Handlingsplan for øget gennemførelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Handlingsplan for øget gennemførelse"

Transkript

1 Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelser og faglært landmand /2009 Institutionens navn: Uddannelsescenter Herning Institutionsnummer: Dato: 31. marts Underskrift: Benny Larsen Bestyrelsesformand Link til skolens handlingsplan /2009

2 HANDLINGSPLAN FOR ØGET GENNEMFØRELSE 1. Overordnet beskrivelse af skolens udgangspunkt Elevprofiler på skolen mht. alder, køn, etnicitet mv. Eleverne på Uddannelsescenter Hernings eud-afdelinger fordeler sig på følgende måde med hensyn til køn ved starten af 2006/07. Denne fordeling er ikke i væsentlig grad ændret på samme tidspunkt et år senere Elevgruppen fordelt på køn 2006/2007 Kvinde ,27% Mand ,73% Der er således en overvægt af mænd på afdelingen, hvilket givet hænger sammen med, at en stor del af de uddannelser, der er på Uddannelsescenter Herning pr. tradition tiltrækker mænd Elevgruppen fordelt på alder 2006/2007 Alder Kvinde Mand (35,28%) (52,17%) (18,56%) (17.35%) (26,09%) (13,27%) (20,07%) (17,21%) Total Det ses, at mændene generelt er en del yngre end kvinderne, når de starter på eud-afdelingen. Generelt er en ret stor del af kvinderne 20 år og derover, når de starter på eud-afdelingen Elevgruppen fordelt på etnicitet 2006/2007 Herkomst Kvinde Mand Dansk herkomst (88,80%) (91,71%) Efterkommere 13 - ( 2,17%) 21 - ( 2,68%) Indvandrere 49 - ( 8,19%) 42 - ( 5,36%) Uoplyst 5 - ( 0,84%) 2 - ( 0,26%) Total Da antallet af indvandrere og efterkommere i Danmark pr. 1. juli 2005 udgjorde 8,4% af den danske befolkning og da antallet af indvandrere og efterkommere på Uddannelsescenter Herning udgjorde ca. 9% ved starten af 2006/07 må det konkluderes, at Uddannelsescenter Herning på dette område ligner befolkningen som gennemsnit temmelig meget. Her ligger altså ikke i sig selv en særlig udfordring.

3 I forlængelse heraf kan det bemærkes, at antallet af indvandrere og efterkommere ikke udviser særlige kendetegn i forbindelse med afbrud på uddannelserne. De følger det mønster, der er for andre elever, og er der en lille forskel, så er det til denne gruppes fordel. 1.2 Tilgang, herunder skøn for de næste to skoleår. Tilgang, skoleår 2006/07 (UNI-C data) 2007/08 (eget skøn) /09 (eget skøn) Grundforløb under ét Hovedforløb under ét Faglært landmand Tallene for grundforløb 2007/08 er opgjort pr. 1. februar. Tallene for /09 er fremkommet ved at se på, hvordan det vil påvirke elevtilgangen, at der med den nye bekendtgørelse indføres begrænsningsområder på især Service, men også i et vist omfang på Teknologi og kommunikation. Det skønnes, at dette vil medføre et mindre optag på ca. 150 på disse uddannelser, mens der skønnes at ske en vækst på ca. 30 på de andre uddannelser. 1.3 Beskrivelse af skolens udfordringer mht. gennemførelse og frafald. Det talmateriale, som Undervisningsministeriet har stillet til rådighed, angiver meget høje tal for frafaldet. I virkelighedens verden ser problemet langt mindre alvorligt ud, idet langt hovedparten af de frafaldne faktisk har noget fornuftigt at tage sig til, f.eks. ved at gå over i en helt anden uddannelse, ansættelse i virksomhed eller lign. Dette viser vore egne interne opgørelser. Hvad der er årsag til, at vore egne tal ikke harmonerer med Undervisningsministeriets tal, skal vi ikke kommentere her. Men bruger man Undervisningsministeriets tal, er der en række udfordringer, der klart træder frem. I det følgende skal vi prøve at opregne de vigtigste udfordringer for Uddannelsescenter Herning på grundlag af disse tal. Overordnet ser frafaldsbilledet på status 6 i grundforløbet ud som følger: Status 6 Antal elever % af total Afbrud med omvalg (mo) 82 5,93 Afbrud uden omvalg (uo) ,87 Afbrud total ,80 Vi forholder os primært til den gruppe, der frafaldsmæssigt afbryder uden omvalg, idet et afbrud med omvalg jo i sidste ende må betragtes som positivt set fra elevens side. Eleven er kommet til en erkendelse, der bedre tilfredsstiller elevens ønsker. Efterfølgende beskrivelse af skolens udfordringer tager derfor udgangspunkt i de 28,87%, der er registrerede som reelt afbrudte.

4 Udfordringerne leder ikke automatisk til, at der laves et særligt indsatsområde, idet udfordringerne bliver vurderet konkret hver for sig. Udfordringer i grundforløbet: Udfordring 1. Frafaldet på eud sker typisk i starten af grundforløbet. På status 6 er der i alt 399, der afbryder uden omvalg. Heraf falder 70 fra allerede efter status 1 og efter status 2 er tallet på 147, hvorefter tempoet i frafaldet går ned. Der er en enkelt undtagelse herfor på Service se nedenfor under udfordring 4 Der ligger således her generelt en udfordring for skolen: Hvordan sikrer skolen generelt, at færre falder fra i starten af skoleforløbet? Udfordring 2 Frafaldet fordeler sig således, at det klart største antal frafaldne befinder sig i aldersgruppen under 18 år. Dette er naturligt nok, idet det også er den største elevgruppe. Bemærkelsesværdigt er det, at det især er drengene, der hurtigt falder fra uden at foretage et omvalg. Ved en nærmere intern undersøgelse heraf viser det sig, at en stor del af denne gruppe tilhører de tekniske uddannelser og falder fra, fordi de får en uddannelsesaftale i en virksomhed. Det sker i vid udstrækning inden for Bygge og anlæg. Det betragter vi imidlertid som et positivt problem. Umiddelbart har vi altså et frafaldsproblem i denne gruppe, men da problemet har den karakter, det har, vil vi ikke lave et specielt indsatsområde i forlængelse af denne udfordring. Udfordring 3. Forholdsvis flere kvinder end mænd falder fra på eud. På status 6 er der 205 kvinder ud af de i alt 399 frafaldne. Det svarer til, at godt 51% af de frafaldne er kvinder, mens kvindernes andel af elever på skolen kun er godt 43%. Dette fænomen hænger imidlertid tæt sammen med, at frafaldet af kvinder på Service er meget stort i perioden op til opgørelsen i status 6. Dette hænger igen sammen med, at mange kvinder her ikke kan komme videre i uddannelsesforløbet (122 er kvinder ud af 148 frafaldne i alt på Service ). Da serviceområdet i de nye uddannelser bliver begrænsningsområder vil dette problem i fremtiden automatisk blive mindre. Frafaldet af kvinder på Merkantil er i dag også uforholdsmæssig stort. Dette tal ventes ikke at falde, hvis der ikke her gøres en ekstra indsats, idet en del elever, der tidligere valgte Service nu må forventes at vælge Merkantil. Der ligger således her endnu en udfordring: Hvordan får skolen flere kvinder igennem grundforløbet?

