Forårets sange Fællessang i Hesselbækpark 23. maj 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forårets sange Fællessang i Hesselbækpark 23. maj 2012"

Transkript

1 Forårets sange Fællessang i Hesselbækpark 23. maj Det er i dag et vejr Tekst: Ludvig Holstein ( ) 1895 Mel.: Poul Schierbeck ( ) Det er i dag et vejr, et solskinsvejr! O søde vår, så er du atter nær! Nu vil jeg glemme rent, at det var vinter, nu vil jeg gå og købe hyacinter og bringe dem til én, som jeg har kær. Hun købte af de hvide og de blå hun købte af de smukkeste, hun så. Det er i dag et vejr! Og solen skinner! Og om mig svæver lutter lyse minder, dem ta'r jeg med til den, jeg tænker på. Og de kom svævende i ring og rad., Hun gik imellem dem og var så glad. Det er i dag et solskin uden mage! Og jeg har solskin nok til mange dage, og jeg må kysse hvert et lille blad. Hun kyssede dem alle, hver især, hun bragte dem til den, hun havde kær. Min ven, her kommer jeg med hyacinter! Min ven, nu glemmer vi, at det er vinter! Det er i dag et vejr, et solskinsvejr-! 2. Anemonesangen (Fra Ronja Røverdatter) (Tekst og musik: Sebastian 1991) Dagen er så fuld af anemoner - fuglefløjt og farvespil i lyse kroner. Natten fuld af farlige dæmoner, spøgefugle, troldemænd og heksekoner. dækker hele jorden li som sne. snart får jeg vel sommeren at se? Dagen er så travl for de forfløjne, alle de forpjuskede og næsten nøgne. Natten er så fuld af gule øjne, dér i mørket, dér på himlen, - alle vegne. lad mig sove i den hvide seng. under stjerner i en blomstereng. 3. Kom maj, du søde milde Tekst: C. A. Overbeck 1781 (da. v. C. Jæger) Melodi: W. A. Mozart, 1791 Kom, maj, du søde, milde! Gør skoven atter grøn, og lad ved bæk og kilde violen blomstre skøn. Hvor ville jeg dog gerne, at jeg igen den så! Ak, kære maj, hvor gerne igen i marken gå. Om vint ren kan man have vel mangt et tidsfordriv. Man kan i sneen trave, å ja, et lystigt liv. har leg af mange arter, især ved juletid, - vel også kanefarter på landet hid og did. Men når sig lærker svinge mod sky med lifligt slag, på engen om at springe det er en anden sag! Men nu min kæphest rolig i krogen hist må stå, thi uden for vor bolig man kan for søl ej gå. Du derfor smukt dig skynde, kom, kære maj, o kom, at snart vi kan begynde på marken vor springom. Men frem for alt du mange

2 violer tage med, og nattergalesange - og kukkeren tag med! 4. Lange Oluf Tekst og melodi: Hermann Brüsch ca På en vejkant, under grene Sidder jeg, så helt alene, Tygger på et kløverblad Og føler mig så sommerglad! Kartoffelblomst og Harefod, Den danske muld er blød og god, Og solen kysser kinden, Og dagen snurrer rundt. Og uret går som vinden! Og frihed det er sundt! Man maler med de lyse farver; Gammel vagabond! Jeg vil leve alle dage, Spise godt af livets kage, tygge på det gyldne korn Og blæse ned i tyrens horn. Ja, hønsetyv og hanefuld, Den danske snaps er alt for god! Og solen kysser kinden Lange Oluf bli r jeg kaldet, Himmelhøj og dejligt skaldet, Se, mit slot, kom indenfor Ja, se dig om, her bor jeg godt. Nej, ingen væg og intet tag Og sikke højt en sommerdag, Hvor solen kysser kinden. Tekst: Halfdan Rasmussen (Fra Tosserier 3, 1953) Nu nejer blomsterne. Og geden bræger vemodigt, mens den ber sin rosenkrans. På Kongens Nytorv sidder Oehlenschläger og tænker på, at snart er det Sankt Hans. I Vinje sidder Vesaas, der er nordmand, og nynner Solveigs sang. I Malmø ser hr. Svensson op mod himlen fra den jord, han måske skal himle fra om tre kvarter. Jeg ligger her, hvor natten dugger ruden, og tænker på dem alle, men især på den, hvis skygge danser over puden og under mine hænders pilgrimsfærd. Hun dufter grønt af kløver. Hendes læber er vilde jordbær. Og jeg plukker løs. Skønt jeg har læst en del om kys der dræber, er jeg i grunden ikke spor nervøs. Hvad ved vi om hinanden? Vesaas standser sin sagte nynnen. Oehlenschläger glor på Nyhavns Don Juan og førstedanser, der hiver dagens kæfert overbord. En tagsten rasler ned i Hamnegatan, det sted i Malmø hvor hr. Svensson står. Nu ligger han og mumler sgu og Satan - med alle himlens stjerner i sit hår. Jeg ser på Sirius, der løfter rummet og mætter det med tusind somres vejr, mens pigen ligger sval og sammenkrummet med mælkevejen mellem sine tæer. Her hviler vi, et hundredtyve kilo - formummet drøm og drift fordelt på to, og tænker på, at Venus var fra Milo, men har en datter her på Nørrebro. Nu gaber Vesaas træt i Ytre Vinje og klapper Halldis på det runde knæ. Nu nynner Oehlenschläger denne linje: Vort gamle Danmark skal bestå så læ... Nu opgi r fire skånske nervelæger hr. Svensson, som var død på et kvarter. Nu sover blomsterne, og geden bræger, og holder mund og bræger ikke mer. 5. Noget om skærsommernætter Melodi: Mogens Jermiin Nissen Jeg vender mig i sengen, før jeg sover. Så sover jeg og vender mig påny. En Fordvogn kører Svenssons kone over, så hun kan møde ham før morgengry. En pige står i mørket. Blæsten kommer og griber hendes hånd og vandrer hjem, mens alle træer synger om skærsommer... Mit hjerte flyver stille efter dem.

