Februar Årg. Nr.2 1. opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Februar 2009 11. Årg. Nr.2 1. opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: holboellsminde@mail."

Transkript

1 Februar Årg. Nr.2 1. opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg.

2 Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan også læses på: Velkommen til Holbølls Minde Centrets månedsblad.. Vi vil her fra redaktionen forsøge at informere og bringe diverse indlæg af interesse for alle med tilknytning til huset. Desuden skulle det kunne give alle andre et indblik i hvad der foregår hos os. Har du/i indlæg, der kan være relevante i denne sammenhæng, modtages disse gerne enten pr. brev, eller ved at besøge os på HMC. Snail-mail : Indlæg til næste nr. senest d Næste nr. udkommer d holboellsminde@mail.dk Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C 5700 Svendborg tlf HOLBØLLS MINDE CENTRETS ÅBNINGSTIDER: Mand - Onsdag - Torsdag: :00 Tirsdag: :00 Fredag: :00 Lørdag - Søndag: 10:00-16:00 VINDSTYRKE 11: Tirsdage kl er opdateret!

3 Weekend Februar 7-8: Gitte Kirsten 14-15: Mette S/Elise 21-27/: Bjarne/ Louise 28-1/3; Erling/ Mette C Ferie: Uge 6 : Uge 7: Uge 8: Conni Bjarne Mette S /Erling/ Gitte Mødeoversigt for Hus-/ Personalemøder i foråret 2009 Torsdag den 05. Februar Torsdag den 05. Marts Torsdag den 02. April Torsdag den 07. Maj Torsdag den 04. juni Ny SSA elev: Gerda Signe Kreiberg starter sin praktikperiode på HMC Den 9. februar Annette kommer tilbage fra skole den 23. februar Farvel fra Sanne. Jeg stopper jo i dag den 30/1-09 her på HMC for nu er min praktik desværre slut. Jeg har været utroligt glad for at være her. Stedet er omgivet af søde og rare mennesker, som på hver deres måde præger stedet. HMC er et hus med plads til alle og stedet ville ikke være det samme uden jer!! Jeg ønsker alle, alt godt frem over. MVH Sanne Andersen SSA elev. Hej alle sammen. Jeg vil bare fortælle at jeg ikke stopper 27. februar 09. Da jeg bliver genansat fra 1. Marts til 31. August Så jeg vil være i huset i nogen tid endnu. Hvilket jeg er meget glad for. På gensyn Hilsen Louise Niels Henrik, Støttecenter Skovbrynet er død d Ære være hans minde.

4 Referat fra hus mødet d. 15. Januar 1. Ordstyrer Elise, referent Erling. Kommentarer til i KIG-bladet: En mener, at det er ok vi hedder brugere og personale i stedet for deltagere. 2. Gensidig orientering: to gange Mette stater gymnastik op torsdag formiddag på 1 sal. Holdet er fyldt op, men kan blive skrevet op. Festival til maj - det bliver formentlig onsdag d. 13. maj hvor der er klovnefestival. På næste Husmøde nedsætter vi en planlægningsgruppe, så tænk over det og meld dig. Hvis du har spørgsmål så er det Erling og Bjarne du skal henvende dig til. Musik har indkøbt en guitar-stemmer med metronom. Dialog gruppen holder møde igen d. 20 jan. kl. 9. Gruppen er åben og deltagere er velkomne. Indretning af cafeen: gruppen holder møde d. 27. jan. Kl. 9-10,30. Du er velkommen sammen med Tine, Lone O, Emmy, Kirsten og jens. Rejsegilde: indegruppen viser deres arbejde frem tirsdag d. 27. Jan kl. 10,30 I garagen. Der er en let frokost: Pølser og kartoffelsalat ca. kl. 11 som indegruppen og køkkenet står for. Idræt arrangement torsdag d. 22. jan.i SG - hallen kl Kom og vær med. Se pjece i fællesstuen. Besøg på Øko-møllen lidt nord for Ringe. Køkken/Cafe gr. Har været på besøg og set mel blive malet og købt ind til godt brød. Placering af pap. Husk at lægge det pænt ind i rummet så det ikke fylder - papkasser skal åbnes og flades ud.tak. Køkken/cafe gr. Skal på hygiejne -kursus Februar. Derfor er der ingen mad de tre dage husk madpakke. 3. oplæg fra Tine omkring brugerstyring, -indflydelse og - inddragelse. Brugerstyring: dvs. brugerne har det fulde ansvar og her er ingen personale involveret. Brugerindflydelse: brugerne har medansvar eks. Valg af aftensmad og beslutning på husmødet. Brugerinddragelse. Brugerne bliver hørt, men har ikke indflydelse. Eks. Orientering om økonomi. Vedr. dagsorden til husmødet. KIG vil gerne rent praktisk lave dagsorden ud fra punkter på tavlen og samtidig lægge det på hjemmesiden. Det er ønskeligt at få dagsordnen en uge inden mødet. Det kræver dog at vi alle husker at skrive punkter på seddelen på opslagstavlen. Endvidere kan man få tilsendt mail og således også KIG bladet, hvis man giver KIG sin e - mail adresse For at holde styr på referater og andre papirer fra husmødet laver vi en husmappe. 4.

