VELKOMMEN TIL JACOB JENSENS VERDEN

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "VELKOMMEN TIL JACOB JENSENS VERDEN"

Transkript

1 VELKOMMEN TIL JACOB JENSENS VERDEN Enkle flader med et rigt indre liv, når man kigger efter. Klare linier og skarpe grænser, der inviterer til udforskning. Ro i sindet og en fryd for øjet. Nej, det er ikke en beskrivelse af industriprodukter i Jacob Jensen Design, selv om det godt kunne være det. Det er en beskrivelse af udsigten fra det bemærkelsesværdige hus, hvor virksomheden Jacob Jensen Design har virket i et kvart århundrede. På en bakketop med udsigt over en bugtning på Limfjorden, skabes industrielt design, der er så roligt og afklaret i formsproget, at man kunne fristes til at fortolke det som afbildninger af det vandspejl og den horisontlinie, der dominerer udsigten fra tegnestuen. Men skinnet bedrager. Lige som Limfjordens vandspejl dækker over en myldrende biologisk aktivitet med tang, muslinger, fisk og sæler, dækker et Jacob Jensen design over massevis af funktioner i det industrielle produkt. Hvad enten det er et stereoanlæg, en kabeltromle, en vindmølle eller en luftfugtighedsmåler, så er der en hel masse indeni, selv om det ydre fremtræder roligt og afklaret. Hemmeligheden bag denne dobbelthed ligger i den forudgående arbejdsproces. Gennem en fantasirig og arbejdsom analyse af produktets funktion, brugsmønstre, de tekniske muligheder og materialernes egenskaber, når Jacob Jensen Design frem til en klarhed over, hvad der er nødvendigt at præsentere for brugeren - og hvad der ikke er. Alt det ligegyldige gemmes inde i den afklarede form, som så til gengæld skal invitere til nøjere undersøgelse og anvendelse. Rene linier - med noget indeni. Tilsvarende med denne lille præsentation. I det følgende kan man finde lidt om firmaets historie, dets grundlægger og nuværende leder, samt nogle ord med på vejen fra fremtrædende samarbejdspartnere gennem årene. Forhåbentlig vil det inspirere til et nærmere eftersyn.

2 Jacob Jensen design - en introduktion Måske er det B&O-stereoanlægget i stuen. Måske er det Gaggenau-komfuret eller Margretheskålen i køkkenet. Måske er det vejrstationen, Nilfisk-støvsugeren eller telefonen. Eller kabeltromlen fra Jo Jo ude i værkstedet. Eller den Labofa-kontorstol du sidder på. Eller uret på din arm eller vindmøllen du kører forbi. Med over 500 produkter formgivet fra starten af 50 erne til i dag, er Jacob Jensen sandsynligvis den designer, som er mest repræsenteret i danske hjem. Gennem et originalt, enkelt og i dag klassisk formsprog, har Jacob Jensen gang på gang vist os at de produkter, som indgår i vores hverdag, kan rumme en stille skønhed. For mange er Jacob Jensen i kraft af sit arbejde for især B&O blevet selve symbolet på godt design. Internationalt er Jacob Jensen en af de mest prisbelønnede designere i verden. Han er repræsenteret på museer kloden over, bl.a. har Museum of Modern Art i New York optaget 15 af hans produkter i sin permanente samling. Om Jacob Jensens designhistoriske betydning skriver museumsinspektør ved Kunstindustrimuseet, Christian Holmsted Olesen, at flere af Jacob Jensens værker kan opfattes som raffinerede ekstrakter af det 20. århundredes formgivning. Jacob Jensen er industriel designer, uddannet på Kunsthåndværkerskolens møbellinie. Han har fået sin internationalt stilskabende placering fordi han i gennembruddets form forener og forædler to hovedstrømninger i det 20. århundredes design. På den ene side den idealistiske europæiske Bauhaus-tradition med det minimalistiske Less is more og det modernistiske Form follows function. På den anden side det amerikanske design-ikon Raymond Loewys forbrugerorienterede MAYA-princip; Most Advanced Yet Acceptable. Jacob Jensens designhistoriske bedrift består i, at han formulerer et ultramoderne minimalistisk formsprog med en meget høj publikumsappel. Ved at fastholde at form follows feelings får han mennesket tilbage i Bauhaus. Holmsted Olesen karakteriserer Jacob Jensens formsprog som moden modernisme. Selv kalder Jacob Jensen sin designfilosofi Anderledes men ikke mærkeligt. Det vil sige et design, som skiller sig markant ud fra sine konkurrenter, men som samtidig er umiddelbart forståeligt.

3 Jacob Jensen siger om sit design, at det skal skabe bindeleddet mellem apparatet og forbrugeren. Ikke i en ingeniørmæssig man-machine-relation, men som en mennesketil-menneske -kommunikation via apparatet. Jacob Jensen var i udviklingsgruppen på B&O kendt for at udbryde; Enhver der tror vi laver radioer her, bliver fyret! Udfordringen er jo ikke at lave radioer det kunne periodens 20 andre Bella-lignende radiofabrikker også gøre udfordringen er at give radioen en merværdi. Værdien i B&Os design er oplevelsen. Vil man gerne bo sammen med sådan et apparat? Glæder man sig, når man ser på det? Når man rører ved det, mærker man så, at nogen har tænkt på én og har forstået, hvordan man skal kommunikere med det? Får man et lille smil i mundvigen, når man mærker idéens pulsslag? Jacob Jensen Et centralt element i Jacob Jensens designstrategi er de nye ideer, som giver brugeren en mættet værdioplevelse. Blandt Jacob Jensens mange ideer er opdelingen i primære dagligdagsfunktioner og sekundærere indstillingsfunktioner, sensitouch, selvbevægende kontorstole m.m.. Ideer, som har dannet fundament for nye designmæssige gennembrud og medvirket til at mange af produkterne, med Christian Holmsted Olesens ord, må karakteriseres som usædvanligt langtidsholdbare. Set under et er Jacob Jensens design ekstremt homogent. Hans formsprog er så unikt og universelt, at mennesker verden over kan genkende et Jacob Jensen design på lang afstand. Med sine kontraster af sort og sølv og sine svævende elektroniske brugerflader har Jacob Jensen skabt et formsprog der peger langt ind i fremtidens digitaliserede dagligliv. Jacob Jensens design er, her ved hans 80 års fødselsdag, stadig en sprogform i vækst.

4 Formsproget Jacob Jensen Jacob Jensen design er karakteriseret ved et homogent og let genkendeligt formsprog. Et sprog udviklet af Jacob Jensen og videreudviklet og overført til nye produkttyper af Timothy Jacob Jensen. For mange mennesker er Jacob Jensen ikke en person, en tegnestue eller en produktpalet. Det er et elegant, strømlinet formsprog i sølv og sort. Formsproget Jacob Jensen er imidlertid mere end elegante kontraster. Det er en gennemtænkt helhed, som omfatter både afstand, nærhed og berøring. Afstand: En enkel, strømlinet og ultramoderne form, kombineret med kontraster i sort og sølv. Det er denne del af formsproget, som primært forbindes med Jacob Jensen, og som er så markant, at mennesker verden over kan genkende et Jacob Jensen design på afstand. Nærhed: Æstetisk gennemarbejdede detaljer, både hvad angår udformning af det tredimensionelle, f.eks. knapper, og de grafiske elementer. Det er især i omhuen for detaljen, at Jacob Jensens rødder i dansk møbelkunst kommer til syne. Berøring: Der sker noget magisk, når man rører ved apparatet. Et display kommer til live, en låge åbner sig i meditativ langsomhed, en uventet brugerflade dukker frem. Der er en forførende foræring inkluderet. Jacob Jensen nævner Wegner, Utzon og den amerikanske designer Dick Latham som væsentlige inspirationskilder. Jacob Jensen lagde fundamentet til sit formsprog i 50 erne og perfektionerede det i sine designs for især B&O op gennem 60 erne og 70 erne. Formsproget kan historisk karakteriseres som en forening af to hovedstrømninger i det 20. århundredes design. På den ene side den idealistiske europæiske Bauhaus-tradition med det minimalistiske Less is more og det modernistiske Form follows function. På den anden side det amerikanske design-ikon Raymond Loewys forbrugerorienterede MAYA-princip; Most Advanced Yet Acceptable.

