Damms gård - 2 scenarier om anvendelse og funktioner i det kommende medborgerhus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Damms gård - 2 scenarier om anvendelse og funktioner i det kommende medborgerhus"

Transkript

1 Damms gård - 2 scenarier om anvendelse og funktioner i det kommende medborgerhus 1. oplæg (se bilag 1) I rejsestalden etableres det nuværende bibliotek samtidig er der plads til foredrag, kunstudstillinger, læsegrupper, it-cafe, mindre musik arrangementer, kort sagt et kulturelt værested. I hovedbygningen kan der være plads til kommunale institutioner. Derudover kan der etableres to til tre mødelokaler under forudsætning at toilet området reduceres (behovet bliver også mindre). På sigt, når 1. sal er udbygget, giver det plads til flere af de tidligere ønskede funktioner. For at vi kan etablere de ønskede nye forsamlingslokaler i de vest liggende avlsbygninger skal bygningen stabiliseres og renoveres. Vi har undersøgt flere muligheder og den billigst løsning er at lave en stålkonstruktion inde i den eksisterende bygning og dermed bevare de nuværende ydervægge. Prisen for opkøb af grundareal, herunder udstykning mm. og stabilisering af bygningen med stålbuer og et passende tag beløber sig på ca. 2 mio. kroner inkl. frivilligt arbejde. Så kommer alt det indvendige i bygningen. Gruppen kan ikke se hvordan man kan skaffe pengene, samtidig haster det med at finde en løsning, idet Hans Damm har søgt om tilskuds midler til nedbrydning. Konklusion 1: Oplæg 1 giver borgerne i Felsted et medborgerhus med gode kulturelle funktioner og enkelte mødelokaler. Det er ikke muligt for os at finansiere forsamlingslokaler i dette oplæg. Med hensyn til driften i dette forslag, så indeholder huset både kommunale og borgerlige funktioner. Under mødet tirsdag den 10. april fremgik det, at der ikke må være indtægter i foreningens regi når bygningen ejes af kommunen. Dermed anser vi det for at være problematisk at bidrage til driften finansielt men kan yde frivilligt arbejdet i et begrænset omfang. 2. oplæg (se bilag 2) Der indrettes forsamlingslokaler, en i rejsestalden en lille sal i hovedbygningen. Lokalerne afskilles med en foldedør. Derudover giver det plads til et køkken og en indgangs hal. Biblioteket placeres i den sydlige del af bygningen. På 1. sal er der plads til mødelokaler, IT-cafe og nogle af de tidligere beskrevne ønsker. Konklusion 2: Oplæg 2 giver borgerne i Felsted et medborgerhus som indeholder stort set alle de beskrevne ønsker (se bilag 3) og samtidig funktionelle forsamlingslokaler. Hvis bygningen ejes af foreningen, så vil vi selv stå for udbygningen af 1. sal, dog under forudsætningen af at elevatoren og trappen et etableret. Foreningen har mulighed for indtjening ved udlejning af lokalerne og er dermed selv i stand til at stå for driften. Generelt: Af hensyn til de ældre / handicappede der vil færdes i huset, ønsker vi at gulvet stueplanen er i niveau.

2

3

4

5 Felsted Medborgerhus og Energigruppen et debatoplæg i samarbejde mellem en gruppe Felstedborger, Aabenraa kommune og sbs rådgivning a/s Felsted, den 18/2-11

6

7 Felsted Medborgerhus Vision: I Felsted er der plads til et sundt liv for alle mennesker uanset alder eller kultur. Felsted skal fremstå som en byen med et aktivt foreningsliv, der kan levere et stort, bredt og spændende udbud af aktiviteter. Mission: Felsted skal kunne tilbyde udendørs og indendørs aktiviteter, der ud over deres egentlige formål, bidrager til gode sociale relationer borgerne imellem samt være en vigtig faktor i kampen om at tiltrække tilflyttere. Nærhed, godt naboskab og foreningsliv er nøgleord. Formål med et Medborgerhus: Meget tidlig i debatten blev gruppen enige om at et Medborgerhus ikke må konkurrere med andre institutioner, virksomheder eller foreninger, men skulle aktiv gå ind og støtte eller supplere forskellige aktiviteter. Medborgerhuset skal være et sted hvor fællesskab, sammenhold og hygge danner rammerne om kunst, kultur, hobby og foreningsliv. Det er vigtigt for os at alle nedennævnte aktiviteter foregår i samme bygning og dermed være det centrale samlingssted i byen. Ønske om et nyt medborgerhus er begrundet i at de nuværende "Forsamlingslokaler" på Østergade 7, Felsted som bestyrelsen råder over, er generelt meget nedslidte. Alle lokaler er stort set uisolerede, hvilket medfører en meget stor varmeudgift, set i forhold til udlejningstimer. Varmeudgifter samt øvrige udgifter til husleje, indvendige vedligeholdelser m.m., gør det meget vanskeligt at skabe en rentabel drift. Bestyrelsen for Felsted forsamlingslokaler står som lejer af køkken, depotrum og festlokaler og udlejer lokalerne videre til foreninger, institutioner, private o.s.v. Bestyrelsen har overfor borgerforeningen klart udtalt, at de ikke kan se nogen problemer i, at der etableres festlokaler m.m. andre steder i byen. Ejeren Teddy Ravn har udtalt, at han ikke ser noget problemer med at forsamlingslokalerne skulle blive nedlagt, da lokalerne i såfald vil blive ombygget til lejligheder. Det skal dog siges at vi er glade for de nuværende Forsamlingslokaler indtil vi har fået nogle nye og mere tidssvarende og energivenlige lokaler.

