Velkommen i FDF Særslev

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Velkommen i FDF Særslev"

Transkript

1 Velkommen i FDF Særslev Gode oplysninger til dine forældre om FDF Særslev

2 Kort om FDF Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF, er en af Danmarks største folkekirkelige børne- og ungdomsorganisationer med omkring medlemmer over hele landet i 450 kredse. Formålet var lige fra starten i 1902 at møde børn og unge med evangeliet om Jesus Kristus og give dem masser af gode oplevelser. Indtil 1952 var FDF kun for drenge. Så kom FPF til. I dag er FDF både for drenge og piger. I Særslev siden 1964 FDF i Særslev blev stiftet i Aktiviteterne i FDF har ændret sig meget op gennem tiden. Men formålet har altid været det samme: At møde børn og unge med evangeliet om Jesus Kristus. Det lyder lidt flot, men betyder i bund og grund, at vi ønsker at møde børn og unge med et budskab, der giver tro, håb og mod på livet i al dets mang foldighed. FDF i dag Aktiviteterne i FDF er mangfoldige. Vi er meget ude i det fri for at skærpe børnenes interesse for naturen. Vi ønsker også at styrke børnenes fantasi, ansvar og tolerance for hinanden. Det sker ved at give udfordring til den enkelte og samtidig styrke fællesskabet i både klasse og kreds.

3 Kære forældre Vi er glade for, at byde jeres barn og jer velkomne i FDF Særslev. I denne folder fortæller vi lidt mere om kredsens arbejde og vores forventninger til jer som forældre. Alle ledere i FDF er frivillige og ulønnede. Så derfor er god forældreopbakning meget vigtig for kredsens liv. Med venlig hilsen Knud O. Andersen & Morten Rasmussen (Ras) Kredsledere Det koster kun 700 kr. + et par timer Kontingentet i FDF er lavt: 700 kroner for en hel sæson fra august til juli. Vi opkræver kontingent 2 gange årligt. Hertil kommer, at vi forventer, at forældre giver en hånd med et par timer hver sæson. Det er fx ved vores Loppemarked eller andre arrangementer eller weekendture. Vi har også af og til brug for en praktisk hånd til vedligeholdelse af Asylet. I får besked, når arbejdet kalder.

4 Lederne planlægger Børnen er delt ind i hold efter alder. Det er lederne, der planlægger og afvikler det daglige arbejde i FDF. Lederne har ansvaret for arbejdet på holdet, mens seniorer (mellem 15 og 18 år) er assistenter. Kredslederen har ansvaret for det daglige arbejde og holder ledermøder med ledere og assistenter, for at evaluere og planlægge de mange fælles arrangementer i kredsen. Bestyrelsen har ansvaret Det er bestyrelsen, der har det overordnede ansvar for, at arbejdet i kredsen lever op til FDFs formål, og at kredsen har en forsvarlig økonomi. Det er også bestyrelsen, der koordinerer forældrenes hjælp til kredsen. Bestyrelsen supplerer sig selv, så den altid består af mindst to forældre, en leder samt kredslederen. Stor lederuddannelse Selvom alle ledere i FDF er frivillige, tager de del i FDFs lederuddannelse. Der er en række kurser i landsdelen eller på landsplan. Gennem lederuddannelsen får lederne først og fremmest fornemmelen af grundlæggende pædagogik og kristendomskundskab. De får også spændende, nye ideer med hjem til arbejdet i kredsen.

5 Gode oplevelser til de mindste Puslinge/tumlinge bruger fantasien I FDF får de mindste Puslinge og Tumlinge for alvor lov til at brænde deres krudt af og bruge fantasien. Vi leger, ler og bruger samtidig hænderne til at lave sjove håndværk. Udstyr, der er godt at have for Puslinge og Tumlinge: En forbundsskjorte. En sovepose. Et liggeunderlag. Tallerken og krus i slagfast plast samt bestik. Puslinge går i børnehaveklasse i skolen, mens tumlinge går i 1. og 2. klasse. Pilte bruger naturen Pilte elsker at bruge naturen på kanoture, vandreture og overnatning i shelters. Det får de god mulighed for i FDF, hvor vi mosler både med hinanden og naturen. Udstyr, der er godt at have for Pilte: En forbundsskjorte. En sovepose. Et liggeunderlag. Tallerken og krus i slagfast plast samt bestik. En dolk. En lille rygsæk. Pilte går i 3. og 4. klasse i skolen.