5 5. Det er en god ide at brugene er med ved rundvisning sammen med en fra personalet (i øjeblikket Kirsten S.) Kirsten er tovholder og kontakter de brugere der har tilmeldt sig at vise rundt. Hvis en ny bruger har lyst til en brugerkontakt i opstarten kan en fra den pågældende gr. eller en fra aftengr. være en god støtte i starten, foruden en kontaktperson fra personalet. Kirsten laver et informationsmøde for interesserede brugere, de mødes tirsdag d. 3. februar kl Mødested for årige. Ideen med en gr. i alderen år ca., er en god ide. De opfordres til at mødes og få overblik over antal, der er interesserede, samt hvor gr. kunne mødes, og hvem der må deltage. Gruppen mødes mandag d. 26. jan. kl Tine deltager. 8. Vi har mulighed for rejser og enkelt dags turer mm. Så alle i huset må gerne komme med forslag. Mette S. og Elise snakker med KIG om en seddel. Senere tager vi det op på et Husmøde og nedsætter en planlægningsgr. som arbejder videre med ideerne. 9. Evt. Der ønskes brunch igen samt en debatgr. Jette sætter en seddel op! Vi har haft et godt Husmøde, men vil næste gang prøve at starte ved 10 tiden så det ikke bliver for sent. Referent Erling Besøg på øko mølleriet en våd januar-dag. Køkkengruppen drog afsted i bussen til Kragegården i Havndrup nærferritslev på midtfyn.kristian, som er landmand, fortalte os om de forskellige mel-typer og at han selv dyeker de forskellige kornsorter, som først bliver malet, når man bestiller det at hensyn til smag og holdbarhed. Kimen bliver malet med i melet, hvilket gør det sundere og mere gult i farven. Desuden er kornet koldkværnet på stenkværn, som også gør,at vitaminerne bevares. Vi fik demonstreret, hvordan en spandfuld speltkorn blev kværnet til mel interessant at se, men hvor var der dog koldt!!!!! Til køkkenet købte vi hvedemel,fuldkornsmel, grahamsmel,valsede kerner,speltmel og sigtet speltmel. Vi glæder os til at bage nogetlækkert brød af det. Hvis vi er interesserede, kan vi fremover få leveret på Holbølls Minde Centret også til privat brug, hvis nogen har fået lyst til at bage et godt brød. Lidt statistik fra køkkenet: I sidste kvartal af 2008 bestiller vi sammenlagt hos mejeristen: 24 liter øko-sødmælk 21 liter øko-minimælk 40 pk. øko-kærgården 25,8 kg 45% øko-riberhus ost

6 Natur & Psyke-Øhavssafari i det Sydfynske Ø-hav Menneskets psykiske og biologiske mekanismer påvirkes af ophold i naturen. Naturvejleder og socialpædagog Benny Jensen fra Psykiatrtrisk Informationscenter arrangerer i samarbejde med Depressionsforeningen og skipper Peter Lenskjold med hans søfolk en sejltur med de stolte skonnerter Meta og Mjølner. Turen byder på de bedste sanseoplevelser og smukkeste billeder til øjet og ro i sindet. På turen skal vi tage bundskrab for at se,hvad havbunden skjuler. Medbring kikkerter da der er et rigt fugleliv. Kabysserne er opvarmede og toiletter forefindes. På turens 4 timers varighed vil der være kaffe, men madpakke og tøj efter vejrforhold skal medbringes. Hvornår: Onsdag den 29.april Sted: Mødested Svendborg Havn ved Ærøfærgen. (offentlige busser og tog holder tæt ved) Tid: Afgang kl hjemkomst kl Pris:100.-kr betales ved mødested Tilmelding senest til Conni / Bjarne - KIG Anmeldelse af bogen: Coming off Psychiatric Drugs - Successful Withdrawal from Neuroleptics, Antidepressants, Lithium, Carbamazepine and Tranquililzers. )Peter Lehmann bogen er på 350 s.) (Oversat: at klare sig uden psykofarmaka. -.gengivet fra engelsk til dansk af undertegnede). Bogen kan købes hos Psyko Vision w.w.w..psykovision.dk. 28 personer fra forskellige lande fortæller om deres erfaringer med og uden psykofarmaka, og 8 professionelle fortæller ligeledes om deres personlige syn og erfaring med at behandle mennesker med og uden psykofarmaka. Det der karakteriserede dem, som havde indtaget psykofarmaka, var, at inden de fik symptomerne havde været udsat for svære og voldsomme livsbelastninger. I det psykiatriske system var de blevet diagnosticeret som værende f.eks. Depressive, skizofrene, psykotiske og en enkelt o.c.d. Endvidere havde de fleste været stærkt medicineret igennem længere tid - d.v.s. i årevis og havde oplevet et stort ubehag på grund af medicinens bivirkninger, hvilket havde gjort at deres livskvalitet var blevet kraftigt reduceret. På et tidspunkt havde de følt, at de måtte foretage et valg, der indebar et fravalg af psykofarmaka for at få en tålelig tilværelse.

7 De 28 personer som udtaler sig i bogen har hver især fundet, deres individuelle vej ind i livet uden brug af psykofarmaka. Det som går igen i de forskellige beretninger er den modstand, de møder fra psykiaterne og de pågældende familiemedlemmer, når de fortæller, at de har valgt ikke at fortsætte med indtagelse af psykofarmaka. Familien frygter tilbagefald og psykiaterne annoncere tilbagefald. En af de store udfordringer, er at komme til at tro på, at det kan lade sig gøre at leve et liv uden psykofarmaka. Endvidere ser de i øjnene, at medicinen kun har undertrykt de egentlige årsager til, at de blev syge, men reelt aldrig helbredt dem. Ingen i bogen anbefaler, at stoppe medicineringen på en gang. At stoppe er noget, man foretager gradvist. - og ofte i samråd med nogen, der tidligere har været igennem processen eller i samråd med professionelle, der ønsker at samarbejde. I nedtrapnings - fasen, skal man være klar over, at det kan være svært at skelne mellem de oprindelige symptomer, og de psykose-lignende symptomer, der kan opstå, når kroppen skal omstille sig. Det fremgår også, at man må foretage nedtrapning af medicinen på et tidspunkt i livet, hvor man har mest muligt styr på sin tilværelse. Endvidere må man blive mere bevidst om, hvad skete før man blev syg, - hvilke livs omstændigheder og konflikter kan have fremprovokeret de pågældende symptomer? Yder mere kan man have glæde af at lære at håndtere sin sensitivitet, - finde gode relationer, der kan støtte en i svære tider, - føre et struktureret liv, der ikke er domineret af belastende relationer, eller omstændigheder - få noget ordentlig at spise regelmæssigt - være i kontakt med sin krop, (løbe, svømme, danse, massage o.s.v.) - give sig selv lov til at udtrykke sine behov og sætte grænser - lære at tåle at bære det smertefulde i livet, - opmuntre selvvære og selvtillid samt respektfuldhed i forhold til sig selv og andre. Meditation og bøn - forlade belastende forhold - finde mål og mening med sit liv og e.v.t. tro på en højere magt her i livet o.s.v. Galskab kan vække en til leve livet på en ny måde. Galskab er signal om, at noget må forandres. Der er en årsag til galskaben. En ældre aboriginal blev spurgt, hvad man gjorde i deres kultur, med mennesker, der oplevede det, som man i vores kultur kalder psykoser, - svaret var smukt og enkelt For det første tillader vi folk at have psykoser og for det andet, så sikrer vi, at de aldrig er alene. Mange hilsner Lone Olufsen

