Mundtlig beretning foråret 2008

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mundtlig beretning foråret 2008"

Transkript

1 Mundtlig beretning foråret 2008 Der skal to til en tango der skal mindst to til et godt slagsmål og der skal i hvert fald to til en aftale. Måske snarere tre når det gælder vores kommende overenskomst centralmagten har meldt sig på banen. Der skal også mindst to til at fremsætte krav overfor hinanden og vores side var egentlig kommet i godt drev ikke mindst på grund af et godt og produktivt repræsentantskabsmøde i november. Bestyrelsen havde samlet op på repræsentantskabets udmeldinger og var klar til sammen med regionerne til at gå videre i processen. Men som I ved er processen sat i frigear på et tidspunkt hvor behovet for løsninger trænger sig mere og mere på timeglasset er måske ikke ved at rinde ud men helt fyldt med sand er det nu ikke. For præcis et år siden blev vi af ledende politikere beskyldt for at være fodslæbende og ikke villige til at være med til noget det huskes og man undres over den langmodighed og trippevals vi er blevet vidner til både i forhold til kravudveksling og ikke mindst i forbindelse med mange planer og kommissioner der nu nok engang skal endevende almen praksis. Men vi er jo tålmodige folk vi er fra dagligdagen vant til at lytte er der ikke noget der hedder en reflekterende samtale det tror jeg og vi reflekterer selvfølgelig over det vi hører. Vi hører at man rent udviklingsmæssigt vil nedsætte et udvalg - det hørte vi i juni 2007 og nu efter 9 mdr. har vi kommissoriet hvoraf det blandt andet fremgår at udvalget skal beskrive og analysere rammerne for en hensigtsmæssig organisering i mere bæredygtige enheder i almen praksis Endvidere mulighederne for specialisering, fleksibilitet og opgaveoverførelse samt mulighederne for regulering af antallet af patienter pr. læge eller praksisenhed skal beskrives og analyseres

2 Vi går ind i udvalgsarbejdet sammen med DSAM med det klare formål at påvirke konklusionerne med vores synspunkter. Vores dvs. PLO synspunkter fremlægger vi for repræsentantskabet i dag i form af vores handlingsplan på sidste repræsentantskabsmøde diskuterede vi og vedtog et oplæg om sikret efteruddannelse og i samarbejde med DSAM vil vi også se på en dansk model for kvalitetsudvikling for almen praksis der kan kombinere det bedste fra udenlandske modeller med mere danske elementer selv om der er mange ligheder mellem f.eks. den engelske og den hollandske model er der også forskelligheder. Men helt centralt står spørgsmålet om hvordan almen praksis skal bevares som en attraktiv arbejdsplads der kan rekruttere nye kolleger fastholde de ældre og bevare og styrke arbejdsglæden hos alle midt imellem. Store enheder er blevet næsten et mantra i den sammenhæng svaret på alle vores bønner. Og jeg tror da også at tendensen til at arbejde tættere sammen i et kollegialt fællesskab vil styrkes men at tro at det er løsningen på alle de betydelige problemer vi står overfor vil være naivt. Tag for eksempel hele spørgsmålet om det stigende misforhold mellem antallet af patienter og læger i realiteten ville det jo være mest effektivt at have en hel masse solopraksis hvor man ikke skulle besvære sig med kolleger og konferencer men udelukkende kunne bruge tiden på at have konsultationer m.v. Det kunne blive hylende effektivt en praksis manager der sørgede for alt det praktiske og så et par tusinde i Randers patienter som man så helligede al sin tid. Det ville være voldsomt effektivt men det er bare ikke det vi vil. Vi vil også diskutere med kolleger udvikle os fagligt konferere vanskelige patienter osv. osv. Nogle vil gerne have sine patienter for sig selv men evt. sidde i et lokalefællesskab med andre eller sidde helt alene for den sags skyld nogle vil sidde i kompagniskaber med 3-4 kolleger nogle blot 2 og endelig enkelt i helt store kompagniskaber.

3 Det der giver den største arbejdsglæde og dermed den største produktivitet er at man finder den praksisorganisation man trives bedst i og det er præcis det mål vi som tillidsmænd skal sætte os for øje at skabe rammerne for at vores medlemmer får de optimale betingelser og det gælder både kommende og nuværende hvis det så i lange stræk kan forenes med de ønsker der fremkommer fra stat, region og kommuner skal vi jo kende vores besøgelsestid. Tidligere på måneden udgav DSI Dansk Sundheds Institut en rapport om små og store lægehuse hvor fordele og ulemper ved forskellige praksisformer blev omtalt og lad mig citere fra konklusionen: Da der er fordele og ulemper ved samtlige praksisformer og ikke alle praktiserende læger kan antages at trives i store forpligtende samarbejder med andre praktiserende læger, synes der at være grund til at opretholde flere forskellige praksisformer. Dette kan fx ske ved dannelse af store lægeklinikker, hvor de praktiserende læger frit får mulighed for at organisere sig i solo, - samarbejds og kompagniskabspraksis. Studiet giver hverken anledning til at forvente en øget lægefaglig subspecialisering eller en automatisk forbedret behandlingskvalitet i fremtidens store lægeklinikker. Men det danner basis for en forventning om gode muligheder for samarbejde om ledelse og administration, ansættelse af specialiseret praksispersonale, løbende faglig opdatering samt deling af omkostninger til udstyr. Citat slut. Dette er DSI det er ikke helt det samme som Danske Regioner men når vi i vores handlingsplan siger - ja til større lægehuse men det skal ske med frivillige aftaler med lægerne og understøttes økonomisk og på anden måde af kommuner og regioner så ser vi jo frem til en mere konkret og virkelighedsnær tilgang til det end det vi har været vidne til. Det handler ikke kun om regionerne men i lige så høj grad om kommunerne og de gode eksempler står jo ikke ligefrem i kø. Vi havde aftalt med KL at vi skulle være positive og finde de gode eksempler som andre kommuner så kunne tage ved lære af jeg er bange for eftersøgningen stadig pågår.