5 Udfordring 4. Frafaldet på Service er meget stort. På status 6 kommer 148 ud af de sammenlagt 399 fra Service, og hovedparten af disse falder fra i perioden mellem status 3 og status 6, nemlig 92. Det er selvfølgelig uacceptabelt stort, men hænger sammen med det forhold, der er nævnt ovenfor under udfordring 3. Da serviceområdet fremover bliver et begrænsningsområde bliver dette fænomen automatisk mindre. Her og nu ligger der således ikke en speciel udfordring på dette område. Men skolen mener dog, at der alligevel på sigt skal gøres en indsats på området, idet det er en erfaring, at netop Service traditionelt er et opsamlingssted for piger, der ikke ved, hvad de vil rent beskæftigelsesmæssigt. Det ses blandt andet af, at mange falder fra tidligt i forløbet. Målet er derfor at få flere kvinder igennem de serviceuddannelser, de er kommet ind på. Udfordringen ligger i forlængelse af udfordring 3 og vil blive behandlet på samme vis. Udfordring 5. Der er et stort frafald på de merkantile uddannelser. På status 6 er i alt 66 ud af de 399 frafaldne fra Merkantil. Af disse 66 er kvinderne i klart overtal, nemlig i alt med 44 frafaldne. Der kan godt gives en række fornuftige forklaringer på, hvorfor dette frafald er så stort som tilfældet er, f.eks. går en del kvinder formentlig til HHX, men der er ingen tvivl om, at det merkantile område stiller en række udfordringer for skolen. Det må nemlig forudses, at når Service bliver et begrænsningsområde, er der en risiko for, at en lang række piger, der måske ville have valgt Service nu vil søge over i netop det merkantile område og dermed forøge de problemer der er her. Der er således følgende udfordring for skolen: Hvordan sikrer skolen, at flere elever, her især kvinder, gennemfører grundforløbet? Udfordring 6. Set i forhold til status 6 er der også numerisk set et betragtelig frafald på Teknologi og kommunikation samt Bygge og anlæg. Her er der på begge områder 47 frafaldne, altså i alt 94, ud af det samlede antal på 399. Med indførelsen af de nye bekendtgørelser pr. august vil problemet med frafald på Teknologi og kommunikation automatisk blive mindre, da medieområdet gøres til et begrænsningsområde. Det samme gælder ikke for Bygge og anlæg, men her har skolen den særlige oplevelse, at ret mange fra Bygge og anlæg får uddannelsesplads i grundforløbets første måneder. Generelt vil skolen naturligvis gerne, at eleverne fortsætter en påbegyndt uddannelse. Omvendt opfatter vi det som et positivt problem, at elever falder fra og får en uddannelsesplads, hvorfor vi ikke vil gøre dette frafald til et særligt indsatsområde.

6 Udfordring 7. I status 6 viser det sig generelt, at en uforholdsmæssig stor del af mænd i alderen år er stærkt overrepræsenteret blandt frafaldne mænd (34% i denne gruppe imod totalt 24%.). Hvad årsagerne hertil er, står ikke klart. Der ligger således her en udfordring, men da vi ikke kender årsagerne til dette fænomen, vil vi i det kommende halve år forsøge at finde ud af, hvad der kan ligge til grund herfor. Udfordringen gøres således ikke nu til et konkret indsatsområde, men bliver undersøgt nærmere. Udfordringer i hovedforløbet Udfordring 8. I hovedforløbene er en række områder overrepræsenterede, f.eks. smed, cykel- og motorcykel, elektriker, handelsuddannelser med specialer og detailhandel med specialer. Der ligger selvfølgelig her en udfordring, men da frafaldet typisk sker i praktikperioder og ikke i forbindelse med skoleperioder, er udfordringen vanskelig at påvirke fra skolens side. Det er dog et ønske, at der skal ske en indsats på området, da skolen naturligvis har som mål, at få så mange som muligt igennem til en færdig uddannelse. Konklusion: Ud fra tallene kan der findes yderligere udfordringer, men ovenstående vurderes umiddelbart som de vigtigste. Flere af disse udfordringer kan skolen enten ikke påvirke (hovedforløb) eller også vil de i forbindelse med reformen af erhvervsuddannelserne mere eller mindre pr. automatik løse sig selv ( begrænsningsområder ) Tilbage er en række udfordringer, som Uddannelsescenter Herning vil gøre en ekstra indsats for at få gjort noget ved, således at antallet af frafaldne efter status 6 vil gå ned (indsatsområde). Der vil her være tale om: 1. Færre elever skal falde fra ved starten af uddannelsen 2. En større andel af kvinder skal gennemføre de første 6 måneder af deres uddannelse 3. Antallet af frafaldne på de merkantile uddannelser skal nedbringes 4. Antallet af frafaldne i praktikperioden skal søges nedbragt Når der oven for tales om at skulle gennemføre de første 6 måneder, hænger dette sammen med, at det er ret sandsynligt, at en elev, der har klaret sig igennem denne periode, også vil klare den resterende del af grundforløbet.

7 1.4 Gennemførelses- og frafaldsstrategi Uddannelsescenter Herning har i adskillige år arbejdet aktivt med nedbringelse af frafaldet og sikre, at frafaldne elever i så vidt et omfang som overhovedet muligt bliver tilmeldt andre uddannelser. For kalenderåret er der ud fra en selvevaluering på erhvervsuddannelserne opstillet en generel handlingsplan for, hvordan skolen i denne periode vil arbejde med at få frafaldet bragt ned. Denne generelle handlingsplan indeholder en række resultatmål/udfordringer og en række succeskriterier (indsatser) i denne forbindelse. Denne generelle handlingsplan for kan ses i efterfølgende tabel: Mål Indsats Ansvar Tid * Skolens frafalds- og fraværsstatistik anvendes systematisk som afsæt for initiativer til øget gennemførelse Der gennemføres bench learning aktiviteter CEU skolerne imellem Der opstilles måltal for frafald på skoleniveau Alle arbejder med CEU frafaldstal Der opsættes mål for gennemførelse på de forskellige uddannelsestrin og retninger Der gennemføres systematisk samtaler med elever med højt fravær Der udarbejdes systematisk handlingsplaner for elever med højt fravær Q-afdeling, vejledere og kontaktlærere 1. april Skolens samarbejde med UU centre styrkes ligesom folkeskoleforløb (præs, intro, og brobygning) kvalificeres og videreudvikles Samarbejdet med UU centrene udbygges og styrkes fortsat ud fra nedskrevne handleplaner Foråret 2006 og foråret 2007 kom/kommer samtlige 8. Klasses elever på 2 dages introduktionskurser disse to år fungerer som forsøg i forhold til lovgivningen Alle kommende brobygnings-, præsentationsog introduktionsforløb for henholdsvis for 8., 9. og 10. klasser i henhold til den kommende lovgivning er planlagt og beskrevet i samarbejde med UU Bedre indslusningsvejledning via forøgede info.-aftener og Åbent Hus arrangementer er indledt vinteren i samarbejde med UU Forøget fokus på gennemførselsvejledningen i form af UU mentorordning i grundforløbet i tæt samarbejde med CEU vejledere Vejledere 1. april Skolen vil kompetenceafklare samtlige EUD og EGU elever ved opstart af skoleforløbet Alle elever Realkompetenceafklares indenfor de første 2 uger af grundforløbet Ramme og model for screening af elevernes personlige og sociale kompetencer er beskrevet (PAS) PAS anvendes på alle indgange. De faglige kompetencer vurderes gennem en praktisk øvelse/prøve Derudover testes elevernes dansk-kundskaber og hvor det er relevant også matematik- Uddannelsesleder 15. sept.

