Møde i Byg og Miljø Faggruppen den 15. april kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Møde i Byg og Miljø Faggruppen den 15. april kl. 10.00-16.00"

Transkript

1 Møde i Byg og Miljø Faggruppen den 15. april kl Deltagere: Trine Maigaard, Fredericia kommune Ann-Cathrin Samsøe Ingor, Rudersdal kommune Morten Bøgedal, Københavns kommune Ole Lousdal, Holstebro kommune Bjarke Uffe Jensen, Mariagerfjord kommune Signe Panum Bøttzau, Horsens kommune Karen Ravn, Gribskov kommune Christian Damm, Vejen kommune Christina Rome Jensen, Kulturstyrelsen Helle Vollmer, Schultz Information Nina Svaneberg, KL Susanne Lykke Jakobsen, KL Morten Steffensen, KL Gustav Jensen, KOMBIT Nicolai Frederiksen, KOMBIT Helle Bidstrup, KOMBIT (referent) Afbud fra: Jens Anders Klinkby, Odense kommune Kristine Hoff Meyer, Kulturstyrelsen Agenda: 1. Status fra KOMBIT, herunder orientering om Miljøudvidelsen v/gustav Jensen 2. Orientering fra KL (30 minutter) 3. Orientering fra Schultz v/helle Vollmer (30 minutter) 4. Status fra faggruppens medlemmer 5. Status på arbejdet med forbedring af pdf-blanketten v/nicolai Frederiksen 6. Status på arbejdet med Vejledningsteksterne v/nicolai Frederiksen 7. Prioritering af ændringsønsker for perioden indtil næste faggruppemøde, herunder ændringer til den eksisterende prioritering 8. Arbejdssession: Det Guidede Ansøgningsforløb, herunder overblik over forløbet og mulighed for forbedring. 9. Eventuelt 1. Status fra KOMBIT, herunder orientering om Miljøudvidelsen v/gustav Jensen Gustav gav en status på Byg og Miljø: Antallet af ansøgninger i BOM runder På landsplan er antallet af ansøgninger indsendt via Byg og Miljø nu ved at runde , og tallet stiger i takt med at alle kommuner tager løsningen i brug.

2 Driftsproblemer Vi har desværre oplevet en del driftsproblemer på det seneste. Generelt er Byg og Miljø en stabil løsning, men når 3. partsleverandørerne har nedetid påvirkes Byg og Miljø uundgåeligt. Husk at give besked til Schultz Servicedesken hvis I oplever nedetid og det ikke fremgår af topbarren. Superbrugere i alle kommuner Der er nu udpeget to superbrugere i så godt som alle kommuner. Nogle få kommuner har dog kun en superbruger. Vi oplever at vi har fået rigtig godt fat i superbrugerne i løbet af de seneste måneder, og at de er glade for vores nyhedsbreve og øvrige informationer. Vi får også en del ændringsønsker ind fra superbrugerne. Senere på året vil der blive mere fokus på miljøområdet, og der skal vi derfor nok have lavet lidt udskiftning i superbrugergruppen sådan at hver kommune har en superbrugerrepræsentant for byggesager og en for miljøsager. I kontrakten med Schultz er det aftalt, at der kun kan være 2 superbrugere pr. kommune, så derfor bliver en udskiftning nødvendig når vi nærmer os idriftsættelsen af Miljøudvidelsen. Bruger- og performanceundersøgelse En bruger- og performanceundersøgelse er ved at blive udarbejdet. I praksis betyder det, at vi i en periode i løbet af den kommende tid vil spørge brugerne om de vil evaluere løsningen. Faggruppen og Energistyrelsen Energistyrelsen deltog i mødet med Vejledningstekst-arbejdsgruppen i sidste uge. Også KOMBITs kommunikationskonsulent var med og holdt fokus på at sikre et borgerrettet sprogbrug. Energistyrelsen var glade for at deltage og synes det var en god arbejdsmetode. Logning af sagsbehandlingstider Oprindeligt var logning af sagsbehandlingstider ikke en del af kravene til Byg og Miljø. Tværtimod var det grundet overvågningsaspektet et decideret ønske, at logning ikke skulle være en del af løsningen. Men tiderne har ændret sig, og nu er der ønske om at få etableret en logning som viser kommunernes sagsbehandlingstider. KL samarbejder med Finansministeriet om at finde finansiering til at logningen kan udvikles, og logningen forventes implementeret med udgangen af Snitflader mellem BOM og kommunernes fagsystemer Snitflader/snitfladeintegrations-leverandører er en konstant achilleshæl for os, da vi er afhængige af, at snitfladerne bliver implementeret til kommunernes fagsystemer og opleves som velfungerende. Vi har derfor prioriteret et øget samarbejde med fagsystemleverandørerne højt blandt andet ved at tilbyde enkeltmandsundervisning hos vores leverandør ift. hvordan man laver den bedste snitflade og det ser ud til at bære frugt.

3 Digitaliseringsprisen 2015 Som I ved var Byg og Miljø nomineret til Digitaliseringsprisen 2015 men desværre måtte vi nøjes med en andenplads. I stedet har vi fået KOMBITs interne Vikingepris Byg og Miljø-undervisning hos Schultz Der har været rift om pladserne på Schultz kurser som afvikles her i foråret/forsommeren. Det er kommunerne selv der betaler for undervisningen. Ny Ændringsønskeportal Vi idriftsætter meget snart den nye ændringsønskeportal som KOMBIT-teamets student har udviklet. Alle superbrugere vil få adgang til at kunne indrapportere eventuelle ønsker til ændringer i Byg og Miljø via portalen, og samtidig vil superbrugerne kunne se hvad andre superbrugere har indrapporteret af ønsker. Nicolai fremviste ændringsønskeportalen, og vil senere inden portalen idriftsættes melde nærmere ud til faggruppen. Miljøudvidelsesprojektet Vi har en meget høj tilslutningsprocent til Miljøudvidelsen (85% pt). Status er, at Miljøstyrelsens vilkårsdatabase er under udvikling, og at den samlede Miljøudvidelse forventes idriftsat 1. januar Vi forventer at lave demoer på Miljøudvidelsen i efteråret Orientering fra KL (30 minutter) KL orienterede om deres opgaver i relation til kommunerne og Byg og Miljø. 3. Orientering fra Schultz v/helle Vollmer (30 minutter) Helle Vollmer orienterede om de igangværende opgaver samt at der kigges på mulighederne for, at der kan linkes/skabes en forbindelse mellem kommunernes eksisterende løsninger f.eks. på miljøområdet og Byg og Miljø, der hvor det er relevant. 4. Status fra faggruppens medlemmer Signe rejste en debat vedrørende Enkeltsagsprincippet contra Samtidighedsprincippet. Baggrunden er, at i Miljøudvidelsen skal de tre sagstyper VVM-screening, Spildevand og Miljøsager følge samtidighedsprincippet, men det hænger dårligt sammen med kommunernes sagsgange og ESDHsystemer samt enkeltsagsprincippet generelt. Signe ønsker at KL tager det med tilbage. Ann-Cathrin gjorde opmærksom på, at det er en stor udfordring at få testet kommunernes integrationer, da det er svært at vide hvornår ES-miljøet (det miljø som snitfladerne testes på) er oppe.