4 Gode eksempler på hvordan man i regionerne søger at løse de problemer som lægemanglen giver, bliver det desværre også tiltagende svært at få øje på. Jeg må komplimentere vores regionale praksisudvalg for et kæmpe arbejde med at skabe løsninger de steder der er problemer der udfoldes stor kreativitet og vilje til at håndtere de lægeløse patienter. Så meget desto mere skuffende er det at se at regionerne stiller sig fornærmet an hvis man gør dem klart at ingen løsninger er gratis. Skuffelsen forvandles til undren når man så ser at der vælges løsninger fra vi tilbyder til fordel for vikarer fløjet ind fra London næppe billigere end vores udspil og i hvert fald ikke løsninger der har hjemmel i overenskomsten. Vi har strakt hånden frem men fastholder samtidig vores ret til at lukke for patienttilgangen på normtallet. Vi har ikke insisteret på at normtallet er stationært i alle tilfælde men netop vist vilje til at øge det i områder med bekneb for læger men en betingelse er frivillighed for det eneste udbytte man får ud af at tvinge pensionsnære kolleger til mere arbejde er at fremskynde deres pensionsalder. Det er da at slukke bål med benzin om noget er. Men vi er villige til at gå ind i centrale aftaler om principper for øgning af normtallet i udsatte områder - så må vi se om modparten har det på samme måde. Lad mig citere fra Henrik Dibberns meget grundige fremstilling af normtalsproblematikken bragt i Dagens Medicin: Et krav om øget normtal for praktiserende læger vil altså blive afvist af PLO, fordi det repræsenterer et tvangsindgreb i lægens arbejdstilrettelæggelse, fordi det selektivt påvirker en gruppe læger som har nået deres maksimale arbejdsevne, og for øvrigt fordi det ikke løser de lægemangelproblemer vi står overfor Ligeledes inviterer vi til forhandlinger om fastholdelsestiltag i form af goodwill-garantier der og det har vi jo allerede set vil have en positiv effekt i relation til at udskyde pensionsalderen. Men det kræver altså mere end gode viljer.

5 Andre elementer i handlingsplanen handler om rekruttering og her inviterer vi til forhandling om 2 områder. Dels om at skabe rum til ansatte læger vi tror ikke der bliver tale om en stor gruppe men hvis der findes en reserve af yngre almene medicinere der ønsker ansættelse og der findes ubesatte ydernumre må vi se på muligheden af at eksisterende praksis suger disse ydernumre op for at besætte dem med ansatte læger. Muligvis også på flere matrikler såkaldte satellitpraksis. Og så delepraksis ja invitere til forhandling er måske så meget sagt hvis regionerne fastholder en meget restriktiv politik overfor tildeling af delepraksis vil det virke som en negativ rekrutteringsfaktor det får ikke læger til yderområderne. Citatet fra DSI strejfer også indirekte nogle af de kerneværdier i almen praksis som skal bevares nemlig almen praksis som stedet hvor almen medicin og lægen som generalist er i centrum. Formaliseret subspecialisering er ikke en løsning og - hvad er problemet. Mere uddelegering af sygehusopgaver?? Har vi ikke stort set overtaget det vi skal fra sygehusene det tror jeg. Bevares hvis man i en praksis deler opgaver internt imellem sig fint i en anden praksis gør man det på en anden måde men vi skal ikke have sekundaspecialister indenfor andre fags specialer Vi skal bevare vores status som generalister inden for et stadig mere specialiseret sundhedsvæsen det er til gavn for hele sundhedsvæsenet og for patienterne. Og lige for en sikkerheds skyld frit lægevalg og fri og gratis adgang til lægen er stadig en central værdi for almen praksis det er den forsikring vi kan tilbyde. Og forsikringer er der jo mange der tilbyder de står jo nærmest i kø. I kø for at løse de nemme opgaver og opgaver er der nok af også i almen praksis. Løser vi de rette?? Det tror jeg vi gør i store træk men vi skal løbende overveje om der kunne være andre der kunne varetage ting som på en eller anden måde havner på vores bord. Det er ikke så nemt der er mange også inden for egne

6 rækker der syntes vi skal klare det hele. De nye HPV-vaccinationer f.eks. kunne skolelægerne ikke lige så godt have taget dem det syntes jeg men ikke alle er enige. Men det bliver jo så os. Vi må også sparke kommunerne i gang mange af opgaverne omkring kronikeromsorg kan uddelegeres til kommunale aktører. Og endelig er det jo ikke en naturlov at opgaveglidningen kun sker fra sygehuse til praksis det må vi se kritisk på. Og lad mig udfordre repræsentantskabet når man i Holland f.eks. har normtal der ligger over 2000 uden de store problemer skyldes det jo bl.a. at store dele af den opgaveportefølje vi har ikke findes i almen praksis der. Børneundersøgelser og vaccinationer bliver foretaget i kommunalt regi det gør de vist i øvrigt også i England attestarbejdet f.eks. i forbindelse med sygemeldinger foregår hos bedriftslægen. Det har været hellige køer skal de på slagtebænken?? Jeg bekender mig som vegetar på dette område men hvad siger repræsentantskabet?? Der kommer også bestandig nye screeningstiltag sidst for depressioner skal alle opgaver nødvendigvis løses i vores konsultationslokaler eller venteværelser. Endelig må vi også se i øjnene at der er betydelige regionale forskelle opgaveporteføljen specielt hvad angår akutarbejdet er jo vidt forskellig fra Østerbro til Øster Jølby på Mors. Og den kan næppe og skal næppe ensrettes fuldstændig men det stiller jo så forskellige krav til logistikken bemeldte steder. De patienter vi servicerer, skal vi have mulighed for at yde en ordentlig service både når det gælder udredning og behandling. Hvad enten det er akut eller elektivt.det kræver hurtig og nem adgang til diagnostik det kræver en overenskomst og en økonomi der gør at vi kan anskaffe det apparatur der er nødvendigt og ansætte det klinikpersonale der fordres.

7 Og så er vi tilbage ved kravene vi skulle have udvekslet. Hvis man mener som man siger at almen praksis skal oprustes både bygningsmæssigt og personalemæssigt skal der en betydelig ressourcetilførsel til ellers bliver der ingen oprustning. De 12.8 % der er udgangspunktet handler jo blot om at holde trit skal vi foran skal der lægges procenter til. Til gengæld er vi hvis vi møder den indstilling villige til at gå ind i en konstruktiv debat om hvordan man kan sikre almen praksis i fremtiden - det kræver at man fastholder de læger der ellers ser pensionen lige foran sig -det kræver at man gør rekrutteringen af yngre kolleger til yderområder attraktiv - det kræver at man faciliterer ordentlige rammer hvad angår bygninger og -det kræver at man tilfører en økonomi der kan bære et større personale end det nuværende Det var så modpartens krav. Nej spøg til side men i virkeligheden er det ikke vores krav det er en konstatering af hvad der skal til for at opretholde systemet almen praksis. Vores krav skulle jeg jo have spillet ud med her til diskussion og forbudt er det da heller ikke at tale om dem men de skal ses i ly set af den handlingsplan som jeg har forsøgt at belyse dele af her i min mundtlige beretning.. Vi vil sammen med jer inden næste repræsentantskabsmøde finde ud af hvor vi skal lægge vores krav om økonomitilførsel skal det være på ydelser eller på basishonorar lovgivningskrav om kvalitetssikring og

8 akkreditering kræver også økonomitilførsel og som vi diskuterede på sidste repræsentantskabsmøde er der også områder der kræver justering forløbsydelse lægevagt etc. Men alt det får vi altså ½ år ekstra til. Den køreplan som i går blev konfirmeret i RLTN en køreplan vi aftalte med Danske Regioner i forrige uge indebærer af kravudvekslingen finder sted umiddelbart efter udvalget om almen praksis har afsluttet sit arbejde dog senest 19. december Forhandlingerne pågår første halvår 2009 med forventet afslutning 1. juni 2009 og tiltrædelse 1. januar Der er enighed om at honorarforhøjelser kan gennemføres med tilbagevirkende kraft og at reguleringsordningen fra 1. april 2009 normaliseres dvs. alle honorarer reguleres efter de retningslinier der står i overenskomsten. I indeværende periode har vi jo handlet med reguleringen det har ikke været ubetinget positivt nogle honorarer er blevet skævvredet men lad os dog glæde os over at konsultationshonoraret som følge af det stiger med 5,- på mandag. Og så lad os i øvrigt beholde arbejdstøjet på sove med støvlerne på og fastholde det tætte samarbejde bestyrelse og regionspraksisudvalg imellem som har været frugtbart i perioden siden sidste repræsentantskabsmøde.

