya, men har boet i Danmark i mange år. Ud fra samvær med danskerne, iagttagelser, citater, refleksioner og analyser dykker han lidt længere ned i danskhedens natur og i danskernes særtræk. Indien med mere end 200 gange så mange mennesker har færre nobelprismodtagere end Danmark og mange andre danskere har igennem tiderne præsteret store originale ting både på nationalt og internationalt plan. Men hvad er baggrunden for denne talentmasse? Hvordan kan det forklares? Hvad karakteriserer det danske folk og dets kultur? Hvilke værdier bygger dette danske folk på? Marts 09 Isbn:

21 Jean-Jacques Rousseau POLITISKE SKRIFTER ca. 240 sider 249 kr. BREde fagbøger Normalrabat B NU 40% Jean-Jacques Rousseaus arbejde er uomgængeligt for forståelsen af den vestlige politiske tænkning. Indtil videre har det dog været sparsomt med oversættelser til dansk det rådes der nu bod på med denne bog. De udvalgte tekster er afgørende for at forstå, hvad Rousseau mente med begreber som suverænitet, frihed, repræsentation, nation, stat, embede, fred osv. Begreber, der fortsat arbejdes med, og hvor Rousseau stadig er et væsentligt bidrag til afklaringen af vores historiske og aktuelle samfundstilstand. maj 09 Isbn:

22 Smukke nye hardbackudgaver af Klims topkrimier Ideelle gavebøger kun 169,00 Nu 45% Kurt Aust DE USYNLIGE BRØDRE 390 sider Kurt Aust har berettiget fået solid succes med sin norske Isaac Newton-krimi a la Dan Brown. Han er mest kendt herhjemme for sine historiske spændingsromaner. Med denne thriller skriver han sig godt og grundigt ind i nutiden og introducerer en helt ny opdagertype i kriminallitteraturen, matematikeren og slagsbroderen Even Vik. Raffineret uhygge driver ned over hver eneste side i De usynlige brødre. J o n a s H i n d s h o l m B e n t z e n, B ø r s e n De usynlige brødre har det hele og mere til. Især for den, som har fået sort blod på tanden efter Dan Browns primitive thrillers. B o T a o M i c a ë l i s, P o l i t i k e n Oversættelse: Ib Høi Hansen Originaltitel: De usynlige brødre Oktober 08 Isbn:

23 Smukke nye hardbackudgaver af Klims topkrimier Ideelle gavebøger kun 169,00 Nu 45% Michael Connelly DET SIDSTE ORD 390 sider Michael Connelly er en af amerikansk krimis største profiler, og forfatterskabet har indbragt ham en sand regn af priser over hele verden. Han er især kendt og elsket for sin serie om LAPD-detektiven Harry Bosch. Det sidste ord er 9. bind i serien. En fremragende roman om en forbrydelse og dens opklaring og om politiet og dets interne konflikter, men i lige så høj grad handler den om Harry Bosch s egen fortid. T h o m a s H a r d e r, P o l i t i k e n Oversættelse: Søren K. Barsøe Originaltitel: The Closers Februar 09 Isbn:

24 Smukke nye hardbackudgaver af Klims topkrimier Ideelle gavebøger kun 169,00 Nu 45% Ian Rankin NAVN PÅ DE DØDE 520 sider Ian Rankin SKELETTERNE I FLESHMARKET CLOSE ca. 494 sider Oversættelse: Søren K. Barsøe Originaltitel: Naming the Dead Oktober 08 Isbn: Oversættelse: Søren K. Barsøe Originaltitel: Fleshmarket Close marts 09 Isbn: Skeletterne i Fleshmarket Close og Navn på de døde er 12. og 13. bind i Ian Rankins verdenssucces, serien om Jack Rebus fra Edinburgh, der med alle sine 17 bind i løbet af foråret 2009 vil foreligge komplet på dansk. Suveræne krimier. Det er utroligt, som den mand kan blive ved med at diske op med fascinerende historier om John Rebus i Edinburgh. M e t t e S t r ø m f e l d t, B T

25 Nye paperbacks i Eske Litle-serien Elementært Grev Gert! 99,95 Martin Jensens populære serie om byfogeden Eske Litle fra middelalderens Assens ligger nu komplet i syv flotte paperbacks. Som bonusbind i serien udkommer også Soldaterhoren, der fortæller Thrunds historie frem til mødet med Eske Litle. TRÆkFUGLE 237 sider fjerde bind En sigøjnerklan har slået sig ned uden for Assens bymur, og en hærafdeling på tusind mand har meldt sin ankomst. Så Eske Litle har allerede hænderne fulde, da en mand bliver slået ihjel under en bryllupsfest. Det stiller Eske og hans sergent Bane over for nogle mysterier, som kræver alt af dem. Er udkommet ISbn: MAGTSPoR 285 sider femte bind Assens anno 1332 er en driftig by og knudepunktet mellem Fyn og Sjælland. Da en fremmed brutalt dolkes ned i kirken, må lovmændene tage affære og indlede en undersøgelse, der snart kompliceres af, at mordet har forgreninger til det intrigante spil om magten i Danmark. Er udkommet ISbn: GREVENS MÆND 310 sider sjette bind Året er Foged Eske indkaldes til at give møde for grev Gert i Skanderborg. Men hvorfor er Jyllands mægtigste mænd også gæster ved grevens bord? Og hvordan lykkes det en morder at slå til midt i den befæstede borg? Eske beordres til at opklare mordet, en opgave, han kun nødtvungent påtager sig, da han aner, at hverken Gert eller stormændene spiller med åbne kort. September 08 ISbn:

26 Nye paperbacks i Eske Litle-serien Elementært Grev Gert! 99,95 Martin Jensens populære serie om byfogeden Eske Litle fra middelalderens Assens ligger nu komplet i syv flotte paperbacks. Som bonusbind i serien udkommer også Soldaterhoren, der fortæller Thrunds historie frem til mødet med Eske Litle. MAND AF ÆRE 311 sider syvende og sidste bind I oktober 1334 besejrer grev Gert den afdøde kong Kristoffers søn Otto i slaget på Taphede. Under en storm to måneder senere anløber en båd Assens med tre passagerer om bord. Da man få dage senere finder en hængt person, står Foged Eske og hans betroede mænd Bane og Tade med en sag om ære og stormandsret og midt i grev Gerts rænkespil. September 08 ISbn: SoLDATERHoREN 214 sider bonusbind Soldaterhoren har været udsolgt i et stykke tid i ordinærudgave, og vi ved, at mange trofaste Eske Litle-læsere ser frem til at kunne få denne titel mellem hænderne. Året er Her begynder historien om den unge kvinde Thrunds rejse med lejetropperne gennem et krigshærget land. En barsk og broget fortælling om tilværelsen blandt de kvinder, der måtte bjerge føden som soldaterhorer. September 08 ISbn: Fornem romanrække. Martin Jensen er ved at skabe en nyklassiker i kriminalunderholdningsgenren, hvor læseren både får sædeskildringer og solid historisk forståelse i herlig krønikeform. F y e n s S t i f t s t i d e n d e

forlaget klim katalog

forlaget klim katalog forlaget klim katalog 2008 2009 NYE DANSKE ROMANER 2 6 oversatte ROMANER 7 14 SPÆNDINGSROMANER 15 27 FAGBØGER 28 40 NYE HARDBACKS 41 45 NYE PAPERBACKS 46 47 Hasse Bildt Lindegren Solformørkelse Solformørkelse

Læs mere

Lesley Horton På farlig grund

Lesley Horton På farlig grund Bind 2 i serien om det umage makkerpar kriminalkommissær John Handford og kriminalassistent Khalid Ali Lesley Horton trænger dybt ind i det engelske samfunds latente racisme, som hun kender på nærmeste

Læs mere

NYE TITLER forår 2010

NYE TITLER forår 2010 NYE TITLER forår 2010 Forlaget Klim ROMANER KRIMIER FAGBØGER De angivne priser er vejledende. Der tages forbehold for ændringer i sidetal og udgivelsesmåned. Roman Joseph O Neill NEDERLAND ca. 270 sider

Læs mere

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen Peter Thrane Indhold: 1. Titlen side 2 2. Sproget side 2 3. Tiden side 2 4. Forholdet til moren side 3 5. Venskabet til Julie side 3 6. Søsteren

Læs mere

Alberte Josephsen. Gruppe 1

Alberte Josephsen. Gruppe 1 Alberte Josephsen Gruppe 1 Indholdsfortegnelse Krimi 2-3 Moodboard Karaktertræk 4 Moodboard Farver 5 Moodboard Typografi 6 Persona 7 Krimigenre 1 KRIMI Kriminallitteraturen er en genre, som kan føres længere

Læs mere

Kenneth Bøgh Andersen

Kenneth Bøgh Andersen Kenneth Bøgh Andersen Kenneth er født d. 29 november 1976, han blev født i Henne og nu bord han i Valby. Han er en dansk børne- og ungdomsforfatter. Hans første bog er Nidhugs Slaver. Han skrev den i 10

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Thomas Ry anbefaler: BogCafé, Vejen 22-01-15. Clemens J. Setz: Kærligheden på Mahlstädterbarnets tid. Noveller. 2014. 281 s.

Thomas Ry anbefaler: BogCafé, Vejen 22-01-15. Clemens J. Setz: Kærligheden på Mahlstädterbarnets tid. Noveller. 2014. 281 s. Thomas Ry anbefaler: Clemens J. Setz: Kærligheden på Mahlstädterbarnets tid. Noveller. 2014. 281 s. Sælsomme og meget anderledes noveller, som forfatteren i 2011 modtog Leipzig-bogmessens pris for, en

Læs mere

Roman - tragikomisk fortælling

Roman - tragikomisk fortælling ERLING JEPSEN Født 1956. Dramatiker og forfatter. Den sønderjyske farm er hans syvende roman; blandt de tidligere kan nævnes Kunsten at græde i kor og Frygtelig lykkelig, der begge er filmatiseret. Har

Læs mere

Løsenordet ophævede forbandelsen og gav håbet liv, og livet blev fyldt af kærlighed. Kraften lå i løsenordet, men uden den

Løsenordet ophævede forbandelsen og gav håbet liv, og livet blev fyldt af kærlighed. Kraften lå i løsenordet, men uden den Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 5. november 2017 Kirkedag: Allehelgensdag/A Tekst: Es 60,18-22; Åb 7,1-17; Matt 5,1-12 Salmer: SK & LL: 402 * 568 * 571 * 566 * 784 I 1800-tallet skrev

Læs mere

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at

Undervisningsmateriale 5.-7. klasse. Drømmen om en overvirkelighed. Engang mente man, at drømme havde en. stor betydning. At der var et budskab at Drømme i kunsten - surrealisme Hvilken betydning har drømme? Engang mente man, at drømme havde en Undervisningsmateriale 5.-7. klasse stor betydning. At der var et budskab at Drømmen om en overvirkelighed

Læs mere

Patriarken Jakob havde tolv sønner. Han elskede Josef mest, af alle sine sønner, fortælles det.

