DANSKE romaner. Martin Jensen EJ SÅ SVÆRT. Normalrabat A NU 45% 214 sider 255 kr. September 08 Isbn:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DANSKE romaner. Martin Jensen EJ SÅ SVÆRT. Normalrabat A NU 45% 214 sider 255 kr. September 08 Isbn: 978 87 7955 641 6"

Transkript

1 DANSKE romaner Martin Jensen EJ SÅ SVÆRT 214 sider 255 kr. Martin Jensen er kendt for sin populære krimiserie om byfogeden Eske Litle i middelalderens Assens. Med denne nye roman bevæger han sig for en stund væk fra det kriminalistiske stof. Ej så svært er en roman om Danmark i 50-erne set gennem barneøjne. I 1953 flytter den 6-årige Kaj fra Kønbenhavns baggårde til et nyopført socialt boligkompleks i Vangede med sine forældre og sin lillebror. For Kaj drejer livet sig om fodbold og den snarlige skolestart. Tyskernes besættelse af Danmark og frihedskampen få år forinden fylder meget i hverdagen og i drengenes liv, selv om de voksne ikke vil fortælle om det. Fortielserne øger blot nysgerrigheden, og hvornår er man helt eller forræder? September 08 Isbn: Vi har anet det længe, men nu er der vished: Martin Jensen er en af vor tids store fortællere. J y d s k e V e s t k y s t e n

2 DANSKE romaner Martin Jensen RAVNEFLUGT ca. 270 sider ca. 275 kr. I Ravneflugt vender Martin Jensen sig mod jernalderen, nærmere betegnet slutningen af folkevandringstiden i 530 erne. Drengen Skrammes mor er en hærtagen kvinde, hans far en ukendt kriger hos Rolf Krake, og han opdrages til at være en af Rolfs fodfolkskæmpere. Hele sit liv har Skramme hørt om det legendariske Rom, og da Rolf falder, flygter Skramme sydpå sammen med en flok jævnaldrende kammerater, og nu begynder en flugt, der til slut bringer dem i tjeneste hos merovingerkongerne, hvor de oplever et samfund, der nok er germansk som deres eget derhjemme, men samtidig præget af at være del i den heksekedel, folkevandringernes Europa var. Maj 09 Isbn: Martin Jensen skriver så troværdigt, at han kaster lys over den mørke middelalder, og en tur i hans velfungerende tidsmaskine er for mig at se en spændende sidegevinst at få med i købet. I n f o r m a t i o n

3 Hasse Bildt Lindegreen Solformørkelse ca. 400 sider ca. 349 kr. DANSKE romaner Solformørkelse er en stor dansk generationsroman, der spænder over tre årtier, fra 1970 til Det er en selvstændig fortsættelse af romanen Floden vejen til havet, hvor vi fulgte drengen Leos opvækst i de store forandringers tid i 50 ernes og 60 ernes Danmark. De tre følgende, både viltre og barske, tiår, som bringes til live for os i Solformørkelse, har stadig den unge og voksne Leo som omdrejningspunkt. Vi får fintmærkende og intense registreringer af tiden, af Leo selv og af persongalleriet omkring ham. En autentisk og psykologisk indsigtsfuld pejling af generationernes eksistentielle kriser med en hovedperson, der også selv på sin egen, stilfærdige facon befinder sig i en slags uerkendt kaos. En roman fuld af skuffede ambitioner, forliste kærlighedsforhold og fortabte skæbner, men med drømmene om det smukke og meningfyldte liv intakt. Floden vejen til havet blev overdådigt anmelderrost, og en fortsættelse blev hyppigt efterspurgt. Der er gået en del år, men nu er den her, fortsættelsen. Og hvilken en! Fra anmeldelserne af Floden vejen til havet : Lindegren kan noget så sjældent og svært som tegne en verden, man kan tabe sig i, så man glemmer alt omkring sig. Er det ikke det, vi håber på, vi romanlæsere, hver gang vi kaster os over en ny? T h o m a s B r e d s d o r f f, P o l i t i k e n Hasse Bildt Lindegren viser, at en realisme på disse betingelser ikke blot er mulig, men endda åbner for måder og veje, man troede var slidt ned. Der skal mange kvaliteter til, før det lykkes. Som her. P e r H ø j h o l t, B o g k l u b b l a d e t Marts 09 Isbn:

4 OVERSATte romaner Edgar Allan Poe ARTHUR GORDON PYMS EVENTYR/ HEUREKA ca. 280 sider ca. 299 kr. Med romanen Arthur Gordon Pyms eventyr og prosadigtet Heureka samlet i ét bind rundes udgivelsen af Edgar Allan Poes værker af, så mesterens 200 års fødselsdag i januar 2009 kan fejres på behørig vis. Arthur Gordon Pyms eventyr er en handlingsmættet roman om en farefuld færd til Sydhavene, der rummer alt, hvad hjertet kan begære af forlis, sørøvere, mytteri, kannibalisme, voldsomme storme og vilde indfødte. Heureka er omvendt Poes filosofiske testamente, der forklarer mennesket og universets vilkår ved hjælp af den særlige blanding af poesi og streng tænkning, der i Poes øjne var den eneste vej til egentlig erkendelse. Oversættelse: Hans-Jørgen Birkmose Originaltitel: The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket + Eureka Januar 09 Isbn: Hans-Jørgen Birkmose klarer opgaven mesterligt og genskaber Poe i et levende dansk, der gør fortællingerne indbydende og friske. B e r l i n g s k e T i d e n d e

