Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. Børne- og Undervisningsudvalget"

Transkript

1 Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 2/2012 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Hækkerupsvej Medlemmer Sadik Topcu (ST) A Kisser Franciska Lehnert (KFL) I Daniel Nørhave (DN) O Britta Nielsen (BN) F Lisbeth Andersen (LA) A Johnny Brown Lundberg Dahlgaard (JBLD) V Klaus Hansen (KH) V Fraværende Kisser Franciska Lehnert (KFL) I Bemærkninger Teknisk Forvaltning deltager fra mødets start og orienterer om trafiksikkerhed i forbindelse med den nye skolestruktur.

2 Indholdsfortegnelse Punkt nr. Side

3 2. Orientering om Ung Mor netværket Sct. Georgsgårdens fremtid Arbejdsgrundlag for pædagogiske indsatser på dagtilbudsområdet Orientering om Virtuel Desktop Interface (VDI) på skolerne Kommunikationsplan i forbindelse med ny skolestruktur Skitseforslag Asgård-Benløse Partnerskab om mere effektiv anvendelse af lærernes arbejdstid Ringsted syd-koordinator Orientering fra formand og forvaltning - februar Åben sag Sagsid: 10/14850 Sagen afgøres i: Børne- og Undervisningsudvalget Bilag: Beslutning i Børne- og Undervisningsudvalget den Godkendt. Ej til stede: Kisser Franciska Lehnert (I)

4 2. Orientering om Ung Mor netværket Åben sag Sagsid: 11/23655 Sagen afgøres i: Børne- og Undervisningsudvalget Bilag: 1 Projektbeskrivelse (17724/12) Indledning Sagsgang Orientering Beslutning BY ØK ÆU PBU KMU BUU KTU SU AMU BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆU=Ældreudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SU=Sundhedsudvalg, AMU=Arbejdsmarkedsudvalg Ung Mor netværket er et 3 årigt projekt betalt af satspuljemidler under Socialstyrelsen. Der er givet i alt kr. 4,2 mil. i projektmidler. Projektet er startet den 1. august 2010 og projektperioden forventes afsluttet medio Det er fastlagt i Projektplanen at det politiske udvalg orienteres midtvejs i projektperioden. Orienteringen vil omfatte: Mål, indhold, resultater og tanker om forankring af tilbuddet efter projektperiodens ophør. På mødet deltager projektleder Anne Madsen og ledende sundhedsplejerske Bente Haargaard. X Beskrivelse af sagen Målgruppe:Unge og sårbare gravide eller mødre under 25, der har udfordringer i deres liv, som til sammen gør at det vurderes at de har brug for særlig støtte med henblik på 3 indsatsområder: 1) job og uddannelse 2 ) personlig udvikling som mor / kvinde / samfundsborger og 3 ) netværksdannelse. Ung mor netværket er altid et frivilligt tilbud. Henvisende samarbejdspartnere har hidtil været: Ringsted Krisecenter, socialpsykiatrien, Midtsjællands aktiveringscenter, sundhedsplejerskerne, Ungeenheden, jobcenteret, pædagoger i dagtilbuddene, børn og familierådgivningen, læst Ringsted Kommunes hjemmeside og private henvendelser, som følge af at kende veninder i projektet. Mål : at den unge fastholdes og gennemfører kompetencegivende uddannelse og/ eller opnår fast tilknytning til arbejdsmarkedet. at mødrene fastholder eller opnår en god forældreevne at mødrene fastholder eller opnår et socialt netværk at mødrene trives og udvikler sig som mor og kvinde at der udvikles og fasholdes en kompetenceudvikling i organisationen med henblik på en tværfaglig, helhedsorienteret parallelindsats.

5 Metoder: Mentorordning: 10 mentorer, ansat 5 forskellige steder i Ringsted Kommune, repræsenterende 7 forskellige fagområder. Alle mentorer samt projektleder er uddannet i den løsningsfokuserede metode, som er et diplommodul under professionshøjskolen Metropols familieterapeutuddannelse. Metoden tager udgangspunkt i resurser, anerkendelse og udvikling. Mentorfunktionen er i høj grad basseret på relationsarbejde. Desuden tilbydes i projektet: Marte Meo: Via videooptagelse at understøtte kommunikationen mellem mor og barn, og dermed udvikle forældrekompetencerne. Aktiviteter: Kontinuerlig inviteres der til fælles aktiviteter i og ud fra huset på Vestervej 27 A for at understøtte de unge mødres netværksdannelse. Klar til Barn: Et tilbud til vordende forældre, midt i graviditeten at arbejde med egne holdninger og forventninger til den kommende forældrerolle. Resultater: Af 39 voksne tilknyttet projektet til dato er 14 stoppet på offentlig forsørgelse. Samtidig er 9 matchet op, hvilket betyder at de vurderes tættere på arbejdsmarkedet end tidligere. 10 er matchet ned: 8 kvinder er gået på barselsorlov og derfor ikke længere er til rådighed for arbejdsmarkedet, hvilket rykker dem et match ned. En ung tilflyttet mor, startet match 1 og placeres på match 2, en kvinde er matchet ned pga. psykisk sygdom. Af de 39 voksne tilknyttet projektet havde de 21 aktive børnesager i børn og familierådgivningen. Heraf er 9 sager afsluttet i projektperioden. Oversigt over stoppede sager, fordelt på stopårsag

6 Matchskift i projektperioden Fremtid: En fremtidig forankring af projektet vil koste 1,2 mill i årlige driftsmidler når projektmidlerne bortfalder. Der arbejdes på to forskellige løsningsmodeller; 1: Det vil indgå som ønskelisteforslag i budgetproces 2013, eller 2: De 1,2 mill findes ved at byrådet omdisponerer midler fra de steder, hvor kommunen sparer penge ved den fortsatte indsats, forudsat at dette kan sandsynliggøres tilstrækkeligt. Plan herfor forelægges Børn og undervisningsudvalget og Arbejdsmarkedsudvalget på møderne i april. Som bilag vedlægges Projektbeskrivelse. Høring Ingen. Økonomi Orienteringen har ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering Forvaltningen vurderer, at der med orienteringen gives et dækkende indblik i Ung Mor Netværkets aktiviteter. Børne- og kulturdirektøren indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning i Børne- og Undervisningsudvalget den Taget til efterretning. Ej til stede: Kisser Franciska Lehnert (I)

7 3. Sct. Georgsgårdens fremtid Åben sag Sagsid: 12/2030 Sagen afgøres i: Børne- og Undervisningsudvalget Bilag: Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆU PBU KMU BUU KTU SU AMU x x Beslutning x BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆU=Ældreudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SU=Sundhedsudvalg, AMU=Arbejdsmarkedsudvalg Der er i forbindelse med en rutinemæssig ombygning (udskiftning af eksisterende vinduer) blevet fundet forhøjet PCB-værdier i alle vinduesrammer i den kommunale ejendom, som huser den selvejende daginstitution Sct. Georggårdens Vuggestue og Børnehave. Der er derfor udsigt til en væsentlig øget omkostning forbundet med denne udskiftning i alt omkring kr. 2 mio. ud over de budgetterede kr. 0,4 mio., der var estimeret til opgaven. Dertil kommer, at børnetallet er generelt faldende på kommuneniveau. Denne sag rummer derfor en drøftelse af, om der fortsat er behov for det nuværende antal vuggestue- og børnehavepladser, set i betragtning af den meromkostning, som byggeriet på Sct. Georggården akut har brug for. x Beskrivelse af sagen Sct. Georggården er et simpelt byggeri fra 1971 bestående af 2 bygninger og et mindre skur på i alt 591 kvm (opvarmet areal), der er bygget i fibercement med 75 mm isolering i vægge og 100 mm isolering på loftet. Der er ikke ventilationsanlæg i de nuværende bygninger, hvilket betyder, at luftkvaliteten i bygningen ikke er optimal. Bygningerne er kommunal ejendom. I forbindelse med udskiftning af vinduerne på Sct. Georggårdens vuggestue og børnehave udføres der en rutinemæssig kontrol for PCB-forekomster. I denne undersøgelse findes der forhøjede værdier i fugemateriale og de bærende dele af bygningerne. Der findes ikke nævneværdige PCB-forekomster i luften i bygningerne. Denne forekomst betyder, at ombygningen skal udvides fra udskiftning af vinduer til udskiftning af alle facadepartier (der er en del af den bærende konstruktion) og delvis udskiftning af alle vægge, der støder op til den bærende konstruktion. Denne udvidelse af opgaven betyder samtidig, at byggeriet forventes at blive ca. kr. 2 mio. dyrere end budgetteret. Da PCB-indholdet ikke er målbart i indeluften, står bygningen ikke overfor en øjeblikkelig rydning(kondemnering). Omvendt er det dog heller ikke muligt at foretage byggearbejder uden ovenstående renovering. Endelig skal der naturligvis ved fortsat brug af bygningerne udvises agtpågivenhed overfor brugernes (børn og voksne) adfærd, så eventuel kontakt med det forurenede materiale begrænset mest muligt.