5 Jacob Jensens formsprog er under Timothy Jacob Jensens ledelse blevet yderligere forfinet og udviklet på bl.a. nærheds- og berøringsdimensionen. Derudover har Timothy Jacob Jensen videreført formsproget til en række nye anvendelsesområder og produktkategorier. Det gælder bl.a. køkkenet - Gaggenau, lifa, Thermex samt timere, køkkenvægte m.m. i eget brand - og personlige accessories som ure, briller, manchetknapper og smykker. Derudover findes der røgalarmer, vejrstationer, modems, telefoner, brændeovne, sæbeholdere, vindmøller og rundkørsler i det jensenske formsprog. Jacob Jensens formsprog har vist sig at rumme et usædvanligt stort potentiale. Det har vokset og bredt sig i snart 50 år, sprunget fra generation til generation, og er nu så stærkt, at det danner grundlag for det internationale varemærke JACOB JENSEN. 5

6 JACOB JENSENS HISTORIE Vesterbrodreng Jacob Jensen er født den 29. april 1926 på Vesterbro i København som søn af møbelpolstrer Alfred Jensen og hustru Olga Jensen. Opvokset i et hårdt arbejdermiljø, udgået af skolen efter 7. klasse, udlært som møbelpolstrer i På valsen i Sverige samme år. Faderen åbner eget møbelværksted i Gartnergade på Nørrebro i 1947, hvor Jacob arbejder med. Her udvikler han bl.a. en sovesofa og begynder at formgive stole. Bliver tilfældigt opdaget og opfordret til at søge ind på Kunsthåndværkerskolen. Kunsthåndværkerskolen Optaget på Kunsthåndværkerskolens møbelskole i 1948 som eneste møbelpolstrer blandt 11 møbelsnedkere, deriblandt Poul Kjærholm. Skolen er yngleplads for de mange møbelarkitekter, som gør dansk møbelkunst verdensberømt, og det internationale gennembrud for Danish Design sker i netop de år, hvor Jacob Jensen går på skolen. Undervisningen bygger bl.a. på Kaare Klints formgivningsmetoder og forestås af kapaciteter som Hans J. Wegner og Jørn Utzon. Utzon opretter hold i et helt nyt fag Industriel Formgivning, som Jacob Jensen dybt inspireret gennemfører som den eneste. Jacob Jensen dimitterer fra Kunsthåndværkerskolen i Bernadotte & Bjørn I 1952 er der kun en tegnestue i Skandinavien, som bruger industrielle designere. Det er Bernadotte & Bjørn i København, med den svenske kongesøn Sigvard Bernadotte som en af partnerne. Her arbejder Jacob Jensen i årene , fra 1954 som tegnestueleder, og lærer et fremvoksende marked at kende fra bunden af. Ifølge Bernadotte er det Jacob Jensen der i 1955 formgiver firmaets mest succesfulde design, Margretheskålen, som stadig er i produktion. 6

7 USA I 1956 tager Jacob Jensen til USA for at arbejde på nogle af landets ledende tegnestuer. Kontakterne er etableret af Bernadotte og inkluderer bl.a. designstjernen Raymond Loewy i New York og designstrategifirmaet Latham, Tyler & Jensen (LTJ) i Chicago. Jacob arbejder på LTJs tegnestue og bliver stimuleret af især Richard Lathams designsyn, som tænker design i overlevelsesstrategier og som rummer både en markedsorienteret amerikansk tradition og en idealistisk Bauhaus-inspireret tradition. I 1960 bliver Jacob partner i LTJ og varetager firmaets europæiske opgaver frem til Selvstændig I 1958 starter Jacob Jensen egen tegnestue i Strandgade i København. Senere flytter Jacob Jensen Design til Frederiksberg og kommer op på 8 ansatte. Det betyder for meget administration og for lidt design for Jacob Jensens smag, og han reducerer derfor medarbejderne til to og flytter til Jyllinge. I perioden færdiggør Jacob Jensen bl.a. et omfattende konceptdesign for General Electric, som skitserer fremtidens Hi-Fi anlæg. General Electric vælger ikke at benytte designet, som senere kommer til at danne grundlag for B&O s formsprog og strategi. Hejlskov I 1966 flytter Jacob Jensen Design til sin nuværende lokalitet, Hejlskov ved Limfjorden. Huset er en moderne borg, bygget af Jacob Jensens gamle farvelærer fra Kunsthåndværkerskolen, Jacob Hermann, og ligger isoleret og naturskønt ned til fjorden. Med sig har Jacob sin familie den amerikanske kone Patricia og børnene Thomas, Katja og Timothy. Bang & Olufsen Flytningen til Hejlskov er bl.a. begrundet i at Jacob Jensens nye kunde, B&O, ligger i Struer, kun 50 km. fra Hejlskov. Samarbejdet indledes i 1964 og fortsætter under forskellige former frem til I perioden designer Jacob Jensen over 200 produkter for B&O og skaber det eksklusive formsprog, som har givet virksomheden sin internationale status og overlevelsesniche. (Læs mere om Jacob Jensen og B&O i særskilt dokument). Museum of Modern Art Jacob Jensens design er udstillet på en lang række kunst- og designmuseer verden rundt. Den internationalt væsentligste udstilling er soloudstillingen på MoMA i New York i 1978; Bang & Olufsen Design for Sound by Jacob Jensen. Udstillingen omfatter 28 audioprodukter. MoMA har både før og efter udstillingen indkøbt Jacob Jensen design til sine permanente samlinger og råder i dag over 19 værker. (Læs mere om Jacob og MoMA i særskilt dokument). 7

8 Andre produkter Jacob Jensen er primært kendt for sit B&O-design, men har som industriel designer formgivet over 500 produkter for en lang række kunder. Bl.a. høreapparater for GH Danavox, Hi-Fi for General Electric, kontorstole for Labofa, telefoner for Alcatel-Kirk, kabeltromler for JoJo, vindmøller for NEG Micon, køkkenhvidevarer for Gaggenau Haugeräte, samt ure, telefoner, vejrstationer m.m. under varemærket JACOB JENSEN. Priser m.m. Jacob Jensen Design har modtaget omkring 70 designpriser i bl.a. USA, Japan, Tyskland, Italien, Østrig og England. Herhjemme har Jacob Jensen modtaget ID-prisen i alt 9 gange, er Ridder af Dannebrog og optaget på Udenrigsministeriets liste over Great Danes. (Se særskilt liste med over 100 udstillinger, priser, hædersbevisninger m.v.) Som et kuriosum kan det endelig nævnes, at Jacob Jensen blev nr. 1 på DR s brugerbestemte kanon i kategorien Design. Middelhavet I 1981 realiserer Jacob Jensen en gammel drøm om at sejle. Med sin anden kone Hanne og to nye børn, Troels og Toke, sejler Jacob Jensen gennem Europas kanaler til Middelhavet, hvor familien efter et par år slår sig permanent ned på Mallorca. Tegnestuen køres i en periode fra Mallorca, alt imens assistenter arbejder i Hejlskov. Jacob Jensen tilbringer idag stadig vinteren i udlandet sammen med sin tredje kone, Nanna, mens sejladsen foregår i Danmark om sommeren. Generationsskifte I 1990 overtager Jacob Jensens anden søn af første ægteskab, Timothy Jacob Jensen, virksomheden. Timothy har stået i lære hos Jacob i årene og indtræder nu i rollen som hovedanpartshaver, direktør og chefdesigner. Jacob Jensen Design er under Timothy s ledelse forblevet en yderst prisvindende tegnestue og har derudover udviklet en international produktlinie under varemærket JACOB JENSEN. Huset JACOB JENSEN består i dag af JACOB JENSEN HOLDING, JACOB JENSEN DESIGN og JACOB JENSEN BRAND. Jacob Jensen er stadig aktiv designer på særlige opgaver og fungerer derudover som sparringspartner for sin søn. Litteratur: Jacob Jensen (1997). Anderledes men ikke mærkeligt. Selvbiografi, Gyldendal Christian Holmsted Olesen (2003). Jacob Jensen. I Louisianas serie Danske Designere. Aschehoug (foreligger på dansk og engelsk) Jacob Jensen, Christian Holmsted Olesen, Keld Harder, Bent Møller Pedersen, Poul Ulrik Skifter (2003). Bang & Olufsen Fra dansk kvalitetsmærke til internationalt ikon. Hovedland. Paul Schäfer (1993). Jacob Jensen Design. Udgivet i forbindelse med udstillingen Jacob Jensen Design, Det Danske Kunstindustrimuseum, København, Rhodos Forlag A/S. 8

9 Timothy Jacob Jensen Hejlskovdreng Timothy Jacob Jensen er født den 27. april 1962 på Frederiksberg som søn af Jacob Jensen og Patricia Ryan. Opvokset i naturen i Hejlskov fra sit fjerde år, udgået af skolen efter 9. klasse. Mesterlære I 1978 kom Timothy Jacob Jensen i mesterlære hos sin far. I tre år frem til 1981 arbejdede de to tæt sammen på tegnestuen i Hejlskov. I 1981 tog den ældre Jensen ud at sejle i Middelhavet, mens Timothy Jacob Jensen blev tilbage og frem til 1984 sikrede den daglige drift på tegnestuen sammen med en række designere. København Milano - Melbourne I 1985 tog Timothy Jacob Jensen til København og oprettede sin egen tegnestue. For et sensitivt menneske, der er opvokset med lyden af vinden i granerne, var storbystøjen for påtrængende til at tænke i rene, afklarede linier. Timothy Jacob Jensen lukker tegnestuen efter tre år og begiver sig ud på en kombineret design- og jordomrejse. Undervejs arbejder han bl.a. for Ross Littell i Milano og for Form Australia i Melbourne. Generationsskifte I 1990 overtager Timothy huset og tegnestuen i Hejlskov og bliver direktør, hovedanpartshaver og chefdesigner i Jacob Jensen Design. Timothy Jacob Jensen har siden da haft det overordnede ansvar for alle de designs og initiativer, der er udgået fra virksomheden. Vækst Jacob Jensen Design er under Timothy Jacob Jensens ledelse vokset på flere måder. Tegnestuen er udvidet med en ny afdeling, så huset nu samlet er oppe på 1100 m 2 og der er netop erhvervet en bygning i landsbyen Hejlskov til udvidelse af JACOB JENSEN BRAND og et Jacob Jensen Design museum. Medarbejderstaben er vokset fra 1-2 til ansatte og endelig er arbejdsområderne udvidet: Tegnestuen har i Timothy Jacob Jensens tid designet bl.a. vindmøller, kulturhuse, køkkener, TV-studier, stået for Socialdemokratiets grafiske identitet, udført værdiafklaring for Volvo Car Corporation og designet elektronisk underholdningsudstyr for LG Electronics. 9

