Opholdet på Jaruplund er en af de bedste oplevelser, jeg har haft. Det var en kæmpe oplevelse at møde folk fra alle mulige lande.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Opholdet på Jaruplund er en af de bedste oplevelser, jeg har haft. Det var en kæmpe oplevelse at møde folk fra alle mulige lande."

Transkript

1 LANGT KURSUS

2 På Jaruplund Højskole får du venskaber på tværs af landegrænser, for her kommer en stor del af eleverne fra andre lande end Danmark. Skolen ligger i naturskønne omgivelser syd for den dansk-tyske grænse, tæt på den hyggelige havneby Flensborg. Skolen er dansk, og lærerne taler dansk, men det internationale miljø giver dig gode muligheder for at få forbedret dine engelsk- og tyskkundskaber. Der er typisk elever på skolen, og det giver en tryg og tæt atmosfære, hvor alle kender alle. Jaruplund Højskole tilbyder dig et internationalt miljø med mulighed for fordybelse og udvikling på det personlige, faglige og kreative plan. Jaruplund Højskole har helt nyrenoverede lokaler, sauna, fitnessrum, biograf og gymnastiksal samt musiklokale og kunstatelier. I skolens pejsestue kan du tage et spil pool, eller du kan starte en fest i skolens egen bar. Vi glæder os til at byde dig velkommen! Opholdet på Jaruplund er en af de bedste oplevelser, jeg har haft. Det var en kæmpe oplevelse at møde folk fra alle mulige lande. Line, tidligere elev på Jaruplund.

3 KUNST 12 TIMER OM UGEN Tegning, maleri og skulptur. Kunst stiller spørgsmål og forholder sig til livet. Kunst udfordrer både den, der oplever, og den, der skaber. Kunst er håndværk og teknikker, men kunst er også at eksperimentere. At eksperimentere med materiale og form er både udfordrende og opslugende. Du kan arbejde med vidt forskellige materialer i både bundne og frie opgaver. I kunsttimerne får du mulighed for fordybelse i arbejdet med dine egne værker. En proces, der er udfordrende og konfronterende, og som foregår i tæt dialog med kunstlæreren. Atmosfæren er helt fantastisk, og det er der to grunde til: Lærerne og eleverne. Artur, tidligere elev på Jaruplund.!

4 MUSIK 10 TIMER OM UGEN Musiktimerne styrker både dine individuelle og dine sociale kompetencer. Som hovedfag giver musikken først og fremmest et spark til din musikalitet, uanset om du har sunget og spillet i flere år, eller du først lige nu har fundet modet til at ville noget med musikken. I musiktimerne arbejder vi med rytmisk sammenspil og kor i arrangementer, der giver plads til alle. At få musikken ud over scenekanten kræver mod til performance. Derfor arbejder vi med at give din sang og dit spil sikkerhed og skarphed i udtrykket. Vi gennemgår også den grundlæggende teori og harmonilære til de forskellige genrer og træner rytmesans og koordinering. Vi havde det sjovt sammen tog på ture, holdt fester, gik til koncerter, fiskede, shoppede osv. Nogle af os lavede vores eget band, som gav fire-fem koncerter på forskellige skoler. Anton, tidligere elev på Jaruplund.

5 TYSK 8 TIMER OM UGEN (NIVEAU I OG II) 125 mio. mennesker har tysk som deres modersmål. Tyskland er Danmarks største eksportmarked, landet er vores nærmeste nabo, og tysk er det næstmest anvendte sprog i Europa. Så der er mange gode grunde til at fortsætte den tyskundervisning, du måske har med fra folkeskolen eller gymnasiet. På Jaruplund Højskole er vi i sagens natur tæt på det tyske sprog i dagligdagen. Vores tyskundervisere er tosprogede og giver dig derfor både den daglige og den litterære facet af sproget. Hvis du vælger tysk som hovedfag, kan du vælge mellem ro niveauer: Niveau I for begyndere og niveau II for dig, der har mindst et par års skole-tysk med dig i bagagen. Undervisningssproget på niveau II vil hovedsageligt være tysk. Vi lægger niveauet ud fra, hvor du er, og forbereder dig til et universitetsstudium eller det tyske arbejdsmarked. Jeg fik venner i Tyskland, Danmark, Polen, Kazakhstan, Rusland og Ukraine. Anton, tidligere elev på Jaruplund.!