3 6. Søren Bramfris Lærkesang (Nu går våren gennem Nyhavn) Tekst: Sigfred Pedersen Melodi: Niels Clemmensen Nu går våren gennem Nyhavn fra Shanghai og til kahyt. Kom min søde Nyhavnspige lad mig elske dig i nat! Se en simpel hønsestige har til himlens dør jeg sat. Jeg kan sprænge alle skranker, jeg kan bryde alle bånd. Men i aften bliver jeg stille, blot du ta r min store hånd. 7. Noget om stjernefangst Tekst: Halfdan Rasmussen (fra Tosserier 1951 ff.) Melodi: Mogens Jermiin Nissen Nu har solen gule unger i hver skimlet regnvejrspyt Alle havnens søde piger drikker forårsguden til. Vi har øl i stride strømme, vi har sang og banjospil. Se en fugl har bygget rede her ved Sørens brede bryst; blot en lille lommelærke, men hvor kvidrer den med lyst! Sæt dig her ved Sørens side, hvis du ikke har kredit. Køb du kuns din flade kaffe, - jeg skal fylde den med sprit Hvad er vint rens golde glæder imod vårens kåde leg? Jeg vil elske hundred piger - jeg skal gemme en til dig. Men når beverdingen lukker, og de glider to og to, går jeg ad en hønsestige til Katinkas kyske bo. Hun kan ordne Søren Bramfri - uden vals og store ord. Hun kan glatte pandens rynker, hun kan tømme lommens foer. Og hver gang jeg slår på tæven, kan hun tæmme min fysik med et lille tjat på kinden og en ekstra gikkernik. Natten er så stille som en lille fugl,der tier, Det er ikke ilde med en sådan stille stund Tusind blanke bølgers spilledåsemelodier Toner ind mod kysten fra Det åbne Øresund. Bølgerne er kolde Og i månelys formummet. Månens lille jolle Driver stille ind på land, Ta r en blå konkylie med Og stævner ud i rummet På den øde mole Står en lille, salig mand. Det er mig, der står der. Jeg har stjerneskud i lommen Himmelske akkorder Fylder hjertets stilhed ud. Den jeg står og venter på Er endnu ikke kommen Hun går nemlig osse rundt Og fanger stjerneskud. Se, hun vandrer roligt På en spinkel månestribe, møder mig fortroligt Med et kys, som siger pling! Ta r et lille stjerneskud Og putter i min pibe, Hvor der bor en lille sol, Som fylder ingenting. Alt hvad jeg kan sige Er hurra! men ganske stille, Mens min søde pige lægger øret til min mund.

4 Og jeg hvisker atter Et hurra, der er så lille Som det sagn om Abraham, Der sad i Mamrelund. Sådan går vi begge Gennem mange tusind nætter, Hvor de grønne hække Dufter sødmefuldt af maj. Alle vore stjerneskud Har himmelske dubletter, Så hvis du vil ønske, Er der osse et til dig. 8. Se, det summer af sol (Majvise) Melodi: Stephen Foster 1856, Gentle Annie Tekst: Holger Drachmann (1897) Se, det summer af sol over engen honningbien vil fylde sin kurv og der pusles ved bordet og senge af den fattigste sisken og spurv og der jubles hele dagen, men mod kvælden bli r alting så tyst våren synger sin sang, det er sagen og mit hjerte bli'r voks i mit bryst. Der er sølvklang i majbækkens vove - gyldent skær gennem aftenen lang, hver en grøft bliver blomstrende skove langs den kornrige, bølgende vang. Disse bølger, oh, de stiger med min sjæl over solskyens rand,- rundt i verden er dejlige riger, - ingen vår som en maj i vort land! 9. Forårsdag Tekst og melodi: Anne Linnett Du ved det sikkert allerinderst inde selvom jeg sjældent bruger store ord Du ved, at du er den der gennem livet, og stadig i mit hjerte bor. Jeg ved at al min sidste tid skal leves, jeg ved at tiden tæller hjertets slag, at alt det vi har grædt igennnem livet det svinder på en forårsdag. En forårsdag hvor solen bare skinner, som da jeg mødte dig den første gang og hele verden svandt kun solen så os og lavede en stille sang. Og det er det jeg endelig har fundet så mange år er gået sidenhen vi tænker vel at noget sku forandres hvis vi ku leve alt igen. Vi tænker vel at vi gled fra hinanden i årene der hastede forbi. Og nu er alting stille her i stuen og store ord er svær at sig. Men du ved det sikkert allerinderst inde selvom jeg sjældent bruger store ord Du ved, at du er den der gennem livet, og stadig i mit hjerte bor. Drachmann, Holger 1897 Jeg ved at al min sidste tid skal leves, jeg ved at tiden tæller hjertets slag, at alt det vi har grædt igennnem livet det svinder på en forårsdag. 10. Idas Sommarvisa Tekst Tekst: Astrid Lindgren (fra Emil och griseknoen, 1973) Melodi: Georg Riedel Du ska inte tro det blir sommar ifall inte nå n sätter fart på sommarn och gör lite somrigt, då kommer blommorna snart. Jag gör så att blommorna blommar, Jag gör hela kohagen grön, och nu har sommaren kommit, för jag har just tagit bort snön Jag gör mycket vatten i bäcken, så där så det hoppar och far. Jag gör fullt med svalor som flyger, och myggor som svalorna tar. Jag gör löven nya på träden och små fågelbon här och där. Jag gör himlen vacker om kvällen för jag gör den alldeles skär.

5 Och smultron gör jag åt barna, för det tycker jag dom ska få - och andra små roliga saker, som passar när barna är små. Och jag gör så roliga ställen, där barna kan springa omkring - då blir barna fulla med sommar - och bena blir fulla med spring. Jeg elsker for altid hver blomstrende gren og ved, den vil blomstre ofte igen! J'aimerai toujours le temps des cerises C'est de ce temps-là que je garde au cœur Une plaie ouverte! Et Dame Fortune, en m'étant offerte Ne pourra jamais calmer (fermer) ma douleur J'aimerai toujours le temps des cerises Et le souvenir que je garde au cœur 11. Kirsebærrenes tid (1866) Tekst: Jean-Baptiste Clément Melodi: Antoine Renard. Oversættelse: Furefolk (2011) Quand nous chanterons le temps des cerises Et gai rossignol et merle moqueur Seront tous en fête Les belles auront la folie en tête Et les amoureux du soleil au cœur Quand nous chanterons le temps des cerises Sifflera bien mieux le merle moqueur Hver kirsebærblomst står lysende rød, en nattergal synger om elskov og fest - Hver fugl er til gilde - Med ansigter skønne af galskab og glød, og solen i hjertet, danser hver gæst. Når sangen om festen lyder i nat, besynger hver fugl sin dyreste skat. Men daggryet kommer, gør festen forbi, og stunden til drømme, vemodige ord, - Et perlebånd bristed - Rubinrøde perler dækker hver sti, som dråber af blod under blade og jord. Og tiden til glæde så hastigt svandt bort - korallernes farver - dækket af sort. Men frygter du sorg og kærlighedsve, når kirsebærblomsten om våren står rød, - så undgå de skønne! Jeg selv vil ej leve en dag uden smerte, hvis prisen, man kræver, er elskovens død. Ved glæde som fest er sorgen en gæst, som kommer når elskende - morer sig bedst. Mit kirsebærtræ med blomster og frugt, jeg gemmer dig altid her dybt i mit bryst - I mit blødende hjerte - Om Lykkens Gudinde så gav mig alt smukt, min smerte ej stilnes, jeg bliver ej tyst. 12. Vårvinde frisker Melodi: Folkevise fra Nordlandet Tekst: Vidar Frandsen Nede ved bredden så man forleden vognmandens yngste søn, Anders Kusk. Anna hun ha de tænkt sig at bade - smed særken på en busk. Anna i vand til knæene står, for hun har tænkt at vaske sit hår Bag busken ligger Anders og kigger endelig er det vår! Himlen sig hvælver, Anders han skælver. Fuglene synger skoven er grøn. Anna hun pjasker, håret hun vasker - Anna er meget køn. Anders kan mærke, hjertet det slår -