8 Aktiviteter som gruppen forslår: 1. Mødelokaler til foreninger, offentlige myndigheder og klubber. 2. Et bibliotek med bøger, musik og film i forlængelse med et læserum hvor læsegrupperne mødes. Her kunne der også være udstillinger af malerier eller andre kunstarter. 3. Landsbypedeller til at løse kommunale opgaver så som pasning ad grønne områder, idrætsanlæg og tilsyn med bygninger eller biblioteksdrift (der ansættes en bibliotekar som en af landsbypedellerne) kombineret med udbringning af mad til lokalsamfundets ældre. Det kan også være serviceopgaver overfor lokalsamfundets foreninger, idræts- og kulturliv m.m. Desuden kan landsbypedellen være arbejdsleder for mennesker i aktivering, og dermed opgaver for jobcentret med betaling for det. Peter Holst anviser flere muligheder for at skaffe økonomi til ordningen. Det er klart at landsbypedel-ordningen vil have en stor effekt for lokalsamfundet. En del kommunale opgaver kan løses med lokal indsigt. Foreningslivet får en uvurderlig hjælp til opgaverne. Mennesker i aktivering kan være det lokalt med lokale, meningsfulde opgaver og i samarbejde med lokale. Landsbypedelkontoret / -værkstedet kan placeres i borgerhuset, som dermed får fast tilsyn og aktivitet dag og aften. 4. Cafe med køkken og et fortovs cafe. Vi forestiller os et køkken / cafe rum som er på ca 100 m2. Der skal være en kogeø som kan flyttes. Op til 12 personer skal kunne lave mad i køkkenet. Der skal i forlængelse af køkkenet være hyggelige siddepladser også her borde som kan flyttes, afhængig af behovet. Lokalet skal ikke minde om en institution men være hyggeligt indrettet. Skal være handicap venlig. Belysning; både mulighed for at det er godt oplyst men også mulighed for dæmpet belysning ved bordene. Mange planter i rummet og kunst på væggene Festlokaler op til 150 personer opdelelig i mindre lokaler, scene, køkken, depotrum. Vi forestiller os et stort fleksibelt festlokale på m2. Et rum der med foldevægge, som kan gøres mindre afhængig af behovet. Lokalet kan være til større og mindre arrangements. Da det også kan bruges til dans, vil vi gerne at der er spejle på den ene væg, som kan dækkes til når det ikke bruges. Mulighed for bar også. Der skal være en scene som når den ikke bruges er i et rum hvor der kan være mødelokale. Der skal være et depotrum til stole mm. Der skal være musik anlæg som kan bruges ved forskellige fester. Der skal være en projektor og storskærm så det også kan bruges som biograf.

9 5. Et Medborgerhus skal være energivenlig ved at anvende alternative opvarmningsmuligheder så som solvarme, solceller, varmepumper, jordvarme, pillefyr eller biobrændsel. Også de indendørs installationer og apparater skal være strømbesparende. 6. Lokaler til at rumme sangkor, lektiecafeer, foredrag, computerspil, skat / skak turneringer, musik, dans m.m. 7. Hobbyværksteder hvor forskellige grupper dyrker deres fælles hobby. Her kunne der være tale om et multirum som huser både et træ - smede - glas/keramik og malerværksted. 8. Et computer forum hvor unge og ældre mødes for at finde hjælp og inspiration til at anvende de nye teknologier. At komme med konkrete forslag om indretning af lokalerne, faciliteter og udstyr mener vi at være for tidlig på nuværende tidspunkt. Det skal dog nævnes at vi har gjort os respektive tanker om det. Ovenstående er opstilt i prioriterings orden. Energigruppen Ugeavisen Dinby Gråsten skrev den 3. marts 2010: I. Aabenraa bliver klimakommune - Felsted bliver klimaby FELSTED: Når Aabenraa Kommune mandag den 8. marts skriver under på en klimakommuneaftale med Danmarks Naturfredningsforening (DN), bliver Aabenraa Kommune den fjerde kommune i regionen, der forpligter sig til at nedbringe sit CO2-udslip. Aabenraa Kommune vil passe på klimaet. For at gøre det målrettet vedtog byrådet i december 2009, at kommunen skulle udarbejde en klimastrategi. I den forbindelse besluttede kommunen, at tilslutte sig Danmarks Naturfredningsforenings Klimakommuneaftale. Det ambitiøse mål i Aabenraa Kommune begynder med en reduktion af CO2udslippet på 2,5 procent om året, oplyser formand for Teknik og Miljøudvalget i Aabenraa Kommune, Erwin Andresen: - Reduktionen gælder i første omgang kommunen som virksomhed. Men det er hensigten, at også husholdninger og virksomheder på længere sigt skal indgå i beregningen af CO2-reduktionen, siger Erwin Andresen, der ser frem til samarbejdet med Danmarks Naturfredningsforening. Klimalandsby i Felsted Som en del af klimaindsatsen i Aabenraa Kommune bliver landsbyen Felsted, med sine ca indbyggere, til en klimalandsby, hvor målet er fuldstændig CO2-neutralitet. Det er planen, at flere landsbyer kan følge efter i årene fremover. Projektet med at skabe en CO2-neutral landsby er drevet af lokale kræfter med Aabenraa Kommune som konsulent.

10 Aabenraa Kommunes klimaarbejde Transport er en betydelig bidragsyder til CO2-udledningen, ikke mindst i en kommune som Aabenraa, hvor der ligger mange transporttunge erhverv. Derfor har kommunen særlig fokus på transport. Kommunen arbejder hele tiden på at udbygge cykelstinettet. Det er hensigten, at alle større byer, også i nabokommunerne, skal forbindes med cykelstier, så det bliver trygt og samtidigt attraktivt at tage cyklen frem for bilen. Aabenraa Kommune arbejder desuden på at kunne forny bilparken med el-biler, når kommunens udtjente biler skal udskiftes med nye. Kommunens klimaarbejde handler også om at udpege områder med oversvømmelsesrisiko og planlægge kommende vådområder til støtte for natur og klima. Under henvisning til ovennævnte artikel og i bestræbelse i at kontinuerlig forbedre vores Co2 udslip, forslår energigruppen at udskifte det traditionelle gadelys med miljøvenlige og energibesparende LED lamper. Her tænker vi primær på boligområderne så som Østergade, Myrpold, Felsted Nygade, Møgelmosevej, Kløvertoften, Havetoften, Højtoften, Hasselkær, Pilekær, Ellekær, Kirkevej og Bøgevang. I disse gader er der ca. 320 gadelamper etableret. Disse lamper består af 5 forskellige modeller hvor alle lampekupler kan erstattes med LED lamper. Som et "her og nu" projekt kunne man udskifte nogle lamper i nærheden af torvet (Gråstenvej - Østergade). Arbejdsgrupperne Felsted

Felsted Medborgerhus. Energigruppen. debatoplæg. i samarbejde mellem en gruppe. Felstedborger, Aabenraa kommune og sbs rådgivning a/s

Felsted Medborgerhus. Energigruppen. debatoplæg. i samarbejde mellem en gruppe. Felstedborger, Aabenraa kommune og sbs rådgivning a/s Felsted Medborgerhus og Energigruppen et debatoplæg i samarbejde mellem en gruppe Felstedborger, Aabenraa kommune og sbs rådgivning a/s Felsted, den 18/2-11 Felsted Medborgerhus Vision: I Felsted er der

Læs mere

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen. Byrådet godkendte den 25. maj 2011 et program for områdefornyelse i Felsted. Socialministeriet har givet tilsagn om støtte. Et af delprojekterne i områdefornyelsen er etablering af et medborgerhus i byen.