6 Fine udfordringer til de største Væbnere bruger kræfterne Nogle mener, at man først er rigtig FDFer, når man er væbner. Væbnerne er i hvert tilfælde ikke bange for at bruge deres kræfter og er ikke så lidt stolte efter en vandretur eller en primitiv lejrtur i det fri. Væbnere går i 5. og 6. klasse i skolen. Seniorvæbnere bruger hovedet Seniorvæbnerne er de ældste væbnere. De behersker det primitive lejrliv og bruger hovedet. Ikke mindst til at få øje på hinanden og FDFere i andre kredse, som de begynder at møde mere og mere. Seniorvæbnere går i 7. og 8. klasse i skolen. Seniorerne bruger hinanden Seniorerne er guld værd i FDF. De er assistenter for klasselederne og børnenes måske allerbedste legekammerater. Samtidig tager seniorerne på kurser og knytter venskaber over hele landet. Seniorer går i 9. klasse og opefter til 18 år. Udstyr, der er godt at have for væbnere, seniorvæbnere og seniorer: En forbundsskjorte. En sovepose. Et liggeunderlag. Tallerken og krus samt bestik. En dolk. En solid rygsæk. Gode vandrestøvler.

7 Flere weekendture hvert år Noget af det bedste i FDF er ture og lejre. Hver hold sigter efter mindst en weekendtur om året. Hele kredsen tager også på weekendtur sammen. Væbnere, seniorvæbnere og seniorer tager typsik på flere ture end puslinge, tumlinger og pilte. Arrangementer i Landsdelen Vores Landsdel (Fyn og trekantsområdet) arrangerer hvert år flere weekendture. En af dem er Pilte-væbner-træf, der er en weekend kun for pilte pg væbnere klassekursus Seniorvæbnere får tilbud om at deltage i et ganske særligt kursus i efterårsferien eller påskeferien sammen med andre unge FDF ere fra hele landet. Kurset er et af de allermest succesrige i FDF, og hvert år er flere hundrede unge afsted. Seniorkurser FDF tilbyder flere forskellige seniorkurser hvert år. Fx Seniorkursus Sletten og Seniorkursus Vork. Der er mulighed for at komme på kursus i både efterårsferien og påskeferien Du kan altid se mere om de aktuelle kurser her:

8 Sommerlejren er årets højdepunkt Sommerlejren med FDF er noget ganske særligt. Nogle år tager kredsen afsted sammen, men nogle år arrangerer vores landsdel eller FDF andre sommerlejre for bestemte aldersgrupper. En sommerlejr med FDF varer typisk en lille uge. Landslejr på Sletten Hvert femte år tager pilte, væbnere, seniorvæbnere og seniorer til Sletten på landslejr. Sletten er alle FDF eres naturskønne område for foden af Himmelbjerget ved Julsø. En landslejr har typisk omkring deltagere. Seneste landslejr var i sommeren 2011.

9 FDF ABC Afbud Hvis dit barn ikke kan komme til et FDF-møde, så vil vi meget gerne have et afbud. Ring eller sms til lederen. Børneattest Alle ledere og bestyrelsesmedlemmer har underskrevet en børneattest. Facebook Du kan både finde FDF s facebookgruppe og vores egen gruppe FDF Særslev på Facebook. FDF Butikken 55 Nord FDF og KFUM-Spejdernes fælles butik 55 grader Nord sælger alt lige fra forbundsskjorter til dolke og lejrudstyr. Butikkens varer præsenteres i et katalog, som alle får udleveret et par gange om året samt på Hvis du vil undgå at betale porto og gebyr, så bestil gennem kredsen hos Heidi (heidioghansnielsenhotmail.com) så samler hun bestillingerne sammen. Forsikring Børn i FDF er udelukkende dækket af familiens egen forsikring. En fælles forsikring er dyr set i forhold til, at de fleste familier selv har en forsikring, der dækker børnene i deres fritid.

10 Instagram Følg FDF Særslev på Instagram: fdf_saerslev Kalender I FDF Særslev udgiver vi en kalender med annoncer sponsoreret af erhvervsdrivende fra lokalområdet. Indtægterne fra kalenderen er med til at dække kredsens udgifter til bl.a. ture og materialer. Kontingentet Det er billigt at være FDF er. Kontingentet er 700 kroner for en hel sæson. March og lejr Hvert år i august udkommer FDFs egen sangbog March og lejr med nye og gamle sange. Missionsprojekter FDF støtter hele tiden et eller flere hjælpeprojekter i den tredje verden gennem vores eget missionsprojekt, der strækker sig over to år.