10 Varemærke Timothy Jacob Jensen har som leder af Jacob Jensen Design i 1998 stiftet JACOB JENSEN HOLDING og i 1999 stiftet brandet JACOB JENSEN. Det betyder at Huset JACOB JENSEN nu består af en tegnestue, der udover at designe for andre også designer til egen produktlinie, som rummer en bred vifte af produkter. Herunder kan nævnes ure, smykker, briller, vejrstationer, køkkenvægte, røgalarmer og telefoner, som forhandles via et net af samarbejdspartnere. En række ledende museer, heriblandt MoMA i New York, forhandler JACOB JENSEN. Priser, udstillinger m.m. Jacob Jensen Design har under Timothy Jacob Jensens ledelse holdt det meget høje niveau hvad angår internationale priser og udstillinger. To af Timothy Jacob Jensens værker urene 6101 og 6201 blev således optaget i MoMA s permanente samling i Derudover har Timothy Jacob Jensens design været udstillet i bl.a. Paris, Nice, Wien, München og Chicago. På prissiden har især Timothy Jacob Jensens arbejde for det eksklusive tyske hvidevarefirma Gaggenau for hvem han var ekstern chefdesigner i årene høstet anerkendelse. Timothy Jacob Jensens design for Gaggenau har bl.a. indbragt ham de tyske priser Red Dot- Design Innovation, IF. Gute Industrie Forum og Innovative design no. 1, sammenlagt otte gange. (se særskilt dokument for priser og udstillinger). Herhjemme har Timothy Jacob Jensen foreløbig modtaget ID-prisen tre gange og er repræsenteret i den permanente samling på Kunstindustrimuseet. Derudover var han medlem af daværende kulturminister Jytte Hildens tænketank Krystalkuglen og er portrætteret til det Nationalhistoriske Museum på Fredensborg. 10

11 BANG & OLUFSEN OG JACOB JENSEN I forbindelse med en anden af Jacob Jensens runde fødselsdage, 50-årsdagen i 1976, sendte B&O s direktion en hilsen, hvori det bl.a. hed: Det er ikke en tom frase, når vi siger, at dit præg på vores produkter er uudsletteligt og din indsats for B&O uvurderlig. Det var i sandhed ikke en tom frase. I begyndelsen af 60 erne var der omkring 20 radio-tv fabrikker i Danmark som Krønikens Bella. I midten af 70 erne var der kun B&O tilbage. De øvrige fabrikker bukkede under i konkurrencen med de store udenlandske fabrikanter, især japanske, der kom på markedet med billigere produkter. B&O overlevede fordi man valgte at bevæge sig uden for den umiddelbare priskonkurrence og i stedet satse på en skarp selvstændig profil. Jacob Jensen skabte den designprofil for B&O, som gjorde virksomheden internationalt ledende i løbet af det samme årti. Med Christian Holmsted Olesens ord; Årsagen til B&O s succes i 1970 erne og 80 erne skyldtes ledelsens villighed til at satse og realisere Jacob Jensens risikofyldte og banebrydende strategi. Samarbejdet mellem B&O og Jacob Jensen blev indledt i 1964 og varede, under forskellige former, frem til 1991 hvor Jacob Jensen valgte at opsige samarbejdet. I årene udviklede og perfektionerede Jacob Jensen det banebrydende formsprog, som forvandlede virksomheden fra at være et dansk kvalitetsmærke til et internationalt ikon. Fra 1985 til 1989 fungerede Jacob Jensen som B&O s rådgiver inden for design og strategi. Jacob Jensen tegnede det sidste produkt for B&O i Jacob Jensen har sammenlagt designet 234 produkter for B&O, heriblandt musiksystemer, forstærkere, grammofoner, båndoptagere, CD-afspillere, fjernbetjeninger og højttalere. Mange af disse produkter er præmieret nationalt og internationalt, ligesom en stor del er optaget i museumssamlinger verden over. Jacob Jensens design for B&O er bl.a. repræsenteret med 15 produkter i The Design Collection på Museum of Modern Art (MoMA) i New York. Som den fjerde virksomhed nogensinde (Olivetti, Braun og Thonet var de første) fik B&O i 1978 en separatudstilling på MoMA; Bang & Olufsen Design for Sound by Jacob Jensen. Udstillingen omfattede 28 audio-produkter. I sin anmeldelse af udstillingen skrev New York Times, at Jacob Jensens produkter for B&O alene er nok til at sikre ham en fremtrædende plads blandt det 20. århundredes industrielle designere. 11

12 GAGGENAU OG JACOB JENSEN DESIGN Den tyske virksomhed Gaggenau - der i dag ejes af Bosch-Siemens Hausgeräte - blev grundlagt i 1665, da greven af Baden etablerede et jernstøberi med en smedje drevet af vandkraft på bredden af Murg-floden midt inde i Schwarzwald. I dag regnes Gaggenau for en af verdens førende inden for eksklusivt køkkenudstyr. Produkterne udtrykker en konsekvent holdning: Et krav om den ideelle balance mellem perfekt form, højteknologi, smukt design og funktionalitet. Jacob Jensen Design har været ansvarlig for Gaggenaus samlede designprogram siden 1991 og har for virksomheden skabt identitetsprogrammer, herunder bl.a. keramiske kogeplader, indbygningsovne, emhætter, opvaskemaskiner, tørretumblere og vaskemaskiner. En række af disse produkter er præmieret i Tyskland, bl.a. med priserne: IF Gute Industrie Forum (emhætte AH 100) 1996, (hele Vario-serien sammen med Reinhard Segers) 2000, 2 gange Innovative Design nr. 1 (Gaggenau generelt) 1994 og 1995, Der Feinschmecker (ovn EB 388 og indbygningsdampkoger VK 311) 1996 og Red Dot - Design Innovation (ovn EB 900) 1993, (ovne EB 388 og EB 385) 1996, (hele Vario-serien sammen med Reinhard Segers) 2000, (EB271 & ED221 sammen med Reinhard Segers) En typisk begrundelse for priserne er, at Gaggenau s produkter repræsenterer en høj designkvalitet, som på forbilledlig vis udtrykker nytænkning i form og funktion (Design Zentrum Nordrhein Westfalen s Designpris 93). Det tætte samarbejde mellem Gaggenau og Jacob Jensen Design vidner om, både i sin form og sine resultater, at Jacob Jensen Design har formået at videreføre og forny det formsprog, som har gjort firmaet i Hejlskov verdenskendt. 12

13 MUSEUM OF MODERN ART OG JACOB JENSEN The Museum of Modern Art (MoMA) i New York er kendt som et af verdens førende museer for moderne kunst. Udover kunst rummer museet også afdelinger for beslægtede områder som arkitektur og design. Museet udstillede første gang design helt tilbage i 1934, fem år efter grundlæggelsen. Hensigten var at dokumentere den formgivning, som er karakteristisk for det 20. århundrede, og det er stadig denne målsætning, som ligger til grund for optagelsen af designprodukter i museets samling. Om tusinde år vil Design-samlingen - håber vi - være en uvurderlig skat, der indeholder nogle af de smukkeste kulturgenstande fra vor tid. Mange af dem rivaliserer i skønhed og betydning med det bedste af det, der har overlevet fra tidligere civilisationer. Arthur Drexler, fhv. direktør for MoMA I 1972 besluttede MoMA at erhverve syv af B&O s produkter, alle designet af Jacob Jensen, til sin permanente samling (Design Collection). I 1978 etablerede MoMA særudstillingen Bang & Olufsen Design for Sound by Jacob Jensen, som omfattede i alt 28 audioprodukter. Udstillingen var både for B&O og Jacob Jensen en helt ekseptionel anerkendelse; museet havde på daværende tidspunkt kun tre gange tidligere arrangeret særudstillinger af en enkelt virksomheds produkter (Olivetti i 30 erne, Thonet i 50 erne og Braun i 60 erne). I forbindelse med udstillingen skrev New York Times, at Jacob Jensens design for B&O alene er nok til at sikre ham en fremtrædende plads blandt det 20. århundredes industrielle designere. MoMA har nu i alt 15 B&O produkter, tegnet af Jacob Jensen Design, i sin permanente samling. Derudover har museet erhvervet yderligere 4 produkter af Jacob Jensen Design; telefonerne E76 og EX76, samt Jacob Jensen-urene 6101 og MoMA udgav i 1999 bogen MoMA Highlights, en samling af museets vigtigste erhvervelser af det 20. århundredes kunst og design. Jacob Jensen er her, som den ene af to danskere (den anden var Carl Th. Dreyer), repræsenteret med Beogram 6000-grammofonen. 13