Oplæg til strategi for sikring af bæredygtige praksis på almenlægeområdet i Region Syddanmark.

Oplæg til strategi for sikring af bæredygtige praksis på almenlægeområdet i Region Syddanmark. Oplæg til strategi for sikring af bæredygtige praksis på almenlægeområdet i Region Syddanmark. Praksisplanlægning og bæredygtige lægepraksis I Landsoverenskomsten mellem Sygesikringens Forhandlingsudvalg

Læs mere

PLO s politik på akutområdet.

PLO s politik på akutområdet. PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 10-04-2010 Sagsnr. / Dok.nr. 2009-7786 / 330203 PLO s politik på akutområdet. 1. Indledning. Det akutte beredskab i det danske sundhedsvæsen er til debat for tiden.

Læs mere

Overenskomstforhandlingerne 2014 - status. PLO s medlemsmøder, november 2013

Overenskomstforhandlingerne 2014 - status. PLO s medlemsmøder, november 2013 Overenskomstforhandlingerne 2014 - status PLO s medlemsmøder, november 2013 1 Disposition for oplægget Køreplanen Aftale om økonomirammen i overgangsåret Fælles hensigtserklæring om forhandling Opgaver

Læs mere

Mundtlig formandsberetning PLO 2. april 2016

Mundtlig formandsberetning PLO 2. april 2016 Kære repræsentantskab Mundtlig formandsberetning PLO 2. april 2016 Hvis vi ser ca. et år frem i tiden, så skulle vi i dag meget gerne stå med en ny aftale med det offentlige. En aftale, der skal afløse

Læs mere

Formandens mundtlige beretning repræsentantskabsmøde i PLO 25. november 2017

Formandens mundtlige beretning repræsentantskabsmøde i PLO 25. november 2017 Formandens mundtlige beretning repræsentantskabsmøde i PLO 25. november 2017 En ny aftale krav og forventninger til PLO, men også store muligheder Kære repræsentantskab. Siden vi sidst mødtes i København

Læs mere

PLO faktaark 2017 Region Midtjylland

PLO faktaark 2017 Region Midtjylland PLO faktaark 2017 Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 1. Karakteristika for praktiserende læger... 1 1.1 Antal... 1 1.2 Køn... 2 1.3 Alder... 3 1.4 Praksisform... 5 2. Lægemangel... 6 2.1 Patienter

Læs mere

PLO faktaark 2017 Region Syddanmark

PLO faktaark 2017 Region Syddanmark PLO faktaark 2017 Region Syddanmark Indholdsfortegnelse 1. Karakteristika for praktiserende læger... 1 1.1 Antal... 1 1.2 Køn... 2 1.3 Alder... 3 1.4 Praksisform... 5 2. Lægemangel... 6 2.1 Patienter pr.

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

PLO faktaark 2017 Region Nordjylland

PLO faktaark 2017 Region Nordjylland PLO faktaark 2017 Region Nordjylland Indholdsfortegnelse 1. Karakteristika for praktiserende læger... 1 1.1 Antal... 1 1.2 Køn... 2 1.3 Alder... 3 1.4 Praksisform... 5 2. Lægemangel... 6 2.1 Patienter

Læs mere

PLO faktaark 2017 Region Hovedstaden

PLO faktaark 2017 Region Hovedstaden PLO faktaark 2017 Region Hovedstaden Indholdsfortegnelse 1. Karakteristika for praktiserende læger... 1 1.1 Antal... 1 1.2 Køn... 2 1.3 Alder... 3 1.4 Praksisform... 5 2. Lægemangel... 6 2.1 Patienter

Læs mere

Mundtlig beretning november 2018

Mundtlig beretning november 2018 Mundtlig beretning november 2018 Kære alle sammen. Velkommen til efterårets repræsentantskabsmøde. Denne mundtlige beretning vil være lidt anderledes end tidligere. Jeg vil ikke behandle så mange forskellige

Læs mere

PLO faktaark 2017 Region Sjælland

PLO faktaark 2017 Region Sjælland PLO faktaark 2017 Region Sjælland Indholdsfortegnelse 1. Karakteristika for praktiserende læger... 1 1.1 Antal... 1 1.2 Køn... 2 1.3 Alder... 3 1.4 Praksisform... 5 2. Lægemangel... 6 2.1 Patienter pr.

Læs mere

Praksisformer i Region Sjælland

Praksisformer i Region Sjælland Praksisformer i Region Sjælland Mulighederne er mange. Klinik på distance? Generationsskifteaftaler? Nedsat patienttal i en årrække? Praksis på prøve? Praksisbus? Kombinationsstillinger? Eller alternativ

Læs mere

Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland og praksisudvalget i Region Midtjylland om et udvidet samarbejde på akutområdet

Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland og praksisudvalget i Region Midtjylland om et udvidet samarbejde på akutområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Hospitalsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 5000 www.regionmidtjylland.dk Tillæg til vagtaftalen mellem Region Midtjylland og praksisudvalget

Læs mere

Stillings- og personprofil. Direktør PLO. Praktiserende Lægers Organisation

Stillings- og personprofil. Direktør PLO. Praktiserende Lægers Organisation Stillings- og personprofil Direktør PLO Praktiserende Lægers Organisation Oktober 2015 Opdragsgiver PLO s bestyrelse Adresse Praktiserende Lægers Organisation PLO Kristianiagade 12 2100 København Ø Tlf.

Læs mere

Internt notatark. Emne: Redegørelse for PLO overenskomst betydning for sundhedsområdet

Internt notatark. Emne: Redegørelse for PLO overenskomst betydning for sundhedsområdet Internt notatark Senior- og Socialforvaltningen Sundhedsområdet Dato 26. marts 2014 Sagsnr. 14/4401 Emne: Redegørelse for PLO overenskomst betydning for sundhedsområdet Lørdag den 1. marts 2014 lykkes

Læs mere

Praksisplan for almen praksis er et centralt samarbejds- og planlægningsværktøj mellem region, kommune og almen praksis, som beskriver:

Praksisplan for almen praksis er et centralt samarbejds- og planlægningsværktøj mellem region, kommune og almen praksis, som beskriver: N O T A T Til Social- og Sundhedsudvalget Kopi Klik her for at angive tekst. Fra Sundhed og Omsorg Emne Lægedækning Afdeling Sundhed og Omsorg Telefon 99741554 E-post natascha.damgaard@rksk.dk Dato 23.

