YHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "YHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR"

Transkript

1 UGE 39 * 2014 * N Y H E D S B R E V : YHEDER OG DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR FEMERN-TUNNEL STYRKER KØBENHAVNS LUFTHAVN Den kommende tunnel er ingen konkurrent, tvært imod, mener Københavns Lufthavns direktør Thomas Woldbye, men understreger, at der er visioner, der skal indfries Selvom den kommende Femern-forbindelse skulle tage noget af trafikken til Tyskland, så betragter Københavns Lufthavns direktør Thomas Woldbye faktisk slet ikke den faste forbindelse over Femern Bælt som en konkurrent. Femern-tunnelen er snarere en vækstgenerator for lufthavnen. -Vores principielle indstilling er, at god og endnu bedre infrastruktur er en god ting for Københavns Lufthavn. Punktum. Man skal huske, at togene går begge veje, og alt hvad der kan udvide vores opland er en god ting. Det er vores opgave som region og som lufthavn, at gøre os så attraktive, at der kommer flere folk til, end der kører fra, siger Thomas Woldbye. Som mangeårig udlandsdansker og direktør for Danmarks vigtigste vindue til udlandet, oplever han nogle gange, at debatten om infrastrukturen i Danmark er alt for snæver. Danmark er et meget lille land, og når der i de kommende år afsættes 100 milliarder kroner til opgraderingen af infrastrukturen, så er meget vigtigt, at man skeler til og koordinerer med nabolandene, mener han. Der er nogle gange en tendens til, at man tænker fra gadekæret og ud. Jeg vil opfordre til, at når man nu går i gang med Femern og har sat penge af til en Togfond, og også i Sverige ser ud til at investere tungt i infrastruktur i de kommende år, at man så bringer det internationale perspektiv ind i planlægningen. I stedet for at se alting fra København, så bør man kigge på regionen, som om man sad i New York eller Shanghai. Potentialet er enormt, og det er op til os at indfri det." Men, understreger han, ingen får noget foræret, og skal visionerne indfries, så kræver det grundigt forarbejde og langsigtet tænkning. Han peger på Øresundsforbindelsen, som det bedste eksempel på, hvilke synergieffekter, investeringer i infrastruktur kan udløse. Københavns Lufthavns succes i de senere år skyldes i høj grad Øresundsforbindelsen, der har gjort København til det naturlige trafikale centrum for Skåne. Den faste forbindelse over Øresund ændrede radikalt trafikmønstret og den geografiske logik i Østdanmark og Sydsverige. Adgangen til lufthavnen blev forbedret markant fra Malmø. I dag kan man tage toget fra Malmø centralstation til Københavns Lufthavn på under en halv time. Københavns Lufthavn er i dag Sveriges anden største lufthavn efter Arlanda lufthavn i Stockholm. I 2011 udgjorde svenske passagerer 16 procent af samtlige internationale afrejsende fra lufthavnen. Thomas Woldbye forventer, at Femern-forbindelsen vil have en lignende effekt. Du kan læse hele artiklen på:

2 INTERNATIONAL HAVNEKONFERENCE "Blå vækst i havnene" i forbindelse med Danish Maritime Days I tilknytning til "Maritime Days 2014" holder Danske Havne - i samarbejde med Transportøkonomisk Forening - en konference om "Blå vækst i havnene - Maritime tendenser, udvikling af nye virksomheder og strategier" Tirsdag den 7. oktober 2014 kl i Bella Centeret i København. Formålet er at tiltrække internationale videnpersoner, beslutningstagere og markedsaktører for at sætte den europæiske maritime udvikling i en global kontekst. Temaet er: Blue growth in ports Maritime trends, new business development and the strategy to make it happen. Sted og pris for konferencen er endnu ikke på plads, men det vil være i eller i nærheden af København for at skabe synergi i mellem de andre arrangementer under Danish Maritime Days. Arrangementet vil give et konkret billede af den globale maritime scene og dermed en indikation om det virkelighedsbillede, som danske aktører skal tilpasse sig for at fastholde og styrke Danmarks position i internationale maritime kredse. TØF er et fagligt forum på tværs af transportformerne og dækker således alle transportaktører i den maritime transportkæde til lands og til søs. Havne er et naturligt bindeled i den globale transportkæde. Læs mere på: eller SAMFUNDET HØSTER STORE GEVINSTER VED STOREBÆLTSFORBINDELSEN Kommentar af direktør Michael Svane, DI Transport Var det en god idé at bygge den faste forbindelse over Storebælt? Ja, det er der udbredt enighed om i dag, selvom det langt fra var alle, der var overbeviste, da man i sin tid traf beslutningen om at anlægge forbindelsen. Beslutningen om at bygge Storebæltsforbindelsen har været en overordentlig klog beslutning, som over en periode på 50 år giver det danske samfund en gevinst på 379 milliarder kroner. Det viser resultatet af en ny analyse, hvor Transportministeriet og Sund & Bælt har fået opgjort værdien af Storebæltsforbindelsen. Storebæltsbroen finansieres af brugerne og beslutningen, om at projektet skal finansieres via brugerbetaling, har sikret, at forbindelsen er blevet en realitet langt hurtigere, end det ellers ville have været tilfældet. Ifølge den ny rapport er det også blevet billigere at krydse Storebælt, da prisen i dag kun er det halve af, hvad den var med bilfærgen mellem Halsskov og Knudshoved. Trafikken over Storebæltsforbindelsen er steget støt siden åbningen, og hver dag året rundt er der nu ca køretøjer, der krydser Storebæltsforbindelsen. Endnu flere vil kunne få glæde af Storebæltsforbindelsen, hvis det blev billigere at krydse Storebælt. Man er nødt til at sikre, at Storebæltsforbindelsen har en sund økonomi, men fremadrettet skal man se på, om det kan forenes med lavere takster. Hvis det bliver billigere at køre over Storbælt, kan vi som samfund høste endnu større gevinster af forbindelsen.

3 BROAFGIFT NEJ TAK Sådan står der på et klistermærkat, som læserne af Fyens Stiftstidende fik med deres avis i søndags Dermed skød avisen en storstilet kampagne i gang mod broafgiften på Storebæltsbroen og chefredaktør Per Westergård, Fyens Stifttidende, erkender, at avisen dermed tager klart stilling i et politisk spørgsmål. - Det gør vi, fordi vi ønsker at være en aktiv spiller i det samfund, vi er en del af. Prisen for at køre over Storebælt er så høj, at den bremser udviklingen på Fyn og skubber os mod at være et udkantsområde midt i landet, siger chefredaktøren Tidligere på ugen lancerede transportminister Magnus Heunicke (S) ellers en rapport, der slog fast, at Storebæltsbroen har været en kæmpegevinst for det danske samfund og i særlig grad Fyn. - Vi bestrider ikke broens succes. Den er åbenlys, men politikerne burde fokusere på, hvordan vi kan få en større gevinst ud af broen. Det får vi ikke ved som nu at lade broafgiften finansiere ting, som intet har med broen at gøre. Nu råber vi op, før den udvikling fortsætter og koster flere fynske arbejdspladser, siger Per Westergård. Du kan følge debatten på: GULDÆG KAN OGSÅ SKIVES Kommentar af chefredaktør Knud Meldgaard Det er ikke nemt, at udgive papiraviser i disse tider. Oplagene rasler ned og det er svært at finde ny læsere, ikke mindst blandt de nye generationer, der for længe siden har vænnet sig til, at nyheder dem læser man på Nettet eller på mobilen, eller alle andre steder end i en gammeldags avis. Det kunne der skrives mange, gode og beklagende ord om af en redaktør med tryksværte i blodet, men det skal der så ikke i dag. De store bladhuse lancerer derfor bl.a. diverse mere eller mindre seriøse annoncefinansierede tillæg for at strække på økonomien, men det er som at p. i bukserne, det er en stakket varme. Man kan også tage en sag op. Noget følelsesmæssigt. Noget der kan bringe befolkningen, gerne en lokal, i harnisk, men helst noget politisk og gerne noget med skat eller afgifter, som vi jo alle elsker at hade. En sådan sag har man fundet på Fyens Stifttidende og ser man på den dækning de andre medier har givet Stiften i afvigte weekend, så er det en god sag. Den hæderkronede avis har åbenbart succes med den nye serie, da argumenterne mod broafgiften vælter ind, som Stiften skriver. Tillykke med det! Men når nu engang de rare fynboer har raset af, så er det nok en god idé, at se på de fremtidige afgifter og her er det ikke bare fynboerne, der skal involveres, men hele befolkningen, og ikke mindst det erhvervsliv, der hver dag bruger broen for at bringe varer til og fra hovedlandet og resten af Europa. Den nu siddende finansminister har lige så svært ved at slagte en høne der lægger Guldæg, som kommende finansministre vil have det, men vi bør måske alligevel sige tak til Per Westergård og de mange, der allerede nu har givet til kende, at vi, befolkningen og erhvervslivet, er opmærksomme på, at æg kan skives til gavn for de mange også Guldæg!