Læs mere

Tema 1: Oksenvad Aktivitetscenter

Tema 1: Oksenvad Aktivitetscenter Tema 1: Oksenvad Aktivitetscenter Baggrunden for temaet Oksenvad Aktivitets Center (OSA) blev dannet umiddelbart efter skolen lukkede i 1992, og har siden været en væsentlig del af kulturog fritidslivet

Læs mere

Bliv klimakommune. i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening

Bliv klimakommune. i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening Bliv klimakommune i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening Det nytter at gøre noget lokalt. Du og din kommune kan gøre en positiv forskel for vores klima. Danmarks Naturfredningsforening kan hjælpe

Læs mere

Velkommen til en beboerundersøgelse i din boligafdeling!

Velkommen til en beboerundersøgelse i din boligafdeling! 1 Velkommen til en beboerundersøgelse i din boligafdeling! Spørgeskemaet indeholder: Et par spørgsmål om dig og din husstand Spørgsmål om din oplevelse og tilfredshed med de nuværende forhold Spørgsmål

Læs mere

- Fanøs Kulturhjerte S/I

- Fanøs Kulturhjerte S/I Til Fanø Kommune Skolevej 3-5 6720 Fanø Den 1. maj 2017 Realen har nu været drevet som selvejende institution siden 28.11.2016. På blot 5 måneder har Realens bestyrelse sammen med de frivillige formået

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

100-salen. - Kulturstationen og Kinorevuen

100-salen. - Kulturstationen og Kinorevuen 100-salen - Kulturstationen og Kinorevuen 12.07.2017 // 1726 INDHOLD For tegninger i rigtigt målforhold print i A4 BAGGRUND/HISTORIE VISION KONTEKST LUFTFOTO SKØRPING LUFTFOTO KULTURSTATIONEN KONCEPT SITUATIONSPLAN

Læs mere

Rapport. Fem koncepter for danske forsamlingshuse. Landsforeningen Danske Forsamlingshuse

Rapport. Fem koncepter for danske forsamlingshuse. Landsforeningen Danske Forsamlingshuse Rapport Fem koncepter for danske forsamlingshuse Landsforeningen Danske Forsamlingshuse 5 koncepter for danske forsamlingshuse Der findes i Danmark cirka 1250 forsamlingshuse, hvoraf ca. 800 er medlemmer

Læs mere

Varde Kommune. CO2 opgørelse Klimakommune

Varde Kommune. CO2 opgørelse Klimakommune Varde Kommune CO2 opgørelse 2015 Klimakommune CO2 opgørelse 2015 År 2015 CO2 Udledning [Ton] Besparelse Elforbrug 1.506 9 % Varmeforbrug 6.577 26 % Transport 1.832-1,2 % Andet* 708 2,9 % I alt 10.623 18,8

Læs mere

HEI idrætsforening Ny sportshal og fintnesscenter

HEI idrætsforening Ny sportshal og fintnesscenter HEI idrætsforening Ny sportshal og fintnesscenter - Samlingssted i lokalområdet - Motion og sundhed for alle aldre - Fleksibilitet, åbenhed og inspiration - Identitet og fælleskab Adresse: Ny sportshal

Læs mere

SØNDER OMME IDRÆTSCENTER

SØNDER OMME IDRÆTSCENTER NYT INDGANGSPARTI BESKRIVELSE / PLAN 1:350 Baggrund for udvidelsen Eksisterende hal 1194,3 m² Eksisterende omklædning Sdr. Omme Idrætscenter er efterhånden blevet 40 år gammelt. Der er sket to mindre tilbygninger

Læs mere

Klima- og Energipolitisk Udvalg

Klima- og Energipolitisk Udvalg Klima- og Energipolitisk Udvalg Torsdag den 02.09.10 kl. 17:00 i mødelokale 6-7 Medlemmer: Hans Barlach (C) Niclas Bekker Poulsen (A) Kai O. Svensson (F) Gert Poul Christensen (O) Lars Kilhof (V) Side

Læs mere

Bordreferater Dialogmøde i Terslev den 24. september 2015

Bordreferater Dialogmøde i Terslev den 24. september 2015 Bordreferater Dialogmøde i Terslev den 24. september 2015 Bord 1 Kan der etableres aktivitetscenter for de ældre på plejecentret, nu hvor det er solgt? Hvad med kroen kunne den blive opkøbt, for eksempel

Læs mere

Idrættens medborgerhus Ansøger

Idrættens medborgerhus Ansøger Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. Klubhuspuljen Ansøgningsskema Projekttitel Projektets navn Idrættens medborgerhus Ansøger Forening Boldklubben

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

Bestyrelsen for LAG / kommune uden LAG: Herning Kommune. indstiller: Feldborg til landsbyprisen 2016

Bestyrelsen for LAG / kommune uden LAG: Herning Kommune. indstiller: Feldborg til landsbyprisen 2016 Dette skema bedes udfyldt af LAG koordinator eller kommune (der ikke har en LAG) og indsendt til Region Midtjylland sammen med ansøgningen fra den landsby eller gruppe af landsbyer, som indstilles til

Læs mere

Renoveringsprojekt. for Auning Idræts- og Kulturcenter

Renoveringsprojekt. for Auning Idræts- og Kulturcenter Renoveringsprojekt for Auning Idræts- og Kulturcenter Ansøgning til fase 1 i en samlet udviklingsplan for et moderne idrætscenter til gavn for kommunens borgere og til profilering af Norddjurs Kommune

Læs mere

Analyse af idrætsfaciliteter i Aabenraa Kommune. Resultat af borgerworkshop

Analyse af idrætsfaciliteter i Aabenraa Kommune. Resultat af borgerworkshop Analyse af idrætsfaciliteter i Aabenraa Kommune Resultat af borgerworkshop 24.08.2015 Borgerworkshop d. 24. aug. 2015 Den 24. August afholdt Aabenraa Kommune en åben workshop om ønsker til fremtidens idrætsfaciliteter

Læs mere

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK 2016 2 Indhold Forord af Lars Ejby Pedersen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget Bedre fysiske faciliteter Det attraktive byliv Talentudvikling og kreative vækstmiljøer

Læs mere

[Skriv tekst] Ny idrætshal i Karise. - et idéoplæg fra Karise Idræts Klub

[Skriv tekst] Ny idrætshal i Karise. - et idéoplæg fra Karise Idræts Klub [Skriv tekst] Ny idrætshal i Karise - et idéoplæg fra Karise Idræts Klub Idéoplæg til projektering af ny idrætshal i Karise Hermed fremsendes et oplæg af Karise Idræts Klub (KIK) om opførelse af en ny

Læs mere

CO 2 regnskab for Egedal Kommune 2012. Egen anlægs- og bygningsdrift

CO 2 regnskab for Egedal Kommune 2012. Egen anlægs- og bygningsdrift CO 2 regnskab for Egedal Kommune 2012 Egen anlægs- og bygningsdrift CO2 regnskab for Egedal Kommune 2012 Egedal Kommune indgik i efteråret 2008 en klimakommuneaftale med Danmarks Naturfredningsforening.