Patriarken Jakob havde tolv sønner. Han elskede Josef mest, af alle sine sønner, fortælles det. 22 s efter trinitatis væ 2013 Det er voldsomme følelser vi i dag bliver konfronteret med i den urgamle historie om Josef og hans mange brødre historien handler i bund grund om de stærkeste følelser vi

Læs mere

Introduktion til bogsæsonen 2014 Gentofte Hovedbibliotek 03/06/2014

Introduktion til bogsæsonen 2014 Gentofte Hovedbibliotek 03/06/2014 Introduktion til bogsæsonen 2014 Gentofte Hovedbibliotek 03/06/2014 Den flammende verden Siri Hustvedt En intellektuel detektivhistorie, der foregår i kunstverdenen Omhandler temaer som identitet, køn,

Læs mere

har opgivet at finde forbindelse mellem hjernehalvdelene men i stedet har koblet hjernen op på pcen, smartphonen og netflexen.

har opgivet at finde forbindelse mellem hjernehalvdelene men i stedet har koblet hjernen op på pcen, smartphonen og netflexen. Om at rejse ud som en sørøver Konfirmationsprædiken 2014 tekst: den fortabte søn Kære konfirmander Det er en stor dag idag. I sidder her I er unge og smukke. Vi er stolte af jer og vi har glædet os rigtig

Læs mere

I de magiske fortællinger kan alt ske, men alligevel har selv magiske fortællinger deres eget univers. For dem af jer, der læser fantasy, ved I, at

I de magiske fortællinger kan alt ske, men alligevel har selv magiske fortællinger deres eget univers. For dem af jer, der læser fantasy, ved I, at Kære 8.b. Tak for jeres breve. Jeg blev glad for at høre, at I kunne lide bogen, selv om de fleste af jer også synes, at slutningen er underlig. Det skal jeg forklare senere. Når jeg sætter mig ned for

Læs mere

Titlen. Diamanthulen

Titlen. Diamanthulen Bogen handler om: Da de finder hulen, melder spørgsmålet sig: Hvor mange diamanter må de tage? Og hvad skal de bruges til? Men mellemkomsten af en tredje og lidt ældre dreng, Yakup, bringer Philip i en

Læs mere

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015

Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Nyhedsbrev for børnemiljøet på Ejerslykkeskolen. Februar 2015 Fest for mellemtrinnet. Så er det blevet tiden for den årlige store begivenhed for eleverne i 4., 5. og 6. klasse. Der er fest! Torsdag d.

Læs mere

Tekster: Joh. Åb. 1,12-18, Joh. Åb. 7,9-17, Joh. Åb. 21,1-4

Tekster: Joh. Åb. 1,12-18, Joh. Åb. 7,9-17, Joh. Åb. 21,1-4 Tekster: Joh. Åb. 1,12-18, Joh. Åb. 7,9-17, Joh. Åb. 21,1-4 Salmer: 729: Nu falmer skoven, 561: Jeg kender et land v. 8-10 + 13, 571: Den store hvide flok, 552: Nu har taget fra os, 787: Du, som har tændt

Læs mere

Langt borte fra 1.-4. klasse

Langt borte fra 1.-4. klasse 1.-4. klasse Land Canada, 2003 Sprog Dansk tale Censur Ej fastsat af Medierådet Original titel From far Away Instruktion Shira Avni og Serene El-Haj Daoud Varighed 7 min. Niveau 1. - 4. kl. Fag Billedkunst,

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

Side 1. Rettelser foretaget fredag 14. dec 2012. Uge 51, mandag 17. dec 2012 21/12/2012 10:45. 21:55 Horisont: Gin, geishaer - og Jordens

Side 1. Rettelser foretaget fredag 14. dec 2012. Uge 51, mandag 17. dec 2012 21/12/2012 10:45. 21:55 Horisont: Gin, geishaer - og Jordens Side 1 Uge 51, mandag 17. dec 2012 21:55 Horisont: Gin, geishaer - og Jordens Ny tekst undergang Vi slutter året med skæve historier fra verden. Få beretningen om det, der engang var billig sprut til folket,

Læs mere

SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT

SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT SCRAPBOG KARAKTEROVERSIGT OVERSIGT INTRO KARAKTERER... 2 MONA... 3 THOMAS... 4 GITTE... 5 KIMMI... 6 LIVA OG KURT... 7 TOVE, PATRICK, HELLE OG JENS PEDER... 8 Mor glæder sig til sin søns besøg! profil

Læs mere

en Andreas fortælling når den er værst

en Andreas fortælling når den er værst en Andreas fortælling når den er værst Arkild er en eventyr-serie på 12 bind i fantasy-genren. Se: www.facebook.com/arkild 2 Copyright: 2015 Andreas Pedersen Omslag: Vilborg Albertsdóttir Tegninger: Vilborg