8 Dette skal ses i lyset af, at der desuden er forestående genopretningsopgaver for estimerede kr. 0,7 mio. til et nyt ventilationsanlæg og et behov for energirenovering af både vægge og lofter på estimeret kr. 0,2 mio. Foruden en omfattende og bekostelig renovering af institutionen falder antallet af 0-6 årige børn i kommunen væsentligt i disse år, hvilket vil betyde revurdering af den nuværende kapacitet til børnepasning. På kommuneniveau vil der efter 1. august være tilstrækkelig kapacitet til at tilbyde børnene i Sct. Georggården plads i andre institutioner i kommunen. Børnene vil kunne tilbydes plads på forskellige bynære institutioner, og det kan ikke garanteres, at alle børn vil kunne få den institution, som de ønsker. Der er på nuværende tidspunkt årige børn indskrevet og til august vil der være ca. 64 børn. Frem til august måned er der 5 børn med 1. prioritet på venteliste til institutionen. Sct. Georggårdens Vuggestue og Børnehave er en selvejende daginstitution og der er indgået driftsoverenskomst mellem kommunen og bestyrelsen for den selvejende daginstitution. Driftsoverenskomsten har et opsigelsesvarsel på 9 måneder og institutionens virke kan således bringes til ophør til 1. januar Hvis institutionen lukkes og børnene placeres i andre institutioner vil der fra årsskiftet være mulighed for at frigøre ca. 1 mio. kr. på dagtilbudsområdet som følge af sparede midler til ledelse, administration og bygningsdrift. Disse sparede midler kan i stedet anvendes til kvalitetsløft på dagtilbudsområdet eller de kan indgå i omstillingspuljen for budget I forbindelse med budget 2013 skal der tages politisk stilling til, hvordan midlerne skal anvendes. Høring Ingen. Økonomi Vurdering Normalt vil fundet af PCB i materiale og luft betyde, at man i bygningen øgede luftudskiftningen f.eks. med et ventilationsanlæg. I disse bygninger, hvor et sådant anlæg ikke findes, kan dette kun løses ved at åbne vinduerne. Dette vil dog give en række trækgener og energiudfordringer, som ikke vurderes hensigtsmæssige i en 0-6års institution. Det er derfor forvaltningernes vurdering, at den nuværende situation ikke er holdbar, og at det set i lyset af den store ekstra regning og det faldende børnetal på kommuneniveau ikke giver mening at renovere de omtalte bygninger. I forbindelse med en afvikling af institutionen, vil der være udgifter forbundet med lukningen til bl.a. løn i opsigelsesperioden, nedtagning af telefon og IT, flytning af inventar m.m. Forvaltningen vil vende tilbage til udvalget med en sag der beskriver det faldende børnetal samt modeller til håndtering heraf. Børne- og Kulturdirektøren og Teknisk Direktør indstiller, at: 1. Der træffes beslutning om at nedlægge Sct. Georggårdens Vuggestue- og Børnehave.

9 2. Driftsoverenskomsten mellem den selvejende daginstitution Sct. Georggården og Ringsted Kommune opsiges til 1. april 2012 og med ophør pr. 1. januar Beslutning i Børne- og Undervisningsudvalget den Udsat til næste møde for at kunne drøftes i sammenhæng med den generelle kapacitetstilpasning på dagtilbudsområdet. Ej til stede: Kisser Franciska Lehnert (I)

10 4. Arbejdsgrundlag for pædagogiske indsatser på dagtilbudsområdet Åben sag Sagsid: 12/2528 Sagen afgøres i: Børne- og Undervisningsudvalget Bilag: 1 Arbejdsgrundlag for pædagogiske indsatser (22234/12) Indledning Sagsgang Orientering Beslutning BY ØK ÆU PBU KMU BUU KTU SU AMU BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆU=Ældreudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SU=Sundhedsudvalg, AMU=Arbejdsmarkedsudvalg Alle dagtilbud skal udarbejde en pædagogisk læreplan og sætte sig mål inden for de 6 temaer: alsidig personlig udvikling, sociale kompetencer, sproglig udvikling, krop og bevægelse, natur og naturfænomener og kulturelle udtryksformer og værdier. Dagtilbudsområdet har de seneste år arbejdet med temaerne i de pædagogiske læreplaner samt de temaer der i øvrigt har været fælles for området, som fx mad- og måltidspolitik. Dagtilbudslederne har udtrykt ønske om at foretage prioriteringer af de kommende års indsatser, så der sættes mere fokus på nogle temaer mens andre nedtones. Disse prioriteringer for den pædagogiske indsat er nu beskrevet i et arbejdsgrundlag. Kommunalbestyrelsen skal jf. Dagtilbudsloven fastsætte mål og rammer for dagtilbuddene. I Ringsted Kommune er det fast praksis, at fagudvalget forholder sig til målene for området. I denne sag skal udvalget træffe beslutning om arbejdsgrundlaget for de pædagogiske indsatser, som dagtilbudsområdet skal arbejde indgående med fra foråret 2012 til 1. august x Beskrivelse af sagen Dagtilbuddene i Ringsted Kommune ønsker at udvikle og intensivere deres arbejde med de to læreplanstemaer: Barnets alsidige personlighedsudvikling og sociale kompetencer. Dagtilbud dene ønsker, at udviklingsarbejdet forløber som et fælles anliggende for alle de kommunale dagtilbud, og at de to temaer skal være et centralt og fælles omdrejningspunkt for de kommende års indsatser på dagtilbudsområdet i Ringsted Kommune. Ved at gøre det til et fælles arbejde er der forventning om at kunne inspirere hinanden, lære af hinanden, hjælpe hinanden og samlet set opnå flere og bedre resultater, end hvis institutionerne arbejdede individuelt og på egen hånd. Dagtilbudsledere og forvaltning har gennem de seneste måneder arbejdet med prioriteringer for de kommende års indsatsområder på dagtilbudsområdet. De kommende to års indsatser vil således have særligt fokus på 3 overordnede temaer: Børns alsidige personlige udvikling og sociale kompetencer

11 Børns sproglige udvikling Børns overgange mellem dagtilbud og børnehavebørns overgang til skole Arbejdsgrundlaget, der beskriver disse indsatsområder, er bilag til sagen. Høring Ingen Økonomi Ingen bevillingsmæssige konsekvenser Vurdering Dagtilbudsområdet har ofte givet udtryk for, at ét årige indsatser giver for kort tid til at omsætte målene til pædagogiske handlinger og at indsamle erfaringer, der kan udvikle den pædagogiske praksis. Med et to-årigt arbejdsgrundlag, vil der i højere grad være mulighed for at iværksætte initiativer, der understøtter de pædagogiske prioriteringer på dagtilbudsområdet. En arbejdsgruppe med repræsentanter fra ledergruppen og forvaltningen udarbejder bl.a. forslag til aktiviteter, succeskriterier og evaluering af indsatserne. Dagtilbudsområdet skal hvert 2. år udarbejde en kvalitetsrapport, - første gang i slutningen af Processen med indsamling af faglige kvalitetsoplysninger til brug for kvalitetsrapporten vil i videst mulige omfang blive koblet sammen med dagtilbuddenes evalueringer af indsatsområderne og de øvrige læreplanstemaer. Det er forvaltningens vurdering, at de faglige kvalitetsoplysninger således kan blive brugt aktivt i arbejdet med at udvikle den pædagogiske kvalitet i dagtilbuddene. Børne- og Kulturdirektøren indstiller, at udvalget godkender arbejdsgrundlaget for de pædagogiske indsatser på dagtilbudsområdet for perioden 1. maj 2012 til 1. august Beslutning i Børne- og Undervisningsudvalget den Godkendt. Ej til stede: Kisser Franciska Lehnert (I)

