Svogerslev Fjernvarmecentral a.m.b.a. Om Svogerslev Fjernvarme

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Svogerslev Fjernvarmecentral a.m.b.a. Om Svogerslev Fjernvarme"

Transkript

1 Svogerslev Fjernvarmecentral a.m.b.a. Om Svogerslev Fjernvarme Indledning Hensigten med denne hjemmeside er at give SVOGERSLEV FJERNVARMEs andelshavere og forbrugere en introduktion til selskabet, råd og vejledning med udformning og drift af deres fjernvarmeinstallation, samt at oplyse om fjernvarmeselskabets bestemmelser. Sidst i teksten findes forskellige ordforklaringer. Andelshavere og forbrugere SVOGERSLEV FJERNVARME er et forbrugerejet andelsselskab. Pr. 1. januar 2015 er der 1349 andelshavere og 28 forbrugere inklusiv 133 andelsboliger med selvstændig måler. Andelshaverne er typisk ejerne af de parcelhuse, rækkehuse og gårdhavehuse, der er tilsluttet fjernvarmeværket, medens forbrugerne typisk er de større aftagere som f. eks. skoler, boligselskaber og andelsboligforeninger m.fl. Andelshavere og forbrugere benævnes samlet som varmeaftagere. Selskabet er tilsluttet VEKS (Vestegnens kraftvarmeselskab). Central og ledningsnet Fjernvarmecentralen er udstyret med fire kedler med en samlet ydelse på ca. 21 MW, varmen leveres normalt over en veksler på centralen fra Avedøreværket via VEKS ledningsnet. Som reserve eller til hjælp i spidslastsituationer, eksempelvis morgen og aften om vinteren eller i særligt kolde perioder, kan kedler startes automatisk fra VEKS kommandocentral. Der fyres så med naturgas og eller olie. Endvidere kan det vestlige Roskilde, Margrethehåb, i nødsfald forsynes. I så fald skal alle fire kedler arbejde, To fyr kan to arbejde med såvel gas som gasolie et fyr alene med gas og et fyr alene med olie. Der er således indbygget en stor grad af forsyningssikkerhed, ligesom driftsformerne er miljøvenlige og effektive.

2 Et kik ind i vekslerrummet Varmeaftagerne forsynes via vort eget ledningsnet, der udelukkende består af præisolerede fjernvarmerør. Hovedledninger og gadeledninger har en længde på ca. 25 km, medens stikledningerne udgør ca.20 km. Drifts- og temperaturforhold Fremløbstemperaturen fra centralen er ca. 80 grader C. Lidt højere om vinteren, lidt lavere om sommeren. Der er et vist temperaturfald fra centralen til varmeaftagerne, og for at sikre et så ensartet temperaturniveau hos aftagerne som muligt, er der forskellige steder i ledningsnettet indsat termostatstyrede omløb, der tillader cirkulation i ledningsnettet, selvom der ikke er forbrug hos aftagerne. Dette betyder, at indgangstemperaturen hos den enkelte varmeaftager om vinteren, når der er et rimeligt stort aftag, typisk vil ligge i området grader C. Om sommeren, hvor der kun er et ringe forbrug, kan indgangstemperaturen blive væsentligt lavere. Forbrugsafregning Varmeforbruget afregnes efter en energimåler. Det gennemsnitlige varmeforbrug for de tilsluttede parcel- og rækkehuse er ca kwh i et normalår. Kolde vintre kan give et væsentligt større forbrug, medens milde vintre vil reducere det. Det gennemsnitlige forbrug dækker naturligvis over store udsving, idet de enkelte huses forbrug vil afhænge af husstørrelsen, isoleringsgrad, beliggenhed (vindpåvirkning), forbrugsvaner og fjernvarmeinstallationens udformning. Den gennemsnitlige husstørrelse er ca. 130 kvadratmeter, medens den gennemsnitlige lejlighedsstørrelse hos de tilsluttede boligselskaber er ca. 65 kvadratmeter. Afkøling Den gennemsnitlige afkøling er ca. 40 grader C., svarende til, at en varmeaftager, der modtager fjernvarmevandet med 70 grader C., returnerer dette med en temperatur på 30 grader C. Dette betyder, at et energiforbrug på 46,5 kwh svare til et vandforbrug på 1 kubikmeter. Det gennemsnitlige forbrug af af fjernvarmevand er altså ca. 365 m3. Nogle forbrugere med energimåler afkøler ikke vandet med de 40 grader, som prisen pr. kwh er beregnet efter, hvorfor de pålægges et mindre tillæg pr. grad dårligere årsmiddelafkøling end 40 C.

3 Afregnings-principper Andelshavere En andelshaver, der betaler efter forbrugt energimængde, vil få en varmeregning, der består af et fast bidrag, andelshaverbidrag, som er ens for alle andelshavere, og en variabel afgift, der afhænger af det forbrugte antal kilowatttimer samt et fradrag/tillæg for god-/dårligafkøling. Førstnævnte afgift dækker udgifter til reparation, vedligeholdelse, lønninger og administration m.v., medens sidstnævnte dækker udgifter til kraftvarme, el og vand m.v. Andelshaverbidraget er en sammenlægning af abonnementsbidrag pr. måler og effektbidrag, der af andelshaverne betales solidarisk, dvs. med lige stort beløb pr. ejendom. Andelshaverne betaler forholdsmæssigt effektbidrag svarende til deres andel af forsyningsområdets totale antal kvadratmetre opgjort i henhold til BBR-registret. Forholdet mellem forbrugere og andelshavere er på 74 til 26. Forbrugere Forbrugerne der afregnes ligeledes efter energimåler, betaler for det forbrugte antal kwh, hertil kommer det ligeledes ovenfor nævnte tillæg for dårligere afkøling. Herudover betales abonnementsbidrag pr. måler og effektbidrag, der beregnes på grundlag af antal kvadratmeter bolig/erhvervsareal, jvf. BBR-registret. Forbrugerne betaler forholdsmæssigt effektbidrag svarende til deres andel af forsyningsområdets totale antal kvadratmetre opgjort i henhold til BBR-registret. Afkalk jævnligt Selvom man holder brugsvandstemperaturen under 50 C, skal varmtvandsbeholdere med spiral og gennem strømningsvandvarmere afkalkes jævnligt, dvs. mindst hvert andet år. Der kan sætte sig meget kalk på spiralen i en varmtvandsbeholder, og det kan være nødvendigt at udtage spiralen for at få den tilstrækkeligt godt afkalket. Hvis man undlader at afkalke vandvarmeren, kan det give anledning til et betydeligt merforbrug af fjernvarmevand, ligesom man kan få problemer med at få tilstrækkeligt varmt vand ud af hanerne. Måleren Fjernvarmemåleren (energimåleren) er selskabets ejendom og vedligeholdes af dette. Måleren er plomberet, og denne plombe må ikke brydes. Hvis det sker, skal det omgående meldes til centralen. Måleren udskiftes og kontrolleres ifølge gældende bestemmelse for fjernvarmemålere. Dette sker for at få så korrekt måling som muligt, Målerne er opdelt i partier på ca. 150 målere 6 år efter opsætning udtages 20 målere til kontrol består målerne kontrollen udtages en ny prøve efter 6 år osv. Kontrollen sker for at målerne ikke skal "kalke til", hvilket medfører, at de gradvist kommer til at måle for lidt og det blive vanskeligere at registrere de i forvejen små forbrug i sommertiden. Det kan imidlertid også i meget sjældne tilfælde ske, at en måler kommer til at måle for meget på grund af snavs i måleren.