14 Jacob Jensen præsenteres med følgende ord på MoMAs hjemmeside: A native of Denmark, Jacob Jensen is recognized as one of the leading creators of original form among industrial designers of the 20th century. During the past 50 years, he has designed more than 500 industrial products ranging in scope from music systems, telephones, and watches, to chairs, cars, and windmills. One of his most remarkable relationships was with audio system manufacturer Bang & Olufsen, for whom he developed nearly 80 revolutionary designs over a 26-year period, many of which were recognized by the design community with international design awards. With many of his creations included in MoMA s Design Collection, Mr. Jensen has provided the design world with both revolutionary innovation and a quiet beauty in his now-familiar products. MoMA forhandler aktuelt seks nyere produkter fra varemærket JACOB JENSEN i sin onlinebutik, heriblandt øreringe, manchetknapper og armbånd. 14

15 JACOB JENSEN DESIGN PÅ DET DANSKE KUNSTINDUSTRIMUSEUM Kunstindustrimuseet er et af Nordens centrale udstillingssteder for dansk og internationalt kunsthåndværk og industrielle designprodukter. Museets samlinger, bibliotek og arkiver udgør et videnscenter for den designhistoriske forskning i Danmark. Museet har på flere planer været omdrejningspunkt for dansk designs udvikling i det 20. århundrede. I 1948 blev Jacob Jensen optaget på Kunsthåndværkerskolens møbelskole, der dengang holdt til på loftet i Kunstindustrimuseets bygninger. Inspireret af arkitekten Kaare Klint, som havde indrettet museet og boede i huset, tog skolens undervisning afsæt i studiet af ældre møbeltyper, især engelske og kinesiske, i museets samlinger. De kunne udgøre afsættet for udviklingen af fremtidens funktionalistiske møbler. Netop i de år Jacob Jensen gik på Kunsthåndværkerskolen var flere af hans lærere, for eksempel Hans J. Wegner og Bender Madsen, med til at gøre Danish Design internationalt berømt med de møbler de præsenterede på de årlige Snedkerlaugsudstillinger i Kunstindustrimuseet. Jacob Jensen valgte dog, inspireret af et nyt kursus hos arkitekten Jørn Utzon, som den første elev på skolen at gøre industrielt produktdesign til sit område. Gennem de seneste årtier har Kunstindustrimuseet opbygget en meget omfattende dokumentation af Jacob Jensens værk. Samlingerne rummer et par hundrede tegninger og skitser udført af Jacob Jensen, diverse modeller og en bred samling af produkter. Den første udstilling med Jacob Jensen blev vist på Kunstindustrimuseet i 1976 og hed Design. Et forløb.. Her præsenteredes bl.a. stadier i udviklingen den nye Beomaster en af Bang & Olufsens mest succesrige radioer. Kunstindustrimuseet lagde ligeledes hus til, da Jensen One -bilen i 1992 blev afsløret under stor mediebevågenhed af Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik. I 1993 åbnede Kunstindustrimuseet den hidtil største retrospektive udstilling om Jacob Jensens design. Det blev en særdeles velbesøgt udstilling, som efterfølgende rejste videre rundt i Danmark, Holland og Frankrig. Udstillingen dokumenterede gennem et udvalg af skitser, tegninger, modeller og produkter den arbejdsmetode, som altid har kendetegnet Jacob Jensen: At få en god idé og at gøre tingene igen og igen indtil det optimale fremstår. En arbejdsmetode, som firmaet har anvendt lige fra starten og op til i dag, hvor firmaet ledes af Timothy Jacob Jensen. Jacob Jensens grundlæggende idéer og formgivning videreføres i en fin tradition. 15

16 I 2006 fejrede Kunstindustrimuseet Jacob Jensens 80 års fødselsdag med bl.a. en præsentation af udvalgte højdepunkter fra Jacob Jensens arbejde med design af lydprodukter. Kunstindustrimuseet samler og forsker løbende i Jacob Jensens design. Kunstindustrimuseets museumsinspektør Christian Holmsted Olesen har skrevet om Jacob Jensens design i bøgerne Bang & Olufsen (2003) og Jacob Jensen (2003). 16

17 Velkommen til Jacob Jensens Verden 2nd edition 2007 JACOB JENSEN DESIGN Printet i Danmark Juli 2007 af Jacob Jensen Design 17

HANS J. WEGNEr CH23. Et AF DE FØrStE MEStErVærkEr

HANS J. WEGNEr CH23. Et AF DE FØrStE MEStErVærkEr HANS J. WEGNEr CH23 Et AF DE FØrStE MEStErVærkEr CH23 ORGANISKE FORMER OG ELEGANTE DETALJER CH23 ÆSTETIK OG FUNKTION FORENET I ÉN STOL CH23 tog form i 1950 og var dermed blandt de første mesterværker,

Læs mere

Af Pia Finne. Fra knallertbølle til direktør Timothy Jacob Jensen er født på Frederiks-

Af Pia Finne. Fra knallertbølle til direktør Timothy Jacob Jensen er født på Frederiks- Vi går ikke på kompromis med det fundamentale, men så ved vi også, at når vi skaber de rigtige ting, tjener folk penge, og det er begyndelsen til en positiv spiral, siger Timothy Jacob Jensen. Vi vil hellere

Læs mere

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien.

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien. HISTORIE OG FORMÅL Designmuseum Danmark (tidligere Kunstindustrimuseet) er et af Nordens centrale udstillingssteder for dansk og international, industriel design og kunsthåndværk. Museets samlinger, bibliotek

Læs mere

CH07 SKALSTOLEN Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE Den berømte skalstol - skulpturel, trebenet og smuk.

CH07 SKALSTOLEN Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE Den berømte skalstol - skulpturel, trebenet og smuk. CH07 SKALSTOLEN Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE Den berømte skalstol - skulpturel, trebenet og smuk. Det svævende udtryk fremhæves af det vingeformede sæde og de buede ben. Stolen får ofte en fremtrædende

Læs mere

CH006 Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE DESIGNEREN

CH006 Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE DESIGNEREN CH006 Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE Simple and stylish table, measuring 90x138, and 236 cm with flaps. Height 72 cm. Table leaves are fitted with hinges and lifted quickly when there are more. Table

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Arne Emil Jacobsen... En unik designer... Kubeflex sommerhus... 10

INDHOLDSFORTEGNELSE. Arne Emil Jacobsen... En unik designer... Kubeflex sommerhus... 10 INDHOLDSFORTEGNELSE Arne Emil Jacobsen... 4 En unik designer... 9 Kubeflex sommerhus... 10 ARNE EMIL JACOBSEN 1902-1971 Arne Emil Jacobsen blev født d. 11. februar 1902 i København og døde d. 24. marts

Læs mere

BESKRIVELSE en klassisk smuk og let skulpturel spisestol Hans J. Wegner har designet Y-stolen til Carl Hansen & Søn i 1949 DESIGNEREN

BESKRIVELSE en klassisk smuk og let skulpturel spisestol Hans J. Wegner har designet Y-stolen til Carl Hansen & Søn i 1949 DESIGNEREN Y-STOLEN CH24 Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE Y-stolen - en klassisk smuk og let skulpturel spisestol, som også er velegnet til bare at slappe af i. Ved hjælp af damp er rygbøjlen nænsomt bøjet, og

Læs mere

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien.

PERMANENTE UDSTILLINGER. Designmuseum Danmark formidler centrale udviklingslinjer inden for formgivningshistorien. HISTORIE OG FORMÅL Designmuseum Danmark (tidligere Kunstindustrimuseet) er et af Nordens centrale udstillingssteder for dansk og international, industriel design og kunsthåndværk. Museets samlinger, bibliotek

Læs mere

CH22 LOUNGESTOL Design: Hans J. Wegner

CH22 LOUNGESTOL Design: Hans J. Wegner CH22 LOUNGESTOL Design: Hans J. Wegner BESKRIVELSE Carl Hansen & Søn har genskabt Hans J. Wegners tidlige design, CH22 loungestolen, der er det første design Wegner udførte for Carl Hansen & Søn tilbage

Læs mere

DESIGNEREN. Stolen er fremstillet i massivt træ og med lædersæde og -ryg.