Læs mere

7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31. Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN

7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31. Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN 7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31 Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN Som tiden dog går! siger vi tit. Nu er det allerede fire

Læs mere

Barndommens gade (1942) af Tove Ditlevsen (1917-1976)

Barndommens gade (1942) af Tove Ditlevsen (1917-1976) Barndommens gade (1942) af Tove Ditlevsen (1917-1976) Roman: kom 1943 Sat musik til (Anne Linnet) + filmatisering af romanen 1986 Strofer: 7 a 4 vers ialt 28 vers/verslinjer Krydsrim: Jeg er din barndoms

Læs mere

Leonard Cohen - et liv Leonard Cohen - et liv

Leonard Cohen - et liv Leonard Cohen - et liv Leonard Cohen - et liv 1 / 10 Leonard Cohen gennem et halvt århundrede eller mere Ira B. Nadel Leonard Cohen - et liv Oversat af Steen Fiil Omslagslayout: Christian Hvid 2 / 10 334 sider - 299 kroner Forlaget

Læs mere

Steen Steensen Blicher (1772 1848): Hosekræmmeren (1829) for en del år siden. i sidste måned. i sidste uge

Steen Steensen Blicher (1772 1848): Hosekræmmeren (1829) for en del år siden. i sidste måned. i sidste uge Side 10 af 28 Navn: Steen Steensen Blicher (1772 1848): Hosekræmmeren (1829) 1. Fortællerens første besøg hos hosekræmmeren finder sted for en del år siden i sidste måned i sidste uge 2. Fortællerens første

Læs mere

Anja Lysholm. Hvem er du utro? en anderledes bog om kærlighed og utroskab

Anja Lysholm. Hvem er du utro? en anderledes bog om kærlighed og utroskab Anja Lysholm Hvem er du utro? en anderledes bog om kærlighed og utroskab Hvem er du utro? en anderledes bog om kærlighed og utroskab Hvem er du utro? en anderledes bog om kærlighed og utroskab Anja Lysholm:

Læs mere

Forlaget BB KULTUR. Påvirkninger fra græske myter H.C. Andersen og far og mor.

Forlaget BB KULTUR. Påvirkninger fra græske myter H.C. Andersen og far og mor. Påvirkninger fra græske myter H.C. Andersen og far og mor. Med afsløring af de psykologiske spil, der spilles i familien og på arbejdspladsen. Forlaget BB KULTUR 1 KOPI eller ÆGTE Bodil Brændstrup, 2009

Læs mere

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem.

Mørket forsøger at lukke sig om os, vinterens mørke, vores eget mørke, al vores modstand - men lyset bryder igennem. 1 Juleaften 2009. Hvad er det bedste ved julen? ja, hvad er det bedste ved julen? Måske al hyggen i dagene op til jul, med pynt i gaderne, lys overalt, med julekalendere i fjernsynet, hvor man sammen har

Læs mere

GÆSTER. Kæreste skatter

GÆSTER. Kæreste skatter GÆSTER Rene & Christina Mattias & Julie Sander & Cecilie Peter & Agnethe André & Tenna Oscar & Amalie Jannie & Svend Valde & Søs Bengt & Sheila Andreas & Saraline Kæreste skatter Det er ikke til at tro

Læs mere

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang

Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang Prædiken til 3. s. i fasten kl. 10.00 i Engesvang 413: Vi kommer, Herre, til dig ind på Spænd over os dit himmelsejl 448 - Fyldt af glæde 36 - Befal du dine veje 675 Gud vi er i gode hænder på Egemoses

Læs mere

6.s.e.trin. II 2016 Strellev 9.00, Ølgod

6.s.e.trin. II 2016 Strellev 9.00, Ølgod En gang i mellem kan man som præst opleve at skulle skrive en begravelsestale over et menneske, der har levet sit liv, som om han eller hun var lige der, hvor han eller hun skulle være. Set ude fra kan

Læs mere

Side 3.. Håret. historien om Samson.

Side 3.. Håret. historien om Samson. Side 3 Håret historien om Samson 1 Englen 4 2 En stærk dreng 6 3 Løven 8 4 Hæren 12 5 Porten 14 6 Samsons styrke 16 7 Dalila 18 8 Et nyt reb 20 9 Flet håret 22 10 Skær håret af 24 11 Samson bliver slave

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi.

Side 1. Den rige søn. historien om frans af assisi. Side 1 Den rige søn historien om frans af assisi Side 2 Personer: Frans Frans far Side 3 Den rige søn historien om frans af assisi 1 Æggene 4 2 Frans driller 6 3 Om natten 8 4 Penge 10 5 En tigger 12 6

Læs mere

Sanne Munk Jensen: Arangutang, Gyldendal, 2012

Sanne Munk Jensen: Arangutang, Gyldendal, 2012 Sanne Munk Jensen: Arangutang, Gyldendal, 2012 Om Arangutang: http://www.youtube.com/watch?v=lmidzb2mwmw Vejledningen er udarbejdet af pædagogisk konsulent Kurt Thybo, VIA CFU Side 1 Arangutang handler

Læs mere

Inden for film, litteratur og rockmusik opdager man pludselig, at ting, man engang syntes var gode, ikke holder mere.