8 Kyndelmisse er en gammel dansk helligdag, der falder hvert år den 2. februar. Dagen blev af danskerne kaldt for Kjørmes Knud. Kyndelmisse er også en fordanskning af de latinske ord for lysmesse: kyndel = candelarum, altså lys og missa altså messe. Det er dagen, hvor det markeres at halvdelen af vinteren er gået, og i den katolske kirke fejres dagen stadig med en stor lysmesse, hvor de lys som skal bruges i det kommende år velsignes. At det lige sker denne dag skyldes, at der ved kyndelmisse er gået 40 dage siden Jesus belv født. Der vil altid være mindst én tørvejrsdag mellem Jul og Kyndelmisse ( 2. februar) Kraftig snefald i januar varsler en god høst Megen regn i januar- gør marken bar Tør januar varsler ofte våd juli Når januar og februar er milde, bliver marts kølig Blæst i januar varsler en mild marts Mild januar lover frost i marts og april Mild vejr i januar er ikke en god varsel for den kommende vækstsæson Hvis solen skinner klart på Kyndelmissedag, så vil der følge meget sne herefter. Sner det på Kyndelmissedag, får vi tillige forår. Grøn (mild) kyndelmisse giver kold påske Lige så længe lærken synger før kyndelmisse, lige så længe vil den ti Men sommeren bliver hed hvis stæren kommer tidlig Der kommer meget sne efter en solklar kyndelmisse, men er det gråvejr, vil vinteren snart være slut Sne og uvejr på denne dag lover også tidlig forår Stærk blæst varsler snarlig vinterslut. Det skal faktisk helst blæs så voldsomt, at " atten koner ikke kan holde den nittende". Skøn og klart vejr, vil give et godt år. Er vejret dårlig, bliver årets ligeså. Hvis det er frostvejr i dag, vil kulden vare til 22. februar. Hvis lærken er kommet og synger på denne dag, lige så mange dage efter kyndelmisse (2. februar) vil den tie Hvis Poul ( 25. januar) er mild, bliver Peter (22. februar) det også. Men er Poul vred så bliver Peter værre

9 Bregnegårdshaven d Et forsøg på et svar til Lone Olufsen, som havde et indlæg i Månedsnyt December Kære Lone Fra supermand til helt! Var opskriften på dit fabulerende skridt. Jeg er ikke sikker på at jeg forstår det. Men det er nærmest magtpåliggende for mig at give dig en melding tilbage! Jeg skriver selv en del i bladet og erindrer ikke at jeg en eneste gang har fået en reaktion tilbage. Det er frustrerende! - skriver jeg kun til mig selv, er der i det hele taget nogen, der læser det, er der nogen, der kan bruge det til noget, sætter det nogen tanker i gang hos folk, negativt/positivt, eller er det en ligegyldig parentes og vise versa, - Nu får du i hvert fald lidt tilbage. Det er altså nogle underlige antagelser du kommer med. Jeg bliver helt flippet i hovedet af at læse det. Kryptisk, men interessant. Jeg giver dig nogle spørgsmål omkring din tekst, - for jeg er ikke ligeglad. Men det er godt nok noget af en opgave. Nå. - i linie 4 skriver du Supermand i anførselstegn. Hva` er det.? Linie 5, luftkastel til at være jordisk helt. Nå, javel så. Er den lammede mand. En helt fordi han lever videre?, - eller hvad. Det melder di n historie ikke noget om. Du skriver heller ikke noget om hvordan han lever og hvordan han har det. Så jeg må forsøge at gætte mig frem. - Linie 8! utrolige vanskelige livsvilkår Hvad er det for nogle vilkår? Linie 11-13, du skriver at du ikke kan identificere dig som bruger. Jamen Lone, du er jo bruger. Jeg har set dig bruge musikøvelokalet. Du kalder dig deltager. Ja, du er deltager i livet. Og i linie 13-15, går det da helt galt. Du drager nogle lynhurtige slutninger, Citat at hvis du er bruger skal der være nogle til at servicere dig og hvis der da, er du uden indflydelse og ligeværdighed.d.v.s at hvis vores musikmand Erling hjælper dig musisk på vej, - som jeg har set og hørt han gør. - Så føler du dig mindreværdig og uden indflydelse! Det passer ikke! Rødt kort. Jeg synes selvom du bliver serviceret som du skriver, - bliver du da ikke et mindre menneske af den grund?! Så modsiger du faktisk dig selv i linie 15, -citat! ethvert menneske har noget at bidrage med hertil kan jeg sige; jeps - og det har du også, - og her er humlen; - så er du hermed også med i fællesskabet. Jeg vil slutte mine betragtninger af med at give ordet til Hans Otto Bisgaard som hver morgen, lidt i kl. 6, kommer med et par ord til dagen og vejen som han siger. Hans Otto sagde Jeg hørte fornylig en mand sige ; Jeg synes livet er hårdt; Hans Otto. I sådan en situation kan jeg næsten ikke dy mig for at sige ; I forhold til hvad? Claus Sørensen

10 Kommentar Bregnegårdshaven Steffen Brandt fra TV-2 udtalte fornylig i DR-2 at han hyggede sig med en lille joint i ny og næ.` Det var godt sagt og han lo smittende da han sagde det. Den charmerende gode mand, har vel nærmest i årtier været dansk folkeeje. - og samtidig er restriktionerne omkring rusmidlet hash taget til i uhørt omfang. Så er der vel en del mennesker der må tænke lidt over hvor godt det nu er med den omsiggribende nypuritanisme* her i samfundet!? Venlig hilsen Claus Sørensen *: Munkgaards fremmedordbog: Puritansk : nøjsom, tarvelig. streng nøjsom livsførelse. Åbning af lokal PsykInfo i Svendborg Torsdag d. 5. Februar 2009 kl Vi er klar til at indvie PsykInfo - cafeèn beliggende i forhallen på Psykiatrisk Afdeling Vi tilstræber en hyggelig atmosfære, og cafeén vil dagligt være åben for alle indlagte og ambulante patienter og deres pårørende. Cafeén er samtidig tænkt som Informationscenter for alle øvrige interesserede, så 2 gange om ugen vil der være personale tilstede fra Psykiatrisk Afdeling, som kan være behjælpelig med at svare på spørgsmål og finde relevant information. I Caféen kan man også finde PsykInfo s program for biografarrangementer, foredrag, tilmelde sig undervisning om forskellige psykiske sygdomme og møde repræsentanter for bruger - og pårørendeorganisationer. Psykiatridirektør i Region Syddanmark Agnete Philipsen taler på åbningsdagen. Det øvrige program kan ses på Vi viser samtidig informationsudstillingen om angst - information, personlige beretninger og billeder taget af mennesker, der har mærket angsten på egen krop. Sted: PsykInfo, Psykiatrisk Afdeling, Svendborg ( Indgang fra Sct. Jørgensvej/Baagøes Alle`) Alle er velkommen, arrangementet er gratis. Tilmelding ikke nødvendig. Med venlig hilsen Psykiatrisk Informationscenter, Region Syddanmark PsykInfo Svendborg

