Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Helle B. Larsen) 12. august 2003

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-228.552 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Helle B. Larsen) 12. august 2003"

Transkript

1 Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Helle B. Larsen) 12. august 2003 K E N D E L S E Skanska Danmark A/S (advokat Hans-Peter Jørgensen, Århus) mod Vejle Kommune (advokat Mads Danielsen, Vejle) Sagen angår en offentlig licitation i henhold til lov nr. 450 af 7. juni 2001 om indhentning af tilbud i bygge- og anlægssektoren (tilbudsloven) vedrørende ombygning af et plejehjem i hovedentreprise, afholdt i juli 2002 af indklagede, Vejle Kommune. Tildelingskriteriet var laveste pris. Der indkom tilbud fra et antal tilbudsgivere, herunder MT Højgaard A/S (Højgaard) og klageren Skanska Danmark A/S. Ca. 13. november 2002 besluttede kommunen at indgå kontrakt med Højgaard. Den 21. november 2002 indgav Skanska Danmark A/S (Skanska) klage til Klagenævnet for Udbud over indklagede Vejle Kommune. Sagen har været behandlet på et møde den 22. maj Skanska har nedlagt følgende påstande: Påstand 1 Klagenævnet skal konstatere, at Vejle Kommune har handlet i strid med tilbudsloven ved ikke at afvise tilbudet fra Højgaard, uagtet dette tilbud indeholdt forbehold vedrørende forekomsten af asbest og behovet for opvarmning af lokaler i byggeperioden, hvis økonomiske rækkevidde var så usikker, at det ikke kunne prissættes med den sikkerhed, som kræves ved licitation efter tilbudsloven.

2 Påstand 2 (subsidiær i forhold til påstand 1) Klagenævnet skal konstatere, at Vejle Kommune har handlet i strid med tilbudsloven a) ved ikke at prissætte forbeholdet i tilbudet fra Højgaard på en saglig, objektiv og gennemskuelig måde b) ved at prissætte forbeholdet i tilbudet fra Højgaard for lavt. 2. Påstand 3 Klagenævnet skal konstatere, at Vejle Kommune har handlet i strid med tilbudslovens 8, stk. 1, nr. 1 ved at beslutte at indgå kontrakt med Højgaard, uagtet at denne tilbudsgiver ikke havde afgivet tilbudet med den laveste pris. Påstand 4 Klagenævnet skal konstatere, at Skanskas tilbud var det laveste konditionsmæssige tilbud ved licitationen. Påstand 5 Klagenævnet skal konstatere, at Højgaards tilbud indeholder forbehold stridende mod mindstekrav i licitationsbetingelserne, og at Vejle Kommune derfor ikke berettiget kunne tage hensyn til tilbudet. Påstand 6 (subsidiær i forhold til påstand 1) Klagenævnet skal konstatere, at Vejle Kommune har overtrådt ligebehandlingsprincippet i tilbudslovens 6 ved at acceptere Højgaards fravigelser af licitationsbetingelserne uden samtidig at acceptere klagers fravigelser af licitationsbetingelserne. Påstand 7 Klagenævnet skal konstatere, at Vejle Kommune har handlet i strid med tilbudslovens 12 samt 14 i Bekendtgørelse om indhentning af tilbud i bygge- og anlægssektoren (tilbudsbekendtgørelsen) ved ikke at have givet Skanska den korrekte begrundelse for ikke at antage Skanskas tilbud. Påstand 8 Klagenævnet skal konstatere, at Vejle Kommune har handlet i strid med med tilbudslovens 12 samt 14 i tilbudsbekendtgørelsen ved ikke hurtigst muligt at have underrettet Skanska om, hvilken afgørelse der var truffet med hensyn til ordretildelingen og begrundelsen herfor.

3 3. Påstand 9 Vejle Kommune tilpligtes til Skanska at betale erstatning excl. moms, subsidiært et mindre beløb, med procesrente fra klageskriftets indgivelse. Vejle Kommune har nedlagt påstand om, at påstandene 1-8 ikke tages til følge og har påstået frifindelse vedrørende påstand 9. Klagenævnet har besluttet at udsætte behandlingen af påstand 9, til Klagenævnet har taget stilling til de øvrige påstande. Af Vejle Kommunes anbringender fremgår, at kommunens påstand omfatter følgende spørgsmål: Spørgsmål A Om klagen skal afvises som følge af, at Skanska ikke har retlig interesse i at klage, jf. tilbudslovens 13, fordi Skanskas tilbud ikke var i overensstemmelse med licitationsbetingelserne og derfor ikke kunne komme i betragtning. Spørgsmål B (subsidiært i forhold til spørgsmål A) Om Skanskas påstande er berettigede. Sagens omstændigheder er i hovedtræk: Vedrørende spørgsmål A og påstand 6 Det var et led i licitationsbetingelserne, at tilbudene skulle afgives på en tilbudsliste, dvs. en særlig blanket. I tilbudslisten var indeholdt en rubrik for erklæring fra tilbudsgivers garantistiller om, at man var sindet at stille en krævet sikkerhedsstillelse. Denne rubrik var i Skanskas tilbud udfyldt med angivelse af et garantistillerselskab og en kontaktperson i dette selskab, men var underskrevet af Skanska selv. I Højgaards tilbud var den omtalte rubrik i tilbudslisten ikke udfyldt, men tilbudet var vedlagt en erklæring fra en garantistiller om, at der var etableret en garantiramme, som p.t. kunne rumme en garanti vedrørende projektet. Vedrørende Skanskas påstande i øvrigt og spørgsmål B I licitationsbetingelserne var bl.a. anført:

4 4.»Følgende materialer er sandsynligvis risikobetonet og behandles efter gældende bestemmelser for området. 1) Ved nedbrydning af ekst. vægge vil der være indstøbte ventilationskanaler som kan være asbestholdige. 2) Fyldninger i vinduesbrystninger samt sternbeklædninger. Pladebeklædninger kan indeholde asbest og skal behandles derefter. Ovenstående særlig risikobetonet materiale skal på byggepladsen behandles efter gældende arbejdsmiljøforskrifter. Ligeledes skal det bortskaffes og deponeres efter gældende regler. Hovedentreprenøren skal have alle udgifter til korrekt behandling af ovenstående med i sit tilbud. Ved byggeriets påbegyndelse lukkes den eksisterende varmeforsyning ned [i] bygningerne der ombygges..hovedentreprenøren udfører dette. Når det permanente varmeanlæg er genetableret anvendes dette til opvarmning og udtørring af den lukkede bygning. Indtil da påhviler det hovedentreprenøren at opstille og vedligeholde opvarmningsaggregater der til stadighed kan opretholde en temperatur indvendig i bygningen på min. 10 graders celsius i alle rum. Opvarmningsaggregatets drivmiddel skal være elektricitet. Alt el-forbrug skal betales af hovedentreprenøren. Når det permanente varmeanlæg er genetableret anvendes dette til opvarmning. Det permanente varmeanlæg må dog ikke sættes i værk før alle udvendige vinduer- og døre er isat samt tag og facader er tætte og isolerede.«tilbudsprisen i Højgaards tilbud var kr., hvilket var den laveste tilbudspris. Tilbudsprisen i Skanskas tilbud var kr., dvs kr. højere, hvilket var næstlaveste tilbudspris. I et følgebrev til Højgaards tilbud henholdsvis i selve tilbudet var indeholdt følgende bemærkninger:»det forudsættes, at der ikke forekommer asbest i de eksisterende bygninger. NB: Der er forudsat at bygningen opvarmes med el varmluft ovne i max 2 måneder.«