5 OVERSATte romaner Rick Moody ISSLAG ca. 300 sider ca. 299 kr. Rick Moody er en af de store nye fortællere i amerikansk litteratur og regnes i USA i liga med forfattere som Jonathan Lethem og Michael Chabon. Hans store gennembrudsroman er en indtrængende, bittersød, morsom og gribende roman om Nixontidens USA, hvor to forstadsfamilier desperat prøver at tackle periodens omfattende politiske og sociale omvæltninger, men ender i eskapisme, utroskab og seksuelle eksperimenter. Romanen er filmatiseret med blandt andre Kevin Kline og Segourney Weaver af den Oscar-vindende instruktør Ang Lee. Oversættelse: Steen Fiil Originaltitel: The Ice Storm Januar 09 Isbn:

6 OVERSATte romaner Sara Johnsen WHITE MAN ca. 260 sider ca. 289 kr. Det er en fantastisk roman! Begavet og skarp og overraskende, og vanvittig spændende. Jeg er blevet flået igennem den fra side til side. I d a J e s s e n Thomas og Cathrine tager med deres etårige datter på ferie på en sydhavsø. De håber på at finde roen sammen. Men lidt efter lidt opløses feriestemningen i en ond række af hændelser, som ingen kontrollerer. White Man handler om en forbrydelse og om kærligheden før og efter mellem mand og kvinde, mellem hvid og sort og mellem en far og hans børn. Sara Johnsen debuterede som filminstruktør i 2005 med Vinterkyss, en film som fik flere internationale priser og var Norges Oscarkandidat i White man er hendes anden roman, men hendes første på dansk. Oversættelse: Ida Jessen Originaltitel: White man Februar 09 ISBN:

7 OVERSATte romaner Richard Russo Empire Falls ca. 550 sider ca. 349 kr. Denne store roman indbragte i 2002 Richard Russo Pulitzer-prisen da den blev kåret som årets bedste amerikanske skønlitterære bog. Og det forstår man godt, for Russo er en fremragende skildrer af det udkants-usa, som er i hastig forandring. Empire Falls er en lille, fiktiv by i Maine, som i mere end et århundrede har været domineret af Whiting-familien, der ejede den lokale tekstilfabrik samt det meste af byen. Nu er fabrikken solgt, produktionen flyttet væk, og halvdelen af indbyggerne er arbejdsløse uden meget håb om anden beskæftigelse. Richard Russo beskriver dette univers intenst stofligt uden sentimentalitet og med en kærlighed til sine personer, som skildres med en varme og en humor, der gør, at man ikke kan lægge denne store roman fra sig. Oversættelse: Søren K. Barsøe Originaltitel: Empire Falls Marts 09 Isbn:

8 Richard Yates REVoLUTIoNARY RoAD ca. 375 sider ca. 299 kr. OVERSATTE romaner Dette er romanen om Frank og April Wheeler, et intelligent og smukt ung par, som er dødtrætte af deres banale forstadsliv og gerne vil bryde med det. Richard Yates beskriver med næsten skræmmende indsigt, hvordan Frank og Aprils beslutning om at ændre deres liv fører til svigt og tragedie. Fra den blev udgivet første gang i 1961, har Revolutionary Road haft kultstatus blandt forfattere, der betragter den som et mesterværk. Men først nu bliver den udgivet over hele verden og når ud til det store publikum, den fortjener. Bogen er netop blevet filmatiseret af Sam Mendes (American Beauty) med Leonardo DiCaprio og Kate Winslet i hovedrollerne. Filmen får premiere i foråret Oversættelse: Joachim Wrang Originaltitel: Revolutionary Road April 09 ISbn:

9 OVERSATte romaner Indra Sinha Animals folk ca. 450 sider ca. 349 kr. Lige så længe han kan huske, har Animal gået på alle fire på grund af det, der skete med ham den nat, hvor dommedag i form af et giftudslip fra en amerikansk kemifabrik ramte slumkvarteret i hans indiske hjemby. Nu er han knap 20 år og lever fra hånden i munden med sin hund og en skør gammel fransk nonne, og nætterne tilbringer han med at tænke på Nisha, en lokal musikers datter, og drømme om, hvordan det ville være at gå i seng med hende. Da en ung amerikansk læge kommer til byen og åbner en gratis klinik for ulykkesofrene, bliver Animal viklet ind i et net af intriger og fiduser, som han prøver at vende til egen fordel. Animals folk var i 2007 shortlistet til den prestigefyldte Man Booker Prize. Et gribende, råt og usentimentalt portræt af et usædvanligt menneske og af et Indien set fra jordhøjde. Den første roman på dansk af Indra Sinha, men flere er på vej. Oversættelse: Allan Hilton Andersen Originaltitel: Animal s People Maj 09 Isbn:

10 George P. Pelecanos BRODERS VOGTER ca. 280 sider ca. 299 kr. krimi George P. Pelecanos på én gang hårdkogte og menneskevarme kriminalromaner udspiller sig i og omkring Washington D.C. Hans første roman på dansk, Hvid som sne, introducerede detektiven Derek Strange og hans ven og free lance-partner Terry Quinn, og i opfølgeren, Gadens lov, fortsætter makkerparret deres samarbejde. Broders vogter er tredje og sidste bind i Washinton-trilogien hvor Derek Strange kommer alt for tæt ind på livet af den sort topgangster Granville Oliver, der har hyret ham til at finde beviser, som kan støtte ham i hans kommende retssag. Oliver står til dødsstraf for mord, og Strange og Quinn må gå langt ud over gadens lov og deres egne grænser for at holde det eneste vidne, der tør udtale sig om sagen i live. Det er en ung, sort kvinde, hvis hæderlighed er større end hendes angst for at dø. George Pelecanos er noget af det af det bedste og mest vedkommende, vi overhovedet kan læse i amerikansk romanlitteratur i dag. W e e k e n d a v i s e n Oversættelse: Steen Fiil Originaltitel: Soul Circus Februar 09 Isbn:

11 krimi Manuel Vázguez Montalbán DET TATOVEREDE LIG ca. 250 sider ca. 289 kr. En af de første, men aldrig oversatte kriminalromaner om den uortodokse og elskede spanske detektiv Pepe Carvalho, bogbrænderen og gourmanden, der har en fortid i CIA, og hvis elskede veninde er den prostituerede Charo. I denne roman går turen fra Barcelona til Amsterdam og tilbage igen på jagt efter den tatoverede mands morder. Og narko og sorte penge fører sporet helt op til samfundets øverste top. Selv dem, der kun sværger til engelske og amerikanske krimier, kan ikke holde sig fra Montalbán. Oversættelse: Kirsten Nielsen Originaltitel: Tatuaje Marts 09 Isbn:

12 Don Winslow I hundenes vold ca. 600 sider ca. 375 kr. krimi Fra det nye store navn i amerikansk spændingslitteratur kommer denne åndeløst spændende thriller om kærlighed og hævn, politik og indflydelse, korruption og ære. Handlingen dækker en periode på næsten tre årtier, fra de mexicanske narko-karteller vokser sig store i 1970 erne over Iran-Contraskandalen i 1980 erne til de blodige narkokrige i 1990 erne. Et hovedværk, som kan måle sig med det allerbedste inden for genren. Et mesterværk, hvis sider er dyppede i blod, rullet i narko og hængt til tørre på Mexicos vindblæste prærie klos op ad et Amerika på randen af et nervøst sammenbrud. Sådan skrev Morten Scholz i W e e k e n d a v i s e n i sin anmeldelse af den amerikanske udgave. Oversættelse: Allan Hilton Andersen Originaltitel: The Power of the Dog April 09 Isbn:

13 Michael Connelly DJÆVELENS ADVOKAT ca. 290 sider ca. 299 kr. krimi Sideløbende med sin kendte og elskede serie om Los Angeles-detektiven Harry Bosch har Michael Connelly skrevet fritstående kriminalromaner, der hver gang har høstet anmelderroser, og hvad han er gladest for udvidet hans læserskare betragteligt. I denne roman, som er et vaskeægte og alligevel meget utraditionelt retssalsdrama, introducerer han endnu en uforglemmelig Connelly-figur bagsædeadvokaten Mickey Haller. Haller kører sit advokatfirma fra bagsædet af sin Lincoln Town Car, og en dag lander han en nem sag for en velhavende Beverly Hills-playboy, der til forskel fra de sædvanlige klienter, kan betale et rigtig pænt honorar. Men da en af hans nære venner bliver myrdet i direkte forbindelse med den nye klient, bliver det med al ønskelig tydelighed klart for Haller, at denne sag er alt andet en nem. Oversættelse: Søren K. Barsøe Originaltitel: The Lincoln Lawyer April 09 Isbn:

14 krimi Andrew Taylor MISS PENHOWS BLØDENDE HJERTE ca. 440 sider ca. 349 kr. Andrew Taylors nye roman er en fritstående krimi fra 1930 ernes England. Lady Lydia Langstone forlader sin voldelige ægtemand og sit overklasseliv fra den ene dag til den anden og flytter ind hos sin alkoholiserede far i det skumle Bleeding Heart Square-kvartér i London. Huset, faren bor til leje i, var tidligere ejet af den midaldrende pebermø miss Penhow, men hun er forsvundet under mystiske omstændigheder. Hendes historie oprulles, og efterforskningen af hendes tragiske skæbne kommer til at fylde mere og mere i Lydias liv. Andrew Taylor er en moderne mester i skildringen af en Dickensk underverden, og hans nye roman er en stort anlagt episk fortælling om en stærk kvinde i en brutal verden. Oversættelse: Ib Poulsen Originaltitel: Bleeding Heart Square Maj 09 Isbn:

15 krimi Ian Rankin DEN SORTE BOG ca. 250 sider ca. 285 kr. Fra 1995 til 1998 kom de tre første Rebus-krimier på dansk, Men det var først med romanen Fortids synder, Rankin for alvor fik sit internationale gennembrud, og derfor sprang Klim i samråd med forfatteren direkte til udgivelse af den i Der har derfor ligget tre uoversatte Rebus-krimier siden. Det retter vi op på nu, så Rebus-serien bliver komplet på dansk i løbet af foråret. Den sorte bog er én af de tre. Rebus småkriminelle bror kommer til Edinburgh, lige som Rebus er blevet smidt ud af sin kæreste. En nær kollega bliver brutalt overfaldet; en mand bliver stukket ned; en løsladt pædofil flytter til byen; kuglen, der dræbte en ukendt mand for fem år siden og hvis lig netop dukket op, stammer fra en pistol, som Rebus har mistet. Læg hertil en forsvundet bil, en kidnappet mand, masser af god øl og beskyttelsespenge og man har en hæsblæsende cocktail. Oversættelse: Søren K. Barsøe Originaltitel: The Black Book Maj 09 Isbn: Ian Rankin skriver røven ud af bukserne på de fleste af sine samtidige kolleger. Fremragende og fascinerende krimier. P o l i t i k e n