4 5. Status på arbejdet med forbedring af pdf-blanketten v/nicolai Frederiksen Nicolai orienterede om pdf-arbejdsgruppens arbejdsdag. Der havde været mange gode drøftelser som er udmøntet i mange, mange noter som nu ligger på Nicolais bord til videre bearbejdning. Nicolai samler op på noterne og sender resultatet ud til faggruppen, så alle kan give deres input. 6. Status på arbejdet med Vejledningsteksterne v/nicolai Frederiksen Nicolai gav en status på arbejdsgruppens arbejde med Vejledningsteksterne, hvor der først kigges på De simple aktiviteter. Teksterne har høj prioritet og der er fortsat et stort arbejde inden det er helt på plads. 7. Prioritering af ændringsønsker for perioden indtil næste faggruppemøde, herunder ændringer til den eksisterende prioritering (se bilag). Nicolai spurgte om prioriteringen af de 5 ændringsønsker som gruppen besluttede på sidste faggruppemøde stadig holdt. Der var ingen bemærkninger. Herefter blev alle de ændringsønsker som faggruppen fandt mest presserende noteret på tavlen. Alle markerede herefter de 5 ændringer som de vurderer til at være de mest væsentlige for flest brugere. Resultatet blev, at følgende 5 ønsker er prioriteret ind som ændringsønskerne 6-10: D H J L M Her er den samlede liste fra tavlen samt antallet af stemmer (de valgte er markeret med grønt): Ændringsønske A 3 stemmer: Låse for tilføjelse af ny aktivitet efter fuld oplyst/afgjort. (Problem ved 2 aktiviteter til samme sagstype går tilbage til ansøgningsfase). Ændringsønske B 0 stemmer: Navn på ansøgnings-pdf skal følge fase eller blot hedde indsendelse. (Ulogisk at sende en ansøgningspdf når der indsendes før færdigmelding). Ændringsønske C 0 stemmer: Påmindelse Behov for flere notifikations-typer fra 14 dage, 6 måneder osv. Ændringsønske D 8 stemmer: Masse-uploade dok/filer til dok-krav (+ evt. drag/drop). Ændringsønske E 4 stemmer: Navngive uploade fil IKKE obligatorisk + navnet er som udgangspunkt det samme som filnavnet fra drevet. Ændringsønske F 1 stemme: (Hænger sammen med C). Knytte en kommentar til notifikationer ( til.).

5 Ændringsønske G 2 stemmer: Ikke begrænse nye dokumentationskrav til sagens regelversion. Ændringsønske H 5 stemmer: Når sag ikke kan indsendes (indsende-knap er væk) skjules initiativpligt. Vil gælde for 3 tilstande: Sag afsluttet Behandles i andet system Sag annulleret Ændringsønske I 0 stemmer: Myndighed kan ændre ansøgers valgte aktivitet f.eks. ansøger har valgt forespørgsel når det burde være en ansøgning. Ændringsønske J 5 stemmer: Alle aktiviteter mere tydeligt. Flytte til venstre, fra højre. Fremflytte søgefeltet. Ændringsønske K 0 stemmer: Plansager flyttes 1 klik væk fra forsiden. Ændringsønske L 5 stemmer: Søgeord-database til fremsøgning af aktivitet. Måske at kunne printe alle aktiviteter på en samlet liste for at få et varekatalog-overblik. Søgeord simpelt, box hvor vi skriver ord med mellemrum. Ændringsønske M 7 stemmer: Klar til indsendelse, flueben skal være pre-udfyldt, dvs. sagen står automatisk markeret af med klar og man vælger kladde til ved behov. Ændringsønske N 2 stemmer: Filter på dokumentationskravlister fra Kulturstyrelsen. MST, Byg, Miljø, Fælles. Ændringsønske O 1 stemme: Ensartede navne + påsætte kode til hvert dokumentationskrav. (Svært at der er forskel på intern/ekstern nummerering). 8. Arbejdssession: Det Guidede Ansøgningsforløb, herunder overblik over forløbet og muligheder for forbedringer. Helle Vollmer fra Schultz fremviste Det Guidede Ansøgningsforløb. Et re-design af det guidede forløb med bruger-briller på har allerhøjeste prioritet, konkluderede Nicolai. Det aftaltes, at der planlægges en lang arbejdsdag i løbet af maj måned. Helle koordinerer mødet. 9. Eventuelt Signe nævnte fuldmagtsproblematikken. Morten svarede, at emnet blev drøftet på sidste møde, og at det blev aftalt, at det skulle løses som et ændringsønske. Men ændringsønsket er ikke fuldt ud afdækket og derfor heller ikke prioriteret.

6 Bjarke ønskede sig en sortering i aktiviteterne, og mener det vil være en god ide at nedsætte en arbejdsgruppe. Karen nævnte, at de aktiviteter der bruges sjældent giver udfordringer for kommunen at håndtere i den daglige proces. Morten havde siden sidste faggruppemøde kigget på punktet Ejertjek og informerede faggruppen om de tanker han havde gjort sig. Efter en større debat om emnet, var det så tilpas afdækket, at Helle Vollmer fra Schultz kunne foreslå en løsning i en simpel første version, hvilket faggruppen tilsluttede sig. KOMBIT vender tilbage vedrørende opsætning af møder i forbindelse med Det guidede forløb, Vejledningstekst-revision samt et faggruppemøde på den anden side af sommerferien.

Faggruppemøde. Byg og Miljø REFERAT. KOMBIT, 8. september 2015. Deltagere:

Faggruppemøde. Byg og Miljø REFERAT. KOMBIT, 8. september 2015. Deltagere: REFERAT Faggruppemøde Byg og Miljø KOMBIT, 8. september 2015 Deltagere: Afbud: Trine Maigaard, Fredericia kommune Ann-Cathrin Samsøe Ingor, Rudersdal kommune Morten Bøgedal, Københavns kommune Bjarke Uffe

Læs mere

Byg og Miljø REFERAT. Byg og Miljø Faggruppen, 26. februar 2015. Deltagere:

Byg og Miljø REFERAT. Byg og Miljø Faggruppen, 26. februar 2015. Deltagere: REFERAT Byg og Miljø Byg og Miljø Faggruppen, 26. februar 2015 Deltagere: Afbud: Trine Maigaard, Fredericia kommune Ann-Cathrin Samsøe Ingor, Rudersdal kommune Morten Bøgedal, Københavns kommune Ole Lousdal,

Læs mere

GENUDBUD AF BYG OG MILJØ. - Hvilken indflydelse har det på kommunerne?