5 5. Den førstnævnte af disse bemærkninger blev læst højt ved tilbudenes åbning den 16. august 2002, hvor tilbudspriserne også blev oplæst. Samme dag skrev Skanska til kommunens rådgiver, Arkitektfirma A/S Hune & Elkjær (Hune og Elkjær), at Skanska betragtede sig som lavestbydende, da Højgaards forbehold vedrørende asbest ikke umiddelbart kunne kapitaliseres. I en licitationsredegørelse af 20. august 2002 til kommunen angav Hune og Elkjær, at Højgaard havde taget to forbehold, dvs. de to bemærkninger om asbest og opvarmning, der er gengivet ovenfor. I redegørelsen kapitaliserede Hune og Elkjær forbeholdet om asbest til kr. og forbeholdet om opvarmning til kr., tilsammen kr. Hune og Elkjær angav, at Højgaards tilbud herefter stadig var det laveste, og indstillede dette tilbud til antagelse. I en efterfølgende redegørelse af 30. september 2002 forhøjede Hune og Elkjær kapitaliseringsbeløbet vedrørende asbest til kr. på baggrund af et indhentet overslag fra en virksomhed, der arbejder med asbestsanering. Det samlede prissætningsbeløb blev således forhøjet til kr. I eftersommeren og efteråret 2002 var der en korrespondance mellem Skanska og kommunen, under hvilken Skanska fastholdt, at Skanskas tilbud havde den laveste tilbudspris. Ved brev af 13. november 2002 til Skanska meddelte Hune og Elkjær, at arbejdet var overdraget til Højgaard som lavestbydende ved licitationen. Der er fremlagt en række yderligere bilag end dem, der er nævnt ovenfor, herunder forskellige redegørelser fra Skanska og en erklæring fra Højgaard, hvorefter de omtalte bemærkninger ikke skal opfattes som forbehold, m.m. De afgivne forklaringer Der er afgivet forklaringer af regionschef Henning Vestergaard og Lars Bork som repræsentanter for Skanska samt af intern bygherrerådgiver Karsten Skov Madsen som repræsentant for kommunen og arkitekt Kjeld Knudsen som repræsentant for Hune og Elkjær. Fra disse forklaringer nævnes:

6 6. Fra Henning Vestergaards forklaring: Efter hans vurdering kunne forbeholdet vedrørende asbest ikke kapitaliseres, da det ikke på forhånd kunne vides med sikkerhed, hvor meget asbest, der var i de eksisterende bygninger. Han har dog desuagtet gjort et forsøg på en kapitalisering for at illustrere, at kommunens kapitalisering under alle omstændigheder er urigtig. Ved beregningen af Skanskas tilbudspris afsatte Skanska kr. til foranstaltninger vedrørende asbest. Ifølge licitationsbetingelserne skulle hovedentreprenøren bekoste el-opvarmning i hele byggeperioden, der efter oplysningerne i licitationsbetingelserne måtte ansættes til ca. 30 uger i vinterhalvåret Efter Henning Vestergaards beregninger burde Højgaards forbehold om opvarmning være kapitaliseret til et langt højere beløb end sket. Fra Lars Borks forklaring: Han deltog i udfærdigelsen af Skanskas tilbud. Han ringede til Skanskas hovedkontor og spurgte, hvem der skulle stille garantien for Skanskas forpligtelser. Hovedkontoret oplyste, at garantien skulle stilles af et nærmere angivet garantiselskab, hvilket han derefter angav i tilbudet. Fra Karsten Skov Madsens forklaring: Tilbudene skulle have en vedståelsesfrist på 50 dage som følge af, at forretningsgangen kan være lang i en politisk styret organisation som en kommune. Meddelelsen til Skanska om, at ordren var tildelt Højgaard, blev givet efter udløbet af de 50 dage, da Skanskas klager havde forsinket beslutningsprocessen. Karsten Skov Madsen har omtalt forskellige enkeltheder vedrørende den mulige forekomst af asbest i de eksisterende bygninger. Fra Kjeld Knudsens forklaring: Ved prissætningen af Højgaards forbehold om asbest medtog man ikke sternbeklædningen, da den er opsat inden for de sidste 5 år, hvor asbest har været forbudt. Der er mekanisk ventilation, dvs. et ventilationsanlæg, i bygningen, så det var klart, at det var meget begrænset, hvad der kunne være af asbestholdige aftræksrør. Det har under byggeriet vist sig, at der ikke var sådanne rør overhovedet. Ved kapitaliseringen af Højgaards forbehold vedrørende opvarmning regnede man med en måneds el-opvarmning ud over de to måneder, der var angivet i Højgaards tilbud. Det var ikke nødvendigt at lukke det eksisterende varmeanlæg på én gang. Arbejdet kunne udføres i etaper, således at det eksisterende varmeanlæg kun blev lukket i den del af bygningen, i hvilken nedbrydnings- og ombygningsarbejdet til enhver tid foregik, og således at det blev genåbnet

7 gradvist i takt med ombygningsarbejdets fuldførelse. Hovedentreprenøren styrer selv dette. Det fremgår af en varmeplan i licitationsmaterialet, at varmeanlægget kan opdeles som beskrevet. Da man nåede frem til kontraktsforhandlingerne med Højgaard, antog man ikke de to forbehold, der således ikke er taget i kontrakten med Højgaard. 7. Parternes anbringender Vedrørende spørgsmål A Kommunen har gjort gældende: Skanskas tilbud var ukonditionsmæssigt som følge af, der ikke som foreskrevet i licitationsbetingelserne medfulgte en garantierklæring fra garantistilleren. Skanskas tilbud kunne derfor ikke komme i betragtning ved licitationen, hvorfor Skanska ikke har retlig interesse i at klage til Klagenævnet. Det er uden betydning, at kommunen først er blevet opmærksom på forholdet i forbindelse med klagesagen. Man har ikke tidligere haft anledning til at gennemgå Skanskas tilbud nøjere, da det lå fast, at Højgaards tilbud var det laveste og derfor skulle antages. Højgaards tilbud var derimod i overensstemmelse med licitationsbetingelserne på det pågældende punkt, da der var vedlagt en erklæring fra garantistilleren. Skanska har gjort gældende: Skanskas tilbud afveg ikke fra licitationsbetingelserne med hensyn til garantistillelsen, da licitationsbetingelserne ikke stillede krav om erklæring fra garantistilleren, men derimod blot krævede, at der skulle gives oplysning om garantistilleren, hvilket krav Skanskas tilbud opfyldte. Der er i hvert fald ikke tale om et grundlæggende element i tilbudet. Det fremgår da også, at kommunen ikke tillagde forholdet nogen betydning, idet man tog stilling til Skanskas tilbud og først har påberåbt sig det omhandlede forhold, efter at Skanska har klaget til Klagenævnet. Vedrørende påstand 1-5 Skanska har gjort gældende: Det fremgår af licitationsbetingelsernes formulering, at kravene med hensyn til asbest og opvarmning var ufravigelige mindstekrav. Højgaards forbehold stred mod disse mindstekrav, og kommunen har derfor haft pligt til ikke at tage Højgaards tilbud i betragtning. I hvert fald har Højgaards forbehold angået forhold, der var så usikre, at forbeholdene ikke kunne prissættes, således at kommunen allerede af denne grund har haft pligt til ikke at tage Højgaards tilbud i betragtning. Hertil kommer, at kommunens prissætning af forbeholdene er sket på et usagligt