Læs mere

Valg til PLO-Hovedstaden/PLO s repræsentantskab 2016

Valg til PLO-Hovedstaden/PLO s repræsentantskab 2016 Valg til PLO-Hovedstaden/PLO s repræsentantskab 2016 Valgoplæg og selvdeklarering Hver kandidat skal udfylde nedenstående selvdeklareringsskema og kan eventuelt samtidig komme med et valgoplæg. Du bevæger

Læs mere

PLO Analyse Ansatte i almen praksis

PLO Analyse Ansatte i almen praksis PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 17. maj 2017 Sagsnr. 2016-7376 PLO Analyse Ansatte i almen praksis Aktid. 543717 Hovedbudskaber Almen praksis er meget andet end den praktiserende læge. I alt 5.149

Læs mere

Guide til lønforhandling

Guide til lønforhandling Side 1 af 6 Hovedpunkter Bemærkninger til de enkelte trin Marts 2011 Forhandling én gang årligt? De fleste privatansatte funktionærer har anført i deres ansættelseskontrakt, at de forhandler løn én gang

Læs mere

Annonceringsmateriale Annoncering af ydernummer i Grenå by med klinikopstart 1. februar 2016

Annonceringsmateriale Annoncering af ydernummer i Grenå by med klinikopstart 1. februar 2016 Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Annonceringsmateriale Annoncering af ydernummer i Grenå by med klinikopstart

Læs mere

PLO Analyse Høj tilfredshed med almen praksis

PLO Analyse Høj tilfredshed med almen praksis PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 8. januar 2019 PLO Analyse Høj tilfredshed med almen praksis Hovedbudskaber Patienterne er generelt meget tilfredse med almen praksis. Mere end 121.000 patienter

Læs mere

Spørgeramme til opsamling af erfaringer med regions- og udbudsklinikker, jf. politisk aftale om bedre lægedækning januar 2017

Spørgeramme til opsamling af erfaringer med regions- og udbudsklinikker, jf. politisk aftale om bedre lægedækning januar 2017 NOTAT 25-01-2018 EMN-2018-00111 1118526 Jane Holm Spørgeramme til opsamling af erfaringer med regions- og udbudsklinikker, jf. politisk aftale om bedre lægedækning januar 2017 Erfaringer med udbudsklinikker,

Læs mere

Overenskomstforhandlingerne med Praktiserende Lægers organisation og fakta om almen praksis

Overenskomstforhandlingerne med Praktiserende Lægers organisation og fakta om almen praksis 07-11-2012 Overenskomstforhandlingerne med Praktiserende Lægers organisation og fakta om almen praksis I sommerferien 2012 blev der udvekslet ønsker til de kommende overenskomstforhandlinger mellem Praktiserende

Læs mere

GIVER REGIONSKLINIKKER I HOVEDSTADEN BORGERNE EN FAST LÆGE?

GIVER REGIONSKLINIKKER I HOVEDSTADEN BORGERNE EN FAST LÆGE? PLO-HOVEDSTADEN Til medlemmerne af Regionsrådet i Region Hovedstaden Stockholmsgade 55 2100 København Ø Telefon 35 44 10 94 post.hpl@dadl.dk Den 04-09-2018 Sagsnr.: 2016-2934/1416996 KA/BE/AnV Kære Regionsråd

Læs mere

Linda Jeffery: Det starter med farmaceuten. pharma januar 2013 5

Linda Jeffery: Det starter med farmaceuten. pharma januar 2013 5 »Virkeligheden er desværre, at nogle patienter cykler meget rundt i systemet. De er i behandling hos flere forskellige specialister, men de har det stadig skidt.,«fortæller Linda Jeffery, Klinik for Multisygdomme.

Læs mere

Elektronisk tilgængelighed i almen praksis, belyst gennem statistisk undersøgelse af e-konsultationer.

Elektronisk tilgængelighed i almen praksis, belyst gennem statistisk undersøgelse af e-konsultationer. Opgang Afsnit Telefon Direkte Fax Mail Web EAN-nr: Giro: Bank: CVR/SE-nr: Journal nr.: Ref.: Dato:12. april 2012 Elektronisk tilgængelighed i almen praksis, belyst gennem statistisk undersøgelse af e-konsultationer.

Læs mere

UDKAST 2 aftale vedrørende rekruttering og fastholdelse af alment praktiserende læger

UDKAST 2 aftale vedrørende rekruttering og fastholdelse af alment praktiserende læger UDKAST 2 aftale vedrørende rekruttering og fastholdelse af alment praktiserende læger 1 Aftalens parter Denne aftale er indgået mellem Region Syddanmark og Praksisudvalget i Region Syddanmark. 2 Formål

Læs mere

Forhandlingsnotat/Oplæg fra RLTN: Præmisser for genoptagelse af forhandlinger om at forny Aftalen om Almen Praksis

Forhandlingsnotat/Oplæg fra RLTN: Præmisser for genoptagelse af forhandlinger om at forny Aftalen om Almen Praksis c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø 30-04-2013 Sag.nr. RLTN5510-12/40 Dokumentnr. 19996/13 UDKAST Forhandlingsnotat/Oplæg fra RLTN: Præmisser for genoptagelse af forhandlinger

Læs mere

Erfaringer med udbudsklinikker, jf. Sundhedslovens 227, stk. 3-4

Erfaringer med udbudsklinikker, jf. Sundhedslovens 227, stk. 3-4 Til: Danske Regioner Fra: Dato: 5. marts 2018 Erfaringer med udbudsklinikker, jf. Sundhedslovens 227, stk. 3-4 Denne besvarelsen følger Danske Regioners spørgeramme til opsamling af erfaringer med regions-

Læs mere

Henvisning og visitationspraksis i de fem regioner

Henvisning og visitationspraksis i de fem regioner Sammenfatning af publikation fra : Henvisning og visitationspraksis i de fem regioner Kortlægning og inspiration Henriette Mabeck Marie Henriette Madsen Anne Brøcker Juni 2011 Hele publikationen kan downloades

Læs mere

Delepraksis er med den seneste overenskomst blevet personlig, hvilket vil sige at tilladelsen til delepraksis følger en bestemt

Delepraksis er med den seneste overenskomst blevet personlig, hvilket vil sige at tilladelsen til delepraksis følger en bestemt Bilag: Tiltag der allerede anvendes eller er blevet anvendt til sikring lægedækning i Region Sjælland Tiltag indenfor Sundhedslovens rammer Ejerskab af flere ydernumre Sundhedsloven giver mulighed for

Læs mere

Praksisplan på almenlægeområdet - herunder rekruttering og fastholdelse

Praksisplan på almenlægeområdet - herunder rekruttering og fastholdelse Område: Praksisafdelingen Udarbejdet af: Tine Canvin Afdeling: E-mail: tine.canvin@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 07/4276 Telefon: 76631409 Dato: 1. maj 2007 Notat Praksisplan på almenlægeområdet - herunder

Læs mere

En styrket indsats for polyfarmacipatienter

En styrket indsats for polyfarmacipatienter N O T A T En styrket indsats for polyfarmacipatienter Regionernes nye kvalitetsdagsorden går ud på at rette fokus mod tiltag, der på samme tid forbedrer kvaliteten og mindsker omkostningerne. I den forbindelse

Læs mere

LÆGELAUG. - en del af PLO. hvorfor? hvornår? hvordan?