12 5. Orientering om Virtuel Desktop Interface (VDI) på skolerne Åben sag Sagsid: 12/4050 Sagen afgøres i: Børne- og Undervisningsudvalget Bilag: Indledning Sagsgang Orientering Beslutning BY ØK ÆU PBU KMU BUU KTU SU AMU BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆU=Ældreudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SU=Sundhedsudvalg, AMU=Arbejdsmarkedsudvalg I forbindelse med implementering af ny skolestruktur laves der en VDI-løsning for overbygningselever og lærere. VDI er en forkortelse for Virtuel Desktop Interface. De virtuelle faciliteter skal understøtte elevernes læring og deres brug af forskellige læringsformer. Samtidig skal IT understøtte at eleverne bliver aktive medspillere og medskabere af undervisningsforløb og læringsprocesser. I denne sag orienteres om DVI og anvendelsen heraf. På mødet vil orienteringen blive uddybet af IT-konsulent Christina Petersen. X Beskrivelse af sagen VDI-løsningen målrettes i det kommende år skolernes IT-vejledere, skoleledere og lærere der underviser i overbygningen. Indsatsens fokus lægges på kendskab til VDI samt brugen af denne i en pædagogisk praksis med udgangspunkt i IT læringspotentialer og den daglige undervisning. Det er hensigten efterfølgende at udvide VDI-løsningen til alle elever og lærere. Pædagogiske krav, som VDI-løsningen vil indfri: Der vil være adgang til VDI løsningen på alle elektroniske enheder såvel på skolen som hjemme, blot der er adgang til internettet. Det betyder, at der vil være komme adgang til VDI-løsningen på alle arealer som bruges af overbygningselever og andre steder, som elevernes hjem, hvis der her findes internetforbindelse. Eleverne vil kunne bruge egne PC ere, IPads, telefoner m.v. Via løsningen skal man sikkert og nemt/brugervenligt kunne tilgå et fleksibelt udvalg af undervisningsressourcer herunder programmer, dokumenter, filmklip og lignende, printerfunktion, adgang til internet, adgang til personlige drev m.m. Programpakker m.m. skal kunne tilføjes, indstilles og fjernes, så løsningen kan tilpasses afhængig af skole, undervisning og elever. Løsningen skal være fleksibel og også kunne tilpasses/serviceres af SkoleIT-teknikeren i Ringsted kommune. Adgang via UNI-login for alle elever og medarbejdere.

13 IT-infrastruktur og VDI løsning skal ses som et led i en samlet IT indsats både teknisk og pædagogisk. Disse tiltag bygger bl.a. på overvejelser omkring IT-læringspotentialer, undervisning samt understøttelse af de opstillede kvalitetsmål. Anvendelsen af programpakkerne i VDI-løsningen vil blive understøttet af en række udviklingsaktiviteter. Høring Ingen. Økonomi Ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering Det er forvaltningens vurdering, at orienteringen vil give et godt indblik i mulighederne i brug af VDI. Børne- og Kulturdirektøren indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning i Børne- og Undervisningsudvalget den Taget til efterretning. Ej til stede: Kisser Franciska Lehnert (I)

14 6. Kommunikationsplan i forbindelse med ny skolestruktur Åben sag Sagsid: 11/2471 Sagen afgøres i: Børne- og Undervisningsudvalget Bilag: 1 Kommunikations- og handleplan.doc (18159/12) Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆU PBU KMU BUU KTU SU AMU Beslutning BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆU=Ældreudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SU=Sundhedsudvalg, AMU=Arbejdsmarkedsudvalg I forbindelse med Byrådets beslutning om den nye skolestruktur i Ringsted Kommune den 12. december 2011, besluttede Byrådet, at der skulle udarbejdes en kommunikations- og handleplan, der skulle sikre elever, forældre og ansatte et højt informationsniveau og dermed give størst mulig tryghed under implementeringen af den nye skolestruktur. Denne kommunikations- og handlingsplan forelægges nu Børne- og Undervisningsudvalget. X Beskrivelse af sagen I forbindelse med den nye skolestruktur er det vigtigt med god dialog, inddragelse og information til både elever, forældre og medarbejdere. Det giver større tryghed i en forandringsproces. Og det giver bedre beslutninger, når de relevante parter inddrages undervejs. Der er derfor udarbejdet en kommunikations- og handleplan, som måned for måned beskriver hvad der skal ske i forhold til dels elever, forældre og medarbejdere. Planen er vedlagt som bilag. Forældre og medarbejdere modtog allerede i december umiddelbart efter vedtagelsen af den nye skolestruktur informationsbreve om den besluttede struktur og om den kommende proces. For at sikre at alle forældre har et højt informationsniveau, vil der også i foråret blive udsendt informationsskrivelser, som giver forældrene overblik over processen og information om centrale forhold, som fx valg til de nye skolebestyrelser og forhold omkring skolebefordring. Derudover vil der foregå forskellige informations- og dialogaktiviteter. Der vil bl.a. blive afholdt skoleforum med dialog om de fremtidige indsatser på skolerne, udskrevet konkurrence om navnene på de nye skoler, gennemført dialog med elevråd om moderniseringerne på skolerne, afholdt informationsmøder for forældrene på skolerne m.v. I forhold til eleverne vil der bl.a. blive lagt vægt på, at de nye klasser bliver dannet inden sommer og at eleverne inden sommerferien får mulighed for at møde deres nye klassekammerater til sociale arrangementer.

15 Høring Ingen. Økonomi Ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering Forvaltningen vurderer, at den fremlagte kommunikations- og handleplan vil give et højt informationsniveau hos elever, forældre og medarbejdere og at de beskrevne aktiviteter vil sikre et højt niveau af inddragelse i den videre proces. Børne- og kulturdirektøren indstiller, at den fremlagte kommunikations- og handleplan godkendes. Beslutning i Børne- og Undervisningsudvalget den Godkendt. Ej til stede: Kisser Franciska Lehnert (I)

16 7. Skitseforslag Asgård-Benløse Åben sag Sagsid: 12/1529 Sagen afgøres i: Børne- og Undervisningsudvalget Bilag: Indledning Sagsgang Orientering Beslutning BY ØK ÆU PBU KMU BUU KTU SU AMU BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆU=Ældreudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SU=Sundhedsudvalg, AMU=Arbejdsmarkedsudvalg Som følge af beslutningen om etablering af ny skolestruktur i Ringsted Kommune, er der afsat 3,65 mio. kr. til modernisering og udbygning på Asgård/Benløse Skole. Moderniseringen på Benløse-matriklen vil blive iværksat, således at den er gennemført ved skolestart i august Udbygningen på Asgård-matriklen vil blive iværksat således, at den er gennemført i midten af september Beskrivelse af sagen På Børne- og Undervisningsudvalgets møde d. 1. februar 2012 godkendte udvalget de funktionskrav, der skal danne udgangspunkt for moderniseringen og udbygningen på Asgård/Benløse Skole. På baggrund af funktionskravene er der udarbejdet skitseforslag. Skitseforslaget indeholder etablering af nyt biologilokale, flytning af IT-lokale og etablering af nyt fællesareal for udskolingen på Benløse-matriklen. Samt udbygning på Asgård-matriklen indeholdende to undervisningslokaler og to grupperum. Skitseforslaget vil blive eftersendt, når det er færdigt. Når forslaget er godkendt, vil sagen overgå til Plan- og Boligudvalget. X Høring Der har ikke været afholdt høring, men en arbejdsgruppe bestående af ledelsesrepræsentanter, kommunens arkitekt Peter Gadegaard og Skolechef Henrik Harder har været involveret i udarbejdelsen af skitseforslaget. Medarbejdere og elever vil efterfølgende blive involveret. Økonomi Moderniseringen vil blive afholdt inden for rammen på 3,65 mio. kr. Forslaget har derfor ikke bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering Vurdering bliver foretaget, når der foreligger et skitseforslag.

17 Børne- og Kulturdirektøren indstiller, at skitseforslaget godkendes. Beslutning i Børne- og Undervisningsudvalget den Godkendt. Ej til stede: Kisser Franciska Lehnert (I)