11 Malerier og fotomanipulationer på Café A Roma Lise Ellebye er februars udstiller i Café A Roma i Tinghusgade. Hun er til stede ved ferniseringen på udstillingen torsdag den 29. januar. Lise Ellebyes malerier er en blanding af papir, forskellige genstande og maling. Jeg bruger min intuition, og lader billederne vokse frem "af sig selv". Jeg ved ikke på forhånd, hvordan billederne kommer til at se ud. Jeg bruger tit humor i mine billeder, og kan godt lide at sætte traditionelle ting sammen på en utraditionel måde. Lise Ellebyes fotomanipulationer tager udgangspunkt i billeder af gamle forladte bygninger. Hun sætter præg på billederne v. h. a. fotoredigering. Udstillingen kan ses indtil den 25. februar.

12 Aktiviteter på HMC (9-12) Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Powerwalk Powerwalk Strikkeklub K.I.G. K.I.G. K.I.G. K.I.G. Indegruppe Indegruppe Indegruppe Indegruppe Indegruppe Sport i Sg. hallen (badm.) Individul træning /massage (ad hoc) Sang 9:20-9:50 Motion m Mette C Brugerrådsmøde ( ) Fælles pause Fælles pause Fælles pause Fælles pause Fælles pause Gymnastik Cafe/køkken Cafe/køkken Cafe/køkken Cafe/køkken Cafe/køkken Middag *Fælles Frokost Individuel Musikunderv Individuel Musikunderv Individuel Musikunderv Musik Kreativt Værksted Svømning * Cykelgruppe Kreativt Værksted Stavgang Bowling/ Minigolf Ulige uger* Kolonihave Livstilsgruppe Fredags-Café -se opslag! - kortere kursusforløb / begrænset deltager-antal * - brugerbetaling udarbejdet af K.I.G.

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk. Kunstværk julebal 2007 ( s.5..)

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk. Kunstværk julebal 2007 ( s.5..) Kunstværk julebal 2007 ( s.5..) Januar 2008 10. Årg. Nr.1 1. Opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan også rekvireres

Læs mere

Sommeraktiviteter: se oversigtskalender på Opslagstavlen i gangen!!

Sommeraktiviteter: se oversigtskalender på Opslagstavlen i gangen!! Sommeraktiviteter: se oversigtskalender på Opslagstavlen i gangen!! Dette nr. af Månedsnyt dækker juli + august. Juli/aug.09 11. Årg. Nr 7 1. opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg.

Læs mere

Oktober 2004 Holbølls Minde Centret 5. Årgang nr.8. 1.oplag. Løsninger for livet. Læs mere s. 3

Oktober 2004 Holbølls Minde Centret 5. Årgang nr.8. 1.oplag. Løsninger for livet. Læs mere s. 3 Oktober 2004 Holbølls Minde Centret 5. Årgang nr.8. 1.oplag Løsninger for livet Læs mere s. 3 Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan også rekvireres på: www.holboellsminde.dk Velkommen til Holbølls

Læs mere

Nyhedsbrev. Michael Skolen. Nyhedsbrevet: Nu kun på nettet (næsten)

Nyhedsbrev. Michael Skolen. Nyhedsbrevet: Nu kun på nettet (næsten) Nyhedsbrev Michael Skolen Nyhedsbrevet: Nu kun på nettet (næsten) Som konsekvens af at alt for få af de trykte nyhedsbreve finder vej hjem til jer, men ender med at ligge og flyde rundt på skolen, bliver

Læs mere

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: holboellsminde@mail.dk

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: holboellsminde@mail.dk En lille kæk forvoven tøs med lysegrønne trusser, i sneen stod og hundefrøs om sine bare fusser. Trods kulden lo hun fræk og kæk! Dig sender jeg en lille gæk, i disse streger små, der mit navn skal stå,

Læs mere

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806

FRISTEDET. Dumpen 5A, st. 8800 Viborg. Tlf. 86100806 HER FRISTEDET Dumpen 5A, st. 8800 Viborg Tlf. 86100806 Åbningstider: Mandag - Fredag 10.00-20.00 Tirsdag 10.00-16.00 Lørdag - Søndag og helligdage 10.00-20.00 Tirsdag Sind Ungdom 16.00-21.00 Alle dage

Læs mere

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: holboellsminde@mail.dk

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: holboellsminde@mail.dk Torsdag d. 4. december kl. 08.00 - ca. 11.00 inviteres du til HUSMØDE på HMC Vi vil mødes til gensidig orientering, planlægning, evaluering m.m. samt punkter, som er skrevet på dagsorden. Du kan skrive

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Vi ønsker alle en glædelig jul Samt et godt nytår. Julehilsner alle de søde i Værestedet Liv.

Vi ønsker alle en glædelig jul Samt et godt nytår. Julehilsner alle de søde i Værestedet Liv. December 2016/ Januar 2017 Vi ønsker alle en glædelig jul Samt et godt nytår. Julehilsner alle de søde i Værestedet Liv. Årsplan 2017 for værestedet Liv 1. Møde i værestedet om kommende arrangementer

Læs mere

Holbølls Minde Centret. Godt Nytår!!!!

Holbølls Minde Centret. Godt Nytår!!!! Januar 2001 Holbølls Minde Centret 2 årgang nr.1. Godt Nytår!!!! K. I. G. ønsker alle velkommen til år 2001. Vi håber, at alle er kommet godt ind i det nye år uden alt for mange tømmermænd, og at alle

Læs mere

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE tober 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN oktober 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: holboellsminde@mail.dk. Udflugt: En tur med silden Læs på side 4!