8 grundlag og strid med oplysningerne i licitationsbetingelserne, og forbeholdene er prissat for lavt. Skanskas tilbud har således under alle omstændigheder været det laveste konditionsmæssige tilbud. 8. Kommunen har gjort gældende: De to omtalte bemærkninger ved Højgaards tilbud var ikke forbehold, men kun oplysninger eller præciseringer. At kommunen desuagtet valgte at prissætte bemærkningerne, skyldtes kun forsigtighed. Prissætningen blev gennemført fuldt sagligt og objektivt. Der er ikke grundlag for at anse licitationsbetingelsernes angivelser om asbest og opvarmning som ufravigelige mindstekrav. Vedrørende påstand 6 Skanska har gjort gældende: Det er en overtrædelse af tilbudslovens ligebehandlingsregel, at kommunen har gjort gældende, at Skanskas tilbud ikke opfyldte licitationsbetingelsernes krav med hensyn til garantistillelse, når kommunen har antaget Højgaards tilbud, der heller ikke indeholdt en erklæring om garantistillelse i tilbudslisten. Kommunen har gjort gældende: Højgaards tilbud var vedlagt en erklæring fra garantistilleren, hvilket opfyldte licitationsbetingelserne. Vedrørende påstand 7 Skanska har gjort gældende: Først efter at Skanska har klaget til Klagenævnet, har kommunen angivet, at man ikke har taget Skanskas tilbud i betragtning, fordi det ikke indeholder en erklæring fra garantistilleren. Det er en overtrædelse af tilbudslovens og tilbudsbekendtgørelsens regler om begrundelsespligt, at kommunen ikke meddelte Skanska dette straks. Kommunen har bestridt, at man har overtrådt tilbudsloven og tilbudsbekendtgørelsens regler om begrundelsespligt. Vedrørende påstand 8 Skanska har gjort gældende: Først i november 2002, dvs.ca. tre måneder efter tilbudenes indgivelse, gav kommunen Skanska underretning om ordretildelingen. Dette er en overtrædelse af reglerne om underretning om ordretildeling i tilbudsloven og tilbudsbekendtgørelsen. Kommunen har bestridt at have overtrådt tilbudslovens og tilbudsbekendtgørelsens regler om underretning om ordretildelingen.

9 9. Klagenævnet udtaler Ad spørgsmål A Skanska har som tilbudsgiver retlig interesse i at klage, jf. tilbudslovens 13, og det er uden betydning, om Kommunen kunne eller skulle have undladt at tage Skanskas tilbud i betragtning. Klagenævnet afviser derfor ikke klagen. Ad påstandene 1-3 og 5-6 Højgaards tilbud kan kun forstås sådan, at tilbudet afveg fra licitationsbetingelserne med hensyn til behandling af asbest i de eksisterende bygninger og opvarmning i byggeperioden, og kommunen har da også prissat de pågældende bemærkninger fra Højgaard. Når et tilbud indeholder en afvigelse fra licitationsbetingelserne, kan udbyderen inden for visse rammer prissætte afvigelsen. Afvigelser, med hensyn til hvilke der er spørgsmål om prissætning, betegnes i det følgende som forbehold i overensstemmelse med sædvanlig tradition. Af forbudet mod forskelsbehandling i tilbudslovens 6 følger: Udbyderens prissætning af et forbehold skal foretages sådan, at den tilbudsgiver, der har taget forbehold, ikke som følge af forbeholdet eller forbeholdene stilles bedre end tilbudsgivere, der ikke har taget forbehold. Hvis det ikke er muligt at foretage en sådan prissætning, skal udbyderen undlade at tage det tilbud, der indeholder forbehold, i betragtning. Heraf følger endvidere: a) Prissætning af et forbehold skal foretages sådan, at det arbejde, som forbeholdet angår, med sikkerhed kan udføres for det beløb, som forbeholdet ansættes til ved prissætningen. Hvis det ikke er muligt at foretage en sikker prissætning, skal udbyderen undlade at tage det tilbud, der indeholder forbehold, i betragtning. b) Prissætningen skal foretages på grundlag af oplysningerne i licitationsbetingelserne. Prissætningen må derimod ikke foretages på grundlag af en eventuel viden hos udbyderen om, at det arbejde, som forbeholdet

10 10. angår, vil få mindre omfang, end hvad der fremgår af licitationsbetingelserne. Ellers stilles den tilbudsgiver, der har taget forbehold, bedre end den tilbudsgiver, der ikke har taget forbehold og som derfor i sit tilbud har været nødt til at indkalkulere det pågældende arbejde i overensstemmelse med oplysningerne i licitationsbetingelserne. I den foreliggende sag har kommunen overtrådt disse principper. Ad a): Det er ikke oplyst, at det arbejde, som Højgaards forbehold angik, med sikkerhed kunne udføres for det prissatte beløb. Tværtimod er det fremgået af sagens oplysninger, at prissætningen skete ud fra et skøn over arbejdets omfang. Ad b): Kommunen har prissat Højgaards forbehold på et grundlag, der var i strid med angivelserne i licitationsbetingelserne. Af sagen er således fx fremgået: Ved prissætningen af forbeholdet om asbest medregnede man ikke sternbeklædninger, selvom licitationsbetingelserne udtrykkeligt nævnede sternbeklædninger som muligvis asbestholdige. Ved prissætningen af forbeholdet om opvarmning gik man ud fra, at det eksisterende varmeanlæg ikke skulle være lukket i sin helhed under byggeriet, selvom licitationsbetingelserne udtrykkeligt angav, at varmeanlægget skulle lukkes ved byggeriets begyndelse og først måtte åbnes igen, når alle udvendige døre og vinduer var isat, og der var foretaget isolering. Kommunens prissætning af Højgaards forbehold er således gennemført på en urigtig måde. Efter karakteren af Højgaards forbehold må det imidlertid være klart, at en sikker prissætning af forbeholdene ikke var mulig i det hele taget. Som følge heraf har kommunen haft pligt til ikke at tage Højgaards tilbud i betragtning, jfr. punkt a) ovenfor, og det har været i strid med forbudet mod forskelsbehandling i tilbudslovens 6, at kommunen desuagtet tog tilbudet i betragtning. Påstand 1 tages således til følge, og Klagenævnet har herefter ikke anledning til at tage stilling til påstandene 2-3 og 5-6. Ad påstand 4

11 Da en stillingtagen til denne påstand ligger uden for Klagenævnets kompetence, afvises påstanden. 11. Ad påstand 7 Klagenævnet finder ikke anledning til at tage stilling til denne påstand. Ad påstand 8 Klagenævnet har ikke i det fremkomne grundlag for at gå ud fra, at kommunen har overtrådt reglerne om meddelelse om ordretildelingen. Påstanden tages herefter ikke til følge. Herefter bestemmes: Påstand 1 tages til følge, idet Klagenævnet konstaterer, at indklagede, Vejle Kommune, har overtrådt tilbudslovens 6 ved at tage tilbudet fra MT Højgaard A/S i betragtning. Klagenævnet tager ikke stilling til påstandene 2 og 3. Påstand 4 afvises. Klagenævnet tager ikke stilling til påstandene 5, 6 og 7. Påstand 8 tages ikke til følge. Indklagede skal i sagsomkostninger til klageren, Skanska Danmark A/S, betale kr., der betales inden 14 dage efter modtagelsen af denne kendelse. Klagegebyret tilbagebetales. H.P. Rosenmeier

12 12. Genpartens rigtighed bekræftes Joan Bach kontorfuldmægtig

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-233.821 (H.P Rosenmeier, Suzanne Helsteen, Christian Østrup) 29. april 2003

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-233.821 (H.P Rosenmeier, Suzanne Helsteen, Christian Østrup) 29. april 2003 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-233.821 (H.P Rosenmeier, Suzanne Helsteen, Christian Østrup) 29. april 2003 K E N D E L S E Lindpro A/S (advokat Christian Johansen, København) mod Jørgen Mortensen & Sønner