6 VALGFAG SPORT OG FITNESS, OUTDOOR, DANSK FOR UDLÆNDINGE, ITALIENSK FOR BEGYNDERE. Jeg tog næsten alle de fag, skolen tilbød, og lærte en masse. Jeg prøvede ting, jeg ikke havde prøvet før, f.eks. bueskydning, tegning, skuespil og at spille trommer og guitar. Sofiia, tidligere elev på Jaruplund. FÆLLESFAG Udover hovedfag og valgfag har vi diverse fællesfag, f.eks. morgensamling, sangtimer, kunsthistorie og forstanderens time. Herudover har vi faget Grænseland Europa med oplæg og ture, der gi ver dig viden om politik og historie, begrebet demokrati, menneskerettigheder, nationalstater og minoriteter. Med andre ord belyser fortid, nutid og fremtid i et Europa i forandring.

7 TURE, KONCER- TER OG UDSTIL- LINGER NATUR, HISTORIE OG KULTUR Jaruplund Højskole ligger centralt for oplevelser i alle kategorier. Skolen ligger tæt på Flensborg, som er en charmerende havneby med skønne gamle huse og spændende butikker. Kulturlivet rummer både dansk og tysk. Vi tager ofte tager på ture i nærområdet og til større byer som Hamborg og Aarhus, hvor vi f.eks. besøger museer og kunstudstillinger. Som en del af opholdet kommer du til flere koncerter, både jazz, klassisk og sikkert også en enkelt opera. Skolen har virkelig gode faciliteter, både til undervisning og fritid. Og de adskillige ture, vi tog på, var et godt supplement til hverdagsundervisningen og en chance for at se en masse spændende steder. Artur, tidligere elev på Jaruplund.!

8 STUDIETUR BERLIN UGE 1-12 Berlin er en af verdens største kulturmetropoler. Preussens og kejsertidens Berlin, Det Tredje Rige og DDR-tiden er alt sammen til stede i det nye genforenede Tysklands kreative hovedstad. First we take Manhattan, then we take Berlin, synger Leonard Cohen. Der er nu ingen grund til ikke at vælge Berlin først. Den kreative, trendsættende storby charmerer med sine stemningsfulde, forskelligartede kvarterer, billige restauranter og masser af spændende små butikker og caféer. Vi tager tre overnatninger på et hostel og skal som rigtige turister se byens seværdigheder, tage på kunstudstillinger og i operaen. Vi skal spadsere gennem Brandenburger Tor og se det nye kvarter omkring Potsdamer Platz, hvor nogle af verdens bedste arkitekter har været med til at bygge en moderne bydel til hovedstaden. Vi skal også besøge Berliner Dom, Deutsches Historisches Museum og museumsøen, og vi skal studere en af verdens bedste egyptiske samling i Neues Museum.

9 STUDIETUR KØBENHAVN UGE 1-12 I København findes Danmarks centrale historiske institutioner som Folketinget, kongehuset og Højesteret side om side med topmoderne restauranter, butikker og spillesteder. Copenhagen, I ve never seen you look this bright, lyder det i Tina Dickows hyldestsang til den danske hovedstad. Vi tager den til lysende hovedstad, som indeholder nationens store kulturelle museer, og vi besøger Statens Museum for Kunst og Nationalmuseet. Vi tager på byvandring og ser Rosenborg Slot, Nyboder, Den Lille Havfrue, Amalienborg, Nyhavn, Strøget, Rådhuset, Københavns Domkirke og Christiania. Vi overnatter i byen, og om aftenen er der fri mulighed for at tage ud og besøge nogle af de hippe barer, de brune værtshuse eller spillesteder, som byen er rig på.!