6 højrøde kinder Anders han får. Anna sig bukker, Anders han sukker - endelig er det vår. Op træder møen nede fra søen - nærmer sig busk og Anders vor ven. Højt flyver lærken, ta r efter særken Hun vil klæ s på igen, men øje på Anders Anna nu får. Rødmende Anna Anders forstår. Højt skogger Tjuren - midt i naturen - Endelig er det vår! 13. En yndig og frydefuld sommertid Tekst: Folkevise fra Mariageregnen efter A.P. Berggreen (1869) Melodi: Dansk folkemelodi En yndig og frydefuld sommertid i al sin herlighed, den glæder og trøster så mangen en, alt ved Guds kærlighed. Den fører blomsterskaren frem, og rosen rød, så dejlig og sød, den ser du da igen. Blandt alle disse blommer véd jeg én, en rose for dem alle, udsprungen af en dejlig gren, ud af en yndig stamme. Vel er der mange smukke til, men jeg for sandhed sige vil: han overgår dem alle. 14. Når kirsebærtræerne blomstrer Melodi: Erik Grip (1976) Tekst: Nis Petersen (1949) Når kirsebærtræerne blomstrer, og det gør de i denne tid, er det som jorden rækker himlen sin blomstermund Når kirsebærtræerne blomstrer - det gør de i denne nat - er det som lys, der brænder over en bortgemt skat Kirsebærtræernes trolddom hvisker bag hver en hæk - den samme lysende sladder, der går i en rislende bæk. Og jeg, der gik ud for at søge efter en bortgemt skat - glemmer de lys, der brænder for sladderen i en nat. Ja, var jeg nu så lykkelig, jeg kunne rosen få! Mit hjerte brænder ret inderlig med længsels stor attrå. Mit hjerte ler, hver gang jeg ham ser, og det ud af stor kærlighed la'r ikke ro mig få. Går jeg om dagen ud eller ind, i hvor det være må, da er du stedse i mit sind, om natten ligeså. Og når jeg sover sødelig, om dig jeg drømmer lykkelig, ret som du hos mig var.

Forårets sange Hesselbækpark 18. maj 2011

Forårets sange Hesselbækpark 18. maj 2011 Forårets sange Hesselbækpark 18. maj 2011 1. Anemonesangen (Fra Ronja Røverdatter) (Tekst og musik: Sebastian 1991) Dagen er så fuld af anemoner - fuglefløjt og farvespil i lyse kroner. Natten fuld af

Læs mere

Forårets sange Fællessang i Hesselbækpark 15. maj 2013

Forårets sange Fællessang i Hesselbækpark 15. maj 2013 Forårets sange Fællessang i Hesselbækpark 15. maj 2013 1. Det er i dag et vejr Tekst: Ludvig Holstein (1864 1943) 1895 Mel.: Poul Schierbeck (1888 1949) 1939 1.Det er i dag et vejr, et solskinsvejr! O

Læs mere

Sommersange for guitar. Mogens Sørensen

Sommersange for guitar. Mogens Sørensen Sommersange for guitar Mogens Sørensen 1 Se, det summer af sol over engen...3 Det var en skærsommerdag...4 En yndig og frydefuld sommertid...5 Se dig ud en sommerdag...6 Jeg er Havren...7 2 Se, det summer

Læs mere

Forårets og sommerens sange Fællessang i Hesselbækpark Onsdag d. 11. juni 2014

Forårets og sommerens sange Fællessang i Hesselbækpark Onsdag d. 11. juni 2014 Forårets og sommerens sange Fællessang i Hesselbækpark Onsdag d. 11. juni 2014 my heart. Shall we nevermore behold thee; Never hear thy winning voice again -- When the Springtime comes, gentle Annie When

Læs mere

Vinter. Det er hvidt derude

Vinter. Det er hvidt derude Vinter Det er hvidt derude Tekst: St. St. Blicher, 1838; Melodi: Thomas Laub, 1914 Det er hvidt herude, kyndelmisse slår sin knude overmåde hvas og hård, hvidt forneden, hvidt foroven, pudret tykt står

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Forårsmøde 2017 Varde Byråd og Udviklingsrådene

Forårsmøde 2017 Varde Byråd og Udviklingsrådene Forårsmøde 2017 Varde Byråd og Udviklingsrådene Program forårsmøde 2017 Velkomst v/ borgmester Erik Buhl - Vi begynder med en sang Dagsorden for mødet Rigets tilstand v/ borgmester Erik Buhl Hovedtema:

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i Nazaret kirke. Du kan også finde sangene på vores hjemmeside www.fredensognazaret.dk. Her kan du

Læs mere

Sommeraftener i Strandparken ALSANG Sanghæfte

Sommeraftener i Strandparken ALSANG Sanghæfte Sommeraftener i Strandparken ALSANG 2018 Sanghæfte 1 I Danmark er jeg født I Danmark er jeg født, dér har jeg hjemme, der har jeg rod, derfra min verden går. Du danske sprog, du er min moders stemme, så

Læs mere

Isa i medvind og modvind

Isa i medvind og modvind Richart Andersson. Isa i med- og modvind. Digtsamling 2013. Alle rettigheder tilhører forfatteren. Forside: Karina Andersen. Korrektur: Anja Adjoh. Isa i medvind og modvind 1 Isa er et synonym, men det

Læs mere

Aarhus Symfoniorkester. Musikkens Børn. Sanghæfte nr /20. S y n g m e d t i g e r e n

Aarhus Symfoniorkester. Musikkens Børn. Sanghæfte nr /20. S y n g m e d t i g e r e n Aarhus Symfoniorkester Musikkens Børn Sanghæfte nr. 2 2019/20 Tu tti S y n g m e d t i g e r e n 1. SYMFONI NR. 6, 2. SATS (ANDANTE) Musik: Antonín Dvořák 2. HEJ HEJ Tekst og melodi: Signe Thorborg Addison

Læs mere

Sanghæfte ved Leifs 60 års fødselsdag den 12. november 2017.