4 ØGET ERHVERVSVENLIGHED PÅ LOLLAND-FALSTER Guldborgsund og Lolland kommuner er blevet mere erhvervsvenlige. Det mener de lokale virksomheder, som belønner de to kommuner med markant fremgang i Dansk Industri s årlige analyse af det lokale erhvervsklima, men selv om der i begge kommuner er plads til forbedring, så er direktør Mikkel Wesselhoff, Business LF godt tilfreds. - Analysen viser overordnet set bare dét, vi allerede vidste, at Lolland-Falster er et godt sted at drive forretning. Begge kommuner er meget ihærdige, når det gælder om at tilrettelægge erhvervspolitik og sagsbehandling for at imødekomme virksomhedernes behov, siger Mikkel Wesselhoff, der især hæfter sig ved, at man på Lolland-Falster kan gøre det bedre på uddannelsesområdet. Begge kommuner scorer lavt på arbejdskraft og uddannelse. Områderne er vigtige for virksomhedernes evne til at tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere. - Det siger mig, at vi skal til at se på, hvordan vi kan uddanne den eksisterende arbejdskraft, og hvad vi kan gøre for, at flere tager en uddannelse - og samtidig bliver i landsdelen. Vi er heller ikke så gode til at gøre de unge opmærksomme på job- og erhvervsmuligheder i de private virksomheder, siger Mikkel Wesselhoff videre. Selv om Lolland Kommune går 23 pladser frem i spørgsmålet om Infrastruktur og transport, så viser analysen fra DI, at erhvervslederne ikke er tilfredse med den nuværende situation. I denne kategori ligger begge kommuner under deres samlede placering i DI s analyse. - Her er jeg sikker på, at de kommende års store nationale og internationale investering i infrastruktur vil slå igennem. Hele Lolland-Falster er optaget af at styrke landsdelens position inden for transport og logistik, og med de enorme investeringer i Femern Bælt, ny jernbanelinje og en ny Storstrømsbro vil vi komme styrket ud af kommende års analyser, siger Mikkel Wesselhoff til slut KORT NYT FEHMARNBELT DAYS 2014 Dage med masser af muligheder 30. september til 2. oktober mødes eksperter, politikere og borgere i København til Fehmarnbelt Days 2014 omkring det fælles emne: at se mulighederne i den kommende Femern Bælt region. Days byder på en række konferencer og events. Se programmet på: NY LANDECHEF I FINLAND Blue Water styrker sin position i Finland for at blive en endnu stærkere spiller inden for transport og logistik Den 1. september overtog Erkki Valtonen rollen som Blue Waters landechef i Finland efter Henrik Mahlberg, som har stået i spidsen for området siden Henrik Mahlberg vil fremover have ansvaret for forretningsudvikling i de nordiske lande og fungere som Key Account Manager for flere kunder i Finland. 50 årige Erkki Valtonen har mere end 20 års erfaring med transport, logistik og salg samt ledererfaring fra flere store virksomheder. I sin første tid som landechef vil Erkki Valtonen arbejde tæt sammen med Henrik Mahlberg for at sikre en problemfri overgangsfase. Læs mere på:

5 VÆKST OG UDVIKLING PÅ TVÆRS AF DANMARK - en ny Kattegatregion Det er overskriften, når Kattegatkomitéen i samarbejde med Region Sjælland, Region Nordjylland og Region Midtjylland holder konference fredag d. 3. oktober De tre regioner og Kattegatkomitéen arbejder målrettet for at få etableret en fast forbindelse over Kattegat. En fast Kattegatforbindelse vil betyde fremtidssikret og hurtig infrastruktur på tværs af Danmark, der vil skabe helt nye rammer for vækst og udvikling i hele landet. Dertil kommer perspektiverne i at forbinde landets to store vækstcentre, hovedstaden og den østjyske byregion. Det er lige præcis perspektiverne ved en fast forbindelse over Kattegat set med både erhvervslivets og politikeres øjne, der er på dagsordenen på konferencen, der afholdes i Novo Nordisk Fritidscenter i Kalundborg. Forbindelser til hele verden En fast Kattegatforbindelse vil binde Danmark tættere sammen på tværs. Men den vil også binde hele Danmark tættere sammen med resten af Verden, via Københavns Lufthavn og Rasmus Winther, Public Affairs Manager i Københavns Lufthavne vil på konferencen sætte fokus på, hvordan hele Danmark får glæde af det internationale knudepunkt i Københavns Lufthavn. Tre regioner der står sammen Region Sjælland, Region Nordjylland og Region Midtjylland er enige om, at der er brug for at sætte fokus på behovet for at binde Danmark sammen på tværs af landet. - Det er helt afgørende at vi udnytter de vækst- og udviklingsmuligheder, der er ved at binde Danmark bedre sammen på tværs af landet. Derfor har vi tre regionsrådsformænd taget initiativ til denne konference. Jeg glæder mig meget til at diskutere de vigtige udviklingsmulighe-der, en en fast Kattegatforbindelse vil bidrage med, og jeg håber, at rigtig mange fra såvel erhvervsliv, organisationer, politikere mv., vil bidrage til debatten, siger Jens Stenbæk, Regionsrådsformand i Region Sjælland. På programmet er oplæg ved: Jens Kampmann, formand for Kattegatkomitéen * Jan Hoff, Senior Vice President og Sitechef, Novo Nordisk Kristian Kolstrup, manager og partner, Incentive * Martin Damm, borgmester i Kalundborg * Rasmus Winther, Public Affairs Manager, Københavns Lufthavne & Regionsrådsformændene Jens Stenbæk, Region Sjælland, Ulla Astman, Region Nordjylland og Bent Hansen, Region Midtjylland Deltagelse i konferencen er gratis og tilmelding kan ske frem til d. 29. september Se hele programmet og hvordan du tilmelder dig her: Udgiver: Meldgaard Media & Marketing s.m.b.a. * CVR-nr Redaktion & Annoncer * Motalavej 37 * DK 4220 Korsoer * Ansvarshavende Chefredaktør & Udgiver Knud Meldgaard

UGE 3* 2015 * U G E B R E V E T:

UGE 3* 2015 * U G E B R E V E T: UGE 3* 2015 * U G E B R E V E T: DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I ÖRESUNDSREGIONEN NytårsVisioner: MERE PLADS OGSÅ TIL DE BLÅ MOTORVEJE Danske Havne har fået en direktør med kant Chefredaktør

Læs mere

UGE 9* 2015 * U G E B R E V E T:

UGE 9* 2015 * U G E B R E V E T: UGE 9* 2015 * U G E B R E V E T: DEBAT OM TRANSPORT, LOGISTIK & INFRASTRUKTUR I ÖRESUNDSREGIONEN FEMERN-FORBINDELSEN: ET STORT PROBLEM, MEN EN STØRRE OPGAVE Den planlagte forbindelse er IKKE truet Af chefredaktør

Læs mere

ØSTJYLLAND PÅ ARBEJDE FOR DANMARK

ØSTJYLLAND PÅ ARBEJDE FOR DANMARK ØSTJYLLAND PÅ ARBEJDE FOR DANMARK ØSTJYLLAND ARBEJDER FOR DANMARK Østjylland er Danmarks næststørste vækstregion. Vi vil udvikle og styrke det østjyske område som den ene af to førende vækstmetropoler

Læs mere

SKABER VÆKST VERDENS STØRSTE KLYNGEKONFERENCE INDTAGER DANMARK VI SKABER INNOVATION. KLYNGER ER FREMTIDEN Side 9. uddannelsesminister