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: holboellsminde@mail.dk. Udflugt: En tur med silden Læs på side 4! Udflugt: En tur med silden Læs på side 4! September 2008 10. Årg. Nr. 8 1. opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: holboellsminde@mail.dk Månedsblad for

Læs mere

LUCIA OPTOG. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: holboellsminde@mail.dk

LUCIA OPTOG. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: holboellsminde@mail.dk LUCIA OPTOG Holbølls Minde Børnehave går traditionen tro Luciaoptog på HMC fredag d. 12/12 om formiddagen. Mon ikke der også sniger sig en lille nisse med? December 2008 10. Årg. Nr.11 1. opl. Holbølls

Læs mere

Velkommen til Dagcenteret på Damgården

Velkommen til Dagcenteret på Damgården Velkommen til Dagcenteret på Damgården Plejecenter Øst Svendborg Kommune Velkommen til dagcenteret på Damgården Plejecenter Damgården er en del af Plejecenter Øst i Svendborg Kommune. Damgården er beliggende

Læs mere

Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest

Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest Diskofest hos Plys løs labyrinten, så også Peter Plys kan holde fest Kan du løse Soduko? Sæt tallene fra 1-9 ind vandret og lodret. Svært? spørg din far og mor eller din pædagog Kære forældre Vedr. pasning

Læs mere

Rosenbladet Juni - juli 2015

Rosenbladet Juni - juli 2015 Rosenbladet Juni - juli 2015 Kære beboer og pårørende Rosenbladet informerer om de praktiske ting og aktiviteter, man kan deltage i på hjemmet, desuden bringer vi billeder, og beskrivelser af arrangementer

Læs mere

OSTEN P FALKE maj 2018 Figur 1

OSTEN P FALKE maj 2018 Figur 1 FALKEPOSTEN maj 2018 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Skovmærket Aktivi ttens kalender Febr uar 2018

Skovmærket Aktivi ttens kalender Febr uar 2018 Skovmærket Aktivittens kalender Februar 2018 Side 2 Februar 2018 Tillykke med fødselsdagen, ønsker vi Jens Peter Jørgensen, 5/2 Per Jakobsen, d. 8/2 Edith Jensen, d. 9/2 Ole Jensen, d. 13/2 Henning Sørensen,

Læs mere

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag

FALKEPOSTEN. Juli. F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag FALKEPOSTEN Juli 2015 F Forsidens foto er fra fællesmiddag og bål Sankt Hans eftermiddag HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi turer ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur

Læs mere

PRAKTISKE VINK VELKOMMEN I ADAMSMINDE. For at lette hverdagen i Adamsminde for alle parter, har vi samlet en række praktiske oplysninger.

PRAKTISKE VINK VELKOMMEN I ADAMSMINDE. For at lette hverdagen i Adamsminde for alle parter, har vi samlet en række praktiske oplysninger. PRAKTISKE VINK VELKOMMEN I ADAMSMINDE For at lette hverdagen i Adamsminde for alle parter, har vi samlet en række praktiske oplysninger. Vi forventer at I læser denne folder igennem ved Jeres barns opstart

Læs mere

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1

OSTEN P ALKE F Oktober 2015 Figur 1 FALKEPOSTEN Oktober 2015 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Holbølls Minde Centret. Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: holboellsminde@mail.dk. Kunstner: Titika Fahlèn

Holbølls Minde Centret. Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: holboellsminde@mail.dk. Kunstner: Titika Fahlèn Kunstner: Titika Fahlèn Okt. 09 11. Årg. Nr 9 1. opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: holboellsminde@mail.dk Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan

Læs mere

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex.

Kære bruger. Der vil også blive mulighed for at få fornyet garderoben når vi får besøg af Pasgård og Smartex. Kære bruger Så er forårsprogrammet for 2015 klar. Vi har glædet os til at præsentere et varieret program med underholdning, fest, sang, musik og ikke mindst bankospil. Der vil også blive mulighed for at

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2012

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2012 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Sommerferien 2012 Sol, sommer & ferietid for alle... Endelig sommerferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange skal med klubben på

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3

Beboerblad for. Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej. September 2013. Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Beboerblad for Ellekonebakken, Guldstjernevej og Firkløvervej September 2013 Er dette Sidste udgave af Beboerbladet????? Læs mere om det, inde i bladet på side 3 Side 2 HER PÅ BAKKEN september 2013 HER

Læs mere

STEN O LKE FO april 2019 Figur 1

STEN O LKE FO april 2019 Figur 1 FOLKEOSTEN april 2019 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Netværksgrupper, mindfulness og mande-cafe

Netværksgrupper, mindfulness og mande-cafe Kristian Buhr Velkommen til Bedre Psykiatri Aarhus tilbud på Netværksgrupper, mindfulness og mande-cafe Med denne pjece vil vi oplyse om, hvilke tilbud vi har til pårørende til personer med en psykisk

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

OSTEN P FALKE marts 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE marts 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN marts 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13.

DAMSØGAARD POSTEN NR. 5 MAJ 2008. Alle hverdage. Hver mandag Gamle minder for mænd kl. 13.45. Hver tirsdag Gamle minder for damer kl. 13. DAMSØGAARD Alle hverdage Avislæsning kl. 11.45 i stuen Gymnastikken kl. 9.00-12.30 Fællesgymnastik i kælderen kl. 10.30 11.00 Terapien kl. 9.00-15.30 POSTEN NR. 5 MAJ 2008 (kig ind i terapien og få en

Læs mere

BAUNEPOSTEN. April & maj

BAUNEPOSTEN. April & maj BAUNEPOSTEN April & maj 2015 Redaktionen Henriette Tranberg..40 24 99 80 Mail: htr@ltk.dk Karin Andersen 40 24 99 70 Mail: kaan@ltk.dk Indlæg til Bauneposten, løsning på krydsord og lign. kan afleveres

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 49 2014

Nyhedsbrev. uge 49 2014 Nyhedsbrev uge 49 2014 Så blev det december, der er ingen sne men vejret er blevet koldere, og den første nattefrost har vist sig. Jeg er sikker på, at en del af os håber der kommer lidt sne, mens andre

Læs mere

Dagsorden og referat

Dagsorden og referat Dagsorden og referat D. 23. februar 2012 kl. 17.00 Ortenvej 180, 6800 Varde Fraværende: Birthe 1. Godkendelse referat fra sidste møde Godkendt 2. Pårørendenetværk. Drøftelse af pjece samt indhold i øvrigt.