10 STUDIETUR UKRAINE 1 UGES FORBEREDELSE, 3 UGERS REJSE En helt særlig chance for at opleve dagligdagen og studiekulturen i et af Europas største lande, der trods store problemer er i en rivende udvikling. Forløbet består af en uges forberedelse på skolen og tre ugers rejser. I løbet af de tre uger besøger vi flere centrale steder i det store land. Først og fremmest landets største by og hovedstad, Kiev. Her er vores udgangspunkt University of modern knowledge, et universitet med 75 år på bagen beliggende i centrum af Kiev. I to uger følger vi engelsksprogede lektioner på universitetet. bl.a. om Ukraines historie fra oldtid til nutid. Vi bor på universitetets kollegium og lærer de ukrainske studerende at kende. Ud over at opleve en ukrainsk studiehverdag byder dagene i Kiev også på seværdigheder, bl.a. det nye nationale museum for anden verdenskrig med et imponerende 62 meter højt Moderlands-monument og den smukke St. Michaels katedral. Efter Kiev går rejsen sydpå til Odessa. Landets tredje største by ligger ved Sortehavet med et klima som Middelhavet og har foruden en vigtig havn mange kulturelle seværdigheder. Fra Odessa går rejsen langs Sortehavskysten mod Donetsk og derfra tilbage til Kiev. I Kiev og på rundrejsen mødes vi med tidligere elever på Jaruplund Højskole, der fortæller om og viser os deres land. Et ophold på Jaruplund Højskole inkluderer altid en længere studierejse, hvor vi ofte har arrangeret at tidligere elever møder os og viser deres land. Skolen har gode kontakter i flere lande og veksler fra årgang til årgang mellem forskellige destinationer - altid i udgangspunkt med at rejesen går til et sted der er sikkert at besøge.

11 !

12 STUDIETUR EGYPTEN 1 UGES FORBEREDELSE, 3 UGERS REJSE Oplev Egypten imellem fortid og nutid og kom ansigt til ansigt med egypterne. Vi tager på en klassisk rundrejse mellem Cairo og Abu Simbel til gudernes, faraoernes, templernes, gravenes og pyramidernes land. Turen starter med en uges forberedelse på højskolen og derefter tre ugers studierejse til Egypten. I ugen før afrejse får du en kyndig introduktion og vejledning i det forhistoriske Egypten samt indblik i det moderne Egypten, hvor det egyptiske forår med ungdomsoprør og det muslimske broderskab har udfordret militærstyret. Studierejsen starter med en uge i Cairo - Afrikas største metropol med over 15 mio. indbyggere. Opholdet i Cairo byder på samtaler med unge egyptere og kontakt til det danske Dialog Forum. Vi vil få indblik i det moderne Egypten, herunder islam, kopterne og aktuelle samfundsforhold. Den østerlandske stemning finder vi i basarerne, mens besøg i moskeer, kirker og templer viser Egypten som religionernes vugge. I Cairo besøges også pyramiderne ved Gizaha og de berømte gravanlæg ved Sakkara. Et besøg i det vidunderlige egyptiske museum med bla. Tut Ankh Amons gravskatte hører til et af højdepunkterne. Efter Cairo forsætter studieturen til Aswan ved Nilens første katarakt. Foruden Philae templet besøger vi Elefantine og Abu Simbel. Herfra sejler vi fem dage i felukka- egypterne traditionelle sejlskib ned ad Nilen til Kom Omb, Efuda og Luxor oldtidens Theben, der rummer vældige tempelanlæg og storslåede gravanlæg. Vi studerer landbrug og arabisk bygningskultur og møder unge egyptere fra en skole for musik og kunst.

13 !