SKABER VÆKST VERDENS STØRSTE KLYNGEKONFERENCE INDTAGER DANMARK VI SKABER INNOVATION. KLYNGER ER FREMTIDEN Side 9. uddannelsesminister KLYNGER SKABER VÆKST Tillægget er udgivet af Region Syddanmark og REG X VERDENS STØRSTE KLYNGEKONFERENCE INDTAGER DANMARK Christian Ketels, præsident TCI VI SKABER INNOVATION OG VÆKST Side 4 Distribueres

Læs mere

Danmark som udviklingsland

Danmark som udviklingsland (NB! De talte ord gælder klausuleret til kl. 14.00) Danmark som udviklingsland DI s formand Jesper Møllers tale ved DI's Erhvervspolitiske Topmøde 2010 Velkommen til DI's Erhvervspolitiske Topmøde 2010!

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2014. DKFs strategiske position

Bestyrelsens beretning for 2014. DKFs strategiske position Bestyrelsens beretning for 2014 Dansk Kommunikationsforening (DKF) har i 2014 budt velkommen til 268 nye medlemmer. Vi har også sagt farvel til flere gode medlemmer og en hel del prøvemedlemmer, og i dag

Læs mere

Erhvervslivets lokale stemme. Bestyrelsesarbejde Repræsenterer erhverv, kultur og uddannelse

Erhvervslivets lokale stemme. Bestyrelsesarbejde Repræsenterer erhverv, kultur og uddannelse 6 Erhvervslivets lokale stemme 8 En lokal forankret erhvervsorganisation Bestyrelsesarbejde Repræsenterer erhverv, kultur og uddannelse 10 Kultur som vækstgenerator 12 Kulturliv er væsentligt for byens

Læs mere

Kommune kend din kulturarv! KULTURARVSSTYRELSEN OG REALDANIA

Kommune kend din kulturarv! KULTURARVSSTYRELSEN OG REALDANIA Kommune kend din kulturarv! KULTURARVSSTYRELSEN OG REALDANIA Indhold Side 2-3 Forord af af Kulturarvsstyrelsen Side 4-5 Forord af Realdania Side 6-13 Fælles anbefalinger Side 14-23 Halsnæs Kommune Side

Læs mere

De positive vinde. HOLBÆK REGIONENS ERHVERVSRÅD Stenhusvej 7 DK-4300 Holbæk T+45 5944 4268 F+45 5944 4201 erh@reghol.dk www.reghol.

De positive vinde. HOLBÆK REGIONENS ERHVERVSRÅD Stenhusvej 7 DK-4300 Holbæk T+45 5944 4268 F+45 5944 4201 erh@reghol.dk www.reghol. Nr. 5 marts 2009 Amerikansk koncern bygger fabrik i Holbæk... Det er medarbejderne, der skaber succesen... Når direktøren får brug for sparring... Fokus på det gode liv... Netværk deler viden - og finder

Læs mere

87. møde. Fredag den 9. maj 2014 (D) 1

87. møde. Fredag den 9. maj 2014 (D) 1 Fredag den 9. maj 2014 (D) 1 87. møde Fredag den 9. maj 2014 kl. 10.00 Dagsorden 1) Forhandling om redegørelse nr. R 13: Ministeren for by, bolig og landdistrikters regional- og landdistriktspolitiske

Læs mere

Affiliate marketing for nybegyndere

Affiliate marketing for nybegyndere Affiliate marketing for nybegyndere En gratis e-bog om affiliate marketing skrevet af: Dennis V. Kjærgaard Forord Hvad kan du forvente af denne e-bog Denne e-bog har jeg valgt at skrive og udgive gratis.

Læs mere

JP HumanResource. HR som strategisk. HR-funktionen skal gøre sig fortjent til det strategiske niveau, mener HR-direktør Per Krogager

JP HumanResource. HR som strategisk. HR-funktionen skal gøre sig fortjent til det strategiske niveau, mener HR-direktør Per Krogager JPHumanResource 03. udgave aug. 2011 Vis jeres værd HR-funktionen skal gøre sig fortjent til det strategiske niveau, mener HR-direktør Per Krogager HR som strategisk ressource Mindre danske virksomheder