11 Udmelding Nye medlemmer er FDF ere lige indtil de melder sig ud. Man er ikke automatisk udmeldt, når sæsonen slutter. Forældre melder barnet ud hos klasseleder eller kredsleder. er hjemmesiden, der fortæller alt om FDF og indeholder en masse, som både børn og forældre, kan have fornøjelse af. Kredsens egen hjemmeside finder du på Vi har også vores egen hjemmeside, hvor du finder kalender, billeder, nyhedsbreve, referater og meget mere. Økonomi Kredsens økonomi består af kontingent, indsamlede penge ved forskellige arrangementer og gennem tilskud til lokaleleje og lederuddannelse fra Nordfyns Kommune.

12 Kontakt Bestyrelsesformand - Karin Kjemtrup Tlf Mail. Kredsledere: Knud O. Andersen Tlf Mail. Morten Rasmussen Tlf Mail.

G U F INFO PÅ GUF FÅR DU: LANDSFORBUNDET INDBYDER TIL KURSUS I FDF. 24.- 26. april LEDERUDDANNELSE DER RYKKER

G U F INFO PÅ GUF FÅR DU: LANDSFORBUNDET INDBYDER TIL KURSUS I FDF. 24.- 26. april LEDERUDDANNELSE DER RYKKER LANDSFORBUNDET INDBYDER TIL KURSUS I FDF G U F LEDERUDDANNELSE DER RYKKER 24.- 26. april PÅ GUF FÅR DU: : MULIGHED FOR AT DELTAGE PÅ ENKELTE MODULER : FRIVILLIGE AFTENTILBUD HVOR DER ER NOGET FOR ALLE

Læs mere

100 ÅRS FØDSELSDAG P.I.P. 15.06.2007

100 ÅRS FØDSELSDAG P.I.P. 15.06.2007 100 ÅRS FØDSELSDAG P.I.P. 15.06.2007 FDF Nr. 6 Maj/Jun 2007 Hvad er konfimation? Konfirmationen blev indført i Danmark i 1736. Det er en kirkeskik, som ikke kendes fra Biblen, sådan som det er tilfældet

Læs mere

EVANGELIET OM JESUS KRISTUS

EVANGELIET OM JESUS KRISTUS FDF BIRKERØD fløksen 2013 November Juletræsfod-fremstilling d. 18. og 19. nov. FDFs formål er at møde børn og unge med EVANGELIET OM JESUS KRISTUS Telefonlisten Kredsleder Jens Larsen Præstevangen 3B,

Læs mere

Flere hænder - ja tak!

Flere hænder - ja tak! Flere hænder - ja tak! Lederrekruttering FDF er et godt og attraktivt tilbud til børn og unge. En del af det tilbud er de mange engagerede ledere, der gør FDF til et vedkommende fællesskab baseret på

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE MESTERLÆRE I KREDSEN. Foto: Christian Nesgaard INSPIRATIONSMATERIALE

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE MESTERLÆRE I KREDSEN. Foto: Christian Nesgaard INSPIRATIONSMATERIALE GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE MESTERLÆRE I KREDSEN Foto: Christian Nesgaard INSPIRATIONSMATERIALE INDHOLD 1 2 3 4 5 6 INTRODUKTION... 4 Introduktion til kredslederen... 4 Introduktion til mentor... 4 FORKYNDELSEN

Læs mere

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET Guide -Skab synlighed om jeres arrangement Skal I have stablet et arrangement på benene og vil I gerne have nogle tips til, hvordan I kan nå ud til andre end jeres eksisterende medlemmer? Så tjek nedenstående

Læs mere

fløksen 2013 December Julemarked med kredsbutik søndag d. 8. dec. Kom og vær med til at sælge juletræer

fløksen 2013 December Julemarked med kredsbutik søndag d. 8. dec. Kom og vær med til at sælge juletræer FDF BIRKERØD fløksen 2013 December. Julemarked med kredsbutik søndag d. 8. dec. Kom og vær med til at sælge juletræer Næste nr. af Fløksen udsendes omkring nytår med post. FDFs formål er at møde børn og

Læs mere

Forord Dette hæfte er for såvel nye som erfarne grupperådsmedlemmer.