GENUDBUD AF BYG OG MILJØ. - Hvilken indflydelse har det på kommunerne? GENUDBUD AF BYG OG MILJØ - Hvilken indflydelse har det på kommunerne? Hvem er KOMBIT? Udbud og indkøb af nye it-løsninger til kommunerne For at bryde monopoler Forespørgsel fra kommunerne/kl Kerneopgaver

Læs mere

BYG OG MILJØ. 12. november 2014

BYG OG MILJØ. 12. november 2014 BYG OG MILJØ 12. november 2014 BYG & MILJØ En webbaseret selvbetjeningsløsning til borgere og virksomheder vedr. ansøgninger om bygge- og miljøtilladelser Om Byg og Miljø Webbaseret selvbetjeningsløsning

Læs mere

BYG OG MILJØ SAGSBEHANDLER I BYG OG MILJØ. Version 2.0

BYG OG MILJØ SAGSBEHANDLER I BYG OG MILJØ. Version 2.0 BYG OG MILJØ SAGSBEHANDLER I BYG OG MILJØ Version 2.0 Januar 2019 Indholdsfortegnelse OM DENNE VEJLEDNING... 3 SAGSBEHANDLERADGANG I BYG OG MILJØ... 3 Modtagelse af ansøgninger hos myndigheden... 3 Sag

Læs mere

1 Forside. Side 1 af 15

1 Forside. Side 1 af 15 Side 1 af 15 1 Forside Fra forsiden af Byg & Miljø, er der flere 'indgange' til både mere viden og muligheder for at ansøge. BEMÆRK - På forsiden af Byg & Miljø kan du blive mødt af forskellige fejlmeddelelser,

Læs mere

Byg og Miljø: En webbaseret selvbetjeningsløsning til borgere og virksomheder vedr. ansøgninger om bygge- og miljøtilladelser

Byg og Miljø: En webbaseret selvbetjeningsløsning til borgere og virksomheder vedr. ansøgninger om bygge- og miljøtilladelser Byg og Miljø: En webbaseret selvbetjeningsløsning til borgere og virksomheder vedr. ansøgninger om bygge- og miljøtilladelser Baggrund for projektet I 2011 fik KOMBIT i opdrag fra KL at etablere et ansøgningssystem

Læs mere

Vejledning i logning af servicemål i Byg og Miljø

Vejledning i logning af servicemål i Byg og Miljø 26. september 2016 Vejledning i logning af servicemål i Byg og Miljø Sagsbehandlingstider for byggesager og miljøgodkendelser måles i Byg og Miljø Som opfølgning på økonomiaftalen for 2015 har KL og regeringen

Læs mere

Byg og Miljø. Guide til digital ansøgning

Byg og Miljø. Guide til digital ansøgning Byg og Miljø Guide til digital ansøgning Selvbetjeningsportalen Byg og Miljø støtter dig i din ansøgningsproces og giver dig overblik over din bygge- eller miljøansøgning. Du kan bl.a. søge om tilladelse

Læs mere

Byg og Miljø. Guide til digital ansøgning

Byg og Miljø. Guide til digital ansøgning Byg og Miljø Guide til digital ansøgning Selvbetjeningsportalen Byg og Miljø støtter dig i din ansøgningsproces og giver dig overblik over din bygge- eller miljøansøgning. Du kan bl.a. søge om tilladelse

Læs mere

Guide til digital ansøgning

Guide til digital ansøgning Guide til digital ansøgning Selvbetjeningsportalen Byg og Miljø støtter dig i din ansøgningsproces og giver dig overblik over din bygge- eller miljøansøgning. Du kan bl.a. søge om tilladelse til eller

Læs mere

Guide til digital bygge- og miljøansøgning

Guide til digital bygge- og miljøansøgning Guide til digital bygge- og miljøansøgning Selvbetjeningsportalen Byg og Miljø støtter dig i din ansøgningsproces og giver dig overblik over din bygger- eller miljøansøgning Du kan bl.a. søge om tilladelse

Læs mere

BYG OG MILJØ-DAGE juni 2018 København Vejle - Aalborg

BYG OG MILJØ-DAGE juni 2018 København Vejle - Aalborg BYG OG MILJØ-DAGE 25.-27. juni 2018 København Vejle - Aalborg Dagens program Kl. 9.45 10.00 Velkommen og intro til dagen Kl 10.00 11.30 Opdeling i to spor (sagsbehandlere og ledere) Spor 1: Sagsbehandlere

Læs mere

GENUDBUD AF BYG OG MILJØ. Leverandørpræsentation Onsdag 1. juni kl

GENUDBUD AF BYG OG MILJØ. Leverandørpræsentation Onsdag 1. juni kl GENUDBUD AF BYG OG MILJØ Leverandørpræsentation Onsdag 1. juni kl.11.00-13.00 Dagsorden 1. Velkomst og gennemgang af dagsorden v. Nicolai Nørr Korolkiewicz 2. Baggrund for genudbuddet v. Pernille Østerbye

Læs mere

VELKOMMEN TIL DIALOGMØDE OM MIN DIGITALE BYGGESAG (MDB)

VELKOMMEN TIL DIALOGMØDE OM MIN DIGITALE BYGGESAG (MDB) VELKOMMEN TIL DIALOGMØDE OM MIN DIGITALE BYGGESAG (MDB) Udgangspunkt for Min Digitale Byggesag Pilotprojektet DOB med 6 pilotkommuner, staten og KL Politisk pres i forhold til hurtig, billig og ensartet

Læs mere

Guide til digital bygge- og miljøansøgning

Guide til digital bygge- og miljøansøgning Guide til digital bygge- og miljøansøgning Selvbetjeningsportalen Byg og Miljø støtter dig i din ansøgningsproces og giver dig overblik over din bygge- eller miljøansøgning. Du kan bl.a. søge om tilladelse

Læs mere

KOMBIT er ejet af KL og kommunerne. Det er kommunerne, der via KL har bedt om udvikling af Byg og Miljø, og som betaler for løsningen.

KOMBIT er ejet af KL og kommunerne. Det er kommunerne, der via KL har bedt om udvikling af Byg og Miljø, og som betaler for løsningen. 1 2 KOMBIT er ejet af KL og kommunerne. Det er kommunerne, der via KL har bedt om udvikling af Byg og Miljø, og som betaler for løsningen. Det er frivilligt for kommuner at aftage systemet. Iht. den fælleskommunale

Læs mere

F2 Godkendelser. Version 4.4

F2 Godkendelser. Version 4.4 F2 Godkendelser Version 4.4 Indholdsfortegnelse Generelt om F2 godkendelser... 3 Oversigt... 4 Oprettelse af godkendelse... 5 Skabelon... 5 Godkendelsesforløb... 6 Gem godkendelsesskabelon... 8 Godkendelsesoverblik...