4 Før en målerliste Det er derfor såvel i selskabets som i varmeaftagerens interesse, at måleren aflæses regelmæssigt, så eventuelle fejlfunktioner hurtigt afsløres. Således kan en "kortsluttet" vandvarmer hurtigt få forbruget til at løbe løbsk. Man bør for overblikkets skyld føre en målerliste med mindst en ugentlig eller månedlig aflæsning. Der udleveres årligt et målerselvaflæsningskortet i december. Sammen med årsopgørelsen kommer en styringstabel som, også for overblikkets skyld, bedes udfyldt den sidste dag i måneden. Ved fejl i anlægget kan målerne visning af forbrug udlæses ca. 18 måneder bagud, hvilket kan medvirke til påvisning af fejl i anlæg eller måler. Generelle bestemmelser De følgende afsnit indeholder en række bestemmelser og anvisninger af forskellig art. De er medtaget her for oversigtens skyld. Der henvises i øvrigt til Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering, Almindelige Bestemmelser for Fjernvarmelevering og eller Vejledningen. Udførelse af installationer Ved udførelse af nye fjernvarmeinstallationer føres stikledninger for andelshaverens /forbrugerens regning inden for den tilsluttede ejendoms grundmur, hvor der anbringes to hovedstopventiler. Disse ventiler og måleren skal være anbragt i et frostfrit rum med tilstrækkelig plads til betjening og aflæsning af måler. Kontakt centralen Inden varmeanlægget installeres bør man i egen interesse forhøre sig hos selskabet om det påtænkte anlægs egnethed til formålet. Færdiggørelse af installation Varmeanlægget skal, inden det tages i brug, trykprøves og selvfølgelig være fuldstændig tæt. Afhængigt af ejendommens beliggenhed inden for forsyningsområdet foretages trykprøven med op til 9 atmosfæres tryk. Forespørg på centralen om det aktuelle tryk. Aftapning forbudt Det er forbudt at aftappe fjernvarmevand fra radiatorernes luftskruer eller fra varmeanlæggets aftapningshaner. Tilfældet henregnes under tyveri og vil derfor blive anmeldt til politiet. Fjernvarmevandet er i øvrigt tilsat diverse neutraliserende kemikalier, der gør det absolut uegnet til husholdningsbrug. Adgang til ejendommen og anlægget Andelshaverne og forbrugerne er pligtige til at give centralens folk eller installatører, der er antaget af selskabet, adgang til deres ejendom i det omfang, det er nødvendigt af hensyn til reparation, vedligeholdelse, stikprøvevis måleraflæsning eller målerudskiftning m.v.

5 Det skal tillige sikres, at der er den fornødne plads til disse arbejder, specielt omkring målerarrangement og hovedventiler m.v. Disse installationer må derfor ikke indkapsles af skabe og køkkenbord eller lignende. Brand og rørbrud I tilfælde af brand, eller ved brud på rør eller radiatorer m.v., skal der straks lukkes for hoved- stopventiler og derefter åbnes for aftapningshanerne. Hvis det ikke er muligt at lukke for ventilerne, skal varmemesteren tilkaldes. Uden for arbejdstid, se "nødordning", hvoraf det fremgår, hvem man kan forsøge at tilkalde. I egen interesse opfordres samtlige en ejendoms beboere til at gøre sig fortrolige med hovedstopventilernes placering og betjening, ligesom man bør holde fri og uhindret adgang til disse. Årsafregning Regnskabsåret løber fra den 1. januar til den 31. december, og hvert år i december aflæses målerene af centralens personale eller der udsendes der selvaflæsningskort, som skal være tilbage på centralen i slutningen af måneden. På grundlag af disse aflæsninger opgøres årsforbruget, og årsafregningen udsendes i medio af februar. For meget betalt aconto betales tilbage sammen med årsafregningen, medens for lidt betalt a conto normalt skal være indbetalt først i marts. Betaling Varmeforbruget betales aconto over 10 måneder, første gang i januar måned. December og juli er betalingsfrie. Sidste rettidige betalingsdato er den 5. i måneden, eller den først derefter følgende hverdag. Selskabet opkræver via betalingsservice NETS, hvorfor der er mulighed for automatisk træk/udbetaling på konti tilmeldt betalingsservice. Betales acontobeløbene ikke rettidigt, beregnes et gebyr i overensstemmelse med generalforsamlingens beslutning, ligesom beløbet i gentagelsestilfælde kan oversendes til advokat til retslig incasso. I tilfælde af, at en varmeaftager ikke betaler acontobeløbene og ikke er i stand til at stille sikkerhed for betaling af skyldige og fremtidige acontobeløb, er selskabet berettiget til at afbryde varmeforsyningen ved plombering af hovedstopventilerne. Ved manglende betaling af VEKS lån henvises til den indgåede låneaftale. Aftag af varmeforbrug Ifølge selskabets vedtægter og byrådsbeslutning af 18. december 1985 er såvel nuværende som fremtidige varmeaftagere forpligtet til at være tilsluttet selskabet. Anvendelse af alternative energikilder er dog tilladt i det omfang, de er forenelige med gældende varmeplanlovgivning, lokalplaner og øvrige myndighedsbestemmelser. Hvis man vil anvende sådanne energikilder, skal de anmeldes til selskabet.

6 Ejerskifte Ved ejerskifte er hæfter den gamle ejer over for selskabet til overdragelsen har fundet sted. Oplysning om ejerskifte med måleraflæsning, ny ejers navn og gamle ejers nye betalingsadresse tilsendes selskabet, herefter afregner selskabet med fraflytter. Ejerskifte er principielt selskabet uvedkommende, og der foretages ikke måleraflæsning af selskabet i den anledning. Ejere af ejendomme, der lejer disse ud, hæfter for lejerens varmeaftag og evt. øvrige ydelser fra selskabet. Generalforsamling Der afholdes generalforsamling hvert år i april (senest den 31.). Til generalforsamlingen har alle andelshavere samt inviterede repræsentanter for forbrugerne adgang, men kun andelshaverne har stemmeret med én stemme pr. ejendom. En andelshaver kan ud over sin egen stemme højst afgive én stemme ved skriftlig fuldmagt. Andelshavere i restance kan ikke stemme. Kontortid Fjernvarmeværkets kontor har åbent dagligt i tidsrummet , torsdag efter aftale, hvor et bestyrelsesmedlem normalt vil være til stede efter. Personalet kan i kontortiden træffes på telf Uden for kontortid kan en telefonsvarer modtage korte meddelelser og ønsker om at blive ringet op næstfølgende dag, hvor kontoret er åbent. De naturligvis også muligt at kontakte værket på svogerslev-fjernvarmecentral@post.tele.dk. Vagtordning Fjernvarmeværket har en aftale med aut. VVS installatør Chr. Skovgård Møller om bestridelse af vagten på centralen uden for arbejdstid. Dette medfører, at varmeforsyningen til enhver tid ved udfald vil blive genoptaget så hurtigt som overhovedet muligt. Det hjælper altså ikke at ringe til bestyrelse eller personale. Nødordning I nødstilfælde, og det vil normalt sige i tilfælde af brud på værkets ledninger eller i interne anlæg, kan man henvende sig til et bestyrelsesmedlem eller personalet. De pågældende har ikke pligt til at være hjemme, men én af de nævnte personer vil normalt kunne træffes. Henvendelser velkomne Man er altid velkommen til at henvende sig til centralens personale eller bestyrelse for råd og vejledning, ligesom personalet gerne besigtiger varmeaftagernes fjernvarmeinstallationer med henblik på afhjælpning af

