KONTROLPUNKTER. Midlertidig endelig dansk version (I tvivlstilfælde se venligst den engelske version) Ufravigeligt krav. Anbefaling.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KONTROLPUNKTER. Midlertidig endelig dansk version (I tvivlstilfælde se venligst den engelske version) Ufravigeligt krav. Anbefaling."

Transkript

1 Page: 1 of 10 CB CB. 1 SPORBARHED CB BASIS MODUL FOR AFGRØDER Er GLOBALGAP (EUREPGAP) registrerede produkter sporbart fra den registrerede producent (og andre relevante registrerede arealer) hvor de har været dyrket? CB. 2 OPFORMERINGSMATERIALE CB Kvalitet og sundhed CB Er der dokumenter, der garantere frøkvalitet (fri for skadelige sygdomme, skadedyr, vira m.m.)? CB CB CB Er alle kvalitetsgarantier eller certificerede produktgarantier dokumenteret for alle indkøbte opformeringsmatrialer? Er det købte opformeringsmatriale fri for synlige tegn for skadedyr og sygdomme? Findes der et operationelt plante sundhedskontrol system for egen produktion af opformeringsmateriale? CB Resistens overfor skadedyr og sygdomme CB Overvejer producenten at vælge sorter efter skadedyrs- og svamperesistent/-tolerancer? CB Kemiske behandliger DLBR Hjælpe skema nr. Nr. 14 Nr. 15 CB Er behandlinger af frø/småplanter/grundstammer blevet registreret? CB CB Såning/plantning CB Er behandlinger med plantebeskyttelsesmidler på egen produktion af opformeringsmateriale blevet dokumenteret? Gemmer producenten registreringer på så-/plantningsmetode, så-/plantetal, så-/plante-dag? CB Genetisk modificerede organismer - GMO (Ikke aktuel, hvis der ikke anvendes afgrøder, der er geniske modificerede) CB CB CB Overholder producenten landets love for plantning af eller forsøg med GMO produktion? Findes der tilgængelige documenter når producenten dyrker genetisk modificerede organismer? informerede producenten kunderne direkte om status for GMO i produktet? DLBR Hjælpe skema nr. DLBR Hjælpe skema nr.

2 Page: 2 of 10 CB CB Findes der en plan for hvordan det håndteres at have GM organismer (afgrøder og forsøg) hvori der bliver sat strategier for at minimere risici for sammenblanding ved f.eks. uheld med nærliggende non-gmo afgrøder og opretholde produktets kvalitet. Er GMO afgrøder opbevaret separat fra andre afgrøder for at undgå eventuel sammenblanding? CB. 3.. STYRING OG PLANLÆGNING AF PRODUKTIONSAREALERNE CB Sædskifte Nr. 17 CB Er der, hvor det er fornuftigt, afgrøde rotation (sædskifte)? Nr. 17 CB. 4 STYRING AF PRODUKTIONSAREALERNE CB Kortlægning af jordtype CB Er der udarbejdet et kort over jordtype? CB Kultivering CB CB Jorderosion CB Anvendes der teknik der forbedre elle bevarer jordstrukturen, og forebygger jordpakning? Anvendes der markteknik, der så vidt det er muligt reducerer jorderosion? CB. 5 BRUG AF GØDNING CB Næringsstofbehov CB Er tilførslerne med alt handelsgødning og husdyrgødning udbragt på tidspunkter, der maksimere effektiviteten og/eller optagelsen på den afgrøde, der behandles? Nr. 16 CB Rådgivning i kvalitet og type af gødning CB CB Er de rådgivere, der anvendes til at rådgivninge i anvendelse af gødning (organisk og uorgansisk) kompetente, kvalificerede og indehaver af et nationalt certifikat eller tilsvarende? Producenter, der bruger proffesionel hjælp (rådgivere og konsulenter) i forbindelse med brugen af gødning for at supplere dem selv, er de personer, der bruges kompetente til at yde den rådgivning? Hvor der ikke anvendes rådgivere, er producenten da i stand til at demonstrerer kompetence og viden? CB Registreringer af tilførsler CB Er alle tilførsler af gødskning (inkl. bladgødskning), både organsik og uorganisk, blevet registreret inkl. reference nummer på mark, plantage Nr. 16 eller væksthus?

3 Page: 3 of 10 CB CB CB CB CB Er alle tilførsler af gødskning (inkl. bladgødskning), både organisk og uorganisk blevet registreret med dato? Er alle tilførsler af gødskning (inkl. bladgødskning), både organisk og uorganisk blevet registreret med type? Er alle tilførsler af gødskning (inkl. bladgødskning), både organisk og uorganisk blevet registreret med mængde? Er alle tilførsler af gødskning (inkl. bladgødskning), både organisk og uorganisk blevet registreret med den anvendte metode? Er alle tilførsler af gødskning (inkl. bladgødskning), både organisk og uorganisk blevet registreret med navn på den der har udført arbejdet? Nr. 16 Nr. 16 Nr. 16 Nr. 16 Nr. 16 CB Gødningsudstyr CB CB Lager til gødning CB Er gødningsudstyret holdt i god stand og kontrolleret årligt for at sikre korrekte gødningstilførsler? Er der en lageliste for uorganisk gødning, der er opdateret og tilgængelig på produktionsstedet? Nr. 18 Nr. 19 Nr. 20 CB Er uorganisk gødning opbevaret separat fra plantebeskyttelses midler? CB Er uorganisk gødning opbevaret på et overdækket areal? CB Er den uorganiske gødning opbevaret på et rengjort areal? CB Er uorganisk gødning opbevaret på et tørt område? CB CB CB CB Organisk gødning Er den uorganske gødning opbevaret på en fornuftig måde, som reducerer risikoen for forurening af vand ressourcer? Er organisk gødning opbevaret på en forsvarlig måde, som reducere risikoen for forurening af miljøet? Bliver den uorganiske og den organiske gødning opbevaret separat fra friske produkter/te/friske kaffebønner? CB Er det forbudt at anvende human slam i produktionen? CB Er der udført en risikoanalyse for organisk gødning indeholdene kilder og karakterer, før udkørselen? CB Er der taget højde for næringsstofindholdet i den tilførte organiske gødning? Nr. 16

4 Page: 4 of 10 CB Uorganisk gødning CB Er indkøbt uorganisk gødning ledsaget af dokumentation på næringsstofindholdet (N,P,K)? Nr. 19 Nr. 20 CB Findes der dokumentation på det kemiske indhold på alt indkøbt gødning, som inkludere tungmetaller? CB. 6 VANDING/GØDNINGSVANDING CB Vurdering af vandingsbehovet CB Anvendes der en systematisk metode til at kalkulere vandingsbehovet i afgrøden? CB Vandings/gødningsvandingsmetode CB CB CB Kan producentern begrunde den anvendte vandingsmetode i lyset af beskyttelse af vandressourcerne? Er der en ledelsesplan for at optimisere brugen af vand og minimere vandtab? Er alle registreringer på brug af vand til vanding/gødningsvanding er opdateret? CB Kvalitet af vandingsvand CB CB CB Er der lavet forbud mod brug af ubehandlet spildevand anvendt til vanding/gødningsvanding? Er den årlige risikovurdering for forurening af vandingsvand/gødningsvand blevet udført? Er vandingsvandet blevet analyseret med den frekvens som risikovurderingen har defineret (CB.6.3.2) CB Er analysen udført af et egnet labortorium? CB Er der reageret på dårlige resultater? CB Vandforsyning af vand til vanding/gødningsvanding CB For at beskytte miljøet, er vandet da hentet fra en bæredygtig kilde? CB Er der brugt rådgivning fra myndighederne til at søge om vandindvinding, hvor det er krævet af lovgivningen?