LÆGELAUG. - en del af PLO. hvorfor? hvornår? hvordan? LÆGELAUG - en del af PLO hvorfor? hvornår? hvordan? På PLO s repræsentantskabsmøde den 9. april 2011 blev det vedtaget at integrere lægelaugene i PLO s love. Det betyder, at der fremover skal være lægelaug

Læs mere

Forhandlingsoplæg til overenskomstforhandling med Dansk Psykolog

Forhandlingsoplæg til overenskomstforhandling med Dansk Psykolog REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN Forhandlingsoplæg til overenskomstforhandling med Dansk Psykolog Forening 05-10-2015

Læs mere

PLO s repræsentantskabsmøde den 29. marts 2008. Formandsberetning

PLO s repræsentantskabsmøde den 29. marts 2008. Formandsberetning PLO s repræsentantskabsmøde den 29. marts 2008 Formandsberetning 2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Fremtidens almen praksis....3 3. Større lægehuse...4 4. LOK09 ændring af tidsplan...5 5. Indtægter,

Læs mere

PF-Info februar 2013

PF-Info februar 2013 PF-Info februar 2013 Det er en kold tid som vi lever i (næsten) alle går rundt og fryser Puha! Synes jeg stadigvæk er i gang med at fordøje flæskesteg og risalamande. Hvorfor skal julen også vare indtil

Læs mere

PLO Analyse Næsten 800 speciallæger i almen medicin arbejder uden for almen praksis

PLO Analyse Næsten 800 speciallæger i almen medicin arbejder uden for almen praksis PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO Analyse Næsten 800 speciallæger i almen medicin arbejder uden for almen praksis Hovedbudskaber Ud af 4.404 speciallæger i almen medicin er 770 beskæftiget uden for

Læs mere

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden Generalforsamling 2010- Mundtlig beretning Regionsformanden Tine Nielsens mundtlig beretning 2010 Da jeg startede med at lave denne mundtlige beretning, havde

Læs mere

Lægerne Toldbodvej I/S

Lægerne Toldbodvej I/S Lægerne Toldbodvej I/S Velkommen Velkommen som læge hos Lægerne Toldbodvej. Praksis er en 3-mands kompagniskabspraksis i hjertet af den maritime købsstad Svendborg. Kompagniskabet består af Gorm Palludan

Læs mere

9. MARTS 2017 / VAGN NØRGAARD

9. MARTS 2017 / VAGN NØRGAARD SUNDHEDSPOLITISK DIALOGFORUM 9. MARTS 2017 / VAGN NØRGAARD BUDGET 2017- REGIONEN ØNSKER FLERE HANDLEMULIGHEDER Handlemuligheder Større frihedsgrader, hvor det ikke er muligt at sikre lægedækning med nuværende

Læs mere

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af i hvor høj grad vi oplever

Læs mere

Fokusgruppeinterview. Gruppe 1

Fokusgruppeinterview. Gruppe 1 4 Fokusgruppeinterview Gruppe 1 1 2 3 4 Hvorfor? Formålet med et fokusgruppeinterview er at belyse et bestemt emne eller problemfelt på en grundig og nuanceret måde. Man vælger derfor denne metode hvis

Læs mere

PLO Analyse Behov for praktiserende læger i 2030

PLO Analyse Behov for praktiserende læger i 2030 PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO Analyse Behov for 5.000 praktiserende læger i 2030 Hovedbudskaber Antallet af kontakter til den praktiserende læge vil stige som følge af, at befolkningssammensætningen

Læs mere

Mundtlig beretning ved Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde 2019

Mundtlig beretning ved Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde 2019 Mundtlig beretning ved Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde 2019 2019 er et historisk år for Danske Ældreråd. Vores landsorganisation blev stiftet i 1999, og vi kan med dette repræsentantskabsmøde fejre

Læs mere

Annonceringsmateriale for lægekapacitet i Ringkøbing by med klinikopstart 1. januar 2017

Annonceringsmateriale for lægekapacitet i Ringkøbing by med klinikopstart 1. januar 2017 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Økonomi & Analyse Lægedækning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Annonceringsmateriale for lægekapacitet i Ringkøbing

Læs mere

PLO-kursus. Rammer for kvalitetsklynger - i overenskomstens nye forebyggelsesydelser m.m. Inspirationsmøde i Region Nord 25.

PLO-kursus. Rammer for kvalitetsklynger - i overenskomstens nye forebyggelsesydelser m.m. Inspirationsmøde i Region Nord 25. PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION PLO-kursus Rammer for kvalitetsklynger - i overenskomstens nye forebyggelsesydelser m.m. Inspirationsmøde i Region Nord 25. oktober 2018 Hotel Føroyar lørdag d. V. Kirsten

Læs mere

Emne: Etablering af enstrenget akutberedskab i Region Hovedstaden

Emne: Etablering af enstrenget akutberedskab i Region Hovedstaden REGION HOVEDSTADEN Ekstraordinært forretningsudvalgsmøde den 12. marts 2013 Sag nr. 1 Emne: Etablering af enstrenget akutberedskab i Region Hovedstaden Bilag 2 og Bilag 3 Bilag 2 PLO HOVEDSTADEN Forretningsudvalget

Læs mere

Når sygeplejersker visiterer i lægevagten

Når sygeplejersker visiterer i lægevagten Sammenfatning af publikation fra : Når sygeplejersker visiterer i lægevagten Marlene Willemann Würgler Laura Emdal Navne Februar 2010 Hele publikationen kan downloades gratis fra DSI s hjemmeside: www.dsi.dk/frz_publikationer.htm

Læs mere

sundhedshuset i Ribe

sundhedshuset i Ribe Byggeprogram I tilfælde af, at I har flere aktiviteter i forskellige faser i et byggeprojekt, så bedes I, for at kunne bestemme Etablering hvilken fase byggeprojektet af er i, vurdere lægeklinik ud fra

Læs mere

Yngre Lægers DNA og visioner

Yngre Lægers DNA og visioner Yngre Lægers DNA og visioner FAKTA OM YNGRE LÆGER Yngre Læger er fagforening for alle læger ansat i underordnede stillinger Yngre Læger har ca. 13.000 medlemmer. Gennemsnitsalderen er ca. 37 år. 62 pct.