8 kundskaber. Dansk-kundskaber testes gennem en særlig prøve i dansk og en FVU afprøvning sammen med VUC Skolen vil styrke elevernes gennemførelsesvejledning Alle elever tildeles ved tilmelding en kontaktlærer alle elever gennemfører en indslusningssamtale som et led i Realkompetenceafklaringen Alle elever får udarbejdet en personlig uddannelsesplan, der løbende justeres under uddannelsen Systematisk meddelelse til de respektive UU centre, når en elev er frafaldstruet eller frafaldet. Personlig mødekontakt UU vejleder og CEUvejleder vedrørende frafaldstruede elever er under kraftig udbygning Vejledere 1. okt. Skolen vil udbyde differentierede undervisningsforløb, der i en højere grad tilgodeser elevernes forudsætninger, interesser og ønsker Der udbydes studierettet - og erhvervsrettet påbygning Der formeres elevgrupper med særlige behov, hvor der er fokus på individuel vejledning og afprøvning af flere forskellige fagområder i kombination med virksomhedsforlagt undervisning. Praktikaftaler med forskellige virksomheder for afprøvning af forskellige fagområder og styrkelse af den enkelte elevs sociale kompetencer. Gennemførelse af undervisningsaktiviteter med særligt fokus på praksisnær læring i starten og teori senere i forløbet. Skolen arbejder systematisk med læringsstilsmodeller Forstander THP og forstander BC 31. dec Skolen vil udbygge undervisningstilbuddene for elever med særlige behov For hver indgang beskrives grundforløbspakker: o Obligatorisk grundforløb: uddannelsesspecifik o Opkvalificering: indgangsspecifik o Udvidet vejledning: indgangsspecifik og i et samarbejde med UU, produktionsskoler, VUC og SOSU o Studiekompetence: indgangsspecifik men i en tværgående struktur Fortander THP og forstander BC 1. juni Skolen vil styrke den generelle vejledningsindsats overfor eleverne Vejledningen styrkes ved at sammentænke gennemførelsesvejledning med LOP og med fuldtidsvejledere. Derudover ansættes 1 socialrådgiver og 1 socialpædagog til opgaven. Vejledere 1. dec. Skolen igangsætter et samarbejde med lokale sociale institutioner og SoSuskole: Støt unge i uddannelse Etablere et samarbejde på tværs af de nævnte institutioner med henblik på udvikling og afprøvning af differentierede tilbud til elever med psykosociale vanskeligheder Projektet skal styrke skolernes forudsætning for Vejledningschef KIS 1. dec

9 at kunne rumme og støtte den mangfoldighed af elever, skolerne er her for Projektet skal skabe klarhed over, hvordan støttetilbud som kontaktlærere, vejledere, mentorer og socialpsykologisk rådgivning kan bringes i spil og støtte hinanden Projektet skal afdække hvordan samarbejde på tværs af undervisnings- og socialsektor kan støtte hinanden og skabe synergieffekt Skolen vil styrke skole - virksomhedssamarbejdet Styrkelse af praktikpladsformidlingen på grundforløbene Udvikle/beskrive praktiktrænerkurser for virksomhedernes elevansvarlige Der foretages systematisk opfølgning på ophævede uddannelsesaftaler Der tages kontakt til LOP elever kort efter afsluttet grundforløb Anvendelse af forskellige aftaleformer - herunder ny mesterlære udbygges i forhold til den enkelte elev Praktikvirksomheder inviteres til afslutninger, info-aftner, åbent hus, m.m. på skolen Forstander THP og forstander BC samt Lære- og Praktikplads afdelingen 1. okt. * Det anførte tidspunkt betragtes som dead-line for, hvornår alle punkter skal være sat i værk. 2.1 Udgangspunktet, resultatet skoleåret 2006/07 og måltal for skoleåret 2007/08 Frafaldsprocent 6 mdr. efter start 2006/07 (resultat) 2007/08 - måltal /09 - måltal Grundforløb under ét 34,8% 31,00% (26%) 27,00% (22%) Hovedforløb under ét 6,77% 6,75% 6,50% Faglært landmand Måltallene dækker over både afbrud med omvalg og afbrud uden omvalg. Hvis vi fjerner den første kategori, således at der udelukkende ses på afbrud uden omvalg vil tallene i grundforløbet ligge ca. 5%-points lavere. Altså et måltal her i grundforløbet for 2007/08 på ca. 26% og for /2009 på ca. 22%, således som det ses af tabellens tal i parentes. 2.2 Evt. skolens kommentar til opgørelsen i tabel 2.1 Det relativt store frafald i 2006/07 er blandt andet udtryk for, at en del elever ikke har kunnet fuldføre deres uddannelse, fordi der et stykke inde i grundforløbet har været sat begrænsninger på, hvor mange der kunne gå videre. Det skønnes alene på de uddannelser, der er tale om her på skolen, at udgøre ca. 150 ud af det totale antal afbrud efter status 6. For 2007/08 er der opsat et måltal på ca. 31%. Dette tal hænger sammen med, at der også i dette skoleår er uddannelser, hvor der et stykke inde i grundforløbet er begrænsninger på, hvor mange der

10 kan gå videre. Det vil også i dette skoleår svare til ca. 150 personer, der rammes af disse begrænsninger. Når vi alligevel forventer et vist fald i frafaldet skyldes det, at der i skoleåret 2007/08 er opstillet en forbedret og udvidet handlingsplan for at få flere til at gennemføre, herunder allerede inden eleverne starter på skolen en tydeligere afklaring af elevernes forventninger og ønsker til uddannelsen. Dette skulle også bevirke, at færre elever laver et afbrud med omvalg. Det skal dog præciseres, at skolen ikke anser en elevs omvalg af uddannelse som et specifikt problem rent frafaldsmæssigt, men at det snarere må opfattes som udtryk for, at eleven er nået til en højere erkendelse af egne ønsker og behov på tilsvarende vis som studerende på landets universiteter og højere læreanstalter også af og til skifter fag. Derfor er skolens indsats over for frafaldet også primært rettet mod elever, der foretager et afbrud uden omvalg. Måltallene for /09 er opsat ud fra en forventning om, at den nye bekendtgørelse ved at flytte begrænsninger i optaget væk fra et stykke inde i uddannelsen og frem til uddannelsens start pr. automatik vil få frafaldet til at falde ret drastisk. Hertil skulle en række særlige indsatser over for særlige elevgrupper også gerne sætte sig positive spor. Frafaldene i hovedforløbene sker næsten udelukkende i praktikdelen, hvilket bevirker at det vil være nærmest umuligt for skolen at påvirke disse frafaldstal. Skolen har dog planer om gennem et informationsblad til de virksomheder, der beskæftiger eleverne at øge virksomhedernes opmærksomhed på frafaldsproblematikken. 3. Særlige indsatsområder Indsatsområde 1. a) Elevgruppen: Færre elever skal falde fra ved starten af uddannelsen. Frafaldet er særlig stort i de to første måneder efter start. b) Initiativer: Skolen vil for at minimere dette frafald gøre følgende: Gennemføre realkompetenceafklaringer. i. Dette sker på baggrund af indslusningssamtaler, hvor eleven i samråd med forældre og kontaktlærer/vejleder vælger den rette grundforløbspakke. ii. Der gennemføres på alle indgange et 14-dages introforløb, hvor der også køres dansk- og matematiktests. iii. Under introforløbet PAS-screenes alle elever på respektive indgange. PAStesten afdækker potentialer, kompetencer og personlig udvikling. iv. PAS test-resultatet bruges som en brik i det billede kontaktlæreren danner sig af den enkelte og dermed som et redskab til at forebygge frafald. v. På visse indgange køres på forsøgsbasis en særlig indsats vedr. afdækning af læringsstile og en indsats vedr. lærernes konstruktive brug af denne viden. ( Konsulentfirma inddraget )