5 Page: 5 of 10 CB. 7 INTEGRERET STYRING AF SKADEGØRER CB CB CB CB Har man modtaget assistance til implementering af IPM systemet gennem træning/kursus eller rådgivning? Nr. 21 Nr. 22 Kan producenten bevise at der er implementeret aktiviteter, der falder ind under kategorien "forebyggelse"? Nr. 21 Nr. 22 Kan producenten bevis implementering af mindst 1 aktivitet, der falder ind under kategorien "observationer og varsling"? Nr. 21 Nr. 22 Kan producenten bevise implementering af mindst en aktivitet, der falder ind under kategorien "Indgriben"? Nr. 21 Nr. 22 CB Hvor der er anvendt plantebeskyttelsesmidler, er behandlingen da blevet udført med passende minimal indsats? Nr. 21 Nr. 22 Er der anvendt de anbefalinger der findes på etiketten vedr. anti-resistet CB for at forebygge resistens eller nedsat effekt af tilgængelige plantebeskyttelsesmidler? CB. 8 PLANTEBESKYTTELSESMIDLER CB Valg af plantebeskyttelsesmidler CB CB Er plantebeskyttelsesmidlerne blevet anvendt imod det som produktets etikette anbefaler? Anvender producenten kun plantebeskyttelsesmidlet på den afgrøde, som er de er registreret til, i det land hvor det anvendes? For certificering af Blomster og Prydplanter (Der ikke er til salg for human og/eller animal fortæring), er dette element fravigeligt, MEN FO skal efterleves. CB Bliver fakturaer gemt på de plantebeskyttelsesmidler, der er registreret? Nr. 22 Nr. 22 CB Findes der en gyldig liste over plantebeskyttelsesmidler, der bliver brugt og er godkendt til at blive anvendt i den(de) afgrøde(r) der dyrkes? Nr. 24 CB CB CB Er der en proces, der forbyder at kemikaler som er forbudt i den Europæiske Union ikke bliver anvendt på de afgrøder, der er planlagt til at blive solgt i den Europæiske Union? Hvis valget af plantebeskyttelsesmidler er foretaget af rådgivere, kan de så vise kompetence? Hvis valget af plantebeskyttelsesmidler er udarbejdet af producenten selv, kan kompetence og viden så demonstreres? CB Plantebeskyttelses registreringer Nr. 8

6 Page: 6 of 10 CB Er alle behandlinger med plantebeskyttelsesmidler blevet registreret inkl. afgrødenavn og/eller sort? CB CB CB Er alle behandlinger med plantebeskyttelses midler registreret inklusiv stedet for hvor de er anvendt? Er alle behandlinger med plantebeskyttelsesmidler blevet registreret inklisiv dato for behandlingerne? Er alle behandlinger med plantebeskyttelsesmidler blevet registreret inklusiv produktets handelsnavn? CB Er den person, der udfører sprøtningerne blevet identificeret? CB CB CB CB CB Er alle behandlinger med plantebeskyttelsesmidler registreret inklusiv begrundelse for behandlingen? Er alle behandlinger med plantebeskyttelsesmidler blevet registrerret inklusiv navnet på den person der er teknisk ansvarlig? Er alle behandlinger med plantebeskyttelsesmidler blevet registreret inklusiv passende informationer for identifikation af mængden af det tilførte middel? Er alle behandlinger med plantebeskyttelsesmidler blevet registreret inklusiv anvendelse af maskiner? Er alle behandlinger med plantebeskyttelsesmidler blevet registreret inklusiv behandligsfrister? CB Behandlingsfrister (Ikke aktuel for blomster og prydplanter standarden) CB Er de registrerede behandlingsfrister blevet overholdt? CB Sprøjteudstyr CB CB Bliver sprøjteudstyret holdt i god stand og bliver årligt efterprøvet for at sikre præcis behandling? Deltager producenten i et uafhængigt kalibrerings certificerings system, hvor det er muligt? Nr. 18 Nr. 18 CB Hvor der blandes plante beskyttelsesmidler, er den korrekte håndtering og fyldningsprocedure fulgt efter beskrivelsen på etiketten? CB Håndtering af overskydende plantebeskyttelsesmidler.

7 Page: 7 of 10 CB CB CB CB Bliver overskydende tankmiks og vaskevand håndteret i følge national eller lokal lovgivning, hvor de eksistere, eller i deres fravær lever op til kontrolpunkt CB og CB.8.5.3, de skal begge opfyldes og vil blive betragtet som mindre afvigelse? Bliver den overskydende tankmiks eller vaskevand tilført en ubehandlet del af afgrøden, så længe den anbefalede dosis ikke bliver overskredet og bliver det registrert? Bliver den overskydende tankmiks eller vaksevand tilført specielle brakarealer, hvor det er tilladt, og bliver det registreret? Restkoncentrationsanalyse for plantebeskyttelsesmidler (Ikke aktuel for producenter af blomster og prydplanter) CB Er den korrekte procedure for prøvetagning fulgt? Nr. 24 Nr. 25 CB Kan producenten eller producentens kunder skaffe aktuelle beviser på, at der årligt (eller oftere) er udført restkoncentrationsanalyse eller deltagelse i en tredie parts restkoncentrations varslingssystem, som er sporbart til produktionsstedet og dække de aktuelle planteværnsmidler, der er anvendt på afgrøden/på produktet? Nr. 24 Nr. 25 CB CB CB Er producenten (eller producentens kunde) i stand til at demonstrerer informationer i forhold til på hvilket marked producenten har intentioner til at sælge produktet, og kendskab til det aktuelle maksimale lovlige restkoncentration (MRL) på markedet? Er der udført handlinger for at møde et i niveauet for restkoncentrationer af plantebeskyttelsesmidler -MRL på det marked at producenten har planer at forhandle hans produkter i? Er der er udarbejdet en aktionsplan der skal tages i anvendelse i tilfælde af at der sker overskridelser af niveauet for restkoncentrations analyser (MRL), enten for det land produktet bliver produceret i eller det land det skal eksporters til? Nr. 24 Nr. 25 Nr. 24 Nr. 25 Nr. 24 Nr. 25 CB Er det laboratorium, der er anvendt til analyser akkrediteret af en kompetent national myndighed til ISO eller lignende standard? CB Lager til plantebeskyttelsesmidler CB CB Overholdes lokal lovgivning, ved den måde plantebeskyttelsemidlerne bliver opbevaret på? Er plantebeskyttelsesmidlerne opbevaret på en lokation der er passende stand?

8 Page: 8 of 10 CB Er alle plantebeskyttelsesmidler opbevaret på en lokation, der er sikker? CB CB CB Er lageret til plantebeskyttelsesmidlerne i stand til at holde en passende temperatur? Er plantebeskyttelsesmidlerne opbevaret et sted hvor der er nedsat brandfare? Er plantebeskyttelsesmidlerne opbevaret et sted hvor der er ventileret (i tilfælde af "walk-in" lager)? CB Er lageret til plantebeskyttelsesmidler oplyst? CB CB Er alle plantebeskyttelsesmidler opbevaret på et sted, hvor der ikke findes andre materialer? Er alle hylder i lageret til plantebeskyttelsesmidler lavet af ikke absorberende materiale? CB Er lageret til plantebeskyttelsesmidler i stand til at tilbageholde spild? CB Er der facilteter til afmåling og blanding af plantebeskyttelsesmidler? Nr. 18 CB Findes der faciliteter til opsamling af spild? CB Er nøgler og adgang til kemikalierummet begrænset til medarbejder der har formel træning i håndtering af plantebeskyttelsesmidler? CB Er lagerets produkter dokumenteret og let tilgænge? CB Er alle plantebeskyttelsesmidler opbevaret i deres originale emballage? CB Er de plantebeskyttelsesmidler, der er godkendt til anvendelse i den gruppe afgrøder, der indgår i sædskiftet opbevaret adskilt fra de plantebeskyttelsesmidler, der anvendes til andet formål? CB Er de flydende midler opbevaret på hylder under pulvermidlerne? CB CB Håndtering af plantebeskyttelsesmidler Er alle medarbejder som har kontakt med plantebeskyttelsesmidler blevet tilbudt frivillig årlige sundheds kontrol?