Sanghæfte ved Leifs 60 års fødselsdag den 12. november 2017. Sanghæfte ved Leifs 60 års fødselsdag den 12. november 2017. Fødselsdagssang: I dag er det Leif s fødselsdag, hurra hurra hurra. Han har nu fået et gavebord, så tak er kun et fattigt ord så der er petit

Læs mere

Højt fra træets grønne top. Bjældeklang

Højt fra træets grønne top. Bjældeklang Højt fra træets grønne top Melodi: Peter Faber Højt fra træets grønne top stråler juleglansen; spillemand spil lystigt op! Nu begynder dansen. Læg nu smukt din hånd i min, ikke rør ved den rosin! Først

Læs mere

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk

Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Der kan findes mere om disse salmer og andre af Karstens salmer på http://karstensalmer.blogspot.dk Mel.: Barn Jesus 1 Den første julenat på jord, da kongesønnen fødtes. En stjerne klar på himlen stor

Læs mere

Go morgendag, go dejlig dag. Go morgendag i dag. Står nu her og tænker spændt på de ting som jeg nu ska.

Go morgendag, go dejlig dag. Go morgendag i dag. Står nu her og tænker spændt på de ting som jeg nu ska. 1. Go morgendag Anders / Mette Møller Go morgendag, go dejlig dag. Go morgendag i dag. Står nu her og tænker spændt på de ting som jeg nu ska. Go morgendag, go dejlig dag. Go morgendag i dag. Jeg vil nyde

Læs mere

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed

Stop nu dette vanvid. Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Stop nu dette vanvid Denne verden vi lever i, kunne være så åben og fri Vi ku' leve sammen i fred, uden uenighed Livet i frihed skal bevares, ikke bukke under for tyranni der er kun os, der er kun os,

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr

Brorlil og søsterlil. Fra Grimms Eventyr Brorlil og søsterlil Fra Grimms Eventyr Brorlil tog søsterlil i hånden og sagde:»siden mor er død, har vi ikke en lykkelig time mere. Vores stedmor slår os hver dag og sparker til os, når vi kommer hen

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik i kirken. Du er velkommen til at låne en mappe med hjem, hvis I har lyst

Læs mere

Informationsmøde 21. marts Fredningsforslag

Informationsmøde 21. marts Fredningsforslag Informationsmøde 21. marts 2018 Fredningsforslag Velkommen i den grønne lund 1. Velkommen i den grønne lund, hvor fuglene de sjunge! det høres skal: den danske mund til sang har og en tunge. Vi har det

Læs mere

Kære Ati, Snefnug daler blidt skispormønstre brydes brat hér lavinen bed.

Kære Ati, Snefnug daler blidt skispormønstre brydes brat hér lavinen bed. Kære Ati, Engang i slutningen af nittenfirserne sagde min bekendte, Jens Voertmann, pludselig disse ord: Snefnug daler blidt skispormønstre brydes brat hér lavinen bed. Det, han havde sagt var et japansk

Læs mere

En Hilsen til Danmark

En Hilsen til Danmark Børnebogsforfatteren HOLGER BUCHHAVE skrev i 1956 Sangen: Nu har vi altså Jul igen. - Komponisten, Dirigenten og Korlederen HENNING ELBIRK satte musik til, og den blev sunget af Radiodrengekoret. - - -

Læs mere

Sange for de helt små

Sange for de helt små Sange for de helt små Hjulene på bussen Hjulene på bussen drejer rund,rundt,rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, rundt, Hjulene på bussen drejer rund,rundt,rundt, gennem hele byen. Dørene i bussen

Læs mere

DODO & THE DODOS UPGRADE

DODO & THE DODOS UPGRADE DODO & THE DODOS UPGRADE Dodo Gad: Vokal, kor Jens Rud: Vokal, kor, percussion Steen Christiansen; Keyboard, bas, kor Lars Thorup: Trommer, percussion Anders Valbro: Guitar DODO & THE DODOS UPGRADE Produceret

Læs mere

Gudstjenestens forløb

Gudstjenestens forløb Gudstjenestens forløb Klokkeringning fra Funder, Balle, Alderslyst, Dybkjær kirker Præludium og fane-indmarch alle rejser sig Indgangsbøn siddende Salme: Det dufter lysegrønt af græs Præst: Hilsen kollekt

Læs mere

(1) Den signede dag med fryd vi ser af havet til os opkomme; den lyse på himlen mer og mer, os alle til lyst og fromme! Det kendes på os som lysets bø

(1) Den signede dag med fryd vi ser af havet til os opkomme; den lyse på himlen mer og mer, os alle til lyst og fromme! Det kendes på os som lysets bø Gudstjeneste (1) Den signede dag med fryd vi ser af havet til os opkomme; den lyse på himlen mer og mer, os alle til lyst og fromme! Det kendes på os som lysets børn, at natten hun er nu omme! (2) Den

Læs mere

Gudstjenestens forløb

Gudstjenestens forløb Gudstjenestens forløb Klokkeringning fra Funder, Balle, Alderslyst, Dybkjær kirker Præludium og fane-indmarch alle rejser sig Indgangsbøn siddende Salme: Det dufter lysegrønt af græs Præst: Hilsen kollekt

Læs mere

Leve Livet. Nr. 27 Maj Bøgeskov i maj

Leve Livet. Nr. 27 Maj Bøgeskov i maj Leve Livet Nr. 27 Maj 2015 Bøgeskov i maj Indhold Sangbogen 3 Månedens fødselsdage 4 Siden sidst 4 Mindeord 5 Mindeord 6 Livet leves 7 Halfdan Rasmussen 18 Beboeroversigt 20 Rart at vide 21 Månedskalender

