November-December 2017

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "November-December 2017"

Transkript

1 HusAvISEN Nybodergården November-December 2017

2 IndhOld Nyttige oplysninger Nyt fra forstanderen Ny fodterapeut er startet Univers på Vers - koncert Niels har et PS! Unge musikere underholdt I Luthers fodspor - klassisk koncert Fredagsbar med flamenco og tapas Dialogmøder med beboere og pårørende Brevafstemning til kommune- og regionsrådsvalg Fredagsbar i november med underholdning Tøjsalg i caféen Workshop afsluttes med fernisering Søværnets Tamburkorps spiller julesange i caféen Julefredagsbar med underholdning Julefrokost og julegudstjeneste Demensrådgivning i Nybodergården Faste aktiviteter Fødselsdage i november og december Vil du tale med en præst Fodterapeut og frisør Vores frivillige Nybodergårdens værdigrundlag Menu November Husavisen udkommer hveranden måned: Januar-Februar Marts-April Maj-Juni Juli-August September-Oktober November-December

3 Nyttige oplysninger Nyttige Navne & Numre: Forstander Jette Jensen Hovednr./omstillingen Kontorfunktionær Lise Lotte Bilgrav sal - Afdelingsleder Mette N. Kirsch sal - Afdelingsleder Mette N. Kirsch Ansvarshavende aften, nat og weekend Økonoma Jytte Thøstesen Teknisk medarbejder Johnny Einar Corell Aktivitetsmedarbejder Geir Elvin Jensen Fax Ved indflytning: Henvendelse til den pågældende afdelingsleder, hvor beboeren skal flytte ind. Ved dødsfald: Henvendelse til den pågældende afdelingsleder, samt ved afhentning af indbo (evt. kontoret i stuen). Deadline for næste Husavis: Mandag den 23. oktober 2017 Vi byder velkommen til ny indflytter: 1.sal: Per Groth Larsen Kim Torben Søiberg 2.sal: Merethe Stagetorn Wagner T. Sørensen

4 nyt fra forstanderen 30. oktober 2017 Kære Alle i Nybodergården. November og december måneder er nu nået og dette er mit sidste indlæg for i år. Udenfor skinner solen fra en klar blå himmel og med kølig temperatur fra morgenstunden i dag, hvor det var 4 grader varmt. Vi går nogle af årets travleste måneder i møde, men også en skøn tid. Julen nærmer sig stille og roligt og dermed også nytåret, hvor vi siger farvel til 2017 og skal tage frisk start på et helt nyt år. Et blik tilbage på året i Nybodergården er et år, hvor vi har præsteret meget. Vi er kommet langt i vores faglighed med et tættere samarbejde mellem hinanden og bedst mulig anvendelse af alles forskellige fagligheder. Det er naturligt at hjælpe hinanden på tværs i huset, hvor vores ældre bor. Vi er lykkes med en god trivselsundersøgelse blandt personalet, at fastholde et godt arbejdsmiljø - et godt resultat af brugerundersøgelsen fra Vi er blevet et klinisk praktiksted for sygeplejestuderende, vi har fået ansat sygeplejersker, og vi arbejder forsat med fokus på en høj faglighed og kvalitet, der gerne ses i vores hverdag og praksis. Vi har revideret indflytningsmaterialet og udarbejdet en udflytningsprocedure og dermed fået større fokus på indflytning, dialog og forventningsafstemning med beboer, familie og pårørende. Vi har indført og er startet på udvikling af CURA, vores nye dokumentationssystem, som vi arbejder stringent med. Vi har i dag det kommunale tilsyn på besøg. Den foreløbige tilbagemelding siger, at vi skal arbejde videre med kommunikation, adfærd og faglighed, idet tilsynet bemærkede flere forhold i deres observationsstudie i den udførte pleje og omsorg - specifikt vedr. tiltale og hygiejne. Når rapporten foreligger, vil der blive udarbejdet en handleplan.