9 Page: 9 of 10 CB CB Tager producenten hensyn til adgang til af anbefalede genindtræden på arealerne? Bliver de anbefalede genindtræden (re-entering) anbefalinger overvåget? CB Findes der advarselsskilte indenfor 10 meter fra kemikalierummet? CB Findes der førstehjælpsudstyr som kan afhjælpe uheld med plantebeskyttelsesmidler på sprøjteføren? CB Tom emballage fra plantebeskyttelsesmidler CB Bliver genbrug af tom emballage fra plantebeskyttelsesmidler, til at opbevare eller til at transportere produkter af anden end identiske Nr. 12 produkter udgået? CB Bliver bortskaffelsen af tom plantebeskyttelses emballage håndteret på en sådan måde, at det ikke kommer i kontakt med mennesker? Nr. 12 CB Bliver bortskaffelsen af tom plantebeskyttelses emballage foretaget på en sådan måde, at det forebygger forurening af miljøet? Nr. 12 CB Bliver et officielt affaldssystem anvendt hvor det er muligt? CB CB CB Hvis der er et indsamlingssystem, er den tomme emballage passende opbevaret, afmærket og håndteret efter de regler der er for indsamlingssystemet? Bliver den tomme emballage renset enten via brug af integreret trykrensnings system på sprøjteudstyret, eller ved i det mindste at have skyllet emballagen 3 gange? Bliver skyllevandet fra den tomme emballage hældt over i sprøjteudstyrets tank? CB Bliver tom emballage opbevaret sikkert indtil deponering er muligt? CB Er der kendskab til alle lokale regulativer i forhold til afhændelse eller destruktion af emballage?

10 Page: 10 of 10 CB Udgåede plantebeskyttelsesmidler CB Er udgåede plantebeskyttelsesmidler sikkert håndteret og identificeret og disponeret via authoriserede eller godkendte kanaler? Nr. 12

Hjælpeskema til GLOBALGAP - certificering Side: Side 1 af 1. Ejendom: Mærkerapport (hvor er de enkelte juletræer fældet/markeret)

Hjælpeskema til GLOBALGAP - certificering Side: Side 1 af 1. Ejendom: Mærkerapport (hvor er de enkelte juletræer fældet/markeret) Nr. CB1 A Godkendt af Dok Nr. Revisions dato: Sporbarhed Ejendom: Mærkerapport (hvor er de enkelte juletræer fældet/markeret) Pallerapport (hvor er pallerne lavet) Mark/afd-nr. Kvalitet Størrelse Etiketfarve

Læs mere

Kontrolpunkter og kravspecifikationer AFGRØDEBASIS. Dansk version i tvivlstilfælde se venligst den engelske version Endelig Version 4.

Kontrolpunkter og kravspecifikationer AFGRØDEBASIS. Dansk version i tvivlstilfælde se venligst den engelske version Endelig Version 4. GLOBALG.A.P. Kontrolpunkter og kravspecifikationer AFGRØDEBASIS Dansk version i tvivlstilfælde se venligst den engelske version Endelig Version 4.0_Mar2011 Gyldig fra: 1. marts 2011 Obligatorisk fra: 1.

Læs mere

Checklist AFGRØDEBASIS

Checklist AFGRØDEBASIS AFGRØDEBASIS Dansk version i tvivlstilfælde se venligst den engelske version Endelige Version 4.0_Mar2011 Gyldig fra: 1. marts 2011 Obligatorisk fra: 1. januar 2012, Spichernstr. 55, 50672 Köln (Cologne)

Læs mere

DAFA s. HACCP-guidelines. I henhold til DS 3027. DAFA Side 1 af 9

DAFA s. HACCP-guidelines. I henhold til DS 3027. DAFA Side 1 af 9 s HA-guidelines I henhold til DS 3027 Side 1 af 9 s HA guidelines for Operatører. Afsnit 1 1.1. Hvad er HA? Side 3 1.2. HA-processen Side 4 1.3. Flowdiagram for HA-systemet Side 5 1.4. Kontrol og rapportering

Læs mere

Checklist Afgrødebasis DANSK VERSION (I tvivlstilfælde se venligst den engelske version)

Checklist Afgrødebasis DANSK VERSION (I tvivlstilfælde se venligst den engelske version) Side: 1 of 41 CB CB.1 AFGRØDEBASIS SPORBARHED Sporbarhed letter tilbagekaldelse/tilbagetrækning af fødevarer og gør det muligt at udstyre kunderne med målrettede og præcise oplysninger om de involverede

Læs mere

Bedste praksis for håndtering af bekæmpelsesmidler

Bedste praksis for håndtering af bekæmpelsesmidler Bedste praksis for håndtering af bekæmpelsesmidler Anbefalingerne er udarbejdet i LIFE-projektet TOPPS, som har til formål at forebygge punktkildeforurening med pesticider. Transport 1. Transporter bekæmpelsesmidler

Læs mere

Kriterier for godkendelse af pesticider i den nye pesticidforordning. Funktionsleder Nina Sørup Hansen, Miljøstyrelsen

Kriterier for godkendelse af pesticider i den nye pesticidforordning. Funktionsleder Nina Sørup Hansen, Miljøstyrelsen Kriterier for godkendelse af pesticider i den nye pesticidforordning Funktionsleder Nina Sørup Hansen, Miljøstyrelsen Lovgivning Eksisterende lovgivning: Rådets direktiv 91/414/EØF om markedsføring af

Læs mere

Netplan A/S. Periodisk audit, P1. Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2008. 2013-aug-30 til 2013-aug-30. Certificeringens dækningsområde

Netplan A/S. Periodisk audit, P1. Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2008. 2013-aug-30 til 2013-aug-30. Certificeringens dækningsområde Ledelsessystemcertificering 2013-aug-30 til 2013-aug-30 Certificeringens dækningsområde DNV teamleader: Auditteam: Rådgivning indenfor IT- og telenetværk Jesper Halmind Jesper Halmind Projektnr.:PRJC-300259-2011-MSC-DNK

Læs mere

Arbejdsmiljøcertificering Selvevaluering i forhold til DS/OHSAS og bek. 87

Arbejdsmiljøcertificering Selvevaluering i forhold til DS/OHSAS og bek. 87 Arbejdsmiljøcertificering Selvevaluering i forhold til DS/OHSAS 18001 og bek. 87 Punkt Emne Bemærkninger Handlingsplan 4.1 Generelle krav Organisationen skal etablere og vedligeholde et arbejdsmiljøledelses-system

Læs mere

Fødevarestyrelsen. Nye regler for spirevirksomheder. 25.07.2013 J.nr. 2013-28-2301-01326/NLN/CAM

Fødevarestyrelsen. Nye regler for spirevirksomheder. 25.07.2013 J.nr. 2013-28-2301-01326/NLN/CAM Fødevarestyrelsen FØDEVARESTYRELSEN 25.07.2013 J.nr. 2013-28-2301-01326/NLN/CAM Nye regler for spirevirksomheder 1 Indledning Europa Kommissionen har i marts 2013 vedtaget fire nye forordninger, som skal

Læs mere

Egedal Kommune. Re-certificeringsaudit. Ledelsessystemcertificering ISO 9001: apr-28 til 2015-apr-29. Certificeringens dækningsområde

Egedal Kommune. Re-certificeringsaudit. Ledelsessystemcertificering ISO 9001: apr-28 til 2015-apr-29. Certificeringens dækningsområde Ledelsessystemcertificering 2015-apr-28 til 2015-apr-29 Certificeringens dækningsområde Hidtidigt gyldighedsområde: Sagsbehandling på natur- og miljøområdet Nyt gyldighedsområde: Administration og sagsbehandling