Læs mere

Officielt medlemsblad for Dansk Taxi Råd

Officielt medlemsblad for Dansk Taxi Råd Officielt medlemsblad for Dansk Taxi Råd # 4 - April 2015-12. årgang Taxisalget styrtdykker side 6 Vognmænd i vildrede Skal man købe dyrt og sælge hurtigt, købe billigt og køre bilen ned eller skal man

Læs mere

På jagt efter det. businessaarhus.dk

På jagt efter det. businessaarhus.dk Årsmagasin 2013/14 På jagt efter det østjyske VÆKST-DNA Hvor skal Aarhus hen? / Udsigt til fremtiden Vejen frem / Mindre virksomheder skaber dynamik i Aarhus Det skal være nemt! / Hele vejen til toppen

Læs mere

Årsberetning 2012 F ORENINGEN AF R ÅDGIVENDE I NGENIØRER FRI

Årsberetning 2012 F ORENINGEN AF R ÅDGIVENDE I NGENIØRER FRI Årsberetning 2012 F ORENINGEN AF R ÅDGIVENDE I NGENIØRER FRI Indholdsfortegnelse Formandens beretning: FRI s strategi virker..................2 Pejlemærker for FRI i 2013...............................5

Læs mere

Læs om... Et fælles løft Journalistiske arbejdspladskurser med afsæt i den enkelte medievirksomhed er en kursusform, der vinder indpas.

Læs om... Et fælles løft Journalistiske arbejdspladskurser med afsæt i den enkelte medievirksomhed er en kursusform, der vinder indpas. #3 2014 Læs om... 4 6 12 14 16 18 19 20 22 2 Redaktion: Marlene Jørgensen (ansv.), Klaus Hollmann, Christina Jo Larsen, Lars Bo D. Hansen, Stine Charlotte Hansen og Ralf Andersson Design: Sanne Timmermann

Læs mere

Haves: Lav vækst Søges: Talentstrategi

Haves: Lav vækst Søges: Talentstrategi Haves: Lav vækst Søges: Talentstrategi Analyse af behovet for en regional strategi for tiltrækning og fastholdelse af internationalt talent UDARBEJDET AF: Peter Munkholm Nielsen, Research Manager & Klaus

Læs mere

Kommunal taxi-massakre i Horsens Side 6. Officielt medlemsblad for Dansk Taxi Råd. 5 skarpe til næstformanden og hans udfordrer side 18

Kommunal taxi-massakre i Horsens Side 6. Officielt medlemsblad for Dansk Taxi Råd. 5 skarpe til næstformanden og hans udfordrer side 18 Officielt medlemsblad for Dansk Taxi Råd # 04 - April 2013-10. årgang 5 skarpe til næstformanden og hans udfordrer side 18 Tynd ud i typen af tilladelser der er kun behov for taxien side 20 Endnu et stærkt

Læs mere

FRA VIDEN TIL VÆRDI 11 syn på serviceinnovation blandt små og mellemstore VIRksomhEDER

FRA VIDEN TIL VÆRDI 11 syn på serviceinnovation blandt små og mellemstore VIRksomhEDER FRA VIDEN TIL VÆRDI 11 syn på serviceinnovation blandt små og mellemstore virksomheder Forord Af Camilla Kølsen, områdechef, Business & Processes Lab, Alexandra Instituttet, og afdelingsleder, Forskning

Læs mere

Sydhavsøerne vil blomstre. Sjælland & Øerne FRA DIN LOKALAFDELING TEMA. Hvad vil Femernforbindelsen

Sydhavsøerne vil blomstre. Sjælland & Øerne FRA DIN LOKALAFDELING TEMA. Hvad vil Femernforbindelsen LOKALE NYHEDER FRA FØDEVAREFORBUNDET NNF SJÆLLAND & ØERNE LOKALE NYHEDER FRA FØDEVAREFORBUNDET NNF LILLEBÆLT-FYN Sjælland & Øerne FRA DIN LOKALAFDELING TEMA Hvad vil Femernforbindelsen betyde for dig,

Læs mere

Vækster din virksomhed i 2014? - så skal dit regnskabsprogram kunne følge med

Vækster din virksomhed i 2014? - så skal dit regnskabsprogram kunne følge med Nyt design - et regnskabsprogram du kan vokse med Tjek det ud i dag Vækster din virksomhed i 2014? - så skal dit regnskabsprogram kunne følge med Med e-conomic får du: Ubegrænset og gratis support når