Læs mere

NYHEDSBREV FÆLLES SERVICEMÅL. Fælles servicemål på miljøgodkendelser, husdyrgodkendelser og byggesager FOR BYGGERI OG MILJØ I KOMMUNERNE

NYHEDSBREV FÆLLES SERVICEMÅL. Fælles servicemål på miljøgodkendelser, husdyrgodkendelser og byggesager FOR BYGGERI OG MILJØ I KOMMUNERNE FÆLLES SERVICEMÅL FOR BYGGERI OG MILJØ I KOMMUNERNE NYHEDSBREV Fælles servicemål på miljøgodkendelser, husdyrgodkendelser og byggesager Dette er første nyhedsbrev i rækken en månedlig opdatering på, hvad

Læs mere

Vejledning i logning af servicemål i Byg og Miljø

Vejledning i logning af servicemål i Byg og Miljø 21. november 2016 Vejledning i logning af servicemål i Byg og Miljø Sagsbehandlingstider for byggesager og miljøgodkendelser måles i Byg og Miljø Som opfølgning på økonomiaftalen for 2015 har KL og regeringen

Læs mere

Planner4You: Pixi-guide

Planner4You: Pixi-guide 1 Indholdsfortegnelse Klik på en overskrift for at hoppe til det kapitel, du gerne vil læse. Indledning... 3 Forsiden... 4 Menulinjen... 4 Notifikationer... 5 Sagsaktiviteter... 6 Journal... 7 Journalen...

Læs mere

Vistemmernu. Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive. E-mail: programdatateket@viauc.dk Web: http://www.programdatateket.

Vistemmernu. Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive. E-mail: programdatateket@viauc.dk Web: http://www.programdatateket. Vistemmernu Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive E-mail: programdatateket@viauc.dk Web: http://www.programdatateket.dk Kolofon HVAL-vejledning Vistemmernu på HVAL.DK Forfatter: Susanne

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 22. januar 2013, kl , i lokale 210, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 22. januar 2013, kl , i lokale 210, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 1/2013 Social- og sundhedssektoren FOA, Aalborg afdeling Rekv. nr.: 215/300051/9501-13-24-00 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 22. januar 2013, kl. 08.00-12.00, i lokale 210, Østerport

Læs mere

Projektet er en del af den fælles kommunale digitaliseringsstrategi.

Projektet er en del af den fælles kommunale digitaliseringsstrategi. N OTAT Den 7. november 2013 Business case for projekt vedr. digital byggesagsbehandling Sags ID: 1728511 Dok.ID: 1728511 AKP@kl.dk Direkte 3370 3241 Mobil 2215 8678 1. Ledelsesresumé Projektet om digital

Læs mere

E`Svenstruplaug. Referat fra bestyrelsesmøde d. 19-05-2015 kl. 19 hos Mogens. 1. Referat. Referat fra bestyrelsesmødt den 07-04-2015 blev godkendelse

E`Svenstruplaug. Referat fra bestyrelsesmøde d. 19-05-2015 kl. 19 hos Mogens. 1. Referat. Referat fra bestyrelsesmødt den 07-04-2015 blev godkendelse Referat fra bestyrelsesmøde d. 19-05-2015 kl. 19 hos Mogens Afbud.: 1. Referat. Referat fra bestyrelsesmødt den 07-04-2015 blev godkendelse 2. Orientering v. Børge da formanden var fraværende : Havde alle

Læs mere

BYG OG MILJØ. DABYFO, Fredensborg Rådhus d. 22. okt Troels Andersen

BYG OG MILJØ. DABYFO, Fredensborg Rådhus d. 22. okt Troels Andersen BYG OG MILJØ DABYFO, Fredensborg Rådhus d. 22. okt. 2018 Troels Andersen tra@kombit.dk Dagsorden 1. BR18 2. Moderniseringsprojektet 3. Videreudvikling af løsningen 4. Informations og Kontaktoplysninger

Læs mere

Brugervejledning til TenderKONNECT Tilbudsgiver

Brugervejledning til TenderKONNECT Tilbudsgiver Brugervejledning til TenderKONNECT Tilbudsgiver Opdateret den 21. februar 2018 Side 1 af 16 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Adgang... 3 2.1 Adgang via tender.konnect.dk... 3 2.2 Adgang via link til

Læs mere

Referat fra temagruppemøde den 8. februar 2012, kl på Uddanelsescentret, Mosegaardsvej 2, Fredericia

Referat fra temagruppemøde den 8. februar 2012, kl på Uddanelsescentret, Mosegaardsvej 2, Fredericia Temagruppen Sundhed på arbejdspladsen Gitte Pedersen - cn19175@rk.dk - 3637 7656 Kurt Æbelø - kurt.abelo@fredericia.dk - 7210 7236 9. februar 2012 Referat fra temagruppemøde den 8. februar 2012, kl. 10-16

Læs mere

SecureAware Workflow TNG

SecureAware Workflow TNG SecureAware Workflow TNG Manualen beskriver brugen af SecureAware version 4.5.0 og senere versioner Dokument opdateret: januar 2014 Om dette dokument Dette dokument beskriver brugen af Workflow TNG i SecureAware

Læs mere

Vejledning til Byg og Miljø Indsendelse af supplerende materiale

Vejledning til Byg og Miljø Indsendelse af supplerende materiale Vejledning til Byg og Miljø Indsendelse af supplerende materiale 1 Når du skal indsende supplerende materiale på din byggesag skal du benytte selvbetjeningsportalen Byg og Miljø. Byg og Miljø er bygget

Læs mere

BYG OG MILJØ DAGE VELKOMMEN!