Læs mere

5.1.2 Kan IO identificeres i organisati- onen?

5.1.2 Kan IO identificeres i organisati- onen? Rød: Udgår af 17020 Gul: Ændringer og tilføjelser i 17020:2012 ISO 17020:2005, ISO 17020:2012 3 Administrative krav 5 Krav til opbygning 5.1 Administrative krav 3.1 Juridisk identificerbar afd. 5.1.1 Juridisk

Læs mere

GLOBALG.A.P. certificering hos AgroManagement

GLOBALG.A.P. certificering hos AgroManagement GLOBALG.A.P. certificering hos AgroManagement Hovedaktiviteten i AgroManagement er certificering efter GLOBALG.A.P. standarden, der er udviklet til primærproduktion inden for landbrug, gartneri, husdyr

Læs mere

Combipack Danmark A/S

Combipack Danmark A/S Ledelsessystemcertificering 09. december 2014 Certificeringens dækningsområde DNV GL teamleader: Kompetencecenter for lager og logistik, herunder pakning, opbevaring, håndtering og risikostyring af temperaturfølsomme

Læs mere

Kravspecifikation Tækkearbejde af bygninger

Kravspecifikation Tækkearbejde af bygninger Kravspecifikation Tækkearbejde af bygninger Særlige vilkår for certificering af virksomheder der udfører Tækkearbejde af bygninger D&J-TL/BK /SVC/2016 Rev 03 07.09. 2016 01 Formål/mål 2 02 Krav til certificeringsorganet

Læs mere

GLOBALG.A.P. certificering hos AgroManagement

GLOBALG.A.P. certificering hos AgroManagement GLOBALG.A.P. certificering hos AgroManagement Kirketoften 5 Gamtofte 5610 Assens Denmark AgroManagement Blev etableret af Inge Bodil Jochumsen i 2007. Formålet med at etablere AgroManagement var at kunne

Læs mere

Bredtvirkende - aktivt mod de fleste planter Hurtigtvirkende mod ukrudt og mos Genplantning kan foretages så snart ukrudtet er visnet

Bredtvirkende - aktivt mod de fleste planter Hurtigtvirkende mod ukrudt og mos Genplantning kan foretages så snart ukrudtet er visnet LABSC_5011_A_PacTec Bayer Environmental Science AGCI Date : 19/10/17 Auteur : Ch. Må kun anvendes til ukrudtsbekæmpelse på parkeringsarealer, veje, indkørsler, fortove, havegange, Dette plantebeskyttelsesmiddel

Læs mere

Vejledning om kvalitetsstyring og HACCP ved brug af tilsætningsstoffer og forblandinger på landbrug (HACCP-landbrug)

Vejledning om kvalitetsstyring og HACCP ved brug af tilsætningsstoffer og forblandinger på landbrug (HACCP-landbrug) Vejledning om kvalitetsstyring og HACCP ved brug af tilsætningsstoffer og forblandinger på landbrug (HACCP-landbrug) Indhold 1. Indledning... 1 2. Kvalitetsstyring... 1 3. Risikoanalyse - HACCP-analyse...

Læs mere

Dansk Energi Center A/S Karisevej Haslev

Dansk Energi Center A/S Karisevej Haslev Kvalitetshåndbog for: Dansk Energi Center A/S Karisevej 72 4690 Haslev Scope: Salg, opstilling, service og vedligeholdelse af sikkerhedsventiler, køleanlæg, varmepumpe anlæg og solcelleanlæg. Fyldningstilladelse

Læs mere

Kontrollens udførelse

Kontrollens udførelse Ikke ækvivalente bestemmelser, jf. bilag 2 Bilag 3 Bestemmelser i Foderhygiejneforordningen, som ikke er ækvivalente med bestemmelser i Fødevarehygiejneforordningerne og som altid skal kontrolleres, når

Læs mere

Kontrolpunkter og kravspecifikationer Integreret standard for primærproducenter FRUGT OG GRØNSAGER

Kontrolpunkter og kravspecifikationer Integreret standard for primærproducenter FRUGT OG GRØNSAGER GLOBALG.A.P. Kontrolpunkter og specifikationer Integreret standard for primærproducenter FRUGT OG GRØNSAGER Dansk version i tvivlstilfælde se venligst den engelske version Endelig version 4.0_Mar2011 Gyldig

Læs mere

R-sætninger (Risikoangivelser) 1

R-sætninger (Risikoangivelser) 1 R-sætninger (Risikoangivelser) 1 De R-sætninger, der i medfør af 13, nr. 7, litra b, skal påføres etiketten, skal anføres med det nedenfor nævnte ordvalg. Kombineres flere sætninger skal det ske på den

Læs mere

Jammerbugt Kommune. Periodisk audit, P2. Ledelsessystemcertificering. Kvalitetsstyring - iht. Lov 506 af 07.06.2006 og Bek. 1258 af 15.12.

Jammerbugt Kommune. Periodisk audit, P2. Ledelsessystemcertificering. Kvalitetsstyring - iht. Lov 506 af 07.06.2006 og Bek. 1258 af 15.12. Ledelsessystemcertificering Kvalitetsstyring - iht. Lov 506 af 07.06.2006 og Bek. 1258 af 15.12.2011 Audit 22. oktober 2014 Certificeringens dækningsområde DNV teamleader: Auditteam: Sagsbehandling på

Læs mere

Kvalitetsstyring og HACCP ved brug af fodertilsætningsstoffer og forblandinger på landbrug (HACCP-landbrug)

Kvalitetsstyring og HACCP ved brug af fodertilsætningsstoffer og forblandinger på landbrug (HACCP-landbrug) Kvalitetsstyring og HACCP ved brug af fodertilsætningsstoffer og forblandinger på landbrug (HACCP-landbrug) Indhold 1. Indledning...1 2. Risikovurdering - HACCP-analyse...1 3. Kvalitetsstyring...2 4. Foderhygiejneforordningens

Læs mere

V e j l e d n i n g. Egenkontrol på fiskefartøjer Branchekoden

V e j l e d n i n g. Egenkontrol på fiskefartøjer Branchekoden V e j l e d n i n g Egenkontrol på fiskefartøjer Branchekoden Indholdsfortegnelse Gældende program - del 1 1. Egenkontrol for rejekoger 2. Egenkontrol for frysefartøjer Vejledende program - del 2 1. Egenkontrol

Læs mere

modificeret frø og -vegetativt formeringsmateriale

modificeret frø og -vegetativt formeringsmateriale Vejledning for leverandører af genetisk modificeret frø og -vegetativt formeringsmateriale Oktober 2016 Vejledning for leverandører af genetisk modificeret frø og -vegetativt formeringsmateriale Oktober

Læs mere

HACCP trin for trin. Af Liselotte Schou Hansen HACCP konsulent og dyrlæge

HACCP trin for trin. Af Liselotte Schou Hansen HACCP konsulent og dyrlæge HACCP trin for trin Af Liselotte Schou Hansen HACCP konsulent og dyrlæge Hvad er HACCP Hazard Analysis of Critical Control Points Eller på dansk: Risikoanalyse af Kritiske Styringspunkter HACCP er en metode

Læs mere

RC Rapport. Høje-Taastrup Kommune. Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2015. Auditstart og -slutdato 2018/03/ /03/14 SAFER, SMARTER, GREENER

RC Rapport. Høje-Taastrup Kommune. Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2015. Auditstart og -slutdato 2018/03/ /03/14 SAFER, SMARTER, GREENER Høje-Taastrup Kommune Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2015 Auditstart og -slutdato 2018/03/13-2018/03/14 Projektnummer DNV GL Team Leader Auditteam PRJC-497468-2014-MSC-DNK Steen Chr. Larsen Leif

Læs mere

Valsemøllen CSR-politik (Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99a)