16 krimi Kjell Eriksson MANDEN FRA BJERGENE ca. 400 sider ca. 299 kr. Den prisbelønnede svenske forfatters sjette kriminalroman på dansk med kriminalinspektør Ann Lindell fra politiet i Uppsala i hovedrollen. Også for denne roman blev Eriksson indstillet til bedste svenske kriminalroman, en pris han modtog i 2002 for Prinsessen af Burundi. Han har desuden modtaget det svenske Deckarakademis debutantpis for sin allerførste krimi om Ann Lindell. Manuel Alavez rejser til Sverige fra Mexico for at finde den person, som har myrdet hans ene bror og fået fængslet den anden. Manuel er zapotek-indianer, og hans stamme kalder en fremmed i vestlige klæder og dollars på lommen for en mand fra bjergene. Det er ham, Manuel jager. Da en barsk håndlanger i et betændt restaurantmiljø får halsen skåret over og en tatovering skåret væk, krydser Ann Lidell Manuels spor. Kjell Erikssons hidtil bedste roman. A f t o n b l a d e t Oversættelse: Lena Krogh Bertram Originaltitel: Mannen från bergen Maj 09 Isbn:

17 BREde fagbøger Kristina Vaarst Andersen og Mark Lorenzen DEN DANSKE KREATIVE KLASSE Hvem består den af? Hvor bor den? Hvad betyder den for det danske samfund? Med forord af Richard Florida ca. 160 sider ca. 229 kr. Normalrabat B NU 40% Denne bog er den første dækkende analyse af den danske kreative klasse, og den tager fat på en række forhold, der er af særlig dansk interesse: Den danske kreative klasses sociale og kulturelle profil, dens uddannelse, lønniveau og kulturvaner sammenlignet med resten af arbejdsstyrken. Dermed er bogen på mange områder mere omfattende end Richard Floridas originale arbejde om USA. Bogen kan ses både som en indføring i teorien om den kreative klasse i en dansk sammenhæng og som et supplement til tidligere bøger om emnet. September 08 Isbn:

18 BREde fagbøger Svein Magnusson VIDNEPSYKOLOGI Pålidelighed og troværdighed i dagligliv og retssal ca. 320 sider ca. 289 kr. Normalrabat B NU 40% Hvor præcise er vi som observatører og formidlere af personlige, sociale og historiske begivenheder? Og hvor gode er vi til at opdage, når andres beretninger ikke er sandfærdige? Det er de helt afgørende spørgsmål inden for vidnepsykologien. At det også er centralt inden for juraen, viser de fleste analyser af årsagerne til justitsmord. Svein Magnussens bog er en introduktion til moderne vidnepsykologi, der henvender sig til både efterforskere, jurister, psykologer, journalister og andre interesserede. Med rod i faktiske sager, som Palmemordet, gennemgår bogen, hvad vi kan forvente af vidner og deres forklaringer i kommende kriminalsager. Svein Magnussen er professor i kognitiv psykologi ved Universitetet i Oslo og fik i 2001 Norges forskningråds Møbius-pris for sin forskning i visuel informationsbehandling og hukommelse. Oversættelse: Joachim Wrang Originaltitel: Vitnepsykologi Februar 09 Isbn:

19 Ira Nadel LEONARD COHEN ET LIV ca. 350 sider ca. 299 kr. BREde fagbøger Normalrabat B NU 40% Værk og liv flettes elegant sammen i denne den første biografi om Leonard Cohen på dansk. Den ellers så blufærdige canadiske sangskriver har selv autoriseret bogen, som giver et meget ærligt og indgående psykologisk portræt af et helt liv i og uden for rampelyset. Leonard Cohen står som en enestående kunstner med et publikum, der favner flere generationer og hvis værk har appel både til den brede skare og til det intellektuelle parnas. Bogen er opdateret, så også Cohens seneste plader behandles. Den definitive biografi om Canadas kendteste og mest angstplagede sanger. T h e E d m o n t o n S u n Oversættelse: Steen Fiil Originaltitel: Various Positions A life of Leonard Cohen Marts 09 Isbn:

20 BREde fagbøger Trikola Nath Sharma DANSKERNE Portræt af et bemærkelsesværdigt folk ca. 320 sider ca. 295 kr. Normalrabat B NU 40% Triloki Nath Sharma er sinolog, forsker, underviser, m.m. Han stammer fra indisk Himalaya, men har boet i Danmark i mange år. Ud fra samvær med danskerne, iagttagelser, citater, refleksioner og analyser dykker han lidt længere ned i danskhedens natur og i danskernes særtræk. Indien med mere end 200 gange så mange mennesker har færre nobelprismodtagere end Danmark og mange andre danskere har igennem tiderne præsteret store originale ting både på nationalt og internationalt plan. Men hvad er baggrunden for denne talentmasse? Hvordan kan det forklares? Hvad karakteriserer det danske folk og dets kultur? Hvilke værdier bygger dette danske folk på? Marts 09 Isbn:

21 Jean-Jacques Rousseau POLITISKE SKRIFTER ca. 240 sider 249 kr. BREde fagbøger Normalrabat B NU 40% Jean-Jacques Rousseaus arbejde er uomgængeligt for forståelsen af den vestlige politiske tænkning. Indtil videre har det dog været sparsomt med oversættelser til dansk det rådes der nu bod på med denne bog. De udvalgte tekster er afgørende for at forstå, hvad Rousseau mente med begreber som suverænitet, frihed, repræsentation, nation, stat, embede, fred osv. Begreber, der fortsat arbejdes med, og hvor Rousseau stadig er et væsentligt bidrag til afklaringen af vores historiske og aktuelle samfundstilstand. maj 09 Isbn:

22 Smukke nye hardbackudgaver af Klims topkrimier Ideelle gavebøger kun 169,00 Nu 45% Kurt Aust DE USYNLIGE BRØDRE 390 sider Kurt Aust har berettiget fået solid succes med sin norske Isaac Newton-krimi a la Dan Brown. Han er mest kendt herhjemme for sine historiske spændingsromaner. Med denne thriller skriver han sig godt og grundigt ind i nutiden og introducerer en helt ny opdagertype i kriminallitteraturen, matematikeren og slagsbroderen Even Vik. Raffineret uhygge driver ned over hver eneste side i De usynlige brødre. J o n a s H i n d s h o l m B e n t z e n, B ø r s e n De usynlige brødre har det hele og mere til. Især for den, som har fået sort blod på tanden efter Dan Browns primitive thrillers. B o T a o M i c a ë l i s, P o l i t i k e n Oversættelse: Ib Høi Hansen Originaltitel: De usynlige brødre Oktober 08 Isbn:

23 Smukke nye hardbackudgaver af Klims topkrimier Ideelle gavebøger kun 169,00 Nu 45% Michael Connelly DET SIDSTE ORD 390 sider Michael Connelly er en af amerikansk krimis største profiler, og forfatterskabet har indbragt ham en sand regn af priser over hele verden. Han er især kendt og elsket for sin serie om LAPD-detektiven Harry Bosch. Det sidste ord er 9. bind i serien. En fremragende roman om en forbrydelse og dens opklaring og om politiet og dets interne konflikter, men i lige så høj grad handler den om Harry Bosch s egen fortid. T h o m a s H a r d e r, P o l i t i k e n Oversættelse: Søren K. Barsøe Originaltitel: The Closers Februar 09 Isbn:

24 Smukke nye hardbackudgaver af Klims topkrimier Ideelle gavebøger kun 169,00 Nu 45% Ian Rankin NAVN PÅ DE DØDE 520 sider Ian Rankin SKELETTERNE I FLESHMARKET CLOSE ca. 494 sider Oversættelse: Søren K. Barsøe Originaltitel: Naming the Dead Oktober 08 Isbn: Oversættelse: Søren K. Barsøe Originaltitel: Fleshmarket Close marts 09 Isbn: Skeletterne i Fleshmarket Close og Navn på de døde er 12. og 13. bind i Ian Rankins verdenssucces, serien om Jack Rebus fra Edinburgh, der med alle sine 17 bind i løbet af foråret 2009 vil foreligge komplet på dansk. Suveræne krimier. Det er utroligt, som den mand kan blive ved med at diske op med fascinerende historier om John Rebus i Edinburgh. M e t t e S t r ø m f e l d t, B T

25 Nye paperbacks i Eske Litle-serien Elementært Grev Gert! 99,95 Martin Jensens populære serie om byfogeden Eske Litle fra middelalderens Assens ligger nu komplet i syv flotte paperbacks. Som bonusbind i serien udkommer også Soldaterhoren, der fortæller Thrunds historie frem til mødet med Eske Litle. TRÆkFUGLE 237 sider fjerde bind En sigøjnerklan har slået sig ned uden for Assens bymur, og en hærafdeling på tusind mand har meldt sin ankomst. Så Eske Litle har allerede hænderne fulde, da en mand bliver slået ihjel under en bryllupsfest. Det stiller Eske og hans sergent Bane over for nogle mysterier, som kræver alt af dem. Er udkommet ISbn: MAGTSPoR 285 sider femte bind Assens anno 1332 er en driftig by og knudepunktet mellem Fyn og Sjælland. Da en fremmed brutalt dolkes ned i kirken, må lovmændene tage affære og indlede en undersøgelse, der snart kompliceres af, at mordet har forgreninger til det intrigante spil om magten i Danmark. Er udkommet ISbn: GREVENS MÆND 310 sider sjette bind Året er Foged Eske indkaldes til at give møde for grev Gert i Skanderborg. Men hvorfor er Jyllands mægtigste mænd også gæster ved grevens bord? Og hvordan lykkes det en morder at slå til midt i den befæstede borg? Eske beordres til at opklare mordet, en opgave, han kun nødtvungent påtager sig, da han aner, at hverken Gert eller stormændene spiller med åbne kort. September 08 ISbn:

26 Nye paperbacks i Eske Litle-serien Elementært Grev Gert! 99,95 Martin Jensens populære serie om byfogeden Eske Litle fra middelalderens Assens ligger nu komplet i syv flotte paperbacks. Som bonusbind i serien udkommer også Soldaterhoren, der fortæller Thrunds historie frem til mødet med Eske Litle. MAND AF ÆRE 311 sider syvende og sidste bind I oktober 1334 besejrer grev Gert den afdøde kong Kristoffers søn Otto i slaget på Taphede. Under en storm to måneder senere anløber en båd Assens med tre passagerer om bord. Da man få dage senere finder en hængt person, står Foged Eske og hans betroede mænd Bane og Tade med en sag om ære og stormandsret og midt i grev Gerts rænkespil. September 08 ISbn: SoLDATERHoREN 214 sider bonusbind Soldaterhoren har været udsolgt i et stykke tid i ordinærudgave, og vi ved, at mange trofaste Eske Litle-læsere ser frem til at kunne få denne titel mellem hænderne. Året er Her begynder historien om den unge kvinde Thrunds rejse med lejetropperne gennem et krigshærget land. En barsk og broget fortælling om tilværelsen blandt de kvinder, der måtte bjerge føden som soldaterhorer. September 08 ISbn: Fornem romanrække. Martin Jensen er ved at skabe en nyklassiker i kriminalunderholdningsgenren, hvor læseren både får sædeskildringer og solid historisk forståelse i herlig krønikeform. F y e n s S t i f t s t i d e n d e

Jeg er nærmest besat af fremtiden. Interview med Liz Jensen

Jeg er nærmest besat af fremtiden. Interview med Liz Jensen INFORMATION FORÅR 2013 Jeg er nærmest besat af fremtiden Interview med Liz Jensen TENDENS INTERVIEW DEBUT Jagten på den kinesiske krimi / Krisens knyttede næve / Forårets bedste bøger / Fede forsider /

Læs mere

Livet er dit Tag det, brug det, skab det!

Livet er dit Tag det, brug det, skab det! Livet er dit Tag det, brug det, skab det! Elevbog Søren Ventegodt Forskningscenter for Livskvalitet Version 5.0 REttet 30. oktober 1996 af IR for konsistens med opgavehæfte Stavekontrol er kørt. Endnu

Læs mere

mel emgaard Bøger fra Forlaget mel emgaar

mel emgaard Bøger fra Forlaget mel emgaar Bøger fra Forlaget mellemgaard 2013-2014 INDHOLD KRIMI- OG SPÆNDINGSROMANER Alter ego.......................... 5 Besøgelsestid...................... 6 De skyldige........................ 7 Den bosniske

Læs mere

Aftryk - Unge i Århus Mindspot, Borgerservice og Biblioteker, 2009 1. udgave, 1. oplag. Copyright 2009 Mindspot, Borgerservice og Biblioteker

Aftryk - Unge i Århus Mindspot, Borgerservice og Biblioteker, 2009 1. udgave, 1. oplag. Copyright 2009 Mindspot, Borgerservice og Biblioteker MINDSPOT Aftryk - Unge i Århus Mindspot, Borgerservice og Biblioteker, 2009 1. udgave, 1. oplag Copyright 2009 Mindspot, Borgerservice og Biblioteker ISBN 978-87-89860-32-9 Mindspot er støttet af Styrelsen

Læs mere

Afsnit 1 Begyndelsen (1,1-45) side 8. Afsnit 2 Krisen (2,1-3,35) side 16. Afsnit 3 En ny begyndelse (4,1-6,29) side 26

Afsnit 1 Begyndelsen (1,1-45) side 8. Afsnit 2 Krisen (2,1-3,35) side 16. Afsnit 3 En ny begyndelse (4,1-6,29) side 26 Møder med Jesus Indhold Forord side 4 Afsnit 1 Begyndelsen (1,1-45) side 8 Afsnit 2 Krisen (2,1-3,35) side 16 Afsnit 3 En ny begyndelse (4,1-6,29) side 26 Afsnit 4 Brødet (6,30-8,21) side 40 Afsnit 5 Messiasskolen

Læs mere

VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2012

VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2012 VEJLE BIBLIOTEKERNE PRÆSENTERER ÅRETS BØGER 2012 NOTATER DANSKE Aidt, Naja Marie: Sten, saks, papir Gyldendal, 2012. - 382 sider. Thomas far er død og ved oprydningen finder han et papir med oplysninger,

Læs mere

De intellektuelles swingerklub Hvem ved, hvad forfatterpar snakker om, når de har sex? Martin Østergaard giver gode råd til krimiduoaspiranter

De intellektuelles swingerklub Hvem ved, hvad forfatterpar snakker om, når de har sex? Martin Østergaard giver gode råd til krimiduoaspiranter Fra Wallanderland til Wallaland Fra Sjöwall, Wahlöö og Mankell til Lapidus og de la Motte. Den svenske krimi er i opbrud og viser nye takter med bad guys og gamere De intellektuelles swingerklub Hvem ved,

Læs mere

Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker

Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker Sæt ord på din rejse gode råd om formidling, der virker DANSK UNGDOMS FÆLLESRÅD Om forfatterne Lisbeth Pilegaard (f. 1968) er sektionsleder i international afdeling på norsk Flyktninghjelps hovedkontor

Læs mere

gratis magasin om Bøger og Bogkultur overgrunden.dk NR. 16 // VINTER 2011

gratis magasin om Bøger og Bogkultur overgrunden.dk NR. 16 // VINTER 2011 gratis magasin om Bøger og Bogkultur overgrunden.dk NR. 16 // VINTER 2011 vintertid er læsetid // 5 Fra køkkenhaven til sidesår // 6 Byen i Bogen: Pas På, englænderne kommer! // 12 har du styr På dit

Læs mere

Forlaget Flammen. Tommy Krabbe Andersen. ildsjælenes bog

Forlaget Flammen. Tommy Krabbe Andersen. ildsjælenes bog Forlaget Flammen Tommy Krabbe Andersen ildsjælenes bog The most powerful weapon on earth is the human soul on fire. Ferdinand Foch Øverstkommanderende for de allierede styrker på Vestfronten under 1. Verdenskrig.

