RHODOS PRESSEMEDDELELSE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RHODOS PRESSEMEDDELELSE"

Transkript

1 PRESSEMEDDELELSE På en smuk 5.maj eftermiddag 2011 i Designmuseum Danmarks festsal modtog grafisk designer og forlægger Ruben Blædel den ene af Albertsen Fondens to nystiftede priser for fremragende formidling af viden om Design og Kunsthåndværk. Fondsbestyrelsen i Grosserer Vilhelm Albertsen og Hustru Inger-Cecilie f. Kjersgaards Fond (i daglig tale kaldet kaldet Albertsen Fonden) er udpeget af bl.a. Danmarks Design Skole, Danish Crafts og Forening for Boghaandværk og består af Formand advokat Tomas Haagen Jensen, Direktør Christian Kaaber og Arkitekt Peter Bysted. Albertsen Fonden har til formål at være til støtte og ved prisuddelinger at belønne kunsthåndværk, særligt bibliofile værker, samt tiltag, der kan medvirke til at udbrede kendskabet til kunsthåndværk. Prisuddelingen 2011 var fondens første, og bestod af to priser på hver kr. På følgende sider: 1. Direktør Christian Kaabers motivering for Albertsen Fondens tildeling af prisen til forlægger Ruben Blædel. 2. Fotografi af prismodtagerne. 3. Ruben Blædels takketale. For yderligere information er De velkommen til at kontakte os på Forlaget Rhodos på mail på telefon og direkte på samt at besøge forlagets hjemmeside på

2 1. I direktør Christian Kaabers motivering for Albertsen Fondens tildeling af prisen til forlægger Ruben Blædel udtalte han blandt andet: Som vi allerede har hørt, sigter Albertsen Fonden ifølge sin fundats på at støtte kunsthåndværk, herunder bibliofile værker, samt tiltag, der kan udbrede kendskabet til kunsthåndværk. Med Ruben Blædel og forlaget Rhodos mener vi at have fundet en prismodtager, der omtrent personificerer fundatsens bestemmelser i sin fulde ordlyd. Bibliofili betyder kærlighed til bøger, og den kærlighed besidder Ruben Blædel i rige mængder. Det er ikke for meget sagt at den i betydelig grad er drivkraften i hans virke med forlaget Rhodos, som han overtog fra sine forældre foretagendets grundlæggere i Forlaget blev sat i verden nogle år før Ruben, i Det siges, at når Strit og Niels Blædel valgte netop navnet Rhodos, var det fordi det tog sig godt ud på tryk og udover æstetik også signalerede udsyn. Hvis man til disse elementer føjer godt papir og gedigen grafik, får man en fornemmelse af de krav til kvalitet og æstetik i både udformning og indhold, der har kendetegnet dette lille, men væsentlige forlag til denne dag. Rhodos er meget andet end bøger om kunsthåndværk, men emnet fylder efterhånden så godt på backlisten at det ligner en linie. Meget kunne fremhæves i den sammenhæng, men jeg vil nøjes med at nævne pragtværket om fajancefabrikken Aluminia, som kom på gaden i to store solide bind i Værket, som samler og organiserer alle data om noget af det mest originale keramik, der nogensinde er sat i produktion i dette land, er resultatet af en enkelt forfatters livslange anstrengelser. Og så er det produktet af en lang redaktionel og designmæssig proces. En anmelder skrev: Det er en suverænt velgennemtænkt og meget brugbar bog. Bogen er så indbydende og smuk, at man sjældent har set noget lignende inden for håndbøger. Smuk, indbydende og brugbar. Det håndværk, der holder; papirbogen, når den er bedst. Det bliver den ikke af sig selv. Bibliofil kvalitet skal som al kvalitet arbejdes frem. Det kræver ihærdighed, skønhedssans og en betydelig forretningsmæssig dømmekraft. De egenskaber ejer Ruben Blædel, og det fortjener han en pris for. Hjerteligt til lykke, Ruben.

3 2. To billeder fra prisoverrækkelsen i Designmuseum Danmarks festsal d. 5. maj 2011 A. Til venstre grafisk designer og forlægger Ruben Blædel og til højre den anden prismodtager Designmuseums Danmarks overbibliotekar, forsker Lars Dybdahl. (billeddownload B. Grafisk designer og forlægger Ruben Blædel med sine forældre grafiker og tegner Strit Blædel og videnskabsjournalist og redaktør Niels Blædel. billeddownload