Valsemøllen CSR-politik (Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99a) Valsemøllen CSR-politik (Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99a) Generelt: Corporate Social Responsibility (CSR) kan bedst oversættes til dansk som: Virksomheders samfundsmæssige

Læs mere

DK79134282I. Bayer CropScience DK. Country: DK Colour: CMYK

DK79134282I. Bayer CropScience DK. Country: DK Colour: CMYK Front cover WG 70 200 g Insektmiddel tomat, agurk og peber i væksthuse Opbevares tørt og køligt. is a registered trademark of the Bayer Group ADVARSEL For at nedsætte risikoen for mennesker og miljø skal

Læs mere

WG g. Insektmiddel. Reg.nr Front Page

WG g. Insektmiddel. Reg.nr Front Page Front Page WG 70 200 g Insektmiddel Må kun anvendes til bekæmpelse af insekter i agurker, tomater, peberfrugt og prydplanter i væksthus. Gældende fra 26. november 2015: Dette plantebeskyttelsesmiddel må

Læs mere

VEJLEDNING. om kvalitetsstyringssystemer ved virksomhedsgodkendelse til indførsel og/eller fremstilling af

VEJLEDNING. om kvalitetsstyringssystemer ved virksomhedsgodkendelse til indførsel og/eller fremstilling af GÆLDENDE FRA DECEMBER 2017 VEJLEDNING om kvalitetsstyringssystemer ved virksomhedsgodkendelse til indførsel og/eller fremstilling af fyrværkeri eller andre pyrotekniske artikler. Indhold INDLEDNING...

Læs mere

Sikkerhedsdatablad/Leverandørbrugsanvisning P3-oxonia active S

Sikkerhedsdatablad/Leverandørbrugsanvisning P3-oxonia active S Sikkerhedsdatablad/Leverandørbrugsanvisning P3-oxonia active S 1. Identifikation af stoffet/materialet og leverandøren Handelsnavn: P3-oxonia active S PR-nr. 841193 Anvendelse: Desinfektionsmiddel til

Læs mere

Muligheder og udfordringer i den fremtidige brug af planteværn i Danmark

Muligheder og udfordringer i den fremtidige brug af planteværn i Danmark Muligheder og udfordringer i den fremtidige brug af planteværn i Danmark Jakob Tilma, kommunikationschef Dansk Planteværn, November 2016 Muligheder og udfordringer i den fremtidige brug af planteværn i

Læs mere

INSEKTMIDDEL ADVARSEL. Må kun anvendes til bekæmpelse af lus i Nordmannsgran til juletræer. Netto 1 L FRONT PAGE

INSEKTMIDDEL ADVARSEL. Må kun anvendes til bekæmpelse af lus i Nordmannsgran til juletræer. Netto 1 L FRONT PAGE INSEKTMIDDEL Må kun anvendes til bekæmpelse af lus i Nordmannsgran til juletræer Gældende fra 26. november 2015: Dette plantebeskyttelsesmiddel må kun købes af professionelle og anvendes erhvervsmæssigt

Læs mere

TOPPS projektet. Vandmiljøet kan holdes rent med en beskeden indsats. TOPPS fokusområder. Aktiviteter i TOPPS projektet. www.topps-life.

TOPPS projektet. Vandmiljøet kan holdes rent med en beskeden indsats. TOPPS fokusområder. Aktiviteter i TOPPS projektet. www.topps-life. TOPPS projektet TOPPS er et 3-årigt projekt i 15 EU-lande med deltagelse af en lang række interessenter. TOPPS er en forkortelse af den engelske projekttitel Train the Operators to prevent Pollution from

Læs mere

Hos Lasse Ahm Consult vurderer vi at følgende krav i de enkelte kravelementer er væsentlige at bemærke:

Hos Lasse Ahm Consult vurderer vi at følgende krav i de enkelte kravelementer er væsentlige at bemærke: ISO 9001:2015 Side 1 af 8 Så ligger det færdige udkast klar til den kommende version af ISO 9001:2015. Standarden er planlagt til at blive implementeret medio september 2015. Herefter har virksomhederne

Læs mere

1. Generelle oplysninger om virksomheden I skriver virksomhedens/produktionsenhedens navn under punkt a).

1. Generelle oplysninger om virksomheden I skriver virksomhedens/produktionsenhedens navn under punkt a). Vejledning i at udfylde skemaet: Ansøgning om autorisation til produktion, behandling, opbevaring, import, salg og eksport af økologiske produkter til brug for den økologiske jordbrugsproduktion I skal

Læs mere

d) Fødevarestyrelsen Foder godk./reg.nr.: d) Fødevarestyrelsen Foder godk./reg.nr.:

d) Fødevarestyrelsen Foder godk./reg.nr.: d) Fødevarestyrelsen Foder godk./reg.nr.: ANSØGNING OM AUTORISATION SOM ØKOLOGISK FODERSTOFVIRKSOMHED Til virksomheder, der vil producere, behandle, opbevare, importere, sælge og/eller eksportere foderstoffer med henvisning til den økologiske

Læs mere

Proceduren Proceduren for en given vare eller varetype fastlægges ud fra:

Proceduren Proceduren for en given vare eller varetype fastlægges ud fra: Forudsætning for CE-mærkning En fabrikant kan først CE-mærke sit produkt og dermed få ret til frit at sælge byggevaren i alle EU-medlemsstater, når fabrikanten har dokumenteret, at varens egenskaber stemmer

Læs mere

Kravspecifikation. Særlige vilkår for certificering af virksomheder der udfører

Kravspecifikation. Særlige vilkår for certificering af virksomheder der udfører Kravspecifikation Særlige vilkår for certificering af virksomheder der udfører Diamantboring og -skæring samt slibning i tunge bygningsmaterialer som fx beton, granit og asfalt DEB/BK/SVC/2016 Rev. 01

Læs mere

P1 Rapport. Emborg-Form ApS. Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2015. Auditstart og -slutdato 2018/04/ /04/10 SAFER, SMARTER, GREENER

P1 Rapport. Emborg-Form ApS. Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2015. Auditstart og -slutdato 2018/04/ /04/10 SAFER, SMARTER, GREENER Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2015 Auditstart og -slutdato 2018/04/10-2018/04/10 Projektnummer PRJC-498414-2014-MSC-DNK DNV GL Team Leader Jesper Halmind SAFER, SMARTER, GREENER 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Checklist Alle producenters basismodul DANSK VERSION (I tvivlstilfælde se venligst den engelske version)

Checklist Alle producenters basismodul DANSK VERSION (I tvivlstilfælde se venligst den engelske version) Side: 1 of 27 AF AF. 1 ALLE PRODUCENTERS BASISMODUL Kontrolpunkterne i dette modul gælder for alle producenter, der søger certificering, da de dækker emner, der er relevante for alle produktionsgrene.