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020289 (Søren Holm Seerup, Erik Hammer, Kent Petersen) 7. april 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020289 (Søren Holm Seerup, Erik Hammer, Kent Petersen) 7. april 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020289 (Søren Holm Seerup, Erik Hammer, Kent Petersen) 7. april 2010 K E N D E L S E Balle Blik & VVS ApS (advokat Jeppe Svenning, Århus) mod Boligselskabet Sct. Jørgen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-87.921 (A.F.Wehner, Helle Bøjen Larsen, Niels Henriksen) 14. oktober 2003

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-87.921 (A.F.Wehner, Helle Bøjen Larsen, Niels Henriksen) 14. oktober 2003 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-87.921 (A.F.Wehner, Helle Bøjen Larsen, Niels Henriksen) 14. oktober 2003 K E N D E L S E KK-Ventilation A/S (selv) mod Vejle Amt (advokat Mads Danielsen, Vejle) Den 31.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022902 (Erik P. Bentzen, Michael Jacobsen, Melitta Keldebæk) 3. maj 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022902 (Erik P. Bentzen, Michael Jacobsen, Melitta Keldebæk) 3. maj 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022902 (Erik P. Bentzen, Michael Jacobsen, Melitta Keldebæk) 3. maj 2011 K E N D E L S E Enca A/S (advokat Charlotte Pors, Vinderup) mod Skive Kommune (advokat Erik Hørlyck,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2005-0002499 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Michael Jacobsen) 20. december 2005

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2005-0002499 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Michael Jacobsen) 20. december 2005 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2005-0002499 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Michael Jacobsen) 20. december 2005 K E N D E L S E Adelholm VVS ApS (advokat Jesper Jakobsen, Hjørring) mod Faber Invest I/S

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Kaj Kjærsgaard, Helle Bøjen Larsen)

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Kaj Kjærsgaard, Helle Bøjen Larsen) Klagenævnet for Udbud J.nr.: 01-213.807 (H.P. Rosenmeier, Kaj Kjærsgaard, Helle Bøjen Larsen) 22. marts 2002 K E N D E L S E Johs. Sørensen & Sønner Århus A/S (advokat Lars Grøngaard, Århus) mod Århus

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0018500 (Kirsten Thorup, Gorm Elikofer, Niels Henriksen) 22. april 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0018500 (Kirsten Thorup, Gorm Elikofer, Niels Henriksen) 22. april 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0018500 (Kirsten Thorup, Gorm Elikofer, Niels Henriksen) 22. april 2009 K E N D E L S E Entreprenørfirmaet Harry Andersen & Søn A/S (advokat René Offersen ved advokatfuldmægtig

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-234.844 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Jens Fejø) 5. august 2003

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-234.844 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Jens Fejø) 5. august 2003 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-234.844 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Jens Fejø) 5. august 2003 K E N D E L S E Georg Berg A/S (advokat Peter Stig Jakobsen, København) mod Køge Kommune (advokat Kirsten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016742 (Niels Feilberg Jørgensen, Kaj Kjærsgaard, Kent Petersen) 16. december 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016742 (Niels Feilberg Jørgensen, Kaj Kjærsgaard, Kent Petersen) 16. december 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016742 (Niels Feilberg Jørgensen, Kaj Kjærsgaard, Kent Petersen) 16. december 2008 K E N D E L S E Elindco Byggefirma A/S (advokat Ole Bernt Hasling, Roskilde) mod Universitets-

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-19.736 (Carsten Haubek, Kaj Kjærsgaard, Thomas Jensen) 3. juni 2003

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-19.736 (Carsten Haubek, Kaj Kjærsgaard, Thomas Jensen) 3. juni 2003 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-19.736 (Carsten Haubek, Kaj Kjærsgaard, Thomas Jensen) 3. juni 2003 K E N D E L S E Haderslev Tæppelager A/S (advokat Charlotte Szocska, Kolding) mod 1. Støtteforeningen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017413 (Kirsten Thorup, Trine H. Garde, Jørgen Egholm) 28. oktober 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017413 (Kirsten Thorup, Trine H. Garde, Jørgen Egholm) 28. oktober 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017413 (Kirsten Thorup, Trine H. Garde, Jørgen Egholm) 28. oktober 2008 K E N D E L S E Bjarne Larsen (advokat Christa Westergaard, Skive) mod Morsø Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013739 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Vibeke Steenberg) 23. november 2007

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013739 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Vibeke Steenberg) 23. november 2007 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013739 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Vibeke Steenberg) 23. november 2007 K E N D E L S E Sejlstrup Entreprenørforretning A/S (advokat Torben Korsager, Århus) mod

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-123.142/ (Erik Kjærgaard, Helle Bøjen Larsen, Jørgen Egholm) 2005-0002356 20. januar 2006

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-123.142/ (Erik Kjærgaard, Helle Bøjen Larsen, Jørgen Egholm) 2005-0002356 20. januar 2006 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-123.142/ (Erik Kjærgaard, Helle Bøjen Larsen, Jørgen Egholm) 2005-0002356 20. januar 2006 K E N D E L S E Bakkely A/S (tidligere K. Fl. Jacobsen A/S) (advokat Erik Larsson,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Christian Østrup, Michael Jacobsen) 1. november 2004

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Christian Østrup, Michael Jacobsen) 1. november 2004 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-248.871 (Kirsten Thorup, Christian Østrup, Michael Jacobsen) 1. november 2004 K E N D E L S E H.O.Service A/S (advokat Lars Lindhard, Esbjerg) mod Boligforeningen 32 (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-180.983 (A.F. Wehner, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 17. november 2003

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-180.983 (A.F. Wehner, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 17. november 2003 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-180.983 (A.F. Wehner, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 17. november 2003 K E N D E L S E Helsingør Kommune (selv) mod Ejendomsselskabet Stengade 56 ApS (advokat Anders Drachmann,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0005711 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 4. april 2007

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0005711 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 4. april 2007 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0005711 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 4. april 2007 K E N D E L S E Cowi A/S (advokat Michael Gjedde-Nielsen, København) mod Sønderjyllands Amt (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Gorm Nielsen, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 1. december 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Poul Gorm Nielsen, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 1. december 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020361 (Poul Gorm Nielsen, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 1. december 2010 K E N D E L S E Einar Kornerup Jylland A/S (advokat Jesper Petersen Bach, Århus) mod Ejerforeningen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-244.336/

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-244.336/ Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-244.336/ 2005-0002361 (Kirsten Thorup, Thomas Jensen og Niels Sørensen) 30. september 2005 K E N D E L S E Løgten murer- og entreprenørforretning A/S (advokat Hans Erik

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Erik P. Bentzen, Knud Erik Busk) 23. maj 2016

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Erik P. Bentzen, Knud Erik Busk) 23. maj 2016 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-8314 (Erik P. Bentzen, Knud Erik Busk) 23. maj 2016 K E N D E L S E Svend Pedersen A/S (advokat Jakob Sønder Larsen, Ballerup) mod Favrskov Kommune (advokat Tina Braad,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-111.497 (Kirsten Thorup, Kaj Kjærsgaard, Michael Jacobsen) 3. februar 2005

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-111.497 (Kirsten Thorup, Kaj Kjærsgaard, Michael Jacobsen) 3. februar 2005 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-111.497 (Kirsten Thorup, Kaj Kjærsgaard, Michael Jacobsen) 3. februar 2005 K E N D E L S E Sammenslutningen af Glatførebekæmpende Vognmænd i Nordjyllands Amt ApS (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021892 (Niels Feilberg Jørgensen, Niels Sørensen, Jørgen Egholm) 26. oktober 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021892 (Niels Feilberg Jørgensen, Niels Sørensen, Jørgen Egholm) 26. oktober 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021892 (Niels Feilberg Jørgensen, Niels Sørensen, Jørgen Egholm) 26. oktober 2010 K E N D E L S E Hounisens Laboratorieudstyr A/S (advokat Niels Lomborg, Århus) mod Region