4 3. Ruben Blædels takketale; Jeg er meget taknemmelig og beæret over at kunne stå her i dag og modtage en så fornem pris. Det er i sig selv en gave at lave noget man brænder for at være med til at skabe noget særligt hele samarbejdet med forfattere, fotografer, designere og kunsthåndværkere at være med til at søsætte en masse små skibe skibe ladet med viden. Men at modtage en så fin anerkendelse for det arbejde, der har fyldt det meste af ens voksenliv det er ganske enestående. Uden Forlaget Rhodos som mine forældre startede for over 50 år siden havde det nok ikke kunnet lade sig gøre. Jeg er meget rørt og glad for at mine forældre kan være til stede her i dag. Jeg er stolt over at have arbejdet sammen med dem og over at have videreført forlaget siden jeg overtog det i I 2003 flyttede forlaget til Humlebæk fra Niels Brocks Gaard på Christianshavn til Holtegaard ved Langstrup. Sidste år lancerede Nationalbanken en ny 200-krone seddel. På den ene side er afbildet det ikoniske kobberklædte tårn på Knippelsbro, som for mange var indbegrebet af turen over til forlaget da vi havde til huse i Strandgade. På den anden side af seddelen er et meget smukt stykke kunsthåndværk en bronzealder-bælteplade fundet i 1880 i en mose netop i Langstrup blot et par hundrede meter fra hvor forlaget ligger nu. Denne pudsige lille numismatiske bemærkning blot for at minde os om, at vi er en del af et hele hvor design og kunsthåndværk altid har været, og altid vil være med til at præge vore omgivelser så længe vi bliver ved med at få øje på det og så længe vi glædes ved dets æstetik og funktion. Uden designere og kunsthåndværkere ville der ikke være meget skønhed i vor hverdag og sikkert kun den type funktionalitet som er bestemt af kvadratet på lagerførte standarders cirkulatur. Kreative mennesker er følsomme mennesker og en bogs tilblivelsesproces er lang og hård. Man står som forlægger last og brast med designeren og kunsthåndværkeren og må hen over hele den fase hvor man søger at skaffe midler til et projekt sluge nogle kameler undervejs og i fællesskab magte at klippe de hæle og de tæer der gør mindst ondt på det færdige resultat. Det er en balance, som den seneste finanskrise har gjort om muligt endnu vigtigere at mestre. Jeg er lykkelig hver gang det lykkes når en ny bog er klar og når man sammen med alle de som har været med i tilblivelsesprocessen kan glædes over, at have videregivet noget ganske særligt til de mange der stadig har lysten til at tilegne sig viden. (fortsættes)

5 3. Ruben Blædels takketale (fortsat) De sidste år har budt på mange nye udfordringer i bogbranchen en liberalisering af bogmarkedet på godt og ondt 100 færre fysiske boghandlere store forlagsfusioner og nye teknologier som print on demand, E-bøger, Apps og interaktive pdf er. Midt i alt dette er min største udfordring som grafisk tilrettelægger og forlægger at fastholde det som i dag er forlagets kendetegn; den meget høje kvalitet, det smukke design og ikke mindst en funktionalitet der ikke lader læseren i stikken. Dette kan kun gøres ved fortsat hårdt arbejde og ved vedholdende at lytte til bogens indhold således at det endelige design der danner rammen om formidlingen ikke forfalder til at være en skabelon der presses ned over emnet, over kunstneren, designeren eller kunsthåndværkeren, men som hver gang er affødt af det der netop kendetegner emnet mennesket bag, og alle tankerne i det som vi ønsker at formidle. Med alle de dygtige mennesker jeg har lært at kende gennem mit arbejde med bøger de sidste snart 25 år både på forfattersiden såvel som på produktionssiden og med al den talentmasse der er blandt designere og kunsthåndværkere ser jeg kun de nye udfordringer i branchen som spændende muligheder for at kunne udføre mit arbejde endnu bedre. Gertrud Jensen, min kompagnon i forlaget, er her også i dag og hun skal have stor tak for at hun, med sin særlige sans for detaljer i sproget og sit store videnbaserede overblik har gjort det nemmere for mig at være den ud-ad-farende-formidlings-glade forlægger velvidende at baglandet var i orden og ingen opgaver er så svære at vi ikke kan løse dem i fællesskab. Sidst men ikke mindst er jeg er glad for at min hustru, smykkedesigner Sunna Blædel og mine to dejlige piger Felicia og Josephine er her i dag glad fordi I har holdt ud selvom jeg har brugt nok alt for meget tid på mit arbejde gennem de sidste mange år. Da det er svært at give Albertsen Fonden et kæmpe kram, vil jeg blot afslutte her med at sige, at jeg tror Fondsbestyrelsen måske har svært ved at forestille sig, hvor glad jeg er for Fondens anerkendelse Tusind, tusind tak!

14 STØTTE OVER TID. Da det tager lang tid at erkende tabet og indrette sig i det nye liv, ønsker mange efterladte støtte over tid.