18 8. Partnerskab om mere effektiv anvendelse af lærernes arbejdstid Åben sag Sagsid: 12/3073 Sagen afgøres i: Børne- og Undervisningsudvalget Bilag: Indledning Sagsgang Orientering Beslutning BY ØK ÆU PBU KMU BUU KTU SU AMU BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆU=Ældreudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SU=Sundhedsudvalg, AMU=Arbejdsmarkedsudvalg KL har i 2011 i samarbejde med 20 kommuner lavet en analyse af lærernes arbejdstid, med henblik på at vurdere hvor stor en del af lærernes arbejdstid, der anvendes på undervisning. KL har nu inviteret flere kommuner til at deltage i et partnerskab med henblik på en lignende analyse, og med denne sag skal Børne- og undervisningsudvalget beslutte om Ringsted skal deltage i et sådant partnerskab. X Beskrivelse af sagen KL har i 2011 i samarbejde med 20 kommuner lavet en analyse af lærernes arbejdstid, med henblik på at vurdere hvor stor en del af lærernes arbejdstid, der anvendes på undervisning. Analysen viser, at lærerne i de 20 kommuner i gennemsnit anvender i underkanten af 40% af deres arbejdstid på undervisning. Resten af tiden bruges blandt andet på individuel eller fælles forberedelse af undervisningen, teamsamarbejde og samarbejde med andre medarbejdere i kommunen, skole-hjem samarbejde, mødevirksomhed og efteruddannelse. Analysen viser også at der er ganske store forskelle fra kommune til kommune og fra skole til skole, for eksempel underviser lærerne i den kommune med den højeste undervisningsandel ca. 1,5 lektion mere om ugen end lærerne i den kommune med den laveste undervisnings-andel. En pjece fra KL med analysens hovedresultater er vedlagt som bilag. Nu har KL inviteret landets øvrige kommuner til at være med i et partnerskab med KL, om at gennemføre tilsvarende analyser af hvor stor en del af lærernes arbejdstid, der anvendes til undervisning. Partnerskabets formål er at understøtte kommunernes arbejde med at optimere ressourceforbruget i folkeskolen. Partnerskabet skal; - Afdække hvor meget lærerne i gennemsnit underviser - Undersøge om der er forskelle på den faktiske og den budgetterede arbejdstid - Sammenligne undervisningstiden med andre kommuner - Sammenligne undervisningstiden på kommunens skoler

19 - Skønne om der er et økonomisk potentiale i at optimere lærernes undervisningstid Partnerskabets resultater synliggøres og udbredes med henblik på en mere effektiv udnyttelse af lærernes arbejdstid. KL ønsker, at der i de deltagende kommuner nedsættes en reference-gruppe for partnerskabet bestående af Børne- og undervisningsudvalget, Borgmesteren, samt udvalgte topembedsmænd. Høring Ingen. Økonomi Til at dække partnerskabets grundudgifter bidrager hver kommune med kr. ekskl. moms. Til dækning af udgifter i forbindelse med indsamling og bearbejdning af data på skoleniveau, herunder analyse af samme, bidrager kommunen med kr. pr. skole, ekskl. moms. Det er en forudsætning, at alle kommunens selvstændige folkeskoler indgår i analysen. Udgifterne kan dækkes indenfor det eksisterende budget og sagen har derfor ikke bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering Det er forvaltningens vurdering, at deltagelse i partnerskabet vil give en god og relevant baggrund for at vurdere, om vi i kommunen udnytter lærernes arbejdstid optimalt. Samtidig vil processen omkring registrering af tidsforbruget på den enkelte skole kunne bruges til at synliggøre ressourceforbruget på forskellige opgaver. Børne- og kulturdirektøren indstiller, at det vedtages 1. at rette henvendelse til KL med henblik på at indgå et partnerskab om anvendelse af lærernes arbejdstid, og 2. at der nedsættes en referencegruppe til at følge partnerskabet, bestående af Børneog undervisningsudvalget, Borgmesteren, Kommunaldirektøren og Børne- og kulturdirektøren. Beslutning i Børne- og Undervisningsudvalget den Det blev besluttet ikke at indgå et partnerskab med KL af hensyn til implementering af den nye skolestruktur. Udvalget er enigt om, at der skal ses på lærernes arbejdstid og opgaver med henblik på at øge elevernes timetal i skoleåret Ej til stede: Kisser Franciska Lehnert (I)

20 9. Ringsted syd-koordinator Åben sag Sagsid: 12/2369 Sagen afgøres i: Børne- og Undervisningsudvalget Bilag: 1 Opgaver for Ringsted Syd koordinator (17167/12) Indledning Sagsgang Orientering Beslutning BY ØK ÆU PBU KMU BUU KTU SU AMU BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆU=Ældreudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SU=Sundhedsudvalg, AMU=Arbejdsmarkedsudvalg X Ringsted syd-koordinatoren har i flere år været finansieret af Sdr. Parkskolen. Med skoleåret ophører denne finansiering. Med denne sag skal der tages stilling til om der fortsat skal være en Ringsted Syd-koordinator og i givet fald hvad funktionen skal indeholde og hvordan den skal finansieres. Beskrivelse af sagen Børne- og undervisningsudvalget har på mødet den 26. september 2011 fået en orientering om hvilke opgaver, der bliver løftet af Ringsted Syd-koordinatoren og om hvordan disse opgaver ville kunne løses, såfremt funktionen bortfalder. Koordinatorfunktionen har i en årrække været varetaget af Sdr. Parkskolen, uden at skolen har fået tilført midler til opgaven. Der er således ikke på nuværende tidspunkt afsat midler i budgettet til funktionen. Der er altså ikke truffet beslutning om, og i givet fald hvordan og for hvilke midler funktionen skal fortsætte. I det følgende beskrives tre scenarier vedrørende Ringsted Syd koordinatoren; 1) Funktionen nedlægges fra og med juli I dette scenarie skal der ikke omprioriteres ressourcer til at vedligeholde funktionen. De opgaver, der nu varetages af koordinatoren fordeles som angivet i bilag 1 (der som nævnt tidligere har været forelagt udvalget). 2) Funktionen opretholdes, og målrettes arbejdet med ungdomskultur i det nye Campus-område. Målet er at bidrage til at skabe en levende, konstruktiv og inkluderende ungdomskultur i Campus-området. Funktionen placeres i Ungdomsskolen og forventes at indgå i et tæt samspil med SSP-konsulenterne og arbejdet med at skabe et nyt ungdomsforum. Centralt for funktionen bliver således at indgå i et tæt samarbejde med både organiserede og uorganiserede grupper af unge i og omkring campus-området, og være med til at organisere aktiviteter, der skaber sammenhæng i området og giver de unge mulighed for at få indflydelse på områdets udvikling. Desuden skal funktionen dokumentere indsatsen omkring ungdomskultur og minimum en gang om året orientere både Børne- og undervisningsudvalget og Kultur- og trivselsudvalget om indsatsen. Med dette scenarie vil den nye overbygningsskole selv i lighed med andre skoler varetage de almindelige driftsopgaver vedr. Ahornhallen i dagtimerne.

21 I dette scenarie skal der anvises en halv årsløn (kr ) indenfor udvalgets budget til koordinator-funktionen. Vælges dette scenarie vil forvaltningen i samarbejde med Ungdomsskolen udarbejde de nærmere rammer for og indhold i funktionen. 3)Funktionen opretholdes med sine nuværende funktioner, og fastholder den fysiske og organisatoriske tilknytning til Overbygningsskolen. Funktionens hovedopgave vil således være kontakt til lokalområdet og administration af lokalerne i Ahornhallen. I dette scenarie skal der anvises en halv årsløn (kr ) indenfor udvalgets budget til koordinator-funktionen. Vælges dette scenarie vil forvaltningen i samarbejde med den nuværende koordinator og lederen af den nye overbygningsskole udarbejde de nærmere rammer for og indhold i funktionen. Høring Ingen. Økonomi Som nævnt vil en beslutning om enten scenarie 2 eller 3 have den konsekvens, at der skal anvises kr per år til funktionen indenfor udvalgets budget. De kr. kan anvises fra budgettet til FamilieArbejde i Ringsted, der er tiltænkt anvendt til forebyggende familiearbejde og pt. anvendes til blandt andet Familieklasser og familiegrupper, hvor der er ledige midler. Vurdering Det er forvaltningens vurdering, at det er et politisk valg, hvilken af de tre scenarier, der ønskes. Børne- og kulturdirektøren indstiller, at sagen drøftes og udvalget beslutter at vælge et af de tre angivne scenarier. Beslutning i Børne- og Undervisningsudvalget den Udvalget besluttede scenarie nr. 3, med den tilføjelse at Parkrådet inddrages i funktionsbeskrivelsen for Ringsted Syd-koordinatoren. Finansiering anvises fra budgettet til Familiearbejde i Ringsted. Ej til stede: Kisser Franciska Lehnert (I)

22 10. Orientering fra formand og forvaltning - februar 2012 Åben sag Sagsid: 09/34063 Sagen afgøres i: Børne- og Undervisningsudvalget Bilag: Beslutning i Børne- og Undervisningsudvalget den I forlængelse af orienteringen fra Teknisk forvaltning om trafiksikkerhed, inden mødet, ønsker udvalget at bemærke følgende; Udvalget har stor fokus på at sikre trafiksikkerheden i forbindelse med skolereformen. Udvalget er enigt i at flest mulige ændringer gennemføres før skolestart 2012, da udvalget tillægger dette stor vægt. Forvaltningen orienterede om; - Ændringer i omplaceringen af medarbejdere i forbindelse med skolestrukturen. Ej til stede: Kisser Franciska Lehnert (I)