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Der er mange, der stadig hænger fast i krisen. Og så er der dem, der er kommet videre. Ulrik Hartmann, direktør og ejer af

Læs mere

RENOVERING AF EKSISTERENDE BYGNINGER

RENOVERING AF EKSISTERENDE BYGNINGER RENOVERING AF EKSISTERENDE BYGNINGER Oktober 2009 Nøglen til energi og CO 2 -besparelser ligger i vores bygninger. Vi viser i dette nummer af Rockwool Newsletter en række inspirerende eksempler på, hvordan

Læs mere

Læhegn og vindmøller. Husk på, at når forandringernes vinde blæser, så bygger nogle læhegn, mens andre bygger vindmøller. God vind fremover.

Læhegn og vindmøller. Husk på, at når forandringernes vinde blæser, så bygger nogle læhegn, mens andre bygger vindmøller. God vind fremover. Nr. 3 september 200 Gode bud på at øge salget... Et skridt tættere på udviklingspark... Et helt arbejdsliv i den samme stol... Mikkel er ekspert i at stave forkert... Læhegn og vindmøller Erhvervsklimaet

Læs mere

Resultat og retning 2013-2014

Resultat og retning 2013-2014 Resultat og retning 2013-2014 #tivoli #odense #aarhus #sharingcph #skagen #legoland #bornholm #visitdenmark Indhold Resultater 3 Formandens beretning 4 Turismen er vigtig for Danmark 6 Kort om VisitDenmark

Læs mere

7 MINUTTER PÅ FLASKE LOGISTIK SKAL DER TIL RØNNE HAVN A/S HAVNENS DIREKTION ER VOKSET KRYDSTOGTSÆSONEN LÆGGER FRA KAJ I MAJ

7 MINUTTER PÅ FLASKE LOGISTIK SKAL DER TIL RØNNE HAVN A/S HAVNENS DIREKTION ER VOKSET KRYDSTOGTSÆSONEN LÆGGER FRA KAJ I MAJ NR. 1 - MAJ 2015 RØNNE HAVN A/S HAVNENS DIREKTION ER VOKSET KRYDSTOGTSÆSONEN LÆGGER FRA KAJ I MAJ 7 MINUTTER PÅ FLASKE NYE CERTIFICERINGER TIL HAVNEN LOGISTIK SKAL DER TIL NYT WEBSITE BEDSTE REGNSKAB TIL

Læs mere

Miljørigtige køretøjer i Aarhus

Miljørigtige køretøjer i Aarhus Hvad skal EU's forskningspenge bruges til? Miljørigtige køretøjer i Aarhus 5 vinkler på vejen til grøn transpor Regnvandsbassiner - deres funktion og fremtid INDHOLD N0. 8 2012 KOLOFON ISSN 1903-7384 Nummer

Læs mere

Human Resources. Ubrugt HRpotentiale. nye medier. Møder er spild af tid. Skat på aftenskole. Apple gør det igen. Indflydelse og indsigt

Human Resources. Ubrugt HRpotentiale. nye medier. Møder er spild af tid. Skat på aftenskole. Apple gør det igen. Indflydelse og indsigt 5. september 2011 I Nr: 13 Årgang 21 Human Resources NYT OM VIDEREUDDANNELSE, LEDELSE OG LÆRING Ubrugt HRpotentiale i nye medier FOKUS: Sociale medier er et område i vækst ude i virksomhederne. Samtidig

Læs mere

femte drømmer om en dag at blive ledere.

femte drømmer om en dag at blive ledere. Hver femte drømmer om at blive leder Teknikeren #06 2011 En ud af fem TL ere kunne tænke sig at blive leder med personaleansvar. Dobbelt så mange mænd som kvinder har lederambitioner. Tekst: Morten Terp

Læs mere

Projektboom i det offentlige: Efterlyser viden om udviklingsprojekter

Projektboom i det offentlige: Efterlyser viden om udviklingsprojekter Page 1 of 7 Annonce Projektboom i det offentlige: Efterlyser viden om udviklingsprojekter Artikel OPIguide 24.10.14 1 Ledelse Der er godt gang i projekterne i offentlige sektor, men videndeling mellem

Læs mere