Læs mere

Akutbetjening i almen praksis

Akutbetjening i almen praksis Akutbetjening i almen praksis Peter Magnussen Formand for PLO s Akutudvalg 1 Sundhedsstyrelsens anbefalinger vedrørende almen praksis 1. Et Landsdækkende telefonnummer til vagtlægeordningen. 2. Al henvendelse

Læs mere

Aalborg Kommunes høringssvar til Praksisplan

Aalborg Kommunes høringssvar til Praksisplan Punkt 6. Aalborg Kommunes høringssvar til Praksisplan 2014-2017. 2014-876. Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturforvaltningen godkender høringssvar for Høring af de nordjyske

Læs mere

Fremtidens sygeplejerske generalist eller specialist. Sammenhæng mellem patientforløb og sygepleje Vicedirektør Lisbeth Rasmussen

Fremtidens sygeplejerske generalist eller specialist. Sammenhæng mellem patientforløb og sygepleje Vicedirektør Lisbeth Rasmussen Fremtidens sygeplejerske generalist eller specialist. Sammenhæng mellem patientforløb og sygepleje Vicedirektør Lisbeth Rasmussen Nykøbing F. Sygehus Det nye sundhedsvæsen Udviklingen går stærkt, og i

Læs mere

Nationalt rammepapir om den behandlingsansvarlige læge

Nationalt rammepapir om den behandlingsansvarlige læge 25. marts 2015 Nationalt rammepapir om den behandlingsansvarlige læge Danske Regioner, Kræftens Bekæmpelse, Danske Patienter, Overlægeforeningen og Yngre Læger vil sammen i dette oplæg og via efterfølgende

Læs mere

Fremtidens hjerter. hjertekarpatienter og pårørende

Fremtidens hjerter. hjertekarpatienter og pårørende Fremtidens hjerter Anbefalinger fra hjertekarpatienter og pårørende Fra Hjerteforeningens dialogmøde på Axelborg, København onsdag den 18. april 2012 Verdens bedste patientforløb og et godt liv for alle

Læs mere

Der er den indgået aftale om en ny to-årig overenskomst for de praktiserende læger 1.

Der er den indgået aftale om en ny to-årig overenskomst for de praktiserende læger 1. N O T A T Notat om aftalen med PLO Der er den 21-12-2010 indgået aftale om en ny to-årig overenskomst for de praktiserende læger 1. 10-01-2011 Sag nr. 10/220 Dokumentnr. 1216/11 PMO/MBL/ABP/MBH Tel. 35

Læs mere

Idékatalog fra. Temadag om lægedækning på almen praksis området

Idékatalog fra. Temadag om lægedækning på almen praksis området Idékatalog fra Temadag om lægedækning på almen praksis området 30. november 2016 I N D H O L D 1 Indledning... 3 2 Organisering... 5 3 Samarbejde... 6 4 Uddannelse & udvikling... 7 5 Rekruttering... 8

Læs mere

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010.

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Kære medlemmer. Regionsbestyrelsens ambition er, at den skriftlige beretning skal være det sted, hvor medlemmerne

Læs mere

Inklusion på arbejdsmarkedet

Inklusion på arbejdsmarkedet Inklusion på arbejdsmarkedet Beskæftigelsen blandt mennesker med handicap i Danmark halter langt efter den almindelige beskæftigelsesprocent. I Danmark er beskæftigelsesprocenten på omkring 44 % blandt

Læs mere

Beretning fra Praksisudvalget i Region Nordjylland

Beretning fra Praksisudvalget i Region Nordjylland Beretning fra Praksisudvalget i Region Nordjylland Arbejdet i Praksisudvalget i Region Nord har det forløbne halve år været præget af stigende aktivitet. Dette skyldes dels de voldsomme problemer med lægedækningen

Læs mere

Kommunale interesser i ny overenskomstaftale (OK18) mellem RLTN og PLO

Kommunale interesser i ny overenskomstaftale (OK18) mellem RLTN og PLO #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Til Bente Graversen Kopi til Mikkel Grimmeshave Fra Sagsnr./Dok.nr. 2017-000165 / 2017-000165-13 19-09-2017 Sundhedsstrategisk Team Sundheds-

Læs mere

Rejsebrev fra udvekslingsophold

Rejsebrev fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Thailand, Bangkok Udvekslingsperiode: D. 25.01.14 24.04.14 Navn: Malene Hjort Knudsen Email: 167839@viauc.dk & malenehjort@hotmail.com Tlf. nr. Evt. rejsekammerat: Line Axelsen &

Læs mere

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN

REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKSTNÆVN c/o Danske Regioner Dampfærgevej 22, Postbox 2593, 2100 København Ø Tlf. 35 29 81 00 RLTN OK Nyt Praksis nr. 023 2017 Ny aftale om fodterapi Ny aftale om fodterapi Regionernes

Læs mere

21-12-2010. Forhandlingsaftale 2010. RLTN og PLO INDHOLDSFORTEGNELSE

21-12-2010. Forhandlingsaftale 2010. RLTN og PLO INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse 21-12-2010 Forhandlingsaftale 2010 RLTN og PLO INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE A: KONTRAKT FOR ALMEN PRAKSIS... 2 B: ROLLER, OPGAVER, SAMSPIL OG LÆGEVAGT... 3 C: LÆGEDÆKNING, ORGANISERING

Læs mere

CFU-formandens oplæg ved KTO s forhandlingskonference den 28. april 2003.

CFU-formandens oplæg ved KTO s forhandlingskonference den 28. april 2003. Centralorganisationernes Fællesudvalg Sekretariatet 24. april 2003 12379.8 HRM/HRM CFU-formandens oplæg ved KTO s forhandlingskonference den 28. april 2003. Emne: Samforhandlinger? Tak for indbydelsen!