DESIGNEREN. Stolen er fremstillet i massivt træ og med lædersæde og -ryg. KK47510 DEN RØDE STOL Design: Kaare Klint BESKRIVELSE Seriens første stol var Den røde stol i Large (1927), som blev skabt specielt til Designmuseum Danmarks forelæsningssal og præsenteret på den danske

Læs mere

Hans J. Wegner Katalog 2009

Hans J. Wegner Katalog 2009 Hans J. Wegner Katalog 2009 Hans J. Wegner Mange udlændinge har spurgt mig, hvordan vi skabte den danske stil og jeg må svare at der overhovedet ikke var tale om noget sådant. Det var vel nærmere en videregående

Læs mere

KK96620 FAABORGSTOLEN Design: Kaare Klint

KK96620 FAABORGSTOLEN Design: Kaare Klint KK96620 FAABORGSTOLEN Design: Kaare Klint BESKRIVELSE Faaborgstolen, der generelt anses for at være den første danske moderne designklassiker, blev startskuddet til en ny æra for dansk design og skabte

Læs mere

Ole Wanscher er kendt for sine elegante møbler, der alle er kendetegnet ved høj kvalitet i forarbejdning og konstruktion, samt sofistikerede og

Ole Wanscher er kendt for sine elegante møbler, der alle er kendetegnet ved høj kvalitet i forarbejdning og konstruktion, samt sofistikerede og OW124 BEAK CHAIR Design: Ole Wanscher BESKRIVELSE Ole Wanscher er kendt for sine elegante møbler, der alle er kendetegnet ved høj kvalitet i forarbejdning og konstruktion, samt sofistikerede og funktionelle

Læs mere

nyt nordisk landkøkken FORM 12 FORM 12

nyt nordisk landkøkken FORM 12 FORM 12 nyt nordisk landkøkken FORM 12 FORM 12 DANSK DESIGN I SNEDKER KVALITET NYT NORDISK LANDKØKKEN FORM 12 NYT NORDISK LANDKØKKEN DANSK DESIGN I SNEDKER KVALITET Vi har klædt vores snedkerkøkkener i klassisk

Læs mere

ole wanscher moderne klassikere Nyt hos Carl Hansen & Søn Elegante skandinaviske klassikere. Cuba stolen Se også Morten Gøttlers Cuba stol.

ole wanscher moderne klassikere Nyt hos Carl Hansen & Søn Elegante skandinaviske klassikere. Cuba stolen Se også Morten Gøttlers Cuba stol. ole wanscher moderne klassikere Nyt hos Carl Hansen & Søn Elegante skandinaviske klassikere. Cuba stolen Se også Morten Gøttlers Cuba stol. every piece comes with a story Når du vælger et møbel fra Carl

Læs mere

FRITS HENNINGSEN SIGNATURE CHAIR FH429

FRITS HENNINGSEN SIGNATURE CHAIR FH429 FRITS HENNINGSEN SIGNATURE CHAIR FH429 SIGNATURE CHAIR KOMFORT OG ELEGANCE every piece comes with a story Når du vælger et møbel fra Carl Hansen & Søn, får du mere end bare et møbel. Du får en stolt tradition

Læs mere

25 tekster om udviklingen af Danish Design

25 tekster om udviklingen af Danish Design 25 tekster om udviklingen af Danish Design Vil vi gøre os gældende internationalt må vi også agere internationalt! Vi kan ikke løse Danish Designs udfordringer alene - nationalt! Det handler om at udbrede

Læs mere

ZWILLING J.A. HENCKELS 2015 FIRMAGAVER

ZWILLING J.A. HENCKELS 2015 FIRMAGAVER ZWILLING J.A. HENCKELS 2015 FIRMAGAVER Ballerup, den 25. august 2015 KÆRE SAMARBEJDSPARTNER Det er os en fornøjelse at kunne præsentere et udvalg af firmagaver fra ZWLLING J.A. HENCKELS. Vi har nedjusteret

Læs mere

PP Møbler Hans J. Wegner www.pp.dk

PP Møbler Hans J. Wegner www.pp.dk PP Møbler Hans J. Wegner www.pp.dk Hans J. Wegner Mange udlændinge har spurgt mig, hvordan vi skabte den danske stil og jeg må svare at der overhovedet ikke var tale om noget sådant. Det var vel nærmere

Læs mere

ANALYSE OG GENTEGNING

ANALYSE OG GENTEGNING ANALYSE OG GENTEGNING 17-12-2014 Det arkitektoniske værk Schröder House blev bygget i 1924 i Utrecht af den hollandske arkitekt Gerrit Rietveld til Fru- Schröder-Schräder og hendes 3 børn. Efter hendes

Læs mere

Fotos: Lissy Boesen, Heine Pedersen

Fotos: Lissy Boesen, Heine Pedersen Fotos: Lene K LISSY BOESEN Lissy Boesens værker står overalt i det offentlige rum, i ind- og udland, på torve og gågader, i skolegårde, boligområder og parker. Men hvem er kvinden bag de kendte og populære

Læs mere

Pressemeddelelse Oktober 2013 blickfang Copenhagen er årets shopping-event! Download af pressebilleder på

Pressemeddelelse Oktober 2013 blickfang Copenhagen er årets shopping-event! Download af pressebilleder på Pressemeddelelse Oktober 2013 blickfang Copenhagen er årets shopping-event! Om kun fire uger er det igen tid til den internationale designmesse blickfang, der både er designscenens hot spot og årets design-shopping-event

Læs mere

ET AD BL S EM DL J 2012 A E M. 3RN G 3 M GAN ÅR3 1R. N

ET AD BL S EM DL J 2012 A E M. 3RN G 3 M GAN ÅR3 1R. N MEDLEMSBLADET NR. 13 ÅRGANG 3 NR. 3 MAJ 2012 FORMANDEN HAR ORDET Efter generalforsamlingen den 21. marts 2012 har foreningsbestyrelsen konstitueret sig og jeg har påtaget mig formandshvervet. En opgave

Læs mere

Gaudí og den hexagonale form - et oplæg

Gaudí og den hexagonale form - et oplæg Når man bevæger sig op ad Passeig de Gracia fra Plaça Catalunya, så møder blikket som noget af det første den helt unikke fliselægning af hexagoner. Fliselægningen på Passeig de Gracia stammer idémæssigt

Læs mere

colonial serien ole wanscher

colonial serien ole wanscher colonial serien ole wanscher colonial af ole wanscher disciplineret elegance every piece comes with a story Når du vælger et møbel fra Carl Hansen & Søn, får du mere end bare et møbel. Du får en stolt

Læs mere

fra en lang og traditionsrig historie, rodfæstet i den danske agerkultur med sin dybe respekt

fra en lang og traditionsrig historie, rodfæstet i den danske agerkultur med sin dybe respekt inviting nature FILOSOFIEN AT MØBLERE DET GODE LIV. MED Hånden på hjertet INVITEREr vi NATUREN IND I vores HJEM og SOM I DET GODE MÅLTID, DER NYDES SAMMEN MED MENNESKER vi HOLDER AF, ER SANSELIGHED OG

Læs mere

Udsigt til billigere mode på nettet

Udsigt til billigere mode på nettet LØRDAG 27. SEPTEMBER NR. 39 / 2014 LØRDAG Udsigt til billigere mode på nettet Onlinegiganten Boozt.com med Hermann Haraldsson i spidsen udfordrer konkurrenterne om det nordiske herredømme. Foreløbig kan

Læs mere

Tæt på hotellet, kun få minutters gang, findes der en række gode restauranter og caféer, og i forlængelse af selve hotellet ligger Florentz Café og

Tæt på hotellet, kun få minutters gang, findes der en række gode restauranter og caféer, og i forlængelse af selve hotellet ligger Florentz Café og 0 år gammel renoveret bygning med smuk facade og rokoko indretning. Zleep Hotel Roskilde Introduktion Det klassiske hotel i Roskilde byder på en historisk overnatning i elegante omgivelser. Det traditionsrige

Læs mere

DELÅRSRAPPORT TREDJE KVARTAL AF REGNSKABSÅRET 2011/12 BANG & OLUFSEN

DELÅRSRAPPORT TREDJE KVARTAL AF REGNSKABSÅRET 2011/12 BANG & OLUFSEN DELÅRSRAPPORT TREDJE KVARTAL AF REGNSKABSÅRET 20 1 AGENDA TREDJE KVARTAL I OVERSKRIFTER Tue Mantoni, CEO RESULTATET FOR TREDJE KVARTAL AF 20 Henning Bejer Beck, CFO FORVENTNINGERNE TIL REGNSKABSÅRET 20

Læs mere

JAPANIzED. sori yanagi presented by GAteway japan. sori yanagi

JAPANIzED. sori yanagi presented by GAteway japan. sori yanagi JAPANIzED Det er ikke uden stolthed, at Gateway Japan nu åbner døren til Europa for Sori Yanagi. Besøg soriyanagi.com for mere inspiration og produktnyheder sori yanagi presented by GAteway japan sori

Læs mere

Bygning, hjem, museum

Bygning, hjem, museum Bygning, hjem, museum arkitektur på Ordrupgaard Undervisningsmateriale til udskolingen Arkitektur er bygninger. Bygninger til at leve i, til at opleve, til at lære i eller til at arbejde i. Arkitektur

Læs mere

,,Børge. Der er ingen japanske turister denne

,,Børge. Der er ingen japanske turister denne 8 Living Møbeldesign SØNDAG DEN 11. MARTS 2012 Havearkitekten Morten Klint, som indrettede den store, skrå grund på fortrinlig vis, skabte en have med solkroge og op til fire meter brede hække, der snildt

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste Udforsk billedkunsten og den visuelle kultur med dine elever gennem det digitale univers Klatværket. Oplev mange anerkendte kunstværker gennem fem fællesmenneskelige temaer. Lad eleverne gå på opdagelse

Læs mere

Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer. 29.5. En aften med Anne Marie Carl-Nielsen Fyns Kunstmuseum

Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer. 29.5. En aften med Anne Marie Carl-Nielsen Fyns Kunstmuseum 2013 Program Eksklusivt for Museumsklubbens medlemmer 16.1. ECHO Dialogudstilling Fyns Kunstmuseum 27.2. På rejse med H.C. Andersen H.C. Andersens Hus 21.3. En bid af historien 30.4. En landsby på H.C.