14 ISTANBUL OG LILLEASIEN 1 UGES FORBEREDELSE, 3 UGERS REJSE Rejsen består af en uges forberedelse på højskolen, en uge i Istanbul og to uger i Lilleasien. Istanbul er Tyrkiets tættest befolkede og største by. Byen befinder på begge sider af Bosporusstrædet og ligger dermed både i Europa og Asien. Istanbuls asiatiske bydel er charmerende og fredelig, og det er her de lokale tyrkere bor. Den europæiske side er delt i to af strædet Det Gyldne Horn. Nord for Det Gyldne Horn ligger Istanbuls moderne centrum og velhaverkvarter med finansdistrikt og museer samt kendte designer-forretninger og nogle af Istanbuls 50 shopping malls. Syd for Det Gyldne Horn ligger det gamle centrum med historiske seværdigheder, basarer og moskéer. Vi besøger bl.a. den gamle bydel Sultanahmet og ser nogle af sultanernes paladser og Den Blå Moske. Herudover vil der være rig mulighed for at forkæle sig selv med hammam (tyrkisk bad), vandpibe, tyrkisk kaffe og shopping i den store basar. Efter nogle gode dage i Istanbul rejser vi ned over Lilleasien, først til den mest sagnomspundne by Troja og herefter til kulturbyen Pergamon, som efter Alexander den Stores død blev en uafhængig stat under Attaliderne. Vi tager også til Ephesus, den bedst bevarede oldtidsby ved Østmiddelhavet, hvor det fortælles, at Jomfru Maria bosatte sig. I Ephesus ligger Artemis Tempel, som regnes for en af verdens syvende vidundere, samt et kæmpe amfiteater, som stadig er i brug og kan rumme op til mennesker. Til sidst går turen til Afrodisia, hvor billedhuggerne skabte storslåede værker og til Hirakopolish med enestående teater- og gravpladser. Vi skal også besøge Kappadokien, hvis særprægede landskab i mange år har tiltrukket og forundret besøgende fra hele verden. Her findes huleboliger, grotter, kirker og hele byer under jorden.

15 !

16 STUDIETUR RUSLAND 1 UGES FORBEREDELSE, 3 UGERS REJSE I Rusland besøger vi de to vigtigste byer Skt. Petersborg og Moskva. Skt. Petersborg indeholder mange af Ruslands kulturskatte, I Hermitagen vil vi se kunst fra forhistorisk tid til de franske impressionister, og på museum for russisk kunst får vi et indblik i russisk kunst. Vi vil også besøge zarernes paladser og de smukke katedraler, som byen indeholder, samt den berømte forfatter Dostoyevskys grav, Peter den stores Kunstkammer og meget mere. Vi mødes med tidligere elever fra Jaruplund, der arbejder eller studerer i Skt. Petersborg. Fra Skt. Petersborg tager vi hurtigtoget til Ruslands hovedstad Moskva. Vi skal besøge hjertet af den russiske regeringsmagt Kreml og får en guidet tur i de historiske bygninger, hvor mange verdenshistoriske beslutninger er truffet. På Den Røde Plads mindes vi tyskeren Mathias Rust, der landede med sit lille fly under Den kolde krig i en enmandsmission for fred. Vi skal også se Lenins mausolæum og National Exhibitions Center, der viser den eks-sovjetiske republiks forskelligheder. Det russiske nationalhistoriske museum er også et vigtigt besøg for at forstå det store land. Af mere moderne input skal vi besøge Moskvas helt nye businesscenter New Moscow, som beskrives som et moderne Manhattan. På Tretyakov Gallery skal vi se kunst af verdensklasse. Museet har blandt andet den vigtigste ikon-samling i verden. En af de store kunstsamlere i Rusland var Katherina den Store. Vi skal besøge hendes Moskva-residens, Tsaritsyno palads og park. På turene rundt i Moskva tager vi deres berømte metro, der har verdens smukkeste stationer, og ligesom i Skt. Petersborg mødes vi med tidligere elever på Jaruplund.

17 !

18 Jeg blev meget mere åbensindet og nysgerrig over for andre kulturer og andre mennesker. Ann-Kathrin, tidligere elev på Jaruplund. Jeg fik venner fra hele Europa, jeg lærte mere om Danmark og Tyskland og blev meget engageret i mindretalsspørgsmål. Hele min verden voksede. Jeg tror, at mange af mine senere valg er blevet påvirket af forskellige erfaringer fra min tid på Jaruplund. Tone, tidligere elev på Jaruplund.