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0005335 (Carsten Haubek, Trine H. Garde, Erik Hammer) 10. november 2006

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0005335 (Carsten Haubek, Trine H. Garde, Erik Hammer) 10. november 2006 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0005335 (Carsten Haubek, Trine H. Garde, Erik Hammer) 10. november 2006 K E N D E L S E Svend Andresen A/S (advokat Michael Melchior, Århus) mod Århus Amt (selv) Den 11.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Michael Jacobsen, Ole Bajda Nielsen) 9. januar 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Michael Jacobsen, Ole Bajda Nielsen) 9. januar 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014193 (Carsten Haubek, Michael Jacobsen, Ole Bajda Nielsen) 9. januar 2008 K E N D E L S E Thorup Gruppen A/S (selv) mod Ringkøbing-Skjern Kommune (advokat Erik Hørlyck,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0037096 (Kirsten Thorup, Erik B. Christiansen) 3. juni 2014

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0037096 (Kirsten Thorup, Erik B. Christiansen) 3. juni 2014 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0037096 (Kirsten Thorup, Erik B. Christiansen) 3. juni 2014 K E N D E L S E Danstruct A/S (advokat Mikala Berg Dueholm, København) mod Aarhus Universitet (advokat Erik

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Helle Bøjen Larsen, Wayne Jensen) 27. april 2001

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Helle Bøjen Larsen, Wayne Jensen) 27. april 2001 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 00-179.957 (H.P. Rosenmeier, Helle Bøjen Larsen, Wayne Jensen) 27. april 2001 K E N D E L S E Dansk Transport og Logistik (selv) mod Nykøbing Falster Kommune (advokat Klaus

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020926 (Nikolaj Aarø-Hansen, Niels Sørensen, Vibeke Steenberg) 18. januar 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020926 (Nikolaj Aarø-Hansen, Niels Sørensen, Vibeke Steenberg) 18. januar 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020926 (Nikolaj Aarø-Hansen, Niels Sørensen, Vibeke Steenberg) 18. januar 2011 K E N D E L S E O K Entreprise A/S (advokat Birgitte H. Frederiksen, Tønder) mod Tønder

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017936 (Carsten Haubek, Suzanne Helsteen, Melitta Keldebæk) 6. maj 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017936 (Carsten Haubek, Suzanne Helsteen, Melitta Keldebæk) 6. maj 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017936 (Carsten Haubek, Suzanne Helsteen, Melitta Keldebæk) 6. maj 2009 K E N D E L S E Tømrer og Snedkerfirma Henrik Kejser A/S (advokat Niels Kaiser, Aabyhøj) mod Betaniaforeningen

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-203.024 (Erik Kjærgaard, Jens Fejø, Niels Sørensen) 30. november 2004

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-203.024 (Erik Kjærgaard, Jens Fejø, Niels Sørensen) 30. november 2004 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-203.024 (Erik Kjærgaard, Jens Fejø, Niels Sørensen) 30. november 2004 K E N D E L S E Murermester Finn F. Hansen (advokat Henning Levin, København) mod Boligselskabet Vendersbo

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01788 (Poul Holm, Henrik Fausing) 7. juni 2019

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01788 (Poul Holm, Henrik Fausing) 7. juni 2019 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01788 (Poul Holm, Henrik Fausing) 7. juni 2019 K E N D E L S E Pankas A/S (advokat Simon Heising, København) mod Haderslev Kommune (advokat Henrik Holtse, København) Den

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021910 (Poul Gorm Nielsen, Suzanne Helsteen, Knud Erik Busk) 18. oktober 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021910 (Poul Gorm Nielsen, Suzanne Helsteen, Knud Erik Busk) 18. oktober 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021910 (Poul Gorm Nielsen, Suzanne Helsteen, Knud Erik Busk) 18. oktober 2011 K E N D E L S E Jytas A/S (advokat Povl Nick Bronstein, København) mod Universitets- og

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020242 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 1. december 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020242 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 1. december 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020242 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 1. december 2009 K E N D E L S E Løgten Murer- og Entreprenørforretning A/S (advokat Hans Erik Steffensen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0011401 (Niels Feilberg Jørgensen, Trine H. Garde, Kaj Kjærsgaard) 7. december 2007

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0011401 (Niels Feilberg Jørgensen, Trine H. Garde, Kaj Kjærsgaard) 7. december 2007 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0011401 (Niels Feilberg Jørgensen, Trine H. Garde, Kaj Kjærsgaard) 7. december 2007 K E N D E L S E Scan-Plast Produktion A/S (advokat Charlotte Pors, Vinderup) mod Herning

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016967 (Carsten Haubek, Niels Sørensen, Kent Petersen) 10. september 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016967 (Carsten Haubek, Niels Sørensen, Kent Petersen) 10. september 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016967 (Carsten Haubek, Niels Sørensen, Kent Petersen) 10. september 2008 K E N D E L S E LK Gruppen A/S (advokat Per Dalskov, København) mod Københavns Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 97 202.885 (H.P. Rosenmeier, Jens Fejø, Kaj Kjærsgaard) 11. november 1998

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 97 202.885 (H.P. Rosenmeier, Jens Fejø, Kaj Kjærsgaard) 11. november 1998 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 97 202.885 (H.P. Rosenmeier, Jens Fejø, Kaj Kjærsgaard) 11. november 1998 K E N D E L S E Tømrermester Bent Mousten Vestergaard (advokat K.W. Schmith, Skive) mod Spøttrup boligselskab

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032198

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032198 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032198 (Katja Høegh, Allan Åge Christensen) 2. november 2012 K E N D E L S E Nykøbing Dag- og Industrirenovation v/bjørn Filtenborg (advokat Jeppe Svenning, Aarhus) mod

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-97.878 (Carsten Haubek, Trine H. Garde, Michael Jacobsen) 13. maj 2004

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-97.878 (Carsten Haubek, Trine H. Garde, Michael Jacobsen) 13. maj 2004 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-97.878 (Carsten Haubek, Trine H. Garde, Michael Jacobsen) 13. maj 2004 K E N D E L S E Bravida Danmark A/S (advokat Carsten Pedersen, København) mod Rødovre almennyttige

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020255 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 3. december 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020255 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 3. december 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020255 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 3. december 2009 K E N D E L S E Murerfirmaet Bent Klausen ApS (advokat Peter Zacher Sørensen, Grenaa) mod

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024941 (Kirsten Thorup) 22. september 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024941 (Kirsten Thorup) 22. september 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024941 (Kirsten Thorup) 22. september 2011 K E N D E L S E Kirkebjerg A/S (advokat Emil Baumann Geist, Roskilde) mod Universitets- og Bygningsstyrelsen (Kammeradvokaten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024479 (Niels Feilberg Jørgensen, Jørgen Egholm, Kaj Kjærsgaard) 18. august 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024479 (Niels Feilberg Jørgensen, Jørgen Egholm, Kaj Kjærsgaard) 18. august 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024479 (Niels Feilberg Jørgensen, Jørgen Egholm, Kaj Kjærsgaard) 18. august 2011 K E N D E L S E Enca A/S (advokat Charlotte Pors, Vinderup) mod Kolding Kommune (Advokatfirmaet

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-236.811 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Thomas Jensen) 16. februar 2004

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-236.811 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Thomas Jensen) 16. februar 2004 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-236.811 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Thomas Jensen) 16. februar 2004 K E N D E L S E Eurofins Danmark A/S (selv) mod Ringkjøbing Amt (advokat Erik Hørlyck, Århus) Ved udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Niels Feilberg Jørgensen, Trine Garde, Gorm Elikofer) 2. februar 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Niels Feilberg Jørgensen, Trine Garde, Gorm Elikofer) 2. februar 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020048 (Niels Feilberg Jørgensen, Trine Garde, Gorm Elikofer) 2. februar 2010 K E N D E L S E VKAREN ApS (advokat Niels Eriksen, Odense) mod Odense Kommune (advokat Majse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0007516 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Trine H. Garde) 12. juli 2007