Læs mere

Business Institute A/S

Business Institute A/S Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2015 Auditstart og -slutdato 28/09/2018-28/09/2018 Projektnummer PRJC-499744-2014-MSC-DNK DNV GL Team Leader Torben Paarup Pedersen Auditteam Mette Geisler SAFER, SMARTER,

Læs mere

SIKKERHEDSDATABLAD. DEPAC 125 Industrial Degreaser 1. NAVNET PÅ PRODUKTET OG VIRKSOMHEDEN

SIKKERHEDSDATABLAD. DEPAC 125 Industrial Degreaser 1. NAVNET PÅ PRODUKTET OG VIRKSOMHEDEN 1. NAVNET PÅ PRODUKTET OG VIRKSOMHEDEN HANDELSNAVN Leverandør Distributør DEPAC DEPAC 125 Affedtningsmiddel til industrielt brug DEPAC Dichtungstechnik GmbH Alfenzstrasse 9, A-6700 Bludenz Tlf +43 5552

Læs mere

Handlingsplan for håndtering af spildevand og planteaffald fra væksthusgartnerier

Handlingsplan for håndtering af spildevand og planteaffald fra væksthusgartnerier Handlingsplan for håndtering af spildevand og planteaffald fra væksthusgartnerier Baggrund Gartneribranchen har, med baggrund i målinger foretaget af Odense Kommune, kendt til problematikken med utilsigtet

Læs mere

Hos Lasse Ahm Consult vurderer vi at følgende krav i de enkelte kravelementer er væsentlige at bemærke:

Hos Lasse Ahm Consult vurderer vi at følgende krav i de enkelte kravelementer er væsentlige at bemærke: ISO 9001:2015 Side 1 af 8 Så blev den nye version af ISO 9001 implementeret. Det skete den 23. september 2015 og herefter har virksomhederne 36 måneder til at implementere de nye krav i standarden. At

Læs mere

AMU syd, Kolding 3. marts 2008

AMU syd, Kolding 3. marts 2008 AMU syd, Kolding 3. marts 2008 Jette Aamann, Bureau Veritas Certification Denmark For the benefit of business and people AGENDA 1 Hvad er Bureau Veritas Certification 2 Lovgivningens krav til sporbarhed

Læs mere

Når kunden spørger til certificeringer af produktion af fødevarekontaktmaterialer

Når kunden spørger til certificeringer af produktion af fødevarekontaktmaterialer Når kunden spørger til certificeringer af produktion af fødevarekontaktmaterialer Baggrund Der findes omfattende international og national lovgivning og regler på fødevareområdet, men modsat den almindelige

Læs mere

Fra Landbrugselev til økologisk fødevareproducent

Fra Landbrugselev til økologisk fødevareproducent Fra Landbrugselev til økologisk fødevareproducent Bæredygtighed i Økologisk produktion V/ Økologikonsulent Malene Kræfting Projektet har modtaget tilskud fra EU og Fødevareministeriets Landdistriktsprogram.

Læs mere

5 L. SVAMPEMIDDEL Må kun anvendes til bejdsning af kål-, gulerods-, løg- og spinatfrø, samt spinatfrø til eksport, i lukkede industrielle anlæg.

5 L. SVAMPEMIDDEL Må kun anvendes til bejdsning af kål-, gulerods-, løg- og spinatfrø, samt spinatfrø til eksport, i lukkede industrielle anlæg. L256206 DENM/10T CLP reg appl SVAMPEMIDDEL Må kun anvendes til bejdsning af kål-, gulerods-, løg- og spinatfrø, samt spinatfrø til eksport, i lukkede industrielle anlæg. Gældende fra 26. november 2015:

Læs mere

Hvad skal der til for at blive godkendt til levering af grøntsager til offentlige køkkener, restauranter og lokale butikker?

Hvad skal der til for at blive godkendt til levering af grøntsager til offentlige køkkener, restauranter og lokale butikker? Hvad skal der til for at blive godkendt til levering af grøntsager til offentlige køkkener, restauranter og lokale butikker? Program Lovgivning Myndigheder - overordnet. Forskellige former for salg. Registrering.

Læs mere

Hvordan måles bæredygtighed? v/ økologikonsulent Thor Bjørn Kjeldbjerg Agri Nord, Planteavl

Hvordan måles bæredygtighed? v/ økologikonsulent Thor Bjørn Kjeldbjerg Agri Nord, Planteavl Hvordan måles bæredygtighed? v/ økologikonsulent Thor Bjørn Kjeldbjerg Agri Nord, Planteavl Respons-Inducing Sustainability Evaluation ( RISE ) Holistisk vurdering af bæredygtigheden af landbrugsproduktionen

Læs mere

Forenklinger på egenkontrollen. Zanne Dittlau Kontrolstyringskontoret Fødevarestyrelsen

Forenklinger på egenkontrollen. Zanne Dittlau Kontrolstyringskontoret Fødevarestyrelsen Forenklinger på egenkontrollen Zanne Dittlau Kontrolstyringskontoret Fødevarestyrelsen Forenklinger på egenkontrolområdet Lovgivning (ændringer) Nuværende krav Eksempler på hvad ændringerne betyder i praksis

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune, Teknik- og Miljøcenter

Høje-Taastrup Kommune, Teknik- og Miljøcenter Høje-Taastrup Kommune, Teknik- og Miljøcenter Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2015 Auditstart og -slutdato 2019/02/05-2019/02/05 Projektnummer DNV GL Team Leader PRJC-497468-2014-MSC-DNK Steen Larsen

Læs mere

Sign: Side 1 af 7 Udg. 2 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF FALDUNDERLAG

Sign: Side 1 af 7 Udg. 2 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF FALDUNDERLAG Supplerende bestemmelser for certificering af faldunderlag Dato 11-03-2016 Sign: Side 1 af 7 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF FALDUNDERLAG 0. Generelt Nærværende supplerende bestemmelser for

Læs mere

Sikkerhedsdatablad/Leverandørbrugsanvisning SAC DESI EXTRA

Sikkerhedsdatablad/Leverandørbrugsanvisning SAC DESI EXTRA Sikkerhedsdatablad/Leverandørbrugsanvisning SAC DESI EXTRA 1. Identifikation af stoffet/materialet og leverandøren Handelsnavn: Anvendelse: SAC DESI EXTRA Desinfektionsmiddel til industriel brug Leverandør:

Læs mere

2014/Miljø- og Fødevareministeriet

2014/Miljø- og Fødevareministeriet 2014/Miljø- og Fødevareministeriet NaturErhvervstyrelsen Planter & Landbrugslov/ Journalnummer: Dato: 30 august 2016 Sammenligningstabel til brug for implementering af: Kommissionens gennemførelsesdirektiv

Læs mere

Vejledning for leverandører af genetisk modificeret (GM) frø og vegetativt formeringsmateriale

Vejledning for leverandører af genetisk modificeret (GM) frø og vegetativt formeringsmateriale Vejledning for leverandører af genetisk modificeret (GM) frø og vegetativt formeringsmateriale Marts 2008 Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Plantedirektoratet Kolofon Vejledning for leverandører

Læs mere

15. Regler for gødning og jordforbedring

15. Regler for gødning og jordforbedring 15. Regler for gødning og jordforbedring Du skal først og fremmest bevare eller forøge jordens frugtbarhed og biologiske aktivitet, ved at 171 : Dyrke bælgplanter og andre planter til grøngødning. Sørge

Læs mere

Infoblad. ISO/TS 16949 - Automotive

Infoblad. ISO/TS 16949 - Automotive Side 1 af 5 ISO/TS 16949 - Automotive Standarden ISO/TS 16949 indeholder særlige krav gældende for bilindustrien og for relevante reservedelsvirksomheder. Standardens struktur er opbygget som strukturen

Læs mere

Blå 387 Grå 445. Ulovlige plantebeskyttelsesmidler. risici og mulige konsekvenser!

Blå 387 Grå 445. Ulovlige plantebeskyttelsesmidler. risici og mulige konsekvenser! Blå 387 Grå 445 Ulovlige plantebeskyttelsesmidler risici og mulige konsekvenser! Hvad siger reglerne? For at plantebeskyttelsesmidler lovligt kan sælges og bruges i Danmark, skal de være godkendte, og

Læs mere

Akkreditering til certificering Nr. : AB 6 UDKAST Dato : Side : 1/5

Akkreditering til certificering Nr. : AB 6 UDKAST Dato : Side : 1/5 Side : 1/5 1. Anvendelsesområde Denne akkrediteringsbestemmelse finder anvendelse ved DANAK s akkreditering af virksomheder i henhold til: a. DS/EN ISO/IEC 17065 Overensstemmelsesvurdering Krav til organer,

Læs mere

Audit beskrivelser for PL

Audit beskrivelser for PL 3-4-1 V01 3-4-1 V02 3-4-1 V03 3-4-1 V04 3-4-1 V05 Er der etableret et system til regelmæssig kontrol af processerne? Punktet er opfyldt, hvis der er en synlig regelmæssig måling for processen med acceptgrænser.