23 Underskriftsside Sadik Topcu (ST) A Kisser Franciska Lehnert (KFL) I Daniel Nørhave (DN) O Britta Nielsen (BN) F Lisbeth Andersen (LA) A Johnny Brown Lundberg Dahlgaard (JBLD) V Klaus Hansen (KH) V

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 1/2012 Dannet den: Torsdag den 02-02-2012 Mødedato: Onsdag den 01-02-2012 Mødetidspunkt: 20:00-21:00 Mødested: Vejle Medlemmer Sadik Topcu (ST) A Kisser

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2012 Dannet den: Fredag den 15-06-2012 Mødedato: Torsdag den 14-06-2012 Mødetidspunkt: 16:00-16:50

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2012 Dannet den: Fredag den 15-06-2012 Mødedato: Torsdag den 14-06-2012 Mødetidspunkt: 16:00-16:50 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 6/2012 Dannet den: Fredag den 15-06-2012 Mødedato: Torsdag den 14-06-2012 Mødetidspunkt: 16:00-16:50 Mødested: Harhoff Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV) V Jan

Læs mere

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 9/2013 Dannet den: Mandag den 09-09-2013 Mødedato: Mandag den 09-09-2013 Mødetidspunkt: 18:30-19:00

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 9/2013 Dannet den: Mandag den 09-09-2013 Mødedato: Mandag den 09-09-2013 Mødetidspunkt: 18:30-19:00 Referat Økonomiudvalget Møde nr.: 9/2013 Dannet den: Mandag den 09-09-2013 Mødedato: Mandag den 09-09-2013 Mødetidspunkt: 18:30-19:00 Mødested: Harhoff Medlemmer Niels Ulrich Hermansen (NUH) V Britta Nielsen

Læs mere

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Tirsdag den 22-01-2013 Mødedato: Mandag den 21-01-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:00

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Tirsdag den 22-01-2013 Mødedato: Mandag den 21-01-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Referat Klima- og Miljøudvalget Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Tirsdag den 22-01-2013 Mødedato: Mandag den 21-01-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Mødested: Mødelokale TF Medlemmer Svend-Erik Jakobsen (SEJ)

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 12/2013 Dannet den: Mandag den 27-01-2014 Mødedato: Mandag den 16-12-2013 Mødetidspunkt: 17:00-17:40 Mødested: Hækkerupsvej 1 Medlemmer Henrik Hvidesten (HH)

Læs mere

Arbejdsgrundlag for pædagogiske indsatser på dagtilbudsområdet i perioden 1. maj 2012 til 1. august 2014

Arbejdsgrundlag for pædagogiske indsatser på dagtilbudsområdet i perioden 1. maj 2012 til 1. august 2014 Arbejdsgrundlag for pædagogiske indsatser på dagtilbudsområdet i perioden 1. maj 2012 til 1. august 2014 Forord Det enkelte dagtilbud er en selvstændig enhed med forskelligheder, særpræg og unikke tilbud

Læs mere

Referat Møde nr.: Dannet den: Mødedato: Mødetidspunkt: Mødested: Medlemmer Fraværende Bemærkninger

Referat Møde nr.: Dannet den: Mødedato: Mødetidspunkt: Mødested: Medlemmer Fraværende Bemærkninger Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 4/2012 Dannet den: Onsdag den 02-05-2012 Mødedato: Mandag den 30-04-2012 Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Hækkerupsvej Medlemmer Sadik Topcu (ST) A

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget. Møde nr.: 1/2010 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:15 UPPR mødelokale på Hækkerupsvej

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget. Møde nr.: 1/2010 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:15 UPPR mødelokale på Hækkerupsvej Referat Møde nr.: 1/2010 Mødedato: torsdag den 21-01-2010 Mødetidspunkt: 19:00-21:15 Mødested: UPPR mødelokale på Hækkerupsvej Medlemmer Sadik Topcu (ST) A Kisser Franciska Lehnert (KFL) V Daniel Nørhave

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 13/2013 Dannet den: Fredag den 20-12-2013 Mødedato: Torsdag den 19-12-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:30 Mødested: Hækkerupsvej 1 Medlemmer Sadik Topcu (ST)

Læs mere

Referat. Handicaprådet

Referat. Handicaprådet Referat Handicaprådet Møde nr.: 5/2013 Dannet den: Tirsdag den 14-05-2013 Mødedato: Tirsdag den 07-05-2013 Mødetidspunkt: 17:30-18:35 Mødested: Grå mødelokale, Amtstue Alle Medlemmer Jan Jakobsen Ib Ipsen

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 11/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 11/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 11/2017 Dannet den: Onsdag den 20-12-2017 Mødedato: Tirsdag den 19-12-2017 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Rønnedevej Medlemmer Per Nørhave (hjpen) O

Læs mere

Referat. Integrationsråd. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30.

Referat. Integrationsråd. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30. Referat Integrationsrådet Møde nr.: Integrationsråd Dannet den: Torsdag den 08-11-2012 Mødedato: Onsdag den 07-11-2012 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: Gråt mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Johnny

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2013 Dannet den: Onsdag den 29-05-2013 Mødedato: Tirsdag den 28-05-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:10

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2013 Dannet den: Onsdag den 29-05-2013 Mødedato: Tirsdag den 28-05-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:10 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 6/2013 Dannet den: Onsdag den 29-05-2013 Mødedato: Tirsdag den 28-05-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:10 Mødested: Harhoff Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV) V Jan

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 7/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:24

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 7/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:24 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 7/2017 Dannet den: Onsdag den 23-08-2017 Mødedato: Tirsdag den 22-08-2017 Mødetidspunkt: 17:00-18:24 Mødested: Ringsted Sportscenter Medlemmer Per Nørhave

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 7/2017 Dannet den: Tirsdag den 22-08-2017 Mødedato: Mandag den 21-08-2017 Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Kongrescentret - Diamanten Medlemmer Sadik

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 1/2018 Dannet den: Fredag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:30-19:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 1/2018 Dannet den: Fredag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 1/2018 Dannet den: Fredag den 26-01-2018 Mødedato: Tirsdag den 23-01-2018 Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Mødested: Harhoff Medlemmer Daniel Nørhave (hjdan) O Line

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Tirsdag den 22-01-2013 Mødedato: Mandag den 21-01-2013 Mødetidspunkt: 17:00-19:15 Mødested: Hækkerupsvej 1 Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV)

Læs mere

Referat. Byrådet. Møde nr.: 12/2007 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 19:00-20:00

Referat. Byrådet. Møde nr.: 12/2007 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 19:00-20:00 Referat Byrådet Møde nr.: 12/2007 Mødedato: mandag den 03-09-2007 Mødetidspunkt: 19:00-20:00 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Niels Ulrich Hermansen (NUH) V Finn Andersen (FA) V Thorkil Mølgaard (TM) V

Læs mere

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 21:00-21:30

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 21:00-21:30 Referat Klima- og Miljøudvalget Møde nr.: Konstituerende møde Dannet den: Torsdag den 07-12-2017 Mødedato: Onsdag den 06-12-2017 Mødetidspunkt: 21:00-21:30 Mødested: Rådhuset Medlemmer Torben Lollike (tlo)

Læs mere

Referat. Integrationsrådet. Møde i Integrationsrådet Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30. Amtstue Alle Ringsted

Referat. Integrationsrådet. Møde i Integrationsrådet Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30. Amtstue Alle Ringsted Referat Integrationsrådet Møde nr.: Møde i Integrationsrådet Mødedato: onsdag den 02-11-2011 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: Gråt mødelokale Amtstue Alle 71 4100 Ringsted Medlemmer Johnny Dahlgaard

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 9/2012 Dannet den: Tirsdag den 30-10-2012 Mødedato: Mandag den 29-10-2012 Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Hækkerupsvej Medlemmer Sadik Topcu (ST)

Læs mere

Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU)

Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU) Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU) Åben sag Sagsid: 17/1898 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2210693 Åben: Bilag 1 - løsningsmuligheder_samlet

Læs mere

Referat. Frivilligrådsmøde

Referat. Frivilligrådsmøde Referat Frivilligrådet Møde nr.: Frivilligrådsmøde Dannet den: Torsdag den 07-12-2017 Mødedato: Onsdag den 06-12-2017 Mødetidspunkt: - 19:00 Mødested: Møderum 1 Rønnedevej 9. 4100 Ringsted Medlemmer Jan

Læs mere

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget Referat Ældre- og Genoptræningsudvalget Møde nr.: 10/2018 Dannet den: Tirsdag den 23-10-2018 Mødedato: Mandag den 22-10-2018 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Mødested: Gråt, Amtstue Alle Medlemmer Benny Christensen