11 Indsatsområde 2.. a) Elevgruppen: En større andel af kvinder skal gennemføre de første 6 måneder af deres uddannelse. I alt er 34% af kvinderne faldet fra inden der er gået 6 måneder. Det gennemsnitlige frafald for samtlige elever er godt 28%. På grund af ændringerne i uddannelsesbekendtgørelserne for specielt Service vil dette tal pr. automatik gå ned, men der skal stadig ydes en ekstra indsats for at fastholde kvinderne i deres valg. Målet må være, at kvinderne ikke afbryder i større omfang end mændene. b) Initiativer: øget fokusering på kontaktlærerens rolle fokus på skolehjemselevers behov for støtte fastholdelsesprocedure med særlige vilkår for socialt ansatte Indsatsområde 3. a) Elevgruppen: Antallet af frafaldne elever på de merkantile uddannelser skal nedbringes. I alt 66 ud af total 262 er faldet fra uden omvalg inden for de første 6 måneder. b) Initiativer: øget fokus på kontaktlærerens rolle øget fokus på skole- og undervisningsmiljø, og herunder inddrage eksterne aktører Indsatsområde 4. a) Elevgruppen: Antallet af frafaldne på hovedforløbet bør bringes ned, selv om skolen ikke umiddelbart kan påvirke frafaldet i praktikdelen, hvor frafaldet er langt det største b) Initiativer Frafaldstallene opgøres uddannelse for uddannelse Med henblik på drøftelse og muligvise initiativer via medlemmerne skal dagsordenen for møder i det lokale uddannelsesudvalg som fast punkt have frafald. Der drøftes problematikker som: i. Elev virksomhedsforhold ii. frafaldsårsager iii. mulighed for tidligere indgriben, coaching og eventuel mægling

12 Effekt. Effekten af ovenstående skønnes at nedbringe det totale frafald altså både med og uden omvalg fra 34,8% til ca. 27% i /2009. Fratrækkes elever, der foretager et omvalg, forventes det at nedbringe frafaldt til ca. 22% jf. afsnit 2.1. i løbet af grundforløbet Effekten i hovedforløbet vil desværre nok være minimalt, idet hovedparten af frafaldet i hovedforløbet sker i praktiktiden, jf. ovenfor, men det er vigtigt, at så få som overhovedet muligt falder fra, når de først er inde i hovedforløbet Afsluttende bemærkninger. Uddannelsescenter Herning arbejder internt med en anden opbygning af frafaldsopgørelserne. Centralt i denne opbygning er, om frafaldet er med eller uden perspektiv. Det reelle frafald er her det frafald, der er uden perspektiv, altså et frafald, hvor eleven ikke går over i en anden uddannelse, ikke går over i en uddannelsesaftale og lignende. Frafald uden perspektiv er således elever, som reelt intet foretager sig eller som skolen intet ved om, men UU overtager dem for at bringe dem videre. Når man opgør frafaldet på denne måde, får vi et langt mindre frafald et frafald der må betegnes som reelt.

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2009 Institutionens navn: Uddannelsescenter Herning Institutionsnummer: 657401 Dato: 23. februar 2009 Underskrift: Benny Larsen (bestyrelsesformand)

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelser på 2009 1 Institutionens navn: Institutionsnummer: 183407 Uddannelsescenter København Vest Dato: 28/2-2009 Underskrift: Underskrevet: Ole Bundgaard

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelser 2008/2009 Institutionens navn: Handelsskolen Sjælland Syd Handelsskolevej 3 4700 Næstved Institutionsnummer: 373402 Dato: 28MAR2008 Underskrift:

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Sagsnr.: 06.E.5 Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 00 Institutionens navn: Vejen Handelsskole Institutionsnummer: 57540 Dato:. februar 00 Underskrift: Peter Skov Madsen bestyrelsesformand

Læs mere

Bilag om frafald på de erhvervsrettede ungdomsuddannelser 1

Bilag om frafald på de erhvervsrettede ungdomsuddannelser 1 DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K Telefon 33 92 33 00 - Fax 33 11 16 65 Bilag om frafald på de erhvervsrettede ungdomsuddannelser

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 0 Institutionens navn: Vejen Handelsskole Institutionsnummer: 57540 Dato: 3. februar 0 Underskrift: Peter Skov Madsen bestyrelsesformand Link

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse SOSU-uddannelserne 2009 Institutionens navn: SOSU Nord Institutionsnummer: 851452 Dato: Underskrift: (bestyrelsesformand) Indsæt link til skolens handlingsplan 2009

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2011 Institutionens navn: Frederikshavn Handelsskole Institutionsnummer: 813402 Dato: 12.4.2011 Underskrift: (formand for bestyrelsen) Ejvind

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2009 Institutionens navn: EUC Nord Institutionsnummer: 317 Dato: 26.02.2009 Underskrift: Bestyrelsesformand Preben Vestergaard Dokumentet findes

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2012 Institutionens navn: Kjærgård Landbrugsskole Institutionsnummer: 557302 Journalnr: 090.30K.391 Dato: 28. februar 2012. Underskrift: (bestyrelsesformand)

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Undervisningsministeriet, Afdelingen for erhvervsrettede uddannelser, januar 2008 Sagsnr.: 086.182.021 Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelser og faglært landmand 2008/2009 Institutionens

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelser 2008/2009 Indhold 1. Overordnet beskrivelse af skolens udgangspunkt... 3 1.1 Skolens profil... 3 1.2 Elevprofiler... 4 1.3 Skolens udfordringer

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2012 Institutionens navn: Frederikshavn Handelsskole Institutionsnummer: 813402 Journalnr: 089.86K.391 Dato: 1.3.2012 Underskrift: (bestyrelsesformand)

Læs mere

D A G S O R D E N til 20. møde i bestyrelsen ved Århus Social- og Sundhedsskole torsdag den 24. februar 2011 kl. 18.30-21.00

D A G S O R D E N til 20. møde i bestyrelsen ved Århus Social- og Sundhedsskole torsdag den 24. februar 2011 kl. 18.30-21.00 D A G S O R D E N til 20. møde i bestyrelsen ved Århus Social- og Sundhedsskole torsdag den 24. februar 2011 kl. 18.30-21.00 GODKENDELSER: 1. Godkendelse af dagsordenen. Bestyrelsen godkender dagsordenen.

Læs mere

Elevprofil af hovedforløbselever pa socialog sundhedsskolerne

Elevprofil af hovedforløbselever pa socialog sundhedsskolerne Elevprofil af hovedforløbselever pa socialog sundhedsskolerne Indledning har udarbejdet en profil af de elever, som påbegyndte et hovedforløb, henholdsvis pædagogisk assistentuddannelse, social- og sundhedshjælperuddannelsen

Læs mere

Uddrag af rapporten. Unge i erhvervsuddannelserne og på arbejdsmarkedet. - Værdier, interesser og holdninger

Uddrag af rapporten. Unge i erhvervsuddannelserne og på arbejdsmarkedet. - Værdier, interesser og holdninger Uddrag af rapporten Unge i erhvervsuddannelserne og på arbejdsmarkedet - Værdier, interesser og holdninger Hvem vælger hvad? Unge, der vælger EUD, ser uddannelsen som middel til at komme ud på arbejdsmarkedet

Læs mere

Opfølgningsplan. hhx. Frafald Overgang til videregående uddannelse

Opfølgningsplan. hhx. Frafald Overgang til videregående uddannelse Opfølgningsplan hhx Frafald Overgang til videregående uddannelse 2015 Opfølgningsplan Analyse Frafald Skolen har konstateret, at der har været et stort frafald for de seneste 3 årgange af HHX-elever. Der

Læs mere

Opgørelse over og vurdering af gennemførelse og frafald.