7 problemerne. Personalet må derimod ikke udføre reparation på anlæggene, og der henvises i stedet til VVSinstallatører. Ordforklaring I det følgende bringes en ordliste, der forhåbentlig kan hjælpe til en bedre forståelse af indholdet af denne brugervejledning. Energienheder Til at opvarme et hus i et døgn eller et år kræves bestemte energimængder, som naturligvis varierer fra dag til dag og fra år til år, afhængig af årstiden og vejret. Energimængder måles i Kilowatttimer (kwh), Joule(J). Sammenhængen mellem disse enheder er følgende: 1 kwh = 3,6 MJ 4,180 MJ er den energimængde, der kræves for at opvarme/afkøle 1 kubikmeter (1000 kg) vand 1 grad Celsius. Fjernvarmevand, der nedkøles 40 grader C., afgiver derfor en energimængde, der er: 40 x 4,180 =167,2 MJ = 0,1672 GJ. Et parcelhus i Svogerslev bruger i gennemsnit 365 kubikmeter fjernvarmevand om året. Dette svarer altså til et energiforbrug på: 365 x 0,1672 GJ = 61,028 GJ eller ca kwh Rev.:

VALLENSBÆK FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. TEKNISKE BESTEMMELSER FJERNVARME LEVERING

VALLENSBÆK FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. TEKNISKE BESTEMMELSER FJERNVARME LEVERING VALLENSBÆK FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARME LEVERING Gældende fra den 1. september 1994 1. GYLDIGHEDSOMRÅDE OG DEFINITIONER M.V. 1.1 Tekniske bestemmelser for fjernvarme levering

Læs mere

TAKSTREGULATIV. HOLTE FJERNVARME A.M.B.A. Skovlytoften 7, 2840 Holte Telefon 4542 0002 - Telefax 4542 1626 e-mail: Til@holte-fjernvarme.

TAKSTREGULATIV. HOLTE FJERNVARME A.M.B.A. Skovlytoften 7, 2840 Holte Telefon 4542 0002 - Telefax 4542 1626 e-mail: Til@holte-fjernvarme. TAKSTREGULATIV HOLTE FJERNVARME A.M.B.A. Skovlytoften 7, 2840 Holte Telefon 4542 0002 - Telefax 4542 1626 e-mail: Til@holte-fjernvarme.dk Side 2 Takstregulativ for Holte Fjernvarme a.m.b.a Dette takstregulativ

Læs mere

Bedre udnyttelse af FJERNVARMEN. få skik på AFKØLINGEN i dit varmeanlæg! FJERNVARME helt sikkert

Bedre udnyttelse af FJERNVARMEN. få skik på AFKØLINGEN i dit varmeanlæg! FJERNVARME helt sikkert Bedre udnyttelse af FJERNVARMEN få skik på AFKØLINGEN i dit varmeanlæg! FJERNVARME helt sikkert Sådan er det med FJERNVARME Rød = fremløb Blå = returløb I princippet er der med fjernvarme tale om en slags

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING ANVENDELSESOMRÅDE 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering fra Ærøskøbing Fjernvarme A.M.B.A., idet følgende

Læs mere

1.1 Disse tekniske bestemmelser gælder for levering af fjernvarme fra Hovedgård Fjernvarmeværk Amba, i det følgende kaldet FV.

1.1 Disse tekniske bestemmelser gælder for levering af fjernvarme fra Hovedgård Fjernvarmeværk Amba, i det følgende kaldet FV. Tekniske LEVERINGSBETINGELSER ANVENDELSESOMRÅDE. Gyldighedsområde og definitioner m.v. Fjernvarmeforsyningen. 1.1 Disse tekniske bestemmelser gælder for levering af fjernvarme fra Hovedgård Fjernvarmeværk

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER

TEKNISKE BESTEMMELSER Revideret den 10.11.09 TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING INDHOLDSFORTEGNELSE: Anvendelsesområde 1. Gyldighedsområde og definitioner 2 Tilslutningsbestemmelser 2. Etablering af fjernvarmetilslutning

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. INDHOLDSFORTEGNELSE Side INDLEDNING 2. ANVENDELSESOMRÅDE 3 1. Gyldighedsområde og definitioner m.

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. INDHOLDSFORTEGNELSE Side INDLEDNING 2. ANVENDELSESOMRÅDE 3 1. Gyldighedsområde og definitioner m. INDHOLDSFORTEGNELSE Side INDLEDNING 2 ANVENDELSESOMRÅDE 3 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v 3 TILSLUTNINGSBESTEMMELSER 3 2. Etablering af fjernvarmetilslutning 6 INSTALLATIONSBESTEMMELSER 8 3. Udførelse

Læs mere

Nyt forslag til vedtægt. Nuværende vedtægt

Nyt forslag til vedtægt. Nuværende vedtægt 2 Formål Selskabets formål er at forsyne andelshaverne og deres eventuelle lejere med varme til opvarmning og til fremstilling af varmt brugsvand så godt og billigt som muligt, ved at anlægge og drive

Læs mere

Få mere varme ud af fjernvarmen. God afkøling gavner både miljø og økonomi

Få mere varme ud af fjernvarmen. God afkøling gavner både miljø og økonomi Få mere varme ud af fjernvarmen God afkøling gavner både miljø og økonomi U d n y t v a r m e n d e t b e t a l e r s i g Din afkøling fortæller, hvor godt du udnytter fjernvarmen Fjernvarmen er et fælles

Læs mere

SVOGERSLEV FJERNVARMECENTRAL

SVOGERSLEV FJERNVARMECENTRAL VEDTÆGTER for ANDELSSELSKABET SVOGERSLEV FJERNVARMECENTRAL 1. Navn og hjemsted. 1.1 Selskabets navn er "Svogerslev Fjernvarmecentral a.m.b.a.", herefter benævnt som selskabet. 1.2 Selskabets hjemsted er

Læs mere

Almindelige og tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering. Østervrå Varmeværk FJERNVARME

Almindelige og tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering. Østervrå Varmeværk FJERNVARME Almindelige og tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering Østervrå Varmeværk FJERNVARME Almindelige bestemmelser Almindelige bestemmelser for fjernvarmeforsyning er gældende for forholdet mellem Østervrå