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 8/2012 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 8/2012 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 8/2012 Dannet den: Tirsdag den 21-08-2012 Mødedato: Mandag den 20-08-2012 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Harhoff Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV) V Jan

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen Referat Ældrerådet Møde nr.: 4/2014 Dannet den: Mandag den 28-04-2014 Mødedato: Torsdag den 24-04-2014 Mødetidspunkt: 09:00-11:00 Mødested: Grønt mødelokale Amtstue Allé 71 Medlemmer Inger Glerup Jørgen

Læs mere

Referat. Byrådet. Møde nr.: 10/2008 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 19:00-20:00

Referat. Byrådet. Møde nr.: 10/2008 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 19:00-20:00 Referat Møde nr.: 10/2008 Mødedato: mandag den 11-08-2008 Mødetidspunkt: 19:00-20:00 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Niels Ulrich Hermansen (NUH) V Finn Andersen (FA) V Thorkil Mølgaard (TM) V Henrik Hvidesten

Læs mere

NORDSTRANDENS VUGGESTUE Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet

NORDSTRANDENS VUGGESTUE Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet NORDSTRANDENS VUGGESTUE Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT 2018 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 3 2 DIALOGPROFIL 4 2.1 Læreplanstemaerne 4 2.2 Trivsel 6 2.3 Sundhed 7 3 PÆDAGOGISKE LÆREPLANER

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget vedtog de ændrede rammer.

Børne- og Undervisningsudvalget vedtog de ændrede rammer. Behandlet Punkt Sag Beslutning Status 1801-16 2 Beredskabsplan vedrørende viden eller mistanke om overgreb mod børn og unge Byrådet vedtog beredskabsplanen. Planen er implementeret. 1801-16 4 Ændrede rammer

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 8/2013 Dannet den: Mandag den 26-08-2013 Mødedato: Mandag den 26-08-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:30 Mødested: Hækkerupsvej 1 Medlemmer Sadik Topcu (ST)

Læs mere

Referat. Social- og Arbejdsmarkedsudvalget

Referat. Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Referat Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Møde nr.: 2/2019 Dannet den: Tirsdag den 05-02-2019 Mødedato: Mandag den 04-02-2019 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Britta Nielsen (hjbrni)

Læs mere

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget Referat Ældre- og Genoptræningsudvalget Møde nr.: 3/2019 Dannet den: Tirsdag den 19-02-2019 Mødedato: Mandag den 18-02-2019 Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Gråt, Amtstue Alle Medlemmer Benny Christensen

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 6/2012 Dannet den: Tirsdag den 26-06-2012 Mødedato: Mandag den 25-06-2012 Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Hækkerupsvej Medlemmer Sadik Topcu (ST)

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget. Møde nr.: 12/2011 Mødedato: torsdag den 15-12-2011 Mødetidspunkt: 18:30-19:30

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget. Møde nr.: 12/2011 Mødedato: torsdag den 15-12-2011 Mødetidspunkt: 18:30-19:30 Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 12/2011 Mødedato: torsdag den 15-12-2011 Mødetidspunkt: 18:30-19:30 Mødested: Hækkerupsvej Medlemmer Sadik Topcu (ST) A Kisser Franciska Lehnert (KFL)

Læs mere

Etablering af SFO2 for 4. klasse

Etablering af SFO2 for 4. klasse Børn- og Ungeforvaltningen NOTAT Staben BUF Viden og Kompetencer Ørbækvej 100 5220 Odense SØ www.odense.dk Tlf. +4565515211 DATO 19. april 2016 Etablering af SFO2 for 4. klasse REF. CLWJ Baggrund Børn-

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Birgit Thomsen Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen. Fraværende Jørgen Larsen

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Birgit Thomsen Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen. Fraværende Jørgen Larsen Referat Ældrerådet Møde nr.: 7/2013 Dannet den: Tirsdag den 27-08-2013 Mødedato: Torsdag den 22-08-2013 Mødetidspunkt: 08:30-11:30 Mødested: Grå mødelokale, Amtstue Alle Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 7/2012 Dannet den: Tirsdag den 28-08-2012 Mødedato: Mandag den 27-08-2012 Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Hækkerupsvej Medlemmer Sadik Topcu (ST)

Læs mere

Dagplejen Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet

Dagplejen Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet Dagplejen Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT 2018 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 3 2 DIALOGPROFIL 4 2.1 Læreplanstemaerne 4 2.2 Trivsel 6 2.3 Sundhed 7 2 1 FORORD I Dragør Kommune bliver der

Læs mere

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 20/2012 Dannet den: Tirsdag den 11-12-2012 Mødedato: Mandag den 10-12-2012 Mødetidspunkt: 18:30-18:35

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 20/2012 Dannet den: Tirsdag den 11-12-2012 Mødedato: Mandag den 10-12-2012 Mødetidspunkt: 18:30-18:35 Referat Økonomiudvalget Møde nr.: 20/2012 Dannet den: Tirsdag den 11-12-2012 Mødedato: Mandag den 10-12-2012 Mødetidspunkt: 18:30-18:35 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Niels Ulrich Hermansen (NUH) V Britta

Læs mere

Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune

Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune Dato 07.05.14 Dok.nr. 46908-14 v2 Sagsnr. 14-3053 Ref. lcor Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune Titel Baggrund Faglært til fremtiden Varde Kommune (der kan findes et nyt navn) I marts måned 2014

Læs mere

Tværgående effektiviseringsforslag budget 2013 2016

Tværgående effektiviseringsforslag budget 2013 2016 Tværgående effektiviseringsforslag budget 2013 2016 Nr. Effektiviseringsforslag [Hele 1.000 kr.] Tværgående effektiviseringsforslag År 2013 Effektivisering TV 1 Hjemmearbejdspladser 300 X TV 2 Kørselskontor

Læs mere

Referat. Frivilligrådsmøde

Referat. Frivilligrådsmøde Referat Frivilligrådet Møde nr.: Frivilligrådsmøde Dannet den: Tirsdag den 02-05-2017 Mødedato: Torsdag den 27-04-2017 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: Møderum 1 Rønnedevej 9, 4100 Ringsted Medlemmer

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 19:00 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Aalborg Fraværende:

Læs mere

Referat. Integrationsrådsmøde. Dannet den: Mandag den 17-09-2012 Mødedato: Torsdag den 13-09-2012 Mødetidspunkt: 18:15-20:15.

Referat. Integrationsrådsmøde. Dannet den: Mandag den 17-09-2012 Mødedato: Torsdag den 13-09-2012 Mødetidspunkt: 18:15-20:15. Referat Integrationsrådet Møde nr.: Integrationsrådsmøde Dannet den: Mandag den 17-09-2012 Mødedato: Torsdag den 13-09-2012 Mødetidspunkt: 18:15-20:15 Mødested: Gråt mødelokale Amtsstue Alle 71 Medlemmer

Læs mere

Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT FOR DAGTILBUDSOMRÅDET

Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT FOR DAGTILBUDSOMRÅDET KVALITETSRAPPORT FOR DAGTILBUDSOMRÅDET 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 2 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING... 3 DIALOGPROFIL... 4 Børnenes kompetencer... 5 Børnenes trivsel... 7 Børnenes sundhed...

Læs mere

Fraværende Per Petersen (Røde Kors Ringsted), Mikkel Benzner (Kirkens Korshær og Cafe Dagmar)

Fraværende Per Petersen (Røde Kors Ringsted), Mikkel Benzner (Kirkens Korshær og Cafe Dagmar) Referat Frivilligrådet Møde nr.: Frivilligrådet Dannet den: Torsdag den 26-04-2018 Mødedato: Onsdag den 25-04-2018 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: Møderum 1 Rønnedevej 9, 4100 Ringsted Medlemmer Jan

Læs mere

Referat. Plan- og Boligudvalget. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 21:00-21:30

Referat. Plan- og Boligudvalget. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 21:00-21:30 Referat Plan- og Boligudvalget Møde nr.: Konstituerende møde Dannet den: Torsdag den 07-12-2017 Mødedato: Onsdag den 06-12-2017 Mødetidspunkt: 21:00-21:30 Mødested: Rådhuset Medlemmer Per Flor (pefl) A

Læs mere

Referat. Integrationsrådet. Dannet den: Mandag den 11-06-2012 Mødedato: Onsdag den 23-05-2012 Mødetidspunkt: 19:00-21:30

Referat. Integrationsrådet. Dannet den: Mandag den 11-06-2012 Mødedato: Onsdag den 23-05-2012 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Referat Integrationsrådet Møde nr.: Integrationsrådet Dannet den: Mandag den 11-06-2012 Mødedato: Onsdag den 23-05-2012 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: Gråt Lokale Social- og Sundhedsforvaltningen