Læs mere

PLAKATUDSTILLING I ÆGLAGERET. Tommy Flugt Aurora 10-08-2015

PLAKATUDSTILLING I ÆGLAGERET. Tommy Flugt Aurora 10-08-2015 PLAKATUDSTILLING I ÆGLAGERET 2015 2015 Tommy Flugt Aurora 10-08-2015 FERNISERINGSTALE i ÆGLAGERET Af Tove Fisker næstformand i Holbæk Kunstforening Æglageret Jeg vil gerne byde velkommen til ferniseringen

Læs mere

Møbelklassikere by Bernstorffsminde

Møbelklassikere by Bernstorffsminde Møbelklassikere by Bernstorffsminde Børge Mogensen Børge Mogensen (1914 1974) Møbeldesigner Langt de fleste kender Børge Mogensen af navn, møbeldesigneren, der i FDB-regi satte kvalitetsmøbler til fornuftige

Læs mere

Besøg Electrolux Showroom

Besøg Electrolux Showroom Besøg Electrolux Showroom masser af inspiration Åbent for alle Højt til loftet I Electrolux Showroom er der højt til loftet og masser af plads til dine drømme. Her kan du se, mærke og afprøve forskellen

Læs mere

Sammen kan vi inspirere verden.

Sammen kan vi inspirere verden. Sammen kan vi inspirere verden. Leander A/S er en international virksomhed, der er kendetegnet ved en række unikke produkter, en stærk designfilosofi, passionerede medarbejdere og et kæmpe potentiale.

Læs mere

Denne blanket SKAL udfyldes og vedhæftes din optagelses opgave.

Denne blanket SKAL udfyldes og vedhæftes din optagelses opgave. Birk Centerpark 5 Tel. +45 87 55 05 00 teko@viauc.dk DK-7400 Herning CVR 30 77 30 47 www. Viauc.dk/teko Specialevalgs skema Denne blanket SKAL udfyldes og vedhæftes din optagelses opgave. Navn: Ida Leerbæk

Læs mere

KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE. ROA (Belgien)

KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE. ROA (Belgien) KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE ROA (Belgien) Roa er en belgisk graffitimaler, der generelt maler dyr, der har en relation til det område de bliver malet i. ROA's farvepallette er minimalistisk og ofte

Læs mere

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM

BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM BILLEDJAGT PÅ FAABORG MUSEUM Peter Hansen: Kai Nielsen modellerer Mads Rasmussen, 1913 UNDERVISNINGSMATERIALE FOR 4.-6. KLASSE MADS RASMUSSEN OG FAABORG MUSEUM I begyndelsen af 1910 fik konservesfabrikant

Læs mere

Poul Henningsen

Poul Henningsen POUL HENNINGSEN Poul Henningsen 1894 1967 Poul Henningsen var en dansk lysmager, arkitekt, revyforfatter, filminstruktør og samfundsrevser. Han var kendt under initialerne PH. PH var en mand med mange

Læs mere

Roskilde Østsjællands smukkeste Jule by 2014

Roskilde Østsjællands smukkeste Jule by 2014 Roskilde Østsjællands smukkeste Jule by 2014 Baggrund for idéoplæg. Vi har, i vores forslag, arbejdet ud fra at, holde fast i den historiske tråd om den smukke gamle by med Danernes kongesæde og Vikingernes

Læs mere

Lokal hjælp gør de første dage meget lettere. Her har min landlady beskrevet hvordan jeg kan finde et marked med brugte cykler.

Lokal hjælp gør de første dage meget lettere. Her har min landlady beskrevet hvordan jeg kan finde et marked med brugte cykler. Lokal hjælp gør de første dage meget lettere. Her har min landlady beskrevet hvordan jeg kan finde et marked med brugte cykler. Foråret i Washington er utrolig smukt. Her er de berømte cherry blossoms

Læs mere

Talepunkter: Bramsen-festen 28/8 2011

Talepunkter: Bramsen-festen 28/8 2011 Talepunkter: Bramsen-festen 28/8 2011 Jeg hedder Charlotte Jeg er fra Aage-grenen - I kan læse mere om mig på side 346 Jeg hedder Camilla Jeg er også fra Aage-grenen, men jeg er også fra Ludvig-grenen

Læs mere

EUROPAN 13 EUROPAN ER EN INTERNATIONAL ARKITEKTKONKURRENCE OM BYUDVIKLING I ET BÆREDYGTIGHEDSPERSPEKTIV

EUROPAN 13 EUROPAN ER EN INTERNATIONAL ARKITEKTKONKURRENCE OM BYUDVIKLING I ET BÆREDYGTIGHEDSPERSPEKTIV EUROPAN DENMARK SØGER VISIONÆRE KOMMUNER EUROPAN 13 EUROPAN ER EN INTERNATIONAL ARKITEKTKONKURRENCE OM BYUDVIKLING I ET BÆREDYGTIGHEDSPERSPEKTIV EUROPAN 13 VIL BELYSE HVORDAN EUROPAS BYER KAN TILPASSES

Læs mere

STARTLINJEN GO GUIDE INSPIRER

STARTLINJEN GO GUIDE INSPIRER GO GUIDE INTRODUKTION HVAD OG HVORFOR WARM-UP Nike er, og har altid været, historien om at udleve potentialet. Det er en historie om sportsudøvere og innovation og forholdet mellem de to. Sagt på en enkel

Læs mere

EUROPAN 12 EUROPAN DENMARK SØGER VISIONÆRE KOMMUNER TIL AT DELTAGE I EN INTERNATIONAL ARKITEKTKONKURRENCE OM BÆREDYGTIG BYUDVIKLING

EUROPAN 12 EUROPAN DENMARK SØGER VISIONÆRE KOMMUNER TIL AT DELTAGE I EN INTERNATIONAL ARKITEKTKONKURRENCE OM BÆREDYGTIG BYUDVIKLING EUROPAN DENMARK SØGER VISIONÆRE KOMMUNER TIL AT DELTAGE I EUROPAN 12 EN INTERNATIONAL ARKITEKTKONKURRENCE OM BÆREDYGTIG BYUDVIKLING Strandgade 27B 1401 København K www.dac.dk SEKRETARIATETET FOR EUROPAN

Læs mere

KUNST 12. SEP. 2013 KL. 11.52 Kunst og design har lagt sig i ske på Den Frie Udstillingsbygning

KUNST 12. SEP. 2013 KL. 11.52 Kunst og design har lagt sig i ske på Den Frie Udstillingsbygning Politiken Kultur KUNST 12. SEP. 2013 KL. 11.52 Kunst og design har lagt sig i ske på Den Frie Udstillingsbygning Gunnar Aagaard Andersen formåede at kombinere billedkunst og design SLIDT. Skumsofaen har

Læs mere

Beton-Oscar til Aalborg-arkitekt Fornem hæder for utraditionelt og energirigtigt plejehjem i Gistrup

Beton-Oscar til Aalborg-arkitekt Fornem hæder for utraditionelt og energirigtigt plejehjem i Gistrup PRESSEMEDDELELSE: Beton-Oscar til Aalborg-arkitekt Fornem hæder for utraditionelt og energirigtigt plejehjem i Gistrup Stor og bæredygtig arkitektur. Med den begrundelse får arkitekt Kim Flensborg og Arkitektfirmaet

Læs mere

Bygning, hjem, museum

Bygning, hjem, museum Bygning, hjem, museum arkitektur på Ordrupgaard Undervisningsmateriale til indskolingen og mellemtrinnet Arkitektur er bygninger Bygninger til at leve i, til at opleve, til at lære i eller til at arbejde

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2010/2011 Institution Københavns Tekniske Skole - Vibenhus Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HTX

Læs mere

NIKOLAJ. Inspirerende HYGEBJERG. foredrag og workshops DESIGNER. om design, idéudvikling, apps,

NIKOLAJ. Inspirerende HYGEBJERG. foredrag og workshops DESIGNER. om design, idéudvikling, apps, NIKOLAJ Inspirerende HYGEBJERG foredrag og workshops DESIGNER om design, idéudvikling, apps, FORFATTER arkitekur, design thinking og innovation UNDERVISER & S Nikolaj Hygebjerg, er uddannet industriel

Læs mere

KÄHLER DESIGN. Årets designgave fra

KÄHLER DESIGN. Årets designgave fra Årets designgave fra KÄHLER DESIGN Når du giver en gave fra Kähler, forærer du din medarbejder eller samarbejdspartner et smukt og elegant designprodukt, der har rødder i de unikke danske designtraditioner.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin 2009-2011 Institution Københavns Tekniske Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Htx Vibenhus Design B Line Høyer Hold 3.a Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