Læs mere

Effektiv organisering af almen praksis. Erfaringer fra udlandet

Effektiv organisering af almen praksis. Erfaringer fra udlandet Effektiv organisering af almen praksis Erfaringer fra udlandet Dansk Sundhedsinstitut August 2008 Dansk Sundhedsinstitut Dansk Sundhedsinstitut er en selvejende institution oprettet af staten, Danske Regioner

Læs mere

Organisering af almen praksis. Delrapport Almen Praksis i Fremtidens Sundhedsvæsen

Organisering af almen praksis. Delrapport Almen Praksis i Fremtidens Sundhedsvæsen Organisering af almen praksis Delrapport Almen Praksis i Fremtidens Sundhedsvæsen Danske Regioner November 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning og anbefalinger...4 1.1 Indledning...4 1.2 Sammenfatning

Læs mere

Teknologisk Institut. Personalepolitik

Teknologisk Institut. Personalepolitik Teknologisk Institut Personalepolitik Indholdsfortegnelse Indledning 3 Værdisæt det vi er 4 Brand Promise det vi lover vores kunder 5 Viden- og relationsopbygning 6 Læring og samarbejde 7 Rekruttering

Læs mere

1 / 5 SIDE 1. Andet (angiv venligst) Overlæger og professor. Sp1: Titel. Region Hovedstaden. Sp2: Ansat i: Onkologi. Sp3: Hvad beskæftiger du dig med

1 / 5 SIDE 1. Andet (angiv venligst) Overlæger og professor. Sp1: Titel. Region Hovedstaden. Sp2: Ansat i: Onkologi. Sp3: Hvad beskæftiger du dig med #1 FULDFØRT Besvarelser indtastet manuelt INavn: Inge Marie Svane Påbegyndt: 10. november 2015 14:05:47 S T SIDE 1 Sp1: Titel Sp2: Ansat i: Sp3: Hvad beskæftiger du dig med Sp4: Har Danmark behov for Kræftplan

Læs mere

FOA: Teknik- og servicesektoren. Mundtlig bere t n i n g

FOA: Teknik- og servicesektoren. Mundtlig bere t n i n g FOA: Teknik- og servicesektoren Mundtlig bere t n i n g Grafisk tilrettelæggelse af omslag: Joe Anderson Forsidefoto: Niels Åge Skovbo Layout og indhold: Teknik- og servicesektoren Oplag: 300 Tryk: FOAs

Læs mere

Annonceringsmateriale for lægepraksis med to ydernumre/lægekapaciteter i sundhedshus i Skjern by. Klinikopstart 1. maj 2017

Annonceringsmateriale for lægepraksis med to ydernumre/lægekapaciteter i sundhedshus i Skjern by. Klinikopstart 1. maj 2017 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Økonomi & Analyse Lægedækning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Annonceringsmateriale for lægepraksis med to ydernumre/lægekapaciteter

Læs mere

Samrådsspørgsmål A-C om psykisk arbejdsmiljø på hospitaler den 6. oktober 2017

Samrådsspørgsmål A-C om psykisk arbejdsmiljø på hospitaler den 6. oktober 2017 Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 18 Offentligt T A L E 05-10-2017 Samrådsspørgsmål A-C om psykisk arbejdsmiljø på hospitaler den 6. oktober 2017 J.nr. 2017-5813 CAL

Læs mere

Hvor enig eller uenig er du i følgende påstande: - Jeg har stor forståelse for lægernes utilfredshed

Hvor enig eller uenig er du i følgende påstande: - Jeg har stor forståelse for lægernes utilfredshed Rundspørge til landets medlemmer af regionsrådene i de fem regioner 121 ud af 204 har gennemført hele rundspørgen Hvor positiv eller negativ er du over for lovforslaget? Meget positiv 51,1% Delvist positiv

Læs mere

PF-Info maj 2013. Der er sket noget godt vejrmæssigt i hvert fald: Det er blevet forår!

PF-Info maj 2013. Der er sket noget godt vejrmæssigt i hvert fald: Det er blevet forår! PF-Info maj 2013 Der er sket noget godt vejrmæssigt i hvert fald: Det er blevet forår! Dejligt at kunne komme af sted om morgenen uden at skulle tænke på lange un- derbukser, skistrøm- per, halstørklæde,

Læs mere

Evaluering af Fusionspraksis

Evaluering af Fusionspraksis Sammenfatning af publikation fra : Evaluering af Fusionspraksis Region Midtjyllands tilbud om støtte til almen praksisenheder der fusionerer Baseret på interview med deltagende læger og kvalitetskonsulenter

Læs mere

Vejviser for nynedsatte alment praktiserende læger i Region Hovedstaden

Vejviser for nynedsatte alment praktiserende læger i Region Hovedstaden PLO-HOVEDSTADEN Stockholmsgade 55 2100 København Ø Telefon 35 26 67 00 Fax 35 43 10 99 post.hpl@dadl.dk Vejviser for nynedsatte alment praktiserende læger i Region Hovedstaden Januar 2016 Læs vejledningen

Læs mere

Størstedelen af de praktiserende læger har lukket for tilgang. Praktiserende læger melder ophør, uden at praksis går videre

Størstedelen af de praktiserende læger har lukket for tilgang. Praktiserende læger melder ophør, uden at praksis går videre KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Sundhed NOTAT 8. februar 2018 Ansøgning til pulje om etablering af lægehuse Københavns Kommune ansøger hermed Sundheds- og Ældreministeriets

Læs mere

Danske Fysioterapeuters oplæg til forhandling om fornyelse af overenskomsterne i 2017

Danske Fysioterapeuters oplæg til forhandling om fornyelse af overenskomsterne i 2017 Forhandlingsoplæg Danske Fysioterapeuter Til: RLTN Danske Fysioterapeuters oplæg til forhandling om fornyelse af overenskomsterne i 2017 Kvalitet, sammenhæng og nye opgaver Vi skal kunne tilbyde den enkelte

Læs mere

DEN PRAKTISERENDE LÆGE NU OG I FREMTIDEN. Forord 3. I Vision 5

DEN PRAKTISERENDE LÆGE NU OG I FREMTIDEN. Forord 3. I Vision 5 1 DEN PRAKTISERENDE LÆGE NU OG I FREMTIDEN Forord 3 I Vision 5 II Hvilke værdier skal almen praksis i fremtiden bygge på? 5 Centrale værdier i læge-patient-forholdet 5 Centrale værdier i lægerollen 6 Centrale

Læs mere

Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år.

Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år. Jeg tror, at efter- og videreuddannelse kommer til at spille en central rolle i moderne fagforeninger i de kommende år. Jeg tør påstå, at medlemmernes udvikling i endnu højere grad end nu vil være omdrejningspunkt

Læs mere

Økonomisk genopretning og ny styringsmodel Flerårige økonomiaftaler Genopretning af det offentlige sundhedsbudget

Økonomisk genopretning og ny styringsmodel Flerårige økonomiaftaler Genopretning af det offentlige sundhedsbudget 5. maj 2015 Notat Udfordringer på sundhedsområdet, der bør løses ved økonomiforhandlingerne for 2016 Den 5. maj 2015 indleder Danske Regioner og Finansministeriet de årlige forhandlinger om regionernes

Læs mere

Opsummering af praksisplanen (pixi-udgave)

Opsummering af praksisplanen (pixi-udgave) Center Sundhed 27.02.14 Opsummering af praksisplanen (pixi-udgave) Baggrund Ifølge lov nr. 904 af 4. juli 2013 om ændring af sundhedsloven og lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet,

Læs mere

Sammenligningsrapport. til Kathryn Peterson, som samarbejder med Martin Gilmore

Sammenligningsrapport. til Kathryn Peterson, som samarbejder med Martin Gilmore Sammenligningsrapport til Kathryn Peterson, som samarbejder med Gilmore 31.05.2016 Introduktion Et velfungerende team skal kunne mestre fem adfærdsmønstre: opbygge tillid, håndtere konflikter, opnå commitment,

Læs mere

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 P PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 6 Jeg elsker mit job. En god dag for mig, er en dag, hvor jeg er på arbejde, siger Dennis, der har ansvaret for butikkens kiosk og blandt andet også står for indkøb af varer

Læs mere

HØRINGSSVAR TIL FORSLAG OM ÆNDRING AF SUNDHEDSLOVEN OG LOV OM KLAGE- OG ERSTATNINGSADGANG INDEN FOR SUNDHEDSVÆSENET.