Læs mere

Kristrup Børnehus AFTALE NOVEMBER 2014

Kristrup Børnehus AFTALE NOVEMBER 2014 Kristrup Børnehus AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed

Referat fra ekstraordinært møde i. Udvalget for Social og Sundhed Referat fra ekstraordinært møde i Udvalget for Social og Sundhed Mødedato: Mandag den 10. februar 2014 Mødetidspunkt: 14:00-16:00 Mødested: Jobs 3 Deltagere: Fraværende: Referent: Thyge Nielsen, Ingvard

Læs mere

Input til Lys i øjnene fra Nørrehus Børnehave

Input til Lys i øjnene fra Nørrehus Børnehave Input til Lys i øjnene fra Nørrehus Børnehave Lys i øjnene er bygget op omkring en række overordnede temaer. På baggrund af temaerne opstilles de konkrete indsatser, som vi i Viborg Kommune vil arbejde

Læs mere

Digitale læremidler Refererer til punkt 3.1. i Den fælleskommunale handlingsplan for digitalisering (KL s 32 indsatsområder)

Digitale læremidler Refererer til punkt 3.1. i Den fælleskommunale handlingsplan for digitalisering (KL s 32 indsatsområder) Center for Børn og Undervisning 3. april 2013 Analyse af det fremtidige IT-behov på skoleområdet Efter indstilling fra Børne- og Undervisningsudvalget samt Økonomi- og Planudvalget behandlede Byrådet den

Læs mere

Herning Kommune Eventyrhaven KVALITETSRAPPORT 2015 DAGTILBUDSOMRÅDET. hjernen&hjertet

Herning Kommune Eventyrhaven KVALITETSRAPPORT 2015 DAGTILBUDSOMRÅDET. hjernen&hjertet Herning Kommune Eventyrhaven KVALITETSRAPPORT 2015 DAGTILBUDSOMRÅDET hjernen&hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 RESULTATER 3 1.1 Børnenes kompetencer 3 1.2 Børnenes trivsel 4 1.3 Børnenes sundhed 4 1.4 Børnenes

Læs mere

Dagsorden til bestyrelsesmøde i UngRingsted. Mandag d. 3. dec Kl Korsevænget 16

Dagsorden til bestyrelsesmøde i UngRingsted. Mandag d. 3. dec Kl Korsevænget 16 Dagsorden til bestyrelsesmøde i UngRingsted Mandag d. 3. dec. 2018 Kl. 16.30-18.30 Korsevænget 16 Deltagere: Lisbeth Andersen (Formand), Daniel Nørhave (Næstformand), Lene Kløcker Eilertsen, Klaus Heine

Læs mere

Skolens funktion og det pædagogiske indhold

Skolens funktion og det pædagogiske indhold R I N G S T E D K O M M U N E A S G Å R D / B E N L Ø S E S K O L E Skolens funktion og det pædagogiske indhold Januar 2012 1 Skolens pædagogiske indhold...2 1.1 De overordnede værdier for skolen...2 1.2

Læs mere

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13

Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev. Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 Høringsmateriale vedr. fremtidig dagtilbudsstruktur i Årslev 2014 Sags-id: 28.00.00-P20-3-13 BAGGRUND 3 KAPACITET OG BØRNETAL 4 Pasningsbehov 4 Bygningskapacitet 4 OVERSIGT OVER SCENARIER 5 BEMÆRKNINGER

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Byrådet, forår 2017 syddjurs.dk Sammen løfter vi læring og trivsel Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 4/2017 Dannet den: Onsdag den 26-04-2017 Mødedato: Tirsdag den 25-04-2017 Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Harhoff Medlemmer Sadik Topcu (hjsato) A

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Byrådet, forår 2017 1 Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Virksomhedsplan for Højbohus vuggestue og børnehave

Virksomhedsplan for Højbohus vuggestue og børnehave Virksomhedsplan for Højbohus vuggestue og børnehave For perioden 2014-2017 Dette er Højbohus vuggestue og børnehaves virksomhedsplan gældende for 2014-2017. Vores virksomhedsplan skal ses som: Et arbejdsredskab

Læs mere

Møde i Udvalg for dagtilbud og familier

Møde i Udvalg for dagtilbud og familier Møde i Udvalg for dagtilbud og familier Åben Referat Dato: Tirsdag den 5. februar 2019 Tidspunkt: 18:30 Sted: Afbud: Rådhuset Bryllupssalen Berit Torm (Venstre) Furesø Kommune Møde i Udvalg for dagtilbud

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 12/2013 Dannet den: Onsdag den 27-11-2013 Mødedato: Mandag den 25-11-2013 Mødetidspunkt: 17:00-19:30 Mødested: Hækkerupsvej 1 Medlemmer Sadik Topcu (ST)

Læs mere

NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven

NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 306054 Brevid. 2822261 Ref. LHJ Dir. tlf. 46 31 40 08 lenehj@roskilde.dk NOTAT: Uddybende notat om ændring af dagtilbudsloven 17. maj 2018 I juni 2017 indgik regeringen

Læs mere

Børnehaven Sølyst Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet

Børnehaven Sølyst Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet Børnehaven Sølyst Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT 2018 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 3 2 DIALOGPROFIL 4 2.1 Læreplanstemaerne 4 2.2 Trivsel 6 2.3 Sundhed 7 3 SPROGVURDERING 8 3.1 Børnenes

Læs mere

Skolernes medfinansiering af vidtgående specialundervisningstilbud

Skolernes medfinansiering af vidtgående specialundervisningstilbud Skolernes medfinansiering af vidtgående specialundervisningstilbud Åben sag Sagsid: 15/7366 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KTU SAMU Indstilling x

Læs mere

Referat. Frivilligråd. Møde i Frivilligrådet Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00

Referat. Frivilligråd. Møde i Frivilligrådet Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Referat Frivilligråd Møde nr.: Møde i Frivilligrådet Dannet den: Onsdag den 18-09-2013 Mødedato: Tirsdag den 17-09-2013 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: lilla mødelokale Medlemmer Lis Andersen (Hyldegården

Læs mere

Skoleforvaltningen fremsender it redegørelse til Skoleudvalgets orientering. Jan Nymark Thaysen (V) og Per Clausen (Ø) var fraværende.

Skoleforvaltningen fremsender it redegørelse til Skoleudvalgets orientering. Jan Nymark Thaysen (V) og Per Clausen (Ø) var fraværende. Punkt 6. IT redegørelse. 2011-30002. Skoleforvaltningen fremsender it redegørelse til Skoleudvalgets orientering. Jan Nymark Thaysen (V) og Per Clausen (Ø) var fraværende. Sagsbeskrivelse Denne redegørelse

Læs mere

Udvalg for dagtilbud og familier

Udvalg for dagtilbud og familier Beslutning: Tilpasning af ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet. Sagsnr. i ESDH: 18/14065 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Byrådet Udvalget for dagtilbud og familier skal beslutte at indstille til

Læs mere

Børneinstitutionen Køjevænget Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet

Børneinstitutionen Køjevænget Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT. Hjernen&Hjertet Børneinstitutionen Køjevænget Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT 2018 Hjernen&Hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 3 2 DIALOGPROFIL 4 2.1 Læreplanstemaerne 4 2.2 Trivsel 6 2.3 Sundhed 7 3 SPROGVURDERING 8

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform.

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Blandt de 26 indkomne høringssvar er der en generel positiv indstilling over høringsmaterialet. Der bliver i høringssvarene også stillet spørgsmål,

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 10/2012 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 20:00-21:30

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 10/2012 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 20:00-21:30 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 10/2012 Dannet den: Tirsdag den 25-09-2012 Mødedato: Mandag den 24-09-2012 Mødetidspunkt: 20:00-21:30 Mødested: Harhoff Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV) V

Læs mere

Godkendelse af Helhedsorienteret indsats der skal mindske betydningen af social baggrund

Godkendelse af Helhedsorienteret indsats der skal mindske betydningen af social baggrund Punkt 3. Godkendelse af Helhedsorienteret indsats der skal mindske betydningen af social baggrund 2016-008853 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget godkender,

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFOer i Ringsted Kommune

Mål- og indholdsbeskrivelse for SFOer i Ringsted Kommune Mål- og indholdsbeskrivelse for SFOer i Ringsted Kommune Formålet med denne mål- og indholdsbeskrivelse for SFO er at give borgerne mulighed for at få indblik i Ringsted Kommunes prioriteringer og serviceniveau

Læs mere

Referat. Integrationsrådet

Referat. Integrationsrådet Referat Integrationsrådet Møde nr.: Integrationsrådet Dannet den: Onsdag den 01-02-2012 Mødedato: Onsdag den 25-01-2012 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: - Gråt mødelokale, ved kantinen. Social og Sundhedsforvaltningen

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Børne- og Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den 10. april 2013 Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 405 mødelokale på Rådhuset Jytte Bendtsen, Birgit Skytte, Flemming Wetterstein,

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE 2016-2020 Indhold Børne- og Ungepolitikken en værdifuld platform... 2 Et respektfuldt børne- og ungesyn... 3 Kompetente børn og unge... 4 Forpligtende fællesskaber...