BYG OG MILJØ DAGE VELKOMMEN! BYG OG MILJØ DAGE UGE 41 BYG OG MILJØ DAGE VELKOMMEN! BYG OG MILJØ DAGE UGE 41 Dagens program 10.00 Hvorfor en aftale om servicemål, hvad indeholder den og hvad gør KL? v/ KL kontorchef Marie Louise Madsen

Læs mere

MODERNISERINGS- PROJEKTET

MODERNISERINGS- PROJEKTET MODERNISERINGS- PROJEKTET Forhistorie Københavns Kommune: Ønske om at lave hjælpesider til Byg og Miljø på kk.dk Input fra ændringsønskeportalen Strategigruppens to grupper: brugervenlighed gl og Brugervenlighed

Læs mere

Velkommen til HK Extranet... 2 Adgang til HK Extranet... 2 Brugeroprettelse... 2 Log ind på siden... 3 Glemt kode... 3 Ændring af navn, ,

Velkommen til HK Extranet... 2 Adgang til HK Extranet... 2 Brugeroprettelse... 2 Log ind på siden... 3 Glemt kode... 3 Ændring af navn,  , Velkommen til HK Extranet... 2 Adgang til HK Extranet... 2 Brugeroprettelse... 2 Log ind på siden... 3 Glemt kode... 3 Ændring af navn, e-mail, brugernavn eller kode... 3 Opret aktivitet... 4 Grundlæggende

Læs mere

Foreningsregister. BRUGERGUIDE Foreningsansvarlige. Version 1.0. AKTIVPORTALEN Husk at vedligeholde dit Foreningsregister

Foreningsregister. BRUGERGUIDE Foreningsansvarlige. Version 1.0. AKTIVPORTALEN Husk at vedligeholde dit Foreningsregister Foreningsregister BRUGERGUIDE Foreningsansvarlige Version 1.0 BRND Foreningsregister version 1.0 / GE 1 AKTIVPORTALEN Foreningsregister Velkommen til brugerguiden for Foreningsregister. Med denne guide

Læs mere

Daglig brug af JitBesked 2.0

Daglig brug af JitBesked 2.0 Daglig brug af JitBesked 2.0 Indholdsfortegnelse Oprettelse af personer (modtagere)...3 Afsendelse af besked...4 Valg af flere modtagere...5 Valg af flere personer der ligger i rækkefølge...5 Valg af flere

Læs mere

KOMBIT Byg og Miljø. Administrator. i Byg og Miljø. Version maj 2017 UDE

KOMBIT Byg og Miljø. Administrator. i Byg og Miljø. Version maj 2017 UDE KOMBIT Byg og Miljø Administrator i Byg og Miljø Version 1.6 16. maj 2017 UDE Indhold... 1 Om denne vejledning... 3 Tildeling af roller i Danmarks Miljøportal... 3 Administration af tekster... 4 Myndighedsinformation...

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Muligheden for generering af bogmærkedokumenter i Word slås til på denne måde:

Muligheden for generering af bogmærkedokumenter i Word slås til på denne måde: GENERERING AF WORD-DOKUMENTER I MILJØMODULER Ved behandlingen af miljøsager i GeoEnviron kan I lave dokumenter (til enkeltpersoner), der skrives i Word med udvalgte data fra GeoEnviron. Disse data bliver

Læs mere

DECEMBER Vejledning til kommunens snitfladestrategi

DECEMBER Vejledning til kommunens snitfladestrategi DECEMBER 2016 Vejledning til kommunens snitfladestrategi Dette notat introducerer arbejdet med kommunens snitfladestrategi. Snitfladestrategien beskriver kommunens strategiske beslutninger vedr. snitflader

Læs mere

Vejledning for KOMHEN 2015

Vejledning for KOMHEN 2015 Vejledning for KOMHEN 2015 Senest opdateret 23. september 2015 Indsamling af data for selvbetjening Da der er konstateret problemer med Det fællesoffentlige tællerscript, leverer KL kun data for en række

Læs mere

Emne Tid Formål, produkt Metode

Emne Tid Formål, produkt Metode Referat Møde i Administrativt Ajourføringsforum Tid og sted: Deltagere: Afbud: Torsdag den 31. august 2017, kl. 9.00-15.00 i KL-huset. Mette Hansen, Hvidovre Kommune (formand). Sten Frandsen, Odense Kommune.

Læs mere

Brugervejledning. Online.bane.dk. Se evt. vejledning Log på leverandørportal

Brugervejledning. Online.bane.dk. Se evt. vejledning Log på leverandørportal Registrering - sordre Brugervejledning Generelt om aktiviteten: Formål: Opret serviceregistrering og afmeld på en sordre. Anvendelse: Ved behov for afmelding af ydelser/arbejder Bemærk: En afmelding på

Læs mere

Manual til tilbudsgivning m.v. i DIS

Manual til tilbudsgivning m.v. i DIS Manual til tilbudsgivning m.v. i DIS Denne manual er primært rettet mod tilbudsgivernes afgivelse af tilbud i forbindelse med miniudbud afholdt i det dynamiske indkøbssystem, DIS. Dog indeholder manualen

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 6. marts 2019

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 6. marts 2019 Godkendt referat RB-møde 190306 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 6. marts 2019 Bestyrelsesmødet afholdes i Randers Laksetorvet 1 C.3.10, 8900 Randers Program Kaffe og rundstykker 09.30-10.00

Læs mere

KOMBIT Byg og Miljø. Administrator. i Byg og Miljø. Version juni 2015 SAM

KOMBIT Byg og Miljø. Administrator. i Byg og Miljø. Version juni 2015 SAM KOMBIT Byg og Miljø Administrator i Byg og Miljø Version 1.5 29. juni 2015 SAM Indhold... 1 Om denne vejledning... 3 Tildeling af roller i Danmarks Miljøportal... 3 Administration af tekster... 4 Myndighedsinformation...

Læs mere

blackboard Kursusmateriale Quick guide til undervisere

blackboard Kursusmateriale Quick guide til undervisere blackboard Kursusmateriale Quick guide til undervisere Kursusmateriale Introduction Manual Version 1.1 Publisher Knowledge group AU IT / BSS Support Fuglesangs Allé 4 8210 Aarhus V Advanced Multimedia

Læs mere

6.1.2 Tilmeld person Tilmelding af deltager til arrangement eller aktivitet når deltageren ringer eller møder personligt frem.

6.1.2 Tilmeld person Tilmelding af deltager til arrangement eller aktivitet når deltageren ringer eller møder personligt frem. 6.. Tilmeld person Tilmelding af deltager til arrangement eller aktivitet når deltageren ringer eller møder personligt frem. Man kan tage udgangspunkt i arrangementet eller personen. Tag udgangspunkt i

Læs mere

Guide til at eftersende oplysninger ved digital byggeog miljøansøgning

Guide til at eftersende oplysninger ved digital byggeog miljøansøgning Guide til at eftersende oplysninger ved digital byggeog miljøansøgning Selvbetjeningsportalen Byg og Miljø støtter dig i din ansøgningsproces og giver dig overblik over din bygger- eller miljøansøgning

Læs mere

Guide til opsætning af Otiom.