Læs mere

Tekniske Leveringsbestemmelser for Brovst Fjernvarme FJERNVARME

Tekniske Leveringsbestemmelser for Brovst Fjernvarme FJERNVARME Tekniske Leveringsbestemmelser for Brovst Fjernvarme FJERNVARME 1 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1. 1. Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering fra Brovst Fjernvarme A.m.b.a., i det følgende

Læs mere

Tilbud. Vare Antal Enhedspris Beløb Moms Beløb i alt

Tilbud. Vare Antal Enhedspris Beløb Moms Beløb i alt Ebeltoft Fjernvarmeværk a.m.b.a. Hans Winthers Vej 9 8400 Ebeltoft CVR 22 70 37 14 Carl Th. Dreyers Vej 0 8400 Ebeltoft Ebeltoft, 09-06-2017 Tilbud Forbrugernr.: 82083 Vedr. ejendommen: Carl Th. Dreyers

Læs mere

Kontrakt/Leveringsaftale

Kontrakt/Leveringsaftale Hundslund, den Kontrakt/Leveringsaftale Mellem Hundslund-Oldrup kraftvarmeværk A.m.b.a. og Navn: Adresse: Om fjernvarmeforsyning til ejendommen Beliggende: Matrikelnr.: I henhold til efterfølgende leveringsbetingelser.

Læs mere

Tariffer og Takster for Sdr. Omme Varmeværk A.m.b.a. gældende fra d

Tariffer og Takster for Sdr. Omme Varmeværk A.m.b.a. gældende fra d Tariffer og Takster for Sdr. Omme Varmeværk A.m.b.a. gældende fra d. 1-10-2018. Side 1 af 3 Fjernvarmetarif. Ekskl. moms kr. Inkl. Moms kr. Forbrugsbidrag pr. MWh. 325,60 407,00 NOX afgift pr. MWh. (Statsafgift)

Læs mere

Tekniske bestemmelser

Tekniske bestemmelser T K N I S K B S T M M L S R Tekniske bestemmelser 2 0 1 0 FJRRITSLV FJRNVARM Tekniske bestemmelser Indholdsfortegnelse Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering Side Gyldighedsområde og definitioner

Læs mere

EJBY FJERNVARME Nørregade 21A 5592 Ejby Tlf. 64-461421. Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering.

EJBY FJERNVARME Nørregade 21A 5592 Ejby Tlf. 64-461421. Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering. EJBY FJERNVARME Nørregade 21A 5592 Ejby Tlf. 64-461421 1 Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering. 2 ANVENDELSESOMRÅDE 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v... TILSLUTNINGSBESTEMMELSER INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING 2011/2012. Som formand for varmeværkets bestyrelse skal jeg hermed aflægge bestyrelsens beretning.

BESTYRELSENS BERETNING 2011/2012. Som formand for varmeværkets bestyrelse skal jeg hermed aflægge bestyrelsens beretning. Vallensbæk den 27. november 2012 BESTYRELSENS BERETNING 2011/2012 Som formand for varmeværkets bestyrelse skal jeg hermed aflægge bestyrelsens beretning. REGNSKAB Årsregnskabet, som er det 48. regnskab,

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. Gældende fra 1/9 2001. Hjørring Varmeforsyning

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. Gældende fra 1/9 2001. Hjørring Varmeforsyning TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING Gældende fra 1/9 2001 Hjørring Varmeforsyning TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING 1. GYLDIGHEDSOMRÅDE OG DEFINITIONER M.V. 2. ETABLERING AF FJERNVARMETILSLUTNING

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING HOBRO VARMEVÆRK A.M.B.A. LUPINVEJ 21 9500 HOBRO 1 Indholdsfortegnelse Side Indholdsfortegnelse... 2 Anvendelsesområde... 3 1. Gyldighedsområde og definitioner

Læs mere

EBELTOFT FJERNVARMEVÆRK a.m.b.a. ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

EBELTOFT FJERNVARMEVÆRK a.m.b.a. ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING EBELTOFT FJERNVARMEVÆRK a.m.b.a. ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Gyldighedsområde og definitioner m. v. 3 2. Etablering/ændring af fjernvarmeforsyning 3 3. Drift

Læs mere

Prisen på fjernvarme bliver ens. for alle

Prisen på fjernvarme bliver ens. for alle Prisen på fjernvarme bliver ens for alle 1. Hvorfor ensretter vi fjernvarmepriserne? 2. Hvordan har vi gjort? 3. Hvordan sammensættes priserne? a) Hvorfor bruges det opvarmede areal fra BBR? b) Hvad dækker

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. i. TILSLUTNINGSBESTEMMELSER 2. Etablering af stikledning i. INSTALLATIONSBESTEMMELSER 3. Udførelse

Læs mere

Spørgsmål og svar om "Pris på afkølingen i Varmeforsyningen" - og meget andet

Spørgsmål og svar om Pris på afkølingen i Varmeforsyningen - og meget andet Spørgsmål og svar om "Pris på afkølingen i Varmeforsyningen" - og meget andet senest opdateret den 23. november 2011. Hvorfor indførtes der pris på afkølingen fra 1. januar 2010?... 2 Hvad er afkøling?...

Læs mere

Vedtægter. Svendborg Fjernvarme A.M.B.A.

Vedtægter. Svendborg Fjernvarme A.M.B.A. Vedtægter for Svendborg Fjernvarme A.M.B.A. www.svendborgfjernvarme.dk Indholdsfortegnelse: 1. Navn og hjemsted... 3 2. Formål og forsyningsområde... 3 3. Andelshavere/varmeaftagere... 3 4. Selskabets

Læs mere

Ebeltoft Fjernvarmeværk a.m.b.a. Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering

Ebeltoft Fjernvarmeværk a.m.b.a. Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering Ebeltoft Fjernvarmeværk a.m.b.a. Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering Indholdsfortegnelse Anvendelsesområde 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. side 3 Tilslutningsbestemmelser 2. Etablering

Læs mere

Tariffer og Takster for Sdr. Omme Varmeværk A.m.b.a. gældende fra d. 1-10-2014.

Tariffer og Takster for Sdr. Omme Varmeværk A.m.b.a. gældende fra d. 1-10-2014. Tariffer og Takster for Sdr. Omme Varmeværk A.m.b.a. gældende fra d. 1-10-2014. Side 1 af 3 Fjernvarmetarif. Ekskl. moms kr. Inkl. Moms kr. Forbrugsbidrag pr. MWh. 377,00 471,25 NOX afgift pr. MWh. (Statsafgift)

Læs mere

Rønne Vand- og Varmeforsyning s. Bestemmelser. for fjernvarmelevering

Rønne Vand- og Varmeforsyning s. Bestemmelser. for fjernvarmelevering Rønne Vand- og Varmeforsyning s Tekniske Bestemmelser for fjernvarmelevering Rønne Vand og Varmeforsyning A.m.b.a. Sandemandsvej 1A, 3700 Rønne Tlf.: 56 91 04 04 - Fax.: 56 91 01 04 E-mail.: rvv@rvv.dk

Læs mere

Pris pr. MWh (Hillerød) 425,00 275,00 425,00. Pris pr. kwh (Meløse og St.Lyngby) 0,425 0,275 0,425

Pris pr. MWh (Hillerød) 425,00 275,00 425,00. Pris pr. kwh (Meløse og St.Lyngby) 0,425 0,275 0,425 PRISER FOR VARME Alle priser er oplyst i kr. og inkl. 25 % moms. Der sendes 4 rater om året med betaling i februar, maj, august og november. Betaling for forbrugt varme Januar - Marts April - Oktober November

Læs mere

VEDTÆGTER FOR VEMB VARMEVÆRK A.M.B.A.