Læs mere

STORT TEMA OM UTROSKAB. Skabt til utroskab. Tre må man være. Brager igennem. Clairvoyant afslører: Sådan bliver 2014

STORT TEMA OM UTROSKAB. Skabt til utroskab. Tre må man være. Brager igennem. Clairvoyant afslører: Sådan bliver 2014 A S T R O L O G I M A G A S I N E T N R. 1 2 0 1 4 P R I S : K R. 6 4,5 0 HOROSKOPET STORT TEMA OM UTROSKAB Skabt til utroskab Tre må man være Brager igennem Årshoroskoper Vinterhoroskoper Dag til dag-horoskoper

Læs mere

Sigridur. Daniel Craig. Anne Linnet. Den islandske håndlæser. Går Jorden under 21.12. kl. 12.12? er agent 007. Løve med Jomfruen opstigende

Sigridur. Daniel Craig. Anne Linnet. Den islandske håndlæser. Går Jorden under 21.12. kl. 12.12? er agent 007. Løve med Jomfruen opstigende A S T R O L O G I M A G A S I N E T N R. 1 2 0 1 3 P R I S : K R. 6 4,5 0 HOROSKOPET Sigridur Den islandske håndlæser Daniel Craig er agent 007 Anne Linnet Løve med Jomfruen opstigende Går Jorden under

Læs mere

TION OM KRIMINAL & SPÆNDINGSLITTERATUR.

TION OM KRIMINAL & SPÆNDINGSLITTERATUR. EN PUBLICATION OM KRIMINAL & SPÆNDINGSLITTERATUR. STEFAN TEGENFALK. SOFIE SARENBRANT. DETTE BLADS FORFATTERPORTRÆTTER. STEFAN TEGENFALK & SOFIE SARENBRANT. NR. 4. 2013. -2- ADRESSE: FINN HANSEN LIMGÅRDEN

Læs mere

KARLAS KABALE Musikalsk forestilling baseret på Renée Toft Simonsens børnebog

KARLAS KABALE Musikalsk forestilling baseret på Renée Toft Simonsens børnebog S KABALE Musikalsk forestilling baseret på Renée Toft Simonsens børnebog Skolemateriale S KABALE Musikalsk forestilling baseret på Renée Toft Simonsens roman Dramatiseret af Gunvor Reynberg med musik af

Læs mere

DANSK ROM EO +JULIE+ Undervisningsmateriale fra

DANSK ROM EO +JULIE+ Undervisningsmateriale fra DANSK ROM EO +JULIE+ SHAKESPEARE VORES HISTORIE SOM DU VORES ALDRIG SHAKESPEARE HAR SET DET FØR Undervisningsmateriale fra 1 Når dine øjne ser på mig er jeg usårlig Romeo Indhold Kære underviser Hvad sker

Læs mere

THE LAND OF NOTHING AND NOWHERE OM UD OG VENDE AF MERETE PRYDS HELLE

THE LAND OF NOTHING AND NOWHERE OM UD OG VENDE AF MERETE PRYDS HELLE 1 THE LAND OF NOTHING AND NOWHERE OM UD OG VENDE AF MERETE PRYDS HELLE Af LISA MARIE HENDERSON Hans siger, det er mig, der er anderledes. Min mor siger, hun ikke kan kende mig. Nej, hun siger: Jeg troede,

Læs mere

SORG NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR

SORG NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR a SORG - NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR I DEL 1 I OM SORG SORG NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR Jorit Tellervo b SORG - NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR I DEL 1 I OM SORG PAVI har modtaget støtte fra A.P. Møllers Fond til projektet Sorg når

Læs mere

LÆSELYST. KULTURMINISTERIETS KAMPAGNE OM BØRN OG BØGER. Læsningens magi. om børn, bøger og læselyst

LÆSELYST. KULTURMINISTERIETS KAMPAGNE OM BØRN OG BØGER. Læsningens magi. om børn, bøger og læselyst LÆSELYST. KULTURMINISTERIETS KAMPAGNE OM BØRN OG BØGER Læsningens magi om børn, bøger og læselyst Læselyst. Kulturministeriets kampagne om børn og bøger Læsningens magi om børn, bøger og læselyst Læsningens

Læs mere

CHRISTIAN BJØRNSKOV. ykke

CHRISTIAN BJØRNSKOV. ykke CHRISTIAN BJØRNSKOV ÆN E AU E ykke LYKKE» Vanskeligheden ved at anmelde de fine små bøger i Tænkepauserserien er, at man presses til bestandigt at finde nye og varierede ord for sin begejstring«henrik

Læs mere

HISTORIE HISTORIE. Ole Steen Hansen, Karsten Kjer Michaelsen, Jens Aage Poulsen & Palle Roslyng-Jensen GYLDENDAL I S B N 978-87-02-07161-0