Guide til opsætning af Otiom. Guide til opsætning af Otiom. 6 trin til din nye Otiom Basisopsætning: step 1. Aktiver Otiom-brikken (se side 06) step 2. Opsæt Otiom-base (se side 08) step 3. Opret Otiom-bruger (se side 10) Yderligere

Læs mere

BYGGELOVSDAGENE 2016 SERVICEMÅLSAFTALEN SERVICEMÅLSAFTALEN. Byggelovsdagene 2016

BYGGELOVSDAGENE 2016 SERVICEMÅLSAFTALEN SERVICEMÅLSAFTALEN. Byggelovsdagene 2016 SERVICEMÅLSAFTALEN BYGGELOVSDAGENE 2016 SERVICEMÅLSAFTALEN Byggelovsdagene 2016 SERVICEMÅLSAFTALEN BYGGELOVSDAGENE 2016 Agenda Hvorfor en aftale om servicemål og det strategiske fokus for KL Typiske spørgsmål

Læs mere

Møde i Koordinationsudvalget mandag d. 26. januar kl. 13-15

Møde i Koordinationsudvalget mandag d. 26. januar kl. 13-15 Møde i Koordinationsudvalget mandag d. 26. januar kl. 13-15 Udkast til referat i henhold til dagsorden I sekretariatets mødelokale, Rysensteensgade 3, 3. sal. Til stede: Lars Udsholt (LU), Erik Vithner

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse - Guiden er bygget op over faserne: Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1) Under: Gennemførelse af undersøgelsen (fase 2) Efter: Opfølgning (fase 3) Udarbejdet

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 8. oktober Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30. Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den 8. oktober Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30. Bemærkninger: REFERAT Ungdomsrådet Mødedato: Tirsdag den 8. oktober 2013 Mødested: Rådhuset Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Indholdsfortegnelse Sag nr.

Læs mere

BYG OG MILJØ. DABYFO - d. 26. feb Troels Andersen

BYG OG MILJØ. DABYFO - d. 26. feb Troels Andersen BYG OG MILJØ DABYFO - d. 26. feb. 2019 Troels Andersen Dagsorden 1. Hvem er vi? 2. Byg og miljø løsningen 3. Moderniseringsprojektet 4. Kontaktoplysninger HVEM ER VI? Hvem er vi? KOMBIT Troels Andersen

Læs mere

Vejledning til statistikmodul i Byg og Miljø december 2016

Vejledning til statistikmodul i Byg og Miljø december 2016 Vejledning til statistikmodul i Byg og Miljø december 2016 Med statistikmodulet er det muligt for den enkelte kommune at se og hente statisti sk materiale på sagsbehandlingstiden på sager i Byg og Miljø.

Læs mere

Referat fra burger/pårørenderåd møde

Referat fra burger/pårørenderåd møde Referat fra burger/pårørenderåd møde Mødedato Den 29. september 2015 kl. 16.30 18.30 Mødested Deltager Vesterbrogade 23 C fælleslejligheden. Søren Mouritsen, Svend Børge M. Nielsen, Jacob Mølgaard, Ole

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse Udarbejdet af Arbejdsmiljø København November 2016 Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 5 Sørg for at

Læs mere

Byg og Miljø integration - installation

Byg og Miljø integration - installation integration - installation Følgende gennemgår installationen af integrationen til byggesags- og miljømoduler. Vigtig information Hvis der allerede er oprettet sager i, som er manuelt oprettet i GeoEnviron,

Læs mere

Ve j ledning. Indsamling af data for selvbetjening

Ve j ledning. Indsamling af data for selvbetjening Ve j ledning Indsamling af data for selvbetjening Da der er konstateret problemer med Det fællesoffentlige tællerscript, leverer KL kun data for en række selvbetjeningsløsning til efterårets tælleuger.

Læs mere

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK).

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK). Referat fra Landssamrådsmøde d. 20. januar 2014 Mødested: DUI-LEG og VIRKE Mågevej 22 2650 Hvidovre Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 21.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG og

Læs mere

Referatet blev godkendt. Dagsordnen blev godkendt

Referatet blev godkendt. Dagsordnen blev godkendt Dagsorden til forældrebestyrelsesmøde Dagplejen Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 6150 E-mail: børnogkultur@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Rudkøbing den 19. november 2014 Sted Langeland

Læs mere

Vejledning for ansøgere, der har forladt grundskolen. Brugervejledning til Optagelse.dk

Vejledning for ansøgere, der har forladt grundskolen. Brugervejledning til Optagelse.dk Vejledning for ansøgere, der har forladt grundskolen Brugervejledning til Optagelse.dk Vejledning for ansøgere, der har forladt grundskolen Brugervejledning til Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen

Læs mere

Møde i styregruppen Fællesskabet FBS

Møde i styregruppen Fællesskabet FBS REFERAT Møde i styregruppen Fællesskabet FBS Projekt Fælles bibliotekssystem 6. juni 2019 Deltagere: Steffen Nissen, Odense kommune Kirsten Boelt, Aalborg kommune Kristine Nygaard Ledet, Skive kommune

Læs mere

Brugermanual. for Bygningsstyrelsens serviceportal

Brugermanual. for Bygningsstyrelsens serviceportal Brugermanual for Bygningsstyrelsens serviceportal Hvordan får jeg tilsendt login-oplysninger? Du skal bede din kollega, som allerede har login, om at oprette en anmodning på Serviceportalen om, at du skal

Læs mere

IDA MILJØ 18. JANUAR 2016 NYE REGLER FOR MILJØGODKENDELSE AF VIRKSOMHEDER KOMMUNALE FOKUSPUNKTER

IDA MILJØ 18. JANUAR 2016 NYE REGLER FOR MILJØGODKENDELSE AF VIRKSOMHEDER KOMMUNALE FOKUSPUNKTER KOMMUNALE FOKUSPUNKTER Susanne Lykke Jakobsen, KL Teknik og Miljø syj@kl.dk Agenda Bagtæppet formålet for kommunerne Hvad er KL optaget af i forhold til virksomhedsområdet? Hvordan ser vi baggrund og forløb

Læs mere

Vejledning Opret ansøgning i Byg & Miljø

Vejledning Opret ansøgning i Byg & Miljø Vi gør opmærksom på at: - Bestemmelser og lovgivning omkring byggeri kan være kompliceret at sætte sig ind i uanset om det er tilbygning, et udhus, carport, eller større byggeri. Ringsted Kommune anbefaler

Læs mere

Arbejdspapir til Det gode opdateringsforløb Hjemmepleje-sygehus standarder

Arbejdspapir til Det gode opdateringsforløb Hjemmepleje-sygehus standarder Arbejdspapir til Det gode opdateringsforløb Hjemmepleje-sygehus standarder Alle grupper drøfter nedenstående spørgsmål: 1. Hvordan er det gået med opdatering til version 1.0.2 o Hvad kan gøres anderledes

Læs mere

Vejledning i logning af servicemål i Byg og Miljø

Vejledning i logning af servicemål i Byg og Miljø 1. maj 2017 Vejledning i logning af servicemål i Byg og Miljø Sagsbehandlingstider for byggesager og miljøgodkendelser måles i Byg og Miljø Som opfølgning på økonomiaftalen for 2015 har KL og regeringen

Læs mere

Formidlingsaktiviteter hidtil

Formidlingsaktiviteter hidtil Dagsorden Formidlingsaktiviteter hidtil Baggrund Krav til ansøgningsindgangene pr. 1. december 2014 Ændringer i applikationerne Ansøgerindgangene fra virk.dk Forbedringer pr. 1. december 2014 Forventede

Læs mere

Smart-ebizz Manual til Bookinsystem Indholdsfortegnelse Kom hurtigt i gang med dit booking system:... 3 Overblikket over dit bookingsystem... 4 Hovedside... 4 Kunder... 4 Opret ny Kunde... 4 Vagtplaner...