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0007516 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Trine H. Garde) 12. juli 2007 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0007516 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Trine H. Garde) 12. juli 2007 K E N D E L S E Dansk Høreteknik A/S (advokat Roberto Panada, København) mod Københavns Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0007101 (Niels Feilberg Jørgensen, Knud Erik Busk, Trine H. Garde) 19. marts 2007

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0007101 (Niels Feilberg Jørgensen, Knud Erik Busk, Trine H. Garde) 19. marts 2007 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0007101 (Niels Feilberg Jørgensen, Knud Erik Busk, Trine H. Garde) 19. marts 2007 K E N D E L S E STB Byg A/S (advokat Peter Lund Meyer, København) mod Hedensted Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024758 (Katja Høegh, Trine Heidemann Garde, Pernille Hollerup) 19. august 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024758 (Katja Høegh, Trine Heidemann Garde, Pernille Hollerup) 19. august 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024758 (Katja Høegh, Trine Heidemann Garde, Pernille Hollerup) 19. august 2011 K E N D E L S E VMaaling-Fyn v/jakob Storm (selv) mod Assens Kommune Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014007 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Thomas Facklamm Jensen) 18. januar 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014007 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Thomas Facklamm Jensen) 18. januar 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0014007 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Thomas Facklamm Jensen) 18. januar 2008 K E N D E L S E Eurofins Miljø A/S (advokat Henrik Holtse, Århus) mod Aalborg Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-204.364 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Jens Fejø) 9. marts 2004

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-204.364 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Jens Fejø) 9. marts 2004 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-204.364 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Jens Fejø) 9. marts 2004 K E N D E L S E Georg Berg A/S (advokat Peter Stig Jakobsen, København) mod Køge Kommune (advokat Kirsten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr. 2010-0022887 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Niels Henriksen) 8. juni 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr. 2010-0022887 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Niels Henriksen) 8. juni 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr. 2010-0022887 (Kirsten Thorup, Knud Erik Busk, Niels Henriksen) 8. juni 2011 K E N D E L S E Jydsk Planteservice A/S (advokat Peter Lund Meyer, København) mod 12-by Gruppens

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Vibeke Steenberg) 11. februar 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Vibeke Steenberg) 11. februar 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019734 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Vibeke Steenberg) 11. februar 2010 K E N D E L S E Einar J. Jensen A/S (advokat Morten Jensen, Nykøbing F.) mod Guldborgsund Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-248.871 (Kirsten Thorup, Christian Østrup, Michael Jacobsen) 9. juli 2004

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-248.871 (Kirsten Thorup, Christian Østrup, Michael Jacobsen) 9. juli 2004 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-248.871 (Kirsten Thorup, Christian Østrup, Michael Jacobsen) 9. juli 2004 K E N D E L S E H. O. Service A/S (advokat Lars Lindhard, Esbjerg) mod Boligforeningen 32 (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-88.539 (Carsten Haubek, Trine Heidemann Garde, Jørgen Egholm) 29. april 2004

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-88.539 (Carsten Haubek, Trine Heidemann Garde, Jørgen Egholm) 29. april 2004 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-88.539 (Carsten Haubek, Trine Heidemann Garde, Jørgen Egholm) 29. april 2004 K E N D E L S E KAS Transport ved Kim Schrøder (advokat Torben Høholt Jensen, Århus) mod Århus

Læs mere

Klagenævnet for Udbud 2005-0002498 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Erik Hammer) 3. februar 2006

Klagenævnet for Udbud 2005-0002498 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Erik Hammer) 3. februar 2006 Klagenævnet for Udbud 2005-0002498 (H.P. Rosenmeier, Jørgen Egholm, Erik Hammer) 3. februar 2006 K E N D E L S E J. Olsen A/S Entreprenør- & nedrivningsfirmaet og Jens Olsen (advokat Anders Hein, København)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Flemming Lethan, Viggo Olesen) 10. juni 1999

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Flemming Lethan, Viggo Olesen) 10. juni 1999 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 99 96.266 (H.P. Rosenmeier, Flemming Lethan, Viggo Olesen) 10. juni 1999 K E N D E L S E Højgaard og Schultz A/S (advokat Hans Lykke Hansen, København) mod Odder Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020926 (Nikolaj Aarø-Hansen, Niels Sørensen og Vibeke Steenberg) 8. juni 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020926 (Nikolaj Aarø-Hansen, Niels Sørensen og Vibeke Steenberg) 8. juni 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020926 (Nikolaj Aarø-Hansen, Niels Sørensen og Vibeke Steenberg) 8. juni 2010 K E N D E L S E O K Entreprise A/S (advokat Erik Dreyer, Tønder) mod Tønder Forsyning A/S

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Michael Jacobsen, Thomas Jensen) 4. november 2002

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Michael Jacobsen, Thomas Jensen) 4. november 2002 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-176.936 (Carsten Haubek, Michael Jacobsen, Thomas Jensen) 4. november 2002 K E N D E L S E JN-Entreprise ApS (selv) mod Boligforeningen Lolland (advokat Louis Beck Nielsen,

Læs mere

K E N D E L S E. 3. Klagenævnet skal tilpligte Indklagede at indgå aftale med Klager i henhold til Klagers tilbud af 1. november 2017.

K E N D E L S E. 3. Klagenævnet skal tilpligte Indklagede at indgå aftale med Klager i henhold til Klagers tilbud af 1. november 2017. Neqerooruteqartitsisarnermut Maalaaruteqartarfik Klagenævnet for Udbud (Kirsten Thomassen, Gerth B. Lynge, Thorkil G. Olsen) K E N D E L S E Licitation over ejendomsservice på udlejningsejendomme i Nuuk

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-151-97

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-151-97 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 04-151-97 /2005-0002357 (H.P. Rosenmeier, Michael Jacobsen, Ole Bajda Nielsen) 23. februar 2006 K E N D E L S E Hoffmann A/S (advokat Tina Braad, Århus) mod Skjern Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-231.774 (H.P. Rosenmeier, Trine Heidemann Garde, Knud Erik Busk ) 6. oktober 2004

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-231.774 (H.P. Rosenmeier, Trine Heidemann Garde, Knud Erik Busk ) 6. oktober 2004 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-231.774 (H.P. Rosenmeier, Trine Heidemann Garde, Knud Erik Busk ) 6. oktober 2004 K E N D E L S E Leif Jørgensen ApS (selv) mod Nordborg Kommune (advokat Tina Braad, Århus)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019394 (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Hammer, Melitta Keldebæk) 21. oktober 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019394 (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Hammer, Melitta Keldebæk) 21. oktober 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019394 (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Hammer, Melitta Keldebæk) 21. oktober 2009 K E N D E L S E Konsortiet Rindum Skole (advokat Jonas Valhøj Kleffel Nielsen, Randers)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 2. december 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 2. december 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020248 (Michael Ellehauge, Niels Henriksen, Melitta Keldebæk) 2. december 2009 K E N D E L S E Løgten Murer- og Entreprenørforretning A/S (advokat Hans Erik Steffensen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024383 (Kirsten Thorup, Erik Hammer, Mogens Hansen) 23. februar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024383 (Kirsten Thorup, Erik Hammer, Mogens Hansen) 23. februar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024383 (Kirsten Thorup, Erik Hammer, Mogens Hansen) 23. februar 2012 K E N D E L S E FICS Danmark A/S (advokat Asser Rung-Hansen, Hellerup) mod Patientombuddet (Kammeradvokaten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-251.616 (Carsten Haubek, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 30. august 2004