5 nyt fra forstanderen I september måned godkendte bestyrelsen vores værdi grundlag, som vi arbejder med afsæt i. Værdigrundlaget findes på vores hjemmeside og blev udgivet med sidste Husavis og gentages i denne udgave. Vi skal i 2018 arbejde videre med vision og missions arbejdet, samt det kommende ledelsesgrundlag. Sundheds- og omsorgsforvaltningen er ved at udarbejde et nyt ledelsesgrundlag, der i fremtiden er retningsgivende for ledelse. Jeg har søgt ekstra midler gennem Boligsekretariat København til forskønnelse indvendigt i Nybodergården. Det er med glæde, at jeg kan meddele, at vi har fået midler til malerarbejde og forbedring af akustikken i træningssalen og konferencelokalet. Arbejdet vil blive udført i årets sidste måneder. Boligselskabet 3B har også sagt god for at udskifte lyskilder til LED, da dette er energibesparende og vil give lidt mere lys i fællesarealerne her hvor vi går den mørkere tid med vinter i møde. 3B har meddelt mig, at de desværre ikke får indhentet tilbud på nye garderobeskabe i boligerne i år. Det er begrundet i, at fokus i 3B er sikring af ny driftsorganisation i år. 3B har stillet os i udsigt, at tage fat på opgaven i starten af Tætning af vinduerne vil blive udbedret i år. Vi har i oktober måned indledt nyt samarbejde med Statsautorisret fodterapeut Dorte. Jeg har sendt et specifikt brev til beboerne. I mit sidste indlæg nævnte jeg, at der er fælles politisk fokus på i Sundheds- og omsorgsforvaltningen at udarbejde nye driftsoverenskomster for de selvejende plejehjem. Der er et politisk ønske om, at der er mere rum til mangfoldighed og nuancer på det enkelte plejehjem. Jeg informerer mere, når der er nyt. Onsdag i sidste uge og onsdag i denne uge holder vi beboer- og pårørendemøder. Du kan læse et sammenfattende skriv i denne udgave af Husavisen. Fra 1. januar 2018 begynder vores nye afdelingssygeplejerske på 1. sal. Jeg glæder mig på husets vegne til at byde hende velkommen. De kommende måneder byder på mulighed for mange hyggelige stunder. Hold øje med kalenderen eller opslag ved hovedindgangen eller i afdelingerne ved køkkenerne. Jeg glæder mig til julestemningen i Nybodergården og vore traditioner ved juletid. Mandag den 8. januar er der Nytårskur kl i Caféen, hvor vi igen skal nyde mousserende vin til lyden af blide jazztoner. Jeg ønsker jer alle og jeres familier en glædelig jul og et godt nyt år. De varmeste hilsner Jette.

6 ny fodterapeut Vi kan med glæde meddele jer, at vi har indledt et samarbejde med Dorte fra Lucky-feet. Alle beboere har modtaget et brev vedrørende vores nye fodterapeut. Heri er der beskrevet, hvordan tidsbestilling og betaling kan foregå. Dorte s første dag i Nybodergården var lørdag den 7.oktober. Hun vil som udgangspunkt være i huset fredage, eller efter nærmere aftale. Vi ønskert Dorte velkommen i huset!

7 univers på vers - koncert Musikken har strømmet ud i huset efter sommeren. Vi startede med dejlig jazzinspirerende latin rytmer torsdag d.14.september. Univers på Vers er garvede musikere og unge sangere, der optræder sammen. Under ledelse af kapelmester Anders Jacobsen fik vi glæde af deres livsglade sange og melodier! Univers på Vers modtog i 2015 Børnejazzprisen DMA Danish Music Award, og var også nomineret i De har spillet over 100 familiekoncerter i , bl.a. på fem jazzfestivaler. Der var bare kvalitet over underholdningen!

8 niels har et PS! Kære alle venner og bekendte! Jeg takker mange gange for deltagelsen i min afskeds/fødseldagsfest! Især I beboere, som I ved jeg jo elsker! I har åbenbart gennemskuet mig igennem tiderne - jeg kan både lide vin, øl og tobak. Jeg var så overvældet, at jeg glemte at låne mikrofonen og takke jer for gaverne! Jeg havde ellers tænkt mig at gå en tur i Kongens Have om mandagen, men luskede hjem med gaverne grundet vejret. Se billede nedenunder. Jeg har virkelig feset den af indtil nu, men jeg vil leve op til mit løfte om at besøge jer! kærlig hilsen Niels