Læs mere

MILJØ & Tests GARANTI

MILJØ & Tests GARANTI OXFORD Den originale udgave af Oxford stolen blev designet til professorerne på St Catherine s College i Oxford Stolens ekstra høje ryg fremstod som et symbol på prestige og skabte sit helt eget rum Professorstolen

Læs mere

NEWS OF 2012 STOCKHOLM FURNITURE FAIR WWW.ERIK-JOERGENSEN.COM

NEWS OF 2012 STOCKHOLM FURNITURE FAIR WWW.ERIK-JOERGENSEN.COM NEWS OF 2012 STOCKHOLM FURNITURE FAIR WWW.ERIK-JOERGENSEN.COM DK: I konstant søgen efter det optimale samarbejde med dygtige designere, forenet med Erik Jørgensens ufravigelige krav til kvalitet, præsenterer

Læs mere

Danish Design House Munich. a kind of blue. 24FEB15 27FEB15

Danish Design House Munich. a kind of blue. 24FEB15 27FEB15 Danish Design House Munich a kind of blue. 24FEB15 27FEB15 Invitation Deltag i årets Design Event i München Danish Design House Munich med udstillingen a kind of blue 24. 27. februar 2015. Eksportrådet

Læs mere

PK52A ELEVBORD Design: POUL KJÆRHOLM

PK52A ELEVBORD Design: POUL KJÆRHOLM PK52A ELEVBORD Design: POUL KJÆRHOLM BESKRIVELSE The series is laid the foundation stone for Poul Kjærholm's role as a pioneer of modern Danish design - and his reputation as one of the world's leading

Læs mere

Made in Denmark Made in Denmark

Made in Denmark Made in Denmark DK www.hwam.dk HWEM ER Made in Denmark Made in Denmark HVEM Made ER in HWAM? Denmark Eller Hwem er HWAM?, som vi siger på godt jysk. HWAM er én af Danmarks største producenter af arkitekttegnede og miljøvenlige

Læs mere

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar.

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. Anmeldelse Marianne Grønnow Magasinet Kunst Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. WONDERWORLD 28. oktober 2014 Reportage

Læs mere

Globale muligheder for fynske virksomheder

Globale muligheder for fynske virksomheder Globale muligheder for DI Fyn Erhvervstræf den 4. maj 2010 Direktør Thomas Bustrup Dagens præsentation 1. Danmarks internationale konkurrenceevne - er der en international fremtid for de? 2. Hvor er de

Læs mere

Sølvgade v. SMK : 28 meter x 2 = 56 m / 11 pieces à 20 spray = 240 spray à 50 DKK = 11.000 DKK ex. moms

Sølvgade v. SMK : 28 meter x 2 = 56 m / 11 pieces à 20 spray = 240 spray à 50 DKK = 11.000 DKK ex. moms Graffiti & Kunst i det offentlige rum 5 t u n n e l l e r i K ø b e n h a v n : L a n g e b r o / S ø l v g a d e v e d S M K / S ø l v g a d e v e d K g s H a v e / B l e g d a m s v e j / Ø s t e r b

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE BAG OM KAY BOJESEN 4 ABE 7 BJØRN 8 HUND 9 KANIN 11 FLODHEST 12 ZEBRA 13 TURDELDUER 15

INDHOLDSFORTEGNELSE BAG OM KAY BOJESEN 4 ABE 7 BJØRN 8 HUND 9 KANIN 11 FLODHEST 12 ZEBRA 13 TURDELDUER 15 INDHOLDSFORTEGNELSE BAG OM KAY BOJESEN 4 ABE 7 BJØRN 8 HUND 9 KANIN 11 FLODHEST 12 ZEBRA 13 TURDELDUER 15 HISTORIEN BAG KAY BOJESEN Sølvsmed og designer Kay Bojesen kunne noget helt særligt. Han kunne

Læs mere

Arkitekturrejse: Chicago

Arkitekturrejse: Chicago Cloud Gate, Millenium Park Arkitekturrejse: Chicago 24.10-29.10.2017 Tirsdag, 24. oktober: Kl. 14.00: Afrejse København med Icelandair, FI205 Kl. 15.10: Ankomst Keflavik Airport, Reykjavik Flyskift Kl.

Læs mere

TØNDER. De Sansers Land BUSINESS. Kontakt: Sans for business. Tønder Erhvervsråd. Vestergade 9. DK-6270 Tønder. Telefon: +45 7492 9395

TØNDER. De Sansers Land BUSINESS. Kontakt: Sans for business. Tønder Erhvervsråd. Vestergade 9. DK-6270 Tønder. Telefon: +45 7492 9395 Kontakt: Sans for business DK TØNDER 6 5 Tønder Erhvervsråd Vestergade 9 7 2 3 4 1 DK-6270 Tønder Telefon: +45 7492 9395 www.toender-regio.de DE De Sansers Land Kontaktperson: Christiane Plischke E-Mail:

Læs mere

Scandinavian Furniture Fair

Scandinavian Furniture Fair Scandinavian Furniture Fair At tiltrække flere besøgende og udstillere til messen. SFF var den største og ældste Møbelmesse i Skandinavien. I flere år havde messen oplevet en nedgang i mængden af besøgende

Læs mere

KUNSTMUSEET REVISITED

KUNSTMUSEET REVISITED REVISITED Til efteråret 2017 er Kunstmuseet transformeret til et åbent, levende og digitalt funderet kunstmuseum med en skarp formidlings-, samlings- og udstillingsprofil. Kunstmuseet Revisited ligger

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Efterårssemester 2012 VUF - Voksenuddannelsescenter Frederiksberg

Læs mere

Susan Hiller. 14. november 2014-1. marts 2015

Susan Hiller. 14. november 2014-1. marts 2015 En lærerguide Susan Hiller 14. november 2014-1. marts 2015 Susan Hiller, Channels (2013). Installation at Matt s Gallery, London. Photograph by Peter White courtesy the artist, Matt s Gallery and Timothy

Læs mere

Download af pressebilleder på http://blickfang.com/blickfang/en/exhibitions/copenhagen/downloads

Download af pressebilleder på http://blickfang.com/blickfang/en/exhibitions/copenhagen/downloads Give me more. blickfang Copenhagen tager hul på tredje omgang. Den 15. og 16. november 2014 vil ca. 110 internationale møbel-, mode- og smykkedesignere gøre byens største pop-up-shop på 4.000 kvadratmeter

Læs mere

Redegørelse om - og udbytte af mit ophold som Artist in residence, Nagoya University of Art i perioden maj/ juni 2010

Redegørelse om - og udbytte af mit ophold som Artist in residence, Nagoya University of Art i perioden maj/ juni 2010 Redegørelse om - og udbytte af mit ophold som Artist in residence, Nagoya University of Art i perioden maj/ juni 2010 Først og fremmest vil jeg gerne sige en stor tak til Scandinavia - Japan Sasakawa Foundation

Læs mere

art deco Indhold - historie & Baggrund - Karakteristiske tegn - farver - typografi - Målgruppevalg/persona Signe Brauer Christiansen Gruppe 14

art deco Indhold - historie & Baggrund - Karakteristiske tegn - farver - typografi - Målgruppevalg/persona Signe Brauer Christiansen Gruppe 14 art deco Indhold - historie & Baggrund - Karakteristiske tegn - farver - typografi - Målgruppevalg/persona Signe Brauer Christiansen Gruppe 14 Art Deco Art Deco er en stilart som startede som kunst tidligt

Læs mere

Med en Cirkel for Øje!!!

Med en Cirkel for Øje!!! Med en Cirkel for Øje Man skal ikke sejle langt. Man skal sejle godt - Peer Bruun Med en Cirkel for Øje Den moderne spidsgatters kulturhistorie af Uwe Gräfer og Martin Anker Wiedemann 2015 Uwe Gräfer,

Læs mere

Aalborg Airport Hotel

Aalborg Airport Hotel Aalborg Airport Hotel Velkommen til Aalborg Airport Hotel! Introduktion Aalborg Airport Hotel slog dørene op den 1. oktober 2014 til et helt nyt og top moderne hotel. Hotellet ligger tæt på Aalborg Lufthavn

Læs mere

expressiontm line Opdag dit potentiale Jævn stoffremføring både fra oven og fra neden.

expressiontm line Opdag dit potentiale Jævn stoffremføring både fra oven og fra neden. TM Originale PFAFF 9-mm-sømme! expressiontm line Opdag dit potentiale Jævn stoffremføring både fra oven og fra neden. Opdag dit potentiale, og oplev en ny dimension inden for syning Søger du ny inspiration,

Læs mere

det tegner godt ArkiTegnRibe ApS v/ Arkitekt maa Niels Pinborg Saltgade 18, 1 6760 Ribe Tlf.: 7542 2122 arkitekt@arkitegnribe.dk www.arkitegnribe.