Læs mere

- Associeret partner Erik Mørup. - Koncept til CE-mærkning af stål- og aluminiumkomponenter iht. DS/EN 1090-1. Svejsekonference 20.

- Associeret partner Erik Mørup. - Koncept til CE-mærkning af stål- og aluminiumkomponenter iht. DS/EN 1090-1. Svejsekonference 20. - Associeret partner Erik Mørup - Koncept til CE-mærkning af stål- og aluminiumkomponenter iht. DS/EN 1090-1 Svejsekonference 20. juli 2012 DS/EN 1090-1 konceptet Konceptet består af: En systemdel (kvalitetshåndbog),

Læs mere

Fradrag for Grøn energi fortsætter i 2010.

Fradrag for Grøn energi fortsætter i 2010. Fradrag for Grøn energi fortsætter i 2010. Fradragsordningen for Grøn El fortsætter i MPS. Vi har modtaget opgørelsen for 2009, som vi så anvender, som bedste bud på hvordan det også vil blive i 2010.

Læs mere

Kravspecifikation. Certificering af Livvagtsområdet

Kravspecifikation. Certificering af Livvagtsområdet 10-05-2007 Kravspecifikation Certificering af Livvagtsområdet SikkerhedsBranchen SIKKERHEDENS HUS Jernholmen 12 2650 Hvidovre Tlf.: 36 49 40 80 Fax: 36 34 90 01 www.sikkerhedsbranchen.dk 10 Forord 10.1

Læs mere

Tilbagekaldelsesforsikring Spørgeskema

Tilbagekaldelsesforsikring Spørgeskema Tilbagekaldelsesforsikring Spørgeskema 1. Virksomheden Virksomheden og de datterselskaber der ønskes omfattet af dækningen: Navn Adresse: CVR-nr.: Dato for grundlæggelse: Virksomhedens aktiviteter: Hjemmeside:

Læs mere

KEND KRAVENE TIL EGEN-

KEND KRAVENE TIL EGEN- KEND KRAVENE TIL EGEN- KONTROL Ledere af fødevarevirksomheder skal ifølge Hygiejneforordningen indføre, iværksætte og følge en fast procedure eller faste procedurer, der er baseret på HACCP-principperne.

Læs mere

FSC er den eneste globale træmærkningsordning, som sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere.

FSC er den eneste globale træmærkningsordning, som sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. FSC GØR EN FORSKEL Overalt i verden er ulovlig tømmerhugst og overudnyttelse af skovene et problem, der truer med at udrydde skovens dyr og planter. FSC gør noget ved problemerne. FSC er den eneste globale

Læs mere

1 L. Insektmiddel Må kun anvendes til professionel bekæmpelse af krybende og kravlende insekter i og omkring huse og bygninger.

1 L. Insektmiddel Må kun anvendes til professionel bekæmpelse af krybende og kravlende insekter i og omkring huse og bygninger. L163403 DENM/01Q PPE 359261 Insektmiddel Må kun anvendes til professionel bekæmpelse af krybende og kravlende insekter i og omkring huse og bygninger. Læs altid etiket og brugsanvisning grundigt før anvendelse.

Læs mere

Medax Top 5 L. Vækstreguleringsmiddel

Medax Top 5 L. Vækstreguleringsmiddel Medax Top smiddel Må kun anvendes til vækstregulering af hvede, triticale, rug, byg, havre, rødsvingel, strandsvingel, hundegræs og rajgræs. 5 L = Reg. varemærke for BASF 81082975 DK 1123 DUNKEN OMRYSTES

Læs mere

GNG s CSR-politik. God social praksis

GNG s CSR-politik. God social praksis GNG s CSR-politik God social praksis GASA NORD GRØNT s CSR-politik er baseret på de 3 P er: PEOPLE PLANET PRODUCT Vi forsikrer, at GNG og de producenter, som leverer til GNG, der er omfattet af GLOBAL

Læs mere

Koncernpolitikker 1. Ansvarligt fiskeri 2. Fødevaresikkerhed og kvalitet 3. Miljø og personale 4. Etik

Koncernpolitikker 1. Ansvarligt fiskeri 2. Fødevaresikkerhed og kvalitet 3. Miljø og personale 4. Etik Koncernpolitikker 1. Ansvarligt fiskeri 2. Fødevaresikkerhed og kvalitet 3. Miljø og personale 4. Etik Version 2. 22.09.2009 1 1. Ansvarligt fiskeri Royal Greenland arbejder for ansvarlig anvendelse af

Læs mere

Bæredygtige løsninger skabes i samarbejde

Bæredygtige løsninger skabes i samarbejde PART OF THE EKOKEM GROUP Bæredygtige løsninger skabes i samarbejde Introduktion til NORDs Bæredygtighedsnøgle Stoffer i forbrugsprodukter har medført hormonforstyrrelser hos mennesker Bæredygtighed er

Læs mere

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fødevarestyrelsen 6. kt./3.1/2.1 Sagsnr.: 2011-20-221-01109/Dep. sagsnr. 12932 Den 8. december 2011 FVM 974 GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om forslag

Læs mere

V e j l e d n i n g. Egenkontrol for kølerum med eget isværk Branchekoden

V e j l e d n i n g. Egenkontrol for kølerum med eget isværk Branchekoden V e j l e d n i n g Egenkontrol for kølerum med eget isværk Branchekoden Indholdsfortegnelse Særskilt hæfte - del 1 Introduktion til egenkontrol Ordliste og definitioner Gældende program - del 2 Egenkontrol

Læs mere

Fødevarevirksomheder, som har udstyr af ældre dato. Fødevarevirksomheder skal autoriseres eller registreres, før de kan starte produktion.

Fødevarevirksomheder, som har udstyr af ældre dato. Fødevarevirksomheder skal autoriseres eller registreres, før de kan starte produktion. August 2013 Brugt procesudstyr og overensstemmelseserklæringer/dokumentation for overholdelse af gældende regler for fødevarekontaktmaterialer (materialer og genstande). Brugt procesudstyr omfatter produktionsmaskiner,

Læs mere

Bilag 1. Leverancebeskrivelse

Bilag 1. Leverancebeskrivelse Bilag 1 Leverancebeskrivelse Bilag 1.a Kravspecifikation 2 1. Indledning... 4 1.1. Formål... 4 1.2. Baggrund... 4 1.3. Kapacitetsaftalerne... 5 2. Krav til ydelsen... 6 2.1. Modtagekontrol... 6 2.2. Oplag...

Læs mere

Health Group A/S. Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2015. Auditstart og -slutdato 2019/06/ /06/13. DNV GL Team Leader Charlotte Butty

Health Group A/S. Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2015. Auditstart og -slutdato 2019/06/ /06/13. DNV GL Team Leader Charlotte Butty Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2015 Auditstart og -slutdato 2019/06/13-2019/06/13 Projektnummer PRJC-503944-2014-MSC-DNK DNV GL Team Leader Charlotte Butty Auditteam Charotte Butty SAFER, SMARTER,

Læs mere

P2 RAPPORT. Health Group A/S. Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2008. Charlotte Nørremark Hechmann

P2 RAPPORT. Health Group A/S. Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2008. Charlotte Nørremark Hechmann P2 RAPPORT Auditstart og - slut dato: Projektnr: DNV GL teamleader: Auditteam: 15-jun.-2016-15-jun.-2016 PRJC-503944-2014-MSC-DNK Charlotte Nørremark Hechmann Charlotte Nørremark Hechmann 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Agros Prothioconazol 100 650-96

Agros Prothioconazol 100 650-96 AGROS APS Buen 5, 6000 Kolding Tlf 30 13 23 27 E-mail: to@agros.dk Web: www.agros.dk 650-96 1. Identifikation af stoffet/materialet Produktnavn: Agros Metrafenon 650-77 Importør: Agros Aps, Buen 5, 6000

Læs mere

Sign: Side 1 af 8 Udg. 1 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF SAND TIL BRUG I SANDKASSER

Sign: Side 1 af 8 Udg. 1 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF SAND TIL BRUG I SANDKASSER Supplerende bestemmelser for certificering af sand til brug i sandkasser Dato 2012-11-15 Sign: Side 1 af 8 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF SAND TIL BRUG I SANDKASSER 0. Generelt Nærværende

Læs mere

DLBR Vandregnskab Online

DLBR Vandregnskab Online DLBR Vandregnskab Online Udgivet April 2011 Redaktør Tryk Videncentret for Landbrug Videncentret for Landbrug Udgiver Videncentret for Landbrug, PlanteIT, 8740 5000 Support Se www.dlbr.dk/it eller ring

Læs mere

Talent 10 L. Vækstreguleringsmiddel. Må kun anvendes til spirehæmning af læggekartofler.