Læs mere

Onsdag, den 17 oktober 2012

Onsdag, den 17 oktober 2012 Ved bisættelse Onsdag, den 7 oktober 0 754 Se, nu stiger solen af havets skød Mel.: Lars Nielsen 89 Oluf Ring omkring 95 Se, nu stiger solen af havets skød, luft og bølge blusser i brand, i glød; hvilken

Læs mere

VELKOMMEN TIL FORÆLDREMØDE FOR SKOLESTARTERE. Vi synger: Anemonesangen

VELKOMMEN TIL FORÆLDREMØDE FOR SKOLESTARTERE. Vi synger: Anemonesangen VELKOMMEN TIL FORÆLDREMØDE FOR SKOLESTARTERE Vi synger: Anemonesangen Anemonesangen (Ronja røverdatter) Dagen er så fuld af anemoner fuglefløjt og farvespil i lyse kroner Natten fuld af farlige dæmoner

Læs mere

Sangene fra Eventyrteatrets musical Julekortet

Sangene fra Eventyrteatrets musical Julekortet Sangene fra Eventyrteatrets musical Julekortet Tekst: Bo Skødebjerg Musik: Christian Dahlberg SANG 1 - NISSEPOSTEN 1.0 Normann: Du prøver at få svar Men er kun til nar Hvo den ku du tro på den? At julekort

Læs mere

Forplejning: Kaffe/the, frugt, sandwich, vand

Forplejning: Kaffe/the, frugt, sandwich, vand 1 Kassererkursus 26. april 2016 Velkommen Kom, maj, du søde, milde! Gør skoven atter grøn, og lad ved bæk og kilde violen blomstre skøn. Hvor ville jeg dog gerne, at jeg igen den så! Ak, kære maj, hvor

Læs mere

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde.

Side 1. En farlig leg. historien om tristan og isolde. Side 1 En farlig leg historien om tristan og isolde Side 2 Personer: Tristan Isolde Isolde Kong Mark Side 3 En farlig leg historien om Tristan og isolde 1 En kamp på liv og død 4 2 Isolde den skønne 6

Læs mere

Ankomst til Hjerternes Dal

Ankomst til Hjerternes Dal Ankomst til Hjerternes Dal 1 Ankomst til Hjerternes Dal Introduktion til kapitel 1: Ankomst til Hjerternes Dal Ankomsten til Hjerternes Dal er en af to indledende meditationer, som jeg har skrevet, for

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

1. FLÆNGER I LUFTEN Kure/K. Bengtsen/A. Bengtsen/Brandt/Samuelsen Tekst af Peter Kure

1. FLÆNGER I LUFTEN Kure/K. Bengtsen/A. Bengtsen/Brandt/Samuelsen Tekst af Peter Kure 1. FLÆNGER I LUFTEN Kure/K. Bengtsen/A. Bengtsen/Brandt/Samuelsen DER ER INGEN ANDRE DER SER DET INGEN ANDRE DER FORSTÅR AT DER ER FLÆNGER I LUFTEN VIRKELIGHEDENS ÅBNE SÅR OG FØR DIN ELSKEDE SER DET KAN

Læs mere

Vejlby Strand Grundejerforening 27. april 2013 kl i Harboøre Centeret

Vejlby Strand Grundejerforening 27. april 2013 kl i Harboøre Centeret Vejlby Strand Grundejerforening 27. april 2013 kl. 10.00 i Harboøre Centeret Indlæg omkring kloakering og drænprojektet i Vejlby strands område. Jesper Primdahl fra Lemvig Vand og Spildevand Kloakering

Læs mere

ÆNDREDE PLANER KAPITEL 2

ÆNDREDE PLANER KAPITEL 2 KAPITEL 2 ÆNDREDE PLANER Åh nej, mor. Mirja lægger hovedet på skrå. Ikke i dag. Kan det ikke bare blive i morgen? Søde Mirja. Mor sukker og tørrer sig over panden. Heller ikke det får de dybe rynker til

Læs mere

Skovkontrakten. Skovkontrakten lyder sådan:

Skovkontrakten. Skovkontrakten lyder sådan: Skovkontrakten Skovkontrakten, den er vigtig! Alle dyr og nisser har skrevet under på den, og har lovet at holde den. Hvis der er en eller anden der bryder den, vil ingen af de andre have noget med dem

Læs mere

5 Analyse, fortolkning og vurdering

5 Analyse, fortolkning og vurdering 5.3. Litterær vurdering Præsentation Herunder er optrykt 8 digte fra forskellige perioder. Alle digtene har kærligheden som overordnet tema, men bortset herfra er de meget forskellige både hvad angår genre

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

Små synger sammen Torsdag den 14. september kl

Små synger sammen Torsdag den 14. september kl Ringsted Bibliotek Små synger sammen Torsdag den 14. september kl. 10-11 Vi fejrer traditionen tro den årlige sangdag, hvor de mindste børn inviteres til fællessang. Børnebiblioteket og Musik- og Kulturskolen

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK & ULVETIMEN I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK & ULVETIMEN I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK & ULVETIMEN I FREDENS-NAZARET KIRKER I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik & Ulvetimen i Nazaret kirke. Du kan også finde sangene på vores hjemmeside www.fredensognazaret.dk.

Læs mere

Sikken voldsom trængsel og alarm

Sikken voldsom trængsel og alarm 1 Rap Jul C A7 Dm G7 (F#) Se julen fra en ands synspunkt F G7 C A7 Dm G den er sgu ikke særlig skæg C C7 F Fm bare ned med svesken og op på disken C A7 Dm G så har jeg lagt mit sidste æg C A7 Dm G G7 (F#)

Læs mere

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole ELLIOT Et manuskript af 8.B, Henriette Hørlücks skole 5. Gennemskrivning, april 2008 1 SC 1. EXT. SKOLEGÅRDEN DAG LEA(15) har kun sort tøj på, og mørk make-up. Hun sidder alene i skolegården og kigger

Læs mere

5.4. Litterær vurdering

5.4. Litterær vurdering 5.4. Litterær vurdering Tekstpræsentation Herunder er optrykt 8 digte fra forskellige perioder. Alle digtene har kærligheden som overordnet tema, men bortset herfra er de meget forskellige både hvad angår

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

Sangbog. Junglegruppens. Caroline gi r os mad. Askfelt Børnehave. Caroline gi r os mad, Ost på brød og mælk i fad, Maden den bli r ekstra go