Forord Dette hæfte er for såvel nye som erfarne grupperådsmedlemmer. GRUPPERÅD - sådan Indholdsfortegnelse Spejderarbejde er mere end tidsfordriv! 3 Hvad er et grupperåd? 4 Forudsætninger for at være med i et grupperåd 4 Grupperådet som en kaffeklub eller et aktiv? 5 Grupperådets

Læs mere

Danske Skoleelevers tilbud. til elever og elevråd

Danske Skoleelevers tilbud. til elever og elevråd Danske Skoleelevers tilbud til elever og elevråd 1 DANSKE SKOLEELEVER Hvem er vi? Danske Skoleelever, DSE, er en organisation for dig! DSE har fokus på elever, skole og uddannelse. Vi kæmper for at sikre

Læs mere

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE HVIS MAN GØR DET, MAN ALTID HAR GJORT, FÅR MAN DE RESULTATER, MAN ALTID HAR FÅET. Hvad er Backspin? I Backspin tilbyder vi børn og unge personlige og faglige

Læs mere

Børn i skilsmisse. Ingrid Bové Jakobsen. Kristent Pædagogisk Institut. - pædagogik med værdi 1

Børn i skilsmisse. Ingrid Bové Jakobsen. Kristent Pædagogisk Institut. - pædagogik med værdi 1 Børn i skilsmisse Ingrid Bové Jakobsen Kristent Pædagogisk Institut - pædagogik med værdi 1 Rosa på ni år kom hjem fra skole en helt almindelig fredag. Hun tænkte på, at de i aften sammen skulle se Disney

Læs mere

Red Barnets. venskabsfamilier

Red Barnets. venskabsfamilier Red Barnets venskabsfamilier Red Barnets venskabsfamilier Modelfoto: Louise Dyring/Red Barnet Mange børn og forældre i Danmark har brug for et ekstra netværk. En familie, der kan give en hjælpende hånd,

Læs mere

Kom. nger om. og fordeles. i 2014.

Kom. nger om. og fordeles. i 2014. 1. Ry Gruppe inviterer til en den årlige genera amforsamling fredag 14. marts kl. 18.00 20.000 på Spejdergården Lynghoved Kom og vær med til at tage beslutnin nger om udvidelsen af Lynghoved, den fremtidige

Læs mere

Indledning. Hvorfor overhovedet holde ledermøder i FDF?

Indledning. Hvorfor overhovedet holde ledermøder i FDF? Det gode ledermøde Indledning På FDFs landsmøde i 2004 blev det vedtaget, at landsforbundet skulle udgive et materiale med henblik på en styrkelse af ledermødet. Denne folder dækker nogle af de tiltag,

Læs mere

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN Guide til nye lokale afdelinger af BROEN - om at komme godt i gang som ny forening hjælper udsatte børn til en aktiv fritid www.broen-danmark.dk Indhold Etablering af ny lokalafdeling af BROEN 3 Stiftende

Læs mere

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Håndbog for DFUNKs regionsforeninger Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Indhold: 1. Formålet med håndbogen 2. Regionsforeningens placering i organisationen 3. Arbejdet i bestyrelsen

Læs mere

Med dette lille nyhedsbrev ønskes I alle en glædelig jul vi ses i det nye år

Med dette lille nyhedsbrev ønskes I alle en glædelig jul vi ses i det nye år Småbørnsnetværkets Nyhedsbrev November 2013 Kære netværk Efteråret går på hæld og lige om hjørnet venter vinteren og et nyt år! Husk at sæt et stort X i kalenderen til det kommende årsmøde se mere om dato,

Læs mere

Børn skal favnes i fællesskab

Børn skal favnes i fællesskab Center for Dagtilbud og Skole Børn skal favnes i fællesskab - om inklusion i Furesø Kommune BØRN SKAL FAVNES I FÆLLESSKAB 2 FORORD Alle børn og unge har brug for at indgå i et fællesskab med forældre,

Læs mere

www.fdf.dk/snedsted april Det er godt at have lys, når der er aftenløb på programmet! 1

www.fdf.dk/snedsted april Det er godt at have lys, når der er aftenløb på programmet! 1 www.fdf.dk/snedsted april 2014 Det er godt at have lys, når der er aftenløb på programmet! 1 redaktionen indholdsfortegnelse Kredsposten udkommer 4 gange om året til alle vore annoncører samt medlemmer

Læs mere

Den Frie Tænkebox Januar april 2015

Den Frie Tænkebox Januar april 2015 Den Frie Tænkebox Januar april 2015 I dette nummer Lederen Pusling Fastelavn Træfældning Tumling Billeder fra juleafslutningen Kredsweekend Pilt Forårskredsmøde Væbner & seniorvæbner Senior Kontaktoplysninger

Læs mere

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE

PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE PERSONLIG OG FAGLIG UDVIKLING FOR BØRN OG UNGE HVIS MAN GØR DET, MAN ALTID HAR GJORT, FÅR MAN DE RESULTATER, MAN ALTID HAR FÅET. Hvad er Backspin? I Backspin tilbyder vi børn og unge personlige og faglige

Læs mere

I FAQ en har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om opstart af skoleskak samt svar på disse.