9 unge musikere på besøg Torsdag d. 5.oktober havde vi besøg af 20 unge fra produktionsskolen K-U-B-A s musiklinje på Østerbro. De spillede akustiske koncerter med tre forskellige besætninger til stor glæde for vores beboere! De unge musikere var virkelig dygtige og de spillede ældre sange, som vækkede genklang hos publikum. Ja, der var beboere der mente det var den bedste musik vi har haft indenfor dørene i den tid de har boet her. Og det siger ikke så lidt.. Med kontakten vi nu har til produktionsskolen, håber vi der kan blive en lejlighed til at høre og se de dygtige unge mennesker igen. PS! De kom frivillig og det hele var gratis. Af hjertet tak :)

10 i luthers fodspor - koncert I forbindelse med 500-året for reformationen havde vi lørdag d.7.oktober besøg af trioen GIÒIA, der berigede os med dejlig middelalder musik og ikke mindst historier om Martin Luther. GIÒIA består af Karina Agerbo (tv.), Tira Skamby (th.) og Mie Korp med harpen. Desuden havde Holmens kirke bidraget med to korsangere, der hjalp til med sangene. En dejlig lørdag formiddag i caféen!

11 fredagsbar i oktober Til fredagsbaren i oktober havde køkkenet sørget for lækker tapas, og hvad passer bedre til lige det end dejlig og dygtige flamenco underholdere. Pepita Rohde og Andrée Petersen gav de fremmødte en danse- og musikoplevelse!

12 beboer/pårørende møder Der er netop blevet afholdt to beboer/pårørende møder på Plejehjemmet Nybodergården. Forstander Jette Jensen orienterede om nyt fra bestyrelsen, som bakker op om friere rammer til de selvejende institutioner fremover, og der er politisk enighed om at lave nye driftsaftaler. Vi er underlagt Københavns kommunes retning for driften af plejehjemmet og følger det. De selvejende plejehjem er enige med kommunen om retningen, dvs. vision og strategi for driften. Der blev talt om værdigrundlaget for Nybodergården, som bestyrelsen bakker op om og som også kan læses i dette nummer af Husavisen. Der blev også talt om den nye brugerundersøgelse som er lige på trapperne, og som beboere og pårørende kan deltage i. Forstanderen orienterede også om det nye samarbejde mellem plejehjem og Regionen om hospitalsindlæggelser i det nye år. Så er der nye fælles aftaler om vask af linned og tøj for beboerne i kommunen, da det overgår til ny leverandør pr. henholdsvis 1.juni og 1.april. Når det gælder nyt fra boligselskabet, så drejer det sig om nye garderobeskabe og tætning af vinduer i boligerne. Garderobeskabene vil blive skiftet, men det kan ikke nås i år, oplyser boligselskabet. Der er bevilliget midler til videre forskønnelse af stueplan, så der bliver malet i de resterende rum, samt opsat lyddæmpende akustikplader i det store konferencerum og i træningsrum. Beboernes døre vil også blive malet, som en del af projektet. Det kommunale tilsyn kom på besøg i mellem de to møder og vi afventer en rapport om resultatet af tilsynet.

13 beboer/pårørende møder Hverdagslivet i huset blev også kommenteret, og der var stor tilfredshed blandt de fremmødte om aktiviteterne i huset. Og den nye fodterapeut og det nye cash-guard system fik rosende ord med på vejen. Der blev igen orienteret om klippekortsordningen og velfærdsmidlerne beboerne kan benytte sig af, og der blev opfordret til at bruge ordningen. En pårørende savnet bedre kommunikation mellem afdelingen og pårørende, når der blev skiftet kontaktperson for beboer. Der blev også spurgt ind til mange nye ansigter i huset, og det er der, fordi vi har påtaget os en social rolle med forskellige virksomhedspraktikanter, mennesker i fleks/skånejob, og så vi er godkendt som studieplads for sygeplejestudernede som noget nyt. Beboer/pårørende møderne vil også blive afholdt i 2018 to i foråret og to i efteråret - følg med på opslag!

14 forhåndsafstemning til valget Tirsdag d. 31.oktober kunne beboere og spisegæster på Nybodergården forhånds stemme til Kommune- og Regionsrådsvalget Det foregik i personalestuen for dem, der selv kunne komme i det dertil indrettede valglokale. Der var også beboere, som ønskede at afgiv deres stemme i deres eget hjem, og så kom de valgtilforordnede op i beboerens hjem for at modtage stemmesedlen. Beboere der har ikke har fået afgivet stemme, kan henvende sig i adminstrationen og vi vil være behjælpelige. Så er der bare at vente på resultatet til resten af de stemmeberettigede i kommunen har stemt tirsdag d.21.november. Godt valg!