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-251.616 (Carsten Haubek, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 30. august 2004 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-251.616 (Carsten Haubek, Helle Bøjen Larsen, Michael Jacobsen) 30. august 2004 K E N D E L S E Benny Hansens Tømrer- og Snedkerforretning ApS (advokat Trine Bøgelund- Kjær

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 98 138.398 (H.P. Rosenmeier, Flemming Lethan, Viggo Olesen) 27. november 1998

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 98 138.398 (H.P. Rosenmeier, Flemming Lethan, Viggo Olesen) 27. november 1998 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 98 138.398 (H.P. Rosenmeier, Flemming Lethan, Viggo Olesen) 27. november 1998 K E N D E L S E Turistvognmændenes Landsforening (selv) mod Ribe Amt (selv) Sagen angår et offentligt

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025791 (Katja Høegh) 10. januar 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025791 (Katja Høegh) 10. januar 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025791 (Katja Høegh) 10. januar 2012 K E N D E L S E Tandlægerne Anne Lise Goth Erik Jensen og Jens Vollbrecht (selv) mod Frederikshavn Kommune (advokat Christian Nielsen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr. 98 67.388

Klagenævnet for Udbud J.nr. 98 67.388 Klagenævnet for Udbud J.nr. 98 67.388 (H.P. Rosenmeier, Lykstoft Larsen, Viggo Olesen) 18. september 1998 K E N D E L S E Foreningen af Rådgivende Ingeniører (selv) mod Frederiksberg Kommune (advokat Charlotte

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023515 (Niels Feilberg Jørgensen, Jørgen Egholm, Kaj Kjærsgaard) 5. maj 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023515 (Niels Feilberg Jørgensen, Jørgen Egholm, Kaj Kjærsgaard) 5. maj 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023515 (Niels Feilberg Jørgensen, Jørgen Egholm, Kaj Kjærsgaard) 5. maj 2011 K E N D E L S E Dansk Halbyggeri A/S (advokat Niels Heldgaard, København) mod Aalborg Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Helle Bøjen Larsen, Vibeke Steenberg) 19. januar 2007

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Helle Bøjen Larsen, Vibeke Steenberg) 19. januar 2007 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0007943 (Carsten Haubek, Helle Bøjen Larsen, Vibeke Steenberg) 19. januar 2007 K E N D E L S E P. Jensen og Sønner Outrup ApS (advokat Erik Hørlyck, Århus) mod Blaabjerg

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Jens Fejø, Iver Pedersen) 19. december 2003

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Jens Fejø, Iver Pedersen) 19. december 2003 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-185-012 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Iver Pedersen) 19. december 2003 K E N D E L S E Nibe Entreprenør og Transport ApS (advokat J. J. Borregaard, Nibe) mod Støvring Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 23. august 2006

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 23. august 2006 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0005462 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Niels Sørensen) 23. august 2006 K E N D E L S E Hedeselskabet Miljø og Energi A/S (advokat Lone Møller, Århus mod Sønderjyllands

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025720 (Niels Feilberg Jørgensen, Lars Peter Tolstrup) 9. oktober 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025720 (Niels Feilberg Jørgensen, Lars Peter Tolstrup) 9. oktober 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025720 (Niels Feilberg Jørgensen, Lars Peter Tolstrup) 9. oktober 2012 K E N D E L S E Krüger A/S (advokat John Adamsen, Surrey, England) mod Sorø Vand A/S (advokat Martin

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-222.127 (Carsten Haubek, Knud Erik Busk, Erik Haldbæk) 22. marts 2004

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-222.127 (Carsten Haubek, Knud Erik Busk, Erik Haldbæk) 22. marts 2004 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-222.127 (Carsten Haubek, Knud Erik Busk, Erik Haldbæk) 22. marts 2004 K E N D E L S E J. A. Mortensen Inventar og Bygning A/S (advokat Peter Stig Jakobsen og advokatfuldmægtig

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020359 (Søren Holm Seerup, Michael Jacobsen, Vibeke Stenberg) 5. marts 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020359 (Søren Holm Seerup, Michael Jacobsen, Vibeke Stenberg) 5. marts 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0020359 (Søren Holm Seerup, Michael Jacobsen, Vibeke Stenberg) 5. marts 2010 K E N D E L S E Gorm Hansen og Søn A/S (advokat Morten Winsløv, Greve) mod 1. Ejendomsselskabet

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-82.138 (H.P. Rosenmeier, Wayne Jensen, Iver Pedersen) 11. august 2003

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-82.138 (H.P. Rosenmeier, Wayne Jensen, Iver Pedersen) 11. august 2003 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-82.138 (H.P. Rosenmeier, Wayne Jensen, Iver Pedersen) 11. august 2003 K E N D E L S E Kruse & Mørk A/S (advokat Erik Braad, Fjerritslev) mod Jetsmark Energiværk A.m.b.a.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Kaj Kjærsgaard, Niels Henriksen) 19. december 2005

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Carsten Haubek, Kaj Kjærsgaard, Niels Henriksen) 19. december 2005 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2005-0003146 (Carsten Haubek, Kaj Kjærsgaard, Niels Henriksen) 19. december 2005 K E N D E L S E Kirkebjerg A/S (selv) mod Hovedstadens Sygehusfælleskab (selv) Ved udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021708 (Niels Feilberg Jørgensen, Trine Garde, Vibeke Steenberg) 20. september 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021708 (Niels Feilberg Jørgensen, Trine Garde, Vibeke Steenberg) 20. september 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0021708 (Niels Feilberg Jørgensen, Trine Garde, Vibeke Steenberg) 20. september 2010 K E N D E L S E Scan-Plast A/S (advokat Charlotte Pors, Vinderup) mod Herning kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0035912 (Kirsten Thorup, Jan Eske Schmidt) 21. marts 2014

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0035912 (Kirsten Thorup, Jan Eske Schmidt) 21. marts 2014 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0035912 (Kirsten Thorup, Jan Eske Schmidt) 21. marts 2014 K E N D E L S E Dansk Byggeri (advokat Henrik Fausing v/ advokat Christian B. Prophet-Rannow, København) mod

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0008885 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Niels Henriksen) 23. februar 2007

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0008885 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Niels Henriksen) 23. februar 2007 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2006-0008885 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Niels Henriksen) 23. februar 2007 K E N D E L S E Rebo A/S (advokat Anders Lindquist, København) mod A/B Damparken (advokat Eske Hald,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034279 (Kirsten Thorup, Lene Ravnholt) 7. maj 2014

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034279 (Kirsten Thorup, Lene Ravnholt) 7. maj 2014 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034279 (Kirsten Thorup, Lene Ravnholt) 7. maj 2014 K E N D E L S E DUBA-B8 A/S (advokat Henrik Holtse, København) mod DONG Energy Oil & Gas (selv) Den 25. november 2013

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022972 (Michael Kistrup, Knud Erik Busk, Gorm K. Elikofer) 4. september 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022972 (Michael Kistrup, Knud Erik Busk, Gorm K. Elikofer) 4. september 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022972 (Michael Kistrup, Knud Erik Busk, Gorm K. Elikofer) 4. september 2012 K E N D E L S E Kjæhr og Trillingsgaard A/S (advokat Peter Lund Meyer, København) mod Kerteminde

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Mette Langborg) 27. september 2016

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Mette Langborg) 27. september 2016 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2016-7501 (Mette Langborg) 27. september 2016 K E N D E L S E Dansk Byggeri (selv) mod Region Hovedstaden (advokat Mikala Berg Dueholm, København) Ved udbudsbrev af 19. april

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017371 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Erik Hammer) 20. maj 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017371 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Erik Hammer) 20. maj 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017371 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Erik Hammer) 20. maj 2009 K E N D E L S E MFI Office Solutions Ltd. (advokat Tina Braad, Århus) mod Udenrigsministeriet (Kammeradvokaten