VEDTÆGTER FOR VEMB VARMEVÆRK A.M.B.A. VEDTÆGTER FOR VEMB VARMEVÆRK A.M.B.A. Stiftet 23. januar 1962 Indholdsfortegnelse: 1..Selskabets hjemsted. 2..Selskabets formål. 3...Forsyningsområde. 4..Anlægs og Driftskapital. 5..Betaling. 6..Regnskabsår.

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING ØSTBIRK VARMEVÆRK A.M.B.A. FJERNVARME ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING 1 Indholdsfortegnelse: 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v....side 3 2. Etablering og ændring af fjernvarmeforsyning...side

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING 2012/2013. Som formand for varmeværkets bestyrelse skal jeg hermed aflægge bestyrelsens beretning.

BESTYRELSENS BERETNING 2012/2013. Som formand for varmeværkets bestyrelse skal jeg hermed aflægge bestyrelsens beretning. Vallensbæk den 26. november 2013 BESTYRELSENS BERETNING 2012/2013 Som formand for varmeværkets bestyrelse skal jeg hermed aflægge bestyrelsens beretning. REGNSKAB Årsregnskabet, som er det 48. regnskab,

Læs mere

Ordinær generalforsamling i Fjernvarme Horsens A.m.b.a. 2017

Ordinær generalforsamling i Fjernvarme Horsens A.m.b.a. 2017 Ordinær generalforsamling i Fjernvarme Horsens A.m.b.a. 2017 Forklaring til foreslåede vedtægtsændringer Bestyrelsen i Fjernvarme Horsens A.m.b.a. har stillet forslag om ændring af vedtægterne. Ændringerne

Læs mere

HOLD ØJE MED FORBRUGET AF VARME

HOLD ØJE MED FORBRUGET AF VARME KONTROLBOG HOLD ØJE MED FORBRUGET AF Det kan spare dig for mange penge Mindst én gang om ugen bør du aflæse og notere forbruget af varme i din ejendom. Så får du god kontrol med ejendommens varmeforbrug

Læs mere

FARSØ FJERNVARMEVÆRK A.m.b.A. Tekniske bestemmelser for Fjernvarmelevering

FARSØ FJERNVARMEVÆRK A.m.b.A. Tekniske bestemmelser for Fjernvarmelevering FARSØ FJERNVARMEVÆRK A.m.b.A. Tekniske bestemmelser for Fjernvarmelevering Februar 2006 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v 3 TILSLUTNINGSBESTEMMELSER 3 2. Etablering af fjernvarmetilslutning

Læs mere

Alle priser er oplyst i kr. Der sendes 4 rater ud om året med betaling i februar, maj, august og november.

Alle priser er oplyst i kr. Der sendes 4 rater ud om året med betaling i februar, maj, august og november. PRISER FOR VARME Alle priser er oplyst i kr. Der sendes 4 rater ud om året med betaling i februar, maj, august og november. Betaling for forbrugt varme Ens pris hele året Ekskl. moms Inkl. moms Pris pr.

Læs mere

Fokus på fjernvarme. Undgå ekstra regninger på grund af dårlig afkøling

Fokus på fjernvarme. Undgå ekstra regninger på grund af dårlig afkøling Fokus på fjernvarme Undgå ekstra regninger på grund af dårlig afkøling Aflæsningsspecifikation Målernr. Dato Aflæsning El 010106 36663 Varme 010106 90,514 Vand 010106 1009 Afkøling Installation Grad Enh

Læs mere

FÆLLES VARMELØSNING FJERNVARME V/ FLEMMING ULBJERG FÆLLES VARMELØSNING 2014/05/07

FÆLLES VARMELØSNING FJERNVARME V/ FLEMMING ULBJERG FÆLLES VARMELØSNING 2014/05/07 FJERNVARME V/ FLEMMING ULBJERG DAGSORDEN Området Varmeforbrug i dag Udbygningstakt for fjernvarme Om fjernvarme Jeres indflydelse på projektet OMRÅDET VARMEBEHOV I DAG Varmebehov MWh 1.243 bygninger Samlet

Læs mere

Vejledende retningslinjer. for. fjernvarmebrugerinstallationer

Vejledende retningslinjer. for. fjernvarmebrugerinstallationer SK Forsyning A/S Lilleøvej 3 4220 Korsør Tlf. 58 36 25 00 Fax. 58 36 25 01 info@skforsyning.dk CVR nr.: 25797981 EAN nr.: 5790001705299 Vejledende retningslinjer for fjernvarmebrugerinstallationer Gældende

Læs mere

Nørre Alslev Fjernvarmeværk A.m.b.a. Almindelige bestemmelser. for. fjernvarmelevering

Nørre Alslev Fjernvarmeværk A.m.b.a. Almindelige bestemmelser. for. fjernvarmelevering Nørre Alslev Fjernvarmeværk A.m.b.a. Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Nærværende almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering er gældende

Læs mere

Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering

Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering Ver. 2.0 Udskrevet den 16. september 2008 Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering Indholdsfortegnelse: 1.0 Tilslutning til ejendomme. Til- og færdigmelding. 3 2.0 Varmemedie, temperatur, trykforhold

Læs mere

fjernvarmelevering MOU KRAFTVARME Almindelige bestemmelser for fra A.m.b.A Indholdsfortegnelse: 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v.

fjernvarmelevering MOU KRAFTVARME Almindelige bestemmelser for fra A.m.b.A Indholdsfortegnelse: 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering fra MOU KRAFTVARME A.m.b.A Indholdsfortegnelse: 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 2. Etablering/ændring af fjernvarmeforsyning Tilslutningsafgift

Læs mere

Teknisk vejledning til VVS installatøren som arbejder med fjernvarmeanlæg i Christiansfeld Fjernvarmeselskabs forsyningsområde.

Teknisk vejledning til VVS installatøren som arbejder med fjernvarmeanlæg i Christiansfeld Fjernvarmeselskabs forsyningsområde. Teknisk vejledning til VVS installatøren som arbejder med fjernvarmeanlæg i Christiansfeld Fjernvarmeselskabs forsyningsområde. Rev. 12-03-2010 Herunder er der beskrevet de forhold fra Tekniske bestemmelser,

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Tilslutningsbestemmelser. Installationsbestemmelser. 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v.

Indholdsfortegnelse: Tilslutningsbestemmelser. Installationsbestemmelser. 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. Indholdsfortegnelse: 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. Tilslutningsbestemmelser 2. Etablering af stikledning Installationsbestemmelser 3. Udførelse af installationsarbejde 4. Etablering af måleudstyr

Læs mere

Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering

Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering Toftlund Fjernvarme A.m.b.a. Østerdalen 3 6520 Toftlund Side 2 16. maj 2006 Indholdsfortegnelse TEKNISKE BESTEMMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING 4 ANVENDELSESOMRÅDE

Læs mere

Vejle Fjernvarme a.m.b.a.