Læs mere

Driftbudget for Landsbyhuset i Gyrstinge 2011

Driftbudget for Landsbyhuset i Gyrstinge 2011 Driftbudget for Landsbyhuset i Gyrstinge 2011 Indhold Side 1 Forside Side 2 Prisliste Side 3 Indledning, budget grundlag Side 4 Driftbudget Side 5 Hal leje Side 6 Halfordeling 1. & 2. kvartal Side 7 Halfordeling

Læs mere

På vej mod... - et mødested for, med og af borgerne

På vej mod... - et mødested for, med og af borgerne På vej mod... - et mødested for, med og af borgerne Ingen har det hele tilsammen har vi alt - som centrale aktører på Mols ønsker vi at skabe et tæt samarbejde mellem skole, børnehave, hal og foreningsliv

Læs mere

Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget

Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget 2014-17 Dette oplæg giver information og inspiration til det borgermøde, som Furesø Kommune har inviteret til den 12. juni 2013. På borgermødet præsenteres

Læs mere

Høringsvar ang.sagsfremstilling til Kultur og Fritidsudvalget marts 2012 om Hillerslev landsbycenter.

Høringsvar ang.sagsfremstilling til Kultur og Fritidsudvalget marts 2012 om Hillerslev landsbycenter. Faaborg-midtfyn kommune Hillerslev den 23/2 12 Job og Aktiv Kultur og Fritids udvalgt, Fagsekretariatet Plan og Kultur. Høringsvar ang.sagsfremstilling til Kultur og Fritidsudvalget marts 2012 om Hillerslev

Læs mere

Hersom-Bjerregrav Borgerforening

Hersom-Bjerregrav Borgerforening Hersom-Bjerregrav Borgerforening Nyhedsbrev 2013 2014 Arrangementer i 2013 24. november: Kl. 16.00 Kl. 16.30 Tænde juletræ og stjerner efterfulgt af julehygge ved købmanden Salg af gourmet-billetter 2014

Læs mere

Aulum Fritidscenter Visioner og mål 2006 til 2016 1

Aulum Fritidscenter Visioner og mål 2006 til 2016 1 Aulum Fritidscenter Visioner og mål 2006 til 2016 1 Indledning Aulum Fritidscenter kan i 2006 fejre sit 20 års jubilæum, og det har været 20 år, der på mange måder har været præget af fremgang. Bestyrelsen

Læs mere

Bilag 2 - eksempler på kulturhuse med forskellig organisering

Bilag 2 - eksempler på kulturhuse med forskellig organisering Bilag 2 - eksempler på kulturhuse med forskellig organisering Kulturhus drevet af kommunen på én matrikel Kulturhuse drevet fælles af kommunen på flere matrikler Kulturhuse og Biblioteker drevet fælles

Læs mere

Klimastrategi 2009. vindmøller, jordvarme og biogasanlæg) Vision og mål Stevns kommune sigter på at blive CO2 neutral kommune

Klimastrategi 2009. vindmøller, jordvarme og biogasanlæg) Vision og mål Stevns kommune sigter på at blive CO2 neutral kommune Klima & Energi 1 stevns kommune 2 stevns kommune 3 stevns kommune Klimastrategi 2009 Stevns Kommunes klimastrategi tager afsæt i et ønske om at forbruget af de fossile brændsler mindskes bl.a. ved at undersøge

Læs mere

Projekt Felding 2010. Mette Saaugaard Henrik Tønnesen Finn Lillelund fmd. Borgerforeningen fmd. IdrætsCenter Syd fmd.

Projekt Felding 2010. Mette Saaugaard Henrik Tønnesen Finn Lillelund fmd. Borgerforeningen fmd. IdrætsCenter Syd fmd. Projekt Felding 2010 Med Projekt Felding 2010, har borgerne i Nr. Felding skabt et projekt, der både rækker langt ind i fremtiden, og som også et godt bud på, hvordan landsbyerne globalt kan sikre vækst

Læs mere

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025

Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester. Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Idræt for alle fra hverdagsmester til verdensmester Idrætsstrategi for Køge Kommune 2015 2025 Indhold Vi ses på cykelstien side 4-5 Vi bevæger os mere end gennemsnittet side 6-7 Så mange som muligt skal

Læs mere

Hald Ege Hal. Helhedsplan, revideret forslag til Hald Ege Hallen,

Hald Ege Hal. Helhedsplan, revideret forslag til Hald Ege Hallen, Hal Ege Hallen Helhedsplan, revideret forslag til Hald Ege Hallen, 15.03.05 I forbindelse med udarbejdelsen af den samlede helhedsplan for Hald Ege Hal og Hald Ege Skole tager dette delprojekt for udvidelsen

Læs mere

FORSAMLINGSHUSENES AFTEN Støtte til ud-og ombygning af. Forsamlingshusenes aften Middelfart september 2010

FORSAMLINGSHUSENES AFTEN Støtte til ud-og ombygning af. Forsamlingshusenes aften Middelfart september 2010 FORSAMLINGSHUSENES AFTEN Støtte til ud-og ombygning af forsamlingshuse? LOKALE-OG ANLÆGSFONDEN: Hvem, hvad og hvordan? FORSAMLINGSHUSET I FREMTIDEN: Modernisere og udvikle, i stedet for at afvikle? LOKALE-

Læs mere

I 1980 blev opført tilbygning i to etager ved den vestlige gymnastiksal indeholdende to børnehaveklasselokaler.