Læs mere

En guide til brug af Wetransfer Udarbejdet i forbindelse med AprilFestival 2017

En guide til brug af Wetransfer Udarbejdet i forbindelse med AprilFestival 2017 En guide til brug af Wetransfer Udarbejdet i forbindelse med AprilFestival 2017 Hvad er Wetransfer? Wetransfer er en hjemmeside som tilbyder at sende filer uden at gå på kompromis med kvalitet. Mange andre

Læs mere

få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside

få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside få en ny og bedre hjemmeside på få minutter Quick guide Del denne quick guide med alle som har glæde af en ny og bedre hjemmeside 1 Alle har ret og råd til en professionel hjemmeside på få minutter GoMinisite

Læs mere

Vejledning til at rette i kandidatdata og bilag

Vejledning til at rette i kandidatdata og bilag Vejledning til at rette i kandidatdata og bilag Indhold Hvordan finder man en kandidat?... 2 Søg efter navn: under menuen i venstre side... 2 Find kandidaten via Kandidater-menuen... 3 Find kandidaten

Læs mere

Vejledning til Byg og Miljø Ansøgningsforløb BR18

Vejledning til Byg og Miljø Ansøgningsforløb BR18 Vejledning til Byg og Miljø Ansøgningsforløb BR18 1 Når du skal ansøge om byggetilladelse, skal du søge igennem selvbetjeningsportalen Byg og Miljø. Byg og Miljø er bygget op sådan, at du logger ind med

Læs mere

Referat. Skolebestyrelsesmøde. Tid 25. september 2018 kl Afd. Gistrup

Referat. Skolebestyrelsesmøde. Tid 25. september 2018 kl Afd. Gistrup #BREVFLET# Click here to enter text. REF Referat Møde Skolebestyrelsesmøde Gistrup Skole Skoleforvaltningen Hadsundvej 406 9260 Gistrup Tid 25. september 2018 kl. 17.00-19.30 Init.: DBJ Sted Deltagere

Læs mere

Referat. Skolebestyrelsesmøde. Tid 15. januar 2019 kl Afd. Gistrup

Referat. Skolebestyrelsesmøde. Tid 15. januar 2019 kl Afd. Gistrup #BREVFLET# Click here to enter text. REF Referat Møde Skolebestyrelsesmøde Gistrup Skole Skoleforvaltningen Hadsundvej 406 9260 Gistrup Tid 15. januar 2019 kl. 17.00-19.30 Init.: DBJ Sted Deltagere Afd.

Læs mere

Hjemmesiden er opdelt i et sidehoved, en sidefod og mellem disse 3 kolonner: venstre, midterste og højre. Højre kolonne vises dog kun på forsiden.

Hjemmesiden er opdelt i et sidehoved, en sidefod og mellem disse 3 kolonner: venstre, midterste og højre. Højre kolonne vises dog kun på forsiden. Hjemmesiden er opdelt i et sidehoved, en sidefod og mellem disse 3 kolonner: venstre, midterste og højre. Højre kolonne vises dog kun på forsiden. VENSTRE kolonne indeholder flere elementer (se illustration

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i dagplejen mandag den 16. juni 2014 kl

Referat af bestyrelsesmøde i dagplejen mandag den 16. juni 2014 kl Referat af bestyrelsesmøde i dagplejen mandag den 16. juni 2014 kl. 19-21 Afbud: Julia, Jethe og Sabrina Til stede: Helle, Conny, Cathrine, Shadi, Camilla, Maria, Mille, Camilla, Majken, Melina, Maibrit,

Læs mere

Deltagere: Formand Peter Kastoft (PK), Flemming Petersen (FP), Tina Herbst (TH), Gitte Herbst (GH), Annette Melohn (AM),Henriette Wülser (HW),.

Deltagere: Formand Peter Kastoft (PK), Flemming Petersen (FP), Tina Herbst (TH), Gitte Herbst (GH), Annette Melohn (AM),Henriette Wülser (HW),. Pårørenderådsmøde torsdag den16.april 2015 Deltagere: Formand Peter Kastoft (PK), Flemming Petersen (FP), Tina Herbst (TH), Gitte Herbst (GH), Annette Melohn (AM),Henriette Wülser (HW),. Referent Anita

Læs mere

Oprettelsen af en aktivitet foregår på følgende måde:

Oprettelsen af en aktivitet foregår på følgende måde: INDLEDNING Denne vejledning henvender sig til katalogadministratoren, og er en guide der gennemgår hvilke elementer en aktivitet består af. Eksemplet er baseret på, at formen på aktiviteten er et tilstedeværelseskursus.

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jens Smærup Sørensen (fm.), Mai Misfeldt, Bo Hr. Hansen. Afbud fra udvalget: Ingen afbud.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jens Smærup Sørensen (fm.), Mai Misfeldt, Bo Hr. Hansen. Afbud fra udvalget: Ingen afbud. 14. maj 2019 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 9 Mødedato: 8. og 9. maj 2019 Tidspunkt: kl. 9.00 16.00 Sted: 5. sal, møderum 1. REFERAT Til stede fra udvalget: Jens Smærup

Læs mere

Pensioneringsprocessen for institutioner

Pensioneringsprocessen for institutioner Public Release PENSAB Pensioneringsprocessen for institutioner Indhold 1. Overblik over den samlede proces... 2 2. Start en pensioneringssag for en tjenestemand... 3 2.1 Udfyld pensionsskemaet... 3 2.2

Læs mere

Online.bane.dk. Gennemgang af hvorledes man opretter og indsender en tilstandsmeddelelse:

Online.bane.dk. Gennemgang af hvorledes man opretter og indsender en tilstandsmeddelelse: Brugervejledning Generelt om aktiviteten: Formål: Oprettelse og indsendelse af VH-meddelelse på Anvendelse: Ved behov for oprette og indsendelse af en Start: Internet browser Adresse: Online.bane.dk Gennemgang

Læs mere

Generelt Windows tidligere versioner... 1 Windows Apple Mac Log på... 2 Rediger dokumentet Tilføj et tillægsdokument...

Generelt Windows tidligere versioner... 1 Windows Apple Mac Log på... 2 Rediger dokumentet Tilføj et tillægsdokument... Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til forfattere og referenter Indhold Vejledning i brug af dli dokumenthåndteringssystemet til forfattere og referenter... 1 Generelt... 1 Windows tidligere

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariet 2. juli 2015 /LOHOLK Refer af møde i HMU for fællesfunktioner, stabe og Regional Afbud: Henny Jørgensen, Lars Ole Dybdal, Peder bang, Mona Anker og Nicolai Löwenstein.