HØRINGSSVAR TIL FORSLAG OM ÆNDRING AF SUNDHEDSLOVEN OG LOV OM KLAGE- OG ERSTATNINGSADGANG INDEN FOR SUNDHEDSVÆSENET. HØRINGSSVAR TIL FORSLAG OM ÆNDRING AF SUNDHEDSLOVEN OG LOV OM KLAGE- OG ERSTATNINGSADGANG INDEN FOR SUNDHEDSVÆSENET. Fremsat som forslag til lov den 3.maj 2013. Svar, på egne vegne, fra Praktiserende læge

Læs mere

Samarbejdsudvalget for almen lægers strategi for rekruttering

Samarbejdsudvalget for almen lægers strategi for rekruttering Tillæg til Praksisudviklingsplanen Samarbejdsudvalget for almen lægers strategi for rekruttering 1 Samarbejdsudvalget for almen læger har udarbejdet en praksisudviklingsplan for perioden 2012-2015. I planen

Læs mere

Samarbejdspolitik for ansatte i DII Skovkanten

Samarbejdspolitik for ansatte i DII Skovkanten Samarbejdspolitik for ansatte i DII Skovkanten Indhold Formål med samarbejdspolitikken... 1 Kommunikation i Skovkanten... 1 Omgangstone... 2 Fokus på fagligheden... 2 Konflikthåndtering... 2 Ihh hvor er

Læs mere

21-12-2010. Forhandlingsaftale 2010. RLTN og PLO INDHOLDSFORTEGNELSE

21-12-2010. Forhandlingsaftale 2010. RLTN og PLO INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse 21-12-2010 Forhandlingsaftale 2010 RLTN og PLO INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE A: KONTRAKT FOR ALMEN PRAKSIS... 2 B: ROLLER, OPGAVER, SAMSPIL OG LÆGEVAGT... 3 C: LÆGEDÆKNING, ORGANISERING

Læs mere

PLO Analyse Stigende antal kontakter og konsultationer i almen praksis

PLO Analyse Stigende antal kontakter og konsultationer i almen praksis Sengepladser på offentlige sygehuse Indlæggelsestid i dage PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 8. marts 27 Sagsnr. 27-72 Aktid. 425539 PLO Analyse Stigende antal kontakter og konsultationer i almen

Læs mere

Små og store lægehuse et komparativt casestudie

Små og store lægehuse et komparativt casestudie Dansk Sundhedsinstitut DSI rapport 2008.03 Små og store lægehuse et komparativt casestudie Pia Kürstein Kjellberg Martin Sandberg Buch Kim Rose Olsen Henrik Hauschildt Juhl Små og store lægehuse et komparativt

Læs mere

Ny struktur og pædagogisk udvikling. Søren Smidt Videncenter for I Institutionsforskning UCC sm@ucc.dk

Ny struktur og pædagogisk udvikling. Søren Smidt Videncenter for I Institutionsforskning UCC sm@ucc.dk Ny struktur og pædagogisk udvikling Søren Smidt Videncenter for I Institutionsforskning UCC sm@ucc.dk Hvorfor strukturforandringer? nye ledelsesformer, pædagogisk udvikling, ønsket om øget fleksibilitet,

Læs mere

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009.

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009. 1 Formand Bente Sorgenfreys mundtlige beretning: Vi tjener kassen - statskassen. Vi er samlet for at gøre en forskel. FTF s repræsentantskabsmøde 11. maj 2011 OBS: Det talte ord gælder. Naturligvis skal

Læs mere

Fakta om almen praksis

Fakta om almen praksis PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION 5.december 2012 Fakta om almen praksis Sagsnr. / Dok.nr. 2010-2461 / 1. Antal praktiserende læger i 2012. Der var ifølge Lægeforeningens medlemsregister 3.578 praktiserende

Læs mere

NOTAT SERVICEMÅL I LÆGEVAGTEN

NOTAT SERVICEMÅL I LÆGEVAGTEN BILAG 3 17. maj 2006/FIJ, tilrettet 6. august 2006 NOTAT SERVICEMÅL I LÆGEVAGTEN 1. (Der foreligger nu et oplæg til lægevagtsordning i Region Syddanmark fra en embedsmands- og lægearbejdsgruppe. I dette

Læs mere

Pårørende - en rolle i forandring. Oplæg af Annette Wandel Chefkonsulent i Danske Patienter

Pårørende - en rolle i forandring. Oplæg af Annette Wandel Chefkonsulent i Danske Patienter Pårørende - en rolle i forandring Oplæg af Annette Wandel Chefkonsulent i Danske Patienter www.vibis.dk 9. oktober 2012 Mit oplæg 1. Hvilke roller har de pårørende? 2. Hvad ved vi om de pårørendes behov?

Læs mere

VISION FOR PRAKSISOMRÅDET. God kvalitet i praksis

VISION FOR PRAKSISOMRÅDET. God kvalitet i praksis VISION FOR PRAKSISOMRÅDET God kvalitet i praksis 1 Forord Med denne vision sætter Region Sjælland gang i en proces, der skal udvikle praksisområdet de kommende år. REGION SJÆLLAND STYRKER PRAKSISOMRÅDET

Læs mere

Grundbeskrivelse Almen Praksis i Region Hovedstaden. Praksisplan 2015-18 (Høringsversion)

Grundbeskrivelse Almen Praksis i Region Hovedstaden. Praksisplan 2015-18 (Høringsversion) Grundbeskrivelse Almen Praksis i Region Hovedstaden Praksisplan 2015-18 (Høringsversion) 1 Indholdsfortegnelse Ordforklaringsliste... 5 Særlige opmærksomhedspunkter... 7 Region Hovedstadens geografiske

Læs mere

Lægeforeningen. Notat. Baggrund. Sundhedsudvalget SUU alm. del - Bilag 102 Offentligt

Lægeforeningen. Notat. Baggrund. Sundhedsudvalget SUU alm. del - Bilag 102 Offentligt Sundhedsudvalget SUU alm. del - Bilag 102 Offentligt Lægeforeningen 27. november 2008 Notat Jr. 2006-154/204867 JAS Emne: Til: Fra: Rekrutteringsproblemer i sundhedsvæsenet Folketingets Sundhedsudvalg

Læs mere