I 1980 blev opført tilbygning i to etager ved den vestlige gymnastiksal indeholdende to børnehaveklasselokaler. Randers Kommune Folkeskolernes fysiske rammer 2012 NYVANGSSKOLEN 17. NYVANGSSKOLEN Rindsvej 2, 8900 Randers Nyvangsskolen er beliggende i den nordlige del af Randers midtby. Skolen har i skoleåret 2012/13

Læs mere

CO2-regnskab DN Klimakommune-regnskab for Horsens Kommune 2016

CO2-regnskab DN Klimakommune-regnskab for Horsens Kommune 2016 CO2-regnskab 2016 DN Klimakommune-regnskab for Horsens Kommune 2016 27-09-2017 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Det samlede CO 2-regnskab... 4 Udledning pr. borger for 2016... 5 Udledning pr. m 2 for

Læs mere

Bilag 3 til Dagsorden til møde i Klima- og Energipolitisk Udvalg torsdag den 4. juni 2009

Bilag 3 til Dagsorden til møde i Klima- og Energipolitisk Udvalg torsdag den 4. juni 2009 Bilag 3. Første udkast til handlingsplaner Handlingsplan 1.1 ESCO Indsatsområde 1 Energimæssige optimeringer i kommunale ejendomme Handlingsplan 1.1 ESCO I fastsættes en målsætning om, at Greve Kommune

Læs mere

Ansøgningsskema til udviklingspuljen

Ansøgningsskema til udviklingspuljen cc? - 524/(2 - - Ansøgningsskema til udviklingspuljen Dato 03-08-2016 15:56:50 Blanket ID F0907_766 KLE 18.14.00G01 (456a 31865683-4225-6183-8eed 34fabbeb) 03-08.2016 1556:50 Side 1 af 7 Ansøger Ansøgningens

Læs mere

Klimahandlingsplan. Vision. Mål. Indsatsområder. Handlingsplan

Klimahandlingsplan. Vision. Mål. Indsatsområder. Handlingsplan Klimahandlingsplan Vision Assens Kommune vil være en bæredygtig foregangskommune for klimaet gå foran med det gode eksempel og reducere kommunens egen klimapåvirkning inddrage borgere, foreninger og erhvervslivet

Læs mere

Rosendal IOC. Indoor - Outdoor - Connection

Rosendal IOC. Indoor - Outdoor - Connection Rosendal IOC Indoor - Outdoor - Connection Formål: At skabe nye, bedre samt optimere eksisterende rammer og muligheder for både organiseret og uorganiseret idræt i området. Målgruppe. Kraftcenter Rosendal.

Læs mere

Handlingsplan for Hillerød Kommune

Handlingsplan for Hillerød Kommune Handlingsplan for Hillerød Kommune Klimakommune under DN s klimakommuneinitiativ Afrapportering til Danmarks Naturfredningsforening 2017 1 Indledning Hillerød Kommunes Borgmester, underskrev i maj måned

Læs mere

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd Lokalråd og Toksværd Lokalområde / Toksværd Vi ønsker et stærkt lokalsamfund bygget på sammenhold, omsorg og gensidig respekt! Vi vil være synlige Lokalråd og Toksværd Forord: Hvad og hvorfor har vi sat

Læs mere

Find din drømmebolig i Vejen Kommune

Find din drømmebolig i Vejen Kommune Find din drømmebolig i Vejen Kommune FLYTTILVEJEN.DK HJERTET AF SYDDANMARK 1 NOGLE BRUGER HELE LIVET PÅ AT FINDE LYKKEN ANDRE FLYTTER TIL VEJEN KOMMUNE NOGLE BETALER KASSEN FOR AT BO SMÅT ANDRE FLYTTER

Læs mere

HORNE VISION 2020. 200 elever i Horne skole!

HORNE VISION 2020. 200 elever i Horne skole! Horne Vision 2020 HORNE VISION 2020 200 elever i Horne skole! 2020 Fremtidens Horne Hornes fremtid som aktiv landsby er afhængig af tilflytning primært af en karaktér som kan styrke byens trivsel herunder

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV Landbyrådsrepræsentanten fra Vellev inviterede i samarbejde med Landdistrikternes

Læs mere

Kultur- og idrætspolitik

Kultur- og idrætspolitik Kultur- og idrætspolitik Fredensborg Kommune l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Kultur- og idrætslivet binder hverdagen sammen for rigtig mange mennesker og er med til at gøre Fredensborg Kommune til

Læs mere

AABENRAA KOMMUNE HAL 3 PROJEKT. Driftsmodeller for et idræts- og kulturcenter. Ejerskab og omfang Aktivitetsopgaver Driftsopgaver / fordeling Modeller

AABENRAA KOMMUNE HAL 3 PROJEKT. Driftsmodeller for et idræts- og kulturcenter. Ejerskab og omfang Aktivitetsopgaver Driftsopgaver / fordeling Modeller AABENRAA KOMMUNE HAL 3 PROJEKT KLUBBER Driftsmodeller for et idræts- og kulturcenter VIRKSOM- HEDER Ejerskab og omfang Aktivitetsopgaver Driftsopgaver / fordeling Modeller BORGERE INSTITU- TIONER 22-01-2013

Læs mere

Opsamlingsark for besøg hos lokalhistoriske arkiver

Opsamlingsark for besøg hos lokalhistoriske arkiver Opsamlingsark for besøg hos lokalhistoriske arkiver Bredebro og Omegn I det sidste år 198 besøgende. Medlemmer: 180 husstande Aktiviteter: Afholder hvert år genforeningsfest i forsamlingshuset. Deltager

Læs mere

Rummelige fællesskaber og kreative frirum

Rummelige fællesskaber og kreative frirum gladsaxe.dk Rummelige fællesskaber og kreative frirum Kultur-, fritids- og idrætspolitik Gladsaxe Kommunes kultur-, fritids- og idrætspolitik har fokus på fællesskaber og på nytænkning. Vi mener, at det

Læs mere

CO2-regnskab DN Klimakommune-regnskab for Horsens Kommune 2017

CO2-regnskab DN Klimakommune-regnskab for Horsens Kommune 2017 CO2-regnskab 2017 DN Klimakommune-regnskab for Horsens Kommune 2017 27-03-2018 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Det samlede CO 2-regnskab... 4 CO 2-udledning pr. borger for 2017... 6 CO 2-udledning

Læs mere

33l. Folkeoplysningspolitik

33l. Folkeoplysningspolitik 33l Folkeoplysningspolitik Godkendt af Byrådet den 1. oktober 2012 1 Forord Med den seneste ændring af folkeoplysningsloven er rammerne lagt for en ny folkeoplysningspolitik, der både favner de frivillige

Læs mere

På den baggrund foreligger her tre forslag til fortsat biblioteksbetjening af landdistrikterne.