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2016/17. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2016/17. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School Valgfrihed! Kun hos InterStudies: vælg mellem 3 programtyper Plusprogram Giver dig en blød landing på Orientation Camp i London eller

Læs mere

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2015/16. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2015/16. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School Valgfrihed! Kun hos InterStudies: vælg mellem 3 programtyper Plusprogram Giver dig en blød landing på Orientation Camp i London eller

Læs mere

www.grundtvigs.dk Velkommen

www.grundtvigs.dk Velkommen 03 Velkommen På Grundtvigs Højskole går vi til kamp mod ligegyldigheden. Det gælder i fag, i fritid og i det fælles rum. Du vil møde lærere, som brænder for deres fag. Og du vil møde højskoleelever, som

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

SPROGREJSER SommEren 2012 FOr dig MELLEM 13 og 20 år Juniorkurser 10 13 år

SPROGREJSER SommEren 2012 FOr dig MELLEM 13 og 20 år Juniorkurser 10 13 år SPROGREJSER SommEren 2012 FOr dig MELLEM 13 og 20 år Juniorkurser 10 13 år oplev dit livs sommer! Tag på SPROGREJSE og vælg mellem 20 forskellige destinationer Tips! Bestil din sprogrejse til sommeren

Læs mere

STX - VG. Studentereksamen - STUDIEHÆFTE 2015-2016. Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Studiehæfte STX

STX - VG. Studentereksamen - STUDIEHÆFTE 2015-2016. Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Studiehæfte STX STX - VG Studentereksamen - STUDIEHÆFTE 2015-2016 Virum Gymnasium Vi rummer mere... 1 VG - Studiehæfte STX 1. MATEMATIK - FYSIK - KEMI 2. BIOTEKNOLOGI - MATEMATIK - FYSIK 3. BIOLOGI - KEMI - MATEMATIK

Læs mere

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark

De, der drog ud AVALANNERIT. - om grønlandske studerende i Danmark De, der drog ud AVALANNERIT - om grønlandske studerende i Danmark Jeg trives, hvor jeg bor, men jeg savner mit hjem i det kolde nord (frit efter Natasja) De, der drog ud - AVALANNERIT 1. udgave, 2. oplag,

Læs mere

Rejsekatalog 2010 CULTOURS.DK

Rejsekatalog 2010 CULTOURS.DK Rejsekatalog 2010 Kære rejseinteresserede I Cultours gør vi tingene på vor egen måde, en bedre måde end andre rejsearrangører, når jeg selv skal sige det. Vi forsøger at forberede rejserne så grundigt

Læs mere

Stx-studieretninger og hf-fagpakker. Du kan få det hele på Roskilde Gymnasium

Stx-studieretninger og hf-fagpakker. Du kan få det hele på Roskilde Gymnasium Stx-studieretninger og hf-fagpakker Du kan få det hele på Roskilde Gymnasium Faglighed Fællesskab Indhold Du kan få det hele på Roskilde Gymnasium... 4 Science... 6 Udsyn mod verden... 8 Musik + miljø

Læs mere

VI VIL GERNE MØDES MED DIG

VI VIL GERNE MØDES MED DIG VI VIL GERNE MØDES MED DIG Du skal vide, at du altid er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller hvis du har lyst til at se vores skole. Du skal være velkommen. 2013 Start på højskolen

Læs mere

Kapitel 2 11.08.2014. Skolen bliver lukket efter sommerferien, så nu diskuterer vi, om vi skal oprette en friskole.

Kapitel 2 11.08.2014. Skolen bliver lukket efter sommerferien, så nu diskuterer vi, om vi skal oprette en friskole. Om skoletyper A Folkeskolen, friskole eller privatskole? Anna skal gå i en almindelig folkeskole. Vi vil gerne have, hun går sammen med børn fra mange forskellige miljøer. Skolen bliver lukket efter sommerferien,

Læs mere

FERIEREJSER 2013 TEMAREJSER OPLEVELSESREJSER BADEFERIER KRYDSTOGTER

FERIEREJSER 2013 TEMAREJSER OPLEVELSESREJSER BADEFERIER KRYDSTOGTER FERIEREJSER 2013 TEMAREJSER OPLEVELSESREJSER BADEFERIER KRYDSTOGTER Velkommen hos SAMSON TRAVEL - hele verden samlet ét sted Godt et år er gået, siden vi valgte at udvide forretningen og udgive vores første

Læs mere

Forord... 4 Skywalks Eksistensgrundlag... 5. Skywalks trosgrundlag... 7 Cellegruppernes formål... 10

Forord... 4 Skywalks Eksistensgrundlag... 5. Skywalks trosgrundlag... 7 Cellegruppernes formål... 10 cellehåndbog indholdsfortegnelse Forord... 4 Skywalks Eksistensgrundlag... 5 Skywalks trosgrundlag... 7 Cellegruppernes formål... 10 Cellegruppelederen... 12 Cellegruppeaftenerne... 15 Facilitering...