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017059 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 2. februar 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017059 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 2. februar 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0017059 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 2. februar 2009 K E N D E L S E Konsortiet Damm Cellular A/S og Pallas Informatik A/S (advokat Niels Christian Ellegaard,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025762 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen) 9. marts 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025762 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen) 9. marts 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025762 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen) 9. marts 2012 K E N D E L S E Delfin Vask A/S (advokat Bent Sommer, Kastrup) mod Gentofte Kommune (selv) Gentofte Kommune iværksatte

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022898 (Søren Holm Serup, Niels Sørensen, Thomas Grønkjær) 15. november 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022898 (Søren Holm Serup, Niels Sørensen, Thomas Grønkjær) 15. november 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022898 (Søren Holm Serup, Niels Sørensen, Thomas Grønkjær) 15. november 2011 K E N D E L S E W. Lynggaard Petersen A/S (advokat Jesper Petersen Bach, Århus) mod Den Selvejende

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013853 (Niels Feilberg Jørgensen, Jørgen Egholm, Thomas F. Jensen) 12. januar 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013853 (Niels Feilberg Jørgensen, Jørgen Egholm, Thomas F. Jensen) 12. januar 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2007-0013853 (Niels Feilberg Jørgensen, Jørgen Egholm, Thomas F. Jensen) 12. januar 2009 K E N D E L S E Jysk Erhvervsbeklædning ApS (advokat Mogens Pahl Christensen, Hjørring)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Helle B. Larsen) 19. december 2002

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Helle B. Larsen) 19. december 2002 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-175.306 (H.P. Rosenmeier, Niels Henriksen, Helle B. Larsen) 19. december 2002 K E N D E L S E Joca Trading A/S (advokat Torben Korsager, Århus) mod Haslev Kommune (advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-123.981 (A.F. Wehner, Trine Heidemann Garde, Wayne Jensen) 20. november 2003

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-123.981 (A.F. Wehner, Trine Heidemann Garde, Wayne Jensen) 20. november 2003 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-123.981 (A.F. Wehner, Trine Heidemann Garde, Wayne Jensen) 20. november 2003 K E N D E L S E Papir Kompagniet Ole Holst ApS (advokat Erling Christensen, Fredericia) mod

Læs mere

Klagenævnet for Udbud

Klagenævnet for Udbud Klagenævnet for Udbud J.nr.:2010-0023440 (Michael Kistrup, Trine Heidemann Garde, Niels Sørensen) 27. juni 2011 K E N D E L S E Hotel Maritime ApS (selv) mod Økonimistyrelsen (Kammeradvokaten ved advokat

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-032327 (N. Feilberg Jørgensen, Trine Heidemann Garde) 18. januar 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-032327 (N. Feilberg Jørgensen, Trine Heidemann Garde) 18. januar 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-032327 (N. Feilberg Jørgensen, Trine Heidemann Garde) 18. januar 2013 K E N D E L S E Pedersen & Nielsen Automobilforretning A/S (advokat Torsten Viborg Pedersen, Randers)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034169 (Niels Feilberg Jørgensen, Vibeke Steenberg) 28. oktober 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034169 (Niels Feilberg Jørgensen, Vibeke Steenberg) 28. oktober 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0034169 (Niels Feilberg Jørgensen, Vibeke Steenberg) 28. oktober 2013 K E N D E L S E Entreprenør Erling Jensen A/S (advokat Anders Jessen Schmidt, Skive) mod Morsø Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-91.762 (H.P. Rosenmeier, Iver Pedersen, Niels Henriksen) 15. august 2003

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-91.762 (H.P. Rosenmeier, Iver Pedersen, Niels Henriksen) 15. august 2003 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-91.762 (H.P. Rosenmeier, Iver Pedersen, Niels Henriksen) 15. august 2003 K E N D E L S E Bravida Danmark A/S (advokat Thomas Heintzelmann, Århus) mod Statens Forsknings-

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-176.928 (Carsten Haubek, Michael Jacobsen, Thomas Jensen) 1. november 2002

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-176.928 (Carsten Haubek, Michael Jacobsen, Thomas Jensen) 1. november 2002 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 02-176.928 (Carsten Haubek, Michael Jacobsen, Thomas Jensen) 1. november 2002 K E N D E L S E JN-Entreprise ApS (selv) mod Boligforeningen Lolland (advokat Louis Beck Nielsen,

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/00563 (Michael Ellehauge) 17. maj 2017

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/00563 (Michael Ellehauge) 17. maj 2017 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/00563 (Michael Ellehauge) 17. maj 2017 K E N D E L S E Holbech Lys v/ Lars Holbech Tømmerup (selv) mod Bygningsstyrelsen (selv) Klagenævnet for Udbud har den 9. marts 2017

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Lars Tolstrup) 29. november 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Lars Tolstrup) 29. november 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022255 (Kirsten Thorup, Helle Bøjen Larsen, Lars Tolstrup) 29. november 2010 K E N D E L S E HMN A/S (selv) mod K-17 Indkøbsfællesskabet (advokat Peter Lund Meyer, København)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (A.F. Wehner, Trine Heidemann Garde, Thomas Jensen) 21. november 2003

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (A.F. Wehner, Trine Heidemann Garde, Thomas Jensen) 21. november 2003 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-134.362 (A.F. Wehner, Trine Heidemann Garde, Thomas Jensen) 21. november 2003 K E N D E L S E Entreprenørfirmaet Harry Andersen & Søn A/S (advokat René Offersen, København)

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0037687 (Nikolaj Aarø-Hansen) 18. juli 2014

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0037687 (Nikolaj Aarø-Hansen) 18. juli 2014 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2014-0037687 (Nikolaj Aarø-Hansen) 18. juli 2014 K E N D E L S E 1. Kontech A/S og 2. ES Stålindustri ApS (advokat Morten Hove, Rødovre) mod Boligorganisationen Tårnbyhuse

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025210

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025210 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025210 (Michael Kistrup, Jan Eske Schmidt) 10. oktober 2012 K E N D E L S E Søndersø Entreprenør og Vognmandsforretning A/S (advokat André Rouvillain, København) mod

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Iver Pedersen, Christian Østrup) 23. marts 2004

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (H.P. Rosenmeier, Iver Pedersen, Christian Østrup) 23. marts 2004 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-240.561 (H.P. Rosenmeier, Iver Pedersen, Christian Østrup) 23. marts 2004 K E N D E L S E Tolkeservice v/ Aso Hamid (advokat Flemming Schiøler Christiansen, Thisted) mod

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 00-214.342 (H.P. Rosenmeier, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 5. april 2001

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 00-214.342 (H.P. Rosenmeier, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 5. april 2001 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 00-214.342 (H.P. Rosenmeier, Jens Fejø, Jørgen Egholm) 5. april 2001 K E N D E L S E Sømændenes Forbund i Danmark (selv) mod 1. Nordjyllands Amt 2. Læsø Kommune (advokat Karl

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-185.012 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Iver Pedersen) 14. april 2004

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-185.012 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Iver Pedersen) 14. april 2004 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 03-185.012 (Carsten Haubek, Jens Fejø, Iver Pedersen) 14. april 2004 K E N D E L S E Nibe Entreprenør og Transport ApS (advokat J.J. Borregaard, Nibe) mod Støvring Kommune

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022052 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Niels Sørensen) Den 15. november 2010

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022052 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Niels Sørensen) Den 15. november 2010 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0022052 (Kirsten Thorup, Jens Fejø, Niels Sørensen) Den 15. november 2010 K E N D E L S E KEN Storkøkken A/S (selv) mod Statens og Kommunernes Indkøbsservice A/S. (cand.

Læs mere