Inden for film, litteratur og rockmusik opdager man pludselig, at ting, man engang syntes var gode, ikke holder mere. Thorstein Thomsen Sproget er et tog - en børnebogsforfatter om sit arbejde er en fagbog til voksne. Den er udkommet på Dansklærerforeningens Forlag og er derfor målrettet mod dansklærere, men andre f.eks.

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Den lukkede bog LETTE KLASSIKERE. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen.

Den lukkede bog LETTE KLASSIKERE. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. OPGAVR TIL Den lukkede bog NAVN: Før du læser bogen OPGAV 1 Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. OPGAV 2 Instruktion: Læs her om de vigtigste personer i første del. Personerne: Frederikke Romanens

Læs mere

Tema. Krimier for børn. 12 bøger. for dig der er vild med mysterier og krimi

Tema. Krimier for børn. 12 bøger. for dig der er vild med mysterier og krimi Tema Krimier for børn 12 bøger for dig der er vild med mysterier og krimi Børnebiblioteket er fyldt med gode krimier. Vi har fundet 12 gode krimier, fyldt med spænding og gåder som du helt klart skal kaste

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Tale af Bruno Gröning, Rosenheim, 31. august 1949

Tale af Bruno Gröning, Rosenheim, 31. august 1949 Henvisning: Dette er en oversættelse af den stenografisk protokollerede tale af Bruno Gröning den 31. august 1949 om aftenen på Traberhof ved Rosenheim. For at sikre kildens ægthed, blev der bevidst givet

Læs mere

Salmer: Rødding 9.00 736 Den mørke nat 518 På Guds nåde (mel. Herrens røst) 370 Menneske, din (mel. Egmose) 522 Nåden (mel.

Salmer: Rødding 9.00 736 Den mørke nat 518 På Guds nåde (mel. Herrens røst) 370 Menneske, din (mel. Egmose) 522 Nåden (mel. 2 Mos 20,1-17, Rom 3,23-28, Matt 19,16-26 Salmer: Rødding 9.00 736 Den mørke nat 518 På Guds nåde (mel. Herrens røst) 370 Menneske, din (mel. Egmose) 522 Nåden (mel. Martin Elmquist) Lihme 10.30 5 O, havde

Læs mere

SPILLEFILM PÅ FANØ. INFO OM PROJEKTET (Fortroligt) 27. September 2017

SPILLEFILM PÅ FANØ. INFO OM PROJEKTET (Fortroligt) 27. September 2017 SPILLEFILM PÅ FANØ INFO OM PROJEKTET (Fortroligt) 27. September 2017 KÆRE LÆSER På de følgende sider kan du læse diverse information om den spillefilm vi planlægger at optage på Fanø i begyndelsen af 2018.

Læs mere

18. s. e. trin. I 2015 Ølgod

18. s. e. trin. I 2015 Ølgod For nogle år siden læste jeg i en avis om en ung kvinde, der var det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Hun blev det tilfældige offer for en overfaldsmand, og blev nedværdiget og ydmyget i al offentlighed.

Læs mere

Skønlitterære tekster

Skønlitterære tekster Trin 1 Brevet af Jørn Jensen Læs historien højt i klassen og tal om indholdet. Eleverne vælger en af illustrationerne og laver en billedbeskrivelse. Det kan være mundtligt eller skriftligt. Tal om billedets

Læs mere

25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er

25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er 25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er strålende hvidt. Alt der kunne tages ned blev båret ud af

Læs mere

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik

Men det var altså en sommerdag, som mange andre sommerdage med højt til himlen og en let brise. Aksene stod skulder ved skulder og luftes tørhed fik 16. søndag efter trinitatis I Høstgudstjeneste i Jægersborg med Juniorkoret Salmer: Syng for Gud, 729, vinter er nær, 15, 730, 752 4-5, velsignelsen, 730, sensommervisen. I dag fejrer vi høstgudstjeneste

Læs mere

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige VELoverstået - eksamen. Vi skaber succeser. Det er vores

Læs mere

Tad Stones Den fortabte eventyrer En RABALDER BIO film

Tad Stones Den fortabte eventyrer En RABALDER BIO film ANGEL FILMS PRÆSENTERER Tad Stones Den fortabte eventyrer En RABALDER BIO film Instrueret af Enrique Gato Manuskript af Javier Barreira & Gorka Magallón Tad Stones Den fortabte eventyrer Dansk synopsis

Læs mere

Prædiken 10. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 20. august 2017 kl Salmer: 441/434/308/174//328/439/84/332

Prædiken 10. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 20. august 2017 kl Salmer: 441/434/308/174//328/439/84/332 1 Prædiken 10. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 20. august 2017 kl. 10.00. Salmer: 441/434/308/174//328/439/84/332 Åbningshilsen Hvad skal denne gudstjeneste handle om? Hvad skal vi tænke på

Læs mere

Fredagsbrev Århus Friskole fredag d.12/12 2014

Fredagsbrev Århus Friskole fredag d.12/12 2014 Fredagsbrev Århus Friskole fredag d.12/12 2014 Juleværksteder er fordybelse og selvbestemmelse Endnu en gang åbner lærerne på friskolen for værktøjskassen og byder eleverne indenfor til årets juleværksteder.