Vejle Fjernvarme a.m.b.a. Vejle Fjernvarme a.m.b.a. ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING (revision oktober 2009) Vejle Fjernvarme a.m.b.a Langelinie 60 7100 Vejle Tlf. 75 82 74 55 INDHOLDSFORTEGNELSE ALMINDELIGE BESTEMMELSER

Læs mere

Alle priser er oplyst i kr. og inkl. 25% moms. Der sendes 4 rater ud om året med betaling i februar, maj, august og november.

Alle priser er oplyst i kr. og inkl. 25% moms. Der sendes 4 rater ud om året med betaling i februar, maj, august og november. PRISER FOR VARME Alle priser er oplyst i kr. og inkl. 25% moms. Der sendes 4 rater ud om året med betaling i februar, maj, august og november. Betaling for forbrugt varme Januar - Marts April - Oktober

Læs mere

NORDBY FJERNVARME A. m. b. A. FJERNVARME TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. Marts 2016. Tekniske bestemmelser Side 1

NORDBY FJERNVARME A. m. b. A. FJERNVARME TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. Marts 2016. Tekniske bestemmelser Side 1 NORDBY FJERNVARME A. m. b. A. FJERNVARME TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING Marts 2016 Side 1 Indhold side Gyldighedsområde og definitioner m.v. 3 Etablering af fjernvarmetilslutning 4 Udførelse

Læs mere

E.ON VARME DANMARK A/S 13. februar 2002 Lendemarke fjernvarme

E.ON VARME DANMARK A/S 13. februar 2002 Lendemarke fjernvarme E.ON VARME DANMARK A/S 13. februar 2002 Lendemarke fjernvarme TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING 1 Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering fra E.ON

Læs mere

HOLD ØJE MED FORBRUGET AF VARME

HOLD ØJE MED FORBRUGET AF VARME KONTROLBOG HOLD ØJE MED FORBRUGET AF Det kan spare dig for mange penge Mindst én gang om ugen bør du aflæse og notere forbruget af varme i din ejendom. Så får du god kontrol med ejendommens varmeforbrug

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING HOBRO VARMEVÆRK A.M.B.A. LUPINVEJ 21 9500 HOBRO Indholdsfortegnelse Side Indholdsfortegnelse... 2 Gyldighedsområde og definitioner m.v... 3 Etablering/ændring

Læs mere

Tekniske leveringsbestemmelser. for. Brædstrup Fjernvarme a.m.b.a.

Tekniske leveringsbestemmelser. for. Brædstrup Fjernvarme a.m.b.a. Brædstrup Fjernvarme a.m.b.a. Telefon 75.75.33.00 Fjernvarmevej 2, Fax 75.75.35.19 DK-8740 Brædstrup www.braedstrup-fjernvarme.dk e-mail: post@braedstrup-fjernvarme.dk Tekniske leveringsbestemmelser for

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. Gældende fra 1/1 2007. Hjørring Varmeforsyning

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. Gældende fra 1/1 2007. Hjørring Varmeforsyning ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING Gældende fra 1/1 2007 Hjørring Varmeforsyning ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING 1. GYLDIGHEDSOMRÅDE OG DEFINITIONER M.V. 2. ETABLERING/ÆNDRING

Læs mere

NORDBY FJERNVARME A. m. b. A. FJERNVARME ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. Side 1 af 7

NORDBY FJERNVARME A. m. b. A. FJERNVARME ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. Side 1 af 7 NORDBY FJERNVARME A. m. b. A. FJERNVARME ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING Side 1 af 7 Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering Disse bestemmelser indeholder det egentlige aftalegrundlag

Læs mere

Tekniske bestemmelser for Broager Fjernvarmeselskab A.m.b.A

Tekniske bestemmelser for Broager Fjernvarmeselskab A.m.b.A Tekniske bestemmelser for Broager Fjernvarmeselskab A.m.b.A Østergade 21 6310 Broager Indledning Denne vejledning omfatter den del af aftalegrundlaget, som omhandler de tekniske forhold i forbindelse med

Læs mere

Tekniske Bestemmelser

Tekniske Bestemmelser Rønne Varme A/S Tekniske Bestemmelser for fjernvarmelevering Rønne Varme A/S Sandemandsvej 1A, 3700 Rønne Tlf.: 56 91 04 04 - Fax.: 56 91 01 04 E -mail.: rvv@rvv.dk-hjemmeside.: www.rvv.dk SIDE NR. 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING 1. Gyldighedsområde og definitioner 1.1 Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering fra Laurbjerg Kraftvarmeværk, i det følgende benævnt VÆRKET, er gældende

Læs mere

Hals Fjernvarme AmbA, Bygmestervej 9-11, 9370 Hals

Hals Fjernvarme AmbA, Bygmestervej 9-11, 9370 Hals [1] Hals Fjernvarme AmbA, Bygmestervej 9-11, 9370 Hals CVR-nr. 22 66 29 10 Telefon 98 25 24 11. Telefax 98 25 05 12 Vagttelefon 40 40 22 66 e-mail : halsfjernvarme@halsfjernvarme.dk Hjemmeside www.halsfjernvarme.dk

Læs mere

Spar på energien pengene miljøet

Spar på energien pengene miljøet Spar på energien pengene miljøet med en ny fjernvarmeunit Få udskiftet din gamle fjernvarmeinstallation og betal det hele over varmeregningen HADERSLEV FJERNVARME Du kan få renoveret din fjernvarmeinstallation

Læs mere

Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering fra Aabybro fjernvarmeværk.

Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering fra Aabybro fjernvarmeværk. Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering fra Aabybro fjernvarmeværk. 1.1 Tekniskebestemmelser for fjernvarmelevering fra Aabybro fjernvarmeværk, i det følgende benævnt Værket, er gældende for projektering,

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING 1 Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering fra Thisted Varmeforsyning a.m.b.a., i det følgende benævnt værket,

Læs mere

SAGSFREMSTILLING KLAGENS INDHOLD OG FORLØB. Perioden, der klages over: Ikke angivet præcist. Påklaget beløb:

SAGSFREMSTILLING KLAGENS INDHOLD OG FORLØB. Perioden, der klages over: Ikke angivet præcist. Påklaget beløb: 2 SAGSFREMSTILLING Perioden, der klages over: Ikke angivet præcist. Påklaget beløb: Klagen indbragt for det indklagede energiselskab den: 28. juni 2007. Energiselskabet truffet afgørelse i sagen den: Ikke

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING Tilslutningsbidrag Stikledning/stikledningsbidrag...

INDHOLDSFORTEGNELSE ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING Tilslutningsbidrag Stikledning/stikledningsbidrag... INDHOLDSFORTEGNELSE ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING... 2 GYLDIGHEDSOMRÅDE OG DEFINITIONER...2 ETABLERING/ÆNDRING AF FJERNVARMEFORSYNINGEN... 2 Tilslutningsbidrag... 3 Stikledning/stikledningsbidrag...