Sangbog. Junglegruppens. Caroline gi r os mad. Askfelt Børnehave. Caroline gi r os mad, Ost på brød og mælk i fad, Maden den bli r ekstra go Junglegruppens Sangbog Caroline gi r os mad Caroline gi r os mad, Ost på brød og mælk i fad, Maden den bli r ekstra go Når vi spiser den med ro. Værsgo. Askfelt Børnehave Hej hop og velkommen Røde, grønne,

Læs mere

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske

Havfruernes verden. - En sanserejse. Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Havfruernes verden - En sanserejse Børnemeditation af Mia Nørnberg Paaske Læses inden start: Du skal nu til at guide dit barn gennem denne skønne meditation. Jeg vil her inden meditationen starter guide

Læs mere

Bibelen er en gammel bog... 149 Blomstre som en rosengård... 74 Bogen om Jesus... 148

Bibelen er en gammel bog... 149 Blomstre som en rosengård... 74 Bogen om Jesus... 148 Alfabetisk register A Adventskransen nu vi tænder................................ 65 All night, all day.......................................... 226 Alle, både høj og lav......................................

Læs mere

Jeg ved en lærkerede jeg siger ikke mer; den findes på en hede et sted, som ingen ser.

Jeg ved en lærkerede jeg siger ikke mer; den findes på en hede et sted, som ingen ser. Jeg ved en lærkerede jeg siger ikke mer; den findes på en hede et sted, som ingen ser. I reden er der unger og ungerne har dun. De pipper, de har tunger, og reden er så lun. Og de to gamle lærker, de flyver

Læs mere

DET ER I DAG ET VEJR

DET ER I DAG ET VEJR CHRISTIANSHAVNS GYMNASIUM 2014 orienteringsaften DET ER I DAG ET VEJR Det er i dag et vejr, et solskinsvejr! O søde vår, så er du atter nær! Nu vil jeg glemme rent, at det var vinter, nu vil jeg gå og

Læs mere

Sange til min Mor. Teksthæfte. Indhold

Sange til min Mor. Teksthæfte. Indhold Sange til min Mor Teksthæfte Indhold 1. Lys nu min engel 2. 3. Skyld 4. Dine øjne 5. Det går over 6. Tarvelig tango 7. Giv mig et råd 8. Angst SANGE TIL MIN MOR - FRANS BAK 1 1 - Lys nu min engel Du havde

Læs mere

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den 1. AKT Prolog ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den samme drøm. En drøm om en mand med gule krøller, stjerner i øjnene og en blå kappe. Han kommer gående over en grøn eng. Det vil sige,

Læs mere

Brister, alle helgengrave! Herrens røst i dæmring sval lyder i de dødes have, skaber lys i skyggedal. Herren kalder, men ej nu:»synder! Adam! hvor er

Brister, alle helgengrave! Herrens røst i dæmring sval lyder i de dødes have, skaber lys i skyggedal. Herren kalder, men ej nu:»synder! Adam! hvor er Tag det sorte kors fra graven! Plant en lilje, hvor det stod! Ved hvert skridt i dødninghaven blomster spire for vor fod! Englevinger på vor grav for den brudte vandringsstav! Palmefugl for askekrukke!

Læs mere

Rosportssangen Tilegnet Fredericia Roklub af Laue

Rosportssangen Tilegnet Fredericia Roklub af Laue Sanghæfte Rosportssangen Tilegnet Fredericia Roklub af Laue Mel.: Fra Arild s Tid drog ud paa farten. Vi Rosportsfolk er raske Gutter, vor Krop har Solens gyldne Lød, og vi af Kraft og Sundhed strutter,

Læs mere

Nis. skal giftes. Medvirkende: I skal bruge: Nis. Tre rotter Søren Banjomus En kat Mille Gamle Nis En masse nisser Tea Teas mor Teas far En fortæller

Nis. skal giftes. Medvirkende: I skal bruge: Nis. Tre rotter Søren Banjomus En kat Mille Gamle Nis En masse nisser Tea Teas mor Teas far En fortæller Et nisseskuespil for børn i indskolingen Nis skal giftes Medvirkende: Nis Tre rotter Søren Banjomus En kat Mille Gamle Nis En masse nisser Tea Teas mor Teas far En fortæller I skal bruge: To store puder

Læs mere

Trøstet sorg som slebet glas!

Trøstet sorg som slebet glas! Trøstet sorg som slebet glas! Matt 5,1-12 kollekt: Lissner, s. 214 Salmer: 573-575-654-321-775 Vær fortsat ved vor side, når stormen stilner af. Vær hos os, når vi søger til vore kæres grav. Giv, at vi

Læs mere

Tekster. Velkommen til ordenes Univers

Tekster. Velkommen til ordenes Univers Tekster Velkommen til ordenes Univers Her kan du læse et lille udvalg af egne tekster: digte, salmer og sange Mit mål er, at det inden længe bliver muligt at lytte til nogle af mine salmer Jeg ønsker dig

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

Pinsedag Salmevalg Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes

Pinsedag Salmevalg Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes Pinsedag Salmevalg 290: I al sin glans nu stråler solen 448: Fyldt af glæde over livets under 291: Du som går ud fra den levende Gud 294: Talsmand som på jorderige 725: Det dufter lysegrønt af græs Dette

Læs mere

Det blev vinter det blev vår mange gange.

Det blev vinter det blev vår mange gange. 1 Hortensia Der var engang den yndigste lille pige. De første mange måneder af hendes liv, levede hun i en blomst. Den skærmede hende og varmede hende. Hun blev født en solrig majdag, hvor anemonerne lige

Læs mere

Glade jul. jul, eng-le. da - le ned i skjul! Hid de fly-ve. œ œœ œ œ œ œ œ. b b œ œ j œ œ œ œ œ œ œ. i-blandt. os de gå, j J œ œ. œ J.