På den baggrund foreligger her tre forslag til fortsat biblioteksbetjening af landdistrikterne. 1 of 5 BILAG 1 Fremstilling for PUK-udvalget Syddjurs Biblioteks betjening af landdistrikter Ved byrådets beslutning af budget 2016, blev der udtrykt bekymring for en nedlukning af bogbussen, samtidig

Læs mere

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. oktober 2009 til en kommune:

Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. oktober 2009 til en kommune: Statsforvaltningens vejledende udtalelse af 27. oktober 2009 til en kommune: Statsforvaltningen Syddanmark, det kommunale tilsyn, har modtaget Kolding Kommunes anmodning om at forhåndsgodkende en påtænkt

Læs mere

Ansøgning vedr. ændring af lokalplan for Sunds Søcamping, Sunds. Kære udvalg,

Ansøgning vedr. ændring af lokalplan for Sunds Søcamping, Sunds. Kære udvalg, Herning d. 6. sep. 2018 Ansøgning vedr. ændring af lokalplan for Sunds Søcamping, Sunds. Kære udvalg, Vi har gennem en årrække forsøgt at finde en løsning på campingpladsen i Sunds. Vi har været af mange

Læs mere

Workshop om Korsør Kulturhus. Opsamling på Workshop den 11.12. 2013

Workshop om Korsør Kulturhus. Opsamling på Workshop den 11.12. 2013 Workshop om Korsør Kulturhus Opsamling på Workshop den 11.12. 2013 Forventninger til aftenen 1) struktur på huset og organisering 2) Hvad tager vi med os herfra - helt konkret?! 3) Tilbage til rødderne

Læs mere

Føvling Stenderup - Tobøl

Føvling Stenderup - Tobøl Føvling Stenderup - Tobøl Udviklingsplan 2020 Føvling Stenderup Tobøl du mener, jeg mener, vi gør.. Indhold.: Indhold & Forord Historie Lokal analyse Befolkningsanalyse & Input Vision 2020 & Strategi Afslutning..

Læs mere

behov muligheder prioritering WORKSHOP: BIBLIOTEKS- OG MEDBORGERHUS I THEM samarbejde proces ildsjæle strategi

behov muligheder prioritering WORKSHOP: BIBLIOTEKS- OG MEDBORGERHUS I THEM samarbejde proces ildsjæle strategi behov muligheder prioritering WORKSHOP: BIBLIOTEKS- OG MEDBORGERHUS I THEM samarbejde proces ildsjæle strategi motivation koncept planlægning ideer visioner 1 Biblioteks- og medborgerhus i Them, den 14.4.2015

Læs mere

Klimakommune-regnskab for Ringsted Kommune. CO2-opgørelse 2010 og handlingsplan 2011. Indledning

Klimakommune-regnskab for Ringsted Kommune. CO2-opgørelse 2010 og handlingsplan 2011. Indledning Klimakommune-regnskab for Ringsted Kommune CO2-opgørelse og handlingsplan 2011 Indledning 1 Ringsted Kommune underskrev aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at blive klimakommune den 16. marts.

Læs mere

BORGER-HUSET. Kultur- & Borgerforeningen i Ikast s ønske til et hjemsted for sine mange aktiviteter

BORGER-HUSET. Kultur- & Borgerforeningen i Ikast s ønske til et hjemsted for sine mange aktiviteter BORGER-HUSET Huset var oprindelig Ikast Posthus, ældste del fra 1938. De sidste par år har bygningen været salg, for PostDanmark har flyttet først kundebetjeningen og senere brev- og pakkedistributionen

Læs mere

ETABLERING AF HANDICAPTOILET I ALSLEV FORSAMLINGSHUS

ETABLERING AF HANDICAPTOILET I ALSLEV FORSAMLINGSHUS ETABLERING AF HANDICAPTOILET I ALSLEV FORSAMLINGSHUS OPLYSNINGER OM ANSØGER Alslev er beliggende mellem Esbjerg og Varde i et område med øget bosætning/nybygning/tilflytning. Forsamlingshuset er et centralt

Læs mere

Vi bygger fremtidens Skive Kommune

Vi bygger fremtidens Skive Kommune Vi bygger fremtidens Skive Kommune Socialdemokraterne vil, at der sættes gang i Skive Kommune igen. Vores vision er et helt Skive hvor der er plads til alle og brug for alle. Vi er 48.000 borgere med en

Læs mere

Rummelige fællesskaber og kreative frirum. Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune

Rummelige fællesskaber og kreative frirum. Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune Rummelige fællesskaber og kreative frirum Politik for kultur, fritid og idræt i Gladsaxe Kommune Indhold Indledning... 3 VISION... 4 VÆRDIER... 4 STRATEGISKE MÅL... 4 1. Vi vil styrke foreningsliv og fællesskaber...

Læs mere

Handlingsplan for Hillerød Kommune

Handlingsplan for Hillerød Kommune Handlingsplan for Hillerød Kommune Klimakommune under DN s klimakommuneinitiativ Afrapportering til Danmarks Naturfredningsforening 2018 1 Indledning Hillerød Kommunes Borgmester, underskrev i maj måned

Læs mere

Lintrup. det idéelle hjørne

Lintrup. det idéelle hjørne 2010 2020 Lintrup det idéelle hjørne A n s v a r lig : L o k a lr å d e t i L in tr u p S e p te m b e r 2 0 1 0 Indhold Indhold...2 Forord...2 Lokal Udviklingsplan...3 Lintrup s historie...3 Lokal analyse...3

Læs mere

Idræt og motion til alle københavnere

Idræt og motion til alle københavnere Idræt og motion til alle københavnere Idrættens værdi for København er stor. Et aktivt deltagende idrætsliv: skaber livsglæde for den enkelte, forbedrer de sociale kompetencer og lærer ikke mindst børn

Læs mere

Disse aktiviteter kunne omfatte: Opholdsareal Bordfodbold Klatrevæg 4 mands fodbold i glas boks Uofficielt møderum

Disse aktiviteter kunne omfatte: Opholdsareal Bordfodbold Klatrevæg 4 mands fodbold i glas boks Uofficielt møderum IFV har i gennem en lang årrække forsøgt, at afdække behov og muligheder for en mulig udbygning af Varde Fritidscenter. Der har været lagt stor vægt på ansvarlighed omkring den juridiske situation og selve

Læs mere

Klimahandlingsplan. Vision. Mål. Indsatsområder. Handlingsplan

Klimahandlingsplan. Vision. Mål. Indsatsområder. Handlingsplan Klimahandlingsplan Vision Assens Kommune vil være en bæredygtig foregangskommune for klimaet gå foran med det gode eksempel og reducere kommunens egen klimapåvirkning inddrage borgere, foreninger og erhvervslivet

Læs mere

LEJEOPSTILLING Kontor. 437 m² erhvervslejemål på 1. sal

LEJEOPSTILLING Kontor. 437 m² erhvervslejemål på 1. sal LEJEOPSTILLING Kontor Axeltorv 5, 1. 4700 Næstved 437 m² erhvervslejemål på 1. sal Årlig leje 306.320 kr. BESKRIVELSE OG BILLEDER 437 m² erhvervslejemål på 1. sal I moderne flerbruger kontorejendom - midt

Læs mere

GOD ENERGI I SVENDBORG for en fossilfri fremtid...