14 STØTTE OVER TID. Da det tager lang tid at erkende tabet og indrette sig i det nye liv, ønsker mange efterladte støtte over tid. 95 14 STØTTE OVER TID Det tager tid at erkende, at ægtefællen er død og indrette sig i det nye liv. Derfor ønsker efterladte støtte over tid, en vedholdende opmærksomhed og interesse fra omgangskredsen.

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Ordinær Generalforsamling i Halsnæs Bryghus A/S 19.05.2012. Beretning:

Ordinær Generalforsamling i Halsnæs Bryghus A/S 19.05.2012. Beretning: Ordinær Generalforsamling i Halsnæs Bryghus A/S 19.05.2012. Beretning: Også i år må jeg indlede med at sige, at det er en kæmpe fornøjelse at få lov til at aflægge beretning for Halsnæs Bryghus A/S. Året

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

malerier du selv kan lave Nemme Lav selv sæt Et gratis blad for os Miniature folk. Masse af

malerier du selv kan lave Nemme Lav selv sæt Et gratis blad for os Miniature folk. Masse af Vis os det som du selv har lavet og som du er stolt af. Her er det kun positivt at prale. Det giver nemlig idéer til andre. Nr 5. 2 Årgang April 2009 Et blad for folk med dukkehuse som hobby. Lavet af

Læs mere

Læremidler støtte og udvikling

Læremidler støtte og udvikling Læremidler støtte og udvikling Lektor ph.d. Bodil Nielsen Læremidler skal udarbejdes med henblik på at de bedst muligt støtter og udfordrer elever i deres læreprocesser, men samtidig er det vigtigt at

Læs mere

Evaluerings rapport af Askelundens ressource person og nuværende struktur.

Evaluerings rapport af Askelundens ressource person og nuværende struktur. Evaluerings rapport af Askelundens ressource person og nuværende struktur. Forord: Denne rapport, eller lille historie, som det måske nok er blevet til, er en fortælling om Askelundens forandringsproces,

Læs mere

Hvad gør Klubhus-fællesskaber til sande klubhus-fællesskaber? Robby Vorspan, ICCD. 13. Internationale Konfrence, Plenary Session

Hvad gør Klubhus-fællesskaber til sande klubhus-fællesskaber? Robby Vorspan, ICCD. 13. Internationale Konfrence, Plenary Session Gennem årene har det verdensomspændende klubhusfællesskab lagt mere og mere vægt på "fællesskabs" aspektet i sin definition af, hvad der gør et klubhus til et klubhus. Vi har erkendt, at det faktum at

Læs mere

Ekstraordinære organisationer

Ekstraordinære organisationer Ekstraordinære organisationer Vi har brug for organisationer og ledere, der tager stilling til den verden og den tid, vi bevæger os i. Det mener Roxana Kia, som bl.a. er instruktør og kaospilot, og som

Læs mere

VIA University College. Find vejen frem VIA Videreuddannelse. Sociale medier. i skolen. Liv i skolen Nr. 2 maj 2015 1. årgang

VIA University College. Find vejen frem VIA Videreuddannelse. Sociale medier. i skolen. Liv i skolen Nr. 2 maj 2015 1. årgang Find vejen frem VIA Videreuddannelse VIA University College Sociale medier i skolen Liv i skolen Nr. 2 maj 2015 1. årgang Tema: Sociale medier i skolen Udgiver: VIA Efter- og videreuddannelse Hedeager

Læs mere

AT SKABE ET BEDRE LIV

AT SKABE ET BEDRE LIV AT SKABE ET BEDRE LIV - fortællinger fra Korskærparken www.korskaerparken.dk Denne bog er lavet i samarbejde mellem beboere i Korskærparken og Fredericia Kommune. TAK til Niels Dahl for den store hjælp

Læs mere

en historie om børns forventninger til skolen

en historie om børns forventninger til skolen Jytte Sidelmann en historie om børns forventninger til skolen Udgivet af Danmarks Lærerforening i samarbejde med Gyldendal Kære Forældre Nu nærmer skolestarten sig for jeres barn, og forventningerne er

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

Foden indenfor. job i mindre og mellemstore virksomheder

Foden indenfor. job i mindre og mellemstore virksomheder Foden indenfor job i mindre og mellemstore virksomheder Foden indenfor job i mindre og mellemstore virksomheder 2012 Mike Wenøe og Jacob Høedt Larsen Grafisk tilrettelæggelse, Louise Maj Hansen ISBN: 978-87-92918-00-0

Læs mere

MødrehjælpenNyt NR. 35 / NOVEMBER 2014

MødrehjælpenNyt NR. 35 / NOVEMBER 2014 MødrehjælpenNyt NR. 35 / NOVEMBER 2014 H.K.H. Kronprinsesse Mary svarer på spørgsmål INTERVIEW Overblikket vendte tilbage Sofie en af Mødrehjælpens frivillige ildsjæle LEDER CASE Mads Roke Clausen, direktør