Læs mere

Fucking forelsket - af Nils J. A. Schou

Fucking forelsket - af Nils J. A. Schou Viborg, oktober 2008 Denne bog (og titel) deler vandene. Hvor nogle lærere finder sproget i bogen uegnet til undervisningsbrug, mener jeg, at Nils Schou fanger tidens tone blandt unge og fortæller med

Læs mere

Bruger Side 1 03-04-2015 Prædiken til Langfredag 2015.docx. Prædiken til Langfredag 2015. Tekst: Markus 27, 31-56.

Bruger Side 1 03-04-2015 Prædiken til Langfredag 2015.docx. Prædiken til Langfredag 2015. Tekst: Markus 27, 31-56. Bruger Side 1 03-04-2015 Prædiken til Langfredag 2015. Tekst: Markus 27, 31-56. Opstandelsen lyser på langfredag, det var den korsfæstede som opstod. I lyset fra påskemorgen får langfredag sin betydning.

Læs mere

Trinitatis søndag prædiken til årsmøde for menighedsrådsmedlemmer- Nyborg Strand. 31. maj 2015

Trinitatis søndag prædiken til årsmøde for menighedsrådsmedlemmer- Nyborg Strand. 31. maj 2015 Trinitatis søndag prædiken til årsmøde for menighedsrådsmedlemmer- Nyborg Strand. 31. maj 2015 725 Det dufter lysegrønt 435 Aleneste Gud 493 Gud Herren så til jorden ned 11 Nu takker alle Gud Den intense

Læs mere

Ejendommelige skæbner - Fantastiske livsforløb

Ejendommelige skæbner - Fantastiske livsforløb Ejendommelige skæbner - Fantastiske livsforløb Fælles foredragsrække i Hillerød og omegns kirker, efterår 2015 Fortsættelsen af Salmemaraton projektet HVER GENERATION har brug for at kunne kaste sit eget

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10.

Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10. Lindvig Osmundsen Side 1 21-06-2015 Prædiken til 3.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 15,1-10. Hvem elsker det sorte får? Hvem elsker den uregerlige dreng som aldrig kan gøre som han skal. Hvem

Læs mere

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej.

Kapitel 1-3. Instruktion: Skriv ja ved det, der er rigtigt - og nej ved det, der er forkert. Der skal være fire ja og fire nej. Opgaver til En drøm om mord af Jens-Ole Hare. Opgaverne kan løses, når de angivne kapitler er læst, eller når hele bogen er læst. Opgaverne kan hentes på www.vingholm.dk. Kapitel 1-3 Opgave 1 Instruktion:

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Stop nu dette vanvid Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Livet i frihed skal bevares, ikke bukke under for tyranni der er kun os, der er kun os,

Læs mere

Tale til vinderen af PLCF s Børnebogspris 2017

Tale til vinderen af PLCF s Børnebogspris 2017 Tale til vinderen af PLCF s Børnebogspris 2017 Du, Mis, har du nogensinde følt dig ensom og håbet på, at der et eller andet sted i verden var en ven, som syntes, at du var god nok, som du var? spurgte

Læs mere

Prædiken til 1. s. e. H3K kl. 10.00 i Engevang

Prædiken til 1. s. e. H3K kl. 10.00 i Engevang Prædiken til 1. s. e. H3K kl. 10.00 i Engevang 478 Vi kommer til din kirke, Gud på Op al den ting 448 Fyldt af glæde 70 Du kom til vor runde jord 411 Hyggelig rolig Nadververs 69 v. 5 6 af Du fødtes på

Læs mere

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil.

På www.standsaids.nu kan I også spille dilemmaspillet Fremtiden er på spil. Post 1 Velkommen til... I skal nu på et dilemmaløb, hvor I vil opleve, hvordan det er at være dreng i Afrika. I får her starten på en historie. Læs den højt for hinanden og beslut derefter i fællesskab,

Læs mere

16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret

16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret 16.s.e.trin. A. 2015. Luk 7,11-17 Salmer: Det kan synes som et dårligt valg, at der skal prædikes over enkens søn fra Nain, når vi lige har fejret barnedåb. Den festlige velkomst her i menigheden af lille

Læs mere

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer:

Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer: Prædiken Frederiksborg Slotskirke Ida Secher 19. juni 2011 kl. 10 Trinitatis søndag Joh. 3,1-15 Salmer: 15 292 448 403 352-353 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Der var et menneske,

Læs mere

22 ADVOKATEN 08/12 NEW YORK

22 ADVOKATEN 08/12 NEW YORK SERIE NEW YORK Advokat i udlandet FARVEL, DANMARK Det kræver sin kvinde eller mand at slå igennem som advokat i udlandet. Ikke bare skal de juridiske kompetencer være på plads. Den juridiske viden skal

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA

Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA Undervisningsmateriale - AGNES CECILIA Iscenesættelse: Kamilla Bach Mortensen Manuskript: Kamilla Bach Mortensen og de medvirkende Medvirkende: Rebekka Owe og Christine Sønderris Instruktørassistent: Stine

Læs mere

store forkromede TEGNESERIE- KATALOG

store forkromede TEGNESERIE- KATALOG store forkromede TEGNESERIE- KATALOG NYHED! Charlie Christensen: ARNE AND ARNE AND kan endnu - og han bliver ved med at kommentere samtiden. Tiden råber stadig på satire! Del 7, Ned med monarkiet, er netop