Læs mere

Ny fair afregning af din fjernvarme

Ny fair afregning af din fjernvarme Ny fair afregning af din fjernvarme Se bagsiden, hvad du kan gøre for at spare på varmeregningen. Din fjernvarmeregning bliver mere retfærdig Hidtil har vi afregnet den variable del af fjernvarmen udelukkende

Læs mere

AFKØLINGSMODEL. Gældende fra varmeåret 2014/2015

AFKØLINGSMODEL. Gældende fra varmeåret 2014/2015 AFKØLINGSMODEL Gældende fra varmeåret 2014/2015 Denne pjece forklarer afkølingsmodellen, som er beregningsgrundlag for regulering af varmeregningen i forbindelse med god/dårlig afkøling af fjernvarmevandet.

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARME- LEVERING

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARME- LEVERING TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARME- LEVERING HALS FJERNVARME AMBA BYGMESTERVEJ 9-11 9370 HALS (Tekniske bestemmelser 2005) Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side 1 Indledning Side 2 Tekniske Bestemmelser

Læs mere

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst Vedtægter for Andelsselskabet Skovsgaard Varmeværk A.m.b.a. 1. Navn og hjemsted: 1.1. Andelsselskabets navn er Skovsgaard Varmeværk A.m.b.a. 1.2. Selskabets hjemsted er Skovsgaard, 9460 Brovst - Jammerbugt

Læs mere

Almindelige bestemmelser. fjernvarmelevering. Svendborg Fjernvarme A.M.B.A.

Almindelige bestemmelser. fjernvarmelevering. Svendborg Fjernvarme A.M.B.A. Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering fra Svendborg Fjernvarme A.M.B.A. www.svendborgfjernvarme.dk Indholdsfortegnelse 1 Gyldighedsområde og definitioner m.v.... 2 2 Etablering/ændring af fjernvarmeforsyning....

Læs mere

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 2. Etablering/ ændring af fjernvarmeforsyning 3. Drift- og vedligeholdelse af anlæg 4. Tariffer

Læs mere

Leveringsbestemmelser for Gråsten Varme A/S

Leveringsbestemmelser for Gråsten Varme A/S Leveringsbestemmelser for Gråsten Varme A/S 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering er gældende for forholdet mellem Gråsten Varme A/S i det følgende

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER

TEKNISKE BESTEMMELSER HINNERUP FJERNVARME FIF Marketing 03/15 Hinnerup Fjernvarme A.m.b.a. TEKNISKE BESTEMMELSER Hinnerup Fjernvarme A.m.b.a. Fanøvej 15. 8382 Hinnerup. Tlf. 8698 5340 info@hinnerupfjernvarme.dk. www.hinnerupfjernvarme.dk

Læs mere

1. GYLDIGHEDSOMRÅDE OG DEFINITIONER M.V.

1. GYLDIGHEDSOMRÅDE OG DEFINITIONER M.V. 1. GYLDIGHEDSOMRÅDE OG DEFINITIONER M.V. 1.1 Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering er gældende for forholdet mellem Nørre-Snede Varmeværk a.m.b.a. i det følgende kaldet værket, og ejeren/ejerne,

Læs mere

Vi skal være fælles om det! en mere retfærdig tarif på afkølingen

Vi skal være fælles om det! en mere retfærdig tarif på afkølingen Vi skal være fælles om det! en mere retfærdig tarif på afkølingen Rudkøbing Varmeværk A.m.b.a. Strandlystvej 123. 5900 Rudkøbing. Tel.: 6251 2142 www.rudkoebingfjernvarme.dk Sydlangeland Fjernvarme A.m.b.a.

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING INDHOLDSFORTEGNELSE TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING... 2 ANVENDELSESOMRÅDE... 2 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v.... 2 TILSLUTNINGSBESTEMMELSER... 2 2. Etablering af fjernvarmetilslutning...

Læs mere

Leveringsbestemmelser for levering af vand fra Vindeby Vandforsyning amba

Leveringsbestemmelser for levering af vand fra Vindeby Vandforsyning amba Vindeby Vandforsyning amba Jens Munks Vej 2, Vindeby, 5700 Svendborg Tlf. 62226430 Fax 62226530 info@vindebyvand.dk www.vindebyvand.dk Leveringsbestemmelser for levering af vand fra Vindeby Vandforsyning

Læs mere

Installationer tilsluttet fjernvarmeanlægget

Installationer tilsluttet fjernvarmeanlægget Grundejerforeningen STRANDGÅRDSPARKEN December 2015 Installationer tilsluttet fjernvarmeanlægget Grundejerne må ikke ændre på fjernvarmeinstallationer uden godkendelse fra Grundejerforeningens bestyrelse.

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. fra

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. fra TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING fra Indholdsfortegnelse 1 Gyldighedsområde og definitioner... 4 1.1 Fjernvarmeforsyningen og forbrugeren... 4 1.2 Retslige forhold... 4 1.3 VVS-installatøren...

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GYLDIGHEDSOMRÅDE OG DEFINITIONER M.V. 2 2. ETABLERING/ÆNDRING AF FJERNVARMEFORSYNING. 2 3. DRIFT OG VEDLIGEHOLDELSE AF ANLÆG.

INDHOLDSFORTEGNELSE 1. GYLDIGHEDSOMRÅDE OG DEFINITIONER M.V. 2 2. ETABLERING/ÆNDRING AF FJERNVARMEFORSYNING. 2 3. DRIFT OG VEDLIGEHOLDELSE AF ANLÆG. FJERNVARMELEVERING. INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. GYLDIGHEDSOMRÅDE OG DEFINITIONER M.V. 2 2. ETABLERING/ÆNDRING AF FJERNVARMEFORSYNING. 2 3. DRIFT OG VEDLIGEHOLDELSE AF ANLÆG. 4 4. TARIFFER. 6 5. MÅLING

Læs mere

Aflæsningsbog hjælp til en god varmeøkonomi

Aflæsningsbog hjælp til en god varmeøkonomi Aflæsningsbog hjælp til en god varmeøkonomi Denne bog er udarbejdet til regelmæssig aflæsning af dit varmeforbrug. Så kan du selv følge med og undgå overraskelser på varmeregningen. Fjernvarme helt sikkert

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. 1 Gyldighedsområde og definitioner m.v.