Opgørelse over og vurdering af gennemførelse og frafald. Opgørelse over og vurdering af gennemførelse og frafald. Grundforløb 2006$07 2007$08 2008$09 2009$10 2010$11 2011$12 2012$13 2013$14 2014$15 Antal elever (k/m) 127 (86/41) 142 (108/34)190 (143/47)167 (109/58)

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2011 Institutionens navn: Social- og Sundhedsskolen, Fredericia-Horsens Institutionsnummer: 607410 Dato: Underskrift: (bestyrelsesformand) Indsæt

Læs mere

Praktikpladssøgende elever

Praktikpladssøgende elever Praktikpladssøgende elever Af Kontor for Analyse og Implementering, Undervisningsministeriet Med vækstpakken 2014 blev der stillet forslag om en mere aktiv indsats over for de praktikpladssøgende elever,

Læs mere

Få succes i de lokale uddannelsesudvalg

Få succes i de lokale uddannelsesudvalg Få succes i de lokale uddannelsesudvalg forord De lokale uddannelsesudvalg (LUU) har med reformen i 2007 fået en større rolle, fordi reformen indebar en højere grad af decentralisering af uddannelserne.

Læs mere

Københavns Tekniske Skole:

Københavns Tekniske Skole: Københavns Tekniske Skole: 750 medarbejdere 6.000 årselever Erhvervsuddannelser Gymnasiale uddannelser Kort og mellemlang videregående uddannelse arbejdsmarkedsuddannelser Grundforløbselever KTS 2006/07

Læs mere

Elevprofil af hovedforløbselever pa socialog sundhedsskolerne, pædagogisk assistentuddannelse

Elevprofil af hovedforløbselever pa socialog sundhedsskolerne, pædagogisk assistentuddannelse Elevprofil af hovedforløbselever pa socialog sundhedsskolerne, pædagogisk assistentuddannelse Indledning har udarbejdet en profil af de elever, som påbegyndte et hovedforløb, henholdsvis pædagogisk assistentuddannelse,

Læs mere

VID Erhvervsuddannelser

VID Erhvervsuddannelser VID Erhvervsuddannelser Reformimplementering og obligatoriske indsatsområder Hvert forår udarbejder Viden Djurs en handlingsplan, der fastlægger de udviklings- og forandringsbehov, som uddannelserne under

Læs mere

Regeringens udspil til reform af erhvervsuddannelserne - særligt med fokus på det merkantile område

Regeringens udspil til reform af erhvervsuddannelserne - særligt med fokus på det merkantile område Regeringens udspil til reform af erhvervsuddannelserne - særligt med fokus på det merkantile område Undervisningsministeren præsenterede 2. oktober regeringens udspil til en kommende erhvervsuddannelsesreform.

Læs mere

Frafald og fuldførelse på erhvervsuddannelserne. 1 Frafald og fuldførelse på erhvervsuddannelserne

Frafald og fuldførelse på erhvervsuddannelserne. 1 Frafald og fuldførelse på erhvervsuddannelserne Frafald og fuldførelse på erhvervsuddannelserne 1 Frafald og fuldførelse på erhvervsuddannelserne Frafald og fuldførelse på erhvervsuddannelserne Layout: Presse- og Kommunikationssekretariatet, Undervisningsministeriet

Læs mere

Informationsindsamling - Frafald og gennemførelse i 2016

Informationsindsamling - Frafald og gennemførelse i 2016 Informationsindsamling - Frafald og gennemførelse i 06 Bilag til HandlingsPlan for Øget Gennemførelse 07 Tal ajourført primo januar 07 Den 0. januar 07 Denne informationsindsamling beskriver skolens egne

Læs mere

VEJLEDNING TIL ERHVERVSSKOLER. Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne

VEJLEDNING TIL ERHVERVSSKOLER. Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne VEJLEDNING TIL ERHVERVSSKOLER Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne Om tilvalgsmuligheder på erhvervsuddannelser I forbindelse med erhvervsuddannelsesreformen er der opstillet

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse 2008 Erhvervsuddannelser og faglært landmand Dansk Center for Jordbrugsuddannelse Institutionsnr. 751314 og Vejlby Landbrugsskole Institutionsnr. 751310 (under fusion)

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2012 Institutionens navn: - Uddannelsescenter København Vest Institutionsnummer: 183407 Journalnr: 089.60K.391 28. februar 2012 Underskrift: Claus

Læs mere

2.0: Undervisningen giver den enkelte de rigtige udfordringer på de rigtige tidspunkter, så denne efterspørges i erhvervslivet.

2.0: Undervisningen giver den enkelte de rigtige udfordringer på de rigtige tidspunkter, så denne efterspørges i erhvervslivet. Bilag 2b: Gennemførelsesprocenten for gymnasiale uddannelser for 2011 til (intern statistik) Gymnasiale uddannelser Højere handelseksamen Højere teknisk eksamen I alt Gennemførelsesprocent 86,96 89,86

Læs mere

DE MERKANTILE ELEVER 2013

DE MERKANTILE ELEVER 2013 UDDANNELSESNÆVNET DE MERKANTILE ELEVER 2013 Ajourført den 13. februar 2015 Uddannelsesnævnet for handels- og kontorområdet Vesterbrogade 6 D, 4., 1620 København V Tlf.: 33 36 66 00 www.uddannelsesnaevnet.dk

Læs mere

Notat. Frafald på erhvervsuddannelserne. Version: Fordeling:

Notat. Frafald på erhvervsuddannelserne. Version: Fordeling: Notat Vedrørende: Skrevet af: Version: Fordeling: Frafald på erhvervsuddannelserne CDA Vester Voldgade 123 1552 København V Tlf.nr.: 35 87 88 89 E-mail: stil@stil.dk www.stil.dk CVR-nr.: 13223459 Et af

Læs mere

Optagelsesprøver på erhvervsuddannelserne 2017

Optagelsesprøver på erhvervsuddannelserne 2017 Optagelsesprøver på erhvervsuddannelserne 2017 Ansøgere til erhvervsuddannelserne, som ikke opfylder adgangskravene om mindst 02 i dansk og matematik, skal til en centralt stillet optagelsesprøve og en

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse [Skolens navn]

Handlingsplan for øget gennemførelse [Skolens navn] Handlingsplan for øget gennemførelse 2016 [Skolens navn] 1 Handlingsplan for øget gennemførelse 2016 Skolens navn: Institutionsnummer: Dato: Bestyrelsesformandens underskrift: 2 Indledning Handlingsplanen

Læs mere

Elevprofil af hovedforløbselever pa socialog sundhedsskolerne, social- og sundhedshjælperuddannelsen

Elevprofil af hovedforløbselever pa socialog sundhedsskolerne, social- og sundhedshjælperuddannelsen Elevprofil af hovedforløbselever pa socialog sundhedsskolerne, social- og sundhedshjælperuddannelsen Indledning har udarbejdet en profil af de elever, som påbegyndte et hovedforløb, henholdsvis pædagogisk

Læs mere

Nordjysk Uddannelsesindblik 2015 - temaindblik: Elevsammensætning og social mobilitet på ungdomsuddannelserne

Nordjysk Uddannelsesindblik 2015 - temaindblik: Elevsammensætning og social mobilitet på ungdomsuddannelserne Nordjysk Uddannelsesindblik 2015 - temaindblik: Elevsammensætning og social mobilitet på ungdomsuddannelserne Denne publikation er en del af Region s årlige uddannelsesindblik. I denne publikation beskrives

Læs mere

Frafaldsprocent 2007 2008 måltal fra handlingsplanen 2008 resultat

Frafaldsprocent 2007 2008 måltal fra handlingsplanen 2008 resultat 1. Opnåede resultat i 2008 og målsætning for 2009 2010 1.1. Historisk udvikling og opnåede resultater: Frafaldsprocent 2007 2008 måltal fra handlingsplanen 2008 resultat Sosu grundforløb 30,59 25 29,14

Læs mere

Forord. Strategier for ungdomsuddannelse til alle Lolland-Falster, 2010 15-06-2010

Forord. Strategier for ungdomsuddannelse til alle Lolland-Falster, 2010 15-06-2010 Uddannelse til alle unge Strategier for ungdomsuddannelse til alle Lolland-Falster, 2010 Forord Den foreliggende uddannelsesstrategi for Lolland-Falster har fundet sin udformning gennem det fælleskommunale