Glade jul. jul, eng-le. da - le ned i skjul! Hid de fly-ve. œ œœ œ œ œ œ œ. b b œ œ j œ œ œ œ œ œ œ. i-blandt. os de gå, j J œ œ. œ J. Kor : ; Andante e = 100 A Unis. b b 2 6 8 Glade jul Fællessang Tekst B.S. Ingemann Musik Fr. Gruber Arr. Philli Faber 2015 j j 1. Glade jul, dejlige jul, engle da le ned i skjul! Hid de flyve med Paradis

Læs mere

Et bud på en soldatersalme

Et bud på en soldatersalme Et bud på en soldatersalme Af Holger Lissner Da Per Møller Henriksen skrev til mig og bad mig om at skrive en salme til soldaterne, både de udsendte og dem herhjemme, svarende til Soldatens bøn i salmebogen,

Læs mere

Indtil videre (samlede digte)

Indtil videre (samlede digte) pia juul Indtil videre (samlede digte) TIDERNE SKIFTER Tiderne_Pia Juul_digte_50.indd 3 23/04/12 16.43 Indtil videre Copyright 2012 Pia Juul/Tiderne Skifter Forlagsredaktion: Claus Clausen Sat med Palatino

Læs mere

Forårets og sommerens sange Hesselbækpark 17. juni 2015

Forårets og sommerens sange Hesselbækpark 17. juni 2015 of my heart. Shall we never more behold thee? Never hear thy laughing voice again, When the springtime comes, gentle Annie And the wild flow rs are scattered o'er the plain? Forårets og sommerens sange

Læs mere

Teksten til Niels W. Gades ballade... Elverskud

Teksten til Niels W. Gades ballade... Elverskud Teksten til Niels W. Gades ballade... Elverskud Teksten er inspireret af folkevisen af samme navn og dens endelige udformning er i følge Inger Sørensens biografi fra 2002, Niels W. Gade, et dansk verdensnavn,

Læs mere

m Frederikberg- eller åbningspotpourriet rev 18/8 2012 Allan rev 28/8 2012 Kjeld rev 16/ 2 2012 - Alle Det var på Frederiksberg (Walter.

m Frederikberg- eller åbningspotpourriet rev 18/8 2012 Allan rev 28/8 2012 Kjeld rev 16/ 2 2012 - Alle Det var på Frederiksberg (Walter. m Frederikberg- eller åbningspotpourriet rev 18/8 2012 Allan rev 28/8 2012 Kjeld rev 16/ 2 2012 - Alle Det var på Frederiksberg (Walter.) Husker du vor skoletid, husker det så nøje du var i en kjole hvid

Læs mere

Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru.

Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru. Der var engang en ung konge, som regerede et lille land. Han boede i et slot sammen med sine tjenere, men han havde ikke nogen hustru. Hver uge plejede han at køre ud i sit rige for at se til, at alt gik,

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Hendes opgave er at bevogte den gyldne skål. Da hun mistede den, blev hun forvist til jorden.

Læs mere

Dette BUDSKAB har Hanne Leffler modtaget under tankeinspiration den 1. januar 2017 af G U D s TOLV TJENERE

Dette BUDSKAB har Hanne Leffler modtaget under tankeinspiration den 1. januar 2017 af G U D s TOLV TJENERE Fra G U D's TOLV HØJE TJENERE modtog vi den 1. januar 2017 dette BUDSKAB, hvori TJENERNE beskriver en måde, på hvilken Menneskene hurtigst tager Kampen op mod M Ø R K E T! Dette BUDSKAB har Hanne Leffler

Læs mere

Spurv. I har kæmpet mod hinanden om en hunspurv vårberuste. Du skal frelses fra rivalen, som dit ene øje knuste.

Spurv. I har kæmpet mod hinanden om en hunspurv vårberuste. Du skal frelses fra rivalen, som dit ene øje knuste. Spurv I har kæmpet mod hinanden om en hunspurv vårberuste. Du skal frelses fra rivalen, som dit ene øje knuste. Ligner det en helt i striden at han endnu ej dig slipper, skønt du ligger træt på ryggen

Læs mere

SANGE TIL BABYRYTMIK & ULVETIMEN I FREDENS-NAZARET KIRKER

SANGE TIL BABYRYTMIK & ULVETIMEN I FREDENS-NAZARET KIRKER SANGE TIL BABYRYTMIK & ULVETIMEN I FREDENS-NAZARET KIRKER Velkommen til babyrytmik! I mappen her finder du de sange, vi synger til babyrytmik & Ulvetimen i kirken. Du kan også finde sangene på vores hjemmeside

Læs mere

Det er ikke rigtigt!? himler han, da jeg fortæller om mors ørering. Og kort efter er vi på vej ud i mørket. Med lyden af fed trompetfanfare bag os.

Det er ikke rigtigt!? himler han, da jeg fortæller om mors ørering. Og kort efter er vi på vej ud i mørket. Med lyden af fed trompetfanfare bag os. Gyldendal For pokker da Mor fnyser, så der kommer ild ud af hendes næsebor. Har du set den anden? Hun rækker guldøreringen med den funklende brillant op mod mig. Jeg ryster hovedet og rynker næse. Den

Læs mere

Godmorgen, lille land Melodi: Carsten Johs. Mørch - Tekst: Niels Brunse

Godmorgen, lille land Melodi: Carsten Johs. Mørch - Tekst: Niels Brunse Godmorgen, lille land Melodi: Carsten Johs. Mørch - Tekst: Niels Brunse Godmorgen, lille land! Et land med sol, et land med dis, med kyst af sten og sand, som havets bølger slikker, med bakker skabt af

Læs mere

Allehelgens dag,

Allehelgens dag, Allehelgens dag, 3.11.2013. Domkirken: 732 Dybt hælder året, 571 Den store hvide (prædiken, navneoplæsning, motet), 549 Vi takker dig, 754 Se nu stiger. Nadver: 573 Helgen her Gråbrødre: 732, 571, 549,

Læs mere

15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34

15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34 15. Søndag efter Trinitatis 2013, Hurup og Gettrup Mattæus 6, 24 34 Herre, lær mig at søge dit rige og din retfærdighed og giv mig så alt andet i tilgift. AMEN Ja, den er god med dig, Jesus! Sådan fristes

Læs mere

Når du løb bort trak du vores nerver med dig selvom du måske troede at du skabte et tomrum hvor intet kunne følge dig

Når du løb bort trak du vores nerver med dig selvom du måske troede at du skabte et tomrum hvor intet kunne følge dig Når du løb bort trak du vores nerver med dig selvom du måske troede at du skabte et tomrum hvor intet kunne følge dig at et sort hul kan være til at overse et solsystem er først ude af balance når solen

Læs mere

Goddag-sang. Goddag, goddag, goddag alle sammen Goddag, goddag, goddag alle sammen! Farvel-sang

Goddag-sang. Goddag, goddag, goddag alle sammen Goddag, goddag, goddag alle sammen! Farvel-sang Alle vores morgensamlinger starter med at alle børn og voksne holder i hænderne og synger goddag. Når morgensamlingen er slut, holder vi igen i hænderne og synger vores farvelsang. Når hver enkelt sang

Læs mere

Nu er det blevet eftermiddag. Solen er ved at gemme sig. Fra vinduerne skinner der gult lys. Snart er det aften.