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang Kære læser! Ofte tænker vi karriereudvikling meget traditionelt det er noget med at får stillinger på et højere niveau. Men det hænder også at ledere af forskellige

Læs mere

Hvad er vigtigt for os på jobbet? resultat af undersøgelse

Hvad er vigtigt for os på jobbet? resultat af undersøgelse Hvad er vigtigt for os på jobbet? resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har gennemført en internetbaseret undersøgelse af, hvad det er der betyder noget

Læs mere

TRASBO 1970 2010 En familie og virksomhed i vækst

TRASBO 1970 2010 En familie og virksomhed i vækst TRASBO 1970 2010 En familie og virksomhed i vækst 03 14 16 19 Et moderne eventyr De første medarbejdere Sæbe i sutteflasken Opsving i en krisetid INDHOLD Side 03 Et moderne eventyr 04-05 På vej mod nye

Læs mere

A K RY L PÅ L Æ R R E D M A L D I G G L A D MAL DIG GLAD

A K RY L PÅ L Æ R R E D M A L D I G G L A D MAL DIG GLAD A K RY L PÅ L Æ R R E D M A L D I G G L A D m ø b e r g s f o r l a g MAL DIG GLAD MAL DIG GLAD af Susanne Møberg Copyright Møbergs Forlag, 2008 1. udgave 1. oplag Layout og foto: Søren Larsen Tlf. +45

Læs mere

Tag dig nu sammen, skat

Tag dig nu sammen, skat Lisbeth Fruensgaard Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst Go Bog Tag dig nu sammen, skat bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes

Læs mere

VORES KUNDER. SpotOn Marketing

VORES KUNDER. SpotOn Marketing VORES KUNDER SpotOn Marketing CITYDENT TANDLÆGE I KØBENHAVN Nr. 1 på Google CityDent en tandlægeklinik i midten af København - kontaktede os for at få hjælp til online markedsføring. Samarbejdet har blandt

Læs mere

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv.

Læs mere

FRITIDSJOB FOR FREMTIDEN

FRITIDSJOB FOR FREMTIDEN FRITIDSJOB FOR FREMTIDEN EN UNDERSØGELSE AF EFFEKTEN AF TIDLIGE ERHVERVSERFARINGER PÅ UDDANNELSE, BESKÆFTIGELSE OG KRIMINALITET BLANDT UNGE FORENINGEN NYDANSKER SANKT PEDERS STRÆDE 28C, 4. SAL 1453 KØBENHAVN

Læs mere

Unges motivation for politisk deltagelse

Unges motivation for politisk deltagelse Unges motivation for politisk deltagelse Syv former for politisk engagement Niels-Henrik M. Hansen & Niels Ulrik Sørensen 2014 Unges motivation for politisk deltagelse Syv former for politisk engagement

Læs mere

27 Gode Råd Rettigheder & Anvendelse

27 Gode Råd Rettigheder & Anvendelse 27 Gode Råd Rettigheder & Anvendelse Hvad må jeg og, hvad må jeg ikke, med e-bogen? Bogen kan downloades gratis fra web-siden www.et-udbytterigt-liv.dk Ikke-kommercielt brug : Dele af bogen og udvalgte

Læs mere

brug for din hjælp Børnecancerfonden giver børn med kræft håb Bliv støttemedlem!

brug for din hjælp Børnecancerfonden giver børn med kræft håb Bliv støttemedlem! Børnecancerfonden har brug for din hjælp Børnecancerfonden giver børn med kræft håb Bliv støttemedlem! Bliv personlig donor, det koster 200 kr. årligt. Bliv virksomhedsdonor, det koster 5.000 kr. årligt.

Læs mere

EVALUERING AF SOCIAL COACHING STØTTE TIL FORANDRING

EVALUERING AF SOCIAL COACHING STØTTE TIL FORANDRING EVALUERING AF SOCIAL COACHING STØTTE TIL FORANDRING Af Ivan Christensen, Anne Sørensen & Christoffer Zeuthen Socialt Udviklingscenter SUS 1 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 KORT OM SOCIAL COACHING, FUNDAMENTET

Læs mere

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige VELoverstået - eksamen. Vi skaber succeser. Det er vores

Læs mere

Et godt liv. Et liv med fundament

Et godt liv. Et liv med fundament Et godt liv Er det overhovedet muligt at udtale sig om, hvad et godt liv er? Er det ikke noget individuelt? Til dels. Det kommer meget an på, hvilke fortolkninger vi lægger ned over de begivenheder eller

Læs mere