HISTORIE HISTORIE. Ole Steen Hansen, Karsten Kjer Michaelsen, Jens Aage Poulsen & Palle Roslyng-Jensen GYLDENDAL I S B N 978-87-02-07161-0 I S B N 978-87-02-07161-0 9 77683_om_historie 8.indd 1 788702 071610 8 HISTORIE HISTORIE ê 8 ê Ole Steen Hansen, Karsten Kjer Michaelsen, Jens Aage Poulsen & Palle Roslyng-Jensen GYLDENDAL 7/29/09 8:41:35

Læs mere

MAKSIMAL ENTROPI. Et rollespil om krig og om universets fjerne fremtid. Skrevet til Fastaval 2006 af Flemming R.P. Rasch

MAKSIMAL ENTROPI. Et rollespil om krig og om universets fjerne fremtid. Skrevet til Fastaval 2006 af Flemming R.P. Rasch MAKSIMAL ENTROPI Et rollespil om krig og om universets fjerne fremtid. Skrevet til Fastaval 2006 af Flemming R.P. Rasch Indhold Dette scenarie består af: En forside Denne side (Som muligvis er bagsiden

Læs mere

børneret.nu Børn har ret!

børneret.nu Børn har ret! børneret.nu Børn har ret! en billedbog om børns rettigheder DUI-LEG og VIRKE FNs Børnekonvention Børn har ret - en billedbog om børns rettigheder Tekst: Hans Stavnsager Redaktion: Simon Bauer, DUI-LEG

Læs mere

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov

Unge på kanten af livet. Spørgsmål og svar om selvmord. Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov Unge på kanten af livet Spørgsmål og svar om selvmord Bente Hjorth Madsen Center for Selvmordsforebyggelse, Risskov 1 Indhold Brugervejledning 3 Hvad er problemet? Fup eller fakta 5 Metode 9 Piger/Drenge

Læs mere

lise ammitzbøll dorte østergren-olsen Henrik Poulsen ild med dansk 9 lærervejledning gyldendal

lise ammitzbøll dorte østergren-olsen Henrik Poulsen ild med dansk 9 lærervejledning gyldendal lise ammitzbøll dorte østergren-olsen Henrik Poulsen ild med dansk 9 lærervejledning gyldendal Vild med dansk 9 Grundbog af Lise Ammitzbøll, Henrik Poulsen og Dorte Østergren-Olsen 1. udgave, 1. oplag

Læs mere

ET UNDERVISNINGSMATERIALE

ET UNDERVISNINGSMATERIALE ET UNDERVISNINGSMATERIALE Udarbejdet af Dansk Institut for Internationale Studier, Afdelingen for Holocaust- og Folkedrabsstudier For Sandrew Metronome Filmdistribution Udarbejdelse Undervisningsmaterialet

Læs mere

"De ligger godt i maven". Af Jun Jimbut Feng og Gritt Uldall-Jessen 15. april 2015

De ligger godt i maven. Af Jun Jimbut Feng og Gritt Uldall-Jessen 15. april 2015 "De ligger godt i maven". Af Jun Jimbut Feng og Gritt Uldall-Jessen 15. april 2015 0. Publikum får udleveret en billet. I baren i foyeren er det muligt - foruden den sædvanlige kaffe, en øl, en vand eller

Læs mere

HUN VAR EN FLAMME! En læsning af Thit Jensens islandske forfatterskab med udgangspunkt i rejserne til Island i 1904 og 1905

HUN VAR EN FLAMME! En læsning af Thit Jensens islandske forfatterskab med udgangspunkt i rejserne til Island i 1904 og 1905 Hugvísindasvið HUN VAR EN FLAMME! En læsning af Thit Jensens islandske forfatterskab med udgangspunkt i rejserne til Island i 1904 og 1905 Ritgerð til B.A.prófs - maí 2010 Guðrún Jarþrúður Baldvinsdóttir

Læs mere

Repertoiret 2010. En samling omtaler af teaterstykker der er egnet for amatørteatret. DATS Landsforeningen for dramatisk virksomhed

Repertoiret 2010. En samling omtaler af teaterstykker der er egnet for amatørteatret. DATS Landsforeningen for dramatisk virksomhed DATS Landsforeningen for dramatisk virksomhed Nygade 15 6300 Gråsten Telefon: 74 65 11 03 Telefax: 74 65 20 93 Repertoiret 2010 www.dats.dk dats@dats.dk En samling omtaler af teaterstykker der er egnet

Læs mere

MENIGHEDSRÅDET. Dets funktioner og opgaver Af Leif Jensen

MENIGHEDSRÅDET. Dets funktioner og opgaver Af Leif Jensen Kalundborg Havnemark Lyngparken Lerchenborg Østrup Melby Engvejskvarteret Bastrup Nr. 1 April 2008 Årgang 15 Menighedsrådet Side 1 Sognets Oldtid Side 4 Engvejskvarteret Side 6 Via Johansens liv og levnet

Læs mere

PSYKIATRI INFORMATION

PSYKIATRI INFORMATION 1 Marts 2013 nr. 1 20. årgang I stedet for Det gælder om at sætte noget i stedet for stofferne, siger Trine Ry fra Stofrådgivningen i København. Jagten på det første sus Silvia Meyer, initiativtager til

Læs mere