Læs mere

Optagelsesprøver på erhvervsuddannelserne 2018

Optagelsesprøver på erhvervsuddannelserne 2018 Optagelsesprøver på erhvervsuddannelserne 2018 Ansøgere til erhvervsuddannelserne, som ikke opfylder adgangskravene om mindst 02 i dansk og matematik, skal til en centralt stillet optagelsesprøve og en

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse , Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelser 2010 Institutionens navn: Nordjyllands Landbrugsskole Institutionsnummer: 831401 Dato: 1/3 2010 Underskrift: Gårdejer Torben Myrup www.njylls.dk

Læs mere

Vejledning om beviser inden for erhvervsuddannelserne

Vejledning om beviser inden for erhvervsuddannelserne Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Kontor for Prøver, Eksamen og Test Vejledning om beviser inden for erhvervsuddannelserne Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk

Læs mere

VEJLEDNING TIL ERHVERVSSKOLER. Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne

VEJLEDNING TIL ERHVERVSSKOLER. Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne VEJLEDNING TIL ERHVERVSSKOLER Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne VEJLEDNING TIL ERHVERVSSKOLER Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne Redaktion: Gert

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2010 Institutionens navn: Frederikshavn Handelsskole Institutionsnummer: 813402 Dato: 1.3.2010 Underskrift: Ejvind Nielsen, Bestyrelsesformand

Læs mere

UDDANNELSESNÆVNET DE MERKANTILE ELEVER 2012

UDDANNELSESNÆVNET DE MERKANTILE ELEVER 2012 UDDANNELSESNÆVNET DE MERKANTILE ELEVER 2012 Ajourført den 12. januar 2014 Uddannelsesnævnet for handels- og kontorområdet Vesterbrogade 6 D, 4., 1620 København V Tlf.: 33 36 66 00 www.uddannelsesnaevnet.dk

Læs mere

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2013 2014.

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2013 2014. Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2013 2014. CPH WEST har besluttet en længerevarende satsning som Ny Nordisk Skole. Der er defineret 3 konkrete mål for CPH WEST: 1. De faglige

Læs mere

Elever og virksomheders perspektiver på merkantile eux-elevers overgang til hovedforløbet. Marie Seliger, Danmarks Evalueringsinstitut

Elever og virksomheders perspektiver på merkantile eux-elevers overgang til hovedforløbet. Marie Seliger, Danmarks Evalueringsinstitut Elever og virksomheders perspektiver på merkantile eux-elevers overgang til hovedforløbet Marie Seliger, Danmarks Evalueringsinstitut Baggrund for undersøgelserne Tog uddannelsen for at få studiekompetencen?

Læs mere

Statistik for. erhvervsgrunduddannelsen (egu)

Statistik for. erhvervsgrunduddannelsen (egu) Statistik for erhvervsgrunduddannelsen (egu) 2002 November 2003 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning og resumé... 2 2. Indgåede aftaler... 2 3. Gennemførte og afbrudte aftaler... 5 4. Den regionale aktivitet...

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Undervisningsministeriet, Afdelingen for erhvervsfaglige uddannelser, februar 2008 Sagsnr.: 086.182.021 Handlingsplan for øget gennemførelse De grundlæggende social- og sundhedsuddannelser 2008 Institutionens

Læs mere

UDDANNELSESAFTALER ELEVTYPER, UDDANNELSESAFTALER, OPTAGELSE OG KOMPETENCEVURDERING

UDDANNELSESAFTALER ELEVTYPER, UDDANNELSESAFTALER, OPTAGELSE OG KOMPETENCEVURDERING UDDANNELSESAFTALER ELEVTYPER, UDDANNELSESAFTALER, OPTAGELSE OG KOMPETENCEVURDERING UDDANNELSES- BEKENDTGØRELSEN OG -ORDNINGEN De faglige udvalg er i fuld gang med at udarbejde uddannelsesordninger og uddannelsesbekendtgørelser

Læs mere

Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011

Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011 Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011 1. Mål for grundskoleindsatsen i 2011: 97 % af eleverne fra grundskolen eller 10 klasse bliver tilmeldt og påbegynder en ungdomsuddannelse

Læs mere

Fra den 1. januar 2008 skal alle erhvervsskoler udbyde grundforløbspakker.

Fra den 1. januar 2008 skal alle erhvervsskoler udbyde grundforløbspakker. August 2008 Debatoplæg - Grundforløbspakker Det faglige udvalg for elektrikeruddannelsen ønsker, at det lokale uddannelsesudvalg for elektrikeruddannelsen er med til at sikre, at den enkelte skole har

Læs mere

Alle tilgang af elever til erhvervsuddannelserne

Alle tilgang af elever til erhvervsuddannelserne tilgang af elever til erhvervsuddannelserne Rapporten viser forskellige opgørelser af alle tilgangene til erhvervsuddannelserne. Dvs. det her er muligt at se alle tilgange, uanset om det er til grundforløbets

Læs mere

Resultatlønskontrakt 2016 evaluering

Resultatlønskontrakt 2016 evaluering Resultatlønskontrakt 2016 evaluering Basisramme Emne Evaluering Vægtning Målopfyldelse 1. Fokus på uddannelserne og rekruttering Sikre at flere unge vælger uddannelsesområdet sundhed-, omsorg og pædagogik

Læs mere

Skolens mål for gennemførelse: Grundforløb gennemførelse over 85% Hovedforløb gennemførelse over 90% Hhx og htx gennemførelse over 90%

Skolens mål for gennemførelse: Grundforløb gennemførelse over 85% Hovedforløb gennemførelse over 90% Hhx og htx gennemførelse over 90% Gennemførelsesprocenter for ungdomsuddannelserne Generelt for ungdomsuddannelserne I skolens bestræbelser på at øge gennemførelsen har vi sat fokus på at reducere fravær, da vi mener, det er den primære

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2011 Institutionens navn: Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole ( skovskolen) Institutionsnummer: 147431 Dato: 18/3 2011 Underskrift: (bestyrelsesformand)

Læs mere

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelser indenfor industri og håndværk Ves. 27-02-2015

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelser indenfor industri og håndværk Ves. 27-02-2015 Handlingsplan Indsatsområde Fokus Mål Initiativer 1. Valg af erhvervsuddannelse Vejledning om erhvervsuddannelser i grundskolen og efterskoler at flere unge vælger en erhvervsuddannelse indenfor industri

Læs mere

Frafald på erhvervsuddannelsernes grundforløb

Frafald på erhvervsuddannelsernes grundforløb Frafald på erhvervsuddannelsernes grundforløb 2013-2016 Et af målene med erhvervsuddannelsesreformen, der trådte i kraft i august 2015 er, at flere skal fuldføre erhvervsuddannelserne. I dette notat beskrives

Læs mere

Frafaldet på erhvervsuddannelserne er mindsket efter reformen

Frafaldet på erhvervsuddannelserne er mindsket efter reformen 14. november 218 218:23 Rettet 3. december 218 Figur 1 var fejlbehæftet (y-akse var forkert). Figur er udskriftet. Frafaldet på erhvervsuddannelserne er mindsket efter reformen Af Anne Nissen Bonde, Charlotte

Læs mere

Projektrapport. Januar 2008

Projektrapport. Januar 2008 Januar 2008 Projektrapport Projektnummer: 110860 Projekttitel: Screening af elevernes grundlæggende, alment faglige kompetencer forud for tilrettelæggelse af grundforløbet Formål Integration og frafald

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2012 Institutionens navn: Handelsfagskolen Institutionsnummer: 727401 Journalnr: 090.27K.391 Dato: 27.02.12 Henrik Dybdahl, bestyrelsesformand