Læs mere

321 O kristelighed. 367 Vi rækker vore hænder frem. 633 Har hånd du lagt. 726 Gak uf min sjæl. Lem O kristelighed

321 O kristelighed. 367 Vi rækker vore hænder frem. 633 Har hånd du lagt. 726 Gak uf min sjæl. Lem O kristelighed Tekster: Præd 5,9-19, 1 Tim 6,6-12, Luk 12,13-21 Salmer: Rødding 9.00: 321 O kristelighed 367 Vi rækker vore hænder frem 633 Har hånd du lagt 726 Gak uf min sjæl Lem 10.30 321 O kristelighed 307 Gud Helligånd,

Læs mere

Miljøterapi rammer samarbejde bruger perspektiv

Miljøterapi rammer samarbejde bruger perspektiv Miljøterapi rammer samarbejde bruger perspektiv Hjælp Terapi kaos Miljø udvikling Ressourcer Lidt om mig: J Kirsten Kallesøe, 46 år, gift J 1980-2002: bruger af psykiatrien (15-36 år) anoreksi, bulimi,

Læs mere

JENS ALBINUS I WILLIAM SHAKESPEARES RICH ARD III UNDERVISNINGSMATERIALE

JENS ALBINUS I WILLIAM SHAKESPEARES RICH ARD III UNDERVISNINGSMATERIALE JENS ALBINUS I WILLIAM SHAKESPEARES RICH ARD III UNDERVISNINGSMATERIALE Indholdsfortegnelse: 1. William Shakespeares Richard III 2. Rosekrigerne 3. Stykkes handlingsgang 4. Karakterer 1. William Shakespeares

Læs mere

Bønner, skrevet under Per Vibskovs gudstjeneste i DR Kirken 6. søndag efter påske 2010

Bønner, skrevet under Per Vibskovs gudstjeneste i DR Kirken 6. søndag efter påske 2010 Følgende bønner blev læst op: Hey Maestro Hjælp mig til at finde tiden til andre... Yo J.K & Crew Tak for styrken til at gennemføre! Hjælp mig til at smide den kærlige kraft, du har begavet mig med, videre

Læs mere

Vi har ganske givet vore egne eksempler, som vi bærer rundt på af store og små brud, der er sket. Nogle af os har brud, der endnu gør ondt.

Vi har ganske givet vore egne eksempler, som vi bærer rundt på af store og små brud, der er sket. Nogle af os har brud, der endnu gør ondt. 1. søndag efter påske Brændkjær 408-300 - 54-249 -236, v. 5-6 218 Vi ved som regel, når vi har dummet os, når vi har begået en fejl. Vi har vel prøvet det alle sammen. Har prøvet at sige det, der ikke

Læs mere

Hvad sker der med kærligheden efter brylluppet?

Hvad sker der med kærligheden efter brylluppet? 1 Hvad sker der med kærligheden efter brylluppet? I en højde af 30.000 fod et eller andet sted mellem Buffalo og Dallas stak han bladet i stolelommen foran mig, vendte sig mod mig og spurgte:»hvad arbejder

Læs mere

Hvad vil du sige til Jeppe? Hvordan forholder du dig til børn og unges nysgerrighed på porno?

Hvad vil du sige til Jeppe? Hvordan forholder du dig til børn og unges nysgerrighed på porno? Mariam på 14 år er anbragt uden for hjemmet. En dag fortæller hun dig, at Sara, som er en 13-årig pige, der også er anbragt på stedet, har fortalt hende, at hendes stedfar piller ved hende, når hun er

Læs mere

meget godt at der ikke fandtes facebook eller internet på den tid. For så så disciplene netop med deres egne øjne, i stedet for at lede efter deres

meget godt at der ikke fandtes facebook eller internet på den tid. For så så disciplene netop med deres egne øjne, i stedet for at lede efter deres Sidste søndag efter Helligtrekonger Læsninger: 2. Mos 34, 27-35 2. Peter 1, 16-18 Matt 17, 1-9 Salmer: 749: I Østen stiger 448: Fyldt af glæde 674 v. 2 og 7 22: Gådefuld er du vor Gud 161: Med strålekrans

Læs mere

Herre, Jesus Kristus, Guds Søn, forbarm dig over mig synder. AMEN

Herre, Jesus Kristus, Guds Søn, forbarm dig over mig synder. AMEN 20. søndag efter Trinitatis 2015, Hurup og Gettrup Mattæus 22, 1-14 Herre, Jesus Kristus, Guds Søn, forbarm dig over mig synder. AMEN Sommeren er forbi. Der er slut med varme og milde vinde. Efteråret

Læs mere

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen

Skibsdrengen. Evald Tang Kristensen Skibsdrengen Evald Tang Kristensen Der var engang en rig mand og en fattig mand, og ingen af dem havde nogen børn. Den rige var ked af det, for så havde han ingen til at arve sin rigdom, og den fattige

Læs mere

726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder,

726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder, 726-452-447-598 487-696 6.s.e.Trin. 15/7-07. 10.00. Matt. 5,20-26. Jørgen Christensen I dag vil min prædiken koncentrere sig om, hvad det betyder, når Jesus siger: Når du derfor bringer din gave til alteret

Læs mere

Tema. Fremtiden. Science Fiction. 12 bøger. om unge der kæmper for overlevelse og tilværelsen i en fremtidig verden.