I FAQ en har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om opstart af skoleskak samt svar på disse. Læsevejledning I FAQ en har vi samlet de oftest stillede spørgsmål om opstart af skoleskak samt svar på disse. På skoleskak.dk > kontakt finder du telefonnumre og e-mails på en række kontaktpersoner over

Læs mere

Velkommen til Struer Svømmeklub. Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside.

Velkommen til Struer Svømmeklub. Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside. Velkommen til Struer Svømmeklub Denne folder indeholder information for alle svømmere og deres forældre og kan downloades fra klubbens hjemmeside. Information, der løbende opdateres (fx kalender og events),

Læs mere

Kryptiske meddelelser, 1. modul Råd og vejledning...9 Teori...11 Øvelser...14 Hvordan kan det gøres?...15

Kryptiske meddelelser, 1. modul Råd og vejledning...9 Teori...11 Øvelser...14 Hvordan kan det gøres?...15 F D F s l e d e r u d d a n n e l s e side 1 GUL KERNE UNDERHOLDNING OG KOMMUNIKATION Indhold Indledning Målbeskrivelse...2 Indhold...2 Hvorfor underholdning og kommunikation?...2 Opbygningen af et modul...3

Læs mere

Alt dette og meget mere finder du i dette nummer af Byggerbladet..

Alt dette og meget mere finder du i dette nummer af Byggerbladet.. 1 2 Alt dette og meget mere finder du i dette nummer af Byggerbladet.. SIDE 3 MARTS SIDE 4 BYGGERLIV SIDE 5 BYGGERLIV SIDE 6 OPGAVEN SIDE 7 GRU-FEST SIDE 8 VÆRKSTED SIDE 9 KALENDER SIDE 10 livet på dis.

Læs mere

Søttrup Gymnastikforening SÆSONSTART UGE 36 (1/9 el.2/9)

Søttrup Gymnastikforening SÆSONSTART UGE 36 (1/9 el.2/9) Gymnastik i Hornum Gymnastik er udfordringer til alle i alle aldre. Bevægelse er sjovt og sundt. PROGRAM 2014/2015 i Søttrup Gymnastikforening SÆSONSTART UGE 36 (1/9 el.2/9) Velkommen til en ny sæson i

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

FDF-HÅNDBOGEN. FDF-Håndbogen er inddelt i to hovedafsnit: 1. Selve håndbogen der indeholder praktiske. regler, tilskudsmuligheder og meget andet

FDF-HÅNDBOGEN. FDF-Håndbogen er inddelt i to hovedafsnit: 1. Selve håndbogen der indeholder praktiske. regler, tilskudsmuligheder og meget andet FDF-HÅNDBOGEN FDF-Håndbogen er et nyttigt opslagsværk for kredsledere og kredsbestyrelse, men også andre kan have glæde af de informationer, der kan findes her. FDF-Håndbogen er inddelt i to hovedafsnit:

Læs mere

BRÆDSTRUP HÅNDBOLDKLUB INFORMATIONS HÆFTE 2013 14

BRÆDSTRUP HÅNDBOLDKLUB INFORMATIONS HÆFTE 2013 14 BRÆDSTRUP HÅNDBOLDKLUB INFORMATIONS HÆFTE 2013 14 1 Velkommen til Håndbold i BRÆDSTRUP HK Vi er glade for, at du har valgt Brædstrup Håndboldklub som stedet, hvor du eller dit barn vil dyrke håndbold.

Læs mere

Hv ordan få ørenlyd i klubben?

Hv ordan få ørenlyd i klubben? Hv ordan få ørenlyd i klubben? Lissen Margård Bendix Jensen Kristent Pædagogisk Institut - pædagogik med værdi 1 2 Ørenlyd i en larmende verden Vi lever i en tid, hvor vi omgives af larm. Larm fra mobilen,

Læs mere