Læs mere

Nr. 16 - april 2012. Ny afdeling i Silkeborg. EU formandskab i Horsens 10. Lille skole - store venskaber 16

Nr. 16 - april 2012. Ny afdeling i Silkeborg. EU formandskab i Horsens 10. Lille skole - store venskaber 16 Sprogcenter Nyt Nr. 16 - april 2012 Ny afdeling i Silkeborg 8 EU formandskab i Horsens 10 Lille skole - store venskaber 16 Leder Den nye regering er lykkeligvis på vej til at give deltagere, der afslutter

Læs mere

AOF Greve og Solrød. Viden, fornyelse og fællesskab. Niels Bjerre Poulsen. Ellen Garde. Claus Hagen Petersen. Peter Olesen.

AOF Greve og Solrød. Viden, fornyelse og fællesskab. Niels Bjerre Poulsen. Ellen Garde. Claus Hagen Petersen. Peter Olesen. AOF Greve og Solrød Niels Bjerre Poulsen Claus Hagen Petersen Ellen Garde Peter Olesen Astrid Krag Knud Foldschack Henrik Qvortrup Viden, fornyelse og fællesskab Velkommen til sæsonen 2015-2016 AOF Greve

Læs mere

Studentereksamen på 2 år ENKELTFAG. GYMNASIAL SUPPLERING

Studentereksamen på 2 år ENKELTFAG. GYMNASIAL SUPPLERING Studentereksamen på 2 år ENKELTFAG. GYMNASIAL SUPPLERING 3 Velkommen I dette hæfte kan du læse om de mange kursustilbud på Aalborg Studenterkursus. I dagtimerne kan du tage en hel studentereksamen på kun

Læs mere

Rødding Højskole RØDE ENCYCLOPÆDIE

Rødding Højskole RØDE ENCYCLOPÆDIE Rødding Højskole RØDE ENCYCLOPÆDIE Rødding Højskoles Røde Encylopædie Læs opslagsværket som et leksikon med svar på alt omkring Rødding Højskole. Kan med fordel læses forfra, bagfra, i en køre eller som

Læs mere

Kapitel 5. Noget om arbejde

Kapitel 5. Noget om arbejde Kapitel 5 Noget om arbejde 1 19 Gravid maler Anna Er der noget, der er farligt, altså i dit arbejde sådan i miljøet, du arbejder i? Det kan der godt være, men vi prøver så vidt muligt, ikke at bruge opløsningsmidler,

Læs mere

Dans Film. Teater Design

Dans Film. Teater Design Forsi Dans Film Musik Lyd & LyS Teater Design Indhold En skole - En scene - En Fremtid Varme Værdier Cool Performance Dans Film Musik Lyd & Lys Teater Design Hvorfor Musik Og Teater? De Boglige Fag Studietur

Læs mere

Danmarks første og største livstilshøjskole

Danmarks første og største livstilshøjskole Danmarks første og største livstilshøjskole Alle kan lære at leve sundt. Men det er vigtigt, at den sunde livsstil holder i længden og bliver en del af hverdagen. Derfor arbejder vi ikke med slankekure,

Læs mere

Introduktion. Set derudefra er du bare en lille dims...