GOD ENERGI I SVENDBORG for en fossilfri fremtid... GOD ENERGI I SVENDBORG for en fossilfri fremtid... GO2GREEN Svendborg Kommune er partner i GO2Green. GO2Green er en nonprofitorganisation, som arbejder for den grønne omstilling. Organisationen finansieres

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e

F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e F o l k e o p ly s n i n g s p o l i t i k f o r J a m m e r b u g t K o m m u n e Forord Jammerbugt Kommune betragter et levende forenings- og fritidsliv som en motor for udvikling i lokalsamfundet og

Læs mere

Sindal. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer

Sindal. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Sindal Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Side 1 Sindal Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Svar status Ikke svaret Afvist

Læs mere

FÆLLESSKABEREN - Byens Hus i Skibby

FÆLLESSKABEREN - Byens Hus i Skibby FÆLLESSKABEREN - Byens Hus i Skibby 2018 BYENS HUS SKIBBY Juni 2018 Opdragsgiver: Styregruppen for helhedsplan i Skibby Udarbejdet af: INDHOLD Intro 04 Helhedsplanen 04 Det fjerede scenarie 05 Brugerne

Læs mere

Landsbyvision 2020 Uvelse-Lystrup

Landsbyvision 2020 Uvelse-Lystrup Landsbyvision 2020 Uvelse-Lystrup Uvelse-Lystrup Lokalråd December 2011 1 Hillerød Kommune Indhold Baggrund. 3 Trafik 4 Bolig. 5 Erhverv. 5 Natur 6 Børn og Ungdom 7 Ældre 7 Foreninger fritid indkøb 8 2

Læs mere

At der er et bredt tilbud af aktiviteter til borgere uanset funktionsniveau.

At der er et bredt tilbud af aktiviteter til borgere uanset funktionsniveau. Et aktivt Seniorliv Alle seniorer i Svendborg Kommune. Mål og Visioner At der er et bredt tilbud af aktiviteter til borgere uanset funktionsniveau. At seniorer er aktive deltagere og medskabere i udvikling

Læs mere

Fremtidens idrætsanlæg i Aabenraa Kommune. - udviklingsproces! 24. August 2015 Brugerworkshop om ønsker til fremtidens idrætsfaciliteter

Fremtidens idrætsanlæg i Aabenraa Kommune. - udviklingsproces! 24. August 2015 Brugerworkshop om ønsker til fremtidens idrætsfaciliteter Fremtidens idrætsanlæg i Aabenraa Kommune - udviklingsproces! 24. August 2015 Brugerworkshop om ønsker til fremtidens idrætsfaciliteter Aftenens program 18.00 Velkomst v. Kultur- og fritidsudvalgsformand

Læs mere

LEJEOPSTILLING Kontor. 437 m² erhvervslejemål på 1. sal

LEJEOPSTILLING Kontor. 437 m² erhvervslejemål på 1. sal LEJEOPSTILLING Kontor Axeltorv 5, 1. 4700 Næstved 437 m² erhvervslejemål på 1. sal Årlig leje 306.320 kr. BESKRIVELSE OG BILLEDER adgang til lejemålet fra passagen ml. Axeltorv og Sct. Peders Kirkeplads

Læs mere

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Til alle foreninger, organisationer, interessenter og borgere i Fredericia kommune, Fredericia, den 11. april 2016 Arbejdet med at skabe en ny kultur- og idrætspolitik

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur- og Fritidspolitik Nordfyns Kommune Revideret den 15. august 2014 Dokument nr. 480-2014-852344 Sags nr. 480-2013-36230 Indhold FORORD... 2 INDLEDNING... 3 VISIONEN... 4 VÆRDIER... 5 NORDFYNS KOMMUNE

Læs mere

Byggeprogram Kvindehuset Gothersgade 37

Byggeprogram Kvindehuset Gothersgade 37 Sags nr.: 267500 Dato: 2016-11-10 Byggeprogram Kvindehuset Gothersgade 37 Renovering af kvindehuset i Gothersgade 37 Huset bliver i dag brugt til flere forskellige funktioner blandt andet butik, cafe,

Læs mere

Energi- og klimahandlingsplan 2013-2015

Energi- og klimahandlingsplan 2013-2015 Energi- og klimahandlingsplan 2013-2015 Vision Assens Kommune vil Mål Assens Kommune vil Indsatsområder være en bæredygtig foregangskommune for klimaet gå foran med det gode eksempel og reducere kommunens

Læs mere

Fysisk løsningsforslag /l nyt fri/dscenter i Varde

Fysisk løsningsforslag /l nyt fri/dscenter i Varde Fysisk løsningsforslag /l nyt fri/dscenter i Varde Indledning Varde Fri/dscenter rummer i dag en lang række /lbud /l idrætslivet. Det er primært foreningsbaserede ak/viteter, der præger centeret. De>e

Læs mere

Handicappolitik

Handicappolitik Handicappolitik 2016-2020 1 Indhold Forord... 3 Baggrund for politikken... 4 Grundlag... 5 Målgruppe... 6 Visionen... 7 Temaer i politikken... 8 Handicappolitikken - fra politik til handling... 10 Hvor

Læs mere

Indledning Vision Målsætninger Rammer for folkeoplysende virksomhed Udvikling af folkeoplysningen... 4

Indledning Vision Målsætninger Rammer for folkeoplysende virksomhed Udvikling af folkeoplysningen... 4 1 Indhold Indledning... 3 Vision... 3 Målsætninger... 3 Rammer for folkeoplysende virksomhed... 3 Udvikling af folkeoplysningen... 4 Folkeoplysningen i samspil med øvrige politikområder... 4 Afgrænsning

Læs mere

Perspektivplan 2. forslag

Perspektivplan 2. forslag Perspektivplan 2. forslag PRÆSENTATION AF DET GRØNLANDSKE HUS / HISTORIEN Det Grønlandske Hus (DGH) er et kontakt- og samlingssted, der tilbyder rådgivning inden for retslige, uddannelsesmæssige, integrationsmæssige

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

FÆLLES GÅRDHAVE FORSLAG. Østbanegadekarréen. Bilag 2 Østbanegade. Strandboulevarden 8-20, Classensgade 70-72 og Østbanegade 33-47.