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. 1 Gyldighedsområde og definitioner m.v. TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING 1 Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering fra Dybvad Varmeværk a.m.b.a., Jernbanegade 8a, CVR-nr: 40 92 00 13,

Læs mere

Vedtægter for Bjergby Mark Vandværk

Vedtægter for Bjergby Mark Vandværk Vedtægter for Bjergby Mark Vandværk 1 VEDTÆGTER FOR BJERGBY MARK VANDVÆRK Bjergby Mark Vandværk er et Andelsselskab beliggende på Enagervej 101, 4200 Slagelse. Selskabets formål er i overensstemmelse med

Læs mere

Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering fra Aabybro Fjernvarmeværk

Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering fra Aabybro Fjernvarmeværk Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering fra Aabybro Fjernvarmeværk 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering er gældende for leveringsforholdet

Læs mere

Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering

Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering Anvendelsesområde 1. GYLDIGHEDSOMRÅDE OG DEFINITIONER M.V. 1.1 Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering fra Nykøbing Sj. Varmeværk, i det følgende benævnt

Læs mere

Skærbæk Fjernvarme Amba, Læssevej 7, 6780 Skærbæk

Skærbæk Fjernvarme Amba, Læssevej 7, 6780 Skærbæk Skærbæk Fjernvarme Amba, Læssevej 7, 6780 Skærbæk INDHOLDSFORTEGNELSE Side TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING OG ANVENDELSESOMRÅDE 2 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v 2 TILSLUTNINGSBESTEMMELSER

Læs mere

Svogerslev Fjernvarme a.m.b.a.

Svogerslev Fjernvarme a.m.b.a. Svogerslev Fjernvarme a.m.b.a. Beretning for regnskabsåret 2018 Indholdsfortegnelse 1. Andelshavere og forbrugere 1.1 Status 1.2 Rykkergebyr 1.3 Måleraflæsning 2. Årsopgørelsen 2.1 Årsopgørelsen 2018 2.2

Læs mere

Ny retfærdig tarif på fjernvarmen

Ny retfærdig tarif på fjernvarmen Ny retfærdig tarif på fjernvarmen Vil betyde Mindre varmeregning til kunderne Mindre varmetab i rørene Øget effektivitet i produktionen En lav returtemperatur giver en mindre varmeregning Billig fjernvarme

Læs mere

TILLÆG TIL TEKNISKE OG ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARME- LEVERING (REGULATIV).

TILLÆG TIL TEKNISKE OG ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARME- LEVERING (REGULATIV). TILLÆG TIL TEKNISKE OG ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARME- LEVERING (REGULATIV). 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering er gældende for leveringsforholdet

Læs mere

Løsning Fjernvarme A.m.b.a. Fasanvej 2 8723 Løsning 75 65 11 55

Løsning Fjernvarme A.m.b.a. Fasanvej 2 8723 Løsning 75 65 11 55 Løsning Fjernvarme A.m.b.a. Fasanvej 2 8723 Løsning 75 65 11 55 Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering. INDHOLDSFORTEGNELSE ANVENDELSESOMRÅDE 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v TILSLUTNINGSBESTEMMELSER

Læs mere

Almindelige bestemmelser for Lystrup Fjernvarme A.m.b.A Gældende fra 1. januar 2015

Almindelige bestemmelser for Lystrup Fjernvarme A.m.b.A Gældende fra 1. januar 2015 Almindelige bestemmelser for Lystrup Fjernvarme A.m.b.A Gældende fra 1. januar 2015 ALMINDELIGE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 2. Etablering/ændring

Læs mere

Fjernvarme. TEKNISKE BESTEMMELSER Lolland Varme A/S. Lolland Forsyning A/S Lolland Varme A/S Stavangervej 13 4900 Nakskov Side 1/10

Fjernvarme. TEKNISKE BESTEMMELSER Lolland Varme A/S. Lolland Forsyning A/S Lolland Varme A/S Stavangervej 13 4900 Nakskov Side 1/10 Fjernvarme TEKNISKE BESTEMMELSER Lolland Varme A/S Lolland Forsyning A/S Lolland Varme A/S Stavangervej 13 4900 Nakskov Side 1/10 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...2 INDLEDNING...3 TEKNISKE BESTEMMELSER...4

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER: 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v.

TEKNISKE BESTEMMELSER: 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. TEKNISKE BESTEMMELSER: 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering fra Nykøbing Mors Fjernvarmeværk, i det følgende benævnt Værket, er gældende for projektering,

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING HØNG VARMEVÆRK Banemarken 8 4270 Høng Tlf. 58 85 24 32 mail@fjernvarmevaerk.dk www.fjernvarmevaerk.dk INDHOLDSFORTEGNELSE Side TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

Læs mere

Vedtægter for. Andelsselskabet Ejby Vandværk

Vedtægter for. Andelsselskabet Ejby Vandværk Vedtægter for Andelsselskabet Ejby Vandværk 2 1. Selskabet, der er stiftet den 8. marts 1965, er et andelsselskab, hvis navn er Andelsselskabet Ejby Vandværk. Selskabet har hjemsted i Skovbo kommune. 2.

Læs mere

Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering for Sindal Varmeforsyning a.m.b.a.

Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering for Sindal Varmeforsyning a.m.b.a. Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering for Sindal Varmeforsyning a.m.b.a. A.1.1. A1 Gyldighedsområde Almindelige bestemmelser for fjernvarmelevering er gældende for forholdet mellem Sindal Varmeforsyning

Læs mere

FERRITSLEV FJERNVARME A.M.B.A Krystalvænget 10 5863 Ferritslev Fyn Tlf. 65 98 22 64. Tekniske Bestemmelser For Fjernvarmelevering

FERRITSLEV FJERNVARME A.M.B.A Krystalvænget 10 5863 Ferritslev Fyn Tlf. 65 98 22 64. Tekniske Bestemmelser For Fjernvarmelevering Krystalvænget 10 5863 Ferritslev Fyn Tlf. 65 98 22 64 Tekniske Bestemmelser For Fjernvarmelevering Krystalvænget 10 5863 Ferritslev Fyn Tlf. 65 98 22 64 Indholdsfortegnelse Anvendelsesområde... 1 1. Gyldighedsområde

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING NIVÅ FJERNVAME TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING Nivå Fjernvarme (I/S Nordforbrænding) Savsvinget 2 2970 Hørsholm 2970 Hørsholm Tlf. 45 16 05 00 Fax. 45 16 05 11 Version 2006.06 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Indhold. Tekniske bestemmelser Thorsø Fjernvarmeværk Side 1

Indhold. Tekniske bestemmelser Thorsø Fjernvarmeværk Side 1 Indhold Gyldighedsområde og definitioner m.v.... 2 Etablering af fjernvarmetilslutning... 3 Udførelse af installationsarbejde... 4 Etablering af måleudstyr... 5 Projektering og udførelse af varmeinstallationer...

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING Vestervig Fjernvarme.

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING Vestervig Fjernvarme. TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. Indholdsfortegnelse Gyldighedsområde og definitioner m.v.... 2 Etablering af fjernvarmetilslutning... 3 Udførelse af installationsarbejde... 4 Etablering af

Læs mere

Ledelsesberetning 2009/2010 for Sydlangeland Fjernvarme.

Ledelsesberetning 2009/2010 for Sydlangeland Fjernvarme. Ledelsesberetning 2009/2010 for Sydlangeland Fjernvarme. Velkommen. Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 17. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme. Første punkt på

Læs mere

Vil du gerne holde din varmepris i ro?

Vil du gerne holde din varmepris i ro? Vil du gerne holde din varmepris i ro? Ta din returtemperatur og følg din afkøling. Se indeni 1 LYSTRUP FJERNVARME Varmen fortsætter med at være billig - bare du bruger den fornuftigt I Lystrup, Elsted

Læs mere