Nu er det blevet eftermiddag. Solen er ved at gemme sig. Fra vinduerne skinner der gult lys. Snart er det aften. Vilja, mor og morfar bor på en gård, der ligger øverst oppe på en bakke. Herfra løber Vilja ned ad stien, når hun skal i skole. Når skolen er slut, maser hun igen op ad bakken, træt og sulten. Om vinteren

Læs mere

Barndommens Gade. Så råbte vi op - cigaretternes glød brændte røde huller i tågen, og det blev sent i den mørke port, men gaden var altid vågen.

Barndommens Gade. Så råbte vi op - cigaretternes glød brændte røde huller i tågen, og det blev sent i den mørke port, men gaden var altid vågen. Barndommens Gade Skrevet af Tove Ditlevsen I Det stormer derude - far hen, far hen, lad faldne de visnede blade, det stemmer så godt med mit sind i dag så længes mod barndommens gade. Når regnen siled,

Læs mere

GLÆDELIG JUL. Indholdsfortegnelse: Julen har bragt velsignet bud 1. Glade jul dejlige jul Det kimer nu til julefest

GLÆDELIG JUL. Indholdsfortegnelse: Julen har bragt velsignet bud 1. Glade jul dejlige jul Det kimer nu til julefest GLÆDELIG JUL Indholdsfortegnelse: Julen har bragt velsignet bud 1 Glade jul dejlige jul Det kimer nu til julefest Et barn er født i Betlehem 2 Dejlig er den himmelblå Dejlig er jorden 3 Højt fra træets

Læs mere

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng

Projekt Godnat CD. Se jeg ligger i min seng Projekt Godnat CD Se jeg ligger i min seng Se mig jeg ligger i min seng x 2 Og tænker på alle de skøre ting som jeg så ud-i-haven her idag Uh-ha - Jeg tror - jeg så en stor giraf, men dens prikker de var

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31. Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN

7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31. Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN 7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31 Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN Som tiden dog går! siger vi tit. Nu er det allerede fire

Læs mere

Tekster. Velkommen til ordenes Univers

Tekster. Velkommen til ordenes Univers Tekster Velkommen til ordenes Univers Her kan du læse et lille udvalg af egne tekster: digte, salmer og sange Mit mål er, at det inden længe bliver muligt at lytte til nogle af mine salmer Jeg ønsker dig

Læs mere

INDVIELSESVEJEN 1 3 SET GENNEM TAROTKORT ÅNDENS REJSE MOD SJÆLEN B. KIM PEDERSEN OG DEN GYLDNE CIRKEL

INDVIELSESVEJEN 1 3 SET GENNEM TAROTKORT ÅNDENS REJSE MOD SJÆLEN B. KIM PEDERSEN OG DEN GYLDNE CIRKEL INDVIELSESVEJEN 1 3 SET GENNEM TAROTKORT ÅNDENS REJSE MOD SJÆLEN B. KIM PEDERSEN OG DEN GYLDNE CIRKEL WWW.BKIMPEDERSEN.DK Uranus v169 Gid mit klageråb må nå dig, Herre, giv mig indsigt efter dit ord!

Læs mere

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016

Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Prædiken m.v. fra Familie-høstgudstjenesten 18.s. efter trinitatis 2016 Klokkeringning intro prælud. m. procession Indgangsbøn Salme: 729: Nu falmer skoven Hilsen svar Indledning om høst Læsning: Gud sagde:»jorden

Læs mere

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden.

Alle. Vores hjerter på et guldfad. Vilkårene blev for ringe. Vil du med ud at gå en tur. Vil du med ned til stranden. Alle Vores hjerter på et guldfad Vilkårene blev for ringe Vil du med ud at gå en tur Vil du med ned til stranden Vi var kun os to Vi var kun os ti tilbage Vi var kun os tre til ceremonien Vi var en familie

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster og akkorder

Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard. Smag for leg. Tekster og akkorder Smag for leg Tekster og akkorder Morten Musik Musik mest for børn Med Morten Mosgaard www.mortenmusik.dk +45-28 40 66 95 morten@mortenmusik.dk Indhold Smag for leg... s. 3 Hvem vil lave suppe... s. 4 Grøntsagsgymnastik...

Læs mere

Men myren må man ikke tisse på, og derfor råber jeg: La vær og stå og tis på myren, men gå hjem igen med jeres tissemyretissemænd!

Men myren må man ikke tisse på, og derfor råber jeg: La vær og stå og tis på myren, men gå hjem igen med jeres tissemyretissemænd! God morgen, sol God morgen, sol! God morgen, morgensol, som skinner ned på bellis og viol og ned på Jens og Karl, de frække fyre, der står og tisser på en tissemyre. Men myren må man ikke tisse på, og

Læs mere

Bendt Astrup. 5 Årstidssange. For blandet kor. trofe

Bendt Astrup. 5 Årstidssange. For blandet kor. trofe 5 Årstidssange For blandet kor 2004 trofe 5 Årstidssange Trykt i Exprestrykkeriet Printed in Denmark 2004 trofe 0204 B trofe MMIV 4 4 Til foråret Harald Herdal Œ U Ó 4 4 Tøv ik- ke me- re men 4 kom vi

Læs mere

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier

Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Skrevet af Peter Gotthardt Illustreret af Bodil Bang Heinemeier Morgengry kommer fra skypaladset i himlen. Men hun vil hellere tage på eventyr med sine to venner nede på jorden. Aben Kókoro kan godt lide

Læs mere

Godmorgen, lille land! Melodi: Carsten Johs. Mørch Tekst: Niels Brunse

Godmorgen, lille land! Melodi: Carsten Johs. Mørch Tekst: Niels Brunse Godmorgen, lille land! Melodi: Carsten Johs. Mørch Tekst: Niels Brunse Godmorgen, lille land! Et land med sol, et land med dis, med kyst af sten og sand, som havets bølger slikker, med bakker skabt af

Læs mere

24. december Så er det jul!

24. december Så er det jul! 24. december Så er det jul! 24. DECEMBER Jeg vågner og må se at komme op, men det er nu dejligt at ligge og lytte til alle de kendte lyde. Ulrik sover endnu, og jeg lukker øjnene og lader tankerne løbe.

Læs mere