Læs mere

SUNDHED OG OMSORG Sundhed Aarhus Kommune

SUNDHED OG OMSORG Sundhed Aarhus Kommune Forretningsudvalget (Direktørforum) 21. juni 2017 08.30-10.30 Sted: Aarhus Universitetshospital, Skejby, Palle Juul Jensens Boulevard, mødelokale 1A, indgang G9, G213, Plan 2 Side 1 af 5 Mødedeltagere:

Læs mere

REFERAT DAGSORDEN. Sagsfremstilling nr.:

REFERAT DAGSORDEN. Sagsfremstilling nr.: 26. juni 2012 Statens Kunstråds Scenekunstudvalg Møde nr. 22 Mødedato: 22. juni 2012 Tidspunkt: Kl. 10.00 17.00 Sted: Lokale 8 i stueetagen i Kulturstyrelsen REFERAT Til stede fra udvalget: Rikke Juellund,

Læs mere

Energistyrelsens Tilskudsportal Vejledning for brugere

Energistyrelsens Tilskudsportal Vejledning for brugere Energistyrelsens Tilskudsportal Vejledning for brugere Version 1.05 juli 2010 1 Velkommen til Tilskudsportalen Energistyrelsens tilskudsportal giver mulighed for oprettelse af en elektronisk ansøgning

Læs mere

Referat ÅBENT til bestyrelsesmøde 38 for VUC Djursland den 220914 kl. 15.00 18.00 på Vestervej 3 i Grenaa. Indholdsfortegnelse

Referat ÅBENT til bestyrelsesmøde 38 for VUC Djursland den 220914 kl. 15.00 18.00 på Vestervej 3 i Grenaa. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Referat... 2 2 Ny i bestyrelsen... 2 3 Økonomi... 2 3.1 BR2014... 2 4 Kursistoptag... 3 5 VUC Erhverv... 3 6 Personale. LUKKET... 3 7 Overenskomst OK13... 3 7.1 UF status... 3 8 AVU

Læs mere

FORVALTNING AF IT- INFRASTRUKTUR I ET FLERLEVERANDØR-SETUP. v/ projektchef Kenneth Møller Johansen

FORVALTNING AF IT- INFRASTRUKTUR I ET FLERLEVERANDØR-SETUP. v/ projektchef Kenneth Møller Johansen FORVALTNING AF IT- INFRASTRUKTUR I ET FLERLEVERANDØR-SETUP v/ projektchef Kenneth Møller Johansen Agenda 1. Forvaltning af it-løsninger: Hvad er KOMBITs rolle? 2. Support og servicedesk: Hvad er samspillet

Læs mere

Referat Raceledelsen for Flatcoated Retriever

Referat Raceledelsen for Flatcoated Retriever LEDELSESMØDE Face to Face Dato: 29. oktober 2013 Kl.: 17.00-22.00 Sted: Fjeldsted Skov Kro, Ejby Til stede: Christian Brix Søndergaard, Kresten Henriksen, Susanne Tillge, Dot Preil, Afbud: Referat Bjarke

Læs mere

INFORMATIONSMØDE OM DOMSDATABASEN. 14. November 2018

INFORMATIONSMØDE OM DOMSDATABASEN. 14. November 2018 INFORMATIONSMØDE OM DOMSDATABASEN 14. November 2018 DAGSORDEN FOR INFORMATIONSMØDE Velkommen / it-direktør Jannie Hilsbo Mødets formål / projektleder Steen Gunvig Status og baggrund for projektet / projektleder

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d. 6. december 2010

Referat fra bestyrelsesmøde d. 6. december 2010 Referat fra bestyrelsesmøde d. 6. december 2010 Tilstede : Carsten A, Kristian, Michael, Rieke, Niels, Knud og Hamid (fra. Kl. ca. 19). Afbud : Ingen. Referent : Knud. 1. Referat [Opfølgning og godkendelse

Læs mere

Bilag 2.2, Referat. Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl til 12.00

Bilag 2.2, Referat. Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl til 12.00 Bilag 2.2, Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede: Joan Prahl, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov,

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune Henriksdal Plejecenter Telefon:

Høje-Taastrup Kommune Henriksdal Plejecenter Telefon: Høje-Taastrup Kommune Henriksdal Plejecenter Telefon: 43 35 26 30 REFERAT AF BRUGER- OG PÅRØRENDERÅDSMØDE MANDAG DEN 26. JUNI 2017. Tilstede: Christina Vedelsparre, Formand Anny Pedersen, beboer Gerda

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 28. maj 2015

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 28. maj 2015 Godkendt - Referat RB-møde 150528 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 28. maj 2015 Bestyrelsesmødet afholdes i Århus, Søren Frichs Vej 42H, 8230 Åbyhøj Program Kaffe og rundstykker 09.00-09.30

Læs mere

HåndOffice Foreningsopgaver

HåndOffice Foreningsopgaver HåndOffice Foreningsopgaver Foreningsopgaver... 3 Rediger opgave... 5 Kopier fra år til år... 10 Udskriv PDF og Excel... 10 Min side.foreningsopgaver... 14 Håndbold app.... 16 Side 2 af 17 Foreningsopgaver

Læs mere

KOMBIT Byg og Miljø FAQ. Byg og Miljø. Version 1.1 24. januar 2014 BHE

KOMBIT Byg og Miljø FAQ. Byg og Miljø. Version 1.1 24. januar 2014 BHE KOMBIT Byg og Miljø FAQ Byg og Miljø Version 1.1 24. januar 2014 BHE Indhold Login og rettigheder... 3 Aktiviteter, sager, projekter... 4 Regler... 5 Proces... 6 Kommunikation... 7 Filer... 8 Integration

Læs mere

Brøndby den 4. oktober 2018

Brøndby den 4. oktober 2018 Brøndby den 4. oktober 2018 Referat af dommerudvalgsmøde nr. 1 2018-2019 Mandag den 24. september 2018 kl. 17.00 i Odense Deltagere: Jørgen Svane (JS), Henrik Mouritsen (MOU), Jesper Kirkholm (JK), Kim

Læs mere

Bestyrelsesmøde SKAT Fritid & Idræt den 10. juni 2010

Bestyrelsesmøde SKAT Fritid & Idræt den 10. juni 2010 Bestyrelsesmøde SKAT Fritid & Idræt den 10. juni 2010 Deltagere: Svend Mandel Jacob Klitgaard Morten Grejsler Jørn Olsen Jesper Vestergaard Anne Østergaard Honoré Annette Friis Nielsen Winnie Wolf Andersen

Læs mere