Introduktion. Set derudefra er du bare en lille dims... Introduktion LIVETS SKOLE - SKOLEN FOR LIVET Hvorfor skal du gå i skole, og blive ved nu for ottende, niende eller tiende år, når nu du godt kan læse og kan den lille tabel eller måske har opgivet at lære

Læs mere

Rønshoved Højskole. Højskolen ved Flensborg Fjord. Familiehøjskole for flere generationer. Leg, samvær og kulturelle oplevelser

Rønshoved Højskole. Højskolen ved Flensborg Fjord. Familiehøjskole for flere generationer. Leg, samvær og kulturelle oplevelser Rønshoved Højskole Højskolen ved Flensborg Fjord Familiehøjskole for flere generationer Leg, samvær og kulturelle oplevelser 14. - 20. juli 2013 Familiehøjskole for flere generationer Leg, samvær og kulturelle

Læs mere

Brug for alle Undervisningsmateriale for folkeskoler og ungdomsuddannelser til brug ved rollemodelbesøg

Brug for alle Undervisningsmateriale for folkeskoler og ungdomsuddannelser til brug ved rollemodelbesøg Brug for alle Undervisningsmateriale for folkeskoler og ungdomsuddannelser til brug ved rollemodelbesøg Indledning Hvert menneske har en historie, der er værd at høre. Dette undervisningsmateriale Brug

Læs mere

Albatros store Middelhavskrydstogt

Albatros store Middelhavskrydstogt Albatros store Middelhavskrydstogt Luksuskrydstogt med Norwegian Cruise Lines nyeste skib Norwegian Jade til Middelhavslandenes kulturperler. Istanbul - Izmir - Mykonos - Santorini - Kreta - Alexandria

Læs mere

Tisvilde Højskole. Kultur Ferie & Kursushotel - stedet hvor seniorerne mødes

Tisvilde Højskole. Kultur Ferie & Kursushotel - stedet hvor seniorerne mødes Tisvilde Højskole Kultur Ferie & Kursushotel - stedet hvor seniorerne mødes Program 2014 www.tisvildehoejskole.dk Mail: tisvildehoejskole@gmail.com. Tlf. 48 70 76 36 Forstander Mogens Johansen byder velkommen

Læs mere

Facebook & Unge. Genbrug med kant. 7-årig vinder. Unge og Facebook Over 1 milliard mennesker er på Facebook, viser en undersøgelse

Facebook & Unge. Genbrug med kant. 7-årig vinder. Unge og Facebook Over 1 milliard mennesker er på Facebook, viser en undersøgelse Team 5 nedlægger Berlin. Side 4-5 Fra indisk til dansk. Side 6 Fritidsinteresser i Udkantsdanmark. Side 3 15-årig aktiehandler. Side 7 DANMARK PÅ KANTEN April 2015 8. klasses avisprojekt Facebook & Unge

Læs mere

SLAGELSE NU TEMA: INTERNATIONAL LIVING. Guldagergaard - keramik på mange sprog. Minigrisen - et internationalt hit

SLAGELSE NU TEMA: INTERNATIONAL LIVING. Guldagergaard - keramik på mange sprog. Minigrisen - et internationalt hit SLAGELSE NU online-magasin om det gode liv i Slagelse Kommune Guldagergaard - keramik på mange sprog Fra Kiev til Korsør - med drømmen om hus og have Minigrisen - et internationalt hit Velfærdsbøffer med

Læs mere

Moderne dans og visuelt teater i undervisningen Inspiration til gymnasier, højskoler og efterskoler

Moderne dans og visuelt teater i undervisningen Inspiration til gymnasier, højskoler og efterskoler Moderne dans og visuelt teater i undervisningen Inspiration til gymnasier, højskoler og efterskoler Bora Bora i undervisningen 1. INTRODUKTION Dette materiale kan bruges som inspiration til, hvordan man

Læs mere

Kursuskatalo g 20 2 14 0

Kursuskatalo g 20 2 14 0 Kursuskatalog 04 Kursusindeks Om formiddagen vælges ét af følgende fag (A-B-C-D), som følges i HEle forløbet Nr. Varighed Pris Start-Slut Formiddagsfag A Formiddagsfag B Formiddagsfag C Formiddagsfag D

Læs mere

DU STORE VERDEN. Af Troels Gollander

DU STORE VERDEN. Af Troels Gollander ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÆØÅ 123456789,. - _ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå DU STORE VERDEN Af Troels Gollander Dette er en pdf-fil med Du store verden Filen er stillet til rådighed for elever med læsevanskeligheder.

Læs mere