Læs mere

Social Investeringsfond (ØK)

Social Investeringsfond (ØK) Social Investeringsfond (ØK) Åben sag Sagsid: 17/26308 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2388035 Åben: Budgetproces for Budget 2019-2022 (ØK) 2) 2336260 Åben: Underskrevet budgetaftale 2018 Indledning

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet

Referat. Folkeoplysningsrådet Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Møde i Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 14-03-2018 Mødedato: Tirsdag den 13-03-2018 Mødetidspunkt: 16:30-17:15 Mødested: Harhoff BEMÆRK at mødet afholdes

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet.

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet. Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) 2018 Udvalgsmøde FI Tirsdag den 16. januar 2018 Kl. 13:00 Byrådssalen, Hornslet Medlemmer Kirstine Bille (F) Christian Haubuf (A) Jørgen Ivar Brus Mikkelsen

Læs mere

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu bedre.

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu bedre. Forord Kvaliteten er høj og ambitionerne er store på dagtilbudsområdet i Norddjurs Kommune. Det er de, fordi vi ved, at kvalitet i dagtilbuddene er afgørende for børns udvikling og videre færd i livet.

Læs mere

IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN

IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN Version 1 Marts 2017 Side 1 of 10 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning...3 Formål med projektplanen...4 Generel Projektinformation...4 Baggrund...5 Holstebro Kommunes

Læs mere

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu bedre.

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu bedre. Skole- og dagtilbudsafdelingen Norddjurs Kommune Juli Forord Kvaliteten er høj og ambitionerne er store på dagtilbudsområdet i Norddjurs Kommune. Det er de, fordi vi ved, at kvalitet i dagtilbuddene er

Læs mere

Herning Kommune Børnehuset Solstrålen KVALITETSRAPPORT 2015 DAGTILBUDSOMRÅDET. hjernen&hjertet

Herning Kommune Børnehuset Solstrålen KVALITETSRAPPORT 2015 DAGTILBUDSOMRÅDET. hjernen&hjertet Herning Kommune Børnehuset Solstrålen KVALITETSRAPPORT 2015 DAGTILBUDSOMRÅDET hjernen&hjertet INDHOLDSFORTEGNELSE 1 RESULTATER 3 1.1 Børnenes kompetencer 3 1.2 Børnenes trivsel 4 1.3 Børnenes sundhed 4

Læs mere

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu bedre.

Forord. To opgaver, der samlet set skal prikke til vores ambitioner om hele tiden at blive endnu bedre. Skole- og dagtilbudsafdelingen Norddjurs Kommune Juli Forord Kvaliteten er høj og ambitionerne er store på dagtilbudsområdet i Norddjurs Kommune. Det er de, fordi vi ved, at kvalitet i dagtilbuddene er

Læs mere

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 11/2010 Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 18:00-18:15

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 11/2010 Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 18:00-18:15 Referat Plan- og Boligudvalget Møde nr.: 11/2010 Mødedato: onsdag den 24-11-2010 Mødetidspunkt: 18:00-18:15 Mødested: Kongressen Medlemmer Thorkil Mølgaard (TM) V Gunnar Christiansen (GC) A Per Nørhave

Læs mere

Handleplan for styrkelse af ungeindsatsen i Esbjerg Kommune

Handleplan for styrkelse af ungeindsatsen i Esbjerg Kommune 1 Handleplan for styrkelse af ungeindsatsen i Esbjerg Kommune En fælles handleplan for at få flere unge i uddannelse og job - med fokus på de uddannelsesegnede 15-25-årige 1. Indledning Beskæftigelsesregion

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 5/2013 Dannet den: Tirsdag den 23-04-2013 Mødedato: Mandag den 22-04-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Mødested: Hækkerupsvej 1 Medlemmer Sadik Topcu (ST)

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:15

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:15 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 09-10-2013 Mødedato: Tirsdag den 08-10-2013 Mødetidspunkt: 16:30-17:15 Mødested: Lokale C Hækkerupsvej 1, mødelokale C.

Læs mere

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg

Dagsorden. til Børn & Familieudvalg Dagsorden til Børn & Familieudvalg Mødedato: Torsdag den 7. april 2016 Mødetidspunkt: 8:00 Mødested: Signaturskolen, Kvaglund, Askekrattet 8 Deltagere: Diana Mose Olsen (F), Jesper Frost Rasmussen (V),

Læs mere

Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018

Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Ny dagtilbudslov 2018 Vedtaget den 24. maj 2018 Kort om lovens to hovedelementer og gennemgang af de politiske beslutninger der skal træffes 1. Styrket kvalitet i dagtilbud 2. Øget fleksibilitet for forældre

Læs mere

Kvalitetsrapport fra. for 2011

Kvalitetsrapport fra. for 2011 Børn og ungesekretariatet Juni 2011 12/42352 Kvalitetsrapport fra Distrikt Mørkøv for 2011 Distrikt, Institution, Enhedsinstitution Distrikt Mørkøv Leder, mail, tlf. Majbrit ibsen, mi@holb.dk, tlf. 72

Læs mere

STANDARDER FOR ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE. Bilag 1 til Børne- og Ungepolitikken (udkast)

STANDARDER FOR ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE. Bilag 1 til Børne- og Ungepolitikken (udkast) STANDARDER FOR ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE Bilag 1 til Børne- og Ungepolitikken (udkast) Revideret 2016 Indhold Indledning...2 Målgruppe...2 Indsatser på dagtilbudsområdet...3

Læs mere

Guldborgsund Kommune Handleplan med baggrund i kvalitetsrapporten 2011

Guldborgsund Kommune Handleplan med baggrund i kvalitetsrapporten 2011 Guldborgsund Kommune Handleplan med baggrund i kvalitetsrapporten 2011 Indhold Indledning... 2 Handleplan med baggrund i Kvalitetsrapport 2011... 3 Overordnet tidsplan for de kommunale indsatsområder:...

Læs mere

KL's understøttelse af kommunernes forb e- redelse af folkeskolereformen

KL's understøttelse af kommunernes forb e- redelse af folkeskolereformen Børne- og Undervisningsudvalget 2013-14 BUU Alm.del Bilag 192 Offentligt KL's understøttelse af kommunernes forb e- redelse af folkeskolereformen Målsætningen om at styrke elevernes læring og trivsel er

Læs mere

Kvalitetsstandard for Sprogvurdering og sprogstimulering på dagtilbudsområdet 2012

Kvalitetsstandard for Sprogvurdering og sprogstimulering på dagtilbudsområdet 2012 Kvalitetsstandard for Sprogvurdering og sprogstimulering på dagtilbudsområdet 2012 Marts 2012 1 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Lovgivning...3 3. Formålet med indsatsen...3 4. Målgruppen...3

Læs mere

Debat om vores skoler og børnehuse. Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge?

Debat om vores skoler og børnehuse. Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge? Debat om vores skoler og børnehuse Hvilke løsninger kan sikre læring og trivsel for færre penge? Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg... 5 Børnehus og skole flytter

Læs mere

Dialogbaseret aftale mellem

Dialogbaseret aftale mellem Dialogbaseret aftale mellem Klubområde 2 (Klub X ) v/ Caj Stroland og Børn & Unge forvaltningen v/ Flemming Jensen 2014 Generelt om dialogbaserede aftaler Den dialogbaserede aftale, er en aftale der indgås

Læs mere

Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune

Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune Dato: 31-10-2013 Att.: Deres ref.: Parkvej 37 Vor ref.: Guldborgsund 4800 Nykøbing F. Sagsbehandler: AWO/ Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune

Læs mere

Strategi for Folkeskole

Strategi for Folkeskole Strategi for Folkeskole 2014 Forfatter: Skole og dagtilbud Revideret den 5. februar 2015 Dokument nr. [xx] Sags nr. 480-2014-97805 I Indhold Forord... 1 Indledning... 2 Kerneopgaven:... 2 Visionen... 3

Læs mere

Bilag 7. Idékatalog for anvendelsessporet - dagtilbud

Bilag 7. Idékatalog for anvendelsessporet - dagtilbud Bilag 7 Idékatalog for anvendelsessporet - dagtilbud Det følgende er et idékatalog bestående af forslag til tiltag, som ville kunne styrke forudsætningerne for en øget faglig progression og trivsel hos

Læs mere