Læs mere

VEJLEDNING TIL DE LOKALE UDDANNELSES- UDVALG. De lokale uddannelsesudvalgs ansvar for deres elever i skolepraktik

VEJLEDNING TIL DE LOKALE UDDANNELSES- UDVALG. De lokale uddannelsesudvalgs ansvar for deres elever i skolepraktik VEJLEDNING TIL DE LOKALE UDDANNELSES- UDVALG De lokale uddannelsesudvalgs ansvar for deres elever i skolepraktik August 2018 Kære Lokale Uddannelsesudvalg! De faglige udvalg har udarbejdet denne vejledning

Læs mere

Udviklingsredegørelse samt ansøgning om ændringer af uddannelsen for 2019

Udviklingsredegørelse samt ansøgning om ændringer af uddannelsen for 2019 Bilag 1: Skabelon for indsendelse af udviklingsredegørelser Udviklingsredegørelse samt ansøgning om ændringer af uddannelsen for 2019 Det faglige udvalgs navn Fagligt udvalg for den pædagogiske assistentuddannelse

Læs mere

Virksomhedsplan 2014 - Bilag

Virksomhedsplan 2014 - Bilag Virksomhedsplan 2014 - Bilag Praktikdag i slagterafdelingen på Uddannelsescenter Holstebro i 7. klasse med UD & OP programmet UU-Nordvestjylland varetager ungdommens uddannelsesvejledning i Holstebro,

Læs mere

Informationsindsamling vedr. frafald og gennemførelse

Informationsindsamling vedr. frafald og gennemførelse Informationsindsamling vedr. frafald og gennemførelse Ajourført den 7. marts 2016 Dette notat beskriver skolens egne tal for frafald og gennemførelse på skolens grundforløb og hovedforløb. Tallene supplerer

Læs mere

Handlingsplaner for øget gennemførelse på erhvervsuddannelserne. Analyse af erhvervsskolernes handlingsplaner 2009

Handlingsplaner for øget gennemførelse på erhvervsuddannelserne. Analyse af erhvervsskolernes handlingsplaner 2009 Handlingsplaner for øget gennemførelse på erhvervsuddannelserne Analyse af erhvervsskolernes handlingsplaner 2009 Handlingsplaner for øget gennemførelse på erhvervsuddannelserne Analyse af erhvervsskolernes

Læs mere

Strategi for perioden 2007-2010

Strategi for perioden 2007-2010 Strategi for perioden 2007-2010 HG strategi Vejle Handelsskole Boulevarden 48 7100 Vejle www.vejlehs.dk VEJLE Handelsskole HG Organisering af HG HG 2 teams HG detaillinien HG-kontorlinien HG-voksne HG-januar

Læs mere

Hvis der på statustidspunktet ikke er gået fx seks måneder siden start på uddannelsen tildeles status Ukendt.

Hvis der på statustidspunktet ikke er gået fx seks måneder siden start på uddannelsen tildeles status Ukendt. Frafald, grundforløb I forløbsstatistikken følges personer, der er startet på erhvervsuddannelsens grundforløb i løbet af et kalenderår. På forskellige statustidspunkter, fx tre eller seks måneder efter

Læs mere

Handleplan Praktikkontor og Udviklingsafdeling 2011-2012 Indsatsområder og handlingsplaner for EUD praktik & udvikling, 2011-2012

Handleplan Praktikkontor og Udviklingsafdeling 2011-2012 Indsatsområder og handlingsplaner for EUD praktik & udvikling, 2011-2012 Indsatsområder og handlingsplaner for EUD praktik & udvikling, 2011 - CPH WEST bygger på værdier om dialog, udvikling og lederskab på alle niveauer, hvilket afspejler sig i EUD-afdelingens målsætning om,

Læs mere

Børne- og Kulturchefforeningen BKF

Børne- og Kulturchefforeningen BKF Udviklingstendenser på vejledningsområdet set i lyset af kommunalreformen, globaliseringsrådets arbejde, regeringens velfærdsudspil og Preislerudvalgets forslag Oplæg om ungestrategi til UU Vestsjælland

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2015

Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2015 Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2015 Institutionens navn: Kjærgård Landbrugsskole Institutionsnummer:557302 Journalnr.: 090.30K.391 Dato Underskrift: (bestyrelsesformanden) Indsæt

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne Undervisningsministeriet 27. maj 2014 Udkast Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv samt pligt

Læs mere

TEKNOLOGISK INSTITUT. Trin og niveaudeling. Evaluering af initiativer til fastholdelse af elever i erhvervsuddannelse

TEKNOLOGISK INSTITUT. Trin og niveaudeling. Evaluering af initiativer til fastholdelse af elever i erhvervsuddannelse TEKNOLOGISK INSTITUT Trin og niveaudeling Evaluering af initiativer til fastholdelse af elever i erhvervsuddannelse Analyse og Erhvervsfremme April/2009 Indhold 1. INDLEDNING...3 2. IMPLEMENTERING AF TRIN

Læs mere

Hvis der på statustidspunktet ikke er gået fx seks måneder siden start på uddannelsen tildeles status Ukendt.

Hvis der på statustidspunktet ikke er gået fx seks måneder siden start på uddannelsen tildeles status Ukendt. Frafald, grundforløb I forløbsstatistikken følges personer, der er startet på erhvervsuddannelsens grundforløb i løbet af et kalenderår. På forskellige statustidspunkter, fx tre eller seks måneder efter

Læs mere

MARS Selvevaluering IT & Data Odense-Vejle September 2010 MARS. Selvevaluering IT & Data Odense Vejle. September 2010

MARS Selvevaluering IT & Data Odense-Vejle September 2010 MARS. Selvevaluering IT & Data Odense Vejle. September 2010 MARS Selvevaluering IT & Data Odense Vejle 1 INTRODUKTION I den følgende præsenteres resultaterne af afdelingens selvevaluering på baggrund af MARS modellen. Evalueringen er foretaget med udgangspunkt

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til. ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til. ungdomsuddannelserne Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om uddannelse og erhverv samt pligt til uddannelse, beskæftigelse m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Virksomhedsplan Bilag

Virksomhedsplan Bilag Virksomhedsplan 2013 - Bilag Til uddannelsesmønstring på skoleskibet Marilyn Anne i 7. klasse med UD & OP programmet UU-Nordvestjylland varetager ungdommens uddannelsesvejledning i Holstebro, Lemvig og

Læs mere

Handlingsplaner gældende for Teknisk EUD V45

Handlingsplaner gældende for Teknisk EUD V45 Handlingsplaner 2013-2014 gældende for Teknisk EUD V45 Smedeafdelingen (Produktion og Udvikling GF + HF): Generelt set er der sket et pædagogisk løft i afdelingen, idet lærerne har gennemført et projektforløb

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning. Undervisningsministeriet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Den 12. januar 2018 Sags nr.

Indholdsfortegnelse. 1. Indledning. Undervisningsministeriet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Den 12. januar 2018 Sags nr. Undervisningsministeriet Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Den 12. januar 2018 Sags nr. 18/00097 Vejledning til erhvervsskoler, faglige udvalg, lokale uddannelsesudvalg og Ankenævnet vedrørende Praktikvirksomheder

Læs mere

Vi vil se på hvilke tiltag der har virket og hvilke tiltag der skal justeres eller udfases.