det tegner godt ArkiTegnRibe ApS v/ Arkitekt maa Niels Pinborg Saltgade 18, 1 6760 Ribe Tlf.: 7542 2122 arkitekt@arkitegnribe.dk www.arkitegnribe. det tegner godt ArkiTegnRibe ApS v/ Arkitekt maa Niels Pinborg Saltgade 18, 1 6760 Ribe Tlf.: 7542 2122 arkitekt@arkitegnribe.dk www.arkitegnribe.dk Side 2 Velkommen Velkommen til ArkiTegnRibe, hvor arkitekt

Læs mere

aar hus arki design tekt erne

aar hus arki design tekt erne design aar hus arki tekt design grafik / tekst: aarhus arkitekterne a/s 2. udgave afdeling for design For os er design en integreret del af dét at skabe bygninger og rum, og designafdelingens opgaver ligger

Læs mere

PIET HEIN (1905-1996) BRUNO MATHSSON (1907-1988) ARNE JACOBSEN (1902-1971) DESIGN BESKRIVELSE GARANTI

PIET HEIN (1905-1996) BRUNO MATHSSON (1907-1988) ARNE JACOBSEN (1902-1971) DESIGN BESKRIVELSE GARANTI BORD SERIE Bordserien omfatter Super-Elliptiske og Super-Cirkulære borde designet af Piet Hein og Bruno Mathsson samt cirkulære, kvadratiske og rektangulære borde designet af Arne Jacobsen Inspirationen

Læs mere

Nyt fra din blikkenslager. i zink

Nyt fra din blikkenslager. i zink Nyt fra din blikkenslager GAVLE og tagrender i zink Blikkenslageren anbefaler NY gavl? - Den bedste løsning er i zink VMZ Stikfals VANDRET/ QUARTZ-ZINC Er du også en af de mange boligejere, som hellere

Læs mere

LESS. LESS er WalkIn Companys første entrémøbelserie - navnet er inspireret af den amerikanske arkitekt Charles W. Moores valgsprog Less is more.

LESS. LESS er WalkIn Companys første entrémøbelserie - navnet er inspireret af den amerikanske arkitekt Charles W. Moores valgsprog Less is more. DESIGN MED MENING WalkIn Company er leverandør af møbler til privat og erhvervsmæssig brug. Firmaets intentioner er at levere produkter i en kvalitet som dansk møbel design er verdenskendt for. WalkIn

Læs mere

UDSKOLINGEN / FAMILIEALBUM

UDSKOLINGEN / FAMILIEALBUM EFTERBILLEDER UNDERVISNINGSPORTAL FOR FOTOGRAFI I FOLKESKOLEN UDSKOLINGEN / FAMILIEALBUM Lærervejledning Familiealbum. Indhold og formål: Familiealbum behandler spændingsfeltet mellem fotografiet i det

Læs mere

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Ambitionen Det er MacMann Bergs vision at være dagsordensættende

Læs mere

T R A P H O L T A F D E L I N G E N F O R M O D E R N E D A N S K M Ø B E L D E S I G N

T R A P H O L T A F D E L I N G E N F O R M O D E R N E D A N S K M Ø B E L D E S I G N V E R N E R P A N T O N L Y S E T O G F A R V E N T R A P H O L T A F D E L I N G E N F O R M O D E R N E D A N S K M Ø B E L D E S I G N INDHOLD / CONTENT Forord Preface 4 8 Verner Panton Lyset og farven

Læs mere

PERLER - Kongelig Pragt og Moderne Design. Udstilling på ROSENBORG SLOT

PERLER - Kongelig Pragt og Moderne Design. Udstilling på ROSENBORG SLOT PERLER - Kongelig Pragt og Moderne Design Udstilling på ROSENBORG SLOT 11. februar 28. maj 2012 DAG & NAT. To lysestager. DAG udført i højblankt guld 750 og hvide South Sea perler. Nat udført i matsort

Læs mere

Velkommen til. Evaluerings- og kick-off møde

Velkommen til. Evaluerings- og kick-off møde Velkommen til Evaluerings- og kick-off møde Hvem er vi? Innovationsnetværket Livsstil Bolig og Beklædning Vores mål er at branchen bliver blandt de mest innovative i verden! Klynge siden 2002 Kontor i

Læs mere

RAGNAR. - en verden af kvalitet, kunst og design. Tekst Trine Hedegård Jensen, Foto: Skott

RAGNAR. - en verden af kvalitet, kunst og design. Tekst Trine Hedegård Jensen, Foto: Skott 38 Vol #19 Sommer 2009 RAGNAR - en verden af kvalitet, kunst og design Tekst Trine Hedegård Jensen, Foto: Skott Det føles blødt og rart robust og maskulint den sorte rem i naturgummi fremstår som den perfekte

Læs mere

Salvador Dalí i flere dimensioner

Salvador Dalí i flere dimensioner P R M 13. okt. - 10. november alvador alí i flere dimensioner international med over 130 udstillede skulpturer og grafiske værker The Mae West ofa er blot en af de over 130 udstillede skulpturer og grafiske

Læs mere

Foto Helenio Barbetta Styling Chiara dal Canto Tekst Mette Skjødt strandberg. Januar 2017 ELLE DECORATION side 82

Foto Helenio Barbetta Styling Chiara dal Canto Tekst Mette Skjødt strandberg. Januar 2017 ELLE DECORATION side 82 PÅ BJERGETS TOP For den italienske arkitekt Giovanna Cornelio bliver vinterens frirum tilbragt i de schweiziske bjerge, hvor hun har indrettet en idyllisk lejlighed i en gammel 1700-tals bygning i landsbyen

Læs mere

Donationsansøgning Trygt opvågningsmiljø for nyopererede børn

Donationsansøgning Trygt opvågningsmiljø for nyopererede børn Donationsansøgning Trygt opvågningsmiljø for nyopererede børn 1 Randers den 01.11.15 Donationsansøgning Opvågningsafsnittet på Regionshospitalet Randers ansøger hermed Randers Storcenters velgørenhedspulje

Læs mere

RAUN KOLLEKTION 2014/2015

RAUN KOLLEKTION 2014/2015 RAUN KOLLEKTION 2014/2015 RAUN KOLLEKTION 2014/2015 - Retreat 04 RAUN KOLLEKTION 2014/2015 - Retreat 05 Retreat by raun RAUN KOLLEKTION 2014/2015 - Retreat 06 RAUN KOLLEKTION 2014/2015 - Retreat 07 RETREAT

Læs mere

Opgaver til Kongeriget

Opgaver til Kongeriget Født i 1940 på Amalienborg Slot. Dronning af Danmark 1972. FAMILIE Datter af Frederik 9. af Danmark (1899-1972) og Ingrid af Sverige (1910-2000), Gift i 1967 med Henri de Laborde de Montpezat (1934) i

Læs mere

Globalisering. Arbejdsspørgsmål

Globalisering. Arbejdsspørgsmål Globalisering Når man taler om taler man om en verden, hvor landene bliver stadig tættere forbundne og mere afhængige af hinanden. Verden er i dag knyttet sammen i et tæt netværk for produktion, køb og

Læs mere

Lærervejledning til Fanget

Lærervejledning til Fanget Lærervejledning til Fanget En udstilling med værker af den danske samtidskunstner John Kørner Målgruppe: mellemtrinnet Baggrundsinformation om udstillingen John Kørner - Fanget 04.05.13-22.09-13 Problemerne

Læs mere

Herregården før, nu og i fremtiden

Herregården før, nu og i fremtiden Kulturudvalget KUU alm. del - Bilag 4 Offentlig Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskab og Nationalmuseet Indbyder til FÆLLESSEMINAR Herregården før, nu og i fremtiden Indlæg ved: Museumschef Per

Læs mere

box living Af Gitte Kjær Tekst Elisabeth Wille Foto Mikkel Mortensen

box living Af Gitte Kjær Tekst Elisabeth Wille Foto Mikkel Mortensen box living Udenfor Århus ligger en fantastisk villa fuld af kontraster og overraskelser. Hvor stuen er en varm og tryg kasse beklædt med egetræsfinér, mens resten af huset er holdt i ren hvid og rå beton.

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

GØR EN GOD FORRETNING

GØR EN GOD FORRETNING GØR EN GOD FORRETNING -Biblioteket hjælper dig på vej ONLINE LIGE HER Forsidebillede: colourbox Brug bibliotekets baser kvit og frit! Biblioteket er meget mere end bøger. Vi har fx en række online baser,

Læs mere

Ruko dørgreb. Design der sikrer samspil mellem form, funktion og materialer

Ruko dørgreb. Design der sikrer samspil mellem form, funktion og materialer Ruko dørgreb Design der sikrer samspil mellem form, funktion og materialer Detaljen, der skaber merværdi Designede dørgreb fra Ruko er med til at skabe et sammenhængende udtryk, der kombinerer høj sikkerhed

Læs mere

DEKORATION - UDSTILLING - SALGSDISPLAYS. Deko-brochure

DEKORATION - UDSTILLING - SALGSDISPLAYS. Deko-brochure DEKORATION - UDSTILLING - SALGSDISPLAYS Deko-brochure Du bestemmer - vi leverer Sælg dine ideer. I et overbevisende eller overraskende format. Udnyt alle de moderne faciliteter med SM Dekorør til at skabe

Læs mere