Læs mere

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Værkstedsgården, Kastanievej 28, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6605 Email: vaerkstedsgården@langelandkommune.dk Hjemmeside: vaerkstedsgaarden.langelandkommune.dk

Læs mere

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: hmc@holboellsminde.dk

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: hmc@holboellsminde.dk Stort sommerprogram: læs mere s. 9. Juni 10 12. Årg. Nr 5 1. opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. www.holboellsminde.dk E-mail: hmc@holboellsminde.dk 1 Månedsblad for Holbølls Minde

Læs mere

Pileflet & Billedkunst på HMC. Læs i bladet

Pileflet & Billedkunst på HMC. Læs i bladet Februar 2003 Holbølls Minde Centret 4. årgang nr.2. 1.oplag Pileflet & Billedkunst på HMC. Læs i bladet Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan også rekvireres på: www.holboellsminde.dk Velkommen til

Læs mere

Det sker i vinter. på Jungshoved

Det sker i vinter. på Jungshoved Det sker i vinter på Jungshoved STYREGRUPPEN FOR JUNGSHOVED SKOLE byder alle velkommen til en ny vintersæson 2011-2012 på Jungshoved. Igen i år udkommer folderen som en del af bladet Jungshoved. Se også

Læs mere

Marts 2014. Foråret er på vej.

Marts 2014. Foråret er på vej. Marts 2014 Foråret er på vej. Efter en våd og mørk vinter er det dejligt at tænke på og mærke forårets komme. Erantisser og vintergækker pibler frem, og fuglene høres fra morgen til aften. Caféåbningstider:

Læs mere

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis -

Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN. marts 2013. - gratis - Lokalcenter Tranbjerg KOLORITTEN marts 2013 - gratis - Til læserne Redaktionen opfordrer til, at stof til bladet afleveres senest den 22. marts 2013. Det er nødvendigt for os at kende de forskellige indlæg,

Læs mere

November 2006 8. Årg. Nr. 9. 1. Opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk

November 2006 8. Årg. Nr. 9. 1. Opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk November 2006 8. Årg. Nr. 9. 1. Opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan også rekvireres på: www.holboellsminde.dk

Læs mere

OSTEN P FALKE Jan uar 2019 Figur 1

OSTEN P FALKE Jan uar 2019 Figur 1 FALKEPOSTEN Januar 2019 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

OSTEN P LKE FO lirpa 2017 Figur 1

OSTEN P LKE FO lirpa 2017 Figur 1 FOLKEPOSTEN lirpa 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Lokalcenter Fuglebakken

Lokalcenter Fuglebakken Aktiviteter på Fuglebakken Ann Toustrup Eriksen, Leder af plejebolienheden Fuglebakken Der er mange aktiviteter på Fuglebakken, og de er meget forskelligartet, da der er mange forskellige ønsker. Såfremt

Læs mere

VELKOMMEN I KLUBBEN - HER ER VIRKELIG SJOV NYT TLF.: 41 73 67 43. Fortæl mig... jeg glemmer. Vis mig... jeg husker. Inddrag mig... jeg forstår.

VELKOMMEN I KLUBBEN - HER ER VIRKELIG SJOV NYT TLF.: 41 73 67 43. Fortæl mig... jeg glemmer. Vis mig... jeg husker. Inddrag mig... jeg forstår. VELKOMMEN I KLUBBEN - HER ER VIRKELIG SJOV Fortæl mig... jeg glemmer. Vis mig... jeg husker. Inddrag mig... jeg forstår. Kinesisk ordsprog NYT TLF.: 41 73 67 43 Footbase langbold vinder 2011 - klubfest

Læs mere

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret Nr. 1 - december 2011 Åbent hus d. 4. september Det nye støttecenter tager form Alle ansatte på støttecentret Om Støttecenter Hovedstaden Støttecentret Hovedstaden er et værested for udeboende døve, der

Læs mere

OSTEN P FALKE maj 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE maj 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN maj 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN AKTUELT I DENNE MÅNED Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, byen og Tivoli. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed

Læs mere

Ambulant Minnnesotabehandling Medlem af Dansk Minnesotaforening samt DCAA.

Ambulant Minnnesotabehandling Medlem af Dansk Minnesotaforening samt DCAA. Ambulant Minnnesotabehandling Medlem af Dansk Minnesotaforening samt DCAA. Hvorfor har ingen fortalt mig det før? Sådan vil du måske også reagere, når du er startet på behandlingen hos FONTANA. Når du

Læs mere

Hold Øje uge 25. Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt

Hold Øje uge 25. Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt Hold Øje uge 25 Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt Tigerne er ved at være færdige med deres afgangsprøver. I starten af denne

Læs mere

Der indkaldes derfor til ekstraordinær generalforsamling, kl. 18.00,onsdag den 29. september 2010., med flg. punkter.

Der indkaldes derfor til ekstraordinær generalforsamling, kl. 18.00,onsdag den 29. september 2010., med flg. punkter. Uge 35 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Desværre var vores modstandere

Læs mere

Nyhedsbrev fra Klynge 2

Nyhedsbrev fra Klynge 2 Nyhedsbrev fra Klynge 2 Vi begynder at arbejde med nyhedsformidling fra Klynge 2 til forældre/pårørende. Vi har gjort os mange tanker i forhold til, hvad der er vigtigt at berette om. I klynge 2 mener

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig?

Frivillig i børn unge & sorg. - er det noget for dig? Frivillig i børn unge & sorg - er det noget for dig? Dét, at jeg har kunnet bruge min sorg direkte til at hjælpe andre, det har givet mening Som frivillig i Børn, Unge & Sorg er du med til at vise unge

Læs mere

Sankthans aften d 23. juni Husk sidste tilmelding d 12. juni

Sankthans aften d 23. juni Husk sidste tilmelding d 12. juni Maj/juni 2015 Sankthans aften d 23. juni Husk sidste tilmelding d 12. juni Ekstra-valg til brugerråd Fordi et medlem af brugerrådet stopper, har brugerrådet besluttet at afholde valg af et nyt medlem.