Tema. Fremtiden. Science Fiction. 12 bøger. om unge der kæmper for overlevelse og tilværelsen i en fremtidig verden. Tema Fremtiden Science Fiction 12 bøger om unge der kæmper for overlevelse og tilværelsen i en fremtidig verden. Nogle spændende bud på fremtidsfortællinger og science fiction for unge og alle andre der

Læs mere

Ild fortællingen - Fysisk Frihed

Ild fortællingen - Fysisk Frihed Ild fortællingen - Fysisk Frihed Anslag Igangsættende plotpunkt Eskalation Vendepunkt Point of no return Klimaks Erobring og besættelse Tilfangetagelse og slaveri Oprør og væbnet modstand Magten slår tilbage

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis Tekst. Matt. 19,16-26.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 6.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 6.s.e.trinitatis Tekst. Matt. 19,16-26. side 1 Prædiken til 6.s.e.trinitatis 2016. Tekst. Matt. 19,16-26. Et fint menneske mødte Jesus, men gik bedrøvet bort. Der var noget han ikke kunne slippe fri af. Men før vi skal se mere på den rige unge

Læs mere

Karen Blixen 17. april 1885-7. sept. 1962

Karen Blixen 17. april 1885-7. sept. 1962 Karen Blixen 17. april 1885-7. sept. 1962 Karen Blixen kom til verden på familiens gård Rungstedlund i Nordsjælland som Karen Christenze Dinesen, et barn af en aristokratisk+ borgerlig familie. 1 Wilhelm

Læs mere

mennesker noget andet navn under himlen, som vi kan blive frelst ved. Ap.G. 4,7-12

mennesker noget andet navn under himlen, som vi kan blive frelst ved. Ap.G. 4,7-12 Fra det gamle testamente: Luk retfærdighedens porte op, jeg vil gå ind og takke Herren! Her er Herrens port, her går de retfærdige ind! Jeg takker dig, for du svarede mig og blev min frelse. Den sten,

Læs mere

Dialog for 2 uden sko ganske tæt på Christiania foråret 2013. Dvs mellem mig og en af jer elever.

Dialog for 2 uden sko ganske tæt på Christiania foråret 2013. Dvs mellem mig og en af jer elever. Dialog for 2 uden sko ganske tæt på Christiania foråret 2013. Dvs mellem mig og en af jer elever. Fiktiv elev: Goddag jens blendstrup Jens Blendstrup: Goddag karsten Ibrahim abdulla Hansen fra første g.

Læs mere

Hører du når der bliver banket på din dør?

Hører du når der bliver banket på din dør? Hører du når der bliver banket på din dør? Prædiken til søndag den 18. oktober 2015 også kaldet for 20.søndag efter trinitatis. Af præst Kristine S. Hestbech Teksten jeg prædiker over er: Dette hellige

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Born i ghana 4. hvad med dig

Born i ghana 4. hvad med dig martin i ghana 1 2 indhold Børn i Ghana 4 Martin kommer til Ghana 6 Børnene i skolen Landsbyen Sankt Gabriel 12 Martin besøger en høvding 16 Zogg en lille klinik på landet 1 På marked i Tamale 20 Fiskerne

Læs mere

Skriftlig del Læseforståelse 1

Skriftlig del Læseforståelse 1 Skriftlig del Læseforståelse 1 Navn (PR-nummer ato Prøvenummer Prøveafholdende udbyder Prøvegruppenummer Tilsynsførendes underskrift !, Instruktion:. svar. Cykelsmeden Jakob Hansen på 60 år bor i en lille

Læs mere

Nangijala LÆS DETTE HÆFTE HØJT

Nangijala LÆS DETTE HÆFTE HØJT Nangijala Tekst og Design: Uffe Thorsen Illustration: Sandra Døssing Tak til Frederik J. Jensen for Montsegur 1244, og Astrid Lindgren for Brødrene Løvehjerte LÆS DETTE HÆFTE HØJT Indledning Brødrene

Læs mere

INSTRUKT ION. Julie Pauline Wieth OVERSÆT TELSE. Michael Ramløse MEDV IRKENDE. Claes Bang. ond skaben. Efter Jan Guillous roman

INSTRUKT ION. Julie Pauline Wieth OVERSÆT TELSE. Michael Ramløse MEDV IRKENDE. Claes Bang. ond skaben. Efter Jan Guillous roman INSTRUKT ION Julie Pauline Wieth OVERSÆT TELSE Michael Ramløse MEDV IRKENDE Claes Bang ond skaben Efter Jan Guillous roman INDHOLDSFORTEGNELSE Kære underviser / 3 Handling / 4 Jan Guillou / 5 Claes Bang

Læs mere

Sarah Zobel Kølpin. Lev dig lykkelig. med Positiv Psykologi. Gyldendal. Lev_dig_lykkelig_AW.indd 3 10/03/08 11:43:13

Sarah Zobel Kølpin. Lev dig lykkelig. med Positiv Psykologi. Gyldendal. Lev_dig_lykkelig_AW.indd 3 10/03/08 11:43:13 Sarah Zobel Kølpin Lev dig lykkelig med Positiv Psykologi Gyldendal Lev_dig_lykkelig_AW.indd 3 10/03/08 11:43:13 Indhold Lev_dig_lykkelig_AW.indd 4 10/03/08 11:43:13 7 Forord 13 Positiv psykologi hvad

Læs mere