Vi vil se på hvilke tiltag der har virket og hvilke tiltag der skal justeres eller udfases. Indledning I denne handlingsplan har vi arbejdet med de udfordringer vi på Gråsten Landbrugsskole har i forbindelse med øget gennemførelse på vore uddannelser. Vi vil se på hvilke tiltag der har virket

Læs mere

Frafaldsindikatorer til opfølgning på eud reformens klare mål 2, herunder socioøkonomisk reference og frafald fra uddannelsesstart til hovedforløb

Frafaldsindikatorer til opfølgning på eud reformens klare mål 2, herunder socioøkonomisk reference og frafald fra uddannelsesstart til hovedforløb Frafaldsindikatorer til opfølgning på eud reformens klare mål 2, herunder socioøkonomisk reference og frafald fra uddannelsesstart til hovedforløb Et af hovedmålene med erhvervsuddannelsesreformen er,

Læs mere

Nydanske unge på erhvervsuddannelserne

Nydanske unge på erhvervsuddannelserne Fakta om integration: Nydanske unge på erhvervsuddannelserne Januar 2012 Fakta om integration: Nydanske unge på erhvervsuddannelserne Udgiver: Social- og Integrationsministeriet Holmens Kanal 22 1060 København

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Social- og sundhedsuddannelserne 2010 Institutionens navn: Social- og sundhedsskolen Skive-Thisted-Viborg Institutionsnummer: 787409 Dato: få Underskrift: (bestyr ises

Læs mere

Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund.

Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund. Procesbeskrivelse af EGU-afklaringsforløb Guldborgsund. Alle unge1 der påbegynder et forløb på MultiCenter Syd, har forinden opstart været omkring Ungdommens Uddannelsesvejledning, således alle unge på

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse Handlingsplan for øget gennemførelse Social- og sundhedsuddannelserne 2010 Institutionens navn: SOSU Nord Institutionsnummer: 851452 Dato: 1. marts 2010 Underskrift: (bestyrelsesformand) Indsæt link til

Læs mere

lyst til at lære arbejde

lyst til at lære arbejde efterskole engagement erhvervsuddannelse arbejde ung lyst til at lære praktik uddannelsesplan gymnasieuddannelse 3. KVARTAL 1 Kvartalsrapport 3. kvartal Kvartalsrapporten for 3. kvartal kan give et overblik

Læs mere

30.9.2014. Erhvervsskole Reform 2015. Mere attraktive erhvervsuddannelser. Højere krav Bedre uddannelser Flere muligheder

30.9.2014. Erhvervsskole Reform 2015. Mere attraktive erhvervsuddannelser. Højere krav Bedre uddannelser Flere muligheder Erhvervsskole Reform 2015 30.9.2014 Mere attraktive erhvervsuddannelser Højere krav Bedre uddannelser Flere muligheder Adgangskrav: 2,0 i dansk og matematik Tilmeldingsbegrænsning: 1 forsøg på GRF1 3 forsøg

Læs mere

Odense Tekniske Skole. Hvad Tekst Link til ots.dk

Odense Tekniske Skole. Hvad Tekst Link til ots.dk Formativ evaluering (Løbende evaluering) Formålet med den løbende evaluering er at afdække elevens tilfredshed med og udbytte af undervisningen. Hensigten er, at lærer og elev kan indrette den videre undervisning

Læs mere

Erhvervs- GrundUddannelsen

Erhvervs- GrundUddannelsen Information om Erhvervs- GrundUddannelsen ErhvervsGrundUddannelsen Vestergade 58 N 8000 Århus C Tlf: 8940 1370 Fax: 8613 5559 www.amcmidt.dk egu@msb.aarhus.dk INDHOLD Denne folder skal informere om ErhvervsGrundUddannelsen

Læs mere

Dansk Byggeri og 3F. Analyse af unge med uddannelsesaftale, som ikke fuldfører EUD bygge og anlæg. Kvantitativ belysning.

Dansk Byggeri og 3F. Analyse af unge med uddannelsesaftale, som ikke fuldfører EUD bygge og anlæg. Kvantitativ belysning. Dansk Byggeri og 3F Analyse af unge med uddannelsesaftale, som ikke fuldfører EUD bygge og anlæg Kvantitativ belysning April 2013 Seniorkonsulent Kim Madsen Side 1 Analyse af unge med uddannelsesaftale,

Læs mere

Tal for produktionsskoler i kalenderåret 2007

Tal for produktionsskoler i kalenderåret 2007 Tal for produktionsskoler i kalenderåret 2007 Af Asger Hyldebrandt Pedersen Fra 2006 til 2007 var der 15 pct. færre deltagere på produktionsskolerne. Alderen på startende elever faldt. Tæt på én ud af

Læs mere

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016.

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016. Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016. Dette skoleår vil være præget af implementeringen af reform på erhvervsuddannelserne. Reformens mål er overordnet at skabe bedre

Læs mere

Hvad med produktionsskolebaseret erhvervsuddannelse og kombinationsforløb?

Hvad med produktionsskolebaseret erhvervsuddannelse og kombinationsforløb? Spørgsmål og svar Af Kim Dehn Hvad med EUX-elever? Svar: EUX er en mulighed for at tage en studiekompetencegivende eksamen i forbindelse med en erhvervsuddannelse. EUX-eleverne indgår i opgørelserne på

Læs mere

Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan.

Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan. Projekt Sæt skub i EGU i Frederikshavn Kommune. Indhold, rammer og tidsplan. Lovgivning vedr. erhvervsgrunduddannelserne Den 15. august 2007 trådte en ny lov vedr. erhvervsgrunduddannelserne (EGU) i kraft

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse

Handlingsplan for øget gennemførelse 086.182.021 Erhvervsuddannelser 2009 Institutionens navn: Aarhus tekniske Skole Institutionsnummer: 751401 28. februar 2009 Peter Bæk Formand / Annette E. Lauridsen Direktør Link til handlingsplanen: http://www.ats.dk/?side=566

Læs mere

Faktaark: Ungdomsuddannelser

Faktaark: Ungdomsuddannelser Faktaark: Ungdomsuddannelser Disruptionrådets sekretariat Ungdomsuddannelserne i Danmark hviler på en stærk tradition med faglig stolthed. Langt størstedelen af alle unge fortsætter efter 9. eller 10.

Læs mere

LOKAL UNDERVISNINGSPLAN (LUP) ERHVERVSUDDANNELSERNE SVENDBORG ERHVERVSSKOLE

LOKAL UNDERVISNINGSPLAN (LUP) ERHVERVSUDDANNELSERNE SVENDBORG ERHVERVSSKOLE LOKAL UNDERVISNINGSPLAN (LUP) ERHVERVSUDDANNELSERNE SVENDBORG ERHVERVSSKOLE Indhold Generelt for Svendborg Erhvervsskole - Erhvervsuddannelserne... 3 Praktiske oplysninger... 4 Skolens pædagogiske og didaktiske

Læs mere

Faktakort lavet på baggrund af. Mini-felt-analyse på EUD-indgange i Vejle, 2013/14.

Faktakort lavet på baggrund af. Mini-felt-analyse på EUD-indgange i Vejle, 2013/14. PROJEKT REFLECT UU-VEJLE Faktakort lavet på baggrund af Mini-felt-analyse på EUD-indgange i Vejle, 2013/14. Med udgangspunkt i en samfundsmæssig interesse i, at få flere unge over i et uddannelsesforløb

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse. Erhvervsuddannelserne

Handlingsplan for øget gennemførelse. Erhvervsuddannelserne Handlingsplan for øget gennemførelse Erhvervsuddannelserne 2009 Institutionens navn: Djurslands Erhvervsskoler Grenaa Handelsskole og Grenaa Tekniske Skole Institutionsnummer: 707403 Dato: 19. februar

Læs mere

Hvis der på statustidspunktet ikke er gået fx seks måneder siden start på uddannelsen tildeles status Ukendt.

Hvis der på statustidspunktet ikke er gået fx seks måneder siden start på uddannelsen tildeles status Ukendt. Frafald, grundforløb I forløbsstatistikken følges personer, der er startet på erhvervsuddannelsens grundforløb i løbet af et kalenderår. På forskellige statustidspunkter, fx tre eller seks måneder efter

Læs mere