Læs mere

Sind Oplevelser i fællesskab med andre

Sind Oplevelser i fællesskab med andre Ny adresse Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97223064 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt! Penge refunderes ikke! Åbent: Torsdag 18.45-22.00

Læs mere

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1

OSTEN P FALKE juli 2017 Figur 1 FALKEPOSTEN juli 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Indhold: Meddelelser fra Lene Forældrekontaktpersoner søges. Møde i haveudvalget. Sådan kommer du i Olfert:

Indhold: Meddelelser fra Lene Forældrekontaktpersoner søges. Møde i haveudvalget. Sådan kommer du i Olfert: Side 10 Side 1 Odder Lille Friskoles forældreblad side 3 side 4-5 side 5 side 6-7 side 8 side 9 side 10 Sådan kommer du i Olfert: Indhold: Meddelelser fra Lene Forældrekontaktpersoner søges Galathea 3

Læs mere

Festival: læs mere i næste nr.:

Festival: læs mere i næste nr.: Juni 2003 Holbølls Minde Centret 4. årgang nr.6. 1.oplag Festival: læs mere i næste nr.: Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan også rekvireres på: www.holboellsminde.dk Velkommen til Holbølls Minde

Læs mere

Holbølls Minde Centret. November 2000 Nr..2. 2.oplag. Følgende er skrevet af Niels H. på fynsk.

Holbølls Minde Centret. November 2000 Nr..2. 2.oplag. Følgende er skrevet af Niels H. på fynsk. Holbølls Minde Centret November 2000 Nr..2. 2.oplag Tur med Dana til Kerteminde. Følgende er skrevet af Niels H. på fynsk. Vi afsejlede fra Svendborg ca. kl. 8.15 i fin stil og høj sol. Besætningen besto

Læs mere

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen.

Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Rettelse: Det er feb. + marts børnene der skal på fælles fødselsdagstur d. 22. marts og IKKE Jan. + feb. børn som vi har skrevet i februar avisen. Månedens udfordring: Torsdag den 29. marts vil vi for

Læs mere

Lokalcenter Bjerggården

Lokalcenter Bjerggården Lokalcenter Bjerggården Østerøgade 20 8200 Aarhus N Tlf. 8713 3200 Aktiviteter arrangementer & menuplan MÅNEDSBLADET juli 2015 Læs inde i bladet: Brugerrådet holder ferie s. 2 Caféens ferie s. 5 GÅGRUPPE

Læs mere

OSTEN P LASKE F apri l 2017 Figur 1

OSTEN P LASKE F apri l 2017 Figur 1 FLASKEPOSTEN april 2017 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, skoven, og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse af,

Læs mere

TAK til jer, som har givet bidrag til bevarelse af bussen på Falkenberg.

TAK til jer, som har givet bidrag til bevarelse af bussen på Falkenberg. januar 2018 HJÆLP OS MED AT BEVARE BUSSEN Med bussen kører vi ture ud i det blå, til havet, stranden, skoven og byen. En tur med bussen fremkalder glæde, følelse af frihed og vi får en fornemmelse af,

Læs mere

ST RAN DPOSTEN JUNI 2015 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND

ST RAN DPOSTEN JUNI 2015 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND ST RAN DPOSTEN JUNI 2015 PLEJECENTRET VINTERSBØLLE STRAND TELEFONLISTE Jette Schultz 55 36 39 40 jesc@vordingborg.dk Astrid Conradi 55 36 39 41 ascn@vordingborg.dk Afdeling 4 55 36 39 44 Afdeling 5 55

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk

Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk Brugerkonference i Nordjylland: læs s.4. Marts 06 8. Årg. Nr. 2. 1. Opl. Holbølls Minde Centret Skovbrynet 1C, 5700 Svendborg. E-mail: holboellsminde@mail.dk Månedsblad for Holbølls Minde Centret. Kan

Læs mere

Lindehøj. Åbent Aktivitetscenter

Lindehøj. Åbent Aktivitetscenter Lindehøj Åbent Aktivitetscenter Program 1/7 31/12 2019 VELKOMMEN TIL AKTIVITETSCENTRET LINDEHØJ ÅBBENT CENTER Programmet er sammensat ud fra brugernes ønsker og byder på et bredt udbud af aktiviteter.

Læs mere

Ernæring og sundheds tutorteam præsenterer. Årets Rusprogram. Ernæring og Sundhedsuddannelsen VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N

Ernæring og sundheds tutorteam præsenterer. Årets Rusprogram. Ernæring og Sundhedsuddannelsen VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N 2013 Ernæring og sundheds tutorteam præsenterer Årets Rusprogram Ernæring og Sundhedsuddannelsen VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N Velkomst fra tutorteamet Kære alle dejlige, nye studerende

Læs mere

Kulturhuset Pulsen. Forår 2019

Kulturhuset Pulsen. Forår 2019 Kulturhuset Pulsen Forår 2019 Tirsdags aktiviteter i Pulsen D. 9. april: Makeup og portrætfotos D. 23. april: Quiz D. 7. maj: Vi spiller bordtennis og Bob D. 21. maj: Gæt og grimasser D. 4. juni: Dart

Læs mere

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012 Kære forældre! Fredag den 29. juni 2012 Dette bliver det sidste ugebrev i dette skoleår. Onsdag aften havde vi den traditionelle dimissionsfest for 9. klasse og deres familier. En rigtig dejlig aften med

Læs mere

Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente.

Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente. Marte Meo metoden anvendt i en pårørendegruppe til demente. På et møde for pårørende blev der stillet følgende spørgsmål: Når vi besøger vores nære på plejehjemmet, er det for at glæde dem og se hvordan

Læs mere

November/december 2015 HUSK AT DER ER VALG TIL BRUGERRÅDET, FESTUDVALGET OG UDFLUGTSUDVALGET D. 24 NOVEMBER.

November/december 2015 HUSK AT DER ER VALG TIL BRUGERRÅDET, FESTUDVALGET OG UDFLUGTSUDVALGET D. 24 NOVEMBER. November/december 2015 HUSK AT DER ER VALG TIL BRUGERRÅDET, FESTUDVALGET OG UDFLUGTSUDVALGET D. 24 NOVEMBER. 41 86 99 72 Værestedet LIV Kære alle. fremover kan du betale med Mobile Pay. Det betyder, at

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Nyhedsbrev 24/2017 Nyt fra Børnehuset. Blå Gruppes Discofest Fredag den 2.juni holdt Blå Gruppe (langt om længe ) discofest. Børnene havde glædet sig meget. Vi hyggede med velkomstdrink, lækkert mad +

Læs mere

December 2017/Januar 2018

December 2017/Januar 2018 December 2017/Januar 2018 Se opslag inde i bladet. Kære alle sammen! Som har været med til at give en hånd, med alle mulige praktiske opgaver både i hverdagen og til fest. I skal vide, at vi er meget

Læs mere

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24.

Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Bruger Side 1 14-06-2015 Prædiken til 2.søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Luk. 14,16-24. Gud holder fest, det handler Jesu lignelse om. Men er der nogen Gud til at holde fest for os? Det er vores tids

Læs mere

Velkommen til. Onkologisk ambulatorium 0862/0661. Onkologisk ambulatorium 0862/0661 Hillerød Hospital. Her er der plads til at notere din læges navn

Velkommen til. Onkologisk ambulatorium 0862/0661. Onkologisk ambulatorium 0862/0661 Hillerød Hospital. Her er der plads til at notere din læges navn Her er der plads til at notere din læges navn Onkologisk ambulatorium 0862/0661 Hillerød Hospital Lægen. Med venlig hilsen Personalet Onkologisk og Palliativ Afdeling 0862/0661 Velkommen til Onkologisk

Læs mere

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013

Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg. Bevilget beløb Sep. 2013 Sagsnummer: 25 Navn: Varga Vilma Alder: 83 Ansøgt om: Medicin/lægebesøg Ansøgt om beløb 0 Lei pr. måned Bevilget beløb 2012 400 Lei i alt Bevilget beløb Apr. 2013 500 Lei Bevilget beløb Sep. 2013 500 Lei

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Tilsynsrapport af 18. februar vedrørende anmeldt tilsyn på Det Blå Hus i Brønderslev kommune. Tilsynet er udført

Læs mere

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær

Julekursus - 22.12-28.12. Julehygge. Omsorg Nærvær Samvær 2013 Julekursus - 22.12-28.12 Julehygge Omsorg Nærvær Samvær Side 2 Julehygge på Livsstilshøjskolen For nogle mennesker er det slet ikke en selvfølge, at juledagene er ensbetydende med smilende hygge,

Læs mere

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER:

KORSLØKKE AFDELING OKTOBER KVARTAL 2013 www.dui.dk/korsloekke INVITATION TIL INDVIELSE AF VORES NYE HUS. AFDELINGSADRESSER: AFDELINGSADRESSER: Formand: Jonna Ivarsen, Højvang 5, 5270 Odense N. Tlf.: 66 18 49 59 Kasserer: Arne B. Hansen, Hybenvej 75, 5260 Odense S. Tlf.: 66 12 14 59 MØDETIDER: Mandag: 18.00-20.00 Boldspil og

Læs mere

Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg

Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg Scleroseforeningens Lokalafdeling Aarhus/Skanderborg Forårsprogram 2016 Arrangementer i foråret: MS kost og livsstil METAsundhed hvofor bliver vi syge? Ensomhed - et foredrag Stavgang ved Tangkrogen Årsmøde

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

DEBATKORT. om det gode værtskab

DEBATKORT. om det gode værtskab 20 DEBATKORT om det gode værtskab Hvad er debatkort? Debatkortene er et værktøj til at skabe dialog og refleksion. Udfordringerne på kortene er oplæg til samtale om det gode værtskab, der giver forståelse

Læs mere

UGEBREV. uge Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på

UGEBREV. uge Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på UGEBREV uge 26 2019 Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på syddjursfriskolenyhedsbrev@hotmail.com KALENDER: Uge 26: Lejrtur for hele skolen 28/6 kl. 11-12: Afhentning

Læs mere

Krabber og Søstjerner

Krabber og Søstjerner Krabber og Søstjerner Telefonnummer: 76 16 64 90 Mail: gudl@esbjergkommune.dk www.tarphagevej.esbjergkommune.dk Kære nye forældre Personalet ønsker med denne lille pjece at byde dig/jer som forældre velkommen,

Læs mere

Maj og Juni Fredagsrock, se opslag inde i bladet.

Maj og Juni Fredagsrock, se opslag inde i bladet. Maj og Juni 2014 Fredagsrock, se opslag inde i bladet. Brugerrådsmøde D 20/2 14 Tilstede: Pia, Lotte, Gert, Henrik, Thomas, Albert, Steffen. Vejlederne: Lone, Bruno. Formand: Pia P. Næstformand: Lotte

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

VI SKAL FORTÆLLE OG OPLYSE OM VORES DEJLIGE BØRNEHUS!

VI SKAL FORTÆLLE OG OPLYSE OM VORES DEJLIGE BØRNEHUS! September 2015 Så er vi allerede nået til september måned Ikke helt til at forstå efter en sommer der har budt på lidt af hvert vejrmæssig men de sidste uger har da været forrygende - så nu håber vi bare

Læs mere

Hovergården Marts 2019

Hovergården Marts 2019 Hovergården Marts 2019 Dato Tid Arrangement Uge 10 Mandag d. 4/3 Kl. 13.30 Banko Onsdag d. 6/3 Kl. 11.00 Erindringsdans Onsdag d. 6/3 Kl. 13.30 Gudstjeneste Fredag d. 8/3 Kl. 10.45 Neglebar og spilledag

Læs mere

ARENDSE NYT Februar 2014

ARENDSE NYT Februar 2014 ARENDSE NYT Februar 2014 Indholdsfortegnelse Februar 2014 Forside Indholdsfortegnelse Forstanders indlæg Velkommen til nye beboer Fødselsdage i januar Nytårskur Invitation til pårørende aften Referat af

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

DEBATKORT om det gode værtskab

DEBATKORT om det gode værtskab 0 DEBATKORT om det gode værtskab 17308 Værtskab_Debatkort_PILOT.indd 1 21/03/2018 11.10 Hvad er debatkort? Debatkortene er et værktøj til at skabe dialog og refleksion. Udfordringerne på kortene er oplæg

Læs mere

Hold Øje uge 6. Så er det vinterferietid. Håber I alle får en god uge. Vi ses igen på mandag 8 dage kl. 9.15 Mange hilsner Peter

Hold Øje uge 6. Så er det vinterferietid. Håber I alle får en god uge. Vi ses igen på mandag 8 dage kl. 9.15 Mange hilsner Peter Hold Øje uge 6 Så er det vinterferietid. Håber I alle får en god uge. Vi ses igen på mandag 8 dage kl. 9.15 Mange hilsner Peter BØF forældre på skolebænken. Onsdag var hele overbygningen inkl. forældre

Læs mere