FÆLLES GÅRDHAVE FORSLAG. Østbanegadekarréen. Bilag 2 Østbanegade. Strandboulevarden 8-20, Classensgade 70-72 og Østbanegade 33-47. Bilag 2 Østbanegade FORSLAG FÆLLES GÅRDHAVE Østbanegadekarréen Strandboulevarden 8-20, Classensgade 70-72 og Østbanegade 33-47. Teknik- og Miljøudvalget vedtog den xx.xx.2015 at sende dette forslag om

Læs mere

Indholdsfortegnelsen Grønt Regnskab for Slagelse Kommune

Indholdsfortegnelsen Grønt Regnskab for Slagelse Kommune Teknik og Miljø Indholdsfortegnelsen Grønt Regnskab for Slagelse Kommune o o Indledning Resultater o Hvad skal der ske i 2013 Hvad fortæller tallene Metodebeskrivelse Forbruget måles o o o o o o o Elforbrug

Læs mere

Kontaktoplysninger: Det Bæredygtige Bofællesskab ved Gribskov og Esrum Sø CVR-nummer: Tingbakken 18, 3230 Græsted

Kontaktoplysninger: Det Bæredygtige Bofællesskab ved Gribskov og Esrum Sø CVR-nummer: Tingbakken 18, 3230 Græsted Vision: At skabe en bæredygtig, miljø- og klimavenlig økolandsby med 10-12 huse og et stort fælleshus. Økolandsbyen skal fungere som en off-grid selvforsynende enhed med egen forsyning af varme og elektricitet

Læs mere

REBILD PARK I SKØRPING ET AKTIVT FÆLLESSKAB FOR VOKSNE

REBILD PARK I SKØRPING ET AKTIVT FÆLLESSKAB FOR VOKSNE REBILD PARK I SKØRPIG ET AKTIVT FÆLLESSKAB FOR VOKSE 17 ARKITEKTTEGEDE LEJLIGHEDER VERSIO 2019.04.30 WWW.REBILDPARK.DK Kilde: Geodatastyrelsen & Rebild Kommune IDKØB - FAKTA KULTUR - KULTURSTATIOE IDKØB

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

23. PARKSKOLEN. Skolen i dag. I forbindelse med tidligere fysisk udviklingsplan fra 2006 er der gennemført

23. PARKSKOLEN. Skolen i dag. I forbindelse med tidligere fysisk udviklingsplan fra 2006 er der gennemført Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for folkeskolerne 2014-2021 Bind III 23. PARKSKOLEN Fynsvej 51, 6000 Kolding Parkskolen er opført i 1966 og har fået en omfattende renovering af hovedbygningens klimaskærm

Læs mere

Generel mening om projektet - God ide?

Generel mening om projektet - God ide? Side 1 Generel mening om projektet - God ide? Generel mening - uddybet Flere fester jeg ville ikke bruge det, på baggrund af det umiddelebare indhold af aktiviteter i huset Synes der er andet at prioritere

Læs mere

Udvikling i din by GUDUM

Udvikling i din by GUDUM Udvikling i din by GUDUM Udvikling i din by byens udvikling! Udvikling i din by er et tilbud til landsbyer i Aalborg Kommune. En mulighed for byens borgere til i fællesskab at udforme små og store, jordnære

Læs mere

AftenskolernesSamrådiSønderborgKommune

AftenskolernesSamrådiSønderborgKommune AftenskolernesSamrådiSønderborgKommune AFTENSKOLEPOLITIKISØNDERBORGKOMMUNE Aftenskolepolitik i Sønderborg Kommune Indholdsfortegnelse Indledning side 2 Målsætning side 2 Værdigrundlag side 2 Aftenskolernes

Læs mere

ryesgade 25 - lejlighedsplan 25th - 2.- 4. sal - vær opmærksom på, at enkelte forhold vil være anderledes i Stuen og 1. sal.

ryesgade 25 - lejlighedsplan 25th - 2.- 4. sal - vær opmærksom på, at enkelte forhold vil være anderledes i Stuen og 1. sal. ryesgade 5 - lejlighedsplan 5th -.-. sal - vær opmærksom på, at enkelte forhold vil være anderledes i Stuen og. sal. (ved gen-udlejning/rokering) ny elevator mod Ryesgade 5th + ekstra +ekstra køkken +nedbrydning

Læs mere

Forslag til. Folkeoplysningspolitik

Forslag til. Folkeoplysningspolitik Forslag til Kerteminde Kommune 231111 2011-19114 1440-29400 1 Vision, værdier og målsætninger for folkeoplysningsområdet i Kerteminde Kommune 2 Indledning Aktiviteterne inden for fritidslivet opstår i

Læs mere

December 2014. Biblioteket Danasvej Danasvej 30B 1910 Frederiksberg C

December 2014. Biblioteket Danasvej Danasvej 30B 1910 Frederiksberg C December 2014 Hovedbiblioteket Falkoner Plads 3 2000 Frederiksberg T 38 21 18 00 E biblioteket@frederiksberg.dk Biblioteket Godthåbsvej Godthåbsvej 85A 2000 Frederiksberg Biblioteket Danasvej Danasvej

Læs mere

INPUTS TIL PROGRAMOPLÆG - RENOVERING AF NØRRE SNEDE SKOLE

INPUTS TIL PROGRAMOPLÆG - RENOVERING AF NØRRE SNEDE SKOLE INPUTS TIL PROGRAMOPLÆG - RENOVERING AF NØRRE SNEDE SKOLE MAJ 2014 Tegnelaboratoriet v/ Maibritt Larsson Udarbejdet i samarbejde mellem borgere, foreninger, skoleledelse og skolebestyrelse & Ikast-Brande

Læs mere

Bilag til høringssvar fra Liga Syd til Silkeborg Kommune vedr. fremtidens medborgerhus I Silkeborg Syd

Bilag til høringssvar fra Liga Syd til Silkeborg Kommune vedr. fremtidens medborgerhus I Silkeborg Syd Bilag til høringssvar fra Liga Syd til Silkeborg Kommune vedr. fremtidens medborgerhus I Silkeborg Syd Udfra en liste på 20 funktionaliteter har 262 respondenter prioriteret kunne vælge hvilke af de 20

Læs mere