Talent 10 L. Vækstreguleringsmiddel. Må kun anvendes til spirehæmning af læggekartofler. Vækstreguleringsmiddel Må kun anvendes til spirehæmning af læggekartofler. Gældende fra 26. november 2015: Dette plantebeskyttelsesmiddel må kun købes af professionelle og anvendes erhvervsmæssigt og kræver

Læs mere

SIKKERHEDSDATABLAD D-coll 7761

SIKKERHEDSDATABLAD D-coll 7761 SIKKERHEDSDATABLAD D-coll 7761 1. IDENTIFIKATION AF STOFFET/MATERIALET OG AF FREMSTILLER Produkt navn D-coll 7761 Varetype Anvendelse Producent Udarbejdet af Polyvinylacetat/Ethen dispersionslim Lim til

Læs mere

Naturstyrelsens Referencelaboratorium for Kemiske Miljømålinger NOTAT

Naturstyrelsens Referencelaboratorium for Kemiske Miljømålinger NOTAT Naturstyrelsens Referencelaboratorium for Kemiske Miljømålinger NOTAT Til: Brugere af Bekendtgørelse om kvalitetskrav til miljømålinger udført af akkrediterede laboratorier, certificerede personer mv.

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 1986L0278 DA 05.06.2003 003.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B RÅDETS DIREKTIV af 12. juni 1986 om beskyttelse af miljøet, navnlig jorden,

Læs mere

Sikkerhedsdatablad. PP Grundrengøring 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden.

Sikkerhedsdatablad. PP Grundrengøring 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden. Sikkerhedsdatablad 1. Identifikation af stoffet/det kemiske produkt og af selskabet/virksomheden PR-nummer: 2103741 Leverandør: Udarbejdet den: 01-09-2008 / IRE PP Mester Maling A/S Islevdalvej 185 Anvendelse:

Læs mere

RC RAPPORT. Health Group A/S. Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2015. Charlotte Nørremark Hechmann

RC RAPPORT. Health Group A/S. Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2015. Charlotte Nørremark Hechmann RC RAPPORT Ledelsessystemcertificering ISO 9001:2015 Auditstart og -slut: Projektnr: DNV GL teamleader: Auditteam: 30-maj-2017-12-jun.-2017 PRJC-503944-2014-MSC-DNK Charlotte Nørremark Hechmann Charlotte

Læs mere

Vejledning om krav til analyser og deklaration af kosttilskud samt virksomhedens risikoanalyse

Vejledning om krav til analyser og deklaration af kosttilskud samt virksomhedens risikoanalyse 26. april 2017 Vejledning om krav til analyser og deklaration af kosttilskud samt virksomhedens risikoanalyse I denne vejledning beskrives de krav, der stilles til analyser af næringsstoffer (vitaminer

Læs mere

Særlige bestemmelser for DS-certificering af DS/SBC 13187 termografiinspektion af bygninger gennemført efter DS/EN 13187 2007-12-01

Særlige bestemmelser for DS-certificering af DS/SBC 13187 termografiinspektion af bygninger gennemført efter DS/EN 13187 2007-12-01 Certificering af virksomheder der udfører termografiinspektioner 0 Indledning Denne SBC er udarbejdet med henblik på DS-certificering af termografiinspektion af bygninger gennemført efter DS/EN 13187.

Læs mere

Sign: Side 1 af 7 Udg. 1 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF FALDUNDERLAG

Sign: Side 1 af 7 Udg. 1 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF FALDUNDERLAG Supplerende bestemmelser for certificering af faldunderlag Dato 2012-07-31 Sign: Side 1 af 7 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR CERTIFICERING AF FALDUNDERLAG 0. Generelt Nærværende supplerende bestemmelser for

Læs mere

Generelle betingelser for Sælgers faktura og øvrige bilag ifm. levering af biomasse

Generelle betingelser for Sælgers faktura og øvrige bilag ifm. levering af biomasse Generelle betingelser for Sælgers faktura og øvrige bilag ifm. levering af biomasse Indhold 1 GENERELT... 2 2 KRAV TIL SÆLGERS FAKTURA... 2 2.1 LEVERANDØR... 2 2.2 FAKTURAPERIODE... 2 2.3 NETTOVÆGT, FAKTURAPERIODE...

Læs mere

IPM seminar Bliv en bedre sprøjtefører Væksthus. Et par timer med sprøjteteknik, hvor det praktiske er i fokus.

IPM seminar Bliv en bedre sprøjtefører Væksthus. Et par timer med sprøjteteknik, hvor det praktiske er i fokus. IPM seminar Bliv en bedre sprøjtefører Væksthus Et par timer med sprøjteteknik, hvor det praktiske er i fokus. I en IPM-sammenhæng er det særlig vigtigt, at være opmærksom på ikke at udbringe mere sprøjtemiddel

Læs mere

BAGGRUND OG PROCEDURE

BAGGRUND OG PROCEDURE Stikprøvekontrol BAGGRUND OG PROCEDURE Nonfood dagligvarer 1 INDHOLDSFORTEGNELSE OBLIGATORISK STIKPRØVEKONTROL AF VAREFAKTA-MÆRKEDE VARER... 3 VAREFAKTAS RET TIL UDFØRELSE AF STIKPRØVEKONTROL... 3 STIKPRØVEKONTROLLEN

Læs mere

Clopico 650-129 5 liter

Clopico 650-129 5 liter AGROS APS Buen 5, 6000 Kolding Tlf 30 13 23 27 E-mail: to@agros.dk Web: www.agros.dk 1. Identifikation af stoffet/materialet Produktnavn: Importør: 5 liter Agros Aps, Buen 5, 6000 Kolding Tel.: 30 13 23

Læs mere

Version 8 100214. Kravspecifikation. Certificering af leverandørvirksomheder der yder sikringsrådgivning. Side 1 af 8

Version 8 100214. Kravspecifikation. Certificering af leverandørvirksomheder der yder sikringsrådgivning. Side 1 af 8 Version 8 100214 Kravspecifikation Certificering af leverandørvirksomheder der yder sikringsrådgivning Side 1 af 8 Indledning Rådgivning er et vigtigt element i enhver sikringsopgave. Denne Kravspecifikation

Læs mere

Hos Lasse Ahm Consult vurderer vi at følgende supplerende krav i de enkelte kravelementer er væsentlige at bemærke:

Hos Lasse Ahm Consult vurderer vi at følgende supplerende krav i de enkelte kravelementer er væsentlige at bemærke: ISO 9001:2015 (Draft) Side 1 af 9 Så ligger udkastet klar til den kommende version af ISO 9001. Der er sket en række strukturelle ændringer i form af standardens opbygning ligesom kravene er blevet yderligere

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 24.11.2012 Den Europæiske Unions Tidende L 326/3 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 1097/2012 af 23. november 2012 om ændring af forordning (EU) nr. 142/2011 om gennemførelse af Europa-Parlamentets

Læs mere